FI94741C - Hihnakuljetin sekä tämän kuljetinhihna - Google Patents
Hihnakuljetin sekä tämän kuljetinhihna Download PDFInfo
- Publication number
- FI94741C FI94741C FI903067A FI903067A FI94741C FI 94741 C FI94741 C FI 94741C FI 903067 A FI903067 A FI 903067A FI 903067 A FI903067 A FI 903067A FI 94741 C FI94741 C FI 94741C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- belt
- conveyor
- central body
- edge
- edge pieces
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65G—TRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
- B65G15/00—Conveyors having endless load-conveying surfaces, i.e. belts and like continuous members, to which tractive effort is transmitted by means other than endless driving elements of similar configuration
- B65G15/08—Conveyors having endless load-conveying surfaces, i.e. belts and like continuous members, to which tractive effort is transmitted by means other than endless driving elements of similar configuration the load-carrying surface being formed by a concave or tubular belt, e.g. a belt forming a trough
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65G—TRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
- B65G2201/00—Indexing codes relating to handling devices, e.g. conveyors, characterised by the type of product or load being conveyed or handled
- B65G2201/02—Articles
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Structure Of Belt Conveyors (AREA)
- Belt Conveyors (AREA)
- Shaping Of Tube Ends By Bending Or Straightening (AREA)
- Beans For Foods Or Fodder (AREA)
- General Details Of Gearings (AREA)
Description
94741
Hihnakuljetin sekä tämän kuljetinhihna Bandtransportör samt transportband för densamma 5
Esillä oleva keksintö liittyy hihnakuljettimeen sekä tämän kuljetinhihnaan.
Hihnakuljettimet, jotka käsittävät päättömän kuljetinhihnan elastisesta aineesta, kantorullat hihnan kannattamiseen ainakin osalla rataa sekä ohjauselimet 10 hihnan halutun muodon ylläpitämiseksi, ovat aikaisemmin tunnettuja.
Esillä olevan keksinnön ensimmäinen tavoite on aikaansaada kuljetinhihna ja siten hihnakuljetin, jotka sallivat tavaroiden suljetun kuljetuksen ja ensisijaisesti niin, että itse hihna sulkee sisäänsä tavarat kuljetinmatkalla, jotka voivat 15 eliminoida paluumatkalla tapahtuvan materiaalihukan, jotka mahdollistavat sellaisia hihnaratoja, joissa on jyrkkiä mutkia vaakatasossa ja pystytasossa ja siten vaakasuoria, kaltevia ja jopa pystysuoria radan osuuksia, sekä jotka mahdollistavat tavaroiden täytön ja tyhjennyksen missä vain asemassa tavaran-kuljetusmatkalla.
20
Esillä olevan keksinnön eräs toinen tavoite on aikaansaada kuljetinhihna, jonka rakenne on yksinkertainen ja valmistuskustannukset suhteellisen pienet, mutta joka silti kestää kovaa käyttöä ja jolla on pitkä elinikä.
25 Esillä olevan keksinnön kolmas tavoite on aikaansaada hihnakuljetin, joka myös on umpinainen eikä vaadi monimutkaisia kanto-, ohjaus- tai käyttörullia.
Ymmärretään, että hihnakuljetin, jolla edellä olevat tavoitteet saavutetaan, on kaikkialla käyttökelpoinen hihnakuljetin, joka on ympäristöystävällinen ja jonka 30 valmistus-, käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat pienet.
Sellaista tunnettua hihnakuljetinta, joka saavuttaa mainitut tavoitteet, ei ole olemassa.
2 94741
Hihnakuljettimia, joissa on suljettuja kuljetinhihnoja ja sallivat massatavaran pystysuoran kuljetuksen ovat aikaisemmin tunnettuja esimerkiksi julkaisuista GB-A-571 210, DE-A1-1 431 684 ja US-A-4 230 221. Kahden ensinmainittujen julkaisujen mukaiset kuljettimet eivät ole edullisia mm. siksi, että ne vaativat S monimutkaisia kytkentälaitteita hihnan reunaosuuksien yhdessäpitämiseksi ja viimeksimainitun patenttijulkaisun mukainen hihnakuljetin, jossa käytetään hyväksi kahta kuljetinhihnaa, vaatii ylimääräistä varustusta, kuten pneumaattisia laatikoita molempien hihnojen reunaosuuksien koossapitämiseksi.
10 Nauhakuljetin avointa tavarankuljetusta varten on tunnettu US-hakemuksesta 2 998 121. Tässä kuljettimessa hihna viedään täysin tasonomaisessa tilassa paluumatkaa pitkin, jonka takia kuljettimesta tulee tilaavievä eikä pysty estämään materiaalihukkaa paluumatkan aikana. Lisäksi kuljetin soveltuu ainoastaan kevyen tavaran kuljettamiseen eikä sitä voida käyttää hyväksi pystysuorassa 15 kuljetuksessa tai viedä sellaisia kuljetinratoja pitkin, joissa on jyrkkiä mutkia vaakatasossa.
Samantapainen hihnakuljetin kuin viimeksimainittu hihnakuljetin suljettua tavarankuljetusta varten on tunnettu US-hakemuksesa 4 709 806. Tässä käyte-20 tään hyväksi taipuisia peittoläppiä tavaran sulkemiseksi. Myöskään tämä kuljetin ei ole käyttökelpoinen pystysuoraa kuljetusta varten ja kuljetinradat, joissa on jyrkkiä mutkia vaakatasossa eivät ole mahdollisia.
Esillä olevan keksinnön mukaan edellä ilmaistut tavoitteet saavutetaan kuljetin-25 hihnalla elastisesta aineesta, joka kuljetinhihna on tunnettu tasonomaisesta keskuskappaleesta, joka on taipumajäykkä hihnan pituusakselin ympäri poikittaisen vahvistuksen avulla ja sen taipuvuus on pieni pituussuunnassa pituussun-·. täisen vahvistuksen ansiosta; kahdesta reunakappaleesta, jotka on nivelöidysti kytketty keskuskappaleen molempiin sivureunoihin (tai kumpaankin sivureu-30 naan), ovat taivutusjäykkiä hihnan pituusakselin ympäri poikittaisen vahvistuksen ansiosta, ovat taipuisia hihnan pituussuunnassa ja että niiden yhteisleveys on ainakin yhtä suuri kuin keskuskappaleen; sekä kahdesta nivelkappaleesta, jotka kytkevät molemmat reunakappaleet keskuskappaleeseen, ovat taipuisia hihnan pituusakselin ympäri ja taipuisia hihnan pituussuunnassa, ovat joustavia reuna-
II
3 94741 kappaleiden uloskääntämiseksi keskuskappaletta päin sisääntaivutetusta asemasta ja niiden leveys on olennaisesti pienempi kuin keskuskappaleen.
Keksinnön mukaisesti esitetyt tavoitteet saavutetaan lisäksi edellä kuvatulla hihna-5 kuljettimella, joka on tunnettu siitä, että kuljetinhihna on sellainen kuin on esitetty edellisessä kappaleessa ja että ohjauselimet ovat paine-elimiä, jotka nivelkappalei-den jousivaikutusta vastaan pitävät reunakappaleet halutussa asemassa suhteessa keskuskappaleeseen.
10 Kun reunakappaleet ovat alastaitetut keskuskappaletta päin asemaan, joka on olennaisen yhdensuuntainen tämän kanssa, hihna saa suhteellisen litteän paketin muodon, jonka poikkileikkaus on olennaisesti suorakulmainen. Hihna saadaan siten seuraamaan jyrkkiä mutkia mutka-akselin ympäri, joka on olennaisesti samansuuntainen kuin hihnan poikkisuunta. Mutkissa keskuskappale jäljestetään ensisijaisesti 15 reunakappaleiden sisäpuolelle niin, että hihnaan kohdistetaan vetovoima tämän pituussuunnassa, jonka vetovoiman ottaa vastaan keskuskappaleessa oleva pitkittäissuuntainen vahvistus ja joka suoraan voidaan välittää keskuskappaleen sisäpuolella olevassa mutkassa olevaan yhteen tai useampaan kantorullaan. Jos hihnan poikkisuunta ennen mutkaa ei ole yhdensuuntainen mutkan akselin kanssa, tämä 20 aikaansaadaan mutkan sisäänmenossa vääntämällä hihnaa tämän pituusakselin ympäri. Keskuskappaleen pienen taipuisuuden tarkoituksena on siis se, että tämä vastaa olennaisesti koko nauhan vetovoiman vastaanottamisesta. Keskuskappaleella on kuitenkin oltava pieni taipuvuus, esim. suuruusluokkaa 1 %, jotta hihna voitaisiin vääntää pituusakselinsa ympäri pienellä matkalla. Reunakappaleiden taipuisuuden 25 sitä vastoin pitää olla olennaisesti suurempi, esim. suunnilleen 10 %.
* Suhteellisen laajoissa mutkissa tai mutkissa, jotka ovat hihnaradan paluumatkalla reunakappaleiden voidaan kuitenkin antaa kulkea keskuskappaleen sisäpuolella.
30 Siinä tapauksessa, että hihnaradan kuljetusmatka kulkee ainoastaan vaakasuoraan tai silloin kun kaltevuudet ovat kohtuullisia eivätkä vaadi vaakasuuntaisia mutkia, voidaan hihnan sulkeminen saada aikaan erillisellä peitelevyllä, jolloin 4 94741 reunakappaleet pidetään pääasiassa kohtisuoraan keskuskappaleen suhteen. Näin jäljestettyjä kuljetinmatkoja varten reunakappaleiden yhteisleveyden ei lisäksi tarvitse ylittää keskuskappaleiden leveyttä ja jos tämä pätee riippumatta siitä, käytetäänkö mainittua peitelevyä hyväksi tämän sulkemiseksi tai aikaan-5 saadaanko tämä taittamalla reunakappaleita alas asemaan, joka on olennaisen yhdensuuntainen keskuskappaleen kanssa. Jos reunakappaleiden yhteisleveys sitä vastoin ylittää keskuskappaleen leveyden, voidaan reunakappaleet tässä tapauksessa pitää asemassa, jossa niiden vapaat sivureunat ovat vastakkain, toisin sanoen muodostavat kulman, joka on pienempi 90° kuin keskuskappaleeseen 10 nähden. Hihnan poikkileikkausmuoto on silloin kolmio.
Jos hihnaradan kuljetusmatka sitä vastoin käsittää jyrkästi kaltevia tai pystysuoria osuuksia tai käsittävät yhden tai usemman olennaisen vaakasuuntaisen mutkan, on hihnan reunakappaleiden yhteisleveys oltava suurempi kuin keskus-15 kappaleen leveys niin, että reunakappaleet ovat limittäin ainakin mainitun matkan ja mutkien alueella niin, että ne pidetään sisääntaitettuina keskuskap-paletta päin asemassa, joka on olennaisen yhdensuuntainen tämän kanssa tai jopa kontaktiin keskuskappaleen kanssa. Hihnaa ympäröivän poikkileikkausalu-een sovittamiseksi joka hetkellä ajankohtaiseen tavaramäärän tilavuuteen 20 vaaditaan reunakappaleiden limittävien osien joustava sisäänpainaminen ja tietty minimipaine, koska reunakappaleet ovat sisimmäissä asemassaan kontaktissa keskuskappaleeseen. Vaakasuuntaisella tai kohtuullisesti kaltevilla osuuksilla ‘ hihnarataa voidaan kuitenkin myös käyttää hyväksi kolmionmuotoista poikkileik- kausmuotoa.
25
Hihnaradan paluumatkan alueella hihnaa voidaan viedä käyttämällä samaa poikkileikkausmuotoa kuin kuljetusmatkan alueella. Tätä varten tarpeellisen hihnan kääntämisen välttämiseksi hihnan pituusakselin ympäri hihnaa voidaan kuitenkin edistyksellisesti viedä paluumatkalla niin, että keskuskappale sijaitsee 30 reunakappaleiden yläpuolella. Näin materiaalihukka voidaan kokonaan välttää niin, että reunakappaleet painetaan keskuskappaletta vasten niin, että kummankin reunakappaleen alin osa on lähinnä nivelkappaletta. Tämän ansiosta reunakappaleet muodostavat materiaalinkeräyskouruja paluumatkan alueella, joiden kourujen alin piste on välittömästi nivelkappaleiden läheisyydessä.
5 94741
Tavaraa, jota on jäänyt keskuskappaleen ja reunakappaleiden sisäpuolille tyhjennyksen jälkeen kerääntyy, jos se irtoaa näiden sisäpuolelta paluumatkalla, materiaalikeräyskourujen alimpaan pisteeseen ja estyy näin putoamasta paluumatkan aikana.
5
Olennaisen täydellinen materiaalinkeräyskourujen sulkeminen paluumatkalla voidaan saavuttaa sekä siinä tapauksessa, että reunakappaleiden yhteisleveys on olennaisesti yhtä suuri kuin keskuskappaleen leveys, koska reunakappaleiden vapaat sivureunat sisääntaitetussa asemassa silloin ovat olennaisesti vastakkain 10 ja/tai keskuskappaleen sisäpuolta vasten, että siinä tapauksessa, että reunakappaleiden yhteisleveys on suurempi kuin keskuskappaleen leveys. Viimeksi mainitussa tapauksessa sulkemista voidaan parantaa niin, että ainakin toinen reunakappale on varustettu taipuvalla osuudella lähinnä sen vapaata sivureunaa.
15 Taipuvaa osuttaa voidaan pitää reunakappaleen pidennyksenä tai sen kiinteänä osana ja voi yksinomaan muodostaa tämän limittäisen osuuden. Tämän ansiosta tiivistystä voidaan parantaa varsinkin mutkissa ja kuljetinmatkan pystysuorissa osuuksissa, jolloin taipuvan pidennysosan on oltava sijoitettuna äärimmäisenä limitysalueella. Vaakasuuntaisissa mutkissa, joissa hihnan poikldsuunta on 20 pystysuuntainen, alaspäin suuntauneen reunakappaleen limittävä osuus on lisäksi aina jäljestettävä lähimmäksi keskuskappaletta, toisin sanoen ylöspäin suuntautuneen reunakappaleen sisäpuolelle, täydellisen hyvän tiivistyksen aikaansaamiseksi.
25 Keksinnön mukaisessa kuljetinhihnassa keskuskappaleen ja reunakappaleiden välttämätön taivutuslujuus voidaan edistyksellisesti aikaansaada kahden vahvis-tuskerroksen avulla, jotka ovat etäisyydellä toisistaan hihnan paksuussuunnassa. Täten keskuskappaleen pituussuuntainen vahvistus voi olla sijoitettu kahden vahvistuskerroksen väliin.
30
Poikkisuuntaisten vahvistuskerrosten yksittäiset elementit voivat olla langanmuo-toisia ja koostua esimerkiksi metallista tai kuituaineesta. Niiden veto- ja paino-vastus on oltava suuri pituussuunnassa, koska tämä johtaa hyvin suureen taivutusjäykkyyteen pohja- ja reunakappaleiden poikkisuunnassa.
6 94741
Myös keskuskappaleen pituussuuntainen vahvistus koostuu sopivasti metallista tai kuituaineesta olevasta pituussuuntaisesta elementistä, joka kuituaine on esim. terästä, polyesteriä, polyamidia, jne. Jotta saataisiin pieni taipuvuus pituussuunnassa yksittäisten vahvistuselementtien vetovastus on oltava suuri ja lähemmin 5 ne on mitoitettava niin, että ne voivat ottaa vastaan koko sen voiman, joka vaaditaan hihnan suoristamiseksi ja eteenvetämiseksi. Ottamalla huomioon poikittaisten vahvistuskerrosten välinen etäisyys keskuskappaleen pitkittäisvahvis-tus sijoitetaan sopivimmin molempien poikittaisten vahvistuskerrosten väliin.
10 Nivelkappaleiden vaadittavan jousituskyvyn aikaansaamiseksi nämä varustetaan ensisijaisesti yksinkertaisella poikittaisella vahvistuskerroksella, joka vahvistus-kerros voi ulottua sekä keskuskappaleen että reunakappaleiden läpi, toisin sanoen kuten vahvistuskerros, joka ulottuu yli koko hihnan leveyden. Nivelkappaleiden sopivan notkeuden ja jousituskyvyn saamiseksi näissä olevat vahvistus-15 kerrokset voidaan sijoittaa epäsymmetrisesti, toisin sanoen lähemmälle hihnan toista puolta, sopivimmin ulkopuolta. Nivelkappaleiden jousituksen on oltava vähintään niin suuri, että reunakappaleita yhteentaittuessa keskuskappaleen yli kannatetaan vapaasti tästä. Samaan aikaan keskuskappaleen ja reunakappaleiden taivutusjäykkyyden on oltava niin suuri, että nivelkappaleet antavat 20 määritetyn nivelen.
Hihnakuljettimen paine-elimet, jotka voivat olla kiinteitä tai joustavia, voivat *: käsittää minkälaisia vain sopivia tällaisia, esim. rullia, pituussuuntaisen raiteen ja/tai vielä yhden ohuen hihnan, jossa on pituussuuntainen vahvistus. Nämä 25 kaksi viimeksimainittua vaihtoehtoa ovat erityisen sopivia pystysuuntaisten rataosuuksien alueella. Raiteella on edullisesti pienikitkainen pinta.
Jotta kokonaan voitaisiin välttää materiaalihukkaa paluumatkalla, hihnaa kuljetetaan edullisesti niin, että keskuskappale on sijoitettu reunakappaleiden 30 yläpuolelle ja niin että nämä ovat ylöspainetut keskuskappaletta vasten niin, että molempien reunakappaleiden alin osa on lähimpänä vastaavaa nivelkappaletta.
Keksinnön mukaisen hihnan jäijestetlyn ansiosta tämä voidaan hyvin viedä « jyrkkien mutkien kautta sekä pysty- että vaakasuunnassa. Tämä on seuraus siitä,
I
7 94741 että nivelkappaleiden leveys on olennaisen paljon pienempi kuin keskuskappa-leen sekä siitä että eri kappaleiden taipuvuus ja jäykkyys on valittu erityisellä tavalla. Mutkissa hihna viedään lähemmin sanottuna niin, että hihnan poik-kisuunta on olennaisen yhdensuuntainen mutkan akselin kanssa, toisin sanoen S niin, että hihnan poikldsuimta on kohtisuoraan käyrän tasoa vasten. Jos hihnan poikkisuunta mutkaan mentäessä ei ole yhdensuuntainen mainitun mutkan akselin kanssa, tätmmmmmmmmä voidaan yksinkertaisesti saavuttaa vääntämällä hihnaa sen pituusakselin ympäri. Koska keskuskappale on olennaisesti ainoa vetovoimaa vastaanottava osa hihnassa, tätä on ainakin jyrkissä mutkissa vietävä 10 reunakappaleiden sisäpuolella.
Nivelkappaleet voivat olla joko taipuisia koko pituudeltaan tai ne voivat koostua kahdesta taipuisasta osuudesta ja yhdestä välissä olevasta osuudesta, jonka rakenne on sama kuin reunakappaleiden.
15
Pystysuuntaiset rataosuudet ovat tässä tasavertaisia jyrkästi kaltevien sellaisten kanssa, toisin sanoen sellaisten rataosuuksien kanssa, joiden kaltevuus on suurempi kuin kuljetetun tavaran putoamiskulma. Vaakasuuntaisten rataosuuksien kanssa tasavertaisia ovat siten sellaiset rataosuudet, joiden kaltevuus on 20 pienempi kuin mainittu putoamiskulma.
Keksinnön edullisia suoritusmuotoja kuvataan lähemmin seuraavassa viittaamal-la oheisiin piirustuksiin. Kuvio 1 on poikittaiskuva keksinnön mukaisesta kuljetinhihnasta ja esittää tämän täysin ulostaitetussa asemassa. Kuvio 2 on 25 kuviota 1 vastaava poikkileikkauskuva, jossa hihnan paksuus on esitetty suurennetussa mittakaavassa. Kuviot 3-6 esittävät keksinnön mukaisen kuljetinhihnan eri poikkileikkausmuotoja, jossa hihnassa reunakappaleiden yhteisleveys on suurempi kuin keskuskappaleen leveys. Kuviot 7-9 esittävät keksinnön mukaisen kuljetinhihnan eri poikkileikkausmuotoja, jossa hihnassa reunakappaleiden 30 yhteisleveys on suunnilleen sama kuin keskuskappaleen leveys. Kuviot 10 ja 11 esittävät esimerkkejä mahdollisista hihnaradoista, joissa on kuvioiden 3-6 mukainen kuljetinhihna. Kuvio 12 on keksinnön mukaisen hihnakuljettimen poikkileikkauskuva, jossa kuljettimessa käytetään olennaisesti kuvioiden 3-6 mukaista kuljetinhihnaa. Kuvio 13 esittää keksinnön mukaisen hihnakuljettimen 8 94741 erään osan muodostusta kuvion 10 mukaisen hihnan alaosaa varten. Kuvio 14 esittää sellaisen hihnakuljettimen hihnaradan pystysuoran ja vaakasuoran osan siirtymäkohdan vaihtoehtoista suoritusmuotoa, jossa on kuvion 10 mukainen hihna. Kuviot 15 ja 16 ovat sivukuva vast, poikkileikkauskuva keksinnön mukai-5 sen hihnakuljettimen täyttölaitteesta, johon sisältyy kuvion 10 mukaisen hihnan alempi alaspäin menevä osa. Kuvio 17 on kuvion 6 mukaisen kuljetinhihnan poikkileikkauskuva keksinnön mukaisessa hihnakuljettimessa. Kuvio 18 on kuvion 7 mukaisen kuljetinhihnan poikkileikkauskuva keksinnön mukaisessa hihnakuljettimessa. Kuvio 19 on keksinnön mukaisen hihnakuljettimen poikki-10 leikkauskuva, jonka kuljetinhihnan poikkileikkausmuoto on kuviossa 8 esitetty.
Kuvio 20 on kuvion 9 mukaisen kuljetinhihnan poikkileikkauskuva keksinnön mukaisessa hihnakuljettimessa. Kuvio 21 on tasokuva keksinnön mukaisen hihnakuljettimen hihnaviennistä vaakasuuntaisessa mutkassa. Kuviossa 22 esitetään kuviossa 13 esitetyn hihnakuljetinosan edullinen suoritusmuoto. Kuviossa 15 23 esitetään vielä eräs keksinnön mukaisen kuljetinhihnan poikkileikkausmuoto ja kuvio 24 on sellaisen hihnakuljettimen poikkileikkauskuva, jossa tällainen kuljetinhihna on.
Eräs keksinnön mukaisen kuljetinhihnan 1 suoritusmuoto on esitetty kuvioissa 20 1 ja 2. Hihna 1 koostu keskuskappaleesta 2, kahdesta reunakappaleesta 3,4 sekä nivelkappaleista 5,6, jotka yhdistävät reunakappaleet 3,4 keskuskappaleeseen 2. Reunakappaleeseen 4 liittyy lisäksi pidennysosa 7. Hihna 1 on valmistettu yhden ainoan kappaleen vulkanisoinnilla esimerkiksi monta kerrosta kumia päällekkäin sisällyttämällä erilaisia vahvistuskerroksia.
25
Vahvistuskerrosten edullinen toteutus on esitetty kuviossa 2, jossa hihnan 1 paksuus on liioiteltu sen leveyteen verrattuna. Ensimmäinen vahvistuskerros 8 koostuu poikittaisista kuiduista tai langoista, joiden veto- ja painevastus on suuri ja on epäsymmetrisesti sijoitettu hihnaan 1, toisin sanoen suhteessa hihnan 30 geometriseen keskustasoon. Toinen poikittainen vahvistuskerros 9 koostuu kolmesta osasta 9a,9b,9c, joiden ulottuvuus täsmää reunakappaleen 3, keskus-kappaleen 2 sekä reunakappaleen 4 ulottuvuuteen. Osa 9c voi myös ulottua pidennysosan 7 yli. Tämä vahvistuskerros 9 on samanlainen kuin vahvistuskerros 8. Kolmannella vahvistuskerroksella 10 on sama ulottuvuus kuin keskuskappa-
II
9 • 94741 leella 2 ja se on sijoitettu vahvistuskerrosten 8 ja 9b väliin. Vahvistuskerroksessa 10 on pitkittäisiä kuituja tai lankoja, joiden vetovastus on suuri ja voi myös olla tavanomainen kordi.
5 Vahvistuskerrosten kuidut tai langat voivat olla metallia, esim. terästä, tai muovia, esim. polyesteriä tai polyamidia tai hiilikuituja. Paitsi kumista voi itse hihna 1 koostua muovista tai muovin ja kumin seoksesta.
Keksinnön mukainen kuljetinhihna 1 valmistetaan siis edullisesti täysin ta-10 sonomaisessa tilassa ja se on koostettu keskuskappaleesta 2 ja kahdesta reuna-kappaleesta 3,4, jotka kaikki ovat poikittaisjäykkiä, toisin sanoen taivutusjäykkiä hihnan poikkisuunnassa tai hihnan pituusakselin ympäri. Keskuskappale 2 ja reunakappaleet 3,4 tulevat siis käyttäytymään olennaisesti jäykkien levyjen tavoin, jotka ovat nivelöidysti liitetty toisiinsa nivelkappaleilla 5 ja 6. Hyvin suuri 15 taivutusjäykkyys saavutetaan vahvistuskerrosten 8 ja 9 avulla, jotka ovat etäisyydellä toisistaan hihnan paksuussuunnassa, joiden vahvistuskerrosten veto- ja painevastus on suuri hihnan poikkisuunnassa. Toisin kuin keskuskappaleen 2, reunakappaleiden 3,4 taipuvuus on hyvä hihnan pituussuunnassa ja tämä pätee myös nivelkappaleiden 5,6 tapauksessa. Nivelkappaleilla 5 ja 6, jotka ovat 20 taipuisia suhteessa hihnan pituusakseliin, on kuitenkin tietty notkeus, joka esimerkissä on saavutettu poikittaisen vahvistuksen 8 avulla ja joka reunakap-paleita sisääntaittaessa keskuskappaletta päin pakottaa reunakappaleet käänty-: mään ulos keskuskappaleesta. Tämä ulosjousitus on vähintään niin voimakas, että reunakappaleet pysyvät etäisyydellä keskuskappaleen yli, mutta edullisesti 25 sellainen, että reunakappaleet kääntyvät ulos kuvioissa 1 ja 2 esitettyyn asemaan. Vaikka nivelkappaleilla 5 ja 6 pitää olla määritetty notkeus tai tietty taivutusvastus, tämän taivutusvastuksen on oltava paljon pienempi kuin keskus-kappaleen 2 ja reunakappaleiden 3,4 taivutusvastus niin, että saadaan määritetty nivel.
30
Pidennysosan 7 rakenne on sopivimmin sama kuin nivelkappaleiden 5 ja 6.
Edellä kuvioihin 1 ja 2 viitaten kuvatulla nauharakenteella saadaan joukko erilaisia hihnarakenteita. Esimerkkejä tällaisista on esitetty kuvioissa 3-9.
10 94741
Kuvioissa 3-6 esitetyissä hihnarakenteisssa reunakappaleiden 3 ja 4 yhteisleveys on suurempi kuin keskuskappaleen 2 leveys. Sillä tavalla voidaan saada kuviossa 3 esitetyn tapainen limitys reunakappaleiden 3,4 ulompien osien välillä. Limityksen ansiosta saadaan kuljetetun tavaran varma sulkeminen. Kuvioissa 3 ja 5 5 esitetyissä suoritusmuodoissa reunakappaleet 3 ja 4 ovat taivutusjäykkiä koko leveydeltään, kun taas kuvion 4 reunakappaleessa 4 on taipuisa osuus 7 ja kuvion 6 reunakappaleelssa 3,4 on molemmilla oma taipuisa osuus 7.
Kuvioissa 3 tai 4 esitetty hihnan rakenne on välttämätön kuljetinhihnan hihnara-10 dan jyrkästi kaltevilla tai pystysuorilla osuuksilla ja tämä pätee myös siellä, jossa hihnarata seuraa olennaisen vaakasuuntaista mutkaa. Näissä tapauksissa reuna-kappaleiden 3,4 pitää nimittäin olla limittäin kuljetetun tavaran varmaksi sulkemiseksi. Kuvion 5 mukaista hihnan rakennetta voidaan sitä vastoin käyttää hyväksi sellaisilla hihnaradan alueilla, jotka ovat vaakasuoria tai kohtuullisesti 15 kaltevia. Kuvion 6 mukainen hihnarakenne on erityisen sopiva silloin kun tavaran täytön on tapahduttava tavarankuljetusmatkalla.
Keksinnön mukaisen kuljetinhihnan 1 edullinen suoritusmuoto sellaisia hihna-kuljettimia varten, joissa on pystysuoria tavarankuljetusosuuksia, on se, jok on 20 kuviossa 4 esitetty, koska tämä suoritusmuoto voi sopivien paine-elinten avulla soveltaa ympäröidyn poikkileikkauspinta-alan erisuuruisiin tavaran määriin samalla kun tavaroiden varma sulkeminen ylläpidetään. Tällöin pienin poikki-leikkauspinta-ala, kuten on esitetty katkoviivoin kuviossa 4, saadaan silloin kun reunakappaleet 3,4 on sisääntaitettuina kontaktiin keskuskappaleen kanssa 2.
25
Kun käytetään hyväksi kolmionmuotoista poikkileikkausrakennetta koko tavarankuljetusmatkan pituudella, nivelkappaleiden 5,6 leveys voidaan tehdä pienemmiksi niissä tapauksissa, joissa on käytettävä hyväksi kuvion 3 mukaista poikkileikkausrakennetta, koska edellisessä tapauksessa nivelkappaleiden 5,6 30 leveys ei ole ratkaiseva kuljetinhihnan poikkileikkausalalle, toisin sanoen sen kuljetusvalmiudelle.
Sellaisissa hihnakuljettimissa, joissa tavarankuljetusmatka kulkee ainoastaan vaakatasossa tai on kohtuullisesti kalteva ja ilman mutkia, reunakappaleiden 3,4 11 94741 yhteisleveyden ei tarvitse ylittää keskuskappaleen 2 leveyttä. Silloin voidaan käyttää hyväksi kuvioissa 7-9 esitettyjä hihnarakenteita. Kuvion 7 mukaisessa rakenteessa saavutetaan silti lähinnä täydellisesti suljettu kuljetinhihna sen ansiosta, että reunakappaleet 3,4 pidetään alastaitettuina asemaan, joka on yhdensuuntainen 5 keskuskappaleen 2 kanssa. Kuvioiden 8 ja 9 mukaisissa rakenteissa voidaan suorittaa avoin tavaroiden kuljetus, mutta tässä on mahdollista myös tehdä tavarankuljetuksesta suljettu peitelevyn avulla, kuten on esitetty kuvioissa 19 ja 20. Reunakappaleet 3,4 voivat silloin muodostaa suoran tai terävän kulman keskuskappaleen 2 kanssa.
10 Kuviossa 10 esitetään mahdollinen hihnarata keksinnön mukaiselle kuljetinhihnalle. Kuljetinhihna 1 kuviossa 10 on lähemmin sanottuna sitä tyyppiä, jossa on limittäi-set reunakappaleet 3,4 ja sopivimmin sellainen, joka on esitetty kuviossa 4. Kuljetusmatka käsittää pystysuoran rataosuuden 11 ja siihen liittyvä vaakasuora rataosuus 12. Osuutta 11 edeltää hihnan kääntökohta 13 ja täyttökohta 14 sijaitsee 15 välittömästi kääntökohdan 13 päällä. Vaakatasoisen rataosuuden 12 lopussa on yhdistetty kääntö- ja tyhjennyskohta 15. Kääntökohdasta 15 hihna 1 ulottuu paluurataa pitkin täyttökohtaan 14. Paluurata kulkee yhdensuuntaisesti vaakasuuntaisen rataosuuden 12 ja pystysuoran rataosuuden 11 kanssa. Täyttökohdassa 14 täyttöaukko on aikaansaatu taittamalla reunakappaleet 3,4 ylös. Erästä täyttölait-20 teen esimerkkiä kuvataan myöhemmin lähemmin. Hihna 1 kulkee sitten suljetussa muodossa, toisin sanoen niin, että reunakappaleet 3,4 ovat limittäin, melkein tyhjennyskohtaan 15 asti. Tässä kohdassa reunakappaleet 3,4 taitetaan ylös ja ulos, niin että hihna 1 ohittaa kääntö- ja tyhjennyskohdan 15 täysin ulostaitetussa asennossa.
25
Kuvio 11 esittää esimerkin hihnaradasta keksinnön mukaista hihnakuljetinta * varten säilytyslaitteen vieressä. Tämä käsittää esimerkissä kuusi säiliötä 16, jossa kussakin on oma täyttö- ja/tai tyhjennyskohta, jossa hihna 1 on avattu taittamalla reunakappaleet 3,4 ylös. Kuvion 11 hihnakuljetin muodostaa siis materiaalin-30 jakelusilmukan, jossa on kaksi suoraa rataosuutta, jotka on jäljestetty omille säiliöiden 16 radoille, ja kahdelle myös suoralle yhdistetylle osuudelle.
Ensinmainittujen kahden osuuden alueella hihnakuljettimen keskuskappale on vaakasuuntaan, kun se taas yhdistysalueella on pystysuuntainen. Mutkissa, jotka 12 94741 yhdistävät eri osuudet toisiinsa, hihnan poikkisuunta on myös pystysuuntainen ja tämän saavuttamiseksi hihna 1 väännetään pituusakselinsa ympäri jokaisen mutkan sisäänmenossa ja ulosmenossa säiliöiden 16 yläpuolella oleville suorille rataosuuksille.
5
Hihnan 1 edullinen tavarankuljetusasema on se, jossa kuormaa kannattaa keskuskap-pale 2, toisin sanoen tämä on pohjakappale, mutta tavarankuljetus voi myös tapahtua niin, että hihna on reunallaan, kuten vaakasuuntaisissa mutkissa ja myös muutoin lyhyempien osuuksien alueella, kuten edellä esitetyt yhdysalueet kuviossa 10 11.
Kuvioissa 12-16 esitetään sellaisen hihnakuljettimen yksityiskohtia, jonka hihnarata on olennaisesti kuvion 10 mukainen. Kuvio 12 on hihnakuljettimen pystysuuntaisen osan poikkileikkaus, kuvio 13 esittää hihnakuljettimen alaosaa, toisin sanoen 15 pystysuuntaisen rataosuuden 11 osaa, kääntökohdan 13 sekä täyttökohdan 14, kuvio 14 esittää pystysuuntaisen rataosuuden 11 ja vaakasuuntaisen rataosuuden 12 siirtymäkohdan ja kuviot 15,16 esittävät täyttökohdan 14.
Kuvioissa 10,12-16 esitetty kuljetin on lähinnä tarkoitettu massatavaran purkami-20 seksi alukselta. Siinä on kääntövarsi 17, joka on käännettävissä pystysuorassa tasossa vaakasuuntaisen akselin ympäri. Tämä akseli voi puolestaan olla laakeroitu » ’ sellaisen tornin ympärille, joka on käännettävissä pystysuoran akselin ympäri ja vaunulla, jota voidaan ajaa laituria pitkin.
25 Esitetyssä kääntövarren 17 vapaassa päässä on olennaisen pystysuuntaisen telineen 18 yläpää asennettu käännettäväksi vaakasuuntaisen akselin 19 ympäri. Sylinte-* riaggregaatti 12, joka on kytketty kääntövarren 17 ja telineen 18 väliin, mahdollis taa telineen 18 uloskääntymisen esitetystä täysin pystysuorasta asemasta.
30 Kuljetinhihna 1 ulottuu alemmasta kääntörullasta 21, joka on pyörivästi laakeroitu telineen 18 alapäähän, ylöspäin telinettä 18 pitkin toiseen kääntörullaan 22, joka on laakeroitu pyörivästi akseliin, joka yhtyy akseliin 19 ja kääntörullasta 22 kääntövartta 17 pitkin kolmanteen ei-esitettyyn kääntörullaan kääntö- ja 13 94741 tyhjennyskohdassa 15. Tästä kolmannesta kääntörullasta hihna 1 seuraa paluura-taa takaisin kääntörullalle 22 ja tästä alas kääntörullalle 21.
Kahden poikkivahvikkeen 23 ja 24 avulla ruuvikuljetin 25 on kiinteästi kytketty 5 telineen 18 alaosaan. Ruuvikuljettimen 25 pituusakselin on yhdensuuntainen telineen 18 pituusakselin kanssa ja sijaitsee tasossa, joka sisältää telineen 18 ja kääntövarren 17. Vaihtoehtoisesti ruuvikuljetin 25 voi olla laakeroitu heiluriliikkeen mahdollistamiseksi vaaksuuntaisen akselin ympäri. Ruuvikuljettimeen 25 asennettu moottori 26 käyttää sen ruuvia 27. Ruuvikuljettimessa 25 on säteisesti 10 suunnattu ulossyöttöaukko 29, joka liittyy hihnaa 1 varten tarkoitettuun täyttö-aukkoon 30 täyttökohdassa 14. Keksinnön mukaisen hihnan 1 rakenne ja näiden ohjausrullien sijoitus telineessä 18 ilmenee kuviosta 12. Keskeinen rulla 31 on keskuskappaleen 2 ei-tavaraakoskettavaa puolta vasten sekä tavarankulje-tusradalla että paluuradalla. Rullan 31 pituus, joka on jonkin verran suurempi 15 kuin keskuskappaleen 2 leveys, on pyörivästi laakeroitu sivutuloin 32,33, jotka yhdessä ulkotuen 34 ja sisätuen 35 kanssa muodostavat kehyksen, joka sisältyy telineeseen 18. Tavarankuljetusradan alueella bombeerattu rulla 36 painaa limittäiset reunakappaleet 3,4 keskuskappaleen 2 suuntaan. Täten keskuskappale 2, reunakappaleet 3,4 ja nivelkappaleet 5,6 muodostavat kanavan, jotka sulkevat 20 sisäänsä tavaran 37. Rulla 36 on lähemmin sanottuna asennettu pyörivästi vivun 32 ensimmäiseen päähän, jonka toinen pää on laakeroitu kääntyvästi akselin ympäri, joka on kiinteä ulkotukeen 34 nähden 39 pystysuuntaisella etäisyydellä : rullasta 36. Kaksi painejousta 40,41 pyrkivät painamaan rullaa 36 pois ulkotues- ta 34 rullaa 31 vasten.
25
Kanavan sulkemisen parantamiseksi reunakappaleiden 3,4 limitysalueella reunakappaleissa 3,4 on taipuisat pidennysosat 7. Mieluimmin hihnan 1 rakenne on kuvion 4 mukainen, jolloin sisäänsulkeminen edullisesti aikaansaadaan pitkittäisen nivelöidyn ja jousella kuormitetun kiskon avulla, joka siis korvaa 30 rullat 36.
Paluuradan alueella reunakappaletta 3 painaa rulla 42, joka on asennettu sisätukeen 35 keskuskappaleen 2 suuntaan ja edullisesti kokonaan sisääntaitet-tuun asemaan niin, että pidennysosa 7 on kosketuksessa keskuskappaleen 2 14 94741 tavaroita koskettavaan puoleen. Samalla tavalla reunakappaletta 4 painaa sisätukeen 35 asennettu rulla 43 kokonaan sisääntaitettuun asemaan niin, että pidennysosa 7 on tiivistävässä kontaktissa reunakappaleen 3 ei-tavaroita koskettavaan puoleen. Rullien 42,43 pyöritysakselit ovat täten olennaisen yhdensuun-5 täiset reunakappaleiden 3 ja 4 kanssa.
Kääntövarren 17 alueella hihnan 1 muoto on sama paluuradalla kuin telineessä 18. Tavarankuljetusradalla kääntövarren 17 alueella hihnan muoto on normaalisti sama, mutta reunakappaleet 3,4 voivat olla enemmän tai vähemmän ylöstaitet-10 tuina keskuskappaleesta 2 niin, että niitä ohjaa sopivimmin kulmaan asetetut ohjausrullat 44, kuten parhaiten ilmenee kuviosta 14. Ennen kääntörullan ohitusta kääntö- ja tyhjennyskohdassa 15 reunakappaleet 3,4 taitetaan ulos keskuskappaleen 2 tasoon niin, että kuljetettu massatavara tyhjennetään kääntö-rullalle, joka normaalisti myös samalla on käyttörulla. Mainitun kääntörullan 15 ohituksen jälkeen reunakappaleet 3,4 ohjataan jälleen keskuskappaletta 2 päin sisääntaitettuun asemaan, kuten on esitetty kuviossa 12.
Kuviossa 14 esitetyn kääntörullan 22 yli hihna 1 viedään olennaisen muuttumattomana, toisin sanoen sen muoto on kuviossa 12 esitetty. Tämä on mahdollista 20 siksi, että reunakappaleiden 3,4 taipuisuus hihnan 1 pituussuunnassa on tehty huomattavasti suuremmaksi kuin keskuskappaleen 2 taipuvuus samassa suunnassa. Paluuradalla hihna 1 viedään kääntörullan 22 ohjausrullien 45 avulla kosketukseen kääntörullan 22 osan kanssa, joka osa on diametraalisesti päin sitä kääntörullan 22 osaa, joka koskettaa hihnaa tavarankuljetusradan alueella.
25 Telinettä 18 heiluttaessa kääntövarren 17 suhteen sylinteriaggregaatin 20 avulla ensimmäisen osan pidennys tulee vastaamaan yhtä suurta toisen osan lyhennystä, niin että hihnan 1 kokonaispituus jää muuttumattomaksi. Tämän ansiosta voidaan välttää monimutkaisia hihnan suoristamiselimiä.
30 Kuviot 15 ja 16 esittävät suuremmassa mittakaavassa kuin kuvio 13 laitetta, joka on asennettu kääntörullan 21 päälle sekä hihnan 1 ja ruuvikuljettimen 25 ulossyöttöaukon 21 välille massatavaran täyttämiseksi hihnan 1 muodostamaan suljettuun kanavaan. Tässä laitteessa on lähemmin suppilo 46, joka muodostaa täyttöaukon 30 ja levenee vinosti alaspäin ja sisäänpäin hihnan 1 keskuskappa- \u \ 94741 15 leeseen 2 ruuvikuljettimen 25 ulossyöttöaukosta 29. Hihnan 1 aukaisemiseksi suppilon 42 ympäri täyttölaitteessa on lisäksi kiilanmuotoinen kappale 47, joka on suunnattu ylöspäin suppilosta 46. Jotta lisäksi mahdollistettaisiin reunakappaleiden 3,4 palauttaminen limittäiseen tilaan suppilon 46 ohituksen jälkeen ilman, että 5 suppilon 46 kautta täytetty tavara vastustaa sitä, täyttölaitteessa on lisäksi kiilanmuotoinen kappale 48, joka on suunnattu alaspäin suppilosta 46, joka täyttää reunakappaleiden 3,4 tarkoituksen siihen asti, kunnes nämä ovat palanneet toisensa limittävään tilaansa. Kappale 48 tulee siis rajoittamaan täytetyn aineen korkeuden keskuskappaleeseen 2 nähden ja on siis eräänlainen kaavin.
10
Kuvioissa 15 ja 16 esitetty täyttölaite on myös käyttökelpoinen keksinnön mukaisen tavarankuljettimen vaakasuuntaisen rataosuuden alueella, esimerkiksi kuviossa 11 esitetyn tavarankuljettimen yhteydessä, kun tätä käytetään vastaanottokuljettimena.
15 Edellä kuvatun keksinnön mukaisen pystykuljettimen esimerkin erilaiset modifioinnit ovat ilmeisesti mahdollisia keksinnön puitteissa. Siten pystykuljetin voi sisältää ainoastaan pystysuoran osuuden tai muita pystysuorien ja vaakasuuntaisten tai kaltevien osien yhdistelmiä. Tavaransyöttö voi myös tapahtua toisilla tavoilla kuin ruuvikuljettimen avulla, vaikka täyttö sellaisessa asemassa, joka on kuljettimen 20 alemman kääntörullan 21 yläpuolella on edullinen. Keksinnön mukainen pystykuljetin voidaan myös muotoilla niin, että paluurata ei kulje välittömästi tavarankulje-tusradan vieressä ja yhdensuuntaisesti tähän nähden. Täten rullat 31 eivät voi täyttää sitä kaksoistarkoitusta, joka niillä on edellä kuvatussa suoritusmuodossa.
Rullat 42 ja 43 olisi myös korvattavissa yhdellä ainoalla profiloidulla rullalla.
25 Lisäksi rullat 36 voidaan korvata toisenlaisella paine-elimellä, esim. liukukiskolla, joka ulottuu koko pystysuuntaisen tavarankuljetusmatkan alueelle, joka on jousikuor-mitettu hihnaa vasten, samalla tavalla kuin rullat 36 ja sopivasti on jaettu useaan toisiin nivelöityihin osiin. Vielä eräänä vaihtoehtona voitaisiin tuoda ylimääräinen hihna rullien 36 ja hihnan 1 väliin, jonka ylimääräisen hihnan leveys on suunnil- 30 leen sama kuin limitysalueen ja jossa on voimakas pitkittäissuuntainen vahvistus niin, että saavutetaan varma sulkeminen reunakappaleiden 3,4 välisellä limitysalu-eella.
16 94741
Kuviossa 17 esitetään keksinnön mukaisen hihnakuljettimen vaakasuuntaisen tai kohtuullisesti kaltevan osuuden poikkileikkaus. Tavarankuljetusalueella hihnan 1 poikkileikkausmuoto on tässä kolmiomainen ja reunakappaleessa 3,4 on taipusat osat 7. Ohjausrullia 49,50 käytetään hyväksi kolmiomuodon säilyttämi-5 seksi. Taipuisat osat 7 saavat aikaan sen, että voidaan jäljestää liikkuvia kuormi-tuskohtia. Kelan muotoinen suppilo, joka vastaa kuvioiden 15 ja 15 suppiloa 46, avaa hihnan paikallista täyttöä varten ja tämä sulkeutuu taas suppilon ohituksen jälkeen. Muuten rakenne vastaa sitä, jota kuvattiin kuvioon 12 viitaten.
10 Kuviot 18-20 ovat keksinnön mukaisen hihnakuljettimen kolmen eri suoritusmuotojen poikkileikkauskuvia, joissa suoritusmuodoissa käytetään hyväksi keksinnön mukaista kuljetinhihnaa, joiden reunakappaleiden 3,4 yhteisleveys on suunnilleen sama kuin pohjakappaleen 2 leveys. Tämän takia nämä suoritusmuodot ovat sopivia ainoastaan vaakasuuntaiseen tai kohtuullisesti kaltevaan 15 tavarankuljetukseen eikä jyrkkiä mutkia varten. Kuvion 18 mukainen suoritusmuoto vastaa olennaisesti kuvion 12 mukaista. Tässä käytetään kuitenkin hyväksi painokiskoa 51, jonka leveys on pienempi kuin kantorullan 52, joka myöhemmin vastaa kantorullaa 31 kuviossa 12. Lisäksi painerullat 42,43 on kuvion 12 mukaisessa suoritusmuodossa korvattu painerullalla 53, jonka profiili on bom-20 beerattu.
Kuviossa 19 esitetty suoritusmuoto vastaa, lukuunottamatta reunakappaleiden yhteisleveyttä ja puuttuvia taipuvia osia 7, kuviossa 17 esitettyä suoritusmuotoa.
25 Kuviossa 20 esitetyssä keksinnön mukaisessa hihnakuljettimen suoritusmuodossa hihna 1 on ohjattu kantorullilla 54 ja tukirullilla 55 tavarankuljetusmatkalla ja kantorullilla 56,57 paluumatkalla. Kantonilla 54 painaa hihnaa 1 kantorullia 56,57 vasten. Kaikki kanto- ja tukirullat 54-57 on asennettu pyörivästi akseleihin, joita kantaa teline. Jokaisen telineen rakenne on yksinkertainen ja koostuu 30 ainoastaan kahdesta pystykappaleesta, jotka on liitetty toisiinsa poikkituella.
Tavarankuljetusmatkalla reunakappaleet 3,4 on taitettu ylös olennaisesti 90° pohjakappaleen 2 suhteen ja ne tukirullat 55, jotka ovat reunakappaleiden 3,4 * ulkopuolta vasten pitää reunakappaleet 3,4 tässä asemassa. Peitelevy 58 on 17 94741 asennettu nauhan 1 yli ja ympäröi sivukappaleiden 3,4 vapaat reunat laipoilla.
Keksinnön mukaisesti kuljetinhihnan 1 reunakappaleet 3,4 on sopivasti sisään taitettuja paluumatkan pääosalla. Tämän vuoksi voi muodostua materiaalinke-5 räyskouruja tai likataskuja, jotka estävät materiaalihukkaa hihnakuljettimelta paluumatkalla. Materiaalihukkaa voidaan yhä vähentää niin, että kuljetinhihna saa ohittaa kääntorullat hihnakuljettimen kääntökohdissa niin, että reunakappaleet 3,4 ovat sisäänupotetut keskuskappaletta 2 päin.
10 Kuviossa 21 esitetään, kuinka keksinnön mukaisen kuljetinhihna, joissa on reuna-kappaleet 3,4, joiden yhteisleveys ylittää keskuskappaleen 2 leveyden, voidaan viedä hyvin jyrkkiä vaakasuuntaisia mutkia pitkin, mutta myös sellaisia jyrkkiä mutkia pitkin, jotka ovat muissa tasoissa. Kuljetettaessa tavaroita mutkan läpi käytetään hyväksi erityistä hihnan 1 keskuskappaleen 2 ja nivelkappaleiden 5,6 15 leveyssuhdetta. Tämän ansiosta hihnan muoto on litteä paketti ja voidaan tämän ansiosta ohjata hallitusti vääntöasemassaan hihnan pituusakselin suhteen. Mentäessä jyrkän mutkan läpi, kuten kääntörullan 59 ympäri, hihnan 1 poikkisuunta pitää olla yhdensuuntainen mutkan akselin kanssa tai tässä tapauksessa kääntörullan 59 pyöritysakselin 60 kanssa. Tämä voidaan vaihtoehtoisesti ilmaista niin, että hihnan 20 1 poikkisuunta itse mutkassa on oltava kohtisuorassa mutkan tasoon. Kuviossa 21 oletetaan, että hihnan mutka on vaakasuorassa tasossa niin, että pyöritysakseli 60 * on pystysuuntainen. Ennen ja jälkeen mutkan hihna 1 menee edulliseen kulje-tusasemaan niin, että keskuskappale 2 on vaakasuorassa ja sijaitsee reunakappaleiden 3,4 alla. Tästä asemasta hihna 1 vääntyy 90° pituusakselinsa ympäri ottaakseen 25 välttämättömän aseman niin, että hihnan 1 poikkisuunta on pystysuorassa itse mutkassa. Vaaditun tiheyden saamiseksi mutkassa alaspäin suunnatun reunakappa- • leen 3 limittävä osa pitää olla jäljestetty ylöspäin suuntautuneen reunakappaleen 4 sisäpuolella. Hihnan 1 lisäohj aarni seksi tämän käännöksen aikana pituusakselinsa ympäri voi lisää ohjausrullia 61,62, jotka ovat nivelkappaleita 5,6 vasten olla 30 jäljestetty, kuten on havainnollistettu kuviossa 21.
Kuvio 22 havainnollistaa kuvion 10 ja 13 mukaisen hihnakuljettimen alaosan edullisen muunnelman. Kun hihna 1 jättää kääntörullan 21 suurella nopeudella 18 94741 kuviossa 13, voi muodostua tiivistysongelma, koska nivelosuuden materiaali ei heti voi palautua sen taivutuksensa jälkeen, jonka se sai, kun se ohitti kääntörullan 21. Tämän ongelman eliminoimiseksi liittyminen pystysuuntaiseen kuljetinmatkaan tapahtuu ulospäin kuperan kaaren läpi, edullisesti parabelin muotoisen, toisin 5 sanoen suoritetaan pehmeä siirtyminen pystysuoralle kuljetinmatkalle.
Kuviossa 23 esitetyn keksinnön mukaisen hihnan poikkileikkausmuoto vastaa kuvion 4 mukaista suoritusmuotoa lukuunottamatta sitä, että nivelkappaleet 5 ja 6, jotka aikaisemmin kuvatuissa suoritusmuodoissa ovat taipuisia koko pituudeltaan, on tässä 10 jaettu kahteen taipuisaan osaan 5’ ja 6’ sekä välissä olevaan osaan 5" ja 6", joiden rakenne on sama kuin reunakappaleiden 3,4.
Kuviossa 24 esitetty hihnakuljetin, jossa käytetään hyväksi kuvion 23 mukaista hihnaa, vastaa olennaisesti kuvion 12 mukaista, mutta vaatii ylimääräisiä sivutuki-15 rullia 63,64 nivelkappaleiden 5,6 väliosien 5",6” aseman kiinnittämiseksi. Lisäksi käytetään hyväksi liukukiskoa 65 reunakappaleiden 3,4 alhaalla pitämiseksi ja yhtä ainoata rullaa 66 tämän painamiseksi ylös paluumatkalla.
Lisää muunnelmia edellä esitetystä keksinnön suoritusmuodosta ovat selvästi 20 mahdollisia keksinnön puitteissa, kuten selviää seuraavista patenttivaatimuksista.
Esimerkiksi kahden reunakappaleen leveys ei tarvitse olla sama, ja poikki- ja pituussuuntaiset vahvistukset keskuskappaleissa eivät tarvitse olla etäisyydellä toisistaan, vaan voivat olla yhden ainoan yhdistetyn vahvistuksen (kord.) muodossa.
25
Claims (27)
1. Elastisesta materiaalista tehty kuljetinhihna, tunnettu 5. tasonomaisesta keskuskappaleesta (2), joka on taivutusjäykkä hihnan (1) pituusakselin ympäri poikittaissuuntaisen vahvistuksen (8,9b) ansiosta ja jonka taipuvuus pituussuunnassa on pieni pituussuuntaisen vahvistuksen (10) ansiosta; - kahdesta tasonomaisesta reunakappaleesta (3,4), jotka on nivelöidysti yhdistet-10 ty keskuskappaleen molempiin sivureunoihin, ovat taivutusjäykkiä hihnan pituusakselin ympäri poikkittaissuuntaisen vahvistuksen (8,9a,9c) avulla, ovat taipuisia hihnan pituussuunnassa ja niiden yhteisleveys on vähintään yhtä suuri kuin keskuskappaleen leveys; sekä 15. kahdesta nivelkappaleesta (5,6), jotka yhdistävät molemmat reunakappaleet keskuskappaleeseen, ovat taipuisia hihnan pituusakselin ympäri ja taipuisia hihnan pituussuunnassa, ovat joustavia reunakappaleiden uloskääntämiseksi keskuskappaletta päin sisääntaitetusta asemasta ja niiden leveys on olennaisesti pienempi kuin keskuskappaleen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuljetinhihna, tunnettu siitä, että keskuskappaleen (2) ja reunakappaleiden (3,4) taivutusjäykkyys on aikaansaatu : kahden vahvistuskerroksen (8,9a-9c) avulla, jotka ovat etäisyydellä toisistaan hihnan (1) paksuussuunnassa. 25
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kuljetinhihna, tunnettu siitä, että keskuskappaleen (2) pituussuuntainen vahvistus (10) sijaitsee kahden vahvistus-kerroksen (8,9b) välillä.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kuljetinhihna, tunnettu siitä, että nivelkappaleiden (5,6) joustavuus on aikaansaatu poikittaisen yksittäisen vahvistuskerroksen (8) avulla.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen kuljetinhihna, tunnettu siitä, että 20 94741 nivelkappaleiden (5,6) vahvistuskerros (8) on ulotettu sekä keskuskappaleen (2) että reunakappaleiden (3,4) läpi.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen kuljetinhihna, tunnettu siitä, 5 että ainakin toisessa reunakappaleessa (4) on taipuisa osuus (7) lähinnä sen vapaata sivureunaa.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen kuljetinhihna, tunnettu siitä, että sen paksuus on olennaisesti sama koko leveydeltä. 10
8. Hihnakuljetin, käsittäen päättömän kuljetinhihnan (1) elastisesta materiaalista, kantorullat (esim. 31) hihnan kannattamiseksi ainakin osalla sen rataa sekä ohjauselimet (esim. 36) hihnan halutun muodon säilyttämiseksi, tunnettu siitä, että kuljetinhihna (1) koostuu tasonomaisesta keskuskappaleesta (2), joka 15 on taivutusjäykkä hihnan pituusakselin ympäri poikittaisen vahvistuksen (8,9b) avulla ja jonka taipuvuus on pieni pituussuunnassa pituussuuntaisen vahvistuksen (10) ansiosta, kahdesta tasonomaisesta reunakappaleesta (3,4), jotka on nive-löidysti liitetty kumpaankin keskuskappaleen sivureunaan, ovat taivutusjäykkiä hihnan pituusakselin ympäri poikittaisen vahvistuksen (8,9a,9c) ansiosta, ovat 20 taipuisia hihnan pituussuunnassa ja joiden yhteisleveys on ainakin yhtä suuri kuin keskuskappaleen leveys, sekä kahdesta nivelkappaleesta (5,6), jotka yhdistävät kummankin reunakappaleen keskuskappaleeseen, ovat taipuisia *. hihnan pituusakselin ympäri ja taipuisia hihnan pituussuunnassa, ovat joustavia reunakappaleiden uloskääntämiseksi keskuskappaleeseen päin sisääntaivutetusta 25 asemasta ja joiden leveys on olennaisesti pienempi kuin keskuskappaleen, sekä että ohjauselimet käsittävät paine-elimet (esim. 36), jotka nivelkappaleiden jousitusvaikutusta vastaan pitää reunakappaleet halutussa asemassa keskuskappaleen suhteen.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että paine-elimet käsittävät painerullat (36;44;49,50;51;55), pituussuuntaisen painekis-kon (51;65) ja/tai lisänauhan, jossa on pituussuuntainen vahvistus.
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, 21 94741 että paine-elimet (44;49,50;55) on ainakin osalla kuljetinmatkaa jäljestetty pitämään reunakappaleet suorassa tai terävässä kulmassa keskuskappaleeseen nähden.
11. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että 5 paine-elimet (36) ainakin kuljetinmatkan jyrkästi kaltevassa tai pystysuorassa osuudessa on jäljestetty pitämään reunakappaleet (3,4) sisääntaitettuina keskus-kappaletta (2) vasten tämän kanssa olennaisesti yhdensuuntaisessa asemassa tai jopa kontaktiin keskuskappaleen kanssa.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että reunakappaleiden (3,4) yhteisleveys on suurempi kuin keskuskappaleen (2) leveys.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että ainakin toisessa reunakappaleessa (4) on taipuisa osuus (7) lähinnä sen vapaata 15 sivureunaa.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 8-13 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että hihna (1) on paluumatkalla viety niin, että keskuskappale (2) sijaitsee reunakappaleiden (3,4) yläpuolella ja että nämä ovat niin painetut ylös keskuskappaletta 20 vasten, että kummankin reunakappaleen alin osa on lähinnä vastaavaa nivelkappa-letta (5,6).
15. Patenttivaatimuksen 12 tai 13 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että hihnaa (1) viedään mutkissa niin, että sen poikkisuunta on olennaisesti yhdensuun- 25 täinen mutkan akselin (60) kanssa ja joka tullessaan mutkaan vääntyy pituusakselinsa ympäri, jos hihnan poikkisuunta ennen mutkaa ei ole yhdensuuntainen mutkan akselin kanssa.
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että 30 hihnaa (1) ainakin jyrkissä mutkissa viedään niin, että keskuskappale (2) sijaitsee reunakappaleiden (3,4) sisäpuolella. 22 94741
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että vaakasuuntaisissa mutkissa, jossa hihnan (1) poikkisuunta on pystysuunnassa, alaspäin suuntautuneen reunakappaleen limittäinen osa (7) on järjestetty ulospäin suuntautuneen reunakappaleen sisäpuolelle. 5
18. Jonkin patenttivaatimuksen 8-16 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että reunakappaleet (3,4) on viety sisääntaitetussa tilassa kääntörullan ympäri ainakin yhdessä hihnaradan kääntöpisteessä.
19. Jonkin patenttivaatimuksen 8-18 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että hihnan ohjauselimistä (47) reunakappaleiden (3,4) ylöstaittamiseksi pohjakappaleesta (2) täyttöaukon muodostamiseksi sekä tämän jälkeen sijaitsevasta kiilamuotoisesta kappaleesta (48) täytetyn materiaalin korkeuden rajoittamiseksi keskuskappaleen (2) yli. 15
19 94741
20. Jonkin patenttivaatimuksen 8-18 mukainen hihnakuljetin käsittäen olennaisen pystysuoran telineen (18), jossa on rullat (31,36) hihnan (1) ohjaamiseksi, tunnettu kääntörullasta (22) telineen (18) yläpäässä hihnan (1) siirtämiseksi radalle, joka on kulmassa telineeseen nähden, jonka kääntörullan halkaisi-20 ja on olennaisesti suurempi kuin ohjausrullien (31,36), jolloin hihna on kontaktissa kääntörullaan tämän kahden diametraalisen vastakkaisen osan alueella.
21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että teline (18) on kääntyvästi laakeroitu vaakasuuntaisen akselin (19) ympäri, joka 25 yhtyy kääntörullan pyörimisakseliin.
22. Patenttivaatimuksen 20 tai 21 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että osalla hihnan alaspäin menevää rataa hihnan ohjauselimet (41) on järjestetty reunakappaleiden (3,4) ylöstaittamiseksi pohjakappaleesta (2) täyttöaukon 30 muodostamiseksi.
23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen hihnakuljetin, tunnettu olennaisen pystysuorasta ruuvikuljettimesta (25), jonka ylempi ulossyöttöaukko on liitetty ! täyttöaukkoon. 23 94741
24. Patenttivaatimuksen 23 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että ruuvikuljetin (25) on laakeroitu heiluvaa liikettä varten vaakasuuntaisen akselin ympäri.
25. Jonkin patenttivaatimuksen 8*19 mukainen hihnakuljetin käsittäen olennai sen pystysuoran telineen (18), jossa on rullat (31,36) hihnan (1) ohjaamiseksi, tunnettu kääntörullasta (21) telineen (18) alemmassa päässä, jonka kääntörullan halkaisija on olennaisesti suurempi kuin ohjausrullien (31,36), jolloin ylösmenevän hihnaradan kaarevuus kääntörullasta on ylöspäin kupera 10 (kuvio 22).
26. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen kuljetinhihna, tunnettu siitä, että kumpikin nivelkappale (5;6) koostuu kahdesta taipuvasta osuudesta (5’,6') ja väliosasta (5",6"), jotka ovat taivutusjäykästi jäljestetty hihnan pituusak- 15 selin ympäri poikkisuuntaisen vahvistuksen avulla ja on taipuisasti hihnan pituus suunnassa.
27. Jonkin patenttivaatimuksen 8,9,11,12 ja 13 mukainen hihnakuljetin, tunnettu siitä, että kuljetinhihnan (1) kumpikin nivelosa (5;6) koostuu kahdesta 20 taipuvasta osasta (5,’6’) ja välisosasta (5”,6"), jotka ovat taivutusjäykästi jäljestetty hihnan pituusakselin ympärillä poikkisuuntaisen vahvistuksen avulla ja taipuisia hihnan pituussuunnassa. 24 94741
Applications Claiming Priority (6)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8705052A SE464462B (sv) | 1987-12-18 | 1987-12-18 | Bandtransportoer |
SE8705052 | 1987-12-18 | ||
SE8800315A SE462912B (sv) | 1988-02-02 | 1988-02-02 | Vertikaltransportoer |
SE8800315 | 1988-02-02 | ||
PCT/SE1988/000626 WO1989005765A1 (en) | 1987-12-18 | 1988-11-18 | Belt conveyor and conveyor belt therefor |
SE8800626 | 1988-11-18 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI903067A0 FI903067A0 (fi) | 1990-06-18 |
FI94741B FI94741B (fi) | 1995-07-14 |
FI94741C true FI94741C (fi) | 1995-10-25 |
Family
ID=26660066
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI903067A FI94741C (fi) | 1987-12-18 | 1990-06-18 | Hihnakuljetin sekä tämän kuljetinhihna |
Country Status (12)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5060787A (fi) |
EP (1) | EP0390846B1 (fi) |
JP (1) | JP2633043B2 (fi) |
AT (1) | ATE86212T1 (fi) |
AU (1) | AU612761B2 (fi) |
BR (1) | BR8807855A (fi) |
DE (1) | DE3878920T2 (fi) |
DK (1) | DK171497B1 (fi) |
FI (1) | FI94741C (fi) |
NO (1) | NO301755B1 (fi) |
RU (1) | RU2026802C1 (fi) |
WO (1) | WO1989005765A1 (fi) |
Families Citing this family (24)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5161675A (en) * | 1986-12-10 | 1992-11-10 | Pwh Anlagen & Systeme Gmbh | Tubular belt conveyor system |
US5004098A (en) * | 1989-04-21 | 1991-04-02 | Joy Technologies Inc. | Conveyor belt |
AU629735B2 (en) * | 1990-02-22 | 1992-10-08 | Freshfield Properties Pty Ltd | Improved conveyor belt |
GB2242878A (en) * | 1990-04-11 | 1991-10-16 | Meco Conveyors Limited | Roller mounting in tubular belt conveyors |
DE4024359A1 (de) * | 1990-08-01 | 1992-02-06 | Continental Ag | Foerdergurt fuer schlauchband-foerderanlagen |
SE9004166L (sv) * | 1990-12-28 | 1992-03-09 | Lennart Tingskog | Transportband |
US5400899A (en) * | 1991-10-22 | 1995-03-28 | Tingskog; Lennart | Belt conveyor and conveyor belt therefor |
DE4135467C2 (de) * | 1991-10-28 | 1994-05-11 | Gutehoffnungshuette Man | Aufhängung und Führung eines Senkrechtförderers im Entladerüssel eines Schiffsentladers |
SE470097B (sv) * | 1992-02-14 | 1993-11-08 | Lennart Tingskog | Transportör för in- eller utmatning av gods inom ett långsträckt område, vilken transportör innefattar ett enda ändlöst transportband |
DE4333839B4 (de) * | 1992-10-08 | 2004-07-08 | Phoenix Ag | Rohrfördergurt |
DE4436042B4 (de) * | 1994-10-10 | 2005-05-19 | Phoenix Ag | Fördergurt |
SE9602127D0 (sv) * | 1996-05-31 | 1996-05-31 | Lennart Tingskog | Bandtransportör |
FR2761352B1 (fr) * | 1997-03-25 | 1999-05-28 | Sfbt Societe Francaise De Band | Bande transporteuse souple et convoyeur en faisant application |
SE517062C2 (sv) | 1999-11-15 | 2002-04-09 | C Materials Handling Ltd As | Bandtransportör |
NL1014889C2 (nl) * | 2000-04-10 | 2001-10-11 | Jasca Food Proc Systems B V | Inrichting voor het snijden van gelede producten. |
CL2009001640A1 (es) * | 2008-07-28 | 2010-06-18 | Contitech Usa Inc | Cinta transportadora para uso en un sistema de cinta transportadora tubular, donde la cinta tiene un ancho y un largo que comprende un primer y segundo borde longitudinal opuestos, donde durante el uso del primer borde longitudinal y el segundo borde longitudinal se traslapan para formar una region. |
JP5779364B2 (ja) * | 2011-02-28 | 2015-09-16 | 株式会社ブリヂストン | コンベヤベルトおよびパイプコンベヤ |
JP2014151989A (ja) * | 2013-02-06 | 2014-08-25 | Bando Chem Ind Ltd | コンベアベルト |
JP6724489B2 (ja) * | 2016-03-31 | 2020-07-15 | 横浜ゴム株式会社 | コンベヤベルト用繊維補強層およびコンベヤベルト |
FR3052760B1 (fr) * | 2016-06-21 | 2018-07-13 | Rene Brunone | Ensemble comprenant une bande transporteuse longitudinale, et convoyeur a bande comprenant une telle bande |
CA3079910A1 (en) * | 2017-10-26 | 2019-05-02 | The University Of Newcastle | Enclosed belt rail conveyor system |
DE102018117007B4 (de) * | 2018-07-13 | 2022-09-08 | Fritsch Bakery Technologies GmbH & Co. KG | Einrichtung zur Förderung von Teig entlang einer Förderstrecke |
EP4216709A1 (en) * | 2020-09-25 | 2023-08-02 | Valco Industries, Inc. | Tube conveyor system |
CN112340354B (zh) * | 2020-11-19 | 2022-05-10 | 南通润邦重机有限公司 | 一种管状带式输送机 |
Family Cites Families (16)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB571210A (en) * | 1943-05-05 | 1945-08-13 | Henry Stinson Johns | Improvements in or relating to conveying apparatus |
US2839180A (en) * | 1953-10-28 | 1958-06-17 | Btr Industries Ltd | Flexible conveyor belts |
US2998121A (en) * | 1958-01-07 | 1961-08-29 | Norman W Gilbert | Self forming flange belt conveyor assembly and belting therefor |
DE1431684A1 (de) * | 1965-08-20 | 1969-05-29 | Kunio Hashimoto | Transportband |
IL49821A (en) * | 1976-06-17 | 1983-03-31 | Moledeth Dev Co Ltd | Elevator-conveyor for bulk material |
US4410082A (en) * | 1980-08-26 | 1983-10-18 | The First National Bank Of Akron | Stretchable load-retaining conveyor belt |
ZA815817B (en) * | 1980-08-26 | 1982-08-25 | First National Bank Akron | Stretchable load-retaining conveyor belt |
JPS5772506A (en) * | 1980-10-23 | 1982-05-06 | Bridgestone Corp | Conveyer belt |
DE3313301C1 (de) * | 1983-04-13 | 1984-07-19 | Friedrich Wilhelm Paurat | Schlauchbandfoerderer,insbesondere fuer bergbauliche Untertagebetriebe |
US4630726A (en) * | 1983-05-13 | 1986-12-23 | Haruo Okazaki | Tubular belt conveyor and a belt rolling up means of the same |
JPS60144211A (ja) * | 1983-12-29 | 1985-07-30 | Tokai Rubber Ind Ltd | 円筒形コンベアベルト |
CA1233138A (en) * | 1984-07-13 | 1988-02-23 | Goodyear Tire & Rubber | WRAPPING CONVEYOR BELT SYSTEM, AND SAID BELT |
SE445337B (sv) * | 1984-10-23 | 1986-06-16 | Sverker Melander | Transportband for transport av massgods |
DE3612765A1 (de) * | 1986-04-16 | 1987-10-29 | Phb Weserhuette Ag | Rollgurt |
JPH0784247B2 (ja) * | 1986-12-02 | 1995-09-13 | 株式会社ブリヂストン | ベルトコンベヤ装置 |
AU579506B2 (en) * | 1987-03-20 | 1988-11-24 | Bridgestone Corporation | Method of conveying materials and tubular belt conveyor therefor |
-
1988
- 1988-11-18 AU AU28213/89A patent/AU612761B2/en not_active Ceased
- 1988-11-18 JP JP1500441A patent/JP2633043B2/ja not_active Expired - Fee Related
- 1988-11-18 US US07/488,055 patent/US5060787A/en not_active Expired - Lifetime
- 1988-11-18 DE DE89900664T patent/DE3878920T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1988-11-18 AT AT89900664T patent/ATE86212T1/de not_active IP Right Cessation
- 1988-11-18 EP EP89900664A patent/EP0390846B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1988-11-18 BR BR888807855A patent/BR8807855A/pt not_active IP Right Cessation
- 1988-11-18 WO PCT/SE1988/000626 patent/WO1989005765A1/en active IP Right Grant
-
1990
- 1990-06-12 DK DK143790A patent/DK171497B1/da not_active IP Right Cessation
- 1990-06-14 NO NO902652A patent/NO301755B1/no unknown
- 1990-06-18 FI FI903067A patent/FI94741C/fi not_active IP Right Cessation
- 1990-06-18 RU SU904830435A patent/RU2026802C1/ru not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI903067A0 (fi) | 1990-06-18 |
ATE86212T1 (de) | 1993-03-15 |
EP0390846A1 (en) | 1990-10-10 |
US5060787A (en) | 1991-10-29 |
NO902652D0 (no) | 1990-06-14 |
NO301755B1 (no) | 1997-12-08 |
EP0390846B1 (en) | 1993-03-03 |
DK143790A (da) | 1990-07-19 |
NO902652L (no) | 1990-08-08 |
DK171497B1 (da) | 1996-12-02 |
FI94741B (fi) | 1995-07-14 |
DE3878920T2 (de) | 1993-10-14 |
DK143790D0 (da) | 1990-06-12 |
AU2821389A (en) | 1989-07-19 |
WO1989005765A1 (en) | 1989-06-29 |
BR8807855A (pt) | 1990-11-13 |
AU612761B2 (en) | 1991-07-18 |
JP2633043B2 (ja) | 1997-07-23 |
DE3878920D1 (de) | 1993-04-08 |
JPH03502916A (ja) | 1991-07-04 |
RU2026802C1 (ru) | 1995-01-20 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI94741C (fi) | Hihnakuljetin sekä tämän kuljetinhihna | |
AU585553B2 (en) | Conveyor belt for bulk material handling | |
FI92040C (fi) | Hihnakuljettimella oleva laite | |
US4618057A (en) | Chain-link belt conveyor with adjustable parallel offset and variable radius guide | |
EP0564543B1 (en) | Conveyor belt | |
FI66810C (fi) | Bandtransportoer | |
US2573193A (en) | Bulk tank truck with conveyer unloader | |
US6685006B1 (en) | Closed belt conveyor operating in a 3-D space | |
US5400899A (en) | Belt conveyor and conveyor belt therefor | |
RU157034U1 (ru) | Крутонаклонный ленточный конвейер | |
CA2008120C (en) | Belt conveyor and conveyor belt therefore | |
WO2004022403A1 (en) | Device and method for facilitating loading/unloading of a rail goods transporter | |
RU2118607C1 (ru) | Крутонаклонный ленточный конвейер | |
SU1063730A1 (ru) | Конвейерный поезд | |
RU2170202C2 (ru) | Трубчатый конвейер с подвесной лентой | |
JPS63202508A (ja) | 搬送ベルトコンベヤ | |
RU2209167C2 (ru) | Криволинейный многоприводной конвейер с подвесной лентой | |
JPS62501283A (ja) | 単走ベルトコンベア |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
MM | Patent lapsed | ||
FG | Patent granted |
Owner name: TINGSKOG, LENNART |
|
MA | Patent expired |