FI73120C - Foerfarande foer att fylla ett hoelje med en flytande produkt. - Google Patents

Foerfarande foer att fylla ett hoelje med en flytande produkt. Download PDF

Info

Publication number
FI73120C
FI73120C FI823912A FI823912A FI73120C FI 73120 C FI73120 C FI 73120C FI 823912 A FI823912 A FI 823912A FI 823912 A FI823912 A FI 823912A FI 73120 C FI73120 C FI 73120C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cover
filling
casing
product
loosening
Prior art date
Application number
FI823912A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73120B (fi
FI823912A0 (fi
FI823912L (fi
Inventor
Herve Duroyon
Original Assignee
Viskase Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Viskase Corp filed Critical Viskase Corp
Publication of FI823912A0 publication Critical patent/FI823912A0/fi
Publication of FI823912L publication Critical patent/FI823912L/fi
Publication of FI73120B publication Critical patent/FI73120B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73120C publication Critical patent/FI73120C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C11/00Sausage making ; Apparatus for handling or conveying sausage products during manufacture
    • A22C11/02Sausage filling or stuffing machines
    • A22C11/0245Controlling devices
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C11/00Sausage making ; Apparatus for handling or conveying sausage products during manufacture
    • A22C11/02Sausage filling or stuffing machines
    • A22C11/0209Stuffing horn assembly
    • A22C11/0218Stuffing horn assembly with multiple interchangeable stuffing horns, e.g. magazine arrangements

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Containers And Plastic Fillers For Packaging (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
  • General Preparation And Processing Of Foods (AREA)

Description

73120
Menetelmä päällyksen täyttämiseksi valuvalla tuotteella Förfarande för att fylla ett hölje med en flytande produkt
Keksinnön kohteena on ruokatavaratuotteen täyttäminen rypytettyyn päällykseen, ja erikoisesti menetelmä säädettävästi esi-kostutetun päällyksen käyttämiseksi siten, että vältetään tarve liottaa päällystä juuri ennen täyttämistä.
Tunnetaan ennestään täyttökoneita, jotka automaattisesti täyttävät ruokatavaratuotetta, kuten emulsiota, päällyspituuteen, joka on suoristettu rypytetystä varastosta, kokoavat päällyksen pään yhteen sen jälkeen, kun tuote on täytetty, sovittavat toisen sidossinkilän, sovittavat ensimmäisen sidossinkiIän seuraavaa tuotetta varten, ja tämän jälkeen erottavat tuotteen päällysvarastosta.
US-patenttijuikaisussa Re. 30 390 (Kupcikevicius ja kumpp) on selitetty tällaine täyttölaite, joka yleisesti on varsin hyväksytty, ja joka kykenee tarkasti säätämään tuotteen täytettyä halkaisijaa. Tässä koneessa käytetään mitoituskiekkoa tai -rengasta päällyksen venyttämiseksi suunnilleen sen suositeltuun täytettyyn halkaisijaan juuri ennen kuin päällys täytetään emulsiolla. Halutun päällyspituuden tultua täytetyksi suoritetaan kokoamis- ja sinkilöimiskäsittely välittömästi täyttösarven lähtöpään luona. Ryhmä kokoavia portteja puristaa päällyksen kokoon, minkä jälkeen toinen sidossinkilä sovitetaan. Kokoamiskäsittelyn helpottamiseksi siten, että se ei aiheuta täyttöpaineen haitallista suurenemista, saatetaan täyt tösarvella oleva kiristyshylsy liikkumaan eteenpäin ja taaksepäin siten, että muodostuu määrätty pituus löystynyttä päällystä, johon voidaan turvautua, kun kokoavat portit puristavat makkaran pään kokoon. Koska kokoaminen ja toisen sidossinkilän sijoittaminen suoritetaan välittömästi täyttösarven lähtöpään luona, on ensimmäisen sidossinkilän sovittaminen päällysvaraston päähän suoritettava jakson myöhemmässä vaiheessa sen jälkeen, kun sinkilöimispää on kierretty sidossin- 73120 kiToimisia itteen saattamiseksi toimimaan, tällainen neräkkäis-vaiheinen sinki1öimisiakso pyrkii lisäämään jakson pituutta. Tämä ei ole mikään vakava haitta suhteellisen suuria, viipa-loitavaksi tarkoitettua kokoa olevien makkaroiden valmistuksessa, jossa toisen sidossinkil än huolellinen sijoittaminen on tärkeää, koska kokonaisjakson huomattava osa kuhiu itse tävt-täm i skäs i t tel y s sä . Sitä mukaa kun makkarat tulevat yhä lyhyemmiksi ja ympärykseltään pienemmiksi , tulee s i nk i 1 ö imi sva i -heesta koko tävttöjakson yhä merkitvksel1isemoi osa.
Tässä tävttöjärjestelmässä (Pe 30 300) kaupallisesti kävtetvn oäällvksen esikostuttaa päällyksen valmistaja, mikä antaa useita etuja. Ensinnäkään ei ole mitään tarvetta oäälIvsoätkän liottamisesta käsittelylaitoksessa välittömästi ennen täyttämistä. Tämä edustaa merkityksellistä etua mukavuuteen nähden, koska tullaan toimeen ilman sitä aikaa, laitteistoa ja työtä, joita tähän asti on käytetty päällyksen liottamiseksi ennen täyttämistä. Koska lisäksi päällyksen vesipitoisuus on säädetyllä tasolla, tulee päällys käyttäytymään ennalta suunnitellulla tavalla täyttökoneessa. Koska lopuksi ei vaadita liotusta juuri ennen täyttämistä, voidaan Päällys rvoyttää suurempiin t i iv i stym i ssuhte i s i in niin, että suurempi pääliyspi tuus voidaan rypyttää määrätyn pituuden omaavaksi pätkäksi, mikä vähentää pätkän panostamisesta aiheutuvaa tävttökoneen oysäv-tysaikaa.
Automaattisen tävttökoneen eräs toinen tvvooi , joka on saavuttanut suosiota ainakin eräissä sovellutuksissa, kuten "oät-kityksessä", tunnetaan nimellä "Polvclip FCA-S (Model 3451)". Tämä konetyyppi on yleisesti selitetty U^-patenttijulkaisuissa 3 748 690 ja 3 872 543 (Niedecker). 8inki1öimisvaiheen pituus on tässä pätkitvskoneessa lyhennetty sovittamalla samanaikaisesti toinen sidossinkilä täytettyyn tuotteeseen ja ensimmäinen sidossinkilä päällyksen Päähän. Tällaisen samanaikaisen käsittelyn takia s ink ilftimismekanismi ei kuitenkaan pääse kokoamaan päällykseen suljettua tuotetta välittömästi täyttö-sarven luona. Käytännössä kaksi varsin lähellä toisiaan olevaa kokoamisoorttia koskettaa likimain koko täytettyyn ymoäryk- 3 73120 seensä täytettyä tuotetta päällyksen kokoamiseksi, minkä "jälkeen nämä portit loitontuvat toisistaan sivusuunnassa tilan muodostamiseksi siten, että kaksi sinkilää voidaan sijoittaa paikalleen. Kokoonouristamisen ia sivusuunta]sen loitontumisen aikana on osa tävtetvstä emulsiosta svriävtettävä. Kone kohdistaa Päällykseen pidötvsvoiman ulkopuo1 isen pidätys 1 a i t teen avulla, ioka voidaan saattaa etenemään siten, että se tehokkaasti pienentää tätä pidätvsvoimaa niin, että Päällvs voidaan vetää täten vapautetusta varastosta mainitun svriävtvneen emulsion vastaanottamiseksi.
Sen seikan seurauksena, että käytetään ulkopuolista pidätvs-laitetta, on kuitenkin pääl lyksen tuleva 1. ihamassa ainoa käytettävissä oleva keino päällyksen venyttämiseksi kokoonsa. Tämä on todettu hyväksyttäväksi täysin liotettua päällystä käytettäessä, koska tällainen päällys on suhteellisen taipuisa ja lihamassa täten voi venyttää sen kokoonsa. On kuitenkin todettu, että yritettäessä käyttää tätä menetelmää paljon vähemmän taipuisan, säädettävästä es i. kostutetun oääl lyksen yhteydessä, nousee tävttöoaine arvoihin, jotka usein johtavat päällyksen rikkoutumiseen tai ensimmäisen sidossinki Uin pettämiseen .
Lähemmin selitettynä päällys, joka on säädetysti esikostutettu kaupallisesti hyväksyttävään vesipitoisuuteen (esim. noin 20 paino-%) on paljon vähemmän taipuisa kuin tävsin liotettu päällys. Tämän seurauksena voivat tävttöoaineet esikostutettua päällystä käytettäessä olla FCA-S-pätk i tvskoneessa 2 tai 3 kertaa suuremmat kuin ne paineet, jotka esiintyvät tävsin liotettua päällystä käytettäessä. Tämä huomattavasti suurentunut täyttöpaine suurentaa kaikkia niitä ongelmia, iotka liittyvät sinkilän pysymiseen tuotteessa. Nämä ongelmat ovat erikoisen vakavia lyhyitä tuoteoätkiä täytettäessä.
Säädettävasti esikostutettua päällystä tällaisessa pätkitysko-neessa käytettäessä ja samalla rajoitettaessa tävttöpaineet arvoihin, jotka eivät johda päällyksen tai sinkilän pettämiseen, on todettu edullisimmaksi käyttää mitoitusrenqasta, joka 4 73120 on selitetty US-patenttijulkaisussa 4 007 761 (Beckman), joka julkaisu sisällytetään tähän yhteyteen viiteenä. mitoitusronkaan ympärys valitaan siten, että se venvttää oääll.yksen suunnilleen sen suositeltuun täytettyyn halkaisijaan niin, että päällykseen tulevan emulsion ainoastaan on täytettävä päällvs mutta aiheuttamatta mitään tai vain vähäistä 1isävenvtvstä.
Mitoi tusrenkaan sovittaminen päällykseen tämän venyttämiseksi haluttuun kokoon täyttökoneessa aiheuttaa valitettavasti lisäongelmia, koska mi toi tusrenqas kehittää 1isänidätvsvoiman , joka on liian suuri siinä tapauksessa, että se yhdistetään edellä selitetyn FCA-s-pätkitvskoneen pidätysvoimaan.
Edellä mainitussa Re 30 390 patenttijulkaisussa selitetyssä koneessa on lövsäämislaite, jossa edestakaisin liikkuva paine-ilmasvlinteri siirtää kiristyshvlsyä edestakaisin löystyneen päällyksen säädetyn Pituuden muodostamiseksi, mikä huomattavasti pienentää tämän löystyneen pituuden oidätvsvoimaa. Löystynyt päällys on käytettävissä kokoavien porttien vedettäväksi kokoon kokoamis- ja s inki löimiskäs i. ttelyssä . Ro 30 390-koneen sen jakson pituus, äoka liittyy kokoamiseen ia toisen sidos-sinkilän sovittamiseen, on suuruusluokkaa 1 tai ?. sekuntia niin, että voidaan käyttää kahteen suuntaan toimivaa paineil-masvlinteriä kiristvshvlsyn edestakaiseen liikuttamiseen. Tämän löysäämisratkaisun suora sovellutus F^A-S-aätkitvskoneen samanaikaisesti toimivaan kaksois-sinkiloimisiaitteeseen tulisi kuitenkin johtamaan sinkilöimisjakson ajallisen pituuden luvattoman suureen pitenemiseen.
US-patenttijui kaisun 4 007 761 mi toituskiekon käyttäminen johtaa siihen, että oääldvs saatetaan menemään mi toitusrenkaan ylitse ja tiivistysrenkaan läpi (joka estää emulsion takaisin-virtauksen) , minkä jälkeen päällys täyttyy ruokatavaratuot-teella tävttösarvesta. Tävttöoaineen säätämiseksi siten, että saavutetaan tuotteen haluttu koko, on mitoitusrenkaan ja tiivistysrenkaan välinen etäisyys säädettävissä siten, että voi- 5 73120 daan vaihdella päällyksen kulmana näiden molempien renkaiden välillä niin, että kehittyy riittävän suuri oidätysvoima oääl-lyksen saattamiseksi täyttymään haluttuun kokoon.
Kun haluttu tuotemäärä on täytetty oää 1 1vkseen , pysäytetään ruokatavarapumppu, ia mitoitus- ja tiivistysrenkaiden välinen yhteistoiminta iatkuu ia vaikuttaa sitä tuotteessa vallitsevaa painetta vastaan, ionka alkuperäinen pidätvsvoima aiheutti. Jos yritettäisiin suorittaa kokoaminen ia si nkilöiminen tässä tilanteessa, olisi tuloksena paineen liikasuureneminen tuotteessa.
Keksinnön yhteenveto mämän keksinnön mukaan on todettu, että naineen riittävä oie-neneminen voidaan saavuttaa ja päällyksen . lisämäärä saattaa etenemään siirtämällä tiivistvsrengas ooi s näin mitoitusren-kaasta kokoamisen alkaessa. Tällä toiminnalla saavutetaan useita etuia.
Ensinnäkin saavutetaan se etu, että vaikka t i. ivi stvsrenqas ei merkityksellisesti tarraudu päällykseen tuotteessa vallitsevan paineen ia tiivistvsrenkaan luona olevan tuotteen suurentuneen koon takia, pyrkii tiivistyrenqas siirtämään tuotetta ia päällyksen lisämäärää kohti sarven päätä, mikä iohtaa naineen paikalliseen pienenemiseen.
Vieläkin tärkeämpää kuitenkin on, että suurentamalla ti ivi s-tysrenkaan ia mitoitustenkaan välistä etäisyyttä, pienennetään renkaiden välillä olevan kiristetyn päällvsseomentin kulmaa, mikä pienentää pidätvsvoimaa. Tämän seurauksena sinkiloimiskä-sittelyn kokoamis- ja erottamisvaiheiden aikana kehittyneet voimat ennen kaikkea pyrkivät tasoittumaan edellä mainitun paineen paikallisen pienenemisen takia. Tärkeämpää on kuitenkin se seikka, että mahdollisesti kokoamisen ia s inki 1 öimisen aikana tarvittava päällyksen lisämäärä on saatavissa rypytetystä oäällysvarastosta, koska pidätysvoima pienenee päällykseen kohdistuvien kitkavoimien pienenemisen takia, mikä aiheu- 6 73120 tuu mitoitusrenkaan ja tiivistysrenkaan välisestä muuttuneesta sijainnista (eli näiden renkaiden välisestä suurentuneesta etäisyydestä). Näin ollen ei esiinny taipumusta tuotteen paineen suurenemiseen yli hyväksyttävien rajojen, koska päällykseen kohdistuva pidätvsvoima on pienentynyt päällykseen vaikuttavien pienentyneiden kitkavoimien ta"kia, minkä osoituksena on ti ivi stysrenqasta siirtämällä saavutettu pääl lvsseqmentin muodostama pienentynyt kulma.
US-patenttijui kaisussa 4 164 057 (varsinkin sarakkeessa 3 riveillä 18...49) ja US-patentti julkai sussa Re 30 390, jotka molemmat sisällytetään tähän yhteyteen viitteenä, on sooivasti selitetty teoria, johon perustuu tämä menetelmä paineen suurenemisen estämiseksi yli hvväksyttävien rajojen.
On myös todettu, että käyttämällä edellä selitetyn löysäämis-järjestelmän parannettua versiota (toisin sanoen nopeampaa käyttöaikaa) yhdessä mitoitusrenkaan ja siirrettävissä olevan tiivistystenkään kanssa, voidaan saavuttaa emu 1 siooaineen muita edullisia pienenemisiä.
Keksinnön kohteet
Edellä esitetyn perusteella on keksinnön yleisenä tarkoituksena helpottaa säädettävästä esikostutetun rvovtetvn nää1 ivksen kävttöä koneissa, iotka toimivat edellä mainitun oätkitvsko-neen tavoin.
Tätä tavoitetta täytettäessä on keksinnön eräänä tarkoituksena tehokkaasti käyttää mitoitusrenqasta tällaisen päällyksen esikiristämiseksi ennen täyttämistä ja täten pienentää tarvittavaa täyttöpainetta, kun mitoitusrenqasta käytetään yhdessä siirrettävissä olevan tiivistysrenkaan kanssa.
Keksinnön tavoitteen toteuttamiseksi edelleen on keksinnön eräänä kohteena lisätä oätkityskoneeseen lövstämisvä1ine, edullisesti nopeasti toimiva 1övstämisvä1ine , joka valinnaisesti saatetaan vhteisvaikuttamaan mitoitusrenkaan ja siirret- 73120 tavissa olevan ti ivi stysrenkaan kanssa, mikä iövstämisväline tulee säädettäväsr- muodostamaan halutun lisämäärän löystynyttä oäällystä ilman, että tämä sanottavsti. pidentää sinkilöi-misvaiheen Dituutta,
Keksinnön eräänä toisena tarkoituksena on suorittaa kokoamisia sinki1öimiskäsittelyt ilman, että oaine merkityksellisesti nousee täytetyssä tuoteessa.
Keksinnön muut kohteet ja edut selitetään seuraavassa yksityiskohtaisesti .
Keksinnön yksityiskohtainen selitys
Kuvio 1 näyttää perspekti iviesi tyksenä oä tk i tyskoneen erästä osaa, joka kone on muunnettu tämän keksinnön erään suoritusmuodon mukaan.
Kuviot 2...5 esittävät osaleikkauksina kuvion 1 nävttämän suoritusmuodon kokoavien porttien kokoonouristamis- ia loiton-tami svaiheita.
Kuviot 6 ja 7 havainnollistavat yksityiskohtaisesti tiivistvs-renkaan ja mitoitustenkaan yhteistoimintaa päällystä pidättävän voiman kehittämiseksi koneen tvyni11 isissä tävttö-ia kokoani is/s inkilöimisäSennoissa.
Kuvio 8 esittää keksinnön erästä vaihtoehtoista suoritusmuotoa, johon on lisätty nooeasti toimiva lövsäämisiärjestelmä.
Kuviot 9...11 esittävät osaleikkauksina kuvion 1 mukaisen vaihtoehtoisen suoritusmuodon kokoonpur istami s- ja loitonta-misvaiheita.
Kuvio 12 esittää löysäämismekanismia päältä oäin kuvion 8 viivan 12-12 kohdalta katsottuna.
73120
Kuvio 13 esittää 1övsäämismekanismia kuvion 12 viivan 13-13 kohdalta sivulta katsottuna.
Kuvio 14 esittää lövsäämislaitteen siirtoelementtejä kuvion 12 viivan 14-14 kohdalta tehtynä osaleikkauksena.
Kuviot 15a...15c esittävät diaqrammeina kuvion 14 mukaisten siirtoelementtien liikettä.
Vaikka keksintö seuraavassa selitetään eräiden edullisina pidettyjen suoritusmuotojen yhteydessä, ei tarkoituksena o1 e rajoittaa keksintöä näihin suoritusmuotoihin, tarkoituksena on päinvastoin peittää kaikki vaihtoehdot, muunnokset ja vastaavanlaiset ratkaisut, jotka lankeavat oheisten patenttivaatimusten määrittelemän keksinnön ajatuksen ia tavoitteen puit-teisi in.
Kuvio 1 näyttää edellä mainitun FCA-S-tävttökoneen erästä osaa, jonka koneen vhteydessä keksinnön mukaista menetelmää voidaan soveltaa. Täyttökoneessa on tavanomaisesti toimitettuna revolverioää 20. johon on sovitettu kaksi tävttösarvea 21 , 22. Koneessa on kiertoväline 23, jossa on säppi 24, joka lomittuu revolver ioään loviin, esim. loveen 25, revolverioään kiertämiseksi kannatusakselin 26 vmpäri. Kuvatussa tilanteessa täyttösarvi. 21 on toiminnallisessa asennossa, jossa sarven varaan sovitettu päällysvarasto 27 on valmiina täytettäväksi ruokatavaratuotteella ruokatavarapumpusta, joka kaaviollisesti on näytetty kohdassa 31, täytettyjen ja sinkilöitvjen makkaroiden 28 valmistamiseksi, jotka makkarat siirtyvät koneesta kuljettimen 29 varassa. Toinen päällysvarasto 3(1 on sovitettu sarvelle 22 valmiina kierrettäväksi toiminnalliseen asentoon sen jälkeen, kun päällysvarasto 27 on kulunut loppuun.
Täyttökoneessa on mvös kaupallisesti toimitettuna kokoamin- ia s ink i lö imismekanismi, ionka eräs osa on näytetty kohdassa 40. Itse sinki l.öimisl a i tetta ei ole nävtettv varsinaisen keksinnön esittämiseksi selvemmin. Sinki. löimislaite toimii kuitenkin käytännössä tavanomaiseen tanaan toisen sidossinki1 in sovitta- 73120 miseksi päällyksen jälkipäähän päällykseen suljetun täytetyn tuotteen sulkemiseksi, ja ensimmäisen sidossinkilän sovittamiseksi päällyksen sulkemiseksi siten, että muodostuu seuraavan tuotteen alkupää, minkä jälkeen veitsi saatetaan toimimaan päällykseen suljetun tuotteen erottamiseksi sinkilän sulkemasta oäällysvarastosta.
Kokoamismekanismia 40 yksityiskohtaisemmin tarkastettaessa nähdään, että siinä on kaksi paria yhteisto imivia yleisesti V-muotoisia tartuinleukoja (joista eräissä tapauksissa käytetään nimitystä "levitvstanqot"), jotka on sovitettu kääntymään yhteisen akselin 41 ympäri.. Toisen sidoksen tartuin (lähinnä täytettyä tuotetta oleva tartuin) käsittää vläleuan 42 ja alaleuan 43, ja ensimmäisen sidoksen tartuin (lähinnä päällys-pätkää oleva tartuin) käsittää vläleuan 44 ja alaleuan 45. Parittaisten leukojen pitämiseksi samalla linjalla on kummassakin alaleuassa kouru 46, 47, jossa vläleuka liikkuu, kun tarttuimet kääntyvät toisiaan kohti ja toisistaan poispäin.
Kuvio 1 näyttää tarttuimien normaalia käyttöasentoa, jossa leuat ovat auki niin, että muodostuu huomattavan suuri aukko 48, jonka läpi täytetty tuote pääsee menemään. Haluttaessa koota yhteen ja sinkilöidä tuote saatetaan leuat kääntymään akselin 41 ympäri ei näytettyjen liikeelleoanevien välineiden avulla ja asettumaan kuvion 4 näyttämään asentoon. Nähdään, että muodostuu hyvin kokoonpuristunut aukko 49 niin, että aukossa oleva päällys tulee yhteenkootuksi ja siitä saadaan tiukka ote.
Päällyksen jälkipään muodostamiseksi ja riittävän tilan ai-kaansamiseksi sinkiläoarin sovittamista varten, on tarttuimien kokoonpuristavan vaikutuksen lisäksi tartuinleuat 42, Ή sovitettu liikkumaan aksiaalisesti poispäin leuoista 44, 45 ja asettumaan kuvion 5 näyttämään asentoon. Leuat tarttuvat päällykseen riittävän tiiviisti siten, että lihaemulsio siirtvv Oäällysseqmentistä 50. Järjestelmän jouduttua kuvion 5 näyttämään asentoon kaksi sinkilöimislaitetta sovittaa tavalliseen tapaan toisen sidossinkilän täytettyyn tuotteeseen ja ensim- 10 731 20 maisen sidossinkilän valmiiksi seuraavan tuotteen täyttämistä varten, minkä jälkeen veitsi katkaisee päällyksen s inki1öiden välistä tuotteen erottamiseksi. Tarttuimet palautuvat tämän jälkeen kuvion 1 näyttämään asentoon niin, että seuraava tuote voidaan täyttää.
Pätkäntäyttökoneessa on kaupallisesti toimitettuna ulkopuolinen pidätyslaite, esim. sellainen kuin on näytetty em. Nie-decker-patenttijulkaisussa. Tämän laitteen tehtävänä on kehittää pidätysvoima tarrautumalla kehän vmoäriltä päällykseen lähellä täyttösarven lähtöoäätä. Kuten tämän alan ammattimiehet tietävät, voidaan tämän ulkopuolisen pidätvsl aitteen tar-rautumisvoimaa suurentaa tai pienentää täyttöoaineen suurentamiseksi tai pienentämiseksi. Käytännössä saavutetaan määrätty pidätysvoima, joka pyrkii kehittämään paineen, ioka täyttää tuotteen haluttuun ympärykseen, männän nätkäntäyttökoneen aikaisemmissa kaupallisissa sovellutuksissa käytetään täysin liotettua päällystä, joka on verrattain taipuisa. Ulkopuolinen pidätyslaite säädetään kehittämään riittävän suuren paineen siten, että päällykseen joutuva lihamassa venyttää päällyksen suunnilleen sen haluttuun täytettyyn ympärykseen. Eräissä tapauksissa kone voidaan saattaa toimimaan siten, että se ei täydellisesti täytä Päällykseen suljettua tuotetta, ja tämän jälkeen suurentaa tuotteen painetta sinkiloimi sjakson kokoa-mis- ja loitontamisvaiheen aikana. Toisissa tapauksissa, kuten on selitetty Niedecker-patenttijulkaisuss a 3 748 6^0, jossa ensisijaisena pidätyslaitteena on ulkopuolinen pidätin, on suhteellisen yksinkertaista siirtää tätä pidätintä keinona päällyksen lisämäärän vapauttamiseksi tai pidätysvoiman pienentämiseksi tarkoituksella aikaansaada päällyksen lisämäärä, jota voidaan käyttää sinkilöimisjakson kokoamin- ja erottamis-vaiheessa.
On todettu, että ulkopuolisen pidätyslaitteen käyttäminen ei sovellu säädettävästi esikostutettua päällystä varten (jonka vesipitoisuus on esim. noin 20 oaino-%), koska tävttöoaineet, jotka tarvitaan lihamassan saattamiseksi venyttämään päällyksen sen haluttuun täytettyyn ympärykseen, ovat niin suuret, 11 73120 että paine pyrkii painamaan pois ensimmäisen sidossinkilän päällyksen päästä sen sijaan, että paine suoristaisi oäällyk-sen ja täyttäisi tuotteen. Vaihtoehtoisesti täyttöoainetta voidaan pienentää, mutta tällöin tuotteen aiitäyttyrni sen kustannuksella .
On todettu mahdolliseksi käyttää oätkäntävttökonetta seuraa-vassa yksityiskohtaisesti selitetyllä tavalla siten, että tämä kone täydellisesti sopeutuu säädettävästi esikostutetun päällyksen käyttöön ilman vaaraa päällyksen rikkoutumisesta tai sinkilöiden poisoainautumisesta. Tävttöoaineen pienentämiseksi hallittaviin tasoihin, mutta silti tuotteen täyttämiseksi haluttuun kokoon käytetään ennen kaikkea välineitä päällyksen esikiristämiseksi suunnilleen sen suositeltuun täytettyyn ympärykseen ennen täyttämistä. Tätä varten on kuvion 1 näyttämässä kummassakin es i kostutetussa oääl.1 vsvar astossa 27, 30 mitoitusväline 60, jonka ympärys on hyvin lähellä tuotteen haluttua täytettyä ympärystä siten, että oäällvs venyy suunnilleen haluttuun kokoon, kun se suoristuu ja siirtvv renkaan ylitse. Luullaan, että päällvs tällä tavoin siirtyessään renkaan ylitse venyy siten, että se ainakin väliaikaisesti asettuu kokoonsa, mikä vähentää täyttöpainetta. Tämän seurauksena päällykseen tunkeutuvan lihan on ainoastaan aikaansaatava päällyksen vähäinen lisävenyminen. Tämän ansiosta täyttöoaine voidaan pienentää tasoon, joka on sopiva päällyksen vetämiseksi mitoitustenkaan 60 ylitse, ja päällys voidaan täyttää sen ollessa tässä väliaikaisesti asettuneessa tilassa haluttuun täytettyyn kokoon käyttämättä liian suurta täyttöpainetta.
Kuvio 2 esittää erikoisesti mitoitusrengasta 60 ja päällyksen suoristettua osaa 61, joka siirtyy tämän renkaan vlitse ja tulee venytetyksi suunnilleen päällyksen suläetun tuotteen 28 kokoon. Ensimmäinen pidätyslaite on mi toitusrengas 60, ja koska rengas on kooltaan kiinteä, ei sitä voida käyttää vaih-televana tekijänä pidätysvoiman pienentämiseksi. On ennestään tunnettua saattaa mi toitusrengas 60 liikkumaan edestakaisin päällyksen löystyneen pituuden kehittämiseksi ja sen sovittamiseksi sinkilöimisjaksoon, kuten on näytetty esim. em. Re 12 731 20 30 390 patenttijulkaisussa (Kupcikevicius) . Mitoi tusrenkaan saattaminen liikkumaan edestakaisin yhdessä siihen kiinnittyneen päällysvaraston kanssa voi kuitenkin kuluttaa liian pal-jon aikaa, varsinkin pieniä oätkiä täytettäessä.
Kuvion 2 näyttämällä tavalla mitoitusrenkaan 60 kanssa yhteistoimi i oitimen 65 varassa oleva tiivistysrenqas 63. Näiden molempien renkaiden välissä oleva päällyksen kiristynyt seq-mentti 70 on huomattavan suuressa kulmassa täyttämisen aikana, kuten kuviossa 2 on näytetty. Mitoitusrenkaan 60 ia tiivistys-renkaan 63 välistä etäisyyttä säädetään mekanismilla 100 siten, että syntyy haluttu pidätysvoima halutun tävtetvn koon omaavan tuotteen valmistamiseksi. Kuvioista 1 ia 2 nähdään, että säätömekanismi on asennettu kiinteään ulokkeeseen 110, ja että siinä on yhdyskaapel i 111, ionka varassa on siirrettävään mutteriin 113 lomistunut iohtoruuvi 112. Mutteri 113 on kiinnitetty ulokkeeseen 116, joka nuolestaan on kiinnitetty piti-meen 73. Tämä pidin on lovettu kohdassa 73a siten, että se painautuu oäällysvarastoa 27 ja mitoitusrenqasta 60 kannattavaan muovioutkeen 71. Säätönupin 115 asennon säätäminen muodostaa mitoitusrenkaan 60 ja tiivistysrenkaan 63 välisen määrätyn etäisyyden. Pidätysvoiman säätäminen tällä tavoin asettaa molemoien renkaiden väliin sovittuvan oääl1ysseqmentin 70 kulman ja kohdistaa täten päällykseen voimakomponentin, joka on yhdensuuntainen täyttösarven akselin kanssa. Täyttökäsitte-lypaineen on voitettava tämä voimakomponentti.
Keksintöä sovellettaessa käytetään välineitä, jotka myötävaikuttavat päällyksen siirtämisessä oitkin tävttösarvea liiallisten paineiden välttämiseksi täytetyssä oäällyksessä , jolloin samalla päällvsseqmentin 70 kulma pienenee siten, että voimakomponentti, joka tarvitaan lisäoäällyksen 61 vetämiseksi mitoitusrenkaan 60 ylitse, oienenee. Koska täytetyllä tuotteella on haluttu halkaisija, joka määräytyy pidätysvoimien suuruudesta elementtien ollessa kuvion 4 näyttämässä asennossa, varmistaa pidätysvoiman vähentäminen sen, että päällyksen 13 731 20 mahdollinen lisämäärä, joka tarvitaan leukojen erottamiseksi kuvion 5 näyttämällä tavalla, on saatavissa oäällvsvarastosta 27 sen sijaan, että suurennettaisiin tuotteen painetta.
Kuten piirustuksissa on kaavioi!isesti kuvattu, on oitimessä 16 välineet 200 pitimen siirtämiseksi (vhdessä sen kannattaman tiivistysrenkaan 63 kanssa) aksiaalisesti pitkin täyttösarvea.
Välineisiin 200 sisältyy naineilmasvlinteri 201, joka kohdassa 202 on kiinnitetty täyttökoneeseen, ia jossa on kävttötanko 203 yhdyskappaleen 204 siirtämiseksi pitkin kahta johdetta 205, 206, jotka myös on kohdissa 207, 208 kiinnitetty täyttö-koneeseen. Yhdvskappäle 204 on kiinnitetty (ks. esim. kuviota 2) esim. hitsaamalla kantimeen 65. Sylinterin 201 käynnistäminen saattaa vhdyskappaleen 204 ja siihen kiinnitetyn kantimen 65 siirtymään vasemmalle ja siirtämään tiivistysrenkaan 36 suunnilleen tävttösarven päähän. Sylinteri 201 on FCA-S-pätki-tvskoneen eräs elementti, joka ohjauspiirin vaikutuksesta on sovitettu siirtymään vasemmalle juuri sinkilöimisiakson alussa, ennen kuin kokoavat portit koskettavat täytettyä tuotetta.
Näin ollen on kuvion 3 näyttämällä tavalla sen jälkeen, kun haluttu tuotemäärä on täytetty oääl!vsvarastoon ja ruokatava-rapumopu on pysäytetty, kokoamis- ja. s inki1öimiskäsittelyn ensimmäisenä vaiheena kantimen 65 ja siihen kiinnitetyn tii-vistvsrenkaan 63 siirtyminen suunnilleen kuvion 3 näyttämään asentoon. Koska renkaan 63 sisäpinnan ja renkaan ympäröimän päällyksen välillä ei ole mitään sanottavaa tarrautumista tuotteessa 28 vaikuttavan paineen ja tuotteen suurentuneen koon takia, siirtyy pää 1lysvaraston eräs osa vasemmalle tiivistystenkään liikkeen vaikutuksesta. Tämä vaikutus korostuu sen ansiosta, että renkaan edetessä päällysseqmentin 70 kulma pienenee, mikä pienentää sitä voimaa, joka tarvitaan päällyksen lisämäärän vetämiseksi mitoitusrenkaan 60 ylitse päällys-varastosta 27.
Päällyksen siirtymisen seurauksena, jolloin mitään lisätuotetta ei tule syötetyksi täyttösarvesta päällyksen siirtyessä, tapahtuu tuotteessa naineen pieneneminen. Tämä paineen piene- 731 20 14 neminen on hvödvksi, koska sen ansiosta saadaan sijoitetuksi ainakin osa siitä siirtyneestä emulsiosta, jonka syynä on tuotteen 28 kokoonpuristaminen kokoamismekanismin vaikutuksesta. Kuten kuviossa 4 on näytetty, sulkeutuvat vastakkain sijaitsevat kokoamisportit 42, 43 ja 44, 45 tuotteen kokoonpu-ristamiseksi niin kuin kohdassa 49 on näytetty, sen jälkeen kun kännin 65 ja tiivistysrenqas 63 ovat edenneet vasemmanpuoleiseen ääriasentoon. Kokoami skäs i t telyn aikana syrjäytynyt, emulsio tulee ensin sijoittumaan edellä juuri selitetyn paineen pienenemisen seurauksena. Tiivistysrenkaan 63 ja mitoitustenkaan välisen kiristyneen päällyssegmentin 70 suhteellisen pienen kulman ansiosta tarvitaan lisäksi paljon pienempi voima päällyksen lisämäärän vetämiseksi renkaan ylitse varastosta 27, mikä voima varmasti on pienempi kuin tarvittaisiin päällyksen täyttämiseksi. Tämän seurauksena voidaan mahdollinen päällyksen lisämäärä, joka tarvitaan kuvion 4 näyttämän kokoonpuristusvaiheen aikana, vetää varastosta, mikä estää tuotteessa vaikuttavan paineen haitallisen suurenemisen yli alussa saavutetun paineen.
Kuvio 5 näyttää loitontamismekanismin loitontamisvaiheen toimintaa, jossa portit 42, 43 siirtyvät vasemmalle poispäin kiinteistä porteista 44, 45 päällyksen jälkinään 50 muodostamiseksi. Vaikka eräissä tapauksissa voi olla eduksi saattaa portit 42, 43 tarttumaan tuotteeseen tiukemmin kuin portit 44, 45 ja täten varmistaa, että päällyksen koko luisuminen tapahtuu viimeksi mainittujen porttien luona, ei tämä useissa tapauksissa ole välttämätöntä keksinnön mukaista menetelmää käytettäessä. Näin on asianlaita päällyksen pienentyneen kulman 70 ja tästä johtuvan pienentyneen pidätysvoiman ansiosta, koska pääl.lysvar asto 27 tällöin on käytettävissä loitontamisen aikana mahdollisesti tarvittavan päällyksen lisämäärän syöttämiseksi, mikä vähentää paineen suurenemista täytetyssä tuotteessa.
Järjestelmän jouduttua kuvion 5 näyttämään asentoon sovitetaan kaksi sinkilää päällyksen jälkioäähän 50, ja sinkilöiden välissä oleva päällvs katkaistaan täytetyn tuotteen 28 erotta- 15 73120 miseksi pää11 ysvarastosta. Tämän jälkeen portit avataan kuvion 2 näyttämään asentoon ja numoou käynnistetään uudelleen seu-raavan makkaran täyttämiseksi. Täyttäminen käynnistetään juuri ennen kuin kännin 65 ja sen varassa oleva t i i vi s tys r enq as 63 siirtyy Kuvion 2 näyttämään normaaliin "tävttämisasentoon". Tapahtumien tämä järjestys antaa tulokseksi pienen pidätysvoi-man täyttämisen alussa naineen liiallisen suurenemisen estämiseksi päällyksessä emulsion alkuvirtauksen seurauksena.
Erään vaihtoehtoisen toimintajärjestyksen mukaan voitaisiin kännin 65 ja sen varassa oleva tiivistysrenqas 63 siirtää kuvion 2 näyttämään asentoon vaiheessa, iossa portit ovat sulkeutuneina ja ennen kuin emulsiopumoou saatetaan uudelleen toimimaan. Täten saataisiin syntvmään päällyksen lisämäärä eli "etulövstymä", johon voisi sijoittua edellisestä täyttöjaksos-ta jäljellä oleva emulsio 75, joka on sulkeutunut päällvsosaan 74. Täten voidaan vaihtoehtoisella tavalla välttää oäällyksen tai etupuoliseen sinkilään kohdistuva liian suuri paine sen jälkeen, kun emulsiopumppu on uudelleen käynnistetty.
Kuviot 6 ja 7 näyttävät yksityiskohtaisesti, miten tiivistys-renkaan ja mitoitusrenkaan suhteelliset asennot vaikuttavat pidätysvoimaan, joka kohdistuu päällykseen.
Kuvion 6 mukaan on nylonia oleva tiivistysrenqas 63 määrätyn täyttöjakson aikana tiiviimmin asetetussa tävttöasennossa suuren tiheyden omaavaa polyetyleeniä (HOPE) olevaan mitoitus-renkaaseen 60 nähden. Päällyksen seqmentti 70, joka sijaitsee tiivistysrenkaan ja mitoitusrenkaan välillä, muodostaa kulman /3 5 täyttösarven 21 pituusakselin 81 kanssa, ja on kitkakoske-tuksessa tiivistystenkään 63 sisäreunan 64 pintaosan Θ5 ja mitoitustenkaan 60 ulkoreunan 66 ointaosan 0$ välissä. Päällyksen yhdistetyt kosketusalueet, jotka on merkitty ¢5 ia 05, ovat verrannolliset niihin kitkavoimiin, jotka lisättvnä epäilyksen vakiona pysyvään pidätysvoimakomponenttiin, jonka mitoitustenkaan venytystoiminta on kehittänyt, muodostavat Päällykseen kohdistuvan hetkellisen koko pidätysvoiman.
16 73120
Kuviosta 7 nähdään tiivistvsrengas 63 siirtyneenä kokoamis- ja sinkilöimisasentoon, jossa tämän tiivistysrenkaan ja mitoitus-renkaan 60 välinen etäisyys on asetettu määrättyyn maksimiarvoon määrättyä täyttöjaksoa varten. Tiivistysrenkaan ja mitoitustenkaan välillä oleva päällyssegmentti 70, joka muodostaa merkityksellisesti pienemmän kulman tävttösarven pituusakselin 81 kanssa kuin täyttöasennossa, on kitkakosketuksessa tiivistystenkään 63 sisäreunan 64 ointaosan Qc ja mitoitus-kiekon 60 ulkoreuna pintaosan kanssa. Nähdään, että koska &c ja 0C ovat merkityksellisesti pienemmät kuin ja 0S, ovat päällykseen kohdistuvat kitkavoimat suhteellisesti pienemmät kokoamis- ja sinkilöimisasennossa kuin täyttöasennossa. Koska mitoitusrenkaan päällystä säteittäisesti venyttävän voiman kehittämä oidätvskomponentti on muuttumaton täyttö- ja kokoa-missinkilöimisasentojen välillä, on siirtyvän tiivistystenkään ja mitoitusrenkaan välisen yhteistoiminnan kehittämä päällykseen kohdistuva kokonaisoidätysvoima selvästi merkityksellisesti pienempi kuvion 7 näyttämässä kokoamis- ja sinkilöimisasennossa kuin kuvion 6 näyttämässä täyttöasennossa.
Keksinnön eräs vaihtoehtoinen suoritusmuoto kehittää päällyksen lisälöystymän erikoisesti kokoamis- ja kokoonpur istamis-vaiheen aikana (toisin sanoen "takapuolisen" löystymän) siten, että saadaan vieläkin suurempi käyttömahdollisuuksien alue päällyskoon, emulsiotyyoin, s inkilätyypin, jne., määrättyjä yhdistelmiä varten. Itse asiassa edellä jo selitettyyn suoritusmuotoon lisätään nopeasti toimiva löysäämisjärjestelmä. Tällainen yhdistelmä on esitetty kuvioissa 8...15. On huomattava, että päällysvarastoa 27 ja mitoitusrenqasta 60 kannattava muoviputki 71 myös toimii kiristyshylsynä, joka on liukuvasti kannatettu tävttösarven 21 varassa. Kiristyshylsyn 71 kohdassa 72 on laippa, johon pidin 73 lomistuu. Tämä pidin voidaan saattaa liikkumaan edestakaisin hylsyn siirtämiseksi täyttösarvella taaksepäin ja sitten eteenpäin. Kuvio 10 näyttää kokoviivoin kiristyshylsyn taaksepäin siirtynyttä asentoa (suhteessa sen aikaisempaan katkoviivoin näytettyyn eteenpäin siirtyneeseen asentoon). Tästä kuviosta nähdään, että päällys-segmentin 70 pituus mitoitusrenkaan 60 ja tiivistysrenkaan 63 17 73120 välillä on suurentunut. Hylsy siirtyy nopeasti taaksepäin ja palautuu sitten etupuoliseen asentoon, kun kokoavat portit 42,43 , 44 ja 45 alkavat painautua päällyksessä olevaan tuotteeseen ja puristaa tätä kokoon, kun portit siirtyvät kuvion 9 näyttämästä koneasennosta kuvion 10 näyttämään asentoon. Tämän seurauksena on mitoitustenkaan 60 ja tiivistystenkään 63 välillä suurentunut päällyspituus 70 käytettävissä kokoavien porttien syrjäyttämän tuotteen vastaanottamiseksi.
Voidaan käyttää erilaisia löysäämislaitteita, mutta edullisesti käytetään nopeasti toimivaa löysäämismekanismia, edullisesti sellaista, jonka lövsäämisjakson pituus on enintään noin 0,16 sekuntia siten, että sinkilöimisjaksoa ei tarvitse hidastaa tai pidentää.
Kuviosta 8 nähdään, että rypytettyjä oäällysvarastoja 27, 30 ei ole sovitettu suoraan vastaaville täyttösarville 21, 22, vaan sen sijaan sovitetut vastaaville kiristvshvlsyille 71, jotka pääsevät liukumaan täyttösarvien varassa. Tarkastettaessa erikoisesti käyttöasennossa olevaa päällysvarastoa nähdään, että hylsyssä 71 on laippa 72, joka sovittuu kouruun 73a, joka on tehty ulokkeeseen 73, joka painautuu hylsyyn. Uloketta 73 siirtää puolestaan seuraavassa selitettävällä tavalla nopeasti edestakaisin lövsäämismekanismi, joka yleisesti on näytetty kohdassa 100.
Kuvatun, kaupallisena toimitetun pätkäntäyttökoneen sinkilöi-misjakson pituus on vain noin 0,7 sekuntia. .Takson ensimmäinen vaihe on kokoonpuristamis- eli kokoamisvaihe, joka sujuu loppuun (kuvion 10 näyttämään tilaan) noin 0,16 sekunnissa. Ollakseen tehokas on löysäämisiä itteen kyettävä kehi ttämään löysää oäällystä ennen kuin kokoonpuristaminen on sujunut loppuun. Jotta löysää päällystä varmasti olisi käytettävissä, hidastetaan edullisesti sinkilöimisjakson alkua, kunnes löysääminen on sujunut loppuun. Lisäksi löysääminen saatetaan tapahtumaan mahdollisimman nopeasti niin, että viive on suhteellisen huomaamaton. Sellainen paineiImasvlinter in käyttö, joka on saatettava sekä etenemään että vetäytymään takaisin 18 731 20 löysäämisjakson täydentämiseksi, ei olisi mikään käytännöllinen ratkaisu, jolla saavutettaisiin haluttu käyttönopeus. Käyttämällä sen sijaan seuraavassa selitettävää löysäämislai-tetta, voidaan viive rajoittaa suhteellisen merkityksettömään 0,1 sekuntiin.
Keksinnön tätä suoritusmuotoa sovellettaessa käytetään löysää-mislaitetta, joka aikaansaa kiristvshylsvn tävden edestakaisen liikkeen käyttömekanismin yhden ainoan suoraviivaisen iskun vaikutuksesta. Kuvioista 12...14 nähdään parhaiten, että hvl-syvn painautuva uloke 73 on asennettu kävttövarrelle 105, joka puolestaan on kiinnitetty liukuvaan vhdyskappaleeseen 106, joka on asennettu suorittamaan edestakaista liikettä kahden johdetanqon 108, 108 varassa. Yhdvskaopaleessa 106 on kuula-laakerit 110, 11, jotka helpottavat tämän kappaleen kulkua täyttösarven keskiviivan kanssa yhdensuuntaisessa suunnassa.
Keksinnön mukaan liukuvaa yhdvskappaletta 106 liikuttaa edestakaisin käyttölaite, joka toimii siten, että suoraviivainen liike muuttuu kiertoliikkeeksi ja tämä kiertoliike jälleen suoraviivaiseksi liikkeeksi siten, että täydellinen edestakainen liike saadaan syntymään suoraviivaisesti toimivan käyttölaitteen yhdellä ainoalla iskulla. Suoraviivaisesti toimivana käyttölaitteena on tässä näytetty paineilmasvlinteri 115, joka on kiinnitetty pohjalevyyn 118 esim. pulteilla 117. Tämän pa inei lmasvl inter in käy ttövarteen on kiinnitetty hammastenko 120, joka lomistuu hammaspyörään 121. Tämä hammaspyörä 1.21 on asennettu akselille 122, joka on sovitettu kiertymään keskiviivan 123 ympäri laakereissa 124, 125. Suojakotelossa 126 on riittävästi tilaa paineilmasvlinterin 115 männän täyttä eteenpäin suunnattua iskua varten. Männän isku ja hammassuhteet on sovitettu siten, että männän täysi isku saattaa hammaspyörän 121 kiertymään 360°.
Akseli 122 on kiinnitetty esim. hitsaamalla iskunsäätökappa-leeseen 130 siten, että hammaspyörän kiertyminen saattaa tämän kappaleen 130 kiertymään akselin 122 keskiviivan 123 ympäri. T-lovellinen mutteri 133 on pysytetty kappaleen 130 urassa, ja 19 73120 se on otteessa kiinteään johtoruuviin 134, jonka toiseen päähän on kiinnitetty säätönuppi 135. Nuppia 135 kierrettäessä T-lovell.inen mutteri etenee joko vasemmalle tai oikealle kuvion 12 mukaan katsottuna, riippuen kiertosuunnasta.
T-lovellinen mutteri 133 on kiinnitetty toiseen akseliin 138, jonka varassa on työntönokka 139. Tämä työntönokka painautuu puolestaan liukuvassa vhdyskappaleessa 106 olevaan pitkänomaiseen rakoon 140. Kuten parhaiten nähdään kuviosta 14, on tämä rako 140 kohtisuorassa liukuvan yhdvskapoaleen 106 aksiaalista kulkusuuntaa vastaan. Akseli 138 ja siihen liittyvä työntönokka 139 määräävät keskiviivan 143, joka iskunsäätöruuvia 135 säätämällä voidaan siirtää akselin 122 kiertokeskiviivasta 123. Kun näin ollen paineilmasylinteri 115 saatetaan siirtymään joko takaisin vetäytyneestä asennosta eteenpäin työntyneeseen asentoon tai eteenpäin työntyneestä asennosta takaisin vetäytyneesseen asentoon, saattaa akselin 122 tästä aiheutuva 360° kiertyminen hammaspyörän 121 vaikutuksesta koko iskunsää-tökappaleen 130 kiertymään myös 360°, mikä raossa 140 liikkuvan työntönokan 139 vaikutuksesta saattaa liukuvan yhdyskaopa-leen 106 liikkumaan edestakaisin.
Tapa, miten tämä tapahtuu, selitetään seuraavassa lähemmin kuvioiden 15a...15c kaaviollisten diagrammien avulla. Näissä diagrammeissa on nävtettv käyttöakselin 122 kiinteä kiertoak-seli 123 ja työntönokan 139 1isäkeskiviiva 143. Kuvio 15a näyttää laitteen normaalia kävttöasentoa, jossa kiristvshvlsy on eteenpäin siirtyneessä asennossaan. Haluttaessa aikaansaada löystymä akselia 122 kierretään 360°. Koska keskiviiva 143 on tunnetun etäisyyden päässä keskiviivasta 123, mikä on aikaansaatu säätönupin 135 asettelun avulla, saattaa iskusäätökappa-leen 130 kiertyminen keskiviivan 123 ymoäri keskiviivan 143 siirtymään pitkin ympyrää keskiviivan 123 ympäri. Koska johde-tangot 108, 109 päästävät liukuvan yhdyskao paleen siirtymään ainoastaan aks i.aal isest i , tulee liikkeen mahdollinen säteit-täiskomponentti kumotuksi raossa liikkuvan työntönokan 139 731 20 20 liikkeen muodossa, kun taas liikkeen aksiaalikomoonenttia kokonaisuudessaan käytetään liukuvan yhdvskapoaleen vetämiseksi taaksepäin ja sitten sen palauttamiseksi eteenpäin.
Kuvio 15b näyttää elementtien suhteellista asentoa 90° kiertv-misen jälkeen. Työntönokka 139 on liikkunut s ivusuunta i sest i raossa 140, mutta se on myös siirtänyt koko liukuvan yhdyskao-oa.leen taaksepäin. Kuvio 15c näyttää elementtejä 1 R0° kierty-misen jälkeen. Nähdään, että liukuva yhdvskappale ja siinä oleva rako ovat siirtyneet takimmaiseen asentoon. Kiertyminen jatkuu, jolloin tvöntönokka liikkuu alaspäin raossa, kun raol-linen kappale siirtyy eteenpäin, kunnes laite palaa takaisin kuvion 15a näyttämään asentoon. Koska hylsyyn lomistuva uloke 73 on kiinnitetty liukuvaan lovelliseen yhdvskaopaleeseen 106, tulee kiristyshylsy 71 siirtymään ensin taakseoäin ja sitten palautumaan eteenpäin, kuten edellä on selitetty kaaviollises-ti kuvioiden 9...11 perusteella.
Nähdään täten, että paineilmasylinterin 115 jokainen suoraviivainen isku kehittää täyden jakson, vaikka kiertosuunta vaihtuu sylinterin eteenpäin ja taaksepäin suunnatun liikkeen vaikutuksesta. Sylinterin yhtä ainoaa iskua kävtettäessä on todettu, että lövstymä voidaan kehittää kävtettävissä olevan rajoittuneen käyttöajan puitteissa ilman tarvetta hidastaa pätkäntäyttökoneen sinkilöimisjaksoa enemmän kuin edellä mainitut 0,1 sekuntia.
Keinona kehitettävän lövstymämäärän säätämiseksi käytetään iskunsäätönuppia 135, joka säätää löysäämislaitteen iskun pituutta siirtämällä keskiviivan 143 etäisyyttä keskiviivasta 123 joko iskun pidentämiseksi, kun tämä etäisyys suurenee, tai iskun lyhentämiseksi, kun tämä etäisyys pienenee. Tämä antaa sylinterin iskunoituuden tarkan säätömahdoll isuuden, joka johtaa päällyksen aikaansaadun löystymän pituuden tarkkaan säätöön niin, että järjestelmä tämän ansiosta voidaan sovittaa täyttövaatimusten laajoihin rajoihin.
21 73120 Nähdään, että hylsyyn lomistuva uloke 73 on käyttövarren 105 välityksellä kääntyvästi asennettu liukuvan vhdyskappaleen 106 varaan siten, että se Dääsee kiertymään akselin 107 ympäri. Tämän seurauksena uloke voidaan kääntää pois tieltä revolveri-pää-yhdistelmäM kierrettäessä, kun halutaan korvata lopDuunku-lutettu oäällysoätkä uudella. KäyttÖvarressa 105 oleva kuula-uppomäntä 180 ja liukuvassa yhdyskappaleessa oleva kuulasyven-nys 181 yhteistoimivat hvlsyyn lomistuvan ulokkeen paikallistamiseksi oikeaan asentoon vastaanottamaan uuden päällvspätkän laipan 72, kun tämä oäällysoätkä kierretään paikalleen.
Edellä mainittiin, että tävttöoaineen säätö oli mahdollinen muuttamalla tiivistysrenkaan 63 ja kiristyshylsylle sovitetun mitoitustenkaan 60 välistä asentoa. Tätä suoritusmuotoa varten on olemassa kuvioiden 12 ja 13 näyttämä pidätysvoiman säätöyh-distelmä 160. Tähän säätöyhdistelmään sisältyy kävttönuopi 161, joka on asennettu kierteitetylle tangolle 162, joka kahdella vanteella 163, 164 on kiinnitetty kiinteään nohjalevvyn 165. Tässä kiinteässä pohjalevyssä on kaksi johdetankoa 166, 167, joiden varaan on sovitettu liikkuva pohjalevy 116. Kier-teitetty tanko 162 on kiinnitetty liikkuvaan pohjalevvyn 116 esim. hitsaamalla. Näin ollen nupin 161 kiertäminen saattaa kierteitetyn tangon 162 liikkumaan sisäänpäin tai ulospäin kiinteään pohjalevyyn 165 nähden ja siirtämään liikkuvaa poh-jalevyä 116 mukanaan. Koska hyisvvn lomistuva uloke 73 on kiinnitetty edellä selitetyn mekanismin avulla liikkuvaan pohjalevyyn, tulee kiristvshylsv siirtymään joko kohti tiivis-tvsrengasta 63 tai poispäin siitä, ja täten säätämään mitoitustenkaan 60 asentoa tiivistysrenkaaseen 63 nähden.
Kaupallisena toimitetussa pätkäntäyttökoneessa on revolveri-pääyhdistelmän (kuvio 8) ja täyttökoneen muun sinki. loimi, s- ja kokoamismekanismin 40 sisältävän osan välinen yhteenliittäminen tehty yhdystangon avulla, johon vastaavat elementit on kiinnitetty. Keksinnön mukaisen järjestelmän sovittamiseksi siten, että tällainen kone voidaan yksinkertaisesti muuntaa, on yhdvstanko korvattu 1öysäämismekanismi1 la 100, joka sen lisäksi, että se aikaansaa löystymän juuri selitetyllä taval- 22 731 20 la, toimii välineenä revolveripääyhdistelmän kiinnittämiseksi täyttökoneeseen. Löysäämismekanismissa on tätä varten kiinni-tystappi 170, joka on kiinnitetty kiinnittimeen 171 käyttämällä kiinnittimen kiristysvartta 172 siten, että löysäämismeka-nismin vasemmanpuoleinen pää voidaan kiinnittää täyttökoneeseen. Löysäämisyhdistelmän vastakkaisessa oäässä on samalla tavoin toinen kiinnitystappi 175, joka toisella kiinnittimellä 176 on kiinnitetty koneen revolveripäävhdistelmään. Tämän ansiosta on suhteellisen yksinkertaista asentaa lövsäämismeka-nismi siinä tapauksessa, että halutaan täyttää säädettävästi esikostutettu päällys.
Täten aikaasaadun helpon asennuksen ansiosta voidaan lövsää-mismekanismi toimittaa tarvikepakkauksena työkentällä asennettavaksi. Lisäksi on yksinkertaista käyttää muunnetussa koneessa sekä täysin liotettua että säädettävästä esikostutettua päällystä, miten vaan halutaan. Edellä on selitetty järjestelmän rakenne esikostutetun päällyksen käyttöä varten. Haluttaessa siirtyä täysin liotetun päällyksen kävttöön on ainoastaan välttämätöntä 1) saattaa 1övsäämismekanismi toiminnasta yksinkertaisella käyttöön/kävtöstä-kytkimellä ja kääntää uloke 73 toimettomaan asentoon, ja 2) sovittaa tavanomainen ulkopuolinen pidätyslaite jälleen paikalleen. Koska tiivistysrenqas 63 on otteessa kantimeen 65, joka normaalisti sisältää ulkopuolisen pidätyslaitteen, saatetaan tämä asettumaan päällys-pätkän päälle ja kierretään se toiminnalliseen asentoon revolver ipään avulla, kuten konetta tavanomaisesti käytettäessä.
Edellä on selitetty keksinnön eräät edullisina pidetyt suoritusmuodot, jotka soveltuvat käytettäviksi monentyyppisten rypytettyjen päällysten yhteydessä, jotka voidaan sovittaa kiristyshvlsylie. Mitä päällykseen tulee, voidaan lisäetua saavuttaa käyttämällä em. patenttihakemuksessa 273 180 selitettyä keksintöä (Beckman ja kumpp), joka on saman hakijan nimissä kuin tämä hakemus. Em. hakemuksessa selitetään pääl-lystuote, jossa rypytetty päällys on puristettu kokoon paikallaan kiristyshylsyn varassa olevana, minkä jälkeen mitoitus-rengas kiinnitetään paikalleen hvlsyn päähän. Päällyksen pää 73120 suljetaan sitten sinkilällä siten, että päällys on välittömästi valmiina täyttämistä varten, kun hylsy on työnnettv sarvelle ja sovitettu paikalleen. Käyttämällä oaikalleen kokoonpu-ristettua oäällystä saavutetaan lisäetuja, joista mainittakoon suurempi päällysvarasto, joka voidaan ryovttää pätkäksi, jonka pituus sopeutuu täyttösarvel1 e sovitettavaksi.
Huomataan siis, että keksinnön edellä kuvatut suoritusmuodot antavat uuden ja tehokkaan menetelmän esikostutetun päällyksen käyttämiseksi FCA-S-tyyopisessä tävttökoneessa. Näissä suoritusmuodoissa käytetään mi toi tusrengasta täytetyn tuotteen ympäryksen säätämiseksi, jolloin sama!la saadaan tehokas keino päällyksen löystymän kehittämiseksi ja sen pidätysvoiman tasoittamiseksi, mikä saavutetaan tiivistysrenkaan ja mitoitus-renkaan yhteistoiminnan ansiosta niin, että täten voidaan aikaansaada mikä tahansa päällyksen lisämäärä, joka tarvitaan kokoamis- ja s inkilöimiskäsittelyssä. Tasoittamalla pidätys-voimaa kokoamista ja sinkilöimistä varten tämän keksinnön ensimmäisen suoritusmuodon mukaisella tavalla ei tarvita koneen toimintajakson pidentämistä. Keksinnön toisella suoritusmuodolla saadaan täyttökoneen vieläkin suurempi käyttökelpoisuus käsittelvjakson vähäisellä pidentämisellä. Näin ollen tämän keksinnön ansiosta saavutetaan tuotteita, jotka kooltaan ja laadultaan ovat verrattavissa FCA-S-koneen normaalissa käytössä saavutettuihin tuloksiin, kun käytetään pääasiallisesti täysin liotettua päällystä.
Tässä erikoisesti selitetyt ratkaisut kuvaavat, miten keksintöä voidaan käyttää FCA-S-täyttökoneessa, mutta kysymykseen tulevat periaatteet soveltuvat muihinkin tä vttökoneisiin . On selvää, että tämän alan ammattimiehet voivat suorittaa keksinnön mukaisten elementtien tarvittavia muunnoksia ja muutoksia keksinnön sovittamiseksi FCA-S- tai muun määrätyn täyttökoneen yhteyteen keksinnön ajatuksesta ja tavoitteesta poikkeamatta. Niinpä on, kuten tässä selityksessä on näytetty, sisäpuolinen mitoitusrengas 60 asennettu kiristyshyl syli e 71. On kuitenkin selvää, että tämä sisäpuolinen mitoitusrengas voidaan eräissä suoritusmuodoissa sovittaa suoraan täyttösar- 24 731 20 velle 21. Lisäksi on, kuten tässä on selitetty, mitoitusväli-neellä eli mitoitusrenkaalla 60 rengasmainen kiekonkaltainen muoto, mutta mi toitusvälineellä voi olla mikä tahansa muukin muoto. Täten sanonnalla "mitoitusväline" tarkoitetaan kaikkia sellaisia päällykseen sisäouolisesti suljettuja välineitä, jotka kykenevät venyttämään oäällystä ympäryksen suunnassa, mukaanluettuna sellaiset laajennettavissa olevat laitteet, jotka on selitetty US-patenttijulkaisussa 4 202 075 (Michel ja kumpp.) .
Esimerkki I
Keksinnön mukaisen menetelmän kokeilemiseksi täytettiin kahteen standardikokoa (kokoa 47 ja kokoa 60) olevaan säädettävästä kostutettuun päällykseen makkaraemulsiota täytettyjen makkaroiden saamiseksi, joiden pituudet olivat 140 mm...noin 330 mm. Näissä kokeissa käytettyä FCA-S-täyttökonetta muunnettiin korvaamalla sen siirrettävissä oleva pidätysrengas siirrettävällä tiivistysrenkaalla.
Muunnettua laitetta kokeiltiin siten, että vuoron perään lisättiin keksinnön kuvioiden 1...15C mukainen mitoitusrengas ja takapuolisen löystymän aiheuttava laite, ja kokeiltiin myös ilman näitä laitteita.
Toisessa koesarjassa täytettiin makkaraemulsiona kuivaa makka-raseosta edellä esitetyllä tavalla.
Näiden kokeiden tulokset näyttävät, että käytettäessä muunnetussa PCH-S-koneessa säädettävästi esikostutettuja oäällvksiä soveltamalla tämän esimerkin mukaista menetelmää, saatiin hyväksyttävästi täytettyjä, päällykseen suljettuja makkaroita, joiden pituudet olivat niinkin pienet kuin noin 150 mm, kun mitoitusrengasta käytettiin yhdessä siirrettävissä olevan tiivistystenkään kanssa. Takapuolisen löystymän aikaansaavan laitteen käyttö paransi edelleen eräissä tapauksissa täyttämistä esikostutettuihin päällyksiin.

Claims (3)

25 73120
1. Menetelmä päällyksen täyttämiseksi valuvalla tuotteella käyttämällä sentyyppistä täyttökonetta, joka sopeutuu täysin liotetun päällyksen täyttöpaineiden alueeseen, joka on tyyppiä, jossa on kaksoissinkilöimislaite (40) , joka puristaa kokoon täytetyn tuotteen (28) porttiparin (42, 43 ja 44, 45) avulla, loitontaa portit toisistaan ja sitten sovittaa kaksi sinkilää, jonka menetelmän vaiheina päällys (61) venytetään sisäisellä mitoitusvälineellä (60) pidätysvoiman kehittämiseksi ja päällyksen venyttämiseksi suunnilleen sen suositeltuun täyteen ympärykseen päällyksen saattamiseksi täten asettumaan väliaikaiseen muotoon, sovitetaan tiivistysrengas (63) lähelle täyttösarven (21) päätä ja päällyksen ylitse, valuvan tuotteen takaisinvirtauksen estämiseksi, aikaansaadaan välimatka tiivistysrenkaan (63) ja mitoitusvälineen (60) väliin päällyksen kulman muodostamiseksi näiden väliin, joka kulma suurentaa pidätysvoimaa siten, että päällys (61) täyttyy haluttuun ympärykseen, tunnettu siitä, että mainittu ·.: täyttökone sovitetaan täyttämään säädettävästi esikostutettu -·: päällys (61) siirtämällä tiivistysrengas (63) poispäin mitoi- tusrenkaasta (60) täyttämisen jälkeen ja yhteenkokoamisen aikana tai tätä ennen päällyksen pidätysvoiman pienentämiseksi, minkä osoituksena on pienentynyt päällyksen kulma niin, että vältetään paineen suureneminen yli hyväksyttävien rajojen täytetyssä tuotteessa mainitun kokoonpuristamisen ja loitontamisen aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että aikaansaadaan päällykseen (61) lisälöystymä ennen sinkilöimiskäsittelyn kokoonpuristavan vaiheen täydentämistä käyttämällä löysäämisvälinettä (100), joka yhteistoimi! mitoitustenkaan (60) ja tiivistysrenkaan (63) kanssa tämän lisä-löystymän aikaansaamiseksi. 26 731 20
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että löysäämisvälineenä (100) on nopeasti toimiva löysäämisväline, jonka löysäämisjakson pituus on enintään noin 0. 16.sekuntia.
FI823912A 1981-11-16 1982-11-15 Foerfarande foer att fylla ett hoelje med en flytande produkt. FI73120C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/321,664 US4437209A (en) 1981-11-16 1981-11-16 Stuffing method
US32166481 1981-11-16

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI823912A0 FI823912A0 (fi) 1982-11-15
FI823912L FI823912L (fi) 1983-05-17
FI73120B FI73120B (fi) 1987-05-29
FI73120C true FI73120C (fi) 1987-09-10

Family

ID=23251492

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI823912A FI73120C (fi) 1981-11-16 1982-11-15 Foerfarande foer att fylla ett hoelje med en flytande produkt.

Country Status (21)

Country Link
US (1) US4437209A (fi)
JP (1) JPS5890008A (fi)
AT (1) AT388647B (fi)
AU (1) AU545565B2 (fi)
BE (1) BE895031A (fi)
BR (1) BR8206572A (fi)
CA (1) CA1199520A (fi)
CH (1) CH649896A5 (fi)
DE (1) DE3242147A1 (fi)
DK (1) DK162007C (fi)
ES (1) ES517376A0 (fi)
FI (1) FI73120C (fi)
FR (1) FR2516354B1 (fi)
GB (1) GB2109219B (fi)
IT (1) IT1153031B (fi)
NL (1) NL189171C (fi)
NO (1) NO155221C (fi)
PH (1) PH20115A (fi)
PT (1) PT75852B (fi)
SE (1) SE454736B (fi)
ZA (1) ZA827754B (fi)

Families Citing this family (43)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4951715A (en) * 1981-06-12 1990-08-28 Viskase Corporation Tension sleeve supported casing article
US4438545A (en) * 1981-06-12 1984-03-27 Union Carbide Corporation Stuffing method and apparatus
JPS5991834A (ja) * 1982-11-17 1984-05-26 中村 實 食肉充填装置のためのシア−ドケ−シング送り出し装置
JPS59130129A (ja) * 1983-01-12 1984-07-26 中村 実 食肉充填装置
US4570300A (en) * 1984-02-24 1986-02-18 Union Carbide Corporation Casing article
US4649602A (en) * 1983-05-20 1987-03-17 Viskase Corporation Stuffing method, apparatus and article for use therewith
DK172999B1 (da) * 1983-05-20 1999-11-01 Corp Viskase Apparat til stopning af et strømningsdygtigt produkt i kontinuerte længder af rørformet hylster, en fremgangsmåde til brug
US4590830A (en) * 1984-02-24 1986-05-27 Union Carbide Corporation Method and apparatus for controlling casing holdback
US4675945A (en) * 1985-01-23 1987-06-30 Tipper Tie, Inc. Clipping apparatus
US4773128A (en) * 1987-01-13 1988-09-27 Teepak, Inc. Apparatus and methods of stuffing food casings to provide dimensionally uniform products
US4766713A (en) * 1987-07-27 1988-08-30 Delaware Capital Formation, Inc. Packaging device including dual clip attachment apparatus, a casing brake mechanism and gathering mechanism
US4991260A (en) * 1989-01-17 1991-02-12 Viskase Corporation Stuffing method and apparatus
US4980949A (en) * 1989-12-19 1991-01-01 Teepak, Inc. Apparatus and methods for filling slack filled food casings
DE9110734U1 (de) * 1991-08-30 1991-11-14 Hoechst Ag, 6230 Frankfurt Füllrohr zum Füllen von schlauchförmigen Hüllen
US5197914A (en) * 1992-01-09 1993-03-30 Marlen Research Corporation Casing brake mechanism for stuffing apparatus
JP3477728B2 (ja) * 1992-04-30 2003-12-10 ハイテック株式会社 連鎖状ソーセージ等の製造装置
ES2135308B1 (es) * 1996-06-18 2000-05-16 Gonzalez Gabriel Serrano Dispositivo accesorio universal acoplable a un dispositivo grapador-atador para maquinas de embutidos para la automatizacion del proceso de grapado y atado de embutidos.
DE19644074C2 (de) 1996-10-31 2001-02-22 Poly Clip System Gmbh & Co Kg Verfahren und Verschließvorrichtung zum Herstellen wurstartiger Produkte
US5916019A (en) * 1998-06-08 1999-06-29 Delaware Capital Formation, Inc. Casing brake construction for sausage discharge horn
EP1095570A1 (de) 1999-10-29 2001-05-02 Tipper Tie Alpina AG Doppelklipvorrichtung und Verwendung derselben
ITMN20000007A1 (it) * 2000-01-31 2001-07-31 Inox Meccanica Srl Dispositivo in macchina porzionatrice-insaccatrice di carne per il collegamento con macchina clippatrice
US6302776B1 (en) * 2000-06-29 2001-10-16 Hollymatic Corporation Casing lock mechanism for a sausage stuffing machine
US6659854B1 (en) * 2002-05-31 2003-12-09 Townsend Engineering Company Method and means for rapid loading of casing-bearing sleeves on a sausage making machine
US6676502B2 (en) 2002-05-31 2004-01-13 Townsend Engineering Company Method and means for stuffing natural casings with sausage emulsion
US6719621B2 (en) 2002-05-31 2004-04-13 Townsend Engineering Company Method and means for stuffing natural casings with sausage emulsion
US6669545B1 (en) * 2002-08-23 2003-12-30 Townsend Engineering Company Method and means for stuffing natural casings with a food emulsion
US6846234B1 (en) 2003-09-09 2005-01-25 Townsend Engineering Company Method and means for advancing a sausage casing using fluid power
US20050079813A1 (en) * 2003-09-10 2005-04-14 Townsend Engineering Company Method and means for stuffing natural casings with a sausage emulsion
US7182684B2 (en) * 2003-09-10 2007-02-27 Stork Townsend Inc. Method and means for stuffing natural casings with a sausage emulsion
US6843713B1 (en) 2003-10-09 2005-01-18 Townsend Engineering Company Method and means for encasing sausage
US7179161B2 (en) * 2003-10-09 2007-02-20 Stork Townsend Inc. Method and apparatus for vertically stuffing casings with sausage emulsion
DE102005044879B3 (de) * 2005-09-20 2006-09-28 Poly-Clip System Gmbh & Co. Kg Rückhaltevorrichtung mit Kurbelgetriebe
DE102005044877A1 (de) * 2005-09-20 2007-03-29 Poly-Clip System Gmbh & Co. Kg Portionier- und Verpackungsvorrichtung und -verfahren
DE102006018566A1 (de) * 2006-04-21 2007-10-25 Poly-Clip System Gmbh & Co. Kg Zusatzüberspreizung mit zweiter Zopflänge
DE102007011422B3 (de) * 2007-03-08 2008-08-21 Poly-Clip System Gmbh & Co. Kg Automatische Spreizverstellung
DE102007020805A1 (de) * 2007-05-03 2008-11-13 Poly-Clip System Gmbh & Co. Kg Darmbremse mit einstellbarer Bremskraft
PL2052619T3 (pl) * 2007-10-25 2010-06-30 Handtmann Albert Maschf Sposób i urządzenie do wprowadzania pastowatych mas
EP2735514B1 (en) * 2012-11-27 2015-09-09 Poly-clip System GmbH & Co. KG Filling tube assembly
EP2783571B8 (de) * 2013-03-25 2017-05-24 Albert Handtmann Maschinenfabrik GmbH & Co. KG Vorrichtung und Verfahren zur Steuerung einer Füllmaschine
MX2018003444A (es) * 2015-09-21 2018-08-01 Cryovac Inc Procedimiento y máquina para producir empaque plástico flexible sin pinzas que contiene producto viscoso.
PL3216348T3 (pl) * 2016-03-09 2022-05-09 Poly-Clip System Gmbh & Co. Kg Sposób i maszyna do wytwarzania produktów w kształcie kiełbasy
DE102017120108B3 (de) * 2017-08-31 2018-08-16 Vemag Maschinenbau Gmbh Vorrichtung zum Füllen schlauchförmiger Hüllen
CN115152821B (zh) * 2022-07-07 2023-03-31 北京美好美得灵食品有限公司 一种用于肠类食品加工的肠衣快速更换工具套件

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US30390A (en) * 1860-10-16 Improvement in tanning
US3621513A (en) * 1969-05-22 1971-11-23 Union Carbide Corp Method and apparatus for automatic stuffing machines
DE2018454B2 (de) * 1970-04-17 1973-03-22 Niedecker, Herbert, Dipl.-Ing., 6243 Falkenstein Verfahren und vorrichtung zum abbremsen von verpackungshuellen, die von einem fuellrohr ablaufen
US3872543A (en) * 1970-04-17 1975-03-25 Herbert Niedecker Snubbing ring and holder for sausage casing filling machines
US4044426A (en) * 1975-10-30 1977-08-30 Union Carbide Corporation Stuffing apparatus
US4007761A (en) * 1975-10-30 1977-02-15 Union Carbide Corporation Prepackaged shirred tubular casing article
US4077090A (en) * 1976-05-14 1978-03-07 Union Carbide Corporation Food casing stuffing sizing control apparatus
US4164057A (en) * 1976-05-14 1979-08-14 Union Carbide Corporation Food casing stuffing sizing control method
DE2809385A1 (de) * 1978-03-04 1979-09-06 Hoechst Ag Anordnung zum befuellen einer gerafften schlauchfoermigen huelle
US4438545A (en) * 1981-06-12 1984-03-27 Union Carbide Corporation Stuffing method and apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
CA1199520A (en) 1986-01-21
PT75852B (en) 1985-02-27
GB2109219B (en) 1985-08-07
FI73120B (fi) 1987-05-29
AU545565B2 (en) 1985-07-18
NO155221C (no) 1987-03-04
SE454736B (sv) 1988-05-30
CH649896A5 (fr) 1985-06-28
AT388647B (de) 1989-08-10
GB2109219A (en) 1983-06-02
JPS5890008A (ja) 1983-05-28
NL189171C (nl) 1993-02-01
ZA827754B (en) 1983-08-31
DE3242147A1 (de) 1983-06-09
IT1153031B (it) 1987-01-14
AU9048982A (en) 1983-05-26
NL8204423A (nl) 1983-06-16
US4437209A (en) 1984-03-20
BR8206572A (pt) 1983-09-27
PH20115A (en) 1986-09-29
ES8403814A1 (es) 1984-04-01
IT8224259A0 (it) 1982-11-15
DE3242147C2 (fi) 1990-08-23
DK162007B (da) 1991-09-09
NO155221B (no) 1986-11-24
FR2516354A1 (fr) 1983-05-20
DK162007C (da) 1992-02-10
FI823912A0 (fi) 1982-11-15
SE8206415D0 (sv) 1982-11-11
DK508582A (da) 1983-05-17
NL189171B (nl) 1992-09-01
ATA415782A (de) 1989-01-15
FI823912L (fi) 1983-05-17
ES517376A0 (es) 1984-04-01
BE895031A (fr) 1983-05-16
PT75852A (en) 1982-12-01
NO823788L (no) 1983-05-18
FR2516354B1 (fr) 1987-10-30
SE8206415L (sv) 1983-05-17
JPH0227207B2 (fi) 1990-06-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI73120C (fi) Foerfarande foer att fylla ett hoelje med en flytande produkt.
DE3752105T2 (de) Vorrichtung und Verfahren zum Füllen von Nahrungsmittelhüllen zur Erzielung von Produkten einheitlicher Dimension
DE68907134T2 (de) Vorrichtung zum Halten und Schneiden eines rohrförmigen Körpers.
CA1085227A (en) Stuffing apparatus
US5273601A (en) Method and device for cutting to length a strip of tire building material
JPH02500187A (ja) 二重のクリツプ取付け装置、ケーシングブレーキ機構およびギヤザリング機構を備えた改良包装装置
DE2650040A1 (de) Verfahren und vorrichtung zum fuellen von nahrungsmittelhuellen
CA2299120C (en) Paper cup bottoms and methods and apparatus for forming same
EP1777161B1 (de) Vorrichtung zum Verpacken von fließ-oder rieselfähigem Füllgut
US4847953A (en) Semi-automatic stuffing machine, casing brake and turret assembly
US3865954A (en) Closure for shirred casing sticks
EP0110343A1 (de) Verfahren und Vorrichtung zum taktweisen Beschicken des Füllrohrs einer Wurstfüll- und Verschliessmaschine mit füllfertigen Schlauchhüllenabschnitten
DE69309473T2 (de) Verfahren zum verpacken von ladungen mittels einer streckfolie, maschine und folie zur ausübung des verfahrens
GB2291825A (en) Introducing fresh abrasive belt to the surface of a workpiece having convex surfaces encompassed by clamping arms,without opening the arms
US7832235B2 (en) Apparatus and method for winding at least one fiber
DE3878768T2 (de) Apparat zum setzen eines filmbands unter spannung.
AU2002229782B2 (en) Method and apparatus for the automatic stuffing of meat products into a double casing comprising a sheet and a net
DE19849936C9 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Entfernen einer Hülle von einem in der Hülle befindlichen Lebensmittel
RU2297768C2 (ru) Способ изготовления порционных упаковок в пленочном рукаве и устройство для изготовления порционных упаковок в пленочном рукаве
DE69631907T2 (de) Verfahren zum aufbringen von gedehnten etiketten auf behälter
US20020125024A1 (en) Method and apparatus for waterproofing a wire harness
IE44297B1 (en) An automatic tying machine
EP0618856A1 (de) Verfahren und vorrichtung zum herstellen eines kunststoffbehälters mit einem hüllfolien-saughaltedorn
US4070729A (en) Closure for shirred casing sticks
EP2155482B1 (de) Verfahren zum aufwickeln und spleissen eines kernprofiles für einen fahrzeugreifen mit einer wickeltrommel

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: VISKASE CORPORATION