FI69125B - Foerfarande foer avlaegsning av mangan- och klorjoner fraon enattenhaltig sur sulfatloesning - Google Patents

Foerfarande foer avlaegsning av mangan- och klorjoner fraon enattenhaltig sur sulfatloesning Download PDF

Info

Publication number
FI69125B
FI69125B FI813895A FI813895A FI69125B FI 69125 B FI69125 B FI 69125B FI 813895 A FI813895 A FI 813895A FI 813895 A FI813895 A FI 813895A FI 69125 B FI69125 B FI 69125B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
solution
manganese
ions
chlorine
zinc
Prior art date
Application number
FI813895A
Other languages
English (en)
Other versions
FI813895A0 (fi
FI69125C (fi
Inventor
Gerald Lloyd Bolton
Verner Blakey Sefton
Nicolaus Zubryckyh
Original Assignee
Sherritt Gordon Mines Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sherritt Gordon Mines Ltd filed Critical Sherritt Gordon Mines Ltd
Publication of FI813895A0 publication Critical patent/FI813895A0/fi
Publication of FI69125B publication Critical patent/FI69125B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI69125C publication Critical patent/FI69125C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C3/00Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of melts
    • C25C3/30Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of melts of manganese
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C1/00Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of solutions
    • C25C1/16Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of solutions of zinc, cadmium or mercury
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B19/00Obtaining zinc or zinc oxide
    • C22B19/20Obtaining zinc otherwise than by distilling
    • C22B19/26Refining solutions containing zinc values, e.g. obtained by leaching zinc ores
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02PCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN THE PRODUCTION OR PROCESSING OF GOODS
    • Y02P10/00Technologies related to metal processing
    • Y02P10/20Recycling

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)
  • Treatment Of Water By Oxidation Or Reduction (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)

Description

1 69125
Menetelmä mangaani- ja kloori-ionien poistamieksi vesipitoisesta happamasta sulfaattiliuoksesta
Keksintö koskee menetelmää mangaani-ja kloori-ionien 5 poistamiseksi vesipitoisesta, happamasta sulfaattiliuokses-ta.
Monissa menetelmissä sinkin talteenottamiseksi sink-kipitoista materiaalia, kuten sinkkirikastetta, käsitellään antamaan vesipitoinen hapan sinkkisulfaattiliuos, ja tämä 10 liuos elektrolysoidaan antamaan alkuainesinkkiä. Tällainen käsittely saattaa käsittää esimerkiksi pasuttamattoman sink-kisulfidia sisältävän materiaalin vesipitoisen happaman ha-petusuuton. Tämänkaltaisia menetelmiä on kuvattu US-paten-teissa 2 996 440, 3 477 927 ja 3 867 268. Tunnetaan myös 15 menetelmiä, jotka käsittävät sinkkisulfidia sisältävän materiaalin hapetuspasutuksen, mitä seuraa syntyneen oksidi-pasutteen vesipitoinen hapan uutto.
US-patentista 4 263 109 on tunnettua, että kloridi-epäpuhtauksia voidaan oleellisesti poistaa sinkkisulfaatti-20 liuoksesta saattamalla liuos reagoimaan hiukkasmaiselle, inertille kantaja-aineelle dispergoidaan alkuainehopean ja hapettimen kanssa lämpötilassa noin 60-100°C. Otsoni mainitaan hapettimena mutta patentissa todetaan, että sitä ei suositella käytettäväksi, koska tällöin mangaani saos-25 tuu mangaani(3)-oksideina, jotka ovat vaikeasti suodatettavissa (dif f icult-to-f liter manganic oxides) .
Eri syistä elektrolysoitava vesipitoinen hapan sinkkisulfaattiliuos voi sisältää ei-toivittavan suuria mangaani-ionien ja kloori-ionien pitoisuuksia. Mangaania ja kloo-30 ria voi olla läsnä sinkkiä sisältävässä materiaalissa ja voi siten olla mangaani-ioneina ja kloori-ioneina uutettavassa vesipitoisessa happamassa sulfaattiliuoksessa. Näin on erityisesti prosesseissa, joissa pasuttamatonta sinkkisulf idimateriaalia uutetaan vesipitoisessa happamassa ha-35 petusuutossa. Muissa menetelmissä, joissa sinkkisulfidi-materiaali ensin saatetaan hapetuspasutusvaiheeseen anta- 2 69125 maan oksidipasute, jonkin verran klooria häviää pasutusvai-heessa. Kuitenkin myös tällaisissa prosesseissa voi kloori-ioneja olla ei-toivottavan suuria pitoisuuksia myöhemmässä uuttoliuoksessa.
5 Vaihtoehtoisesti käytetään mangaania sisältävää yh distettä tai klooria sisältävää yhdistettä käsittelyvaiheessa ennen elektrolyysiä. Esimerkiksi mangaanidioksidia voidaan lisätä uuttovaiheeseen edistämään raudan hapettumista sinkkiä sisältävässä materiaalissa ja tämän vaiheen käy-10 töstä on yleensä seurauksena mangaani-ionien länsäolo uuttoliuoksessa. Myös sinkkituhkaa voidaan lisätä uuttoliuos-puhdistusvaiheeseen ja, koska kaupallinen sinkkituhka tavallisesti sisältää klooria, on tämän vaiheen käytöstä seurauksena kloori-ionien länsäolo elektrolysoitavassa liuok-15 sessa.
Vaikka suhteellisen pieni mangaanipitoisuus voidaan hyväksyä elektrolysoitavassa happamassa sinkkisulfaatti-liuoksessa ja itse asiassa se voi olla eduksi elektrolyysi-talteenottovaiheessa, eivät mangaani-ionipitoisuudet, jot-20 ka ovat suurempia kuin 5 g/1, ole hyväksyttäviä. Samoin suuremmat kloori-ionipitoisuudet liuoksessa ja eri prosessivaiheissa uuttovaiheen jälkeen aiheuttavat ongelman, joka johtuu kloori-ionien syövyttävästä luonteesta. On esimerkiksi yleensä toivottavaa, että kloori-ionipitoisuus 25 on pienempi kuin n. 50 mg/1.
US-patenttihakemuksesta 086 877, jätetty 22.10.1979 tunnetaan menetelmä mangaani-ionien poistamiseksi vesipitoisesta happamasta sulfaattiliuoksesta, joka sisältää sinkki- ja mangaani-ioneja, poistamatta olennaista määrää 30 sinkki-ioneja liuoksesta, ja tämä menetelmä käsittää liuoksen vapaan happamuuden säätämisen vähintään n. 1,5 molaa-riseksi, liuoksen käsittelemisen otsonilla mangaani-ionien hapettamiseksi mangaanidioksidiksi ja mangaanidioksidin poistamisen liuoksesta.
35 Esillä oleva keksintö perustuu havaintoon, että myös kloori-ionit voidaan poistaa mangaanin poistovaiheessa it 3 691 25 jatkamalla otsonikäsittelyä riittävän pitkän ajan. On havaittu, että aluksi otsoni pääasiallisesti hapettaa mangaani-ionit ja reagoi kloori-ionien kanssa, kun mangaani-ioni-väkevyys on pudonnut suhteellisen alhaiselle tasolle. Kloo-5 ri-ionit hapettuvat kloorikaasuksi, jota kehittyy liuoksesta, jolloin mahdollisesti myös muodostuu jonkin verran klo-raatti-ioneja. Uskotaan, että kloori-ionien hapettumista katalysoi liuoksessa olevat mangaani(3)- tai permanganaat-ti-ionit, ts. mangaani-ionit, jotka ovat korkeammassa ha-10 petustilassa kuin mangaani(2)-ionit.
Keksintö koskee menetelmää mangaani- ja kloori-ionien poistamiseksi vesipitoisesta happamasta sulfaattiliuoksesta, joka sisältää sinkki-, mangaani- ja kloori-ioneja, poistamatta olennaista määrää sinkki-ioneja liuoksesta. Menetel-15 mälle on tunnusomaista, että liuoksen vapaa happamuus säädetään tarvittaessa vähintään n. 0,1-molaariseksi, liuosta käsitellään otsonilla mangaani-ionien hapettamiseksi mangaanidioksidiksi, otsonikäsittelyä jatketaan sen jälkeen, kun mangaanipitoisuus on pudonnut alhaiselle tasolle, 20 kloori-ionien hapettamiseksi ja mangaanidioksidi poistetaan liuoksesta.
Kun liuos aluksi sisältää n. 100 - 1 000 mg/1 kloori-ioneja, vähentää otsonikäsittely klooripitoisuuden pienemmäksi kuin n. 50 mg/1 kloori-ioneja. Kun liuos vaihtoehtoi-25 sesti sisältää aluksi n. 50 - 1 000 mg/1 kloori-ioneja, saattaa otsonikäsittely pienentää klooripitoisuuden pienemmäksi kuin n. 10 mg/1 kloori-ioneja.
Alkuliuos sisältää tavallisesti n. 5 - 170 g/1 sinkki-ioneja ja n. 1 - 25 g/1 mangaani-ioneja. Vielä tavalli-30 semmin alkuliuos sisältää n. 30 - 60 g/1 sinkki-ioneja ja n. 4 - 12 g/1 mangaani-ioneja.
Alkuliuoksen vapaa happamuus on edullisesti n. 0,1 - 2,5-moolia/l. Otsonikäsittely suoritetaan edullisesti elektrolyysi-talteenottovaiheen jälkeen, jolloin käytetyn 35 elektrolyytin vapaa happamuus on tavallisesti n. 0,1 - 2-moolia/1. Otsonikäsittely voidaan suorittaa puhdistetulla 4 69125 uuttoliuoksella, jossa on vähemmän vapaata happoa, ja ennen elektrolyysiä, jolloin vapaa happamuus ensin nostetaan lisäämällä happoa, niin että vapaa happamuus on 0,1 - 2-moolia/1. Liuoksen lämpötila otsonikäsittelyn aikana on 5 edullisesti n. 20 - 60°C.
Otsonikäsittely suoritetaan edullisesti johtamalla liuos peräkkäin ainakin kahden kennon läpi ja johtamalla otsonia peräkkäin kennojen läpi vastavirtaan liuosvirtaan nähden, jolloin otsonivirta on riittävä hapettamaan riittä-10 vän määrän mangaani-ioneja ennen viimeistä kennoa ja sellainen että otsoni hapettaa riittävän määrän kloori-ioneja viimeisessä kennossa klooripitoisuuden alentamiseksi liuoksessa niin, että pitoisuus viimeisessä kennossa saavuttaa ennalta määrätyn arvon.
15 Seuraavassa kuvataan esimerkinomaisesti tämän keksin nön erästä edullista suoritusmuotoa viitaten oheisiin piirroksiin, joista: kuvio 1 on sinkkiuuttoprosessin virtauskaavio; jci kuvio 2 esittää mangaanin ja kloorin poistovaihetta 20 yksityiskohtaisemmin kuvion 1 menetelmässä.
Piirrokseen viitaten syötetään sinkkisulfidirikastet-ta, joka sisältää myös mangaania ja klooria, sopivan esikäsittelyn, kuten jauhamisen jälkeen happamaan hapetuspai-neuuttovaiheeseen 12, jossa uuttoväliaine on vesipitoinen 25 rikkihappoliuos, esimerkiksi kuten on selostettu US-paten-tissa 3 867 268, niin että tapahtuu seuraava primaarireak-tio:
ZnS + H2S04 + 1/2 02 -> ZnS04 + Sf + H20 30 Tässä uuttovaiheessa liukenee myös jonkin verran mangaania ja klooria samoin kuin sinkkiä ja sen vuoksi uuttoliuos sisältää mangaani- ja kloori-ioneja sekä myös sinkki-ioneja.
Uuttovaiheen 12 tuotteet saatetaan sitten neste/kiin-35 teä-erotusvaiheeseen 14, josta jäännös hylätään tai sitä käsitellään sen sisältämien komponenttien talteenottamisek-
II
5 69125 si, ja tuoteliuos saatetaan johonkin tarpeelliseen puhdis-tusvaiheeseen 16, jonka luonne on alaan perehtyneelle selvä. Liuos viedään sitten elektrolyysitalteenottovaiheeseen 18, jossa sinkki saostuu katodille. Sinkki poistetaan välillä 5 katodilta sinkkituotteena ja käytettyä elektrolyyttiä käsitellään sitten otsonilla mangaanin ja kloorin poistovai-heessa 20.
Kuten kuviossa 2 on esitetty, käsittää mangaanin ja kloorin poistovaihe 20 kolme kennoa 22, 24 ja 26, joiden 10 läpi liuos viedään peräkkäin. Otsonoitua happea johdetaan peräkkäin kennojen 26, 24 ja 22 läpi vastavirtaan liuos-virtaan nähden.
Huomattava määrä mangaani-ioneja hapettuu mangaanidioksidiksi ensimmäisessä kennossa 22 ja suurempi määrä 15 mangaani-ioneja hapettuu mangaanidioksidiksi toisessa kennossa 24, jolloin suhteellisen pieni määrä mangaani-ioneja hapettuu mangaanidioksidiksi kolmannessa kennossa 26. Hyvin pieni määrä kloori-ioneja hapettuu ensimmäisessä kennossa 22 ja hieman suurempi määrä kloori-ioneja hapettuu 20 toisessa kennossa 24. Olennainen määrä kloori-ioneja hapettuu kuitenkin kolmannessa kennossa 26, jossa mangaani-ionipitoisuus on alhaisella tasolla.
Pääosa hapetetuista kloori-ioneista vapautuu liuoksesta kloorikaasuna, vaikkakin pieni osa kloori-ioneista 25 voi jäädä liuokseen. Mangaanidioksidi kulkee liuoksen mukana ja virtaa ulos kennosta 26 neste/kiinteä-erotusvaihee-seen 28, jossa mangaanidioksidi erotetaan liuoksesta. Jää-mäliuos palautetaan sitten uuttovaiheeseen 12.
Vaikka vapautunut kloorikaasu niin muodoin kulkee 30 otsonivirran mukana toisen ja ensimmäisen kennon 24, 22 läpi, on haivaittu, että liuos ei merkittävästi absorboi kloorikaasua näissä kennoissa. Käyttämätön otsoni, joka on kulkenut kennojen läpi, voidaan palauttaa, jolloin sen sisältämä kloori poistetaan jollakin sopivalla tavalla, 35 esimerkiksi viemällä sulfiittiliuoksen läpi.
6 69125
Keksinnön edellä kuvatun edullisen suoritusmuodon spesifisessä esimerkissä syötettiin 1,5 1/min otsonoitua happea, joka sisälsi 57,5 mg/1 otsonia, peräkkäin näiden kolmen kennon läpi vastavirtaan liuokseen nähden, jota joh-5 dettiin kennojen läpi nopeudella 15 1/min, jolloin nesteen ja kaasun lämpötila oli n. 23°C. Liuos sisälsi 150 g/1 rikkihappoa, 50 g/1 sinkki-ioneja, ,374 g/1 mangaani-ioneja ja 107 mg/1 kloori-ioneja. Liuoksen vapaa happamuus oli siten n. 1,3-moolia/l.
10 Mangaani- ja kloori-ionipitoisuudet ensimmäisessä kennossa 22 vakiintuivat 2,5 g/l:ksi mangaania (33 %:n poisto) ja 106 mg/l:ksi klooria (alle 1 %:n poisto). Toinen kenno vakiintui mangaanipitoisuuteen 0,7 g/1 (poisto 81 %) ja klooripitoisuuteen 80 mg/1 (25 %:n poisto). Kolmas ken-15 no 26 vakiintui mangaanipitoisuuteen 0,03 g/1 (yli 99 %:n poisto) ja 3 mg/l:n klooripitoisuuteen (97 %:n poisto).
On huomattava, että ensimmäisessä kennossa 22 ei tapahtunut huomattavaa kloori-ionien poistumista eikä ensimmäisen kennon 22 läpi kulkevassa kaasussa olevaa kloorikaa-20 sua absorboitunut kennossa olevaan liuokseen.
Edullinen suoritusmuoto käsittää sinkin uuttamisen sinkkisulfidimateriaalista, joka sisältää myös mangaania ja klooria. Kuten edellä on osoitettu, on keksintö yhtä käyttökelpoinen tapauksissa, joissa mangaania on tuotu proses-25 siin käyttämällä mangaanidioksidia uuttovaiheen 12 aikana ja/tai kun kloori-ioneja on tuotu prosessiin käyttämällä sinkkituhkaa, joka on saastunut kloorilla puhdistusvaiheen 16 aikana.
Il

Claims (6)

691 25
1. Menetelmä mangaani- ja kloori-ionien poistamiseksi vesipitoisesta happamasta sulfaattiliuoksesta, joka sisäl- 5 tää sinkki-, mangaani- ja kloori-ioneja, poistamatta olennaista määrää sinkki-ioneja liuoksesta, tunnettu siitä, että liuoksen vapaa happamuus säädetään tarvittaessa vähintään n. 0,1-molaariseksi, liuosta käsitellään otsonilla mangaani-ionien hapettamiseksi mangaanidioksidiksi, ot-10 sonikäsittelyä jatketaan sen jälkeen, kun mangaanipitoisuus on pudonnut alhaiselle tasolle, kloori-ionien hapettamiseksi ja mangaanidioksidi poistetaan liuoksesta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesipitoisen happaman sulfaatti- 15 liuoksen vapaa happamuus on n. 0,1 - 2,5-moolia/l.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liuos, ennen otsonikäsittelyä, sisältää n. 5-170 mg/1 sinkki-ioneja ja n. 1 - 25 g/1 mangaan i-ione j a.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että liuos, ennen otsonikäsittelyä, sisältää n. 30 - 60 g/1 sinkki-ioneja ja n. 4-12 g/1 mangaani-ioneja.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n -25 n e t t u siitä, että liuoksen lämpötila on otsonikäsit- telyn aikana n. 20 - 60°C.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesipitoinen hapan sulfaattiliuos johdetaan peräkkäin vähintään kahden kennon läpi ja otso- 30 nia johdetaan peräkkäin kennojen läpi vastavirtaan liuos-virtaan nähden, jolloin otsonivirta on riittävä hapettamaan riittävän määrän mangaani-ioneja ennen viimeistä kennoa ja sellainen, että otsoni hapettaa riittävän määrän kloori-ioneja viimeisessä kennossa kloori-ionipitoisuuden 35 pienentämiseksi liuoksessa niin, että pitoisuus viimeisessä kennossa saavuttaa edeltä määrätyn alhaisen arvon.
FI813895A 1981-06-02 1981-12-04 Foerfarande foer avlaegsning av mangan- och klorjoner fraon enattenhaltig sur sulfatloesning FI69125C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CA378802 1981-06-02
CA000378802A CA1166021A (en) 1981-06-02 1981-06-02 Removal of manganese and chlorine ions from aqueous acidic zinc sulphate solutions

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI813895A0 FI813895A0 (fi) 1981-12-04
FI69125B true FI69125B (fi) 1985-08-30
FI69125C FI69125C (fi) 1985-12-10

Family

ID=4120115

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI813895A FI69125C (fi) 1981-06-02 1981-12-04 Foerfarande foer avlaegsning av mangan- och klorjoner fraon enattenhaltig sur sulfatloesning

Country Status (11)

Country Link
EP (1) EP0066024B1 (fi)
JP (1) JPS57200220A (fi)
KR (1) KR830007886A (fi)
AU (1) AU543061B2 (fi)
CA (1) CA1166021A (fi)
DE (1) DE3175604D1 (fi)
ES (1) ES508321A0 (fi)
FI (1) FI69125C (fi)
IN (1) IN157499B (fi)
NO (1) NO814263L (fi)
ZA (1) ZA818534B (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19640869B4 (de) * 1996-10-04 2010-08-12 Ruhr-Zink Gmbh Verfahren zur Gewinnung von Wertmetallen, insbesondere Zink, aus Chlor oder Fluor enthaltenden Rohstoffen
EP0885976B1 (en) * 1997-06-20 2002-03-06 Sulfacid S.A.I.F.C. Electrowinning of high purity zinc metal from a Mn-containing leach solution preceded by cold electrolytic demanganization
CN100393897C (zh) * 2006-09-22 2008-06-11 云南奥斯迪实业有限公司 氢氧化银用于锌电解溶液中脱除氯的工艺
CN102828027B (zh) * 2012-09-18 2014-03-19 株洲冶炼集团股份有限公司 一种铟萃余液中脱除氯的方法
CN103668324B (zh) * 2013-12-06 2016-06-29 云南祥云飞龙再生科技股份有限公司 一种硫酸锌电解废液除氯的工艺
CN103952553A (zh) * 2014-05-13 2014-07-30 中南大学 一种从湿法炼锌溶液脱除氯离子的方法
CN114703379B (zh) * 2022-02-21 2023-09-22 云锡文山锌铟冶炼有限公司 湿法炼锌中性浸出液深度净化的方法
CN114772631A (zh) * 2022-04-20 2022-07-22 柳州华锡有色设计研究院有限责任公司 一种利用臭氧深度脱除ito粉浆中残氯的方法

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA971368A (en) * 1972-11-20 1975-07-22 Paul Kawulka Recovery of zinc from zinc sulphides by direct pressure leaching
CA1141172A (en) * 1978-12-20 1983-02-15 Gerald L. Bolton Removal of manganese ions from zinc and manganese containing solutions
US4263109A (en) * 1980-03-31 1981-04-21 Cominco Ltd. Precipitation of chloride from zinc sulphate solution

Also Published As

Publication number Publication date
KR830007886A (ko) 1983-11-07
ES8307916A1 (es) 1983-08-16
DE3175604D1 (en) 1987-01-02
EP0066024B1 (en) 1986-11-12
JPH0255374B2 (fi) 1990-11-27
IN157499B (fi) 1986-04-12
ZA818534B (en) 1982-12-29
EP0066024A1 (en) 1982-12-08
JPS57200220A (en) 1982-12-08
NO814263L (no) 1982-12-03
FI813895A0 (fi) 1981-12-04
ES508321A0 (es) 1983-08-16
AU7853281A (en) 1982-12-09
AU543061B2 (en) 1985-03-28
FI69125C (fi) 1985-12-10
CA1166021A (en) 1984-04-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4379037A (en) Removal of manganese and chloride ions from aqueous acidic zinc sulphate solutions
DE2641230C2 (de) Verfahren zur Abscheidung und Gewinnung von Quecksilber aus Gasen
CA1139466A (en) Removal of arsenic from aqueous solutions
NO161510B (no) Fremgangsmaate for utvinning av sink fra sinkholdige sulfidiske materialer.
CA1176853A (en) Process for recovering zinc from zinc ferrite material
RU2198942C2 (ru) Способ выщелачивания цинкового концентрата в атмосферных условиях
FI69125B (fi) Foerfarande foer avlaegsning av mangan- och klorjoner fraon enattenhaltig sur sulfatloesning
CA1106613A (en) Process for removing mercury from brine sludges
KR100840170B1 (ko) 가스로부터 수은을 제거하는 방법
AU2002217170A1 (en) Method for removing mercury from gas
EP1226092B1 (en) Process for removing selenium and mercury from aqueous solutions
FI58621C (fi) Foerfarande foer rening av svavelsyra innehaollande kvicksilver
US20150259765A1 (en) Closed loop method for gold and silver extraction by halogens
BG66925B1 (bg) Метод със затворен цикъл за екстрахиране на злато и сребро чрез халогени
EP1042518B1 (fr) Lixiviation oxydante de boues contaminees contenant du fer avec separation du zinc et du plomb
EA024748B1 (ru) Способ экстракции урана
EA007859B1 (ru) Способ удаления таллия из цинксодержащего раствора
FR2461681A1 (fr) Perfectionnement au procede de recuperation de l'uranium d'un acide phosphorique impur
FI66438B (fi) Foerfarande foer att ur sulfatextraktionsloesning selektivt avaegsna jaern i ferriform
CA1174859A (fr) Procede de recuperation de l'uranium sous forme de peroxyde a partir d'une solution d'attaque sulfurique de minerai uranifere
US2695842A (en) Recovery of copper from leach liquors containing zinc and lead
GB2329383A (en) Process for cleaning mercury-contaminated soils
JPS618193A (ja) 廃液の処理方法
Stanley et al. Hydrometallurgical treatment of copper-bearing hematite residue
RU2004111286A (ru) Способ извлечения цинка

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: SHERRITT INTERNATIONAL CONSULTANTS, INC.

MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SHERRITT INTERNATIONAL CONSULTANTS, INC.