NL8003457A - Werkwijze voor de bereiding van een aromadestillaat van een bacteriecultuur met alfa-acetomelkzuur voor het aromatiseren van eetbare vetten en een dergelijk aromadestillaat. - Google Patents

Werkwijze voor de bereiding van een aromadestillaat van een bacteriecultuur met alfa-acetomelkzuur voor het aromatiseren van eetbare vetten en een dergelijk aromadestillaat. Download PDF

Info

Publication number
NL8003457A
NL8003457A NL8003457A NL8003457A NL8003457A NL 8003457 A NL8003457 A NL 8003457A NL 8003457 A NL8003457 A NL 8003457A NL 8003457 A NL8003457 A NL 8003457A NL 8003457 A NL8003457 A NL 8003457A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
distillate
acid
bacterial culture
butter
diacetyl
Prior art date
Application number
NL8003457A
Other languages
English (en)
Other versions
NL191052B (nl
NL191052C (nl
Original Assignee
Svenska Mejeriernas Riksforeni
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Svenska Mejeriernas Riksforeni filed Critical Svenska Mejeriernas Riksforeni
Publication of NL8003457A publication Critical patent/NL8003457A/nl
Publication of NL191052B publication Critical patent/NL191052B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL191052C publication Critical patent/NL191052C/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23CDAIRY PRODUCTS, e.g. MILK, BUTTER OR CHEESE; MILK OR CHEESE SUBSTITUTES; MAKING THEREOF
    • A23C15/00Butter; Butter preparations; Making thereof
    • A23C15/12Butter preparations
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23LFOODS, FOODSTUFFS, OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES, NOT COVERED BY SUBCLASSES A21D OR A23B-A23J; THEIR PREPARATION OR TREATMENT, e.g. COOKING, MODIFICATION OF NUTRITIVE QUALITIES, PHYSICAL TREATMENT; PRESERVATION OF FOODS OR FOODSTUFFS, IN GENERAL
    • A23L27/00Spices; Flavouring agents or condiments; Artificial sweetening agents; Table salts; Dietetic salt substitutes; Preparation or treatment thereof
    • A23L27/20Synthetic spices, flavouring agents or condiments
    • A23L27/24Synthetic spices, flavouring agents or condiments prepared by fermentation
    • A23L27/25Dairy flavours
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S435/00Chemistry: molecular biology and microbiology
    • Y10S435/8215Microorganisms
    • Y10S435/822Microorganisms using bacteria or actinomycetales
    • Y10S435/885Streptococcus

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Nutrition Science (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • Dairy Products (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Seasonings (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

N/29.774-Kp/vdM 4 - 1 - /
Werkwijze voor de bereiding van een aromadestillaat van een bacteriecultuur met a-acetomelkzuur voor het aromatiseren van eetbare vetten en een dergelijk aromadestillaat.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor de bereiding van een aromadestillaat van een bacteriecultuur met α-acetomelkzuur erin voor het aromatiseren van eetbare vetten, alsmede op een dergelijk aromadestillaat.
5 Het vaststellen van boteraroma of -smaak langs analytische of chemische weg is lastig. Het is echter reeds lang bekend, dat diacetyl een belangrijke smaakcomponent vormt in de typische botersmaak. Andere belangrijke smaakstoffen zijn aceetaldehyde, dimethylsulfide, azijnzuur en bepaalde 10 lactonen. Een andere factor, die het aroma beïnvloedt, is de pH van het eetbare vet.
Bij de bereiding van Zweeds type boter wordt gebruik gemaakt van een bepaalde zoutingsmethode, waarbij de pH van boter tot 6,7 wordt opgevoerd. Het doel van de pH-instel-15 ling is het verbeteren van de oxidatiestabiliteit van de boter. De opslagstabiliteit van de boter is afhankelijk van de pH, alsmede van de mate van zouting van de boter, waarbij gezuurde en gezoute boter de slechtste oxidatiestabiliteit heeft, terwijl ongezuurde en ongezoute boter de beste oxidatiestabi-20 liteit bezit. Zo kan bijv. ongezuurde en ongezoute boter ca. vier keer langer worden bewaard bij 5°C als de overeenkomstige gezuurde en gezoute boter.
De instelling van de pH neutraliseert praktisch het melkzuur, dat tijdens de bacteriologische zuurwording van 25 room ontstaat, waarvan de zuursmaak dus niet gebruikt kan worden. Bij de bereiding van Zweeds type boter is derhalve de belangrijkste functie van de zurings- of startercultuur het produceren van het typische boteraroma, d.w.z. dat primair door diacetyl wordt verkregen.
30 Derhalve werd voorgesteld bij de bereiding van eetbare vetten de zurings- of startercultuur te vervangen door andere soorten aromatisering. Er zouden daarbij verscheidene voordelen worden verkregen, bijv. het verkrijgen van een zoete karnemelk, grotere vrijheid bij het optimaliseren van de 800 3 4 57 -2- temperatuursbehandeling van de room, voorafgaande aan het karnen en een meer constante produktkwaliteit, in het bijzonder met betrekking tot geur en smaak.
Het is niet aan te raden zuiver, synthetisch 5 bereid diacetyl toe te voegen, aangezien dit een wrange ongewenste smaak van diacetyl oplevert. Teneinde een juist uitgebalanceerde botersmaak te bereiken dienen andere belangrijke aromabestanddelen, bijv. azijnzuur, dimethylsulfide, aceet-aldehyde en bepaalde lactonen te worden toegevoegd.
10 Er zijn pogingen ondernomen met een speciale zuringsmethode, bestaande uit de toevoeging van een melkzuur-concentraat en twee verschillende startercultures, welke toevoeging direct aan de boterkorrels in de karnton plaatsvindt. Onder oplevering van een bevredigende boterkwaliteit is deze 15 methode echter ingewikkeld, bijv. omdat er twee speciale cultures dienen te worden gekweekt, waardoor de methode duur en minder aantrekkelijk is.
Een ander alternatief is het toevoegen van synthetisch bereide aromavloeistoffen. Bij deze methode is het 20 echter lastig een bevredigende produktkwaliteit te verkrijgen, welke methode niet aantrekkelijk is uit het oogpunt van marketing, aangezien een dergelijke toevoeging gepubliceerd dient te worden volgens de nieuwe Zweedse voedingswet.
Een voordeliger wijze voor het bereiken van de 25 gewenste botersmaak in eetbaar vet is de toevoeging van een cultuurdestillaat aan het eetbare vet, in plaats van synthetische aromavloeistoffen, aangezien een dergelijk destillaat een natuurlijk zuivelprodukt is.
De hiertoe gebruikte cultuurdestillaten worden be-30 reid door voorafgaande aan de destillatie FeCl^ aan de volledig gegroeide cultuur toe te voegen, teneinde het acetoïne in diacetyl te oxideren. Indien deze stap achterwege blijft zou het diacetylgehalte in het destillaat te laag zijn. Normaal bedraagt het acetoïnegehalte 50-100 keer meer dan dat van 35 diacetyl.
De uitvinding verschaft thans een werkwijze voor de bereiding van een aromadestillaat van een bacteriecultuur met daarin α-acetomelkzuur voor het aromatiseren van eetbare 800 34 57
< I
- 3 - vetten, met het kenmerk, dat de bacteriecultuur wordt aangezuurd, welke cultuur met behulp van waterdamp wordt gedestilleerd in aanwezigheid van zuurstof voor het oxideren van a-acetomelkzuur tot diacetyl. De bacteriecultuur wordt bij 5 voorkeur aangezuurd tot een pH van 3-4. Door ca. 10 % van de cultuur af te voeren in het destillaat blijkt men economisch te werken.
De uitvinding heeft voorts betrekking op een aro-madestillaat voor het aromatiseren van eetbare vetten, met het 10 kenmerk, dat dit aromadestillaat is afgeleid uit een aangezuurde bacteriecultuur, die α-acetomelkzuur bevat en die onderworpen is aan waterdampdestillatie in aanwezigheid van zuurstof voor de oxidatie van het α-acetomelkzuur tot diacetyl.
Het α-acetomelkzuur is een chemisch onstabiel 15 tussenprodukt bij het citroenzuurmetabolisme, zie de figuur.
Sommige cultures bevatten deze verbinding in hoge gehaltes. In andere cultures wordt het α-acetomelkzuur onmiddellijk gemeta-boliseerd, d.w.z. dat er geen aanzienlijke accumulatie plaatsvindt.
20 Overeenkomstig de onderhavige werkwijze wordt ge bruik gemaakt van een Nederlandse startercultuur, bestaande uit Streptococcus diacetylactis en Streptococcus lactis/ cremoris (D-cultuur). Deze cultuur werd gekweekt op verschillende media, bijv. wei, onder toevoeging van gistextract en 25 afgeroomde melk van verschillende totale vaste stoffen (TS), met of zonder de toevoeging van citroenzuur.
De bacteriecultuur die wordt gebruikt, heeft een opmerkelijk hoge accumulatie van α-acetomelkzuur tot een gehalte van 650 mg/kg in een gebruikelijk afgeroomd melksub-30 straat met een TS-gehalte van 9,1 %.
Het α-acetomelkzuur kan in een bacteriecultuur worden omgezet tot diacetyl door luchtoxidatie tegelijk met waterdampdestillatie. De oxidatie-opbrengst is afhankelijk van de pH-waarde van het medium, waarbij een pH van 3-4, in 35 het bijzonder 3,5, gunstig is voor het verkrijgen van een hoge opbrengst. Wanneer zodoende de pH-waarde wordt ingesteld op ca. 3,5, voorafgaande aan de destillatie in zuurstofatmosfeer, verkrijgt men een oxidatie-opbrengst van ca. 70 %.
8003457 - 4 -
Wanneer ca. 10 % van het aanvankelijke cultuur-volume in de vorm van een destillaat is verwijderd, gaat er ca. 85 % van de beschikbare hoeveelheid diacetyl over.
Teneinde de oxidatie-omstandigheden tijdens de 5 destillaatie te verkrijgen wordt waterdamp gemengd met zuurstof of lucht, voorafgaande aan zijn toevoeging aan de cultuur.
Voor het aanzuren van de cultuur voorafgaande aan de destillatie tot een pH van ca. 3,5 kan gebruik worden gemaakt van elk geschikt zuur. In proeven werd gebruik gemaakt 10 van o.a. zoutzuur (2N) en melkzuur (18 %) zonder enig verschil in de kwaliteit van het destillaat.
Een manier om de opbrengst aan a-acetomelkzuur tijdens de fermentatie te verhogen en dus het diacetylgehalte in het destillaat op te voeren, is het opvoeren van het ci-15 toenzuurgehalte in het substraat. Dit kan worden bereikt hetzij door het opvoeren van de totale vaste stoffen van het substraat, waarin het citroenzuur een natuurlijke component is, hetzij door toevoeging van zuiver citroenzuur aan het substraat. Dit effect neemt bij hoge gehaltes aan citroenzuur af. 20 Een reden hiervoor is waarschijnlijk dat een toevoeging van citroenzuur boven een bepaald gehalte als resultaat heeft, dat de overmaat wordt gemetaboliseerd tot azijnzuur en niet tot oi-acetomelkzuur. In tabel A zijn diverse substraten met of zonder toevoeging van citroenzuur aangegeven, naast de verkre-25 gen diacetyl en azijnzuurgehaltes in de destillaten wanneer 10 vol.% is verwijderd.
TABEL A
diacetyl- azijnzuur- gehalte gehalte substraat (mg/kg) (mg/kg) afgeroomde melk 16 % TS 2124 594 afgeroomde melk 9%TS 1369 610 afgeroomde melk 9 % TS + 1,5 g/1 2369 612 citroenzuur afgeroomde melk 9 % TS + 3 g/1 2666 848 35 citroenzuur wei 12 % TS 2286 559
Door eetbare vetten te aromatiseren, door de toevoeging van het cultuurdestillaat, bereid volgens de onderha 800 3 4 57 ö f - 5 - vige uitvinding, kunnen de produktiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Bovendien wordt zoete karnemelk verkregen.
Bovendien behoeft er geen speciaal zout te worden toegevoegd, waarbij de met hoge-viskositeitsroom gepaard gaan-5 de problemen in de boterverwerkende machine worden opgeheven en de temperatuursbehandeling van de room meer efficient kan worden uitgevoerd. Bovendien kan de typische botersmaak ook gemakkelijk worden verkregen voor andere eetbare vetten.
De uitvinding wordt aan de hand van het volgende 10 voorbeeld nader toegelicht, welk voorbeeld echter geen enkele beperking van de uitvinding vormt.
VOORBEELD
Er werd een bacteriecultuur bereid door kweken van de speciale cultuur van S diacetylactis en S lactis/cremoris 15 op een substraat van wei met een TS-gehalte van 12 %. De pH-waarde in de verkregen cultuur werd ingesteld op 3,5.
De aangezuurde bacteriecultuur werd onderworpen aan waterdampdestillatie, waarbij de aangevoerde waterdamp werd vermengd met zuurstof in een hoeveelheid van ca. 4 liter 20 zuivere zuurstof per minuut, bij een destillatievolume van 2 liter. De damptoevoer werd zodanig geregeld, dat ca. 10 % van het volume van de cultuur werd verwijderd in de vorm van destillaat in ca. 20 minuten. Onder deze omstandigheden werd ca. 85 % van de beschikbare hoeveelheid diacetyl meegevoerd.
25 Het bereide destillaat werd vervolgens gebruikt voor het aromatiseren van boter op een proeffabrieksschaal. Er werden twee proeven uitgevoerd, één met toevoeging van 0,07 % destillaat (B)en de andere met een toevoeging van 0,14 % destillaat (C). De destillaten bevatten ca. 2.000 mg diacetyl/kg.
30 Voor vergelijkingsdoeleinden werd ook boter bereid door directe korrelaanzuring en aromatisering volgens de boven gedefi-niëerde Nederlandse methode (A). De botermonsters werden op diverse temperaturen gehouden en wel -20°C, +6°C en +14°C gedurende diverse periodes. De verse botermonsters werden geana-35 lyseerd met betrekking tot de pH en het diacetylgehalte. De resultaten zijn in tabel B vermeld.
8003457 - 6 -
TABEL B
diacetylgehalte
botermonster (mg/kq)_ pH
A (referentiemonster) 0,50 6,9 5 B 0,65 6,7 C 1,46 6,7
De botermonsters werden op diverse temperaturen gehouden en wel op -20°C, +6°C en +14°C. In tabel C zijn de beoordelingen ten aanzien van geur en smaak opgenomen, te 10 samen met analytische resultaten ten aanzien van diacetylgehalte, peroxidegetal en het gehalte aan vrije vetzuren van de botermonsters.
Het zal uit de geur- en smaakbeoordelingen duidelijk zijn, dat de boter vermengd met 0,07 % destillaat 15 (monster B) van dezelfde kwaliteit is als de boter, die bereid is volgens de Nederlandse directe korrelaanzuringsmethode. De botermonsters vertonen bevredigende oxidatiestabiliteit, hetgeen duidelijk blijkt uit de gemeten peroxidegetallen, zelfs na extreme opslagomstandigheden van bijv. 50 dagen bij +14°C. 20 Er kon geen toegenomen lipolyseconcentratie worden genoteerd gedurende de opslagperiode. De microbiologische analyses van de monsters vertoonden een bevredigende kwaliteit voor alle monsters.
25 8003457 - 7 - α 31 co rr 'ί π m η
Hj CO 00 U) O O O (Tl CX) co
H ·* - - III K
fT) co CO O O O ooo
CO
O Ln o ______ O'--—— "— -
H
+ 0 φ (O CO (O O (D Is
0 O 00 CO CO O CO OOO
Γ7-) >- - >· ^ 0*0000 i—I i—I t-H ooo ooo 00
CM
0 <D____ ___ 0 > ö rj rt! 0*00 COCOiO o* co uo d nj co o' o r-coco ooo r-cor' 0 >ö ·» ·. ·* ' ^ > --^ u o*o*'ü* O O Ή ooo ooo 0 o* Λ -* o _ _ m --—- -
•H
e £ 0 0 ^ d OCO co to co co o h cd CM OO 00 co in cm ooo co co co d 0 ' ·»** - - 0 g O* (O CO O O Ή OOO ooo tn <o U 0 o H 0 ___ i — ........ — — PJ H o m 0 + 0 ffl fQ 0 rj£ d m* in ui o h co o 0 00 CM O OOO ΟΟΟΟΓ- 0 0 - - > iii * * - j· _r _** 33 g cn «3* ooo ooo
0 CM
0 s----- - 0 0 cocoroior^oo 000000 ooo r^-r^c^· III - - * dH CO co ooo ooo
0 0 CO
-P0 CM
tö Λ % 4-1 ü--- £ - hm ? 3 ~ U ' m GO ö1 0 Cl ü S^f o* co cotoco i°i£32 01 d O Sh o cm o r^voco OOO o r- r- ΓΗ o 0 + - - - - >· - *· » - <=> - *> *·
H C4 0 '3*'4*M* Ö1 O O H OOO H OOO
0 I -n M \ Ό Ί* -Η \ 01 *
U Η 33 &1 M
0_____4->_4->_ ë _ \ - Ö1 - O 0 0 g1 0 0 0 0 S -*-1
Λ I Η H 4-> H
34 CT> Η Η Η Η -H
0 -rl <—> -H -rl 0 tÖ 'jj 0¾¾ 04-I4JX3 -P ε gd0G-Hmm0 o
0 0^30 4-)1)1)01 O1 H
-P 0 -P 0 'O *3 H 0) |0
003300 >ι Ό +J
0 g 0 M dP OP 44 -H 21 0 0 1) D * P1
1 tn i M-) r- -3* o 0 P
μ 0 p 0 o h 0 U p
3 H 0 M * Ή 1) P
004JwOO*d 04 N
^0 Λ <1 ffl U «3 CQ O rijrnu cmu rt3 _1__ CQ L__—_J U _ Q _ in o tn °
Η H CM
O Λ Λ 7 /. R 7

Claims (9)

1. Werkwijze voor de bereiding van een aromadestil-laat van een bacteriecultuur met α-acetomelkzuur erin, voor het aromatiseren van eetbare vetten, met het 5kenmerk, dat de bacteriecultuur wordt aangezuurd en vervolgens wordt onderworpen aan waterdampdestillatie in aanwezigheid van zuurstof voor de oxidatie van a-acetomelkzuur tot diacetyl.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het 10 kenmerk , dat de bacteriecultuur wordt aangezuurd tot een pH van 3-4.
3. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat 5-15 % van de bacteriecultuur door destillatie wordt verwijderd.
4. Werkwijze volgens conclusies 1-3, met het kenmerk , dat de bacteriecultuur wordt gekweekt in een medium van verhoogd citroenzuurgehalte.
5. Aromadestillaat voor het aromatiseren van eetbare vetten, met het kenmerk, dat dit destil-20 laat is bereid uit een aangezuurde bacteriecultuur met a- acetomelkzuur erin, welke is onderworpen aan waterdampdestillatie in aanwezigheid van zuurstof voor oxidatie van het a-acetomelkzuur tot diacetyl. 25 8003457 N/29.774-Kp/et Behoort bij octrooiaanvrage t.n.v. Svenska Mejerierncs Rlksftfrenings Ekonomi AB, Stockholm, Zweden. Lil Q > ^ T < ώ 5 9 il <C ✓f >- o P H v UJ ij co , W ·* =. ^ > Ê . * ( 1 V s S . -LjJ . V-^_> ^_VA a 5 \ Ü a_ rvs \ g U V^· I- “ \ ë 5. t \f
4 N. csi \( \ 811 oN q\ g ___N £ /'Ίζ- \ ^ /3 x ho x \ 5 0/ y x^ v § 5-—^3: 3= y 8' ω * °-γ-υ\ρ °~V .? 0=0 > <=>=γ ïïvoN °=v β - S > - δ w
5 Q ^ 7 ^ 1=1 a a r 3= —)
0. J [ S o N Q/ \3
1 O Τ’ <C ^ CSJ C_) .ér 3^ ^ 5-v. of ^ _J 8«^ . 0 J3 λ CC jp U 5 3 5 > N 3= 3: O 3= =C *7 <_>—CZ) "Z O O f~\ · __ LL CD 3= O LU 3= |7 U CD 1—5 O <—1>—o U- I CD 1 1 —1 CN U CM LL ΝΛ >- 3= I ZC h“ 3= l__ ö ^ 5 " 8003457
NL8003457A 1979-06-15 1980-06-13 Werkwijze voor de bereiding van een aroma met een bacteriecultuur. NL191052C (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7905271 1979-06-15
SE7905271A SE418795B (sv) 1979-06-15 1979-06-15 Sett att framstella aromdestillat

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL8003457A true NL8003457A (nl) 1980-12-17
NL191052B NL191052B (nl) 1994-08-01
NL191052C NL191052C (nl) 1995-01-02

Family

ID=20338294

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8003457A NL191052C (nl) 1979-06-15 1980-06-13 Werkwijze voor de bereiding van een aroma met een bacteriecultuur.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4454160A (nl)
AT (1) AT369235B (nl)
AU (1) AU531771B2 (nl)
BE (1) BE883752A (nl)
CA (1) CA1154700A (nl)
DE (1) DE3021379A1 (nl)
DK (1) DK156535C (nl)
FI (1) FI66730C (nl)
FR (1) FR2459007A1 (nl)
NL (1) NL191052C (nl)
NO (1) NO150784C (nl)
NZ (1) NZ193949A (nl)
SE (1) SE418795B (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2547989B1 (fr) * 1983-06-28 1988-06-24 Cumberland Packing Corp Margarine et autres produits a etaler ayant la saveur du beurre naturel et procede de preparation
US4670267A (en) * 1985-04-18 1987-06-02 Lever Brothers Company Fermented-whey butter flavoring
NL8601078A (nl) * 1986-04-25 1987-11-16 Unilever Nv Aromacompositie, de toepassing daarvan en de werkwijze voor de bereiding ervan.
US5096720A (en) * 1988-08-31 1992-03-17 National Starch And Chemical Investment Holding Corporation Method for enhancing desirable physical and organoleptic properties of food products
WO2008145183A1 (en) * 2007-05-30 2008-12-04 Nestec S.A. Oil-in-water emulsion and its use for the delayed release of active elements
FI129798B (en) * 2017-06-16 2022-08-31 Valio Oy Butter and method of making it

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB337025A (en) * 1929-06-26 1930-10-27 Thomas Hermanus Verhave Senior Process for the preparation of acetyl methyl carbinol and diacetyl
US2196239A (en) * 1937-08-02 1940-04-09 Iowa State College Res Found Production of diacetyl in butter cultures
US2586072A (en) * 1947-06-21 1952-02-19 Armour & Co Preparation of diacetyl with butter cultures
US2928746A (en) * 1957-03-26 1960-03-15 Anderson Clayton & Co Flavoring material and shortening
US3048490A (en) * 1961-04-06 1962-08-07 Hood & Sons Inc H P Aroma process for dairy products and the resulting product
GB1251272A (nl) * 1968-08-12 1971-10-27
US3653921A (en) * 1969-03-27 1972-04-04 Morton Norwich Products Inc Butter flavored food additive concentrate
US3962464A (en) * 1969-07-21 1976-06-08 Societe D'assistance Technique Pour Produits Nestle S.A. Process for preparing a butter-like dairy product
NL7413090A (nl) * 1974-10-03 1976-04-06 Martinus Petrus Kimenai En The Werkwijze voor het bereiden van een grootzuur- sel.

Also Published As

Publication number Publication date
DK156535B (da) 1989-09-11
FI66730B (fi) 1984-08-31
AU531771B2 (en) 1983-09-08
ATA296480A (de) 1982-05-15
FI66730C (fi) 1984-12-10
NL191052B (nl) 1994-08-01
DE3021379A1 (de) 1981-01-08
FR2459007B1 (nl) 1983-06-17
DK250680A (da) 1980-12-16
CA1154700A (en) 1983-10-04
DK156535C (da) 1990-02-19
NL191052C (nl) 1995-01-02
US4454160A (en) 1984-06-12
BE883752A (fr) 1980-10-01
NO150784B (no) 1984-09-10
AT369235B (de) 1982-12-10
DE3021379C2 (nl) 1987-10-01
NO801739L (no) 1980-12-16
FI801871A (fi) 1980-12-16
NZ193949A (en) 1982-12-21
AU5926280A (en) 1980-12-18
FR2459007A1 (fr) 1981-01-09
NO150784C (no) 1984-12-19
SE7905271L (nl) 1980-12-16
SE418795B (sv) 1981-06-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Arnold et al. Application of lipolytic enzymes to flavor development in dairy products
CH628216A5 (de) Verfahren zur herstellung eines ein lipolysiertes triglyceridfett enthaltenden nahrungsmittelbestandteils.
WO1995034222A1 (fr) Procede d&#39;aromatisation et composition aromatisante
NL8003457A (nl) Werkwijze voor de bereiding van een aromadestillaat van een bacteriecultuur met alfa-acetomelkzuur voor het aromatiseren van eetbare vetten en een dergelijk aromadestillaat.
US4133895A (en) Preparation of blue cheese flavor
US3995066A (en) Yeast containing food emulsions
US4670267A (en) Fermented-whey butter flavoring
Jolly et al. Quantification of lactones in ripening pasteurized milk blue cheese containing added microbial lipases
US4288459A (en) Low fat imitation sour cream
IE43986B1 (en) Method of preparing aromatic soured butter
EP0059942B1 (en) Fermented milk product and process for producing the same
US2169278A (en) Method of manufacturing flavoring for alimentary products
FR2648318A1 (fr) Fromages hyposodes et leur procede d&#39;obtention
US2233179A (en) Margarine
Abed El Malek et al. Palm kernel oil as a substitute of milk fat in Feta cheese
IE63395B1 (en) Method for the preparation of cheese
Babel et al. Action of butter cultures in butter: A review
Pickett et al. Stability of Essential Oil of Hops
US2462633A (en) Animal feed
NL9301070A (nl) Werkwijze voor de bereiding van een 20+-kaas of -kaasprodukt.
EP1056350B1 (fr) Composition pour l&#39;aromatisation de fromages
NO138642B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av margarin
Swelam et al. Utilization of Ras Cheese Salt Whey in the Manufacture of Fatty Dairy Products
RU2108042C1 (ru) Способ производства сливочного масла &#34;белебеевское&#34;
Hammer New angles to the starter-maker’s problem

Legal Events

Date Code Title Description
A85 Still pending on 85-01-01
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
V4 Discontinued because of reaching the maximum lifetime of a patent

Free format text: 20000613