FI77333C - Roentgenfotograferingsapparat foer fotografering av hela kaeken. - Google Patents

Roentgenfotograferingsapparat foer fotografering av hela kaeken. Download PDF

Info

Publication number
FI77333C
FI77333C FI811993A FI811993A FI77333C FI 77333 C FI77333 C FI 77333C FI 811993 A FI811993 A FI 811993A FI 811993 A FI811993 A FI 811993A FI 77333 C FI77333 C FI 77333C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
arm
curved
pivot
support
pivot member
Prior art date
Application number
FI811993A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI77333B (fi
FI811993L (fi
Inventor
Kozo Nakano
Original Assignee
Morita Mfg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Morita Mfg filed Critical Morita Mfg
Publication of FI811993L publication Critical patent/FI811993L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77333B publication Critical patent/FI77333B/fi
Publication of FI77333C publication Critical patent/FI77333C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B6/00Apparatus or devices for radiation diagnosis; Apparatus or devices for radiation diagnosis combined with radiation therapy equipment
    • A61B6/50Apparatus or devices for radiation diagnosis; Apparatus or devices for radiation diagnosis combined with radiation therapy equipment specially adapted for specific body parts; specially adapted for specific clinical applications
    • A61B6/51Apparatus or devices for radiation diagnosis; Apparatus or devices for radiation diagnosis combined with radiation therapy equipment specially adapted for specific body parts; specially adapted for specific clinical applications for dentistry

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Optics & Photonics (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • High Energy & Nuclear Physics (AREA)
  • Oral & Maxillofacial Surgery (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Dentistry (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Radiology & Medical Imaging (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Apparatus For Radiation Diagnosis (AREA)

Description

1 77333 Röntgenkuvauslaite koko leuan kuvaamiseksi
Keksinnön kohteena on hammasröntgenkuvauslaite röntgenkuvan ottamiseksi potilaan koko leukapielien kaarevasta osasta.
Hanmasröngenkuvauslaite koko leukapielien kuvaamiseksi käsittää kannattimeen kääntyvästi asennetun varren, varren yhteen päähän kiinnitetyn röntgensäteilylähteen ja varren toiseen päähän kiinnitetyn filminpitimen sijoitettuna röntgensäteilylähdettä vastapäätä, laitteen ollessa sovitettu ottamaan tomograafinen kuva potilaan koko leukapielien kaarevasta pinnasta säteilyttämällä filminpitimessä olevaa filmipintaa säteilylähteestä lähtevillä röntgensä-dekimpuilla samalla kiertäen säteilylähdettä ja filminpi-dintä potilaan pään ympäri vartta kääntämällä. Koska koko leukapielien kaarevan pinnan tomograafinen kuvaus tällaisella laitteella tekee mahdolliseksi koko leukapielien pa-noraamakuvan aikaansaamisen leukapielien yhdellä silmäyksellä tarkastamista varten, laite on tullut erittäin tarpeelliseksi ei vain yksityisten hampaiden vaan myös koko leukapielien tutkimuksessa.
Vaikka on tietysti tärkeää, että leukapielien röntgenkuva on selvä ja tarkka, aikaisemmin käytetyissä laitteissa on kuitenkin jäänyt monia ongelmia ratkaisematta. Eräs tavanmukaisista laitteista on konstruoitu sellaiseksi, että varren kääntökeskiö muuttuu asteittain varren käännön aikana siten, että filminpidin tulee kiertymään pitkin kolmen ympyränkaaren muodostamaa elliptistä rataa. Mutta koska tällaisessa laitteessa oli välttämätöntä muuttaa varren kääntökeskiötä kolme kertaa kuvauksen aikana, laitteen ongelmana oli kuvan tuleminen epäselväksi ennen tällaista muutosta ja sen jälkeen. Pyrkiessään ratkaisemaan tätä ongelmaa tämän patentin hakija on aikaisemmin esittänyt röntgenkuvaus laitteen (japanilainen patenttihakemus 53165/1972), 2 77333 joka on konstruoitu sellaisella tavalla, että filminpidin kiertyy tasaisesti pitkin elliptistä rataa, muodostamalla poikittainen ura kannattimeen, varustamalla varsi kahdella ulokkeella ja jatkuvasti muuttaen varren kääntökeskiötä saattamalla mainitut kaksi uloketta liukumaan poikittaisessa urassa varren kääntymisen mukaisesti. Tällä laitteella oli se etu, että se voi tyydyttävästi ratkaista yllämainitun ongelman, mutta toisaalta se haitta, että vierekkäiset hampaat tulevat kuvatuksi kaksinkertaisena kuvana siinä osassa, jossa röntgensäteilylähteestä lähtevät sädekimput osuvat vinosti hammaskaareen, ja toisena haittana oli se, että kunkin hampaan kuva on erilainen suurennussuhteel-taan.
Yllämainitut haitat huomioonottaen tämän patentin hakija myöhemmin haki patenttia röntgenkuvauslaiteelle (japanilainen hakemus 97303/1974), joka oli konstruoitu siten, että kannatin on varustettu kaarevalla uralla ja kaarevan uran keskikohdan poikki menevällä suoralla uralla ja varsi on varustettu yllämainituilla kahdella ulokkeella siten, että filminpidin voi kiertyä tasaisesti pitkin elliptistä rataa ja röntgensädekimput voivat saapua hammaskaaren joka kohtaan kohtisuoraan kaarta vastaan. Koska laite teki mahdolliseksi röntgensädekimppujen saapumisen kohtisuoraan hammaskaarta vastaan, laite kykeni poistamaan sen haitan, että syntyy kaksoiskuva vierekkäisistä hampaista, mutta kuitenkin jäi jäljelle se epäkohta, että vartta käyttävä rulla liukui sivullepäin kiertyessään kannattimen suhteen, saattaen siten varren liikkeen epästabiiliksi.
Keksinnön tarkoituksena on poistaa kaikki edellämainitut aikaisemmissa laitteissa esiintyneet haitat, nimittäin sellaiset kuin hampaan kuvan osittainen epäselvyys, hampaan kaksoiskuva/ suurennussuhteen epätasaisuus ja varren liikkeen epästabiilisuus.
Keksinnön toisena tarkoituksena on estää vivahduserojen syntyminen kuvassa.
3 77333
Edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi keksintö kohdistuu nimenomaan sellaiseen laitteeseen, joka käsittää kannattimen, kannattimeen siten asennetun kääntöelimen, että se voi suorittaa kaarevaa liikettä kiertymättä oman akselinsa ympäri, kääntöelimeen kääntyvästi asennetun varren, jonka yhteen päähän on sijoitettu röntgensäteilylähde ja toiseen päähän filminpidin säteilylähdettä vastapäätä, ja keksinnölle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tun-nusmerkkiosasea.
Keksinnön eräs edullinen sovellutusmuoto selostetaan yksityiskohtaisesti seuraavassa pelkästään esimerkkinä viitaten oheisiin piirustuksiin.
Piirustuksissa kuvio 1 on osaksi leikattu perspektiivikuva keksinnönmukaisen laitteen olennaisesta osasta, kuvio 2 on selittävä kaavio kuvaten kääntöelimen toimintaa, kuvio 3 on selittävä kaavio kuvaten varren toimintaa, :kuvio 4 on sivukuva tyypillisestä keksinnönmukaisesta laitteesta ja kuvio 5 on osaksi leikattu kuva päältäpäin tyypillisestä kek-sinnönmukaisesta laitteesta.
Kekeinnönmukainen hammasröntgenkuvauslaite koko leukapielien kuvaamiseksi on yleisrakenteeltaan ja toimintaperiaatteeltaan samanlainen kuin tavanmukaiset laitteet. Kek-sinnönmukainen laite, kuten kuvioista 4 ja 5 näkyy, käsittää nimittäin varren 2, joka on kääntyvästi asennettu pylväästä 10 ulkonevaan kannattimeen 1, röntgensäteilylähteen 3 asennettuna varren 2 yhteen päähän ja filminpitimen 4 asennettuna varren 2 toiseen päähän röntgensäteilylähdettä 3 vastapäätä, laitteen ollessa sovitettu ottamaan röntgenkuva potilaan leukapielien ennalta määrätystä kaarevasta 77333 osasta säteilyttämällä röntgensäteilylähteestä 3 lähtevillä sädekimpuilla filminpitimessä 4 sijaitsevan filmin pintaa 41 siten, että röntgensäteilylähdettä 3 ja filminpidintä 4 kierretään potilaan pään h ympäri vartta 2 kääntämällä.
Keksinnön tunnusomaisen piirteen muodostaa se rakennelma, jonka välityksellä varsi 2 on tehty kääntyväksi kannattimen 1 suhteen.
Kuvioissa 1 ja 2 esitetyssä keksinnönmukaisessa rakenteessa kannattimen 1 päähän on muodostettu ontto kammio 12, jonka sisälle on sijoitettu kääntöelin 5. Kääntöelimessä 5 on suorakulmainen levy 51, jonka alapuolelle liittyy kiinteästi pystysuora kara 52, joka ulottuu alaspäin kammion pohjassa 121 olevan aukon 122 läpi ja jonka alapäähän on varsi 2 kääntyvästi asennettu. Kääntöelimen 5 kääntölevy 51 on varustettu rullilla 511, 512, 513 ja 514, jotka kannattavat kääntöelintä 5 siten, että rullat 511, 512 vierivät pitkin kammion pohjan 121 avonaista etureunaosaa 1211 ja rullat 513, 514 vierivät pitkin pohjan 121 avonaista takareunaosaa 1212, Rullien pitimet 5111, 5121, 5131 ja 5141 ovat poikkileikkaukseltaan U-muotoisia ja ne on tuettu kääntölevyyn 51 siten, että ne pääsevät kiertymään vastaavien tappien 81, 82, 83 ja 84 ympäri tarttuessaan kään-tölevyn etureunaosaan ja takareunacsaan ylä- ja alapuolilta. Kaksi näistä pitimistä 5111 ja 5121, jotka on yhdistetty kiertyvästä kääntölevyn 51 etureunaosaan, on jatkettu yläosistaan nivelvarsien 5112 ja 5122 muodostamiseksi. Nivelvarsien 5112 ja 5122 päät on kiertyvästi yhdistetty tapeilla 85 ja 86 kannattimen 1 onton kammion yläseinämään 123, niin että nivelvarret voivat kiertyä yläseinämän suhteen neljän laakeritapin 81, 82 ja 85, 86 ympäri muodostaen yhdensuuntaisen nivelsysteemin A (ks. kuviota 2). Lisäksi ulospäin ulkonevat segmentit on muodostettu mainittujen neljän U-muotoisen pitimen 5111, 5121, 5131, 5141 alasegmentteihin ja nivelvarsi 9 on liitetty pitimen 5111 segmentin 5113 ja pitimen 5121 segmentin 5143 väliin, ja samanlainen nivelvarsi 91 on liitetty pitimen 5121 segmen- 77333 tin 5123 ja pitimen 5131 segmentin 5133 väliin (ks. kuviota 2) , niin että aikaansaadaan kiertoyhteys vastaavien nivel-varsien ja haarasegmenttien välille muodostaen siten kaksi nivelsysteemiä B ja B^ (ks. kuviota 2).
Niinpä kääntöelin 5, kuten kuviosta 2 ilmenee, pystyy yhdensuuntaisen nivelsysteemin A avulla ylläpitämään tietyn suuntaavuuden kiertymättä oman akselinsa ympäri ja liikkumaan siten, että elimen 5 keskiöpiste voi siirtyä pitkin kaarevaa rataa 1. Elimen 5 liikkuessa kaikki neljä rullaa 511, 512, 513 ja 514 vierivät samaan suuntaan yhteistoiminnassa mainitun kolmen yhdensuuntaisen nivelsyteemin A, B^ ja B kanssa, nimittäin tangentin 1 suuntaan jokaisessa pisteessä P, jossa kääntöelin 5 sijaitsee kaarevalla radallaan 1, minkä johdosta elimen 5 kaareva liike tapahtuu tasaisesti.
Kannattimen 1 onton kammion pohjan 121 alapintaan 11 on kiinnitetty alaspäin ulkoneva uloke 6 ja varren 2 yläpintaan on kiinnitetty levy 71, johon muodostettuun kaarevaan ohjausuraan 7 uloke 6 sopii. Ohjausura 7, kuten kuviosta 3 näkyy, on likimain puoliympyräkaaren muotoinen sijaiten suunnilleen spiraallmaisesti varren 2 kääntökeskiön suhteen, nimittäin kääntöelimen 5 pystysuoran karan 52 akselin suhteen, ohjausuran 7 etäisyyden akselista muuttuessa asteittain uran kussakin kohdassa,
Ohjausuran 7 kaareva muoto määritetään seuraavalla tavalla. Ensinnäkin, kuten on esitetty jatkuvalla viivalla kuviossa 3, varsi 2 asetetaan olennaisesti kohtisuoraan kannattimen 1 suhteen, niin että röntgensäteilylähde 3 tulee sijaitsemaan kannattimeen 1 kiinnitettyä uloketta 6 vastapäätä kannattimen 1 keskiviivan C asettuessa niiden väliin, jolloin filminpidin 4 voi sijaita samalla puolella kuin uloke 6, Tällöin kääntöelin 5, johon varsi 2 on käänty-västi yhdistetty pysyy poikkeutettuna kaarevan radan 1 päähän, nimittäin uloketta 6 vastapäätä olevalle puolelle, keskiviivan C asettuessa niiden väliin. Sen jälkeen vart- 6 77333 ta 2 käännetään tästä asennosta noin 180 asteen verran myötäpäivään, Vartta 2 käännetään kääntöelimen 5 saattamiseksi liikkumaan jatkuvasti epätasaisella nopeudella pitkin kaarevaa rataa 1, niin että se täyttää kaksi ehtoa, nimittäin filminpitimen 4 filmipinnan 41 siirtämisen olennaisesti tasaisella nopeudella pitkin likimain puolielliptis-tä käyrää T, joka sijaitsee olennaisesti yhtä suurella etäisyydellä hammaskaaresta t, ja röntgensäteilylähteestä 3 lähtevän sädekimpun b saattamisen saapumaan hammaskaaren t jokaiseen kohtaan kohtisuoraan hammaskaarta vastaan. Kun vartta 2 käännetään tällä tavalla, uloke 6 siirtyy varren 2 yläpinnassa vastakkaiseen suuntaan varren 2 suhteen liikkuen pitkin likimain puoliympyrän muotoista rataa. Oh-iausuran 7 kaareva muoto aikaansaadaan saattamalla varren 2 liike yhteensopivaksi ulokkeen 6 edellä saadun suhteellisen liikkeen radan kanssa.
Niinpä kun vartta 2 käännetään tasaisella nopeudella myö-.·’ : täpäivään käyttövälineen (ei esitetty kuvioissa) avulla ku- .·' : viossa 3 jatkuvalla viivalla esitetystä asennosta, varsi 2 kääntyy jatkuvasti epätasaisella nopeudella kääntökeskiön :**; ympäri pitkin kaarevaa rataa 1 kääntöelimen 5 kaarevan Y; liikkeen yhteistoiminnassa ohjausuran ohjaaman ulokkeen 6 liikkeen kanssa säätämänä, filmipinnan 41 kiertyessä pitkin likimain elliptistä käyrää T olennaisesti tasaisella nopeudella, sen kiertoliikkeen tehdessä mahdolliseksi röntgensädekimppujen b saapumisen hammaskaaren t ; likimain kohtisuoraan sitä vastaan.
Esitetyssä sovellutusmuodossa uloke 6 sijaitsee kannatti-messa 1 ja ohjausura 7 varressa 2, mutta on selvää, että niiden sijainti voi olla päinvastainen niiden toimintaan : : vaikuttamatta. Tästä ilmenee, että on vain tarpeen kiin nittää uloke 6 jompaankumpaan kannattimen 1 ja varren 2 vastakkain olevista pinnoista 11 ja 21 sekä muodostaa ura 7 toiseen näistä pinnoista. Jos kuitenkin ura 7 muodostetaan varren 2 yläpintaan 21, varren pitää olla riit- 7 77333 tävän leveä, jotta ura 7 voidaan tehdä siihen, kun sen sijaan tehtäessä ura 7 kannattimeen 1 näin leveää vartta 2 ei tarvita, jolloin kannattimen 1 kuormitus vähenee varren 2 painon pienenemisen suhteessa laitteen eduksi.
Keksinnönmukaisen laitteen edellä selostetun rakenteen mukaan filminpitimen filmipinta 41 kiertyy pitkin likimain elliptistä käyrää T etäisyyden hammaskaaresta t ollessa olennaisesti yhtä suuri ja röntgensädekimput b saapuvat hammaskaaren t joka kohtaan olennaisesti kohtisuoraan sitä vastaan, mistä johtuen kuvalla tulee olemaan vakiosuuren-nussuhde, ehkäisten siten kaksoiskuvan muodostumisen hampaita kuvatessa. Lisäksi kääntöelimen 5 pystysuora kara 52, joka muodostaa varren 2 kääntökeskiön, tekee kaarevaa liikettä epätasaisella nopeudella mutta jatkuvasti, niin että laite voi riittävästi poistaa sen haitan, että muodostuu epäselvä kuva ennen muutosta ja sen jälkeen, jollaista esiintyy tavanmukaisissa laitteissa, joissa varren kääntö-keskiö joutuu epäjatkuvasti suorittamaan kolme muutosvaihetta. Edelleen, koska kääntöelin 5 on sovitettu tekemään kaarevan liikkeen kiertymättä itsensä ympäri, mutta yhdensuuntaisen nivelsysteemln A ylläpitäessä sen määrätyn suuntaavuuden, varren 2 kääntyminen tietyllä nopeudella kääntöelimen 5 suhteen tekee mahdolliseksi filminpitimen 4 filmipinnan 41 kiertymisen olennaisesti tasaisella nopeudella pitkin likimain elliptistä käyrää T, mistä johtuen filmipinnalle 41 säteilytetty röntgensäteilymäärä pysyy vakiona, siten aikaansaaden selvän kuvan, jossa ei esiinny mitään osittaisia vivahduseroja. Tällaista vaikutusta ei voida saavuttaa, jos esimerkiksi kääntöelin 5 on konstruoitu siten, että pystysuoran karan 52 akseli voi tehdä kaarevaa liikettä saattaen kääntöelimen 5 kääntyväksi toisesta päästä kääntöyhteyden kautta, kääntöelimen 5 kiertyessä oman akselinsa ympäri epätasaisella nopeudella, ja niinpä vaikka, varsi 2 kiertyy vakionopeudella elimen 5 suhteen, filmipinta 41 ei pääse suorittamaan kiertoliikettä pitkin likimain elliptistä käyrää T tasaisella nopeudella.

Claims (4)

1. Röntgenkuvauelaite röntgenkuvan ottamista varten potilaan koko leukapielistä, joka laite käsittää kannattimen (1), kannattimeen siten asennetun kääntöelimen (5>, että se voi suorittaa kaarevaa liikettä kiertymättä oman akselinsa ympäri, kääntöelimeen kääntyvästi asennetun varren (2), jonka yhteen päähän on sijoitettu röntgensäteilylähde <3) ja toiseen päähän filminpidin (4) säteilylähdettä vastapäätä, tunnettu siitä, että laite lisäksi käsittää ulokkeen (6) kiinnitettynä jompaankumpaan kannattimen (1) ja varren (2> vastakkaisista pinnoista, sekä kaarevan ohjausuran (7) muodostettuna toiseen näistä pinnoista ulokkeen ohjaamiseksi liukuvasti siinä, niin että ulokkeen <6> ohjaus kaarevassa ohjausurassa <7) ja kääntöelimen (5) kaareva liike säätävät varren (2) kääntymistä saattaen filminpitimen (4) filmipinnan kiertymään hammaskaa-ren ympäri likimain vakioetäisyydellä siitä jokseenkin tasaisella nopeudella siten, että röntgensäteilylähteestä lähtevät filmipintaa eäteilyttävät sädekimput tulevat saapumaan ham-maskaareen kohtisuoraan hammaekaarta vastaan sen jokaisessa kohdassa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä että kääntöelin <5> on asennettu yhdensuuntaisten nivelvar-sien <5112, 5122) välityksellä kannattimeen <1> niin, että elin voi suorittaa kaarevaa liikettä kiertymättä oman akse- 1insa ympäri.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä että kääntöelin (5) sijaitsee kannattimeen <1) muodostetussa ontossa kammiossa (12) ja että varsi (2) on kääntyvästi asennettu kääntöelimen alaosaan (52), joka ulkonee alaspäin onton kammion (12) pöhjaseinämässä (121) olevasta aukosta (127).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä että kääntöelintä (5) kannattaa neljä rullaa (511-514), kunkin rullan ollessa sovitettu automaattisesti muuttamaan suuntaansa kääntöelimen (5) kaarevaa liikettä vastaavaan suuntaan.
FI811993A 1980-06-27 1981-06-25 Roentgenfotograferingsapparat foer fotografering av hela kaeken. FI77333C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP8805880A JPS5711638A (en) 1980-06-27 1980-06-27 Dental total jaw photographing apparatus
JP8805880 1980-06-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI811993L FI811993L (fi) 1981-12-28
FI77333B FI77333B (fi) 1988-10-31
FI77333C true FI77333C (fi) 1989-02-10

Family

ID=13932235

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI811993A FI77333C (fi) 1980-06-27 1981-06-25 Roentgenfotograferingsapparat foer fotografering av hela kaeken.

Country Status (4)

Country Link
US (1) US4495632A (fi)
JP (1) JPS5711638A (fi)
DE (1) DE3125243C2 (fi)
FI (1) FI77333C (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI75941C (fi) * 1983-10-14 1988-08-08 Instrumentarium Oy Panoramatomografiroentgenanordning.
FI73091C (fi) * 1985-05-31 1987-08-10 Planmeca Oy Panoramatomografiroentgenanordning foer speciellt tandfotografering.
EP0229308B1 (de) 1985-12-20 1991-06-05 Siemens Aktiengesellschaft Zahnärztliches Röntgendiagnostikgerät zur Erstellung von Panorama-Schichtaufnahmen vom Kiefer eines Patienten
DE3672594D1 (de) * 1985-12-20 1990-08-16 Siemens Ag Zahnaerztiche roentgendiagnostikeinrichtung zur erstellung von panorama-schichtaufnahmen vom kiefer eines patienten.
JPH0226548U (fi) * 1988-08-10 1990-02-21
JPH0711966U (ja) * 1993-07-30 1995-02-28 フランスベッド株式会社 ベッド装置
JP3021056U (ja) * 1995-06-28 1996-02-16 中田 健次 地震耐久ベッド
FR2758710B1 (fr) * 1997-01-27 1999-09-24 Catalin Stoichita Mecanisme de rotation pour panoramique dentaire
CA2388256A1 (en) 1999-10-08 2001-04-19 Dentsply International Inc. Automatic exposure control for dental panoramic and cephalographic x-ray equipment
DE60110206T2 (de) 2000-02-02 2006-03-09 Gendex Corp. Automatische erkennung von röntgenstrahlung für interorales dentales röntgenbildaufnahmegerät
JP2004536643A (ja) * 2001-07-25 2004-12-09 デンツプライ インターナショナル インコーポレーテッド 実時間デジタルx線撮像装置
AU2003261200A1 (en) 2002-07-25 2004-02-25 Dentsply International Inc. Real-time digital x-ray imaging apparatus and method
JP5908447B2 (ja) * 2013-09-27 2016-04-26 オリジン電気株式会社 X線発生装置及び歯科用x線撮影装置

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5319193B2 (fi) * 1972-05-29 1978-06-19
JPS5124889A (en) 1974-08-24 1976-02-28 Morita Mfg Shikayozengaku etsukusu sensatsueisochi
JPS5464488A (en) * 1977-10-31 1979-05-24 Morita Mfg Dental total maxilla xxray photographing method and xxray camera used therefor

Also Published As

Publication number Publication date
DE3125243C2 (de) 1986-07-17
JPS6315851B2 (fi) 1988-04-06
DE3125243A1 (de) 1982-04-01
FI77333B (fi) 1988-10-31
FI811993L (fi) 1981-12-28
US4495632A (en) 1985-01-22
JPS5711638A (en) 1982-01-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI77333C (fi) Roentgenfotograferingsapparat foer fotografering av hela kaeken.
FI89313C (fi) Styrsystem foer panoramatomografiroentgenanordning
FI66993B (fi) Roerelsemekanism foer en roentgenstraolningskaellan och filmhaollare foer panorama-roentgenfotografering
FI73091B (fi) Panoramatomografiroentgenanordning foer speciellt tandfotografering.
FI107583B (fi) Hampaiston panoraamaröntgenkuvauslaite, jolla voidaan kuvata pään aluetta
FI106773B (fi) Hammasröntgenlaite panoraamatomografiaa varten
FI89111C (fi) Dentalroentgenbildapparat foer fotografering av hela kaekar
FI92973C (fi) Menetelmä ja laite panoraamaröntgenkuvauksessa
FI88671B (fi) Roentgenfotograferingsanordning foer taenderna och hakorna
FI90197B (fi) Menetelmä ja laite panoraamaröntgenkuvauksessa
FI69523B (fi) Dental anordning foer roentgenfotografering av hela kaekpartet
FI82369C (fi) Foerfarande foer aostadkommande av en enhetlig panoramabild av ett antal separata avbildningsperioder.
FI116509B (fi) Hampaiston panoraamaröntgenkuvausmenetelmä ja -laitteisto
FI73361C (fi) Roentgenfotograferingsanordning foer taenderna och hakorna.
FI75941B (fi) Panoramatomografiroentgenanordning.
FI98488C (fi) Menetelmä vakiosuurennuksen toteuttamiseksi panoraamaröntgenkuvauksessa
US4194121A (en) Method and apparatus for providing simultaneous displays in panoramic radiography
FI67269C (fi) Apparat foer aostadkommande av panoramaroentgenbildprojektioner av ett tandbaogsformat objekt
EP0137766A1 (en) LOCKING ARRANGEMENT FOR USE IN INTRA-ORAL RADIOGRAPHY.
US4286161A (en) Film cassette drive mechanism in dental radiographic apparatus for photographing entire jaws
JPH0117298Y2 (fi)
JPS5945122B2 (ja) 接写撮影に適したフラッシュマチックレンズ鏡胴
DE2144328A1 (de) Vorrichtung zum Aufnehmen eines Röntgenbildes des Zahnbogens
JPH0435178B2 (fi)
JP3024650U (ja) 医療用x線断層撮影装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: KABUSHIKI KAISHA MORITA SEISAKUSHO