FI88894B - Foerfarande och anordning foer paofoering av en ytpressning pao pressbanddrivna arbetsstycken - Google Patents
Foerfarande och anordning foer paofoering av en ytpressning pao pressbanddrivna arbetsstycken Download PDFInfo
- Publication number
- FI88894B FI88894B FI882843A FI882843A FI88894B FI 88894 B FI88894 B FI 88894B FI 882843 A FI882843 A FI 882843A FI 882843 A FI882843 A FI 882843A FI 88894 B FI88894 B FI 88894B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- pressure
- medium
- zone
- pressure medium
- fluid
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B30—PRESSES
- B30B—PRESSES IN GENERAL
- B30B5/00—Presses characterised by the use of pressing means other than those mentioned in the preceding groups
- B30B5/04—Presses characterised by the use of pressing means other than those mentioned in the preceding groups wherein the pressing means is in the form of an endless band
- B30B5/06—Presses characterised by the use of pressing means other than those mentioned in the preceding groups wherein the pressing means is in the form of an endless band co-operating with another endless band
- B30B5/062—Presses characterised by the use of pressing means other than those mentioned in the preceding groups wherein the pressing means is in the form of an endless band co-operating with another endless band urged by directly-acting fluid pressure
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- Fluid Mechanics (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Press Drives And Press Lines (AREA)
- Treatment Of Fiber Materials (AREA)
- Laminated Bodies (AREA)
- Saccharide Compounds (AREA)
- Labeling Devices (AREA)
- Lining Or Joining Of Plastics Or The Like (AREA)
- Crystals, And After-Treatments Of Crystals (AREA)
- Coating Apparatus (AREA)
- Adhesives Or Adhesive Processes (AREA)
- Application Of Or Painting With Fluid Materials (AREA)
- Treatments Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)
- Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)
- Paper (AREA)
- Engine Equipment That Uses Special Cycles (AREA)
Description
Menetelmä ja laite pintapuristuksen tuomiseksi puristushihna- käyttöisiin työkappaleisiin τ 88894
Kyseessä oleva keksintö koskee menetelmää sekä laitetta pintapuristuksen tuomiseksi puristushihnakäyttöisiin työkappa-leisiin kuten esimerkiksi jatkuvasti siirrettäviin materiaa-liratoihin, jotka ovat myös laminaattien tai vastaavien muodossa .
Tunnetuissa menetelmissä ja laitteissa (DE-OS 24 21 296) tiivistetyssä, puristushihnan toiselta puolelta määrittämässä vaikutusvyöhykkeessä pintapuristuksen saa aikaan kaasumaisen tai nestemäisen paineväliaineen paine. Tällöin esimerkiksi painekammio voidaan rajata ympäri kiertävällä, tavallisesti suunnilleen nelikulmaiseksi muotoillulla tiivisteellä ja itse painekammiota rajoittaa tällöin toisella puolella pyörivä puristushihna ja takasivulla painelevy, joka on samalla myös kuumennuslevy, niin että paineväliaine voidaan myös kuumentaa vaikutusvyöhykkeessä, koska useimmiten tällaisilla painekam-mioilla varustetut hihnapuristimet, esimerkiksi kaksoishihna-puristimet, vaativat ohikulkevan työkappaleen kuumentamisen ja/tai jäähdyttämisen.
Sinänsä juoksevat paineväliaineet, kuten esimerkiksi ilma ja öljy, ovat erityisen soveliaita käsiteltävyyden, hallittavuuden ja säädön herkkyyden vuoksi. Ongelmalliseksi jää se, että kuumennuslevyn takasivun ja päättömän puristushihnan välisessä vaikutusvyöhykkeessä oleva painekaasukerros vaikuttaa lämmönsiirtoa koskien eristävästi painekammiossa. On yritetty . . (DE-OS 24 21 296) korvata vielä voimakkaammin eristäviä kaa sumaisia paineväliaineita nesteillä, erityisesti öljyllä tai nestemäisellä metallilla. Koska nestemäiset metallit tässä käyttötarkoituksessa ja tässä käyttöalueessa tuskin osoittautuvat teknisesti hallittaviksi, ei öljyn käyttö ole tuonut mitään tehokasta parannusta, koska öljyn lämmönjohtavuus saavuttaa maksimissaan vain kolminkertaisesti ilman lämmönjohtavuuden arvon ja tämän lisäksi voi esiintyä huomattavia li- 2 88894 kaantumisongelmia .
Sen vuoksi on ehdotettu tehdä lisäksi lämpösiltoja (DE-PS 33 25 578) painekenkien välityksellä suoran lämmönjohtumisen takaamiseksi kuumennuslevystä päättymättömään puristushih-naan. Näillä lämmönjohtumiseen vaikuttavilla painekengillä on kuitenkin merkittäviä haittapuolia. Ottamatta huomioon hyvin suurta voimantarvetta puristushihnan käyttämiseksi muodostuu painekenkiin metallista kulumista, joka asettaa kyseenalaiseksi painekammion ympärikiertävän tiivistyksen toiminnan.
Lopuksi ovat myös jo järjestelmät tunnettuja, joissa ei kuumenneta paineväliainetta vaikutusalueessa vaan jossa syötetään höyryä (US-PS 21 35 763) tai kuumaa vettä (DE-OS 19 53 816) vaikutusalueeseen kierrossa. Kuumennus tapahtuu vaikutusalueen ulkopuolella ja höyryä ja kuumaa vettä syötetään ja johdetaan pois tavanomaisilla nopeuksilla. Nämä järjestelmät ovat ennen kaikkea sen vuoksi käytännössä osoittautuneet käyttökelvottomiksi, koska syötetty kuuma paineväliaine jäähtyy luonnostaan kulkiessaan vaikutusalueen läpi. Koska tällaiset vaikutusalueet ovat suhteellisen pitkiä, ei lämpötilan lasku tuloaukosta poistoaukkoon työkappaleen läpikulkusuun-nassa ole toivottua.
Kyseessä olevan keksinnön tehtävänä on sen vuoksi esitellä sen tyyppinen menetelmä ja laite, jossa lämmönsiirto vaiku-tusvyöhykkeessä kuumennus- tai jäähdytyslevyksi muodostetun painelevyn ja puristushihnan välissä paranee ratkaisevasti.
Keksinnön mukainen ratkaisu ilmenee menetelmän osalta patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosasta, laitteen osalta päälaite-vaatimuksesta.
On täysin yllättäen käynyt ilmi, että vaikutusvyöhykkeessä olevan paineenalaisen nestemäisen väliaineen suhteellisen rajun pakkoliikkeen avulla sen kyky siirtää lämpöä puristus-hihnaan lisääntyy merkittävästi ja niin voimakkaasti, että lämmönsiirto on parempi kuin esimerkiksi tunnettujen paine- 3 88894 kenkien avulla. Rajulla pakkoliikkeellä vaikutusvyöhykkeessä käyttöpaineessa oleva nestemäinen väliaine omaksuu tällöin lämmönsiirtäjän tehtävän vaikutusaluetta rajoittavalta lähet-timenä olevalta kuumennuslevyltä puristushihnaan, jolloin on korostettava, että tarkoin samalla tavalla tapauksessa, jossa tarvitaan jäähdytystä, tapahtuu myös merkittävästi parantunut jäähdytys. Lämpövirran suunta kulkee ainoastaan päinvastoin puristushihnasta.
Tässä järjestelmässä, jossa lämmönluovuttaja ja lämmönvas-taanottaja rajoittavat vaikutusalueen, asettuu lämpötilagra-dientti yksinomaan lämmönluovuttajasta vastaanottajaan. Pai-neväliaine vaikuttaa ainoastaan välittäjänä tai kuten väli-kerros, jolla on tällöin pakkoliikkeen vaikutuksesta hyvin suuri lämmönsiirtoarvo.
Edelleen on korostettava, että kovassa pakkoliikkeessä muodostuvat kitkahäviöt muuttuvat täysin lämmöksi ja siten lämmönsiirron tapauksessa auttaa kuumentamista. Määrätyissä tapauksissa voidaan ainakin tilapäisesti lämmönluovuttaja kytkeä pois päältä vieläpä kokonaan.
Edelleen on osoittautunut, että sen vuoksi, että väliaineen pakkoliikkeen nopeus on säätösuurena, on mahdollista säätää lämmönsiirtoa hyvin yksinkertaisesti ja hyvin herkästi. Tällöin kulloinenkin annettu käyttöpaine ja työkappaleen läpime-nonopeus ovat parametreinä. On myös korostettava, että käyt-töhäiriöissä ja tuotannon lopussa siirretty lämpömäärä putoaa tällöin yhdellä iskulla, koska tässä tapauksessa pakkoliikkeen lakatessa ja kytkettäessä pois mahdollinen kuumennus väliaine toimii vaikutusalueessa paikallaan ollessaan eristyskerroksena kuumennuslevyn ja puristushihnan välissä. Näin ollen esiintyy ainoastaan hyvin pientä hitauskäyttäytyrnistä eikä erityisesti mitään kuumennusenergia-siirron jäyhyyslii-kettä.
Pakkoliikkeen laajuus riippuu käyttöpaineesta ja halutun lämmönsiirron määrästä. Joka tapauksessa tarkoituksenmukaisesti K 88894 liikutetaan niin kovasti, että paineväliaineen turbulenttinen liike on mahdollista. Kaasumaisille väliaineille ovat osoittautuneet pakkoliikenopeudet 10-50 m/s, edullisesti 20-40 m/s, ja nestemäisille väliaineille 2-5 m/s, edullisesti 4-5 m/s hyvin tarkoituksenmukaisiksi.
Keksinnöllisen ajatuksen tarkoituksenmukaiset muodot sisältäen erityisesti myös vastaavan laitteen konstruktiiviset muodot on esitetty alivaatimuksissa. Suoritusesimerkkejä selitetään tämän jälkeen lähemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin.
Piirustuksissa esittävät
Kuviot 1 - 3 voimakkaasti kaaviollistettuja suoritusmuotoja keksinnön mukaisesta laitteesta.
Kuviossa 1 esitetyssä laitteiston suoritusmuodossa, jolla pintapuristus samoin kuin lämpö tuodaan puristushihnakäyttöi-seen työkappaleeseen, on esitetty tavallisesti teräksinen pyörivä puristushihna 1, joka kiertää kääntötelojen 2 ympäri ja siirtää jatkuvasti työkappaletta 3, kuten esimerkiksi raa-ka-ainerataa, joka on myös laminaatin muodossa, ja pitkin vaikutusvyöhykettä 4, joka esitetyssä suoritusmuodossa muodostuu painekammiosta, jota rajoittaa toiselta puolelta puristushihna 1 ja vastakkaiselta puolelta paine- ja kuumennus-levy 5 samoin kuin edelleen tunnetut ympärikiertävät erikois-tiivisteet 6. Vaikutusvyöhykkeessä 4 tai painekammiossa vaadittava pintapuristus saadaan aikaan tunnetulla tavalla esimerkiksi kaasumaisen, käyttöpaineessa olevan paineväliaineen välityksellä. Painekammio on tällöin tavalliseen tapaan yhteydessä kompressoriin (ei esitetty), joka myös jatkuvasti tasaa mahdolliset vuotohäviöt. Puristus- ja kuumennuslevyssä on kuumennuslaite 7- Lisäksi vaikutusvyöhykkeessä olevaa pai-neenalaista kaasumaista väliainetta varten on pakkoliikelaite. Esitetyssä suoritusmuodossa tätä varten paine- ja kuumennus-levy 5 on mitoitettu suhteellisen suureksi ja siihen on yhdistetty tuuletin 8, joka on yhdistetyn paine- ja imujohdon 9 5 88894 välityksellä yhteydessä vaikutusvyöhykkeeseen 4 ja paineen-alaisena oleva kaasu vaikutuskammiossa 4 pakotetaan kiivaaseen liikkeeseen, edullisesti niin voimakkaasti, että syntyy turbulenssi virtaus, joka johtaa erinomaisen korkeaan lämmönsiirtoon paine- ja kuumennuslevyn 5 ja puristushihnan 1 välissä.
Lämmönsiirron määrää on mahdollista säätää hyvin tarkasti sekä käyttöpaineen että erityisesti myös virtausnopeuden a-vulla. Kuvion 1 mukaisessa suoritusmuodossa on esimerkiksi ajateltavissa olevalla yksinkertaisella tavalla huolehdittu siten voimakkaasta kuumennuksesta vaikutusalueen 4 ensimmäisessä leikkauksessa, työkappaleen 3 läpikulkusuunnassa nähtynä, että tässä on taaemman leikkauksen suhteen vaikutusalueella 4 tai painekammiolla kavennettu poikkileikkaus paineja kuumennuslevyssä 5 olevan ulkonevan olakkeen välityksellä siten, että tässä ensimmäisessä vaikutusvyöhykeleikkauksessa 4a tulee suurempi virtausnopeus.
Kuviossa 2 esitetyssä suoritusmuodossa on periaatteessa samassa laitekonstruktiossa paine- ja kuumennuslevy 5a, jonka vaikutusvyöhykkeeseen 4 on sijoitettu yksi tai useampia esitetyssä suoritusmuodossa 2 tuulettimien 8a muodossa olevia pakkoliikelaitteita, joiden pyörivät siivet 8b on muodostettu lattasiiviksi ja ulottuvat ainakin osaksi vaikutusvyöhykkeeseen 4.
Molemmat kuvioiden 1 ja 2 mukaiset suoritusmuodot lumoavat kompaktilla, lämpöhäviöitä hyvin vähän pitävällä ja kaikkia liitosongelmia välttävällä rakennetavalla.
Kuviossa 3 esitetyssä, mahdollisesti samanlaisen periaatteellisen rakenteen omaavassa suoritusesimerkissä on esitetty etupaine- ja kuumennuslevy 5b, jossa tilasyistä tulo- ja pa-luujohdot 10 on johdettu pois paine- ja kuumennuslevyn 5b yli. Johtoon 10 on kerran jälleen yhdistetty tuuletin 8 samoin kuin edelleen myös on kytketty kompressori 11, jolla samalla voidaan myös vuotohäviöt jatkuvasti täydentää. Käyt- 6 88894 töpaineessa oleva esimerkiksi kaasumainen väliaine kuumenee myös tässä vaikutusvyöhykkeessä M välittömästi ja sen kiivas pakkoliike tässä vaikutusvyöhykkeessä 4 edellyttää myös tässä lämmönsiirtokyvyn huomattavaa suurenemista.
Kuvion 3 mukaisessa suoritusmuodossa on edelleen esitetty, että vaikutusvyöhykkeeseen M voi liittyä puristushihnan 1 ja siten työkappaleen 3 kuumentamiseksi vaikutusvyöhyke Ma, jolla on periaatteessa tarkasti sama rakenne, jolloin ainoastaan tässä lämmönsiirron suunta on päinvastainen, siis on muodostettu jäähdytysvyöhyke, jossa paine- ja jäähdytyslevy 5c on varustettu jäähdytyslaitteella 7a. Tarkasti samalla tavalla myös tässä jäähdytyskyvyn nostamiseksi merkittävästi pakotetaan paineenalainen kaasumainen väliaine vaikutusvyöhykkeessä Ma kiivaaseen liikkeeseen, jota varten jälleen on varustettu tuuletin 8. Myös tässä on kompressori 11. Pakkoliikelaitteena voidaan myös käyttää kiertomäntäpuhallinta tai kompressoria.
Työskenneltäessä nestemäisen paineväliaineen kanssa on tuulettimien tilalla pumput.
Keksinnön mukainen menetelmä muodostuu siitä, että pintapu-ristuksen tuomiseksi ja lämmön siirtämiseksi puristushihna-käyttöisiin työkappaleisiin kuten tähän asti tiivistetyssä vaikutusvyöhykkeessä M, Ma muodostetaan pintapuristus nestemäisen paineväliaineen paineella ja vaikutusvyöhyke M, Ma kuumennetaan tai myös jäähdytetään ja että lisäksi käyttöpaineessa oleva paineväliaine pakotetaan vaikutusvyöhykkeessä kiivaaseen liikkeeseen, jolloin tarkoituksenmukaisessa muodossa pakkoliike suoritetaan niin kiivaasti, että vaikutus-vyöhykkeessä käyttöpaineessa oleva paineväliaine muuttuu tur-bulenttiseksi virtaukseksi. Kaasumaisella paineväliaineella noin 20-M0 m/s ja nestemäisellä paineväliaineella M-5 m/s virtausnopeudet ovat osoittautuneet hyvin tarkoituksenmukaisiksi. Kiivas pakkoliike voi tapahtua paikalla yksinomaan vaikutusvyöhykkeessä. Kuitenkin myös vaikutusvyöhykkeen kuuluessa mukaan suljetussa kierrossa voi olla pakkokierrätys.
i 7 88894 Lämmönsiirron määrää voidaan säätää tarkasti muuttamalla pai-neväliaineen virtausnopeutta ja/tai painetta.
Keksinnöllisen vaikutuksen saavuttamiseksi paineväliainetta ei tarvitse johtaa suljettuun kiertoon; voidaan myös suurentaa painekammion ympäri kiertävän rajoittavan tiivisteen alueessa kaasumaisen paineväliaineen häviötä ja korvata paine-kammiosta pois virtaava paineväliaine syöttämällä jatkuvasti vastaava määrä paineväliainetta.
On myös mahdollista jakaa painekammio läpivirtaussuunnassa tai tähän nähden poikittaisessa suunnassa kahteen tai useampaan vyöhykkeeseen, joissa on erilaiset virtausnopeudet. Näin on saavutettavissa haluttu lämpötilakäyrä ja haluttu lämpötila-jakautuma tuoteradan leveydellä.
Claims (7)
1. Menetelmä puristushihnan liikuttamiin työkappaleisiin kohdistuvan pintapuristuksen aikaansaamiseksi, jossa menetelmässä ympäri tiivistetty painekammio (4, 4a, 4b), joka toiselta puolelta rajoittuu paine- ja kuumennus- tai jäähdy-tyslevyyn (5, 5a, 5b, 5c) ja toiselta puolelta puristushih-naan (1), saatetaan paineen alaiseksi juoksevan paineväliai-neen avulla, tunnettu siitä, että puristushihnan (1) ollessa kiertoliikkeessä lämmön siirtymistä kuumennuslevystä (5, 5a, 5b) puristushihnaan (1) ja puristushihnasta (1) jäähdytysle-vyyn (5c) lisätään painekammiossa (4, 4a, 4b) olevan paine-väliaineen pakkoliikkeellä, jossa paineväliaine liikkuu virtausnopeudella 2-50 m/s, edullisesti 20-40 m/s, paineväli-aineen ollessa kaasumaista ja virtausnopeudella 4-5 m/s pai-neväliaineen ollessa nestemäistä, ja paineväliaineen lämmön-siirtokyvyn astetta säädetään käyttöpaineella tai virtausnopeudella ja että puristushihnan (1) seistessä paikallaan paineväliaineen pakkoliike pysäytetään.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että juokseva paineväliaine saatetaan pakkoliikkeeseen sen ollessa vaikutusvyöhykkeessä (4).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että juoksevaa painevällainetta pakkoliikutetaan suljetussa, vaikutusvyöhykkeen (4) sisältävässä kierrossa.
4. Laitteisto yhden tai useamman edellä olevan patenttivaatimuksen mukaisen menetelmän suorittamiseksi, jossa laitteistossa on puristushihna (1), joka rajoittaa toiselta puolelta painekammiota (4, 4a), jota rajoittaa lisäksi viereinen paine- ja kuumennus- tai jäähdytyslevy (5, 5a, 5b, 5c) ja levyn ja puristushihnan (l) välissä oleva kammion ympäri kiertävä tiiviste (6) ja johon on syötettävissä käyttöpaineessa olevaa juoksevaa painevällainetta, jolloin painekam-mioon (4, 4a) on järjestetty pakkoliikelaite (8, 8a, 8b) juoksevan paineväliaineen pakkoliikkeen aikaansaamiseksi, 9 88894 tunnettu siitä, että pakkoliikelaite on tuuletin (8) tai pumppu.
5. Patenttivaatimuksen ' 4 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että tuuletin (8) tai pumppu on yhdistetty paine- ja kuumennuslevyyn (5).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että pakkoliikelaite muodostuu yhdestä tai useammasta tuulettimesta (8a, 8b), joiden siivet (8b) ulottuvat paine-kammioon (4) .
7. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 4-6 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että painekammiossa (4) on pienennetyn virtauspoikkileikkauksen omaava vyöhyke (4a).
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3719976 | 1987-06-15 | ||
DE19873719976 DE3719976A1 (de) | 1987-06-15 | 1987-06-15 | Verfahren und vorrichtung zum aufbringen einer flaechenpressung auf pressbandgetriebene werkstuecke |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI882843A0 FI882843A0 (fi) | 1988-06-14 |
FI882843A FI882843A (fi) | 1988-12-16 |
FI88894B true FI88894B (fi) | 1993-04-15 |
FI88894C FI88894C (fi) | 1993-07-26 |
Family
ID=6329757
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI882843A FI88894C (fi) | 1987-06-15 | 1988-06-14 | Foerfarande och anordning foer paofoering av en ytpressning pao pressbanddrivna arbetsstycken |
Country Status (13)
Country | Link |
---|---|
US (2) | US5558016A (fi) |
EP (1) | EP0295427B1 (fi) |
JP (2) | JPH0191998A (fi) |
CN (1) | CN1015528B (fi) |
AT (1) | ATE69579T1 (fi) |
DE (2) | DE3719976A1 (fi) |
ES (1) | ES2026599T3 (fi) |
FI (1) | FI88894C (fi) |
IN (1) | IN171921B (fi) |
LV (1) | LV11139B (fi) |
RU (1) | RU1828438C (fi) |
UA (1) | UA9999A (fi) |
ZA (1) | ZA884234B (fi) |
Families Citing this family (26)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3913555A1 (de) * | 1989-04-25 | 1990-10-31 | Hymmen Theodor Gmbh | Verfahren und vorrichtung zum beheizen des pressbandes einer presse |
DE4041850A1 (de) * | 1990-12-24 | 1992-06-25 | Held Kurt | Kontinuierlich arbeitende doppelbandpresse |
EP0550782B1 (de) * | 1990-12-24 | 1995-10-18 | Kurt Held | Kontinuierlich arbeitende Doppelbandpresse |
DE4202920A1 (de) * | 1992-02-01 | 1993-08-05 | U S P Transfers Ind Farbuebert | Verfahren und vorrichtung zur durchlauf-laminierung von folienmaterial |
DE4209683C2 (de) * | 1992-03-25 | 1994-06-01 | Anger Electronic Gmbh | Verfahren und Vorrichtung zur Durchlauf-Laminierung von Folienmaterial |
ATA185093A (de) * | 1993-09-14 | 2000-06-15 | Danubia Petrochem Polymere | Doppelbandpresse mit hydrostatischer bandstütze |
DE4335749A1 (de) * | 1993-10-20 | 1995-04-27 | Danubia Petrochem Deutschland | Doppelbandpresse mit hydrostatischer Bandstütze |
JPH11503677A (ja) * | 1995-04-10 | 1999-03-30 | ミネソタ マイニング アンド マニュファクチャリング カンパニー | 2工程ラミネータ装置 |
DE19615771A1 (de) * | 1996-04-20 | 1997-10-23 | Hymmen Theodor Gmbh | Doppelbandpresse zum Herstellen und/oder zum Beschichten von bahn- oder plattenförmigen Werkstücken aller Art |
DE19718857A1 (de) * | 1997-05-03 | 1998-11-05 | Dieffenbacher Gmbh Maschf | Preß-/Heizplatte für hydraulische Kurztakt-und Beschichtungspressen |
EP1062087B1 (de) * | 1998-03-10 | 2002-09-04 | Metso Panelboard GmbH | Verfahren und doppelbandpresse zur kontinuierlichen herstellung von plattenwerkstoffen |
US6883213B2 (en) * | 1999-01-12 | 2005-04-26 | Hunter Douglas Inc. | Apparatus for producing non-woven fabric |
AU765624B2 (en) | 1999-01-12 | 2003-09-25 | Hunter Douglas Industries Bv | Nonwoven fabric and method and apparatus for manufacturing same |
US7056403B2 (en) * | 1999-01-12 | 2006-06-06 | Hunter Douglas Inc. | Apparatus for producing non-woven fabric |
US6926055B1 (en) | 1999-09-20 | 2005-08-09 | Hunter Douglas Inc. | Non-woven composite fabric and method and apparatus for manufacturing same |
JP4471549B2 (ja) * | 1999-09-20 | 2010-06-02 | ハンター・ダグラス・インコーポレーテッド | 圧力積層装置 |
US6805771B1 (en) | 1999-09-20 | 2004-10-19 | Hunter Douglas Industries B.V. | Pressure laminator apparatus and non woven fabric formed thereby |
US7090743B2 (en) * | 1999-09-20 | 2006-08-15 | Hunter Douglas Inc. | Pressure laminator apparatus |
US6908295B2 (en) * | 2000-06-16 | 2005-06-21 | Avery Dennison Corporation | Process and apparatus for embossing precise microstructures and embossing tool for making same |
US7017244B2 (en) * | 2002-06-03 | 2006-03-28 | Hunter Douglas Inc. | Beam winding apparatus |
US7695486B2 (en) * | 2002-10-02 | 2010-04-13 | Linda Dixon | Intradermal color introducing needle device, and apparatus and method involving the same |
DE102007028822A1 (de) | 2007-06-20 | 2008-12-24 | Theodor Hymmen Holding Gmbh | Verfahren und Vorrichtung zur dekorativen Beschichtung einer Platte |
CN102773903B (zh) * | 2012-07-23 | 2014-05-07 | 青岛国森机械有限公司 | 一种专用于连续压制竹木集成材方料的单向折合履带 |
DE102013112275B4 (de) | 2013-11-07 | 2019-12-12 | Hymmen GmbH Maschinen- und Anlagenbau | Verfahren zur Herstellung eines dekorativen Laminates |
US10421305B2 (en) * | 2015-05-21 | 2019-09-24 | Chums, Inc. | Feed-through thermal pressing system and associated components |
JP7058852B1 (ja) * | 2021-12-28 | 2022-04-25 | 株式会社Sgic | ダブルベルトプレス |
Family Cites Families (26)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2135763A (en) * | 1935-11-13 | 1938-11-08 | Frederick A Nicholson | Endless traveling platen fluid pressure press |
US2459295A (en) * | 1944-05-06 | 1949-01-18 | Per F Skoog | Apparatus for the flow manufacture of sheet material |
US2437680A (en) * | 1945-01-11 | 1948-03-16 | Armstrong Cork Co | Moisture control device |
US2800162A (en) * | 1953-11-18 | 1957-07-23 | Howard A Rohdin | Continuous band heat sealing machine |
US2909804A (en) * | 1955-09-16 | 1959-10-27 | Perry G Means | Continuous hot pressing machine for the manufacture of compressed boards |
CH376658A (de) * | 1959-12-14 | 1964-04-15 | Lonza Ag | Verfahren und Einrichtung zur Herstellung von Verbundplatten |
US3185604A (en) * | 1962-04-12 | 1965-05-25 | Gen Foods Corp | Method of forming a scouring article |
US3580795A (en) * | 1966-10-05 | 1971-05-25 | John E Eichenlaub | Apparatus for welding heat sealable sheet material |
SU398390A1 (ru) * | 1969-03-11 | 1973-09-27 | Пресс непрерывного действия для изготовления листовых древесных материалов | |
DE1953816A1 (de) * | 1969-10-25 | 1971-07-01 | Hwm Weh Maschf Hermann | Verfahren und Einrichtung zur Herstellung von ein- und mehrschichtigen Spanplatten und zu deren Beschichtung |
DE2053351C3 (de) * | 1970-10-30 | 1974-11-07 | Wilhelm Mende & Co, 3371 Teichhuette | Einrichtung zur Herstellung einer endlosen dünnen Spanplattenbahn |
US3791162A (en) * | 1972-07-13 | 1974-02-12 | Npi Corp | Double belt freezing machine |
DE2421296A1 (de) * | 1974-05-02 | 1975-11-13 | Held Kg Adolf | Verfahren und vorrichtung zum herstellen von endloslaminaten |
US3992135A (en) * | 1975-07-07 | 1976-11-16 | Southampton Manufacturing Company, Incorporated | Apparatus for continuously manufacturing boards |
US4170511A (en) * | 1976-09-13 | 1979-10-09 | Pace Incorporated | Surface laminating machine |
DE2648088A1 (de) * | 1976-10-23 | 1978-05-03 | Karl Schilf | Verfahren und vorrichtung zur kontinuierlichen herstellung von ein- bzw. mehrschichtigen flaechigen materialien |
DE2922151A1 (de) * | 1979-05-31 | 1980-12-11 | Sandvik Conveyor Gmbh | Doppelbandpresse |
DE2923036A1 (de) * | 1979-06-07 | 1980-12-11 | Sandvik Conveyor Gmbh | Doppelbandpresse mit zwei umlaufenden endlosen stahlbaendern o.dgl. |
DE2937410A1 (de) * | 1979-09-15 | 1981-04-02 | Into Solymar Benalmadena Costa Malaga Kerttula | Kontinuierlich arbeitende plattenpresse |
DE3046432C2 (de) * | 1980-12-10 | 1983-02-24 | Santrade Ltd., 6002 Luzern | Doppelbandpresse |
JPS5812148A (ja) * | 1981-07-14 | 1983-01-24 | Sharp Corp | 光学ヘッド |
US4420359A (en) * | 1981-08-05 | 1983-12-13 | Goldsworthy Engineering, Inc. | Apparatus for producing fiber-reinforced plastic sheet structures |
DE3325578C2 (de) * | 1983-07-15 | 1985-11-14 | Held, Kurt, 7218 Trossingen | Doppelbandpresse zur kontinuierlichen Herstellung von Laminaten |
DE3436158A1 (de) * | 1984-10-03 | 1986-04-10 | Held, Kurt, 7218 Trossingen | Gleitflaechendichtungen an doppelbandpressen |
DE3534478C2 (de) * | 1985-09-27 | 1995-01-26 | Held Kurt | Doppelbandpresse zum kontinuierlichen Verpressen von Werkstoffbahnen bei erhöhten Temperaturen |
US4794855A (en) * | 1986-08-05 | 1989-01-03 | Mitsubishi Rayon Engineering Co., Ltd. | Continuous press machine |
-
1987
- 1987-06-15 DE DE19873719976 patent/DE3719976A1/de active Granted
-
1988
- 1988-05-11 DE DE8888107536T patent/DE3866289D1/de not_active Expired - Lifetime
- 1988-05-11 EP EP88107536A patent/EP0295427B1/de not_active Expired - Lifetime
- 1988-05-11 AT AT88107536T patent/ATE69579T1/de not_active IP Right Cessation
- 1988-05-11 ES ES198888107536T patent/ES2026599T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1988-05-25 IN IN357/MAS/88A patent/IN171921B/en unknown
- 1988-05-31 RU SU884355816A patent/RU1828438C/ru active
- 1988-05-31 UA UA4355816A patent/UA9999A/uk unknown
- 1988-06-10 US US07/206,337 patent/US5558016A/en not_active Expired - Fee Related
- 1988-06-14 CN CN88103628A patent/CN1015528B/zh not_active Expired
- 1988-06-14 FI FI882843A patent/FI88894C/fi active IP Right Grant
- 1988-06-14 ZA ZA884234A patent/ZA884234B/xx unknown
- 1988-06-15 JP JP63145982A patent/JPH0191998A/ja active Pending
-
1992
- 1992-02-06 JP JP1992004226U patent/JP2500929Y2/ja not_active Expired - Lifetime
-
1993
- 1993-12-10 LV LVP-93-1327A patent/LV11139B/lv unknown
-
1996
- 1996-03-01 US US08/609,856 patent/US5713271A/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI882843A0 (fi) | 1988-06-14 |
RU1828438C (ru) | 1993-07-15 |
EP0295427B1 (de) | 1991-11-21 |
LV11139A (lv) | 1996-04-20 |
UA9999A (uk) | 1996-09-30 |
CN1030045A (zh) | 1989-01-04 |
JPH04113195U (ja) | 1992-10-02 |
ATE69579T1 (de) | 1991-12-15 |
EP0295427A1 (de) | 1988-12-21 |
FI882843A (fi) | 1988-12-16 |
LV11139B (en) | 1996-08-20 |
US5713271A (en) | 1998-02-03 |
DE3719976A1 (de) | 1988-12-29 |
DE3719976C2 (fi) | 1989-10-19 |
CN1015528B (zh) | 1992-02-19 |
ZA884234B (en) | 1989-03-29 |
IN171921B (fi) | 1993-02-06 |
DE3866289D1 (de) | 1992-01-02 |
US5558016A (en) | 1996-09-24 |
ES2026599T3 (es) | 1992-05-01 |
FI88894C (fi) | 1993-07-26 |
JP2500929Y2 (ja) | 1996-06-12 |
JPH0191998A (ja) | 1989-04-11 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI88894B (fi) | Foerfarande och anordning foer paofoering av en ytpressning pao pressbanddrivna arbetsstycken | |
FI80310B (fi) | Vals foer behandling av banor, saerskilt pappersbanor. | |
US4334468A (en) | Double belt press | |
EP0277709B1 (en) | A method and an apparatus for drying a paper web or the like | |
EP0255596B1 (en) | Continuous press machine | |
US7510086B2 (en) | Sealing arrangement | |
KR20130114167A (ko) | 웨브에 자유 유동성 매체를 도포하기 위한 장치 | |
US4058907A (en) | Device for the heat treatment of bulk material | |
EP0128211B1 (en) | A rotating heat exchanger | |
JP2593470B2 (ja) | 密封装置 | |
US5592874A (en) | Double belt press with hydrostatic belt support | |
KR20060106846A (ko) | 열펌프 시스템용 발열 팽창기 | |
US3357224A (en) | Roll cooling | |
CN104415709B (zh) | 一种高效全密闭双圆筒组合型制片及干燥设备 | |
US6250376B1 (en) | Heat exchanging roll | |
JPH0258489B2 (fi) | ||
FI65104C (fi) | Foerfarande och anordning vid pressbehandling av en fiberbana i synnerhet en pappers- eller kartongbana | |
JPH11508188A (ja) | あらゆる種類の帯状又は板状のワークの製作及び又は被覆のための二重バンドプレス | |
US20040065426A1 (en) | Method for controlling the operation of a paper, board or tissue production line | |
CN1022301C (zh) | 压力机加压带的加热方法和装置 | |
CN102482848A (zh) | 具有可调式壳的辊、设备和方法 | |
CA2321430C (en) | Method and apparatus for drying a fiber web | |
JP4029475B2 (ja) | 金属ストリップ用連続熱処理炉のロールシール装置 | |
JPH0213073B2 (fi) | ||
JP2673977B2 (ja) | 相変化による流体移送圧力発生方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
FG | Patent granted |
Owner name: FIRMA THEODOR HYMMEN |