FI66730C - Saett att framstaella aromdestillat - Google Patents

Saett att framstaella aromdestillat Download PDF

Info

Publication number
FI66730C
FI66730C FI801871A FI801871A FI66730C FI 66730 C FI66730 C FI 66730C FI 801871 A FI801871 A FI 801871A FI 801871 A FI801871 A FI 801871A FI 66730 C FI66730 C FI 66730C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
butter
culture
diacetyl
distillate
ooo
Prior art date
Application number
FI801871A
Other languages
English (en)
Other versions
FI801871A (fi
FI66730B (fi
Inventor
Hans Joensson
Hans-Erik Pettersson
Kenneth Andersson
Original Assignee
Svenska Mejeriernas Riksforeni
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Svenska Mejeriernas Riksforeni filed Critical Svenska Mejeriernas Riksforeni
Publication of FI801871A publication Critical patent/FI801871A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI66730B publication Critical patent/FI66730B/fi
Publication of FI66730C publication Critical patent/FI66730C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23CDAIRY PRODUCTS, e.g. MILK, BUTTER OR CHEESE; MILK OR CHEESE SUBSTITUTES; MAKING THEREOF
    • A23C15/00Butter; Butter preparations; Making thereof
    • A23C15/12Butter preparations
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23LFOODS, FOODSTUFFS, OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES, NOT COVERED BY SUBCLASSES A21D OR A23B-A23J; THEIR PREPARATION OR TREATMENT, e.g. COOKING, MODIFICATION OF NUTRITIVE QUALITIES, PHYSICAL TREATMENT; PRESERVATION OF FOODS OR FOODSTUFFS, IN GENERAL
    • A23L27/00Spices; Flavouring agents or condiments; Artificial sweetening agents; Table salts; Dietetic salt substitutes; Preparation or treatment thereof
    • A23L27/20Synthetic spices, flavouring agents or condiments
    • A23L27/24Synthetic spices, flavouring agents or condiments prepared by fermentation
    • A23L27/25Dairy flavours
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S435/00Chemistry: molecular biology and microbiology
    • Y10S435/8215Microorganisms
    • Y10S435/822Microorganisms using bacteria or actinomycetales
    • Y10S435/885Streptococcus

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • Nutrition Science (AREA)
  • Dairy Products (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Seasonings (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

RTSCn M KUULUTUSJULKAISU /;/77n
W ^UTLAGGNINGSSKRirT OÖ/0U
C .« Patentti aySnnetty 10 12 1984 Patent ineddelat ; (51) r»Jt/htCL3 A 23 L 1/23 SUOMI—FINLAND <2i) 801871 (22) HalMMhfaM—A««6kahifAf 11.06.80 (23) AMwMW—GWmh^Xt 11.06.80 (41) TMk JmMmW —Nvfc 16.12.80.
html» l> raktatarihaHMa· ___________ . , .,., ________ PM»* od. rnUfntyrd-» <*> 31.08.84 (32)(33)(31) >yy<*qr witoi ItiWyHortm 15.06.79
Ruotsi-Sverige(SE) 7905271“8 (71) Svenska Mejeriernas Riksförenings Ekonomi AB, Vasagatan 11, S-111 20 Stockholm, Ruotsi-Sverige(SE) (72) Hans Jönsson, Lund, Hans-Erik Pettersson, Löddeköpinge,
Kenneth Andersson, Södra Sandby, Ruotsi-Sverige(SE) (74) Oy Heinänen Ab (54) Tapa valmistaa aromitislettä - Sätt att framstalia aromdesti1lat
Esillä olevan keksinnön kohteena on tapa aromitisleen valmistamiseksi o(.-asetonimaitohappoa sisältävästä bakteerivi1jelmästä ravinto rasvan aromati so imi seksi.
Voiaromin määrittäminen analyyttiskemial1isesti on vaikeata. 3o kauan on kuitenkin tunnettu, että diasetyyli on erikoisen voin maun tärkeä aromikomponentti. Muita tärkeitä makuaineita ovat asetaldehydi, dimetyylisulfidi, etikkahappo ja tietyt laktonit. Tekijä, joka myös vaikuttaa aromiin on ravintorasvan pH-arvo.
Valmistettaessa ruotsalaistyylistä voita käytetään erityistä suolausta, jossa voin pH-arvo nostetaan 6,7:ään. Tämän pH-säädön tarkoituksena on parantaa voin hapettumisstabi1iteettia. Voin säilymiskyky on riippuvainen voin pH-arvosta ja suolausasteesta niin, että hapatetulla ja suolatulla voilla on huonoin hapettumis-stabiliteetti ja hapattamattoma1 la ja suolaamattomalla voilla paras. Hapattamatonta ja suolaamatonta voita voidaan siten säilyttää n. 4 kertaa niin pitkän ajan 5°C:ssa kuin vastaavaa hapatettua ja suolattua voita.
2 66730 pH:n säätämisellä neutralisoidaan kerman bakteriologisen hapatuksen aikana muodostunut maitohappo, jonka hapanta makua ei siten käytetä hyväksi. Hapatusviljelmän tärkein tehtävä valmistettaessa ruotsalaistyylistä voita on siksi aiheuttaa erikoinen voiaromi, t.s. aromi, jonka aiheuttaa ensi sijassa diasetyyli.
Sen tähden on ehdotettu, että valmistettaessa ravintorasvaa kerman hapatus korvattaisiin aromatisoimalla muulla tavalla. Siten saavutettaisiin useita etuja, mm. saataisiin makeaa kirnumaitoa, suurempi vapaus kirnuamiseen käytettävän kerman lämpötilakäsit-telyn optimoinnissa, ja tasaisempi tuotteen laatu, erikoisesti haju- ja maku näkökohdat huomioonottaen.
Puhtaasti synteettisesti valmistetun diasetyylin lisääminen ei ole tarkoituksenmukaista, koska silloin saadaan voimakas ei-toivottu diasetyylin maku. Oikein tasapainoitetun voin maun saamiseksi täytyy mukana olla muita tärkeitä aromiaineita, kuten etikkahappo, dimetyylisulfidi, asetaldehydi ja tietyt laktonit.
Ns. raehapatusta on kokeiltu lisäämällä maitohappokonsentraattia ja kahta eri 1ähtövi1jelmää suoraan voijyviin kirnussa. Tällöin saadaan hyvä voilaatu mutta menetelmä on pikkutarkka, mm. siinä suhteessa, että täytyy kasvattaa kaksi erikoisvi1jelmää. Tämä tekee menetelmän kalliiksi ja vähemmän houkuttelevaksi.
Toinen vaihtoehto on lisätä synteettisesti valmistettuja aromi-nesteitä. Tällä menetelmällä on vaikeata saavuttaa hyvä tuotteen laatu ja menetelmä ei ole houkutteleva markkinoinnin kannalta, koska uuden ruotsalaisen elintarvikelain mukaan sellainen lisäys täytyy ilmoittaa.
Parempi tapa halutun voiaromin aikaansaamiseksi ravintorasvaan on synteettisten arominesteiden sijasta lisätä viljelmätislettä ravintorasvaan, koska sellaisella tisleellä on luonnollinen meijeritekninen alkuperä.
Tähän asti käytetyt vi1jelmätisleet valmistetaan niin, että kasvatettuun viljelmään pannaan FeCl^sa ennen tislausta asetoiinin hapettamiseksi diasetyy1iksi. Jos tätä ei toteutettaisi, tulisi 66730 3 diasetyylin pitoisuus olemaan liian alhainen tisleessä. Normaalisti on asetoiinin pitoisuus 50-100 kertaa suurempi kuin diasetyylin.
Esillä olevan keksinnön avulla saadaan aikaan tapa aromitisleen valmistamiseksi CK-asetonimaitohappoa sisältävästä bakteeriviljel-mästä ravintorasvan aromatiso imiseksi, joka tapa on tunnettu siitä, että bakteeriviljelmä tehdään happamaksi pH-arvoon noin 3-4, minkä jälkeen viljelmä vesihöyrytislataan hapen läsnäollessa C<-aseto-nimaitohapon hapettamiseksi diasetyy1iksi. Noin 10 %:n haihduttaminen viljelmästä tislattaessa on taloudellista.
0< -asetonimaitohappo on kemiallisesti epästabiili reaktioväli-tuote sitruunahappometaboliassa, katso kuv. Tietyt viljelmät akkumuloivat suuria määriä tätä yhdistettä. Toisissa viljelmissä -asetonimaitohappo metaboloituu välittömästi, t.s. mitään mainittavaa akkumuloitumista ei tapahdu.
Esillä olevan keksinnön mukaisessa tavassa on käytetty hollantilaista lähtövi1jelmää, joka koostuu Streptococcus diacetylactis ’ ta ja Streptococcus 1 actis/cremoris’ta (D-vi1jelmä). Tätä on kasvatettu erilaisilla kasvualustoilla, esim. hera, johon on lisätty hiivauutetta, ja eri kuiva-ainepitoisuuksia omaava kuorittu maito joko sitruunahapon lisäyksen kanssa tai ilman.
Käytetyllä bakteeriviljelmällä on huomattavan voimakas oK-asetoni-maitohapon akkumu1 oitumine n, aina pitoisuuteen 650 mg/kg normaalissa kuoritun maidon substraatissa, jonka kuiva-ainepitoisuus on 9,1 \.
Ba kteeri v i 1 j e lmä n cX - a seto nimaitohappo voi muuttua d iasetyy 1 i ks i iImahapetuksen kautta sen vesihöyrytis 1 auksen yhteydessä. Hapetus-tulos on tällöin riippuvainen väliaineen pH-arvosta niin, että pH-arvo 3-4, erikoisesti n. 3,51 on suotuisa korkean tuloksen saavuttamiseksi. Jos pH-arvo säädetään n. 3,5:een ennen tislausta happiatmosfäärissä, saadaan n. 70 % hapetustu los .
Haihdutettaessa n. 10 % alkuperäisestä vi1jelmätilavuudesta tisleen muodossa on n. Ö5 % käytettävissä olevasta diasetyylimäärästä tislautunut.
66730 4
Hapettavien edellytysten saamiseksi tislauksessa sekoitetaan vesihöyry happikaasun tai ilman kanssa ennen sen johtamista viljelmään.
Viljelmän tekemiseksi happamaksi ennen tislausta pH-arvoon n. 3,5 voidaan käyttää mitä tahansa sopivaa happoa. Kokeissa on käytetty mm. suolahappoa (2N) ja maitohappoa (18%) ilman mitään eroa tisleen laadussa.
Eräs tapa c<-asetonimaitohapon tuoton lisäämiseksi fermentaation aikana ja samalla tisleen diasetyylipitoisuuden lisäämiseksi on lisätä sitruunahappopitoisuutta substraatissa. Tämä voidaan saada aikaan joko lisäämällä kuiva-ainepitoisuutta substraatissa, jossa sitruunahappo muodostaa luonnollisen komponentin, tai lisäämällä puhdasta sitruunahappoa substraattiin. Tämä vaikutus vähenee kuitenkin korkeilla sitruunahappopitoisuuksilla. Syy tähän näyttää olevan, että sitruunahapon lisäys tietyn pitoisuuden yli merkitsee, että tämä ylimäärä metaboloituu etikkahapoksi eikä cX-asetonimaito-hapoksi. Alla esitetään taulukko erilaisista substraateista sitruunahapon lisäyksen kanssa tai ilman sitä sekä saadut diasetyy- li- ja etikkahappopitoisuudet tisleessä haihtumisen ollessa 10-ti-lavuus-%.
Taulukko I
Substraatti Diasetyylipitoisuus Etikkahappopitoisuus _ _(mg/kg)_ _(mg/kg)_
Kuorittu maito 16 % k.a. 2124 _ 594
Kuorittu maito 9 % k.a. 1369 610
Kuorittu maito 9 % k.a. ♦ 1,5 g/1 sitruunahappoa 2369 612 •
Kuorittu maito 9 % k.a. +
3 g/1 sitruunahappoa 2666 B4B
Hera 12 % k.a. 22B6 559
Aromatisoimalla ravintorasvaa lisäämällä esillä olevan keksinnön mukaisesti valmistettua vi1jelmätislettä säästetään valmistuksessa korkeita kustannuksia. Sen lisäksi saadaan makeaa kirnumaitoa.
5 66730
Edelleen ei ole tarvetta lisätä erikoissuo1 oja, korkeaviskoosisen kirnukerman aiheuttama ongelma voin valmistuskoneessa lakkaa ja kerman lämpökäsittely voidaan suorittaa tehokkaammalla tavalla.
On lisäksi helppoa saavuttaa tyypillinen voin maku myös muissa ravintorasvoissa.
Keksintöä valaistaan alla olevalla suoritusesimerki1lä.
Esimerkki
Bakteeriviljelmä valmistettiin kasvattamalla herasubstraatissa, jonka kuiva-ainepitoisuu s oli 12 %, erikoisvi1jelmää, joka muodostui S. diacetylactis’ista ja S. lactis/cremoris’ista. pH-arvo saadussa viljelmässä sovitettiin 3,5:een.
Happamaksi tehty bakteeriviljelmä saatettiin vesihöyrytislauksen alaiseksi, mihin tuotu vesihöyry sekoitettiin happikaasun kanssa, 4 litraa puhdasta happikaasua per minuutti tislaustilavuuden ollessa 2 litraa. Höyryn syöttöä säädettiin niin, että n. 10 % viljelmän tilavuudesta haihtui tisleen muodossa n. 20 minuutissa. Näiden edellytysten vallitessa tislautui n. Θ5 % käytettävissä olevasta diasetyylistä.
Valmistettua tislettä käytettiin sen jälkeen voin aromatisoimiseen pilot-mittakaavassa. Tehtiin kaksi koetta, toinen lisäämällä tislettä 0,07 % (B) ja toinen lisäämällä tislettä 0,14 % (C). Tisle sisälsi n. 2000 mg diasetyy1iä/kg. Vertauksen vuoksi valmistettiin voita myös nk. raehapatuksella ja aromatisoimalla yllä kuvatun hollantilaisen menetelmän mukaan (A). Koevoita säilytettiin eri lämpötiloissa, nimittäin -20°C, +6°C ja +14°C, eri pituisia aikoja. Tuoreet voinäytteet analysoitiin pH:n ja diasetyylipitoisuu-den suhteen. Tulokset on ilmoitettu taulukossa 2.
Taulukko 2
Voinäyte Diasetyylipitoisuus Cmg/kg) pH
A (vertailu) 0,50 6,9 B 0,65 6,7 C 1,46 6,7 6 66730
Voinäytteet eriytettiin erilaisissa lämpötiloissa», nimittäin -20°C, *6°C ja *14°C. Taulukkoon 3 on koottu arvostelutulokset hajun Ja maun suhteen yhdessä analyysitulosten kanssa» Jotka koskevat voin diasetyylipitoisuutta» peroksidilukua ja vapaiden rasvahappojen pitoisuutta.
Haju* ja makuarvostelu osoittaa» että voi» johon on lisätty 0»07 \ tislettä (koe B) on yhtä hyvää kuin voi» joka on valmistettu hoi* lantilaisen raehapatusmenetelmän mukaan. Voinäytteet osoittivat hyvää hapettumisstabiliteettia» mikä käy eelville mitatusta pBrok* sidiluvusta» jopa niin äärimmäisten varastoimisolosuhteiden jälkeen kuin 50 päivää +14°C:66a. Ei myöskään lisääntynyttä lipolyysias* tetta voitu havaita varastoinnin aikana. Näytteiden mikrobiologi* set analyysit osoittivat, että laatu oli hyvä kaikissa kokeissa.
» e _ _66730_
«O
> CL o ^ en in T-
O O (O O O O Dl O O
f Π λ « κ III ft ft ft ft ft ft in en en en odd ooo md > o. mmm n o n ocoio en o to OOO r\ r\ L) CD % * % ««%' « « % « « « O CM ^mcn T- r- ooo ooo f :(0 > n. n- cd enenen n- co m id <} o n id en ooo k to n ^j· « « « ft » » * · » * ft » ft* «j n- o o ooo ooo o en enenen cooft- (si co co co in esi ooo cocdcd κ κ ^ * ft ««« en ftd-enen o o ft- ooo ooo
CJ Jt « ID ID CD ft- CD
o co cm o ooo co co r^.
(D ««« III ««« ««« + csien<tftt ooo ooo «0 o > q. en en en in n o D co o co ooo rvivrv L CD ««« III ««« ««« ^ rsi en ftt en ooo ooo 3 -—'
-i O
3 -S£ ____ ____ ID ---------- — “f-l Q) 4-> (0
CO CD
<D ID
C U
0) o c ftt •ι-t Oft- ftteo enenen co id ro οι o 4 otsio n id n ooo im r- rv «P co « « « ft ft · ft ft ·» » ft » a cm :<o «t «t ftj- o o «- o.oo ooo
ID I > (D
I a <d in 60 > >— «t -si cn
ft- “V. (D
3 DO (-<
<-· E
οι _______ ____ ______ω -
4-) ID DO
CO 3 -Si O
0 3 \ O
> Q) CD DO ftr- (- *—i I *h £ \ CD 4) W * O > 3 I CD -H I -P 3
JC II) O 4> »H Ji CD
id >>4J — a 3 E
E -P x: · ·* ·ν ·Η rH
>3 -P *-< -H 3 CD f—I CD (ft r-v ftt >1 Ό -Si •Ο ·Η Ο Π) O ft- 3s *H 3
SfD *—I > « ft 44 0) ·—I
1 t/DO wOOID -Si O
3 0) in o a ••n I 4-> < m u cd < m u (ft < ω u a. emt-)
CD «H >» »rl CD CD
.c o tm t> a JO
> c «t ___ m L___ ο _ o _ 66730 8 < o
Μ U
α I
>- I—I
X -I
UJ >- < O >- □
_J H- O
< UJ I t-t o_ ·- cn cn _j CL UJ < X Π >- t- cn i f x > o v y I uj
x\ > ' \ «C
O \ M \ 0=r O \ w * \ t-t Q_ I \ Q ΓΜ cn \ t— x m \ x
X N t— X \ D
O «C (_} \ < k\ CM I \( \ o . cm \ a
CL ______ XI X \-*Z
Ί h \ x \ n _ / I \ m x \ o
x / UJ \ X X O * I I—I
CD/ _l \ O o h- XX Z
cd k \r I o<- *—I-------»o—o *-i
O CL C-O o\< I I—I
' >- 'X OsbU CD
CD O X CD 0 = 0 »—I \ I |_ • ox I z \ cm cn x cn Jx cn o vo x cn X << It— u u < O X X ox cn ‘ 0s1 « N I 00 < /< ϊ 2 Λ / z
ox X 0 J \Q
OO *H c /
• O _l z Z t-H
CM CJ < O x xi <r x 0 0-0 cn x I ^ II ^ C ΓΊ >
O O X XX
_ 00 X " · t—i 0 I X z
0 O-O UJ
0 V. » UJ
jn \ o IX x X \ CL CJ-O >- οχ m |_ < X 3 x o m x x < 0 0 z oxoo 0003 1 0 ax CM CJ CM »-
x 1 x *H
0-0-0 10 0
X

Claims (2)

66730 9
1. Tapa aromitisleen valmistamiseksi ©<-asetonimaitohappoa sisältävästä bakteeriviljelmästä ravintorasvan aromatisoimiseksi, tunnettu siitä, että bakteeriviljelmä tehdään happamaksi pH-arvoon noin 3-4, minkä jälkeen viljelmä vesihöyrytislataan hapen läsnäollessa <X -asetonimaitohapon hapettamiseksi diasetyy-liksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen tapa, tunnettu siitä, että n. 5-15 % bakteeriviljelmästä haihdutetaan tislattaessa.
FI801871A 1979-06-15 1980-06-11 Saett att framstaella aromdestillat FI66730C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7905271 1979-06-15
SE7905271A SE418795B (sv) 1979-06-15 1979-06-15 Sett att framstella aromdestillat

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI801871A FI801871A (fi) 1980-12-16
FI66730B FI66730B (fi) 1984-08-31
FI66730C true FI66730C (fi) 1984-12-10

Family

ID=20338294

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI801871A FI66730C (fi) 1979-06-15 1980-06-11 Saett att framstaella aromdestillat

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4454160A (fi)
AT (1) AT369235B (fi)
AU (1) AU531771B2 (fi)
BE (1) BE883752A (fi)
CA (1) CA1154700A (fi)
DE (1) DE3021379A1 (fi)
DK (1) DK156535C (fi)
FI (1) FI66730C (fi)
FR (1) FR2459007A1 (fi)
NL (1) NL191052C (fi)
NO (1) NO150784C (fi)
NZ (1) NZ193949A (fi)
SE (1) SE418795B (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2547989B1 (fr) * 1983-06-28 1988-06-24 Cumberland Packing Corp Margarine et autres produits a etaler ayant la saveur du beurre naturel et procede de preparation
US4670267A (en) * 1985-04-18 1987-06-02 Lever Brothers Company Fermented-whey butter flavoring
NL8601078A (nl) * 1986-04-25 1987-11-16 Unilever Nv Aromacompositie, de toepassing daarvan en de werkwijze voor de bereiding ervan.
US5096720A (en) * 1988-08-31 1992-03-17 National Starch And Chemical Investment Holding Corporation Method for enhancing desirable physical and organoleptic properties of food products
WO2008145183A1 (en) * 2007-05-30 2008-12-04 Nestec S.A. Oil-in-water emulsion and its use for the delayed release of active elements
FI129798B (fi) * 2017-06-16 2022-08-31 Valio Oy Voi ja menetelmä sen valmistamiseksi

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB337025A (en) * 1929-06-26 1930-10-27 Thomas Hermanus Verhave Senior Process for the preparation of acetyl methyl carbinol and diacetyl
US2196239A (en) * 1937-08-02 1940-04-09 Iowa State College Res Found Production of diacetyl in butter cultures
US2586072A (en) * 1947-06-21 1952-02-19 Armour & Co Preparation of diacetyl with butter cultures
US2928746A (en) * 1957-03-26 1960-03-15 Anderson Clayton & Co Flavoring material and shortening
US3048490A (en) * 1961-04-06 1962-08-07 Hood & Sons Inc H P Aroma process for dairy products and the resulting product
GB1251272A (fi) * 1968-08-12 1971-10-27
US3653921A (en) * 1969-03-27 1972-04-04 Morton Norwich Products Inc Butter flavored food additive concentrate
US3962464A (en) * 1969-07-21 1976-06-08 Societe D'assistance Technique Pour Produits Nestle S.A. Process for preparing a butter-like dairy product
NL7413090A (en) * 1974-10-03 1976-04-06 Martinus Petrus Kimenai En The Souring agents for foodstuffs with high diacetyl content - prepd. by adding milk powder to milk, pasteurising, cooling and inoculating with bacterial culture

Also Published As

Publication number Publication date
DK156535C (da) 1990-02-19
DK250680A (da) 1980-12-16
US4454160A (en) 1984-06-12
NL191052C (nl) 1995-01-02
FI801871A (fi) 1980-12-16
SE418795B (sv) 1981-06-29
ATA296480A (de) 1982-05-15
NO150784C (no) 1984-12-19
NO150784B (no) 1984-09-10
CA1154700A (en) 1983-10-04
AT369235B (de) 1982-12-10
BE883752A (fr) 1980-10-01
NL8003457A (nl) 1980-12-17
AU5926280A (en) 1980-12-18
AU531771B2 (en) 1983-09-08
DE3021379A1 (de) 1981-01-08
FR2459007B1 (fi) 1983-06-17
NL191052B (nl) 1994-08-01
NZ193949A (en) 1982-12-21
FI66730B (fi) 1984-08-31
FR2459007A1 (fr) 1981-01-09
DE3021379C2 (fi) 1987-10-01
DK156535B (da) 1989-09-11
SE7905271L (fi) 1980-12-16
NO801739L (no) 1980-12-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Sieber et al. Benzoic acid as a natural compound in cultured dairy products and cheese
Nursten The flavour of milk and dairy products: I. Milk of different kinds, milk powder, butter and cream
Sandine et al. Microbially induced flavors and fermented foods. Flavor in fermented dairy products
RU2361911C1 (ru) Способ производства квасного напитка
Marshall et al. Methods for making kefir and fermented milks based on kefir
US4867992A (en) Natural coffee flavor by fermentation
US20120070866A1 (en) Purified pyrroloquinoline quinone fortified food
FI66730C (fi) Saett att framstaella aromdestillat
Dimitrellou et al. Cheese production using kefir culture entrapped in milk proteins
US4133895A (en) Preparation of blue cheese flavor
EP0977496B2 (fr) Utilisation de cetoacides pour intensifier la flaveur de produits a base de fromage
EP0144274B1 (fr) Procédé de préparation de produits à saveur de fromage, et produits obtenus par ce procédé
Paulsen et al. Role of microflora in production of free fatty acids and flavor in Swiss cheese
Costa et al. Whey butter: a promising perspective for the dairy industry
EP1876903B1 (fr) Procede par lequel on modifie les qualites hygieniques, physico-chimiques et sensorielles d&#39;un fromage par controle du potentiel redox
JP4563358B2 (ja) γ−アミノ酪酸高生産能を有する新規乳酸菌、ならびにそれを使用したγ−アミノ酪酸および乳酸発酵食品の製造方法
JPS603805B2 (ja) 野菜類の塩味性漬物の製造法
McHugh et al. Kombucha: How Is It Processed?
JP6262412B1 (ja) 発酵乳の製造における発酵時間の短縮方法、及び発酵乳における酸味の上昇の抑制方法
KR20080006782A (ko) 고미네랄수를 이용한 발효식품의 제조방법 및 그 발효식품
US3904767A (en) Preparing margarine containing viable bacterial cells having alcohol-dehydrogenase activity
Fateeva et al. RESEARCH OF DIARY PRODUCTS ON THE EXAMPLE OF KEFIR
KR20240073127A (ko) 발효 양파 조성물
Maeda et al. D-erythrulose reductase can also reduce diacetyl: further purification and characterization of D-erythrulose reductase from chicken liver
WO2022030443A1 (ja) 飲食品

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: SVENSKA MEJERIERNAS RIKSFOERENING U P A