FI77000C - Hissanordning. - Google Patents

Hissanordning. Download PDF

Info

Publication number
FI77000C
FI77000C FI843842A FI843842A FI77000C FI 77000 C FI77000 C FI 77000C FI 843842 A FI843842 A FI 843842A FI 843842 A FI843842 A FI 843842A FI 77000 C FI77000 C FI 77000C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
safety
lifting
safety element
elevator car
damping
Prior art date
Application number
FI843842A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI843842A0 (fi
FI843842L (fi
FI77000B (fi
Inventor
Sven Aogren
Original Assignee
Sven Aogren
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sven Aogren filed Critical Sven Aogren
Publication of FI843842A0 publication Critical patent/FI843842A0/fi
Publication of FI843842L publication Critical patent/FI843842L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77000B publication Critical patent/FI77000B/fi
Publication of FI77000C publication Critical patent/FI77000C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B5/00Applications of checking, fault-correcting, or safety devices in elevators
    • B66B5/02Applications of checking, fault-correcting, or safety devices in elevators responsive to abnormal operating conditions
    • B66B5/12Applications of checking, fault-correcting, or safety devices in elevators responsive to abnormal operating conditions in case of rope or cable slack

Landscapes

  • Cage And Drive Apparatuses For Elevators (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
  • Maintenance And Inspection Apparatuses For Elevators (AREA)

Description

77000 1 Hissilaitteisto Hissanordning 5 Tämän keksinnön kohteena on hissilaitteisto, joka käsittää ainakin kaksi joustavaa rinnakkain toimivaa vetovoimaa siirtävää nostoelementtiä, jotka on järjestetty ohjaamaan hissikoria pystysuunnassa käyttömoottorin käyttämän käyttöelimen avulla, ainakin yhden joustavan vetovoimaa siirtävän varmuuselementin, joka on toiselta puolen yhdistetty hissikoriin ja on 10 toiselta puolen yhteydessä pyöritettävän, jarrutettavan varmuuselimen kanssa, joka varmuuselin on järjestetty pyörimään vapaasti hlssilaitteiston normaalissa käytössä ja sallimaan siten varmuuselementin liikkumisen hissi-korin liikkeiden mukana ilman, että sitä kuormitetaan, tunnistinlaltteen, joka tunnistaa nostoelementin murtuman tai epänormaalin tilan, esimerkiksi 15 epänormaalin pidentymisen, ja saattaa varmuuselementin silloin aktiivi-tilaan, jossa varmuuselementti on valmis ottamaan vastaan kaiken tai osan hissikorista aiheutuvasta kuormituksesta siten, että varmuuselintä jarrutetaan, ja varmuuselementin kanssa rinnastetun vaimennuslaitteen.
20 Kun aikaisemmin on pyritty saamaan suurempi varmuus siitä, että hissi-kori ei putoa nostoelementin murtuessa, on sijoitettu useita samanlaisia rinnakkain työskenteleviä nostoelementtejä toistensa viereen.
Yksi tämän ratkaisun haittapuolista on, että varmuus ei lisäänny tyydyt-25 tävän paljon murtuman todennäköisyyden ollessa jokaisessa rinnakkain toimivassa nostoelementissä yhtä suuri. Tämä merkitsee siis, että kun yksi nostoelementti on katkennut, todennäköisyys sille, että myös jäljellä olevat nostoelementlt katkeavat, on hyvin suuri, erityisesti otettaessa huomioon, että niiden kuormitus näin lisääntyy. Varmuus ei ole 30 siten lisääntynyt siinä määrin kuin olisi toivottavaa, kun ajatellaan ylimääräisiä nostoelementtejä.
Tekniikan tason osalta viitataan saksalaiseen patenttijulkaisuun 674 675. Tämä julkaisu koskee hissilaitetta, joka sisältää kaksi joustavaa rinnak-35 käin toimivaa vetovoimaa siirtävää elementtiä, joustavan vetovoimaa siirtävän varmuuselementin, joka normaalissa käytössä on kuormittamaton, tun-nistinlaitteen ja varmuuselementtiin rinnastetun vaimennuslaitteen. Jul- 2 77000 1 kaisun 674 675 mukainen ratkaisu ei kuitenkaan mahdollista hissikorin tarpeeksi varmaa ja tasaista käyttöä.
Kyseessä olevan keksinnön tarkoitus on saada aikaan hissilaitteisto, 5 jossa ei ole edellä mainittuja haittapuolia tai jossa ne ovat ainakin vähentyneet.
Keksinnön mukaan tämä päämäärä saavutetaan siten, että nostoelementit on järjestetty vaakamaisen tasauslaitteiston kautta automaattisesti siirtä-10 mään olennaisesti yhtä suuret voimat hissikoriin, että tunnistinlaite on järjestetty tunnistamaan jonkin nostoelementin murtuman tai epänormaalin pidentymisen seurauksena olevat liikkeet tasauslaitteistossa ja laukaisemaan siinä tilanteessa sekä nostoelementtien että varmuuselementin jarrutus, ja että vaimennuslaite on järjestetty vaimentamaan hissikorin putoa-15 misliikkeen paikalleen pysyväksi kun nostoelementtiin tulee murtuma ja siitä aiheutuvan liikkeen tasauslaitteistossa vaimennusmatkaa pitkin, joka on yhtä pitkä tai pienempi kuin se lllkkumismatka, jonka hissikori pystyisi suorittamaan ottaen huomioon ainoastaan tasauslaitteiston liikkumisvapaus mainitun murtuman yhteydessä.
20 Tämän keksinnön etu on siten, että on hyvin suuri varmuus siitä, ettei hissikori putoa tahattomasti, huolimatta siitä, että osien lukumäärä on melko vähäinen. Tämä johtuu siitä, että varmuuselementin murtumis-todennäköisyys on selvästi pienempi kuin nostoelementin jälkimmäisen 25 kuluessa kuormituksen vuoksi nopeammin loppuun.
Keksintöä kuvataan nyt lähemmin rakenne-esimerkin avulla viittaamalla piirustukseen, jossa esitetään osittain leikattu perspektiivikuva keksinnön mukaisesta hissilaitteistosta.
30
Piirustuksessa esitetään hissilaitteisto, joka käsittää kaksi joustavaa, voimaa siirtävää nostoelementtiä 1, jotka on järjestetty ohjaamaan hissi-koria 4 pystysuunnassa kumpikin oman käyttömoottorin 2 käyttämän käyttö-elimensä 3 avulla, kaksi joustavaa vetovoimaa siirtävää varmuuselement-35 tiä 6, jotka on toiselta puolen yhdistetty hissikoriin ja työskentelevät kumpikin toiselta puolen yhteistyössä pyöritettävän, jarrutettavan var-muuselimensä 7 kanssa, jotka on järjestetty siten, että ne pyörivät 3 77000 ^ vapaasti hissilaitteiston normaalissa käytössä ja sallivat siten var-muuselementtien 6 liikkumisen hissikorin 4 liikkeiden mukana ilman, että niitä kuormitetaan ja tunnistinlaitteen 5 nostoelementtien 1 murtuman tai epänormaalin tilan, esimerkiksi epänormaalin pidentymisen, tunnista-5 miseksi ja varmuuselementtien 6 saattamiseksi siinä tapauksessa aktiivi-tilaan, jossa varmuuselementit 6 ovat valmiit ottamaan kaiken tai osan hissikorin 4 aiheuttamasta kuormituksesta siten, että varmuuselimiä 7 jarrutetaan.
10 Kaksi nostoelementtiä 1 työskentelevät rinnakkain siten, että niitä käyttää yhteinen pyörivä käyttöakseli 24, ja ne on järjestetty siten, että ne siirtävät tasauslaitteen 8 kautta olennaisesti yhtä suuret voimat hissikoriin. Tasauslaite on sijoitettu esitellyssä toteutus-muodossa hissikuilun rungon 9 yläosaan ja sen muodostaa hissikuilun 15 runkoon laakeroitu akseli 10 ja akselin 10 kummassakin päässä akselista 10 olennaisesti suorassa kulmassa lähtevä vipu 11, jonka ulommassa päässä on poikkeutuspyörä 12, jonka kautta nostoelementti 1 on johdettu niin, että tasauslaite tasapainottuu asemaan, joka riippuu nostoelementtien 1 vetovoimasta. Nostoelementin 1 murtuman tai epä-20 normaalin pidentymisen aiheuttaessa voimakkaampia liikkeitä tasaus-laitteessa 8 tunnistilaite 5 tunnistaa tämän ja saa aikaan jarruttamisen aloittamisen sekä nostoelementeillä 1 että varmuuselementeillä 6. Jarruttaminen nostoelementeillä 1 saadaan aikaan käyttämällä sähkö-nostojarrua 25, joka on järjestetty jarruttamaan käyttöakselia 24, kun 25 virta nostojarrulle 25 katkaistaan, mikä tapahtuu tunnistinlaitteen 5 avulla. Jarruttaminen varmuuselementeillä 6 saadaan aikaan käyttämällä sähkövarmuusjarrua 40, jonka toimintaa tullaan käsittelemään tuonnenpana.
30 Varmuuselementit 6 on yhdistetty kumpikin omaan vaimennuslaitteeseensa 13, joka on tarkoitettu hiljentämään hissikorin 4 putoamista, kun se putoaa toisessa tai molemmissa nostoelementeissä 1 tapahtuneen murtuman seurauksena. Jotta vaimentuminen on täysin hyvä tilanteessa, jossa ainoastaan yksi nostoelementti on katkennut, pitää vaimennuslaitteen 35 13 vaimennusmatkan olla korkeintaan tasauslaitteen 8 liikkumismatkan suuruinen niin, ettei synny nykäystä sen vuoksi, että jäljellä olevaa nostoelementtiä 1 pingotetan ennen kuin varmuuselementtejä 6 on pingotettu.
4 77000 1 Vaimennuslaite 13 muodostuu varmuuselimen 7 akselille 14 vapaasti kier-tyvästi järjestetystä nostolaitteesta 15» jossa on poikkeutuspyörä 16 varmuuselimen 6 ohjaamiseksi ja kiristämiseksi ja joka on yhdistetty vaimennuselimeen 19. Tämä vaimennuselin 19 voi olla muodoltaan jousen 5 kaltainen, jotta se saa myös tällä tavoin aikaan venyttävän ja takaisin vetävän toiminnan.
Esillä olevassa toteutusmuodossa varmuuselimen 7 yhteistoiminta varmuus-elementin 6 kanssa jakaa elementin 6 kahteen osaan 6a,6b, nimittäin kan-10 naitavaan ja riippuvan osaan, jossa vaimennuslaite 13 on järjestetty vaikuttamaan kannattavaan osaan 6a kiristyselimen 17 pingottaessa riippuvaa osaa 6b. Kiristyselin 17 on laakeroitu vapaasti kierrettävästi varmuuselimen 7 akselille 14 ja sitä kiristää jousi 18, joka on kiristyselimen 17 ja nostolaitteen 15 välissä. Esitetyssä toteutusmuodossa 15 nostolaitteessa 15 on kaksi vartta poikkeutuspyörän 16 ja vaimennus-elimen 19 ollessa kiinnitettyinä kumpikin omaan varteensa 15a ja 15b. Kiristyselimen 17 ja varren 15a välissä, joka varsi 15a on varustettu vaimennuselimellä 19, on sitten aiemmin mainittu jousi 18. Tämä jousen 18 kiinnitystäpä on hyvin edullinen ja sillä on suuri merkitys varmuus-20 elementtien 6 vetovoimaa siirtävän toiminnan kannalta riippuvan osan 6b jousen välityksellä tapahtuvan pingottamisen lisääntyessä vivun 15a heilahtelun seurauksena, kun varmuuselementit 6 ottavat kuormituksen nostoelementeiltä 1, jolloin tällä tavoin pienenee riski siitä, että varmuuselimessä 7 tapahtuu luistamista.
25
Varmuuselimen 7 akseli 14 on manuaalisesti hallittavissa itsejarruttavan kierukkavaihteen avulla silloin, kun varmuuselintä 7 on jarrutettu niin, että hissikoria voi siirtää pystysuunnassa haluttuun asemaan ilman, että on riskiä siitä, että hissikori putoaa varmuusjarrun 40 toimiessa kie-30 rukkavaihteen 23 lähtevän akselin ja akselin 14 välillä sillä tavoin, että kun ei jarruteta, ei kierukkavaihteen 23 lähtevän akselin ja akselin 14 välillä ole minkäänlaista kytkentää, kun taas tämä kytkentä syntyy, kun varmuusjarru 40 jarruttaa. Hissikorista tuleva voima ei kuitenkaan pysty kiertämään kierukkavaihteen ulostuloakselia, minkä vuoksi kieruk-35 kavaihteeseen menevä akseli ei kierry huolimatta varmuusjarrun 40 muodostamasta kytkennästä.
3 77000 1 Esitetyssä toteutusmuodossa nostoelementit 1 ja varmuuselementit 6 muodostuvat rullaketjuista, joiden päät on kiinnitetty hissikoriin 4. Lähemmin määriteltynä on nostoketjujen toinen pää, joka muodostaa kannattavan osan la, kiinnitetty kohtaan 26 hissikorin 4 yläosassa ja kulkee siitä 5 ylöspäin poikkeutuspyörän 12 kautta edelleen kohti toista poikkeutuspyö-rää 27, joka on sijoitettu hissikuilun rungon 9 yläosaan ja alaspäin kohti vielä yhtä poikkeutuspyörää 28, joka on sijoitettu hissikuilun rungon 9 alaosaan, josta ketju viimein lähtee kohti käyttöelintä 3, joka sijaitsee hissikuilun sivulla. Käyttöelimestä 3 nostoketjut käännetään sitten 10 noin 180° ja tällä tavoin nostoketjut muodostavat riippuvan osan Ib, jonka suuntaa ylöspäin poikkeutuspyörän 28 luona oleva poikkeutuspyörä 29, joka myös pingottaa riippuvaa osaa siten, että pyörä 29 on sijoitettu vivulle 30 ja sitä kiristää jousi 31. Ylöspäin johdetun riippuvan osan pää on kiinnitetty kohtaan 32 hissikorissa 4. Varmuusketjujen kannattavan 15 osan 6a pää on kiinnitetty kohtaan 33 hissikorin 4 yläosassa. Siitä ketju lähtee ylöspäin hissikuilun rungon 9 yläosaan sijoitetun poikkeutuspyörän 34 kautta ja noin 180° käännettynä alas hissikuilun rungon 9 alaosaan sijoitettua poikkeutuspyörää 35 kohti. Siellä ketju käännetään noin 70-90° kohti poikkeutuspyörää 16 ja sieltä edelleen kohti varmuus-20 elintä 7, jossa varmuusketju muuttuu kannattavaksi osaksi, joka on johdettu kohti poikkeutuspyörän 35 luokse sijoitettua poikkeutuspyörää 36, joka suuntaa kannattavan osan 6b ylös kohti hissikorin 4 alaosaa, jossa se on kiinnitetty kohtaan 37.
25 Tämä nosto- ja varmuusketjujen sijoittelu on tilankäytön kannalta edullinen johtuen siitä, että koko käyttö- ja jarrukoneisto tulee sijoitetuksi itse hissikuilun sivulle.
Sekä nostoelementtien 1 että varmuuselementtien 6 automaattisen jarru-30 tuksen, ja sen kautta hissikorin lukitsemisen, lisäksi laitteistossa on lukkolaite 20, joka käsittää hissikoriin 4 kiinteästi liitetyn hammastan-gon 21, joka joutuu kosketuksiin hissikuilun runkoon 9 yhdensuuntaisiin varsiin 38,39 kierrettäväsi! laakeroitua hammastankoa käsin liikuttamalla tämän kierrettävän hammastangon 22 kanssa. Tämä kosketus on itselukit-35 seva hammastangon 22 liikkeen hammastankoa 21 kohti ollessa kaaren muotoinen ja yhdensuuntaisten varsien ollessa siten sovitetut, että ne eivät voi asettua vaakasuoraan asentoon, minkä kautta hammastankojen 21 ja 22 6 77000 1 välinen kosketus lisääntyy kuormituksen lisääntyessä, Tässä kosketuksessa vaikutetaan myös tunnistinlaitteeseen 5 niin, että myös automaattinen jarrutus ja lukitseminen alkaa.
5 Tunnistinlaite 5 käsittää raja-asema-anturit 5a,5b,5c ja 5d, joista anturi 5d on sijoitettu liikkuvan hammastangon 22 alle, anturi 5c kummankin varren 11 alle tasauslaitteessa 8 ja anturi 5b nostoelementtien 1 kannattavan osan viereen sekä anturi 5a nostoelementtien 1 riippuvan osan viereen. Automaattinen jarrutus alkaa heti, kun jokin näistä raja-asema-10 antureista 5a,5b,5c ja 5d indikoi.
On selvää, ettei keksintöä ole rajoitettu ainoastaan edellä kuvattuun toteutusmuotoon, vaan että monet muunnokset ovat mahdollisia ilman, että poiketaan keksinnön perusajatuksesta. Esimerkiksi sekä nostoelement-15 tien että varmuuselementtien lukumäärä voi vaihdella, samoin kuin nämä elementit voivat muodostua ainoastaan kannattavasta osasta siten, että elementit kerätään jollekin ja vuorostaan syötetään ulos joltakin keräi-lyelimeltä kuten telalta. Edelleen elementtien ei tarvitse olla kiinnitettyjä hissikoriin siten kuin piirustuksessa esitetään, vaan ne voivat 20 sen sijaan kulkea hissikoriin kiinnitettyjen pyörien kautta, ja toinen pää voi olla kiinnitetty hissikuilun runkoon ja toinen kelalle siten, että elementti voidaan kelata sisään ja ulos. Toteutusmuodoissa, joissa on ainoastaan kannattava osa, suositellaan vaijerityyppisiä nosto- ja varmuuselementtejä. Näitä voidaan käyttää myös toteutusmuodoissa, joissa 25 on sekä kannattavat että riippuvat osat.
30 35

Claims (7)

77000 Ί Patenttivaatimukset
1. Hissilaitteisto, joka käsittää ainakin kaksi joustavaa rinnakkain toimivaa vetovoimaa siirtävää nostoelementtiä (1), jotka on järjestetty 5 ohjaamaan hlssikoria (4) pystysuunnassa käyttömoottorin (2) käyttämän käyttöelimen (3) avulla, ainakin yhden joustavan vetovoimaa siirtävän varmuuselementin (6), joka on toiselta puolen yhdistetty hissikoriin (4) ja on toiselta puolen yhteydessä pyöritettävän, jarrutettavan varmuus-elimen (7) kanssa, joka varmuuselin (7) on järjestetty pyörimään vapaasti 10 hissilaitteiston normaalissa käytössä ja sallimaan siten varmuuselementin (6) liikkumisen hissikorin (4) liikkeiden mukana ilman, että sitä kuormitetaan, tunnistinlaitteen (5), joka tunnistaa nostoelementin (1) murtuman tai epänormaalin tilan, esimerkiksi epänormaalin pidentymisen, ja saattaa varmuuselementin (6) silloin aktiivitilaan, jossa varmuuselementti (6) on 15 valmis ottamaan vastaan kaiken tai osan hissikorista (4) aiheutuvasta kuormituksesta siten, että varmuuselintä (7) jarrutetaan, ja varmuus-elementin (6) kanssa rinnastetun vaimennuslaitteen (13), tunnettu siitä, että nostoelementit (1) on järjestetty vaakamaisen tasauslaitteis-ton (8) kautta automaattisesti siirtämään olennaisesti yhtä suuret voi-20 mat hissikoriin (4), että tunnistinlaite (5) on järjestetty tunnistamaan jonkin nostoelementin (1) murtuman tai epänormaalin pidentymisen seurauksena olevat liikkeet tasauslaitteistossa (8) ja laukaisemaan siinä tilanteessa sekä nostoelementtien (1) että varmuuselementin (6) jarrutus, ja että vaimennuslaite (13) on järjestetty vaimentamaan hissikorin 25 (4) putoamisliikkeen paikalleen pysyväksi kun nostoelementtiin tulee murtuma ja siitä aiheutuvan liikkeen tasauslaitteistossa valmennusmatkaa pitkin, joka on yhtä pitkä tai pienempi kuin se liikkumismatka, jonka hissikori pystyisi suorittamaan ottaen huomioon ainoastaan tasauslait-teiston liikkumisvapaus mainitun murtuman yhteydessä. 30
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että vaimennuslaite (13) muodostuu varmuuselimen (7) akselille kierret-tävästi järjestetystä nostolaitteesta (15), joka on varustettu poikkeutus-pyörällä (16) varmuuselementin (6) ohjaamiseksi ja joka on yhdistetty 35 vaimennuselimeen (19).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, 8 77000 1 että varmuuselimen (7) yhteistoiminta varmuuselementin (6) kanssa jakaa varmuuselementln (6) kahteen osaan, kannattavaan (6a) ja riippuvaan osaan (6b), että vaimennuslaite (13) on järjestetty vaikuttamaan kannattavaan osaan (6a) ja että kiristyselin (17) pingottaa riippuvaa osaa (6b). 5
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että kiristyselin (17) on laakeroitu kierrettäväsi! varmuuselimen (7) akselille (14) ja sitä kiristää jousi (18), joka on kiristyselimen (17) ja nostolaitteen (15) välissä. 10
5. Patenttivaatimusten 2 ja 4 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että nostolaitteessa (15) on kaksi vartta, että poikkeustuspyärä (16) ja vaimennuselin (19) on kumpikin sijoitettu oman vartensa (15a, 15b) päähän ja että jousi (18) on kiristyselimen (17) ja vaimennuseli- 15 mellä (19) varustetun varren (15a) välissä.
6. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen laitteisto, tunnettu manuaalisesti käsiteltävästä itsejarruttavasta kierukkavaih-teesta (23), jolla varmuuselimen (7) akselia (14) voidaan käsitellä, kun 20 varmuuselintä (7) on jarrutettu.
7. Jonkin aikaisemman patenttivaatimuksen mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että nostoelementit (1) ja varmuuselementti (6) muodostuvat rullaketjuista, ja että ketjujen molemmat päät on kiinnitetty his- 25 sikoriin (4). 30 35 9 77000
FI843842A 1983-09-28 1984-09-28 Hissanordning. FI77000C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8305225A SE456498B (sv) 1983-09-28 1983-09-28 Hissanordning innefattande dragkraftsoverforande lyftelement
SE8305225 1983-09-28

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI843842A0 FI843842A0 (fi) 1984-09-28
FI843842L FI843842L (fi) 1985-03-29
FI77000B FI77000B (fi) 1988-09-30
FI77000C true FI77000C (fi) 1989-01-10

Family

ID=20352660

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI843842A FI77000C (fi) 1983-09-28 1984-09-28 Hissanordning.

Country Status (2)

Country Link
FI (1) FI77000C (fi)
SE (1) SE456498B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN104340795B (zh) * 2014-09-09 2017-01-11 中联重科股份有限公司 一种加节安全保护控制系统、方法、装置及施工升降机

Also Published As

Publication number Publication date
FI843842A0 (fi) 1984-09-28
SE8305225L (sv) 1985-03-29
SE456498B (sv) 1988-10-10
SE8305225D0 (sv) 1983-09-28
FI843842L (fi) 1985-03-29
FI77000B (fi) 1988-09-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3406561B1 (en) Safety arrangement for a hoist
EP2084094B1 (en) Elevator speed limiter
JPH069178A (ja) エレベータ
CN107831007B (zh) 高处作业吊篮用安全锁检测系统
FI77000C (fi) Hissanordning.
CN115258979A (zh) 一种基于图像监测的船舶用升降装置及其方法
AU708452B2 (en) Lift cage movement arresting mechanism
US20040046161A1 (en) Method and apparatus for truck tarp loading
GB2220402A (en) Improved tensioning apparatus for overhead electric traction systems
CN113716478A (zh) 一种防脱落电动葫芦
JP5818930B2 (ja) エレベータ装置
US5186285A (en) Method of, and a device for, controlling the rotation of an element about an axis by means of a wrap spring
EP0345901B1 (en) A method of, and a device for, controlling the rotation of an element about an axis by means of a wrap spring
KR100752317B1 (ko) 천장 기중기의 호이스팅 드럼 비상 제동장치
JPH11292478A (ja) 摩擦巻胴式走行駆動装置
US4065122A (en) Emergency brake for movable conveyor
GB2199003A (en) Lifting & lowering station for overhead monorail section
SU1724532A1 (ru) Нат жное устройство конвейера
US20230042428A1 (en) Lifting device for lifting a payload within an elevator shaft in a controllable manner
CN216836658U (zh) 用于曳引式升降装置的防坠落装置、升降机及电梯
JP2000177853A (ja) 枚葉印刷機の給紙台昇降装置
SU1155555A1 (ru) Ловитель грузонесущего органа подъемника
JP2949408B2 (ja) 昇降ガイドポスト付吊り具の落下防止装置
FI118217B (fi) Menetelmä hissin modernisoimiseksi
JPH0791011B2 (ja) エレベータ用ロープの取替え方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: ÅGREN, SVEN