FI88198B - System foer isolering av gruvinstallationer och foerfarande foer dess anvaendning - Google Patents

System foer isolering av gruvinstallationer och foerfarande foer dess anvaendning Download PDF

Info

Publication number
FI88198B
FI88198B FI883697A FI883697A FI88198B FI 88198 B FI88198 B FI 88198B FI 883697 A FI883697 A FI 883697A FI 883697 A FI883697 A FI 883697A FI 88198 B FI88198 B FI 88198B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rock
insulation
thermal insulation
waterproof membrane
outside
Prior art date
Application number
FI883697A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI883697A0 (fi
FI883697A (fi
FI88198C (fi
Inventor
Jan-Aoke Aokesson
Original Assignee
Bergab Berggeolog Undersoek
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bergab Berggeolog Undersoek filed Critical Bergab Berggeolog Undersoek
Publication of FI883697A0 publication Critical patent/FI883697A0/fi
Publication of FI883697A publication Critical patent/FI883697A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI88198B publication Critical patent/FI88198B/fi
Publication of FI88198C publication Critical patent/FI88198C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E21EARTH OR ROCK DRILLING; MINING
    • E21DSHAFTS; TUNNELS; GALLERIES; LARGE UNDERGROUND CHAMBERS
    • E21D11/00Lining tunnels, galleries or other underground cavities, e.g. large underground chambers; Linings therefor; Making such linings in situ, e.g. by assembling
    • E21D11/38Waterproofing; Heat insulating; Soundproofing; Electric insulating
    • E21D11/383Waterproofing; Heat insulating; Soundproofing; Electric insulating by applying waterproof flexible sheets; Means for fixing the sheets to the tunnel or cavity wall

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Lining And Supports For Tunnels (AREA)
  • Building Environments (AREA)
  • Cultivation Of Seaweed (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)

Description

1 88193 Järjestelmä kaivosasennusten eristämiseksi ja menetelmä järjestelmän käyttämiseksi. - System för isolering av gruvinstallationer och förfarande för dess användning.
Esillä olevan keksinnön kohteena on järjestelmä tunneleiden, kallio-onkaloiden ja vastaavien kaivosasennusten eristämiseksi, jolloin välittömästi kallion viereen tai siihen kiinnitetyn lujitekerroksen pintaan asennetaan tyhjennyskerros ja vesitiivis kalvo siten, että ne noudattavat kallion tai lujitekerroksen muotoja.
Keksinnön kohteena on myös menetelmä eristyskerroksen käyttämiseksi tunneleiden, kallio-onkaloiden ja vastaavien kaivos-asennusten eristämiseksi, jolloin välittömästi kallion viereen tai siihen kiinnitetyn lujitekerroksen pintaan asennetaan tyhjennyskerros ja vesitiivis kalvo siten, että ne noudattavat kallion tai lujitekerroksen muotoja.
Aina, kun vettäjohtavat halkeamat ulottuvat kaivosasennusten, tunneleiden, kallio-onkaloiden ja avoleikkausten jne. läpi, vettä on läsnä kosteutena, pisaroina tai juoksevana/pirskot-tuvana vetenä. Tämä vesi voi jäätyä talvella. Tällöin muodostuu värähtelevää jäätä ja jääpuikkoja. Tämä ilmiö tapahtuu • : niissä osissa kaivosasennusta, joissa ilman lämpötila laskee jäätymispisteen alapuolelle. Esimerkkejä niistä kaivosasennuk-sista, joissa tämä tapahtuu, ovat kuljetustunneleiden ulko-osat (pinnasta alas päätunneliin kulkevat tunnelit) ja rata- ja tietunnelit, jotka ovat molemmista päistä avoimia ja päästävät siten kylmän ilman virtaamaan tunneliin ja sen läpi. Tämä ilmiö tapahtuu usein maanteiden kallioleikkauksissa.
Jään muodostuminen aiheuttaa suuria ongelmia. Monissa y: tapauksissa jää vaikeuttaa ajoneuvojen vapaata kulkua rata- ja tietunneleissa. Tästä aiheutuu katkoksia liikenteessä. Kun ilman lämpötila nousee, jää sulaa ja putoaa alas.
2 88198
Laitteille, ajoneuvoille ja ihmisille jne. voi aiheutua vahinkoja ja loukkaantumisia.
Jäätä pitää hakata pois (puhdistaa) jatkuvasti vahinkovaaran eliminoimiseksi ja laitteiston toiminnan ylläpitämiseksi. Jäänpoistotyö on sekä vaarallista että kallista. Jäänpoiston yhteydessä on Ruotsissa tapahtunut kuolemantapauksia. Huomattavia summia käytetään joka vuosi jäänpoistotyöhön. Jäänpoisto merkitsee tavallisesti sitä, että esimerkiksi tietunneli pitää sulkea joko kokonaan tai osittain. Seurauksena on liikenteen katkeaminen.
Jään muodostuminen vaikuttaa myös kallioon ja työkohteessa oleviin lujitteisiin. Kivilohkareita saattaa pudota alas, kun halkeamassa oleva vesi jäätyy ja pakottaa lohkareen irti. Ruiskubetonista ja valubetonista tehdyt lujitteet kärsivät routavaurioista roudan aiheuttaman halkeamisen seurauksena. Tästä seuraa lyhentynyt käyttöikä ja suurentuneet huolto- ja korjauskustannukset.
Tästä syystä voidaan todeta, että jään muodostuminen kaivos-asennuksissa aiheuttaa suuria ongelmia, joita ovat käytön rajoittuminen, vahingoittumisvaara, lyhentynyt käyttöikä ja lisääntyneet huolto- ja korjauskustannukset. Jatkuva jäänpoisto on välttämätöntä ja tämä on sekä vaarallista että kallista.
Useita erilaisia järjestelmiä on nykyisin käytettävissä jäänmuodostusongelman ratkaisemiseksi. Esimerkiksi muovista ja metallilevystä valmistettuja eristettyjä holveja on asennettu tunneleiden sisään. Näihin holveihin liittyy esimerkiksi sellaisia haittapuolia, että ne vaativat tietyn määrän tilaa ja tämä puolestaan merkitsee sitä, että on räjäytettävä poikkileikkaukseltaan suurempi tunneli tai esimerkiksi liikennettä varten on tehtävä lisää vapaata tilaa. Ne ovat myös kalliita ja ne vaativat pitkiä toimitus-ja asennusaikoja (esivalmistus erikokoisiin tunneleihin).
3 88198
Palontorjuntaviranomaiset ovat myös alkaneet ottaa kielteistä kantaa muoviholveihin, joita käytetään liikennetunneleissa, joissa voi tapahtua esimerkiksi ajoneuvojen tulipaloja. Suulakepuristettua solumuovimattoa on myös käytetty. Yleisesti ottaen tässä järjestelmässä on samat haittapuolet kuin yllä olevien yhteydessä esitetyt. Kokeita on myös tehty ilman lämmittämiseksi ja jäätymisen estämiseksi tällä tavoin. Tämä on kuitenkin hyvin kallis menetelmä ja erittäin herkkä laitteiston särkymiselle. Eristettyjä viemäreitä on toisinaan käytetty paikallisesti. Varsin usein näiden vaikutus on heikko, koska tukkeutumista johtuva vesivuoto pitää poistaa siltä alueelta, jonka viemärit ovat jo tyhjentäneet. Lisäksi tällaiset paikalliset sovellutukset antavat huonon suojan pakkasta vastaan.
Esillä olevan keksinnön pääasiallisena tarkoituksena on siten estää jään muodostus ja mahdollistaa etenevän veden poisjohtaminen viemärijärjestelmällä. Samanaikaisesti keksinnön pitää käyttää mahdollisimman vähän tilaa, tarvita vain lyhyt asennusaika ja olla käyttöominaisuuksiltaan joustava (helposti sovellettavissa poikkileikkauksiltaan erikokoisiin tunneleihin jne.). Keksinnön pitää myös soveltua käytettäväksi paitsi kaivosasennuksen täydelliseksi eristämiseksi myös asennuksen osittaiseksi eristämiseksi.
Itse kallio säilyttää noin +5°C verrattain tasaisen lämpötilan koko vuoden. Halkeamien läpi tunkeutuva vesi on periaatteessa samassa lämpötilassa kuin ympäröivä kallio. Keksinnön tarkoituksena on siten estää kylmää ilmaa jäähdyttämästä kalliota ja vettä.
Tämä tarkoitus saavutetaan keksinnön mukaisella menetelmällä, joka on olennaisesti tunnettu siitä, että routaa vastustava lämpöeristys asennetaan vesitiiviin kalvon pintaan ja että tulentorjuntaeriste on asennettu mainitun lämpöeristyksen ;·' pintaan.
4 88198
Edelleen keksinnön tarkoituksena on saada aikaan menetelmä järjestelmän kehittämiseksi tunneleiden, kallio-onkaloiden ja vastaavien kaivosasennusten eristämiseksi, jolloin tyhjennyskerros ja vesitiivis kalvo asennetaan välittömästi kallion viereen tai siihen kiinnitetyn lujitekerroksen pintaan siten, että ne noudattavat kallion tai lujitekerroksen muotoja. Tämä lisätarkoitus saavutetaan keksinnön mukaisella menetelmällä, joka on olennaisesti tunnettu siitä, että lämpöeristys asennetaan vesitiiviin kalvon pintaan roudan torjumiseksi ja että tulenestoeriste asennetaan lämpöeristyksen pintaan.
Keksintöä selvitetään seuraavaksi tarkastelemalla kahta esimerkkisuoritusmuotoa ja viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa:
Kuvio 1 esittää eristysjärjestelmän ensimmäistä suoritusmuotoa.
Kuvio 2 esittää eristysjärjestelmän toista suoritusmuotoa.
Keksintö käsittää useita osia tai komponentteja, jotka on yhdistetty järjestelmän muodostamiseksi kaivosasennusten routaeristämiseksi. Järjestelmä muodostuu seuraavista komponenteista ja rakentuu seuraavalla tavalla. Välittömästi kallion 1 viereen tai lujitekerroksen 2 ulkopintaan on yhtäältä asennettu tyhjennyskerros 3 ja toisaalta vesitiivis kalvo 4. Vesi johdetaan pois tyhjennyskerroksen 3 kautta viemäriputkeen, joka kuljettaa veden pois asennuksesta. Tyhjennyskerros 3 ja vesitiivis kalvo 4 on asennettu välittömästi kalliota 1 tai lujitekerrosta 2 vasten siten, että ne noudattavat kallion ulkomuotoja ja vaativat siten mahdollisimman vähän tilaa. Tätä menetelmää on käytetty jo monia vuosia veden poistamiseksi ja tällä tavoin on saatu torjutuksi 5 88198 tippuva vesi ja juokseva vesi jne., mutta tällä rakenteella ei saavuteta routaeristystä.
Keksinnön mukaisesti tämä perusjärjestelmä täydennetään lämpöeristyksellä 6 siten, että roudan muodostus saadaan estetyksi. Lujiteverkko 5 voidaan kiinnittää vesitiiviin kalvon 4 pintaan. Esimerkiksi polyuretaania oleva lämpö-eristys 5 levitetään sitten suihkuttamalla tai jollakin muulla sopivalla menetelmällä. Silloin, kun käytetään lujiteverkkoa 5, se toimii lujitteena eristyskerroksen sisällä muodostaen tällä tavoin lujan eristävän kerroksen. Eristyksen paksuutta saadaan yksinkertaisesti säädeltyä riippuen siitä ilman lämpötilasta, jossa järjestelmän pitää toimia.
Tulenkestävä materiaali 7 levitetään lämpöeristyksen 5, 6 ulkopintaan tulenkestävän rakenteen aikaansaamiseksi. Tulenkestävän kerroksen 7 luonne voi vaihdella palontorjunta-viranomaisten erilaisten vaatimusten mukaisesti. Tavallisesti lämpöeristyksen 5, 6 ulkopintaan voidaan vetää ohut kerros tultaestävää kipsiä.
: Kun kyseessä on pinnan muodoltaan hyvin epätasainen kallio 1, on mahdollista asentaa ensin tasoitusverkko 8 kallion ,·. 1 pintaan tai ruiskubetoni 2 pinnan muotojen tasoittami seksi ja antaa tämän verkon 8 muodostaa osan lujitekerrok-'1 sesta 2. Tämän jälkeen kiinnitetään yllä kuvattu järjes telmä verkon 8 pintaan kuviossa 2 esitetyllä tavalla ja järjestelmään kuuluu tyhjennyskerros 3, vesitiivis kalvo 4, jonka jälkeen tarvittaessa tulee lujite 5 sekä lämpö-eristys 6 ja tulenestokerros 7.
i Roudaneristysjärjestelmä käsittää siis useita komponentteja, X joita kaikkia on saatavissa eripituisina tai -painoisina.
Järjestelmä rakennetaan yksinkertaisesti käyttöpaikalla s 88198 ja se voidaan sovittaa siten, että se sopii poikkileikkauksiltaan erilaisiin tunneleihin ja erilaisiin vaatimuksiin jne. Koska eristys noudattaa kallion muotoa, tarvitaan mahdollisimman vähän tilaa. Sen käyttö- tai kiinnitysmenetelmä sopii myös systemaattiseen käsittelyyn siten, että sillä voidaan eristää paitsi kokonaisia kaivosasennuksia, myös osia kaivosasennuksista.
Eräs lisäetu on myös se, että jo olemassa olevia järjestelmiä veden poistamiseksi voidaan helposti täydentää roudan lämpöeristyksellä siten, että rakenteisiin vuotava vesi ei pääse jäätymään, jolloin etuja ovat esimerkiksi: - että se voidaan rakentaa useista komponenteista, jotka kootaa välittömästi asennuspaikalla; - että sitä voidaan käyttää kaikenlaisissa kaivosasennuksissa riippumatta niiden koosta tai muodosta jne.; - että eristyksen luonnetta voidaan vaihdella riippuen siitä ulkopuolisesta lämpötilasta, jossa järjestelmää käytetään; - että kyseessä on joustava järjestelmä, joka noudattaa tai seuraa kallion pintaa ja vaatii siitä syystä mahdollisimman vähän tilaa; ja - että se voidaan varustaa erilaisilla palosuojauksilla.
Keksintö ei rajoitu yllä kuvattuihin ja piirustuksissa esitettyihin suoritusmuotoihin, vaan se voi vaihdella oheisten patenttivaatimusten rajoissa ilman, että irtaudutaan keksinnön ajatuksesta.

Claims (11)

  1. 7 88198
  2. 1. Järjestelmä tunneleiden, kallio-onkaloiden ja vastaavien kaivosasennusten eristämiseksi, jossa tyhjennyskerros (3) ja vesitiivis kalvo (4) asennetaan välittömästi kallion (1) viereen tai siihen kiinnitetyn lujitekerroksen (2, 8. pintaan siten, että ne noudattavat kallion tai lujitekerroksen muotoja, tunnettu siitä, että lämpöeristys (6) roudan torjumiseksi on asennettu vesitiiviin kalvon (4) pintaan ja että tulenestoeristys (7) on asennettu mainitun lämpöeristyksen (6) pintaan.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että lämpöeristys (6) on kiinnitetty suihkuttamalla vesitiiviin kalvon (4) pintaan.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että lujiteverkko (5) on kiinnitetty vesitiiviin kalvon (4) pintaan ja lämpöeristys (6) on kiinnitetty mainitun verkon ympärille suihkuttamalla.
  5. 4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että lämpöeristys (6) on polyuretaania. ·'. 5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen järjes- ·.·. telmä, tunnettu siitä, että tulenestoeristys (7) on kipsiä.
  6. 6. Menetelmä jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukaisen järjestelmän käyttämiseksi tunneleiden, kallio-onkaloiden ja vastaavien kaivosasennusten eristämiseksi, jossa tyhjennyskerros (3) ja vesitiivis kalvo (4) asennetaan välittömästi kallion (1) viereen tai siihen kiinnitetyn lujitekerroksen (2, 8) pintaan siten, että ne noudattavat kallion tai lujitekerroksen muotoja, tunnettu siitä, 8 88198 että lämpöeristys (6) asennetaan vesitiiviin kalvon (4) pintaan roudan torjumiseksi ja että tulenestokerros (7) asennetaan lämpöeristyksen (6) pintaan.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lämpöeristys (6) kiinnitetään suihkuttamalla vesitiiviin kalvon (4) pintaan.
  8. 8. Jonkin patenttivaatimuksen 6-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lujiteverkko (5) kiinnitetään vesitiiviin kalvon (4) pintaan, jolloin lämpöeristys (6) kiinnitetään mainitun verkon (5) ympärille suihkuttamalla.
  9. 9. Jonkin patenttivaatimuksen 7-8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että polyuretaani kiinnitetään suihkuttamalla mainitun lämpöeristyksen (6) muodostamiseksi.
  10. 10. Jonkin patenttivaatimuksen 6-9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kipsin muodossa oleva tulenesto-eristys (7) asennetaan lämpöeristyksen (6) pintaan.
  11. 11. Jonkin patenttivaatimuksen 6-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että järjestelmä kootaan välittömästi asennuspaikalla ja että osia kokonaisista kaivos-asennuksista eristetään, jolloin esimerkiksi roudalta suojaava lämpöeristys (5, 6) asennetaan jo olemassa olevien vettä poistavien tyhjennyskerrosten (3) ja vesitiiviiden kalvojen (4) päälle. 9 88198
FI883697A 1986-02-11 1988-08-09 System foer isolering av gruvinstallationer och foerfarande foer dess anvaendning FI88198C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8600585A SE453113B (sv) 1986-02-11 1986-02-11 Isoleringssystem for berganleggningar samt forfarande for att astadkomma systemet
SE8600585 1986-02-11
PCT/SE1987/000063 WO1987004756A1 (en) 1986-02-11 1987-02-11 System for the insulation of mining installations and a method for implementing the system
SE8700063 1987-02-11

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI883697A0 FI883697A0 (fi) 1988-08-09
FI883697A FI883697A (fi) 1988-08-09
FI88198B true FI88198B (fi) 1992-12-31
FI88198C FI88198C (fi) 1993-04-13

Family

ID=20363420

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI883697A FI88198C (fi) 1986-02-11 1988-08-09 System foer isolering av gruvinstallationer och foerfarande foer dess anvaendning

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0293381B1 (fi)
AU (1) AU7025987A (fi)
FI (1) FI88198C (fi)
NO (1) NO174524C (fi)
SE (1) SE453113B (fi)
WO (1) WO1987004756A1 (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4025212A1 (de) * 1990-08-09 1992-02-13 Huels Troisdorf Verkehrstunnel fuer kaelteregionen
EP0648916B1 (de) * 1993-10-14 1999-05-19 Albert Thalmann Profilstreifen aus flexiblem Abdichtmaterial
EP0725185A1 (de) * 1996-01-08 1996-08-07 Roland F. Wolfseher Tunnelauskleidung und Verfahren zu deren Anbringung
ES2118035B1 (es) * 1996-03-18 1999-07-01 Construcciones Aplicaciones Y Lamina de recubrimiento.
ATE253172T1 (de) * 1997-08-15 2003-11-15 Koester Bauchemie Gmbh Verfahren zum abdichten von unterirdischen hohlräumen gegen wassereintritt
GB9815685D0 (en) * 1998-07-20 1998-09-16 Mbt Holding Ag Waterproofer
NZ517503A (en) * 1999-07-23 2004-01-30 William Claudio Bona Structure lining and sealing system
US6793441B2 (en) 2000-06-12 2004-09-21 W. R. Grace & Co.-Conn. Tunnel waterproofing method
US6767164B2 (en) 2000-06-12 2004-07-27 W. R. Grace & Co.-Conn. Tunnel waterproofing construction method
FR2838159B1 (fr) * 2002-04-03 2004-12-17 Etancheite D Ouvrages Souterra Dispositif etanche de drainage des eaux de percolation au niveau d'un revetement de tunnel
FR2911365B1 (fr) * 2007-01-15 2012-12-07 Pastiforms Garniture multifonction utilisable a la construction ou a la renovation de tunnels ou galeries souterraines
CN105587325B (zh) * 2014-10-22 2018-08-14 广东工业大学 一种基于相变材料的隧道防冰复合板
JP6534208B2 (ja) * 2015-09-15 2019-06-26 藤森工業株式会社 トンネル用防水シート

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT339948B (de) * 1975-06-30 1977-11-10 Iso Bau Abdichtungen Im Hoch U Verfahren zum befestigen einer abdichtungsfolie aus kunststoff auf einer unterlage und haltekorper zur befestigung von kunststoffolien zur durchfuhrung des verfahrens
DE2837333A1 (de) * 1978-08-26 1980-03-06 Dynamit Nobel Ag Abdichtung von wandungen gegen druck- und/oder sickerwasser mit mehrschichtiger dichtungsbahn
AT370850B (de) * 1982-01-07 1983-05-10 Seebode Gerhard Befestigungsvorrichtung fuer die anbringung von isolierfolien an die ausbruchsflaechen von untertagebauten

Also Published As

Publication number Publication date
SE8600585D0 (sv) 1986-02-11
SE8600585L (sv) 1987-08-12
EP0293381A1 (en) 1988-12-07
FI883697A0 (fi) 1988-08-09
WO1987004756A1 (en) 1987-08-13
NO874227L (no) 1987-10-09
EP0293381B1 (en) 1990-11-07
NO174524B (no) 1994-02-07
FI883697A (fi) 1988-08-09
AU7025987A (en) 1987-08-25
NO874227D0 (no) 1987-10-09
FI88198C (fi) 1993-04-13
SE453113B (sv) 1988-01-11
NO174524C (no) 1994-05-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI88198B (fi) System foer isolering av gruvinstallationer och foerfarande foer dess anvaendning
CN106194255A (zh) 隧道防排水系统及其建造方法
CN108316952A (zh) 高寒地区隧道保温防排水系统
KR20190005156A (ko) 터널 벽 요소 및 터널 벽 요소를 포함하는 터널 벽의 조립 방법
US6682259B1 (en) Structure having an insulated support assembly
KR102040620B1 (ko) 터널 및 지하차도에서의 열선유도 배수공법
KR101328067B1 (ko) 터널 진출입로의 결빙 방지장치 및 그 시공방법
CN208203302U (zh) 高寒地区隧道保温防排水系统
KR20180038617A (ko) 비탈면 도로 결빙 방지 장치
CN207761710U (zh) 一种用于季冻区隧道洞口段中心管沟结构
JP2000129630A (ja) 道路高架橋梁等排水管の凍結防止構造
KR200413569Y1 (ko) 조립식 경량기포콘크리트 지하수 보호구조물
CN219197361U (zh) 一种寒区运营隧道衬砌渗水处治结构
JP2002322772A (ja) 樋及び樋の固定部材
KR100399874B1 (ko) 콘크리트 균열부의 누수방지공법
JPH02132300A (ja) トンネルの漏水案内装置
KR200228733Y1 (ko) 교각용 배수관의 동파 방지구조
KR830001522Y1 (ko) 터널의 누수 및 동파 방지 도수관
Grønhaug Optimization of Linings in Road Tunnels
RU2235826C1 (ru) Сталежелезобетонный турбинный напорный водовод
CN114183168B (zh) 一种隧道用预制边板连接结构及其安装方法
KR100348593B1 (ko) 동파방지용 배수관 및 이를 이용한 터널의 동파방지구조
CN220814149U (zh) 一种新型隧道内铁路两侧排水沟保温结构
RU2016347C1 (ru) Тепловая изоляция секции трубопровода
CA2144799A1 (en) Insulating tunnel liner system

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BERGAB-BERGGEOLOGISKA UNDERSOEKNINGAR AB