FI85917B - Foerfarande foer samling av till en brand relaterade data och branddetektor samt brandalarmsystem som utnyttjar foerfarandet. - Google Patents

Foerfarande foer samling av till en brand relaterade data och branddetektor samt brandalarmsystem som utnyttjar foerfarandet. Download PDF

Info

Publication number
FI85917B
FI85917B FI861532A FI861532A FI85917B FI 85917 B FI85917 B FI 85917B FI 861532 A FI861532 A FI 861532A FI 861532 A FI861532 A FI 861532A FI 85917 B FI85917 B FI 85917B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
frequency
fire
data
sampling
maximum frequency
Prior art date
Application number
FI861532A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI861532A (fi
FI85917C (fi
FI861532A0 (fi
Inventor
Takashi Ono
Hiromitsu Ishii
Shigeru Otani
Original Assignee
Hochiki Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hochiki Co filed Critical Hochiki Co
Publication of FI861532A0 publication Critical patent/FI861532A0/fi
Publication of FI861532A publication Critical patent/FI861532A/fi
Publication of FI85917B publication Critical patent/FI85917B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85917C publication Critical patent/FI85917C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B17/00Fire alarms; Alarms responsive to explosion
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B26/00Alarm systems in which substations are interrogated in succession by a central station

Landscapes

  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Fire Alarms (AREA)
  • Fire-Detection Mechanisms (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)

Description

1 85917
Tulipaloon liittyvän tiedon keräysmenetelmä ja menetelmää soveltava palonilmaisin sekä palohälytysjärjestelmä Tämä keksintö liittyy tulipaloa koskevan tiedon keräys-menetelmään, joka analogisessa muodossa kokoaa tulipalon aiheuttamia muutoksia fysikaalisissa ilmiöissä ja määrittelee tulipalon sen tiedon perusteella, joka on saatavissa analogisen tutkimustiedon käsittelystä ja menetelmää hyödyntävästä palonilmaisimesta ja myös menetelmää hyödyntävästä palohälytysj ärj estelmästä.
Äskettäin on kehitetty monien tutkimusten jälkeen nk. analo-giatyyppinen palohälytysjärjestelmä, jossa on asennettu analogiset ilmaisimet, joiden havainnoiva osa on sovitettu tutkimaan tulipalon aiheuttamia muutoksia fysikaalisissa ilmiöissä kuten savun tiheydessä, lämpötilassa ym ja signaali-keskus on sovitettu vastaanottamaan analogista tietoa ilmaisimilta ja tekemään ratkaisu tulipalosta analogisen havainnointi tiedon perusteella.
Tämän kaltaisessa analogiatyyppisessä palohälytysjärjestelmässä monilukuiset analogiset fysikaalisten ilmiöiden muutosta havainnoivat ilmaisimet ovat kytketyt signaalikeskuk-sesta johdettuun signaalilinjaan ja analogiset ilmaisimet tarkastetaan peräkkäin ennalta määritellyn näyttenottojakson valitsemisjärjestelmän mukaan siten, että signaalikeskus voi kerätä analogisen havainnointitiedon kultakin analogiselta ilmaisimelta. Tarkemmin sanottuna, monilukuiset analogiset ilmaisimet palauttavat peräkkäin, aikaviiveellä, kukin oman analogisen havainnointitietonsa signaalikeskukseen.
. . Siten signaalikeskus vastaanottaa aikajakoisesti analogista tietoa kultakin analogiselta ilmaisimelta. Jotta analogista tietoa, joka palautetaan kultakin analogiselta ilmaisimelta, ·:·: saataisiin kerättyä mahdollisimman paljon, näytteenotto- 2 85917 jaksoa analogisilla ilmaisimilla on lyhennetty mahdollisimman paljon ja analoginen tutkimustieto analogisilta ilmaisimilta on kerätty. Tällaisella näytteenotolla saatu analoginen havainnointitieto osoitetaan liukuvan keskiarvon ja/tai aritmeettisen keskiarvon laskentaan siten, että tulipalon määrittäminen voidaan tehdä sen tiedon nojalla, joka saadaan liukuvan keskiarvon ja/tai aritmeettisen keskiarvon laskennan perusteella.
Kuitenkin sellainen palohälytysjärjestelmä, jossa näyt-teenottojakso on lyhennetty minimiin, aiheuttaa joitain ongelmia, vaikka paljon analogista tietoa voidaan saada jokaiselta ilmaisimelta aikayksikössä.
Tarkemmin määrittäen signaalikeskus vastaanottaa informaation lisäksi kunkin analogisen ilmaisimen mittauksen aikana ja sitä seuraavan analogisen havainnointitiedon siirron aikana syntyviä häiriöitä sekoittuneena signaaliin, joka ilmaisee tulipalon aiheuttamia muutoksia fysikaalisissa ilmiöissä kuten savun tiheydessä, lämpötilassa ym. Signaalikeskus siten käsittelee signaalia, johon häiriökomponentit ovat sekoittuneet, joten tulipalon määrittämiseen kuluu merkittävä aika tai myös on mahdollista väärän ratkaisun tekeminen palo-olosuhteista, jos häiriökomponentit ovat huomattavia.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on siten määrittää keräysmenetelmä, joka pystyy tehokkaasti poistamaan häiriökomponentit kustakin analogisesta havainnointitiedosta kuten savun havainnointitiedosta, lämpötilan havainnointi-tiedosta ym. ja pystyy tarkasti määrittämään palo-olosuhteet todellisista signaalikomponenteista, ja määrittää palonil-maisin ja palohälytysjärjestelmä, jotka molemmat hyödyntävät menetelmää.
Tämän tarkoituksen saavuttamiseksi esillä olevan keksinnön keräysmenetelmä koostuu tulipalon aiheuttamien fysikaalisten ilmiöiden muutosten havainnoimisesta analogisessa muodossa, . analogisen havainnointitiedon näytteenotosta ja liukuvan keskiarvon laskennasta aikajaksottaisista näytetiedoista.
3 85917
Menetelmälle on tunnusomaista se, että suodatetaan havain-nointitieto, jonka rajataajuus voi olla sama kuin analogisen havainnointitiedon taajuuskomponenttien pääkomponenttien maksimitaajuus, toteutetaan näytteenottotaajuus ja asetuslu-ku liikkuvan keskiarvon laskemiseksi siten, että rajataajuus, jonka määrää näytteenottojen lukumäärä aikayksikössä suodattimessa, on pienempi kuin sanottu maksimitaajuus.
Esillä olevan keksinnön palonilmaisin koostuu havainnoin-tiosasta tulipalon aiheuttamien fysikaalisten ilmiöiden muutosten havainnointiin analogisessa muodossa, suodattimesta sisältäen näytteenotto-osan analogisen havainnointitiedon näytteiden ottamista varten ja laskentaelimen liukuvan keskiarvon laskentaan näytteenotto-osan tuottamista aikajaksottaisista näytetiedoista. Palonilmaisimeen kuuluu patenttivaatimuksen 4 mukaisesti tunnusmerkkinä se, että suodattimen rajataajuus voi olla sama kuin analogisen havainnointitiedon taajuuskomponenttien pääkomponenttien maksimitaajuus ja että siihen kuuluu ohjausosa, joka aikaansaa näytteenottojakson ja asetusarvon liukuvan keskiarvon laskentaa varten niin, että rajataajuus, jonka määrää näytteiden lukumäärä aikayksikössä suodattimessa, on pienempi kuin sanottu maksimitaajuus.
Esillä olevan keksinnön palohälytysjärjestelmä koostuu sig-naalikeskuksesta, jossa on ainakin yksi havainnoiva osa tulipalon aiheuttamien fysikaalisten ilmiöiden muutosten havainnointiin analogisessa muodossa ja analogisen havainnointitiedon syöttämisestä antoon kytkettyyn signaalikeskukseen, ja signaallkeskuksessa on suodatin sisältäen näytteenotto-osan analogisen havainnointitiedon näytteiden ottamista varten Ja laskentaelimen liukuvan keskiarvon laskentaan näytteenotto-osan tuottamista aikajaksottaisista näytetiedoista. Tälle palohälytysjärjestelmälle on tunnusomaista se, mitä on sanottu patenttivaatimuksessa 8.
Esillä oleva keksintö mahdollistaa tehokkaan tiedon vastaanoton ja käsittelyn käsittäen savun havainnointitiedot ja 4 85917 lämpötilan havainnointitiedot, kummankin erikseen ja voi paljon parantaa palohälytysjärjestelmän luotettavuutta.
Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin viitaten oheisiin piirustuksiin.
Kuvio 1 on lohkokaavio kyseisen keksinnön täydellisestä rakenteesta? kuvio 2 on signaalikaavio, joka esittää palonilmaisimien vastausta signaalikeskuksen kutsuun; kuvio 3 on signaalikaavio, joka esittää kutsupulssit suurennetussa mittakaavassa ja osoittaa havainnointitiedon vastaanoton ajoituksen suhteessa vastaaviin kutsupulssei-hin; kuvio 4 esittää kuvaajan riippuvuutta liukuvan keskiarvon laskentaa varten määritetyn asetusluvun Ns ja näytteenotto-jakson Ts välillä, kun rajataajuus savun havainnointitie-dolle on asetettu 10,2 mHz sekä riippuvuutta liukuvan keskiarvon laskentaa varten määritetyn asetusluvun Nh ja näytteenotto jakson Th välillä, kun rajataajuus lämpötilan ha-vainnointitiedoille on asetettu 50 mHz, kumpaakin erikseen; kuvio 5 esittää savun havainnointitiedon taajuudesta riippuvaisen siirron hyötysuhdetta; .·. : kuvio 6 vastaavasti esittää lämpötilan havainnointitietojen taajuudesta riippuvaisen systeemin hyötysuhdetta; ja • ! kuvio 7 esittää merkitsevimpien komponenttien monikertojen jakautumista ajan mukaan vaihtelevien taajuuskomponenttien joukossa savuntiheyden ja lämpötilan havainnointitiedoissa varhaisessa vaiheessa olevasta tulipalosta.
Aluksi kokeelliset tulokset, joihin kyseinen keksintö pe- • · : rustuu, selostetaan viitaten kuvioon 7.
• » 5 85917 oordinaatta kertoo lukumäärän ja abskissa taajuuden (mHz). Savu on merkitty valkoisella pylväällä ja lämpötila varjostetulla pylväällä, 5 mHz välein.
Monipuolisia palokokeita on suoritettu ja analoginen havain-nointitieto savusta ja lämpötilasta tulipalon varhaisessa vaiheessa on analysoitu. Analysoinnin tulokset paljastavat, että savun kyseessä ollessa maksimitaajuus häiriöitä sisältävissä taajuuskomponenteissa on 35 mHz ja merkitsevimpien komponenttien, joista häiriökomponentit on poistettu, maksimitaajuus on 10 mHz, kuten kuvio 7 osoittaa. Lämpötilan ollessa kyseessä, maksimitaajuus häiriökomponentit sisältävissä taajuuskomponenteissa on 180 mHz ja merkitsevimpien komponenttien, joista häiriökomponentit on poistettu, maksimitaajuus on 40 mHz, kuten kuvio 7 osoittaa. Kuitenkin merkitsevimpien komponenttien maksimitaajuuden pitäisi vaihdella rippuen huoneen, missä kokeet on suoritettu, koosta ja sen tulisi olla suurempi kuin kuvio 7 osoittaa kun toiset olosuhteet otetaan tarkasteltavaksi. Siten merkitsevimpien komponenttien maksimitaajuus on arvioitu olevan 20 mHz savun kyseessä ollessa ja 60 mHz lämpötilan kyseessä ollessa.
: Kyseisen keksinnön koostumuksessa, kuten myöhemmin selos- ··· tetaan, suodattimen rajataajuus on määritelty näytteenotto- . I jaksolla ja joukolla näytetietoja, joista lasketaan liuku- : vaa keskiarvoa siten, että rajataajuus täsmäisi merkitse vimpien komponenttien maksimitaajuuden kanssa palonhavain-nointiosasta saadun analogisen tiedon taajuuskomponenttien V. joukossa.
Kuviossa 1 on esitetty täydellinen kaavio kyseisen keksin-nön eräästä suoritusmuodosta.
1 on signaalikeskus, johon käyttöjännite/signaalilinja L on liitetty. Monilukuiset s avun ilma is imet 2a, 2b, ... 2n, *:··* joissa jokaisessa on savun havainnointiosa tulipalon aiheut- • · * · · • · 6 85917 tämän savun tiheydessä tapahtuvan muutoksen havainnoimiseen analogisessa muodossa ja monilukuiset lämpötilanilmaisimet 3a, 3b, ... 3n, joissa jokaisessa on lämpötilan havainnoin-tiosa tulipalon aiheuttaman lämpötilan muutoksen havainnoimiseen analogisessa muodossa, ovat liitetyt käyttöjän-nite/signaalilinjaan L.
Monilukuiset savunilmaisimet 2a, 2b, ... 2n ja monilukuiset lämpötilanilmaisimet 3a, 3b, ... 3n on alustettu määrittelemällä niille omat osoitteet, kullekin erikseen, ja ne peräkkäin palauttavat analogista havainnointitietoa signaa-likeskukselle vastauksena peräkkäisille kutsuille signaali-keskukselta. Tarkemmin, jokainen savunilmaisin sisältää ikkunakomparaattorin havainnoimassa V2 voltin suuruisia jännitepulsseja ja pulssilaskurin laskemassa komparaattorin ulostulossa. Jokainen savunilmaisin laskee kutsupuls-seja signaalikeskukselta 1 ja kun pulssien lukumäärä laskettaessa yhtyy kunkin omaan osoitteeseen, se palauttaa savunhavainnointitietonsa virtapulssina vapaalla hetkellä eli kutsupulssien välisenä aikana. Vastaavasti, jokainen monilukuisista lämpötilanilmaisimista 3a, 3b, ... 3n sisältää ikkunakomparaattorin, joka havainnoi V3 voltin suuruisia jännitepulsseja ja pulssilaskurin kytkettynä kompa-. . raattorin ulostuloon. Kun laskettujen pulssien lukumäärä ; ** yhtyy kunkin omaan osoitteeseen, jokainen lämpötilanil- maisin palauttaa lämpötilan havainnointitiedon virtapuls-: sinä vapaalla hetkellä eli kutsupulssien välisenä aikana.
Tässä yhteydessä huomautettakoon, että savunilmaisimen 2a, 2b, ... 2n vastaus on asetettu korkeammaksi kuin savu-:Y: tiheystietojen rajataajuus fcs, kuten myöhemmin yksityis kohtaisemmin selostetaan ja lämpötilanilmaisimen 3a, 3b, : ... 3n vastaus on asetettu korkeammaksi kuin lämpötila- tietojen rajataajuus fch.
Signaalikeskuksen 1 sisäinen rakenne selostetaan seuraa-vaksi.
• Λ • · • · · « · · • · 5- i 85917
Signaalikeskus koostuu digitaalisesta suodattimesta 4, digitaalisen suodattimen 4 ohjausosasta 11, palonmääritys-osasta 9 palon määrittämiseksi käsitellyn tiedon nojalla ja hälytysosasta 10 palohälytyksen antamiseksi palonmääri-tysosasta 9 saamiensa ohjeiden mukaisesti. Digitaalinen suodatin 4 sisältää näytteenotto-osan 5, A/D-muuntimen 6, varastointiosan 7 ja laskentaelimen 8.
Näytteenotto-osa 5 lähettää, Ts sekunnin välein, ohjausosan 11 ohjeiden mukaisesti, V2 voltin suuruisia kutsupulsseja savunilmaisimille 2a, 2b, ... 2n ja lähettää, Th sekunnin välein, ohjausosan 11 ohjeiden mukaisesti, V3 suuruisia jännitepulsseja lämpötilanilmaisimille 3a, 3b, ... 3n, niin että näytteeksi otetaan savun havainnoititieto Ts sekunnin välein ja lämpötilan havainnointitieto Th sekunnin välein.
A/D-muunnin huolehtii näyteenotto-osasta 5 saatavan näytteen A/D-muunnoksesta ja varastointiosa 7, ohjausosan 11 ohjeiden mukaisesti, varastoi A/D-muunnetun näytetiedon vastaavan ilmaisimen osoitteeseen. Lasken tae 1 intä 8 syötetään varastointiosasta 7 varastoidulla tiedolla ja se laskee, ohjausosasta 11 saatujen ohjeiden mukaisesti, liu-.·. : kuvaa keskiarvoa joka Ns peräkkäisestä savuntiheystiedosta ja joka Nh peräkkäisestä lämpötilatiedosta.
:·· ' Tiedonsiirron ajoitusta koskien savunilmaisimien ja lämpö- tilanilmaisimien vastauksia näytteenotto-osan 5 kutsuun selostetaan seuraavassa, viitaten kuvioihin 2 ja 3.
Kuten kuvio 2 esittää, näytteenotto-osa 5, ohjausosan 11 ohjeiden mukaisesti, lähettää Ts sekunnin (esim. 14 s) ;‘j'; välein savunilmaisimille kutsupulssit 1S, 2S, 3S... jän- • . nitetasolla, jossa jännite V2 (esim. 35 V) lisätään jän- nitteeseen V1 (esim. 28 V) . Ja näytteenotto-osa 5 ottaa '···' analogisen näytteen peräkkäin jokaiselta savunilmaisimelta ·:**: 2a, 2b, ... 2n ja vastaanottaa näytetiedot savuntiheys- • · · • · · β 85917 tietoina 1S, 2S, 3S,... joka Ts sekunti. Vastaavasti, näytteenotto-osa 5 lähettää lämpötilailmaisimille Th sekunnin (esim. 4 s ) välein kutsupulssit 1H, 2H, 3H... jännitetasolla, jossa jännite V3 (esim. 40V) lisätään jännitteeseen V1. Näytteenotto-osa ottaa sitten analogisen näytteen peräkkäin jokaiselta lämpötilanilmaisimelta 3a, 3b, ... 3n ja vastaanottaa näytetiedot lämpötilatie-toina 1H, 2H, 3H... joka Th sekunti. Perusjännitetaso kutsupulsseilla eli jännite V1 toimii käyttöjännitteenä kullekin paloilmaisimelle.
Kuvio 3 esittää suurennetussa mittakaavassa kutsupulssin 1S savunilmaisimelle ja kutsupulssin 1H lämpötilanilmai-simelle. Kuvio 3 esittää myös savuntiheystiedon 1S ja lämpötilatiedon 1H vastaanoton ajoituksen vastauksena kut-supulsseihin 1S ja 1H, kumpikin erikseen. Kuten kuvio 3 esittää, kutsupulssit 1S, joita on yhtä monta kuin asennettuja savunilmaisimia (esim. 100) , lähetetään savunilmai-simille 2a, 2b, ... 2n T3 sekunnin (esim. 10 ms) välein.
Tarkemmin, kutsupulssit lähetetään kutsuajassa T1 T1 = T3 x 100 > = 10 (ms) x 100 l
= 1000 (ms) I
··.: = 1 (s) J
'} lämpötilanilmaisimille 2a, 2b, ... 2n ja savuntiheyden : : havainnointitiedot vastaanotetaan vapaalla, kutsupulssien välisellä, ajalla vastaavilta savunilmaisimi 1 ta, kultakin • erikseen. Vastaavasti, kutsupulssit, joita on yhtä monta kuin asennettuja lämpötilanilmaisimia (esim. 100) , lähetetään lämpötilanilmaisimille 3a, 3b, ... 3n T4 sekun- . . nin (esim. 10 ms) välein. Tarkemmin, kutsupulssit lämpö- • · · tilanilmaisimille 3a, 3b, ... 3n lähetetään kutsuajassa • · ' T2, joka saadaan: T2 = T4 x 100 Λ = 10 (ms) x 100 ) ^ = 1000 (ms) ( = 1 (s) J ί • · ί 9 85917 ja lämpötilan havainnointitiedot vastaanotetaan vapaalla, kutsupulssien välisellä, ajalla vastaavilta lämpötilanilmai-similta, kultakin erikseen.
Digitaalisen suodattimen toiminta, eli näytteenotto-osan 5 näytteenottojaksojen Ts, Ih ja asetusnumerojen Ns' Nh välinen yhteys selostetaan seuraavaksi. Asetusnumero Ns on aika-jaksotieto liittyen varastointiosaan 7 varastoituun savun-tiheystietoon ja määrätään laskentae1imen 8 suorittama liukuvan keskiarvon laskentaa varten, kun taas asetusnumero Nh on aikajaksotieto liittyen lämpötilatietoon, joka on varastoituna muiden tietojen joukossa varastointiosas-sa 7.
Kuviossa 4, kuvaaja A esittää näytteenottojakson Ts riippuvuutta liukuvan keskiarvon laskentaa varten määrätystä asetusnumerosta Ns. Tässä käyrässä lausekkeen 1/(Ts x Ns) arvoksi on asetettu arvo (esim. 0,0102 Hz), joka on matalampi kuin savun havainnoinnin merkitsevimpien komponenttien maksimitaajuus eli rajataajuudella 10,2 mHz. Kuvaaja B kuviossa 4 esittää näytteenottojakson Th riippuvuutta liukuvan keskiarvon laskentaa varten määrätystä asetuslu-vusta Ns. Käyrässä lausekkeen 1/(Th x Nh) arvoksi on ase-.·. ; tettu arvo (esim. 0,05 Hz eli rajataajuus on 50 mHz) , joka on matalampi kuin lämpötilan havainnoinnin merkitsevimpien . ! komponenttien maksimitaajuus.
Kuten ilmeistä kuvion 4 kuvaajassa A savuntiheystiedoista havaitaan, kun lausekkeen 1/(Ts x Ns) arvoksi asetetaan v." 0,0102 Hz, riippuvuus näytteenotto-osan 5 näytteenotto- jakson Ts ja laskentaelimen 8 asetusluvun Ns välillä on seuraava. Jos asetusluvuksi asetetaan 7, näytteenotto-jakson Ts pituudeksi määräytyy 14 sekuntia ja jos asetus-‘ . luvuksi asetetaan 5, silloin näytteenottojaksoksi määräy tyy 19»6 sekuntia. Lausekkeen 1/(Ts x Ns) arvoa ei ole *···* rajoitettu 10,2 mHz ja näytteenotto jakso Ts asetusluvun ·;··: Ns kanssa on sopivasti valittava siten, että lausekkeen m · « · *
« I
10 8591 7 1/(Ts x Ns) arvo on matalampi kuin 20 mHz, mikä arvo oletettavasti vastaa todellista tulipaloa.
Vastaavasti, kuten ilmeistä lämpötilatietojen kuvaajasta B kuviossa 4, kun lausekkeen 1/(Th x Nh) arvoksi asetetaan 50 mHz, näytteenotto-osan 5 näytteenottojakson Th ja las-kentaelimen 8 asetusluvun Nh välinen riippuvuus on seuraa-va. Jos asetusluvuksi asetetaan 5, näytteenottojakson pituudeksi määräytyy 4 sekuntia ja jos asetusnumeroksi asetetaan 3, näytteenottojaksoksi määräytyy 6,7 sekuntia. Lausekkeen 1/(Th x Nh) arvoa ei ole rajoitettu 50 mHz, ja näytteenottojakso yhdessä asetusluvun Nh kanssa ovat valittavissa siten, että lausekkeen 1/(Th x Nh) arvo on matalampi kuin 60 mHz.
Seuraavaksi selostetaan toiminta, kun lausekkeen 1/(Ts x Ns) arvoksi asetetaan 10,2 mHz liittyen savuun ja lausekkeen 1/(Th x Nh) arvoksi asetetaan 50 mHz liittyen lämpötilaan.
Tässä tapauksessa, jos savunilmaisimilta 2a, 2b, ... 2n saatujen savun havainnointitietojen asetusluvuksi valitaan 7, kuviosta 4 saadaan kuvaajasta näytteenottojaksoksi 14 . . sekuntia. Mitä tulee lämpötilanilmaisimilta saatuihin läm- ; 1 pötilan havainnointitietoihin, jos asetusluvuksi asete taan 5, kuvion 4 kuvaajasta saadaan näytteenottojaksoksi Th 4 sekuntia. Tarkemmin, näytteenotto-osa 5 ottaa, ohjaus-osan 11 ohjeiden mukaisesti, näytteen savunilmaisimilta [ ' saadusta savunhavainnointitiedosta ja lämpötilanilmaisi- miltä saadusta lämpötilanhavainnointitiedosta, näytteenottojakso jen, jotka kukin erikseen asetetaan, välein ja .·. : antaa tiedon A/D-muuntimelle 6.
Varastointiosa 7 varastoi A/D-muuntimen 6 A/D-muuntaman 4 näytetiedon kunkin palonilmaisimen määräämään osoitteeseen. Laskentaelintä 8 syötetään varastointiosasta 7 saadulla varastoidulla tiedolla ja se suorittaa ohjausosan 11 oh- • 1 » · I, · • · · » · · 11 8591 7 jeiden mukaiset laskutoimitukset. Tarkemmin, laskentaelin 8 laskee peräkkäin liukuvia keskiarvoja aina kun seitsemän savuntiheystietoa on saatu kukin omasta savunilmaisinta vastaavasta osoitteestaan. Lasketut tiedot syötetään palonmääritysosaan 9. Palonmääritysosa 9 määrittelee tulipalon laskentaelimen 8 käsittelemän tiedon perusteella ja ohjaa hälytysosaa 10 palohälytyksen antamiseksi.
Digitaalisen suodattimen toimintaa selostetaan seuraavaksi.
Ensin selostetaan savunilmaisimilta 3a, 3b, ... 3n saadun savunhavainnointitiedon vastaanottoprosessia.
Kuvio 5 esittää digitaalisen suodattimen siirron hyötysuhteen, kun asetusluvuksi Ns asetetaan 7 riippuen näytteen-ottojakson Ts käänteisluvusta eli näytteenottotaajuudesta f s.
Kuten kuvio 5 esittää, Nyquistin taajuus fn näytteenottotaajuudelle fs asetetaan seuraavasti: fn = (1/2)fs
Toisaalta, rajataajuus fcs on seuraava: . . fcs = 1/(Ts xNs) Hz Tämä rajataajuus on saatu perustuen siihen, että merkitykseltään vähäisin ylärajataajuus savuntiheystietojen taajuus-komponenttien merkitsevimmillä komponenteilla on 20 mHz tai vähemmän. Siksi digitaalinen suodatin on siten suunniteltu, että liukuvan keskiarvon laskennasta saatavat digitaalisen suodattimen näytteenottotaajuus fs, Nyquistin taa-juus fn ja rajataajuus fcs, ja häiriökomponentit sisältä-. vistä savuntiheystiedoista saatava taajuuskomponenttien • _ maksimitaajuus fm voidaan esittää seuraavin riippuvuuksin: fm - fn < fn - fcs ....
: : - (6) fm > fcs 12 8591 7
Kun ylläolevat riippuvuudet on luotu, häiriökomponentit voidaan eliminoida. Savuntiheystietojen taajuuskomponent-tien merkittävimpien komponenttien taajuudeksi on asetettu olemaan 10,2 mHz. Ja kuten kuviosta 5 voidaan nähdä asetusluvuksi Ns liukuvan keskiarvon laskentaa varten asetetaan 7 ja näytteenottojaksoksi asetetaan 14 sekuntia eli näytteenottotaajuudeksi asettuu 71,43 mHz. Tässä tapauksessa, tieto jonka taajuuskomponentit ovat korkeampia kuin rajataajuus fcs suodatetaan pois savunilmaisimien 2a, 2b, ... 2n havainnoimien savuntiheystietojen taajuus-komponenteista. Samaan aikaan, rajataajuutta matalammat taajuudet sisältävä tieto, jossa taajuuskomponenttien merkitsevimmät, tulipalosta johtuvat taajuudet ovat, automaattisesti alistetaan näytteenottoprosessille.
Tarkemmin, koska tiedetään erilaisten tulipalokokeiden tuloksista, että merkitykseltään vähäisin ylärajataajuus savuntiheystietojen taajuuskomponenttien merkitsevimmillä komponenteilla on 20 mHz ja että merkitsevimpien taajuus-komponenttien merkitykseltään vähäisin ylärajataajuus on matalampi kuin rajataajuus fcs, ainoastaan merkitsevimpien komponenttien taajuuskaista eli savuntiheystietojen taajuuskomponenttien tulipalon mukaan vaihtelevien merkit-. . sevimpien komponenttien sisältämä tieto, automaattisesti ; siirretään näytteenottoon ja häiriökomponentit sisältävä savunhavainnointitieto, jonka taajuus on korkeampi kuin rajataajuus fcs, automaattisesti suodatetaan pois.
|Seuraavaksi selostetaan lämpötilailmaisimilta 3a, 3b, ...
3n saadun lämpötilahavalnnoin ti tiedon vastaanottoprosessi.
.·. : Kuvio 6 esittää lämpötilan havainnointitiedon taajuuskom- ponenttien digitaalisen suodattimen siirron hyötysuhteen, kun asetusluvuksi Nh asetetaan 5 riippuen näytteenottojak-” * son Th käänteisluvusta eli näytteenottotaajuudesta fs.
____: Kuten kuvio 6 esittää, Nyquistin taajuus fn näytteenotto- : taajuudelle f s asetetaan seuraavasti: 13 8591 7 fn = (1/2)fs
Toisaalta, rajataajuus fch on seuraava: fch = 1/(Th x Nh) Hz Tämä rajataajuus on saatu perustuen siihen, että merkitykseltään vähäisin ylärajataajuus lämpötilatietojen taajuus-komponenttien merkitsevimmillä komponenteilla on 60 mHz tai vähemmän. Siksi digitaalinen suodatin on siten suunniteltu, että liukuvan keskiarvon laskennasta saatavat digitaalisen suodattimen näytteenottotaajuus fs, Nyquistin taajuus fn ja rajataajuus fch, ja häiriökoraponentit sisältävistä savuntiheystiedoista saatava taajuuskomponent-tien maksimitaajuus fm voidaan esittää seuraavin riippuvuuksin : fm - fn < fn - fch f fm > fch f
Kun ylläolevat riippuvuudet on luotu, häiriökomponentit voidaan eliminoida. Lämpötilatietojen taajuuskomponenttien merkitsevimpien komponenttien taajuus on asetettu olemaan 50 mHz. Ja kuten kuviosta 6 voidaan nähdä asetusluvuksi Nh liukuvan keskiarvon laskentaa varten asetetaan 5 ja näytteenottojaksoksi asetetaan 4 sekuntia eli näytteenottotaajuudeksi asettuu 250 mHz. Tässä tapauksessa, tieto . . jonka taajuuskomponentit ovat korkeampia kuin rajataajuus * / fch suodatetaan pois lämpötilailmaisimien 3a, 3b, ... 3n havainnoimien lämpötilatietojen taajuuskomponenteista.
: Samaan aikaan, rajataajuutta fch matalammat taajuudet : ‘ sisältävä tieto, jossa taajuuskomponenttien merkitsevim- : * : mät, tulipalosta johtuvat taajuudet ovat, automaattisesti : : : alistetaan näytteenottoprosessille. Tarkemmin, koska tie detään erilaisten tulipalokokeiden tuloksista, että mer-: kitykseltään vähäisin ylärajataajuus lämpötilatietojen taajuuskomponenttien merkitsevimmillä komponenteilla on 60 mHz pienempi kuten edellä selostettiin ja että merkit-' sevimpien taajuuskomponenttien merkitykseltään vähäisin ylärajataajuus on matalampi kuin rajataajuus fch, ainoastaan merkitsevimpien komponenttien taajuuskaista eli lämpötila- • * » « t » «· 14 8591 7 tietojen taajuuskomponenttien tulipalon mukaan vaihtele-vien merkitsevimpien komponenttien sisältämä tieto, automaattisesti siirretään näytteenottoon ja häiriökomponen-tit sisältävä lämpötilanhavainnointitieto, jonka taajuus on korkeampi kuin rajataajuus fch, automaattisesti suodatetaan pois.
Vaikka ylläolevassa suoritusmuodossa, eri näytteenotto-jakso asetettiin savuntiheyden ja lämpötilan havainnointiin ja käsittelyyn, on mahdollista käyttää samaa asetus-lukua ja muuttaa ainoastaan näytteenottojaksoa (esim. kuviossa 4, asetusluvuksi asetetaan viisi ja näytteenotto-jaksoksi asettuu noin 20 sekuntia). Tässä tapauksessa, savun havainnointitieto voidaan alistaa näytteenottopro-sessille näytteenottojaksolla Ts ja liukuva keskiarvo voidaan laskea aina Ns näytetiedon jälkeen. Vastaavasti lämpötilanhavainnointitieto voidaan alistaa näytteenotto-prosessille näytteenottojaksolla Th sekuntia ja liukuva keskiarvo voidaan laskea, aina yhtä monen, Nh näytetiedon jälkeen.
Selostetussa suorituksessa, näytteenottojaksot, Ts tai Th ja asetusluvut, Ns tai Nh liukuvien keskiarvojen laskemi- • ; seksi ovat kiinteästi määrätyt, kuitenkin muuttuvaa mää- rittelyä voidaan käyttää.
; Palonilmaisimet eli savunilmaisimet 2a, 2b, ... 2n ja lämpötilanilmaisimet 3a, 3b, ... 3n sisältävät A/D-muun-timen siten, että vastauksena signaalikeskuksen 1 kutsuun palautetaan A/D-muunnettu havainnointitieto.
Lisäksi digitaalinen suodatin ja ohjausosa pystyvät huo-lehtimaan jokaisesti savunilmaisimesta ja lämpötilanilmai-• . simesta suodattamalla niiden analogisen tiedon. Tässä tapauksessa tieto syötetään vastauksena kutsuun signaali-'-··* keskukselta. Vaikka yksinkertaista liukuvan keskiarvon *:·· laskennan tyyppistä digitaalista suodatinta on käytetty • » » is 8591 7 edellä selostetussa koostumuksessa/ suodatin voi olla toisen tyyppinen.
Palohälytysjärjestelmä joka liittyy kyseiseen keksintöön edellä selostetulla tavalla, sisältää savunilmaisimet 2a, 2b, ... 2n ja lämpötilanilmaisimet 3a, 3b, ... 3n, mutta kyseisen keksinnön palohälytysjärjestelmä ei rajoitu tähän koostumukseen ja riittää kun siinä on vain toiset, savunilmaisimet tai lämpötilanilmaisimet.

Claims (11)

1. Tulipaloon liittyvän tiedon keräysmenetelmä, jossa havainnoidaan tulipalon aiheuttamia muutoksia fysikaalisissa ilmiöissä, otetaan näytteitä analogisesta havainnointitie-dosta ja lasketaan liukuvia keskiarvoja aikajaksottaisista näytetiedoista, tunnettu siitä, että suodatetaan havainnointitieto, jonka rajataajuus voi olla sama kuin analogisen havainnointitiedon taajuuskomponenttien pääkomponenttien maksimitaajuus, toteutetaan näytteenottotaajuus ja asetusluku liikkuvan keskiarvon laskemiseksi siten, että rajataajuus, jonka määrää näytteenottojen lukumäärä aikayksikössä suodattimes-sa, on pienempi kuin sanottu maksimitaajuus.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen keräysmenetelmä, tunnettu siitä, että fysikaalinen ilmiö on lämpötila ja maksimi-taajuudeksi on määritetty 60 mHz.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen keräysmenetelmä, tunnettu siitä, että fysikaalinen ilmiö on savun tiheys ja maksi-mitaajuudeksi on määritetty 20 mHz.
4. Palonilmaisin, johon kuuluu havainnoiva osa (2a...2n, 3a...3n) tulipalon aiheuttamien muutosten havainnoimiseksi . . fysikaalisissa ilmiöissä analogisessa muodossa ja analogisen havainnointitiedon tuottamiseksi, ja suodatin (4), joka sisältää näytteenotto-osan (5) näytteiden ottamiseksi analogisesta havainnointitiedosta ja laskentaelimen (8) liukuvien keskiarvojen laskemiseksi aikajaksottaisista näytetiedoista saatuina näytteenotto-osasta, tunnettu siitä, että suodattimen (4) rajataajuus (fcs; fch) voi olla sama kuin analogisen havainnointitiedon taajuuskomponenttien pääkomponenttien maksimitaajuus (fm) ja että siihen kuuluu ohjausosa (11), ·.. joka aikaansaa näytteenotto jakson ja asetusarvon liukuvan keskiarvon laskentaa varten niin, että rajataajuus, jonka määrää näytteiden lukumäärä aikayksikössä suodattimessa, "" on pienempi kuin sanottu maksimitaajuus. i7 85 91 7
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen palonilmaisin, tunnettu siitä, että fysikaalinen ilmiö on lämpötila ja maksimitaa- juudeksi on määritelty 60 mHz.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen palonilmaisin, tunnettu siitä, että fysikaalinen ilmiö on savun tiheys ja maksimi-taajuudeksi on määritetty 20 mHz.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 4-6 mukainen palonilmaisin, tunnettu siitä, että ohjausosassa (11) näytteenottojakso ja asetusluku ovat muuttuvasti määritellyt.
8. Palohälytysjärjestelmä, jossa on signaalikeskus (1), johon on liitetty ainakin yksi havainnoiva (2a...2n; 3a...3n) osa tulipalon aiheuttamien muutosten havainnoimiseksi fysikaalisissa ilmiöissä analogisessa muodossa ja analogisen havainnointitiedon tuottamiseksi ja jossa signaa-likeskuksessa (1) on suodatin (4), joka sisältää näytteenotto-osan (5) näytteiden ottamiseksi analogisesta havainnoin-titiedosta ja laskentaosan (8) liukuvien keskiarvojen laskemiseksi näytteenotto-osasta saaduista aikajaksottaisista näytetiedoista, tunnettu siitä, että suodattimen (4) raja-taajuus (fcs; fch) voi olla sama kuin analogisen havainnointitiedon taajuuskomponenttien pääkomponenttien maksimitaajuus (fm) ja että siihen kuuluu ohjausosa (11), joka aikaansaa näytteenottojakson ja asetusarvon liukuvan keskiarvon laskentaa varten niin, että rajataajuus, jonka määrää näytteiden lukumäärä aikayksikössä suodattimessa, on pienempi kuin sanottu maksimitaajuus.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen palohälytysjärjestelmä, tunnettu siitä, että fysikaalinen ilmiö on lämpötila ja maksimitaajuudeksi on määritetty 60 mHz.
10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen palohälytysjärjestelmä, tunnettu siitä, että fysikaalinen ilmiö on savun tiheys ja maksimitaajuudeksi on määritetty 20 mHz. ie 8 5 91 7
11. Jonkin patenttivaatimuksen 8-10 mukainen palohälytys-järjestelmä, tunnettu siitä, että ohjausosassa (11) näytteenotto j akso ja asetusluku ovat muuttuvasti määritellyt.
FI861532A 1985-04-12 1986-04-10 Foerfarande foer samling av till en brand relaterade data och branddetektor samt brandalarmsystem som utnyttjar foerfarandet. FI85917C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP7807485 1985-04-12
JP60078074A JPS61237197A (ja) 1985-04-12 1985-04-12 火災警報装置

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI861532A0 FI861532A0 (fi) 1986-04-10
FI861532A FI861532A (fi) 1986-10-13
FI85917B true FI85917B (fi) 1992-02-28
FI85917C FI85917C (fi) 1992-06-10

Family

ID=13651692

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI861532A FI85917C (fi) 1985-04-12 1986-04-10 Foerfarande foer samling av till en brand relaterade data och branddetektor samt brandalarmsystem som utnyttjar foerfarandet.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4749986A (fi)
JP (1) JPS61237197A (fi)
AT (1) AT400776B (fi)
AU (1) AU592784B2 (fi)
CH (1) CH666759A5 (fi)
DE (1) DE3612347C3 (fi)
FI (1) FI85917C (fi)
FR (1) FR2580937B1 (fi)
GB (1) GB2175721B (fi)
NO (1) NO168616C (fi)

Families Citing this family (30)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS6219999A (ja) * 1985-07-18 1987-01-28 ホーチキ株式会社 火災報知装置
JPS6455696A (en) * 1987-08-26 1989-03-02 Hochiki Co Fire judging device
US4853685A (en) * 1988-04-29 1989-08-01 Baker Industries, Inc. Switch monitoring arrangement with remote adjustment capability having debounce circuitry for accurate state determination
US4914419A (en) * 1988-06-01 1990-04-03 Outboard Marine Corporation Single-wire engine indicator device
JP2758671B2 (ja) * 1989-01-20 1998-05-28 ホーチキ株式会社 火災判断装置
US5155468A (en) * 1990-05-17 1992-10-13 Sinmplex Time Recorder Co. Alarm condition detecting method and apparatus
US5357425A (en) * 1991-02-13 1994-10-18 General Electric Company Method and apparatus for controlling a real time system
US5291391A (en) * 1992-03-20 1994-03-01 Cincinnati Milacron Inc. Fast programmable scan logic controller method and apparatus
DE69325852T2 (de) * 1992-05-25 2000-01-27 Nohmi Bosai Ltd., Tokio/Tokyo Feuerdetektor
GB9315779D0 (en) * 1993-07-30 1993-09-15 Stoneplan Limited Apparatus and methods
US5546074A (en) * 1993-08-19 1996-08-13 Sentrol, Inc. Smoke detector system with self-diagnostic capabilities and replaceable smoke intake canopy
US6501810B1 (en) 1998-10-13 2002-12-31 Agere Systems Inc. Fast frame synchronization
US5483222A (en) * 1993-11-15 1996-01-09 Pittway Corporation Multiple sensor apparatus and method
CH686915A5 (de) * 1993-11-23 1996-07-31 Cerberus Ag Verfahren zur Vermeidung von Fehlalarmen in einem Brandmeldesystem, und Brandmeldesystem zur Durchfuehrung des Verfahrens.
US5486811A (en) * 1994-02-09 1996-01-23 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Fire detection and extinguishment system
JP3274929B2 (ja) * 1994-03-30 2002-04-15 能美防災株式会社 初期火災検出装置
US5416480A (en) * 1994-04-08 1995-05-16 Interactive Process Controls Corp. Analog interface circuits for process controllers and process monitors
JP3293340B2 (ja) * 1994-07-29 2002-06-17 株式会社日立製作所 緊急時情報提供システム
WO1996007165A1 (en) * 1994-08-26 1996-03-07 Sentrol, Inc. Self-contained, self-adjusting smoke detector and method of operating it
US5573953A (en) * 1994-09-09 1996-11-12 Quantum Group, Inc. Method for enhancing the response of a biomimetic sensor
US5627515A (en) * 1995-02-24 1997-05-06 Pittway Corporation Alarm system with multiple cooperating sensors
US5557262A (en) * 1995-06-07 1996-09-17 Pittway Corporation Fire alarm system with different types of sensors and dynamic system parameters
US6233532B1 (en) 1998-01-14 2001-05-15 Dover Associates, Inc. Sensor assembly
US6229439B1 (en) 1998-07-22 2001-05-08 Pittway Corporation System and method of filtering
US6222456B1 (en) 1998-10-01 2001-04-24 Pittway Corporation Detector with variable sample rate
EP1409058A2 (en) * 2000-01-28 2004-04-21 William Cook Europe ApS Endovascular medical device with plurality of wires
JP3972597B2 (ja) * 2001-04-24 2007-09-05 松下電工株式会社 複合型火災感知器
DE102017212715B3 (de) 2017-07-25 2019-01-31 Robert Bosch Gmbh Verfahren zum Verarbeiten von kontinuierlichen Sensorsignalen und Sensorsystem
CN111263958B (zh) * 2017-10-30 2022-05-27 开利公司 检测器装置中的补偿器
CN208737642U (zh) * 2018-07-12 2019-04-12 宁德时代新能源科技股份有限公司 烟雾报警系统

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2341087C3 (de) * 1973-08-14 1979-09-27 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Automatische Brandmeldeanlage
ZA785255B (en) * 1978-09-15 1979-12-27 Anglo Amer Corp South Africa Alarm system
JPS56132690A (en) * 1980-03-19 1981-10-17 Hochiki Co Fire detector
GB2095821B (en) * 1981-03-17 1985-08-21 Malinowski William J Self-calibrating smoke detector and method
DE3123451A1 (de) * 1981-06-12 1982-12-30 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren und anordnung zur stoerungserkennung in gefahren-, insbesondere brandmeldeanlagen
DE3127324A1 (de) * 1981-07-10 1983-01-27 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren und anordnung zur erhoehung der ansprechempfindlichkeit und der stoersicherheit in einer gefahren-, insbesondere brandmeldeanlage
JPS5977594A (ja) * 1982-10-27 1984-05-04 ニツタン株式会社 火災警報システム
DE3405857A1 (de) * 1983-02-24 1984-08-30 Hochiki K.K., Tokio/Tokyo Feueralarmsystem
NO162317C (no) * 1983-05-19 1992-02-06 Hochiki Co Brannalarmanlegg
JPS6078073A (ja) * 1983-10-04 1985-05-02 清水建設株式会社 空気膜構造におけるケ−ブル
JPS6078075A (ja) * 1983-10-04 1985-05-02 清水建設株式会社 空気膜構造におけるケーブルクランプの取付け方法
JPS6115300A (ja) * 1984-06-29 1986-01-23 ホーチキ株式会社 火災警報装置

Also Published As

Publication number Publication date
NO168616C (no) 1992-03-11
FR2580937B1 (fr) 1990-02-09
AT400776B (de) 1996-03-25
GB2175721B (en) 1988-09-01
ATA96686A (de) 1995-07-15
FI861532A (fi) 1986-10-13
FR2580937A1 (fr) 1986-10-31
DE3612347A1 (de) 1986-10-16
GB2175721A (en) 1986-12-03
NO168616B (no) 1991-12-02
DE3612347C2 (fi) 1993-01-28
NO861381L (no) 1986-10-13
US4749986A (en) 1988-06-07
DE3612347C3 (de) 2000-06-15
CH666759A5 (fr) 1988-08-15
FI85917C (fi) 1992-06-10
JPH0445000B2 (fi) 1992-07-23
JPS61237197A (ja) 1986-10-22
GB8608883D0 (en) 1986-05-14
AU5575586A (en) 1986-10-16
AU592784B2 (en) 1990-01-25
FI861532A0 (fi) 1986-04-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI85917B (fi) Foerfarande foer samling av till en brand relaterade data och branddetektor samt brandalarmsystem som utnyttjar foerfarandet.
FI85629C (fi) Branddetektor.
JP2013540274A (ja) 電磁流量計
US6731745B1 (en) Frequency deviation detecting apparatus and frequency deviation detecting method
CN102792167A (zh) 速度检测装置
CN113566811A (zh) 基于多路位置检测传感器的数据滤波融合算法及装置
US4437057A (en) Frequency detection system
EP0367486A2 (en) Fire alarm system
US6229471B1 (en) Method for detecting a pulse-usable system
US20040054485A1 (en) Method, system, and computer-readable medium for sensorless measurement of induction machine rotor bar pass frequency
JPS639623B2 (fi)
JP2583271B2 (ja) 火災警報装置
SU1348767A2 (ru) Устройство дл определени середины импульсов периодической монотонной импульсной последовательности
SU460451A1 (ru) Способ взвешивани движущихс объектов
JP2593182B2 (ja) 火災警報装置
EP0738405B1 (en) Self-calibration of a ndir gas sensor
SU1209157A1 (ru) Устройство дл измерени смещени интервала @ -электрокардиосигнала
SU1196933A1 (ru) Устройство дл обнаружени опасной загазованности объекта
SU1332332A1 (ru) Устройство дл коррел ционного анализа
US6223132B1 (en) Circuit arrangement having a sensor and an evaluation circuit
RU1815671C (ru) Информационно-измерительна система
SU930646A1 (ru) Устройство дл приема и обработки коррелированных сигналов с импульсной модул цией в многоканальных системах
SU1031425A1 (ru) Анализатор импульсов доильных аппаратов
JP2021153289A (ja) 情報処理システム、情報処理方法、制御プログラム、記録媒体、ノード装置、ゲートウェイ装置、製造システム、物品の製造方法
SU1589408A2 (ru) Устройство контрол дискретных каналов

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: HOCHIKI KABUSHIKI KAISHA