NL8620108A - Inrichting voor het reinigen van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologische oxidatiemethode. - Google Patents

Inrichting voor het reinigen van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologische oxidatiemethode. Download PDF

Info

Publication number
NL8620108A
NL8620108A NL8620108A NL8620108A NL8620108A NL 8620108 A NL8620108 A NL 8620108A NL 8620108 A NL8620108 A NL 8620108A NL 8620108 A NL8620108 A NL 8620108A NL 8620108 A NL8620108 A NL 8620108A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
water
biorotor
biomass
rotor
granular medium
Prior art date
Application number
NL8620108A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Lujari Instmsto Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lujari Instmsto Oy filed Critical Lujari Instmsto Oy
Publication of NL8620108A publication Critical patent/NL8620108A/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F3/00Biological treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F3/02Aerobic processes
    • C02F3/08Aerobic processes using moving contact bodies
    • C02F3/082Rotating biological contactors
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02WCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES RELATED TO WASTEWATER TREATMENT OR WASTE MANAGEMENT
    • Y02W10/00Technologies for wastewater treatment
    • Y02W10/10Biological treatment of water, waste water, or sewage

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Biological Treatment Of Waste Water (AREA)

Description

8 6 2 0 1 O 8f NO 34781 1
Inrichting voor het reinigen van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologische oxidatiemethode._
De uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het reinigen 5 van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologische oxidatiemethode. Biologische behandeling van afvalwater is gebaseerd op het principe dat de natuurlijke bacteriële activiteit wordt bevorderd door roeren en invoeren van zuurstof in het afvalwater, in het algemeen door beluchten en door het verschaffen van een geschikt substraat voor 10 de oxidatiebacteria.
Een biorotor is een langzaam roterende cylinder welke horizontaal is opgesteld en gedeeltelijk is ondergedompeld in het te behandelen water. Daar de rotor langzaam roteert, zinkt een honingraatsamenstel afwisselend in het water/afvalwater om op deze wijze de bacteria vochtig 15 te maken en stijgt op in de lucht waarin een overvloed aan zuurstof beschikbaar is voor een efficiënte bacteriële activiteit om plaats te vinden in een dunne waterige film. Dit bevordert de uitwisseling van water en lucht in de biomassa die de oxidatie uitvoert, terwijl de ontleding van organisch afvalmateriaal plaats heeft onder natuurlijke om- 20 standigheden. De inwendige constructie van de cilinder is bestemd om » het grootst mogelijke gebied te verschaffen voor de bacteria om te worden aangegrepen.
Bij bekende biorotors is het biomassasubstraat honingraatvormig en vervaardigd van kunstof of metaal. De vervaardiging van het honingraat-25 samenstel vereist dure vervaardigingsmethoden. Omdat het honingraatsamenstel ook dient als een belasting-dragende constructie, beperkt dit de vergroting van het oppervlak van het biomassasubstraat, dat een zeer fijn gebouwd honingraatsamenstel zal vereisen. De rotor is in het algemeen gemonteerd in lagers aan de einden daarvan en de rotatie wordt 30 uitgevoerd vanaf een einde door middel van een ketting- of tandwiel samenstel. De rotatiekracht die nodig is voor de rotor is hoog en vereist zware aandrijfmachines. Daar de rotor wordt ondersteund vanaf de einden daarvan, moet een stevige centrale as worden verschaft en de grootte van de rotor kan niet onbeperkt worden vergroot.
35 Bovendien is het bekend lucht in te blazen in het water onder de biorotor, waardoor een circulerende beweging van de afvalwatermassa wordt verkregen en als gevolg daarvan rotatie van de rotor. In de praktijk wordt dit proces meer efficiënt gemaakt door luchtbekers die aanwezig zijn in de rotor, welke luchtbekers een extra draai beweging 40 voor de biorotor verschaffen. Een nadeel van deze wijze van aandrijving §::: - . o 8 ^ J ti 2 van lucht inblazen is echter de grote behoefte aan energie bij het verpompen van lucht.
Het grootste nadeel van bestaande biorotors is misschien de opeen-zameling van biomassa van het volledig statische honingraatsamenstel.
5 Dit resulteert in een vermindering van het actieve oppervlak, wat het rendement van reiniging vermindert en resulteert in overbelasting van de draagconstructies van de rotor zelf daar de massa die continu moet worden geheven toeneemt. In de praktijk heeft dikwijls samenklappen van het honingraatsamenstel plaats. Om dit probleem te vermijden moeten 10 stevige en dure honingraatconstructies worden toegepast of een mechanisch reinigen van de honingraatconstructie moet worden uitgevoerd of de honingraat in korte tijdsbestekken worden vervangen.
De biorotor volgens de uitvinding vermijdt de nadelen van bestaande biorotors en verhoogt tegelijkertijd het reinigingsrendement. Dit 15 wordt bereikt door middel van de kenmerken beschreven in de conclusies.
De uitvinding is vooral gunstig, doordat zij eenvoudig van constructie is, waarbij het honingraatsamenstel wordt vervangen door een licht korrel vormig materiaal. Dit materiaal vormt een zogenaamd hydro-20 statisch lager wat de doorbuiging van de centrale as vermijdt en vervaardiging van rotoren mogelijk maakt met een grotere diameter en lengte dan tot nu toe mogelijk was. Tegelijkertijd wordt een veelvoudig substraat voor de biomassa per volume-eenheid verkregen in vergelijking met vroegere bekende oplossingen. Wanneer de korrels tegen elkaar schu-25 ren wordt een buitensporige groei van de dikte van de biomassa!aag verhinderd evenals de daardoor veroorzaakte nadelen. Een eenvoudige circulatie van het afvalwater en het gereinigde water door de rotortrommel en de scheiding van vaste stoffen uit de actieve biomassa wordt verkregen door het gebruik van een zeefachtig-oppervlakmateriaal van de ro-30 tor. De rotatie van de trommel door middel van het binnenkomende water bespaart aan aandrijfvermogen.
Het is van bijzonder belang dat een rotor met een modulaire constructie vervaardigd kan worden in verschillende afmetingen. De korrel-grootte van het korrelvormige materiaal, d.w.z. het inerte medium, kan 35 zodanig gekozen worden dat het geschikt is voor ieder speciaal geval, en indien vereist kan het gemakkelijk worden gewijzigd, wat niet mogelijk is bij eerdere bekende oplossingen. De biobedden die gebruikt worden in kleine waterbehandelingseenheden kunnen ook vervangen worden door een substraat van een granulair materiaal voor de biomassa.
40 De uitvinding zal hierna beschreven worden door middel van een "J ij I 0 3' * 3 uitvoeringsvorm met verwijzing naar de tekening, waarin Fig. 1 is een algemeen aanzicht van een biorotor,
Fig. 2 is een dwarsdoorsnede van een inrichting volgens de uitvinding, en 5 Fig. 3 toont een sectormodule van de inrichting volgens de uitvinding.
Fig. 1 is een algemeen aanzicht van een bassin 1 van een waterbe-handelingsinstaUatie en een biorotor 2 volgens de uitvinding welke drijft binnen het genoemde bassin wordt omhoog gehouden door een los me-10 dium dat zich bevindt in de rotor. Te reinigen water wordt door mondstukken 4 van een toevoerpijp 3 naar een tandring 5 van de biorotor gevoerd, waardoor het water de draaiende beweging veroorzaakt die de rotor doet draaien. Dit principe is reeds bekend uit watermolens maar het verschil ligt daarin, dat hier het water tegelijkertijd wordt gevoerd 15 binnen de rotor via een zeefachtige buitenmantel 6 van de biorotor. Nadat het water door de biorotor is gepasseerd, wordt het verder gevoerd door een centrale tunnel 8 naar een ander einde 7 van de rotor, van waaruit het voor verdere behandeling kan worden gevoerd naar een daaropvolgende rotor of, indien het water volledig is gereinigd, uit het 20 proces kan worden verwijderd.
Zoals getoond in de dwarsdoorsnede van fig.'2 is de rotor volgens de uitvinding gevormd door sectormodules 20, welke meer in detail wordt getoond in fig. 3.
De zeefachtige buitenmantel 6 kan vervaardigd worden van een ge-25 perforeerde plaat, of draadmateriaal, of dergelijke. Het is belangrijk dat de zeefachtige mantel een voorzeefwerking uitvoert en een scheiding van bijvoorbeeld vezelachtige deeltjes buiten de biorotor, die zorgt voor de biologische oxidatie. Op deze wijze is het mogelijk zogenaamd meel terug te winnen, dat is opgenomen in afvalwateren van papiermolens 30 bijvoorbeeld. In de praktijk kan dit bijvoorbeeld bereikt worden door middel van veerkrachtige borstel vormige schrapers 19 die in fig. 2 zijn geplaatst boven een trog 12 die overtollig water afvoert.
Zoals blijkt uit fig. 2 druppelt het water dat aan de omtrek van de rotor wordt toegevoerd via de toevoerpijpen 3 en de mondstukken 4 35 door de mantel 6 van de tandring 5 op de losse korrels II, vanwaar het verder langzaam omlaag druppelt. Dergelijke losse korrels kunnen bijvoorbeeld bestaan uit kurk of kunststof. Omdat de toevoerhoogte gelegen is boven het wateroppervlak van het bassin 1, wordt een draaiende beweging gecreëerd, die de rotor doet roteren. Wanneer de losse korrels 40 in het te behandelen water zinken, worden zij volledig bevochtigd met ;· .... C 8 4 ' φ· is water en wanneer zij omhoogstijgen aan de tegenover liggende zijde stroomt het overtollige water weg van tussen de korrels, wat de bevochtigde biomassa aan het oppervlak van de korrels in contact brengt met lucht over het gehele oppervlak daarvan. Gedurende iedere rotatie van 5 de rotor, wordt een volledige uitwisseling van het te behandelen water en de lucht uitgevoerd over de biomassa, wat het best mogelijke wer-kingsrendement verzekert. Verder mengt de rotor het te behandelen water terwijl zij roteert.
Omdat de sectoren 20 niet volledig zijn gevuld met het losse me-10 dium 11, bewegen de korrels daarin gedurende de rotatie van de rotor en worden tegen elkaar geschuurd, wat een zelfreiniging veroorzaakt als gevolg waarvan de biomassa niet buitensporig in dikte kan groeien, zodat het systeem verstopt zou raken. Daar het korrel vormtge materiaal lichter is dan water, wordt een drijfkracht gevormd welke zowel het 15 korrel vormige materiaal 11 als de gehele constructie van de biorotor omhoog houdt. Het losse medium 11 dient dus als een hydraulische lager van de biorotor van het gehele systeem, verschaft dus een gelijkmatige ondersteuning over de gehele lengte van de rotor. Als gevolg daarvan kan de biorotor zeer licht worden uitgevoerd en kunnen de trommels 20 groot zijn in diameter en van iedere lengte.
Ook de constructie van de centrale tunnel 8 blijkt uit fig. 2 evenals de werking van de troggen 9 die daarin zijn opgesteld. Een spiraalvormige constructie wordt verkregen door deze troggen in een schuine stand ten opzichte van de langsas van de rotor op te stellen, waar-25 door het naar het midden druppelende water wordt verplaatst naar het uitlaateinde 7 van de biorotor (fig. 1).
Eventueel kan een continue circulatie van het te behandelen water worden verkregen door de centrale tunnel 8 van gesloten einden te voorzien en door water te pompen vanaf het uitlaateinde 7 naar een daarop-30 volgende fase van het proces. De wand 10 van de centrale tunnel van de rotor kan vervaardigd zijn van een overeenkomstig zeefachtig materiaal als de buitenmantel 6.
Door de korrelgrootte van het korrelvormige materiaal 11 te veranderen, kan de hoeveelheid actieve biomassa per volume-eenheid effectief 35 worden ingesteld overeenkomstig de eisen van ieder bijzonder geval.
Wanneer bijvoorbeeld een korrelgrootte met een diameter van ongeveer 8 mm wordt gebruikt, bedraagt het verkregen actieve biomassaopper-vlak 500 m^/m^ en zelfs meer, wat meer is dan het drievoudige in vergelijking met de honingraatconstructies van eerdere bekende biorotors.
40 Door de korrelgrootte te verkleinen kan het actieve oppervlak verder G 'i ϋ 8 ________4 ψ·_ ^ 5 worden vergroot. Op deze wijze is het mogelijk de biorotor zelfs te doen werken in zeer kleine waterbehandelingsinstallaties, indien nodig. Anderzijds kunnen grote en efficiënte biorotors worden geconstrueerd in installaties met een grote capaciteit.
5 Fig. 3 toont een sectormodule 20 van de biorotor volgens de uitvinding. Deze wordt gevormd door eindwanden 14, hoeksteunen 13, getande steunen 15, bodemsteunen 18, een mantel 5, tussenwanden 17 en een bo-demwand 10. De eindwanden 14, de tussenwanden 17 en de bodemwand 10 kunnen vervaardigd zijn van een materiaal dat doorlaatbaar is voor wa-10 ter, zoals bijvoorbeeld draaddoek of indien gewenst kunnen de tussenwanden 17 en de eindwanden 17 massief worden gemaakt. De sector is voor het grootste gedeelte gevuld met het losse medium 11; een vrije ruimte 21 (fig. 1) moet echter worden overgelaten, zodat de losse korrels kunnen bewegen en tegen elkaar kunnen schuren. De schurende werking en on-15 derlinge vermenging van de korrels kan indien vereist meer efficiënt worden gemaakt door middel van agitatorbladen 16 die bevestigd zijn binnen de sectoren. Door de eindwanden 14 van de sector los te maken van de hoeksteunen 13, kan de gehele sector worden losgemaakt voor onderhoud of voor het vervangen van los medium 11 bijvoorbeeld. Natuur-20 lijk kan de biorotor volgens de uitvinding ook anders worden geconstrueerd dan door het gebruik van modules. Omdat er geen stationair ho-ningraatsamenstel is, kunnen sectormodules of dergelijke constructies gemakkelijk worden vervaardigd in verschillende afmetingen of in verschillende vormen, al naar dit noodzakelijk is. Het losse medium dat 25 gebruikt wordt als een substraat voor de biomassa is geschikt voor iedere dwarsdoorsnedevorm van de biorotor.
De biorotor volgens de uitvinding kan ook gebruikt worden voor het reinigen van rookgassen of andere gassen of voor het verwijderen van reuk, waarbij gebruik wordt gemaakt van hetzij een biologische of een 30 chemische methode. De rookgassen of ieder ander te reinigen gas worden gevoerd in de centrale tunnel 8 van de rotor, waaruit het gas wordt gevoerd door het losse medium 11, daarbij reageren met de vloeistoffilm van het medium. Bij een biologische methode, heeft een biologische oxidatie plaats in de oppervlakte-film van het losse medium en een vloei-35 stof, bijvoorbeeld een alkaline-oplossing waarop de rotor drijft, neutraliseert de pH-waarde, zodat het biologische proces niet wordt verstoord. Bij een chemische methode reageren de rookgassen chemisch met de vloeistof die aanwezig is in de oppervlakte-film van het losse medium. Beide methoden maken gebruik van het grote oppervlak dat verkre-40 gen wordt door middel van het losse medium voor de reactie om zowel de - Λ
V u J u O
C«' V» .
6 zelfreiniging van de rotor te doen plaats hebben als het tegen elkaar schuren van de korrels.
Het is duidelijk dat de biorotor volgens de uitvinding en het losse medium dat daarin is opgenomen ook gebruikt kan worden voor andere 5 reinigingsdoeleinden van water en gas als hierboven beschreven.
•5 o . ·? -0 8

Claims (2)

1. Inrichting voor het reinigen van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologisch oxidatiemethode, welke inrichting omvat een 5 biorotor (2) die gedeeltelijk is ondergedompeld in het te behandelen water, welke biorotor gedurende zijn rotoatie afwisselend een substraat van de biomassa in het water doet zinken en dit opheft in de lucht om de activiteit van de actieve biomassa te bevorderen, met het kenmerk, dat een op zich bekend korrelvormig medium gebruikt als substraat voor 10 de biomassa aanwezig is binnen de biorotor (2), welk korrelvormige medium tegelijkertijd zowel dient als een hydraulisch lager dat de gehele biorotorconstructie omhoog houdt en als de actieve biomassa.
1. Inrichting voor het reinigen van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologische oxidatiemethode, welke inrichting omvat een 5 biorotor (2) die gedeeltelijk is ondergedompeld in het te behandelen water, welke biorotor gedurende zijn rotatie afwisselend een substraat van de biomassa in het water doet zinken en opheffen in de Tucht om de activiteit van de actieve biomassa te bevorderen, met het kenmerk, dat een korrel vormig medium (11), dat wordt gebruikt als een substraat voor 10 de biomassa, zich bevindt binnen de biorotor (2), welk korreTvormig medium tegelijkertijd zowel dient als een hydraulische lager, dat de gehele biorotorconstructie ophoudt, en als actieve biomassa.
2. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de biorotor (2) bij voorkeur bestaat uit sectormodules 20, waarbij het korrel- 15 vormige medium (11) zich bevindt binnen deze modules. . 3. Inrichting volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat een buitenmantel (6) van de biorotor (2) is vervaardigd uit een geperforeerd materiaal, zoals een draaddoek of dergelijke.
4. Inrichting volgens conclusie 1 tot 3, met het kenmerk, dat 20 mondstukken (4) zijn aangebracht voor de rotatie van de biorotor (2), door welke mondstukken water wordt gevoerd naar een rotortandring (5).
5. Inrichting volgens conclusies 1 tot 4, met het kenmerk, dat troggen (9) die een schroeflijn vormen zijn aangebracht in een centrale tunnel (8) van de rotor (2) voor het verwijderen van het gereinigde 25 water.
6. Inrichting volgens conclusies 1 en 2, met het kenmerk, dat het korrelvormige medium (11) bij voorkeur bestaat uit kurk, kunststof of dergelijke. 'J· . t \ ' k ‘ Lw V Gewijzigde conclusies
2. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat troggen (5) die een schroeflijn vormen zijn aangebracht in een centrale tunnel 15 (8) van de rotor (2) voor het verwijderen van het gereinigde water. ++++++++++ s ^ o o
NL8620108A 1985-04-04 1986-03-25 Inrichting voor het reinigen van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologische oxidatiemethode. NL8620108A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI851369A FI80070C (fi) 1985-04-04 1985-04-04 Anordning foer rening av vatten, speciellt avfallsvatten, med en biologisk oxidationsmetod och anvaendning av anordningen foer rening av gaser.
FI851369 1985-04-04

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8620108A true NL8620108A (nl) 1988-01-04

Family

ID=8520635

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8620108A NL8620108A (nl) 1985-04-04 1986-03-25 Inrichting voor het reinigen van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologische oxidatiemethode.

Country Status (12)

Country Link
EP (1) EP0258228A1 (nl)
AT (1) ATA903786A (nl)
DE (1) DE3690150T1 (nl)
ES (1) ES8701694A1 (nl)
FI (1) FI80070C (nl)
GB (1) GB2194526B (nl)
GR (1) GR860872B (nl)
NL (1) NL8620108A (nl)
NO (1) NO159265C (nl)
SE (1) SE461146B (nl)
SU (1) SU1479003A3 (nl)
WO (1) WO1986005770A1 (nl)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK454287A (da) * 1987-08-28 1989-05-08 Niels Vestergaard Iltningshjul og anlaeg til opiltning af vand
DE3929049A1 (de) * 1989-09-01 1991-03-07 Norbert Schwarting Reaktor zum mikrobiellen abbau organisch belasteter substrate
EP0414957A1 (de) * 1989-09-28 1991-03-06 Joachim Dipl.-Ing. Tatura Hydrodynamischer Tauchkammern-Bioreaktor
US5419831A (en) * 1990-06-11 1995-05-30 Aquaria, Inc. Rotating biological aquarium filter system
CA2085217C (en) * 1990-06-11 2004-06-01 Wilfred P. Snyder Rotating biological aquarium filter system
US5779885A (en) * 1990-06-11 1998-07-14 Aquaria, Inc. Rotating biological filter system
US5868926A (en) * 1990-06-11 1999-02-09 Aquaria, Inc. Rotating biological filter system
DE4203103A1 (de) * 1992-02-04 1993-08-05 Passavant Werke Einrichtung fuer die biologische reinigung von abwasser
SK278451B6 (en) * 1992-04-29 1997-06-04 Vlastimil Koutecky The cage bio-contactor of sewage disposal plant
DE69431628T2 (de) * 1993-09-22 2003-07-24 Aquaria Inc Rotierendes, biologisches filtersystem
FR2769920B3 (fr) * 1997-10-16 1999-11-26 Jean Michel Egretier Filtre bacterien rotatif aerobie performant et selectif
GB2335189A (en) * 1998-03-14 1999-09-15 Itms Water Treatment Limited Liquid effluent treatment apparatus
US6245236B1 (en) 1999-05-26 2001-06-12 Cercona Of America Inc. Reciprocating biological filter
CN102703307A (zh) * 2012-07-02 2012-10-03 刘宇 大容量水浸卧式厌氧消化反应罐
CN105733719B (zh) * 2014-12-09 2018-12-25 中国石油天然气股份有限公司 一种适用于天然气生物脱硫的曝气装置和生物反应系统
RU167652U1 (ru) * 2015-12-02 2017-01-10 Федеральное государственное учреждение "Федеральный исследовательский центр "Фундаментальные основы биотехнологии" Российской академии наук" (ФИЦ Биотехнологии РАН) Биороторное очистное устройство
FR3073838B1 (fr) * 2017-11-23 2021-01-08 Veolia Water Solutions & Tech Systeme pour le traitement biologique des eaux et procede correspondant
CN108570401A (zh) * 2018-04-04 2018-09-25 重庆工业职业技术学院 生物反应器离心提升搅拌器

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE100517C1 (sv) * 1937-02-23 1940-12-17 K Petersen Sätt för rening av kloakvatten och annat avfalls- eller avloppsvatten samt anordning för dess utförande.
LU54404A1 (nl) * 1967-08-30 1969-06-10
US4028244A (en) * 1972-01-26 1977-06-07 European Plastic Machinery Mfg. A/S Apparatus for establishing contact between a liquid and a gas
US4160736A (en) * 1977-10-11 1979-07-10 Autotrol Corporation Rotating trickling filter
JPS54120950A (en) * 1978-03-14 1979-09-19 Dengyosha Mach Works Centrifugal rotating disc for biological oxidation treatment device
US4200532A (en) * 1978-06-07 1980-04-29 Ishigaki Kiko Co., Ltd. Wastewater treatment apparatus
DE2839872C3 (de) * 1978-09-13 1981-03-12 Funk, Michael, Ing.(grad.), 6604 Güdingen Verfahren und Vorrichtungen zur biologischen Abwasserreinigung nach dem Schlammbelebungsverfahren
DE2911975C2 (de) * 1979-03-27 1982-11-18 Theo 6253 Hadamar Stähler Vorrichtung zum Umsetzen von in Abwässern oder Abwässerschlämmen enthaltenen Fremdstoffen, insbesondere von Schadstoffen, in unschädliche Stoffe
GB2072647A (en) * 1979-08-02 1981-10-07 Hancock M C Biological reactor
DE3238366C2 (de) * 1982-10-16 1985-05-09 Adolf Ing.(grad.) 5828 Ennepetal Neuhaus Vorrichtung für Aquarien zur Behandlung verunreinigter Wässer

Also Published As

Publication number Publication date
NO159265C (no) 1988-12-14
GR860872B (en) 1986-06-26
FI80070C (fi) 1990-04-10
GB8723271D0 (en) 1987-11-04
SE8703835L (sv) 1987-10-05
WO1986005770A1 (en) 1986-10-09
EP0258228A1 (en) 1988-03-09
NO864856L (no) 1986-12-03
GB2194526B (en) 1989-11-01
SE8703835D0 (sv) 1987-10-05
NO159265B (no) 1988-09-05
ES553679A0 (es) 1986-12-01
SE461146B (sv) 1990-01-15
NO864856D0 (no) 1986-12-03
FI80070B (fi) 1989-12-29
GB2194526A (en) 1988-03-09
ATA903786A (de) 1991-10-15
DE3690150T1 (nl) 1988-03-10
ES8701694A1 (es) 1986-12-01
SU1479003A3 (ru) 1989-05-07
FI851369L (fi) 1986-10-05
FI851369A0 (fi) 1985-04-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8620108A (nl) Inrichting voor het reinigen van water, in het bijzonder afvalwater, door een biologische oxidatiemethode.
US5423978A (en) Rotating biologic aquarium filter system
US4294694A (en) Anaerobic filter
US3956127A (en) Apparatus for establishing contact between a liquid and a gas
NL8004724A (nl) Inrichting en werkwijze voor het reinigen van afvalwater.
US4351721A (en) Device for flushing and aerating a surface coated with microorganisms in a plant for biological purification of waste water
EP0931767B1 (en) Carrier-separating and water-collecting mechanism of wastewater treatment equipment
US6329196B1 (en) Methods and apparatus for enhancement of mass transfer of a fluid in a porous matrix system containing biomass
US4859321A (en) Aeration type water treating device
SU873999A1 (ru) Установка дл выращивани рыбы
KR101156056B1 (ko) 수처리 장치
JPH11267472A (ja) 膜分離活性汚泥処理装置
JP2965159B2 (ja) 有機質廃水処理法
US5902488A (en) Slow sand filter
JPH0531485A (ja) 水処理方法および装置
WO1987005593A1 (en) System for biological purification of water
JP4066425B2 (ja) 固液2相循環法を利用した有機物処理装置
JP4102366B2 (ja) 汚水・汚泥処理装置
SU1002256A1 (ru) Испытательный биофильтр с вращающейс загрузкой
JPH0760278A (ja) 池、湖沼等の水質浄化方法
JP2023017125A (ja) 脱窒装置
JP4887796B2 (ja) 排水処理装置
SU1754672A1 (ru) Установка биоконтакторна дл очистки сточных вод
JP2003088836A (ja) 有機性固形物処理装置及びその処理方法
JPS61212390A (ja) 汚水浄化装置

Legal Events

Date Code Title Description
BV The patent application has lapsed