FI93669B - Eristävä rakennuslevyjen liitosjärjestely - Google Patents

Eristävä rakennuslevyjen liitosjärjestely Download PDF

Info

Publication number
FI93669B
FI93669B FI895488A FI895488A FI93669B FI 93669 B FI93669 B FI 93669B FI 895488 A FI895488 A FI 895488A FI 895488 A FI895488 A FI 895488A FI 93669 B FI93669 B FI 93669B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
spacer
connecting device
plastic
longitudinal
pin
Prior art date
Application number
FI895488A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI895488A0 (fi
FI93669C (fi
Inventor
Bruno Deutschle
Original Assignee
Forster Ag Hermann
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Forster Ag Hermann filed Critical Forster Ag Hermann
Publication of FI895488A0 publication Critical patent/FI895488A0/fi
Publication of FI93669B publication Critical patent/FI93669B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI93669C publication Critical patent/FI93669C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B2/00Walls, e.g. partitions, for buildings; Wall construction with regard to insulation; Connections specially adapted to walls
    • E04B2/88Curtain walls
    • E04B2/96Curtain walls comprising panels attached to the structure through mullions or transoms
    • E04B2/965Connections of mullions and transoms

Description

93669
Eristävä rakennuslevyjen liitosjärjestely
Keksintö kohdistuu eristävään liitosjärjestelyyn rakennuslevyjä varten ja erityisesti lasilevyjä kantavaan 5 patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaiseen julkisivuraken-teeseen, sekä patenttivaatimuksen 12 johdannon mukaiseen, tällaista liitosjärjestelyä varten olevaan muoviseen väli-kekappaleeseen.
Tätä lajia oleva eristävä liitosjärjestely on tun-10 nettu esimerkiksi julkaisusta DE-OS 31 07 725. Tässä liitos järjestelyssä käytetään muovisia välikekappaleita, joiden otsapuoliset halkinaiset päät kiristetään runko-osien uriin viemällä sisään tappi, joka voi olla muodostettu esimerkiksi naulana tai ruuvina. Lisäksi tässä tunnetussa 15 liitosjärjestelyssä on rakennuslevyjen kiinnittämiseksi asemaltaan runko-osiin varmistuslevyjä, joita voidaan käyttää asennuksen apuna ennen rakennuslevyjen lopullista kiinnittämistä runko-osien ja julkisivurunko-osien avulla. Tätä varten kiinnitetään varmistuslevyt lyhennettyihin 20 muovisiin välikekappaleisiin, joilla kuitenkaan ei ole kiinnityselementtejä ulompia julkisivurunko-osia varten. Toisin sanoen tämä merkitsee, että tämän rakenteen yhteydessä on muodostettu kaksi erilaista muovisten välikekap-paleiden lajia, jolloin viimeksi mainittuja voidaan käyt--25 tää rakennuslevyjen ainoastaan väliaikaiseen kiinnittämi seen varmistuslevyjen välityksellä.
Vaikka tätä lajia oleva liitosjärjestely käytännössä on täydellisen tyydyttävä ja sillä vältetään tehokkaasti esimerkiksi julkaisusta CH-PS 501 135 tunnetun liitos-30 järjestelyn epäkohdat, ovat tietyt parannukset kustannuksien alentamisen suhteen asennuksessa ja erilaisten raken-nuselementtien välttämisen suhteen toivottavia.
Tämä koskee myös toista rakennetta, joka on tunnettu julkaisusta DE-OS 2 021 536, joka kuvataan verhoussei-35 nänä ja jossa liitoskappaleet ovat lämpöä eristävästä ai- 2 93669 neesta tappien muodossa, jotka sisäpäästään tarttuvat muo-tosulkeisesti pilarien pitkittäisurien reunojen taakse, samalla kun ne ulkopäästään on yhdistetty seinätäytteiden sisään panemisen jälkeen ulompien runkoprofiilien kanssa 5 esimerkiksi ruuvilla.
Eräässä toisessa käytännössä käytetyssä lämpöä eristävässä pilariristikkorakennustapaa olevassa alumiinisessa julkisivurakenteessa sovitetaan lämpöeristystä varten polyamidilistoja pilariprofiilin ja puristusprofiilin 10 väliin, joiden päät kulloinkin tarttuvat pilari- tai pu-ristusprofiiliin sivu-ulkonemaloviin muotosulkeisesti. Myös tämä rakenne on asennusteknisesti suhteellisen kallis ja siten samoin parannusta kaipaava.
Sen vuoksi esillä olevan keksinnön tehtävänä on 15 luoda patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa esitettyä la jia oleva eristävä liitosjärjestely, joka mahdollistaa asennuksen ja osien kustannusten laskemisen.
Tämän tehtävän ratkaiseminen tapahtuu patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkien avulla.
20 Tämän avulla saadaan se, että muovia oleva välike- kappale ja tappi muodostavat yhden yksikön, joka jo ennen lopullista asentamista on oikeassa asennossa, niin että välikekappaleen pään kiinnittämiseksi täytyy vain viedä jo esiasennettu tappi suunnitellun murtumiskohdan murtumisen 25 yhteydessä lukitusasentoon. Tämä voi tapahtua esimerkiksi lyömällä vasaralla.
Lisäksi saadaan se erittäin edullinen vaikutus, että tarvittaessa keksinnön mukaisen liitosjärjestelyn varmistuslevy on asennettavissa välittömästi välikekappa-30 leeseen, johon kiinnitetään myös ulommat julkisivurunko-osat tai peiteprofiilit. Tämä tarkoittaa, että tarvitaan ainoastaan yksi laji välikekappaleita, jolla tarvittaessa voidaan kiinnittää sekä varmistuslevy että myös peitepro-fiili. Lisäksi saadaan keksinnön mukaisen liitosjärjeste-35 lyn tarvittavien yksittäisten osien määrän edullisen vähenemisen yhteydessä myös asennuksen helpottuminen.
3 93669
Epäitsenäisten patenttivaatimusten sisältönä ovat edulliset keksinnön edelleenkehitysmuodot.
Jos välikekappaleeseen on muodostettu ohjauslaite, joka ympäröi välikekappaletta, saadaan erittäin edulliset 5 asennusolosuhteet, koska lukitusosissa ei ulkoisten jul-kisivurunko-osien kiinnittämiseksi tarvita mitään muutoksia, koska niitä niiden sovituksen ja toimintatavan suhteen asennettu varmistuslevy ei häiritse.
Ohjauslaitteen erittäin edullinen sovellutusmuoto 10 nähdään patenttivaatimuksesta 3, jonka mukaan on muodostettu toisiinsa tarttuvia hammastuksia, jotka mahdollistavat varmistuslevyn hienovaraisen siirtymisen ja siten ongelmattomat sovittamiset erilaisiin rakennuslevypaksuuk-siin.
15 Reiän muodostaminen ohjauslaitteen osaksi mahdol listaa joka puolelta tapahtuvan välikekappaleeseen tarttumisen, niin että varmistuslevyn poistumisen suhteen varma pitäminen on taattu tässä.
Hammastuksen asentaminen suorakulmaisesti varmis-20 tuslevyn pinnasta ulkoneviin listoihin antaa lisää stabiliteettia varmistuslevyn ohjaukselle ja muodostaa lisäksi yksinkertaisesti valmistettavan sovituksen.
Patenttivaatimuksien 6-11 mukaisilla edullisilla edelleenkehitysmuodoilla saadaan asennusta yksinkertais-"25 tettua lisää sen johdosta, että kiilan panemisen johdosta lukitusosan hampaiden vinosti kulkevia tukipintoja pitkin on yksinkertaisella tavalla mahdollista ulompien julkisi-vurunko-osien tai peiteprofiilien etäisyyden säätäminen rakennuslevyjen suhteen. Sillä nämä tukeutuvat kiilan so-30 vittamisen yhteydessä sitten tämän toiseen tukipintaan, ; jotka lukitusosan hampaiden ja ensimmäisen tukipinnan yh dessä vaikuttavien komplementtikulmien perusteella tuloksena muodostavat jälleen rakennuslevyn suuntaisen tukipinnan. Tämä samansuuntainen tukipinta on kuitenkin kulloin-35 kin kiilan säätämisen mukaan enemmän tai vähemmän raken- 4 93669 nuslevyn tason suhteen siirretty jompaan kumpaan suuntaan, mistä saadaan ulomman peiteprofiilin etäisyyden sovitus-mahdollisuus. Kiilan ulosputoamisen välttämiseksi mahdollisten tärinöiden yhteydessä sen pitkittäisraon pitkät 5 sisäsivut on varustettu nokkamaisilla varmistuksilla.
Patenttivaatimuksessa 12 on lopuksi määritelty muovinen välikekappale itsenäisesti käsiteltävänä osana liitos järjestelyä varten, jolloin on korostettava, että keksinnön mukaisen välikekappaleen ei välttämättä täydy olla 10 yhdistetty varmistus levyyn, vaan sitä voidaan käyttää myös ilman varmistuslevyä yksistään peiteprofiilien asentamiseksi, koska rakennuslevyjen tilapäisen aseman suhteen tapahtuvan kiinnittämisen ei välttämättä ole tapahduttava jokaiseen muodostettuun välikekappaleeseen. Päinvastoin on 15 mahdollista varustaa ainoastaan tietty osamäärä välikekap- paleista varmistuslevyllä, koska tämä on täydellisen riittävä rakennuslevyjen kiinnittämiseksi asemaltaan.
Keksinnön muut yksityiskohdat, tunnusmerkit ja edut käyvät selville jäljessä seuraavasta sovellutusesimerkkien 20 selostuksesta piirustusten avulla.
Piirustuksissa esittää kuvio 1 perspektiivistä osakuvaa esillä olevan keksinnön mukaisesta eristävästä liitosjärjestelystä; kuvio 2 päältä katsottua kuvaa ensimmäisen sovel-25 lutusmuodon mukaisesta muovisesta välikekappaleesta; kuvio 3 kuvion 2 mukaisen välikekappaleen sivukuvaa; kuvio 4 päältä katsottua kuvaa varmistuslevystä, joka on yhdistettävissä kuvioiden 2 ja 3 mukaisen välike-30 kappaleen kanssa; kuvio 5 kuvaa kuvion 4 mukaisen varmistuslevyn kapeasta sivusta; kuvio 6 leikkauskuvausta liitosjärjestelyn osasta välikekappaleen asennetussa tilassa; 35 kuvio 7 kuviota 2 vastaavaa esitystä välikekappa leen toisesta sovellutusmuodosta; 93669 5 kuvio 8 kuviota 3 vastaavaa kuvion 7 mukaisen vä-likekappaleen kuvausta; kuvio 9 päältä katsottua kuvaa kuvioiden 7 ja 8 mukaisen välikekappaleen kanssa yhdistettävästä kiilasta; 5 ja kuvio 10 sivukuvaa kuvion 9 kiilasta.
Kuviossa 1 on esitetty rakennuslevyjä 2 varten oleva eristävä liitosjärjestely 1, joka voi olla muodostettu varsinkin lasilevyjä kantavana julkisivurakenteena.
10 Liitosjärjestelyssä 1 on useita risteäviä runko- osia, joista kuviossa 1 on esitetty poikkileikkaukseltaan laatikkomainen pystysuora runko-osa 3 ja samoin poikkileikkaukseltaan laatikkomainen vaakasuora runko-osa 4. Runko-osassa 3 on koko pituudelle ulottuva pitkittäisura 5 15 ja osassa 4 pitkittäisura 6.
Liitosjärjestelyssä on lisäksi muovisia välikekap-paleita, joista kuviossa on edustavasti kuvattu välikekap-pale 7. Nämä välikekappaleet 7 toimivat ulompien julkisi-vurunko-osien tai peiteprofiilien kiinnittämiseksi, joista 20 kuviossa 1 on esitetty kaksi peiteprofiilia 8, 8'. Peite-profiilissa 8 on pitkittäinen lukitusura 9 ja peiteprofii-lissa 8' pitkittäinen lukitusura 9', joihin välikekappa-leiden 7 myöhemmin selostettavat lukitusosat tarttuvat peiteprofiilin 8, 8' kiinnittämiseksi.
.25 Lisäksi keksinnön mukaisessa liitosjärjestelyssä 1 on useita rakennuslevyjen tukiosia, joista kuviossa 1 on esimerkinomaisesti kuvattu tukiosa 10. Tämä kiinnitetään vaakasuoran runko-osan 4 pitkittäisuraan 6 ja siinä on tukipinta, jolle voidaan panna kulloinenkin rakennuslevy 2 30 tukeutumaan.
Lisäksi kuviossa 1 on kuvattu varmistuslevy 2*, joka toimii rakennuslevyjen 2 kiinnittämiseksi asemaltaan. Kuviossa 1 esitetty varmistuslevy 2' edustaa kuitenkin tähän saakka käytettyä varmistuslevyä, joka tosin periaat-35 teessä voidaan yhdistää myös keksinnön mukaisiin välike- / 6 93669 kappaleisiin 7, mikä kuitenkin vaatii erillisen kiinnitys-osan muodostamista, mikä esillä olevan keksinnön mukaisesti voidaan välttää keksinnön mukaisilla välikekappaleilla. Keksinnön mukaista muodostamista selostetaan seuraavassa 5 lähemmin. Muiden jo tunnettujen liitosjärjestelyn 1 yksityiskohtien osalta viitataan julkaisuun DE-OS 31 07 725, jonka julkistettua sisältää täten viittaamalla käytetään esillä olevan keksinnön esittämiseksi.
Seuraavassa selostetaan viittaamalla myös kuvioihin 10 2 ja 3 välikekappaleen 7 ensimmäistä sovellutusmuotoa, joka on kuviossa 1 kuvattu runko-osaan 4 kiinnitetyssä tilassa, jolloin kuitenkaan ulompaa julkisivurunko-osaa 8 vielä ei ole kiinnitetty välikekappaleeseen 7, jotta tämän yleinen sovitus sisempään runko-osaan 4 voidaan esittää.
15 Täydellisyyden vuoksi mainittakoon tässä kohdassa, että luonnollisesti myös kuviossa 1 valitun kuvauksen mukaan pystysuorien peiteprofiilien 8' kiinnittämiseksi on muodostettu välikekappaleita 7, jotka pystysuoraan runko-osaan 3 kiinnittymistä varten tarttuvat tämän pitkittäis-20 uraan 5.
Kuvio 2 esittää päältä katsottuna välikekappaleen 7 ensimmäistä sovellutusmuotoa. Tästä päältä katsotusta kuvasta käy selville, että välikekappaleen 7 ulompi ääriviiva on olennaisesti suorakulmion muotoinen. Välikekappale 7 .25 muodostuu muovista, jotta voidaan muodostaa sisempien runko-osien ja ulompien kantavien julkisivurunko-osien välisen kylmäsillan katkaisu.
Välikekappaleessa 7 on yksityiskohdissaan sivu-ul-konemilla varustettu pää 11, joka kuviossa 3 näkyvien pää-30 listojen 11a, 11b muodostamiseksi, on varustettu raolla 12, joka välikekappaleen 7 pituussuunnassa katsottuna päättyy pääteseinään 13, mutta ulottuu kuvion 2 kuvauksen mukaisesti välikekappaleen 7 koko leveydelle. Tämän raon 12 sovittamisesta on tuloksena päälistojen 11a ja 11b 35 joustava peräänantavuus, niin että nämä puristettaessa 7 93669 runko-osien 3 tai 4 pitkittäisuriin 5 tai 6 kimmoisasti joustavat vastakkain, mikä tekee mahdolliseksi lukittumi-sen pitkittäisuriin 5 tai 6.
Kuten kuvioiden 2 ja 3 kuvauksesta on ilmeistä, 5 välikekappaleessa 7 on toisessa otsapäässä kaikkiaan neljä lukitusosaa 14 - 17, jotka ulkonevat ulospäin kielistä, jotka on muodostettu sijoittamalla kaksi risteävää rakoa 18 ja 19. Lukitusosat 14 - 17 tarttuvat loppuasennustilas-sa lukitusuraan 9 tai 9' ulommassa peiteprofiilissa 8 tai 10 8’ .
Kuten kuviot 2 ja 3 lisäksi esittävät, välikekap-paleet 7 on muodostettu yhtenä kappaleena tapin 20 kanssa, joka ulottuu raossa 18 pituuskeskiakselia pitkin. Tappi 20 on käännytetty kuvioissa 2 ja 3 lähemmin esittämättömästä 15 ohjeellisesta murtumiskohdasta pääteseinään 13, ja sen pää 21 ulkonee hieman pääteseinän 13 yli tässä tilassa, kuten on nähtävissä kuviosta 3. Lisäksi käy kuvioiden 2 ja 3 kuvauksesta selväksi, että pään 21 suhteen vastakkainen tapin 20 pää ulkonee huomattavan määrän lukitusosien 14 - 17 20 yli, niin että päälistojen 11a ja 11b kiinnittämiseksi runko-osien 3 tai 4 pitkittäisuriin 5 tai 6 tappi 20 voidaan viedä tältä sivulta päälistojen 11a ja 11b välissä olevaan rakoon 12, mistä saadaan päälistojen 11a ja 11b leviäminen, mikä toimii pään 11 kiinnittämiseksi vastaa-.25 viin runko-osien 3 tai 4 pitkittäisuriin 5 tai 6.
Päälistojen 11a ja 11b ääriviivat on sovitettu pitkittäisuriin 5 ja 6, jotka on muodostettu edullisesti suunnilleen nuolenkärjen muotoisiksi.
Lisäksi kuviot 2 ja 3 esittävät, että päässä 11 on 30 lisäksi kaksi poikittaista tukilistaa 22 ja 23, jotka liittyvät sisällä päälistoihin 11a ja 11b ja jotka kuvion 1 mukaisessa päävälikkeen 7 asennetussa tilassa painautuvat runko-osien 3 tai 4 vastaaviin tukipintoihin.
Yksikappaleisesti ohjeellisesta murtumiskohdasta 35 listakappaleeseen yhdistetyn tapin 20 muodostamisella yk- 8 93669 sinkertaistetaan asennusta huomattavasti, koska tappi 20 ennen asennusta Jo on oikeassa asennossa. Lisäksi tämä sovitus on kerralla valmistettavissa, mikä pienentää hankintakustannuksia .
5 Kuviot 2 ja 3 esittävät lisäksi, että välikekappale 7 on molemmilta, olennaisesti suorassa kulmassa peitepin-toihin 24 ja 25 liittyviltä sivupinnoilta 26 ja 27 kulloinkin varustettu hammastuksella 28 tai 29. Nämä hammas-tukset 28 ja 29 muodostavat osan, joka muodostaa kuvioissa 10 4 ja 5 kuvatun varmistuslevyn 30 seuraavassa lähemmin ku vattavan ohjauslaitteen kanssa varmistuksen.
Varmistuslevy 30 on olennaisesti suorakulmainen muodoltaan ja siinä on pituuskeskiakselia pitkin sovitettu, kuvatussa sovellutusmuodossa suorakulmainen reikä 31.
15 Reikä 31 on kapeilta sivuiltaan varustettu kahdella kohtisuoraan varmistuslevyn 30 pinnasta kohoavalla listalla 32 ja 33, jotka on lujuuden parantamiseksi varustettu rivoilla 34 ja 35. Lista 32 on varustettu hammastuksella 36 ja lista 33 hammastuksella 37, jotka osoittavat toisiinsa 20 päin. Varmistuslevyn 30 kiinnittämiseksi välikekappalee-seen 7 työnnetään varmistuslevy 30 tarttumaan reiällään 31 välikekappaleeseen 7 tämän päälle, jolloin listat 32 ja 33 osoittavat lukitusosiin 14 ja 15 päin. Tämän työntämisen kuluessa sisähammastukset 36 ja 37 tarttuvat välikekappa-.25 leen 7 ulkohammastuksiin 28 ja 29, minkä johdosta on mahdollista varmistuslevyn 30 säätäminen välikekappaleen 7 pituusakselia pitkin ja säädetyssä tilassa varmistuslevyn 30 lukitus välikekappaleeseen 7.
Välikekappaleen 7 päälle sovitetun varmistuslevyn 30 30 yhteydessä voidaan kulloiseenkin paksuuteen sovittamal la kiinnittää rakennuslevy 3 asemaltaan, mikä yksinkertaistaa huomattavasti myöhempiä säätötöitä ja ulompien peiteprofiilien 8-8' sovittamista.
Kuten jo aikaisemmin mainittiin, tällöin ei ole 35 tarpeen varustaa jokaista keksinnön mukaisen liitosjärjes- 9 93669 telyn 1 muodostamiseksi tarvittavaa välikekappaletta 7 varmistuslevyllä 30. Pikemminkin muodostetaan vain niin monta varmistuslevyä 30 kuin on tarpeen rakennuslevyjen varhaisempaa aseman suhteen kiinnittämistä varten.
5 Keksinnön mukaisen liitosjärjestelyn 1 loppuasen- nustilan selventämiseksi kuviossa 6 on esitetty tämän osa, jolloin tulee selväksi, millä tavalla päälistat 11a ja 11b kiinnitetään sisään viedyllä tapilla 20 runko-osien 3 tai 4 pitkittäisuriin 5 tai 6. Kuvion 6 mukaiseen kuvaukseen 10 on lisäksi sanottava, että siinä on muodostettu ulkoisen peiteprofiilin toinen muoto, joka on varustettu ulkoisella näkösuojalla 38, jotta ulkoapäin listaosat 7 eivät olisi näkyvissä ja jotta voidaan muodostaa sileä ja muodoltaan kaunis näkyvä pinta.
15 Kuvioissa 7 ja 8 on kuvattu välikekappaleen 7' toi nen sovellutusmuoto. Kuten tulee selväksi verrattaessa kuvioita 7 ja 8 kuvioihin 2 ja 3, tämä välikekappale 7’ vastaa pään 11 ja ulkohammastuksilla 28 ja 29 varustetun keskiosan muodostamisen suhteen välikekappaleen 7 sovellu-20 tusmuotoa, jolloin välikekappale 7' voi olla varustettu yksikappaleisesti liitetyllä tapilla 20, joka kuitenkin on kuvauksen yksinkertaistamisen takia jätetty pois kuvioista 7 ja 8.
On korostettava erona kuvioiden 2 ja 3 mukaisesti .25 kuvattuun välikekappaleeseen 7, että välikekappaleessa 7' ei ole poikittaista rakoa 19, vaan se on varustettu ainoastaan pitkittäisraolla 18'.
Kuitenkin on muodostettu samoin neljä sivu-ulkone-milla varustettua lukitusosaa 14' - 17', jotka kuitenkin 30 on sovitettu vain kahden kielen vastapäätä oleville sivuille, jonne, kuten sanottu, on muodostettu ainoastaan yksi pitkittäisrako 18’.
Kuvioiden 7 ja 8 mukaisen sovellutusmuodon erikoisuus muodostuu siitä, että lukitusosissa 14' - 17' on tu-35 kipinnat 39, 39' - 41, jotka kulkevat viitelinjan B suh- __ '· τ 93669 10 teen vinosti terävässä kulmassa a, jolloin viitelinja B on sovitettu suoraan kulmaan välikekappaleen 7' pituusakselin L suhteen, kuten kuviosta 7 näkyy.
Tukipintojen 39, 39' - 41 kaltevuus antaa säätömah-5 dollisuuden kiilalle 42, joka on kuvattu kuvioissa 9 ja 10. Kiila 42 on muodostettu olennaisesti U-muotoiseksi ja siinä on kaksi olennaisesti samansuuntaista haaraa 43 ja 44, jotka on yhdistetty toisiinsa yhdyshaaralla 45. Täten muodostetaan pitkittäisrako 46, jolloin kuvio 9 osoittaa, 10 että haara 44 voi poiketa jonkin verran haaran 43 suuntaan tämän suhteen yhdensuuntaisesta asennosta, jotta on taattu kiilan 42 työntyessä välikekappaleen 7' päälle luja asento.
Haaroissa 43 ja 44 on niiden haaran 45 suhteen vas-15 takkaisessa päässä viisteet 47 ja 48, jotka edelleen helpottavat päälletyöntämistä. Jotta vältettäisiin kiilan 42 putoaminen pois mahdollisten tärinöiden yhteydessä, on olennaisesti samansuuntaisten haarojen 43, 44 pitkittäis-uran 46 muodostavat molemmat sisäpinnat varustettu varmis-20 tuksella 53, 54, jotka on edullisesti muodostettu nokkina.
Kuviosta 10 käy selville, että haarojen vastakkaisilla puolilla kulloinkin on raolla 46 osapintoihin jaettu ensimmäinen tukipinta 49 ja toinen tukipinta 50. Tällöin ensimmäinen tukipinta 49 liittyy haaraan 45 sovitettuun 25 päätepintaan 51 kulmassa 6, joka on mitoitettu niin, että välikekappaleen 7' päälle työnnetyn kiilan 42 yhteydessä toinen tukipinta 50 on suunnattu kulloisenkin rakennuslevyn 2 vastakkaisen pinnan suuntaisesti. Tukipinta 50 liittyy tässä päätepintaan 51 suorassa kulmassa.
30 Kaiken kaikkiaan tällä rakenteella saadaan mahdol lisuus työntää kiila 42 välikekappaleen 7' tukipintoihin 38 - 41 rajoittuvan osan 52 päälle, jolloin alue 52 viedään kiilan 42 pitkittäisrakoon 46. Täten tukipinnat 38 -41 tulevat painautumaan ensimmäiseen tukipintaan 49, jol-35 loin, kulloinkin sen mukaan miten kauas kiila 42 työnne- 11 93669 tään välikekappaleen 7' päälle, saadaan yhdensuuntaisen tukipinnan 50 siirtyminen välikekappaleen 7' päätä 11 kohti olevaan suuntaan tai siitä poispäin. Koska peiteprofii-lin 8 tai 8' lukitusura 9 painautuu tukipintaan 50, saa-5 daan tällä rakenteella sovitusmahdollisuus erilaisiin ra-kennuslevypaksuuksiin, joka on yksinkertaisella tavalla toteutettavissa ja muunnettavasti portaattomasti sovitettavissa .
Edellä olevasta keksinnön sovellutusesimerkkien 10 selostuksesta käy selväksi, että keksintö antaa huomattavia säästöjä liitosjärjestelyn 1 tarvittavien yksittäisten osien määrän pienentämisen ja laitteen selvästi yksinkertaistuneen asennuksen ansiosta.

Claims (15)

93669 ___ l 12
1. Eristävä rakennuslevyjen (2) liitosjärjestely erityisesti lasilevyjä kantavaa julkisivurakennetta var-5 ten, jossa on - sisemmät, risteävät runko-osat (3, 4), joissa kummassakin on pitkittäisura (5, 6) - muoviset välikekappaleet (7, 7'), joiden otsa-päässä on halkileikattu pää (11), joka on halkinainen pää- 10 listojen (11a, 11b) muodostamiseksi, ja joka on liitettävissä ja kiinnitettävissä pitkittäisuraan (5, 6), jossa on tappi (20), joka pään (11) kiinnittämiseksi on vietävissä tämän sisään, ja joiden toisessa otsapäässä ovat sivu-ul-konemilla varustetut lukitusosat (14 - 17, 14' - 17') 15. varmistuslevyt (30), jotka ovat kiinnitettävissä runko-osiin (3, 4) rakennuslevyjen (2) paikalleenlukitse-miseksi, ja - ulommat runko- tai pintaprofiiliosat (8, 8'), joissa on pitkittäiset kiinnitysurat (9, 9'), joihin väli- 20 kekappaleet (7, 7') tarttuvat lukitusosien (14 - 17, 14' -17') kiinnittämiseksi, tunnettu siitä, että - tappi (20) on yhdistetty muoviseen välikekappa-leeseen yhdeksi kappaleeksi ja tapin (20) yhdistäminen muoviseen välikekappaleeseen (7, 7') on suoritettu ohjeel- 2. lisessa murtumiskohdassa, ja että varmistuslevy (30) on sijoitettu muovisen välikekappaleen (7, 7') ympärille siten, että varmistuslevy (30) on liikuteltavissa pitkin välikekappaleiden (7, 7’) pituusakselia ja lukittavissa haluttuun asemaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen liitosjärjestely (1), tunnettu siitä, että varmistuslevy (30) on varustettu ohjauslaitteella (31, 32, 33), joka ympäröi muovista välikekappaletta (7, 7').
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen liitosjärjestely 35 (1), tunnettu siitä, että ohjauslaitteessa on 13 93669 kaksi listaa (32, 33), joiden sisäseinät on varustettu hammastuksella (36, 37), joka toimii yhdessä muovisella välikekappaleella (7, 7') olevan ulkohammastuksen (28, 29) kanssa.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen liitosjär jestely (1), tunnettu siitä, että ohjauslaitteessa on lisäksi reikä (31), jonka muoto ja mitoitus on sovitettu muovisen välikekappaleen (7, 7') siihen osaan, johon se tarttuu.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen liitosjärjestely (1), tunnettu siitä, että reikä (31) on muodostettu suorakulmaiseksi, ja että kapeille sivuille on sovitettu listoja (32, 33), jotka ovat olennaisesti kohtisuorassa varmistuslevyn (30) suhteen.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen lii tosjärjestely (1), tunnettu siitä, että lukitus-osien (14' - 17') sivu-ulkonemissa on tukipinnat (38 - 41), jotka viitelinjan (B) suhteen, joka on sovitettu kohtisuoraan muovisen välikekappaleen (7') pituusakselin (L) 20 suhteen, muodostavat terävän kulman (a).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen liitosjärjestely (1), tunnettu siitä, että muovisen välikekappaleen (7') päälle on muodostettu työnnettävä kiila (42), jossa on pitkittäinen ensimmäinen tukipinta (49), joka liittyy 25 viereiseen päätepintaan (51) kulmassa (8), joka muodostaa 90° komplementtikulman kulmalle (a).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen liitosjärjestely (1), tunnettu siitä, että on muodostettu toinen tukipinta (50), joka liittyy päätepintaan (51) 90° kulmas- 30 sa.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen liitosjärjestely (1), tunnettu siitä, että kiilassa (42) on pitkittäisrako (46), joka olennaisesti U-muotoisena on kolmen haaran (43 - 45) rajoittama, jolloin olennaisesti 35 toistensa suuntaisesti sovitetuissa haaroissa (43, 44) on 14 93669 ensimmäinen ja toinen tukipinta (49, 50), samalla kun kolmannessa, yhdensuuntaiset haarat (43, 44) yhdistävässä haarassa (45) on päätepinta (51).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen liitosjärjeste-5 ly (1), tunnettu siitä, että yhdensuuntaisten haarojen (43, 44) molemmissa niiden pitkittäisuran (46) muodostavissa sisäpinnoissa on nokkana muodostettu varmistus (53, 54).
11. Jonkin patenttivaatimuksista 7-10 mukainen 10 liitosjärjestely (1), tunnettu siitä, että kiila (42) muodostuu muovista.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukaisessa liitosjärjestelyssä käytettävä muovinen välikekappale (7, 7'), jonka otsapäässä on sivu-ulkonemilla varustettu, päälistojen 15 (Ha, 11b) muodostamista varten tarkoitettu halkinainen pää, jossa on tappi (20), joka pään kiinnittämiseksi on työnnettävissä tämän sisälle, ja jonka toisessa otsapäässä on sivu-ulkonemilla varustetut lukitusosat (14 - 17, 14' -17'), tunnettu siitä, että ohjeellisen murtumis-20 kohdan yläpuolelta tappi (20) yhdistyy yhdeksi kappaleeksi muovisen välikekappaleen (7, 7') kanssa ja on saatettavissa muovisen välikekappaleen (7, 7') päälistoja (11a, 11b) levittävään asentoon voimavaikutuksella tapahtuvan ankkuroinnin toteuttamiseksi.
13. Patenttivaatimuksen 11 mukainen muovinen väli kekappale patenttivaatimuksen 3 mukaista liitosjärjestelyä varten, tunnettu siitä, että muovipäällysteisen välikekappaleen (7, 7') ulkokehällä on hammastus (28, 29).
14. Patenttivaatimusten 11 tai 12 mukainen muovinen 30 välikekappale patenttivaatimuksen 6 mukaista liitosjärjestelyä varten, tunnettu siitä, että lukitusosien (14' - 17') sivu-ulkonemissa on vastinpinnat (39 - 41), jotka on sovitettu muovisen välikekappaleen (7' ) pituusakselin (L) suhteen kohtisuoran akselin (B) kanssa kulmaan 35 (a), ja jotka kulkevat vinosti akselin (B) suhteen muodos taen terävän kulman.
15 93669
FI895488A 1988-11-17 1989-11-17 Eristävä rakennuslevyjen liitosjärjestely FI93669C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3838957 1988-11-17
DE3838957A DE3838957A1 (de) 1988-11-17 1988-11-17 Isolierende verbindungsvorrichtung fuer bauplatten

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI895488A0 FI895488A0 (fi) 1989-11-17
FI93669B true FI93669B (fi) 1995-01-31
FI93669C FI93669C (fi) 1995-05-10

Family

ID=6367378

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI895488A FI93669C (fi) 1988-11-17 1989-11-17 Eristävä rakennuslevyjen liitosjärjestely

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0369326B1 (fi)
AT (1) ATE117397T1 (fi)
DE (2) DE3838957A1 (fi)
ES (1) ES2066827T3 (fi)
FI (1) FI93669C (fi)
NO (1) NO178833C (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE9304016U1 (de) * 1993-03-18 1994-07-21 Ekonal Bausysteme Gmbh & Co Kg Schraubverbindung für Rahmenprofil-Kombinationen, insbesondere für Aluminium-Fassaden
ATE180030T1 (de) * 1994-03-24 1999-05-15 Schweizer Ag E Plattenhalterung für eine fassade, ein dach, ein fenster oder eine tür
SE503591C2 (sv) * 1994-12-16 1996-07-15 Pk Staalprofil Ab Anordning vid profilsystem
DE29612381U1 (de) * 1996-07-23 1996-09-12 Knak Ulrich Joachim Vorrichtung zur thermisch isolierten Befestigung von flachen Bauelementen
DE29705459U1 (de) * 1997-03-26 1997-06-12 Mayer Gmbh Schreinerei Fenster Vorrichtung zur Montage von Glaselementen an einem Tragrahmen zur Herstellung einer Fassadenverglasung
AU4055599A (en) * 1998-05-11 1999-11-29 Naimon Investments Limited Panel assembly
DE19943525C2 (de) * 1999-09-11 2003-04-24 Bremer Gmbh Glas-Fassadenbekleidungen mit einer Befestigungsvorrichtung
DE19953557C1 (de) * 1999-11-03 2001-07-12 Rp Technik Gmbh Verkleidungssystem für Fassaden und Dächer von Bauwerken
DE10011026C1 (de) * 2000-03-07 2001-07-05 Sfs Ind Holding Ag Heerbrugg Halterung für Verglasungs- oder sonstige Fassadenelemente
DE10058159A1 (de) * 2000-11-22 2002-05-23 Gunvar Blanck Thermisch trennende Fassade
DE102004016215B4 (de) * 2004-04-01 2008-11-06 Frener & Reifer - Metallbau Gmbh Pfosten-Riegel-System mit geringer Ansichtsbreite
TW201335470A (zh) * 2012-01-19 2013-09-01 Richard White 垂直壁安裝系統
CN107387516A (zh) * 2017-08-31 2017-11-24 江苏亨鑫科技有限公司 用于金属板件的绝缘连接结构

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH501135A (de) * 1969-09-26 1970-12-31 Jansen & Co Metallrahmen mit Isolationswirkung zum Halten von Platten
CH650555A5 (de) * 1980-11-24 1985-07-31 Forster Ag Hermann Isolierende verbindungsvorrichtung fuer bauplatten tragende zweiteilige metallrahmen.
JPS59102039A (ja) * 1982-12-02 1984-06-12 三宅 晃 アンカ−ボルト用スリ−ブ

Also Published As

Publication number Publication date
NO894575D0 (no) 1989-11-16
DE3838957A1 (de) 1990-05-23
NO178833B (no) 1996-03-04
DE58908913D1 (de) 1995-03-02
EP0369326A3 (de) 1992-03-18
DE3838957C2 (fi) 1993-02-18
FI895488A0 (fi) 1989-11-17
ES2066827T3 (es) 1995-03-16
FI93669C (fi) 1995-05-10
EP0369326B1 (de) 1995-01-18
ATE117397T1 (de) 1995-02-15
NO894575L (no) 1990-05-18
NO178833C (no) 1996-06-12
EP0369326A2 (de) 1990-05-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93669B (fi) Eristävä rakennuslevyjen liitosjärjestely
JPH01112008A (ja) 組立フレーム‐装置
US20100307099A1 (en) Mounting for paneling elements or a sub-structure for paneling elements
US4714367A (en) Coupling assembly for joining two profiled rails
FI95955B (fi) Julkisivusovitelma, joka käsittää kiinnitys- ja säätölaitteen tasomaisten verhouselementtien suuntaamiseksi kolmiulotteisesti
JPH0358010B2 (fi)
RU2122087C1 (ru) Опалубка (варианты)
JPS59138643A (ja) 浴室ユニツト
GB2242722A (en) Adjustment means
US4433516A (en) Wall panel alignment system
CZ65099A3 (cs) Spojovací prvek ke spojování dřeva a betonu
SK283628B6 (sk) Upevňovacie kovanie na pozdĺžne drážkované krycie lišty
JPH1089334A (ja) 偏心アンカーボルト
CA2621024A1 (en) Wall forming system
JPS623481Y2 (fi)
GB2289906A (en) Connecting posts (e.g.windposts) to walls
JPH0113689Y2 (fi)
EP0473460B1 (en) Brickwork support system
KR20190049102A (ko) 고단열기능을 갖는 일체형 패널 및 이의 제작 방법
EP0961040A1 (en) Assembly of profiles to form a rigid frame.
JP3233203B2 (ja) 取付杆の取付構造
JPH0714635Y2 (ja) 門扉用レールの固定装置
JP3358174B2 (ja) スラブ構造
JP6603783B1 (ja) ガードレール用の基礎ブロック及びガードレール用の基礎ブロックを隣接した基礎ブロックに対して延長方向に連結してガードレールを形成する方法
JP3609664B2 (ja) 擁壁及びその構築方法

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: HERMANN FORSTER AG

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: HERMANN FORSTER AG