DK156535B - Fremgangsmaade til fremstilling af et aromadestillat samt et aromadestillat fremstillet ved framgangsmaaden - Google Patents

Fremgangsmaade til fremstilling af et aromadestillat samt et aromadestillat fremstillet ved framgangsmaaden Download PDF

Info

Publication number
DK156535B
DK156535B DK250680AA DK250680A DK156535B DK 156535 B DK156535 B DK 156535B DK 250680A A DK250680A A DK 250680AA DK 250680 A DK250680 A DK 250680A DK 156535 B DK156535 B DK 156535B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
culture
bacterial culture
lactic acid
procedure
distillate
Prior art date
Application number
DK250680AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK250680A (da
DK156535C (da
Inventor
Hans Joensson
Hans-Erik Pettersson
Kenneth Andersson
Original Assignee
Svenska Mejeriernas Riksforeni
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Svenska Mejeriernas Riksforeni filed Critical Svenska Mejeriernas Riksforeni
Publication of DK250680A publication Critical patent/DK250680A/da
Publication of DK156535B publication Critical patent/DK156535B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK156535C publication Critical patent/DK156535C/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23CDAIRY PRODUCTS, e.g. MILK, BUTTER OR CHEESE; MILK OR CHEESE SUBSTITUTES; MAKING THEREOF
    • A23C15/00Butter; Butter preparations; Making thereof
    • A23C15/12Butter preparations
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23LFOODS, FOODSTUFFS, OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES, NOT COVERED BY SUBCLASSES A21D OR A23B-A23J; THEIR PREPARATION OR TREATMENT, e.g. COOKING, MODIFICATION OF NUTRITIVE QUALITIES, PHYSICAL TREATMENT; PRESERVATION OF FOODS OR FOODSTUFFS, IN GENERAL
    • A23L27/00Spices; Flavouring agents or condiments; Artificial sweetening agents; Table salts; Dietetic salt substitutes; Preparation or treatment thereof
    • A23L27/20Synthetic spices, flavouring agents or condiments
    • A23L27/24Synthetic spices, flavouring agents or condiments prepared by fermentation
    • A23L27/25Dairy flavours
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S435/00Chemistry: molecular biology and microbiology
    • Y10S435/8215Microorganisms
    • Y10S435/822Microorganisms using bacteria or actinomycetales
    • Y10S435/885Streptococcus

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Nutrition Science (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • Dairy Products (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Seasonings (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

1 DK 156535 B
1 Nærværende opfindelse vedrarer et aromadestillat af en bakteriekultur, som indeliolder Q(-acetomælkesyre til a-romatisering af spisefedt, samt et aromadestillat frem-stillet ved fremgangsmâden.
5
At definere smoraroma analytisk-kemisk er vanskeligt.
Man har dog i lang tid vidst, at diacetyl er en vigtig aromakomponent i den specielle smorsmag. André vigtige smagsstoffer er acetaldehyd, dimetliylsulfid, eddikesyre 10 2
DK 156535 B
1 og visse laktoner. En faktor, som ogsâ pâvirker aromaen, er spisefedtets pH-værdi.
Yed fremstilling af sm0r af svensk type anvendes en spe-5 ciel saltning, bvorved sm0rrets pH-værdi 0ges til 6,7-Formâtet med denne pH-<justering er, at forbedre smor-rets oxydationsstabilitet. Smorrets lagerholdbarhed er afhængig af smorrets ρΞ-værdi og saltindiiold pâ den mâ-de, at syrnet og saltet smor bar den ringeste oxydati-10 onsstabilitet og usyrnet og usaitet den bedste. Usyrnet og usaltet smor kan sâledes lagres ca 4 gange sâ lang tid ved 5°C, som tilsvarende syrnet og saltet smor kan.
Yed pïï-justeringen neutraliseres den under den bakteri-15 ologiske syrning af floden dannede mælkesyre, hvis syrlige smag sâledes ikke udnyttes. Syrningskulturens vigtigste formai ved fremstilling af smor af svensk type er der-for at frembringe den specielle smoraroma, dvs. den, som i forste rsekke er fremkaldt af diacetyl.
20
Det er derfor foreslâet, at man ved fremstillingen af spisefedt erstatter syrningen af floden med aromatise-ring pâ anden mâde. Flere fordele skulle kunne opnâs ved en sâdan ændring, blandt andet skulle man kunne fâ sod 25 kærnemælk, storre fribedsgrad i optimeringen af tempera-turbehandlingen af floden inden kærningen og en mere ens-artet produktkvalitet, særligt med bensyn til lugt og smags egenskab er.
30 Det er ikke bensigtsmæssigt at tilsætte rent, syntetisk fremstillet diacetyl, da man sâ fâr en skaxp uonsket diacetyl smag. For at fâ en korrekt afbalanceret smorsmag skal de ovrige vigtige smagsstoffer som eddikesyre, di-methylsulfid, acetaldehyd og visse laktoner medtages.
Der er go'ort forsog med sâkaldt grynsyrning ved tilsæt-ning af et mælkesyrekoncentrât og to forskellige startcr-kulturer direkte til smorkornene i kærnen. Med denne 35
DK 156535 B
3 .
1 fremgangsmâde opnâs en god simarkvalitet, men metoden er omstændelig, blandt andet ved, at man skal dyrke to specialkulturer. Dette g0r metoden kostbar og mindre attraktiv.
5
Et andet alternativ er at tilsætte syntetisk fremstil-lede aromavæsker. Med denne fremgangsmâde er det svært at opnâ en god produktkvalitet og fremgangsmâden er ik-ke tillokkende fra et markedsforingssynspunkt, eftersom 10 en sâdan tilsætning skal deklareres efter den nye sven-ske levnedsmiddellov.
En bedre mâde at frembringe den onskede smorsmag i spi-sefedt pâ er, i stedet for syntetiske væsker, at tilsæt-15 te et kolturdestillat til spisefedtet, eftersom et sâ-dant destillat bar en naturlig mej eriteknisk oprindelse.
De hidtil anvendte kulturdestillater fremstilles pâ den mâde, at der til den udvoksede kultur tilsættes EeCl^ 20 for destillationen til oxydation af acetoin til diacetyl. Sâfremt dette ikke gores vil indboldet af diacetyl i de-stillatet. blive for lavt. Dormait er acetoinindboldet 50 - 100 gange storre end diacetylindholdet.
25 Ved nærværende opfindelse fremlægges en fremgangsmâde til fremstilling af et aromadestillat af en bakteriekultur, idet destillatet indeholder(X-acetomælkesyre til. aroma-tisering af spisefedt. Eremgangsmâden kendetegnes ved, at bakteriekulturen syrnes, hvorefter kulturen vanddamp-30 destilleres i nærværelse af ilt (oxygen) til oxydation af QC-acetomælkesyre til diacetyl. Særligt foretrækkes det at indstille bakteriekulturens surbedsgrad til en pH-værdi pâ 3 - 4·· En af destination af ca IQP/o af kulturen ved destillationen er okonomisk.
Dærværende opfindelse omiattey ligeledes et aromadestillat til aromatisering af spisefedt. Aromadestillatet kendetegnes ved at være fremkommet fra en syrnet bakterie- 55
DK 156535B
1 kultur indeholdende Q(-acetomælkesyre, idet den syrnede bakteriekultur er blevet underkastet en vanddamp de stillation i nærværelse af oxygen til oxydation afQ(-aceto-maaLkesyren til diacetyl.
5 0(,-acetomælkesyre er et kemisk instabilt, mellemreakti-onsprodukt i citronsyremetabolismen, se figuren. Visse kulturer akkumulerer store indhold af denne forbindelse.
I andre kulturer metaboliseres OC-acetomælkesyren straks, 10 det vil sige, at der ikke sker nogen nævnværdig akkumu-' lering.
Ved fremgangsmâden ifolge nærværende opfindelse er der anvendt en hollandsk starterkultur, som er sammensat af 15 Streptococcus diacetylactis og Streptococcus lactis/cre-moris (D-kultur). Denne dyrkes pâ forskellige medier, for eksempel valle med tilsætning af gærekstrakt og skuïïiïïietmælk med forskelligt TS-indbold med og uden tilsætning af citronsyre.
20
Den anvendte bakteriekultur har en bemærkelsesværdig kraftig akkumulering af (X-acetomælkesyre, op til et ind-hold pâ 650 mg/kg i et normalt skummetmælkssubstrat med et TS-indhold pâ 9,1%.
25 OC-acetomælkesyrep. i en .bakteriekultur kan omdannes til diacetyl ved luftoxydation i forbindelse med vanddamp-destillation deraf. Ved processen er oxydâtionsudbyttet afhængigt af mediets pH-værdi, sâledes at en pH-værdi 50 pâ 3 - 4, i særdeleshed ca 355î er fordelagtig til opnâ-else af et h.0jt udbytte. Sâfremt pH-værdi en sâledes ju-steres til ca 3?5 forud for destillationen i oxygenat-mosfære kan der nâs et oxydationsudbytte pâ ca 70%· — 35 Ved af destination af ca 10% af det oprindelige kultur-volumen i form af et destillat er ca 85% af den tilgæn-gelige diacetylmængde destilleret over.
5
DK 156535B
1 For at opnâ oxyderende betingelser under destillatio-nen blandes vanddampen med ren oxygen eller luft for indforingen i kulturen.
5 Til syrning af kulturen forud for destillationen til en pH-værdi pâ ca 3>5 kan enhver passende syre anvendes.
Ved forsog er der blandt andet benyttet saltsyre (2N) og mælkesyre (18%) uden nogen ændring i destillatets kvalitet.
10
En mâde at 0ge(X-aceto:mælkesyreudbyttet under gæringen pâ og dermed at oge diacetylindholdet i destillatet er at oge substratets citronsyreindliold. Dette kan ske en-ten ved at 0ge torstofindboldet i substratet, hvor ci-15 tronsyre er en naturlig komponent, eller ved at tilsæt-te ren citronsyre til substratet. Denne effekt aftager dog ved store citronsyreindliold. En ârsag til dette sy-nes at være, at et tilskud af citronsyre over et vist indliold indebærer, at dette overskud metaboliseres'til 20 eddikesyre og ikke til OC-acetomælkesyre. Hedenfor vises en tabel over forskellige substrater med eller uden til-sætning af citronsyre, samt de opnâede indbold af diace-tyl og eddikesyre i destillatet ved af destination af 10 volumenprocent.
25
Tabel 1
Substrat Diacetylind- Eddikesyreind- _ bold (mg/kg) bold (mg/kg) 30
Skummetinselk 16% TS 2124 ^ 594
Skummetinselk 9% TS 1369 610
Skummetmælk 9% TS
+ 1,5 g/1 citronsyre 2569 612
35 Skunnaetmælk 9% TS
+3 g/1 citronsyre 2666 848
Valle 12% TS 2286 559
DK 156535 B
6 1 Yed at aromatisere spisefedt ved tilsætning af kultur-destillatet, som fremstilles ifolge nærværende opfin-delse, spares store omkostninger ved fremstillingen.
Desuden opnâs fremstilling af sod kærnemælk.
5
Yderligere findes der intet behov for at tilsætte spe-cialsalt, problemet med hojviscos kærneflode i siorma-skinen ophorer, og temper aturb.ehandlingen af floden kan udfores pâ en mere effektiv mâde. Det er endvidere 10 let at opnâ den typiske smorsmag ogsâ i andre typer madfedt.
15 . Eksempel.
En bakteriekultur fremstilles ved at dyrke specialkul-turen, som er sammensat af S. diacetylactis og S. lac-tiâ/cremoris pâ et substrat af valle med et TS-indhold 20 pâ 13%. ρΞ-værdien i den frembragte kultur justeres til 5,5.
Den syrnede bakteriekultur underkastes derefter en vand-dampdestillation, i bvilken den tilforte vanddamp er 25 blandet med luftformig oxygen i en mængde pâ ea 4 liter ren oxygen pr minut ved et destillationsvolumen pâ 2 liter. Damptilforslen reguleres sâledes, at ca 10% af kul-turens volumen destilleres over i form af destillat pâ ca 20 min. ïïnder disse betingelser destilleres ca 85% 30 af den tilgængelige diacetylmængde over.
Det fremstillede destillat anvendes derefter til aroma-tisering af smor i proveskala. To forsog er gennemfort, det ene med tilsætning af 0,07% destillat (B) og det an-- 35 - det med en tilsætning af 0,14% destillat (C). Destilla- tet indeholdt ca 2000 mg diacetyl/kg. Til sammenligning blev der fremstillet smor ogsâ med den sâkaldte gryn-syrning og aromatisering efter den ovenfor beskrevne 7
DK 156535 B
1 bollandske metode (A). Provesmorret blev opbevaret ved forskellige temperaturer, nemlig ved -20°C, +6°C og +14-°0, i forskellige tidsperioder. De ferske smorprover blev analyseret med bensyn til ρΞ-værdi og diacetylindbold.
5 Résultaterne fremgâr af tabel 2.
label 2 ·
Smorprove Diacetylindhold pH
10 _______ (mg/kg) _ A (sammenligning) 0,50 6,9 B 0,65 6,7 C 1,4-6 6,7 15
Provesmorret blev opbevaret ved forskellige temperaturer nemlig -20°0, +6°0 og +14-°C. I tabel 3 er bedommel-sesresultaterne med hensyn til lugt og smag opf0rt sam-men med analyseresultaterne med bensyn til smorrets dia-20 cetylindhold, peroxidtal og indhold af frie fedtsyrer.
Lugt- og smagsbedommelsen viser, at smor tilsat 0,07% destinât (prove B) er lige sâ godt som smor efter den bol-landske grynsyrningsmetode. Smerproverne fremviser god 25 oxidationsstabilitet, bvad der fremgâr af de mâlte peroxidtal, ogsâ efter sâ ekstreme lagringsbetingelser som 50 dage ved +14;0C. Der kunne Relier ikke pâvises et 0get lipolyseniveau i 10bet af lagringstiden. De mikro-biologiske analyser af provenue viste, at kvaliteten var 30 god for samtlige provers vedkommende.
35
DK 156535 B
8 - |- - ----
-d I ! CO d" d" IA IA H
CO 00 CO i OOO θ'- 00 CO
c* ** ** j r»r*c*
LA IA IA IA .III1 OOO OOO
o ! ’ -d ' K\ Kl K\ co co-o-
H O CO Ό IA O CD , O OO CN CN CN
-j- QQ in r ·***«*{ r> r> r
OJ ΙΛ 1Λ HrHH! OOO OOO
i , |
-d xj- 00 i i hO, KN ho» ^ CO LA
V04-O MO Kl- OOO CN CD- CN_ -4- «s «s r« L' «srtrtj r* i' i' ·*.·>*»
H d-4-^f-: O O H j OOO OOO
f i { _5 ^_____ _____ r i
-d O IA j ΙΑ ΓΑ IA COOH
d cm co oo [ oo Ά c\j ooo co co ω iv c r\ #« r r« j r «» «» c*»»r·
IA xfr IA .fA o O H j OOO OOO
O
• Ot3 Lf\ LPs Φ h co
Pi On 00 OJ O OOO OOOO-D- rT~! «L O o rv i «N«*r» ******
CQ OJKS^-^- III OOO OOO
M
a- 1—^---1 - - § -d IA IA IA LA CS· C0
COOOO OOO CN !>· CS
SqQ (s r «*c*«s «s*»r»
OJ IA xJ- IA III OOO OOO
CQ H
-1--— —:— - O H ;
O d S
M } o H CQ o m ! ^f-
b3 +3 S H
[x] r—I i + S ω i g -d -d
§ | j- ο ® 4- CO IA IA IA CD CD IA
[=| LA O f> OOJO CN CO IA OOO CN CN CN
[VI y^/ Q ****** r ^ r *xr»r*
a 0J<1> O O H OOO OOO
CQ 0 I 60
O 02 d -P
<d H - -d 'd 2 Φ bD ® m i d- jy 'h d i—i 'v^ , rt fia s , bû N. bD _ <3 -d -i-—;——--1 a--“ _ ® - â o EH P I . /-N · -d . o
«dCQCQfn/CD-P H 'd -, H
EHb0bD®/Ü02 O H \ addm/d® P o p>
Ba-dH/d'dia â -¾ CQ 02 P 0 / fH d *2 ® Η ctf bO / 0> ^ -ri d a
B M > fl / W ^ ^ rl -H
ο α> ·Η /Φ 02 O H i>s "d H
I fit -p /ί> Ph - - -P -j-H d I (D / Si w ο Ο φ M +5
K\ *p O X>/ f-t O O O
W /pi <ή Fq O ai <aj O P<jFQO ^ <1 (fl O
H d / fî -H ® -fc» ω pi / s O Ph w P / â ci / o3 - eh <4 / PQ _ O j__ R _ 9
DK 156535B
τ3 <| h> O M O Φ I
'd H <A
i—i S O
Ph <d -p o JE
E -P Φ I M H
pj φ ü CQ O r’i o <ti Μ I J·3 °_0==ci\ § g .S V A .3 w™ *r ·3 * g \ a I \ (
OJ V CL, OJx I ojS \ P
8 -X S ° ^ 8 γ**2* i S kn H \ td H W Mb \ J^1
o ca ο o § \ M
g g g_X-X|-g o = o | 0 = 0. g o o .g hf S &Γ 1A °—°i |
0 S ° ° bT S
O <d
OJ
8^\ M
1 ra ? s I loti oj o H h | p ® —4 | gAAq ° ° a a m o οχ
hT\ je P
o \ MO
° \ ο M
" § m m S
MMP 9—° g 8 M 8 | g_g g
8 8 8 8 ^ I
OJ O OJ EH JJ s Μ I M H R 5 o-o-ο ο o m o
M

Claims (3)

1. Fremgangsmâde til fremstilling af et aromadestillat af en bakteriekultur indeboldende û(-acetomælkesyre til aro-matisering af spisefedt, kendetegnet v e d, at bakteriekulturen syrnes, bvorefter kulturen vanddamp-5 destilleres i nærværelse af ilt (oxygen) til oxidation af 0(-acetomælkesyre til diacetyl.
2. i’remgangsmâde if0lge krav 1, kendetegnet v e d, at bakteriekulturen syrnes til en pH-værdi pâ ca 10 3 - 4.
3. ï'remgangsmâde if0lge krav 1 eller 2, kendet e g -net t e d, at ca 5 - 15% af bakteriekulturen afdestilleres ved destillationen. 15 4. ï’remgangsmâde ifolge mindst et af kravene 1-3» kendetegnet ved, at bakteriekulturen dyr-kes i et substrat med forhojet citronsyreincüiold. 20 5· Aromadestillat til aromatisering af spisefedtstof, kendetegnet ved, at det er fremstillet af en syrnet bakteriekultur indeholdende CC-acetomælkesyre, idet den syrnede bakteriekultur er blevet underkastet en vanddampdestillation i nærværelse af ilt (oxygen) til 23 oxidation af oc-acetomælkesyren til diacetyl. 30
DK250680A 1979-06-15 1980-06-11 Fremgangsmaade til fremstilling af et aromadestillat samt et aromadestillat fremstillet ved fremgangsmaaden DK156535C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7905271 1979-06-15
SE7905271A SE418795B (sv) 1979-06-15 1979-06-15 Sett att framstella aromdestillat

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK250680A DK250680A (da) 1980-12-16
DK156535B true DK156535B (da) 1989-09-11
DK156535C DK156535C (da) 1990-02-19

Family

ID=20338294

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK250680A DK156535C (da) 1979-06-15 1980-06-11 Fremgangsmaade til fremstilling af et aromadestillat samt et aromadestillat fremstillet ved fremgangsmaaden

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4454160A (da)
AT (1) AT369235B (da)
AU (1) AU531771B2 (da)
BE (1) BE883752A (da)
CA (1) CA1154700A (da)
DE (1) DE3021379A1 (da)
DK (1) DK156535C (da)
FI (1) FI66730C (da)
FR (1) FR2459007A1 (da)
NL (1) NL191052C (da)
NO (1) NO150784C (da)
NZ (1) NZ193949A (da)
SE (1) SE418795B (da)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2547989B1 (fr) * 1983-06-28 1988-06-24 Cumberland Packing Corp Margarine et autres produits a etaler ayant la saveur du beurre naturel et procede de preparation
US4670267A (en) * 1985-04-18 1987-06-02 Lever Brothers Company Fermented-whey butter flavoring
NL8601078A (nl) * 1986-04-25 1987-11-16 Unilever Nv Aromacompositie, de toepassing daarvan en de werkwijze voor de bereiding ervan.
US5096720A (en) * 1988-08-31 1992-03-17 National Starch And Chemical Investment Holding Corporation Method for enhancing desirable physical and organoleptic properties of food products
WO2008145183A1 (en) * 2007-05-30 2008-12-04 Nestec S.A. Oil-in-water emulsion and its use for the delayed release of active elements
FI129798B (en) * 2017-06-16 2022-08-31 Valio Oy Butter and method of making it

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB337025A (en) * 1929-06-26 1930-10-27 Thomas Hermanus Verhave Senior Process for the preparation of acetyl methyl carbinol and diacetyl
US2196239A (en) * 1937-08-02 1940-04-09 Iowa State College Res Found Production of diacetyl in butter cultures
US2586072A (en) * 1947-06-21 1952-02-19 Armour & Co Preparation of diacetyl with butter cultures
US2928746A (en) * 1957-03-26 1960-03-15 Anderson Clayton & Co Flavoring material and shortening
US3048490A (en) * 1961-04-06 1962-08-07 Hood & Sons Inc H P Aroma process for dairy products and the resulting product
GB1251272A (da) * 1968-08-12 1971-10-27
US3653921A (en) * 1969-03-27 1972-04-04 Morton Norwich Products Inc Butter flavored food additive concentrate
US3962464A (en) * 1969-07-21 1976-06-08 Societe D'assistance Technique Pour Produits Nestle S.A. Process for preparing a butter-like dairy product
NL7413090A (en) * 1974-10-03 1976-04-06 Martinus Petrus Kimenai En The Souring agents for foodstuffs with high diacetyl content - prepd. by adding milk powder to milk, pasteurising, cooling and inoculating with bacterial culture

Also Published As

Publication number Publication date
NL8003457A (nl) 1980-12-17
FI66730B (fi) 1984-08-31
AU531771B2 (en) 1983-09-08
ATA296480A (de) 1982-05-15
FI66730C (fi) 1984-12-10
NL191052B (nl) 1994-08-01
DE3021379A1 (de) 1981-01-08
FR2459007B1 (da) 1983-06-17
DK250680A (da) 1980-12-16
CA1154700A (en) 1983-10-04
DK156535C (da) 1990-02-19
NL191052C (nl) 1995-01-02
US4454160A (en) 1984-06-12
BE883752A (fr) 1980-10-01
NO150784B (no) 1984-09-10
AT369235B (de) 1982-12-10
DE3021379C2 (da) 1987-10-01
NO801739L (no) 1980-12-16
FI801871A (fi) 1980-12-16
NZ193949A (en) 1982-12-21
AU5926280A (en) 1980-12-18
FR2459007A1 (fr) 1981-01-09
NO150784C (no) 1984-12-19
SE7905271L (da) 1980-12-16
SE418795B (sv) 1981-06-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2361911C1 (ru) Способ производства квасного напитка
Sieber et al. Benzoic acid as a natural compound in cultured dairy products and cheese
US5260061A (en) Propionibacteria metabolites inhibit spoilage yeast in foods
WO2014192905A1 (ja) 酸度上昇が抑制された発酵乳およびその製造方法
Azzara et al. Off-flavors of dairy products
Lee et al. Influence of homofermentative lactobacilli on physicochemical and sensory properties of Cheddar cheese
US5472718A (en) Cheese product and method of preparing
Setyawardani et al. Physiochemical and organoleptic features of goat milk kefir made of different kefir grain concentration on controlled fermentation
DK156535B (da) Fremgangsmaade til fremstilling af et aromadestillat samt et aromadestillat fremstillet ved framgangsmaaden
EP0469200A1 (en) Lactic acid drink and process for the production of the same
Zerfiridis et al. Changes during ripening of commercial Gruyère cheese
FR2555865A1 (fr) Procede de preparation de produits a saveur de fromage et produits obtenus par ce procede
Marshall et al. A yoghurt-like product made by fermenting ultrafiltered milk containing elevated whey proteins with Lactobacillus acidophilus
Kebary et al. Flavour enhancement of direct acidified Kareish cheese using attenuated lactic acid bacteria
Baranowska Intensification of the synthesis of flavour compounds in yogurt by milk enrichment with their precursors
NL1010096C2 (nl) Zuivelproduct alsmede werkwijze ter bereiding daarvan.
Aguilar‐Raymundo et al. Assessing the yield, physicochemical, sensory characteristics, and acceptance of queso fresco added with whey cheese
Panjagari et al. Indian traditional fermented dairy products
JP4970601B2 (ja) スポロラクトバチルス属細菌の増殖抑制剤
JP6262412B1 (ja) 発酵乳の製造における発酵時間の短縮方法、及び発酵乳における酸味の上昇の抑制方法
Hartmann et al. Swiss‐Type Cheeses (Propionic Acid Cheeses)
RU2795986C1 (ru) Способ производства мягкого сыра
Ismail Manufacture of Domiati cheese from reconstituted skim milk and different types of cream
NO138642B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av margarin
Fateeva et al. RESEARCH OF DIARY PRODUCTS ON THE EXAMPLE OF KEFIR

Legal Events

Date Code Title Description
PUP Patent expired