FI71424C - Laddpendel - Google Patents

Laddpendel Download PDF

Info

Publication number
FI71424C
FI71424C FI803833A FI803833A FI71424C FI 71424 C FI71424 C FI 71424C FI 803833 A FI803833 A FI 803833A FI 803833 A FI803833 A FI 803833A FI 71424 C FI71424 C FI 71424C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
arms
firearm
bridge
loading
pendulum
Prior art date
Application number
FI803833A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI71424B (fi
FI803833L (fi
Inventor
Olle Gustavsson
Goeran Sundmar
Original Assignee
Bofors Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bofors Ab filed Critical Bofors Ab
Publication of FI803833L publication Critical patent/FI803833L/fi
Publication of FI71424B publication Critical patent/FI71424B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI71424C publication Critical patent/FI71424C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A9/00Feeding or loading of ammunition; Magazines; Guiding means for the extracting of cartridges
    • F41A9/01Feeding of unbelted ammunition
    • F41A9/06Feeding of unbelted ammunition using cyclically moving conveyors, i.e. conveyors having ammunition pusher or carrier elements which are emptied or disengaged from the ammunition during the return stroke
    • F41A9/09Movable ammunition carriers or loading trays, e.g. for feeding from magazines
    • F41A9/10Movable ammunition carriers or loading trays, e.g. for feeding from magazines pivoting or swinging
    • F41A9/11Movable ammunition carriers or loading trays, e.g. for feeding from magazines pivoting or swinging in a horizontal plane

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Aiming, Guidance, Guns With A Light Source, Armor, Camouflage, And Targets (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
  • Furnace Charging Or Discharging (AREA)
  • Liquid Crystal (AREA)
  • Output Control And Ontrol Of Special Type Engine (AREA)
  • Developing Agents For Electrophotography (AREA)
  • Handcart (AREA)

Description

71424
Latausheiluri
Esillä oleva keksintö koskee latausheiluria, joka voidaan sijoittaa korotusjärjestelmään ripustetun ampuma-aseen yhdelle sivulle. Latausheiluri on tällöin järjestetty kantamaan lataussiltaa kahdella ampuma-aseen sivusuuntatasossa kääntyvällä varrella, joiden avulla lataussilta on käännettävissä sivuasen-nosta, jonka heiluri ottaa sen jälkeen kun se on asettunut korotus- tai alennuskulmaan syöttöasennos-sa otettuaan vastaan panosyksikön, sisäänkäännet-tyyn asentoon ampuma-aseen putken akselin jatkeelle ja päinvastoin, minkä lisäksi mainitut varret kantavat lataussiltaa ensimmäisissä päissään olevissa laa-kerointikohdissa ja toisissa päissään ovat liitetyt kahteen keskenään yhdensuuntaiseen käyttöakseliin, jotka kun heiluri ottaa mainitun korotus- tai alen-nuskulman, ulottuvat kohtisuorasti mainittuun sivu-suuntatasoon nähden ja ovat aktivoitavissa käyttöeli-mistä, jotka antavat koordinoituja käyttöliikkeitä varsille.
Esimerkkinä ampuma-aseesta voidaan tässä mainita karkeakaliiperinen tykkiase, esim. kenttähaupitsi.
Esimerkiksi kenttähaupitsissa on ennestään tunnettua käyttää latausheiluria, joka on laakeroitu ampuma-aseen korotuskeskispisteen ympäri ja joka lisäksi kantaa sivuun käännettävää lataussiltaa. Latausheiluri on tällöin järjestetty siten, että se lataussil-lan sivuasennossa on aseteltavissa latauspöydän tai vastaavan tasoon panosyksikön, esim. kranaatin vastaanottamiseksi, joka sivusta vieritetään alas la- 2 71424 tausheilurin kantamalle lataussillalle. Mainitun panosyksikön vastaanottamisen jälkeen asettuu lataus-heiluri kulloiseenkin korotuskulmaan, minkä jälkeen latausheiluri on järjestetty kääntämään lataussilta sisäänkäännettyyn asentoon ampuma-aseen putken akselin jatkeelle, niin että kranaatin akseli liittyy mainittuun akselijatkeeseen.
Tätä tyyppiä oleva latausheiluri on varustettu sivuun-käännettävällä lataussillalla tilan säätämiseksi tuliaseen takana.
Siitä huolimatta että latausheiluri ja kysymyksessä olevaa tyyppiä oleva lataussilta siten ovat voineet toimia tuliaseen rekyylitilassa peräkappaleen takana, on tähän asti tunnettu järjestely latausheilurille ja lataussillalle vaatinut pääsyä suhteellisen suureen tilaan tuliaseen takana, erityisesti jos ammuttava panos on suhteellisen pitkä, esim. aina noin 1000 mm. Tämä on vuorostaan esim. kenttähaupitsissa vaikeuttanut ampumista suurilla korotuksilla ja voidaan mainita, että on syntynyt toive, että mainitun laatuisissa aseissa voitaisiin ampua niin suurilla korotuksilla kuin 70°.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on luoda lataus-heiluri, joka vaatii suhteellisen vähän tilaa tuliaseen takana ja tunnusomaisena voidaan tällöin pitää, että latausheilurin varret on järjestetty mainitussa syöttöasennossa kantamaan lataussiltaa siten, että tämä takaosistaan nähtynä kallistuu vinosti ulospäin suhteessa putkiakselin kautta kulkevaan pystytasoon tarkoituksella saada lataussillalle sijoitettu panos-yksikkö, jonka etuosa työntyy eteenpäin ulos lataus- 3 71424 sillasta, mainitulla etuosallaan ulottumaan korotetun järjestelmän sivulla ja ulkopuolella.
Keksinnön kehitysmuodolssa ehdotetaan varsien yksityiskohtaisempi rakenne ja järjestely suhteessa tuliaseeseen sekä järjestely varsien koordinoitua käyttöä varten.
Keksinnön mukaiselle latausheilurille pääasiallisesti tunnusomaiseksi katsottava käy kuitenkin ilmi jäljempänä esitetyn patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaisella ehdotuksella tulee lataussillan geometrian ansiosta mahdolliseksi ohjata kranaatin etuosaa peräkappaleessa ja kanuuna-asennossa. Sillä tavoin saadaan tilan säästöä tuliaseen takana 200-600 mm sen johdosta, että lataussillan kääntöliikettä voidaan lisätä. Tämä vuorostaan aiheuttaa sen, että tu-lituskorkeus (so. tapin korkeus alustan yläpuolella) voidaan pitää matalana ja siten voidaan käyttää suhteellisen suuria korotuskulmia.
Keksinnöllä saavutetaan myös teknisesti suhteellisen yksinkertainen, mutta kuitenkin hyvin toimiva rakenne latausheilurille sellaisenaan.
Latausheilurin tällä hetkellä ehdotettu suoritusmuoto, jolla on keksinnölle merkittävät tunnusmerkit, selitetään seuraavassa oheisiin piirustuksiin liittyen, joissa:
Kuvio 1 esittää sivukuvana latausheiluria ilman lataus-siltaa ja järjestettynä kenttähaupitsiin.
Kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaista latausheiluria ylhäältä katsottuna ja lataussilta periaatteellisesti mukaan piirrettynä.
4 71424
Kuvio 3 esittää päältä katsottuna ja periaatteellisesti liikemallia latausheilurin varsille, varsiin kiinnitetylle lataussillalle sekä lataussillalle sijoitetun kranaatin etuosille.
Kuvio 4 esittää sivukuvana ja periaatteellisesti kranaatin mainittujen etuosien asentoja korotuskulmil-la 0 ja 70° suhteessa korotusjärjestelmään.
Kuvioissa 1 ja 2 on korotustappia kenttähaupitsissa osoitettu viittausnumerolla 1. Mainittu korotustappi on sinänsä tunnettuun tapaan sijoitettu haarukkaan, jonka toista osaa on osoitettu viittausmerkillä 2'. Haarukka on sijoitettu ylälavetille 3, joka samoin sinänsä tunnettuun tapaan on sivuunkäännettävä tehdäkseen mahdolliseksi sivusuuntaliikkeen haarukalle laakeroidulle korotettavalle järjestelmälle, joka sisältää kanuunan, jonka peräkappaletta on osoitettu viittausmerkillä 4 kuviossa 1. Ampuma-aseen putken akselin jatketta on osoitettu viitenumerolla 5.
Latausheiluri 6 on sinänsä tunnettuun tapaan käänty-västi laakeroitu korotustappiin 1, niin että se läh-töasennosta, esim. kuvion 1 mukaisesta vaaka-asennosta, jota käytetään syöttöasentona, voi kääntyä tuliaseen kulloiseenkin korotus- tai alennuskulmaan. La-tausheiluriin kuuluu tällöin etupuolinen runko-osa 6a, jonka kautta heiluri on laakeroitu tappiin 1, ja taaempi runko-osa 6b. Mainituilla ensimmäisellä ja toisella runko-osalla on tällöin pääasiallisesti kotelopalkkien muoto. Etupuolinen runko-osa ulottuu tällöin haarukkaosan 2’ ulkosivulle, kun taas taaempi runko-osa 6b on kulmaan taivutettu ja ulottuu ampuma-aseen poikittaissuunnassa haarukkaosan takapuolella ja tämän mukaisesti yhdensuuntaisena peräkappaleen ja ampuma-aseen kehdon kanssa ja rinnakkaissiirrettyna etupuoliseen runko-osaan 62 nähden.
71424
Etuosissaan on heiluri kytketty käyttösylinteriin 7 kääntölaakeritapin 8 kautta. Maksimaalisen alennus-asennon määräämiseksi on heiluriin muodostettu etu-puolinen osa 6c, joka on yhteistoimiva haarukassa olevan jousivasteen 9 kanssa. Taaempi runko-osa 6b on eri korotuskulmissa yhteistoimiva korotusjärjestelmän vasteen A kanssa.
Latausheiluri on järjestetty kantamaan kuvion 2 mukaista lataussiltaa 10 kahdella taaempaan runko-osaan 6b laakeroidulla varrella 11 ja 12. Kumpaankin mainituista varsista kuuluu kaksi kulmassa olevaa osaa, joista ensimmäistä kulmassa olevaa osaa on merkitty viitemerkeillä 11a vast. 12a ja toista kulmassa olevaa osaa lib vast. 12b. Kulmassa olevat osat asianomaisissa varsissa on järjestetty erisuuruisiin kulmiin a' vast, a", jolloin kulma a' on pienempi kuin kulma a" (noin 135° vast, noin 140°).
Ensimmäiset kulmaosat 11a vast. 12a molemmissa varsissa ovat edelleen olennaisesti yhtä pitkät, kun taas osa 11b taaemmassa varressa on pitempi kuin osa 12b etummaisessa varressa.
Kysymyksessä oleva varsi on ensimmäisen osan vapaan pään kautta kytketty käyttöakseliin 13 vast. 14. Molemmat käyttöakselit on järjestetty keskenään yhdensuuntaisiksi sekä suoraan kulmaan ampuma-aseen sivu-suuntatasoa vastaan, kun latausheiluri on aseteltu ampuma-aseen korotus- tai alennuskulmaan. Kumpikin varsi on toisten osien lib vast. 12b vapaiden päiden kautta liitetty laakerointiakseliin 15 vast. 16, joihin lataussilta 10 on kytketty. Myös laakerointi-akselit 15 ja 16 ovat keskenään yhdensuuntaiset sekä suorassa kulmassa mainittua sivusuuntatasoa vastaan, 6 71424 kun latausheiluri on aseteltu ampuma-aseen korotusta! alennuskulmaan. Varsien edellä kuvatulla muotoilulla tulee asianomaisella varrella saatu lyhyin etäisyys A' vastaavasti A" akseleiden 13 ja 15 vast.
14 ja 16 välillä olemaan eri pitkät, jolloin A' lisäksi on pitempi kuin A". Erotus A' - A" voi tällöin vaihdella välillä 10-50 mm, edullisesti 20-40 mm. Esillä olevassa tapauksessa on mainitun erotuksen edullinen arvo noin 25 mm.
Mainitut käyttöakselit 13 ja 14 ovat laakeroidut taaempaan runko-osaan 6b holkkipitimiin 17a, 17bvast. 18a, 18b, jotka on kiinnitetty taaempaan runko-osaan. Kumpaankin käyttöakseliin on liitetty mukaanottaja (vääntiö) 19 vast. 20. Käyttöakselit ovat yhdistetyt toisiinsa sidetangolla 21, jonka ensimmäinen pää on liitetty mukaanottajaan 19 ja toinen pää mukaanotta-jaan 20. Mukaanottajaan 19 on lisäksi liitetty käyt-tösylinterin 22 mäntä. Käyttösylinterin toinen pää on kiinnitetty runko-osaan 6b laakerointipisteessä 23.
Edellä esitetyllä järjestelyllä tulevat käyttöakse-leiden 13, 14 liikkeet keskenään koordinoiduiksi. Käyttösylinterin 22 liikkeet siirretään mukaanottajaan 19, joka osaksi kääntää käyttöakselia 13, osaksi vetää mukaan sidetankoa 21, joka vuorostaan kääntää käyttöakselia 20. Mukaanottajat ja sidetanko ovat tällöin siten järjestetyt, että kääntökulmat (kääntöno-peudet) tulevat yhtä suuriksi molemmille käyttöakse-leille.
Käyttösylinteri 22 voi tällöin ohjata varsia siten, että lataussilta tulee käännetyksi sivuunkäännetyn asennon, joka käy ilmi kuviosta 3, ja sisäänkäänne-tyn asennon välillä, jossa kuvion 2 mukaisesti la-taussillan keskiviiva samoin kuin laakerointiakselit 15 ja 16 osuvat yhteen ampuma-aseen putken akselivii-van jatkeen 5 kanssa. Mainitut asennot määritetään 7 71424 ensimmäisellä pysäyttimellä 24 vast. 25, jotka määräävät sisäänkäännetyn asennon sekä toisella pysäyttimellä 26 vast. 27, jotka määräävät sivuunkäännetyn asennon, jota on kuvattu osittain pistekatkoviivoilla esitetyillä varsilla 11' vast. 12'.
Siitä johtuen että käyttöakselit 13 ja 14 kiertyvät samalla nopeudella ja että varret ovat eri pituiset, on laakerointipiste 16 etumaiselle varrelle lataus-sillassa pituussuunnassa siirrettävä, mitä on osoitettu pitkänomaisella syvennyksellä 28 lataussillan pohjassa. Lataussillassa pituussuunnassa siirtymätön laakerointi on tavanomainen kääntölaakerointi. Myös toinen kääntölaakerointi voidaan toteuttaa sinänsä tavanomaisella tavalla.
Esitetyssä suoritusesimerkissä ovat ensimmäiset kulma-osat 11a ja 12a molemmissa varsissa yhdensuuntaisiksi asetellut kuvion 2 mukaisessa lataussillan sisäänkään-netyssä asennossa. Kuvion 3 mukaisessa sivuunkäänne-tyssä asennossa suuntautuvat molemmat varret pääasiallisesti suoraan taaksepäin. Molemmat käyttöakselit 13, 14 sijaitsevat pystytasossa, joka on yhdensuuntainen putken akselin kautta kulkevan pystytason kanssa (= taso kohtisuoraan paperin tasoa vastaan kuviossa 3).
Varsien rakenne on edelleen sellainen, että mainitussa sivuasennossa ja syöttöasennossa lataussilta 10 on vinossa siten, että se suhteessa pystytasoon akseli-viivan 5 kautta kun ase on sijoitettu tasaiselle alustalle kallistuu takaosistaan ja ulospäin vaakatasoonsa. Mainittu vino asento on edelleen sellainen, että lataussillan 10 mainitut taaemmat osat liittyvät yhdensuuntaisviivaan 29, joka kuvion 3 mukaisessa 8 71424 vaakatasossa sijaitsee pystytasossa, joka on yhdensuuntainen putken akselin 5 kautta kulkevan pystyta-son kanssa. Linjan 29 sisältämä pystytaso ulottuu tällöin pitkin korotusjärjestelmän 2 sisäpintaa. Kuviossa 3 on sillalle sijoitetun kranaatin kärkiosaa merkitty viitenumerolla 30, jolla kärkiosalla kranaatti ulottuu lataussillan etupään ulkopuolelle. Lataussil-ta kantaa tällöin kranaattia siten, että mainittu kärkiosa sijaitsee korotusjärjestelmän 2 ulkosivulla. Kranaatin pituusakseli 30a ja suoran 29 sisältämä pystytaso muodostavat tällöin kulman 8/ jonka suuruus on 2-10°, edullisesti noin 5°. Käyttöakseli 14 sijaitsee lisäksi heti mainitun haarukkaosan 2' takana.
Kranaatin kärki 30 tulee lataussillan sisäänkään-nössä latausheilurin kanssa, sen jälkeen kun viimeksimainittu on asettunut aseen korotuskulmaan kranaatin vastaanoton jälkeen, noudattamaan kaarenmuotoista viivaa 31, kunnes se saavuttaa sisäänkääntöasennon 30b1 putken akseliviivaan liittyen. Kuviossa 3 on joukko mainitun kärjen väliasentoja osoitettu viittaus-merkilLä 30b". Myös lataussilta on esitetty akseli-suoran kanssa yhteenosuvassa asennossaan, mistä on käytetty viittausmerkkiä 10'. Lataussilta on esitetty myös väliasennossa 10". Paitsi sivuliikettä saa silta myös siirtoliikkeen eteenpäin ampuma-aseen pituussuunnassa sisäänkääntöliikkeen aikana.
Kuvion 4 tarkoituksena on osoittaa yhtä keksinnöllä saavutettua etua. Ylempää viivaa korotusjärjestelmälle 2 on osoitettu viittausmerkillä 2b. Ydinlinjaa korotettavalle järjestelmälle on osoitettu viittaus-mekillä 5', joka myös on kranaatin keskiviiva 0° korotuksella. Viitteusmerkki 5" esittää kranaatin keskiviivaa suhteessa korotettavan järjestelmän ydinviivaan 71424 maksimaalisella korotuksella, joka voi olla esim. 70°. Kuviosta 4 havaitaan, että kranaatin 30 etuosat 30b^ kulkevat vapaana korotusjärjestelmästä 2, kun kanuunalla on korotusasento nolla. Tässä korotusasennossa ei lataussillan siten tarvitsisi olla vinossa, vaan kranaatin mainitut etuosat voisivat ulottua yli korotus järjestelmän, kun lataussilta ottaa latausheilu-rin sille antaman sivuasennon kysymyksessä olevan kranaatin vastaanottamiseksi latauspöydältä tai vastaavalta. Sitävastoin olisivat etumaiset kärkiosat 30b2 iskeneet korotusjärjestelmää 2 vastaan mainitussa sivuasennossa, ellei lataussilta olisi ollut vinossa, niin että kranaatin etumainen kärkiosa olisi voinut ulottua korotusjärjestelmän sivulle. Tällöin on huomattava, että latausheiluri on kääntänyt lataussillan asentoon latauspöydän vieressä riippumattomasti aseen korotuskulmasta.
Edellä esitetty merkitsee, että tilaa 200-600 mm pituussuunnassa aseen takana voidaan säästää taikka ampuminen suhteellisesti pidemmillä kranaateilla (aina 1000 mm pituisilla) voi tapahtua samalla tilalla kanuunan takana.
Keksintö ei ole rajoitettu edellä esimerkkinä esitettyyn suoritusmuotoon vaan tätä voidaan modifioida jäljempänä esitettyjen patenttivaatimusten ja keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
Keksintöön kuuluvat osat ovat yksinkertaisia ja taloudellisia valmistaa rationaalisessa valmistuksessa tehtaassa, jolloin latausheiluri siihen kuuluvine lataus-siltoineen voidaan valmistaa erikseen taikka integroituna ampuma-aseen valmistukseen. Ensinmainitussa tapauksessa voi integrointi tapahtua sekä juuri valmistettuihin aseisiin että jo kentällä oleviin aseisiin.

Claims (9)

10 71424
1. Yhdelle sivulle korotusjärjestelmään (2) ripustettua ampuma-asetta sijoitettava latausheiluri (6), joka on järjestetty kantamaan lataussiltaa (10) kahdella ampuma-aseen sivu-suuntatasossa kääntyvällä varrella (11, 12), joiden avulla lataussilta on sivuvuunnassa käännettävissä sivuasennosta, jonka heiluri ottaa sen jälkeen kun se on asettunut ampuma-aseen korotuskulmaan tai alennuskulmaan syöttöasennossa vastaanotettuaan panosyksikön (30) , sisäänkäännettyyn asentoon ampuma-aseen putken akseliviivan (5) jatkeelle, jolloin mainitut varret kantavat lataussiltaa laakerointipisteissä (15, 16) ensimmäisissä päissään ja toisilla päillään ovat liittyneet asianomaiseen kahdesta keskenään yhdensuuntaisesta käyttö-akselista (13, 14), jotka kun heiluri ottaa mainitun korotusta! alennuskulman, ulottuvat suorakulmaisesti mainittua sivu-suuntatasoa vastaan sekä ovat aktivoitavissa käyttöelimistä (21, 22), jotka antavat varsille koordinoidut käyttöliikkeet, tunnettu siitä, että mainitut varret on järjestetty mainitussa syöttöasennossa kantamaan lataussiltaa siten, että tämä takaosistaan katsottuna kallistuu vinosti ulospäin suhteessa akseliviivan (5) kautta kulkevaan pystytasoon tarkoituksella saada lataussillalle sijoitettu panosyksikkö (30), joka etuosillaan työntyy eteenpäin ulos lataussillasta, mainituilla etuosillaan ulottumaan korotusjärjestelmän sivulle, ja että toisen varren, edullisesti etumaisen varren (12) laakerointipiste (16) lataussillassa on järjestetty siten, että varren liikkeeiden aikana laakerointipiste siirtyy suhteessa lataussiltaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen latausheiluri, jolloin mainitut varret on järjestetty toistensa perään ampuma-aseen pituussuunnassa, tunnettu siitä, että taaemmalla varrella (11) on ensimmäinen etäisyys (A’) siltaanlaakerointi-pisteensä (15) ja asianomaisen käyttöäkselin (13) välillä, joka etäisyys ylittää vastaavan toisen etäisyyden (A") etumaisella akselilla (12). 71424 3. patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen Iatausheiiuri, tunnettu siitä, että ensimmäinen etäisyys (A') ylittää toisen etäisyyden (A") arvolla, joka on välillä 10-50 mm, edullisesti 20-40 mm.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen Iatausheiiuri, tunnet-t u siitä, että ensimmäinen etäisyys ylittää toisen etäisyyden noin 25 mm:llä.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen lataus-heiluri, tunnettu siitä, että kumpikin varsi (11, 12) muodostuu kahdesta toistensa kanssa kulman muodostavasta osasta (11a, 11b vast. 12a, t2b).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen Iatausheiiuri, tunnet-t u siitä, että ensimmäiset osat (11a, 12a) molempien varsien kulmaosista ovat olennaisesti yhtä pitkät ja taaemman varren (11) toinen (11b) kulmaosista on pitempi kuin etumaisen varren toinen osa (12b) jä että kulmaosat taaemmassa varressa ovat järjestetyt kulmaan (a1), joka on pienempi kuin vastaava kulma (a") etumaisen varren kulmaosien välillä.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen Iatausheiiuri, tunnettu siitä, että varret on järjestetty osaksi siten että lataussillan sisäänkäännetyssä asennossa molempien varsien ensimmäiset kulmaosat (11a, 12a) ovat keskenään yhdensuuntaiset samalla kun ne ulottuvat kohtisuorasta mainittua akseliviivan (5) kautta kulkevaa pystytasoa vastaan sekä että toiset kulmaosat (11b, 12b) taaemmissa varsissa tällöin ulottuvat vinosti eteenpäin ampuma-aseen pituussuunnassa, osaksi siten, että varret sijaitsevat kokonaan ampuma-aseen peräkappaleen tai kehdon sivulla samalla kun ne osoittavat pääasiallisesti suoraan taaksepäin ampuma-aseen pituussuunnassa.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen Iatausheiiuri, tunnettu siitä, että varsien ensimmäiset kulmaosat on liitetty mainittuihin käyttöakseleihin (13, 14), jotka tällöin koordinoitujen kääntöliikkeiden aikaansaamiseksi varsille ovat yhdistetyt toisiinsa sidetangolla (21). 12 71 424
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen latausheiluri, tunnettu siitä, että taaemman varren (11) käyttöakseli (13) on kytketty käyttösylinteriin (22).
FI803833A 1979-12-18 1980-12-10 Laddpendel FI71424C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7910440A SE431912B (sv) 1979-12-18 1979-12-18 Laddpendel
SE7910440 1979-12-18

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI803833L FI803833L (fi) 1981-06-19
FI71424B FI71424B (fi) 1986-09-09
FI71424C true FI71424C (fi) 1986-12-19

Family

ID=20339585

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI803833A FI71424C (fi) 1979-12-18 1980-12-10 Laddpendel

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4402253A (fi)
JP (1) JPS5691196A (fi)
CA (1) CA1164257A (fi)
CH (1) CH651133A5 (fi)
DE (1) DE3047333A1 (fi)
FI (1) FI71424C (fi)
FR (1) FR2472164A1 (fi)
GB (1) GB2065843B (fi)
IL (1) IL61593A (fi)
IN (1) IN157678B (fi)
IT (1) IT1148244B (fi)
NL (1) NL8006842A (fi)
NO (1) NO154285C (fi)
SE (1) SE431912B (fi)
YU (1) YU43631B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE468610B (sv) * 1988-09-21 1993-02-15 Bofors Ab Laddningsanordning

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE694583C (de) * 1936-10-29 1940-08-03 Fried Krupp Akt Ges Ladeschwinge fuer Geschuetze
US2781696A (en) * 1949-01-13 1957-02-19 James G Shonts Automatic ammunition loading device
US2788713A (en) * 1954-02-16 1957-04-16 Even Georges Armored vehicle
US3217900A (en) * 1964-04-06 1965-11-16 Herman W Kupetzky Mechanism for missile transfer
DE1938681C3 (de) * 1969-07-30 1973-09-27 Rheinmetall Gmbh, 4000 Duesseldorf Magazin für in Panzertürme, insbesondere von Panzerfahrzeugen eingebaute Geschütze
SE388683B (sv) * 1973-04-02 1976-10-11 Bofors Ab Anordning for laddning av en artilleripjes

Also Published As

Publication number Publication date
JPH0118356B2 (fi) 1989-04-05
FR2472164A1 (fr) 1981-06-26
FI71424B (fi) 1986-09-09
IN157678B (fi) 1986-05-17
DE3047333A1 (de) 1981-09-17
GB2065843A (en) 1981-07-01
YU43631B (en) 1989-10-31
NO154285C (no) 1986-08-20
IT1148244B (it) 1986-11-26
CH651133A5 (de) 1985-08-30
JPS5691196A (en) 1981-07-23
FI803833L (fi) 1981-06-19
CA1164257A (en) 1984-03-27
NO154285B (no) 1986-05-12
NL8006842A (nl) 1981-07-16
SE7910440L (sv) 1981-06-19
IT8050383A0 (it) 1980-12-16
NO803826L (no) 1981-06-19
YU318680A (en) 1983-09-30
GB2065843B (en) 1983-06-02
US4402253A (en) 1983-09-06
IL61593A (en) 1984-03-30
DE3047333C2 (fi) 1992-07-09
FR2472164B1 (fi) 1984-04-06
SE431912B (sv) 1984-03-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3358504A (en) Sighting apparatus
EP0066192B1 (de) Mörser mit einer in eine Rohrwiege integrierten Rücklauf-Vorholeinrichtung
ES2233267T3 (es) Accionamiento de punteria.
FI71424C (fi) Laddpendel
US4494441A (en) Ammunition feed trunnion support
SE7413126L (sv) Sett och anordning for att i en stridsvagn astadkomma snabb overforing av ett skott fran ett magasin till ansettningsleget vid vagnens eldvapen
SE461240B (sv) Hoejdriktanordning foer en granatkastares avskjutningsroer
DE60218611D1 (de) Vorrichtung zum Zuführen einer grosskalibrigen Munition aus einem Magazin in eine Ladestelle einer grosskalibrigen Feuerwaffe
US5050479A (en) Loading manipulator for a front-loading mortar
CA1043146A (en) Support unit mounting a large-calibre firearm on a tank
SE468610B (sv) Laddningsanordning
US5095803A (en) Armored turret having an auxiliary weapon
SE0802579A1 (sv) Fältkanonsläp
DE1013995B (de) Ladebruecke fuer lafettierte Geschuetze
SE427136B (sv) Frammatningsanordning for skott i kanonvagn
FR2705770A1 (fr) Dispositif à silencieux pour armes à tube.
EP1825211B1 (de) Kampffahrzeug mit flugabwehrsystem
US2599565A (en) Traversing mechanism for mortars
US1363862A (en) Apparatus applicable to railway-guns for transferring ammunition from an ammunition-wagon
ES2373278A1 (es) Mecanismo de puntería para una pieza de artillería de campaña.
US4145953A (en) Device for field artillery weapon for achieving rapid and automatized transport of rounds of ammunition or parts thereof
KR102590601B1 (ko) 수중 무장 지원용 잠수함
DE3808805C1 (en) Small arm weapon system - fine stabilises barrel electromagnetically along line=of=sight e.g. against tank or aircraft
FI111190B (fi) Haulikon lisälaite
FI58378C (fi) Jordutjaemningshyvel saerskilt vaeghyvel

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: AKTIEBOLAGET BOFORS