FI68471B - Belastningsindikator foer vaexelstroemsmotorer - Google Patents
Belastningsindikator foer vaexelstroemsmotorer Download PDFInfo
- Publication number
- FI68471B FI68471B FI810144A FI810144A FI68471B FI 68471 B FI68471 B FI 68471B FI 810144 A FI810144 A FI 810144A FI 810144 A FI810144 A FI 810144A FI 68471 B FI68471 B FI 68471B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- signal
- motor
- circuit
- output
- outputting
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G01—MEASURING; TESTING
- G01R—MEASURING ELECTRIC VARIABLES; MEASURING MAGNETIC VARIABLES
- G01R21/00—Arrangements for measuring electric power or power factor
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Power Engineering (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Control Of Electric Motors In General (AREA)
- Control Of Ac Motors In General (AREA)
- Protection Of Generators And Motors (AREA)
- Control Of Multiple Motors (AREA)
Description
68471
KUORMI TUS I NDIKAATTORI VAIHTOVIRTAMOOTTOREITÄ VARTEN - BELAST-NINGSIND IKATOR FÖR VÄXELSTRÖMSMOTORER
Tämä keksintö koskee vaihtovirtamoottoreiden kuormitusmittaria.
Sellaiset mittarit ovat tunnettuja, jotka perustavat kuormituksen määrittämisensä moottori virtaan, moottoritehoon tai moottori jännitteen ja moottori virran väliseen vaihe-eroon. Jokaisella näistä tyypeistä on haittoja esimerkiksi tietyillä kuormituksilla olevan alhaisen herkkyyden tai jännite-ri ippuvuuden johdosta.
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada kuormitusmitta-ri, joka perustaa kuormituksen määrittämisensä ensi sijassa moottoriin tuotuun tehoon, mutta olennaisesti vähentää sitä tässä määrityksessä olevaa virhemahdollisuutta, jonka tuodun tehon vaihtelut moottoriin asetetun jännitteen vaihteluiden kanssa muodostavat.
Keksinnön mukaan tämä päämäärä saavutetaan antamalla kuormi-tusmittarille jokin tai jotkut jäljessä seuraavien patenttivaatimusten tunnusmerkeistä.
Keksintö käyttää siten hyväksi sitä havaittua tilannetta, että moottorin kuormitus on olennaisesti verrannollinen moottoriin syötetyn tehon P ja suureen k f I | väliseen eroon, jossa I on moot torivirta ja k on empiirisesti määritettävä vakio. Tehon tällä vastaavuudella saavutetaan siten jakeluverkossa tavallisesti esiintyvistä jännitevaihteluista olennaisesti riippumaton suure moottori kuormitukselle moottorin normaalin kuormituskyvyn puitteissa. Lähemmin määritettynä on mainittu suure käyttökelpoinen jännitevaihteluilla -15¾ - +10¾ ja aina 2-3 kertaa normaalilla kuormituksella.
Keksinnön hyväksi käyttämää kuormituksen valvojaa kuvataan lähemmin seuraavassa viittaamalla mukana oleviin piirustuksiin.
Kuva 1 on kuormituksen valvojan lohkokaavio.
68471
Kuvat 2A ja 2B ovat kuormituksen valvojan esitetyn suoritus' muodon piirikaavio.
Kuvat 3A-D esittävät signaalien käyrämuotoja kuvan 2A mukaisen piirin joissakin pisteissä.
Kuvassa 1 kaaviollisesti esitetty kuormituksen valvoja käsittää jännite- ja virta-anturit 1 ja 2, jotka antavat signaaleja» jotka edustavat esittämättömän vaihtovirtamoottorin moottorijännitettä ja vastaavasti moottori virtaa. Nämä signaalit tuodaan kertomapiiriin 3 signaalin esiinottamiseksi, joka signaali edustaa moottoriin syötettyä tehoa. Erotuspiiri k muodostaa sen signaalin, joka edustaa syötettyä tehoa, ja signaalin, joka on verrannollinen moottorivi rran absoluuttiseen arvoon ja vaihtelevalla verrannollisuusvakiolla otetaan tasasuuntaajan 5 avulla, välisen eron. Erotuspiirin lähtö-signaali tasoitetaan suot imessa 6 ja tuodaan kahteen tasoil-maisimeen 7 ja 8, joiden asettelutaso on aseteltavissa erillisten säätöpiirien 9 ja 10 avulla. Taso ilmaisimet 7 ja 8 ovat yhdistetyt kukin viiveyksikköönsä 11 tai 12 yhteisillä viiveen suuruutta varten olevalla säätöpiirillä. Viiveyksiköt 11 ja 12 ovat yhdistetyt kukin relekäyttäjäänsä 14 ja 15 maksimikuormitusreleeseen tai minimikuormitusreleeseen (ei esitetty) vaikuttamista varten. Moottori v i rta-antur i 2 antaa v i r ran ilma i s i men 16 kautta signaalin kahdelle integraatto-rille 17 ja 18, joilla on erilaiset integroi nti vakiot ja joiden integraattorien ulosmenot ovat yhdistetyt EXELLER-porttiin 19, jonka ulosmeno on yhdistetty relekäyttäjiin 1 A ja 15 näiden tekemiseksi toimimattomiksi moottorin käynnis-tysajaks i .
Kuvassa 1 kaavio 11 ise sti esitetyn kuormituksen valvojan esitettyä suoritusmuotoa on havainnollistettu kuvissa 2A-B. Kuten käy selville näistä kuvista, jänniteanturi 1 muodostetaan vastusten pi iriverkosta , jonka kautta moottorijännitettä edustava signaali (katso kuvaa 3A) tuodaan kertoma-piiriin 3, joka on integroitu piiri tyyppiä ICL8Q13CCTC.
3 68471
Virta-anturί 2 on vi rranmuunnin, jonka sekundäärikäämitys ku~ vassa 2A on esitetty kytkettynä yli sisäänmenojen vahvistimeen F1 rinnakkain vastusverkon kanssa vahvistimen F1 sisääntulosi gnaa 1 i tason säätämiseksi. Vahvistimen F1 ulosmeno on yhdistetty kertomapiirin 3 sisäänmenoon, jonka kertomapiirin ulosmeno on yhdistetty vahvistimen F2 sisäänmenoon, jonka vahvistimen F2 ulosmeno on vastuksista ja kondensaattoreista muodostuvan ta soituspi irin 6 kautta kytketty puskurivahvistimen F3 sisäänmenoon. Vahvistimen F1 ulosmenoon on kytketty diodi-tasasuuntaajan 5 toinen liitäntä. Diodin toinen liitäntä on kytketty potentiometriin P1 , jonka liikkuvasta ulosotosta moot torivirtaan verrannollinen signaali viedään vahvistimen F2 s i säänmenoon joka toisen puolijakson aikana. Vahvistimen F2 ulosmenossa oleva signaali (esitetty kuvassa 3D) on siten joka toisen puolijakson aikana verrannollinen erotukseen P - k|l| ja muuten verrannollinen P:hen. Vahvistimen F3 ulosmeno on yhdistetty kahteen ta soi1 maisimeen 7 ja 8, jotka ovat käyttövahvistimia, jolloin ilmaisinten asettelutaso on aseteltava erillisten vastusverkkojen 9 ja 10 avulla. Ta soi1 maisin-ten 7 ja 8 ulosmenot ovat yhdistetyt jokaiseen käyttövahvistimesta muodostetun integraattorinsa 11 tai 12 sisäänmenoon. Integraattorien 11 ja 12 ulosmenot ovat kytketyt jokaiseen EXELLER-portti insa G1 ja G2 , joiden ulosmenot ovat kytketyt kukin releeseensä RA ja RB vaihtokontakti 11a. Virranmuuntirnen 2 sekundäärikäämissä kehitetty jännite vahvistetaan voimakkaasti yliohjatulla operaatiovahvistimella FA, joka tällöin antaa signaalin yhdellä kahdesta tasosta riippuen siitä, syötetä ankö moottoriin virtaa vai ei. Tämä signaali syötetään diodin D1 kautta ensimmäiseen kondensaattoriin C1 tämän lataamiseksi. Toinen kondensaattori C2 on sarjassa säätövastuksen Rl kanssa, joka on rinnankytketty ensimmäisen kondensaattorin kanssa. Jännitteet kahteen kondensaattoriin Cl ja C2 kytketään EXELLER-porti11 a G3 , jonka 1ähtösignaa 1 i ohjaa transistoria Q, jonka ko11ektori-emitterireitti on kytketty pii rimaan ja kahden kunkin integraattoreiden 11 ja 12 ulos-menoihin yhdistettyjen diodien D2 ja vastaavasti D 3 välille. Releitä RA ja RB ohjaavien EXELLER-porttien G1 ja G 2 * 68471 tosiin sis äänmenoihin voidaan vaihtoehtoisesti painaa päälle nollajännite tai positiivinen jännite virranasettajan S vaih-tokytkennälle.
Yllä kuvatun kuormituksen valvojan toimintatapa on lyhyesti seuraava. Vi rranmuunt imen 2 sekundääri käämi tuo kertomapiiriin 3 signaalin (katso kuva 3 B), joka edustaa moottori-virtaa. Vastuksista muodostettu piiriverkko 1 tuo kertoma-piiriin 3 signaalin (katso kuva 3A), joka edustaa moottori-jännitettä. Kertomapiiri 3 antaa vahvistimelle 2 signaalin (katso kuva 3C), joka edustaa moottoriin tuotua tehoa, ja vahvistin 2 antaa ulosmenostaan signaalin (katso kuva 3D), joka edustaa moottoriin tuodun tehon ja suureen, joka on nolla moottorivirran joka toisella puolijaksolla ja muuten verrannollinen moottorivirran absoluuttiseen arvoon, välistä eroa. Vahvistimien F 2 ja F3 välillä olevan taso i tussuot imen 6 kautta saadaan vahvisimen F3 ulosmenossa oleva tasavirta-signaali. Tämän signaalin taso on oleellisesti verrannollinen moo11orikuormitukse n suuruuteen ja ta soi1 maisimet 7 ja 8 ver-taavat signaalin tasoa moottori kuormituksen suuruudelle sää-dettyjen maksimi- ja minimitasojen kanssa. Niin kauan kuin signaali taso vahvistimen F3 ulostulossa on asetettujen maksimi- ja minimitasojen välissä tulee jännite integraat-toreiden 11 ja 12 ulostuloissa olemaan -15 V ja mitään muutosta ei tapahdu releitten RA ja RB toimesta. Kun signaali-taso vahvistimen F3 ulostulossa ylittää asetetun maksimi-kuormi tustason , tulee ylemmän tasoilmaisimen 7 ulostulo vaihtumaan positiivisesta negatiiviseen potentiaaliin, jolloin jäljessä seuraava integraattori 11 alkaa integroimisen, jonka aikana potentiaali integraattorin ulostulossa lisääntyy -15 V:sta +7,5 V: i i n, joka jälkimmäinen potentiaali muodostaa jäljessä seuraavan EXELLER-portin G1 käännepisteen. Vastaava kulku tapahtuu, kun vahvistimesta F3 ulostulevan signaalin taso alittaa ennalta asetetun min imikuormi tustason. Molemmille integraattoreille 11 ja 12 yhteisellä potentiomertillä, jonka liikkuva ulosotto vastusten R2 ja R3 kautta on yhdistetty integraattoreiden 11 ja 12 vastaaviin sisäämenoihin, voidaan vaikuttaa integrointiaikavakioon esimerkiksi alueella 50 ms -A s.
5 68471
Vahvistimen F 4 ulostuloon yhdistetyillä aikapiire illä,joillahan on erilaiset aikavakiot, estetään kuormituksen valvojaa vaikuttamasta lyhyenä ajanjaksona moottorin käynnistyksen jälkeen; tämä siksi että estetään valvojan ei-toivottava laukeaminen. Diodin D A liittämisellä esitetyllä tavalla yli vastuksen Rl estetään kuormituksen valvojaa vaikuttamasta moottoria poiskytkettäessä.
Useat muunnelmat kuvissa 2 A ja 2B esitetyistä suoritusmuodoista ovat mahdollisia keksinnön puitteissa. Esimerkiksi voitaisiin käyttää hyväksi puo1 iaa 1totasasuun taajaa puoli-aaltotasasuuntaavan diodin 5 asemasta. Suhteessa kuvien 2A ja 2B mukaiseen suoritusmuotoon tulee k:n arvo puolet niin suureksi tässä tapauksessa, koska sen virran absoluuttinen arvo, joka edustaa signaalia, ei nyt ole nolla joka toisella puol ijaksoi la.
Keksinnöllä on siten aikaansaatu vaihtovirtamoottorien kuormituksen valvoja, joka käsittää keksinnön mukaisen kuormi-tusmittarin, joka on lähes kokonaan riippumaton moottori-jännitteen vaihteluista edellyttäen, että verrannollisuus-vakio valitaan sopivalla tavalla. Edellä mainitun vakio k arvon määrittäminen täytyy suorittaa empiirisesti. Arvo, joka tavallisesti on välillä 0-5, on ensisijaisesti riippuvainen moottori koosta ja toissijaisesti moottorityypistä.
Keksinnöllä aikaansaatua kuormitusmittaria voidaan yleisesti käyttää käytön ohjaukseen tai vaikuttamiseen riippuen vaihto-virtamoottorin kuormituksesta. Siten voidaan suotimesta 6 saatu signaali uudelleenmuotoilla analogiseksi ulostulosignaaliksi esimerkiksi alueella 0-20 mA. Yleisesti keksintö käsittää ne toiminnot, jotka aikaansaadaan kuvassa 1 olevista lohkoista 1-6 ja kuvassa 2 olevista vastaavista piireistä.
Claims (5)
1. Vaihtovirtamoottoreiden kuormitusmittari, joka käsittää anturin (2) moottori v i rtaa edustavan singaalin ulosottami-seksi ja anturin (1) moottori jännitettä edustavan signaalin ulosottamiseksi, t u n n e t t u siitä, että mittarissa on kertomapiiri (3) moot torivirtaa ja moo11orijännite11ä edustavien signaalien kertomiseksi keskenään syötettyä tehoa edustavan signaalin ulosottamiseksi, piiri (5) moottori virran absoluuttista arvoa vastaavan signaalin ulosottamiseksi, erotuspiiri (k) signaalin muodostamiseksi, joka signaali edustaa syötettyä tehoa vastaavan signaalin ja moottorivir-ran abso 1 uu11ista arvoa vastaavan signaalin välistä eroa, sekä piiri (Pl) erotuspiirin tulosignaal ien suhteellisten suuruuksien valitsemiseksi riippuen liitetystä vaihtovirta-moottori sta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuormitusmittari, t u n -n e t t u siitä, että piiri (5) moottorivi rran absoluuttista arvoa edustavan signaalin ulosottamiseksi käsittää tasasuuntaajan yhdistettynä moottorivirtaa edustavan signaalin u1osottamiseen tarkoitettuun anturiin (2).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kuormitusmittari, t u n -n e t t u siitä, että tasasuuntaaja (5) on puoliaaltotasa-suuntaaja.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen kuormitusmittari, t u n n e t t u siitä, että piiri (Pl) erotuspiirin (k) tulosignaalien suhteellisten suuruuksien valitsemiseksi käsittää tasasuuntaajan (5) ulostuloon yhdistetyn jännit” teenjakajan (Pl) vakion k arvon säätämiseksi erotuspiirin (k) muodostamassa signaalissa P - k|l|,jossa P on kertoma-piirin (3) ulostulosignaali ja I on virta-anturin (2) ulostulosignaali.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-1» mukainen kuormitusmitta-ri, t u n n e t t u siitä, että mittarissa on ilmaisinpiiri 7 68471 (6,7,8) ilmaisemaan, koska erosignaalin keskiarvo ylittää tai alittaa etukäteen asetetut tasot, jotka vastaavat ennalta määritettyjä maksimi- ja minimikuormituksia. 8 r Ω A *7 Ί PATENTKRAV 0 0 4/1
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8000672A SE417754B (sv) | 1980-01-29 | 1980-01-29 | Belastningsindikator for vexelstromsmotorer |
SE8000672 | 1980-01-29 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI810144L FI810144L (fi) | 1981-07-30 |
FI68471B true FI68471B (fi) | 1985-05-31 |
FI68471C FI68471C (fi) | 1985-09-10 |
Family
ID=20340099
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI810144A FI68471C (fi) | 1980-01-29 | 1981-01-19 | Belastningsindikator foer vaexelstroemsmotorer |
Country Status (11)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4333118A (fi) |
JP (1) | JPS5716597A (fi) |
CH (1) | CH655393B (fi) |
DE (1) | DE3038788A1 (fi) |
DK (1) | DK147444C (fi) |
FI (1) | FI68471C (fi) |
FR (1) | FR2474698B1 (fi) |
GB (1) | GB2070355B (fi) |
IT (1) | IT1135196B (fi) |
NO (1) | NO157594C (fi) |
SE (1) | SE417754B (fi) |
Families Citing this family (14)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS5956896A (ja) * | 1982-09-24 | 1984-04-02 | Toshiba Corp | 交流電動機の制御装置 |
JPH074080B2 (ja) * | 1984-04-13 | 1995-01-18 | 日立機電工業株式会社 | クレーン等巻上装置の速度制御装置 |
US4563508A (en) * | 1984-05-18 | 1986-01-07 | Dart Industries, Inc. | Injection moldable aromatic polyesters compositions and method of preparation |
US4879623A (en) * | 1985-12-02 | 1989-11-07 | Caterpillar Industrial Inc. | Voltage transients |
US4713608A (en) * | 1986-03-06 | 1987-12-15 | Computer Power Systems Corporation | Apparatus for providing cost efficient power measurement |
US5000040A (en) * | 1986-04-04 | 1991-03-19 | Movats Incorporated | Method and apparatus for remote monitoring of valves and valve operators |
US4831873A (en) * | 1986-04-04 | 1989-05-23 | Movats Incorporated | Method and apparatus for remote monitoring of valves and valve operators |
US4869102A (en) * | 1986-04-04 | 1989-09-26 | Movats Incorporated | Method and apparatus for remote monitoring of valves and valve operators |
US4891975A (en) * | 1986-04-04 | 1990-01-09 | Movats Incorporated | Method and apparatus for remote monitoring of valves and valve operators |
US4888996A (en) * | 1987-12-22 | 1989-12-26 | Movats Incorporated | DC motor operated valve remote monitoring system |
US5005008A (en) * | 1989-04-20 | 1991-04-02 | Hewlett Packard Company | Method and apparatus for providing thermodynamic protection of a driver circuit used in an in-circuit tester |
AT393912B (de) * | 1989-11-16 | 1992-01-10 | Elin Energieanwendung | Verfahren zur ermittlung des mechanischen drehmomentes |
SE516155C2 (sv) | 1997-10-28 | 2001-11-26 | Emotron Ab | Belastningsvakt |
US6501629B1 (en) | 2000-10-26 | 2002-12-31 | Tecumseh Products Company | Hermetic refrigeration compressor motor protector |
Family Cites Families (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR1135694A (fr) * | 1955-03-24 | 1957-05-02 | Procédé et appareil de mesure de puissance réelle | |
US3579217A (en) * | 1968-06-10 | 1971-05-18 | Thomas Machinery Corp | Method and apparatus for detecting and indicating malfunction of a tableting machine |
US3931559A (en) * | 1974-08-02 | 1976-01-06 | Delta-X Corporation | Malfunction detector circuit for the use with a pump-off control circuit |
JPS5133451A (fi) * | 1974-09-13 | 1976-03-22 | Hitachi Ltd | |
DD128743A1 (de) * | 1976-12-02 | 1977-12-07 | Dieter Zenkel | Schaltungsanordnung zum erfassen der mechanischen belastung eines drehstrommotors |
US4100587A (en) * | 1976-12-28 | 1978-07-11 | General Electric Company | Circuit for detecting the flow of an excess of reverse power from a load to a power system |
US4079313A (en) * | 1977-04-18 | 1978-03-14 | Allen-Bradley Company | Digital watts transducer |
DE2844548A1 (de) * | 1978-10-12 | 1980-04-30 | Elfi Innovationer | Schaltungsanordnung zur anzeige des belastungszustandes eines wechselstrommotors |
FR2470973A1 (fr) * | 1979-12-07 | 1981-06-12 | Telemecanique Electrique | Dispositif de determination du couple fourni par un moteur electrique asynchrone |
-
1980
- 1980-01-29 SE SE8000672A patent/SE417754B/sv not_active IP Right Cessation
- 1980-10-14 DE DE19803038788 patent/DE3038788A1/de active Granted
-
1981
- 1981-01-19 FI FI810144A patent/FI68471C/fi not_active IP Right Cessation
- 1981-01-26 US US06/228,553 patent/US4333118A/en not_active Expired - Lifetime
- 1981-01-27 FR FR8101478A patent/FR2474698B1/fr not_active Expired
- 1981-01-27 NO NO810261A patent/NO157594C/no unknown
- 1981-01-27 CH CH50181A patent/CH655393B/de unknown
- 1981-01-27 DK DK35881A patent/DK147444C/da not_active IP Right Cessation
- 1981-01-27 IT IT19358/81A patent/IT1135196B/it active
- 1981-01-29 GB GB8102764A patent/GB2070355B/en not_active Expired
- 1981-01-29 JP JP1090481A patent/JPS5716597A/ja active Granted
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
CH655393B (fi) | 1986-04-15 |
NO157594C (no) | 1988-04-13 |
SE417754B (sv) | 1981-04-06 |
IT8119358A0 (it) | 1981-01-27 |
FR2474698B1 (fr) | 1985-06-28 |
NO157594B (no) | 1988-01-04 |
GB2070355B (en) | 1983-11-30 |
NO810261L (no) | 1981-07-30 |
JPS6333398B2 (fi) | 1988-07-05 |
DK35881A (da) | 1981-07-30 |
US4333118A (en) | 1982-06-01 |
DE3038788C2 (fi) | 1987-06-19 |
IT1135196B (it) | 1986-08-20 |
FR2474698A1 (fr) | 1981-07-31 |
DK147444C (da) | 1985-02-18 |
FI810144L (fi) | 1981-07-30 |
JPS5716597A (en) | 1982-01-28 |
DE3038788A1 (de) | 1981-07-30 |
FI68471C (fi) | 1985-09-10 |
DK147444B (da) | 1984-08-06 |
GB2070355A (en) | 1981-09-03 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI68471B (fi) | Belastningsindikator foer vaexelstroemsmotorer | |
US5945853A (en) | Current sensing circuit with automatic offset compensation | |
EP0600234B1 (en) | System for displaying residual capacity of a battery | |
EP0138157B1 (en) | Static leonard apparatus | |
US3421067A (en) | Battery charge controller utilizing coulometer | |
CA1175898A (en) | Current supply circuit | |
US4419625A (en) | Determining asynchronous motor couple | |
SE439084B (sv) | Sett att anordna grensutrustning for atminstone en abonnentledning, som overfor dubbelriktade analoga kommunikationssignaler, gentemot en digitalkrets jemte ledningskrets for utforande av settet | |
SE436075B (sv) | Anordning for magnetisk eller magnetinduktiv materialprovning med sonder, vilka ner de paverkas av materialet avger en av en viss materialegenskap beroende elektrisk signal | |
US5770956A (en) | Measurement amplifier | |
JPH05500716A (ja) | 電圧―デジタル変換器 | |
US4793187A (en) | Circuit arrangement for the compensation of temperature-dependent and temperature-independent drift and for the compensation of the sensitivity of a capacitive sensor | |
JPS59103413A (ja) | 自動レベル制御回路 | |
JP2020153922A (ja) | 電池状態評価装置 | |
WO2000052482A3 (de) | Anordnung zum erfassen des stromes durch einen messwiderstand eines laststromkreises | |
JP2002325362A (ja) | 二次電池容量測定システム、二次電池満容量の補正方法、充電効率の補正方法および放電効率の補正方法 | |
US6975495B2 (en) | Circuit configuration and method for measuring and limiting currents | |
JPH0527340B2 (fi) | ||
CA1175487A (en) | Means for sensing the ratio between the line voltage and the frequency of an a.c. network | |
US4306695A (en) | Non-linear filter | |
SU907699A1 (ru) | Система питани | |
JP2000507795A (ja) | 電力回路網の短絡電力を求める方法及び装置 | |
SU997145A1 (ru) | Устройство дл контрол емкости аккумул торной батареи | |
JP3111082B2 (ja) | 容量表示回路 | |
JPS6126736B2 (fi) |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: EL-FI INNOVATIONER AB |