FI81814C - Foerfarande foer framstaellning av pulverformigt, lineaert, basiskt polymerat. - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av pulverformigt, lineaert, basiskt polymerat. Download PDF

Info

Publication number
FI81814C
FI81814C FI854625A FI854625A FI81814C FI 81814 C FI81814 C FI 81814C FI 854625 A FI854625 A FI 854625A FI 854625 A FI854625 A FI 854625A FI 81814 C FI81814 C FI 81814C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
polymer
process according
vinylformamide
polymers
carried out
Prior art date
Application number
FI854625A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI854625A0 (fi
FI81814B (fi
FI854625A (fi
Inventor
Fritz Brunnmueller
Michael Kroener
Heinrich Hartmann
Friedrich Linhart
Klaus Pfitzner
Original Assignee
Basf Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Basf Ag filed Critical Basf Ag
Publication of FI854625A0 publication Critical patent/FI854625A0/fi
Publication of FI854625A publication Critical patent/FI854625A/fi
Publication of FI81814B publication Critical patent/FI81814B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81814C publication Critical patent/FI81814C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08FMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED BY REACTIONS ONLY INVOLVING CARBON-TO-CARBON UNSATURATED BONDS
    • C08F8/00Chemical modification by after-treatment

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Dental Preparations (AREA)
  • Graft Or Block Polymers (AREA)
  • Macromolecular Compounds Obtained By Forming Nitrogen-Containing Linkages In General (AREA)
  • Processes Of Treating Macromolecular Substances (AREA)

Description

1 81814
Menetelmä jauhemaisten, lineaaristen, emäksisten poly-meraattien valmistamiseksi EP-patenttihakemuksesta 71 050 ovat tunnettuja li-5 neaariset, emäksiset polymeraatit, joille on tunnusomaista se, että ne sisältävät 90 - 10 mooli-% yksiköitä, joilla on kaava -CH2~CH- 10 nh2 (I) ja 10 - 90 mooli-% yksiköitä, joilla on kaava 15 -CH2-CH- (ii)
NH-CHO
ja joilla on Fikentscher'in mukaan määritetty K-arvo 10 - 200 (mitattuna 0,5 %:isessa keittosuolan vesiliuoksessa 25°C:ssa). Näitä polymeraatteja valmistetaan siten, 2q että ensiksi polymeroidaan N-vinyyliformamidi radikaalisten polymeraatioinitiaattorien läsnä ollessa polyvinyyliforma-mideksi ja näin saatu polymeraatti solvolysoidaan lämpö-‘ tiloissa, jotka ovat välillä 20 - 200°C, happojen tai emäs ten läsnä ollessa, jolloin N-vinyyliformamidin homopolyme-25 raatista lohkeaa 10 - 90 % formyyliryhmiä, vedessä, alko- holeissa, ammoniakissa ja amiineissa tai mainittujen liuottimien seoksissa. Formyyliryhmän lohkaiseminen suoritetaan tällöin edullisesti vesiliuoksessa natronlipeällä tai suolahapolla. Jos yritetään hydrolysoida osittain suola-2q hapon vesiliuoksella N-vinyyliformamidin polymeraatteja, jotka valmistetaan käänteisen suspensiopolymeraatiomene-telmän mukaan ja jotka ovat jauheen muodossa, niin ei saada mitään käyttökelpoisia tuotteita, koska osaset liimautuvat toisiinsa hydrolyysiolosuhteissa kiinteäksi massaksi.
2 81814 Tämä keksintö pohjautuu tehtävään tarjota käytettäväksi menetelmä jauhemaisten, lineaaristen, emäksisten poly-meraattien valmistamiseksi, jotka sisältävät mukaanpoly-meroituneina vinyyliamiiniyksiköitä.
5 Tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan menetelmällä valmistaa jauhemaisia, lineaarisia, emäksisiä polymeraat-teja, jotka sisältävät yksiköitä, joilla on kaava -CH?-CH- (I) wh2 ja joilla on Fikentscher'in mukaan määritetty K-arvo 10 - 250 (mitattuna polymeerikoneentraation ollessa 0,5 paino-% 5 %:isessa keittosuolan vesiliuoksessa 25°C:ssa), lohkaisemalla formyyliryhmä N-vinyyliformamidin (CH2=CH-NH-CH0) polymeraateista happojen läsnä ollessa lämpötiloissa, jotka ovat enintään 200°C, siten, että N-vinyyliformamidin jauhemaiset polymeraatit saatetaan reagoimaan kaasumaisen halogeenivetyhapon kanssa samalla 20 kun läsnä on korkeintaan 5 paino-% vettä.
Tässä menetelmässä lähdetään N-vinyyliformamidin jauhemaisista polymeraateista ja reagoitetaan ne kaasumais-] ten halogeenivetyhappojen kanssa samalla kun läsnä on 25 edullisesti korkeintaan 2,5 paino-% vettä, laskettuna poly-meraatista, tai vedettömissä olosuheissa. Halogeenivety-happoina tulevat kysymykseen edullisesti kloorivety ja ; I bromivety. Halogeenivetyhapot saatetaan tällöin vedettömäs- sä tilassa kosketukseen kiinteiden tuotteiden kanssa.
Näissä reaktio-olosuhteissa tapahtuu hiilimonoksidin loh-keamista. Reaktio tapahtuu dekarbonyloitumisen kautta työskenneltäessä vedettömissä olosuhteissa tai siten, että vesipitoisuus on korkeintaan 2,5 paino-%. Näin alhaisen - vesipitoisuuden saavuttamiseksi polymeraateissa täytyy ne N-vinyyliformamidin polymeraatit, jotka valmistetaan käänteisen suspensiopolymeraatiomenetelmän mukaan, ensiksi _· kuivata. Niiden polymeraattihelmien kuivaaminen, jotka
II
3 81814 saadaan käänteisen suspensiopolymeraatiomenetelmän yhteydessä, on tunnettua tekniikkaa ja tulos saavutetaan edullisesti atseotrooppisen tislauksen avulla. Käänteisen suspen-siopolymeraatiomenetelmän mukaan saadaan ennenkaikkea 5 hyvin suurimolekyylisiä polymeraatteja, joiden K-arvo on enintään 250. Jos solvolyysiä varten on käytettävissä yksinomaan liuospolymeraatteja, joita on selostettu esimerkiksi EP-patenttijulkaisun 71 050 esimerkeissä, on ensinnäkin välttämätöntä poistaa vesi ja hienontaa polymeraattimassa 10 toivottuun raesuuruuteen. Voidaan myös lähteä saostuspoly-meraateista, joita saadaan polymeroimalla N-vinyyliforma-midia alkoholeissa, kuten etanolissa, isopropanolissa tai tert.-butanolissa. Alkoholit vaikuttavat säätäjinä ja antavat polymeraatteja, joilla on alhainen molekyylipaino, 15 esim. sellainen, joka vastaa K-arvoa 20. On dullista lähteä jauhemaisista poly-N-vinyyliformamideista, joita saadaan saostuspolymeraatiomenetelmän mukaan tai käänteisen suspensiopolymeraatiomenetelmän mukaan. Käänteisen suspen-siopolymeraatiomenetelmän mukaan valmistetut tuotteet 20 täytyy kuivata, esim. atseotrooppisen vedenpoiston avulla, kun taas saostuspolymeraatiosta peräisin olevien N-vinyyli-formamidin polymeraattien osalta - mikäli ne polymeroitiin niin, että vettä ei ollut läsnä - voidaan kuivatus jättää suorittamatta.
25 Formyyliryhmän lohkaiseminen poly-N-vinyyliformami- -·- dista suoritetaan edullisesti inertisessä suspendoimisai- : neessa, johon polymeraatio-osanen ei liukene. Tällaisia suspendoimisaineita ovat esimerkiksi eetterit, kuten diok-saani, tetrahydrofuraani, dietyylieetteri, samoin kuin 30 alifaattiset ja aromaattiset hiilivedyt, kuten pentaani, sykloheksaani, heptaani, oktaani, iso-oktaani, dodekaani, tolueeni ja ksyleeni.
Formyyliryhmän lohkaiseminen voidaan suorittaa - · myös C^-Cg-alkohctleissa, jolloin polymeraatti solvolysoi- 35 daan ja tällöin muodostuu alkoholien mukaan, vastaten 4 81814 reaktiota polymeraatin formyyliryhmien kanssa, vastaavia muurahaishappoestereitä. C^-Cg-alkoholeja ovat esim. meta-noli, etanoli, n-propanoli,isopropanoli, n-butanoli, iso-butanoli, tert.-butanoli ja 2-etyyliheksanoli. On edul-5 lista käyttää C^-C^-alkoholeja.
Alkoholyysi voidaan suorittaa myös edellä mainittujen inerttisten suspendoimisaineiden läsnä ollessa.
N-vinyyliformamidipolymeraatin osassuuruus on välillä 10 - 1000, edullisesti välillä 50 - 400^um. Formyy-10 liryhmän lohkaiseminen polymeraateista voidaan suorittaa esimerkiksi jauhekerroksessa, antamalla halogeenivetyhappo-jen vaikuttaa N- vinyyliformamidin jauhemaisiin polymeraat-teihin ja huolehtimalla tällöin jauheen hyvästä sekoittamisesta. Tämä voidaan suorittaa esimerkiksi sekoittimellä 15 varustetussa kattilassa tai pyörrekerroksessa. Tällöin erot tunut hiilimonoksidi poistetaan poistokaasusta, kun taas ylimääräinen halogeenivetyhappo johdetaan takaisin jauhe-kerrokseen.
On edullista käyttää suspendoimisaineena diöksaania, 20 tetrahydrofuraania tai sykloheksaania. Polymeraattiosat suspendoidaan siihen ja saatetaan halogeenivetyhappojen, edullisesti suolahapon vaikutuksen alaiseksi lämpötila-alueella, joka on välillä 20 - 200, edullisesti välillä 35 - 150°C. Poly-N-vinyyliformamidissa olevaa formyyli-25 ryhmäekvivalenttia kohti tarvitaan noin 0,05 - 10, edullisesti 0,1 - 1,5 ekvivalenttia vedetöntä halogeenivetyhap-poa (ekvivalentilla tarkoitetaan yhtä gramma-ekvivalenttia, joka on identtinen merkinnän 1 vai kanssa). Riippuvuussuhteessa halogeenivetyhapon konsentraation ja lämpötilan 30 kanssa aikaansaadaan formyyliryhmien osittainen tai täydellinen lohkeaminen jauhemaisista N-vinyyliformamidipoly-meraateista. Formyyliryhmien osittain lohjetessa saadaan polymeraatteja, jotka sisältävät yksiköitä, joilla on kaava 35
II
5 81814 -CH -CH- (I)
* I
NH2 j a kaava 5 -CH--CH- (II)
^ I
NH-CHO
Lohkaiseminen suoritetaan edullisesti siten, että 10 saadaan polymeraattia, joka sisältää 90 - 10 mooli-% kaavan (I) mukaisia yksiköitä ja 10 - 90 mooli-% kaavan (II) mukaisia yksiköitä. Tällaiset polymeraatit samoin kuin myös polyvinyyliamiini soveltuvat esimerkiksi höytä-löimisaineeksi jätevesiä ja lietteitä varten samoin kuin 15 retentioaineeksi, veden poistamisen apuaineeksi ja höytä-löimisaineeksi paperinvalmistuksessa.
Mikäli formyyliryhmän lohkaiseminen suoritetaan suspendoimisaineen läsnä ollessa ja reaktio lämpötila on liuottimen kiehumispisteen yläpuolella, suoritetaan reaktio 20 autoklaavissa. Jos formyyliryhmän lohkaiseminen poly-N- vinyyliformamidista suoritetaan vähäisten vesi- ja alkoholi-: määrien läsnä ollessa, niin saadaan hiilimonoksidin si jasta muurahaishappoa tai muurahaishapon esteriä. Vinyyli-amiiniyksiköitä sisältävien polymeraattien K-arvo vastaa --- 25 suunnilleen N-vinyyliformamidipolymeraattien K-arvoa. Poly meraattien K-arvo mitattiin H. Fikentscher'in mukaan (Cellulosachemie 13, 58-64 ja 71-74 (1932)), polymeerikon-sentraation ollessa 0,5 paino-% 5%:isessa keittosuolan vesiliuoksessa 25°C:n lämpötilassa; tällöin K = k · 103.
30 Esimerkki 1
Kolmessa eri valmistuserässä kaasutetaan kulloinkin 7,1 g (100 millimoolia) vedetöntä poly-N-vinyyliformamidi-·;· jauhetta kuivalla kloorivedyllä samalla hämmentäen. Poisto- . . kaasu johdetaan natronlipeäpesulaitteen läpi, jonka jäl- 35 keen määritetään hiilimonoksidimäärä volumetrisesti.
6 81 814
Taulukossa 1 on esitetty reaktio-olosuhteet samoin kuin hydrolyysiaste ja polymeraatin saanto. Taulukko 2 sisältää tiedot lähtötuotteiden osasten halkaisijasta.
Taulukko 1 5 -
Esi- K-arvo HCl/h Lämpö- Reaktio- Hydro- CO Saanto merkki mH/h tila aika (h) lyysi (% (g) 1 (°C) aste (%) teor.) a 2973 72 ΓΪ5 7 5Ö 1ÖÖ 7,5 b 87 82 115 6,5 62 87 7,6 10 c 122 112 110 4 34 100 7,4
Taulukko 2 15 ' “
Esimerkki 1 > 160 pm 160-100 pm 100-60 pm < 60 pm a 16,6 % 44 % 22,5 % 17 % b 5,6 % 3 % 8,4 % 83 % > 300 Aim 300-200 pm 200-100 pm <100 pm 20 -—---- c 6,7 % 39 % 51,6 % 2,8 %
Esimerkki 2 17,8 g (250 millimoolia) poly-N-vinyyliformamidi-25 jauhetta, jonka K-arvo on 30,8 ja osasten keskimääräinen halkaisija 100 - 300^um , suspendoidaan 82,2 g:aan diok-saania ja sen jälkeen kun suspensiota on kaasutettu käyttäen 9,1 g (250 millimoolia) kuivaa kloorivetyä, kuumennetaan 2 tuntia 90°C:n lämpötilassa samalla hämmentäen.
30 Polymeraatin vesipitoisuus on 1 paino-% laskettuna lisä tystä polymeraatista. Jäähdytyksen jälkeen reaktiotuote : erotetaan suodattamalla ja tarttunut s uspendoimisaine (dioksaani) poistetaan alipaineessa. Tällöin saadaan 17,0 g poly-N-vinyyliformamidia, josta 12 % formyyliryh-; 35 mistä on lohjennut pois.
7 81814
Esimerkki 3 100 g (1,406 moolia) poly-N-vinyyliformamidijauhetta (osasten halkaisija 100-300yUm) suspendoidaan kussakin tapauksessa taulukkssa 3 esitettyihin alkoholeihin ja solvo-5 lysoidaan samoin taulukossa 3 esitetyisä olosuhteissa. Vesi-pitoisuus laskettuna polymeraatista on 1,5 paino-%.
Taulukko 3
Esi- K-arvo Alkoholi HC1 Reak- Reak- Hydro- Saan- merk- Laji Määrä (moo- tio- tio- lyysi- to ki lia) lämpö- aika aste (g) 3 tila (h) (%) <°C) a 140 metanoli 513 1,406 40 14 44 105,1 ^5 b 29,3 isopropanoli 910 3,173 84 3 28 103,2 c 93,4 isobutanoli 385 1,058 100 6 56 105 d 93,4 isobutanoli 373 0,702 80 3,3 26 102,5
Esimerkki 4 20 Autoklaaviin pannaan 113,6 g (1,566 moolia) poly- N-vinyyliformamidi jauhetta, jonka osassuuruus on 100-200^um : .· ja K-arvo 28. Polymeerin vesipitoisuus on 2,1 paino-%.
; Joukkoon lisätään sen jälkeen 71 g (0,96 moolia) isobuta- nolia ja 355 g sykloheksaania, autoklaavi suljetaan ja sii-25 hen johdetaan huoneen lämpötilassa 37,6 g (1,03 moolia) kaasumaista kloorivetyä ja autoklaavin sisältöä kuunenne-: taan 4 tuntia 100°C:n lämpötilassa. Paine kohoaa enintään 1,7 baariin. Jäähdytyksen jälkeen jauhe erotetaan suspen-doimisaineesta, jauhe pestään ja tarttunut suspendoimis-30 aine poistetaan alipaineessa. Tällöin saadaan 113 g polymeeriä, jonka hydrolyysiaste on 71 %.
Esimerkki 5
Samoin kuin esimerkissä 4 on esitetty pannaan autoklaaviin 7,1 g (0,1 moolia) seosta, jossa on 2,6 g 35 poly-N-vinyyliformamidijauhetta, jonka keskimääräinen halkaisija on 200-300^um, ja 4,5 g samaa polymeeriä, jonka keskimääräinen halkaisija on 100-200yum, 355 g:ssa kuivaa β 81814 sykloheksaania yhdessä 3,7 g:n (50 millimoolia) kanssa isobutanolia ja 3,65 g:n (0,1 moolia) kanssa kloorivetyä ja autoklaavin sisältöä kuumennetaan 4 tuntia 100°C:n lämpötilassa. Polymeraatin K-arvo on 142,5. Tällöin saadaan 5 7,65 g poly-N-vinyyliformamidija uhetta,josta formyyli- ryhmät ovat osittain lohjenneet pois. Kuten taulukosta 4 käy ilmi, on hydrolyysiaste (HG) suurin piirtein riippumaton polymeerin raesuuruudesta.
10 Taulukko 4 a) 0,46 g, raesuuruus > 250^um : HG = 37 % b) 6,65 g, raesuuruus 125-250^,um : HG = 44 % c) 0,54 g, raesuuruus < 125^,um : HG = 42 %.
Il

Claims (10)

  1. 81814
  2. 1. Menetelmä jauhemaisten, lineaaristen, emäksisten polymeraattien valmistamiseksi, jotka sisältävät yksiköitä, 5 joilla on kaava -CH-j-CH- (I) · NH2 ja joilla on Fikentscher'in mukaan määritetty K-arvo 10 10-250 (mitattuna polymeerikonsentraation ollessa 0,5 pai- no-% 5 %:isessa keittosuolan vesiliuoksessa 25°C:ssa) lohkaisemalla formyyliryhmä N-vinyyliformamidin (CH2=CH-NH-CH0) polymeraateista happojen läsnä ollessa lämpötiloissa, jotka ovat enintään 200°C, tunnettu 15 siitä, että N-vinyyliformamidin jauhemaiset polymeraatit saatetaan reagoimaan kaasumaisen halogeenivetyhapon kanssa saunalla kun läsnä on enintään 5 paino-% vettä laskettuna käytetystä polymeraatista.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 20. u n n e t tu siitä, että reaktio suoritetaan kaasumaisen kloorivedyn tai bromivedyn kanssa samalla kun läsnä on enintään 2,5 paino-% vettä.
  4. 3. Patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen menetelmä, t u n n e t tu siitä, että reaktio suoritetaan vedettömästi. 25 4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että reaktio suoritetaan inertisen suspendoimisaineen läsnä ollessa,johon polymeraattiosanen ei liukene.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, t u n-30 n e t tu siitä, että suspendoimisaineena käytetään diok- saania, tetrahydrofuraania tai sykloheksaania.
  6. 6. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen menetelmä, t u n n e t tu äitä, että formyyliryhmän lohkaiseminen suoritetaan C^-Cg-alkoholissa. 81814
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnet tu siitä, että käytetään lisäksi inertistä suspendoimisainetta.
  8. 8. Patenttivaatimusten 1-7 mukainen menetelmä, 5 tunnet tu siitä, että N-vinyyliformamidipolymeraa-tin osassuuruus on välillä 10 - lOOOyUm.
  9. 9. Patenttivaatimusten 1-7 mukainen menetelmä, t u n n e t tu siitä, että N-vinyyliformamidipolymeraa-tin osassuuruus on välillä 50 - 400^um.
  10. 10. Patenttivaatimusten 1-9 mukainen menetelmä, t u n n e t tu siitä, että reaktio suoritetaan välillä 35 - 150°C olevissa lämpötiloissa. 81 814
FI854625A 1984-11-29 1985-11-22 Foerfarande foer framstaellning av pulverformigt, lineaert, basiskt polymerat. FI81814C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19843443461 DE3443461A1 (de) 1984-11-29 1984-11-29 Verfahren zur herstellung von pulverfoermigen, linearen, basischen polymerisaten
DE3443461 1984-11-29

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI854625A0 FI854625A0 (fi) 1985-11-22
FI854625A FI854625A (fi) 1986-05-30
FI81814B FI81814B (fi) 1990-08-31
FI81814C true FI81814C (fi) 1990-12-10

Family

ID=6251419

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI854625A FI81814C (fi) 1984-11-29 1985-11-22 Foerfarande foer framstaellning av pulverformigt, lineaert, basiskt polymerat.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4623699A (fi)
EP (1) EP0185935B1 (fi)
JP (1) JPS61133207A (fi)
AT (1) ATE76083T1 (fi)
AU (1) AU580352B2 (fi)
CA (1) CA1250696A (fi)
DE (2) DE3443461A1 (fi)
DK (1) DK549785A (fi)
ES (1) ES8606422A1 (fi)
FI (1) FI81814C (fi)
NO (1) NO165300C (fi)
NZ (1) NZ214359A (fi)
ZA (1) ZA859103B (fi)

Families Citing this family (30)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS61190508A (ja) * 1985-02-19 1986-08-25 Mitsubishi Chem Ind Ltd 粉末状ポリビニルアミン塩の製造方法
DE3720194C2 (de) * 1986-06-19 1997-07-10 Mitsubishi Chem Corp Vinylamincopolymere, Verwendung als Ausflockungsmittel und Verfahren zu ihrer Herstellung
US4798871A (en) * 1986-10-01 1989-01-17 Air Products And Chemicals, Inc. Compositions containing high molecular weight poly(vinylamines) for enhanced oil recovery
US4931194A (en) * 1986-10-01 1990-06-05 Pinschmidt Jr Robert K Enhanced oil recovery with high molecular weight polyvinylamine formed in-situ
US4795770A (en) * 1986-10-01 1989-01-03 Air Products And Chemicals, Inc. Cement composition for oil well drilling holes containing high molecular weight poly (vinylamines)
US4804793A (en) * 1986-10-01 1989-02-14 Air Products And Chemicals, Inc. Drilling mud compositions containing high molecular weight poly (vinylamines)
MX168601B (es) * 1986-10-01 1993-06-01 Air Prod & Chem Procedimiento para la preparacion de un homopolimero de vinilamina de alto peso molecular
US4828725A (en) * 1986-10-01 1989-05-09 Air Products And Chemicals, Inc. Completion fluids containing high molecular weight poly(vinylamines)
EP0295614A1 (en) * 1987-06-19 1988-12-21 Air Products And Chemicals, Inc. Acidized fracturing fluids containing high molecular weight poly(vinylamines) for enhanced oil recovery
DE3842820A1 (de) * 1988-12-20 1990-06-28 Basf Ag Verfahren zur herstellung von stabilen wasser-in-oel-emulsionen von hydrolysierten polymerisaten von n-vinylamiden und ihre verwendung
US4943676A (en) * 1989-07-12 1990-07-24 Air Products And Chemicals, Inc. Thermolysis of poly(N-vinylformamide) to poly(N-vinylamine)
US4973410A (en) * 1989-11-29 1990-11-27 Air Products And Chemicals, Inc. Crosslinked vinylamine polymer in enhanced oil recovery
US5085787A (en) * 1989-11-29 1992-02-04 Air Products And Chemicals, Inc. Crosslinked vinylamine polymer in enhanced oil recovery
DE4007312C2 (de) * 1990-03-08 2000-04-27 Basf Ag Verfahren zur Herstellung von feinteiligen, wasserlöslichen, Vinylamin-Einheiten enthaltenden Polymerisaten
US5126395A (en) * 1990-03-08 1992-06-30 Basf Aktiengesellschaft Preparation of stable water-in-oil emulsions of hydrolyzed polymers of n-vinylamides
JP3042546B2 (ja) * 1991-04-23 2000-05-15 昭和電工株式会社 微粒子状の架橋型n−ビニルアミド樹脂及びミクロゲル、その製造法及び用途
DE4237439A1 (de) * 1992-11-06 1994-05-11 Basf Ag Unlösliche, nur wenig quellbare Polymerisate mit Aminogruppen, Verfahren zu ihrer Herstellung und ihre Verwendung
US5391710A (en) * 1993-03-25 1995-02-21 Air Products And Chemicals, Inc. Production of amine functional polymers having improved purity
DE4411311A1 (de) * 1994-03-31 1995-10-05 Basf Ag Verfahren zur Herstellung von lagerstabilen wäßrigen Lösungen von Vinylamin-Einheiten enthaltenden Polymerisaten
DE4418156A1 (de) * 1994-05-25 1995-11-30 Basf Ag Verfahren zur Herstellung von stabilen Wasser-in-Öl-Emulsionen von hydrolysierten Polymerisaten von N-Vinylamiden und ihre Verwendung
US5609857A (en) * 1995-04-05 1997-03-11 National Starch And Chemical Investment Holding Corporation Methods of conditioning hair which utilize polymeric N-vinyl formamide
WO1996003969A1 (en) * 1994-08-05 1996-02-15 National Starch And Chemical Investment Holding Corporation Hair care compositions containing polymeric n-vinyl formamide and methods of treating hair
US5478553A (en) * 1994-08-05 1995-12-26 National Starch And Chemical Investment Holding Corporation Hair fixative compositions containing polymeric N-vinyl formamide
DE4433481A1 (de) * 1994-09-20 1996-03-21 Basf Ag Oligomerisate und Polymerisate von Aminoalkenen
US6599999B1 (en) 1997-02-04 2003-07-29 National Starch And Chemical Investment Holding Corporation Hair care compositions containing polymeric N-vinyl acetamide and methods of treating hair
US5977274A (en) * 1998-03-09 1999-11-02 National Starch And Chemical Investment Holding Corporation Method for making polymers from N-vinyl formamide monomer
DE10342862A1 (de) * 2003-09-15 2005-04-21 Basf Ag Verwendung von polyvinylamin- und/oder polyvinylamidhaltigen Polymeren zur Geruchsverhinderung beim maschinellen Geschirrspülen
CA2684477C (en) * 2007-04-17 2015-12-22 Kemira Chemicals Inc. Acidified polyamidoamine adhesives, method of manufacture, and use for creping and ply bond applications
US8575267B2 (en) * 2008-11-05 2013-11-05 Basf Se Process for hydrolyzing polymers containing vinylcarboxamide units
CN107849175B (zh) 2015-07-24 2020-12-04 巴斯夫欧洲公司 在反应器单元系列中制备n-乙烯基羧酰胺

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1817309A1 (de) * 1968-12-28 1970-07-02 Hoechst Ag Basische und kationische Copolymere des AEthylens und Verfahren zu ihrer Herstellung
US4018826A (en) * 1974-11-04 1977-04-19 Dynapol Corporation Process for preparing polyvinylamine and salts thereof
US4238579A (en) 1979-05-18 1980-12-09 Dynapol Vinylamine aromatic copolymers and salts thereof
FI70230C (fi) * 1981-07-18 1986-09-15 Basf Ag Rakkedjiga basiska polymerisat foerfarande foer deras framstaellning och deras anvaendning
DE3213873A1 (de) 1982-04-15 1983-10-27 Basf Ag, 6700 Ludwigshafen Flockungsmittel fuer schlaemme
US4499232A (en) 1982-07-19 1985-02-12 Cassella Aktiengesellschaft Water soluble, crosslinkable polymer compositions, their preparation and use
DE3534273A1 (de) * 1985-09-26 1987-04-02 Basf Ag Verfahren zur herstellung von vinylamin-einheiten enthaltenden wasserloeslichen copolymerisaten und deren verwendung als nass- und trockenverfestigungsmittel fuer papier

Also Published As

Publication number Publication date
ES8606422A1 (es) 1986-04-16
US4623699A (en) 1986-11-18
FI854625A0 (fi) 1985-11-22
AU580352B2 (en) 1989-01-12
DE3443461A1 (de) 1986-05-28
FI81814B (fi) 1990-08-31
ZA859103B (en) 1986-08-27
NO165300B (no) 1990-10-15
EP0185935B1 (de) 1992-05-13
NZ214359A (en) 1988-02-29
NO165300C (no) 1991-01-23
EP0185935A2 (de) 1986-07-02
DK549785A (da) 1986-05-30
ATE76083T1 (de) 1992-05-15
JPS61133207A (ja) 1986-06-20
JPH0436162B2 (fi) 1992-06-15
DK549785D0 (da) 1985-11-28
CA1250696A (en) 1989-02-28
EP0185935A3 (en) 1989-04-26
DE3586046D1 (de) 1992-06-17
AU5045085A (en) 1986-06-05
FI854625A (fi) 1986-05-30
NO854768L (no) 1986-05-30
ES549388A0 (es) 1986-04-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI81814C (fi) Foerfarande foer framstaellning av pulverformigt, lineaert, basiskt polymerat.
NZ214401A (en) Star/comb-branched polyamides and polyamines
Cairns et al. Preparation and properties of N-methylol, N-alkoxymethyl and N-alkylthiomethyl polyamides
EP0662074B1 (en) Process for preparing p-nitroaromatic amides and products thereof
EP0683177A2 (en) Acidic amino acid resin
US4943676A (en) Thermolysis of poly(N-vinylformamide) to poly(N-vinylamine)
US3004002A (en) Homopolymers of 1,3 bis-(hydroxymethyl) 2-imidazolidones or imidazolithiones
JP2807702B2 (ja) ポリ(パラフエニレンテレフタルアミド)酸クラムの安定した溶液
JP3189315B2 (ja) N−ビニルカルボン酸アミド重合体の製造法
JP2791362B2 (ja) ポリアミド陰イオン溶液の製造法
US6235864B1 (en) Non-strinking siloxane polymers
EP0344688A2 (en) Process for producing a phenolate and process for producing an aromatic polyether ketone employing it
US3804807A (en) Crosslinked polyamide-quinoxalines
Liou et al. Novel adhesives based on poly (isocyanates)
US3663517A (en) Preparation of aromatic polyamides by interfacial polycondensation
US4968841A (en) Synthesis of ethylidene bisformamide from vinyl acetate
CN114479069B (zh) 一种由卤乙胺直接合成支化聚乙烯亚胺的新方法
US3679700A (en) Preparation of n-vinyl carbazole
US3356656A (en) Process of preparing polymethylene sulfide
KR100449883B1 (ko) 메틸화 멜라민의 제조방법
US5242991A (en) Quaternary ammonium polyarylamide
US4824995A (en) Poly-p-phenylamino carboxylate
SU1188182A1 (ru) Способ получени полиацеталей
Gentry PART I: SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION OF PIPERAZINE-CONTAINING POLYAMIDES AND SALTS. PART II: THE MECHANISM OF THE CONVERSION OF SEWAGE TO OIL.
JPH0535164B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BASF AKTIENGESELLSCHAFT