FI71763B - Foerfarande foer disproportionering av omaettade syror - Google Patents

Foerfarande foer disproportionering av omaettade syror Download PDF

Info

Publication number
FI71763B
FI71763B FI830307A FI830307A FI71763B FI 71763 B FI71763 B FI 71763B FI 830307 A FI830307 A FI 830307A FI 830307 A FI830307 A FI 830307A FI 71763 B FI71763 B FI 71763B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
resin
iron
reaction
iodine
acid
Prior art date
Application number
FI830307A
Other languages
English (en)
Other versions
FI830307L (fi
FI71763C (fi
FI830307A0 (fi
Inventor
Donald George Timms
Original Assignee
Enoxy Chem Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Enoxy Chem Ltd filed Critical Enoxy Chem Ltd
Publication of FI830307A0 publication Critical patent/FI830307A0/fi
Publication of FI830307L publication Critical patent/FI830307L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI71763B publication Critical patent/FI71763B/fi
Publication of FI71763C publication Critical patent/FI71763C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C09DYES; PAINTS; POLISHES; NATURAL RESINS; ADHESIVES; COMPOSITIONS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; APPLICATIONS OF MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • C09FNATURAL RESINS; FRENCH POLISH; DRYING-OILS; OIL DRYING AGENTS, i.e. SICCATIVES; TURPENTINE
    • C09F1/00Obtaining purification, or chemical modification of natural resins, e.g. oleo-resins
    • C09F1/04Chemical modification, e.g. esterification
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C51/00Preparation of carboxylic acids or their salts, halides or anhydrides
    • C07C51/347Preparation of carboxylic acids or their salts, halides or anhydrides by reactions not involving formation of carboxyl groups

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Oil, Petroleum & Natural Gas (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Catalysts (AREA)
  • Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
  • Low-Molecular Organic Synthesis Reactions Using Catalysts (AREA)

Description

1 71763
Menetelmä tyydyttämättömien happojen disproportionoimiseksi Tämä keksintö koskee menetelmää hartsihappojen, monityydyttymättömien rasvahappojen tai niiden seosten disproportionoimiseksi kuumentamalla jodia ja rautayhdistettä sisältävän katalysaattorin kanssa.
Pihka koostuu n. 90 %:sesti tai enemmän tyydyttämättömien happojen seoksesta. Nämä ovat pääasiassa isomeerisiä hartsihappoja (C^gi^gCOOH), mutta joissakin tapauksissa, kuten mäntyöljyhart-sissa on läsnä myös huomattava määrä rasvahappoja, pääasiassa öljy- ja linolihappoa. Eri lähteistä (pihkasta, kumihartsista, puuhartsista ja mäntyöljyhartsista) saatujen hartsien koostumus ilmoitetaan teoksessa "Modern Surface Coatings", Paul Nylen et ai., Interscience Publishers 1965, sivut 133-137 ja erityisesti taulukossa 4.22-2 sivulla 136. Pihkaa ja pihkajohdannaisia selostetaan myös teoksessa Encyclopedia of Chemical Technology Volume 11, Interscience Publishers 1953, sivuilla 779-810. Eräs pihka-johdannaisten tärkeä käyttö on emulgaattorina vapaaradikaaleissa emulsiopolymerointiprosesseissa. On hyvin tunnettua, että epäpuhdas, modifioimaton pihka ei ole sopiva tällaisiin tarkoituksiin, sillä se sisältää suuren määrän abietiinihapon tyyppisiä happoja (abietiini-, neoabietiini- ja palustriinihappoja).
Näissä hapoissa oleva konjugoitu kaksoissidos häiritsee polyme-rointireaktiota. Menetelmät epäpuhtaan pihkan modifioimiseksi näiden happojen poistamiseksi ovat hyvin tunnettuja.
Disproportionointi on edullinen menetelmä, joka suoritetaan kaupallisessa mitassa. Disproportionointireaktiossa abietiini-happo ja muut hapot, jotka sisältävät konjugoitua dieenitoimin-taa, muutetaan di- ja tetrahydroabietiinihapoksi ja dehydro-abietiinihapoksi. Jos näin käsiteltyä pihkaa on määrä käyttää saippuoiden valmistukseen, jotka sopivat emulsiopolymerointi-prosesseihin, on välttämätöntä laskea abietiinihapon taso alle 1 %:n (painosta) edullisesti 0,5 %:iin tai alle sen mitattuna ultraviolettispektroskopialla.
2 71763
On hyvin tunnettua, että jodi voi vaikuttaa pihkan disproportio-naatioon, mutta itsessään sillä on vain vähäistä arvoa katalyyttinä, koska reaktiota täytyy suorittaa huomattavan pitkä aika korkeissa lämpötiloissa. Näissä olosuhteissa tapahtuu huomattavaa hajoamista. Lisäksi huomattavia määriä abietiinihap-poa saattaa jäädä jäljelle ja tuotteella voi olla matala pehmenemispiste, huono väri ja matala potaskaluku. Disproportio-naatioreaktiota, jossa käytetään jodia, voidaan suuresti parantaa, jos moniarvoista metallia tai metalliyhdistettä käytetään kerakatalyyttinä, esimerkiksi raudan, kuparin, koboltin, mangaanin tai tinan yhdisteitä. Näitä metalleja on sopivaa lisätä halideina tai karboksyylihapposuolana, vaikka muitakin yhdisteitä, kuten vastaavaa asetyyliasetonaattia voidaan käyttää. Kuitenkin jos pihkaa on määrä käyttää synteettisten polymeeri-lateksien valmistukseen, on toivottavaa jättää pois sellaiset metallit kuin kupari, koboltti tai mangaani.
Englantilaisessa patenttihakemuksessa 2060637 on kuvattu prosessia pihkassa tai mäntyöljyssä olevien tyydyttämättömien happojen disproportionoimiseksi kuumentamalla katalyytin kanssa, joka sisältää jodia ja rautakloridia tai rautabromidia. Jodi-rautayhdistesysteemin aktiivisuutta on tutkittu käyttäen ferri-kloridia edullisena raudan lähteenä, halpuuden, saatavuuden ja helpon liukenevuuden vuoksi sulaan pihkaan. Käyttäen esimerkiksi 0,2 osaa ferrikloridihydraattia ja 0,3 osaa jodia sataa osaa kohti pihkaa (kaikki paino-osia) disproportionaatioreaktio edistyy tasaisesti lämpötilavälillä 210-260°C ja 230°C:ssa reaktio on mennyt päätökseen 3 tunnin kuluttua. Abietiini-happojäännös on n. 0,8 % mitattuna kaasukromatografisesta mutta tuotteen analyysi käyttäen ultraviolettispektroskopiaa osoittaa, että läsnä on pieniä määriä muita, vielä tunnistamattomia dieeniyhdisteitä. Analyysi käyttäen kaasukromatografiaa paljastaa myös, että läsnä on pieniä, mutta merkittäviä määriä molekyylipainoltaan alhaisia yhdisteitä, joita ei ole läsnä lähtöhartsissa. Tällä tavoin valmistetun disproportionoidun pihkan panoksia on testattu niiden sopivuuden suhteen styreeni-butadieenikumin (SBR 1500) lateksipolymerointeihin ja vaikka ne ovat tyydyttäviä useimmissa tapauksissa, silloin tällöin on 3 71763 havaittu jonkin verran polymeroitumisnopeuden hidastumista, mikä osoittaa, että diproportionaatio on vain marginaalisesti tehokas. Sekundäärinen ongelma tällä prosessilla valmistetussa hartsissa on sen jonkin verran matala pehmenemispiste, mikä voi tehdä hiutaloimisen ja sen jälkeisen varastoinnin vaikeaksi lämpimissä ympäristön olosuhteissa. Nyt on havaittu, että samantapaisia ongelmia esiintyy, jos raudan karboksyyli-happosuolaa tai rautabromidia käytetään raudan lähteenä. Natriumkarbonaatin tai kaliumkarbonaatin tiedetään nostavan pehmenemispistettä ja tämän vuoksi natriumkarbonaatin pienten määrien lisäyksen vaikutusta ennen katalyyttikomponenttien lisäystä tutkittiin. Vaikka jonkin verran korkeamman pehmenemispisteen tuote saadaan, mitään muuta vaikutusta reaktioon ei havaittu.
Yllättäen kun ammoniumkarbonaattia (karbonaatin ja karbamaatin seos) kokeiltiin kolmantena komponenttina, saatiin pehmenemispisteeltään korkeampi tuote, mihin liittyi aivan odottamaton ja huomattava reaktionopeuden kasvu. Reaktio meni päätökseen 15 minuutissa lämpötilan saavutettua 220°C tavallisen 2-3 tunnin sijasta. Lisäksi tuote sisälsi vain 0,5 % abietiinihappoa ja kun se testattiin SBR 1500-tyyppisessä emulsiopolymerointire-septissä, sen havaittiin olevan vertailukelpoinen korkealuokkaisen kaupallisen materiaalin kanssa.
Lisäkokeet osoittivat, että jos ammoniakkia tai amiinia käytettiin kolmantena katalyyttikomponenttina, raudan määrää voitiin suuresti pienentää vain 50 ppm:n (Fe:na) ollessa riittävä saattamaan disproportionointi päätökseen yhdessä tunnissa 220°C:ssa. Pienempienkin määrien rautaa havaittiin olevan tehokkaita, vaikka noin 10 ppm:n tasoilla havaittiin, että tuotteen pehmenemispiste laski. Voidaan havaita, että raakapihka sisältää jonkin verran rautaa, tyypillisten määrien ollessa 5-10 ppm vaaleissa laaduissa ja jopa 50 ppm tummemmissa laaduissa. Näin ollen lähtöaine voi sisältää riittävästi rautaa ilman enemmän lisäyksen tarvetta.
4 71763 Tämän keksinnön mukaisesti menetelmälle hartsihappojen, moni-tyydyttämättömien rasvahappojen tai niiden seosten dispropor-tionoimiseksi kuumentamalla jodia ja rautayhdistettä sisältävän katalysaattorin kanssa on tunnusomaista, että käytetään ammoniakkia, ammoniumsuolaa tai amiinia katalysaattorin lisä-komponenttina. Yksinkertaisuuden vuoksi termiä "pihka" käytetään jäljempänä sisältäen mäntyöljyn ellei lauseyhteys toisin osoita.
Käytetty jodin määrä on vähintään 0,01 % laskettuna pihkan painosta ja on edullisesti vähintään 0,1 % sillä alle tämän tason reaktio voi jäädä menettämättä loppuun. Eri pihkalaaduilla tehdyistä kokeista päätellään, että osa jodista osallistuu sivureaktioihin, jolloin se ei ole käytettävissä haluttuun dis-proportionaatioreaktioon. Ottaen tämän ja haihtumishäviöt huomioon, on järkevää käyttää 0,3-0,4 % jodia reaktion loppuun-menemisen varmistamiseksi kohtuullisessa ajassa. Suurempiakin määriä voidaan käyttää ja ylärajan sanelevat taloudelliset seikat ja tarve varmistaa, ettei tuotteen kohtuutonta saostumista tapahdu.
Käytetty rautayhdisteen määrä on edullisesti välillä 0,001-0,01 % hartsiin sisältyvää rautaa ottaen huomioon raudan, joka saattaa olla läsnä raakapihkassa. Tämän alueen ulkopuolella olevia määriä voidaan käyttää riippuen siitä, että määrä jäännös-rautaa voidaan sietää tai kuten mainittiin, mikä pehmenemispisteen alue on toivottu. Käytetyn rautayhdisteen valinnan määräävät kustannusseikat, sopivuus ja se ovat jäännökset tärkeitä kussakin sovellutuksessa. Jälkimmäinen kohta voidaan käsitellä käyttämällä hartsin, nafteenia tai rasvahapon rau-tasuolaa. Kuitenkin koska pieniä määriä kloridijäännöksiä voidaan sietää, ferrikloridihydraatti saattaa olla edullinen kustannusten ja käsittelyn helppouden perusteella.
Ammoniakki tai amiini voidaan lisätä kaasuna, nesteenä tai kiinteänä, vapaana emäksenä tai yhdisteenä, esim. epäorgaanisen tai orgaanisen hapon suolana. Materiaaleja, jotka ovat 5 71763 osoittautuneet katalyyttisesti aktiivisiksi, ovat ammonium-karbonaatti, urea, dimetyyli- ja tetrametyyliurea, etyleeni-diamiini, dietyleenitriamiini, alkanoliamiinit ja ammonium-kloridi. Urea on erityisen sopiva materiaali käytettäväksi, koska se on halpaa, helposti saatavissa, hajutonta ja myrkytöntä. Vaadittu ammoniakin tai amiinin määrä on hyvin pieni, esim. 0,005-0,1 paino-%, vaikka tämän alueen ulkopuolella olevia määriä voidaan käyttää.
Ei ole välttämätöntä käyttää katalyyttikomponentteja määrätyissä moolisuhteissa eikä ole välttämätöntä lisätä niitä missään määrätyssä järjestyksessä, vaikka on sopivaa lisätä jodi viimeiseksi niin, että reaktori voidaan sulkea häviöiden estämiseksi. Lisättäessä jodia on toivottavaa, että pihkan lämpötila on alle 150°C, edullisesti 120-140°C, jotta vältettäisiin sublimoitumisesta johtuvat häviöt. Korotettuja lämpötiloja käytetään diproportionointireaktioon, esim. 100-300°C, edullisesti 200-300°C ja edullisemmin 200-260°C.
Reaktio on edullista suorittaa inertin kaasun, kuten höyryn, hiilidioksidin tai typen atmosfäärissä. Reaktori voi olla tuuletettu, mutta sitä ei pitäisi huuhdella voimakkaasti reaktion aikana, koska tämä voi aiheuttaa jodin häviötä. Kun haluttu disproportionoitumisaste on saavutettu, tuotetta voidaan käsitellä oksaalihapolla ylimääräisen jodin poistamiseksi ja värin parantamiseksi.
Tämä katalyyttisysteemi osoittautuu erittäin tehokkaaksi pihkassa olevan vedyn käsittelyssä, koska dehydroabietiinihapon prosenttimäärä on pienempi kuin mitä tavataan disproportio-noiduista hartseista, jotka on valmistettu käyttäen rikki-tai tuettuja metallikatalyyttejä.
Katalyyttiä voidaan myös käyttää mäntyöljystä johdettujen rasva-hartsihapposeosten ja monityydyttämättömien rasvahappojen kon-jugoidun dieenin pitoisuuden pienentämiseksi.
6 71763
Eräitä tämän keksinnön menetelmän edullisia toteutusmuotoja kuvataan nyt esimerkin avulla.
Esimerkki 1 (vertailu) 500 g puupihkaa lämmitettiin 125°C:een monikaulaisessa lasi-reaktorissa, jonka kapasiteetti oli 700 ml. 1,0 g ferrikloridi-hydraattia lisättiin nopeasti sekoittaen ja 10 minuutin kuluttua lisättiin 1,5 g jodia. Reaktori huuhdeltiin typellä ja suljettiin sitten. Laitteistoon liitettiin tuuletusputki, joka päättyi typellä huuhdeltuun lisälaitteeseen. Tämän tuu-letusputken tarkoituksena oli vapauttaa paine häiritsemättä atmosfääriä pihkan yläpuolella.
Reaktorin ympärille käärittiin metallifolio lämpötilan kohtuullisen tasaisuuden ylläpitämiseksi ja se lämmitettiin 230 _+ 5°C:een. Kolmen tunnin kuluttua reaktio oli mennyt loppuun, mitä osoitti tällä hetkellä ja myöhemmin otettujen näytteiden analyysi. Reaktio oli epätäydellinen 2 tunnin kuluttua. Tuote sisälsi 0,8 % abietiinihappoa, joitakin muita yllä mainittuja dieeniyhdisteitä ja pieniä määriä pienen molekyylipainon yhdisteitä .
Esimerkki 2
Kuvattu koe toistettiin lisäten alussa 0,6 kg ammoniumkarbonaat-tia. Samalla lämmityksellä lämpötila kohosi terävästi 245°C:een ja laski sitten 20 minuutin kuluttua. Näytteet, jotka otettiin 15 minuuttia, 30 minuuttia ja 1 tunti siitä hetkestä, kun lämpötila saavutti 230°C, osoittivat kaikki 0,5 %:n jäännös-abietiinihappopitoisuutta. Tuote sisälsi vain jälkiä pienen 7 71763 molekyylipainon yhdisteistä ja sen pehmenemispiste oli 6°C korkeampi kuin edellisellä tuotteella.
Esimerkki 3
Lisäkokeessa jokaisen katalyyttiaineosan määrät puolitettiin. Kahden tunnin lämmityksen jälkeen 230 + 5°C:ssa jäännösabietii-nitaso oli 0,5 %. Reaktio oli epätäydellinen yhden tunnin kuluttua.
Esimerkki 4 Käyttäen 500 g pihkaa, 0,2 g ammoniumkarbonaattia, 0,33 g ferri-kloridihydraattia ja 1,0 g jodia reaktiota suoritettiin 240° C:ssa 2 tuntia, minkä ajan kuluttua abietiinihapposisältö oli 0,5 %. Tuote oli samanlainen kuin esimerkissä (2) paitsi, että väri oli vaaleampi valkaisun jälkeen. Valkaisu suoritettiin lisäämällä 3 g oksaalihappohydraattia disproportionoituun hartsiin 170-180°C:n lämpötilassa.
Esiiiierkit 5-17
Reaktiot suoritettiin vetoisuudeltaan 700 ml:n laipoitetussa lasireaktorissa, joka oli varustettu ankkurisekoittajalla, lämpömittarilla, näytteenottopisteellä ja tuuletusputkella. Lämmitys aikaansaatiin sähkölämmitysvaipalla, joka oli varustettu energiasäätäjällä. Veden ja muiden haihtuvien materiaalien tiivistymisen estämiseksi reaktorin kannelle laitteen yläosat oli kääritty alumiinifolioon ja lämmitetty kuumailma-kuivaajasta saadulla ilmalla.
Tuotteiden analysointi tapahtui UV-spektrometrisesti ja kaasukromatografisesta. Reaktoriin panostettiin pihkamöhkäle, jota lämmitettiin ja sekoitettiin 160-170°C:ssa kosteuden ja osan haihtuvista öljyistä poistamiseksi. Pihkan annettiin sitten jäähtyä 130-140°C:een ja katalyyttikomponentit lisättiin. Tavallinen lisäysjärjestys oli rautayhdiste (jos tarvittiin), ammoniakki tai amiinilähde ja lopuksi jodi. Panos lämmitettiin sitten haluttuun lämpötilaan ja siitä otettiin aika ajoin näyte β 71763 reaktion kulun tutkimiseksi. Tuotteen annettiin jäähtyä 160-170°C:een, minkä jälkeen sitä käsiteltiin 3 g:11a oksaalihappoa katalyytin tuhoamiseksi. Sekoitusta jatkettiin suunnilleen 30 minuuttia ja lämpötilaa ylläpidettiin kosteuden poistamiseksi ja oksaalihapon hajoamisen varmistamiseksi, minkä jälkeen tuote valettiin maljoihin vaadittuja lisätes-tejä varten. Jäännösabietiinihappopitoisuus (paino-%) mitattiin käyttäen ultraviolettispektroskopiaa ja esitetään taulukossa. Taulukko esittää myös raudan (Fe:na), amiinin tai ammoniumsuolan ja jodin painon yhdessä käytetyn rautayhdisteen ja amiinin tai ammoniumsuolan kanssa ja reaktio-olosuhteet.
Katalyyttisysteemiä kokeiltiin myös mäntyöljyn sekahartsi-rasvahapposeosten näytteillä käyttäen samaa laitetta ja yleistä menettelyä. Analysointi tapahtui kaasukromatografisesti, koska UV-analyysiä mutkisti seosten monien komponenttien läsnäolo. Osoitettiin, että abietiinihapon taso voitiin laskea alle 0,4 %:in ja mikä yhtä tärkeätä linoli-linoleenihapot voitiin vähentää alle 1 %:n.
9 71763
Esim. Fe Fe-lisäys Amiini I T°C Aika, Abietii- n:o (gm) (gm) (gmT h nihappo % 5 0,2 FeCl^.öt^O - 1,5 230 3 1,1% (UV)504 6 " " NH4-karbonaat- 1,5 230 1/4 0,5 ti (eksoter- 0,6 gm mi 256:esrj) 7 0,1 " NH.-karbonaat- 0,75 230- 3 0,5 ti 240 0,3 g 8 0,066 " urea 0,12 g 1,0 230 1 0,4 eksotermi 253°C:een 9 0,066 " 0,26 9 1,0 230 5 2 10 0,066 " NH.C1 0,2 g 1,0 245- 1 ]/2 0,4 250 11 0,066 FeCl7-6H O sym DMU* 1,0 230- 2 0,4 0,23 g 235 12 " " ΊΜϋ4 1,0 " 3 0,3 0,31 g 13 0,025 läsnä pih- urea 0,1 g 1,5 230- 2 0,4 kassa 235 14 " " etyleenidi- 1,5 230- 2 0,4 amiini 235 15 0,003 läsnä pih- urea 0,05 g 2,0 230- 3 2 kassa 235 16 0,025 pihka kuten urea 0,05 g 2,0 230- 1/2 0,25 yllä 240 +FeCl3-6H20 17 " " " " 200- 2 0,35 205
X
symmetrinen dimetyy1iurea ^tetrametyyliurea 0,05 % mitattuna käyttäen kaasu-nestekrcmatografiaa (ero johtuu sivutuotteiden läsnäolosta, jotka häiritsivät UV-käyrää).
Esimerkit 5 ja 9 ovat vertailuesimerkkejä.
FI830307A 1982-02-01 1983-01-28 Foerfarande foer disproportionering av omaettade syror. FI71763C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8202844 1982-02-01
GB8202844 1982-02-01

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI830307A0 FI830307A0 (fi) 1983-01-28
FI830307L FI830307L (fi) 1983-08-02
FI71763B true FI71763B (fi) 1986-10-31
FI71763C FI71763C (fi) 1987-02-09

Family

ID=10528028

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI830307A FI71763C (fi) 1982-02-01 1983-01-28 Foerfarande foer disproportionering av omaettade syror.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4481145A (fi)
EP (1) EP0086078B1 (fi)
JP (1) JPS58159439A (fi)
DE (1) DE3363852D1 (fi)
FI (1) FI71763C (fi)
GB (1) GB2113686B (fi)
PT (1) PT76170B (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8506023D0 (en) * 1985-03-08 1985-04-11 Enichem Elastomers Ltd Disproportionation of unsaturated acids
US5023319A (en) * 1987-12-15 1991-06-11 Union Camp Corporation Stabilization of modified rosin
US4879369A (en) * 1988-01-20 1989-11-07 Westvaco Corporation Method of removing lignin from tall oil
US4943397A (en) * 1988-09-22 1990-07-24 Shell Oil Company Metathesis of functional olefins
JPH0361030U (fi) * 1989-10-17 1991-06-14
US6087318A (en) * 1998-10-19 2000-07-11 Georgia-Pacific Resins, Inc. Process to produce disproportionated rosin based emulsifier for emulsion polymerization
RU2186816C2 (ru) * 2000-09-11 2002-08-10 Царев Геннадий Иванович Способ обработки таллового масла
US7153989B2 (en) * 2005-02-10 2006-12-26 David Rubin Process for preparing conjugated linoleic acid
CN101844091B (zh) * 2010-05-17 2012-09-12 广东科茂林产化工股份有限公司 一种催化剂组合物及其在制备松香酯中的应用
WO2016161033A1 (en) * 2015-03-31 2016-10-06 Georgia-Pacific Chemicals Llc Methods for making oligomeric acids and rosin oil from crude tall oil
CN106349937A (zh) * 2016-08-25 2017-01-25 广西兴业县新贵松脂厂 一种高品质歧化松香的生产方法

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2411111A (en) * 1946-11-12 Treatment of polyene compounds
US3076003A (en) * 1960-09-22 1963-01-29 Emery Industries Inc Process for polymerizing unsaturated fatty acids
NL288902A (fi) * 1962-02-13
US3374217A (en) * 1964-06-23 1968-03-19 Agriculture Usa Isolation of resin acid mixtures rich in levopimaric acid
US3277072A (en) * 1964-07-13 1966-10-04 West Virginia Pulp & Paper Co Fluid rosin
US3786037A (en) * 1971-07-23 1974-01-15 Reichhold Chemicals Inc Process for decreasing ethylenic polyunsaturation in organic carboxylic acids using a co-catalyst
US3872073A (en) * 1973-05-21 1975-03-18 Arizona Chem Process for the preparation of crystallization-resistant disproportionated rosin
JPS528276B2 (fi) * 1974-08-26 1977-03-08
US3923768A (en) * 1974-11-18 1975-12-02 Westvaco Corp Treatment of tall oil fatty acids
US4259459A (en) * 1979-09-10 1981-03-31 Westvaco Corporation Treatment of latex emulsifiers
GB2060637A (en) * 1979-10-09 1981-05-07 Int Synthetic Rubber Disproportionation of Unsaturated Acids
US4271066A (en) * 1979-11-05 1981-06-02 Arakawa Kagaku Kogyo Kabushiki Kaisha Process for disproportionating rosin, poly-unsaturated fatty acids and mixtures thereof
US4265807A (en) * 1980-01-22 1981-05-05 Hercules Incorporated Disproportionation of rosin in the presence of dithiin derivatives

Also Published As

Publication number Publication date
JPS58159439A (ja) 1983-09-21
GB2113686A (en) 1983-08-10
GB2113686B (en) 1985-09-04
EP0086078A1 (en) 1983-08-17
PT76170B (en) 1986-01-24
DE3363852D1 (en) 1986-07-10
US4481145A (en) 1984-11-06
GB8302648D0 (en) 1983-03-02
FI830307L (fi) 1983-08-02
FI71763C (fi) 1987-02-09
PT76170A (en) 1983-02-01
EP0086078B1 (en) 1986-06-04
FI830307A0 (fi) 1983-01-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI71763B (fi) Foerfarande foer disproportionering av omaettade syror
CA1143135A (en) Preparation of substantially anhydrous iodine compounds
US3980630A (en) Method for preparation of emulsifier for emulsion polymerization
JPS58164552A (ja) P−アミノフエノ−ル及びアルキル置換p−アミノフエノ−ルの製造方法
US3872073A (en) Process for the preparation of crystallization-resistant disproportionated rosin
EP0106445B1 (en) Process for modifying and stabilising the colour of carboxylic acids or their mixtures
US3991100A (en) Process for making esters of dibasic acids from acid by-products
FI85718B (fi) Disproportionering av omaettade syror.
CA2118386C (fr) Procede d'hydroxycarbonylation du butadiene
EP1103521A1 (de) Verfahren zur Herstellung von wasserfreiem, hochreinem Natriumsulfid
US2052210A (en) Sulphur-containing abietyl compounds and method of producing
US2340745A (en) Isomerization of ricinoleic compounds
JPH05271622A (ja) 無色ロジンの製造法
US5023319A (en) Stabilization of modified rosin
US2717838A (en) Stabilized tall oil rosin and dry sizes prepared therefrom
US4332743A (en) Process for the liquid phase production of C1 to C3 carboxylic acids
US1993037A (en) Reaction product of cineol and maleic anhydride and process of making it
SU602521A1 (ru) Способ осветлени канифоли и ее производных
SU992560A1 (ru) Способ получени модифицированного таллового пека
US2509884A (en) Tall oil treatment
US3067011A (en) Metal carbonyls
SU666181A1 (ru) Способ получени меркаптоалкиламино- -бисметилфосфоновых кислот
US3115500A (en) Process for producing pyrrolidone
US4714600A (en) Process for production of phosphoric acid from dry matrix by SO3 treatment and extraction
US3232699A (en) Alkali metal derivatives of metal carbonyls

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ENOXY CHEMICAL LIMITED