FI77745B - Elektrisk tryckkoppling med en vridbart lagrad tryckbaoge. - Google Patents

Elektrisk tryckkoppling med en vridbart lagrad tryckbaoge. Download PDF

Info

Publication number
FI77745B
FI77745B FI834606A FI834606A FI77745B FI 77745 B FI77745 B FI 77745B FI 834606 A FI834606 A FI 834606A FI 834606 A FI834606 A FI 834606A FI 77745 B FI77745 B FI 77745B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pushbutton
pressure
coupling
base
contact
Prior art date
Application number
FI834606A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI77745C (fi
FI834606A0 (fi
FI834606A (fi
Inventor
Werner Schmalenbach
Leo Mittler
Original Assignee
Bbc Brown Boveri & Cie
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bbc Brown Boveri & Cie filed Critical Bbc Brown Boveri & Cie
Publication of FI834606A0 publication Critical patent/FI834606A0/fi
Publication of FI834606A publication Critical patent/FI834606A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77745B publication Critical patent/FI77745B/fi
Publication of FI77745C publication Critical patent/FI77745C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H13/00Switches having rectilinearly-movable operating part or parts adapted for pushing or pulling in one direction only, e.g. push-button switch
    • H01H13/50Switches having rectilinearly-movable operating part or parts adapted for pushing or pulling in one direction only, e.g. push-button switch having a single operating member
    • H01H13/56Switches having rectilinearly-movable operating part or parts adapted for pushing or pulling in one direction only, e.g. push-button switch having a single operating member the contact returning to its original state upon the next application of operating force
    • H01H13/60Switches having rectilinearly-movable operating part or parts adapted for pushing or pulling in one direction only, e.g. push-button switch having a single operating member the contact returning to its original state upon the next application of operating force with contact-driving member moved alternately in opposite directions

Description

1 77745 Sähköinen painokytkin, jossa on kääntyvästä laakeroitu paino-kaari. - Elektrisk tryckknoppkoppling med en vridbart lagrad tryckbäge.
Keksintö koskee patenttivaatimuksen 1 lajimääritelmän mukaista sähköistä painokytkintä.
Painokytkimet rakennetaan tavallisesti kaksoistabiileiksi kytkimiksi. Tällöin suoraviivainen painonapin liike muutetaan kytkentämekaniikan avulla sähköiseen kytkentäelementtiin vaikuttavaksi kippiliikkeeksi. Painonapin kunkin edelleen tapahtuvan käyttämisen yhteydessä kytkentäelementti ottaa kulloinkin toisen mahdollisesta kytkentäasennosta.
Julkaisusta DE-AS 1001741 ja DE-AS 2548674 on tunnettua, että painonappi vaikuttaa painokaareen, joka alaspainettaessa molemmille puolille muodostettujen puskimien kanssa tarttuu vastaaviin syvennyksiin kippielementissä, joka tarttumisen avulla pakotetaan kulloinkin toiseen kippiasentoon. Koska kippiele-mentti jälleen on vaikutusyhteydessä yhden kosketuselementin kanssa, johtaa sen asemamuutos sähköiseen vaihtokytkentään. Jotta toisaalta stabiloitaisiin kulloinenkin kytkentäasento ja jotta toisaalta painonappi saatettaisiin takaisin lähtöasen-toonsa, käytetään puristuksen kuormittamaa kierrejousta, joka on sovitettu painokaaren ja kippielementin väliin.
Julkaisusta DE-OS 1515511 on lisäksi tunnettu sähköinen paino-nappikytkin, jossa kosketuselementti ja kippielementti on yhdistetty kytkentäkulissilla varustettuun kippikoskettimeen, jolloin kuitenkin näissä kytkimissä tarvitaan kahta jousta. Lisäksi juuri kippikoskettimeen liitettävät rengasjouset ovat ainoastaan vaikeasti asennettavissa.
Lopuksi on viitejulkaisusta GB-A-875203 tunnettu lähimmäksi keksinnön kohdetta tulevana tekniikantasona painokytkin, joka 2 77745 käsittää kippielementin ja kosketinelementin yhdistävänä, yksi-kappaleisena ja jäykkänä kippikoskettimena "kosketinvarren 5", joka on kääntyvästi laakeroitu uralilaiseen vasteeseen. Keksinnön kohteen painokaarta vastaava "toimintavarsi 3" on liitetty painonappiin, jolloin myös sen siirto-ohjainta siirretään painonapin osan avulla.
Lisääntyvä automatisointi sarjatuotteiden kohdalla ei pakota ainoastaan rakenneosien lukumäärän vähentämiseen välttämättömään minimiin, vaan myös rakenneosien tarkoituksenmukaiseen muotoiluun niiden koneellisen asennuksen mahdollistamiseksi. Tämän suhteen tunnetuissa kytkentälaitteissa on vielä huomattavia puutteita, sillä toisaalta rakenneosien lukumäärää voidaan vielä edelleen pienentää ja toisaalta kytkentämekaniikan rakenne soveltuu huonosti tai ei lainkaan koneelliseen asentamiseen.
Keksinnön tehtävänä on luoda painonappikytkin, joka muodostuu mahdollisimman vähäisestä määrästä osia, jolloin näiden osien tulee samanaikaisesti olla siten muotoiltuja, että automaattinen asennus on mahdollista. Tämä tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa esitettyjen tunnusmerkkien avulla. Keksinnön edulliset sovellutusmuodot ja edelleenkehi-telmät ilmenevät alivaatimuksista.
Jo yhdistämällä tunnetulla tavalla kosketuselementti ja kippi-elementti yksikappaleiseksi, kytkentäkulissia kannattavaksi kippikoskettimeksi, vähennetään osien lukumäärää ja helpotetaan myös asennusta. Erityisesti automaattista asennusta yksinkertaistetaan sillä, että kiinteän laakeriportaan päälle kääntyvästi laakeroitu kippikosketin on erittäin helposti asennettavissa kytkimen kantaan. Sama pätee myös painokaareen, joka vaikuttaa kääntösiirtäjänä, koska se on kääntöakselinsa alueella varustettu laakeritapeilla, jotka voivat liukua ylös ja alas urissa tai pitkärei'issä. Urien avulla varmistettu ohjaus helpottaa kääntösiirtäjän sovittamista kantaan ja huolehtii
II
3 77745 samanaikaisesti määrätystä paikoittamisesta.
Kantavasteeseen muodostettujen ohjausseinien sisäpuolelle koverretut urat on laajennettu ylöspäin kantavasteen aukon kohdalla suppilomaisesti. Tällä tavoin painokaaren asettaminen kantaan helpottuu. Uran ylempi suppilomainen osa on kuitenkin erotettu alemmasta toimintaosasta, jossa painokaaren laakeriak-selit voivat liukua, elastisten nokkien avulla. Nämä nokat vaikuttavat samanaikaisesti vasteina ja määräävät siten painokaaren lepoasennon.
Koska sekä keskeisesti painokaaren sisäpuolelle että myös kip-pikoskettimeen on järjestetty tapit, voidaan puristusjousi asettaa helposti. Puristusjousen itsetarttuva kiinnitys paino-kaaren tappeihin mahdollistaa myös näiden osien esiasennuksen. Tarvittessa voidaan puristusjousi kiinnittää myös kippikosket-timen tappeihin itsetarttuvasti, jolloin painokaari, puristus-jousi ja kippikosketin ovat asennettavissa yhtenä yksikkönä kantaan.
Koska painokytkimen on sovittava kaupallisesti saatavissa oleviin pohjakoteloihin, on edullista, jos sillä on ainoastaan pieni rakennekorkeus. Tunnusmerkki, jolla tässä on ratkaiseva merkitys, on laakeriakselin järjestäminen painokaareen, mikä tapahtuu siten, että painokaaren kääntöakseli on puristusjousen molempien päiden välissä. Tällä tavoin ja myös kytkentäkulis-siin tarttuvan painokaaren puskimen pienen keskinäisen etäisyyden vuoksi onnistuu hyvin pienellä kytkentäiskulla, joka voi olla alle 3 mm, saavuttaa määrätty vaihtokytkentä.
Painokiilojen rakenne painokytkimessä, jotka tarttuvat kiilamaisiin syvennyksiin painokaaressa, on jälleen asennusystäväl-linen, koska se mahdollistaa osien helpon yhteenliittämisen.
Puristusjousta ympäröi samanlaiset painokaaren symmetrisesti 4 77745 vastakkain olevat osat ja painonappiin molemmille puolille muodostetut painokiilat. Tällä tavoin saadaan myös puristusvoimien symmetrinen jakautumien ja tahaton puristusjousen kanttaus viereisten osien kanssa estyy.
Painokaaren kääntökulma on määrätty kääntötilan muodostavien kantavasteen sivuseinien, jotka toimivat vasteena, vastaavan rakenteen avulla.
Painokytkin voi olla järjestetty myös moninapakytkimeksi, jossa on kaksi tai useampia kippikoskettimia ja kaksi tai useampia painokaaria. Painonappien ja painokaarien vastaavan rakenteen avulla voidaan useita kytkentäyksiköitä kytkeä yhteisesti tai myös erikseen. Painonapeissa on huolehdittava myös hyvästä yhdensuuntaisuusohjauksesta. Tätä varten on kantaan järjestetty kantavaste, johon painokytkin liukuvasteen ympärillä tarttuu. Lisäksi kannassa on ohjausreikiä, joihin painonappiin muodostetut ohjaustapit uppoavat.
Keksinnön kohteen lisäyksityiskohtia ja etuja selostetaan seu-raavassa tarkemmin viitaten kuvioissa esitettyihin sovellus-esimerkkeihin.
Kuvio 1 esittää painokytkintä leikkauksena, jossa toinen kahdesta mahdollisesta kytkentäasennosta on kytkettynä.
Kuvio 2 esittää painokytkintä painonapin ollessa painettuna kääntyvän kippikoskettimen toiseen kytkentäasentoon, jolloin leikkaus on asetettu siten, että kytkimen muut yksityiskohdat näkyvät.
Kuvio 3 esittää kaksoiskytkintä yhteisine painonappeineen kuvioiden 1 ja 2 mukaisessa leikkauksessa kuitenkin 9Θ astetta käännettynä.
Il 5 77745
Kuvio 4 esittää kuvion 3 mukaisen painokytkimen päällikuvantoa ilman painonappeja.
Painokytkimessä on kanta 10, johon on kääntyvästi laakeroitu kiinteän kosketusosan laakeriportaan 1 päälle kytkentäkulissia kannattava, yksikappaleinen kippikosketin 2. Kytkentäkulississa 3 on vastaavat syvennykset, joihin kääntösiirtäjäksi muodostetun painokaaren 4 puskin 5 voi tarttua. Painokaari 4 on lisäksi varustettu laakeriakseleilla 8, jotka voivat liikkua urissa 9, jotka puolestaan on muodostettu kantavasteen ohjausseiniin 21. Painonappiin 11 on muodostettu painokiilat 13, jotka terävillä kärjillään tarttuvat painokaaren 4 kiilamaisiin syvennyksiin 14.
Painokytkimen kaksoistabiiliin kytkentäkäyttäytymisen määrää kierukkamainen puristusjousi 6. Tämä jousi 6 on molemmista päistään pistetty tappeihin 7, 20, jolloin ensimmäinen tappi 7 on muodostettu keskeisesti painkaaren 4 sisäpuolelle ja toinen tappi 20 kytkentäkulissin 3 keskelle. Puristusjousi 6 vaikuttaa painokaaren 4 ja painokiilojen 13 avulla painonappiin 11 ja huolehtii siitä, että se palaa painamisen jälkeen lähtöasen-toonsa.
Laakeriakselinsa 8 avulla uriin 9 ohjattu painokaari 4 seuraa kaikkia suoraviivaisia liikkeitä, joita painonappi il suorittaa. Samanaikaisesti laakeriakselit 8 mahdollistavat kuitenkin myös painokaaren 4 kääntöliikkeen, jolloin mahdollista kääntö-kulmaa rajoittaa kääntötilaan rajoittuvat sivuseinät 22. Paino-kaaren 4 molemmissa lepoasennoissa, jotka on stabiloitu puristus jousen 6 avulla, painokaaren 4 puskin 5 ottaa toisaalta sellaisen asennon, että se on kytkentäkulissin 3 syvennyksen yläpuolella. Painamalla painekaari 4 painonapin li avulla alas tapahtuu puskimen 5 tarttuminen kytkentäkulissiin 3, joten se painetaan yksipuolisesti alas. Tällöin kippikosketin 2 kääntyy kulloinkin toiseen kytkentäasentoon. Puristus jousi 6, jota 6 77745 kytkentäkulissi 3 nyt puristaa toiseen suuntaan, siirtää tämän puristuksen edelleen painokaareen 4, joten tämä painonapin 11 irtipäästämisen jälkeen samoin siirtyy toiseen lepoasentoon.
Painokaaren 4 suoraviivaisia liikkeitä rajoittavat ylös painonappiin 11 päin nokat 23. Nokat 23 muodostavat laakeriakselille 8 vasteen, joka estää, että painokaari 4 painonapin ollessa poissa kannasta 1Θ ei pääse putoamaan.
Esitetyssä painokytkimessä on kyseessä kaksoisstabiilinen kytkin. Pienentämällä yksipuolisesti painokaaren 4 kiilamaisten syvennysten 14 kulmaa likimain siten, että painonapin 11 ollessa painettuna kuvion 2 mukaisesti, kiilamaisen syvennyksen 14 kylki joutuu kosketuksiin puristavan puskimen 5 sivulla painonapin li puristuskiilan 13 vastaavassa kyljessä, painokaaren 4 uudelleen kääntyminen estyy painonappia 11 vapautettaessa, joten näin on muodostunut painokytkin, jossa on ainoastaan yksi stabiili kippikoskettimen 2 asento. Tarkoituksenmukaista tällöin on varustaa painokaari 4 sisäpuolisella rivalla, joka estää puristus jousen 6 kääntymisen.
Painonapin 11 puhdasta yhdensuuntaisuusohjausta varten on huolehdittu siitä, että kuvion 4 kaksoiskytkimen suoritusmuodossa on esitetty, kantaan 10 on muodostettu kantavasteita 15, jotka tiiviisti ympäröivät painonapin 11 seiniä liukuvasteessa. Lisäksi painonappiin 11 on muodostettu ohjaustapit 16, 17, jotka uppoavat kannan 10 vastaaviin ohjausreikiin 18, 19. Kuviossa 3 esitetystä painokytkimen kuvannosta ilmenee myös, että puristus jousta 6 ympäröi molemmin puolin kulloinkin samat kippikoskettimen 2 painokaaren 4 symmetrisesti vastakkain olevat osat ja painonappiin 11 muodostetut puristuskiilat 13.
Koska painokaaren 4 kääntöakseli riippumatta sen kulloisestakin asennosta on aina puristusjousen 6 päiden välissä, saadaan edulliset vipusuhteet, joten toisaalta voidaan toimia pienellä tl 7 77745 jousivoimalla ja vastaavasti myös pienellä painonappiin 11 kohdistettavalla puristusvoimalla ja toisaalta hyvin pienellä painonapin 11 iskuliikkeellä.
Painokytkimen asennus tapahtuu siten, että ensiksi asetetaan kiinteät kosketusosat kantaan 10. Sen jälkeen kippikosketin 2 asetetaan laakeriportaan 1 päälle. Urien 9 suppilomaisten viisteiden kautta painokaari 4 painetaan nyt kantaan 10. Tällöin kääntösiirtäjän 4 laakeriakselit 8 liukuvat kimmoisten nokkien 23 ylitse uriin 9. Urat 23 estävät painokaaren 4 liukumisen takaisin. Toisesta päästä painokaaren 4 ensimmäiseen tappiin 7 kiinnitetty puristusjousi 6 osuu tällöin toisen päänsä kanssa kippikoskettimen 2 toiseen tappiin 20. Lopuksi painonappi 11 voidaan asettaa, jolloin esittämättä jätetyt pidätinelementit estävät painonapin poisputoamisen.
Painokytkimen rakenteessa, joka sovitetaan rappauskoteloon, tulee siten koko sisäpuolinen kytkentämekaniikka seinän tasossa olevan kantorenkaan 12 alapuolelle. Kantorengas voi tällöin olla kiinnitetty niittien, ruuvien tai pidätinelinten avulla kantaan 10.
Moninappikytkimessä, jossa yhteisen painonapin 11 avulla tulee kytkeä useita kytkentäyksiköitä, on synkronoidusti tapahtuvan kippikoskettimen 2 kytkennän vuoksi edullista yhdistää kaikkien kytkentäyksiköiden painokaari 4 yhden portaan avulla jäykästi. Tällöin tapahtuu tällä tavalla yksiosaisen painokaaren 4 ohjaus ja kääntölaakerointi ulompien ohjausseinien 12 urissa 9, kun taas sisemmissä ohjausseinissä 21 on avoin ura, jossa porras liikkuu vapaasti.

Claims (9)

1. Sähköinen painokytkin, jossa on painonappi (11), kanta (10) ja kääntyvästä laakeroitu, kääntösiirtäjäksi muodostettu paino-kaari (4) ja kiinteän laakerin ympäri kahteen stabiiliin kyt-kentäasentoon käännettävissä oleva, kytkentäkulissia (3) kannattava yksiosainen kippikosketin (2), jolloin kytkentäkulissi (3) painokaaren (4) puskimen (5) kanssa vaihtelevassa kosketuksessa ollen vaikuttaa kulloiseenkin vaihtokytkentään, ja jolloin painokaaren (4) ja kippikoskettimen (2) väliin järjestetty, kytkintäkulissiin (3) toisaalta ja painokaareen (4) toisaalta tukeutuva spiraalimuotoinen puristusjousi (6) stabilisoi kulloisenkin kytkentäasennon, tunnettu siitä, että kanta (10) on varustettu yhdellä tai useammalla kantavasteella (15), johon tai joihin painonappi (11) tarttuu liukutiiviisti, että kantavasteen tai kantavasteiden (15) sisäpuolelle muodostettuun ohjausseinään (21) on koverrettu ura (9) tai pitkä reikä, että painokaaren (4) kääntöakselin alueelle muodostetut laakeriakselit (8) ovat laakeroituna ja ohjattuina urassa (9) tai pitkäreiässä, jonka avulla painokaaren (4) kääntö- ja siirtoliike painonapin (11) ja kippikoskettimen (2) välisessä tilassa on mahdollista, että urat (9) tai pitkäreiät kantavasteen tai kantavasteiden (15) aukon kohdalla on laajennettu sup-pilomaisesti ylöspäin, että tämä ylempi alue on erotettu alemmasta alueesta, jossa painokaaren (4) laakeriakseli (8) voi liukua, elastisilla nokilla (23), jotka toimivat painokaaren (4) lepoasennon määrääminä vasteina ja että kippikoskettimen (2) kiinteä laakeri on muodostettu portaana (1).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sähköinen painokytkin, tunnettu siitä, että keskeisesti painokaaren (4) sisäpuolelle ja kytkentäkulissin (3) kohdalle kippikoskettimeen (2) on kulloinkin järjestetty tapit (7,20), joihin puristusjousen (6) mo-lemmmat päät on työnnetty, jolloin puristusjousi (6) itsekiin-nittyvästi pysyy Kääntösiirtäjän (4) tappien (7) varassa, II 9 77745
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen sähköinen painokytkin, tunnettu siitä, että laakeriakselien (8) muodostama painokaaren (4) kääntöakseli on puristusjousen 6 molempien päiden välissä.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sähköinen painokytkin, tunnettu siitä, että painonappiin (11) on muodostettu puristuskiiloja (13), jotka tarttuvat ylöspäin avoimiin kiilamaisiin syvennyksiin (14) painokaaressa (4), jolloin kiilamaisten syvennysten (14) huiput ovat kääntösiir-täjän (4) kääntöakselin kohdalla.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen sähköinen painokytkin, tunnettu siitä, että puristusjousta (6) molemmin puolin ympäröi samanlaiset painokaaren (4) symmetrisesti vastakkain olevat osat ja painonappiin (11) muodostetut puristus-kiilat (13).
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sähköinen painokytkin, tunnettu siitä, että painokaaren (4) kääntökulma on määrätty kääntötilan muodostavien kantavasteen sivuseinien (22), jotka toimivat vasteina, vastaavan rakenteen avulla.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sähköinen painokytkin, tunnettu siitä, että moninapakytkimeksi muodostettaessa se on varustettu kahdella tai useammalla kip-pikoskettimella (2) ja kahdella tai useammalla kääntösiirtä-jällä (4), jolloin myös painonappeja (11) on järjestetty kaksi tai useampia.
8. Patenttivaatimuksen 1-6 mukainen sähköinen painokytkin, tunnettu siitä, että moninapakytkimeen on järjestetty kaksi tai useampia kippikoskettimia (2) ja kaksi tai useampia 10 77745 portaan avulla jäykästi liitettyjä painokaaria (4), jolloin painonappi (11) on järjestetty kaikille kytkentäyksiköille yhteiseksi.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen sähköinen painokytkin, tunnettu siitä, että kanta (10) on varustettu ohjausrei'illä (18,19), joihin painonappiin (11) muodostetut ohjaustapit (16,17) uppoavat. Il n 77745
FI834606A 1982-12-21 1983-12-15 Elektrisk tryckkoppling med en vridbart lagrad tryckbaoge. FI77745C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19823247319 DE3247319A1 (de) 1982-12-21 1982-12-21 Elektrischer drucktastenschalter mit einem schwenkbar gelagerten druckbuegel
DE3247319 1982-12-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI834606A0 FI834606A0 (fi) 1983-12-15
FI834606A FI834606A (fi) 1984-06-22
FI77745B true FI77745B (fi) 1988-12-30
FI77745C FI77745C (fi) 1989-04-10

Family

ID=6181292

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI834606A FI77745C (fi) 1982-12-21 1983-12-15 Elektrisk tryckkoppling med en vridbart lagrad tryckbaoge.

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0112483B1 (fi)
AT (1) ATE29619T1 (fi)
DE (2) DE3247319A1 (fi)
FI (1) FI77745C (fi)
NO (1) NO161409C (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3535974A1 (de) * 1985-10-09 1987-04-09 Bbc Brown Boveri & Cie Parallelfuehrung einer drucktaste bei einem drucktastenschalter
DE3625548A1 (de) * 1986-07-29 1988-02-18 Bbc Brown Boveri & Cie Automatisch montierbarer elektrischer drucktastenschalter mit einem schwenkbar gelagerten druckbuegel
DE3724736C2 (de) * 1987-07-25 1998-02-19 Teves Gmbh Alfred Elektrischer Schalter, insbesondere für Kraftfahrzeuge
IT211825Z2 (it) * 1987-09-09 1989-05-25 Gallone Cesare Interruttore ad azionamento automatico.
DE4239707C2 (de) * 1992-11-26 2003-07-31 Abb Patent Gmbh Elektrisches Schaltgerät
GB9310996D0 (en) * 1993-05-27 1993-07-14 Delta Schoeller Ltd Electrical switch
DE10254992B4 (de) * 2002-11-26 2013-03-28 Marquardt Gmbh Elektrischer Schalter
WO2006076870A1 (en) * 2005-01-21 2006-07-27 Clipsal Asia Holdings Limited Push-button operated rocker switch
DE102006041951B4 (de) 2006-08-30 2022-05-05 Deltatech Controls Usa, Llc Wippschalter
DE102019117257A1 (de) * 2019-06-26 2020-12-31 Abb Schweiz Ag Schalter mit einer bewegbaren Schalterabdeckung
CN114639568B (zh) * 2022-03-30 2024-03-15 宁波公牛电器有限公司 开关

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1001741B (de) * 1951-10-17 1957-01-31 Goesta Ludvig Hellstroem Druckknopfschalter
DE1166874B (de) * 1953-12-04 1964-04-02 Gustav Adolf Waahlstroem Elektrischer Druckknopfschalter mit Kontaktwippe
DE1165125B (de) * 1955-06-28 1964-03-12 Svenska Relaefabriken Ab Elektrischer Tastschalter mit zwei stabilen Schaltstellungen
DE1061867B (de) * 1957-08-08 1959-07-23 Busch Jaeger Duerener Metall Druckknopfschalter mit mehreren federbeeinflussten, eine Platte durchdringenden Schaltknoepfen
IT1028463B (it) * 1975-01-20 1979-01-30 Bassani Spa Meccanismo per interruttore elettrico impiegabile sia con comando a leva oscillabile e sia con comando a pulsante
CH647093A5 (en) * 1979-12-27 1984-12-28 Feller Ag Electrical push-button switch
DE3046831C2 (de) * 1980-12-12 1985-03-14 SWF Auto-Electric GmbH, 7120 Bietigheim-Bissingen Elektrischer Schalter, insbesondere Druckknopfschalter

Also Published As

Publication number Publication date
FI77745C (fi) 1989-04-10
EP0112483B1 (de) 1987-09-09
FI834606A0 (fi) 1983-12-15
DE3373588D1 (en) 1987-10-15
ATE29619T1 (de) 1987-09-15
NO161409C (no) 1989-08-09
FI834606A (fi) 1984-06-22
DE3247319A1 (de) 1984-06-28
NO834708L (no) 1984-06-22
NO161409B (no) 1989-05-02
EP0112483A1 (de) 1984-07-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI77745B (fi) Elektrisk tryckkoppling med en vridbart lagrad tryckbaoge.
US3403237A (en) Electrical switch having a one-piece actuator and spring arm structure
US6605790B2 (en) Switch apparatus
US5941373A (en) Integrated keyboard key assembly
FR2803428B1 (fr) Commutateur electrique a actionnement lateral
US6517370B2 (en) Socket for an electric device with a movable plate that is actuated based on force applied to an actuation member
US4920238A (en) Self-centering switch
JP2005149925A (ja) 多方向入力装置
EP3799089A1 (en) State indicating module and automatic transfer switching equipment
US7009131B2 (en) Switch assembly
KR100444097B1 (ko) 스위치
JP2002237229A (ja) キースイッチ装置の組立方法
CN218447688U (zh) 面板开关
KR100323742B1 (ko) 진공 차단기의 지지기구부 구조
CN209766304U (zh) 一种电气开关器
KR200212163Y1 (ko) 2단 위치 변환장치
KR0112847Y1 (ko) 영상 모니터의 스위블 고정 장치
CN112017899A (zh) 一种电气开关器
JPH10106396A (ja) 2段切換えスイッチ装置
CN116130272A (zh) 面板开关和用于操作面板开关的方法
CA2226606C (en) Electrical rocker switch
AU2021427544A1 (en) Monostable or bistable electric push button switch
JPH0648716Y2 (ja) 小形スイッチ
JP2001155581A (ja) キースイッチ装置
GB2231724A (en) Lever switch

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BROWN, BOVERI & CIE