FI67444B - Foerfarande foer framstaellning av modellis - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av modellis Download PDF

Info

Publication number
FI67444B
FI67444B FI824363A FI824363A FI67444B FI 67444 B FI67444 B FI 67444B FI 824363 A FI824363 A FI 824363A FI 824363 A FI824363 A FI 824363A FI 67444 B FI67444 B FI 67444B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
ice
water
spraying
layer
water droplets
Prior art date
Application number
FI824363A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI824363A0 (fi
FI67444C (fi
FI824363L (fi
Inventor
Seppo Maekinen
Original Assignee
Waertsilae Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Waertsilae Oy Ab filed Critical Waertsilae Oy Ab
Publication of FI824363A0 publication Critical patent/FI824363A0/fi
Priority to FI824363A priority Critical patent/FI67444C/fi
Priority to SE8306710A priority patent/SE8306710L/
Priority to US06/559,391 priority patent/US4532772A/en
Priority to NO834661A priority patent/NO159216C/no
Priority to DE19833345648 priority patent/DE3345648A1/de
Priority to DK582883A priority patent/DK582883A/da
Priority to SU833682184A priority patent/SU1523057A3/ru
Priority to JP58236478A priority patent/JPS59115956A/ja
Priority to FR8320178A priority patent/FR2538091B1/fr
Priority to NLAANVRAGE8304350,A priority patent/NL186033C/xx
Publication of FI824363L publication Critical patent/FI824363L/fi
Publication of FI67444B publication Critical patent/FI67444B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI67444C publication Critical patent/FI67444C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F25REFRIGERATION OR COOLING; COMBINED HEATING AND REFRIGERATION SYSTEMS; HEAT PUMP SYSTEMS; MANUFACTURE OR STORAGE OF ICE; LIQUEFACTION SOLIDIFICATION OF GASES
    • F25CPRODUCING, WORKING OR HANDLING ICE
    • F25C1/00Producing ice
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B44DECORATIVE ARTS
    • B44FSPECIAL DESIGNS OR PICTURES
    • B44F9/00Designs imitating natural patterns
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01MTESTING STATIC OR DYNAMIC BALANCE OF MACHINES OR STRUCTURES; TESTING OF STRUCTURES OR APPARATUS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G01M10/00Hydrodynamic testing; Arrangements in or on ship-testing tanks or water tunnels

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Fluid Mechanics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Aerodynamic Tests, Hydrodynamic Tests, Wind Tunnels, And Water Tanks (AREA)
  • Application Of Or Painting With Fluid Materials (AREA)
  • Testing Resistance To Weather, Investigating Materials By Mechanical Methods (AREA)
  • Confectionery (AREA)

Description

67444
MALLIJÄÄN VALMISTUSMENETELMÄ - FÖRFARANDE FÖR FRAMSTÄLLNING AV MODELLIS
Keksintö kohdistuu menetelmään mallikokeisiin soveltuvan jääkerroksen muodostamiseksi veden pinnalle käyttäen ruiskutusta .
Tavallinen luonnonjää ei sovellu pienoismallikokeisiin, koska sen lujuus on aivan liian suuri. Tämä on jäämalli-kokeissa aiheuttanut suuria ongelmia ja on eri tavoin yritetty modifioida jään ominaisuuksia siten, että jää mallikokeissa paremmin vastaisi haluttuja, mallilakien asettamia vaatimuksia. Mallikokeisiin hyvin sopiva jää on rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan varsin kaukana tavallisesta luonnon jäästä. Ominaisuuksiltaan mallijää muistuttaa lähinnä pehmeää puoleksi sulanutta sohjojäätä. Mallijää on siis huokoista ja ainakin osittain vettä läpäisevää. Koealtaassa muodostettavan mallikokeisiin soveltuvan jään ominaisuuksia on yritetty parantaa käyttämällä suolaista vettä jääkerroksen muodostamiseen tai lisäämällä muita liuottimia jäädytettävään veteen. Toinen, tästä parannettu menetelmä perustuu ohuen pintakerroksen muodostamiseen ruiskuttamalla ja lujuudeltaan heikomman lisäkasvukerroksen muodostamiseen pintakerroksen alle veden luonnollisen jäätymisen avulla. On myös käytetty erilaisia jään lämpökäsittelymenetelmiä, ns. temperoimista, mikä lisää kustannuksia ja jään valmistus-aikaa huomattavasti. Mallijäänä on myös käytetty aivan muita aineita, esimerkiksi vahaa. Mikään menetelmä ei ole osoittautunut tyydyttäväksi, koska haluttuja materiaaliominaisuuksia ei ole saavutettu. Yleensä menetelmät ovat myös kalliita, energiaa kuluttavia tai hitaita.
Keksinnön tarkoituksena on esittää menetelmä, jonka avulla saadaan verraten pienillä kustannuksilla ja suhteellisen lyhye ssä ajassa jäämallikokeisiin hyvin soveltuvaa jäätä. Keksintö on tunnettu siitä, että oleellisesti koko jääkerros muodostetaan ruiskuttamalla ilmassa jäätyviä vesipisaroita, jotka putoavat tai ruiskutetaan veden pinnalle tai siihen jo 2 67444 muodostuneelle ruiskuttamalla aikaansaadulle jääkerrokselle. Tätä prosessia jatketaan keksinnön mukaan kunnes muodostettu jääkerros on halutun paksuinen, koska on oleellista, että jäätä ei oleellisesti muodostu veden luonnollisen jäätymisen johdosta. Käsite "veden pinta" tarkoittaa tässä yhteydessä joko vapaata nestemäistä vedenpintaa, tai osittain ja jopa kokonaan hyvin ohuen jääkerroksen peittämää vedenpintaa. On nimittäin osoittautunut, että keksinnön mukaista mallijään muodostamisprosessia voidaan nopeuttaa antamalla ensin veden jäätyä luonnollisella tavalla siten, että muodostuu erittäin ohut jääkerros, jonka paksuuden pitäisi olla mahdollisimman pieni, mieluimmin noin 0,5...1,0 mm. Paksumpi alkujääkerros vaikuttaa epäedullisesti muodostetun mallijään ominaisuuksiin. Epäedullista on myös, jos ruiskuttamalla muodostetun jään alle syntyy lisäjääkerros alla olevan veden luonnollisen jäätymisen johdosta.
Keksinnön mukaista menetelmää sovellettaessa vesipisarat ovat jo muuttuneet jää- tai lumihiukkasiksi, kun ne kohtaavat vedenpinnan tai siinä olevan ruiskuttamalla aikaansaadun lumisohjokerroksen. Jään paksuuden kasvattaminen tapahtuu vain ruiskuttamalla eikä tähän näin ollen tarvita -lisää energiaa. Kasvava jääkerros uppoaa vähitellen alla olevaan veteen, sitä mukaan kuin uutta jäätä muodostuu vanhan kerroksen päälle. Ruiskuttamalla aikaansaadut rakeet sulautuvat osittain toisiinsa ja allaolevaan jääkerrokseen, joten muodostuu homogeeninen, mutta varsin huokoinen ja pehmeä jää, jonka ominaisuudet ovat juuri mallikokeisiin sopivat. Menetelmä on suhteellisen nopea ja haluttu jääkerros voidaan aikaansaada muutamassa tunnissa. Ominaisuuksiltaan muodostettu jää on ainakin yhtä hyvää kuin parhaimmat tunnetuilla huomattavasti kalliimmilla menetelmillä aikaansaadut malli-jäämateriaalit. Mm. jään kimmokerroin, taivutuslujuus, hauraus, tasalaatuisuus ja leikkauslujuus ovat mallikokeisiin huomattavasti paremmin sopivia kuin yleisesti käytettyjen mallijäämateriaalien vastaavat ominaisuudet.
3 ' 67444
Keksinnön mukaisessa jäänmuodostamisprosessissa voidaan edullisesti käyttää tunnettuja ns. lumitykkejä tai vastaavia laitteita. Lumitykki toimii yleensä siten, että ruiskutetaan veden ja paineilman seosta, jolloin jäätyminen tapahtuu ainakin osittain sen johdosta, että käytetyn paineilman nopea laajeneminen aiheuttaa sen lämpötilan laskua. On osoittautunut mahdolliseksi ruiskuttaa ilmassa jäätyviä vesipisaroita myös käyttämällä ruiskutuslaitteissa vain vettä ilman paineilmaa edellyttäen, että ympäristön lämpötila on riittävän alhainen. Ruiskutusradan pitää olla riittävän pitkä, jotta vesipisarat ehtisivät varmasti jäätyä ennen kuin ne kohtaavat vedenpinnan. Ruiskutusradan minimi-pituus on tietenkin riippuvainen ilman lämpötilasta ja pisa-rakoosta. Suositellaan vähintään 1 m pituista ruiskutusrataa ja noin 0,1...1,0 mm pisarakokoa, mieluimmin 0,2...0,4 mm pisarakokoa.
Ruiskutukseen voidaan käyttää makeaa tai suolapitoista vettä. Parhaat tulokset saadaan yleensä, jos jäänmuodostamisprosessissa käytetään vettä, joka on jonkin verran suolaista. Sopiva veden suolapitoisuus on 0,5...3 %· Vedessä voidaan käyttää myös muita lisäaineita haluttujen mallijää-ominaisuuksien saavuttamiseksi, esimerkiksi karbamidia, alkoholia tai sokeria. Ympäristön lämpötila voi edullisesti olla -5°...-15°C. Ympäristön lämpötila voi tietenkin myös olla tätä alhaisempi, mutta se ei oleellisesti vaikuta keksinnön mukaisen menetelmän soveltamiseen. Alhaisissa lämpötiloissa pystytään ruiskutettavaa vettä jäädyttämään enemmän, jolloin ruiskujen jäädyttämiskapasiteetti nousee ja ruiskutusaika saadaan pienemmäksi.
Tärkeää jään ominaisuuksien kannalta on lisäksi ylläpitää jään rakenne mahdollisimman puhtaana ruiskutuksen muodostamana lumisohjojäänä. Lumisohjojään lopullisen kovettumisen aikana tapahtuva jään lisäkasvu alaspäin on syytä estää esimerkiksi allaolevaa vettä virtauttamalla. Ruiskuttamalla muodostetun lumisohjojään lopullinen kovettuminen saadaan it 67444 aikaan ylläpitämällä riittävän alhaista ympäristön lämpötilaa, millä lähinnä tarkoitetaan jään yläpuolella olevan ilman lämpötilaa, jota pidetään tasolla -5°C tai alhaisemmalla alueella ainakin tunnin ajan, mieluimmin huomattavasti kauemmin.
Esimerkkinä keksinnön mukaisen menetelmän soveltamisesta voidaan mainita, että mallikoelaboratoriossa, jossa lämpö-tila oli -12°C, muodostettiin täysmittaisen, noin 1M0 nr suuruisen mallikoealtaan koko pinnalle 30 mm paksuinen jää-kerros kolmessa tunnissa käyttäen keksinnön mukaista menetelmää. Ruiskuttamiseen voidaan käyttää poikittaisesti yli mallikoealtaan ulottuvaa ruiskutussuutinriviä tai rivejä, joita liikutetaan edestakaisin altaan pituussuunnassa, esimerkiksi käyttäen laitoksessa olevia mallikokeisiin tarvittavia altaan pituussuunnassa liikkuvia laitteita. Ruiskuttamista jatketaan, kunnes haluttu kerrospaksuus ainakin pääasiallisesti on saavutettu. Nopeampi jään muodostuminen saadaan lisäämällä ruiskutussuuttimien määrää. Voidaan myös käyttää koealtaan pituussuuntaisia ruiskutusputkia, joissa on edestakaisin kääntyviä tai pyöriviä ruiskutussuuttimia.
Esimerkkinä keksinnön mukaisella menetelmällä aikaansaadun mallijään ominaisuuksista voidaan mainita, että 30 mm paksun lumisohjojään kimmokerroin on 15...20 MPa ja taivutuslujuus on 20...30 kPa. Puristuslujuus mallijään paksuuden suunnassa on noin 35 kPa ja jään vaakasuunnassa noin 30 kPa. Vastaavat leikkauslujuuden arvot ovat noin 25 kPa ja 20 kPa. Jään ominaisuuksiin voidaan myös vaikuttaa varioimalla lisäaineen laatua ja pitoisuuksia sekä jäädytyslämpötilaa tai kovet-tumisaikaa ruiskutuksen jälkeen.
Keksintö kohdistuu myös esitettyä menetelmää käyttäen aikaansaatuun mallijäähän ja sen käyttämiseen mallikokeisiin. Murtuessaan keksinnön mukainen mallijää muodostaa pienempiä jääpaloja kuin useimmat muut mallijäämateriaalit. Monessa muussakin suhteessa keksinnön mukaisella mallijäällä

Claims (10)

1. Menetelmä mallikokeisiin soveltuvan jääkerroksen muodostamiseksi veden pinnalle käyttäen ruiskutusta, tunnettu siitä, että oleellisesti koko jääkerros muodostetaan ruiskuttamalla ilmassa jäätyviä vesipisaroita, jotka putoavat tai ruiskutetaan veden pinnalle tai siihen jo muodostuneelle ruiskuttamalla aikaansaadulle jääkerrokselle.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jäätyvien vesipisaroiden ruiskuttamiseen käytetään laitetta, jossa sinänsä tunnetulla tavalla laitteeseen tuodun paineilman laajenemisen johdosta aikaansaadaan riittävä lämpötilaa alentava vaikutus ruiskutettujen vesipisaroiden jäädyttämiseksi.
3- Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesipisaroita ruiskutetaan niin kylmässä ympäristössä, että ympäristön alhainen lämpötila aikaansaa vesipisaroiden jäätymisen.
4. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ennen ruiskutuksen aloittamista annetaan luonnollisen jäätymisen johdosta muodostua erittäin ohut jääkerros vedenpinnalle, jonka jääkerroksen päälle kasvatetaan lumisohjojäätä ruiskuttamalla. 6 67444
5. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ruiskutuksessa käytetään ainakin 1 m pituista ruiskutusrataa vesipisaroiden jäätymisen varmentamiseksi.
5 67444 on erittäin edullisia ominaisuuksia. Esimerkiksi jääkentän taipuminen on jään suuremman kimmokertoimen ansiosta pienempää kuin tavallisesta suolaisesta vedestä jäädyttämällä aikaansaadun jääkentän taipuminen. Keksintö ei rajoitu esitettyihin sovellutusesimerkkeihin, vaan useita keksinnön muunnelmia on ajateltavissa oheisten patenttivaatimusten puitteissa.
6. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen mene telmä, tunnettu siitä, että ruiskutusprosessissa käytetään suolaista vettä,
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että veden suolapitoisuus on 0,5...3 %·
8. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen mene telmä, tunnettu siitä, että ruiskuttamalla aikaansaatua jää- tai lumisohjokerrosta kovetetaan pitämällä jään yläpuolella olevan ilman lämpötilaa tasolla -5°C tai alhaisemmalla alueella ainakin tunnin ajan, mieluimmin huomattavasti kauemmin.
9. Jonkin yllä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen mene telmä, tunnettu siitä, että ruiskuttamalla aikansaadun lumisohjojään lisäkasvu sen lopullisen kovettumisen aikana estetään virtauttamalla sen alla olevaa vettä.
10. Mallijääkokeisiin soveltuva jääkerros, tunnettu siitä, että se on muodostettu ruiskuttamalla ilmassa jäätyviä vesipisaroita veden pinnalle ja jatkamalla tätä prosessia kunnes koko tai ainakin pääasiallisesti koko haluttu jääkerrospak-suus on saavutettu.
FI824363A 1982-12-17 1982-12-17 Foerfarande foer framstaellning av modellis FI67444C (fi)

Priority Applications (10)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI824363A FI67444C (fi) 1982-12-17 1982-12-17 Foerfarande foer framstaellning av modellis
SE8306710A SE8306710L (sv) 1982-12-17 1983-12-05 Forfarande for framstellning av modellis
US06/559,391 US4532772A (en) 1982-12-17 1983-12-08 Method for producing model ice
NO834661A NO159216C (no) 1982-12-17 1983-12-16 Fremgangsmaate ved fremstilling av modellis.
DE19833345648 DE3345648A1 (de) 1982-12-17 1983-12-16 Verfahren zur erzeugung einer eisdecke insbesondere fuer schiffsmodellversuche
DK582883A DK582883A (da) 1982-12-17 1983-12-16 Fremgangsmaade til fremstilling af modelis
SU833682184A SU1523057A3 (ru) 1982-12-17 1983-12-16 Способ получени лед ного сло дл проведени судовых модельных испытаний
JP58236478A JPS59115956A (ja) 1982-12-17 1983-12-16 氷層及び氷層の製作方法
FR8320178A FR2538091B1 (fr) 1982-12-17 1983-12-16 Procede de fabrication de glace pour essais de maquettes
NLAANVRAGE8304350,A NL186033C (nl) 1982-12-17 1983-12-19 Werkwijze voor het met behulp van een verstuivingsproces op een wateroppervlak produceren van een ijslaag geschikt voor proeven met scheepsmodellen.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI824363 1982-12-17
FI824363A FI67444C (fi) 1982-12-17 1982-12-17 Foerfarande foer framstaellning av modellis

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI824363A0 FI824363A0 (fi) 1982-12-17
FI824363L FI824363L (fi) 1984-06-18
FI67444B true FI67444B (fi) 1984-11-30
FI67444C FI67444C (fi) 1985-03-11

Family

ID=8516478

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI824363A FI67444C (fi) 1982-12-17 1982-12-17 Foerfarande foer framstaellning av modellis

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4532772A (fi)
JP (1) JPS59115956A (fi)
DE (1) DE3345648A1 (fi)
DK (1) DK582883A (fi)
FI (1) FI67444C (fi)
FR (1) FR2538091B1 (fi)
NL (1) NL186033C (fi)
NO (1) NO159216C (fi)
SE (1) SE8306710L (fi)
SU (1) SU1523057A3 (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS62145132A (ja) * 1985-12-19 1987-06-29 Toyo Eng Works Ltd 模擬氷海製造方法
FR2621531B1 (fr) * 1987-10-08 1992-02-07 Place Denis Procede de realisation de decor de glace, notamment en couleur
DE4102616A1 (de) * 1990-11-13 1992-05-14 Hamburgische Schiffbau Versuch Verfahren zur erzeugung einer eisdecke, insbesondere fuer schiffsmodellversuche
DE4106930C2 (de) * 1991-03-05 1998-03-26 Hamburgische Schiffbau Versuch Verfahren und Vorrichtung zur Erzeugung einer Eisdecke, insbesondere für Modellversuche mit Schiffen oder Meeresbauwerken
DE4206482A1 (de) * 1992-03-02 1993-09-09 Karlfried Cost Anlage zur eisgewinnung
US7059140B2 (en) * 2001-12-12 2006-06-13 John Zevlakis Liquid milk freeze/thaw apparatus and method
US6588219B2 (en) * 2001-12-12 2003-07-08 John Zevlakis Commercial ice making apparatus and method
JP4995173B2 (ja) * 2008-10-23 2012-08-08 株式会社Ihi オゾン氷製造方法及びオゾン氷製造装置
KR101138159B1 (ko) * 2010-03-31 2012-04-23 한국해양연구원 모형빙의 밀도 제어 시스템 및 이를 이용한 모형빙의 밀도 제어 방법
RU2467910C1 (ru) * 2011-04-11 2012-11-27 Федеральное государственное унитарное предприятие "Центральный научно-исследовательский институт имени академика А.Н. Крылова" (ФГУП "ЦНИИ им. акад. А.Н. Крылова") Многофункциональная тележка ледового опытового бассейна
CN103585780B (zh) * 2013-11-14 2015-02-18 天津大学 一种控制尿素模型冰晶体生长结构的方法
CN103723245B (zh) * 2013-12-31 2016-10-19 天津大学 一种覆雪模型冰盖的制备方法
WO2020224756A1 (en) 2019-05-06 2020-11-12 Technische Universität Hamburg Method for producing model ice, model ice, and use of a model ice
CN115751793A (zh) * 2022-11-23 2023-03-07 黑龙江大学 冰雪融泥低温快速成形方法

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE207423C (fi) *
US2968164A (en) * 1958-02-24 1961-01-17 Alden W Hanson Method of generating snow
FR1444733A (fr) * 1965-03-19 1966-07-08 Production artificielle de neige par détente de gaz liquéfiés
US3814319A (en) * 1969-01-07 1974-06-04 Body A Method and apparatus for making snow
US3750412A (en) * 1970-10-19 1973-08-07 Mobil Oil Corp Method of forming and maintaining offshore ice structures
US3691781A (en) * 1971-07-30 1972-09-19 Arctec Method and apparatus for forming model ice sheets
US3983713A (en) * 1975-05-05 1976-10-05 Maccracken Calvin D Method of creating and outdoor ice slab in summer weather and of reducing energy requirements for indoor and outdoor ice rinks
FR2421353A1 (fr) * 1978-03-31 1979-10-26 Armand Daniel Procede et dispositif de fabrication automatique de neige

Also Published As

Publication number Publication date
DK582883A (da) 1984-06-18
FR2538091B1 (fr) 1986-07-04
FI824363A0 (fi) 1982-12-17
JPS59115956A (ja) 1984-07-04
JPH0221511B2 (fi) 1990-05-15
NL186033B (nl) 1990-04-02
NO834661L (no) 1984-06-18
DE3345648C2 (fi) 1990-09-20
NL186033C (nl) 1990-09-03
SE8306710L (sv) 1984-06-18
DK582883D0 (da) 1983-12-16
SE8306710D0 (sv) 1983-12-05
SU1523057A3 (ru) 1989-11-15
NO159216C (no) 1988-12-07
FR2538091A1 (fr) 1984-06-22
FI67444C (fi) 1985-03-11
US4532772A (en) 1985-08-06
NO159216B (no) 1988-08-29
NL8304350A (nl) 1984-07-16
FI824363L (fi) 1984-06-18
DE3345648A1 (de) 1984-06-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI67444B (fi) Foerfarande foer framstaellning av modellis
CA1255916A (en) Forced refreezing method for the formation of high strength ice structures
DE60115460D1 (de) Hochtemperatur kryogene konservierung von biologisch aktivem material
Perutz A description of the iceberg aircraft carrier and the bearing of the mechanical properties of frozen wood pulp upon some problems of glacier flow
DE3673061D1 (de) Verfahren zur herstellung eines milk-shake-produkt.
CN111777378A (zh) 一种抗冻混凝土及其制备方法
RU2535398C2 (ru) Способ и устройство для моделирования ледяного покрова в ледовом опытовом бассейне
KR830005895A (ko) 콘크리트를 냉각시키는 인라인 액체질소 슬러쉬
CA1220354A (en) Method for producing model ice
RU2274810C1 (ru) Способ производства быстрого льда
US4637217A (en) Rapid construction of ice structures with chemically treated sea water
FI104165B (fi) Menetelmä jäätymisen ja sulamisen aiheuttaman pintarapautumisen vähentämiseksi betonissa, lujittamaton betoni, jonka pinta sisältää natriumfluorifosfaattia, ja natriummonofluorifosfaatin käyttö betonin pintarapautumisen vähentämiseksi
US20020106443A1 (en) Method of freezing salted meat products
FI85173C (fi) SKIKTARTAD STOEDKONSTRUKTION, FOERFARANDE FOER FRAMSTAELLNING DAERAV SAMT ANVAENDNING AV STOEDKONSTRUKTIONEN. SIIRRETTY PAEIVAEMAEAERAE - FOERSKJUTET DATUM PL 14 ç 06.05.1987
RU2386088C1 (ru) Способ получения адгезионного слоя ледового массива спортивных сооружений
SU796439A1 (ru) Способ возведени обделки туннел из НАбРызгбЕТОНА
EG et al. POAC’15
RU2036188C1 (ru) Способ изготовления сборных железобетонных изделий
Jiang et al. Study on Permanent Thermal Insulation Formwork of Mass Concrete Prepared by Different Types of Nano-modified Lightweight Aggregate
RU1809832C (ru) Способ получени гидрофильного пенопласта
RU2479522C2 (ru) Комплексная добавка для бетонных смесей и строительных растворов
Yuan et al. Freeze/thaw durability of carbon fiber reinforced concrete
DE809409C (de) Verfahren zur Herstellung von Asphaltleichtbetonkoerpern
JPS5647240A (en) Production of mold
EA040813B1 (ru) Способ испытания моделей судов ледового плавания

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: MASA-YARDS OY