FI81145B - Inloppslaoda. - Google Patents

Inloppslaoda. Download PDF

Info

Publication number
FI81145B
FI81145B FI844059A FI844059A FI81145B FI 81145 B FI81145 B FI 81145B FI 844059 A FI844059 A FI 844059A FI 844059 A FI844059 A FI 844059A FI 81145 B FI81145 B FI 81145B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
machine
headbox
headbox according
structural rigidity
machine direction
Prior art date
Application number
FI844059A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI844059L (fi
FI844059A0 (fi
FI81145C (fi
Inventor
Jose Juan Antonio Rodal
James Leroy Ewald
Original Assignee
Beloit Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Beloit Corp filed Critical Beloit Corp
Publication of FI844059A0 publication Critical patent/FI844059A0/fi
Publication of FI844059L publication Critical patent/FI844059L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81145B publication Critical patent/FI81145B/fi
Publication of FI81145C publication Critical patent/FI81145C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F5/00Dryer section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F5/02Drying on cylinders
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/02Head boxes of Fourdrinier machines
    • D21F1/028Details of the nozzle section
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/02Head boxes of Fourdrinier machines

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Feeding Of Articles By Means Other Than Belts Or Rollers (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)

Description

1 81145
PERAL AAH KKO - INLOPPSL ADA
Keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa määritettyyn perälaatikkoon, jossa on 1aahauselementit hienoasteisen turbulenssin säilyttämiseksi massassa s uu-5 tinaukossa.
Vapaasti liikkuvan itseasemoituvan 1aahauselementin sovellutus perälaatikon suutinkammiota varten on esitetty ensiksi US-patentissa 3,939,037, Hill. US-patentissa RE 28,269 (Hill et ai) on 1aahauselementit esitetty kul-10 keviksi altaan sivulta toiselle. Nämä 1aahauselementit pystyvät tuottamaan tai säilyttämään hienoasteisen turbulenssin paperimassassa, joka virtaa suuti nau kkoon päin ja sen läpi. Edellä olevien patenttien sovellutuksia voidaan käyttää myös niiden edun käyttämiseksi ja toimimaan 15 koneessa, jossa tehdään monikerroksis ta paperi ja jossa eri ominaisuuksia omaavia massoja syötetään kammioihin 1aahauselementtien vastakkaisilla sivuilla, joissa elementit kulkevat altaan sivulta toiselle.
Perusrajoi tus perälaatikossa on ollut se, että laitteet 20 turbulenssin tuottamiseksi kuitususpensiossa kuitujen dis-pergoimiseksi ovat olleet vain verraten suurimittaisia laitteita. Tällaisilla laitteilla on mahdollista kehittää pieniasteinen turbulenssi lisäämällä tuotetun turbulenssin voimakkuutta. Siten turbulenssin energia siirtyy luonnolli-25 sesti suuri-asteisista pieniasteisiin ja mitä korkeampi voimakkuus on, sitä suurempi on energian siirron nopeus ja siten sitä pienempi ylläpidetyn turbulenssin asteet. Kuitenkin tästä hyvin voimakkaasta suuri-asteisesta turbulenssista seuraa myäs haitallinen vaikutus, nimittäin 30 kehittyy suuria aaltoja ja vapaan pinnan häiriötä taso- 2 81145 viirakoneen pöydällä. Siten yleisenä perälaatikon suorituskyvyn sääntönä on ollut, että dispergointiaste ja turbulenssin taso perälaatikon poistossa on läheisesti korreloi tu; mitä korkeampi turbulenssi, sitä parempi dispersio.
5 Valittaessa perälaatikkomallia tässä rajoittavassa tilan teessa voidaan valita ääritapauksessa joko malli, joka tuottaa erittäin turbulenttisen, hyvin dispergoituneen poiston tai sellaisen, joka tuottaa pienturbulenttisen, heikosti dispergoituneen poiston. Koska sekä hyvin kor-10 kean tason omaava turbulenssi että hyvin alhaisen tason omaava turbulenssi (ja siten heikon dispersion omaava) tuottaa virheitä arkinmuodostuksessa tasoviirakoneessa, perälaatikon malli on muodostunut sopivasti näiden kahden ääritapauksen kompromissista. S.o. perälaatikon mal-15 Iin ensisijaisena tarkoituksena on ollut tähän asti tuot taa turbulenssitaso, joka on riittävän korkea dispergoin-nille, mutta riittävän alhainen vapaan pinnan virheiden välttämiseksi muodostusaikana. On selvää, että paras kompromissi on erilainen paperivalmistusraaka-aineiden, koos-20 tumusten, tasoviirakoneen pöydän mallin, konemallin, ko- nenopeuden jne. eri tyypeille. Edelleen koska näissä kompromisseissa joudutaan aina tekemään uhrauksia parhaan mahdollisen dispersion ja/tai parhaan mahdollisen virtaus-kuvion suhteen tasoviirakoneen viiralla, näyttää siltä, 25 että on olemassa suuri tarve tämän päivän perälaatikko- mallin parantamiseksi.
Edellä mainittujen patenttien mukaisten elementtien ainutlaatuinen ja uusi yhdistelmä toimittaa massasuspension paperinvalmistuskoneen muodostuspinnalle, jolloin kuitu-30 dispersio on korkea-asteista ja turbulenssilla on alhai nen taso poistosuuttimessa. Näissä olosuhteissa tuotetaan kuitujen hienoasteinen dispersio, mikä ei huonone siinä määrin, mitä tapahtuu turbulenttisessa dispersiossa, joka on valmistettu tavanomaisilla perälaatikkomalleilla. On 35 todettu, että suuriasteisen turbulenssin puuttuminen on 3 81145 seikka, joka estää kuitujen erikoisen suuren uudelleen-flokkuloitumisen, koska flokkulointi on etupäässä seurausta pieniasteisen turbulenssin hajoamisesta ja suuriasteis-ten jatkuvuudesta. Dispersion ylläpitäminen virtauksessa 5 tasoviirakoneen viiralla saa aikaan suoraan parantuneen muodostuksen.
Menetelmä, jolla yllä oleva toteutetaan, tuottaa hienoas-teisen turbulenssin ilman suuriasteisia pyörteitä, kuljettaa kuitususpension yhdensuuntaisten koneen poikki kulke-10 vien kanavien järjestelmän läpi, joilla on yhdenmukainen pieni koko, mutta suuri prosenttimäärä avointa aluetta. Molemmat nämä olosuhteet, yhdenmukainen pieni kanavakoko ja poiston suuriprosenttinen avoin alue, ovat välttämättömiä. Siten suuriasteisellä kanavavirtauksessa kehitty-15 neellä turbulenssilla on sama kokoluokka kuin yksittäis ten kanavien syvyydellä säilyttämällä yksilöllinen kana-vasyvyys pienenä, jolloin muodostuva turbulenssin aste on pieni. On tarpeen, että poistossa on suuriprosenttinen avoin alue suuriasteisen turbulenssin kehittymisen 20 estämiseksi poistoalueella. S.o. suuret kiinteät alueet kanavan poistoaukkojen välissä saisivat aikaan suurias-teisen turbulenssin näiden alueiden vanavedessä.
Sitten virtauskanavan on muututtava suuresta sisääntulo-koosta pieneen ulostulokokoon. Tämän muutoksen tulisi ta-25 pahtua olennaisella etäisyydellä, jotta sisääntuloraken- teessa kehittyneillä suuriasteisilla karkeilla virtaus-häiriöillä on aikaa pienentyä halutuksi pieniasteiseksi turbulenssiksi. Kanavien välinen alue lähenee sitä pientä dimensiota, mikä sillä on oltava ulostulopäässä. Tämä 30 samanaikaisen konvergenssin sovellutus on tärkeä tämän keksinnön sovellutus.
Määrätyissä käyttöolosuhteissa laahauselimet, joita käytetään hienoasteisen turbulenssin aikaansaamiseksi, eivät ole välttämättä stabiileja. Koneen poikki kulkevat lyhyt-35 aikaiset paineet pyrkivät taivuttamaan laahauselementtiä u 81145 koneen poikki olevassa suunnassa ja saavat aikaan koneen poikki kulkevia yhdenmukaisuuden vaihteluita paperissa. Laahauselementtien muodonmuutoskestävyys koneen pituudella voi aiheuttaa pieniä poikkeamia massan yhdenmukaisessa 5 nopeudessa, joka virtaa pinnoista laahauselementin laa- hausreunassa. Staattista tai dynaamista epästabiiliutta voi tapahtua määrätyissä käyttöolosuhteissa ja voidaan saavuttaa resonanssitaajuuksia riippuen hydrodynaamisista voimista. On todettu, että inertia- ja hydrodynaamiset 10 kytkennät voidaan rikkoa massan sopivan jaon ja laahaus- rakenteen elastisuuden avulla, jolloin oikea massan jakautuminen ja jäykkyyden jakautuminen ovat tärkeitä.
Keksinnön tehtävänä on siten saada aikaan parannettu laa-hauselementtimalli, joka eliminoi haitat, joita esiintyy 15 määrätyissä käyttöolosuhteissa tähän asti markkinoilla olevissa rakenteissa, ja etenkin laahauselementti, joka tarjoaa kestävyyden taipumista vastaan koneen poikki olevassa suunnassa ja joka tarjoaa minimaalisen kestävyyden muodonmuutoksen suhteen nestemäisessä virtausvirrassa, 20 niin että paineet tasapainottuvat laahauselementtien laahausreunan vastakkaisilla sivuilla.
Käsitteiden määritys: koneensuunta: virtaussuunta isotrooppinen: samat ominaisuudet kaikissa suunnissa 25 anisotrooppinen: ei isotrooppinen, s.o. erilaiset omi naisuudet testattaessa eri suunnissa olevia akseleita pitkin.
30 5 81145 Nämä tehtävät ratkaistaan toteuttamalla perälaatikon laa-hauselementti patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkki osan mukaisesti siten, että mainittu elementti on muodostettu materiaalista, jolla on anisotrooppiset ominaisuudet suu-5 remman rakenteellisen jäykkyyden aikaansaamiseksi koneen poikittaissuunnassa.
Käyttämällä anisotrooppista materiaalia voidaan sisällyttää tekijöitä, joita muutoin ei ole aina käytetävissä, kuten lujuus, jäykkyys, korroosionkestävyys, kulutuskes-10 tävyys, paino, väsymisikä, lämpölaajentuma tai -kutistuma, lämpöeristys, 1ämmönjohtavuus, akustinen eristys, värähtelyjen vaimennus, taipuminen, alhainen kitka ja optimaalinen malli valmistuksessa.
Muut tehtävät, edut ja piirteet selviävät keksinnön peri-15 aatteiden selityksestä yhdessä parhaimpana pidetyn suoritusmuodon selityksen kanssa erittelyssä, vaatimuksissa ja piirustuksissa, joissa
Kuv. 1A, 1B ja 1C ovat sivupystykuvia leikkauskuvina, hieman kaaviomaisesti paperikoneen perälaatikosta , jossa 20 on käytetty esillä olevan keksinnön periaatteita, ja
Kuv. 2 on perspektiivikuva osittain leikkauskuvana kuvion 1 perälaatikon 1aahauselementistä.
Parhaimpana pidettyjen suoritusmuotojen esitys.
Kuten kuviossa 1 on esitetty perälaatikkoon 10 on toimi-25 tettu paperinvalmistusmassa 11, joka virtaa perälaatikon läpi suutinkammioon päin. Perälaatikossa on erilaisia laitteita sijoitettu vastavirtaan suutinkammiosta massan virtauksen ja turbulenssin ohjaamiseksi. Massa virtaa eteenpäin suutinkammion sisääntulon seinämässä 14 olevien auk-30 kojen läpi. Laahauselementit 18 ja 19, kuvio 1A, kulkevat myötävirtaan suutinkammiossa ja ne on taivutettu niiden yläpäissä ja ne ovat vapaina niiden pituudella ja niiden 6 81145 alapäissä, jotta ne voivat asemoitua yksinään suutinauk-koon 16 päin virtaavan massan kohdistamien voimien johdosta. Kun massa lähetetään suutinaukosta 16 ulos se toimitetaan liikkuvalle muodostuspinnalle. Laahauselementit 5 on asennettu nivelikkäästi niiden vastavirtaan olevissa päissä ja nivelasennusta seuraa välittömästi taivutettu tai kulmikas osa, joka mahdollistaa laahauselenenttien lyhyen osan kulkemisen suorissa kulmissa seinämän 14 suhteen ja taivutuksen johdosta laahauselementit kääntyvät 10 välittömästi ja kulkevat suutinkamnion suuntaan.
Kuviossa IB kaksi ulompaa laahauselementtiä 18' kulkee olennaisesti suutinkammion pituudella ja välilaahausele-mentti 19' on muodostettu suuremmalla pituudella, jolloin se kulkee suutinaukon läpi ja hieman sen toiselle puo-15 le lie.
Kuvion 1C järjestelyssä laahauselementtien 18" ja 19" myötävirtaan olevat päät ovat kaarevia, jolloin ne sopivat olennaisesti suutinkammion kaarevuuteen, kuten on esitetty kuviossa 1C. Ylempi laahauselementti 18" päättyy 20 vähän ennen suutinaukkoa 16, kun taas alempi laahausele mentti 19" kulkee pienen matkaa suutinaukon toiselle puolelle.
Kuviossa 2 on esitetty laahauselementin 18’" muoto yksityiskohtaisesti. Laahauselementissä 18'" on ulommat ker-25 rokset 18a ja 18b ja keskeinen integraalisesti kerrostet tu välikerros 18c välissä. Laahauselementtien yläpää on tuettu nivelikkäästi seinämään 14', kuten suurennetulla tai pallomaisella harjalla 24 yläpäässä, joka on asennettu nivelikkäästi seinämässä 14' olevaan loveen 25. Suun-30 taviivat on esitetty koneen suuntaviivan ollessa 90°:n akselilla ja koneen poikki kulkeva suunta on esitetty 0°-akselilla ja välisuunta on esitetty kaksoisnuolivii-voilla, jolloin kulma kaksinuolisen viivan ja konesuun-taviivan välillä on esitetty c< :na.
7 81145
Voidaan käyttää perälaatikon erilaisia muotoja, kuten on selvää tekniikan tason tuntevalle, mukaanlukien sellaisia, jotka on esitetty kaaviomaisesti edellä mainituissa patenteissa RE 28,269 ja 3,939,037.
5 Tähän asti markkinoilla olevissa rakenteissa laahausele- mentit on muodostettu metallista tai muovista tai kudoksesta ja ne ovat luonteeltaan isotrooppisia siinä mielessä, että laahauselementin jäykkyys (Youngin moduuli) on sama virtauksen suunnassa ja virtauksen suhteen poikit-10 täisessä suunnassa. Esillä olevan keksinnön mukaisesti laahauselementit, jotka kulkevat suorasti virtauksen suhteen poikittaisessa suunnassa joko erillisinä kaistoina tai yhtäjaksoisesti altaan sivulta toiselle, voivat olla yksikerroksisia tai monikerroksisia, suoria tai kaarevia, 15 (virtaussuunnassa) tasapaksuja, tai suppenevia, ohuita tai paksuja. Materiaali on anisotrooppinen, niin että sillä on erilaiset lujuus- ja/tai jäykkyysominaisuudet eri suunnissa. Eräässä edullisessa muodossa anisotroop-pisilla laahauselementeillä on suurempi jäykkyys koneen 20 poikki kulkevassa suunnassa kuin koneen suunnassa. Tämä on tärkeämpää laahauselementtien myötävirtaan olevassa ; päässä.
Lisäämällä jäykkyyttä poikkisuunnassa painevaihteluiden aiheuttamat muodonmuutokset pienenevät tai ne eliminoidaan. 25 Kun laahauselementti on joustava koneen suunnassa, vaiku tuksilla tai paine-eroilla laahauselementistä vastavirtaan on minimivaikutus laahauselementin myötävirtaan olevan pään asemaan, niin että se toimii nopeuksien säilyttämiseksi yhtä suurina kerroksissa, jotka työntyvät esiin 30 reunasta kerrosten välisen leikkausrasituksen minimoimi seksi.
Eräässä edullisessa järjestelyssä koneen poikki kulkevan suunnan ja koneen suunnan jäykkyyden välinen ero on vähintään 5% ja mieluummin yli 500%. Tällä hetkellä jäyk-35 kyysraja Youngin moduulin mukaisesti koneen poikki kul- 8 81145 kevassa suunnassa on maksimaalisesti 100,000,000 psi johtuen olemassa olevista materiaaliominaisuuksista.
Anisotrooppiset laahauselementit voidaan muodostaa sekamateriaalista, s.o. laminaatista, jossa voidaan käyttää 5 hyväksi eri kerrosten erilaisia fysikaalisia ominaisuuk sia. Esimerkiksi jos järjestetään kolmikerroksinen laa-hauselementti, ulkokerrokset voidaan muodostaa materiaalin, kuten grafiitin poikkisuunnan kuiduilla, jolloin sisäkerros sisältää vähemmän jäykkää materiaalia, joka 10 on suunnattu koneen suunnassa, kuten lasikuitua. Tämä antaisi suuremman jäykkyyden poikkisuunnassa ja pienemmän jäykkyyden koneen suunnassa johtuen materiaalin jäykkyydestä ja materiaalin asemasta matriisissa. Anisotrooppiset laahauselementit voidaan muodostaa sekamateriaaleis-15 ta, kuten grafiitti-, kevlar-, boori-, lasi-, hiili-, beryllium-, teräs-, titaani- tai aluminiumkuiduista, jotka ovat matriisissa, kuten epoksi-, polyamidi-, hiili-, polyesteri-, fenoli-, silikoni-, alkydi-, melamiini-, fluorihiili-, polykarbonaatti-, akryyli-, asetaali-, 20 polypropyleeni-, ABS-kopolymeeri-, polysulfoni-, poly- eteeni-, PEEK-, polystyreeni-, PPS-, nailon-, kertamuo-vi-, muovi-, kestomuovi-, lasi-, metalli- tai muissa matriiseissa. Eri materiaaleja voidaan yhdistää, ei kuten seostuksessa, missä tulos on homogeeninen ja iso-25 trooppinen. Sekalaminaatin etuna on se, että se voi saa da aikaan aineosien parhaat laadut ja tarjoaa usein laatuja, joita ne eivät yksinään omaa. Anisotrooppisen materiaalin valmistus ei tuota ainoastaan jäykkyyttä, lujuutta, lämpölaajentumaa, lämmönjohtavuutta, akustista 30 eristystä, väsymisikää, mikä vaaditaan määrätyssä suunnassa, vaan se toimii parannetulla tavalla perälaatikon käytön aikana. Suhteelliset etsittävät tekijät ovat: lujuus, jäykkyys, lampolaajentuma, lämmönjohtavuus jne.
Jos käytettäisiin isotrooppista materiaalia, kompromissi 35 olisi saavutettava valitun materiaalin suhteen. Tämä komp romissi ei ole tarpeen anisotrooppisessa rakenteessa, 9 81145 jossa voidaan käyttää hyväksi eri suuntien haluttuja ominaisuuksia. Merkittävät mekaaniset ominaisuudet voidaan yhdistää ainutlaatuisella joustavuudella. Ominaisuudet, joita voidaan parantaa käyttämällä anisotrooppista mal-5 lia, ovat lujuus, jäykkyys, korroosionkestävyys, kulutus kestävyys, paino, väsyminen, kestoikä, lämpölaajentuma tai -kutistuma, lämmöneristys, lämmönjohtavuus, akustinen eristys, värähtelyjen vaimennus, taipuminen, alhainen kitka ja optimi malli ja valmistus.
10 Suunnittelun avulla inertia- ja hydrodynaamiset kytkennät voidaan rikkoa massan sopivan jakautumisen ja rakenteen elastisuuden avulla, jolloin oikea massan ja jäykkyyden jakautuminen ovat hyvin tärkeitä. Anisotrooppinen malli voi saada aikaan stabiiliuden, jossa on laahauselement-15 tien parempi toiminta.
Vaikka rakenne on esitetty niin, että laahauselementit on asennettu nivelikkäästi niiden vastavirtaan olevassa päässä, tämä on eräs parhaimpana pidetty muoto ja voidaan käyttää muita asennuksen muotoja, joiden ei tarvise olla 20 nivelikkäitä. On kuitenkin tärkeää, että laahauselement- ti on itseasemoituva, niin että asemaa ohjataan massan paineella, joka virtaa laahauselementin vastakkaisilla sivuilla. Elementti on mieluummin vapaa kiinnityksistä altaan sivuilla, mutta se voidaan kiinnittää allassivuil-25 la joissakin rakenteissa, missä liike hydraulisten voi mien johdosta on pieni. Vaikka voidaan käyttää laahaus-elementtiä, joka on muodostettu yksinkertaisesta materiaalista, voidaan laminaattia käyttää, kuten on esitetty kuviossa 2, jossa voidaan saada edullisesti eri ker-30 rosten erilaiset fysikaaliset ominaisuudet. Elementtien laahausreunan erilaisia paksuuksia voidaan käyttää, mutta 10 - 120 millin paksuus on todettu tyydyttäväksi.
Siten nähdään, että olemme saaneet aikaan parannetun perä- 10 81145 laatikkomallin, joka täyttää edellä esitetyt tehtävät ja edut ja eliminoi ongelmat, joita esiintyy määrätyissä käyttöolosuhteissa tähän astisella tekniikan tasolla.

Claims (11)

11 81145
1. Perälaatikko (10) massan (11) syöttämiseksi muodostus-pinnalle, joka perälaatikko (10) käsittää suutinkammion ja huuli raon (16), 1 aahauselementin (18,19 ; 18',191;18", 19"; 5 18'"), joka on sijoitettu suutinkammioon siten, että element ti voi liikkua massavirtauksen vaikutuksesta, jolloin elementti (18,19 ;18',19';18",19";18'") ulottuu mainitun perä-laatikon (10) suhteen poikittaissuuntaan ja sillä on suurempi rakenteellinen jäykkyys koneen poikittaissuunnassa kuin 10 koneensuunnassa, niin että elementti (18,19;18',19' ; 18" , 19", 18'") vastustaa ohimenevien paineenvaihteluiden aiheuttamaa siirtymää koneen poikittaissuunnassa ja muodostaa pienen vastuksen muodonmuutokselle väliainevirtauksessa elementin (18,19 ; 18',19';18",19";18'") vastakkaisilla puolilla olevien 15 painevoimien tasapainoittamiseksi, ja välineet (14,14' ;24,25) mainitun elementin (18,19 ;18',19';18",19",18'") kiinnittämiseksi suutinkammion virtaussuunnassa edessä olevasta osasta virtaussuunnassa takana olevan osan ollessa kiinnittämätön ja konstruoitu itseasettuvaksi siten, että se reagoi el e-20 mentin (18,19 ; 181 ,19';18",19",181") pintojen yli virtaavan massan (11) siihen kohdistamiin voimiin, tunnettu siitä, että mainittu elementti (18,19;181,191,18", 19",181") on muodostettu materiaalista, jolla on anisotrooppiset ominaisuudet suuremman rakenteellisen jäykkyyden aikaansaami-25 seksi koneen poikittaissuunnassa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen perälaatikko, tunnettu siitä, että elementin (18,19; 18' ,19' ;18" ,19" ; 18'") koneen poikittaissuuntainen maksimi jäykkyys on oleellisesti 689 500 MPa Young'in modulin avulla ilmaistuna ja 30 koneensuuntainen mi nimi jäykkyys oleellisesti 68,95 MPa Young'in modulin avulla ilmaistuna.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen perälaatikko, tunnettu siitä, että elementti (18,19 ; 18 ' , 19' ; ,2 81145 18", 19") on konstruoitu grafiittiepoksista siten, että lami-naattimateriaalissa on yksisuuntaiset kerrokset.
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen perälaatik-ko, tunnettu siitä, että elementti (18'") on kons- 5 truoitu siten, että ainakin sen osalla on suurempi rakenteellinen jäykkyys koneen poikittaissuunnassa kuin koneensuun-nassa.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen perälaatikko, tunnettu siitä, että elementti (18'") muodostuu kerroksis- 10 ta (18a , 18b,18c) yhden kerroksista muodostaessa mainitun osan, jolla on suurempi rakenteellinen jäykkyys koneen poiki ttai ssuunnassa kuin koneensuunnassa, ja toisella kerroksista on samanlainen jäykkyys kummassakin suunnassa.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen perälaatikko, t u n -15 n e t t u siitä, että elementissä (18'") on ulkokerrokset (18a,18b) ja välikerros (18c) ja välikerroksella on suurempi rakenteellinen jäykkyys koneen poikittaissuunnassa kuin koneensuunnassa.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen perälaatikko, t u n -20 n e t t u siitä, että elementissä (18'") on uikokerrokset (18a,18b) ja välikerros (18c), jolloin ainakin toisella ulkokerroksella (18a,18b) on suurempi rakenteellinen jäykkyys koneen poikittaissuunnassa kuin koneensuunnassa.
8. Jonkin patenttivaatimuksista 4-7 mukainen perälaatik-25 ko, tunnettu siitä, että mainittu osa on muodostettu anisotrooppisesta materiaalista, joka on valittu ryhmästä grafiitti-, kevlar-, boori-, lasi-, hiili-, beryllium-, teräs-, titaani- tai aiumiinikuidut matriiseissa, jotka on valittu ryhmästä epoksi, polyamidi, hiili, polyesteri, feno- 30 li, silikoni, alkyydi, melamiini, fluorihiili, polykarbo-naatti, akryyli, asetaali, polypropeeni, ABS-kopolymeeri, polyeteeni, polysulfoni, polystyreeni, nylon, muovi, kesto-muovi, kertamuovi, lasi tai metalli. 13 81145
9. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen pe-rälaatikko, tunnettu siitä, että vain mainitun elementin (18,19 ; 181 ,191 ; 18",19") virtaussuunnassa takana olevalla osalla on suurempi rakenteellinen jäykkyys koneen 5 poikittaissuunnassa kuin koneensuunnassa .
10. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen pe-rälaatikko, tunnettu siitä, että elementin (18,19; 18',19' ; 18",19",18"1) jättöreunan paksuus on alueella 0,254 - 3,048 mm.
11. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen pe- rälaatikko, tunnettu siitä, että suutinkammiossa on useita rakenteellisesti oleellisesti samanlaisia laahaus-elementtejä (18,19 ;18' ,19' ; 18" ,19" ,18'" ).
FI844059A 1983-11-25 1984-10-16 Inloppslaoda. FI81145C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US55515883A 1983-11-25 1983-11-25
US55515883 1983-11-25

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI844059A0 FI844059A0 (fi) 1984-10-16
FI844059L FI844059L (fi) 1985-05-26
FI81145B true FI81145B (fi) 1990-05-31
FI81145C FI81145C (fi) 1990-09-10

Family

ID=24216193

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI844059A FI81145C (fi) 1983-11-25 1984-10-16 Inloppslaoda.

Country Status (15)

Country Link
EP (1) EP0147350B1 (fi)
JP (1) JPS60134093A (fi)
KR (1) KR860001627B1 (fi)
AR (1) AR241606A1 (fi)
AU (1) AU570746B2 (fi)
BR (1) BR8405925A (fi)
CA (1) CA1230251A (fi)
DE (2) DE3477215D1 (fi)
ES (1) ES8507641A1 (fi)
FI (1) FI81145C (fi)
IN (1) IN162165B (fi)
MX (1) MX161597A (fi)
NO (1) NO162476C (fi)
PH (1) PH22238A (fi)
ZA (1) ZA848555B (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5133836A (en) * 1991-09-20 1992-07-28 Kimberly-Clark Corporation Papermaking headbox having extended divider sheet
ATE222971T1 (de) * 1994-04-29 2002-09-15 Voith Paper Patent Gmbh Mehrschichten-stoffauflauf
DE4440079C2 (de) * 1994-11-10 1997-10-02 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Mehrschichten-Stoffauflauf
SE506931C2 (sv) 1996-06-12 1998-03-02 Valmet Karlstad Ab Flerskiktsinloppslåda för en pappersmaskin
DE19715790A1 (de) * 1997-04-16 1998-10-22 Voith Sulzer Papiermasch Gmbh Vorrichtung zur Bildung einer Stoffsuspensionslage
CA2325990C (en) * 1997-05-12 2007-09-18 Beloit Technologies, Inc. A trailing element device
DE19962709A1 (de) * 1999-12-23 2001-06-28 Voith Paper Patent Gmbh Stoffauflauf
DE10051802A1 (de) 2000-10-18 2002-04-25 Voith Paper Patent Gmbh Lamelle eines Stoffauflaufs einer Papier-, Karton- oder Tissuemaschine
DE10308555A1 (de) * 2003-02-27 2004-10-21 Voith Paper Patent Gmbh Stoffauflauf
US7785446B2 (en) 2004-10-05 2010-08-31 Toray Industries, Inc. Flow sheet for paper machine and method of manufacturing the same
DE102006042811A1 (de) 2006-09-08 2008-03-27 Voith Patent Gmbh Trennelement eines Stoffauflaufs einer Maschine zur Herstellung einer Faserstoffbahn, Verfahren zu dessen Herstellung und dessen Verwendung

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA936722A (en) * 1970-08-31 1973-11-13 A. Betley Raymond Headbox slice chamber
US3939037A (en) * 1973-03-27 1976-02-17 Beloit Corporation Headbox with flexible trailing elements
US4133715A (en) * 1977-03-29 1979-01-09 Beloit Corporation Headbox and holders for floating slice chamber dividers
US4128455A (en) * 1977-05-20 1978-12-05 Beloit Corporation Headbox trailing element mounting and method
US4566945A (en) * 1984-04-11 1986-01-28 Beloit Corporation Headbox trailing element

Also Published As

Publication number Publication date
FI844059L (fi) 1985-05-26
NO162476C (no) 1990-01-03
EP0147350B1 (en) 1989-03-15
JPS60134093A (ja) 1985-07-17
FI844059A0 (fi) 1984-10-16
JPS6146597B2 (fi) 1986-10-15
NO162476B (no) 1989-09-25
KR850003742A (ko) 1985-06-26
ZA848555B (en) 1985-06-26
NO844431L (no) 1985-05-28
AU570746B2 (en) 1988-03-24
DE147350T1 (de) 1986-08-14
MX161597A (es) 1990-11-14
DE3477215D1 (en) 1989-04-20
KR860001627B1 (ko) 1986-10-14
ES537930A0 (es) 1985-10-01
FI81145C (fi) 1990-09-10
BR8405925A (pt) 1985-09-10
CA1230251A (en) 1987-12-15
AU3564284A (en) 1985-05-30
IN162165B (fi) 1988-04-09
EP0147350A2 (en) 1985-07-03
AR241606A1 (es) 1992-09-30
PH22238A (en) 1988-07-01
EP0147350A3 (en) 1986-06-25
ES8507641A1 (es) 1985-10-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4617091A (en) Headbox trailing element
FI81145B (fi) Inloppslaoda.
KR870001700B1 (ko) 헤드박스 트레일링 요소
US5645689A (en) Multilayer headbox
US20090020251A1 (en) Machine for forming a fibrous web
US20110290441A1 (en) Headbox for a machine for producing a fibrous web
SE442029B (sv) Papperstillverkningsapparatur samt forfarande for bildning av en fuktig pappersbana
FI111740B (fi) Paperikoneen perälaatikon aallotettu huullesarja
FI67897B (fi) Inloppslaoda foer en pappersmaskin
US20030188842A1 (en) Influencing the profile of the properties of a web by means of an acoustic field
JP7540259B2 (ja) 炭素繊維シート製造方法、炭素繊維ウェブ製造装置および炭素繊維シート製造装置
FI111869B (fi) Hydrostaattinen leikkaava lyhytratainen päällystin
GB2099031A (en) Headbox means for paper machines
FI121888B (fi) Menetelmä kuiturainan ominaisuuksien optimoimiseksi
FI69664C (fi) Inloppslaoda foer en pappersmaskin
EP0939842B2 (en) A multilayer headbox for a papermaking machine
US20070163739A1 (en) Method and apparatus for transverse distribution of a flowing medium
Ramjee et al. Development of wake of a rectangular cylinder in a curved stream
US20020117285A1 (en) Web product with isotropic fiber orientation
FI120001B (fi) Lamelli paperikoneen tai vastaavan perälaatikkoon
FI90672B (fi) Rainanmuodostusmenetelmä paperi- tai kartonkikoneissa
FI120654B (fi) Menetelmä paperi- tai kartonkikoneen perälaatikon yhteydessä ja paperi- tai kartonkikoneen perälaatikon lamelli
FI119333B (fi) Menetelmä paperi- tai kartonkikoneen perälaatikon yhteydessä ja paperi- tai kartonkikoneen perälaatikon lamelli
CN1009118B (zh) 流料箱飘片元件
JPH06294088A (ja) ヘッドボックス

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: BELOIT TECHNOLOGIES, INC.

MM Patent lapsed

Owner name: BELOIT TECHNOLOGIES, INC.