FI90509B - Saksien teroitusmenetelmä ja teroitin - Google Patents

Saksien teroitusmenetelmä ja teroitin Download PDF

Info

Publication number
FI90509B
FI90509B FI881564A FI881564A FI90509B FI 90509 B FI90509 B FI 90509B FI 881564 A FI881564 A FI 881564A FI 881564 A FI881564 A FI 881564A FI 90509 B FI90509 B FI 90509B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sharpener
sharpening
recess
scissors
blades
Prior art date
Application number
FI881564A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI881564A0 (fi
FI90509C (fi
FI881564A (fi
Inventor
Cvetan Petroff
Original Assignee
Mcphersons Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mcphersons Ltd filed Critical Mcphersons Ltd
Publication of FI881564A0 publication Critical patent/FI881564A0/fi
Publication of FI881564A publication Critical patent/FI881564A/fi
Publication of FI90509B publication Critical patent/FI90509B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90509C publication Critical patent/FI90509C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24BMACHINES, DEVICES, OR PROCESSES FOR GRINDING OR POLISHING; DRESSING OR CONDITIONING OF ABRADING SURFACES; FEEDING OF GRINDING, POLISHING, OR LAPPING AGENTS
    • B24B3/00Sharpening cutting edges, e.g. of tools; Accessories therefor, e.g. for holding the tools
    • B24B3/36Sharpening cutting edges, e.g. of tools; Accessories therefor, e.g. for holding the tools of cutting blades
    • B24B3/52Sharpening cutting edges, e.g. of tools; Accessories therefor, e.g. for holding the tools of cutting blades of shear blades or scissors
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24DTOOLS FOR GRINDING, BUFFING OR SHARPENING
    • B24D15/00Hand tools or other devices for non-rotary grinding, polishing, or stropping
    • B24D15/06Hand tools or other devices for non-rotary grinding, polishing, or stropping specially designed for sharpening cutting edges
    • B24D15/063Hand tools or other devices for non-rotary grinding, polishing, or stropping specially designed for sharpening cutting edges for grinding shears, scissors

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Finish Polishing, Edge Sharpening, And Grinding By Specific Grinding Devices (AREA)

Description

! 90509
Saksien teroitusmenetelmä ja teroitin
Keksintö koskee saksien teroittamiseksi kehitettyä teroitus -menetelmää ja erityisesti sellaista menetelmää, jossa sakset 5 ovat sentyyppiset, joissa kummankin terän leikkuureuna on sovitettu sattumaan oleellisesti yhteen toisen terän takareunan kanssa saksien ollessa suljetussa asennossa.
Keksinnön mukaisesti terät sijoitetaan V:n muotoisen syven-10 nyksen päälle, joka määrittyy pitkän teroitinosan väliin siten, että leikkuureunat ulottuvat yleensä niiden osien pituussuuntaan, ja suljettuja teriä liikutetaan sivuttain syvennyksen läpi siten, että oleellisesti koko kummankin leik-kuureunan pituus koskettaa toista mainituista osista tämän 15 liikkeen aikana.
Keksintö liittyy myös saksien teroituslaitteisiin, ja se kohdistuu erityisesti sellaisiin laitteisiin, jotka pystyvät teroittamaan saksen kuminatkin terät yhdessä työvaiheessa. On 20 ymmärrettävä, että ilmaisua "sakset" on käytetty yleisilmaisuna tapin varassa kääntyville leikkausvälineille, ja tä-män johdosta ulottuu keksintö esimerkiksi keritsimien teroituslaitteisiin. Keksintö koskee tarkemmin määriteltynä saksien teroitinta, johon kuuluu tuki, kaksi tukeen liitettyä teroi-. .25 tinosaa ja teroitinosien väliinsä muodostama teroitustila siten, että kumpikin teroitinosa muodostaa aina toisen tämän teroitustilan kahdesta sivusta, teroitinosien ollessa sovitetut samanaikaisesti teroittamaan suljetussa asennossa olevien saksien leikkaavat reunat.
30
Edellä mainitun tyyppiset saksien teroittimet on yleensä tehty siten, että teroitustoimenpide tapahtuu saksien terien pituussuuntaan, ja eräs tällainen laite muodostaa US-paten-tin n:o 4 348 809 kohteen. Teroitustoimenpide aiheuttaa 35 niille terien pitkittäisille reunapinnoille uria tai vakoja, joiden yli teroitusosat liikkuvat, ja nämä vaot kulkevat pituussuunnassa pitkin vastaavia teriä. Tällaiset pitkittäiset vaot voivat joissakin tapauksissa vaikuttaa haitallisesti 2 90509 saksien toimintaan, koska ne edistävät suhteellista liukumaa saksen terien ja näiden terien väliin tulevan tuotteen tai aineen välillä.
5 Kun tuotetta tai ainetta leikataan saksilla, pyrkii yksi tällä leikkaustoimenpiteellä tuotetun voiman komponentti työntämään tuotetta tai ainetta kohti terien kärkiä. Pitkittäiset vaot, joihin edellä on viitattu, edistävät tällaista suhteellista liikettä tai luistoa, ja voivat siten tehdä 10 joidenkin aineiden ja erityisesti paksujen aineiden leikkaamisen hankalaksi. Esimerkiksi kynsisaksia voi olla vaikeaa käyttää, jos pituussuuntaan toimivissa saksien terissä on pituussuuntaisia vakoja.
15 Tämän keksinnön tarkoituksena on tuottaa saksien teroitin, joka on tehokas molempien terien samanaikaisessa teroituksessa ja joka ei teroituksen aikana aiheuta pitkittäisiä vakoja. Keksinnön toinen tarkoitus on tuottaa sellainen teroitin, joka muodostaa saksien tupen tai säilytyskotelon 20 osan.
Keksinnön mukainen teroitin on muotoiltu käytettäväksi sen yleisen lajin saksille, jotka on kuvattu US-patentissa n:o 4 279 076.
:':25 Tällaisissa saksissa on kaksi siten järjestettyä terää, että niiden ollessa suljettuina kummankin terän leikkausreuna osuu olennaisesti yhteen toisen terän takareunan kanssa tai on sijoittunut tämän reunan taakse. Se tarkoittaa, että kum-30 pikin leikkausreuna muodostaa suljetun teräjärjestelmän reunan, ja juuri tämä ominaisuus tekee molempien terien helpon samanaikaisen teroittamisen mahdolliseksi.
Tämän keksinnön teroittimelle on luonteenomaista, että te-35 roitustila on syvennyksen muodossa, jossa syvennyksessä on kaksi sivua, jotka muodostuvat mainituista teroitinosista, kahden teroitinosan väliinsä rajoittaman syvennyksen muodon ollessa olennaisesti komplementtimuoto suljetussa asennossa 3 90509 olevien saksenterien väliinsä muodostamalle muodolle; että syvennyksen kumpikin sivu on pituussuuntaiselta ulottuvuudeltaan ei olennaisesti pienempi kuin teroitettavien saksien leikkuureunojen pituussuuntainen ulottuvuus; että kumpikin 5 teroitinosa toimii terän teroittamiseksi olennaisesti koko syvennyssivun pituudelta, jolloin teroitinosat pystyvät samanaikaisesti teroittamaan kiinni olevien saksenterien leik-kuureunat seurauksena siitä, että kukin leikkuureuna tulee kosketukseen teroitinosan kanssa suljetussa asennossa ole-10 vien saksenterien siirtyessä sivusuuntaan syvennyksen läpi siten, että leikkuureunat ulottuvat pääasiallisesti syvennyksen sivujen suuntaisina. Tämä tarkoittaa, että saksien teriä liikutetaan kohtisuorassa suunnassa leikkausterien pituussuuntaa vasten. Tätä toimenpidettä varten ovat saksien 15 terät suljettuina, ja syvennyksen muoto on mieluiten sellainen, joka olennaisesti täydentää näiden kahden terän muodostaman kokonaisuuden ympärysmuotoa. Ainakin on suositeltavaa, että syvennyksen kumpikin sivu on oleellisesti vastaavaa toista terän reunaa täydentävä siten, että sen pitkittäinen 20 muoto on oleellisesti senna ja ulottuu yli koko reunan pituuden.
Leikkausreunan pitkittäismuoto on käsitettävä tämän reunan t : : ääriviivaksi teräjärjestelmän sen kuvitellun keskiviivan : :25 suhteen, joka kulkee terien tapin ja terien kärkien kautta. Tämä ääriviiva voi olla suora viiva tai kaareva viiva tai suoran ja kaarevan viivan yhdistelmä. Edelleen voi ääriviiva jossain erityisessä teräkokoonpanossa olla erilainen kummallekin leikkausreunalle.
.. .30
Ensisijaisessa rakennemuodossaan tunnetaan keksintö siitä, että teroitusosat on järjestetty siten, että ne käsittelevät kumpaakin leikkausreunaa etenemissuuntaan. Se tarkoittaa, että teroitusvaikutusta liikutetaan etenevästi pitkin kum-35 paakin leikkausreunaa teroitustoimenpiteen tapahtuessa.
Erään keksinnön näkökohdan mukaisesti on kehitetty saksien teroitin, johon kuuluu tuki, kaksi tähän tukeen liitettyä 4 90509 teroitusosaa, teroitussyvennys, joka määrittyy mainittujen osien väliin siten, että kumpikin osista muodostaa vastaavasti toisen mainitun syvennyksen sivuista, jolloin kummankaan mainitun sivun pitkittäinen ulottuvuus ei oleellisesti 5 ole lyhyempi kuin siihen kosketuksessa olevan suljettujen saksien teräparin toisen leikkuureunan pituus, ja mainitut osat on järjestetty siten, että ne ovat käytettävissä suljettujen saksien teräparin kahden leikkuureunan samanaikaiseen teroitukseen sen seurauksena, että kumpikin mainituista 10 leikkausreunoista, joka koskettaa vastaavaa mainittua osaa, kun mainittuja suljettujen saksien teriä liikutetaan sivusuunnassa mainitussa syvennyksessä mainittujen leikkausreu-nojen ulottuessa yleensä mainittujen sivujen pituussuuntaan.
15 Keksinnön erään toisen näkökohdan mukaisesti on kehitetty saksien teroitin, joka käsittää alustaosan, kaksi pitkää teroitusosaa, jotka on liitetty mainittuun alustaosaan sen poikki, teroitussyvennyksen, jonka mainitut osat määrittävät siten, että kumpikin mainituista osista muodostaa mainitun 20 syvennyksen toisen sivun, jolloin mainitun syvennyksen reunat määrittävät välissään muodon, joka on oleellisesti suljettujen saksien terien kahden leikkausterän määrittämää muotoa täydentävä, jolloin mainitun uran kummallakin sivulla on pituussuuntainen ulottuvuus, joka ei oleellisesti ole .25 pienempi kuin mainittujen leikkausterien toisen terän ulottuvuus; tukevan aluslevyn, joka on sijoitettu mainittujen osien ulkopuolelle siten, että se voi liittyä saksien kahvoihin, ja mainitut osat on järjestetty siten, että ne voivat samanaikaisesti toimia suljettujen saksien teräparin .30 leikkausterien teroituksessa sen johdosta, että mainittu leikkausreuna koskettaa mainittua vastaavaa osaa, kun saksien teriä liikutellaan sivuttain mainitun syvennyksen läpi niiden etuosasta kohti alla olevaa mainittua alustaosaa samanaikaisesti, kun mainittujen saksien kahvat ovat kosketuk-35 sessa mainittuun alustaan, ja mainitut leikkausterät ulottuvat yleensä pitkin mainittujen sivujen pituussuuntaa..
5 90509
Eräs tämän keksinnön rakennemuoto on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa oheisiin piirroksiin viittaavissa erittelyissä. Piirrokset kuvaavat kuitenkin pikemminkin sitä, kuinka keksintöä olisi käytettävä, niin että eri rakennemuo-5 tojen kuvattua tyypillistä muotoa ja järjestelyä ei ole käsitettävä keksintöä rajoittaviksi.
Piirroksissa esittää: kuvio 1 sentyyppisiä saksia, joita voidaan käyttää keksin-10 nön mukaisessa teroittimessa, kuvio 2 on suurennettu leikkauskuva pitkin kuvion 1 viivaa II-II, kuvio 3 esittää kuvion 1 saksien teriä avoimessa asennossa, kuvio 4 on suurennettu leikkauskuva pitkin kuvion 3 viivaa 15 IV-IV, kuvio 5 on kuva keksinnön erään rakennemuodon mukaisesta teroittimesta, kuvio 6 esittää vain osan kuvion 5 teroittimesta, joka on erotettu kuvaamisen helpottamiseksi, 20 kuvio 7 on suurennettu poikkileikkaus pitkin kuvion 6 viivaa VII-VII, kuvio 8 on leikkauskuva pitkin kuvion 7 viivaa VIII-VIII, kuvio 9 on osiinsa hajotettu perspektiivikuva vain kuviossa 5 kuvatusta teroittimen osasta, ;25 kuvio 10 on suurennettu leikkauskuva pitkin kuvion 8 viivaa X-X, kuvio 11 on vastaava kuva kuin kuvio 8, mutta se kuvaa te-roitusosia siirrettyinä sivusuunnassa toistensa suhteen, -30 kuvio 12 on suurennettu leikkauskuva pitkin kuvion 11 viivaa XII-XII, kuvio 13 on kuviota 5 vastaava kuva, joka kuvaa teroittimeen sijoitettuja saksia, kuvio 14 on puolikaaviollinen kuva teroittimesta, johon on - 35 sijoitettu sakset teroituksen aloitusta varten, kuvio 15 on kuviota 14 vastaava kuva, mutta se kuvaa saksia asetettuina teroittimeen teroituksen täydentämiseksi.
6 90509 kuviot 16 ja 17 osoittavat kaaviollisesti teroitusosan ja saksien leikkausreunan välisen kosketusosan liikkeen, kuvio 18 on suurennettu leikkauskuva pitkin kuvion 14 viivaa 5 XVIII-XVIII, kuvio 19 on suurennettu leikkauskuva pitkin kuvion 14 viivaa XIX-XIX, ja kuvio 20 esittää suljetut sakset sisältävää teroitinta, 10 Jäljempänä on tarkoituksenmukaista kuvata keksintöä viitaten sen tyyppisiin kynsisaksiin 1 kuin kuvioissa 1-4 on kuvattu, joilla on suhteellisen kapeat terät 2 ja 3 ja jotka päättyvät terien 2 ja 3 päissä olevaan ohueen kärkeen 4 ja jotka on liitetty toisiinsa tapilla 5. Leikkuureunoilla 6 on ta-15 vallisesti oleellisesti sama muoto, joka on joko suoraviivainen tai päistään hieman kaartunut, ja kummankin terän 2 ja 3 takareunalla 7 on sauna muoto.
Tällaisten saksien 1 kumpikin terä 2 ja 3 on tavallisesti 20 muodoltaan levymäinen, jossa on sisäpinta 8, joka vastaa toisen terän vastaavaa pintaa 8, ja ulkopinta 9, joka on poispäin toisesta terästä. Molemmat sisäpinnat 8 ovat päällekkäin olevassa vastaavassa suhteessa terien 2 ja 3 ollessa suljettuina. Kumpikin leikkuureuna 6 on muotoiltu vastaavien : '25 sisäpintojen ja pinnan 10 kapean pitkittäisen reunapinnan liittymään, joka kulkee sisäpintojen 8 ja ulkopintojen 9 välillä. Tämä reunapinta 10 viettää pienessä kulmassa ulospäin sisäpinnasta 8 kohti vastaavien terien 2 ja 3 takareunaa, kuten kuvioissa 2 ja 4 on kuvattu. Kuten kuvio 2 osoit-.30 taa, on kukin leikkuureuna 6 oleellisesti tasossa toisen terän takareunan 7 kanssa terien 2 ja 3 ollessa kuvion 1 osoittamassa suljetussa asennossa.
Nyt kuvataan keksinnön esimerkkirakennemuotoa, joka on sovi-35 tettu käytettäväksi saksien 1 kanssa. On kuitenkin käsitettävä, että keksinnöllä voi olla muita muotoja erityisesti silloin, jos teroitin on tarkoitettu käytettäväksi sellaisia saksia varten, joiden terät eroavat edellä kuvatuista.
li 7 90509
Kuviossa 5 kuvattuun esimerkkiteroittimeen 11 kuuluu teroi-tinosapari 12, jotka osat on sijoitettu kuviosta 8 parhaiten ilmenevällä tavalla osittain toisensa peittäviksi määrittämään siten väliinsä teroitussyvennys 13. Syvennys 13 on ka-5 pean ja syvän V:n muotoinen, jonka muoto on oleellisesti terien 2 ja 3 leikkuureunojen 6 välistä muotoa vastaava te-roittimessa 11 käytettäväksi tarkoitettujen saksien 1 terien ollessa suljettuina. Kumpikin osa 12 muodostaa vastaavasti syvennyksen 13 toisen sivun, eikä kummankaan tällaisen sivun 10 pituus ole mieluiten lyhyempi kuin kummankaan vastaavan leikkuureunan 6 pitkittäinen ulottuvuus. Syvennyksessä 13 on toisensa peittävien kahden osan 12 loppupäässä avoin suu 14 ja avoin kärki tai etupää mahdollistamaan saksien terien sisäänmenon, kuten jäljempänä kuvataan.
15
Teroitusosien 12 valmistukseen voidaan käyttää mitä tahansa sopivaa ainetta, mutta kova keraaminen aine on tavallisesti suositeltavin.
20 Kumpikin teroitinosa 12 on asennettu sopivaan tukeen, joka on rakenteessa kuvattu pohjalevy 15, siten että ne sallivat suljettujen saksien terien 2 ja 3 liikuttelun pitkin teroi-tussyvennystä 13 kohti pohjalevyä 15. Tämä merkitsee sitä, M · että teroitinosien 12 ja pohjalevyn 15 välillä on oltava ~25 riittävä tila mahdollistamaan teroitustoimenpiteen suoritus.
Esitetyssä järjestelyssä on osien 12 välissä rako, joka muo-:V: dostaa kolon tai taskun 16 (kuvio 7) terien 2 ja 3 vastaan ottamiseksi teroitustoimenpidettä suoritettaessa.
---30 On suositeltavaa, että ainakin toinen teroitusosa 12 on asennettu pohjalevyyn 15 siten, että se sallii liikkeen toisen teroitinosan 12 suhteen. Erityisesti on toivottavaa järjestää teroitinosa 12 siten, että teroitussyvennys 13 voi laajeta sivulle vasten joustavaa vastusta. Tällainen järjes-35 tely helpottaa teroitustoimenpidettä saattamalla teroi-. . tinosat 12 kohdistamaan painetta saksien teriä 2 ja 3 kohti, kun niitä liikutetaan pitkin teroitussyvennystä 13. Vaihtoehtoisessa järjestelyssä, jota ei ole kuvattu, voidaan β 90509 sama vaikutus saada aikaan suuntaamalla saksiin 1 päittäinen vastavoima teroitusvaiheen aikana. Se tarkoittaa, että saksia 1 voidaan liikuttaa pituussuunnassa poispäin osien 12 päällekkäin olevista päistä joustavaa pysäytintä tai estettä 5 vastaan.
Kuvatussa järjestelyssä sisältyy kummankin teroitusosan 12 asennusvälineisiin pari joustavaa ohjauslevyä 17, kuten kuvioista 8 ja 9 ilmenee. Kumpikin näistä levyistä 17 ulkonee 10 joko pohjalevystä 15 tai on liitetty kansiosaan 18 ja on sijoitettu vastaavan teroitinosan 12 vastaavaan vastakkaiseen päätyosaan. Erityisesti kuvatussa rakennemuodossa on yksi ohjauslevypari 17 muotoiltu yhteen pohjalevyn 15 kanssa, kuten kuviossa 9 on esitetty, ja toinen pari on muotoil-15 tu yhteen kansiosan 18 kanssa. Luonnollisesti ovat muutkin järjestelyt mahdollisia.
Kunkin ohjauslevyn 17 paksuus on sellainen, että se kykenee ohjaamaan tai taipumaan pohjalevyn 15 tai kansiosan 18 suh-20 teen, kuten kuviossa 12 on esitetty. Teroitinosat 12 on sijoitettu neljän ohjauslevyn 17 väliin siten, että kukin reagoi vasten kahta vastaavaa näistä levyistä 17 ja saa levyt 17 taipumaan ulospäin kun teroitussyvennys 13 laajenee saksien suljettujen terien 2 ja 3 sisääntyönnön voimasta. Kuvi-25 ot 8 ja 10 esittävät levyjä 17 taipumattomina sekä osia 12 normaalissa lepoasennossaan. Kuviot 11 ja 12 kuvaavat syvennystä 13 suurentuneena (avartuneena) ja levyjä 17 taipuneina tai kääntyneinä soveltumaan tähän laajenemiseen.
.30 Erityisesti kuvatussa rakennemuodossa on jokainen teroi- tinosa 12 lieriömäisen kappaleen muotoinen, jonka pituus on olennaisen suuri halkaisijaan verrattuna. Se on jäljempänä kuvatuista syistä helppokäyttöinen, mutta ei ainoa mahdollinen muoto. Kukin osa 12 on suora lieriö, niin että niiden 35 väliin määrittyneellä syvennyksellä 13 on suoraviivaisen V:n muoto. Kuten edellä on jo kuvattu, voivat teroitettavien saksien terien 2 ja 3 leikkuureunat olla hieman kaartuneita 9 90509 pituussuunnassa, ja siksi sillä on pituussuunnassa erilainen muoto kuin teroitussyvennyksellä 13.
Tämä ero ei kuitenkaan ole olennainen, eikä se haittaa te-5 roitustoimituksen tehokkuutta.
Molemmat teroitinosat 12 on sijoitettu kulmaan toistensa suhteen muodostamaan siten väliinsä teroitussyvennyksen 13, ja ne ovat toisesta päästään mieluiten päällekkäin, kuten 10 kuviosta 8 parhaiten ilmenee. On myös suotavaa, että kumpikin osa 12 on kalteva suhteessa alla olevaan pohjalevyn 15 tasoon, kuten kuviosta 7 parhaiten ilmenee. Tämän kaltevuuden ei tarvitse olla suuri, se voi olla esim. alueella n. 5° ja, kuten on kuvattu, se on vasten kunkin teroitinosan 12 15 suuntaa. Tämä tarkoittaa, että toinen osista 12 on toisesta päästään kallistunut ylöspäin, kun taas toinen osoittaa vastaavalla päällään alaspäin.
Kuten ensisijaisessa järjestelyssä on kuvattu, kallistuu 20 toinen osista 12 ylöspäin siitä päästään 19, joka on teroitussyvennyksen 13 pohjan tai kärjen vieressä siten, että tämän osan pohjalevystä kauimpana olevalla päällä 20 on suurempi etäisyys pohjalevystä 15 mitattuna. Toisen osan 12 pohja- tai kärkipää 21 on ainakin osittain ensiksi mainitun : 35 osan 12 viereisen pään 19 päällä, ja se on järjestetty kallistumaan alaspäin tästä päästä 21 siten, että sen toinen pää 22 on sijoittuneena alemmaksi kuin ensin mainitun viereisen osan pää. Kuvatussa esimerkissä on kunkin osan 12 pohja- tai kärkipäällä oleellisesti sama etäisyys pohjale-.. .30 vystä 15 kuin toisen osan 12 uloimmalla päällä.
Kunkin teroitinosan 12 tukemiseen edellä kuvattuun asentoon voidaan käyttää kaikkia sopivia keinoja. Kuvatussa esimerkissä kukin osa 12 lepää jokaisen lukuisista pilareista 23 35 koostuvan tuen varassa, jotka kohoavat pohjalevystä 15 ja jotka ovat määrätyin välein pitkin vastaavan osan 12 pituussuuntaa. Jokaista osaa 12 varten on sijoitettu vastaava määrä näitä pilareita 23, kuten kuviossa 9 on kuvattu. Kunkin 10 90509 osan 12 pitkittäistä liikettä estämään voidaan järjestää sopivia päätypysäyttimiä 24 ja 25, ja niihin voidaan laittaa pidätinvälineitä pitämään kukin osa 12 vasten sitä vastaavaa ohjauslevyä 17 tai sen vieressä.
5
Kuvatussa järjestelmässä kuuluu joka osan 12 pidätysvälinei-siin pieni olake 26, jossa on akseliosa 27, joka sijoittuu kiertyvästä vastaavan osan 12 päätyporaukseen 28 (kuvio 9), ja levyosa 29, joka sijoittuu tukilevyn 17 ja osan 12 pään 10 20 tai 22 viereen. Järjestely on sellainen, että levyosa 29 tai teroitinosa 12 ovat tukilevyn 17 vastaavilla vastakkaisilla puolilla. Kunkin teroitinosan 12 pidätinvälineisiin kuuluu pidätinkorvake, joka liittyy vastaavan osan 12 sisäpintaan päästä 19 ja 21. Tämä sisäpinta on pinta, joka mää-15 rittää teroitussyvennyksen 13 rajat. Kuvatussa erityisessä rakenteessa toimivat olakkeina osien päiden 19 ja 21 viereiset tukilevyt 17.
Kuvatussa erityisessä järjestelmässä sisältyy pidätinväli-20 neisiin ontto kansiosa 18, joka on pohjalevyn 15 päällä ja sulkee osittain sisäänsä teroitinosat 12. Tässä kansiosassa 18 on kaksi siihen muotoiltua tai kiinnitettyä tukilevyä 17, ja se on myös sovitettu estämään teroitinosien 12 liike ylöspäin irti pohjalevystä 15. Tämän vuoksi on kansiosassa 25 18 kaksi usean alaspäin suuntautuvan ulokkeen 30 ryhmää (ku vio 7), joista kumpikin lepää vastaavasti toisen teroitinosan 12 päällä siten, että se voi tarttua tähän osaan 12.
Kansiosaan 18 on tehty sisäänmenoaukko 31 mahdollistamaan .30 saksien terien 2 ja 3 sisäänpano teroitussyvennykseen 13 (kuvio 5). Tämä aukko 31 voi olla ympärysmuodoltaan teroitussyvennyksen 13 kaltainen, mutta tavallisesti se on suurempi kuin syvennys 13, ettei se haittaisi saksien terien 2 ja 3 työntämistä syvennykseen 13.
On suositeltavaa, että pohjalevy 15 on ulotettu teroitussyvennyksen 13 avoimen suun 14 taakse muodostamaan siten tukea antava alusta 32 saksien 1 kahvoille 33. Alustalle 32 voi- I: 35 11 90509 daan sijoittaa kohdistusvälineet helpottamaan saksien 1 oikeaan asentoon asettumista suhteessa teroitusosiin 12. Koh-distusvälineisiin voi kuulua, kuten on kuvattu, kaksi kaulusta 34 ja 35, jotka ulkonevat alustasta 32 ja jotka on 5 sijoitettu saksien kahvojen 33 toiseen sormien aukkoon 36. Kohdistusvälineisiin voi myös sisältyä seinämä 37, joka kohoaa ainakin osasta alustan 32 ympärystä ja joka sijoittuu saksien kahvojen 32 ulkopuolen ympärille, kuten kuviossa 13 on kuvattu.
10 Järjestely on sellainen, että kohdistusvälineiden 34, 35 ja 37 oikein asennoimat saksien 1 terät 2 ja 3 ulottuvat (suljettuina) kansiosan 18 sisäänmenoaukon 31 sisään ja lepäävät alla olevien teroitinosien 12 päällä. Tässä asennossa kal-15 1istuvat sakset 1 kahvapäästään ylöspäin suhteessa tukevaan alustaan 32, kuten kuviossa 14 on esitetty. Saksien kumpikin terä 2 ja 3 liittyy vastaavaan toiseen teroitinosaan 12 pikemminkin pieneltä erilliseltä osaltaan kuin koko pituudeltaan. Kuvatussa esimerkissä terän 3 leikkuureunan 6 kärkiosa 20 koskettaa teroitusosan 12 koholla olevaan pääteosaan, ja toisen terän 2 leikkuureuna 6 koskettaa toisen osan 12 koholla olevaa päätyosaa.
Teroitus suoritetaan kohdistamalla saksiin 1 alaspäin suun-: : 25 tautuva voima siten, että teriä 2 ja 3 painetaan sivusuunnassa teroitussyvennykseen 13 ja sen läpi kohti alla olevaa pohjalevyä 15 saavuttamaan kuviossa 15 kuvattu asema. Kohdistusvälineet 34, 35 ja 37 toimivat yhdessä saksien kahvojen 33 kanssa estäen terien 2 ja 3 pitkittäisliikkeen ulos ...30 syvennyksestä 13 teroituksen aikana. Teroitusosien 12 lieriömäinen muoto saa aikaan sellaisen ohjaavan tai kallistavan vaikutuksen, että terät 2 ja 3 voidaan painaa teroitussyvennykseen 13, ja tukilevyt 17 taipuvat ulospäin sallien syvennyksen 13 kasvavan sivuttaisen laajenemisen. Tukilevy-.. 35 jen 17 joustavasta luonteesta johtuen ne ylläpitävät sisäänpäin suuntautuvaa jännitystä teroitusosiin 12 siten, että näiden osien 12 ja niitä koskettavien leikkuureunojen 6 välillä säilyy sopiva puristus. Selvää on kuitenkin, että tä- 12 90509 hän tarkoitukseen voidaan käyttää muitakin esijännityskei-noja.
Kun teriä 2 ja 3 liikutetaan alaspäin läpi teroitussyvennyk-5 sen 13, liikkuu kummankin leikkuureunan 6 ja vastaavan te-roitusosan 12 välinen kosketuskohta 38 (kuviot 16 ja 17) eteenpäin syvennyksen 13 pituussuunnassa. Tämän liikkeen suunta on saksien kummankin terän 2 ja 3 vastainen, ja kuviot 16 ja 17 osoittavat tapahtuvan liikkeen yhdessä terän 3 10 kanssa. Suhteellisen pieni kosketuspinta vähentää joka tapauksessa teroitusosien 12 erilleen liikuttamiseen tarvittavaa voimaa ja mahdollistaa täten terien 2 ja 3 läpikulun syvennyksestä 13, ja tämän vyöhykkeen eteenpäinsiirtyminen takaa, että kumpikin leikkuureuna 6 teroittuu koko pituudel-15 taan. Teroitus lakkaa, kun terät 2 ja 3 on painettu teroitusosien 12 alapuolelle, jolloin ne ovat vapautuneet näiden osien 12 kosketuksesta. Terät 2 ja 3 ovat silloin sijoittuneina taskuun tai onteloon 16 suojatuiksi säilytyksen ajaksi. Saksien poisto tästä säilytysasemasta suoritetaan 20 nostamalla kahvat 33 irti tukilevystä 32 ja vetämällä terät 2 ja 3 pituussuunnassa ulos säilytystaskusta 16. Se tarkoittaa, ettei ole tarpeen palauttaa teriä 2 ja 3 teroitussyven-nyksen 13 läpi. Haluttaessa voidaan terät 2 ja 3 palauttaa säilytystaskuun 16 käänteisellä tavalla, niin ettei teroi-25 tusta tapahdu.
Kuvatulle erityiselle rakennemuodolle on luonteenomaista, että saksien teriä 2 ja 3 liikutetaan teroitettaessa sivusuunnassa, kuten kuviossa 18 on kuvattu, poispäin teroi-.. .30 tussyvennyksen 13 toisesta sivusta. Tämä liike on hyvin pie ni, ja sitä säädetään kummankin terän kapean pitkittäisen kulmapinnan 10 avulla. Teroitus tapahtuu kummankin näiden pinnan 10 poikkisuunnassa, ja sen johdosta on tarpeen, että terät 2 ja 3 seuraavat teroituksen aikana tarkoituksenmu-35 kaista rataa.
Teroitusosien 12 lieriömäinen muoto auttaa edellä mainittuun tarkoitukseen pääsemisessä. Yhden terän 2 tai 3 pitkänomai- 13 90509 nen kulmapinta 10 on aluksi kosketuksessa vastaavan teroi-tusosan 12 lieriömäisen pinnan kanssa tämän osan 12 akselin yläpuolella olevasta kohdasta, kun taas toisen terän kosketus tapahtuu vastaavasti osan 12 akselin kohdalta tai sen 5 alapuolelta. Siksi tapahtuu terän 2 teroittuminen pitkin kaarevaa pintaa kohti teroitussyvennyksen 13 takapäätä, kun taas toisella terällä 3 tapahtuu teroitus pitkin kaarevaa pintaa asiaan kuuluvasta takapäästä poispäin. Nämä kaksi suuntaa ovat samansuuntaiset ja ovat muussa kuin suorassa 10 kulmassa suhteessa pohjalevyn 15 yleistä tasoa vasten.
On ymmärrettävä, että edellä kuvattu vaikutus voidaan saada aikaan myös ei-lieriönmuotoisilla teroitinosilla.
15 Edellä kuvatun järjestelmän mukaisesti muodostavat tukilevy 32 ja pohjalevy 15 osan 39 saksien 1 kotelosta. Tähän osaan 39 on liitetty kääntyvästä toinen sulkuosa 40 avoimen ja suljetun asennon välistä liikettä varten, kuten kuvioissa 13 ja 14 on vastaavasti esitetty, ja se voi olla varustettu 20 sopivilla välineillä pitämään nämä kaksi osaa 39 ja 40 aukaistavasta suljettuina. Jälkimmäiseen tarkoitukseen voitaisiin suositella esimerkiksi salvattavaa jousihakaa. Järjestely on sellainen, että kotelon ollessa suljettuna on saksien 1 poisto estynyt.
25 " Voidaan kehittää välineet liikuttamaan saksien teriä 2 ja 3 itsetoimisesti läpi teroitussyvennyksen 13 kotelon ollessa suljettuna.
-30 Eräs tällainen keino voi käsittää kansiosan 40 sisäpuolisen ulkoneman 41, joka on liitettävissä saksiin 1 esimerkiksi terätapin 5 kohdalta, jolloin teriä 2 ja 3 voidaan painaa teroitussyvennyksen 13 läpi tämän kansiosan 40 sulkemishet-ken loppuvaiheessa. Samaan tarkoitukseen voidaan tietysti 35 käyttää muitakin keinoja.
Kotelon jompikumpi puoli voidaan varustaa mahdollisuudella säilyttää kynsiviilaa 42 (kuvio 13).
14 90509
Edellä olevasta kuvauksesta ilmenee, että keksinnön mukainen teroitin antaa mukavan ja tehokkaan keinon teroittaa saksien terät poikkisuuntaan. Se tarkoittaa, että teroitus suoritetaan pikemminkin saksien leikkuureunojen poikki kuin niiden 5 pituussuuntaan.
Suhteelliset käsityksiä, kuten "ylöspäin", "alaspäin", "yläpuolella" ja "alapuolella", kuten niitä on tämän selityksen yhteydessä käytetty, on käytetty vain kuvauksen mukavuus-10 syistä, eikä niitä tule käsittää ehdotukseksi käyttää teroi-tinta vain määrätyssä asennossa.
Edellä kuvattujen osien rakenteeseen ja järjestelyyn voidaan tehdä lukuisia muutoksia, muunnelmia ja/tai lisäyksiä poik-15 keamatta siitä keksinnön hengestä tai piiristä, siten kuin se on määritetty oheisissa patenttivaatimuksissa.

Claims (26)

1. Saksien teroitusmenetelmä, jotka sakset ovat sentyyppiset, joissa kummankin terän leikkuureuna on sovitettu sattumaan oleellisesti yhteen toisen terän takareunan kanssa 5 saksien ollessa suljetussa asennossa, tunnettu siitä, että terät (2, 3) sijoitetaan V:n muotoiseen syvennykseen (13), joka rajoittuu kahden pitkänomaisen teroitinosan (12) väliin siten, että leikkuureunat (6) ulottuvat yleensä näiden osien (12) pituussuuntaan, ja suljetut terät (2, 3) liikutetaan 10 sivuttain syvennyksen (13) läpi siten, että kummankin leik-kuureunan (6) oleellisesti koko pituus koskettaa toista mainituista osista (12) tämän liikkeen aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu sii-15 tä, että kumpikin leikkuureuna (6) koskettaa etenevästi kyseistä teroitinosaa (12), ja kosketus liikkuu edeten leik-kuureunan (6) toisesta päästä kohti sen toista päätä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu sii-20 tä, että etenevän kosketuksen suunta on kummallekin mainituista leikkuureunoista (6) vastakkainen.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että teriä (2, 3) liikutetaan sivuttain yhteen ...25 suuntaan niiden syvennyksen (13) läpi tapahtuvan liikkeen aikana. 1 Saksien teroitin, johon kuuluu tuki (15), kaksi tukeen liitettyä teroitinosaa (12) ja teroitinosien väliinsä muo- 30 dostama teroitustila siten, että kumpikin teroitinosa (12) muodostaa aina toisen tämän teroitustilan kahdesta sivusta, teroitinosien (12) ollessa sovitetut samanaikaisesti teroittamaan suljetussa asennossa olevien saksien leikkaavat reunat, tunnettu siitä, että teroitustila on syvennyksen (13) 35 muodossa, jossa syvennyksessä on kaksi sivua, jotka muodostuvat mainituista teroitinosista (12), kahden teroitinosan (12) väliinsä rajoittaman syvennyksen (13) muodon ollessa olennaisesti kömpiementtimuoto suljetussa asennossa olevien ie 90509 saksenterien väliinsä muodostamalle muodolle; että syvennyksen (13) kumpikin sivu on pituussuuntaiselta ulottuvuudeltaan ei olennaisesti pienempi kuin teroitettavien saksien leikkuureunojen pituussuuntainen ulottuvuus; että kumpikin 5 teroitinosa (12) toimii terän teroittamiseksi olennaisesti koko syvennyssivun pituudelta, jolloin teroitinosat (12) pystyvät samanaikaisesti teroittamaan kiinni olevien saksenterien leikkuureunat seurauksena siitä, että kukin leikkuu-reuna tulee kosketukseen teroitinosan (12) kanssa suljetussa 10 asennossa olevien saksenterien siirtyessä sivusuuntaan syvennyksen (13) läpi siten, että leikkuureunat ulottuvat pääasiallisesti syvennyksen (13) sivujen suuntaisina.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen teroitin, tunnettu sii- 15 tä, että teroitinosat (12) on järjestetty toistensa suhteen siten, että syvennyksellä (13) on muoto, joka oleellisesti vastaa muotoa, jonka suljettujen saksenterien (2, 3) leikkuureunat (6) määrittävät.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että siinä on joustavat välineet (17), jotka toimivat puristuksen ylläpitäjinä leikkuureunojen (6) ja teroitinosi-en (12) välillä saksenterien (2, 3) liikkeen aikana syvennyksen (13) läpi. 25
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että ainakin toinen teroitinosista (12) on asennettu sivuttain liikkuvaksi suhteessa toiseen osaan (12) ja että joustavat välineet (17) vaikuttavat liikkuvaan teroitinosaan 30 (12) vastustaen tämän osan (12) liikettä poispäin mainitusta toisesta osasta (12).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että joustaviin välineisiin (17) sisältyy ainakin yksi 35 ohjauslevy (17), joka kohtaa liikkuvan teroitinosan (12) kyljen ja joka taipuu joustavasti sallien tämän osan (12) liikkeen yhteen suuntaan poispäin normaalista lepoasennosta.
10. Jonkin patenttivaatimuksista 7, 8 ja 9 mukainen teroi tin, tunnettu siitä, että joustavat välineet (17) vaikutta vat kumpaankin teroitinosaan (12). 17 90 509
11. Jonkin edellisistä patenttivaatimuksista mukainen te roitin, tunnettu siitä, että syvennyksellä (13) on avoin suu (14) sivujensa toisessa päässä, ja mainitussa päällä oleva avoin etupuoli, joka ulottuu toisesta sivusta kohti vastakkaista sivua, jolloin avoin suu (14) ja avoin etuosa salli- 10 vat suljettujen saksenterien (2, 3) liikkeen syvennykseen (13) ja sen läpi sen etupuolelta sen takapuolelle.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että osa tuesta (15) sijaitsee syvennyksen (13) takana 15 ja että teroitinosien (12) ja mainitun tuen osan (15) taakse on sovitettu terien vastaanottotila (16), jolloin järjestely on sellainen, että suljetussa asennossa olevia teriä (2, 3) voidaan liikuttaa pituussuuntaisesti tilaan (16) ja sieltä pois menemättä syvennyksen (13) läpi. 20
13. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen teroitin, tunnettu siitä, että siihen kuuluu kohdistusvälineet (34, 35, 37), jotka toimivat saksien (l) kohdistajina siten, että : saksenterät (2, 3) ovat oikein kohdistettuina suhteessa te- ... 25 roitinosiin (12) syvennyksen (13) läpäisevää liikettä varten teroituksen suorittamiseksi.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että tukeen (15) kuuluu tukilevy (32) , että kohdistusvä- •30 lineet (34, 35, 37) on sijoitettu tukilevylle (32), ja että saksien (l) kahvat (33) tukeutuvat vasten tukilevyä (32), kun näiden saksien (1) teriä (2, 3) liikutetaan läpi teroitus syvennyksen (13).
15. Patenttivaatimuksen 13 tai 14 mukainen teroitin, tun nettu siitä, että kohdistusvälineet (34, 35, 37) toimivat yhdessä saksien (1) kanssa siten, että ne estävät saksen- ie 90 509 terien (2, 3) pitkittäisliikkeen ulos syvennyksestä (13) teroitustoimenpiteen aikana.
16. Patenttivaatimuksen 14 tai 14 ja 15 mukainen teroitin, 5 tunnettu siitä, että tukilevy (32) on järjestetty tukemaan mainittuja saksia (1) suhteessa teroitinosiin (12) siten, että kumpikin leikkuureuna (6) teroittuu etenevästi pitkin pituuttaan toisesta päästä toiseen päähän teriä (2, 3) liikutettaessa syvennyksen (13) läpi. 10
17. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen teroitin, tunnettu siitä, että kullakin teroitinosalla (12) on pinta, joka muodostaa teroitinpinnan osan, kullakin teroitinpinnal-la on pituussuuntainen akseli, joka ulottuu yhdensuuntaisena 15 syvennyksen sivun kanssa, ja kunkin teroitinpinnan pituussuuntainen akseli kallistuu alustaan (15) nähden, jolloin toisen teroitinpinnan kallistuskulma on vastakkainen toisen teroitinpinnan kallistuskulmaan nähden niin, että teroi-tinosat (12) toimivat siten, että toisen leikkuureunan te-20 roitinvyöhyke (38) siirtyy etenevästi leikkuureunan (6) toisesta päästä kohti sen toista päätä, ja samaan aikaan toisen leikkuureunan (6) teroitusvyöhyke (38) siirtyy etenevästi vastakkaiseen suuntaan.
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen teroitin, tunnettu sii tä, että teroitinpinnat ovat limittäin osalla niiden pituus-suuntaista ulottuvuutta niin, että teroitinosat (12) reagoivat terien (2, 3) kanssa teroitusvaiheen aikana sillä tavalla, että terät siirtyvät sivuttain kohti toista teroitinosaa 30 (12) ja poispäin toisesta teroitinosasta (12) nousun tapah tuessa yleensä tuen poikkisuuntaan.
19. Jonkin patenttivaatimuksen 5-15 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että kumpikin teroitinosa (12) on lieriömäisen 35 tangon muotoinen ja että tangot (12) ovat toisesta päästään päällekkäin ja erkanevat tässä päässä toisistaan rajoittaen väliinsä syvennyksen (13). il 19 90 509
20. Patenttivaatimuksen 19 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että tangot (12) on sovitettu pohjalevyyn (15), joka muodostaa osan mainitusta tuesta (15), ja että toinen tangoista (12) kallistuu ulospäin pohjalevystä (15) tangon toi- 5 sesta päästä (19) poispäin ja toinen tanko (12) kallistuu pohjalevystä (15) poispäin kohti ensiksi mainitun tangon (12) mainittua toista päätä (19).
21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen teroitin, tunnettu siilo tä, että kumpikin tanko (12) on asennettu pyörimään tuen (15) suhteen.
22. Patenttivaatimuksen 19, 20 tai 21 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että tangot (12) on sovitettu toimimaan yh- 15 dessä saksenterien (2, 3) kanssa teroitustoimenpiteen aikana siten, että ensimmäisen teroitusreunan (6) ja ensimmäisen tangon (12) välinen kosketusvyöhyke (38) sijaitsee tämän ensimmäisen tangon (12) pituusakselin yläpuolella ja toisen teroitusreunan (6) ja toisen tangon (12) välinen kosketus-20 vyöhyke (38) sijaitsee tämän toisen tangon (12) pituusakselin alapuolella.
23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että kumpikin kosketusvyöhyke (38) muodostaa jokaisella •25 hetkellä vain osan vastaavasta tangosta (12) ja liikkuu tämän tangon (12) pituussuunnassa terien (2, 3) liikkuessa syvennyksen (13) läpi.
24. Patenttivaatimuksen 23 mukainen teroitin, tunnettu sii-- ;30 tä, että kosketusvyöhyke (38) siirtyy terien (2, 3) syvennyksen (13) läpi tapahtuvan liikkeen aikana sivuttain poikki ensimmäisen tangon (12) pintaa, jotta se olisi lähempänä mainittua toista tankoa (12), ja toisen tangon (12) kosketusvyöhyke (38) siirtyy sivuttain, jotta se olisi kauempana 35 mainitusta ensimmäisestä tangosta (12). 20 90 509
25. Patenttivaatimuksen 23 tai 24 mukainen teroitin, tunnettu siitä, että poikittaisen siirtymän suunta on kummallekin tangolle (12) vastakkainen.
26. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen teroitin, tunnettu siitä, että tuki (15) muodostaa osan (39) saksien (1) kotelosta ja että tähän kotelon osaan (39) on liitetty suljinosa (40) avoimen ja suljetun asennon välistä liikettä varten ja että suljinosa (40) pystyy aikaansaamaan saksen-10 terien (2, 3) liikkeen syvennyksen (13) läpi niiden suljettuun asentoon johtavan liikkeen aikana.
27. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen teroitin, tunnettu siitä, että teroitinosat (12) on liitetty tuen poh-15 jalevyyn (15) ja teroitinosien (12) päällä on peittävä ontto kansiosa (18) siten, että ne ovat suljettuina kansiosan (18) ja pohjalevyn (15) väliin, ja että kansiosassa (18) on si-säänmenoaukko (31), joka sallii suljettujen saksenterien (2, 3. siirtämisen mainittuun syvennykseen (13) teroituksen suo-20 rittamista varten.
FI881564A 1987-04-06 1988-04-05 Saksien teroitusmenetelmä ja teroitin FI90509C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AUPI127187 1987-04-06
AUPI127187 1987-04-06

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI881564A0 FI881564A0 (fi) 1988-04-05
FI881564A FI881564A (fi) 1988-10-07
FI90509B true FI90509B (fi) 1993-11-15
FI90509C FI90509C (fi) 1994-02-25

Family

ID=3772097

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI881564A FI90509C (fi) 1987-04-06 1988-04-05 Saksien teroitusmenetelmä ja teroitin

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4825544A (fi)
JP (1) JPS63318249A (fi)
KR (1) KR970003484B1 (fi)
BR (1) BR8801586A (fi)
CA (1) CA1277838C (fi)
DK (1) DK178688A (fi)
FI (1) FI90509C (fi)
GR (1) GR880100224A (fi)
IN (1) IN170985B (fi)
NZ (1) NZ224037A (fi)
PH (1) PH24856A (fi)
ZA (1) ZA882241B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20050204566A1 (en) * 2004-03-22 2005-09-22 Denise Loporcaro Travel food scissor
US8661690B2 (en) * 2008-10-16 2014-03-04 Mcpherson's Limited Scissors and sharpening arrangement

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2061167B (en) * 1979-10-26 1982-12-22 Wiltshire Cutlery Co Pty Scissors
US4348809A (en) * 1979-11-19 1982-09-14 Wiltshire Cutlery Company Proprietary Limited Combination sharpener device and scissors
JPS5676368A (en) * 1979-11-21 1981-06-23 Wiltshire Cutlery Co Pty Holding sharpening method and its device

Also Published As

Publication number Publication date
JPS63318249A (ja) 1988-12-27
FI881564A0 (fi) 1988-04-05
BR8801586A (pt) 1988-11-08
NZ224037A (en) 1989-10-27
PH24856A (en) 1990-12-26
ZA882241B (en) 1988-09-21
CA1277838C (en) 1990-12-18
IN170985B (fi) 1992-06-27
DK178688D0 (da) 1988-03-30
KR970003484B1 (ko) 1997-03-18
GR880100224A (el) 1989-01-31
KR880012308A (ko) 1988-11-26
FI90509C (fi) 1994-02-25
US4825544A (en) 1989-05-02
DK178688A (da) 1988-10-07
FI881564A (fi) 1988-10-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
AU2009251449B2 (en) Blade support for multi-blade razor cartridges
AU2004229111B2 (en) Saw chain for a power chain saw
US7536803B2 (en) Cutting guide for electric scissors
US20030140761A1 (en) Paper trimmer
AU2003207693A1 (en) Paper trimmer
EP1702728A1 (en) Reciprocating type electric shaver
FI79963C (fi) Foerstyvat skaerblad med svaengbartoch utbytbart eggelement.
FI90509B (fi) Saksien teroitusmenetelmä ja teroitin
DE3300861A1 (de) Rasierklingenhalterung, insbesondere rasierapparat
CN1037303A (zh) 一种改进的信封开启工具
US20160361827A1 (en) Blade support for multi-blade razor cartridges
JPS6030521B2 (ja) モ−タ−チエ−ンソ−用ソ−チエ−ン
JP2001511682A (ja) 安全かみそり
US20230275382A1 (en) Pressing jaws and method for producing a pressed part, and method for pressing with pressing jaws
KR880006014A (ko) 보강된 탄성 중합체 플라이 절단장치
US4452286A (en) Apparatus for cutting tree parts
US10035277B2 (en) Apparatus and system for cutting a pattern in a sheet material
CN102161120B (zh) 锉刀引导件
US4343089A (en) Outer blade of electric shavers
KR100392926B1 (ko)
US2520487A (en) Swinging blade razor
DE202022105079U1 (de) Schneidgerät zum Ablängen von Rohren oder Hülsen
FI68777B (fi) Rakapparater och rakapparaternas bladelement
EP3653081B1 (de) Auswechselbarer schleifkörper
EP0286311A1 (en) Scissors sharpener

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: MCPHERSON S LIMITED