FI93756B - Puristinkangas - Google Patents

Puristinkangas Download PDF

Info

Publication number
FI93756B
FI93756B FI891383A FI891383A FI93756B FI 93756 B FI93756 B FI 93756B FI 891383 A FI891383 A FI 891383A FI 891383 A FI891383 A FI 891383A FI 93756 B FI93756 B FI 93756B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
yarns
braided
machine direction
open
yarn
Prior art date
Application number
FI891383A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI891383A0 (fi
FI93756C (fi
FI891383A (fi
Inventor
Francis L Davenport
Original Assignee
Albany Int Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Albany Int Corp filed Critical Albany Int Corp
Publication of FI891383A0 publication Critical patent/FI891383A0/fi
Publication of FI891383A publication Critical patent/FI891383A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93756B publication Critical patent/FI93756B/fi
Publication of FI93756C publication Critical patent/FI93756C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0054Seams thereof
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T428/00Stock material or miscellaneous articles
    • Y10T428/249921Web or sheet containing structurally defined element or component
    • Y10T428/249922Embodying intertwined or helical component[s]

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Braiding, Manufacturing Of Bobbin-Net Or Lace, And Manufacturing Of Nets By Knotting (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)
  • Yarns And Mechanical Finishing Of Yarns Or Ropes (AREA)
  • Ropes Or Cables (AREA)
  • Load-Engaging Elements For Cranes (AREA)

Description

93756
PURISTINKANGAS
Keksinnön kohteena on puristinkangas, jota käytetään paperikoneen puristinosassa kannattelemaan, 5 siirtämään märkää kuituarkkia sekä poistamaan siitä vettä muodostettaessa sitä paperiksi. Tarkemmin sanottuna se koskee päistään avointa kangasta, jonka päät liitetään neulasauman avulla yhteen asennettaessa sitä koneeseen. Keksintö koskee edelleen punotun langan 10 käyttöä säikeenä puristinkankaan konesuunnassa (MD).
Päättömät kudokset ovat paperin ja paperituotteiden valmistuksessa käytettävien koneiden avainkom-ponenetteja. Tärkeimpiä ovat tällöin puristinosassa käytettävät kankaat. Puristinkangas ei toimi vain 15 eräänlaisena kuljetinnauhana siirrettäessä märkää kuituarkkia valmistettaessa sitä paperiksi puristinosan läpi, vaan se myös läpäisee vettä, joka puristetaan mekaanisesti arkista, kun se kulkee puristimen kautta. Erityisesti puristin puristaa vettä arkista kankaaseen.
20 Aivan viime aikoihin asti puristinosassa käy tettävät puristinkankaat on toimitettu päättöminä, so ne on kudottu päättömänä silmukkana ilman saumaa. Tämä on tapahtunut saumaus- ja kudontateknologian rajoitusten vuoksi. Lisäksi puristinosa asettaa erityisiä lisä-25 vaatimuksia, joita ei esiinny paperikoneen muissa osis-: sa.
Historiallisesti useimmat menetelmät avoimen kankaan päiden liittämiseksi yhteen perustuvat saumaan, joka on paksumpi kuin kangasrungon muu osa. Tämä aihe-30 uttaa paljon ongelmia puristinosassa käytettävään kankaaseen. Paksumpi sauma joutuu alttiiksi korkeammille puristusvoimille joka kerta kulkiessaan puristinnipin lävitse, mikä heikentää saumaa ja lyhentää täten kankaan elinikää. Lisäksi potentiaalisesti vahinkoa aihe-35 uttavia värähtelyjä voi syntyä puristinkoneistossa paksumman sauma-alueen kulkiessa toistuvasti puristinosan lävitse. Lopuksi märkä kuituraina, joka on melko heikko 93756 2 puristinosassa korkean vesipitoisuutensa ansiosta, voi tulla saumakohdan merkitsemäksi, mikäli ei rikkoonnu sen vaikutuksesta, saumakohdan aiheuttaessa lisäpuris-tusta.
5 Huolimatta näistä merkittävistä epäkohdista on hyvin toivottavaa kehittää koneessa saumattava (OMS) puristinkangas, sen suhteellisen helppouden ja varmuuden vuoksi, jolla se voidaan asentaa koneeseen. Tämä edellyttää yksinkertaisesti edellisen päistään avoimen 10 puristinkankaan pään vetoa koneen lävitse, eri ohjain-ja kiristystelojen sekä muiden komponenttien ympäri. Sitten kaksi päätä voidan liittää yhteen koneen sopivassa paikassa ja jännitys säätää kankaan kiristämiseksi. Itse asiassa uusi kangas asennetaan tavallisesti 15 samaan aikaan, kun vanha poistetaan. Tällaisissa tapauksissa uuden kankaan pää liitetään vanhan kankaan päähän, ja vanhaa kangasta käytetään vetämään uusi kangas sen oikeaan asemaan koneessa.
Sitä vastoin päättömän kankaan asentaminen 20 puristinosaan on vaikea ja aikaa vievä toimenpide. Kone on pysäytettävä suhteellisen pitkäksi ajaksi sillä aikaa, kun vanha kangas leikataan pois tai poistetaan muulla tavoin. Uusi kangas täytyy sitten luiskauttaa sopivaan asemaan puristimien välillä oleviin kitoihin 25 kehyksen kautta ja muiden koneen komponenttien ympäri.
Tämän toimenpiteen vaikeutta lisää vielä se tosiasia, että uuden sukupolven puristinkankaat tulevat vähitellen paksummiksi ja jäykemmiksi. Nämä ominaisuudet lisäävät uuden kankaan asentamiseen tehdashenkilökunnan 30 osalta kuluvaa aikaa ja vaivaa. Tässä yhteydessä käyttökelpoinen koneessa saumattava puristinkangas olisi edistys, jota teollisuus on kauan halunnut.
Eräs menetelmä päistään avoimen kankaan päiden liittämiseksi yhteen on käyttää neulasaumaa, jonka 35 nimen mukaan sen keskeinen elementti on neula tai tappi, joka liittää puristinkankaan päiden silmukat yhteen.
93756 3
Eräs menetelmä päistä avoimen kankaan valmistamiseksi, joka voidaan liittää paperikoneessa neula-sauman avulla on kutoa kangas siten, että konesuunnassa (MD) olevien lankojen päät voidaan kääntää taaksepäin 5 ja kutoa kudoksen runkoon ja yhdensuuntaisesti kone-suunnan kanssa. Toinen tekniikka käyttää tapaa kutoa "päättömänä", mikä normaalisti muodostaa jatkuvan kan-gassilmukan. Kuitenkin valmistettaessa neulasaumattava puristinkudos, toinen reuna kankaasta kudotaan siten, 10 että runkolangat muodostavat silmukoita, yksi sarja lomittuvia silmukoita kudotun kankaan kutakin päätä varten.
Kankaan päät liitetään yhteen tuomalla ne lähelle toisiaan, silmukat lomittain ja sisäkkäin kan-15 kaan kummassakin päässä. Neula sijoitetaan sitten muodostuneen tilan lävitse väliin jäävien silmukoiden keskustojen kautta sauman muodostamiseksi. Sauman alue on vain hiukan paksumpi kuin kangasnauhan runko, koska muodostuneet silmukat muodostuvat konesuuntaisista 20 runkolangoista.
Esillä oleva keksintö koskee silmukoissa itsessään olevia ongelmia. Konesuunnassa olevalla langalla tavanomaisesti kudotussa puristinkangasrakenteessa, tasokudotussa tai päättömänä kudotussa, ei aiemmin ole 25 ollut lisävaatimuksia koskien silmukan muodostusta ja : yhtenäisyyttä.
Yhtä yksittäiskuitua käytettiin alunperin konesuunnassa koneessa saumatuissa puristinkankaissa, koska se oli jäykempi ja sillä oli hyvät silmukanmuo-30 dostusominaisuudet. Mutta kokemus osoitti, että ainoastaan kudonta ei ollut vaikeata, vaan myös riittävän konesuuntaisen joustavuuden aikaansaaminen monenlaisia samanaikaisia puristimia varten oli vaikeaa. Seurauksena tästä jännityshäiriöt ja sauman repeäminen ovat 35 aiheuttaneet ongelmia.
Standardia tekstiiliä varten tarkoitettua kerrattua/kierteistä yksittäiskuitulankaa on käytetty 4 93756 konesuunnassa pyrkimyksenä ratkaista nämä ongelmat. Kudontaprosessissa on ilmennyt, että on paljon helpompaa käyttää sellaista kuin yhtä yksittäiskuitua. Sen parantunut joustavuus ja lujuus antaa vastauksen yhden 5 yksittäiskuidun jännitvs-ja väsymisongelmille. Kuitenkin pyrittäessä muoaritämään silmukoita neulasaumaa § varten näistä konesuuntaisista langoista, on ilmennyt vaikeita ongelmia. Näin muodostetuilla silmukoilla on pyrkimyksenä deformoitua kärjessä. Lisäksi koko sil-10 mukka deformoituu mieluummin tai taipuu pyrittäessä pakottamaan neula silmukka-aukon lävitse.
Toinen ongelma syntyy seurauksena ilmiöstä, jota kutsutaan senkundääriseksi kierrevaikutukseksi. Todetaan, että ideaalisesti neulasaumasilmukat orien-15 toituvat edullisesti silloin, kun niiden tasot ovat kohtisuorassa kankaan tasoa vastaan ja yhdensuuntaisia konesuunnan kanssa. Tällainen orientoituminen mahdollistaa silmukoiden lomittumisen kudoksen kummassakin päässä ja vuorottelemisen helposti liitettäessä päät 20 muodostamaan neulasauma. Sekundäärinen kierrevaikutus havaitaan kerratusta langasta muodostetun silmukan pyrkiessä kääntymään akselin ympäri silmukan tasossa. Kun tämä tapahtuu, se aiheuttaa silmukan siirtymisen sen ideaalisesta suunnasta, joka on tarpeen neulasauman 25 muodostamiseksi. Tällainen siirtyminen tekee vaikeaksi, • jos ei mahdottomaksi, silmukoiden lomittumisen ja vuo rottelemisen oikealla tavalla puristinkankaan kummassakin päässä saumauksen aikana samaten kuin neulan pakottamisen lomittuneiden silmukoiden muodostamien 30 aukkojen lävitse.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on poistaa tämä ongelma. Koneessa saumatuilla silmukoilla, jotka muodostetaan keksinnön mukaisesti, on kerratun yksittäiskuitulangan vetolujuus ja väsymisvastus, kui-35 tenkaan ne eivät käyttäydy vastaten sekundääristä kier-revaikutusta.
Keksinnölle tunnusomaisten seikkojen osalta
II
93756 5 viitataan vaatimusosaan.
Esillä oleva keksintö poistaa puutteet, joita aiheuttaa kerratuista/kierteisistä konesuuntaisista langoista valmistettujen koneessa saumattavien silmu-5 koiden pyrkimys altistua sekundääriselle kierrevaiku-tukselle. Se poistaa edelleen säikeiden pyrkimyksen erota toisistaan lankasilmukan kärjessä, mikä estää silmukoiden lomittumisen helposti. Keksintöön liittyy yhdistelmälangan käyttö, joka lanka muodostuu punotuis-10 ta yksittäiskuiduista konesuunnassa, pikemmin kuin yksinkertaisesta tai kerratusta/kierteisestä langasta. Sen edut perustuvat siihen, että tällaisella langalla on suurempi joustavuus ja vetolujuus konesuunnassa samaten kuin kyky muodostaa neulasaumasilmukka, jolla 15 on suurempi lujuus.
Yhdistelmälanka, joka sisältää punottua yksit-täiskuitua, omaa paremman kyvyn säilyttää yhtenäisyytensä kuin kerrattu yksittäiskuitulanka, ja se mahdollistaa hyvän silmukan muodostumisen. Tällä tavoin muo-20 dostetut silmukat lomittuvat helposti, mikä on edellytyksenä neulalle, joka sulkee sauman. Toisin kuin kerrattu lanka, punottu lanka on tasapainoinen niin, että sekundääristä kierrevaikutusta ei esiinny. Lisäetuna tällaiset langat muodostavat jäykemmän silmukan, joka 25 ei helposti vahingoitu tai deformoidu muiden silmukoi-• den tai neulan ansiosta.
Esillä olevan keksinnön mukaisilla langoilla on konesuuntainen kerratun/kierteisen langan joustavuus ja, saatujen todisteiden mukaan, parempi väsymiskestä-3 0 vyys.
Lisäksi koetulokset osoittavat, että tällaiset ’ langat säilyttävät muotonsa kuormitettuna paremmin kuin kerrattu/kierteinen lanka. Tältä osin se käyttäytyy enemmän yhden yksittäiskuidun tavoin kuin kerrattu/ 35 kierteinen lanka sen ollessa puristusjännityksen alaisena, eikä se litisty helposti. Tästä seurauksena pu-ristinkankaan paksuus ja tyhjien tilojen tilavuus on 93756 6 helpompi säilyttää kuormitettuna käytettäessä punottua lankaa.
Esillä olevan keksinnön mukaisen yhdistelmä-langan muihin sovellutusesimerkkeihin kuuluu yksittäis-5 kuitu- tai monikuitusisukset tai bulkkiset jatkuvat kuitusisukset, joita ympäröivät punotut yksittäis-kuidut, samaten kuin monikuitukääreet tai bulkkiset jatkuvat (BCF) kuitukääreet.
Keksintöä selostetaan seuraavassa yksityiskoh-10 taisesti suoritusesimerkkien avulla viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää päältä katsottuna saumattua puristin-kangasta, jota esillä oleva keksintö koskee, kuva 2 esittää perspektiivikuvaa avopäisen puristin-15 kankaan toisesta päästä, joka kangas on tarkoitettu saumattavaksi asennettaessa paperikoneen puristinosaan neulasauman avulla, koneessa saumattavat silmukat voidaan nähdä puristinkankaan oikeassa reunassa, kuva 3a esittää leikkausta puristinkankaasta, ja siinä 20 näkyy koneessa saumattava silmukka, joka on kudottu tasokudontatekniikalla, kuva 3b esittää vastaavasti puristinkangasta, joka on kudottu muunnetulla päättömän kudonnan tekniikalla, kuvat 4a - 4e esittävät leikattuna konesuuntaisia 25 lankoja, joita käytetään muodostettaessa koneessa sau-• mättäviä silmukoita keksinnön mukaisesti.
Useammassa kuin yhdessä kuvassa käytetyille osille on annettu samat viitenumerot.
Viitaten kuviin, kaaviomaisesti esitetty pu-30 ristinkangas 10 on liitetty päättömään muotoon sauman 12 avulla, kuten on esitetty kuvassa 1. Sauma 12 on ; suljettu saattamalla koneessa saumattavat silmukat avoimen puristinkankaan 10 kummassakin päässä lähelle toisiaan ja, tarkemmin sanottuna, lomittain vuorotellen 35 kankaan kummassakin päässä. Toimenpide täydennetään sijoittamalla neula lomittain asetettujen silmukoiden rajoittaman tilan lävitse.
93756 7
Ensisijaiseen esillä olevan keksinnön sovellutukseen kuuluu puristinkankaan kudonta järjestäen langan yhdistelmäsäikeet konesuuntaan. Tärkeä piirre, keksinnön toteuttamiseksi, yhdistelmälangoissa on se, 5 että niissä on punottuja yksittäiskuitujen säikeitä.
Kuva 2 esittää avopäisen, vielä saumaamattoman puristinkankaan 10 toista päätä 14. Koneessa saumattavat silmukat 16 on muodostettu kutomalla punottujen konesuuntaisten (MD) lankojen päät takaisin puristin-10 kankaan 10 kudosrunkoon tai kutomalla puristinkangas 10 modifioidulla päättömän kudonnan tekniikalla. Kuvassa 2 konesuunta ja konesuuntaan nähden poikittaisuunta on merkitty nuolilla MD ja vast. CD.
Kuvat 3a ja 3b esittävät suurennettuna leik-15 kausta puristinkankaan 10 päätä 14, ja niissä näkyy kuvan 2 silmukoiden 16 muodostuminen. Kummassakin kuvassa 3a ja 3b silmukat 16 on muodostettu konesuuntai-sista langoista 18, joiden voidaan selvästi nähdä olevan esillä olevan keksinnön mukaisia yhdistelmälankoja. 20 Konesuuntaan nähden poikittaiset (CD) langat 12 on esitetty leikkauksessa yksittäiskuitulankoina pelkästään havainnollisuuden vuoksi, toisentyyppisiä lankoja voidaan käyttää konesuuntaan nähden poikittaisuunnassa. Kuituvanu 23 on esitetty neulattuna kudottuun rakentee-25 seen kummassakin kuvassa.
| Kuvat 3a ja 3b eroavat toisistaan pääasiassa siltä osin, millä tavoin silmukat 16 on muodostettu kummassakin kuvassa. Kuvassa 3a silmukka 16 on muodostettu kutomalla konesuuntainen (MD) lanka 18 takaisin 30 puristinkankaan 10 runkoon. Tätä menettelyä tarvitaan, jos kangas on kudottu tasokudontana. Toisaalta kuvassa 3b puristinkangas 10 on kudottu muunnetulla päättömän kudonnan tekniikalla. Tällä tekniikalla konesuuntaiset langat 18 yksinkertaisesti kudotaan edestakaisin niiden 35 ollessa kudelankoja tällaisessa kudonnassa ja muodostaessa silmukoita 16 puristinkankaan kummassakin päässä.
Kuvat 4a - 4e esittävät esillä olevan keksin- 8 95756 nön mukaisten yhdistelmälankojen 18 viittä erilaista sovellutusta leikkauksena. Luonteenomaisina piirteinä kussakin sovellutuksessa on punottu lanka muodostuen joukosta, tyypillisesti kahdeksasta yksittäiskuidusta 5 20. Näillä yksittäiskuiduilla 20 on halkaisija välillä 0,003 - 0,012 tuumaa (0,076 - 0,30 mm). Ohuempia tai paksumpia yksittäiskuituja voidaan käyttää riippuen tarpeesta; esim. karkeat yksittäiskuidut olisivat hyväksyttäviä sellaisissa paperikoneissa käytettäviä 10 kankaita varten, jotka tuottavat raskaampaa paperia.
Kuvassa 4a on esitetty poikkileikkaus yksittäiskuidusta 20 punotusta langasta 18. Tämä yhdistelmä-lanka 18 käsittää tässä tapauksessa kahdeksan säiettä tai yksittäiskuidun 20 "päätä", muodostaen kuvion, jota 15 voidaan kuvata ontoksi, huokoiseksi putkiloksi.
Kuva 4b esittää konesuuntaisen langan 18 toista sovellutusta, jossa yksikuituiset säikeet 20 ympäröivät monikuitujen 22 muodostamaa sisusta. Kuva 4b voi esittää vastaavaa tapausta, jossa monikuitulanka 22 on 20 kehrätty lanka tai jossa se on korvattu bulkkisella jatkuvalla filamentilla (BCF). Bulkkiseen jatkuvaan filamenttiin (BCF) kuuluu jatkuvia kuitusäikeitä, joita ei ole kierretty eikä kehrätty yhteen. Pikemminkin kuidun säikeiden sykkyrät muodostavat elimet, jotka 25 pitävät säikeet yhdessä bulkkisessa jatkuvassa filamen- • tissa.
Kuva 4c esittää leikkausta konesuuntaisesta yhdistelmälangasta 18, johon kuuluu yksittäiskuituja 20, jotka on punottu yksittäiskuidun muodstaman sisuk-30 sen 24 ympärille. Samoin kuva 4d esittää konesuuntaista yhdistelmälankaa 18, jossa yksittäiskuidut 20 on punot-‘ tu kerratun yksittäiskuitulangan 26 muodostaman sydämen ympärille.
Kuva 4e esittää esillä olevan keksinnön mukai-35 sen konesuuntaisen yhdistelmälangan 18 vielä erästä sovellutusta. Tässä tapauksessa punottujen yksittäis-kuitujen 20 muodostama säie on ympäröity monikuituisel- 93756 9 la kääreellä 28.
Kuten kuvat esittävät, esillä oleva keksintö tarkoittaa laajaa kokoelmaa lankoja käytettäväksi muodostettaessa koneessa saumattavia silmukoita konesuun-5 täisistä langoista, ja seuraavien esittäessä esimerkkejä langoista:
Halkaisija
Tyyppi l/iooo 10 tuumaa mm 8-päinen punos 36 0,91 punos/2x3 kerrattua sisusta 55 1,4 punos/kehrätty lankasisus 39 0,99 punos/kehrätty lankasisus 46 1,1 15 punos/bulkkinen jatkuva filamentti- lankasisus 48 1,2 punos/bulkkinen jatkuva filamentti-lanka & 0,016" (0,41 mm) yksittäis- kuitusisus 48 1,2 20 punos/kehrätty lanka & 0,016" (0,41 mm) yksittäiskuitusisus 52 1,3
Esillä olevan keksinnön muuntelut ovat ilmeisiä alan ammattimiehelle poikkeamatta keksinnön suojapii-25 ristä, kuten on määritelty oheisissa patenttivaatimuk-: sissa.

Claims (9)

  1. 93756
  2. 1. Päistään avoin puristinkangas (10), joka on tarkoitettu käytettäväksi paperikoneen puristinosassa, 5 ja joka on suunniteltu suljettavaksi neulasaumalla (12), ja johon kankaaseen kuuluu koneensuuntaisten (MD) lankojen järjestelmä ja konesuunnan suhteen poikittaissuuntaisten (CD) lankojen järjestelmä, jossa koneensuuntaisten (MD) lankojen järjestelmä on kudottu yhteen 10 poikittaissuuntaisten (CD) lankojen järjestelmän lankojen kanssa muodostamaan päistään avoin puristinkangas (10), joka on muodoltaan suorakaiteenmuotoinen, jolla on pituus, leveys, kaksi pituussuuntaista reunaa, ja kaksi leveyssuuntaista reunaa, ja jossa koneensuuntai-15 set (MD) langat ulottuvat päistään avoimen puristinkan-kaan pituudelle kahden leveyssuuntaisen reunan välillä, ja jotka koneensuuntaiset (MD) langat muodostavat silmukoita (16) pitkin kumpaakin leveyssuuntaista reunaa niiden liittämiseksi toisiinsa neulasaumalla (12), joka 20 on integroituna päistään avoimeen puristinkankaaseen, tunnettu siitä, että koneensuuntaiset (MD) langat (18), jotka ulottuvat päistään avoimen puristin-kankaan (10) pituudelle, ovat punottuja lankoja, jotka on muodostettu punomalla yhteen joukko yksikuitulankoja 25 (20), ja jotka punotut langat muodostavat silmukat (16) j siten, että silmukat säilyttävät ennaltamäärätyn asen non päistään avoimen puristinkankaan kahdella leveys-suuntaisella reunalla silmukoiden lomittumisen helpottamiseksi, kun leveyssuuntaiset reunat tuodaan yhteen 30 neulasauman muodostamiseksi.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen päistään avoin ' puristinkangas, tunn ettu siitä, että joukko yksikuitulankoja (20) punotuissa langoissa, jotka ovat päistään avoimen puristinkankaan (10) koneensuuntaisia 35 (MD) lankoja (18), on punottu muodostamaan huokoisia putkia, joissa on keskusytimet.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen päistään avoin il 93756 puristinkangas, tunnettu siitä, että punottuihin lankoihin, jotka ovat koneensuuntaisia (MD) lankoja (18), kuuluu monikuitulanka (22), joka on punotun langan keskusytimessä. 5 4 . Patenttivaatimuksen 2 mukainen päistään avoin puristinkangas, tunnettu siitä, että punottuihin lankoihin, jotka ovat koneensuuntaisia (MD) lankoja (i8), kuuluu jatkuvia irtokuitufilamentteja (BCF) (22), jotka ovat punotun langan keskusytimessä.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen päistään avoin puristinkangas, tunnettu siitä, että punottui hin lankoihin, jotka ovat koneensuuntaisia (MD) lankoja (18), kuuluu monikuituinen kääre (28).
  6. 6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen päistään avoin 15 puristinkangas, tunnettu siitä, että punottui hin lankoihin, jotka ovat koneensuuntaisia (MD) lankoja (18), kuuluu kehrätty lanka (26), joka on punotun langan keskusytimessä.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 2 mukainen päistään avoin 20 puristinkangas, tunnettu siitä, että punottui hin lankoihin, jotka ovat koneensuuntaisia (MD) lankoja (18), kuuluu kääre (28) kehrätystä langasta.
  8. 8. Patenttivaatimuksen 2 mukainen päistään avoin puristinkangas, tunnettu siitä, että punottui- 25 hin lankoihin, jotka ovat koneensuuntaisia (MD) lankoja • (18), kuuluu yksikuitulanka (24), joka on punotun lan gan keskusytimessä.
  9. 9. Patenttivaatimuksen 2 mukainen päistään avoin puristinkangas, tunnettu siitä, että punottui- 30 hin lankoihin, jotka ovat koneensuuntaisia (MD) lankoja (18), kuuluu kerrattu yksikuitulanka (24), joka on punotun langan keskusytimessä. 93756
FI891383A 1989-01-03 1989-03-22 Puristinkangas FI93756C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US29320789 1989-01-03
US07/293,207 US5005610A (en) 1989-01-03 1989-01-03 Papermaking fabric pin seam with braided yarns in joining loops

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI891383A0 FI891383A0 (fi) 1989-03-22
FI891383A FI891383A (fi) 1990-07-04
FI93756B true FI93756B (fi) 1995-02-15
FI93756C FI93756C (fi) 1995-05-26

Family

ID=23128147

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI891383A FI93756C (fi) 1989-01-03 1989-03-22 Puristinkangas

Country Status (12)

Country Link
US (1) US5005610A (fi)
JP (1) JPH02182994A (fi)
AU (1) AU607864B2 (fi)
BR (1) BR8901965A (fi)
CA (1) CA1313323C (fi)
DE (1) DE3930315C2 (fi)
FI (1) FI93756C (fi)
FR (1) FR2641292A1 (fi)
GB (1) GB2226578B (fi)
IT (1) IT1231739B (fi)
NL (1) NL190762C (fi)
SE (1) SE470319B (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5391419A (en) * 1989-08-17 1995-02-21 Albany International Corp. Loop formation in on-machine-seamed press fabrics using unique yarns
US5525410A (en) * 1995-02-24 1996-06-11 Albany International Corp. Press fabric
US5651394A (en) * 1996-02-02 1997-07-29 Huyck Licensco, Inc. Papermakers fabric having cabled monofilament oval-shaped yarns
US5657797A (en) * 1996-02-02 1997-08-19 Asten, Inc. Press felt resistant to nip rejection
US5875822A (en) * 1996-06-25 1999-03-02 Albany International Corp. Polyamide spiral seam for seamed papermakers' fabrics
EP1255892B1 (en) * 2000-02-14 2004-07-28 Albany International Corp. Seamed industrial fabrics
DE10040828B4 (de) * 2000-08-21 2006-06-14 Huyck-Austria Ges.M.B.H. Filz
US6585696B2 (en) 2000-12-22 2003-07-01 Baxter International, Inc. Method and apparatus for applying a medically useful multiple component material
US6508278B1 (en) 2001-11-23 2003-01-21 Albany International Corp. Seam enhancements for seamed papermaker's fabrics
US8283563B2 (en) * 2006-03-29 2012-10-09 Federal-Mogul Powertrain, Inc. Protective sleeve fabricated with hybrid yard, hybrid yarn, and methods of construction thereof
US7576286B2 (en) * 2006-03-29 2009-08-18 Federal-Mogul World Wide, Inc. Protective sleeve fabricated with hybrid yarn having wire filaments and methods of construction
US10689796B2 (en) 2013-03-14 2020-06-23 Albany International Corp. Infinity shape coil for spiral seams
US10689807B2 (en) 2013-03-14 2020-06-23 Albany International Corp. Industrial fabrics comprising infinity shape coils
JP6433229B2 (ja) * 2014-10-06 2018-12-05 日本フエルト株式会社 製紙用シームフェルト及びその製造方法

Family Cites Families (29)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB599035A (en) * 1945-09-12 1948-03-03 Donald Finlayson Improvements relating to woven fabrics
DE340094C (de) * 1921-12-22 Christfried Petzoldt Fa Verfahren zur Herstellung von gewebten Filzen fuer die Papier-, Holz-und Zellstoffherstellung
GB333279A (en) * 1929-05-08 1930-08-08 J H Fenner And Company Ltd Improvements in or relating to multiple ply textile fabrics
GB763737A (en) * 1954-03-17 1956-12-19 Powers Samas Account Mach Ltd Improvements in or relating to record card controlled machines
GB982682A (en) * 1960-02-23 1965-02-10 Aurelio Zatti Improvements in and relating to woven felts for paper-board-making and like machines
DE1155049B (de) * 1960-02-23 1963-09-26 Aurelio Zatti Filzband fuer Anlagen zur Herstellung von Platten und Rohren aus Asbestzement od. dgl.
FR1358211A (fr) * 1963-05-31 1964-04-10 Scapa Dryers Ltd Broche d'articulation pour jonctions mécaniques de bandes de feutres, feutres sécheurs pour machines à papier ou analogues
US4015038A (en) * 1973-11-30 1977-03-29 Albany International Corporation Novel high temperature resistant fabrics
GB1529728A (en) * 1975-11-27 1978-10-25 Jwi Ltd Woven seam in fabric and method of making same
US4105495A (en) * 1975-12-08 1978-08-08 Huyck Corporation Stretch-resistant papermakers belts having non-porous synthetic cables
US4006760A (en) * 1976-01-08 1977-02-08 Albany International Corporation Fabric connector seam
US4103717A (en) * 1976-06-18 1978-08-01 William Kenyon & Sons, Inc. Seam webbing
US4144911A (en) * 1976-07-06 1979-03-20 Thomas Taylor And Sons, Inc. Connector components
US4202382A (en) * 1978-06-13 1980-05-13 Scapa Dryers, Inc. Dryer felts
US4327779A (en) * 1978-08-09 1982-05-04 Scapa Dryers, Inc. Dryer felt having a soft, bulky surface
US4186780A (en) * 1978-12-15 1980-02-05 Albany International Corp. Seam construction for multi-layer felts
JPS5642400U (fi) * 1979-09-07 1981-04-18
JPS5752159U (fi) * 1980-09-09 1982-03-25
JPS57128290A (en) * 1981-01-29 1982-08-09 Ichikawa Woolen Textile Needle felt for papermaking and method
US4438789A (en) * 1981-06-04 1984-03-27 Jwi Ltd. Woven pin seam in fabric and method
GB2102730B (en) * 1981-07-31 1984-10-31 Albany Int Corp Improvements relating to pin seams
JPS5838000U (ja) * 1981-09-04 1983-03-11 焼結金属工業株式会社 噴流ポンプ
JPS5932492A (ja) * 1982-08-12 1984-02-21 東京シ−ト株式会社 車両用シ−トの皺伸ばし装置
FI832191L (fi) * 1982-09-30 1984-03-31 Huyck Corp Pappermaskinstyg, som har oeppna maskor utformande traodar
CA1248799A (en) * 1984-02-23 1989-01-17 Asten, Inc. Abrasion and hydrolysis resistant joining wire and coil material for fabric seams
US4574435A (en) * 1985-03-12 1986-03-11 Albany International Corp. Seam construction for papermachine clothing
GB8519706D0 (en) * 1985-08-06 1985-09-11 Scapa Porritt Ltd Papermachine &c clothing
DE3633395A1 (de) * 1986-10-01 1988-04-14 Heimbach Gmbh Thomas Josef Maschinenbespannung, insbesondere papiermaschinenfilz oder -sieb
US4824525A (en) * 1987-10-14 1989-04-25 Asten Group, Inc. Papermaking apparatus having a seamed wet press felt

Also Published As

Publication number Publication date
NL190762C (nl) 1994-08-01
BR8901965A (pt) 1990-09-04
SE8901250D0 (sv) 1989-04-07
SE8901250L (sv) 1990-07-04
FI891383A0 (fi) 1989-03-22
FI93756C (fi) 1995-05-26
NL190762B (nl) 1994-03-01
NL8900872A (nl) 1990-08-01
GB2226578B (en) 1993-01-06
AU3820689A (en) 1990-07-12
JPH02182994A (ja) 1990-07-17
AU607864B2 (en) 1991-03-14
DE3930315C2 (de) 2000-11-30
IT8947812A0 (it) 1989-04-04
IT1231739B (it) 1991-12-21
CA1313323C (en) 1993-02-02
FR2641292A1 (fr) 1990-07-06
DE3930315A1 (de) 1990-07-05
US5005610A (en) 1991-04-09
FI891383A (fi) 1990-07-04
FR2641292B1 (fi) 1995-04-07
GB2226578A (en) 1990-07-04
GB8909161D0 (en) 1989-06-07
SE470319B (sv) 1994-01-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93756B (fi) Puristinkangas
FI86316C (fi) Spiralsoem foer vaevnad i pappersmaskin.
FI95824B (fi) Parannettu lenkkirakenne puristinkankaissa
JPH0617393A (ja) 独特な糸を用いたオンマシン継ぎ目付きプレスファブリックでの改良したループ形成
JPH1053993A (ja) ポリアミド製螺旋の継目で継ぎ合せられた抄紙機の布
CA2140193C (en) Coil seam for single layer industrial fabrics having an uneven shed pattern
US5049425A (en) Porous yarn for OMS pintles
RU2247801C2 (ru) Сшиваемая на машине ткань для бумагоделательной машины
KR101030929B1 (ko) 이음새 강화링을 구비한 기계적으로 봉합 가능한 산업용직물
MXPA05005566A (es) Tela multicapa cosida teniendo mecanismos de sujecion de diferente tamano.
RU2328566C2 (ru) Соединяемая на машине техническая ткань, содержащая связанные звенья
US4267226A (en) Fabric web and a method of making a fabric web for a dewatering machine
CA2156228C (en) Combination-type seaming pintles with wire leader
FI95296C (fi) Liitoslanka sekä paperikoneen kankaan ja liitoslangan yhdistelmä
RU2344216C2 (ru) Способ и устройство для стабилизации петель несшитых швов
EP2385170A1 (en) Papermaking pickup fabric
FI81850B (fi) Aendloes pinnsoemmad vaev och foerfarande foer framstaellning av pinnsoemmad vaev.
CN100591848C (zh) 用于在造纸机的织物中形成缝的设备和方法以及缝合的造纸机织物
JP7314066B2 (ja) 接合用芯線、接合用具、リードワイヤー、製紙用シームフェルト及びその接合方法
JP2791773B2 (ja) 製紙用フェルト基布およびその製造方法
FI107066B (fi) Puristinhuopa ja menetelmä sen valmistamiseksi

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: ALBANY INTERNATIONAL CORP.