FI60836C - Foerfarande foer lastning och/eller lossning av ett torrlastfartyg - Google Patents

Foerfarande foer lastning och/eller lossning av ett torrlastfartyg Download PDF

Info

Publication number
FI60836C
FI60836C FI770075A FI770075A FI60836C FI 60836 C FI60836 C FI 60836C FI 770075 A FI770075 A FI 770075A FI 770075 A FI770075 A FI 770075A FI 60836 C FI60836 C FI 60836C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pontoons
mobile crane
vessel
ship
cargo
Prior art date
Application number
FI770075A
Other languages
English (en)
Other versions
FI770075A (fi
FI60836B (fi
Inventor
Veikko Koskivirta
Original Assignee
Valmet Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Valmet Oy filed Critical Valmet Oy
Priority to FI770075A priority Critical patent/FI60836C/fi
Priority to DE19772720506 priority patent/DE2720506C3/de
Priority to IN481/CAL/78A priority patent/IN149700B/en
Priority to BE187866A priority patent/BE867273A/xx
Publication of FI770075A publication Critical patent/FI770075A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI60836B publication Critical patent/FI60836B/fi
Publication of FI60836C publication Critical patent/FI60836C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B27/00Arrangement of ship-based loading or unloading equipment for cargo or passengers

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)

Description

f U,«m,--1 rRl KUULUTUSJULKAISU z; ΛΟ 7 /
Mä [BJ (^) UTLÄGGNINGSSKRI FT
• mfjyj!* C (45) Patentti myönnetty 13 04 1932
Patent meddelat (51) Kv.ik.Vci.3 B 63 B 27/10, B 65 0 67/58 SUOMI —FINLAND (21) P«»nttlh»k*mu« —P»t*nt»n*ettnlnj 770075 (22) Hakvtnfspilvi — An*eknlnfida| 11.01.77 (23) Alkupllvt—GUtighetsdag 11.01.77 (41) Tullut |ulkla^Ml — Bllvtt offentllg 12.07.78
PatMttl· )« rekisterihallitus N«htMk,lp«on j. k«.l.|ull»la.n pvm. -
Patent» och registerstyrelsan ' Antökan utltfd och utl.ikrtftan publlcer*) 31 · 12. ol (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Bafird prioritet (71) Valmet Oy, Punanotkonkatu 2, 00130 Helsinki 13, Suomi—Finland(FI) (72) Veikko Koskivirta, Vantaa, Suomi-Finland(FI) (7*0 Forssin & Salomaa Oy (5I+) Menetelmä kuivalastialuksen lastaamiseksi ja/tai sen lastin purkamiseksi - Förfarande för lastning och/eller lossning av ett torrlastfartyg
Keksinnön kohteena on menetelmä kuivalastialuksen lastaamiseksi ja/tai sen lastin purkamiseksi mobiilinosturia tai vastaavaa käyttäen.
Ennestään yleisesti käytetyt alusten lastinkäsittelymenetelmät ovat ns. Lo-Lo-järjestelmä (Lift-on Lift-off) ja Ro-Ro-järjestelmä (Roll-on Roll-off), joiden nimet jo kuvaavat lastin käsittelytapaa. Näissä tunnetuissa menetelmissä on kuitenkin ilmennyt useita epäkohtia, jotka ovat antaneet aiheen esillä olevaan keksintöön.
Tunnettujen lastinkäsittelyjärjestelmien epäkohdista tärkeimmät ovat ensiksikin se, että ne vaativat suuria investointeja satamalaitureiden ja -laitteiden muodossa. Lisäksi useinkin verraten suuri satamien vedenkorkeuden vaihtelu ja aluksen syväyden muutokset vaikeuttavat lastaustöitä niin, että esim. Ro-Ro-järjestelmä ei sovellu käytettäväksi, koska aluksen ja laiturin väliset rampit tulevat liian jyrkiksi. Epäkohtana on myös se, että esim. tunnettuja kiskoilla liikkuvia satamanostureja käytettäessä nosturin ulottuma rajoittaa lastin vaakasiirtoa ja nosturinkuljettaja ei aina voi tarkasti seurata taakan asemaa ja taakka saattaa heilua, mistä kaikesta on seurauksena huomattava vaara tapaturmiin ja lastin 2 60836 tai kaluston vaurioihin. Tunnetussa Ro-Ro-järjestelmässä on se epäkohta edellä esitettyjen lisäksi, että järjestelmän käyttö vaatii lastattavalle alukselle erikoisrakenteita.
On myös tunnettua se, että laiva ajetaan lastauksen ja purkauksen ajaksi kahden, laivan pituussuuntaisen laiturin väliin muodostuvaan tilaan. Laitureille on sijoitettu kiskot ja siltanosturi, joka ulottuu laiturilta toiselle ja on ajettavissa lastattavan/purettavan laivan päälle. Nosturin kiskoja voidaan jatkaa myös satama-alueelle, mutta sittenkin tällaisen siltanosturin liikkuma-ala on rajoitettu. Lisäksi laivan molemmille puolille tuleva laituri tekee sataman rakentamiskustannukset laivaa kohti suuriksi.
Ennestään tunnettu on myös proomun lastaus- ja purkausmenetelmä, jossa proomun tasainen keulaosa kiinnitetään laituriin siten,, että proomun kansi ja laituri sijaitsevat samalla korkeudella muodostaen yhtenäisen ajoradan laiturilta proomun kannelle. Tällöin mobiilinosturilla voidaan ajaa laiturilta proomun kannelle. Proomun on oltava rakenteeltaan menetelmään sopiva siten, että mobiilinosturin pyörät tukeutuvat proomun reunoilla oleviin kannen osiin, jolloin keskellä olevaa lastia voidaan käsitellä nosturilla. Tämän menetelmän hankaluus on veden korkeuden ja proomun kuormituksen muutoksista johtuva vaikeus proomun kannen pitämiseksi laiturin tason korkeudella.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on edellä ilmenneiden epäkohtien välttäminen ja sellaisen lastinkäsittelymenetelmän ja järjestelmän aikaansaaminen, jossa yhtyvät Lo-Lo- ja Ro-Ro-lastinkäsittelyjärjestelmien edut. Tarkoituksena on myös sellaisen menetelmän aikaansaaminen, joka on käyttökustannuksiltaan aikaisempia edullisempi ja joka soveltuu lisäksi käytettäväksi ns. avoimien proomujen lastaukseen ja purkaukseen etenkin sisävesiliikenteessä.
Näiden ja myöhemmin selviävien päämäärien saavuttamiseksi keksinnölle on pääasiallisesti tunnusomaista se, että lastattava/lastista purettava alus sijoitetaan sen molemmille sivuille tulevien, vedessä kelluvien, kiinteisiin satamalaitureihin nähden erillisten ponttoonien väliin, jotka ponttoonit on kiinnitetty siteillä aluksen ja mobiilinosturin leveyttä vastaavan välin päähän toisistaan maihin tai sata- 3 60836 malaituriin ja että ponttoonien ylätason ajoradat on yhdistetty maihin rampeilla niin, että mobiilinosturi on tarvittaessa ajettavissa maista ponttooneille ja päinvastoin, että lastattaessa/lastia purettaessa mainitulla mobiilinosturilla ajetaan mainittuja ponttooneja pitkin niin, että mobiilinosturi kulkee aluksen yli tukeutuen pyörillään tai vastaavilla ponttooneihin aluksen molemmin puolin ja että mobiilinosturilla suoritetaan sen ollessa aluksen yli ulottuvassa asennossa lastin nostot aluksesta ja/tai laskut alukseen ainakin osittain lastin sijoituskohdalla.
Seuraavassa tuodaan esille vielä luettelonomaisesti keksinnön menetelmän tarjoamat edut tunnettuihin lastausmenetelmiin verrattuna: - Nosturi voi suorittaa nostot tai laskut oikeassa kohdassa ja oikein, koska nosturin kuljettaja voi seurata tarkasti taakan asemaa. Taakan vaakasuoraa kuljetusta varten taakan heiluminen on estettävissä - tavallisesti siten, että se vedetään kiinni nosturin yläpalkkiin - ja näin ajon aikana aluksen ja maissa olevan lastaus/purkauskohdan välillä taakan heiluminen ei häiritse nosturin käsittelyä.
- Järjestelmän avulla yhtyvät tunnettujen lastinkäsittelymenetelmien Lo-Lo (Lift-on Lift-off) ja Ro-Ro (Roll-on Roll-off) edut: pystysuora lastin nosto/lasku ja rajoittamaton siirto satama-alueella voidaan suorittaa yhdellä laitteella ilman välikäsittelyä turvallisesti.
- Järjestelmä ei edellytä lastattavalle alukselle erikoisrakenteita, sitä voidaan siis soveltaa olemassaolevien alusten lastinkäsittelyyn.
- Järjestelmän avulla yksi nosturi (ja yksi mies) voi hoitaa aluksen lastin nostot, siirrot ja sijoittamiset paikoilleen sekä nostolaitteen kiinnittämisen taakkaan ja irrottamisen siitä.
- Järjestelmän avulla voidaan käsitellä erilaisia kuivalasteja (irtolastit mukaanlukien) sekä myös raskaita ja/tai suurikokoisia "kolleja".
- Järjestelmä ei vaadi tavanomaisia satamalaitureita eikä paljon laituri-tilaa.
4 60836 - Järjestelmään kuuluvat ajoradat ponttoonien kansilla voidaan pitää laiturin korkeudella.
- Lastattavan aluksen syväyden muutos ei vaikuta menetelmän tehokkuuteen.
- Lastattavaa alusta ei tarvitse kiinnittää, koska se pysyy ponttoonien välissä paikallaan.
- Järjestelmä on siirrettävissä paikasta toiseen vesitse ja on nopeasti järjestettävissä käyttökuntoon.
- Järjestelmän vaatimat investoinnit ovat huomattavasti pienemmät tunnettuihin lastinkäsittelyjärjestelmiin verrattuna.
- Myös käyttökustannuksiltaan järjestelmä on edullinen, sillä miestyövoimaa tarvitaan minimaalisen vähän ja huoltoa tarvitsevia laitteita on myös vähän ja huolto on helposti järjestettävissä. Työturvallisuus ja työskentelyolosuhteet ovat hyvät. Lastin vahingoittumisriski on pieni.
- Erityisesti järjestelmä soveltuu ns. avoimien proomujen lastaukseen ja purkaukseen. Koska proomut soveltuvat hyvin sisävesiliikenteeseen (joet, kanavat, järvet ja matalat, suojaiset merten rannikkoalueet), voidaan järjestelmän avulla saada tehokkaan ja taloudellisen merikuljetuksen piiriin sellaisia paikkoja, jotka muuten olisivat vain maayhteyksien varassa merisatamiin nähden. Esimerkkinä tällaisesta on mm. Saimaan rannoilla olevat teollisuuslaitokset. (Lastatut proomut kuljetetaan sitten erikoisilla proomunkuljetusaluksilla merentakaisiin määräpaikkoihin.)
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen kuvioissa esitettyyn keksinnön erääseen sovellutusesimerkkiin, johon sitä ei ole mitenkään tarkoitus rajoittaa.
Kuvio 1 esittää aksonometrisenä kuvantona keksinnön mukaisesti käytettyjä ponttooneja kiinnitettynä satamalaituriin.
Kuvio 2 esittää aluksen pituussuunnassa nähtynä keksinnön mukaista mobiili-nosturia aluksen yli ulottuvassa asennossa lastaamista ja/tai lastin purkamista varten.
5 60836
Kuvio 3 esittää kuvion 2 mukaista mobiilinosturia sivulta nähtynä,
Kuvion 1 mukaisesti on poikkileikkaukseltaan olennaisesti suorakulmion muotoiset ponttoonit 30a ja 30b kiinnitetty toisesta päästään siteillä 34 laituriin 33, jonka yhteydessä on alue B purettavaa ja/tai lastattavaa lastia sekä mobiilinosturin 20 liikkumista varten. Ponttoonit 30 ulottuvat olennaisesti kohtisuorasti laiturista 33 ja niiden keskinäinen etäisyys on sellainen, että niiden väliseen tilaan A mahtuu purettava ja/tai lastattava alus 10 (kuvio 2). Ponttoonien 30 rannan puoleiset päät on yhdistetty rampeilla 38 maihin ja ponttoonien 30 yläosa on varustettu ajoradoilla 37a, vast. 37b, jotka ovat erityistä mobiilinosturia 20 varten, jonka rakenne selviää kuvioista 2 ja 3.
Kuvioissa 2 ja 3 esitetty mobiilinosturi 20 on sinänsä tunnettua rakennetta ja siinä ovat molemmin puolin pyöräparit 23 (esim. kumipyörät), joiden yläpuolella sijaitsevat alarungot 22, joiden yhteyteen on järjestetty mobiilinosturin moottori ym. laitteet. Alarungosta 22 lähtee välin päässä toisistaan kaksi pystypalkkia 21a ja 21b, jotka on molemmat yhdistetty nosturin toisen sivun vastaaviin palkkeihin vaakapalkeilla 27a, vast. 27b. Vaakapalkkien 27 varassa liikkuvat vaunut 28, joihin on nostovaijereilla 29 yhdistetty elimet 25 lastiin tarttumista varten, jotka elimet 25 voivat olla esim. nosto-kehäkontteja varten. Vaunujen 28 avulla saadaan aikaan lastin tarvittava sivusiirto palkkien 27 suunnassa ja nostovaijerien 29 välityksellä suoritetaan lastin nostot ja laskut. Alarungon 22 keskelle on sijoitettu ohjaamo 26, joka on verraten korkea niin, että sieltä on hyvä näkyvyys nosturilla 20 ajettaessa ja lastia käsiteltäessä. Vaikka keksinnön menetelmässä käytetty mobiilinosturi 20 on sinänsä tunnettua rakennetta, voidaan tämän rakenteen yksityiskohdista mainita vielä se, että nosturi 20 on sopivimmin varustettu hydraulisella ohjauksella niin, että sen kaikki pyörät 23 ovat riippumattomasti käännettävissä ja varustetut hydraulisilla napamoottoreilla, jotka ovat toisistaan riippumattomasti käytettäviä.
Keksinnön mukaista menetelmää soveltaen suoritetaan ponttoonien 30a ja 30b välitilassa A olevan aluksen 10 lastaus ja/tai purkaminen seuraavasti. Tässä yhteydessä menetellään sopivimmin niin, että alus 10 ajetaan ponttoonien 30 väliin ja ponttoonit 30 yhdistetään toisesta päästään erityisellä siteellä 31 ja lukituselimellä 30 toisiinsa niin, että alus jää tilaan A ilman että sitä tarvitsee erityisesti kiinnittää. Mobiilinosturilla 20 tartutaan maissa ole- 6 60836 vaan lastiin, esim. konttiin, ja nosturilla 20 ajetaan ramppien 38 kautta ajoratoja 37 pitkin aluksen 10 yläpuolelle poikittain ja nosturin 20 si-vusiirtoa käyttäen saatetaan lasti 11b sopivalle kohtaa alukseen nähden, minkä jälkeen lasti 11b lasketaan alukseen 10. Kuviossa 2 on aluksessa 10a esitetty siihen tuotu lasti 11a. Alusta 10 on täydessä syväyksessä merkitty katkoviivoin ja viitemerkillä 10b. Lastin purkaminen tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä samalla tavoin kuin lastaaminen. Lastia 11 kuljetettaessa vedetään lasti ja/tai nostoelimet 25 yläpalkkia 27 vasten niin, että lastin heiluminen tulee estetyksi.
Ponttoonien 30a,30b yläosassa on esim. sopivalla kitkapäällysteellä varustetut ajoradat 37a, vast. 37b. Ajoratojen 37 yhteydessä voi olla lisäksi niiden molemmin puolin korokkeet 37, jotka varmistavat nosturin 20 pysymisen ponttooneilla 30. Ponttoonien 30 ulkopäät on yhdistetty erityisellä siteellä 31, joka on avattavissa aluksen tilaan A ohjaamista varten ja sen jälkeen lukittavissa paikoilleen niin, että alus pysyy ilman erityistä kiinnitystä tilassa A ja tämän jälkeen avattavissa lukituselimistään 36 ja siirrettävissä pois niin, että alus voi siirtyä pois tilasta A. Ponttoonien 30 toisessa päässä on ulokekappale 32, joka on esim. siteellä 35 kiinnitetty laituriin 33.
Keksinnön mukaisesti ponttoonit 30 ovat varustettavissa niiden ajoradan 37 korkeuden säätömekanismilla (ei esitetty) tai painolastilla niin, että ajoradat 37 ovat säädettävissä olennaisesti laiturin 33 pinnan korkeudelle vedenpinnan W vaihteluista huolimatta. Tällaisia säätömekanismeja, jotka toimivat esim. hydraulisylintereillä, on olemassa useita erilaisia eikä niiden yksityiskohtiin tässä yhteydessä puututa.
Keksinnön mukainen menetelmä sopii erityisen hyvin ns. avoimien proomujen lastaukseen ja purkaukseen. Esimerkkeinä näistä proomuista voidaan mainita Eurooppa II ja Eurooppa IIA, jonka mitat ovat n. 11,5 m x 76,5 m.
Keksinnön mukaista menetelmää soveltaen voidaan lastaus suorittaa varsin suuria taakkoja käyttäen ja mobiilinosturien kapasiteetit ovatkin n. 20-40 t.
Edellä on esitetty mobiilinosturi 20 kumipyörillä 23 liikkuvaksi. Etenkin suuremmissa satamissa voidaan mobiilinosturi järjestää kiskoilla liikkuvaksi ja kiskot ulottaa ponttoonien 30 päälle.
7 60836
Keksinnössä voidaan myös hyödyntää ennestään tunnettujen mobiilinosturien edut, joita ovat mm. se, että säästetään lastitilaa satama-alueilla, koska mobiilinosturi pystyy liikkumaan hyvin kapeissa lastinväleissä ja pinoamaan lasteja, esim. kontteja, useita päällekkäin. Etuna on myös se, .että aluksen lastitila saadaan käytettyä mahdollisimman tarkoin hvyäksi, sillä keksinnön menetelmää soveltaessa ei lastitilaan tarvitse jättää erityisiä tiloja lastin käsittelyajoneuvoja varten, kuten on asianlaita ns. Ro-Ro-menetelmässä.
Jos ponttooniyhdistelmää ei saada rantaan saakka, voi mobiilinosturi toimia vain ponttooneilla maihin menemättä. Tällöin lasti siirretään maihin/maista erityisen rampin yli ponttoonien levennykseltä/levennykselle kuorma-autoilla, trukeilla, lukeilla tms.
Keksintö ei ole mitenkään ahtaasti rajoitettu edellä vain esimerkin vuoksi selostettuihin yksityiskohtiin, jotka voivat vaihdella seuraavassa esitettävien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (3)

8 60836 Patent t ivaat imukset
1. Menetelmä kuivalastialuksen (10) lastaamiseksi ja/tai sen lastin purkamiseksi mobiilinosturia (20) tai vastaavaa käyttäen, tunnettu siitä, että lastattava/lastista purettava alus (10) sijoitetaan sen molemmille sivuille tulevien, vedessä kelluvien, kiinteisiin satamalaitureihin nähden erillisten ponttoonien (30a,30b) väliin, jotka ponttoonit (30a,30b) on kiinnitetty siteillä (34) aluksen (10) ja mobiilinosturin (20) leveyttä vastaavan välin päähän toisistaan maihin (B) tai satamalaituriin ja että ponttoonien (30a,30b) ylätason ajoradat (37a,37b) on yhdistetty maihin (B) rampeilla (38) niin, että mobiilinosturi (20) on tarvittaessa ajettavissa maista (B) ponttoo-neille (30) ja päinvastoin, että lastattaessa/lastia purettaessa mainitulla mobiilinosturilla (20) ajetaan mainittuja ponttooneja (30a,30b) pitkin niin, että mobiilinosturi kulkee aluksen (10) yli tukeutuen pyörillään (23) tai vastaavilla ponttooneihin (30a,30b) aluksen (10) molemmin puolin ja että mobiilinosturilla (20) suoritetaan sen ollessa aluksen (10) yli ulottuvassa asennossa lastin (11) nostot aluksesta (10) ja/tai laskut alukseen (10) ainakin osittain lastin (11) sijoituskohdalla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ponttoonit (30) on järjestetty niiden ajoradan (37) korkeuden säätömekanis-milla ja/tai painolastilla niin, että ajoradat (37) ovat säädettävissä olennaisesti maan (B) pinnan tai laiturin korkeudelle veden pinnan (W) vaihteluista huolimatta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ponttoonien (30) laituriin tai vastaavaan nähden vastakkaiset päät on yhdistetty ja sidottu toisiinsa erityisellä siteellä (31) , joka on avattavissa aluksen (10) ponttoonien (30a,30b) väliin (A) saattamista varten ja sieltä poissiirtämistä varten.
FI770075A 1977-01-11 1977-01-11 Foerfarande foer lastning och/eller lossning av ett torrlastfartyg FI60836C (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI770075A FI60836C (fi) 1977-01-11 1977-01-11 Foerfarande foer lastning och/eller lossning av ett torrlastfartyg
DE19772720506 DE2720506C3 (de) 1977-01-11 1977-05-06 Be- und Entladeanlage für Ladegüter von Schiffen
IN481/CAL/78A IN149700B (fi) 1977-01-11 1978-05-03
BE187866A BE867273A (fr) 1977-01-11 1978-05-19 Procede de chargement et/ou de dechargement d'un bateau transportant des marchandises seches

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI770075 1977-01-11
FI770075A FI60836C (fi) 1977-01-11 1977-01-11 Foerfarande foer lastning och/eller lossning av ett torrlastfartyg

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI770075A FI770075A (fi) 1978-07-12
FI60836B FI60836B (fi) 1981-12-31
FI60836C true FI60836C (fi) 1982-04-13

Family

ID=8510557

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI770075A FI60836C (fi) 1977-01-11 1977-01-11 Foerfarande foer lastning och/eller lossning av ett torrlastfartyg

Country Status (4)

Country Link
BE (1) BE867273A (fi)
DE (1) DE2720506C3 (fi)
FI (1) FI60836C (fi)
IN (1) IN149700B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4224829C2 (de) * 1992-07-27 1997-10-23 Sung Gwang Ahn Anordnung zum Entladen und gegebenenfalls Beladen von Güterwagen
DE4427345C2 (de) * 1994-08-02 2001-10-04 Krupp Foerdertechnik Gmbh Verfahren und Entladeeinrichtung zum Entladen von Schiffen
DE4429536C2 (de) * 1994-08-19 1999-01-14 Man Takraf Foerdertechnik Gmbh Stetigfördernder Schiffsentlader
CN114475966B (zh) * 2022-02-23 2024-02-09 海洋石油工程(青岛)有限公司 一种万吨级船体嵌套双口型浮筒滑道液压搭载新工艺

Also Published As

Publication number Publication date
FI770075A (fi) 1978-07-12
DE2720506C3 (de) 1980-04-03
BE867273A (fr) 1978-09-18
DE2720506B2 (de) 1979-07-26
IN149700B (fi) 1982-03-20
FI60836B (fi) 1981-12-31
DE2720506A1 (de) 1978-07-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6802684B2 (en) Container tranfer terminal system and method
US4043285A (en) Container ship
KR20020025090A (ko) 독립형 컨테이너 선박
CA1067446A (en) Method of loading and unloading heavy objects from a vessel and an equipment for carrying said method into effect
KR20000022367A (ko) 컨테이너 선박용 수송 수단
US5823715A (en) Rapidly deployed pier
FI60836C (fi) Foerfarande foer lastning och/eller lossning av ett torrlastfartyg
US4227846A (en) Method and apparatus for loading or unloading water vessels
CN114808660B (zh) 基于动力定位的近岸自航式快速搭接栈桥装置
US4106638A (en) Ship and shore load handling system with an asymmetrical shaped pontoon for supporting carriage cables
US3561617A (en) Means for the transportation of goods
GB1580757A (en) Method of and means for moving cargo on to or off a vessel
KR101166718B1 (ko) 개선된 레그 구조를 가지는 안정화된 컨테이너 크레인
US11795647B2 (en) Installation arrangement with jack-up rig and a barge and a method for setting up the installation arrangement
US6863484B2 (en) Catamaran transfer vessel
CA1088018A (en) Apparatus and method for transporting cargo between a water vessel and a quay
JPS6355479B2 (fi)
EP0970883A1 (en) Ship and method for the transport of containers and the like
FI78035C (fi) Foerfarande och anordning foer pao- och fraonlastning av varor.
FI81411B (fi) Metod foer behandling av laster i hamn och anordning foer tillaempning av metoden.
KR101166717B1 (ko) 컨테이너 크레인을 구비하는 이동항구
KR101113693B1 (ko) 부유식 하이브리드 이동항구
FI73398C (fi) Koerramp foer baot.
SU1052442A1 (ru) Транспортно-монтажное судно-катамаран
SU1052613A1 (ru) Причал

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VALMET OY