FI73481C - Flerskiktad avvattningsskikt, som aer gjord aendloes, och foerfarande foer att goera en flerskiktad avvattningsskikt aendloes. - Google Patents

Flerskiktad avvattningsskikt, som aer gjord aendloes, och foerfarande foer att goera en flerskiktad avvattningsskikt aendloes. Download PDF

Info

Publication number
FI73481C
FI73481C FI800011A FI800011A FI73481C FI 73481 C FI73481 C FI 73481C FI 800011 A FI800011 A FI 800011A FI 800011 A FI800011 A FI 800011A FI 73481 C FI73481 C FI 73481C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
layers
layer
screen
seam
endless
Prior art date
Application number
FI800011A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73481B (fi
FI800011A (fi
Inventor
Konrad Eckstein
Original Assignee
Wangner Gmbh Co Kg Hermann
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Wangner Gmbh Co Kg Hermann filed Critical Wangner Gmbh Co Kg Hermann
Publication of FI800011A publication Critical patent/FI800011A/fi
Publication of FI73481B publication Critical patent/FI73481B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73481C publication Critical patent/FI73481C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0054Seams thereof
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/10Wire-cloths
    • D21F1/12Seams thereof
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S162/00Paper making and fiber liberation
    • Y10S162/904Paper making and fiber liberation with specified seam structure of papermaking belt
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T24/00Buckles, buttons, clasps, etc.
    • Y10T24/16Belt fasteners
    • Y10T24/1664Splices

Landscapes

  • Woven Fabrics (AREA)
  • Adhesive Tapes (AREA)
  • Immobilizing And Processing Of Enzymes And Microorganisms (AREA)
  • Medicines Containing Plant Substances (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Investigation Of Foundation Soil And Reinforcement Of Foundation Soil By Compacting Or Drainage (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Devices For Blowing Cold Air, Devices For Blowing Warm Air, And Means For Preventing Water Condensation In Air Conditioning Units (AREA)
  • Developing Agents For Electrophotography (AREA)
  • Radiation-Therapy Devices (AREA)
  • Centrifugal Separators (AREA)

Description

KUULUTUSJULKAISU Π-Ζ/Q^
[0] O1) UTLÄQGNINGSSKRIFT
C rntauttL tty j (45) Ptc-1 .;: y, 1 -t 20 10 1037 (51) Kv.lk.4/lnt.CI.4 D 21 F 7/10, 1/12
SUOMI-FINLAND
|FI) (21) Patenttihakemus-Patentansökning 800011 (22) Hakemispäivä - Ansökningsdag 02.01 .80
Patentti- ja rekisterihallitus (23) Alkupäivä-Giltighetsdag 02.01.80
Patent- och registerstyrelsen (41) Tullut julkiseksi - aiivit offentiig 26.07.80 (44) Nähtäväksipanon ja kuul.julkaisun pvm. -
Ansökan utlagd och utl.skriften publicerad 30.06.87 (86) Kv. hakemus - Int. ansökan (32) (33) (31) Pyydetty etuoikeus - Begärd prioritet 25.01 .79
Saksan 1iittotasavalta-Förbundsrepubliken
Tyskland(DE) P 2902880.6
Toteennäytetty-Styrkt (71) Hermann Wangner GmbH & Co KG, Föhrstrasse 39, Reutlingen, Saksan Li ίttotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Konrad Eckstein, Pfullingen, Saksan 1iittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (7*0 Oy Kolster Ab (5^) Monikerroksinen, päättömäksi tehty kuivatusseula ja menetelmä monikerroksisen kuivatusseulan tekemiseksi päättömäksi - Flerskiktad avvattnings-skikt, som är gjord ändlös, och förfarande för att göra en flerskiktad avvatningsskikt ändlös
Keksintö kohdistuu monikerroksiseen, päättömäksi tehtyyn patenttivaatimuksen 1 lajimääritelmän mukaiseen kuivatusseulaan ja menetelmään patenttivaatimuksen 8 lajimääritelmän mukaisen kuivatusseulan tekemiseksi päättömäksi.
Julkaisusta DE-OS 2 455 184 ovat tunnettuja monikerroksiset kuivatusseulat, nimittäin paperikoneen seulat. Näiden kuivatusseu-lojen on edullista olla kudottuja päättömiksi. Ne voidaan kuitenkin kutoa laakoina ja sitten tehdä sopivalla tavalla päättömiksi. Kuitenkaan ei ole kerrottu, millä tavalla laakana kudottu, monikerroksinen kuivatusseula voidaan tehdä päättömäksi.
Päättömäksi tekemisen ongelmaa ei ole pyörökudotuissa kuiva-tusseuloissa. Pyörökudotuissa seuloissa on kuitefikin se epäkohta, että seulan pituus on edeltä annettu ja yleensä on vähemmän muunta- 2 73481 mismahdollisuuksia kangasnumeron ja kudemäärän suhteen, niin että kuivatustehoa voidaan säätää vain rajoitetusti. Päättömässä kutomisessa on sen vuoksi tarpeen hyvin laaja konekanta, jotta voitaisiin täyttää asiakkaiden vaatimukset. Laakakudottuja paperikoneen seuloja voidaan sitä vastoin yhdellä kutomakoneella valmistaa mielivaltaisen pituiseksi. Vaihtelemalla kudemäärää ja langan halkaisijaa voidaan paremmin vastata asiakkaiden toivomuksiin. Laakakutornisen nämä edut painavat yleensä enemmän kuin päättömäksi tekemiseen liittyvät epäkohdat. On kuitenkin tarvetta monikerroksisista, päättömäksi tehdyistä kuivatusseuloista samoin kuin menetelmästä monikerroksisten kuivatusseulojen päättömäksi tekemiseksi.
Periaatteessa voidaan monikerroksinen kuivatusseula tehdä samalla tavalla päättömäksi kuin yksikerroksinen kuivatusseula, esimerkiksi yksinkertaisella yhteenneulomisella ompelukoneella, kuto-maliitoksen välityksellä (julkaisu DE-OS 2 700 390) tai pistosau-malla. Periaatteessa on myös mahdollista tehdä monikerroksinen kuivatusseula päättömäksi kudontasaumalla, kuten on yleisesti tunnettua yksikerroksisten kuivatusseulojen kohdalla. Erään yksikerroksisen kuivatusseulan päättömäksi tekemiseksi oleva laite on kuvattu julkaisussa DE-AS 1 701 205. Monikerroksisen seulan päättömäksi tekemisessä kudontasaumalla voidaan jokainen sideloimi kudontasau-man alueella kutoa. Käytännössä on kuitenkin osoittautunut, että tällaista monikerroksista kudontasaumaa tuskin koskaan voidaan valmistaa ilman virhekohtia.
Julkaisusta DE-OS 2 429 162 on tunnettu menetelmä monikerroksisten seulojen päättömäksi tekemiseksi, jossa sauman joustavuuden parantamiseksi, joka sauma periaatteessa on pistosauma, on useita vyöhykkeitä, joissa loimilangat on vapautettu vähintään yhdestä ku-delangasta. Tällä tavalla päättömäksi tehtyjen seulojen yhteydessä muodostuu epäkohta siitä, että kuivatusteho sauman alueella on olennaisesti vähäisempi kuin muualla seulassa.
Julkaisusta DE-OS 2 707 705 on tunnettu menetelmä monikerroksisen kankaan päättömäksi tekemiseksi, jossa menetelmässä eri kerrosten vapaat kudoskielet menevät päällekkäin ja tehdään neulomalla, pitimillä, liimaamalla tai takiaissuljennalla päättömäksi. Liitoksen tällä lajilla ei kuitenkaan ole taattu riittävää vapautta merkkien tulemisesta.
3 73481
Keksinnön tehtävä on monikerroksisessa, päättömäksi tehdyssä kuivatusseulassa, jossa kuivatusteho sauma-alueella poikkeaa mahdollisimman vähän muun seulan kuivatustehosta, samoin kuin menetelmässä monikerroksisen, laakakudotun kuivatusseulan päättömäksi tekemiseksi.
Tämä tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksessa 1 esitetyin tunnusmerkein tai patenttivaatimuksessa 8 kuvatuin menetelmävaihein.
Keksinnön edulliset sovellutukset ovat alivaatimusten kohteena .
Edullisesti yksittäiset kerrokset on liitetty siirretyistä kohdista, minkä ansiosta saadaan erittäin yhdenmukainen kuivatus.
Edullisesti on ainakin yksi kerros yhdistetty kudontasaumal-la tai tehty päättömäksi. Tällaiset seulat soveltuvat erityisesti paperin valmistamiseen, koska kudontasauma rakenteeltaan ei eroa muusta seulasta, niin että sauma ei kuvastu paperissa.
Keksinnön erityisen edullinen sovellutusmuoto muodostuu monikerroksisesta, erityisesti kaksikerroksisesta kuivatusseulasta, jossa jokainen kerros sinänsä erikseen on tehty päättömäksi kudonta-saumalla.
Keksinnön sovellutusesimerkkejä kuvataan seuraavassa piirustuksen avulla. Piirustuksessa esittää kuvio 1 kudontasauman valmistusta yksikerroksisen kuivatus-seulan yhteydessä ja kuviot 2 ja 3 kaksikerroksisen kuivatusseulan ensimmäisen ja toisen kerroksen päättömäksi tekemistä.
Keksinnön mukainen kuivatusseula voi olla mitä lajia tahansa laakakudottu kuivatusseula. Siinä voi olla palttina-, toimikas- tai atlassidos tai siitä poikkeava sidonta. Loimi- ja kudelangat voivat muodostua mistä tahansa sopivasta materiaalista, esim. metallista (fosforipronssi) tai tekoaineesta (polyesteri, polyamidi). Osa loimi ja/tai kudelangoista voi muodostua tekoaineesta ja osa metallista. Kuivatusseula voi lisäksi olla päällystetty.
Keksinnön mukainen kuivatusseula muodostuu useasta kerroksesta, jotka on yhdistetty toisiinsa nk. sideloimella. Jokainen kerros esittää täydellistä kangasta. Yksittäiset kerrokset voivat erota sidontatavaltaan, sidoskaavan suuruudeltaan ja/tai materiaaliltaan. Kuivatusseula käsittää vähintään kaksi kerrosta, siinä voi kuitenkin olla myös kolme tai useampia kerroksia. Yleensä muodostuu 4 73481 ylin kerros, nimittäin paperia kannattava kerros, kankaasta, jossa on suurempi määrä loimi- ja kudelankoja senttimetriä kohti ja hienommat säikeet. Loimilankojen halkaisija tietyssä kerroksessa voi tällöin poiketa saman kerroksen kudelankojen halkaisijasta. Tietyn kerroksen loimilangoilla ei ole pakko olla yhtä suurta halkaisijaa, ne voivat esimerkiksi reuna-alueella olla paksumpia tai paksut ja ohuet loimilangat voivat seurata toisiaan vuorotellen. Sama pätee myös yhden kerroksen kudelangoille.
Keksinnön mukaista kuivatusseulaa varten tulee siten kysymykseen jokainen kuivatusseula, joka muodostuu useasta kerroksesta ja on laakakudottu.
Koska kuivatusseula kulkee päättömänä nauhana kahden telan kautta, täytyy tehdä laakakudottu kuivatusseula päättömäksi. Keksinnön mukaisen monikerroksisen kuivatusseulan yhteydessä tehdään yksittäiset kerrokset erillisesti päättömiksi. Yksittäisten kerrosten tekemiseksi päättömäksi tulee tällöin kysymykseen jokainen menetelmä, joka on sopiva yksikerroksisen kuivatusseulan päättömäksi tekemiseen. Yksittäiset kerrokset voidaan tehdä päättömiksi erityisesti seuraavan menetelmän mukaan: 1. Päättömäksi kutominen (kudontasauma); 2. Kerroksen molempien päiden päälle ompeleminen päälle ompelukoneella ; 3. Pistosauma. Tunnetaan erilaisia pistosauman sovellutusmuo-toja ja esimerkiksi julkaisuissa DE-OS 24 29 162, 25 42 905 ja 27 00 390 on näitä kuvattu; 4. Hitsaaminen tai liimaaminen, jolloin mahdollisesti hitsi-sauma voidaan vielä silmukkamaisesti päälleommella; 5. Molempien päiden limittäminen ilman kiinteää päiden liittämistä .
Yksittäisten kerrosten liitoskohdat (saumakohdat) voivat olla päällekkäin. Edullisesti yksittäisten kerrosten liitoskohdat ovat kuitenkin seulan pituussuunnassa toistensa suhteen siirretyt. Tällöin saadaan erittäin yhdenmukainen kuivatusteho.
Sauma voi kulkea kohtisuoraan seulan pituussuunnan suhteen. Jos yhden kerroksen päät päälleompelemalla ompelukoneella, hitsaamalla, liimaamalla tai vastaavalla tavalla tehdään päättömiksi tai jos yhden kerroksen päät ovat limittäin, niin voi sauma tai liitos kulkea myös vinosti seulan pituussuunnan suhteen.
5 73481
Kerroksen molempien päiden liittämiseksi on yleensä tarpeellista esimerkiksi 10 tai 20 cm leveyden määrätyllä alueella saumakohtaa pitkin poistaa sideloimi. Yksittäisten kerrosten liittämisen tai yhdistämisen jälkeen ei yleensä ole tarpeellista jälleen vetää sisään sidelointa tällä alueella.
Kolmi- ja useampikerroksisten kuivatusseulojen yhteydessä yleensä ei ole pakko neuloa kaikkia kerroksia tai näiden olla kiinteästi yhdistettynä.Kulloinkin käyttötarkoituksen mukaan voi riittää, jos vain kaksi kerrosta on neulottu, esimerkiksi ylin ja alin kerros. Ylin kerros on edullisesti aina neulottu, koska sen päällä on paperimassa. Ei-kiinteästi liitettyjen kerrosten päät voivat olla limittäin tai kohdata toisensa puskuliitoksella. Jos alimman kerroksen päät, ts. sen kerroksen, joka tulee kosketukseen telojen kanssa, eivät ole kiinteästi yhdistetyt, niin tämän kerroksen päät edullisesti ovat limittäin. Alimman kerroksen kulkusuuntaan osoittava pää peitetään tällöin toisella seulan päällä ja se ei tule siten kosketuksiin telan kanssa. Molemmat päät voidaan sinänsä valita pituudeltaan mielivaltaisesti. Kulkusuuntaan oleva pää leikataan kuitenkin edullisesti niin lyhyeksi kuin mahdollista ja se on toisen seulan pään peittämä joitakin senttimetrejä tai enemmän.
Myös kaksikerroksisten seulojen yhteydessä on mahdollista liittää ainoastaan yksi kerros, yleensä tämä on ylempi kerros, koska sillä on paperimassa. Jotta vältettäisiin alemman kerroksen nopeaa kulumista, tällöin on tarkoituksenmukaista, että alemman kerroksen molemmat yhdistämättömät päät jälleen sillä tavalla menevät limittäin, että alemman kerroksen kulkusuuntaan oleva pää on ylemmän kerroksen ja kulkusuuntaa vastaan olevan alemman kerroksen pään välissä.
Saumojen tiettyjen lajien avulla voidaan yhdellä saumalla tehdä useita kerroksia samanaikaisesti päättömiksi. Esimerkiksi voidaan kaksi kerrosta tehdä päättömiksi päälleneulomalla ompelukoneessa samanaikaisesti. Toinen esimerkki on julkaisussa DE-OS 24 29 162 kuvattu menetelmä, jolla voidaan tehdä yhdellä saumalla useita kerroksia päättömiksi. Keksintö kohdistuu myös monikerroksisiin, päättömiksi tehtyihin kuivatusseuloihin, joissa ainakin kahden sauman avulla on tehty päättömiksi vastaava määrä kerrosten ryhmiä. Jokainen kerrosten ryhmä on tällöin tehty päättömiksi yhdellä ainoalla saumalla.
6 73481
Jos yksi kerros tehdään päättömäksi yhdellä kudontasaumalla ja toinen tai muut kerrokset toisella saumalla, esimerkiksi pisto-saumalla, on edullista ensiksi tehdä ei-kudontasauma ja viimeksi kudon tasauma, koska kudontasauman leveyttä voidaan ohjata tarkemmin. Kudontasauman valmistuksessa on kuitenkin huomattavia vaikeuksia sen vuoksi, että jo valmistettu sauma estää kudontasauman valmistusta.
Jos saumoja siirretään toistensa suhteen, niin kudontasauman valmistusta estävät toiset kudontakerrokset.
Vaikeuksien selostamiseksi, joita ilmenee, kun kudontasauma tehdään viimeksi, kuvataan ensiksi kuvion 1 avulla kudontasauman valmistusta yksikerroksisen kankaan yhteydessä. Yhdistettävissä kankaan päissä 1, 2 vapautetaan ensiksi loimilangat ottamalla pois ku-delankoja noin 10 cm. Näin esivalmistellut kankaan päät kiristetään kiristyspöytään 3, jolloin kankaan päät, toisin sanoen kankaaseen jäävät kudelangat 7, 8, ovat tietyllä esimerkiksi 8 cm etäisyydellä tarkalleen yhdensuuntaisina. Etäisyys on tällöin yleensä sitomiskaa-van kokonaislukukerrannainen ja on yhtä suuri tai pienempi kuin ripsuina olevat loimilangan päät (tässä 10 cm). Aikaisemmin kankaasta leikatuista kaistaleista, joiden leveys vastaa tarkalleen kankaan päiden etäisyyttä (esiintyvässä tapauksessa 8 cm), poistetaan nyt likimain kaikki loimilangat. Kaistaleen toiseen päähän jätetään loimilangat paikalleen, jotta pidettäisiin yhdessä kudelankoja. Ripsumaisesti ulkona olevat molempien kankaan päiden 1, 2 loimilan-ganpäät 9 ja loimilangoista vapautetut kudelangat 5 aikaisemmin leikatussa kangaskaistaleessa punotaan nyt toistensa kanssa. Tähän voidaan käyttää laitetta, joka on kuvattu julkaisussa DE-AS 1 710 205. Vapautetut kudelangat vedetään tätä varten niisivarsien sisään, niin että vapautetuilla kudelangoilla voidaan muodostaa viriö, johon voidaan viedä ripsumaisesti kankaan päissä olevat loimilangan-päät. Tämän laitteen toiminnan puolesta tällöin ovat vapautetut kudelangat loimena ja ripsumaiset loimilanganpäät kankaasta kuteena.
Tässä laitteessa ei tarvita loimitukkia, koska kangaskaista-leeseen jääneet loimilangat pitävät vapautettuja kudelankoja yhdessä. Kangaskaistaleen päätä, johon loimilangat on jätetty jäljelle, pidetään kiinni sopivalla kiristyslaitteella. Kangastukin toiminnan ottaa jo mainittu kudontasauman valmis osa. Ripsumaisten loimilan-ganpäiden 9 kokoaminen jn parsiminen suoritetaan käsin. Molemmat vastakkain olevat loimilcinganpäät 9 määrätyssä kohdassa, nk. parsin- 7 73481 takohdassa 10 viedään ulos sauman sisäpuolella alaspäin tai ylöspäin tai toinen pää alaspäin ja toinen ylöspäin ja katkaistaan. Kohdat, joissa loimilanganpäät viedään ulos, on tietyllä mallilla sovitettu kudontasauman sisäpuolelle. Tämä malli on kudontasauman vetolujuuden kannalta olennainen. Tällöin on perusajatuksena saada mahdollisimman suuri vierekkäisten, vastakkain olevien loimilangan-päiden limittäisyys. Vierekkäisten loimilanganpäiden parsintakohdat 10 tulee seulan pituussuunnassa tämän mukaan olla siirrettyjä.
Kaksikerroksisessa seulassa kudotaan ensiksi, kuten kuviossa 2 on esitetty, ensimmäinen kerros 11 päättömäksi, jolloin toisen kerroksen 12 päät, joka kerros sijaitsee ensimmäisen kerroksen alapuolella, riippuvat alhaalla. Ensimmäinen kerros voidaan sitten olennaisesti, kuten yksikerroksisen seulan yhteydessä ja kuvion 1 yhteydessä on kuvattu, tehdä päättömäksi.
Ensimmäisen kerroksen 11 päättömäksi kutomisen jälkeen helpomman luoksepäästävyyden vuoksi seula käännetään, niin että toinen kerros 12 tulee olemaan ylempänä. Tämä on esitetty kuviossa 3. Toista kerrosta 12 ei nyt voida enää samalla tavalla kutoa päättömäksi kuin ensimmäistä kerrosta 11, koska ei voida sovittaa niisiä yhdistettävien kankaan päiden 13, 14 väliin. Tämä vaikeus voidaan kiertää siten, että niisiä ei soviteta seulan tasoon, vaan seulan viereen ja nostetaan ulos seulan tasosta, niin että se sijaitsee seulan sivulla, joka on vastapäätä jo saumalla varustettua ensimmäistä kerrosta 11. Niisien etäisyyden seulan tasosta täytyy tällöin olla vähintään niin suuri, että vapautetut kudelangat 5, jotka muodostavat viriön, syvässä asemassaan juuri ovat seulan tasossa tai vähäisessä määrin seulan tason yläpuolella. Tätä tietä voidaan tosin kulkea ainoastaan seulaleveyksiin noin 80 cm saakka. Leveämpien seulojen yhteydessä ei niisiä voida sovittaa seulan viereen. Niidet täytyy sitten vastaavasti suuremmassa täisyydessä seulan tasosta sovittaa, niin että niisivarsien kehykset syvimmässä asennossaan eivät kosketa jo saumalla varustettua ensimmäistä kerrosta 11.
Vastaavasti menetellään siinä tapauksessa, että kudontasau-mat on siirretty seulan pituussuunnassa toistensa suhteen. Jos molemmat kerrokset tehdään päättömiksi kudontasaumoilla, niin kummankin kudontasauman valmistuksen yhteydessä täytyy menetellä, kuten edellä kuvion 3 yhteydessä on kuvattu.
8 73481
Tehtäessä päättömäksi kaksikerroksista kuivatusseulaa ovat seuraavat saumayhdistelmät erityisen hyviä: 1. Ylempi kerros: kudontasauma.
Alempi kerros: pistosauma vieraalla materiaalilla, joka on punottu kankaaseen. Tämä vieras materiaali voi olla metallia, polyesteriä, polyamidia ja vastaavaa.
2. Ylempi kerros: kudontasauma.
Alempi kerros: ompelukoneella neulottu yhteen.
3. Ylempi kerros: kudontasauma.
Alempi kerros: seulan päät hitsattu ja ompelulangalla neulottu päälle silmukkamaisesti.
4. (erityisen edullinen sovellutusmuoto)
Ylempi kerros: kudontasauma.
Alempi kerros: ei saumalla varustettu, alempaan kerrokseen jätetään jäljelle kulkusuuntaa vastaan osoittava pitempi seulankap-pale sauman etuosaan. Tämä seulankappale peittää kulkusuuntaan osoittavan katkaistun seulankappaleen, joka menee ulos taaemmasta sauma-osasta.
Edellä mainituissa tapauksissa 1-4 kulkevat saumat kulloinkin kudelankojen suunnassa, ja saumat voivat olla päällekkäin tai siirrettyjä pituussuunnassa.
5. Kuivatusseula katkaistaan diagonaalisesti ja ylempi ja alempi kerros neulotaan erikseen silmukkamaisesti. Saumat voivat olla päällekkäin tai siirrettyjä toistensa suhteen.
6. Ylempi kerros: kudontasauma.
Alempi kerros: julkaisun DE-OS 24 29 162 mukainen sisäänneu-lottu sauma (pistosauma useilla vyöhykkeillä, joissa loimilangat on vapautettu ainakin yhdestä kudekerroksesta) tai julkaisun DE-OS 27 00 390 (nauhasauma, muistuttaen reikäneuhalla varustettuja spi-raalisaumoja) tai julkaisun DE-OS 25 42 950 mukainen (takaisinku-dottu pistosauma).
7. Toinen kerros on liimattu tai hitsattu, kun taas toinen kerros on tehty päättömäksi kudontasaumalla.
Kolmi- ja useampikerroksisten kuivatusseulojen yhteydessä ilmenee erilaisten saumatyyppien vastaavia yhdistelymahdollisuuksia.
Valittaessa tiettyä saumaa kerrosta varten, on otettava olosuhteiden mukaan huomioon materiaali, josta kerros muodostuu. Niinpä 9 73481 eivät esimerkiksi kaikki materiaalit sovellu hitsaamiseen ja liimaamiseen .
Esimerkki
Esimerkissä kuvataan kaksikerroksisen seulan päättömäksi tekeminen kahdella päällekkäin sovitetulla kudontasaumalla.
Ylemmässä kerroksessa on neliniittinen ristitoimikassidos, jolloin loimilankojen halkaisija on 0,20 mm ja loimimäärä 28/cm. Kudelankojen halkaisija on 0,24 mm ja kudemäärä 22/cm.
Alemmassa kerroksessa on kolmitoimikassidos ja se muodostuu halkaisijaltaan 0,35 mm loimilangoista ja halkaisijaltaan 0,40 mm kudelangoista. Loimimäärä on 14/cm ja kudemäärä 11/cm.
Sideloimi on vedetty yksinkertaissidoksen sisään ja sen halkaisija on 0,17 mm. Sideloimimäärä on 4,7/cm.
Toisesta seulan päästä katkaistaan poikittaiskaistale 15 cm loimipituutta myöhemmin käytettävää keskikappaletta varten. Molemmissa seulanpäissä ja keskikappaleessa täytyy kudemäärän täsmätä tarkalleen. Sideloimi leikataan molempien seulakerrosten välistä kulloinkin 20 cm syvyydeltä ja poistetaan, niin että jäljelle ei jää yhtään sideloimen jäännöksiä.
Seulan alempi kerros kudotaan nyt päättömäksi (kudontasauma) niin, että saumaleveys on noin 6 cm loimien suunnassa. Tätä varten alemman kerroksen molemmista päistä poistetaan kudelankoja kulloinkin 20 cm leveältä alueelta, niin että syntyy 20 cm pituisia loimi-lankaripsuja. Seula kiristetään sitten saumalaitteeseen, kuten julkaisussa DE-AS 1 710 205 on kuvattu. Keskikappaleesta valitaan nyt 6 cm saumaleveyttä vastaavasti kaistale, joka käsittää 65 kudelan-kaa ja liittyy kerrospäiden sidoskaavaan. Nämä 65 kudelankaa vedetään nyt saumakoneen niisiin kolmitoimikassidoskaavassa. Saumako-neen niisien viriömuodostamisen johdosta voidaan nyt kulloinkin ensimmäisen loimilankaripsu kahdesta kerrospäästä palmikoida avattuun viriöön ja loimilankaripsut parsitaan kohdassa, joka on lähellä ensimmäistä kerrospäätä, ts. johdetaan ulos. Niisien jälleenkytkemi-sen jälkeen kytkentäaskeleen verran punotaan kulloinkin toiset loimilankaripsut, ja parsintakohdassa, joka on suhteellisen kaukana ensimmäisestä kerrospäästä, johdetaan ulos. Vastaavalla tavalla punotaan ja parsitaan muut loimilankaripsut. Alemman kerroksen kudonta-sauman valmistumisen jälkeen otetaan seula pois saumalaitteesta, 10 73481 käännetään, niin että vielä yhdistämätön kerros on ylöspäin, ja jälleen kiristetään paikoilleen.
Ylempi kerros tehdään nyt tarkalleen siten päättömäksi, kuten esitettiin alemman kerroksen yhteydessä, toisin sanoen, kerrosten yhdistettävistä päistä poistetaan kudelangat ja keskikappalees-ta loimilangat. Keskikappaleen kudelangat vedetään nyt sisään neli-toimikassidoskaaviossa, jolloin sisäänvedettyjen kuteiden määrä nyt on 128, jotta ylemmän kerroksen kudontasauma on yhtä leveä kuin alemman kerroksen kudontasauma.
Koska seula ennen päättömäksi tekemistä kiinnitettiin ja sen johdosta loimilankojen ja kudelankojen mutkalletaivutukset ovat kiinnitettyjä, loimilankaripsut ja keskikappaleen kudelangat liittyvät, kuten seulassa toistensa sisään, niin että seulan sidontakaa-vio jatkuu sauman sisällä. Kuivatusseulan välityksellä valmistetussa paperissa ei sen vuoksi ole todettavissa minkäänlaisia jälkiä saumasta.
Loimiripsujen ja kudelanko.jen punomisen jälkeen katkaistaan ulospäin viedyt loimilankaripsut.

Claims (10)

1. Kaksi- tai useampikerroksinen, päättömäksi tehty kuivatus-seula, jossa kerrokset on yhdistetty sideloimella, tunnettu siitä, että ainakin kaksi kerrosta (11, 12) tai kerrosten kaksi ryhmää on tehty päättömiksi erikseen ja että ainakin yksi kerros on ku-dontasaumalla tehty päättömäksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuivatusseula, tunnet-t u siitä, että yksittäisten kerrosten tai kerrosten ryhmien saumat on siirretty toistensa suhteen seulan pituussuunnassa.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuivatusseula, tunnet-t u siitä, että kaikki kerrokset (11, 12) on erikseen tehty päättömiksi kudontasaumalla.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kuivatusseula, tunnettu siitä, että paperia kannattavan kerroksen kudontasaumassa loimilangan päät on johdettu ulos paperia ei-kannattavalla puolella.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1, 2 tai 4 mukainen kuivatusseula, jossa on kolme tai useampia kerroksia, tunnettu siitä, että yhden kerroksen tai muutamien kerrosten päät kohtaavat toisensa tylpästi eikä niitä ole tehty päättömiksi, samalla kun muut kerrokset on tehty päättömiksi.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1, 2, 4 tai 5 mukainen kuivatus-seula, tunnettu siitä, että alinta kerrosta ei ole tehty päättömäksi ja seulan kulkusuuntaan osoittava alimman kerroksen pää menee limittäin seulan kulkusuuntaa vasten olevan alimman kerroksen pään kanssa ja sovitettu tämän ja muiden kerrosten väliin.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen kuivatusseula, jossa on kaksi kerrosta, tunnettu siitä, että ylempi kerros on tehty päättömäksi kudontasaumalla.
8. Menetelmä jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukaisen kaksi- tai useampikerroksisen kuivatusseulan tekemiseksi päättömäksi tunnettu siitä, että kaksi kerrosta tai kerrosten kaksi ryhmää on tehty erikseen päättömiksi, jolloin viimeiseksi päättömäksi tehty kerros tehdään päättömäksi kudontasaumalla. 12 7 3481
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, jolloin kudonta-saumaa valmistettaessa kankaan molemmissa päissä vapautetaan loimi-langat ottamalla ulos kudelankoja tietyn pituuden verran, kankaan päät kiristetään tarkalleen yhdensuuntaisesti tietyllä etäisyydellä ja vapautetut loirailangat punotaan kudelankojen kanssa samalla kun niisien välityksellä muodostetaan kudelangoista vire, tunnettu siitä, että kudelangat johdetaan ulos jo muodostetusta kudontasauman osasta sellaisessa kulmassa seulan tasosta, että syvällä olevat kudelangat ovat seulan tasossa tai sen yläpuolella.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se kulma, jolla kudelangat johdetaan ulos seulan tasosta, on niin suuri, että niidet eivät kosketa jo päättömäksi tehtyä kerrosta tai saumojen ollessa siirrettyjä toisia seulakerroksia. 13 73481
FI800011A 1979-01-25 1980-01-02 Flerskiktad avvattningsskikt, som aer gjord aendloes, och foerfarande foer att goera en flerskiktad avvattningsskikt aendloes. FI73481C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2902880A DE2902880C2 (de) 1979-01-25 1979-01-25 Verfahren zum Endlosmachen eines mehrlagigen Entwässerungssiebes und nach diesem Verfahren hergestelltes Entwässerungssieb
DE2902880 1979-01-25

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI800011A FI800011A (fi) 1980-07-26
FI73481B FI73481B (fi) 1987-06-30
FI73481C true FI73481C (fi) 1987-10-09

Family

ID=6061384

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI800011A FI73481C (fi) 1979-01-25 1980-01-02 Flerskiktad avvattningsskikt, som aer gjord aendloes, och foerfarande foer att goera en flerskiktad avvattningsskikt aendloes.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4311172A (fi)
EP (1) EP0013994B1 (fi)
AT (1) ATE5008T1 (fi)
CA (1) CA1120299A (fi)
DE (1) DE2902880C2 (fi)
FI (1) FI73481C (fi)
NO (1) NO152101C (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3025909C2 (de) * 1980-07-09 1983-07-14 Hermann Wangner Gmbh & Co Kg, 7410 Reutlingen Verfahren und Vorrichtung zum Herstellen einer Webnaht zwischen zwei Gewebeenden
DE3224187C2 (de) * 1982-06-29 1989-01-12 Hermann Wangner Gmbh & Co Kg, 7410 Reutlingen Verband-Gewebe als Bespannung für den Blattbildungsbereich einer Papiermaschine
US4557025A (en) * 1982-08-20 1985-12-10 Scapa-Porritt Limited Automatic seaming machine
US4706320A (en) * 1985-12-04 1987-11-17 Xerox Corporation Electrostatic charging and cleaning brushes
ATE56490T1 (de) * 1986-02-22 1990-09-15 Asten Group Automatische maschine zum verbinden zweier enden eines bandes.
DE3914533A1 (de) * 1989-05-02 1990-11-08 Heimbach Gmbh Thomas Josef Band fuer papiermaschinen
US5879777A (en) * 1997-06-19 1999-03-09 Asten, Inc. Modular papermaking fabric
FI110134B (fi) * 2000-12-18 2002-11-29 Tamfelt Oyj Abp Menetelmä puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas
US7005038B2 (en) * 2001-10-05 2006-02-28 National Wire Fabric, Inc. Belt-machine combination
DE102006042812A1 (de) * 2006-09-08 2008-03-27 Voith Patent Gmbh Band für eine Maschine zur Herstellung von Bahnmaterial, insbesondere Papier, Karton oder Tissue, und Verfahren zur Herstellung eines derartigen Bandes
DE102007008500A1 (de) * 2007-02-21 2008-08-28 Voith Patent Gmbh Pressband
US7513277B2 (en) * 2007-05-23 2009-04-07 Voith Patent Gmbh Low tensile creep belt
US7794555B2 (en) * 2007-09-05 2010-09-14 Albany International Corp. Formation of a fabric seam by ultrasonic gap welding of a flat woven fabric
US8597468B2 (en) * 2011-12-05 2013-12-03 Voith Patent Gmbh Joining process for a papermachine clothing
US10696008B2 (en) * 2013-03-15 2020-06-30 Rolls-Royce Corporation Textile material joining technique
USD771394S1 (en) * 2015-06-02 2016-11-15 Astenjohnson, Inc. Industrial textile panel
DE102021133505A1 (de) * 2021-12-16 2023-06-22 Voith Patent Gmbh Grundstruktur, Bespannung und Herstellungsverfahren

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1948411A (en) * 1931-01-23 1934-02-20 Eduard V Asten Endless belt and seam construction therefor
DE901256C (de) * 1941-02-09 1954-01-07 Antonius Kufferath Verfahren zur Herstellung einer Webenaht zum Endlosmachen von Metalltuechern, insbesondere fuer Papiermaschinen
FR952973A (fr) * 1947-08-25 1949-11-28 Procédé d'obtention d'une courroie sans fin, tissée
DE1056436B (de) * 1956-01-09 1959-04-30 Scapa Dryers Ltd Gelenkiger Verbinder fuer Riemen und Baender, insbesondere fuer Papiermaschinentrockenfilze
US3060547A (en) * 1959-10-23 1962-10-30 Johnson Wire Works Ltd Woven mesh joint forming
GB902503A (en) * 1960-04-01 1962-08-01 Thomas Hardman & Sons Ltd Improvements in the manufacture of felts for use in the manufacture of paper and other products
DE1710205C3 (de) * 1967-09-05 1978-10-05 Ateliers De Constructions Mecaniques Louis Cretin S.A., Vienne (Frankreich) Vorrichtung zum Endlosweben einer Gewebebahn
US3664907A (en) * 1970-02-02 1972-05-23 Huyck Corp Industrial conveyor belts
DE2455184A1 (de) * 1973-11-21 1975-05-22 Slaughter Philip H Gewebtes fourdrinierband
DE2429162A1 (de) * 1974-06-18 1976-01-08 Heinz Kerber Endlose verbindung von mehrlagigen trockenfilzen- und sieben
GB1488815A (en) * 1974-09-27 1977-10-12 Scapa Porritt Ltd Providing loops at a fabric end
US4006760A (en) * 1976-01-08 1977-02-08 Albany International Corporation Fabric connector seam
US4141388A (en) * 1977-03-23 1979-02-27 Albany International Corporation Paper machine dryer fabric
US4186780A (en) * 1978-12-15 1980-02-05 Albany International Corp. Seam construction for multi-layer felts
US4267226A (en) * 1979-09-19 1981-05-12 Wurttembergische Filztuchfabrik Fabric web and a method of making a fabric web for a dewatering machine

Also Published As

Publication number Publication date
FI73481B (fi) 1987-06-30
EP0013994B1 (de) 1983-10-12
CA1120299A (en) 1982-03-23
FI800011A (fi) 1980-07-26
DE2902880C2 (de) 1985-10-03
US4311172A (en) 1982-01-19
ATE5008T1 (de) 1983-10-15
NO152101B (no) 1985-04-22
EP0013994A1 (de) 1980-08-06
NO152101C (no) 1985-07-31
DE2902880A1 (de) 1980-07-31
NO800171L (no) 1980-07-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI73481C (fi) Flerskiktad avvattningsskikt, som aer gjord aendloes, och foerfarande foer att goera en flerskiktad avvattningsskikt aendloes.
US4749007A (en) Method for manufacturing cloth particularly for paper-manufacturing machine
FI87812B (fi) Beklaednad foer arkformningsdelen av en pappersmaskin
FI62576C (fi) Laostraodskarv foer flerskiktsfiltar
FI77488B (fi) Kompoundvaev som baerande plan foer papperformningsomraodet vid en pappersmaskin.
FI77284C (fi) Formeringsvira.
JP2563842B2 (ja) 抄紙用織地
FI80091B (fi) Flerskiktig pappersmaskinsvira.
FI70947B (fi) Formeringsvira
CA1134659A (en) Forming fabric seam and method of producing
US6349749B1 (en) Woven fabric
FI60046B (fi) Foerbindelsesoem foer vaevnader
FI110135B (fi) Menetelmä puristinhuovan valmistamiseksi ja puristinhuopa
FI88061B (fi) Maskinfilt samt foerfarande foer dess framstaellning
KR20010012283A (ko) 제지(製紙)용 표면에 통합된 결합 사(絲) 쌍을 가진 다층성형 직물
US6273147B1 (en) Papermaking fabric seam with additional threads in the seam area
KR20000069510A (ko) 다층/다수 심 프레스 직물의 심 완전성 개선
CA2247720C (en) Laminated multi-layered seam product with formed loops
US5915422A (en) Machine clothing having a seam, and spiral for use in such a seam
MXPA06012940A (es) Costura para telas multiaxiales para la fabricacion de papel.
US6079454A (en) Loop/tie-back woven loop seam press base
US6530398B1 (en) Multi-layer paper machine wire with weft binding yarns
ES2717333T3 (es) Textil de papelero no tejida
US6241081B1 (en) Modified spiral seam arrangement
CN114174590A (zh) 用于制造或加工纤维幅材的机器的网毯的基本结构及其制造方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: HERMANN WANGNER GMBH & CO KG