FI65635C - Avlaegsnande av manganjoner ur zink och mangan innehaollande loesningar - Google Patents

Avlaegsnande av manganjoner ur zink och mangan innehaollande loesningar Download PDF

Info

Publication number
FI65635C
FI65635C FI793565A FI793565A FI65635C FI 65635 C FI65635 C FI 65635C FI 793565 A FI793565 A FI 793565A FI 793565 A FI793565 A FI 793565A FI 65635 C FI65635 C FI 65635C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
manganese
zinc
solution
manufacturer
ozone
Prior art date
Application number
FI793565A
Other languages
English (en)
Other versions
FI65635B (fi
FI793565A (fi
Inventor
Gerald L Bolton
Nicolaus Zubryckyj
Verner B Sefton
Original Assignee
Sherritt Gordon Mines Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sherritt Gordon Mines Ltd filed Critical Sherritt Gordon Mines Ltd
Publication of FI793565A publication Critical patent/FI793565A/fi
Publication of FI65635B publication Critical patent/FI65635B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65635C publication Critical patent/FI65635C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B47/00Obtaining manganese
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01GCOMPOUNDS CONTAINING METALS NOT COVERED BY SUBCLASSES C01D OR C01F
    • C01G45/00Compounds of manganese
    • C01G45/02Oxides; Hydroxides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01GCOMPOUNDS CONTAINING METALS NOT COVERED BY SUBCLASSES C01D OR C01F
    • C01G9/00Compounds of zinc
    • C01G9/06Sulfates

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)
  • Removal Of Specific Substances (AREA)
  • Treatment Of Water By Oxidation Or Reduction (AREA)

Description

65635 2 mangaania liukenee uuttamisvaiheen aikana, normaalit mangaanihäviöt prosessipiirissä estävät mangaanipitoisuuden ylittämästä ei-toivot-tavaa arvoa elektrolysoitavassa sinkkiliuoksessa.
Jokin määrä liuennutta mangaania elektrolysoitavassa happamassa sinkkiliuoksessa, esimerkiksi aina noin 5 grammaan mangaania litraa kohden, ei tavallisesti ole haitallinen elektrolyysivaiheelle ja tosiasiassa se voi olla edullista tuottamalla mangaanidioksidia anodille siinä elektrolyysikennossa, jossa elektrolyysi toteutetaan. Kun käytetään lyijyanodeja tai lyijyä sisältäviä anodeja, vähentää mangaanidioksidikerroksen muodostuminen anodille tämän korroosiota ja vähentää lyijyn määrää tuotesinkissä katodilla.
Johtuen siitä, että on löydetty suuri määrä sinkkiä sisältävää malmia, joka myös sisältää epätavallisen suuren määrän mangaania, on nyttemmin tullut toivottavaksi, että voitaisiin erottaa sinkki tätä sisältävästä konsentraatista, jolla on suhteellisen suuri mangaani-pitoisuus, esimerkiksi jopa noin 4% mangaania tai enemmän. Tämä merkitsee, että tällaisen sinkkiä sisältävän aineen käsitteleminen sellaisilla prosesseilla kuin edellä mainittiin tuottaa happamia sinkkisulfaattiliuoksia, jotka sisältävät suurempia liuenneen mangaanin (tavallisesti mangaani(2)-ioneja) pitoisuuksia kuin voidaan sietää sinkin elektrolyysivaiheessa. Esimerkiksi jopa noin 95% lähtöaineen mangaanista voi tulla liuotetuksi uuttamisvaiheessa, mistä on seurauksena, että liuenneen mangaanin pitoisuus elektrolysoitavassa happamessa sinkkisulfaattiliuoksessa voi merkittävästi kasvaa uuttamisvaiheen aikana. Kun vain pieni osa tästä mangaanista tulee normaalisti poistetuksi prosessista esimerkiksi anodisella hapettumisella sinkin elektrolyyttisen erottamisen aikana tai prosessin poistovirtauksissa ja kun liuos sinkin elektrolyyttisestä erottamisesta palautetaan uuttamisvaiheeseen, tapahtuu liuenneen mangaanin nopea lisääntyminen ei-hyväksyttävälle tasolle. Sen vuoksi on tarpeen olennaisesti alentaa mangaani-ionien pitoisuutta sinkki-sulfaattiliuoksessa jossakin kohdassa prosessia mangaani-ionien tason pitämiseksi hyväksyttävänä.
Myös siinä tapauksessa, että sinkkiä sisältävä aine ei sisällä suurta määrää mangaania, voi uuttamisprosessi käsittää mangaania sisältävän yhdisteen lisäämisen, mikä tuottaa ei-toivottavan suuren mangaani-ionipitoisuuden elektrolysoitävään liuokseen. Esimerkiksi 3 65635 mangaanidioksidia voidaan lisätä uuttamisvaiheessa edistämään raudan hapettumista. Tällaisessa prosessissa on täten myös toivottavaa, että sulfaattiliuoksen mangaani-ionipitoisuutta voitaisiin alentaa.
Keksinnön kohteena onkin menetelmä mangaani-ionien selektiiviseksi poistamiseksi happamista vesipitoisista sulfaattiliuoksista, -5 joiden vapaa happamuus on 1x10 - 2,5 molaarinen, edullisesti 0,1 - 2 molaarinen ja joiden sinkki-ionipitoisuus on 5 - 170 g/1, edullisesti 30 - 60 g/1 ja mangaani-ionipitoisuus 1-25 g/1, edullisesti 4-12 g/1 pienentämättä oleellisesti sinkki-ionipitoisuutta,jolle menetelmälle on tunnusomaista, että sinkki- ja mangaani-ioneja sisältävää vesiliuosta käsitellään otsonilla, jolloin mangaani-ionit muuttuvat liukenemattomaksi mangaanidioksidiksi, ja liukenematon mangaanidioksidi poistetaan liuoksesta.
Mangaanidioksidiksi, joka on liukenematonta ja esiintyy sakkana, voidaan poistaa nesteen ja kiinteän aineen erottamisvaiheessa esimerkiksi suodattamalla.
Aikaisemmin otsonia on käytetty veden käsittelyssä tarkoituksella alentaa hyvin vähäisiä, mutta silti ei-hyväksyttäviä, liuenneiden metallien, kuten sinkin ja mangaanin pitoisuuksia vielä pienemmiksi, jotta vesi täyttäisi eri viranomaisten asettamat pitoisuus-normit. Esimerkiksi teollisuusjätevettä, joka sisältää noin 0,45 g/1 mangaania liuenneena mangaanikloridina ja noin 0,65 g/1 sinkkiä liuenneena sinkkikloridina, on käsitelty pH:ssa noin 9 otsonilla tarkoituksella saostaa vähintään noin 95% sekä mangaanista että sinkistä.
Esillä olevan keksinnön mukainen prosessi on aivan erilainen kuin aikaisemmin tunnetut prosessit, koska nämä tunnetut prosessit koskevat samanaikaista ja mahdollisimman suurta liuenneen mangaanin ja sinkin saostamista. Lisäksi tunnetut prosessit koskevat hyvin pienten mangaani- ja sinkkipitoisuuksien edelleen alentamista vesissä, jotka ovat neutraaleja tai hieman aikalisiä ja joissa vesissä mangaani ja sinkki esiintyvät liuenneina mangaani- ja sinkkiklorideina. Tätä vastoin esillä olevassa keksinnössä liuennut mangaani saostetaan selektiivisesti, so. ilman että liuennutta sinkkiä olennaisesti saostuu, happamista sulfaattiliuoksista, jotka sisältävät suhteellisen suuria määriä liuennutta mangaania ja sinkkiä; noin 1 g/1 - 25 g/1 mangaania ja noin 5 g/1 -170 g/1 sinkkiä.
65635 4
Otsonilla käsitellyn liuoksen vapaa happamuus voi olla noin 1x10 ^ - 2,5 molaarinen, edullisesti noin 0,1 -2 molaarinen. Sellaisissa sinkin talteenottoprosesseissa, joita edellä aikaisemmin käsiteltiin, käytetty elektrolyytti (tämä tarkoittaa liuosta, joka poistuu elektrolyysivaiheesta) sisältää tavallisesti riittävästi happoa tekemään liuoksen vapaan happamuuden sopivaksi sille, että keksinnön mukainen mangaanin poistamisprosessi voidaan toteuttaa käytetyllä elektrolyytillä edullisissa olosuhteissa. Tarvittaessa voidaan luonnollisesti lisätä happoa. Käytetty elektrolyytti sisältää tavallisesti ennen otsonikäsittelyä noin 30 g/1 - 60 g/1 sinkki-ioneja ja noin 4-12 g/1 mangaani-ioneja. Elektrolyysivaiheeseen tulevan liuoksen vapaa happamuus on tavallisesti noin 1x10 - 3 molaarinen tai pinempi. Esillä olevan keksinnön mukainen mangaanin erottamis-vaihe voidaan haluttaessa toteuttaa tästä liuoksesta, so. ennen elektrolyysiä, edullisesti sen jälkeen kun vapaa happamuus ensin on happoa lisäämällä nostettu edulliselle alueelle.
Kun liuosta käsitellään otsonilla tapahtuu seuraava reaktio:
MnS04 + 03 + H20 -> Mn024, + H2S04 + 0^
Edellä esitetystä kaavasta nähdään, että yhtenä etuna siitä, että käytetään otsonia mangaani-ionien poistamiseksi sinkkisulfaatti-liuoksista ennen elektrolyysia on se, että ei muodostu mitään ei-toi-vottua jäännöskomponenttia. Toisena etuna on se, että otsoni voidaan synnyttää tarvittaessa paikan päällä eikä sitä tarvitse kuljettaa tai varastoida ennen käyttöä.
Liuoksen lämpötila otsonikäsittelyn aikana on edullisesti 20°C-120°C, edullisimmin 30°C - 40°C.
Seuraavassa selitetään esimerkkinä esillä olevan keksinnön edullinen suoritusmuoto oheiseen piirustukseen liittyen, joka kaavi-ollisesti esittää sinkin erottamisprosessia.
Tällöin sinkkisulfidikonsentraatti syötetään sopivan esikäsittelyn, kuten jauhamaisen jälkeen, happo-hapettamispaineuuttamisveihee-seen 12, jossa uuttamisaineena on rikkihapon vesiliuos, esimerkiksi siten kuin US-patenttijulkaisussa 3 867 268 on esitetty, jolloin tapahtuu seuraava reaktio:
ZnS + H2S04 + Ί/2°2 -» ZnS03 + S-L + H20 5 65635
Uuttamisvaiheen 12 tuote saatetaan sitten nesteen/kiinteän erottamisvaiheeseen 14, josta jäännös hylätään tai käsitellään sen sisältämien arvometallien talteensaamiseksi ja sitten tuoteliuos johdetaan mahdollisiin tarpeellisiin puhdistusvaiheisiin 16, joiden luonne on alan ammattimiehelle itsestään selvä. Sitten liuos johdetaan elektrolyysivaiheeseen 18, missä sinkki kerääntyy katodille. Sinkki poistetaan katodilta aika-ajoin sinkkituotteena ja käytetty elektrolyytti käsitellään sitten otsonilla mangaanin poistovaiheessa 20 esillä olevan keksinnön mukaisesti olennaisen osan liuenneesta mangaanista saostamiseksi mangaanidioksidina. Otsoni voidaan synnyttää tavanomaisella otsonilla kehittämislaitteistolla, joka tuottaa otsonia sisältävää happikaasua, joka kuplitetaan käytetyn elektrolyytin läpi.
Mangaanidioksidisakka suodatetaan pois seuraavassa nesteen/ kiinteän erottamisvaiheessa 22 ja loppuliuos uudelleenkierrätetään uuttamisvaiheeseen 12.
Eräässä erityisessä esimerkissä sinkkisulfidikonsentraatti sisälsi noin 50% sinkkiä ja 3% mangaania. Uuttamis-, puhdistus- ja elektrolyysivaiheiden jälkeen mangaanin poistamisvaiheeseen 20 tuleva liuos sisälsi noin 43 g/1 sinkkiä ja noin 5 g/1 mangaania ja liuoksen rikkihappopitoisuus oli noin 186 g/1, so. hieman alle 2 molaa-rinen, lämpötila oli noin 35°C. Noin 45 minuuttia sen jälkeen kun otsonin sisäänvienti oli alkanut, oli riittävästi mangaanidioksidia saostunut alentamaan mangaanipitoisuuden noin 0,35 g/l:aan.
Mangaanidioksidi saostettiin mustana helposti suodatettavana kiinteänä aineena, jonka röntgensädeanalyysi osoitti olevan seoksen aineista ^-MnOj ja V^-MnC^· Hyvin vähän sinkkiä saostui otsonilla sillä tuloksella, että mangaanidioksidisakan sinkkipitoisuus oli noin 1,6%, kun taas mangaanipitoisuus oli 55%.
Tuloksena oleva mangaanipitoisuus uuttamisvaiheeseen 12 johdetussa liuoksessa oli tämän johdosta tyydyttävä seuraavaa sinkin elektrolyyttistä erottamista varten jopa sen jälkeen kun lisää mangaania oli otettu mukaan uuttamisvaiheen 12 aikana.
Mangaanin poistamisvaihe 20 ja erottamisvaihe 22 voivat haluttaessa tapahtua puhdistamisvaiheen 16 ja elektrolyysivaiheen 18 välissä, jolloin haluttu vapaan happamuuden lisäys toteutetaan uudelleenkier-rättämällä jokin osa elektrolyysistä elektrolyysivaiheesta 18 mangaanin poistamisvaiheeseen 20.
FI793565A 1978-12-20 1979-11-14 Avlaegsnande av manganjoner ur zink och mangan innehaollande loesningar FI65635C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB7849207 1978-12-20
GB7849207 1978-12-20

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI793565A FI793565A (fi) 1980-06-21
FI65635B FI65635B (fi) 1984-02-29
FI65635C true FI65635C (fi) 1984-06-11

Family

ID=10501830

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI793565A FI65635C (fi) 1978-12-20 1979-11-14 Avlaegsnande av manganjoner ur zink och mangan innehaollande loesningar

Country Status (11)

Country Link
US (2) US4290866A (fi)
EP (1) EP0013098B1 (fi)
JP (1) JPS55113844A (fi)
AU (1) AU523511B2 (fi)
CA (1) CA1141172A (fi)
DE (1) DE2962853D1 (fi)
ES (1) ES8101913A1 (fi)
FI (1) FI65635C (fi)
IE (1) IE49210B1 (fi)
NO (1) NO152942C (fi)
ZA (1) ZA796274B (fi)

Families Citing this family (29)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA1141172A (en) * 1978-12-20 1983-02-15 Gerald L. Bolton Removal of manganese ions from zinc and manganese containing solutions
CA1166021A (en) * 1981-06-02 1984-04-24 Gerald L. Bolton Removal of manganese and chlorine ions from aqueous acidic zinc sulphate solutions
US4423012A (en) * 1981-12-31 1983-12-27 Hazen Research Incorporated Manganese and zinc solvent extraction process
NL8303659A (nl) * 1982-11-11 1984-06-01 Kloeckner Humboldt Deutz Ag Werkwijze voor het winnen van zink.
US4439288A (en) * 1983-07-11 1984-03-27 Exxon Research & Engineering Company Process for reducing Zn consumption in zinc electrolyte purification
FI68422C (fi) * 1983-10-21 1985-09-10 Outokumpu Oy Hydrometallurgiskt foerfarande foer behandling av klorider ochfluorider innehaollande raoaemnen av vaerdefulla metaller
SE451333B (sv) * 1985-12-20 1987-09-28 Norzink As Forfarande for hydrometallurgisk framstellning av zink
DE4100911A1 (de) * 1991-01-15 1992-07-16 Bayer Ag Verfahren zur abtrennung von zink aus zink enthaltenden braunsteinen
DE4301042C1 (de) * 1993-01-16 1994-04-07 Metallgesellschaft Ag Verfahren zur Gewinnung von Zink, Eisen und Mangan aus zink-eisen-manganhaltigen Schlämmen
WO1996041039A1 (en) * 1995-06-07 1996-12-19 Cominco Ltd. Redox control in the electrodeposition of metals
GB9703662D0 (en) * 1997-02-21 1997-04-09 Tioxide Group Services Ltd Treatment of a solution containing iron salts
DE19837681A1 (de) * 1998-08-19 2000-02-24 Ruhr Zink Gmbh Verfharen zur Entfernung von Mg und Cl aus einem Zinkelektrolysekreislauf
CA2268496A1 (en) * 1999-04-09 2000-10-09 Lakefield Research Limited Purification of zinc materials
US6280501B1 (en) 1999-05-06 2001-08-28 Lakefield Research Ltd. Base metal recovery
US6117408A (en) * 1999-06-29 2000-09-12 Tetra Technologies, Inc. Method of producing zinc bromide
US6391270B1 (en) 1999-12-23 2002-05-21 Noranda Inc. Method for removing manganese from acidic sulfate solutions
GB2368349A (en) * 2000-10-27 2002-05-01 Imperial College Electrolytic extraction of metals; recycling
CA2808627C (en) * 2010-08-18 2018-05-15 American Manganese Inc. Processing of manganous sulphate/dithionate liquors
CN103757271B (zh) * 2013-12-29 2016-01-20 四川师范大学 硫酸浸出碳酸锰矿产生的废渣的再浸出方法
CN103757228B (zh) * 2013-12-29 2016-01-20 四川师范大学 软锰矿的浸出方法
CN103757234B (zh) * 2013-12-29 2016-01-20 四川师范大学 软锰矿的浸出方法
CN103757433A (zh) * 2013-12-29 2014-04-30 四川师范大学 硫酸浸出碳酸锰矿产生的废渣的再浸出方法
CN103757430A (zh) * 2013-12-29 2014-04-30 四川师范大学 硫酸浸出碳酸锰矿产生的废渣的再浸出方法
CN103757267B (zh) * 2013-12-29 2016-01-20 四川师范大学 硫酸浸出碳酸锰矿产生的废渣的再浸出方法
JP6125458B2 (ja) * 2014-04-21 2017-05-10 Jfeスチール株式会社 廃乾電池からの資源の回収方法および分離、回収設備
CN111018178B (zh) * 2019-12-12 2022-09-30 佛山市德方纳米科技有限公司 含锰酸性溶液中锰的去除方法
CN111039448B (zh) * 2019-12-12 2022-09-20 佛山市德方纳米科技有限公司 臭氧去除酸性溶液中锰杂质的方法
CN114703379B (zh) * 2022-02-21 2023-09-22 云锡文山锌铟冶炼有限公司 湿法炼锌中性浸出液深度净化的方法
CN115747832A (zh) * 2022-11-01 2023-03-07 昆明理工大学 湿法炼锌含锰硫酸锌溶液一步净化除锰联产低铁锌的方法

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB138946A (en) * 1918-05-22 1920-02-26 Samuel Field Improvements in or relating to the purification of zinc solutions
US1331334A (en) * 1919-05-21 1920-02-17 Metals Extraction Corp Ltd Purification of zinc solutions
US1332334A (en) * 1919-09-25 1920-03-02 Oil Well Reclamation Company Automatic air-pump
US2577808A (en) * 1947-02-12 1951-12-11 Dow Chemical Co Production of chlorine
CA935650A (en) * 1968-12-03 1973-10-23 Kniprath Elmar Redox precipitation of non-ferrous heavy metals from aqueous solutions
JPS565909B2 (fi) * 1973-06-18 1981-02-07
JPS5047814A (fi) * 1973-08-30 1975-04-28
US4120941A (en) * 1974-10-31 1978-10-17 Halomet Ag Process for the oxidation of halides
US4067789A (en) * 1975-07-09 1978-01-10 Newmont Exploration Limited Process for manganese removal from zinc metal bearing solutions
CA1070122A (en) * 1975-07-09 1980-01-22 Leonard Harris Process for manganese removal from metal bearing solutions
JPS5819049B2 (ja) * 1975-07-25 1983-04-15 カブシキガイシヤ テラオカセイコウシヨ 電子式デジタル表示秤
JPS529603A (en) * 1976-05-03 1977-01-25 Newmont Exploration Ltd Method of removing manganese from metallcontaining solution
PH13567A (en) * 1976-08-11 1980-06-26 Sherritt Gordon Mines Ltd Process for the recovery of zinc
CA1141172A (en) * 1978-12-20 1983-02-15 Gerald L. Bolton Removal of manganese ions from zinc and manganese containing solutions

Also Published As

Publication number Publication date
AU5285579A (en) 1980-06-26
ES486919A0 (es) 1980-12-16
AU523511B2 (en) 1982-07-29
US4290866A (en) 1981-09-22
FI65635B (fi) 1984-02-29
FI793565A (fi) 1980-06-21
EP0013098B1 (en) 1982-05-12
EP0013098A1 (en) 1980-07-09
NO152942C (no) 1985-12-18
CA1141172A (en) 1983-02-15
US4379037A (en) 1983-04-05
ZA796274B (en) 1980-11-26
NO152942B (no) 1985-09-09
JPH024663B2 (fi) 1990-01-30
NO794053L (no) 1980-06-23
JPS55113844A (en) 1980-09-02
IE792200L (en) 1980-06-20
IE49210B1 (en) 1985-08-21
ES8101913A1 (es) 1980-12-16
DE2962853D1 (en) 1982-07-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI65635C (fi) Avlaegsnande av manganjoner ur zink och mangan innehaollande loesningar
ES2300469T3 (es) Proceso de recuperacion de zinc.
US4366128A (en) Removal of arsenic from aqueous solutions
DE2529647C3 (de) Verfahren zur Reinigung von Abwässern der Hydrazinherstellung
US5419882A (en) Method for the removal of thallium
CA1106613A (en) Process for removing mercury from brine sludges
FI82715C (fi) Foerfarande foer hydrometallurgisk framstaellning av zink.
FI69125B (fi) Foerfarande foer avlaegsning av mangan- och klorjoner fraon enattenhaltig sur sulfatloesning
US20020185382A1 (en) Method for electrochemical treatment of effluents, especially effluents from leather tanneries, comprising chromium salts
CN108374095A (zh) 一种从含银水溶液中回收银的方法
FI76839B (fi) Foerfarande foer behandling medelst elektro-elektrodialys av en vattenhaltig loesning innehaollande rikligt av ett salt av den metall som skall utvinnas, foeretraedesvis zink.
US3630669A (en) Process for removing impurities in the liquid of zinc refining by wet method
FI66438B (fi) Foerfarande foer att ur sulfatextraktionsloesning selektivt avaegsna jaern i ferriform
CA1061283A (en) Process for removing copper from copper anode slime
KR850000685B1 (ko) 아연과 망간을 함유하는 용액으로부터 망간이온의 제거방법
FI108543B (fi) Menetelmä epäpuhtauksien poistamiseksi sulfideja sisältävästä kultarikasteesta
US4149943A (en) Method of recovering mercury
FR2589885A1 (fr) Procede de separation et de recuperation de metaux, dans des melanges de sulfures metalliques, tels que des minerais de plomb
US1259594A (en) Treatment of zinc-bearing material containing iron.
RU2298585C2 (ru) Способ извлечения цинка
DE4109434A1 (de) Verfahren zur aufarbeitung von chromatloesungen
SU159807A1 (fi)
CN118703788A (zh) 一种从高酸低浓度尾液中萃取金的方法
JPS589770B2 (ja) アルカリ水溶液中に溶存するウランを回収または除去する方法
PL168451B1 (pl) Sposób uzdatniania odpadowego roztworu chlorku sodu zanieczyszczonego substancjami organicznymi do przemysłowych procesów elektrolizy

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: SHERRITT INTERNATIONAL CONSULTANTS, INC.

MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SHERRITT INTERNATIONAL CONSULTANTS, INC.