FI90457B - Menetelmä betoniterästankojen mekaanisten liitosten aikaansaamiseksi, betoniterästanko sekä betoniterästankojen mekaaninen liitos - Google Patents

Menetelmä betoniterästankojen mekaanisten liitosten aikaansaamiseksi, betoniterästanko sekä betoniterästankojen mekaaninen liitos Download PDF

Info

Publication number
FI90457B
FI90457B FI890509A FI890509A FI90457B FI 90457 B FI90457 B FI 90457B FI 890509 A FI890509 A FI 890509A FI 890509 A FI890509 A FI 890509A FI 90457 B FI90457 B FI 90457B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
threaded
section
diameter
reinforcing
reinforcing bars
Prior art date
Application number
FI890509A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI890509A0 (fi
FI890509A (fi
FI90457C (fi
Inventor
Alain Bernard
Original Assignee
Techniport Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=26226495&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI90457(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Priority claimed from FR8801611A external-priority patent/FR2626600B1/fr
Application filed by Techniport Sa filed Critical Techniport Sa
Publication of FI890509A0 publication Critical patent/FI890509A0/fi
Publication of FI890509A publication Critical patent/FI890509A/fi
Publication of FI90457B publication Critical patent/FI90457B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90457C publication Critical patent/FI90457C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04CSTRUCTURAL ELEMENTS; BUILDING MATERIALS
    • E04C5/00Reinforcing elements, e.g. for concrete; Auxiliary elements therefor
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04CSTRUCTURAL ELEMENTS; BUILDING MATERIALS
    • E04C5/00Reinforcing elements, e.g. for concrete; Auxiliary elements therefor
    • E04C5/16Auxiliary parts for reinforcements, e.g. connectors, spacers, stirrups
    • E04C5/162Connectors or means for connecting parts for reinforcements
    • E04C5/163Connectors or means for connecting parts for reinforcements the reinforcements running in one single direction
    • E04C5/165Coaxial connection by means of sleeves
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T403/00Joints and connections
    • Y10T403/57Distinct end coupler
    • Y10T403/5733Plural opposed sockets
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T403/00Joints and connections
    • Y10T403/57Distinct end coupler
    • Y10T403/5746Continuous thread

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Reinforcement Elements For Buildings (AREA)
  • Joining Of Building Structures In Genera (AREA)
  • Mutual Connection Of Rods And Tubes (AREA)
  • Forging (AREA)
  • Manufacturing Of Tubular Articles Or Embedded Moulded Articles (AREA)

Description

1 90457
Menetelmä betoniterästankojen mekaanisten liitosten aikaansaamiseksi, betoniterästanko sekä betoniterästankojen mekaaninen liitos - Tillvägagängssätt för utförande av me-kaniska förbindelse av armeringsjärn, armeringsjärn samt 5 mekanisk förbindelse av armeringsjärn
Keksintö koskee menetelmää, jolla pyöreät betoniterästangot liitetään mekaanisesti yhteen, edellä mainitun menetelmän 10 käyttöön soveltuvaa pyöreää betoniterästankoa ja tällä tavalla toteutettua pyöreiden betoniterästankojen mekaanista yhteenliittämistä. Keksintö soveltuu erityisesti rakennusten rakentamiseen betonielementeistä.
15 Pyöreiden betoniterästankojen liittämisessä käytetään usein liitosta, jonka tehtävänä on varmistaa vetorasituksen siirto; sen täytyy lisäksi olla helppo tehdä ja taloudellinen. Rakentajat ovat esittäneet betoniterästankojen mekaaniseksi yhteenliittämiseksi useita ratkaisumalleja, kuten päällystä-20 mistä tai mekaanista yhteenliittämistä kartiomaisella kierteityksellä tai kiinnitettävien betoniterästankojen päiden ·;·, saumallista yhteenliittämistä.
Näillä ratkaisumalleilla on monia huonoja puolia valmistukesi sessa, kokoamisessa tai käytössä.
:.· " Näillä tunnetuilla menetelmillä aikaansaatu mekaaninen lujuus on joskus lisäksi kyseenalainen, mikä pakottaa käyttäjät usein ylimitoittamaan betoniterästangot ja niiden liitokset.
:‘v3p Näin ollen tällaisia betoniterästankojen mekaanisia liitok-siä koskevissa säännöksissä on luonnollisesti määrätty, että näiden täytyy pystyä kestämään mahdollisimman suurta rasitusta murtumatta, ja joissakin, varsinkin englanninkielisis-; -35 sä, maissa on hyvin tiukat leikkausmuodonmuutosta koskevat tarkastusmääräykset.
Esimerkiksi Iso-Britanniassa standardissa BS-81 10: osa 1: 1985-3.12.8.16.2 määrätään, että toisiinsa liitettyjen be- 2 904S7 toniterästankojen täytyy läpäistä vetolujuustesti, jossa tangot alistetaan 60 % kimmorajaa vastaavalle rasitukselle ja josta johtuva pysyvä venymä ei saa olla suurempi kuin 0,1 mm. Joissakin maissa nämä säännökset ovat vieläkin tiukem-5 mat.
Kun nämä testit suoritetaan paikan päällä, ne ovat hankalia tehdä ja vaativat dynamometrilaitteiden käyttöä rakennustyömaalla, mikä lisää tehdyn liitännän kustannuksia.
10
Lisäksi, jos eri elementtejä ei ole huolellisesti valmistettu, saattaa olla, että kokeen aikana mekaaninen liitos ei täytä näiden säännösten kriteerejä. Silloin liitostyö täytyy aloittaa alusta, mikä ei ole yhdentekevää valmistuskustan-15 nuksia ajatellen. Joka tapauksessa valmistuksessa edellytet ty tarkkuus vaatii niin paljon työvoimaa ja erikoishuomiota, että tämä ratkaisumalli ei ole taloudellinen.
Tämän keksinnön perustarkoitus on esitellä menetelmä, jolla 20 pyöreät betoniterästangot liitetään mekaanisesti toisiinsa, edellä mainitun menetelmän käyttöön soveltuva betoniteräs -tanko sekä näin toteutettu betoniterästankojen mekaaninen liitos, joiden etuna on hyvä käyttövarmuus, helppo kokoami-: nen ja kilpailukykyinen hinta ja jotka samalla ratkaisevat 25 osan jo tunnettujen menetelmien ongelmakohdista.
Käyttövarmuuden ollessa kyseessä tehdyt vetokokeet osoitta-vat, että tämän keksinnön ansiosta murtuminen tapahtuu aina tangon keskellä eikä mekaanisen liitoksen kohdalla, kuten 30 ennen. Tästä voidaan päätellä, että tämän keksinnön mekaaninen liitos ei muodosta heikkoa kohtaa.
Lisäksi kokoaminen on helppoa liitoksessa käytetyn kiertei-tetyn muhvin ansiosta. Tällä menetelmällä on mahdollista 3'5 nimenomaan säätää betoniterästankojen asentoa ja kiinnittä-misessä tarvitaan vain vähän välineitä, mikä tekee siitä erityisen sopivan rakennustyömaakäyttöön. Kustannuksia ajateltaessa tämän keksinnön esittelemä menetelmä vaatii vain 3 90457 rajoitetusti tehdasvalmistusta eikä edellytä tavallisten keinojen käyttöä.
5 Tällä keksinnöllä pyritään myös menetelmään, jolla pyöreät betoniterästangot liitetään mekaanisesti yhteen, edellä mainitun menetelmän käytön sallivaan betoniteräspalkkiin sekä näin toteutettuun betoniterästankojen mekaaniseen liitokseen, joiden ansiosta on mahdollista täyttää muodon muuttu-10 mistä koskevat, hyvin tiukat kriteerit tietyissä ohjeissa ja säännöksissä, joissa vaaditaan aina 80 %:n kimmorajakokeita.
Tällä keksinnöllä pyritään myös sellaiseen pyöreät betoniterästangot mekaanisesti toisiinsa liittävään menetelmään, 15 jonka ansiosta on mahdollista tehdä mekaanisia liitoksia, joissa kaikki kierteitetyt betoniterästangot on testattu, mikä on tärkeää laaduntarkkailulle ja minkä ansiosta työlle voidaan antaa sille tärkeä takuu.
20 Muita tämän keksinnön päämääriä ja etuja esitellään seuraa-vassa kuvauksessa, joka on kuitenkin vain suuntaa antava ja jota ei ole tarkoitettu sitä rajoittamaan.
: Keksinnön mukaan betoniterästankojen mekaanisen yhteenliit- .-•25 tämisen menetelmä, joka soveltuu erityisesti betonielemen--·· teistä rakentamiseen tai betonirakennusten rakentamiseen, ja . jonka mukaan betoniterästangot, joiden päät on kierteitetty, • * voidaan liittää yhteen liitoksissa olevien kierteitettyjen muhvien avulla, on tunnettu siitä, että ennen kierteitystä : 3Ό liitettävien betoniterästankojen päähän tai päihin kohdiste-taan kylmätyssäys vahvistetun alueen aikaansaamiseksi, jonka halkaisija "d," on suurempi kuin mainittu ominaispoikkileik-.··. kaus "Φ11, ja että kierteitys suoritetaan mainitulla vahvistetulla alueella siten, että halkaisija "d2" kierteityksen 35 pohjalla on sama tai suurempi kuin mainittu ominaispoikki-leikkaus "Φ".
4 90457
Keksinnön mukaisen menetelmän käyttöön soveltuva betonite-rästanko on tunnettu siitä, että sillä on ainakin yksi kier-teitetty tyssätty pää ja kierteytetyssä tyssätyssä päässä on 5 vahvistettu poikkileikkaus, jonka halkaisija "d," on suurempi kuin ominaispoikkileikkaus "Φ" ja halkaisija "d2" kierteityksen pohjalla on sama tai suurempi kuin ominaispoikkileikkaus "Φ".
10 Keksinnön mukaisella menetelmällä tehty betoniterästangon mekaaninen liitos, jossa kaksi betoniterästankoa on yhdistetty selvästi sama-akselisesta liitoskohdassa olevan kier-teitetyn muhvin avulla, on tunnettu siitä, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 9 tunnusmerkkiosassa.
15
Keksintöä on helpompi ymmärtää, kun on lukenut seuraavan kuvauksen, johon kuuluvat liitteenä olevat kuviot, joissa: kuvio 1 on kaaviokuva tämän keksinnön mukaisesta kahden be-20 toniterästangon liitoksesta, kuvio 2 kuvaa sitä, kuinka kiinteät betoniterästangot on : : mekaanisesti kiinnitetty toisiinsa, .kuvio 3 on kolmas esimerkki betoniterästankojen mekaanisesta yhteenliittämisestä ankkurointipaikan kohdalla, ja .-•25 kuvio 4 näyttää kaaviomaisesti tämän keksinnön mukaisten .. betoniterästankojen esijännittämismekanismin.
Tämä keksintö pyrkii menetelmään, jolla pyöreät betoniteräs-tangot liitetään mekaanisesti yhteen, edellä mainitun mene-30 telmän käyttöön soveltuvaan pyöreään betoniterästankoon ja tällä tavalla toteutettuun pyöreiden betoniterästankojen mekaaniseen liitokseen, jotka soveltuvat erityisesti rakennusten betonielementeistä rakentamiseen.
35 Tässä käytössä tarvitaan vetotankoja, jotka läpäisevät be tonielementit ja jotka on jännitetty, jotta betonissa saataisiin aikaan puristusrasitusta. Vetorasitus säädetään ja 5 90457 vetotankojen paikat valitaan huolellisesti etukäteislaskel-mien perusteella.
Käytännössä vetotangot muodostuvat päistään toisiinsa liite-5 tyistä betoniterästangoista. Betoniterästankojen liittämisessä käytetyn liitoksen tulee kestää hyvin vetorasitusta, sen tulee olla helposti tehtävissä ja myös taloudellinen.
Tällä hetkellä on tarjolla useita ratkaisumalleja, kuten 10 päällystämällä tai saumallisella liitoksella tehdyt liitokset, mutta niiden käyttö edellyttää tiettyjen ehdottomien vaatimusten täyttämistä ja niillä on useita huonoja puolia.
Tämän keksinnön mekaanisella liitoksella betoniterästangot 1 15 ja 2 kiinnittyvät päistään selvästi sama-akselisesti, kuten kuviosta 1 näkyy. Liitoskohdan kierteitettyyn muhviin 3 kiinnittyvät betoniterästankojen 1 ja 2 vastaavat kierteite-tyt päät 4 ja 5.
20 Mitä tulee kierteityksiin, voidaan ajatella kahta seuraavaa ratkaisua: voidaan käyttää tankojen päitä, joissa on sama oikea tai vasen kierteitys, jossa tapauksessa kiinnittymisen täytyy tapahtua kiertämällä tankoa 1 tai 2; tai voidaan : käyttää kierteitettyjä päitä 4 ja 5, joissa on vastakkainen ·. 25 kierteen nousu, oikea ja vasen, ja vastaava kierteitys muh-: vissa 3, jossa tapauksessa kiinnittyminen tapahtuu kiertä- . mällä liitoskohdan muhvia 3. Esillä olevan keksinnön toteut- . r. tamiselle ei ole tässä vaiheessa mitään rajoituksia.
'30 Kuitenkin jos yksinkertainen kierteitys tehdään betoniterästankoj en 1 ja 2 päässä, vetokokeet osoittavat, että murtuminen tapahtuu aina jonkin palkin kierteitetyllä osalla. Tämä ilmiö voidaan selittää sillä, että tanko on läpimitaltaan pienempi tässä osassa. Itse asiassa siis betoniterästangon . 35 pinnalle tehty kierteitys pienentää sen läpimittaa, ja koska se on pienempi, se myös muodostaa heikon kohdan.
6 90457 Tämän keksinnön mekaanisella kiinnityksellä vahvistetaan betoniterästangon päätä niin, että tämä olisi kestävämpi kuin tangon keskiosa.
5 Niinpä vetorasituksessa murtuminen tapahtuu tangon keskiosassa eikä enää liitoskohdassa. Betoniterästangon läpimitta voidaan valita sen mukaan, mikä halutaan tangon keskiosan kestävyydeksi eikä enää hauraan liitoskohdan mukaan, kuten ennen. Saman kestävyyden aikaansaamiseksi tämän kek-10 sinnön mukaiset betoniterästangot ovat läpimitaltaan pienempiä, mikä pienentää kustannuksia tuntuvasti.
Tämän keksinnön pääperiaatteen mukaisesti kiinnitettävän betoniterästangon pää vahvistetaan ennen kierteitystä tys-15 säämällä se kylmänä.
Täytyy erityisesti painottaa sitä, että toimenpidettä käytetään vain rajoitetusti toisin kuin on totuttu. Tavallisella kylmätyssäysmenetelmällä käsitellyn kappaleen koko suurenee 20 30 %. Esimerkiksi tavallisilla menetelmillä suoritetussa kylmätyssäyksessä 40 mm:n läpimitasta tulee 55 mm:n luokkaa. Tällainen aineen kokema muodonmuutos ei tuota toivottuja tuloksia ja lujuus vähenee. Näin tapahtuu erityisesti siellä, missä läpimitta muuttuu. Vetokokeet osoittavat, että 25 murtuminen tapahtuu juuri siinä osassa.
Keksinnön mukaan pää vahvistetaan kierteityksen pituudelta kylmänä suoritetulla tyssäyksellä, joka suurentaa halkaisijoita 30 % tai vähemmän ja nimenomaan 10 ja 30 %:n välillä. 30 Nämä arvot tekevät mahdolliseksi samalla kertaa parantaa lujuutta, joka vastaa läpimitan kasvua, ja lisätä vain vähän sisäistä jännitystä, jotta betoniterästanko ei haurastuisi sieltä, missä halkaisija muuttuu.
Seuraavassa taulukossa 1 näkyvät esimerkkien valossa ennen kierteitystä saadut halkaisijan d, tyssäysarvot suhteessa 35 7 90457 käytössä, hyviä tuloksia antaneen tangon nimellishalkaisijaan Φ.
TAULUKKO 1 5 Φ di d, - Φ nimellishal- kierreosan Φ kaisija halkaisija mm mm 10 16 20 25 % 20 24 20 % 15 25 30 20 % 32 36 12 % 40 45 12 % 20 50 56 12 % 56 64 14 % 25
Annetut mitat osoittavat, että kylmätyssääminen voi olla prosentuaalisesti sitä pienempi, mitä suurempi on tangon halkaisija. Betoniterästangon läpimitan kierteitetyn pään kierteen (¾ pohjan korkeudella täytyy olla ainakin hieman 30 suurempi kuin yhdistettävän betoniterästangon normaali läpimitta Φ.
Tämän keksinnön mukaan tyssäys pitää mieluiten suorittaa kylmänä. Itse asiassa tyssäyksellä kuumana on se huono puo-::35 li, että se haurastuttaa muutosaluetta, koska jäähtyminen on kontrolloimatonta. Yleensä se saa aikaan austeniittisten terästen karkaisun, joka heikentää metallia. Kuumana toteutettava menetelmä täytyy myös suorittaa työmaan ulkopuolella, sillä se vaatii uuneja, jotka käyttävät energiaa, "•4:0 jota ei useinkaan ole saatavilla työmaalla.
Betoniterästangot, jotka on usein tehty hyvin hiili- ja man-gaanipitoisista teräksistä, ovat hyvin herkkiä lämpötilasho-keille, ja kylmätyssääminen on siksi suositeltavaa.
:'?5 8 90457
Betoniterästankojen päihin tehtävän kierteityksen pituuden täytyy selvästi vastata mainitun palkin halkaisijaa Φ turvallisuussyistä ottaen huomioon, että 0,7 kertaa halkaisijan pituinen kierteitys riittää kestämään vetoa. Joka tapaukses-5 sa sen pitäisi olla suurempi.
Tämän keksinnön mekaanista kiinnitystä voidaan myös käyttää kiinteisiin betoniterästankoihin, joita ei voida liikuttaa, kuten kuviossa 2. Tässä tapauksessa toisessa tangoista 1 on 10 pituudeltaan kaksinkertainen kierteitys 4, joka on tehty tyssätyn pään ympärille, ja muhvia 3, joka on aluksi asetettu kierteityksen 4 ympärille, kierretään kunnes se peittää betoniterästankojen 2 kierteityksen. Kierteiden 4 ja 5 nousu on samansuuntainen.
15 Tämän keksinnön mekaaninen liitos täytyy myös voida tehdä betoniterästankojen 1 ankkurointipaikkojen kohdalle, kuten kuviossa 3. Tässä tapauksessa betoniterästangon kierteitetty pää 4 tyssätään ensin kylmänä sen vahvistamiseksi, ja tämä 20 pää on liitetty betoniseinässä kiinni olevaan kiinnitysholk-kiin 6.
Lisäksi joidenkin turvallisuusmääräysten vaatimien vetotes-tien kestämiseksi betoniterästangon 1 ja/tai 2 pää 4 ja/tai ;-25 5, joka on vahvistettu tyssäyksellä, esijännitetään.
Tämä esijännitys estää betoniterästankojen ja erityisesti niiden päiden kaiken liikkumisen ja venymisen tehtyjen tur-vallisuustestien aikana.
.'-30
Lisäksi tämän esijännityksen ansiosta työmaalla ei ole enää tarpeen käyttää dynamometrilaitteita eikä kierteitystä tarvitse tehdä mekaanisesti niin tarkasti.
‘35 Niinpä kun tehdään tämän keksinnön mukaisia betoniterästankojen mekaanisia liitoksia, toimitaan seuraavasti: 9 90457 - ennen kierteitystä yhteenliitettävien betoniterästankojen 1 ja 2 toinen tai molemmat päät 4 ja 5 tyssätään kylmänä, - sitten kierteitetään toinen tai molemmat tyssätyt päät 4, 5 5 aivan tavallisia kierteitysmenetelmiä käyttämällä, - lopuksi, ennen kokoonpanoa paikan päällä, betoniterästan-gon toinen tai molemmat tyssätyt ja kierteitetyt päät 4 ja 5 esij ännitetään.
10
Esijännityksen aikaansaamiseksi voidaan käyttää esimerkiksi kuvion 4 kuvaamaa laitetta.
Kun esimerkiksi betoniterästangon 1 tyssätty ja kierteitetty 15 pää esijännitetään, sen päälle pannaan kierteitetty tukimuh-vi 11, ja sitten se pannaan tukilaatan 7 ja väkivivun pään 8 väliin, sitten näin varustettu betoniterästanko pysäytetään ja altistetaan kyseessä oleva pää 4 väkivivun 6 tai samantyyppisen laitteen toiminnalle.
20
Kun väkivipu 6 on käynnistetty, pysäytetään tukilaatan 7 päällä oleva muhvi 11, jolloin väkivipu vaikuttaa suoraan esijännitettävään päähän. Lisäksi esijännitetyn pään merkitsemiseksi väkivivun pää 8 voidaan varustaa piikillä, joka ..2 5 tekee lähtemättömän merkin tyssätyn pään 4 kohdalle.
'··; Noudatettavien säädösten kriteerien mukaisesti esijännittä minen tehdään voimalla, joka vastaa 70:sta 95%:iin betoniterästangon kimmorajasta.
V 30 Tällä betoniterästankomenetelmällä saadaan aikaan betoniterästanko 1 tai 2, jolla on tyssätty, kierteitetty ja esijän- nitetty pää 4 tai 5.
35 Luonnollisesti myös muita alan ammattilaisen ulottuvilla olevia tämän keksinnön toteutuksia voidaan suunnitella ilman että poistutaan tämän keksinnön piiristä.

Claims (11)

1. Menetelmä betoniterästankojen mekaanisten liitosten aikaansaamiseksi, jota erityisesti käytetään betonielementti -rakennusten tai betonirakennusten rakentamisessa, jonka 5 avulla voidaan liittää yhteen terästankoja (1, 2), joiden ominaispoikkileikkaus on "Φ" ja joiden päät on kierteitetty (4, 5), käyttämällä sisäpuolelta kierteitettyjä liitosmuhve-ja (3), tunnettu siitä, että - ennen kierteitystä liitettävien betoniterästankojen (1, 2) 10 päähän tai päihin (4, 5) kohdistetaan kylmätyssäys vahvistetun alueen aikaansaamiseksi, jonka halkaisija "d," on suurempi kuin mainittu ominaispoikkileikkaus "Φ", - kierteitys suoritetaan mainitulla vahvistetulla alueella siten, että halkaisija "d2" kierteityksen pohjalla on sama 15 tai suurempi kuin mainittu ominaispoikkileikkaus "Φ".
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tyssäys suoritetaan mainitun pään (4, 5) kier-teitetyn osan koko pituudella. 20
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tyssäys suoritetaan määrässä, joka vastaa liitetyn osan halkaisijan 30 % tai pienempää kasvua.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetel mä, tunnettu siitä, että tyssätyn pään tai päiden (4, 5) kierteityksen jälkeen ja ennen paikalla suoritettavaa liittämistä kierteitettyyn ja tyssättyyn päähän tai päihin (4, 5. kohdistetaan mekaaninen puristus. 30
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mekaaninen puristus suoritetaan voimalla, joka on 70-95 % betöniterästangon kimmorajasta.
6. Betoniterästanko, jota käytetään varsinkin betoniele menttirakennusten tai betonirakennusten rakentamisessa ja jonka avulla voidaan soveltaa patenttivaatimuksen 1 mukaista menetelmää, jonka tangon ominaispoikkileikkaus on "Φ", il 9 O 4 S 7 tunnettu siltä, että sillä on ainakin yksi kierteitetty tyssätty pää (4, 5), ja kierteytetyssä tyssätyssä päässä on vahvistettu poikkileikkaus, jonka halkaisija "d," on suurempi kuin ominaispoikkileikkaus "Φ" ja halkaisija "dj" kiertei-5 tyksen pohjalla on sama tai suurempi kuin ominaispoikkileikkaus "Φ".
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen betoniterästanko, tunnettu siitä, että kierteitettyä tyssättyä päätä (4, 5) on 10 puristettu mekaanisesti.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen betoniterästanko, tunnettu siitä, että betoniterästangon (1, 2) mainittua päätä (4, 5) on vahvistettu pituudella, joka vastaa olennaises- 15 ti sen poikkileikkausta "Φ".
9. Betoniterästankojen mekaaninen liitos, jota käytetään betonielementtirakennusten tai betonirakennusten rakentamisessa ja joka aikaansaadaan soveltamalla patenttivaatimuksen 20. mukaista menetelmää, ja joka sisältää ainakin yhden lii- tosmuhvin (3), jossa on ainakin yksi sisäpuolelta kierteitetty osa, sekä betoniterästangon (1, 2) liitosta varten, jolla on ominaispoikkileikkaus "Φ" ja ainakin yksi liitettävä pää, tunnettu siitä, että mainitussa liitospäässä on - 25 ainakin yksi alue, joka on vahvistettu kylmätyssäyksellä, jossa on kierteitetty osa ja joka vastaa muhvin sisältä kierteitettyä osaa, ja vahvistetulla alueella on poikkileikkaus, jonka halkaisija "d," on suurempi kuin ominaispoikkileikkaus "Φ", ja kierteitetyn osan halkaisija "d2" kiertei-'30 tyksen pohjalla on sama tai suurempi kuin ominaispoikkileikkaus "Φ".
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen betoniterästangon mekaaninen liitos, tunnettu siitä, että tyssäys vastaa liitos- 35 pään halkaisijan 30 % tai pienempää kasvua.
10 90 457
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen mekaaninen liitos, tunnettu siitä, että tyssäyksen määrä on sitä suurempi mitä pienempi on liitettävän terästangon halkaisija ja vastaa ainakin aikaansaadun kierteityksen syvyyttä. i2 90457
FI890509A 1988-02-03 1989-02-02 Menetelmä betoniterästankojen mekaanisten liitosten aikaansaamiseksi, betoniterästanko sekä betoniterästankojen mekaaninen liitos FI90457C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8801611 1988-02-03
FR8801611A FR2626600B1 (fr) 1988-02-03 1988-02-03 Liaison mecanique de ronds a beton
FR888815472A FR2639054B2 (fr) 1988-02-03 1988-11-14 Perfectionnements apportes a la liaison mecanique de ronds a beton, procede de realisation de telles liaisons et rond a beton obtenu par la mise en oeuvre dudit procede
FR8815472 1988-11-14

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI890509A0 FI890509A0 (fi) 1989-02-02
FI890509A FI890509A (fi) 1989-08-04
FI90457B true FI90457B (fi) 1993-10-29
FI90457C FI90457C (fi) 1994-10-14

Family

ID=26226495

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI890509A FI90457C (fi) 1988-02-03 1989-02-02 Menetelmä betoniterästankojen mekaanisten liitosten aikaansaamiseksi, betoniterästanko sekä betoniterästankojen mekaaninen liitos

Country Status (17)

Country Link
US (1) US5158527A (fi)
EP (1) EP0327770B2 (fi)
JP (1) JPH083238B2 (fi)
KR (1) KR940008311B1 (fi)
CN (1) CN1035834C (fi)
AU (1) AU610686B2 (fi)
CA (1) CA1327893C (fi)
DE (1) DE3877739T3 (fi)
DK (2) DK48189A (fi)
ES (1) ES2039677T5 (fi)
FI (1) FI90457C (fi)
FR (1) FR2639054B2 (fi)
GR (1) GR3026255T3 (fi)
HK (1) HK119693A (fi)
MY (1) MY103809A (fi)
NO (1) NO176848C (fi)
PT (1) PT89599B (fi)

Families Citing this family (33)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE449499B (sv) * 1985-10-28 1987-05-04 Kjell Landaeus Skarvanordning mellan betongpalar
US4913639A (en) * 1988-09-13 1990-04-03 Wheeler Robert G Composite caul plate
GB2227802A (en) * 1989-01-26 1990-08-08 Square Grip Ltd Concrete reinforcement bar couplings and apparatus for enlarging bar ends
US5308184A (en) * 1989-01-27 1994-05-03 Techniport S.A. Method and apparatus for mechanically joining concrete-reinforcing rods
FR2653809B1 (fr) * 1989-10-26 1995-05-12 Techniport Sa Installation de realisation de ronds a beton.
EP0552424A1 (en) * 1992-01-24 1993-07-28 Erico International Corporation High dynamic strength reinforcing bar splice and method of making
FR2689156B1 (fr) * 1992-03-30 1995-07-13 Techniport Sa Procede de realisation d'une liaison mecanique de ronds a beton, liaison obtenue par le procede, rond a beton autorisant la mise en óoeuvre du dit procede, et installation de preparation de ronds a beton.
FI922525A0 (fi) * 1992-06-01 1992-06-01 Tartuntamarkkinointi Oy Foerfarande foer skaerning av en gaenga i en staong.
US6265065B1 (en) * 1993-10-29 2001-07-24 Mccallion James P. Concrete reinforcement protection system
US5776001A (en) * 1994-02-16 1998-07-07 Ccl Systems Limited Thread formation
FR2731028B1 (fr) 1995-02-23 1997-04-18 Mure Ets Dispositif de liaison de barres d'armature a haute adherence pour beton arme, et procede pour son obtention
DE19626649A1 (de) * 1996-07-03 1998-01-08 Deha Ankersysteme Schraubkupplung für kraftübertragende Stäbe
KR100248963B1 (ko) 1998-03-31 2000-03-15 정경옥 콘크리트 보강용 이형봉강의 연결부 구조와 그 연결부의 가공방법
WO2001023118A1 (fr) * 1999-09-27 2001-04-05 Chung Gyeng Ok Procede de traitement des extremites de raccordement de barres en acier deformees servant a renforcer le beton, et barre en acier deformee traitee selon ce procede
AU5366100A (en) 1999-12-08 2001-06-14 Suntisuk Dr Plooksawasdi Self coupling steel bar connections
US6880224B2 (en) * 2003-06-25 2005-04-19 Erico International Corporation Deformed reinforcing bar splice and method
US7624556B2 (en) 2003-11-25 2009-12-01 Bbv Vorspanntechnik Gmbh Threaded deformed reinforcing bar and method for making the bar
US7313942B2 (en) * 2004-05-27 2008-01-01 Dextra Asia Co., Ltd. Forging machine for the upsetting of deformed reinforcement bars
CN100348803C (zh) * 2004-11-16 2007-11-14 周兆弟 上螺下顶接桩扣及预制件
US8696231B2 (en) * 2005-12-21 2014-04-15 Fisher Controls International Llc Load relieving stem connectors
SG155801A1 (en) * 2008-03-24 2009-10-29 Chua Bong Sai Method for working a thread on deformed reinforcing bar
JP5327780B2 (ja) * 2008-06-05 2013-10-30 前田建設工業株式会社 鉄筋の継手構造
JP5327779B2 (ja) * 2008-06-05 2013-10-30 前田建設工業株式会社 鉄筋の定着構造
KR200452174Y1 (ko) * 2008-12-31 2011-02-10 구미에이테크솔루션주식회사 무구배 성형품 취출용 금형장치
US20130209192A1 (en) 2010-06-24 2013-08-15 Nucor Corporation Tensionable threaded rebar bolt
US9010165B2 (en) 2011-01-18 2015-04-21 Nucor Corporation Threaded rebar manufacturing process and system
CN102927106A (zh) * 2011-08-12 2013-02-13 成都科盛石油科技有限公司 一种易于安装和拆卸的连接套筒
US9388841B2 (en) * 2013-03-14 2016-07-12 James A. Allmon Ratcheting-type shrinkage compensating device for use in continuous tie-down systems
CN104060770B (zh) * 2013-03-22 2016-03-30 中冶建筑研究总院有限公司 钢筋机械连接方法
FR3006351B1 (fr) 2013-05-29 2015-05-29 Magnetude Barre d'armature a haute adherence pour beton arme
CN104251797A (zh) * 2014-09-30 2014-12-31 任红 一种玻璃筋材抗拉实验用的夹具
CN113543900A (zh) * 2019-03-13 2021-10-22 巴特克集团 用于制备用于钢筋混凝土的钢筋的方法
CN110130585A (zh) * 2019-05-21 2019-08-16 上海森信建设集团有限公司 一种大直径钢筋自由端对接装置及其使用方法

Family Cites Families (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1085515A (en) * 1913-01-22 1914-01-27 Lee W Galloway Coupling for drills.
US2186482A (en) * 1938-07-16 1940-01-09 Copperweld Steel Co Ground rod
FR1047189A (fr) * 1951-07-06 1953-12-11 Procédé d'attache pour fils et barres métalliques
US3327380A (en) * 1964-06-08 1967-06-27 Howlett Machine Works Prestressing method
FR1459978A (fr) * 1965-10-12 1966-06-17 Saint Chamond Granat Ets Procédé d'assemblage de barres en bout
US3415552A (en) * 1966-11-29 1968-12-10 Howlett Machine Works Splicing metallic reinforcing rods with a threaded coupling sleeve
US3438301A (en) * 1967-04-10 1969-04-15 Emhart Corp Hollow rivet and pull-stem assembly for blind fastening or the like
US3850535A (en) * 1972-09-11 1974-11-26 Hewlett Machines Works Connecting means and method for forming reinforcing rod connection
IT1030609B (it) * 1974-09-04 1979-04-10 Tag Vertrieb Ag Sistema per la produzione di raccordi o giunti a tenuta idraulica direttamente sulle condotte tuberie o simili interessate dai raccordi stessi raccordi attuanti il detto sistema e condotte tuberie o simili utilizzanti tali raccordi
JPS5237114B2 (fi) * 1974-09-19 1977-09-20
JPS5238329A (en) * 1975-09-23 1977-03-24 Kubota Ltd Selffpropelled farm machinery
GB1578328A (en) * 1976-05-14 1980-11-05 Ccl Systems Ltd Compressing of a sleeve on to concrete-reinforcing bars
NO774364L (no) * 1977-12-19 1978-06-21 British Steel Corp Skjoeteanordning for armeringsstaal.
US4143986A (en) * 1978-01-09 1979-03-13 Antosh Leon A Rebar splice
US4484833A (en) * 1981-09-30 1984-11-27 Consolidated Metal Products, Inc. Sucker rod
US4500224A (en) * 1983-07-22 1985-02-19 Nss, Industries, Inc. Coupling for sucker rod assembly
DE3344775C1 (de) * 1983-12-10 1984-10-11 Berchem & Schaberg Gmbh, 4650 Gelsenkirchen Vorspannglieder für Baukonstruktionen
GB2162915B (en) * 1984-08-09 1988-06-02 Allied Steel Wire Ltd Reinforcing bar joints
CH665444A5 (de) * 1985-01-17 1988-05-13 Losinger Ag Zwischenankeranordnung zum vorspannen von bauteilen, die in mehreren bauetappen erstellt werden, und ein verfahren zum herstellen einer solchen zwischenankeranordnung.
JP2835837B2 (ja) * 1985-04-03 1998-12-14 住友金属工業株式会社 力伝達材の接合部
US4799307A (en) * 1986-05-30 1989-01-24 Tech Research, Inc. Anchor apparatus for a tendon in prestressed concrete slab
DE8600406U1 (de) * 1986-01-10 1986-05-07 Dyckerhoff & Widmann AG, 81902 München Spannpresse zum Spannen eines Bündelspannglieds für Spannbeton
US4819469A (en) * 1987-03-18 1989-04-11 Erico International Corporation Method for rolling tapered threads on bars
US5067844A (en) * 1987-09-28 1991-11-26 Erico International Corporation Reinforcing bar coupler

Also Published As

Publication number Publication date
PT89599B (pt) 1994-01-31
DK48189A (da) 1989-08-04
EP0327770A1 (fr) 1989-08-16
HK119693A (en) 1993-11-12
PT89599A (pt) 1989-10-04
CN1046205A (zh) 1990-10-17
CA1327893C (en) 1994-03-22
DE3877739T3 (de) 1999-01-14
AU2890189A (en) 1989-08-03
NO176848C (no) 1995-06-07
GR3026255T3 (en) 1998-05-29
ES2039677T5 (es) 1998-05-01
DE3877739T2 (de) 1993-08-19
ES2039677T3 (es) 1993-10-01
NO890432L (no) 1989-08-04
US5158527A (en) 1992-10-27
NO890432D0 (no) 1989-02-02
KR940008311B1 (ko) 1994-09-12
CN1035834C (zh) 1997-09-10
DE3877739D1 (de) 1993-03-04
FI890509A0 (fi) 1989-02-02
FI890509A (fi) 1989-08-04
EP0327770B1 (fr) 1993-01-20
EP0327770B2 (fr) 1997-12-03
FI90457C (fi) 1994-10-14
FR2639054A2 (fr) 1990-05-18
MY103809A (en) 1993-09-30
FR2639054B2 (fr) 1992-07-03
NO176848B (no) 1995-02-27
JPH083238B2 (ja) 1996-01-17
KR890013297A (ko) 1989-09-22
JPH01295958A (ja) 1989-11-29
DK48189D0 (da) 1989-02-02
DK169359B1 (da) 1994-10-10
AU610686B2 (en) 1991-05-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI90457B (fi) Menetelmä betoniterästankojen mekaanisten liitosten aikaansaamiseksi, betoniterästanko sekä betoniterästankojen mekaaninen liitos
Mander et al. Low-cycle fatigue behavior of reinforcing steel
CN100570067C (zh) 悬索桥锚碇可更换式预应力的方法及装置
US4648147A (en) Support for a tension tie member, such as a diagonal cable in a stayed girder bridge
Lees et al. Expansive cement couplers: A means of pre-tensioning fibre-reinforced plastic tendons
US11718990B2 (en) Rebar anchoring method
JP3032716B2 (ja) コンクリート橋脚の補強方法及び緊張材の定着方法
EP0314927B1 (de) Endverankerung eines Spanngliedes und Verfahren zum Herstellen einer Endverankerung
Bompa et al. Ductility of reinforced concrete members incorporating mechanical splices
US20060123726A1 (en) Channel anchor
CN101021100B (zh) 纤维加固锚具及纤维加固方法
US20120066988A1 (en) Reinforcement element for structural concrete construction
CN211740464U (zh) 一种免截断被测钢筋的夹片式钢筋计
JP3948809B2 (ja) コンクリート部材と鋼管部材との接合構造及び接合方法、並びにコンクリート・鋼複合トラス橋
JPH0130483Y2 (fi)
CN105986631A (zh) 一种带开孔板的组合梁连接结构及其应用
CN114459906B (zh) 一种用于测试全灌浆套筒与钢筋可焊性的方法
CN117248626B (zh) 一种超大跨度预应力拉梁施工方法
US20060150566A1 (en) Anchoring system
CN114839013B (zh) 一种测试钢筋与半灌浆套筒可焊性的专用试件和检验方法
NZ227820A (en) Threading reinforcing rounds
KR200245357Y1 (ko) 강관말뚝용 강재 결합구
EP1201939B1 (de) Für aushärtbare Substanzen ausgebildetes Befestigungsmittel.
JPS63303712A (ja) Frp筋の端部鋲頭の製造法
JP3032662U (ja) 異形鉄筋の継手構造

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: TECHNIPORT S.A.

BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: TECHNIPORT S.A.

MA Patent expired