NL7810759A - Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel. - Google Patents

Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel. Download PDF

Info

Publication number
NL7810759A
NL7810759A NL7810759A NL7810759A NL7810759A NL 7810759 A NL7810759 A NL 7810759A NL 7810759 A NL7810759 A NL 7810759A NL 7810759 A NL7810759 A NL 7810759A NL 7810759 A NL7810759 A NL 7810759A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
frequency
low
section
image
processor
Prior art date
Application number
NL7810759A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Bog International Automatic Sy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bog International Automatic Sy filed Critical Bog International Automatic Sy
Priority to NL7810759A priority Critical patent/NL7810759A/nl
Priority to NO793461A priority patent/NO793461L/no
Priority to EP79200624A priority patent/EP0010813A1/en
Publication of NL7810759A publication Critical patent/NL7810759A/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/12Systems in which the television signal is transmitted via one channel or a plurality of parallel channels, the bandwidth of each channel being less than the bandwidth of the television signal
    • H04N7/122Systems in which the television signal is transmitted via one channel or a plurality of parallel channels, the bandwidth of each channel being less than the bandwidth of the television signal involving expansion and subsequent compression of a signal segment, e.g. a frame, a line

Description

" '>··.·,-Ν· ' ' - / V ' y VO 6338 BOG INTERNATIONAL AUTOMATIC SYSTEMS. B.V. (i.o.) GRONINGEN . .
Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfre-quentiestelsel, zoals een telefoonstelsel.
Er doen zich in de praktijk vele gevallen voor, waarin het gewenst en van belang is beelden of andere visuele informatie in korte tijd en met geringe kosten over grote afstanden over te dragen. 1
Er is reeds een aantal voorstellen gedaan om deze gedachte te ^ 5 verwezenlijken. Bij een van deze voorstellen, waarbij het de bedoeling {·" is beelden over een telefoonnet over te dragen, wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde "slow scan"-televisie- of SSTV-omzetter. Daarbij worden de uit een televisiecamera afkomstige hoogfrequente videosignalen omgezet in laagfrequente audiosignalen, die dan over een spraak-10 communicatiekanaal, zoals een telefoonlijn, kunnen worden overgedragen.
Na ontvangst in de ontvangpost wordt het in frequentie gemoduleerde signaal dan gedemoduleerd en met behulp van een digitaal beeldgeheugen weer in videosignalen omgezet en weergegeven.
Voor het verwezenlijken van dit principe in de praktijk dient 15 een groot aantal schakelhandelingen te worden verricht, zoals het ver-binden van de omzetter met het telefoonstelsel, het inleiden van de beeldoverdracht en het laten herstellen van de normale spraakcommunicatie. Voorts dient de ontvangpost zodanig te worden geïnstrueerd, dat de daarin aanwezige apparatuur gereed moet worden gemaakt voor ontvangst, 20 en wel op het juiste tijdstip, dat moet worden gewacht totdat het beeld is ontvangen en dat weer moet worden teruggeschakeld naar de spraak-communicatietoestand.
Het is gebleken, dat een dergelijke realisatie juist door dit grote aantal schakelhandelingen moeilijkheden met zich mede brengt en 25 mede op grond hiervan, althans op dit moment, nog in een in hoofdzaak experimenteel stadium verkeert.
De uitvinding beoogt nu te voorzien in een inrichting, waarmede de bovengenoemde doelstelling, nl. het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel, op een rela- 78 1 0 7 5 9 a »> 4 " 2 / tief eenvoudige en elegante wijze in de praktijk kan worden verwezenlijkt.
Hiertoe omvat het stelsel volgens de uitvinding tenminste een tweetal secties, die elk zowel als zender als wel als ontvanger kunnen 5 werken en via het laagfrequentiestelsel met elkaar kunnen worden gekoppeld, waarbij elke sectie een integrale eenheid is, welke is voorzien van een beeldopneemcamera, een hiermede verbonden inrichting om hoogfrequente videosignalen in laagfrequente audiosignalen om te zetten en omgekeerd, een met deze inrichting verbonden beeldweergeefinrichting, 10 een met de omzetinrichting verbonden akoestische koppelinrichting voor het tot stand brengen van een verbinding van de betreffende sectie met het laagfrequentiestelsel en een besturingsprocessor voor het volgens een bepaald programma besturen van alle voor de'werking van het' stelsel vereiste schakelhandelingen.
15 De uitvinding zal onderstaand nader worden toegelicht onder ver wijzing naar de tekening. Daarbij toont: fig. 1 een blokschema van een sectie van een stelsel volgens de uitvinding; en fig. 2 een blokschema, dat meer in detail de onderdelen van de 20 besturingsprocessor en de diverse functies van het stelsel toont.
Zoals aangegeven in fig. 1, omvat elke sectie van een stelsel volgens de uitvinding een beeldopneemcamera 1, waarvan de uitgang is verbonden met een omzetter 2. Met deze omzetter 2 is verder een beeld-weergeefinrichting 3 en eventueel een audioregistratie- en weergeef-25 inrichting 4 verbonden.
De uitgang van de omzetter kan over een akoestische koppelinrichting 5 worden verbonden met een bij 6 schematisch aangegeven telefoonnet.
Alle bovengenoemde onderdelen, t.w. de opneeminrichting, de f 30 omzetter, de beeldweergeefinrichting, de akoestische koppelinrichting en eventueel de registratie- en weergeefinrichting, zijn ondergebracht in een enkele eenheid en staan alle onder bestuur van een niet in het blokschema aangegeven, automatische processor, die alle sequentiële schakelhandelingen volgens een voorafgekozen programma uitvoert.
35 Het beïnvloeden van de in de processor van elke sectie aanwezige schakelaars geschiedt door middel van speciale stuursignalen, die over 78 1 0 7 5 9 - >-C' . -:<: : ' ' · :·^^;Λ:··'..··.· V : het laagfrequentiestelsel, in casu het,telefoonstelsel, worden over- ; gedragen, zoals later zal worden toegelicht.
φί
Door gebruik te maken van de automatische besturxngsprocessor is het mogelijk de genoemde onderdelen van een sectie te vereenvoudigen 5 en op een logische wijze in een compacte eenheid voor beeldoverdracht en -weergave te integreren- De automatische besturingsprocessor en de akoestische koppelinrichting maken het mogelijk elke sectie mobiel uit ·>. - ’’ ’ te voeren en op elk normaal telefoonnet aan te sluiten zonder dat speciale vakkennis nodig is om het stelsel te bedrijven.
10 Doordat volgens de uitvinding geen gebruik wordt gemaakt van | selectieve frequenties kan het aantal tot een stelsel behorende secties , * willekeurig worden uitgebreid. #
Wat de werking vah het stelsel betreft wórdt het volgende opgemerkt.
15 Er zijn met het stelsel volgens de uitvinding vier bedrijfsmodes mogelijk. In de eerste plaats een spraakcommunicatie, waarbij met de • - :i: - - beeldweergeefinrichting in een sectie uit een bijbehorende beeldopneem-inrichting een "live" weergave mogelijk is. Γ
Een tweede bedrijfsmodus is die, waarbij een beeldoverdracht 20 plaatsvindt. In dit geval wordt de spraakcommunicatie onderbroken, wordt het beeld van de opneeminrichting van een sectie "bevroren" en in een / ' 'i* bepaald interval van bijvoorbeeld 8 sec. naar een of meer andere secties overgedragen. Men kan bij deze modus gebruik maken van stuursignalen, die aan de beeldsignalen voorafgaan, om de ontvangsectie naar 25 de ontvangmodus daarvan om te schakelen.
Na het voltooien van de overdracht wordt de spraakcommunicatie '""ί·- ....... ‘·, l· weer hersteld en blijft het overgedragen beeld "bevroren" op de beeld- weergeefinrichting van de betreffende secties aanwezig.
Een derde modus is die, waarbij een registratie plaatsvindt. In 30 ' dit geval is het mogelijk beeldinformatie en spraak beide in de regis- " ..........-¾ tratie-inrichting vast te leggen. Deze beeldinformatie en spraak kan afkomstig zijn uit de eigen sectie, dat wil zeggen bestaan uit eigen - "·.
beelden met commentaar, of afkomstig zijn uit een zendsectie, waarbij de beelden met het gesproken woord en de toelichting uit deze sectie 35 kunnen worden geregistreerd.
Bij de vierde modus vindt een weergave plaats. De beelden worden • - ¢- 78 1 07 5 9 a l· 4 naar de omzetter en weergeefinrichting overgedragen. De beelden kunnen daarna, indien gewenst, naar andere secties worden overgedragen. Het geregistreerde gesprek en commentaar kan men dan via een normale tele-microfoon gelijktijdig beluisteren.
5 Naast de bovenbeschreven normale bedrijfsmodes is de processor volgens de uitvinding voorts zodanig uitgevoerd, dat nog drie speciale bedrijfsmodes mogelijk zijn. Deze omvatten: een overdracht met grote kwaliteit, welke wordt toegepast wanneer de kwaliteit van het telefoon-stelsel marginaal is of wanneer een maximale beeldresolutie nodig is.
10 Hierbij wordt een lage overdrachtsfrequentie van bijvoorbeeld 80 sec./ beeld gekozen.
Een tweede speciale bedrijfsmodus is de terugwaartse overdracht of "echo". Indien een zendsectie het nodig acht de kwaliteit van het overgedragen beeld te controleren, zendt de ontvangsectie het ontvangen 15 beeld weer naar de zender terug ("echo'·'). Het is duidelijk, dat bij deze speciale bedrijfsmodus het "echo"beeld door het overdrachtsproces twee maal is gedegradeerd.
De derde speciale bedrijfsmodus is die, waarbij met het stelsel volgens de uitvinding in plaats van enkelvoudige beelden continue beel-20 den worden overgedragen. Bij deze speciale bedrijfsmodus behoeft de zendsectie niet te worden bemand. De zendsectie kan in dit geval een op een afstand gelegen sectie zijn, waarvan de situatie continu moet worden gecontroleerd, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een meter, een indicator of dergelijke.
25 Voor alle functies, welke bij de normale en speciale bedrijfs modes moeten worden vervuld, is een groot aantal verschillende schakel-handelingen in verschillende volgorden nodig. In plaats van de daartoe benodigde schakelaars met de hand in de juiste volgorde te beïnvloeden, worden deze handelingen volgens de uitvinding uitgevoerd onder gebruik 30 van een reeks relais’ in de automatische besturingsprocessor. Deze relais’, die elektrische contacten tussen de verschillende onderdelen tot stand brengen en verbreken, worden op een logische wijze door verschillende onderprogramma’s bestuurd. Daarbij stelt elk onderpro-gramma de schakelvolgorde voor een bepaalde functie voor.
35 Bij verschillende functies moet soms aan een bepaalde voorwaarde worden voldaan voordat de schakelvolgorde kan worden voortgezet; zo 78 1 0 7 5 9 ' · ί. -
_ · V
# . 5 ' , moet bijvoorbeeld worden gewacht op het tijdstip, waarop het volledige beeld is ontvangen, waarna de video-overdracht wordt beëindigd en weer naar de spraakcommunicatie wordt teruggeschakeld. .
Volgens de uitvinding worden deze voorwaarden gecontroleerd 5 door middel van bepaalde stuursignalen. %'
In afwijking van het géval, dat een bedienende persoon moét wachten op het tijdstip, dat een bepaalde situatie zich voordoet, wordt bij het stelsel volgens de uitvinding deze situatie door de processor vastgesteld, welke processor dan automatisch met de volgende stap van 10 de handeling voortgaat.
De stuursignalen worden zodanig gekozen, dat zij de spraak- of video-overdracht niet storen en ook niet op een onbeoogde wijze kunnen worden opgewekt. .
De programma's op basis waarvan het stelsel zijn functies uit-15 oefent zijn opgeslagen in een continu geheugen en worden of door het indrukken van een functietoets óf automatisch door stuursignalen uit een · ander stelsel gekozen.
Daarbij brengt elke volgende stap in het programma een of directe of op afstand bestuurde omschakeling met zich mede. De volgende 20 stap wordt slechts ingeleid nadat de voorafgaande werking als voltooid is bevestigd.
In fig. 2 vindt men een meer gedetailleerd blokschema van een sectie van een stelsel volgens de uitvinding, waarin tevens de diverse functies zijn aangegeven.
25 De omzetter 2 is weer, als aangegeven in fig. 1, gekoppeld met een beeldopneeminrichting 1, een beeldweergeefinrichting 3 en evèntueel een audioregistratie- en weergeefinrichting 4. De omzetter kan bestaan --¾1
uit een geheugen van 65 kbits, dat de beeldinformatie van 128 x 128 R
bitelementen met 16 intensiteitsniveau’s (4 bits) kan bevatten. Het 30 geheugen is zowel toegankelijk voor snelle aftasting ("fast scan”), dat wil zeggen een televisiebeeldherhalingsfrequentie van 25/sec. als trage aftasting ("slow scan^j Van bijvoorbeeld β sec./beeld. ï-
Tijdens de continue snelle aftasting wordt de digitale inhoud van het geheugen omgezet in analoge videosignalen en, zoals boven reeds 35 is toegelicht, in de weergeefinrichting 3 weergegeven. Om het beeld over het telefoonstelsel, aangeduid bij 6, over te dragen wordt het 78 1 0 7 5 9 6 geheugen met lage frequentie afgetast. De informatie per beeldelement wordt dan in een laagfrequent analoog signaal omgezet. Dit audiosignaal wordt daarna in frequentie gemoduleerd in een gebied van 1200-2400 Hz van zwart tot wit en als een reeks tonen over het telefoonstelsel over-5 gedragen.
De omzetter 2 is, zoals verder uit fig. 2 blijkt, gekoppeld met een aantal onderdelen, die tezamen de processor vormen. Deze onderdelen zijn een schakeleenheid 7 met relais' voor het tot stand brengen respectievelijk verbreken van elektrische contacten, een gebruikerbesturings-10 paneel 8 met drukknoppen en schakelaars, een signaleereenheid 9 met indicatoren, die de toestand van de processor aangeven, randapparatuur 10, die stuursignalen uit en naar het telefoonstelsel en de registratie-weergeefinrichting bepaalt en overdraagt, en tenslotte het besturings-programmageheugen 11 waarin de vooraf geprogrammeerde reeks stappen voor 15 elke bepaalde functie voor het stelsel is opgeslagen.
In de figuur zijn de diverse toevoer- en afvoerrichtingen van de signalen door middel van pijlen tussen verschillende onderdelen aangegeven.
Van de boven reeds genoemde functies, welke met het stelsel vol-20 gens de uitvinding kunnen worden verricht, wordt een aantal tot stand gebracht door middel van drukknoppen, nl. terugstellen, ontvangen, zenden, weergeven van de band en registreren op de band. Daarbij wordt de ontvangfunctie tot stand gebracht door een stuursignaal uit de zender wanneer een functie dient plaats te vinden, wordt het betreffende onder-25 programma in het besturingsprogrammageheugen ingeleid en worden alle vereiste stappen sequentieel uitgevoerd. Deze stappen omvatten onder meer een omschakeling van de relais' en het uitzenden van stuursignalen naar de randapparatuur en de signaleringsinrichting.
In het stelsel volgens de uitvinding worden in zijn totaal vier 30 stuursignalen in bepaalde situaties voor verschillende doeleinden opgewekt: een LLD-("last line detected")-signaal, dat wordt opgewekt wanneer de 128ste regel van een beeld (traag) wordt afgetast teneinde de beelden van het continue signaal te scheiden, welk stuursignaal bij alle hande-35 lingen van het stelsel wordt toegepast; een BTT-("begin of tape transmission")-signaal, dat tijdens het 5/8ste 78 1 07 5 9 ' . Λ.·. ...
t .
^ .<·
7 >\ I
deel van de beeldaftasting wordt opgewekt eh waarbij de overdracht van een beeld vanuit de band over het telefoonstelsel wordt ingeleld; ^ een BOR-("begin of receive"l-iignaaij.^ah de zender met behiolp van . " een drukknop wordt opgewekt, waardoor de besturingsprocessor in de ont-5 vangstsectie gereed wordt gemaakt voor de ontvangst van een beeld; en een BOB-("begin of block")-signaal, dat via een registratiedrukknop wordt opgewekt en waaxbij in de registratie- en weergeefinrichting een toon met hoge frequentie wordt geregistreerd om de registratie van een beeld aan te geven.
10 De BOB- en BOR-signalen zijn tonen met hoge frequentie, terwijl de LLD- enJffiT-signalen uit een enkele logische puls bestaan.
s .. ; -fe
Men verkrijgt derhalve volgens de uitvinding een geïntegreerd' " & automatisch stelsel voor het ©verdragen van stilstaande (televisie)- ; 1 beelden over een laagfrequenttestelsel, zoals een telefoonstelsel, 15 waarbij elke sectie van het stelsel een compacte eenheid van een aantal onderdelen omvat; dit leidt er bovendien toe, dat een draagbaar instru-ment ontstaat, dat op een eenvoudige wijze, zonder dat aan speciale eisen behoeft té worden. voldalfi, op elk bestaand telefoonnet kan worden aangesloten.
20 Het stelsel kan op verschillende wijzen Worden toegepast in die situaties, waarin visuele informatie essentieel is voor het over-dragen van een "beeld". Voorbeelden hiervan vindt men bij een overdracht van röntgenbeelden tussen ziekenhuizen of afdelingen van ziekenhuizen of tussen een ziekenhuis en een zich op een afstand daarvan bevindende arts, 25 de overdracht van technische tekeningen of grafische resultaten tussen een hoofdpost en een op een afstand gelegen plaats, de overdracht van handtekeningen of identiteitsfoto1s tussen banken of politieposten; de overdracht van het gezicht val! abonnees tijdens een persoonlijk gesprek, en bij het controleren van eei situatie zoals een meter of de ingang 30 van een gebouw door een beveillgingspersoon.
Het is duidelijk, dat de uitvinding niet tot de bóven beschreven uitvoeringsvorm en de genoemde toepassingen Is beperkt.
78 1 0 7 5 9

Claims (5)

1. Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel, gekenmerkt door tenminste een tweetal secties, die elk zowel als zender alswel als ontvanger kunnen werken en via het laagfrequentiestelsel met elkaar 5 kunnen worden gekoppeld, waarbij elke sectie een integrale eenheid is, welke is voorzien van een beeldopneemcamera, een hiermede verbonden inrichting om hoogfrequente videosignalen in laagfrequente audiosignalen om te. zetten of omgekeerd, een met deze inrichting verbonden beeldweer-geefinrichting, een met de omzetinrichting verbonden akoestische koppel-10 inrichting voor het tot stand brengen van een verbinding van de betreffende sectie met het laagfrequente stelsel, en een besturingsproces-sor voor het volgens een bepaald programma besturen van alle voor de werking van het stelsel vereiste schakelhandelingen.
2. Stelsel volgens conclusie 1 met het kenmerk, dat in elke sectie 15 de omzetinrichting verder is verbonden met een audioregistratie- en weergeefinrichting.
3. Stelsel volgens conclusie 1, 2 met het kenmerk, dat de bestu-ringsprocessor is voorzien van een schakeleenheid voor het tot stand brengen van een direct elektrisch contact of het verbreken daarvan, 20 een gebruikerbesturingspaneel met drukknoppen en schakelaars, een signaleereenheid met indicatoren, welke de toestand van de processor aangeven, randapparatuur voor het bepalen en overdragen van stuursignalen uit en naar het laagfrequente stelsel en/of de registratie- en weergeefinrichting en een processorprogrammageheugen voor het opslaan 25 van de programma's behorende bij de reeks handelingen, die voor elke bepaalde functie van het stelsel nodig is.
4. Stelsel volgens conclusie 1 met het kenmerk, dat de omzetinrichting een zogenaamde SSTV-omzetter is.
5. Stelsel volgens conclusies 1-4 met het kenmerk, dat het kiezen 30 van een bepaald programma in een sectie plaatsvindt door öf een functietoets te beïnvloeden óf automatisch met behulp van stuursignalen uit een andere sectie van het stelsel. 78 1 0 7 5 9
NL7810759A 1978-10-27 1978-10-27 Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel. NL7810759A (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL7810759A NL7810759A (nl) 1978-10-27 1978-10-27 Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel.
NO793461A NO793461L (no) 1978-10-27 1979-10-26 Overfoeringssystem for visuell informasjon.
EP79200624A EP0010813A1 (en) 1978-10-27 1979-10-26 A system for transmitting visual information via a low-frequency system, such as a telephone system

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL7810759 1978-10-27
NL7810759A NL7810759A (nl) 1978-10-27 1978-10-27 Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL7810759A true NL7810759A (nl) 1980-04-29

Family

ID=19831795

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL7810759A NL7810759A (nl) 1978-10-27 1978-10-27 Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP0010813A1 (nl)
NL (1) NL7810759A (nl)
NO (1) NO793461L (nl)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2186148B (en) * 1986-02-03 1988-09-01 Sayzen Ltd An aircraft surveillance system
GB8704138D0 (en) * 1987-02-23 1987-04-01 Sayzen Ltd Surveillance system
GB2205465B (en) * 1987-05-13 1991-09-04 Ricoh Kk Image transmission system
GB2211048A (en) * 1987-06-26 1989-06-21 Sony Corp Video telephones
JPS644185A (en) * 1987-06-26 1989-01-09 Sony Corp Transmitter for still picture
IT1249907B (it) * 1991-06-11 1995-03-30 Sistema di telesorveglianza a scansione lenta utilizzante il sistema di comunicazione radiomobile cellulare.
CA2048898C (en) * 1991-08-09 1996-02-20 Mutuo Tanaka Monitoring system which monitors object via public line
WO2000051350A1 (en) 1999-02-22 2000-08-31 Terk Technologies Corp. Video transmission system and method utilizing phone lines in multiple unit dwellings

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1595446A (en) * 1976-12-19 1981-08-12 Ricoh Kk Facsimile transceivers
NL7703609A (nl) * 1977-04-01 1978-10-03 Abe Van Der Schraaf Stelsel voor de overdracht van langzame-aftast- televisiebeelden.

Also Published As

Publication number Publication date
EP0010813A1 (en) 1980-05-14
NO793461L (no) 1980-04-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL193098C (nl) Snoerloos telefoontoestel.
US4682957A (en) Teleconferencing and teaching method and apparatus
GB2289192A (en) Portable telephone with voice recording function
NO930547L (no) Fremgangsmaate for haandtering av en oppkalling som kommer til et terminalutstyr i et digitalt overfoeringssystem, samt mobiltelefon
NL7810759A (nl) Stelsel voor het overdragen van visuele informatie over een laagfrequentiestelsel, zoals een telefoonstelsel.
EP0651575A3 (en) Video image signal input apparatus
US5204893A (en) Method and an apparatus for transmitting/receiving signals in a video phone
US4864602A (en) PABX-connected facsimile machine
US3823375A (en) System for transmitting priority messages and secondary messages
EP0446297A1 (en) Two-way radio with voice storage
JPH01277090A (ja) 静止画テレビ電話装置
JP2515723B2 (ja) 画像音声処理装置
JPH01198861A (ja) 静止画電話装置
KR940023256A (ko) 무선 비디오 도어폰 장치
JPH03217187A (ja) 静止画像伝送装置
JPH0936757A (ja) 無線送信装置
EP0410461A2 (en) Facsimile communication device
JPS6159984A (ja) 音声画像伝送装置
JPS5853292A (ja) ボタン電話装置におけるパルス制御信号の受信方式
BE891645A (fr) Appareil simplifie de telecommande et telesignalisation utilisant comme support de transmission le reseau telephonique public.
JPS63108882A (ja) Catv用加入者端末装置
JPH04172888A (ja) 静止画テレビ電話装置
JPS63313950A (ja) 電気機器の制御回路
JPS56100564A (en) Voice information transmission system in facsimile
JPH01311698A (ja) 赤外線制御装置

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
CNR Transfer of rights (patent application after its laying open for public inspection)

Free format text: VIDEOPHONE AUTOMATIC SYSTEMS B.V.

BV The patent application has lapsed