FI90482B - Sähkömagneettinen jarrulaite urheiluharjoituslaitetta varten - Google Patents

Sähkömagneettinen jarrulaite urheiluharjoituslaitetta varten Download PDF

Info

Publication number
FI90482B
FI90482B FI863970A FI863970A FI90482B FI 90482 B FI90482 B FI 90482B FI 863970 A FI863970 A FI 863970A FI 863970 A FI863970 A FI 863970A FI 90482 B FI90482 B FI 90482B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
winding
circuit
generator
iron
braking device
Prior art date
Application number
FI863970A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI90482C (fi
FI863970A (fi
FI863970A0 (fi
Inventor
Rainer Fey
Gerhard Dumbser
Original Assignee
Fichtel & Sachs Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Fichtel & Sachs Ag filed Critical Fichtel & Sachs Ag
Publication of FI863970A0 publication Critical patent/FI863970A0/fi
Publication of FI863970A publication Critical patent/FI863970A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90482B publication Critical patent/FI90482B/fi
Publication of FI90482C publication Critical patent/FI90482C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02KDYNAMO-ELECTRIC MACHINES
    • H02K49/00Dynamo-electric clutches; Dynamo-electric brakes
    • H02K49/02Dynamo-electric clutches; Dynamo-electric brakes of the asynchronous induction type
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63BAPPARATUS FOR PHYSICAL TRAINING, GYMNASTICS, SWIMMING, CLIMBING, OR FENCING; BALL GAMES; TRAINING EQUIPMENT
    • A63B21/00Exercising apparatus for developing or strengthening the muscles or joints of the body by working against a counterforce, with or without measuring devices
    • A63B21/005Exercising apparatus for developing or strengthening the muscles or joints of the body by working against a counterforce, with or without measuring devices using electromagnetic or electric force-resisters
    • A63B21/0053Exercising apparatus for developing or strengthening the muscles or joints of the body by working against a counterforce, with or without measuring devices using electromagnetic or electric force-resisters using alternators or dynamos
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02PCONTROL OR REGULATION OF ELECTRIC MOTORS, ELECTRIC GENERATORS OR DYNAMO-ELECTRIC CONVERTERS; CONTROLLING TRANSFORMERS, REACTORS OR CHOKE COILS
    • H02P15/00Arrangements for controlling dynamo-electric brakes or clutches

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Orthopedic Medicine & Surgery (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Physical Education & Sports Medicine (AREA)
  • Braking Arrangements (AREA)
  • Dynamo-Electric Clutches, Dynamo-Electric Brakes (AREA)
  • Connection Of Motors, Electrical Generators, Mechanical Devices, And The Like (AREA)
  • Synchronous Machinery (AREA)

Description

1 90482 Sähkömagneettinen jarrulaite urheiluharjoituslaitetta varten
Keksinnön kohteena on sähkömagneettinen jarrulaite 5 urheiluharjoituslaitetta varten, erityisesti ergometriä varten.
Ergometrit ovat polkupyörällä käytettävien seison-talaitteiden kaltaisia, joissa on polkupyörän takapyörän sijasta vauhtipyörä, jota käytetään poljinkäytöllä. Vauh-10 tipyörään vaikuttava, säädettävä jarrulaite säätää vastusta, joka asetetaan vastustamaan poljinkäyttöä. Ergometri voi olla muodostettu puhtaasti harjoituslaitteeksi. Mutta se voi myös olla kytketty mittauslaitteeseen, joka mittaa poikimien polkemisella tuotetun energian ja mahdollisesti 15 harjoittelevan henkilön lääkinnälliset mittaustiedot.
Yksinkertaisissa ergometrilaitteissa on jarrulaite muodostettu mekaaniseksi kitkajarruksi, esimerkiksi jarru-hihnan tai rumpujarrun muodossa. Mekaanisissa kitkajarruissa on kuitenkin kulumisen haitta.
20 Edelleen on tunnettua järjestää vauhtipyörään pyör- revirtajarru. Sellainen pyörrevirtajarru on itse asiassa kulumaton. Tunnetuissa pyörrevirtajarruissa täytyy sähkövoima johtaa kuitenkin sähköverkosta. Tunnetuissa verkosta riippumattomasti käytettävissä pyörrevirtajarruissa pitää 25 jarrutussuorituksen säätämiseksi kestomagneetin sijaintia muuttaa mekaanisesti.
Keksinnön tehtävänä on saada aikaan sähkömagneettinen jarrulaite urheiluharjoituslaitetta varten, erityisesti ergometri, jonka jarrulaite on sähkösäätöinen, mutta jota 30 voidaan käyttää ilman ulkopuolisen sähkövoiman syöttöä. Jarrulaitteen pitää edelleen olla muotoiltu rakenteellisesti yksinkertaiseksi.
Keksinnön mukainen sähkömagneettinen jarrulaite käsittää staattorin ja staattorin suhteen kiertoakselin ympä-35 ri kääntyvän roottorin. Staattorilla ja roottorilla on kulloinkin moninapaiset ferromagneettiset piirit, jotka 2 90482 muodostavat yhdessä magneettisen piirin. Ferromagneettisiin piireihin on järjestetty käämitykset, joista toinen on muodostettu herätyskäämiksi ja toinen generaattorikäämiksi. Herätyskäämin ferromagneettisella piirillä on remanenssi-5 magneettiset ominaisuudet, niin että roottorin ja staatto-rin suhteellisessa kierrossa generaattorikäämissä tulee indusoida alkujännite. Herätyskäämi on liitetty liukuren-gasjärjestelyllä generaattorikäämiin ja herätetään gene-raattorikäämin tuottamalla virralla. Sähköohjauslaitteella, 10 joka on yksinkertaisimmassa tapauksessa potentiometri, mutta muodostettu kuitenkin edullisesti virransäätökytki-meksi, säädetään herätyskäämillä johdettu virta. Generaat-torikäämin ferromagneettiseen piiriin on edelleen järjestetty oikosuljettu käämi. Herätyskäämin ohjauslaitteella 15 muutettava magneettikenttä indusoi oikosuljetussa käämissä oikosulkuvirran ja tuottaa siten herätevirralle suhteellisen jarrutusmomentin.
Keksinnön eräässä edullisessa muodostuksessa on herätyskäämillä varustettu, remanenssimagneettinen piiri muo-20 dostettu kynsinapa-ferromagneettiseksi piiriksi. Herätys-käämityksessä on tässä kysymyksessä kiertoakselin suhteen samankeskinen käämi, kun taas kynsinapa-ferromagneettinen piiri käsittää käämin suhteen samankeskisen, remanenssi-magneettisen väliputken, joka on magneettista kovaa terästä, 25 erityisesti C-35:stä, jonka akselinsuuntaisiin etupintoihin liittyvät ilmatiiviisti rengaslevyn muotoiset kynsi-napakannattimet. Kynsinapakannattimissa on akselinsuuntai-sesti toistensa päällä olevat kynsinavat, jotka tuottavat ympäryssuunnassa vuorotellen ja vastaavasti moninapaisen, 30 ympäryssuunnassa vaihtuvan magneettikentän huolimatta herätyskäämin tasavirtaherätyksestä.
Generaattorikäämityksen ferromagneettisessa piirissä on kynsinavan suhteen säteittäisesti vastapäätä olevia napoja niihin järjestettyine käämeineen. Generaattorikäämi-35 tyksen käämeissä voi olla kysymyksessä silmukkakäämityk- set, edullisesti kuitenkin aaltokäämityksillä varustettuna.
3 90482
Myös oikosulkukäämityksessä on kysymyksessä edullisesti aaltokäämitykset. Oikosulkukäämitys voi kuitenkin olla muodostettu myös häkkikäämityksen muodossa, jossa on ak-selinsuunnassa kahden oikosulkurenkaan väliin ulottuvat 5 johtimet tai sauvat.
Eräässä edullisessa suoritusmuodossa on staattori järjestetty säteittäisesti roottorin sisäpuolelle ja kannattaa akselinsuunnassa sen ferromagneettisen piirin sivulla säteittäisiä tuulettimen siipiä. Kynsinapa-ferromag-10 neettinen piiri muodostaa roottorin ja staattorin väliin akselinsuuntaisia kanavia, jotka huolehtivat yhdessä sä-teistuulettimen kanssa sekä roottorin että myös staattorin riittävästä tuuletuksesta. Säteittäisesti ulkopuolella oleva roottori kannattaa tarkoituksenmukaisesti myös generaat-15 torikäämitystä ja oikosulkukäämitystä, mikä parantaa edelleen jarrulämmön poistoa.
Ohjauslaite on edullisesti liitetty staattorilla rakenneyksikköön ja kannattaa myös liukurengasjärjestelyyn järjestettyjä harjoja. Tällä tavoin saadaan aikaan kaiken 20 kaikkiaan tiivis rakenneyksikkö.
Keksinnön mukaista jarrulaitetta voidaan käyttää ergometrilaitteiden lisäksi myös kaikenlaisissa harjoitus-laitteissa, esimerkiksi soutu- tai juoksupyörä-harjoitus-laitteissa.
25 Seuraavassa selitetään keksinnön suoritusesimerkke- jä tarkemmin piirustusten perusteella. Niissä esittää kuvio 1 kaavamaista, osittain pituusakselin suuntaisena leikkauksena esitettyjä jarrulaitetta harjoituslai-tetta, erityisesti ergometriä varten; 30 kuvio 2 pituusakselin suuntaista leikkausta jarru- laitteen muunnoksesta ja kuvio 3 kuvion 2 mukaisen jarrulaitteen roottori-käämityksen kytkinkaavaa.
Sähkömagneettinen jarrulaite kuviossa 1 käsittää 35 kiinteästi akselissa 1 olevan staattorin 3 sekä laakereilla 5, 7 kääntyvästi akselissa 1 olevan roottorin 9. Akseli 1 4 90482 on kiinnitetty harjoituslaitteen, esimerkiksi ergometrin haarukkaan 11 ja pitää staattorin 3 kiinteästi haarukassa 11. Roottoriin 9 on kiinnitetty käytinhammaspyörä 13 käyt-töketjua tai käyttöhammashihnaa varten, jolla poljinkäy-5 töllä tai vastaavalla roottoria 9 voidaan pyörittää suhteessa kiinteään staattoriin 3.
Staattori 3 on muodostettu kynsinapapyöräksi, jonka ferromagneettisessa piirissä on akselia 1 kiinteästi ympäröivä väliputki 15 sekä akselinsuunnassa molemminpuolises-10 ti väliputkessa olevat kynsinapakannattimet 17, 19. Kynsi-napakannattimet 17, 19 ovat rengaslevyn muotoiset ja liittyvät ilmatiiviisti väliputken 15 akselinsuuntaisiin etupintoihin. Ulkokehällään kannattavat kynsinapakannattimet 17, 19 useita kehänsuunnassa kulloinkin toistensa suhteen 15 epäkeskeisiä kynsinapoja 21, 23. Kummankin kynsinapakan- nattimen 17, 19 kynsinavat 21, 23 ovat päällekkäin väliputken 15 akselinsuuntaisesti vastakkaisilla puolilla, jolloin ne menevät limittäin akselinsuunnassa ja ulottuvat olennaisesti väliputken 15 koko akselinsuuntaisen pituuden yli.
20 Staattorin 3 ympäryssuunnassa katsottuna vuorottelevat kynsinavat 21, 23. Väliputki 15 muodostuu remanenssimagneet-tisesta teräksestä, esimerkiksi teräksestä C-35. Yhteen kyn-sinapojen 21, 23 rajoittamista tiloista on järjestetty he-rätyskäämi 25 akselinsuuntaisesti akseliin 1 nähden. Herä-25 tyskäämi 25 ympäröi väliputkea 15 ja tuottaa tasavirtahe-rätyksessä kynsinapakannattimissa 17, 19 magneettisen tasa-virtakentän, joka muuttuu paikallisesti kynsinapojen 21, 23 välissä ympäryssuunnassa.
Roottorissa 9 on kahden laakereihin 5, 7 kiinnitet-30 tyjen laakerin laipan 27, 29 välissä peltinen välirengas 31, joka ympäröi staattoria 3 tiukasta, kuitenkin kosketuk-settomasti. Välirenkaan 31 sisäkehällä on useita akselin suunnassa kulkevia uria 33, jotka kehänsuunnassa katsottuna muodostavat väliinsä navat 35. Roottorin 9 navat 35 si-35 jaitsevat säteittäisesti vastapäätä kynsinapoja 21, 23. Roottorin napojen lukumäärä on parilukuinen kerrannainen 5 90482 staattorin 3 napojen lukumäärästä. Urissa 33 kulkevat ge-neraattorikäämityksen 39 kääminjohtimet 37, jossa käämityksessä herätyskäämin 25 tuottama magneettikenttä roottorin 9 pyöriessä indusoi vaihtojännitteen. Generaattorikää-5 mityksen 39 liitännät on liitetty kahdella rengasmaisesti suljetulla liukurenkaalla 41, 43, joihin harjat 45, 47 no-jaavat joustavasti.
Harjoihin 45, 47 on liitetty virransäätökytkin 49, joka tasasuuntaa generaattorikäämityksen 39 roottorin 9 10 pyöriessä tuottaman vaihtojännitteen tasasuuntauskytkennäs-sä 51, jota ei ole lähemmin esitetty ja johtaa tavanomaisella virransäätöpiirillä herätyskäämin 25 53:n kohdalla selitetyt liitännät tasavirtana säädettävällä amplitudilla. Herätystasavirran amplitudi on säädettävissä virransäätö-15 kytkennän 49 säätövastukseksi muodostetussa nimellisarvo-anturissa .
Roottorin 9 välirenkaassa 31 on edelleen oikosulku-käämitys 57, joka johtaa staattorin 3 kentän läpi. Oiko-sulkukäämityksessä 57 on uriin 33 asetetut johtimet 59, 20 jotka on liitetty peltirenkailla 61, 63 päistään toisiinsa.
Jarrulaitteen valmistuksessa magnetisoitu, remanens-simagneettinen väliputki 15 tuottaa generaattorikäämityk-sessä 39 alkuläpivirtauksen, joka vaikuttaa roottorin 9 pyöriessä riippumatta ulkoisista virtalähteistä herätys-25 käämin 25 alkuherätyksen, joka kohoaa sitten generaattori-käämityksestä 39 syötetyn herätyskäämin 25 takaisinkytken-tävaikutuksella nimellisarvoanturiin 55 säädettyyn arvoon asti. Generaattorikäämin 39 läpivirtausta vastaavasti kasvaa myös oikosulkukäämityksen 57 läpivirtaus ja sen mukana 30 roottorin 9 kiertymistä vastaan vaikuttava jarrutusmoment-ti. Jarrutusmomentti on olennaisesti verrannollinen herätyskäämin 25 herätysvirtaan ja voidaan sen vuoksi säätää nimellisarvoanturille 55. Mitkään ulkopuoliset virtalähteet eivät ole tarpeen, sen jälkeen kun myös generaattori-35 käämitys 39 tuottaa virransäätökytkennän 49 käyttöjännitteen .
6 90482
Oikosulkukäämitys 57 tuottaa jarrutusmomentin sähkömagneettisin keinoin, koska se tuottaa vastamagneetti-kentän, joka vaikuttaa herätyskäämin 25 kenttää vastaan. Oikosulkukäämitys 57 muodostuu edullisesti hyvin sähköä 5 johtavasta materiaalista, esimerkiksi kuparista tai alumiinista. Oikosulkukäämityksen 57 napojen lukumäärä voi olla erilainen kuin generaattorikäämityksen 39 napojen lukumäärä.
Kuvio 2 esittää jarrulaitteen muunnosta kuviosta 1. Samalla tavalla toimivat osat on varustettu kuvion 1 viite-10 numeroilla ja varustettu niiden erottamiseksi kirjaimella a. Tarkemmin selvittämiseksi viitataan kuvion 1 selitykseen. Osat ovat yksityiskohdittain viitenumeroiden 1-49, 53, 57 ja 59 mukaisia. Osia 51 ja 55 ei ole esitetty kuviossa 2, mutta ne ovat kuitenkin olemassa.
15 Kuvion 2 jarrulaite käsittää puolestaan kynsinapa- pyöräksi muodostetun staattorin 3a, jonka kynsinapa-ferro-magneettisessa piirissä on remanenssimagneettinen väliput-ki 15a ja kaksi akselinsuunnassa ilmatiiviisti liittyvää kynsinapakannatinta 17a, 19a samoin kuin yksi herätyskää-20 mi 25a. Väliputki 15a ja kynsinapakannattimet 17a, 19a on puristettu akselin 1a uritetun osan 65 päälle. Osalla 65 on suurempi läpimitta kuin akselinsuunnassa kummallakin puolella olevilla alueilla ja se kiinnittää roottoria 9a kannattavia laakereita 5a, 7a akselinsuunnassa. Roottorissa 25 9a on pellitetty ja akselinsuunnassa kulkevilla urilla 33a napoihin 35a jaettu välirengas 31a. Välirenkaan 31a pelti-paketti on kiinnitetty niiteillä 67 yhdeksi yksiköksi. Roottorin laakerin laipat 27a ja 29a on varustettu ulkoym-pärykseltään ohjauspinnoilla 69, 71 ergometrin vauhtipyö-30 rää varten, joka voidaan kiinnittää laakerin laipan 27a kiinnityslaippaan 73. Ruuvit 75 liittävät välirenkaan 31a ja laakerin laipat 27a, 29a yhdeksi yksiköksi.
Erona silmukkakäämitykseksi muodostetulle generaat-torikäämitykselle 39 kuviossa 1 on generaattorikäämitys 35 39a kuviossa 2 muodostettu aaltokäämitykseksi. Oikosulku käämitys 57a on samoin muodostettu aaltokäämitykseksi ja h 1 90482 vastaavasti asetettu käämimallille kuviossa 3 yhdessä ge-neraattorikäämityksen 39a kanssa välirenkaan 31a uriin 33a. Esitetyssä suoritusesimerkissä on välirenkaalla 31a 24 napaa 35a staattorin 3a 12 kynsinapaa vastapäätä. Käämitysten 5 39a, 57a johtimet 37a ja 59a on kulloinkin asetettu kahden uran käämitysaskeliin kolmikerroskäämityksen muodossa. Kää-mitysalut on merkitty A:lla, B:llä ja C:llä ja käämityksen loput X:llä, Y:llä ja Z:lla. Kulloinkin jälkeenasetettu numero 1 merkitsee parittomia uria, numero 2 parillisia uria. 10 Johtimet on asetettu käämitysjärjestyksessä A-B-C uriin 33a. Generaattorikäämitys 39a käsittää käämityskaavion B1-Y1-B2-Y2. On neljä oikosulkukäämitystä: A1-Z1, C1-X1, A2-Z2 ja C2-X2. Kunkin oikosulkukäämityksen alku ja loppu on, kuten kuviosta 3 on nähtävissä, liitetty toisiinsa.
15 Ehdotetunlainen käämitys tuottaa riippumatta roottorin kiertokulmasta suhteellisen tasaisen jarrutusmomentin.
Staattorin 3a kynsinavat 21a ja 23a jättävät herä-tyskäämin 25a ja välirenkaan 31a sisäkehän väliin akselin-suunnassa kulkevat tuuletuskanavat 77. Kun laakerin lai-20 palla 27a on useita akselinsuuntaisia aukkoja 79, on laakerin laippa 29a varustettu puolestaan usealla kehänsuun-nassa jaetulla säteittäisellä tuuletussiivellä 81, jotka ovat yhteydessä laakerin laipan 29a säteittäisillä rei-illä kanaviin 77. Säteittäiset tuuletinsiivet 81 huolehti-25 vat roottorin 9a pyöriessä akselinsuuntaisesta ilmanvirtauksesta laakerinlaipoilla 27a, 29a ja välirenkaalla 31a muodostetussa kotelossa.
Akselille 1a on säteittäisillä tuuletinsiivillä 81 varustetun laakerin laipan 29a viereen kiinnitetty kansi 30 83, joka sulkee sisäänsä kytkinlevyn 85. Kytkinlevyssä 85 on virransäätökytkennän 49a rakenne-elementit samoin kuin harjat 45a ja 47a. Harjoihin 45a, 47a järjestetyt liuku-renkaat 41a, 43a on asetettu painetulla kytkentätekniikalla levyrenkaaseen 87, joka on kiinnitetty, esimerkiksi 35 niitattu, laakerin laippaan 29a. Generaattorikäämityksen 39a liitosjohdot on johdettu ulos laakerin laipan 29a 8 9G482 aukoista ja liitetty liukurenkaisiin 41a, 43a. Herätyskää-min 25a liitosjohdot 53a on johdettu akselin 1a akselin-suuntaisessa urassa laakerin 7a alta kytkinlevyyn 85. Jar-rulaite muodostaa siten kokonaisuudessaan verkosta riippu-5 mattomasti käytettävän, tiiviin yksikön. Nimellisarvoan-turi, jolla jarrutusmomentti voidaan säätää, voidaan liittää erillisellä kaapelilla kytkinlevyn 85 kanssa ja järjestää sopivaan paikkaan.
J

Claims (12)

1. Sähkömagneettinen jarrulaite urheiluharjoitus-laitetta, erityisesti ergometriä varten, tunnettu 5 staattorista (3) ja suhteessa staattoriin kiertoakselin ympäri kääntyvästä roottorista (9), jolloin staattorissa (3) ja roottorissa (9) on kulloinkin moninapaisia ferromagneettisia piirejä (15, 17, 19, 31), jotka muodostavat yhdessä magneettisen piirin ja jolloin yhdellä ferromagneettisista 10 piireistä (15, 17, 19) on remanenssimagneettinen ominaisuus, ferromagneettisiin piireihin (15, 17, 19) järjestetyistä käämityksistä (25, 39), joista remanenssimagneetti-seen piiriin (15, 17, 19) järjestetty käämitys on muodostettu herätyskäämitykseksi (25) ja toinen käämitys generaat-15 torikäämitykseksi (39), liukurengasjärjestelystä (41, 43), jolla herätyskäämitys (25) on liitetty generaattorikäämi-tykseen (39) , generaattorikäämityksen (39) ferromagneettiseen piiriin (31) järjestetystä oikosulkukäämityksestä (57) ja ohjauslaitteesta (49) herätyskäämitykseen (25) generaat-20 torikäämityksestä (39) johdetun virran suuruuden säätämiseksi .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen jarrulaite, tunnettu siitä, että herätyskäämitys on muodostettu kiertoakselin (1) suhteen samankeskiseksi herätyskää- 25 miksi (25) ja remanenssimagneettinen piiri kynsinapa-ferro-magneettiseksi piiriksi (15, 17, 19), jossa on useita ak-selinsuunnassa herätyskäämin (25) vastakkaisilla puolilla akselinsuunnassa päällekkäin olevia, kehänsuunnassa vuorot-televia kynsinapoja (21, 23), että generaattorikäämityksen 30 (39) ferromagneettisessa piirissä (31) on pehmeteräs-väli- rengas (31), jossa on säteittäisesti kynsinapoja (21, 23) vastapäätä olevia napoja (35) ja generaattorikäämityksessä (39) on ainakin yksi napoihin järjestetty käämi.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen jarrulaite, 35 tunnettu siitä, että pehmeärauta-välirengas (31) sulkee sisäänsä remanenssimagneettisen piirin (15, 17, 10 90482 19. ja siinä on säteittäisesti sisäänpäin olevat navat (35).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen jarrulaite, tunnettu siitä, että pehmeärauta-välirenkaassa (31) on napojen (35) muodostamiseksi akselinsuunnassa kulkevat 5 urat (33), joihin on asetettu sekä generaattorikäämityksen (39) johtimet (37, 39) että myös oikosulkukäämitys (57).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen jarrulaite, tunnettu siitä, että generaattorikäämitys (39a) ja oikosulkukäämitys (57a) on muodostettu aaltokäämityk- 10 seksi.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen jarrulaite, tunnettu siitä, että oikosulkukäämityksessä (57) on akselinsuunnassa ferromagneettisen piirin (31) kummallakin puolella oikosulku-peltirenkaat (61, 63), jotka on 15 liitetty toisiinsa urissa (33) kulkevilla johtimilla (59).
7. Patenttivaatimuksen 3 mukainen jarrulaite, tunnettu siitä, että roottorissa (9a) on generaattorikäämitys (39a) ja akselinsuunnassa pehmeärauta-väli-renkaan (31a) sivuilla säteittäiset tuuletinsiivet (81).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen jarru- laite, tunnettu siitä, että generaattori-ferro-magneettipiirin (31) napojen lukumäärä on sama kuin herätys-ferromagneettipiirin (15, 17, 19) napojen lukumäärän pari-lukuinen kerrannainen.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen jarru- laite, tunnettu siitä, että liukurengasjärjestelyssä on kaksi renkaan muotoista, suljettua liukurataa (41, 43) ja että ohjauslaite (49) on liitetty tasasuunnin-asteella (51) generaattorikäämitykseen (39).
9 90482
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen jarrulaite, tunnettu siitä, että ohjauslaite (49) on muodostettu tasavirta-säätöpiiriksi.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen jarrulaite, tunnettu siitä, että staattorissa (3a) 35 on harjoituslaitteeseen kiinnitettävä akseli (1a) ja että ohjauslaite (49a) käsittää akselinsuunnassa staattori- i 11 90482 ferromagneettipiirin (15a, 17a, 19a) sivulla akseliin (1a) kiinnitetyn kytkinlevyn (85) varustettuna ohjauslaitteen (49a) rakenne-elementeillä.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen jarrulaite, 5 tunnettu siitä, että kytkinlevyssä (85) on liuku-rengasjärjestelyyn (41a, 43a) järjestetyt harjat (45a, 47a) . 12 yo 482
FI863970A 1985-10-02 1986-10-01 Sähkömagneettinen jarrulaite urheiluharjoituslaitetta varten FI90482C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3535157 1985-10-02
DE3535157 1985-10-02

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI863970A0 FI863970A0 (fi) 1986-10-01
FI863970A FI863970A (fi) 1987-04-03
FI90482B true FI90482B (fi) 1993-10-29
FI90482C FI90482C (fi) 1994-02-10

Family

ID=6282567

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI863970A FI90482C (fi) 1985-10-02 1986-10-01 Sähkömagneettinen jarrulaite urheiluharjoituslaitetta varten

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4713567A (fi)
JP (1) JPH0757089B2 (fi)
DE (1) DE8528075U1 (fi)
DK (1) DK467986A (fi)
FI (1) FI90482C (fi)
FR (1) FR2588134B1 (fi)
NO (1) NO863910L (fi)
SE (1) SE464605B (fi)

Families Citing this family (40)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2499647B1 (fr) * 1981-02-06 1989-03-03 Nova Scotia Res Found Perfectionnements aux accouplements magnetiques hermetiques
JPS63194678A (ja) * 1987-02-09 1988-08-11 任天堂株式会社 自転車式トレ−ニング装置
DE3835176A1 (de) * 1988-10-15 1990-04-19 Stromag Maschf Elektromagnetische bremseinrichtung, insbesondere fuer heimsport- oder medizinische trainingsgeraete
US5072930A (en) * 1990-03-02 1991-12-17 Giant Manufacturing Co., Ltd. Load applying device for an exercise bicycle
US5042794A (en) * 1990-03-02 1991-08-27 Giant Manufacturing Co., Ltd. Load applying device for an exercise bicycle
US5205801A (en) * 1990-03-29 1993-04-27 The Scott Fetzer Company Exercise system
AT398377B (de) * 1990-04-03 1994-11-25 Wunderl Johann Trainingsgerät
JPH0680380U (ja) * 1993-04-15 1994-11-08 株式会社明電舎 車両用リターダ
JPH0819230A (ja) * 1994-06-24 1996-01-19 Hitachi Koki Co Ltd 高周波モータ
DE19517090C2 (de) * 1995-05-15 2001-04-19 Frank Werfel Belastungseinrichtung für Trainingsgeräte
JPH09149598A (ja) * 1995-11-20 1997-06-06 Seiko Epson Corp 冷却ファンおよび冷却ファン組立体
US5986379A (en) * 1996-12-05 1999-11-16 General Electric Company Motor with external rotor
US5962938A (en) * 1997-10-21 1999-10-05 General Electric Company Motor with external rotor
US6680555B1 (en) * 1998-12-04 2004-01-20 Zf Friedrichshafen Ag Electromagnetic hysteresis unit
JP2000262038A (ja) * 1999-03-09 2000-09-22 Cateye Co Ltd エルゴメータの負荷装置
US6133666A (en) * 1999-03-25 2000-10-17 General Electric Company Electric motor with a stator including a central locator
US6147465A (en) * 1999-03-25 2000-11-14 General Electric Company Microprocessor controlled single phase motor with external rotor having integral fan
US6271609B1 (en) 1999-03-25 2001-08-07 General Electric Company Programmable electric motor and method of assembly
US6118198A (en) * 1999-03-25 2000-09-12 General Electric Company Electric motor with ice out protection
US5986370A (en) * 1999-04-21 1999-11-16 Cheng; Shui-Jung Autonomous generation brake
CN2438471Y (zh) * 2000-02-11 2001-07-11 张煌东 一种新型的抗力、阻力机构
US6310416B1 (en) * 2000-02-11 2001-10-30 Huang-Tung Chang Resisting and pulling mechanism
DE10029885A1 (de) * 2000-06-16 2001-12-20 Zahnradfabrik Friedrichshafen Fernbedienbare Hysteresebremse
EP1184052A3 (en) * 2000-08-28 2003-07-16 Huang-Tung Chang Device for effecting resistance
US6527091B2 (en) * 2000-08-31 2003-03-04 Delphi Technologies, Inc. Electrically controlled rotary holding device
FR2814003A1 (fr) * 2000-09-14 2002-03-15 Labinal Ensemble constitue par un ralentisseur a courants de foucault et par ses moyens d'alimentation electrique
GB0111124D0 (en) * 2001-05-05 2001-06-27 Spring Gregson W M Torque-generating apparatus
US6581731B2 (en) * 2001-07-13 2003-06-24 Shui-Jung Chen Autonomous generation brake assembly
EP1430595A1 (en) * 2001-09-28 2004-06-23 Graber Products, Inc. Self−powered variable resistance bicycle trainer
US20040262105A1 (en) * 2003-05-13 2004-12-30 Zhesheng Li Eddy-current wheelend retarder featuring modified rotor skin effect
US8403124B2 (en) 2005-03-30 2013-03-26 Strattec Security Corporation Residual magnetic devices and methods
US7969705B2 (en) 2005-03-30 2011-06-28 Strattec Security Corporation Residual magnetic devices and methods
US7851956B2 (en) * 2006-04-28 2010-12-14 Giorgio Jezek Electric motor with a low number of revolutions, in particular to drive lifting devices
US8764615B2 (en) * 2011-06-29 2014-07-01 Preventative Medical Health Care Co., Ltd Modularized electromagnetic resistance apparatus
DE102011121177A1 (de) * 2011-12-16 2013-06-20 Oechsler Aktiengesellschaft Motor eines elektromotorischen Stellelementes und Verfahren zu seiner Herstellung
CN104143897B (zh) * 2014-07-03 2016-05-11 江苏星宇电机有限公司 盘式电磁调速器
US10369449B2 (en) 2016-09-02 2019-08-06 True Fitness Technology, Inc. Braking systems for exercise machines
WO2018129074A1 (en) 2017-01-03 2018-07-12 True Fitness Technology, Inc. Mechanical braking system for exercise machines
JP6300250B1 (ja) * 2017-09-20 2018-03-28 治生 折橋 動力システム
US11338188B2 (en) 2018-01-18 2022-05-24 True Fitness Technology, Inc. Braking mechanism for a self-powered treadmill

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1400047A (en) * 1921-12-13 Single-phase alternating-current commtjtator-motor
US994381A (en) * 1909-11-19 1911-06-06 Valere Alfred Fynn Alternating-current motor.
CH314452A (de) * 1953-06-20 1956-06-15 E M B Elektromotorenbau Ag Doppelnutanker-Induktionsmotor für hohe Schalthäufigkeit
US2784591A (en) * 1955-07-25 1957-03-12 Bernard A Shoor Cycle ergometer
US3164736A (en) * 1960-03-02 1965-01-05 Marathon Electric Mfg Squirrel cage rotor
US3256454A (en) * 1963-03-18 1966-06-14 Bosch Arma Corp Damper winding for d.c. series motor
US3375713A (en) * 1966-03-28 1968-04-02 Marcius N. Gover Internal combustion engine ignition system distributor make and break analyzing apparatus
US3445694A (en) * 1967-05-29 1969-05-20 Gen Motors Corp Vibration dampener for dynamoelectric machine claw-tooth rotors
US3511097A (en) * 1967-09-29 1970-05-12 Gilbert Corwin Exercise apparatus
FR1556393A (fi) * 1967-12-29 1969-02-07
DE1963930A1 (de) * 1969-12-20 1972-02-17 Max Baermann Regelbare Wirbelstrom- und/oder Induktionsbremse bzw. -kupplung
DE2221005A1 (de) * 1972-04-28 1973-11-08 Forsman Oesten Koerpertrainingsgeraet
SE375910B (fi) * 1973-08-02 1975-05-05 Forsman Lars Osten
EP0013664A1 (fr) * 1979-01-12 1980-07-23 Paul Terraillon Dispositif indicateur de puissance pour un appareil de culture physique à pédalier
HU180604B (en) * 1980-08-29 1983-03-28 Medicor Muevek Physiological loading unit
DE3300494A1 (de) * 1983-01-08 1984-07-12 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Drehstromgenerator fuer fahrzeuge, insbesondere mit einem klauenpol-laeufer
EP0131088B1 (en) * 1983-07-08 1991-10-16 Combi Co., Ltd. Eddy current brakes, loading devices and ergometers

Also Published As

Publication number Publication date
FR2588134A1 (fr) 1987-04-03
SE8604065D0 (sv) 1986-09-25
JPH0757089B2 (ja) 1995-06-14
US4713567A (en) 1987-12-15
NO863910D0 (no) 1986-10-01
JPS6285668A (ja) 1987-04-20
SE8604065L (sv) 1987-04-03
FI90482C (fi) 1994-02-10
DK467986D0 (da) 1986-10-01
DK467986A (da) 1987-04-03
FI863970A (fi) 1987-04-03
DE8528075U1 (de) 1987-05-14
NO863910L (no) 1987-04-03
FI863970A0 (fi) 1986-10-01
SE464605B (sv) 1991-05-13
FR2588134B1 (fr) 1989-07-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI90482B (fi) Sähkömagneettinen jarrulaite urheiluharjoituslaitetta varten
US7723891B2 (en) High-efficiency wheel-motor utilizing molded magnetic flux channels with transverse-flux
US7078840B2 (en) Brushless rotary electric machine having tandem rotary cores
US20170025927A1 (en) Stator portion for an electric machine comprising an permanent magnet rotor
US11870301B2 (en) Radial flux electrical machines
US20050099081A1 (en) Disk alternator
EP0196086A2 (en) Rotary electric machine coil assemblies
US4829205A (en) Dual-rotary induction motor with stationary field winding
US4041340A (en) Brushless alternator
GB2275371A (en) An electronically commutated electric motor
US20230213584A1 (en) Measuring core losses in segments of electrical machines
USRE29775E (en) Controlled rotor motor
DE3631672A1 (de) Elektromagnetische bremseinrichtung fuer ein sporttrainingsgeraet
US3486052A (en) Eddy current coupling
CN111077450B (zh) 电机测试可变负载装置
US20110227514A1 (en) Eddy-current magnetic controlled loading device used in a magnetic controlled power generator
US168018A (en) Improvement in magneto-electric machines
US4831298A (en) Inductive torque transmitter with stationary field winding
US3564311A (en) Electromagnetical disclike constructed eddy current brake
AU606234B2 (en) Dual stator generator
WO2018185525A1 (en) An electric rotary machine having magnetically isolated pairs of magnetic poles
US10772578B1 (en) Large diameter rotary motor driven by flux-switching
USRE27337E (en) Eddy current coupling
KR20230010882A (ko) 발전장치
GB2093640A (en) A variable speed drive unit

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: FICHTEL & SACHS AG