FI77431C - Foerfarande och anordning foer uppstapling av cellulosabalar. - Google Patents

Foerfarande och anordning foer uppstapling av cellulosabalar. Download PDF

Info

Publication number
FI77431C
FI77431C FI871034A FI871034A FI77431C FI 77431 C FI77431 C FI 77431C FI 871034 A FI871034 A FI 871034A FI 871034 A FI871034 A FI 871034A FI 77431 C FI77431 C FI 77431C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bales
bale
lifting
conveyor
height
Prior art date
Application number
FI871034A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI871034A (fi
FI871034A0 (fi
FI77431B (fi
Inventor
Leo Lunden
Original Assignee
Ahlstroem Valmet
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ahlstroem Valmet filed Critical Ahlstroem Valmet
Priority to FI871034A priority Critical patent/FI77431C/fi
Publication of FI871034A0 publication Critical patent/FI871034A0/fi
Priority to DE19883804803 priority patent/DE3804803A1/de
Priority to SE8800821A priority patent/SE463616B/sv
Priority to FR8803040A priority patent/FR2612163B1/fr
Priority to JP5507188A priority patent/JPS63252827A/ja
Publication of FI871034A publication Critical patent/FI871034A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77431B publication Critical patent/FI77431B/fi
Publication of FI77431C publication Critical patent/FI77431C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G57/00Stacking of articles
    • B65G57/02Stacking of articles by adding to the top of the stack
    • B65G57/03Stacking of articles by adding to the top of the stack from above
    • B65G57/06Gates for releasing articles

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Stacking Of Articles And Auxiliary Devices (AREA)
  • Specific Conveyance Elements (AREA)

Description

77431 1 Menetelmä ja laite selluloosapaallen pinoamlseksi Förfarande och anordning för uppstapllng av cellulosabalar 5 Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä selluloosapaallen, erityisesti märkien selluloosapaallen pinoamlseksi, jossa menetelmässä mainitut paalit tuodaan yksi kerrallaan pinoamlsasemaan, jossa ne pinotaan useamman päällekkäisen paalin käsittäväksi pinoksi ja josta paallplnot siirretään edelleen, jossa menetelmässä ensimmäinen paali 10 ajetaan suoraan pinoamlsasemaan, johon se pysäytetään.
Keksinnön kohteena on myös laite selluloosapaallen, erityisesti märkien selluloosapaallen pinoamlseksi, joka laite koostuu ainakin kahden kuljettimen välisen yhtymäkohdan läheisyyteen järjestetystä runkoraken-15 teestä, johon on liitetty paalien nostolaitteet, jotka käsittävät varsinaisen nostoelimen ja sen siirtolaitteet sekä pystysuoraa että vaakasuoraa siirtoa varten, ja paalien keskityslaitteet, jotka hoitavat paalin keskityksen sekä kuljetus- että sivusuunnassa, sekä ohjauslaitteet paalien nostokorkeuden säätämiseksi jo pinottujen paalien korkeuden 20 mukaan.
Keksintö on erityisesti tarkoitettu selluloosateolllsuudessa käytettäväksi, sillä sellupaalien pinoaminen asettaa laitteistolle ylimääräisiä vaatimuksia verrattuna tavanomaisten, kiinteiden kappaleiden 25 kuten esimerkiksi laatikoiden plnoamlseen.
Ennalta tunnetaan monia erilaisia menetelmiä ja laitteita selluloosa-paalien plnoamlseen, tavallisimmin noin 3-6 päällekkäistä paalia käsittäviksi pinoiksi kuljetusta ja varastointia varten.
30
Useimmilla laitteilla pinoaminen tapahtuu siten, että paali ajetaan tavallisimmin ketjukuljetinta pitkin nostolaitteeseen, jolla paalia nostetaan niin, että seuraava paali voidaan ajaa edellisen alle.
Tämän jälkeen ensimmäinen paali lasketaan toisen päälle, peruutetaan 35 nostolaitetta, lasketaan se alas ja työnnetään eteenpäin nostamaan edellä pinotut kaksi paalia kolmannen ajamiseksi niiden alle.
2 77431 ^ Eräässä tällaisessa ratkaisussa paalien nostolaite käsittää kaksi vastakkaista L-kirjaimen muotoista nostolevyä, joilla paalit keskitetään sivusuunnassa ja joilla nosto tapahtuu paalien alta niiden reunaosilta. Tuloksena on useimmiten epätasainen, heikosti pystyssä pysyvä pino, kos-5 ka paaleja el ole keskitetty pituussuunnassa ja koska etenkin märlllä paaleilla on ilman tuentaa taipumus taipua keskiosaltaan riippuvaksi. Siten tällaiset paalipinot ovat paitsi epäesteettisiä myös vaarallisia, koska ne voivat helposti kallistua ja jopa kaatua. Nostolaite on kuitenkin täytynyt rakentaa erittäin tukevaksi, koska sillä on pitänyt 10 pystyä nostamaan useamman paalin käsittäviä pinoja. Tässä vaiheessa on myös ollut suurena vaarana pinon kaatuminen, koska sivusuur.täinen tuenta on yltänyt vain hieman yli yhden paalin korkeudelle.
Seuraavana kehitysvaiheena tunnetaan FI-patenttijulkaisun 64 1.12 mukai-15 nen ratkaisu, jossa paalien keskitys hoidetaan sekä sivuttais- että pituussuunnassa. Laite toimii siten, että ensimmäinen paali ajetaan siirtokuljettimelta pinoamiskuljettimelle sen toiseen päähän asti ja keskitetään pituussuunnassa vetämällä paali vastetta vasten peruuttamalla kuljettlmella. Seuraavaksl pinoamlskuljettlmen etupään kohdalla 20 yläasemassa ollut nostohaarukka lasketaan alas ja työnnetään paalin alle. Paali nostetaan ylös, toinen paali ajetaan ensimmäisen alle ja keskitetään edellä kuvatulla tavalla. Ensimmäinen paali lasketaan toisen päälle ja nostohaarukka poistetaan ensimmäisen paalin alta.
Ko. paali tukeutuu pystysuuntaisiin vasteisiin, jotka ovat samassa 25 pystytasossa pinoamiskuljettimen vasteen kanssa. Seuraavien paalien kanssa menetellään kuten toisenkin paalin kanssa, joten nosturi joutuu nostamaan useampia noin 200 kg:n paaleja kerrallaan, mikä edellyttää raskastekoisen nosturin käyttöä.
30 Edellä esitetyillä ratkaisuilla on kuitenkin omat haittansa senkin lisäksi että nostolaitteet ovat raskastekoisia ja raskaasta nostettavasta taakasta johtuen myös suhteellisen hitaita. Lisäksi paalien keskittäminen on joissakin ratkaisuissa epätäydellistä, mistä seuraa paalipinon kaatumlsvaara. Mikäli taas keskittäminen on hoidettu 35 asiallisesti, on keskittämiseen käytetty useita erillisiä laitteita. Esimerkiksi mainitussa FI-patentissa on kolme erillistä komponenttia. Edelleen ongelmana on ollut paalipinon alimmaisen paalin muotoutumi- 3 77431 ^ nen pinottaessa paaleja kuljettimelle, koska esimerkiksi Fl-julkalsun mukaisessa ratkaisussa ei voida nostohaarukan käyttötavan vuoksi soveltaa kolmi- tai useampiketjulsta kuljetinta paalipinon siirtämiseksi edelleen. Käytettäessä kaksiketjulsta kuljetinta voi märkä 5 paali taipua sekä ketjujen väliseltä alueelta että ketjujen ulkopuolelta.
Keksinnön mukainen menetelmä ja laite mahdollistavat kevytrakenteisen nostolaitteen, yksinkertaisten keskityslaitteiden ja kolmi- tai 10 useampiketjuisen siirtokuljettimen käytön.
Menetelmän mukaisesti uudet paalit nostetaan aina edellisten päälle, joten nostettava massa on aina vain yhden paalin painoinen, mikä mahdollistaa kevytrakenteisen kuljettimen käytön ja sen nopean toi-15 minnan ja näin suuren paalien käsittelykapasiteetin.
Keskityslaitteet on puolestaan yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin on säästetty sekä materiaaleissa että valmistuksessa ja etenkin käyttövarmuutta ja -mukavuutta on lisätty.
20
Kolmi- tai useampiketjuisen kuljettimen käyttö on mahdollista, kun paalit nostetaan pinottaviksi suoraan silrtokuljettimelta ja nostolaite el kosketa ensimmäistä paalia ollenkaan.
25 Esillä olevan keksinnön mukaiselle menetelmälle on pääasiassa tunnusomaista, että menetelmässä: - toinen paali ajetaan nostoasemaan, nostetaan ylöspäin ensimmäisen paalin korkeuden verran ja ajetaan eteenpäin siten, että toinen paali on ensimmäisen yläpuolella, 30 - keskitetään molemmat paalit sivusuunnassa ja peruutetaan samanaikaisesti molempia paaleja pysäytinreunoja vasten molempien paalien asemoimiseksi pituussuunnassa, - toinen paali lasketaan ensimmäisen päälle, - ajetaan kolmas paali nostoasemaan, 35 - nostetaan kolmas paali edellisten yläpuolelle, - keskitetään ja asemoidaan kolmas paali samanaikaisesti edellisten paalien kanssa ja lasketaan edellisten paalien päälle, 4 77431 Ί - käsitellään pinon korkeuden edellyttämä määrä seuraavia paaleja kolmannen paalin tavoin.
Esillä olevan keksinnön mukaiselle laitteelle on pääasiassa tunnus-5 omaista, että lepotilassaan nostoelin sijaitsee paaleja pinoamls-laitteelle tuovan syöttökuljettimen päätyosan alueella kuljetustason alapuolella ja että paalien keskityslaitteet muodostuvat paaleja pinoamislaitteelta eteenpäin siirtävän siirtokuljettimen vastakkaisilla puolilla olevista sivulevyistä, jotka ovat olennaisesti poikkileik-10 kaukseltaan vaakatasossa lepäävän L-kirjaimen muotoisia siten, että lyhyempi sivu on olennaisesti kohtisuorassa kuljetussuuntaa vastaan ja toimii pysäytinreunana paaleja peruutettaessa ja asemoitaessa ja että leveämpi sivu on kuljetussuunnan mukainen hoitaen paalien sivuttaisen keskityksen.
15
Keksinnön raukaista menetelmää ja laitetta selitetään seuraavassa yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisiin kuvioihin, joista kuvio 1 esittää kaavamaisena sivuttalskuvantona keksinnön mukaista 20 paalien pinoamislaitetta, kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaista laitetta katsottuna paalien tulosuunnasta , 25 kuvio 3 esittää lähemmin nostolaitteen siirtolaitteita, kuvio A esittää lähemmin sivulevyjen rakennetta ja kuvio 5 esittää laitteistoa yksinkertaistetusti ylhäältä katsottuna.
30
Kuvioiden 1 ja 2 mukaisesti paalien pinoamislaite koostuu runkorakenteesta 1, johon on kiinnitetty nostolaite 2 siirtolaittelneen, sivu-levyt 3 ja A käyttölaitteineen ja ohjauslaitteet 5. Runkorakenteen 1 sisälle työntyvät vasemmalta kaksiketjuinen syöttökuljetin 6 ja oikealta 35 siirtokuljetin 7, joka voi olla kolmi- tai useampiketjulnen tai myös täysin jotakin muuta tyyppiä oleva kuljetin. Siirtokuljetin 7 ulottuu runkorakenteen 1 keskipalkin 8 läheisyydestä ainakin runkorakenteen 1 77431 1 oikeaan reunaan saakka, josta se työntää paalipinon seuraavalle kul-jettimelie. Joissakin tapauksissa slirtokuljetin 7 voi myös siirtää paalipinon suoraan sitomisasemaan ilman erillistä vällkuljetlnta. Kuljettimien 6 ja 7 väliin jää noin 100 mm:n rako A, johon sijoittuu nos-5 tolaitteen 2 vaakasuuntainen tuklpalkkl 9. Nostolaitteen 2 siirtolaitteet käsittävät toisesta päästään runkorakenteen 1 ylävaakapalkkiln 10 kiinnitetyt ketjut 11 ja 12, joista ketjun 11 yhteyteen on järjestetty nostosylinteri 13. Ketju 11 kiertää runkorakenteen 1 päälle järjestetyn tasausakselin 14 ympäri alas nostolaitteen 2 keskipalkin 8 joh- 10 teissä kulkevalle kelkalle 15, joka on yhdistetty jo mainitulla palkilla 9 vastakkaisen puolen keskipalkin kelkkaan 16, jota liikutetaan ta-sausakselilta 14 tulevan ketjun 12 avulla.
Sivulevyjen 3 ja 4 käyttö puolestaan on järjestetty ketjuilla 20 ja 15 21, jotka kiertävät ketjupyörien 22 ja 23 ympäri käyttösylinterille 24, joka on kiinnitetty kuten ketjupyörätkin runkorakenteen 1 ylävaaka-palkille 25. Sivulevyt 3 ja 4 on tuettu kumpikin yhtä pitkillä vivuilla 26,27 ja 28,29 keskipalkkeihin 8 siten, että niiden asento pysyy suunnikastuennan ansiosta pystysuuntaisena niiden asemasta riippumatta.
20
Kuvion 3 mukaisessa rakenteessa on keskipalkin 8 johteiden 30 varassa liikkuvien kelkkojen 15,16 väliseen palkkiin 9 kiinnitetty vaakasuuntainen paalien tulosuuntaan ojentuva palkki 31, jossa on johteet nosto-elimen 36 siirtämiseksi paalien kulkusuunnassa siirtokelkan 33 avulla.
25 Kelkan 33 käyttö on järjestetty esimerkiksi hydraulimoottorin 34 ja ketjun 35 avulla. Käyttölaite voi tietenkin olla jokin muukin laite, jolla mahdollistetaan nostoellmen edestakainen siirto vaakasuunnassa. Kyseeseen voivat tulla esimerkiksi hydraulisylinterl, pneumaattinen sylinteri, lineaarimoottorl tai sähkömoottori.
30
Kuten jo kuviosta 2 käy ilmi, sijoittuu nostoelin 36 kelkkoineen 33 ja vaakapalkkeineen 31 syöttökuljettimen 6 ketjujen väliin lepotilassaan näiden kuljetustason alapuolelle.
35 Kuviossa 4 esitetään lähemmin sivulevyjen 3 ja 4 käyttö. Levyjen poikkileikkaus on vaakatasossa lepäävän L-klrjalmen muotoinen siten, että leveämpi sivu 38 tukeutuu paaleja keskitettäessä näiden sivui- 6 77431 1 hin ja kapeampi sivu, ns. pysäytinreuna 37, paalien tulosuunnan puoleiseen päätyyn. Näin samoilla levyillä hoidetaan sekä sivu- että pituussuuntainen keskitys. Kun sivulevyt ovat myös koko paalipinon korkuisia, tukevat nämä keskityksen ajan koko paalipinoa ja estävät sen kftllis-5 tumisen ja mahdollisen kaatumisen.
Kuviossa 5 esitetään ylhäältäpäin katsottuna yksinkertaistetusti nosto-elin 36 ja sivulevyt 3 ja 4. Nostoelin 36 voi olla kuvion mukaisesti joko lapiomainen ts. tasainen levy ilman väliaukkoa tai myös haarukka-10 mainen. Nostoelin 36 sijoittuu syöttökuljettimen 6 kuljetinketjujen väliin siten, että sen kärkiosa ulottuu nostolaitteen taalmmassa asennossa syöttökuljettimen 6 pään tasalle. Vastaavasti sivulevyjen 3 ja 4 vasen reuna ulottuu siirtokuljettimen 7 pään tasalle.
15 Keksinnön mukaisen menetelmän lähtötilanteessa nostoelin 36 sijaitsee taaksevedettynä ala-asennossaan syöttökuljettimen 6 kuljetinketjujen välissä. Ensimmäinen paali ajetaan suoraan nostoelimen 36 yli syöttö-kuljettimelta 6 slirtokuljettimelle 7 hieman sivulevyjen 3 ja 4 kapeamman sivun 37 ohi ns. pinoamiskohtaan. Paali voitaisiin jo tässä vai-20 heessa keskittää siirtämällä sivulevyjä toisiaan kohti ja asemoida peruuttamalla siirtokuljetinta 7 niin, että sivulevyjen kapeampi sivu pysäyttäisi paalin liikkeen taaksepäin ja leveämmät sivut keskittäisivät paalin sivusuunnassa. On kuitenkin huomattu edullisemmaksi ajaa toinen paali nostoelimen päälle nostoasemaan S^, kohottaa sitä nosto-25 elimellä ylöspäin ja nostoelintä eteenpäin ajamalla siirtää se ensimmäisen paalin yläpuolelle pinoamisasemaan S^. Ohjauslaitteilla 3, kuten esimerkiksi valokennollla tai vastaavilla ohjataan nostoelimen liikkeitä. Paalien ollessa nyt päällekkäin nostoelimen ollessa vielä kuitenkin paalien välissä suoritetaan jo edellä kuvattu keskitys ja 30 asemointi sivulevyillä. Toisen paalin kohdalla peruutuslilke aikaansaadaan peruuttamalla nostoelintä. Tällöin toinen paali keskittyessään ja asemoituessaan putoaa ensimmäisen paalin päälle hallitusti juuri oikeaan asentoon ja sivulevyt voidaan vetää lähtöasemaansa pysty-palkkeja 8 vasten.
Tämän jälkeen nostoelin ajetaan ala-asemaansa odottamaan seuraavaa paalia, joka nostetaan edellisten päälle ja keskitetään ja asemoi- 35 7 77431 1 daan sivulevyillä jo kuvattuun tapaan, paitsi että siirtokuljetlnta 7 ei enää tarvitse liikuttaa.
Näin menetellen pinotaan haluttu määrä paaleja päällekkäin ja tämän 5 tapahduttua siirtokuljetin 7 siirtää paalipinon joko seuraavalle kuljettimelle tai suoraan sitomisasemaan.
Kuten edellä esitetystä voidaan todeta, on paalien käsittely yksinkertaistettu samoin kuin myös laitteet käsittelyn suorittamiseksi.
10 Koska nostoelimen tarvitsee nostaa vain yhtä paalia kerrallaan, on siitä ja sen siirtolaitteista voitu tehdä suhteellisen kevytrakenteisia, mistä puolestaan seuraa, että sen liikkeitä on voitu nopeuttaa aikaisempiin laitteisiin verrattuna. Lapiomaisen nostoelimen käyttömahdollisuuden ansiosta on märkienkin paalien muodon säilyminen nosto-15 vaiheessa nyt varmistettu samoin kuin myös niiden muodon säilyminen pinon alimmaisena paalina slirtokuljettlmella 7, joka voi haluttaessa olla kolmi- tai useamplketjulnen, koska nostolaite ei käsittele alimmaista paalia kuten joissakin tekniikan tason mukaisissa kuljet-timissa.
20 25 30 35

Claims (7)

  1. 8 77431 Ί Patenttivaatimukset
  2. 1. Menetelmä selluloosapaalien, erityisesti märkien selluloosapaalien pinoamiseksi, jossa menetelmässä mainitut paalit tuodaan yksi lcerral- 5 laan pinoamisasemaan (82)» jossa ne pinotaan useamman päällekkäisen paalin käsittäväksi pinoksi ja josta paalipinot siirretään edelleen, jossa menetelmässä ensimmäinen paali ajetaan suoraan pinoamisasemaan (S2), johon se pysäytetään, tunnettu siitä, että menetelmässä: - toinen paali ajetaan nostoasemaan (S^), nostetaan ylöspäin ensimmäisen 10 paalin korkeuden verran ja ajetaan eteenpäin siten, että toinen paali on ensimmäisen yläpuolella, - keskitetään molemmat paalit sivusuunnassa ja peruutetaan samanaikaisesti molempia paaleja pysäytinreunoja (27) vasten molempien paalien asemolmiseksl pituussuunnassa, 15. toinen paali lasketaan ensimmäisen päälle, - ajetaan kolmas paali nostoasemaan (S^), - nostetaan kolmas paali edellisten yläpuolelle, - keskitetään ja asemoidaan kolmas paali samanaikaisesti edellisten paalien kanssa ja lasketaan edellisten paalien päälle, 20. käsitellään pinon korkeuden edellyttämä määrä seuraavla paaleja kolmannen paalin tavoin.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että paalit nostetaan paaleja tuovalta syöttökuljettimelta (6) ja las- 25 ketään paaleja eteenpäin siirtävällä siirtokuljettimella (7) olevan paalin päälle.
  4. 3. Laite selluloosapaalien, erityisesti märkien selluloosapaaLien pinoamiseksi, joka laite koostuu ainakin kahden kuljettimen (6,7) välisen yh- 30 tymäkohdan läheisyyteen järjestetystä runkorakenteesta (1), johon on liitetty paalien nostolaitteet (2), jotka käsittävät varsinaisen nosto-elimen (36) ja sen siirtolaitteet (11-16,30-35) sekä pystysuoraa että vaakasuoraa siirtoa varten, ja paalien keskityslaitteet (3,4;37,38), jotka hoitavat paalin keskityksen sekä kuljetus- että sivusuunnassa, 35 sekä ohjauslaitteet (5) paalien nostokorkeuden säätämiseksi jo pinottujen paalien korkeuden mukaan, tunnettu siitä, että lepotilassaan nostoelin (36) sijaitsee paaleja pinoamislaitteelle tuovan 9 77431 1 syöttökuljettimen (6) päätyosan alueella kuljetustason alapuolella ja että paalien keskityslaltteet muodostuvat paaleja plnoamislaitteelta eteenpäin siirtävän slirtokuljettimen (7) vastakkaisilla puolilla olevista sivulevyistä (3 ja A), jotka ovat olennaisesti poikkilelk-5 kaukseltaan vaakatasossa lepäävän L-kirjaimen muotoisia siten, että lyhyempi sivu on olennaisesti kohtisuorassa kuljetussuuntaa vastaan ja toimii pysäytlnreunana (37) paaleja peruutettaessa ja asemoitaessa ja että leveämpi sivu (38) on kuljetussuunnan mukainen hoitaen paalien sivuttalsen keskityksen. A. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siltä, että nostoelin (36) on nostettavissa ylöspäin runkorakenteen (1) pysty-palkkeihin (8) tukeutuvien kelkkojen (15,16) avulla ja siirrettävissä paalien kuljetussuuntaan kelkat (15,16) yhdistävästä palkista (9) 15 vaakasuuntaan paalien tulosuuntaan ojentuvan palkin (31) varassa liikkuvan kelkan (33) avulla.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että sivulevyt (3 ja A) ulottuvat korkeussuunnassa kalkkien pinossa 20 olevien paalien korkeudelle samanaikaisesti.
  6. 6. Patenttivaatimusten 3 ja A mukainen laite, tunnettu siitä, että nostoelin (36) on lapiomainen ts. muodostaa yhtenäisen tasopinnan, joka tukee paaleja myös keskikohdalta. 25
  7. 7. Patenttivaatimusten 3 ja 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että sivulevyt (3 ja A) on nivelöity runkorakenteen (1) pystypalkkei-hin suunnikastuenna11a, jolla varmistetaan syntyvien paallpinojen suoruus ja että lepotilassaan sivulevyt ovat ulosvedetyssä asennossa. 30 35 10 77431 Ί Patentkrav
FI871034A 1987-03-10 1987-03-10 Foerfarande och anordning foer uppstapling av cellulosabalar. FI77431C (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI871034A FI77431C (fi) 1987-03-10 1987-03-10 Foerfarande och anordning foer uppstapling av cellulosabalar.
DE19883804803 DE3804803A1 (de) 1987-03-10 1988-02-16 Verfahren und vorrichtung zum stapeln von ballen
SE8800821A SE463616B (sv) 1987-03-10 1988-03-09 Foerfarande och anordning foer stapling av cellulosabalar
FR8803040A FR2612163B1 (fr) 1987-03-10 1988-03-09 Procede et dispositif pour empiler des balles, en particulier des balles de pate a papier
JP5507188A JPS63252827A (ja) 1987-03-10 1988-03-10 梱包体を積み重ねる方法および装置

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI871034 1987-03-10
FI871034A FI77431C (fi) 1987-03-10 1987-03-10 Foerfarande och anordning foer uppstapling av cellulosabalar.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI871034A0 FI871034A0 (fi) 1987-03-10
FI871034A FI871034A (fi) 1988-09-11
FI77431B FI77431B (fi) 1988-11-30
FI77431C true FI77431C (fi) 1989-03-10

Family

ID=8524104

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI871034A FI77431C (fi) 1987-03-10 1987-03-10 Foerfarande och anordning foer uppstapling av cellulosabalar.

Country Status (5)

Country Link
JP (1) JPS63252827A (fi)
DE (1) DE3804803A1 (fi)
FI (1) FI77431C (fi)
FR (1) FR2612163B1 (fi)
SE (1) SE463616B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH687324A5 (fr) * 1992-02-10 1996-11-15 Bobst Sa Cadre de support momentané d'un élément en plaque horizontal au sein d'une machine.

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT1192708B (it) * 1979-04-11 1988-05-04 Ocme Spa Dispositivo formatore di strati di sacchi da caricare su di un bancale o pallet
DE3402461C2 (de) * 1984-01-25 1986-09-25 Behn Maschinenfabrik GmbH & Co KG, 4150 Krefeld Vorrichtung zum Palettieren von Säcken, Kisten, Kartons und dgl. Stückgüter

Also Published As

Publication number Publication date
DE3804803A1 (de) 1988-09-22
SE8800821D0 (sv) 1988-03-09
FI871034A (fi) 1988-09-11
FR2612163A1 (fr) 1988-09-16
FI871034A0 (fi) 1987-03-10
JPS63252827A (ja) 1988-10-19
FI77431B (fi) 1988-11-30
FR2612163B1 (fr) 1989-12-29
SE463616B (sv) 1990-12-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4764074A (en) Pallet loading apparatus
US2977002A (en) Apparatus for automatically loading bags on a pallet
FR2614285A1 (fr) Perfectionnements apportes aux dispositifs d'empilage d'objets, tels que des boites, sur des palettes.
FI64112B (fi) Saett och anordning foer stapling av balar
KR20120049690A (ko) 컨베이어 시스템
US2981420A (en) Piling machine for sheet-like materials
US4688372A (en) Load compacting mechanism for carton loading machine
KR102263341B1 (ko) 톰슨박스 반전 공급장치
US5582101A (en) Method of palletizing tube packages utilizing a compression plate to compress the tube packages
US3035716A (en) Bale stacker
FI77431C (fi) Foerfarande och anordning foer uppstapling av cellulosabalar.
CA1194762A (en) Apparatus for cutting to length and stacking elongated goods
FI60511B (fi) Anordning foer att pao en plaot anbringa och fastsvetsa laongstraeckta foerstaerkningselement
US3047095A (en) Pallet elevator
US5391046A (en) Automated apparatus for loading and unloading motor vehicles
US2838185A (en) Loading device
US4094118A (en) Method and apparatus for feeding of rows of blocks
US5213467A (en) System for transportation of paper rolls
JP3044110B2 (ja) パレット移送装置
KR102139904B1 (ko) 목재 이송장치
US3343695A (en) Block loading and unloading apparatus
FI67823C (fi) Staplingsmaskin foer flata produkter
RU1772066C (ru) Устройство дл подачи гибкого материала в рабочую зону
JPH07330154A (ja) 長尺材の段積み搬送装置
JPH021575B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET-AHLSTROEM OY