FI94126C - Uuni lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehykselle - Google Patents

Uuni lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehykselle Download PDF

Info

Publication number
FI94126C
FI94126C FI910829A FI910829A FI94126C FI 94126 C FI94126 C FI 94126C FI 910829 A FI910829 A FI 910829A FI 910829 A FI910829 A FI 910829A FI 94126 C FI94126 C FI 94126C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
furnace
zones
transverse
heating
axial
Prior art date
Application number
FI910829A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI910829A0 (fi
FI94126B (fi
FI910829A (fi
Inventor
Claude Didelot
Fr D Ric Weber
Original Assignee
Saint Gobain Vitrage
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Saint Gobain Vitrage filed Critical Saint Gobain Vitrage
Publication of FI910829A0 publication Critical patent/FI910829A0/fi
Publication of FI910829A publication Critical patent/FI910829A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI94126B publication Critical patent/FI94126B/fi
Publication of FI94126C publication Critical patent/FI94126C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B23/00Re-forming shaped glass
    • C03B23/02Re-forming glass sheets
    • C03B23/023Re-forming glass sheets by bending
    • C03B23/025Re-forming glass sheets by bending by gravity
    • C03B23/0258Gravity bending involving applying local or additional heating, cooling or insulating means
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B23/00Re-forming shaped glass
    • C03B23/02Re-forming glass sheets
    • C03B23/023Re-forming glass sheets by bending
    • C03B23/03Re-forming glass sheets by bending by press-bending between shaping moulds
    • C03B23/033Re-forming glass sheets by bending by press-bending between shaping moulds in a continuous way, e.g. roll forming, or press-roll bending
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B23/00Re-forming shaped glass
    • C03B23/02Re-forming glass sheets
    • C03B23/023Re-forming glass sheets by bending
    • C03B23/025Re-forming glass sheets by bending by gravity
    • C03B23/027Re-forming glass sheets by bending by gravity with moulds having at least two upward pivotable mould sections
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B29/00Reheating glass products for softening or fusing their surfaces; Fire-polishing; Fusing of margins
    • C03B29/04Reheating glass products for softening or fusing their surfaces; Fire-polishing; Fusing of margins in a continuous way
    • C03B29/06Reheating glass products for softening or fusing their surfaces; Fire-polishing; Fusing of margins in a continuous way with horizontal displacement of the products
    • C03B29/08Glass sheets

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Re-Forming, After-Treatment, Cutting And Transporting Of Glass Products (AREA)
  • Joining Of Glass To Other Materials (AREA)
  • Central Heating Systems (AREA)
  • Surface Heating Bodies (AREA)

Description

94126
Uuni lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehyk-selle 5 Keksintö koskee uunia lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehykselle, ja tarkemmin lausuttuna uunia lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehykselle, jossa uunissa on ainakin yksi kuumennusasemä, joka sijaitsee ku-perruskehyksen yläpuolella ja jossa on uunin akseliin nähden 10 pituus- ja poikkisuuntaisia vastuksia. Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada laitteisto, jonka avulla voidaan hyvin tarkkaan valvoa lasilevyjen lämmitysolosuhteita lasilevylle annettavan pääasiallisen ja toissijaisen kaartuvuuden hallitsemiseksi täysin. Keksintö koskee erityisesti mootto-15 riajoneuvojen laminaattilaseja.
Lasilevyjen kupertamiseksi laminaattilasin valmistusta varten asetetaan tavallisesti kaksi lasilevyä myös rungoksi sanotulle kuperruskehykselle ja liikutetaan tätä kehystä 20 jatkuvasti tai askeleittain eteenpäin kuumennusasemien sar jan läpi, joissa kehys viipyy pidemmän tai lyhyemmän ajan. Sähköuuneissa kumpikin kuumennusasema on varustettu vastuksilla, jotka esimerkiksi muodostuvat tulenkestävää keramiikkaa olevista putkista, joiden ympäri on käämitty sähköjohto-25 ja. Uunin pohjaa ja kupua peittävät putket asennetaan samansuuntaisesti uunin akseliin nähden, kun taas lasiruudut tuodaan kohtisuoraan tätä akselia vastaan. Tällä tavoin voidaan helposti ylikuumentaa lasiruudun sivureunoja, joille halutaan yleensä hieman voimakkaampaa kaarevuutta kuin lasiruu-30 dun keskiosalle. Lisäksi tällainen suuntaus edistää optista laatua siten, että mahdollisesti epätasaisen mutta vastus-putkia vastaavan kaistasarjan mukaisen kuumennuksen tuottamat optiset virheet sijoittuvat olennaisesti pystysuunnassa, kun lasiruutu on asennettu ajoneuvoon, eivätkä ollenkaan 35 häiritse kuljettajaan näkyvyyttä.
Tällaiset menetelmät soveltuvat niin sanottujen lieriömäisten lasiruutujen valmistukseen, joissa siis on vain yksi kaarevuussäde vaakatasossa. Moottoriajoneuvojen muotojen 40 kehitys kuitenkin johtaa sellaisten lasiruutujen kysyntään, 2 94126 joissa on kaksinkertainen kuperrus, eli toissijainen kaarevuus suuntaan, joka on olennaisesti kohtisuoraan pääkaare-vuuden suuntaan nähden, jolloin voidaan esimerkiksi varmistaa jatkuvuus ajoneuvon katon ja tuulilasin välillä. Tällai-5 nen kaarevuus on sitä vaikeampi saavuttaa mitä voimakkaampi taitto on, ja siis mitä pienempi kaarevuussäde on, ja/tai jos se sijaitsee lähellä lasiruudun reunaa. Tällaisissa tapauksissa on tarpeellista ylikuumentaa lasiruutua voimakkaan kaarevuuden alueilla, jolloin syntyy vaara, että lasiruudun 10 keskiosan kuperrus kasvaa ja keskiosaan syntyy pallomainen muodonmuutos. Vaikkakin tällaisia lasiruutuja voidaan tarvittaessa valmistaa tekniikan tason menetelmien mukaan, nimenomaan laitteiston reuna-alueiden sähkövastusten alijaolla, niin sanottujen S-lasiruutujen valmistaminen on käytän-15 nöllisesti katsoen mahdotonta, toisin sanoen sellaisten lasiruutujen, joissa pääkaarevuuden lisäksi on kaksi toissijaista kaarevuussädettä vastakkaisiin suuntiin. Tällaiset lasiruudut soveltuvat ajoneuvon valmistukseen, joissa tuulilasi sivuaa kupua ja kattoa.
20
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on korjata edellä mainitut epäkohdat aikaansaamalla laitteisto, jonka avulla hallitaan paremmin kaksinkertainen kupertaminen, mukaan lukien tapaukset, joissa kaarevuussäde ei ole pysyvä lasiruudun 25 koko pituudella tai leveydellä tai jopa muuttuu päinvastaiseksi .
Tämä tavoite saavutetaan johdannossa määritellyllä uunilla, joka tunnetaan pääasiallisesti siitä, että kuumennusaseman 30 vastusputkien sarja jakautuu yhteen tai useampaan akselin-suuntaiseen vyöhykkeeseen, joissa vastukset ovat samansuuntaiset uunin akselin kanssa, ja yhteen tai useampaan poikkisuuntaiseen vyöhykkeeseen, joissa vastukset ovat kohtisuorat uunin akseliin nähden poikkisuuntaisten vyöhykkei-35 den ulottuessa akselin suunnassa kuumennusaseman yli, ja akselinsuuntaisten vyöhykkeiden ulottuessa akselin suunnassa, edullisesti poikkisuuntaisten vyöhykkeiden molemmin puolin, kuumennusaseman yli ja että tietylle akselinsuuntaisel-le tai poikkisuuntaiselle vyöhykkeelle annettava kuumennus-40 teho sinänsä on tunnetulla tavalla säädettävissä riippumatta 3 94126 muille akselinsuuntaisille tai poikkisuuntaisille vyöhykkeille annettavasta kuumennustehosta.
Keksinnön mukaan tarkoitetaan sähkövastuksella nimenomaan 5 tulenkestävää keramiikkaa olevia vastusputkia, joiden ympärille käämitään sähköä johtavia johtoja, onttoja kvartsiput-kia, jotka sisältävät kuumennussäikeitä, pieniä kuumennus -elementtejä, jotka ovat edullisesti neliömäisiä ja voidaan koota ruuduiksi, tai mitä tahansa muuta alan ammattilaisen 10 tuntemaa vastaavaa välinettä, jolloin ainoa ratkaiseva asia on, että välineillä on oltava ensisijaisesti pituussuuntainen suuntaus siten, että nämä välineet tai välineryhmät vastaavat vastusputkea kuumennettujen pintojen suhteen.
15 Vastusputkien tällaisella järjestelyllä voidaan saavuttaa erilaisia kuumennuskokoonpanoja, jotka soveltuvat erityisesti lasilevylle annettavaan lämpötilaprofiiliin, hyvin suurella paikallistamistarkkuudella. Keksinnön edullisessa suoritusmuodossa ovat poikkisuuntaiset vyöhykkeet lasilevyjen 20 keskiosaa vastapäätä ja lasilevyjä siirretään eri kuumen-nusasemien läpi niiden korkeuteen nähden samansuuntaiseen suuntaan. Siten lasilevyjen yläpintaan kohdistuvat tämän reunojen kanssa olennaisesti samansuuntaiset kuumennusele-mentit.
λ r ^ j
Kuumennusprofiilin tarkkuutta on sitä helpompi hallita, mitä suurempi on kuumennuselementtien määrä. On esimerkiksi erityisen edullista sovittaa uusi poikittainen vyöhyke alle 150 mm:n tai paremmin alle 100 mm:n välin mukaan ja kattaa la- 30 siruudun keskiosan pituus yhden ainoan vastusputken sijasta kahdella tai kolmella vastusputkella, jotka on sijoitettu päät vastakkain ja joihin sähkövoimaa syötetään riippumatta toisistaan.
35 Mitä tulee lasiruudun keskiosaan, jossa pyritään hyvin voimakkaaseen kaarevuuteen esimerkiksi moottoriajoneuvon kattoa sivuavaa yläreunaa pitkin, koskee myös akselinsuuntaisten vyöhykkeiden kuumentamia lasiruudun sivuosia. Siten työskennellään edullisesti käyttämällä neljä tai kuusi 4 94126 akselinsuuntaista vyöhykettä jotka liittyvät kumpaankin lasiruudun sivuosaan.
Edullisesti kukin joko akselinsuuntainen tai poikittainen 5 kuumennusvyöhyke muodostuu esimerkiksi kahden vastusputken kokonaisuudesta, jota tukee yhteiset alustat. Kummankin alustan asento on säädettävissä korkeussuunnassa lasilevyn ja vastusten välimatkan muuttamiseksi.
10 Edullisesti alustojen pystysuora liikuntaväli on säädettä vissä siten, että vaihdellaan halutulla tavalla yhden vastusputken akselin ja lasilevyn välistä etäisyyttä 100-300 mm:n ja edullisesti 100-250 mm:n välillä, ja säätö tapahtuu uunin ulkopuolelta käsi- tai automaattiohjausten avulla.
15 Pikaohjauksilla voidaan laskea alustat itse prosessin aikana, jolloin voidaan mahdollisesti pitää lasilevyn ja tietyn vastuksen välistä etäisyyttä pysyvänä, jopa silloin kun lasilevy laskeutuu kuperruskehykselleen.
20 Keksinnön mukaisessa uunissa voi olla yksi tai useampi kuumennusosa, jonka yläseinämässä on akselinsuuntaiset ja poikittaiset kuumennusvyöhykkeet. Kaikkien kuumennusosien ei kuitenkaan tarvitse olla samaa mallia ja suuritehoisissa 25 laitteistoissa voidaan keksinnön mukaisiin kuumennusosiin yhdistää apukuumennusosia, joissa yläosan kaikki vastusput-ket ovat samansuuntaisia lasilevyn korkeuteen nähden. Nämä apukuumennusosat ovat edullisesti uunin ensimmäisessä osassa, eli uunin sen osassa, joka on erikoisesti tarkoitettu 30 lasilevyn esikuumennukseen ja jossa lasin lämpötila on suhteellisesti alhaisempi. Jopa taloudellista näkökohtaa huomioonottamatta (yhteen kuumennusosaan liittyvä investointi riippuu tietenkin itsenäisesti syötettävien kuumennusosien määrästä), tämä suoritusmuoto on erityisen edullinen, 35 koska se vastaa korkeinta optista laatua, sikäli kun se minimoi vaaraa, että syntyy vastusputkia vastaavia samansuuntaisia kaistoja, jotka saattaisivat häiritä ajoneuvon kuljettajaa.
94126
D
Keksinnön mukainen uuni soveltuu erityisesti sellaisten lasiruutujen valmistukseen, joissa on kaksinkertainen kuper-rus, eli toissijainen kaarevuus pääkaarevuuteen nähden 5 kohtisuorassa tasossa. Yhdistämällä siihen vielä kuperrus- runko, joka koostuu keskeltä avoimesta kehyksestä, jossa on kuitenkin kupera täysiosa, voidaan keksinnön mukaisella uuneilla valmistaa teollisesti lasiruutuja, joissa on toissijainen S-muotoinen kaarevuus ja ei-keskitetyt taivutuskoh-10 dat.
Keksinnön muut yksituyiskohdat ja edulliset tunnusmerkit käyvät ilmi seuraavasta monikennouunin kuvauksesta viittaamalla oheisiin kuvioihin, joissa: 15 - kuvio 1: esittää keksinnön mukaisen uunin leikkauksen kaavamaista kuvaa ylhäältä -kuvio 2: esittää vastusputkien tukialustan ja sen korkeus-säätölaitteen yksityiskohtaista kuvaa 20 - kuvio 3: kuumennuskeskuksen esimerkkiä (kuvio 3-b) joka johtaa lasiruutuun, jossa on ei-keskitetty toissijainen kaarevuus (3-a), -kuvio 4: kuperrusrungon kaavamaista perspektiivikuvaa, jossa on S-muotojen valmistamiseen soveltuva täysiosa.
25 Kuvio 1 on kaavamainen kuva ylhäältä, jossa esitetään uunia, joka erityisesti soveltuu sellaisten lasilevyjen valmistukseen, jotka kuperretaan pareittain ja kootaan muovilevyllä esimerkiksi autojen tuulilasien valmistamiseksi.
30 Tässä kaavamaisesti esitetyssä uunissa on vain yksi kuumen-nusosa (yksikennoinen uuni), mutta on itsestään selvää, että siihen voidaan lisätä samanlaisia osia tai apukuumen-• nusosia laitteiston tehon lisäämiseksi.
35 Uuni muodostuu kennosta 1, jossa on portti 2 joka on yhteydessä jäähdytyslukkoon 3. Kennossa 1 katkoviivoilla esitetyt ennakolta leikatut ja muotoillut lasilevyt 4 asetetaan kuperrusmuotille 6, joka esimerkiksi muodostuu keskeltä 6 94126 avoimesta kehyksestä, jonka profiili vastaa lasilevyille annettavaa profiilia. Kuperrusmuotti 6 on vaunun varassa, joka liikkuu akseliin 5 nähden samansuuntaisilla ei-esite-tyillä kiskoilla. Kun lasilevyt ovat riittävän kuumat ne 5 muuttavat muotoaan painonsa vaikutuksesta ja saavat vähitellen kuperrusmuotin profiilin.
Kennon kuumennuselementit koostuvat tulenkestävää keramiikkaa olevista putkista, esimerkiksi piidioksidi- tai alu-10 miinisilikaattia olevista putkista, joiden ympärille on käämitty metallilankoja. Vastukset peittävät uunin pohjan, jossa ne on asennettu samansuuntaisesti uunin akselin 5 kanssa. Pohjaa varten voidaan käyttää esimerkiksi n. 1 m. pituisia kiinteästi asennettuja putkia, joiden päät eivät 15 ulotu uunin ulkopuolelle. Pohjan vastukset jakautuvat edullisesti vyöhykkeiden mukaan, joita en esimerkiksi 6, ja kuhunkin vyöhykkeeseen syötetään sähkövoimaa riippumatta muista vyöhykkeistä. Akselin 5 kanssa samansuuntaisissa uunin seinämissä on edullisesti myös kiinteästi asennettuja 20 vastusputkia. Kaikki nämä järjestelyt ovat tunnettuja tekniikan tasossa eivätkä anna aihetta erityisiin kommentteihin.
Sensijaan keksinnössä esitetään uutta järjestelyä putkivas-25 tuksia varten jotka peittävät kuvun, ja joiden kautta n.
75% kennon kokonaiskuumennustehosta häviää. Tässä kaaviomai-sesti esitetty kenno käsittää itse asiassa 6 7-12 numeroitua sivukuumennusvyöhykettä, jotka muodostuvat vastuksista, jotka on asennettu kupuun ripustetuille alustoille ja on 30 sovitettu samansuuntaisesti uunin akselin 5 kanssa ja tästä johtuen niitä sanotaan akselinsuuntaisiksi kuumennusvyöhykkeiksi. Kaksi uunin akseliin nähden symmetristä vyöhykettä : (esi-merkiksi vyöhykkeet 7 ja 12) hävittävät yleensä yhtä paljon sähkötehoa, mutta niillä on kuitenkin itsenäiset 35 sähkösyöttövälineet. Sama koskee akselin samalla puolella sijaitsevia kuumennusvyöhykkeitä, ja kutakin kuudesta vyöhykkeestä voidaan säätää tehon osalta 0-100 %.
7 94126
Kennossa on myös keskivyöhyke 13, joka keksinnön tarkoituksessa on pokittainen vyöhyke, joka sijaitsee lasilevyjen keskiosaa vastapäätä. Tässä esitetyssä tapauksessa poikittainen vyöhyke käsittää 3 kertaa 18 putkivastusta, jotka 5 on asennettu poikittain ja yhdessä rajaavat 3 samoin itsenäisesti syötettävää pituussuuntaista alavyöhykettä.
Kaikki kupuun liittyvät vastusputket asennetaan kupuun säädettävästi ripustetuille alustoille siten, että voidaan 10 mielivaltaisesti vaihdella geometristä kuumennusprofiilia ja soveltaa sitä parhaiten käsiteltävien lasilevyjen mittoihin ja niille annettavaan kuperuuteen. Tässä kaaviomai-sesti esitetyssä tapauksessa aikaansaadaan esimerkiksi lasilevyjen sivuosien erilaistettu kuumennus, jolloin niitä 15 voidaan kupertaa eri kaarevuussäteen mukaan kuin muita osia, aiheuttamatta kuperrusvirhettä muissa osissa, joka johtuisi pidemmästä viipymisajasta kuperruskennossa.
Laitetta vastusputkien asennon korkeussäätöä varten on 20 kaavioinaisesti esitetty kuviossa 2, jossa huomataan, että vastusputket 14, jotka edullisesti ovat onttoja alumiinisi likaattiputkia, asennetaan pareittain päistään alustoille 15. Putkien 14 ympärille käämityt sähköjohdot kytketään sähkösyöttöön kuvun 17 läpi kulkevien eristettyjen putkien 25 16 kautta, jotka on kiinnitetty kiinnikkeillä 18 kannatti- meen 19 joka myöskin kannattaa alustoja 15. Kannattimen 19 yläpäähän on ruuvattu kiinnike 20 johon liittyy ketju 21 joka lomistuu hammaspyörään 22. Alustan alentamiseksi tarvitsee vain pyörittää pyörää 22, esimerkiksi kolmanneksen 30 kierrosta ja lukita se kun vastukset 14 on asennettu paikoilleen. Pyörien 22 pyörintää voidaan ohjata käsin tai edullisesti uunin ohjauskeskukseta käsin ohjatulla automaattilaitteella. Näin voidaan helposti vaihdella lasilevyn ja vastusputkien välistä välimatkaa, ja ketju on suunni-35 teltu esimerkiksi 200-250 mm:n alentamista varten. Hyvin voimakkaiden kaarevuuksien osalta voidaan myös ohjata putkivastusten laskua kuperrusprosessin aikana.
8 94126
Keksinnön mukaisen uunin etu ilmenee esimerkiksi tutkimalla kuvion 3 tuloksia. Ongelmana oli tässä lasilevyn valmista-mistaminen, jossa olisi kaarevuus joka ei ole keskitetty tuulilasin korkeuden suhteen, kuvion 3-a käyrän mukaan, 5 jossa ilmoitetaan kaksinkertaisen kuperruksen arvot milli metreinä suhteessa tuulilasin korkeusmittaan (senttimetreinä) tai toisin sanoen nuolen arvo toiseen kuperrussuuntaan, kuten kuvaa samoin kuviossa 3-a esitetty lasiruutuluonnos. Tämä lasiruutu on aikaansaatu keksinnön mukaisessa uunissa, 10 jossa oli kuperrusasema käsittäen 3 x 18 poikittaista vas-tusvyöhykettä lasiruudun 33 keskiosaa vastapäätä, jonka lasiruudun asentoa uunissa on esitetty, ja käsittäen 6x7 akselinsuuntaista vastusvyöhykettä sivuosia vastapäätä.
Koko lämmönsaanti tulee yläosan vastuksista. Ensin (480 15 sekunnin ajan) esikuumennetaan lasiruutua lasin muodonmuutosta lähellä olevaan lämpötilaan, säätämällä kaikkia vyöhykkeitä samalla tavalla (vertailulämpötila 400 C). Toisessa vaiheessa (360 sekuntia) muutetaan täysin vertai-lulämpötila-arvot noudattamalla kuviossa 3-b esitettyä 20 kuumennustaulukkoa. Johtuen hyvin suuresta käytettävissä olevasta vastusmäärästä ja niiden järjestelystä olennaisesti samansuuntaisesti voimakkaamman kaarevuuden omaavien vyöhykkeiden kanssa, voidaan hienosäätää lasilevyjen lämpö-tilaprofiilia, mikä johtaa toivotun kaarevuuden aikaansaa-25 miseen suurella tarkkuudella.
Voidaan myös valmistaa S-kaarevuuksia, eli lasiruutuja, joissa on ainakin yksi taittokohta korkeussuunnassa. Tässä tapauksessa on aikaansaatava huomattava lämpötilaero lasi-30 levyn pinnan kohtien välillä, jotka kuitenkin ovat hyvin lähekkäin ("kupuun" on kohdistettava ylikuumennus kohdistamatta sitä lasiruudun välittömästi vieressä sijaitsevaan osaan, jonka tulee esimerkiksi olla melko suora eikä kovin ontto). Syvennystä voidaan välttää käyttämällä kuviossa 4 35 kaaviomaisesti esitettyä kuperrusrunkoa. Runko muodostuu kahden akselin 25 ja 26 ympärille nivelöidystä metallikehyksestä 24 siten, että lasilevy on jatkuvan rungon varassa muotoilemisen alusta lähtien, ja kehyksen sivuosat 27 ja
II
9 94126 28 nousevat prosessin aikana. Kehystä 24 vahvistavat jäykis-tyselexnentit 29, jotka eivät missään vaiheessa joudu kosketukseen lasilevyn kanssa. Keksinnön mukaan kehyksessä on myös täysiosa 30 jonka avulla aikaansaadaan toivottu kupera 5 kaarevuus. Kehyksen 24 täysiosan 30 varassa olevaa lasilevyn osaa kuumentavat edullisesti olennaisesti sivulla eikä lasilevyä vastapäätä sijaitsevat vastusvyöhykkeet siten, että lasilevyn keskiosaa ei ylikuumenneta säteilyn kautta.
10

Claims (14)

10 94126
1. Uuni (1, 2, 3) lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehykselle (6, 24), jossa uunissa on ainakin yksi kuumennusasemä (1), joka sijaitsee kuperruskehyksen yläpuo- 5 lella ja jossa on uunin akseliin (5) nähden pituus- ja poik-kisuuntaisia vastuksia, tunnettu siitä, että kuumennusaseman vastusputkien (14) sarja jakautuu yhteen tai useampaan akse-linsuuntaiseen vyöhykkeeseen (7-12), josisa vastukset ovat samansuuntaiset uunin akselin (5) kanssa, ja yhteen tai 10 useampaan poikkisuuntaiseen vyöhykkeeseen (13), joissa vastukset ovat kohtisuorat uunin akseliin (5) nähden poik-kisuuntaisten vyöhykkeiden (13) ulottuessa akselin (5) suunnassa kuumennusaseman yli, ja akselinsuuntaisten vyöhykkeiden (7-12) ulottuessa akselin suunnassa, edullisesti poik-15 kisuuntaisten vyöhykkeiden molemmin puolin, kuumennusaseman yli, ja että tietylle akselinsuuntaiselle (7-12) tai poik-kisuuntaiselle (13) vyöhykkeelle annettava kuumennusteho sinänsä on tunnetulla tavalla säädettävissä riippumatta muille akselinsuuntaisille tai poikkisuuntaisille vyöhyk-20 keille annettavasta kuumennustehosta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen uuni, tunnettu siitä, että poikkisuuntaisten vyöhykkeiden (13) pituussuuntainen keskiviiva yhtyy uunin akseliin (5) ja että lasilevyt (4) on 25 sovitettu siirtymään eri kuumennusasemien (1) kautta uunin akselin (5) suunnassa lasilevyjen symmetria-akselin yhtyessä uunin akseliin.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen uuni, tunnettu sii-30 tä, että sähkövastukset (14) muodostuvat tulenkestävää keramiikkaa olevista vastusputkista, joiden ympärille on käämitty sähköä johtavia lankoja.
4. Patenttivaatimuksen l tai 2 mukainen uuni, tunnettu sii-35 tä, että sähkövastukset (14) muodostuvat pituussuuntaan sovitetuista kuumennusvälineistä tai -välineryhmistä. Il 94126 11
5. Jonkin patenttivaatimuksen 2-4 mukainen uuni, tunnettu siitä, että poikkisuuntaiset vyöhykkeet (13) sijaitsevat alle 150 mm:n ja edullisesti 100 mm:n välein uunin akselin (5) suunnassa. 5
6. Jonkin patenttivaatimuksen 2-5 mukainen uuni, tunnettu siitä, että siinä on ainakin kaksi ja edullisesti kolme poikkisuuntaista vyöhykettä (13) uunin akseliin (5) nähden poikittaisessa suunnassa. 10
7. Jonkin patenttivaatimuksen 2-6 mukainen uuni, tunnettu siitä, että siinä on ainakin neljä ja edullisesti kuusi ak-selinsuuntaista vyöhykettä (7-12) uunin akselin (5) suunnassa poikittaisten vyöhykkeiden (13) kummallakin puolella. 15
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen uuni, tunnettu siitä, että kukin akselinsuuntainen (7-12) tai poik-kisuuntainen (13) vyöhyke muodostuu yhteisen alustan (15) kannattaman kahden vastusputken (14) kokonaisuudesta. 20
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen uuni, tunnettu siitä, että alustat (15) ovat korkeussuunnassa säädettävissä siten, että vastusputken (14) ja lasilevyn (4) välistä etäisyyttä voidaan säätää, säätövälin ollessa edullisesti 100-300 mm. 25 ·. 10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen uuni, tunnettu siitä, että se käsittää apukuumennusasemia, joissa yläosan kaikki vastusputket ovat samansuuntaiset uunin akselin (5) kanssa. 30
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen uuni, tunnettu siitä, * että apukuumennusasemat muodostavat uunin ensimmäiset kuu-mennusasemat.
12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen uuni, tunnettu siitä, että kuperruskehys (24) käsittää ehjän osan (30) ja avoimen keskiosan. Γ) Α η n s 12
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen uuni, tunnettu siitä, että kuperruskehyksen (24) ehjä osa, johon lasilevyn (4) pinnan osa tukeutuu, on välimatkan päässä reunojen läheisyydestä.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukaisen uunin käyttö kaksinkertaisen kuperruksen omaavien lasiruutujen (4) valmistamiseen .
FI910829A 1990-02-21 1991-02-20 Uuni lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehykselle FI94126C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR9002090A FR2658808B1 (fr) 1990-02-21 1990-02-21 Four de bombage de feuilles de verre par effondrement sur un cadre de bombage et son application a la realisation de vitrages de forme complexe.
FR9002090 1990-02-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI910829A0 FI910829A0 (fi) 1991-02-20
FI910829A FI910829A (fi) 1991-08-22
FI94126B FI94126B (fi) 1995-04-13
FI94126C true FI94126C (fi) 1995-07-25

Family

ID=9393955

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI910829A FI94126C (fi) 1990-02-21 1991-02-20 Uuni lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehykselle

Country Status (13)

Country Link
US (1) US5173102A (fi)
EP (1) EP0443948B1 (fi)
JP (1) JPH05116972A (fi)
KR (1) KR100214109B1 (fi)
BR (1) BR9100667A (fi)
CA (1) CA2036459A1 (fi)
CZ (1) CZ282350B6 (fi)
DE (1) DE69104085T2 (fi)
ES (1) ES2063458T3 (fi)
FI (1) FI94126C (fi)
FR (1) FR2658808B1 (fi)
HU (1) HU215817B (fi)
PT (1) PT96826B (fi)

Families Citing this family (42)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2658499B1 (fr) * 1990-02-21 1993-05-14 Saint Gobain Vitrage Int Four de rechauffage de feuilles de verre.
FI86295C (fi) * 1990-09-21 1992-08-10 Tamglass Oy Foerfarande och anordning foer boejning av en glasskiva.
EP0486952B1 (en) * 1990-11-19 1995-10-18 Tamglass Engineering Oy Method for heating and bending a glass sheet
US5337393A (en) * 1990-11-30 1994-08-09 Glasstech, Inc. Method for heating a flat glass sheet
ATE149978T1 (de) * 1992-10-15 1997-03-15 Tamglass Eng Oy Verfahren und ofen zum biegen von glastafeln
FI91521C (fi) * 1992-10-15 1996-09-11 Tamglass Eng Oy Menetelmä lasilevyjen taivuttamiseksi
GB9326288D0 (en) * 1993-12-23 1994-02-23 Pilkington Glass Ltd Glass bending system
GB9416893D0 (en) * 1994-08-20 1994-10-12 Triplex Safety Glass Co Heating and bending glass sheets
US5695537A (en) * 1995-06-07 1997-12-09 Pilkington Glass Limited Apparatus for and method of bending glass sheets
US5882370A (en) * 1995-06-07 1999-03-16 Pilkington Glass Limited Method of bending glass sheets
US5645621A (en) * 1995-06-07 1997-07-08 Pilkington Glass Limited Apparatus for and method of bending glass sheets
US5634957A (en) * 1995-06-07 1997-06-03 Pilkington Glass Limited Apparatus for and method for bending glass sheets
US6240746B1 (en) 1997-04-04 2001-06-05 Asahi Glass Company Ltd. Glass plate bending method and apparatus
JP4457438B2 (ja) * 1999-09-27 2010-04-28 旭硝子株式会社 ガラス板の曲げ成形装置および曲げ成形方法
FI116726B (fi) * 2002-06-12 2006-02-15 Tamglass Ltd Oy Laite lasilevyjen taivuttamiseksi
WO2004099094A1 (ja) * 2003-05-09 2004-11-18 Asahi Glass Company, Limited ガラス板の加熱方法及び加熱炉
BE1016542A3 (fr) * 2005-03-10 2007-01-09 Glaverbel Procede et dispositif de bombage de feuilles de verre.
BE1016541A3 (fr) * 2005-03-10 2007-01-09 Glaverbel Procede et dispositif de bombage de feuilles de verre.
GB0605541D0 (en) * 2006-03-20 2006-04-26 Westcrowns Contracting Service Tempering Apparatus
US8816252B2 (en) * 2011-11-22 2014-08-26 Corning Incorporated Methods and apparatus for localized heating and deformation of glass sheets
FI127228B2 (fi) * 2013-05-23 2022-11-15 Taifin Glass Machinery Oy Menetelmä lasilevyjen lämmittämiseksi ja lasinkarkaisu-uuni
WO2017155932A1 (en) * 2016-03-09 2017-09-14 Corning Incorporated Cold forming of complexly curved glass articles
EP3475237A1 (en) 2016-06-28 2019-05-01 Corning Incorporated Laminating thin strengthened glass to curved molded plastic surface for decorative and display cover application
CN109416480B (zh) 2016-07-05 2022-08-12 康宁公司 冷成形玻璃制品和其组装工艺
KR102429148B1 (ko) 2016-10-25 2022-08-04 코닝 인코포레이티드 디스플레이에 냉간-성형 유리 적층
JP2020518495A (ja) 2017-01-03 2020-06-25 コーニング インコーポレイテッド 湾曲したカバーガラスとディスプレイまたはタッチパネルを有する乗り物内装システムおよびその形成方法
US11016590B2 (en) 2017-01-03 2021-05-25 Corning Incorporated Vehicle interior systems having a curved cover glass and display or touch panel and methods for forming the same
RU2714744C1 (ru) 2017-01-30 2020-02-19 Сэн-Гобэн Гласс Франс Способ гибки стеклянного листа
KR102558993B1 (ko) 2017-05-15 2023-07-24 코닝 인코포레이티드 윤곽 유리 제품 및 그 제조 방법
KR20200030094A (ko) 2017-07-18 2020-03-19 코닝 인코포레이티드 복잡한 곡선 모양 유리 물품의 냉간 성형
CN109320058A (zh) * 2017-08-01 2019-02-12 蓝思科技(长沙)有限公司 一种热弯机
CN115602068A (zh) 2017-09-12 2023-01-13 康宁公司(Us) 用于装饰玻璃上的包括触摸面板的显示器的死前端及相关方法
US11065960B2 (en) 2017-09-13 2021-07-20 Corning Incorporated Curved vehicle displays
TWI806897B (zh) 2017-09-13 2023-07-01 美商康寧公司 用於顯示器的基於光導器的無電面板、相關的方法及載具內部系統
TW201918462A (zh) 2017-10-10 2019-05-16 美商康寧公司 具有改善可靠性的彎曲的覆蓋玻璃的車輛內部系統及其形成方法
US11768369B2 (en) 2017-11-21 2023-09-26 Corning Incorporated Aspheric mirror for head-up display system and methods for forming the same
WO2019108015A2 (en) 2017-11-30 2019-06-06 Corning Precision Materials Co., Ltd. Vacuum mold apparatus, systems, and methods for forming curved mirrors
CN111656254B (zh) 2017-11-30 2023-06-02 康宁公司 用于真空成形非球面镜的系统与方法
CN111989302B (zh) 2018-03-13 2023-03-28 康宁公司 具有抗破裂的弯曲覆盖玻璃的载具内部系统及用于形成这些载具内部系统的方法
EP3823825A1 (en) 2018-07-16 2021-05-26 Corning Incorporated Vehicle interior systems having a cold-bent glass substrate and methods for forming the same
EP3771695A1 (en) 2019-07-31 2021-02-03 Corning Incorporated Method and system for cold-forming glass
US11772361B2 (en) 2020-04-02 2023-10-03 Corning Incorporated Curved glass constructions and methods for forming same

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2794300A (en) * 1956-01-31 1957-06-04 Pittsburgh Plate Glass Co Glass bending lehrs
US3001328A (en) * 1958-07-25 1961-09-26 Pittsburgh Plate Glass Co Glass bending lehrs and conveyors therefor
FR1123000A (fr) * 1958-12-09 1956-09-14 Pittsburgh Plate Glass Co Perfectionnements aux procédés et appareils pour cintrer et courber le verre
US3744985A (en) * 1971-06-08 1973-07-10 Ppg Industries Inc Method and apparatus for controlling temperature of conveyed glass sheets
US4601743A (en) * 1983-09-12 1986-07-22 Casso Solar Corporation Glass furnace with heat sensing means
FI72305C (fi) * 1985-01-03 1987-05-11 Kyro Oy En av element bildad stoedstomme foer motstaondselement i en uppvaermningsugn foer glasskivor.
JPS6241728A (ja) * 1985-08-19 1987-02-23 Nippon Sheet Glass Co Ltd 板ガラスの加熱曲げ装置
FR2597090A1 (fr) * 1986-04-09 1987-10-16 Saint Gobain Vitrage Amelioration aux techniques de chauffage de feuilles de verre
FI80871C (fi) * 1988-09-28 1990-08-10 Glamec Oy Placeringsanordning vid en boejningsanordning foer glas.
US5176733A (en) * 1988-12-27 1993-01-05 Ford Motor Company Method and apparatus for directed energy glass heating
US4952227A (en) * 1989-05-22 1990-08-28 Libbey-Owens-Ford Co. Apparatus for processing glass
US4979977A (en) * 1989-09-18 1990-12-25 Ppg Industries, Inc. Bending iron having member to effect reverse bend and method of using same

Also Published As

Publication number Publication date
HUT61256A (en) 1992-12-28
BR9100667A (pt) 1991-10-29
CS9100449A2 (en) 1991-10-15
KR100214109B1 (ko) 1999-08-02
ES2063458T3 (es) 1995-01-01
FR2658808A1 (fr) 1991-08-30
JPH05116972A (ja) 1993-05-14
DE69104085D1 (de) 1994-10-27
FR2658808B1 (fr) 1993-05-14
FI910829A0 (fi) 1991-02-20
HU910564D0 (en) 1991-09-30
DE69104085T2 (de) 1995-04-13
EP0443948A1 (fr) 1991-08-28
PT96826B (pt) 1998-08-31
CZ282350B6 (cs) 1997-07-16
PT96826A (pt) 1993-01-29
EP0443948B1 (fr) 1994-09-21
FI94126B (fi) 1995-04-13
FI910829A (fi) 1991-08-22
HU215817B (hu) 1999-02-01
KR910021345A (ko) 1991-12-20
US5173102A (en) 1992-12-22
CA2036459A1 (fr) 1991-08-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI94126C (fi) Uuni lasilevyjen kupertamiseksi laskemalla ne kuperruskehykselle
KR100214110B1 (ko) 유리판 가열용 다중셀 노
KR100316858B1 (ko) 유리시이트벤딩방법및장치
FI110606B (fi) Lasin taivutusuuni
FI90759C (fi) Laite ja menetelmä lasilevyjen temperoimiseksi
EP0697375B1 (en) Heating and bending glass sheets
KR100692936B1 (ko) 유리 시트용 굽힘 가공 장치 및 유리 시트의 굽힘 가공 방법
JP2837540B2 (ja) ガラス板搬送曲げ加工装置
JP3522748B2 (ja) 板ガラスを曲げ加工する方法及び装置
EP0364415B1 (en) Improved process and apparatus for the bending of flat sheets of glass
CN100372790C (zh) 用于弯曲玻璃板的设备
US4047916A (en) Method and apparatus for bending glass sheets to double V-bends
RU2064458C1 (ru) Рамочная форма для моллирования стекла
FI91245B (fi) Uunilaitteisto lasilevyn taivuttamiseksi ja karkaisemiseksi

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application