NL1021448C2 - Systeem met hefkolommen. - Google Patents

Systeem met hefkolommen. Download PDF

Info

Publication number
NL1021448C2
NL1021448C2 NL1021448A NL1021448A NL1021448C2 NL 1021448 C2 NL1021448 C2 NL 1021448C2 NL 1021448 A NL1021448 A NL 1021448A NL 1021448 A NL1021448 A NL 1021448A NL 1021448 C2 NL1021448 C2 NL 1021448C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
lifting
column
selection
lifting columns
group
Prior art date
Application number
NL1021448A
Other languages
English (en)
Inventor
Jurjen Jan De Jong
Jan Berends
Jean Dell Amore
Original Assignee
Stertil Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=31987580&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NL1021448(C2) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Stertil Bv filed Critical Stertil Bv
Priority to NL1021448A priority Critical patent/NL1021448C2/nl
Priority to AT03751603T priority patent/ATE361260T1/de
Priority to EP03751603A priority patent/EP1546018B1/en
Priority to US10/527,717 priority patent/US7500816B2/en
Priority to AU2003269716A priority patent/AU2003269716A1/en
Priority to DE60313633T priority patent/DE60313633T2/de
Priority to PCT/NL2003/000638 priority patent/WO2004024612A1/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1021448C2 publication Critical patent/NL1021448C2/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66FHOISTING, LIFTING, HAULING OR PUSHING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. DEVICES WHICH APPLY A LIFTING OR PUSHING FORCE DIRECTLY TO THE SURFACE OF A LOAD
    • B66F3/00Devices, e.g. jacks, adapted for uninterrupted lifting of loads
    • B66F3/46Combinations of several jacks with means for interrelating lifting or lowering movements

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
  • Steering-Linkage Mechanisms And Four-Wheel Steering (AREA)
  • Gear-Shifting Mechanisms (AREA)
  • Tents Or Canopies (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)

Description

' ; SYSTEEM MET HEFKOLOMMEN 5
De onderhavige uitvinding betreft een systeem met hefkolommen voor het heffen en neerlaten van een object, zoals een voertuig, en meer in het bijzonder een auto, bus, 10 vrachtwagen of iets dergelijks.
Dergelijke bekende systemen omvatten ten minste één mobiele hefkolom, omvattende een verplaatsbaar .gestel met een opstaand mastdeel, een langs het mastdeel verplaatsbare drager voor aangrijping van het te heffen (en neer te laten I 15 object), een aandrijving voor de beweging van de drager langs ! het mastdeel en een besturing voor het beheersen van de aan drijving.
In het bekende systeem worden de hefkolommen (verplaatsbaar) opgesteld op een werkvloer, en lopen over de j 20 werkvloer de voor elektrische voeding van de hefkolommen benodigde kabels, evenals geleiders voor onderling contact tussen de besturingen van de afzonderlijke hefkolommen.
Een dergelijke configuratie van het bekende systeem kent een aantal nadelen. Op de eerste plaats dient bij de 25 werkvloer een energiebron, zoals wandcontactdozen, beschikbaar te zijn. Op de tweede plaats liggen de kabels van, naar en tussen de hefkolommen vaak in de weg op de werkvloer, waarbij men hierover kan struikelen, hetgeen een gevaarlijke situatie op kan leveren. Op de derde plaats geldt, dat wan-30 neer de opstelling van de afzonderlijke hefkolommen moet worden veranderd, alle bekabelingen ontkoppeld dienen te worden, waarna de hefkolommen kunnen worden verplaatst naar de gewenste posities daarvan, gevolgd door het opnieuw aan- 2 sluiten van alle kabels voor energietoevoer en voor onderling contact. Op de vierde plaats geldt, dat door het veelvuldig moeten loskoppelen voor een nieuwe opstelling van de bekabelingen, of door het gevaar dat iemand over de kabels strui-5 kelt en daarmee de kabels ontkoppelt, kan schade ontstaan aan de koppelingen, waarna de kabels moeten worden vervangen en het werk op de werkvloer moet worden onderbroken, totdat er nieuwe kabels zijn. Nog een vijfde aspect van de nadelen van de bekende systemen is, dat in het geval van beschadigde 10 koppelingen, of losgerukte koppelingen, een falen van het systeem zou kunnen optreden, dat dan weer een voor de gebruikers van het systeem gevaarlijke situatie op kan leveren.
Met de onderhavige uitvinding is beoogd om de bovengenoemde nadelen van de bekende techniek te verhelpen of al-15 thans te verminderen, waartoe een systeem is verschaft volgens de onderhavige uitvinding, dat zich onderscheidt door een onafhankelijke energiebron voor het voeden van althans de aandrijving en de besturing. Nu de onafhankelijke energiebron volgens de onderhavige uitvinding elektrisch vermogen ver-20 schaft aan de aandrijving, veelal een elektrische motor, en de besturing, vervalt al een aanzienlijk gedeelte van de kabels op de werkvloer, evenals de behoefte aan energietoevoer in de directe nabijheid van de werkvloer.
In een gunstige uitvoeringsvorm is de energiebron 25 gevormd door een accu.
Om de behoefte aan kabels nog verder te verlagen, kan het systeem radiografisch communicatiemiddelen omvatten voor contact met de besturing van de hefkolom.
In een gunstige uitvoeringsvorm omvat een systeem 30 volgens de uitvinding ten minste twee hefkolommen, die elk met de besturing samenwerkende selectiemiddelen omvatten om ten minste één van de hefkolommen uit de groep voor het heffen van een object te selecteren, en de niet geselecteerde 1 t 3 nefkoiom of hefkoiommen buiten werking te stellen of te houden. Aldus kan op zeer gerichte wijze een eenduidige selectie worden gemaakt voor die hefkolom of hefkoiommen, die nodig zijn om het te heffen object te heffen en neer te laten.
5 Bij voorkeur zijn hierbij de hefkoiommen in de groep functioneel onder te verdelen in ten minste twee subgroepen, waarbij de hefkolom in ten minste één subgroep onderling in contact staan om tezamen hefinstructies uit te voeren. Met een dergelijk systeem is het mogelijk om hefkoiommen voor een 10 subgroep te selecteren, met daarin een aantal hefkoiommen, dat volstaat om een te heffen en neer te laten object, in het bijzonder een voertuig, op de gewenste wijze te behandelen.
De overige hefkoiommen zijn dan buiten gebruik, of kunnen voor speciale functies worden ingezet, zoals het aangrijpen 15 van de wielen aan een wielas, die moet worden uitgebouwd, waarbij de hefkoiommen in de subgroep voor aangrijping van die wielen aan die wielas eerder worden neergelaten, na demontage of ontkoppeling van de betreffende wielas, dan de overige hefkoiommen, die dan de rest van het voertuig of 20 object nog moeten dragen.
Bij voorkeur worden de hefkoiommen in een subgroep op voorhand (voor een behandeling van een voertuig of object, geselecteerd. Daartoe kan gebruik worden gemaakt van een meesterkolom, die willekeurig kan zijn gekozen uit de be-25 schikbare groep hefkoiommen, of in het systeem kan een op voorhand bepaald aantal meesterkolommen, die als zodanig herkenbaar zijn, zijn verschaft. De overige van de hefkoiommen uit de groep zijn dan aan te merken als slaafkolommen. In een uitvoeringsvorm met herkenbare, op voorhand bepaalde 30 meesterkolommen is het aantal subgroepen bepaald door het aantal meesterkolommen. In andere uitvoeringsvormen, waarbij een willekeurig te kiezen van de hefkoiommen uit de groep kan worden gebruikt als meesterkolom, kan zoveel subgroepen wor 4 den gevormd als er hefkolommen in de groep zijn, of kan de subgroep alle hefkolommen omvatten van de groep zelf. Het zal duidelijk zijn, dat hiermee een hoge mate van flexibiliteit kan worden verschaft.
5 Hetzelfde geldt voor een uitvoeringsvorm, waarbij ten minste één slaafkolom bedieningsmiddelen omvat voor het in bedrijf tijdens het heffen van het object gezamenlijk aansturen van de hefkolommen in de subgroep van geselecteerde hefkolommen. Dat betekent namelijk, dat voor hefinstructies elke 10 van de hefkolommen kan worden gebruikt. In een dusdanig systeem is elke van de hefkolommen met dergelijke bedieningsmiddelen in staat om als meesterkolom te functioneren, althans waar het het bedrijf van het systeem betreft, te weten tijdens het heffen of neerlaten van het object of het voertuig. 15 Bij voorkeur zijn de selectiemiddelen van de meester kolom ingericht om bij het begin van een nieuwe selectie van ten minste één slaafkolom een wissignaal uit te sturen naar ten minste die hefkolom of die hefkolommen, die in een eerder stadium met de betreffende meesterkolom in een subgroep was 20 of waren geselecteerd, om de selectie daarvan ongedaan te maken. Op deze wijze wordt voorkomen, dat een hefkolom, die eerder met de betreffende meesterkolom in een subgroep heeft gefunctioneerd, blijft reageren op hefinstructies in een nieuwe subgroep met die meesterkolom daarin.
25 Voor selectie van hefkolommen uit de groep voor het vormen van de subgroep met de meesterkolom daarin, is een verscheidenheid aan mogelijkheden beschikbaar. De selectiemiddelen van de meesterkolom kunnen aan een gebruiker een aanduiding geven voor elke, voor selectie in de subgroep 30 beschikbare hefkolom, en bijbehorende selectoren omvatten voor daadwerkelijke selectie van voor de subgroep als slaaf-kolommen te selecteren hefkolommen.
5
Een andere mogelijkheid is, dat de selectiemiddelen van een slaafkolom zijn ingericht voor het inlezen van een identificatie voor selectie van die slaafkolom in een bij de meesterkolom behorende subgroep.
5 In het eerstgenoemde geval is selectie van hefkolom- men voor de subgroep vanaf de meesterkolom mogelijk, terwijl .in het alternatief een rondgang langs de gewenste slaafkolom-men voor selectie daarvan in de subgroep nodig is.
In een uitvoeringsvorm met selectie bij de slaafko-10 lommen, kan de identificatie in te lezen zijn vanaf een bij de meesterkolom behorende identificatiekaart. Hiermee kan worden voorkomen, dat hefkolommen in een subgroep tijdens selectie of in bedrijf reageren op een verkeerde meesterkolom of op de meesterkolom, waarbij de hefkolommen in een eerder ,1 15 stadium in een subgroep zijn geselecteerd geweest. Op zich { kan de identificatie dan een aanduiding van de meesterkolom zelf zijn, of kan de saamhorigheid van de meesterkolom en de als slaafkolom te selecteren hefkolommen worden gebaseerd op een identificatie van de genoemde identificatiekaart. In dit 20 laatste geval op de identificatiekaart een willekeurig nummer zijn gegenereerd, bijv. door de meesterkolom of door een externe component van het systeem, dat geen hefkolom is, maar een dergelijke identificatie hoeft niet per se willekeurig te zijn en kan bijv. een aanduiding zijn van datum en tijd, 25 hetgeen dan ook direct een stuk informatie geeft over het tijdstip, vanaf wanneer het systeem met de geselecteerde subgroepen in de op een bepaald moment geldende configuratie heeft gefunctioneerd.
Tevens is daarmee een aanduiding verkregen, vanaf 30 wanneer oudere instellingen zijn komen te vervallen.
Hieronder zal de uitvinding voor een beter begrip daarvan worden beschreven aan de hand van in de bijgevoegde tekeningen getoonde uitvoeringsvormen, waarin dezelfde en/of * ' ' · v 6 gelijksoortige onderdelen en componenten zijn aangeduid met dezelfde referentie, en waarbij wordt opgemerkt, dat de onderhavige uitvinding niet tot deze expliciete uitvoeringsvormen is beperkt. In de tekening toont: 5 fig. 1 een perspektivisch aanzicht van een eerste uitvoeringsvorm van een systeem volgens de onderhavige uitvinding; en fig. 2 een perspectivisch aanzicht van een tweede uitvoeringsvorm van een systeem volgens de onderhavige uit-10 vinding.
In fig. 1 is een systeem 1 getoond volgens de onderhavige uitvinding, dat een tweetal hefkolommen 2 omvat. Elke van de hefkolommen is voorzien van een voet 3 en een mastdeel 4, waarbij een wagen 5 langs het mastdeel 4 op-en-neer be-15 weegbaar is onder inwerking van een als motor 6 vormgegeven aandrij ving.
Aldus vormen de voet 3 en het mastdeel 4 een soort gestel, dat over rollen 7 en wielen 8 verrijdbaar is. De wielen 8 kunnen op zich opgetrokken worden langs het gestel, 20 waardoor de voet op de grond komt te staan en gevaar is geweken, dat de hefkolom 2 weg kan rijden, terwijl deze een last draagt.
Aan de wagen 5 is een drager 9 aangebracht, die is vormgegeven voor aangrijping van bijv. een wiel van een voer-25 tuig (dat niet is getoond).
Zoals reeds opgemerkt, wordt beweging van de wagen 5 en de daarmee samenhangende drager 9 veroorzaakt door een motor 6, in het bijzonder een elektromotor, die van elektrisch vermogen wordt voorzien door een accu 10. De accu 10 30 is niet alleen een bron van energie voor de elektromotor 6, maar tevens voor een in een besturingskast 11 gehuisveste besturing (die niet is getoond). Veelal is de besturing gevormd uit een microprocessor en een daarmee samenwerkend 7 geheugen, dat is geladen met een besturingsprogramma. De besturingen in de besturingskasten 11 beheersen de werking van de elektromotor 6, en zijn daartoe ook onderling verbonden door middel van een relatief lichte kabel 12. Een niet-5 getoonde aanvullende kabel kan worden gebruikt voor het opladen van de accu's 10 als de hefkolommen buiten gebruik zijn.
Het in fig. 1 getoonde systeem als uitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding is van het multi-meester type. Dat wil zeggen, dat hefinstructies door invoer daarvan op een 10 bedieningspaneel 20 kunnen worden ingevoerd voor beide van de in fig. 1 getoonde hefkolommen 2. Bovendien wordt met de uitdrukking "multi-meester" bedoeld, dat dergelijke hefinstructies bij elk van beide hefkolommen kunnen worden ingevoerd.
15 In fig. 2 is een systeem volgens de onderhavige uit vinding in een andere uitvoeringsvorm daarvan getoond. Het systeem omvat een groep van vijf hefkolommen, te weten een eerste subgroep 15 met daarin vier hefkolommen 13, en nog een hefkolom 14, die op zichzelf of tezamen met een niet-getoonde 20 andere hefkolom een tweede subgroep vormt. De mogelijkheden voor het onderverdelen van de hefkolommen 13, 14 in subgroepen zullen hieronder nader worden beschreven.
De hefkolommen 13 van de subgroep 15 en de hefkolom 14 zijn allemaal uitgerust met een antenne 16 als radiogra-25 fisch communicatiemiddel voor onderling contact. In ieder geval staan de hefkolommen 13 van de subgroep 15 in contact met elkaar voor het ten uitvoer brengen van een door deze subgroep 15 te verrichten hefbewerking op een te heffen en neer te laten object, in het bijzonder een voertuig. Dit 30 laatste in bedrijf van het systeem, wanneer de groep hefkolommen 13, 14 al is onderverdeeld in subgroepen, waarbij de hefkolommen 13 in subgroep 15 een eerste gezamenlijke werking vertonen, en de hefkolom 14 of hefkolommen in de niet nader « 8 aangeduide tweede subgroep gezamenlijk geen of een andere werking doorlopen.
Bij voorkeur heeft het systeem in de in fig. 2 getoonde uitvoeringsvorm ook hefkolommen 13, 14, die zijn geba-5 seerd op het multi-meester type. Daarbij kan elke van de hefkolommen 13 in de subgroep 15 in bedrijf bij het daadwerkelijk heffen of neerlaten van objecten als meester worden gebruikt voor invoer van hefinstructies. Vooruitlopend aan een dergelijke bedrijfsgang dienen derhalve de hefkolommen 10 13, 14 onderverdeeld te worden in de subgroep 15 en de niet nader aangeduide aanvullende subgroep met daarin de hefkolom 14 .
Dit kan op een aantal verschillende wijzen worden bewerkstelligd, waartoe de hefkolommen 13, 14 zijn uitgerust 15 met direct hieronder nader te beschrijven selectiemiddelen.
Als mogelijke, niet beperkend uitvoeringsvoorbeeld zal hieronder eerst een uitvoeringsvorm worden beschreven, waarbij de selectieprocedure om de hefkolommen onder te verdelen in subgroepen is gebaseerd op een meester-slaafprincipe 20 gedurende het proces van de selectie. De in de tekening voorste hefkolom 13 van de subgroep 15 wordt hierbij tijdelijk, d.w.z. gedurende het selectieproces, gebruikt als meester.
Bij aanvang van het selectieproces stuurt de als meester fungerende hefkolom 13 via de antenne 16 een signaal naar 25 alle overige hefkolommen 13, 14, of in elk geval naar die hefkolommen, die in een eerder stadium met de betreffende, als meester fungerende hefkolom 13 in een subgroep onderverdeeld zijn geweest, dat die eerdere onderverdeling ongedaan is gemaakt. Het betreft hier derhalve een door de als meester 30 fungerende hefkolom 13 uitgestuurd wissignaal.
Daarbij is een identificatiekaart 17 gestoken in een kaarthouder 18 van de betreffende hefkolom 13. De hefkolom 13 met in de kaarthouder 18 de kaart 17, die wordt gebruikt voor 9 het uitsturen van het wissignaal, is altijd de hefkolom 13 van het meestertype, of is als zodanig aan te merken door de aanwezigheid van de kaart 17 in de kaarthouder 18 daarvan. In dit laatste geval kan elke van de hefkolommen 13, 14 als 5 hefkolom van het meestertype worden gebruikt tijdens het instellen van de onderverdeling in subgroepen.
Na het uitsturen van het wissignaal zijn alle hefkolommen 13, 14 beschikbaar om te worden gebruikt als hefkolommen van het slaaftype. Deze worden selectief geactueerd door 10 de kaart 17 in de kaarthouder 18 van die overige, potentieel als hefkolom 13, 14 van het slaaftype te steken. Dit is een handeling, die door een gebruiker moet worden uitgevoerd. Wanneer de kaart 17 in een kaarthouder 18 van één van de overige hefkolommen wordt gestoken, wordt deze als hefkolom 15 van het slaaftype geactueerd om een aanmeldingssignaal uit te sturen, via antenne 16, naar de hefkolom 13 van het meestertype .
De volgorde, waarin de hefkolommen 13, 14 van het slaaftype zich bij de in fig. 2 voorste hefkolom 13 van het 20 meestertype aanmelden, kan worden gebruikt om ze afzonderlijk en ten opzichte van elkaar te identificeren. Hiermee wordt voorkomen, dat elke potentieel als hefkolom van het slaaftype fungerende hefkolom een unieke identificatie moet hebben.
In bedrijf, d.w.z. tijdens het daadwerkelijk heffen 25 en neerlaten van objecten, kan deze, op de volgorde van aanmelding gebaseerde identificatie worden gebruikt om hefin-structies te verspreiden en te richten aan in elk geval de hefkolommen, die deel uitmaken van de sub-groep 15.
Het selectieproces wordt afgesloten, wanneer de iden-30 tificatiekaart 17 weer in de als meesterkolom fungerende hefkolom 13 wordt gestoken, in dit geval de in fig. 2 voorste hefkolom 13.
♦ 10
Een zelfde proces kan worden doorlopen voor een aanvullende subgroep uit de groep met hefkolommen, waarvan dan bijv. ook de hefkolom 14 deel kan uitmaken, bijv. als hefko-lom van het meestertype, tezamen met andere (niet nader ge-5 toonde) hefkolommen.
Dat de voorgaande beschrijving van specifieke uitvoeringsvormen van systemen volgens de onderhavige uitvinding niet als beperking voor die uitvinding moet worden aangemerkt, blijkt ook uit het gegeven, dat vele alternatieve en 10 aanvullende uitvoeringsvormen mogelijk zijn, die allemaal zijn gelegen binnen het kader van de beschermingsomvang, zoals die is gedefinieerd in de bijgevoegde conclusies. Zo is het mogelijk om een weergave-element, zoals een beeldscherm 19, te gebruiken voor weergave van alle hefkolommen 13, 14, 15 die beschikbaar zijn voor selectie tot een subgroep. Door invoer via (niet nader weergegeven) bedieningsmiddelen, zoals selectoren, is het dan mogelijk om specifieke en op het beeldscherm 19 weergegeven hefkolommen tot de sub-groep te selecteren door hiernaar een selectiesignaal uit te sturen 20 via een antenne 16 van een als meesterkolom fungerende hefko-lom. Een te selecteren hefkolom 13, 14 zal dan, indien deze correct functioneert, een bevestigingssignaal terugsturen. Daarbij kan de behoefte aan een identificatiekaart komen te vervallen, maar zal naar alle waarschijnlijkheid een univer-25 seel, uniek identificatienummer moeten worden toegekend aan elke hefkolom. Het is echter ook denkbaar, dat zulke universeel unieke identificatienummers niet nodig hoeven te zijn, wanneer in het selectieproces tijdelijke identificatienummers worden toegekend. Ook kunnen willekeurige andere identifica-30 toren worden toegepast dan nummers.
Tevens wordt opgemerkt, dat in het geval van een fout, zoals een fout, waarbij een gevaarlijke situatie heeft kunnen optreden, bijv. een spanningsdaling in één van de 11 kolommen tot onder een op voorhand bepaald niveau, het opnieuw instellen nodig wordt geacht van de onderverdeling van de hefkolommen uit de groep in opnieuw te definiëren subgroepen. Ook andere veiligheidsmaatregelen kunnen hierbij 5 worden doorgevoerd.
In uitvoeringsvormen, waarbij wordt gewerkt met tijdelijke identificaties, kan het uitermate nuttig zijn om daarin informatie over de datum en het tijdstip van de selectie op te nemen, omdat hiermee informatie wordt verschaft 10 over de tijdsduur, gedurende welke een onderverdeling is gehanteerd of vanaf wanneer een oude onderverdeling zou moeten zijn gewist.
Ook is het mogelijk om de onderverdeling en de afzonderlijke bijbehorende hefkolommen te gebruiken in een sleutel I 15 ter identificatie van elke hefkolom. Een eerste subgroep ! wordt dan bijv. aangeduid als I, terwijl een tweede subgroep II is, enz. De afzonderlijke, tot een bepaalde subgroep 15 behorende hefkolommen 13, kunnen dan weer in volgorde van aanmelding, of op een willekeurig andere manier binnen de 20 groep worden geïdentificeerd.

Claims (13)

1. Systeem voor het heffen en neerlaten van een object, zoals een voertuig, omvattende ten minste één mobiele hefko-lom, omvattende: een verplaatsbaar gestel met een opstaand mastdeel; een langs het mastdeel verplaatsbare drager voor aangrijping van het te heffen object; een aandrijving voor 10 beweging van de drager langs het mastdeel; en een besturing voor het beheersen van de aandrijving, gekenmerkt door een onafhankelijke energiebron voor het voeden van althans de aandrijving en de besturing.
2. Systeem volgens conclusie 1, waarbij de energiebron 15 een accu omvat.
3. Systeem volgens conclusie 1 of 2, verder omvattende: radiografische communicatiemiddelen voor contact met de besturing van de hefkolom.
4. Systeem volgens ten minste één van de voorgaande con-20 clusies met een groep van ten minste twee hefkolommen, waarbij elke hefkolom verder met de besturing samenwerkende selectiemiddelen omvat om ten minste één van de hefkolommen uit de groep voor het heffen van een object te selecteren, en de niet-geselecteerde hefkolom of hefkolommen buiten werking te 25 stellen of houden.
5. Systeem volgens conclusie 4, waarbij de hefkolommen in de groep functioneel onder te verdelen zijn in ten minste twee sub-groepen, waarbij de hefkolommen in ten minste één sub-groep onderling in contact staan om te zamen hefinstruc- 30 ties uit te voeren.
6. Systeem volgens conclusie 5, waarbij elke te selecteren subgroep althans tijdens selectie ten minste één meester- « \ kolom en ten minste één daarmee samenwerkende en althans tijdens selectie daarvan afhankelijke slaafkolom omvat.
7. Systeem volgens conclusies 5 of 6, waarbij ten minste één slaafkolom bedieningsmiddelen omvat voor het in bedrijf, 5 tijdens het heffen van het object, gezamenlijk aansturen van de hefkolommen in de sub-groep van geselecteerde hefkolommen.
8. Systeem volgens één van de voorgaande conclusies 6 of 7, waarbij de selectiemiddelen van de meesterkolom zijn ingericht om bij het begin van de selectie van ten minste één 10 slaafkolom een wissignaal uit te sturen naar ten minste die hefkolom of die hefkolommen, die in een eerder stadium met de betreffende meesterkolom in een sub-groep was of waren geselecteerd, om selectie daarvan ongedaan te maken.
9. Systeem volgens conclusie 6, 7 of 8, waarbij de selec- 15 tiemiddelen van de meesterkolom aan een gebruiker een aanduiding geeft voor elke, voor selectie in de sub-groep beschikbare hefkolom, en·bijbehorende selectoren omvat voor selectie van voor de sub-groep als slaafkolommen te selecteren hefkolommen .
10. Systeem volgens conclusie 6, 7 of 8, waarbij de se lectiemiddelen van een slaafkolom zijn ingericht voor het inlezen van een identificatie voor selectie van de slaafkolom in een bij de meesterkolom behorende sub-groep.
11. Systeem volgens conclusie 10, waarbij de identifica- 25 tie is in te lezen vanaf een bij de meesterkolom behorende identificatie-kaart.
12. Systeem volgens conclusie 10 of 11, waarbij de identificatie een aanduiding van de meesterkolom, een identificatie van de identificatie-kaart, een bijvoorbeeld door de 30 meesterkolom gegenereerd willekeurig nummer of een door het systeem gegenereerde datum en tijd aanduiding is.
13. Systeem voor het heffen en neerlaten van een object, zoals een voertuig, omvattende ten minste één mobiele hefko- « . · lom, omvattende: een verplaatsbaar gestel met een opstaand mastdeel; een langs het mastdeel verplaatsbare drager voor aangrijping van het te heffen object; een aandrijving voor beweging van de drager langs het mastdeel; en een besturing 5 voor het beheersen van de aandrijving, gekenmerkt door radiografische communicatiemiddelen voor contact met de besturing van de hefkolom. i
NL1021448A 2002-09-13 2002-09-13 Systeem met hefkolommen. NL1021448C2 (nl)

Priority Applications (7)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1021448A NL1021448C2 (nl) 2002-09-13 2002-09-13 Systeem met hefkolommen.
AT03751603T ATE361260T1 (de) 2002-09-13 2003-09-15 System mit hebesäulen
EP03751603A EP1546018B1 (en) 2002-09-13 2003-09-15 System with lifting columns
US10/527,717 US7500816B2 (en) 2002-09-13 2003-09-15 System with lifting columns
AU2003269716A AU2003269716A1 (en) 2002-09-13 2003-09-15 System with lifting columns
DE60313633T DE60313633T2 (de) 2002-09-13 2003-09-15 System mit hebesäulen
PCT/NL2003/000638 WO2004024612A1 (en) 2002-09-13 2003-09-15 System with lifting columns

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1021448A NL1021448C2 (nl) 2002-09-13 2002-09-13 Systeem met hefkolommen.
NL1021448 2002-09-13

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1021448C2 true NL1021448C2 (nl) 2004-03-16

Family

ID=31987580

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1021448A NL1021448C2 (nl) 2002-09-13 2002-09-13 Systeem met hefkolommen.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US7500816B2 (nl)
EP (1) EP1546018B1 (nl)
AT (1) ATE361260T1 (nl)
AU (1) AU2003269716A1 (nl)
DE (1) DE60313633T2 (nl)
NL (1) NL1021448C2 (nl)
WO (1) WO2004024612A1 (nl)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE112009000294T5 (de) 2008-02-05 2011-01-27 Stertil B.V. System mit Positionsbestimmung für Hebesäulen und Verfahren dafür

Families Citing this family (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102005049002A1 (de) * 2005-10-11 2007-04-12 Walter Finkbeiner Gmbh Verfahren zum Erfassen einer Konfiguration von mehreren Hubvorrichtungen in einem Hubsystem
NL1031744C2 (nl) * 2006-05-03 2007-11-06 Stertil Bv Hefsysteem.
DE202006013854U1 (de) * 2006-09-07 2008-01-10 Finkbeiner, Gerhard Lastaufnahme für eine Hubvorrichtung
CA2714779C (en) * 2008-03-20 2014-10-21 Rotary Lift, A Division Of Dover Industrial Products, Inc. Lift control interface
US8790062B2 (en) * 2008-04-01 2014-07-29 Mi-Jack Products, Inc. Distribution system
NL1035933C (en) * 2008-09-15 2010-03-16 Stertil Bv System, lifting column and method for energy-efficient lifting and lowering a load.
DE202009005661U1 (de) 2009-04-17 2009-07-02 Finkbeiner, Gerhard, Dipl.-Ing. Hebevorrichtung zum Anheben von Lasten, insbesondere Fahrzeugen
DE202009005662U1 (de) * 2009-04-17 2009-07-09 Finkbeiner, Gerhard, Dipl.-Ing. Hebevorrichtung zum Anheben von Lasten, insbesondere Fahrzeugen
EP2509908B1 (de) * 2009-12-10 2014-04-23 Finkbeiner, Gerhard Hebevorrichtung und verfahren zum prüfen und überwachen solchen hebevorrichtung
US20120080984A1 (en) * 2010-09-30 2012-04-05 Data Center Transitions, Inc. Assemblable server cabinet
US11305972B1 (en) 2011-11-11 2022-04-19 Vehcile Service Group, Llc Vehicle lift with locally stored energy source
US9352944B2 (en) 2012-03-19 2016-05-31 Gray Manufacturing Company, Inc. Control and communication system for a wireless vehicle lift system
US9580284B2 (en) * 2012-03-19 2017-02-28 Gray Manufacturing Company, Inc. Electronically controlled wheel lift system
DE102012108452A1 (de) 2012-09-11 2014-03-13 Gerhard Finkbeiner Verfahren zum Betrieb eines Hebebühnensystems
DE102012017959A1 (de) * 2012-09-12 2014-05-15 Otto Nussbaum Gmbh & Co. Kg Fahrzeug-Hebebühne
NL2009949C2 (en) 2012-12-10 2014-06-11 Stertil Bv Lifting column for lifting a load, lifting system provided therewith and method for measuring a load.
NL2011132C2 (en) 2013-07-10 2015-01-13 Stertil Bv Lifting system for lifting a vehicle and method for operating the lifting system.
FR3012122B1 (fr) * 2013-10-18 2015-12-04 Sefac Systeme de levage d'un vehicule compose de plusieurs colonnes
US9764934B2 (en) 2013-12-12 2017-09-19 Macton Corporation Independent drive motors for machinery positioning apparatus having independent lifting motors
US9764933B2 (en) * 2013-12-12 2017-09-19 Macton Corporation Machinery positioning apparatus having independent drive columns
US9950916B2 (en) * 2014-02-20 2018-04-24 Gray Manufacturing Company, Inc. Pneumatic wheel lift synchronization
US9938737B1 (en) * 2014-02-28 2018-04-10 Norco Industries, Inc. Structure orientation using motor velocity
NL2012679B1 (en) 2014-04-24 2016-07-04 Stertil Bv Lifting system with central controller for lifting a vehicle with moveable lifting columns, and method there for.
US10787350B2 (en) * 2014-07-07 2020-09-29 Stertil B.V. Lifting column with modular power system for lifting a vehicle and system and method therefor
US10486950B2 (en) * 2014-07-16 2019-11-26 Gray Manufacturing Company, Inc. Down stop indicator for vehicle lift
GB201500959D0 (en) * 2015-01-20 2015-03-04 Hydraulift Ltd A lifting apparatus and system for shipping containers
US9758359B2 (en) 2015-03-25 2017-09-12 K-Line Industries, Inc. Jack system
US20160280520A1 (en) * 2015-03-26 2016-09-29 American Standard Manufacturing, Inc. Lift assembly for heavy containers and method thereof
NL2015163B1 (en) 2015-07-14 2017-02-01 Stertil Bv Lifting system with PLC and method there for.
US9884751B2 (en) * 2015-09-17 2018-02-06 Gray Manufacturing Company, Inc. Battery operated vehicle lifts with wireless charging
ITUA20163564A1 (it) * 2016-05-18 2017-11-18 O Me R Spa Procedimento perfezionato per configurare e controllare una apparecchiatura per il sollevamento di carichi, preferibilmente di autoveicoli.
CN106586878B (zh) * 2017-01-13 2018-09-18 麦特汽车服务股份有限公司 举升机
US10464792B2 (en) * 2017-03-31 2019-11-05 Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America, Inc. Systems for controlling a vehicle lift to prevent operation without proper storage of supplemental supports
NL2021228B1 (en) 2018-07-03 2020-01-08 Stertil Bv Mobile lifting column, lifting system comprising one or more of such lifting columns, and method for lifting a vehicle
DE102020107927A1 (de) * 2020-03-23 2021-09-23 Hubtex Maschinenbau Gmbh & Co. Kg Transportsystem zum Kommissionieren

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH407472A (de) * 1963-05-03 1966-02-15 Schweiz Wagons Aufzuegefab Hebebock
WO1992019527A1 (en) * 1991-04-26 1992-11-12 Hutchinson Industries Limited Improvements in or relating to a lifting device and/or a method of lifting
DE19740487A1 (de) * 1997-09-15 1999-03-18 Friedrich Wilhelm Gondolf Fahrbare Kran-Hebebühne WiGO 2000
US6315079B1 (en) * 1997-01-08 2001-11-13 Stertil B.V. Lifting device with movable lifting columns

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3289868A (en) * 1964-12-16 1966-12-06 Jack Neun Lift system for cargo containers
GB2082795A (en) 1980-07-26 1982-03-10 Dickens Charles & Son Ltd Jacking system particularly for vehicles
US4777798A (en) * 1987-09-21 1988-10-18 Owatonna Tool Company Universal control system for hydraulic cylinders
FR2712578B1 (fr) * 1993-11-16 1995-12-22 Hydro 7 Ind Dispositif pour la manutention d'un conteneur.
GB2310519B (en) * 1997-01-10 1998-01-28 Mechan Limited Multipoint control system
US6634461B1 (en) * 2002-06-10 2003-10-21 Gray Automotive Products, Inc. Coordinated lift system
US7219770B2 (en) * 2003-08-01 2007-05-22 Baker William J Coordinated lift system with user selectable RF channels

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH407472A (de) * 1963-05-03 1966-02-15 Schweiz Wagons Aufzuegefab Hebebock
WO1992019527A1 (en) * 1991-04-26 1992-11-12 Hutchinson Industries Limited Improvements in or relating to a lifting device and/or a method of lifting
US6315079B1 (en) * 1997-01-08 2001-11-13 Stertil B.V. Lifting device with movable lifting columns
DE19740487A1 (de) * 1997-09-15 1999-03-18 Friedrich Wilhelm Gondolf Fahrbare Kran-Hebebühne WiGO 2000

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE112009000294T5 (de) 2008-02-05 2011-01-27 Stertil B.V. System mit Positionsbestimmung für Hebesäulen und Verfahren dafür
DE112009000294B4 (de) 2008-02-05 2024-08-08 Stertil B.V. System mit Positionsbestimmung für Hebesäulen und Verfahren dafür

Also Published As

Publication number Publication date
US7500816B2 (en) 2009-03-10
DE60313633T2 (de) 2008-01-03
EP1546018B1 (en) 2007-05-02
AU2003269716A1 (en) 2004-04-30
DE60313633D1 (de) 2007-06-14
US20060115353A1 (en) 2006-06-01
EP1546018A1 (en) 2005-06-29
WO2004024612A1 (en) 2004-03-25
ATE361260T1 (de) 2007-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL1021448C2 (nl) Systeem met hefkolommen.
US10300802B2 (en) Charging system and charging start control method
CN108001384B (zh) 车用负载控制装置、其控制程序的改写方法以及改写系统
JP2016143185A (ja) 自転車貸出システム
WO2016140481A1 (en) Logistics transport system
US20180194601A1 (en) Lifting System with PLC and Method Therefor
KR102104364B1 (ko) 자율주행카트의 출입승인시스템 및 방법
CN103634367A (zh) 向车辆供给燃料时的控制系统、便携机
CN115328843A (zh) 用于安装在多个机架中的智能接线装备的具有本地支持的机架控制器
CN108697046B (zh) 一种运行具有拖拉机及工具的农业系统的方法及农业系统及计算机程序产品
KR102183893B1 (ko) 일반인 및 장애인 공용 전기 자동차 충전장치
US11105049B2 (en) Roadbuilding machine and method for operating a roadbuilding machine
CN114781984B (zh) 仓储出库方法、装置、设备及存储介质
CN112542010A (zh) 交易处理系统
JP6187382B2 (ja) 物品搬送設備
CN109785033B (zh) 共享系统、共享方法以及管理服务器
JP4817227B2 (ja) 入出庫システム
CN113184571B (zh) 一种水泥熟料散装下料控制装置的控制方法
JP7242008B2 (ja) 給油所システム
WO2016203448A1 (en) System for distributing electrical power in mobility
CN114019974B (zh) 一种多机械联合的作业方法及系统
KR102193314B1 (ko) 다중 회선신호 관리시스템
CN107919707A (zh) 一种充电管理方法及系统
JP2631558B2 (ja) 通話課金装置の料金清算方式
WO2023274550A1 (en) An on-board control unit, an off-board control station and methods therein for enabling a safe operation of a vehicle

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20120401