FI87287C - Foerstaerkningsreglering av en agc-foerstaerkare i ett pao tidsmultiplexering baserat radiotelefonsystem - Google Patents

Foerstaerkningsreglering av en agc-foerstaerkare i ett pao tidsmultiplexering baserat radiotelefonsystem Download PDF

Info

Publication number
FI87287C
FI87287C FI910212A FI910212A FI87287C FI 87287 C FI87287 C FI 87287C FI 910212 A FI910212 A FI 910212A FI 910212 A FI910212 A FI 910212A FI 87287 C FI87287 C FI 87287C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
reception
agc
frequency
measurement
Prior art date
Application number
FI910212A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI910212A (fi
FI910212A0 (fi
FI87287B (fi
Inventor
Harri Honkasalo
Harri Jokinen
Seppo Lamberg
Original Assignee
Nokia Mobile Phones Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Mobile Phones Ltd filed Critical Nokia Mobile Phones Ltd
Priority to FI910212A priority Critical patent/FI87287C/fi
Publication of FI910212A0 publication Critical patent/FI910212A0/fi
Priority to DE69227643T priority patent/DE69227643T2/de
Priority to EP92300224A priority patent/EP0496507B1/en
Priority to US07/820,276 priority patent/US5331638A/en
Priority to JP4005108A priority patent/JP3064081B2/ja
Publication of FI910212A publication Critical patent/FI910212A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI87287B publication Critical patent/FI87287B/fi
Publication of FI87287C publication Critical patent/FI87287C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W52/00Power management, e.g. TPC [Transmission Power Control], power saving or power classes
    • H04W52/04TPC
    • H04W52/52TPC using AGC [Automatic Gain Control] circuits or amplifiers
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03GCONTROL OF AMPLIFICATION
    • H03G3/00Gain control in amplifiers or frequency changers without distortion of the input signal
    • H03G3/20Automatic control
    • H03G3/30Automatic control in amplifiers having semiconductor devices
    • H03G3/3052Automatic control in amplifiers having semiconductor devices in bandpass amplifiers (H.F. or I.F.) or in frequency-changers used in a (super)heterodyne receiver
    • H03G3/3078Circuits generating control signals for digitally modulated signals

Description

! 87287 AGC-vahvistimen vahvistuksen säätäminen aikajakokanavointiin perustuvassa radiopuhelinjärjestelmässä - Förstärk-ningsreglering av en AGC-förstärkare i ett pä tidsmulti-plexering baserat radiotelefonsystem 5 Tämä keksintö esittää tavan, jolla aikajakokanavointiin (TDMA) perustuvassa radiopuhelinjärjestelmässä voidaan säätää vastaanottimen AGC-funktiota siten, että se on hyvin 10 lähellä oikeata arvoa vastaanottoaikavälin alkaessa.
Digitaalisia TDMA (time-division multiple access) -periaatteeseen perustuvia radiopuhelinjärjestelmiä on tällä hetkellä kehitteillä useita. TDMA:ssa käytetään ajallista lomitte-15 lua, jolloin saadaan useita kanavia samalla taajuudella. Rakenne mahdollistaa taajuuksien tehokkaan käytön ja myös sen, että liikkuva asema voi suorittaa jatkuvasti radioympä-ristön mittauksia. TDMAtn johdosta on radiotien siirtonopeus hyvin korkea, jolloin radiotielle ominainen monitie-etenemi-20 nen näkyy vastaanotossa paitsi RF-signaalin verhokäyrän nopeana Rayleigh-häipymisenä myös ilmaistujen bittien välisenä keskinäisvaikutuksena, toisin sanoen matkapuhelimen vastaanottama kentänvoimakkuus vaihtelee hyvin nopeasti. Tämän huomioon ottamiseksi voidaan ajatella, että vastaan-25 otettu signaali on itsenäisesti Rayleigh-häipyvien ja erilaisen viiveen omaavien signaalien summa ja suunnitella vastaanotto tämä huomioon ottaen. Koska monitie-eteneminen aiheuttaa kanavalla signaaliin lineaarisia vääristymiä, tarvitaan digitaalisessa radiopuhelimessa lineaarista vas-30 taanotinta, jotta näitä vääristymiä voitaisiin korjata.
Tällöin on vastaanottimen vahvistimissa käytettävä automaattista vahvistuksen säätöä, jonka avulla vastaanotetun signaalin taso pyritään pitämään vakiona ennen AD-muuntimia. Digitaalisissa radiopuhelimissa yleinen tapa on toteuttaa 35 AGC-funktio samalla tavalla kuin analogisissa AM- tai SSB-vastaanottimissa, joissa AGC toteutetaan käyttäen välitaa-juusvahvistimena analogisella jännitteellä ohjattavaa säädettävää vahvistinta, joka vaimentaa signaalia sitä enemmän, 2 87287 mitä suurempi sen amplitudi on. Itse AGC-vahvistinten ominaisuuksiin ja niiden sijaintiin vastaanotinhaarassa ei tässä yhteydessä puututa.
5 TDMA-järjestelmässä, esimerkiksi GSM-järjestelmässä, on AGC-vahvistimen dynamiikan oltava suuri ja maksimivahvistuk-sen tulee myös olla suuri, jottei vahvistusta pienennettäessä signaali/kohina-suhde huononisi. Signaali/kohina-suhde huononee siksi, että AD-muuntimilla ei resoluutio riitä 10 pienen signaalin puhtaaseen muuntamiseen. Kuten edellä on sanottu, pidetään AGC-vahvistimen avulla signaalitaso vakiona ennen AD-muuntimia. Perinteinen tapa on mitata vastaanotetun signaalin kentänvoimakkuus ja keskiarvoistaa se tietyn ajallisen matkan, jolloin saadaan laskettua signaalin 15 keskimääräinen kentänvoimakkuus. Kun tiedetään vaadittava signaalitaso, saadaan keskimääräisen kentänvoimakkuuden avulla laskettua tarvittava AGC-vahvistimen vahvistus. TDMA-järjestelmässä tämä tarkoittaa, että keskiarvoistetaan omien vastaanottoaikavälien kentänvoimakkuuksia. Tyypillisesti 20 keskiarvoistaminen tehdään ajallisesti pitkältä matkalta, suuruusluokaltaan esim. noin 1 sekunti. Kun esim. GSMsssä yhdessä 4,62 ms:n kehyksessä on yksi vastaanottoaikaväli, kestoltaan 576,9 μβ, merkitsee edellä sanottu sitä, että useiden kehysten ajan keskiarvoistetaan omien vastaanottoai-25 kavälien signaalitehoja ja laskettua keskiarvoa käytetään hyväksi AGC-säädössä. Tämä säätötapa riittää ja on usein ainoa mahdollinen silloin, kun puhelin on liikennekanavalla. Sen sijaan ongelma syntyy, kun matkapuhelin on kuunteluti-lassa, jossa se kuuntelee tukiaseman kutsukanavaa. Tällöin 30 voi laskettu AGC-vahvistimen vahvistus olla suurestikin väärä: esim. GSM-järjestelmässä matkapuhelimen ei tarvitse kuunnella kutsukanavaa PCH jatkuvasti, vaan minimivaatimuksena on kuunnella kutsukanavaa kerran noin kahdessa sekunnissa. Tällöin puhelin kuuntelee tätä kanavaa yhteensä noin 35 20 ms ajan. Verkko voi tosin määrätä, että kutsukanavaa kuunnellaan useamminkin. Kuitenkin vastaanotetun signaalin kentänvoimakkuus on saattanut muuttua edellisen kuuntelun jälkeen huomattavasti etenkin, kun on kysymys nopeasti
II
87287 3 liikkuvasta ajoneuvoasemasta. Tällöin kutsukanavan kuuntelun yhteydessä tehtyjä kentänvoimakkuusmittauksia keskiarvoista-malla saadaan hyvin huono käsitys todellisesta kentänvoimakkuudesta, joka vallitsee edellisen mittauksen jälkeen.
5 Hankala tilanne syntyy myös silloin, jos mahdollisesti käytettävässä taajuushyppelyssä sekvenssiin sisältyy yksi taajuus, joka on sama kuin jokin signalointitaajuus, koska tällä taajuudella teho voi poiketa muiden omien aikavälien signaalitehoista.
10 Tämä keksintö esittää tavan, jolla edellä sanottuja haittoja AGC-vahvistuksen säädössä voidaan huomattavasti pienentää ja jolla vastaanoton alkaessa on vastaanottimen vahvistinten vahvistus jo ennakolta asetettu riittävän lähelle oikeata, 15 jolloin vastaanotetun signaalin taso ennen AD-muuntimia on heti lähes oikea.
Keksinnölle on tunnusomaista se, mitä on sanottu patenttivaatimuksessa 1.
20
Keksintö perustuu siihen oivallukseen, että TDMA-järjestelmärakenne mahdollistaa tietyssä, omaa vastaanottoaikaväliä edeltävässä aikavälissä lähetetyn signaalitehon mittauksen. Tällöin puhelin esimonitoroi ennen varsinaista vastaanot-25 toaikaväliä tätä tiettyä aikaväliä, jolla vastaanotetun signaalin taajuus on sama kuin varsinaisella vastaanottoai-kavälillä vastaanotettava signaalitaajuus ja jolla vastaanotettu teho tunnetaan tai vastaanotetun tehon suhde oman vastaanottoaikavälin tehoon ainakin likimain tunnetaan.
30 Kun nyt puhelin mittaa tällä aikavälillä vastaanotetun signaalin kentänvoimakkuuden, voidaan sitä käyttää hyväksi arvioitaessa todellista vastaanottoaikavälillä vastaanotettavaa tehoa ja laskettaessa AGC-vahvistimelle sopivaa vah-vistusarvoa. Tällä tavalla saadaan AGC-vahvistimien vahvis-35 tukset riittävällä tarkkuudella palkalleen heti oman vastaanottoaikavälin alussa, koska AGC-vahvistinten säätö perustuu mittaukseen, joka on suoritettu ajallisesti hyvin lähellä omaa aikaväliä. Edullisin tapaus on silloin, kun 4 87287 saadaan mitattua teho aikavälillä välittömästi ennen vas-taanottoaikaväliä.
Keksintöä selostetaan seuraavassa konkreettisemmin käyttäen 5 esimerkkinä GSM-matkapuhelinjärjestelmää.
Yksi TDMA-kehys koostuu kahdeksasta aikavälistä, jotka on numeroitu 0 - 7. Yhden aikavälin fysikaalista sisältöä nimitetään purskeeksi, jonka kesto on noin 576,9 us. Kussa-10 kin kehyksessä on yksi vastaanottoaikäväli Rx, jolloin puhelin vastaanottaa puhetta tai dataa ja yksi aikaväli, jolloin puhetta ja dataa lähetetään. GSMsssä kukin tukiasema lähettää aikavälistä toiseen vakiotehoista BCCH-signaalia (broadcast channel) taajuudella, jolla se lähettää esimer-15 kiksi kutsut ajoneuvoasemälie PCH-kanavalla. Järjestelmässä monitoroidaan naapuritukiasemien BCCH-signaalivoimakkuuksia mahdollista tukiaseman vaihtoa varten. Oman tukiaseman BCCH-signaalivoimakkuuden mittaus ei tyypillisesti kuulu normaaliin mittaussekvenssiin. Keksinnön mukaisesti voidaan mää-•20 rittää tulevan oman vastaanottoaikavälin Rx kentänvoimakkuus hyvin tarkasti siten, että esimonitoroidaan eli mitataan oman tukiaseman lähettämän vakiotehoisen BCCH-signaalin kentänvoimakkuus juuri ennen vastaanottoaikaväliä ja tätä kentänvoimakkuutta käytetään hyväksi AGC-vahvistimien vah-25 vistuksen esiasettelussa. Tämä kentänvoimakkuus on hyvin tarkka arvio oman vastaanottoaikavälin kentänvoimakkuudesta, kun se on mitattu juuri ennen omaa vastaanottoaikaväliä ja sen taajuus on sama kuin Rx-aikavälin vastaanottotaajuus. Tehon laskennan ja AGC-vahvistimen vahvistuksen säädön 30 hoitaa puhelimen prosessori.
Keksinnön mukaista menetelmää voidaan käyttää ainakin kolmessa tapauksessa.
35 Ensinnäkin keksinnön mukaista menetelmää voidaan käyttää silloin, kun oma vastaanottoaikavälillä vastaanotettavan signaalin taajuus on sama kuin BCCH-taajuus ja vastaanotto tapahtuu jatkuvasti tällä taajuudella. Tällöin mitataan i; 5 87287 BCCH-signaalin teho juuri ennen omaa vastaanottoaikaväliä ja säädetään AGC-vahvistus mitatun tehon mukaan.
Toinen ja tärkein tapaus on taajuushyppelytilanne. Kun 5 ollaan puhetilanteessa eli kun matkapuhelin on liikenne-kanavalla, on GSM-järjestelmälle ominaista taajuushyppely eli lähetys- ja vastaanottotaajuudet voivat vaihtua kehyksestä toiseen. Tämä mahdollistaa puheen laadun parantamisen silloin, kun matkapuhelin on paikallisessa katveessa, joskin 10 taajuushyppelyä voidaan käyttää muulloinkin. Taajuushyppely- tilanteessa yksi taajuushyppelysekvenssiin kuuluva taajuus voi olla juuri edellä mainittu BCCH-taajuus, jolla tukiasema lähettää jatkuvasti vakioteholla. Tällä taajuudella vastaanotettu signaaliteho voi poiketa merkittävästi muiden puhetta 15 tai dataa vastaanottavien omien aikavälien signaalitehosta. Tilannetta huonontaa se, että tietämys BCCH-taajuuden keskimääräisestä signaalitehosta on erittäin huono, koska on kulunut jo pitkä aika siitä, kun tällä taajuudella on vastaanotettu mitään, ts. on olemassa erittäin vähän näytteitä 20 BCCH-taajuudelta per aikayksikkö. Edellä kuvatun mukaisesti esimonitoroidaan BCCH-taajuista signaalia ja mitataan sen signaaliteho juuri ennen varsinaista vastaanottoaikaväliä. Mittausta käytetään välittömästi hyväksi asetettaessa AGC-vahvistinten vahvistus oikeaksi varsinaista vastaanottoai-25 kaväliä varten, jolla vastaanotetaan sitten puhetta tai dataa. Koska aikaväli on samalla taajuudella signalointiai-kavälien kanssa, voidaan edellä selostettua esimonitorointia näin hyödyntää taajuushyppelyssä.
30 Kolmas tapaus keksinnön sovelluksessa on kuuntelutila. Tässä tilassa puhelin ottaa vastaan ainoastaan tukiaseman lähettämiä BCCH-taajuisia signaaleja. Tällöin aina kun puhelin alkaa kuunnella BCCH-taajuutta, esimonitoroidaan jälleen ennen varsinaista vastaanottoaikaväliä BCCH-signaalin tehoa 35 ja asetetaan AGC-vahvistus oikeaksi vastaanoton alkaessa.
AGC-vahvistinten vahvistuksen asettaminen vastaanottoaikaväliä edeltävän BCCH-signaalitehon perusteella voidaan suorit- 6 87287 taa monella tavalla, mutta yksinkertaisinta on asettaa AGC-vahvistus suoraan mitatun tehon mukaiseksi eli olettaa, että omalla vastaanottoaikavälillä vastaanotettu teho on sama kuin mitattu teho. Myös muita tapoja on mahdollista 5 käyttää. Esimerkiksi jos puhelimen vastaanottaman signaali-tehon suhde oman vastaanottoaikavälin tehoon on jossakin aikavälissä ainakin likimain tunnettu, voidaan tämän suhteen ja kyseistä aikaväliä esimonitoroimalla mitatun tehon avulla laskea tarvittava AGC-vahvistinten vahvistus.
10
Esitetyn menetelmän etuna on, että saadaan hyvin tarkka arvio kentänvoimakkuudesta oman vastaanottoaikavälin aikana, koska tämä arvio perustuu lähellä vastaanottoaikaväliä tai välittömästi ennen sitä suoritettuun mittaukseen. Mittaus 15 voidaan suorittaa vastaanottoaikaväliä edeltävän aikavälin lopussa, jolloin saadaan AGC-vahvistimien vahvistukset hyvin tarkasti paikalleen. Tämä on edullista, sillä mitä paremmin AGC-vahvistinten vahvistus pystytään määräämään, sitä pienempää dynamiikkaa vaaditaan vastaanottimen AGC-vahvistinten 20 jälkeisiltä osilta.
i:

Claims (12)

  1. 87287
  2. 1. Menetelmä radiopuhelimen vastaanottimen vahvistimen AGC-vahvistuksen määrittämiseksi oman signaalin vastaanotto-aikaväliä varten aikajakokanavointiin perustuvassa matkapu- 5 helinjärjestelmässä, jossa tukiasema lähettää ainakin yhdel lä taajuudella joko jatkuvasti tai ainakin tietyllä ajanhet-kellä signaalia, jonka tehon suhde oman signaalin tehoon on ainakin likimain tunnettu, tunnettu siitä, että - mitataan jossakin omaa vastaanottoaikaväliä edeltävässä 10 aikavälissä tukiaseman lähettämän sen signaalin kentänvoimakkuus, jonka tehon suhde oman signaalin tehoon likimain tunnetaan, - mitatun kentänvoimakkuuden perusteella lasketaan tarvittava AGC-vahvistinten vahvistus ja säädetään vastaanottoaika- 15 välin ajaksi vahvistinten AGC-vahvistus lasketuksi.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että AGC-vahvistimen vahvistus lasketaan olettaen vastaanottoaikavälillä vastaanotettavan signaalin kentänvoi- 20 makkuudeksi mitattu kentänvoimakkuus.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että AGC-vahvistimen vahvistus lasketaan käyttäen hyväksi mainittua likimain tunnettua tehosuhdetta. 25
  5. 4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu mittaus suoritetaan välittömästi ennen omaa vastaanottoaikaväliä olevassa aikavälissä.
  6. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu mittaus suoritetaan välittömästi ennen omaa vastaanottoaikaväliä olevan aikavälin lopussa.
  7. 6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu 35 siitä, että mittaus suoritetaan ennen jokaista vastaanotto-aikaväliä, kun puhelin vastaanottaa jatkuvasti samalla taajuudella, jolla tukiasema lähettää mainittua signaalia, jonka tehon suhde oman signaalin tehoon likimain tunnetaan. 87287
  8. 7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mittaus suoritetaan ennen sitä taajuushyppely-sekvenssiin kuuluvaa vastaanottoaikaväliä, jolla vastaanotettavan signaalin taajuus on sama kuin tukiaseman lähettä- 5 mällä mainitulla signaalilla, jonka tehon suhde oman signaalin tehoon likimain tunnetaan.
  9. 8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mittaus suoritetaan ennen jokaista vastaanotto- 10 aikaväliä silloin, kun puhelin on kuuntelutilassa.
  10. 9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sitä käytetään GSM-matkapuhelinjärjestelmässä.
  11. 10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu mitattava signaali on vakioteholla lähetettävä BCCH-signaali.
  12. 20 Patentkrav
FI910212A 1991-01-15 1991-01-15 Foerstaerkningsreglering av en agc-foerstaerkare i ett pao tidsmultiplexering baserat radiotelefonsystem FI87287C (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI910212A FI87287C (fi) 1991-01-15 1991-01-15 Foerstaerkningsreglering av en agc-foerstaerkare i ett pao tidsmultiplexering baserat radiotelefonsystem
DE69227643T DE69227643T2 (de) 1991-01-15 1992-01-10 Verstärkungsregelung für Funktelefonsystem TDMA
EP92300224A EP0496507B1 (en) 1991-01-15 1992-01-10 Gain control in a TDMA radio-telephone system
US07/820,276 US5331638A (en) 1991-01-15 1992-01-14 Gain control in a TDMA radio-telephone system
JP4005108A JP3064081B2 (ja) 1991-01-15 1992-01-14 Agc増幅器の利得制御方法

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI910212 1991-01-15
FI910212A FI87287C (fi) 1991-01-15 1991-01-15 Foerstaerkningsreglering av en agc-foerstaerkare i ett pao tidsmultiplexering baserat radiotelefonsystem

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI910212A0 FI910212A0 (fi) 1991-01-15
FI910212A FI910212A (fi) 1992-07-16
FI87287B FI87287B (fi) 1992-08-31
FI87287C true FI87287C (fi) 1992-12-10

Family

ID=8531743

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI910212A FI87287C (fi) 1991-01-15 1991-01-15 Foerstaerkningsreglering av en agc-foerstaerkare i ett pao tidsmultiplexering baserat radiotelefonsystem

Country Status (5)

Country Link
US (1) US5331638A (fi)
EP (1) EP0496507B1 (fi)
JP (1) JP3064081B2 (fi)
DE (1) DE69227643T2 (fi)
FI (1) FI87287C (fi)

Families Citing this family (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5430759A (en) * 1992-08-20 1995-07-04 Nexus 1994 Limited Low-power frequency-hopped spread spectrum reverse paging system
DE4327541A1 (de) * 1993-08-16 1995-02-23 Aeg Mobile Communication Verfahren zur automatischen Verstärkungsregelung in einem Empfänger
US5548594A (en) * 1993-12-28 1996-08-20 Nec Corporation Compact AGC circuit with stable characteristics
US5722063A (en) * 1994-12-16 1998-02-24 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for increasing receiver immunity to interference
US5524009A (en) * 1995-06-07 1996-06-04 Nokia Mobile Phones Ltd. Fast AGC setting using RSS (I) measurement procedure
US6405048B1 (en) * 1996-08-28 2002-06-11 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Method and system for autonomously allocating frequencies to a radio system sharing frequencies with an overlapping macro radio system
WO1998010514A1 (fr) * 1996-09-05 1998-03-12 Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha Procede de controle de gain et recepteur associe
US6018650A (en) * 1996-12-18 2000-01-25 Aironet Wireless Communications, Inc. Cellular communication devices with automated power level adjust
FI102647B1 (fi) * 1997-04-22 1999-01-15 Nokia Mobile Phones Ltd Ohjelmoitava vahvistin
US6603825B1 (en) * 1999-01-12 2003-08-05 Motorola Inc. Automatic gain control for a receiver and method therefor
US6229998B1 (en) 1999-04-12 2001-05-08 Qualcomm Inc. Method and system for detecting in-band jammers in a spread spectrum wireless base station
JP3468287B2 (ja) * 1999-10-13 2003-11-17 日本電気株式会社 Cdma受信agc回路およびcdma復調装置
EP1172930A4 (en) * 2000-02-17 2004-06-30 Matsushita Electric Ind Co Ltd RADIO RECEIVER AND RADIO RECEPTION METHOD
JP2001285105A (ja) * 2000-03-29 2001-10-12 Nec Corp 移動端末及び移動端末における受信利得制御方法
JP2002046073A (ja) 2000-08-04 2002-02-12 Kanto Seito Kk 研磨用軟質孔あきディスク及びその製造方法
US7085255B2 (en) * 2000-10-19 2006-08-01 Interdigital Technology Corporation Selectively activated AGC signal measurement unit
FI111203B (fi) * 2001-03-05 2003-06-13 Nokia Corp Referenssiarvon määrittäminen vastaanottimen AGC-ohjausta varten yleisellä pakettiohjauskanavalla
FI113513B (fi) * 2001-03-05 2004-04-30 Nokia Corp Referenssiarvon määrittäminen pakettkytkentäiseen tiedonsiirtoverkkoon yhteydessä olevan vastaanottimen AGC-ohjausta varten
US20030026363A1 (en) * 2001-07-31 2003-02-06 Jan Stoter Adaptive automatic gain control
US6873832B2 (en) * 2001-09-28 2005-03-29 Broadcom Corporation Timing based LNA gain adjustment in an RF receiver to compensate for intermodulation interference
US7120410B2 (en) * 2001-09-28 2006-10-10 Broadcom Corporation LNA gain adjustment in an RF receiver to compensate for intermodulation interference
US7039379B2 (en) * 2002-03-27 2006-05-02 Motorola, Inc. Method for maintaining automatic gain control settings for a multi-frequency communication device
DE10229459C1 (de) * 2002-07-01 2003-11-13 Texas Instruments Deutschland Transponder
US7349501B2 (en) 2003-07-14 2008-03-25 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Method and apparatus for automatic gain control of a wireless receiver
JP2005286806A (ja) 2004-03-30 2005-10-13 Nec Corp 自動利得制御装置および自動利得制御方法
US7480498B2 (en) * 2004-09-27 2009-01-20 Cisco Technology, Inc. Receiver gain control using a pilot signal
US8457260B2 (en) * 2006-12-04 2013-06-04 Qualcomm Incorporated System and method for acquisition in wireless communication systems
CN113949358B (zh) * 2021-12-16 2022-03-22 广东省新一代通信与网络创新研究院 一种基于机器学习的功放电压调整方法及系统

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS60145713A (ja) * 1984-01-10 1985-08-01 Fujitsu Ltd 自動利得制御方式
FR2576472B1 (fr) * 1985-01-22 1988-02-12 Alcatel Thomson Faisceaux Procede et dispositif de commande automatique de gain d'un recepteur en acces multiple a repartition temporelle
IL92021A (en) * 1988-10-24 1994-06-24 Hughes Aircraft Co Automatic control amplifier for spring frequency reception
US5119508A (en) * 1988-11-18 1992-06-02 Motorola, Inc. Predictive AGC in TDM systems
GB8915172D0 (en) * 1989-07-01 1989-08-23 Orbitel Mobile Communications Receiver gain control for radio telephone system
GB2243733A (en) * 1990-05-01 1991-11-06 Orbitel Mobile Communications Gain control based on average amplitude of i/p signal
US5184349A (en) * 1991-01-16 1993-02-02 Motorola, Inc. Amplitude control of a burst signal in a receiver

Also Published As

Publication number Publication date
EP0496507A2 (en) 1992-07-29
FI910212A (fi) 1992-07-16
EP0496507B1 (en) 1998-11-25
DE69227643D1 (de) 1999-01-07
FI910212A0 (fi) 1991-01-15
JPH04343530A (ja) 1992-11-30
DE69227643T2 (de) 1999-06-24
EP0496507A3 (en) 1993-06-30
FI87287B (fi) 1992-08-31
US5331638A (en) 1994-07-19
JP3064081B2 (ja) 2000-07-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI87287C (fi) Foerstaerkningsreglering av en agc-foerstaerkare i ett pao tidsmultiplexering baserat radiotelefonsystem
US5361395A (en) Gain control circuit
US5204976A (en) Receivers for mobile telephone systems
CA2052007C (en) Radio telephone using received signal strength in controlling transmission power
CA2294905C (en) Balanced diversity
KR20010113973A (ko) 향상된 역경로 자동 이득 제어
US6603825B1 (en) Automatic gain control for a receiver and method therefor
US20010048727A1 (en) Method and apparatus for automatic gain control on a time slot by time slot basis
US6633766B1 (en) Frequency selective RF output power calibration using digital and analog power measurements for use in a cellular telecommunications system
US7181178B2 (en) Automatic gain control
KR950009559B1 (ko) 디지탈 자동 이득 제어 방법 및 그 장치
US7907589B2 (en) Reception apparatus and reception method
US5579319A (en) Receiver path selection based on burst-type in a time division multiple access receiver
EP0567546B1 (en) Amplitude control of a burst signal in a receiver
US6430173B1 (en) Reception method and receiver
IL134764A (en) Method and system for measuring power
KR100219283B1 (ko) 시디엠에이 기지국 시스템의 최대 통화용량 측정방법
JP2003332918A (ja) 送信電力制御装置および送信電力制御方法
MXPA99011473A (en) An arrangement and a method relating to a radio unit
JPH0787000A (ja) 多チャネル無線受信装置
KR20000031135A (ko) 온도보상 기능을 가지는 수신 전력레벨 측정장치