FI59964B - Foerfarande och anordning foer framstaellning av fyllda foerpackningsbehaollare - Google Patents

Foerfarande och anordning foer framstaellning av fyllda foerpackningsbehaollare Download PDF

Info

Publication number
FI59964B
FI59964B FI770253A FI770253A FI59964B FI 59964 B FI59964 B FI 59964B FI 770253 A FI770253 A FI 770253A FI 770253 A FI770253 A FI 770253A FI 59964 B FI59964 B FI 59964B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
shaping
base
lid
package
layer
Prior art date
Application number
FI770253A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI770253A (fi
FI59964C (fi
Inventor
Billy Ljungcrantz
Original Assignee
Tetra Pak Dev
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tetra Pak Dev filed Critical Tetra Pak Dev
Publication of FI770253A publication Critical patent/FI770253A/fi
Publication of FI59964B publication Critical patent/FI59964B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI59964C publication Critical patent/FI59964C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B43/00Forming, feeding, opening or setting-up containers or receptacles in association with packaging
    • B65B43/08Forming three-dimensional containers from sheet material
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B3/00Packaging plastic material, semiliquids, liquids or mixed solids and liquids, in individual containers or receptacles, e.g. bags, sacks, boxes, cartons, cans, or jars
    • B65B3/02Machines characterised by the incorporation of means for making the containers or receptacles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B3/00Packaging plastic material, semiliquids, liquids or mixed solids and liquids, in individual containers or receptacles, e.g. bags, sacks, boxes, cartons, cans, or jars
    • B65B3/02Machines characterised by the incorporation of means for making the containers or receptacles
    • B65B3/027Making containers from separate body and end-parts

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Making Paper Articles (AREA)
  • Closing Of Containers (AREA)
  • Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)

Description

M m)KUULUTUSJULKAISU ,-,,,. τ®Π» u '"i uTLAeoNiNessKKiFT oyytn
Sil ** '1! 1:1 ^ v ^ (51) Kv.ik?/int.ci,3 B 65 B 1/02, 3/02 SUOM I—FI N LAN D (21) ρ·*«*»ιι>·ι»«η«—λ»·μμλιρλ»* 770253 (22) HtkemitpUvi — AMdknlngMl·· 26.01.77 * * (23) Alkupiivt—GHtlgh«tad«g 26 01 77 (41) Tullut {ulklMkfi — Bllvlt offentllj pQ ηγ ηη
Patentti- }a r,U>twihallltut (+() »Μ». ,. knHJ.,bl«
Patent· och ragistaratyralsan Anrtlum uctafd eeh utl^krtft*n publlcarwS 31.07.8l (32)(33)(31) Wwtjr «uoftwu*—e*flrd prlorttM 27.01.76
Sveitsi-Schveiz(CH) 999/76 (71) Tetra Pak Developpement SA, 2, rue de la Paix, CH-1003 Lausanne, Sveitsi-Schweiz(CH) (72) Billy Ljungcrantz, Chatel-St. Denis, Sveitsi-Schweiz(CH) (7^) 0y Kolster At (5^) Menetelmä ja laitteisto täytettyjen pakkaussäiliöiden valmistamiseksi - Förfarande och anordning för framställning av fyllda förpackningshehällare
Keksinnön kohtaan» on menetelmä täytettyjen pekkaussäiliöiden valais-taalseksi taitettavasta materiaalista, joissa pakkaussäiliöisaä an lieriö-Kinan vaippa, pohja Ja kansi, jolloin aatariaall lieriömäistä vaippaa, pohjaa ja kantta varten tuodaan arlksaan ja pakkaussäiliö tlytätään pohjan sovit-tanissn jälkoan ja suljetaan kannalla.
Keksinnön erityinen, mtta ai suinkaan yksinomainen käyttöalue on aaitppakkausten valaistaalnan, jotka valaistataan ltsa laitteistolla hygieenisissä oloissa, täytetään ja suljetaan.
Tunnetuissa aenetelaissä ja koneissa. Joita tähän asti on käytetty lieriöaäisten kartonki- tai suovipakkausten valmistamiseen ja jotka vielä nykyään ovat käytössä, onnelta valaistus linjaa peräkkäin sovitettuja asemia, joille säiliöaihie tuodaan kuljotus järjestölain avulla jaksottaisesti, ffäaä tunnetut koneet ovat lukuisista käsittelyäseaista johtuen hyvin pitkiä ja vaativat sen vuoksi suhteellisen suuren tilan. Koska aateriaalisidokeet aikaansaadaan eniaaäkseen hitsaamalla (kauaasauaaaaalla), tarvitaan jokaisen hitsauksen jälkeen oaa jäähdytysaatka, alkä suurentaa huoaattavasti koneen kokonaispituutta. Myöskään ei näiden valaistuslinjassa työskentelevien 2 59964 koneiden yhteydessä jatkuva valmistus ole aahdolllnen ja hygieenisistä syistä toivottava Mekaanisen koneenosan ja työvyöhykkeen välinen tiivistys* jossa vyöhykkeessä säiliö motoillaan ja täytetään* ei ole toteutettavissa. Täytettävän tuotteen laadun arokaan voi kuitenkin olla ratkaiseva aerkitys sillä* ettei steriloitu täyttöaines tule.kosketukseen koneöljyn tai toanhiukkasten kanssa ja että ayös Mekaaninen koneenosa suojataan osittain ynpärille roiskuvalta täyttöalueelta.
Esillä olevan keksinnön tehtävänä on sen vuoksi saada aikaan nenetsinä ja laitteisto täytettyjen pakkaussäiliöiden valnistuniseksi* joilla el ole Mainittuja epäkohtia. Uuden nenetelnän ja siihen kuuluvan laitteiston tulee Mahdollistaa täytettyjen pakkaussäiliöiden jatkuva ja Mahdollisesti ayös jaksottainen valaistus suurella tuotantokapasiteetilla ja erittäin ahtaassa tilassa. Tänä saadaan aikaan keksinnön ansiosta siten* että kaikki vaadittavat työvaiheet* erityisesti lieriönälsen vaipan Muotoilu ja hitsaaainen sekä pohjan ja kannen sovittaminen,tapahtuvat pyörialsliikkeen aikana ja ainakin kahdessa erikorkuisessa kerroksessa, jolloin käsittely aloitetaan ensiksi pyörinieliikkeen aikana ensimmäisessä kerroksessa ja sälliöaihlo siirretään sen jälkeen toiseen kerrokseen ja täällä sitä pyöritetään sanan akselin ympäri ja käsitellään edelleen tai valailksi asti.
Tällöin on tarkoltuksennrokalsta* että lieriönälsen vaipan Muotoilu ja hitsaaainen sekä pohjan muotoilu ja sovittaminen tapahtuvat ensimmäisessä kerroksessa* kannen muotoilu ja sovlttaainen alapuolella olevassa kerroksessa.
Edullisesti pannaan täyttöaines välittömästi umnen sälliöaihion siirtymistä ensiaaäisestä kerroksesta alapuolella olevaan kerrokseen tai siirtymisen aikana, jossa ensimmäisessä kerroksessa pohja on sovitettu.
Tämän menetelmän suorittamiseksi toimivassa laitteistossa on joukko käslttelyasenia sekä kannatuselenenttejä sälliöaihion siirtämiseksi käsitte-lyasemalta toiselle ja työkaluja lieriömäisen vaipan muotoilemiseksi ja varustamiseksi pltkittäissaunalla ja pohjaa Muotoilun ja sovittamisen jälkeen täyttöalueella täyttämiseksi ja kannen Muotoilemiseksi ja sovittamiseksi palkalleen.
Tälle laitteistolle on keksinnön Mukaisesti tuxuraeoaaleta*että käslttelyasemat on sovitettu yhteisen* liikkunattoaan akselin ynpärille ainakin kahteen erlkorkulseen työkerrekseen ja kannatuselenentlt ja käsittelytyökalut ovat yhteistoiminnassa ohjausellalen kanssa* jotka pakottavat kalkki kanaatuoelOaentit pyörimään tai suorittamaan sarjan jaksottaisia osittaisia pyörintäliikkeitä Mainitun·, akselin yapäri ja kalkki käsittelytyökalut sanaan akseliin nähden ainakin osittaiseen pyörintäliikkeeseen kulloisenkin työtoi- menpiteen kulma-alueen verran.
3 59964
Kannatuselementit orat tällöin tarkoituksenmukaieesti ylemmässä työ-kerroksessa riippuvastl sovitettuja muotoilutuurala, Jotka on tehty lieriömäisen vaipan muotoa vastaaviksi Ja Jotka määrätyllä kulma-alueella ovat yhteistoiminnassa käytännöllieesti ottaen yhdensuuntaisesti mainitun akselin kanssa säiliöaihiolla kulkevan pitklttälssauman sovittamiseksi tarkoitetun laitteen kanssa.
Edullisesti on kannatuselementteinä useita käytännöllisesti katsoen kahteen samankeskelseen ympyrään sovitettuja, kulloinkin parittain yhteistoiminnassa olevia Ja nokkaohjattujen ohjaustankojen yläpälssä sijaitsevia pidike- Ja muotoilupäitä. Jotka on ohjaustankojen välityksellä laakeroitu pystysuunnassa edestakaisin liikkuviksi, jolloin ulomman piirin pidike- ja muotollupäät ovat lisäksi käännettävissä vastaavien ohjaustankojen pituusakselin ympäri.
Laitteiston käyttö tapahtuu tarkoituksenmukaisesti kahden mainitulle akselille vapaasti kiertyväätl laakeroidun ulkopuolelta hammastetun käyttö-pyörän avulla, joilla on laakeroitu toisaalta muotoilutuuraat ja toisaalta ohjaustangot, ja jotka molemmat käyttöpyörät siten pyöriessään ottavat mukaansa.
Alemman käyttöpyörän kanssa on edullisesti jäykästi yhdistetty sisäpuolelta hammastettu hammaskehä, joka käyttää hammaspyörän välityksellä epä-keskoa, josta on johdettu pitklttälssauman sovittamiseksi tarkoitetun laitteen ja pohjaa ja kantta varten tarkoitettujen esiläaaltysellmlen hellahteleva käyttö.
Mainittu laite pitklttälssauman sovittamiseksi on edelleen tarkoituksenmukaisesti kytketty tangoston välityksellä liikkumattoman nokkapyörän kanssa laitteen liikuttamiseksi sen heiluntaliikkeen aikana akselin ympäri säteen suunnassa jaksottaisesti anot o1lutuurnaa kohti.
Oheisessa piirustuksessa on havainnollistettu keksinnön kohteen yhtä suo ritus e s iaerkkiä.
Kuvio 1 on koneen kaavamainen,voimakkaasti yksinkertaistettu pysty-leikkaus, joka kone on tarkoitettu täytettyjen ja suljettujen, suuntals-särmlön muotoisten maitopakkausten valmistamiseen.
Kuvio 2 on saman koneen yksinkertaistettu perspektiivikuvanto.
Kavio 3 on yksinkertaistettu horleontaalllelkkaus kuvion viivaa III-II1 pitkin.
Kuvio 4 on koneen panostuslaitteen päällyskuvanto.
Kuvio 3 on lieriömäisen vaipan muotoilemiseksi tarkoitetun laitteen etukuvanto.
Kuvio 3a esittää nuoviaihiota, joka johdetaan kuvion 3 mukaiseen laitteeseen.
4 59964 kuvio 6 on kuviossa 5 «eitetyn laitteen kuvanto alhaaltapäin.
Kuviot 7-12 esittävät koneen muita rakenteellieia yksityiskohtia.
Kuvio 13 havainnollletaa toimintakaavion avulla menetelmän eri työ-toimenpiteitä.
Kuvio 1 «eittää koneen keskeisenä osana liikkumatonta, te. pyörimätöntä akselia 1· Tämän akselin 1 ympärille on kalkki työasemat sovitettu kahteen kerrokseen 1 ja II.
Moottori M käyttää edullisesti el-esltetyn välivaihteen avulla akselin 2 ja kahden hammaspyörän 3 j« 4 välityksellä mhta kehähammastuksella varustettua yhdessä pyörivää käyttöpyörää 3 ja 6, ylemmän käyttöpyörän 6 kanssa on välihylsyjen 7 välityksellä yhdistetty kannatuslevy 8, niin että pyöriessään käyttölevy 6 ottaa mukaansa kannatuslevyn 8. Kannatuslevyn 8 alaslvulle on kiinnitetty symmetrisesti levyä kehälle jaettuna kahdeksan muotoilutuur-naa 9» joiden ääriviivat vastaavat tarkalleen valmistettavien suunta!ssärmiön muotoisten pakkausten muotoa. Muotollutuurnat 9 pyörivät jatkuvasti ja menetelmän eri työvaiheet suoritetaan jatkuvan pyörimisen aikana. Yksittäisiin toimenpiteisiin ja niitä varten vaadittaviin laitteisiin syvennytään myöhemmin vielä perusteellisemmin.
Pohjalevylle 10 on sovitettu kaksi samankeskelstä, käytännöllisesti katsoen lieriömuotoista ohjauskäyrää 11 ja 12, joiden yläreunoilla on tietty ohjausprofilll. Kummankin ohjauskäyrän 11 ja vastaavasti 12 yläreunaan nojaa kuhunkin kahdeksan rullien 13 välityksellä sovitettua ohjaustankoa 14 ja vastaavasti 13 (katso myös kuvio 3). Laitteistossa on siis iäksi ryhmää käyrien käyttämiä tankoja 14 ja 13« jotka on viety käyttölevyn 3 j* tämän kanssa välihylsyjen 16 avtHa yhdistetyn kannatuslevyn 38 läpi. Moottorin M ollessa toimintaan kytkettynä kieltävät kaikki tangot 14 ja 13 akselin 1 ympäri ja suorittavat lisäksi ohjauskäyrien 11 ja 12 profiileja vastaavia pystysuuntaisia liikkeitä.
Yetojousien Z välityksellä pidetään rullat 13 jatkuvassa kosketuksessa ohjauskäyrien 11 ja 12 kanssa.
Sisemmän piirin jokainen ohjaustanko 13 kannattaa yläpäässään ylöspäin olevaa pohjamuotoilupäätä 17, joka toimii pohjan muotoilemiseksi edeltä muotoiltuun säiliön runkoon. TJlomaah piirin jokainen tanko 14 kannattaa yläpäässään alaspäin olevaa kannenmuotoilupäätä 18, joka toimii kannen muotoilemiseksi edeltä muotoiltuun ja jo pohjalla varustettuun ja täytettyyn säiliön runkoon.
Koneen muita rakenteellisia erikoisuuksia selitetään jäljempänä ymmärtämisen helpottamiseksi niiden kulloisenkin toiminnan yhteydessä. Seuraa siis valmistusmenetelmän kuvailu, jonka kuluessa koneen ei vielä selitettyihin rakenteellisiin tunnusmerkkeihin perehdytään vähitellen tarkemmin.
5 59964
Suuntaiseärmlön muotoisen aaltopakkauksan valmistamiseksi täytyy «siksi aikaansaada pakkauksen runko. Kuvion 4 mukaisesti puretaan esl-tuitettua rainaa 19 väreetorullalta 20 Ja ohjataan telaparln 21/22 kautta. Varsinainen ohjaustela 21 on poikkileikkaukseltaan säännöllinen kahdeksankul-aio, Jonka sivujen pituudet h on mitoitettu siten, että ohjaustelan 21 pyöriessä reuna 23 osuu auovlrainan Jollekin edeltä valmistetulle taitekohdalle. Yhdessä toimivien osien tarkka valmistaminen Ja tarkka säätö ennen valmistuksen alkamista ovat tässä yhteydessä luonnollisesti erittäin tärkeät. Purlstustelan 22 täytyy olla Joustavasti laakeroitu, Jotta se voi seurata pyörivän ohjaustelan 21 ääriviivaa.
Pyörivän veitsen 24 avulla, Joka on yhteistoiminnassa samoin pyörivän vastapidikkeen 23 kanssa, Jaetaan raina 19 sen Jälkeen osiin. Jotka vastaavat valmistettavan pakkauksen vaipan kehää hltsaustyöstövara E (3a) mukaanluettu na. Erotettu aihio, Jota nyt merkitään numerolla 26, viedään viitenumerolla 27 merkittyyn muotoilulaltteeseen, Jonka rakenne ilmenee kuvioista 5-8.
Aihio 26 on esitetty kuviossa 3*· Siinä on neljä talttovilvaa a, h, o Ja d, Jotka Jakavat sen valmiin suuntaissärnlön muotoisen pakkauksen neljäksi seinäosaksi A, B, C, D. Edelleen on aihiossa Jo mainittu limlttäisliltososa E, Johon sovitetaan pltkittälssauna.
Esillä olevan menetelmän etuna on, etteivät taittovilvat a, b Ja c ole välttämättömiä Ja ne täytyy sovittaa ainoastaan paksuun Ja vaikeasti muotoiltavaan materiaaliin.
Muotollulaitteessa 27« Jonka tehtävänä on suuntalssärmiön muotoisen pakkauksen vaipan muotoilu, on liikkumaton levy 28, Joka on varustettu kahdella kaarevalla pltklttälaraolla 29. Säihin pltklttäisrakolhln työntävät ylhäältäpäin kahden käytännöllisesti katsoen lieriönmuotoisen purlstustelan 31 ohjaustapit 30. Kuten alhaaltapäin nähty kuvion 6 mukainen kuvanto osoittaa, on molemmat ohjaustapit 30 kiinnitetty kahteen ohjausvarteen 32, Jotka voimat kääntyä nuolen suunnassa molempien liikkumattomien akselien 33 ympäri. Palautusjousl 34 vetää molemmat ohjaustapit 30 aina takaisin lähtöasemaansa kuvion 6 mukaisesti.
Molemmat puristustelat 31 on edullisesti laakeroitu klertyvästl molempien ohjausvarslen 32 vastaaviin pOTausreikiln. Jokainen puristustela 31 on kehältään varustettu kahdella toisistaan välin päässä sijaitsevalla puristusrenkaalla 33« Jotka ovat pehmeää, patjamalsta materiaali, esim. vastaavaa muovia Ja siten ne ovat tietyssä määrin Joustavia. Olisi kuitenkin myös ilman muuta mahdollista päällystää molempien telojen 31 koko lieriömäinen vaippa tällä Joustavalla materiaalilla.
Kannatuslevylle 8 on, kuten on Jo mainittu, kiinnitetty suuntalssär-aiön muotoinen muotoilutuuma 9 (kuvio 1). Tämä tuurna on esitetty erillisenä vielä kerran kuvioissa 7 Ja 8. Se kannattaa liikesuunnassa taaksepäin olevilla 6 59964 vaippapinnoillsan kuulaallakin kahta imnkuppia 36, jotka on tunnetulla tavalla valnletettu muovista ja puristettaessa imeytyvät kiinni tasaista seinämää vasten tyhjiön amodoetumisen vaikutuksesta.
Muotollulaitteen 27 eteen on sovitettu syrjälleen esitaltettu muovi-aihio 26 (vertaa kuviot 4 ja 5»)·
Laitetta käytettäessä liikkuu nuotollutuurna 9 yhdessä seitsemän muun anot ollut uuman kanssa akselin 1 ympäri ja kohtaa tällöin nuolen suunnassa (kuvio 6) muovlalhion 26 keskitaltteen. Muovlaihlo 26 asettuu siten muotoilu-tuuraan ympärille (vertaa kuvio 8), jolloin purlstustelat 31 jousen 34 välityksellä huolehtivat siitä, että auoviaihio asettuu auotoilutuuraan koko vaipan ympärille ja puristuu kylliksi erityisesti myös imukuppien 36 alueella. Molemmat purietusrenkaat 33 sijaitsevat tarkalleen imukuppien 36 korkeudella, joita puolestaan on muotoilutuurnassa 9 upotettu jonkin verran eivätkä ne siten voi haitata muotoilutoiaenpidettä. Kun auotoilutuurna 9 on ohittanut molemmat purlstustelat 31» se vie tarkalleen sijoitetun ja jo muotoillun, nyt vlitemerkinnällä 26' merkityn pakkauksen vaipan mukanaan.
Nyt on kysymyksessä pakkauksen vaipan vielä avonalsenpitkittälseauaan sulkemisen. Koska valitussa suoritueesimerklssä käytetään pakkausmateriaalina homogeenisella polystyreenllla molemmin puolin päällystettyä polyetyreenirai-naa, tapahtuu sauman muodostaminen edullisesti lämpökäsittelyn avulla, te. kuumasaumauksella tai hitsaamalla.
Pitkittäissauman aikaansaamiseksi käytetään kokonaisuudessaan viitenumerolla 37 (kuvio l) merkittyä laitetta. Tämän laitteen tulee suorittaa seuraavat liikkeet! - Sen täytyy seurata pyörintäliikettä tietyn kulman verran, - sen täytyy liikkua sätelttäisesti ulospäin pyörivää muotoilutuur-naa 9 kohti, - sen täytyy edelleen etääntyä jälleen muttollutuurnasta 9 ja lopuksi - kiertää jälleen takaisin lähtöasemaansa.
Tänä suhteellisen monimutkainen liikekulku aikaansaadaan esitetyllä koneella siten, että laite 37 suorittaa alemman käyttöpyörän 3 pyörimisestä johtuvaa edestakaista osittaista pyörintäliikettä, johon yhdistetään mainitut säteittäiset liikkeet, jotka puolestaan on johdettu käyttöpyörästä 6.
Kannatuslevylle 3β on kiinnitetty sisäpuolisella haamastuksella varustettu hamaaskehä 39» jonka kanssa liikkumaton hammaspyörä 40 on jatkuvasti lomituksessa. Liikkumaton akselille 1 kiinnitetty varsi 41a kannattaa akselia 41. Hammaspyörän 40 kanssa on yhdistetty akselin 41 välityksellä epäkes-ko 42, joka on yhteistoiminnassa heiluntavarran 44 pyörän 43 kanssa. Akselille 1 vapaasti kiertyvästi laakeroitu heiluntavarsl 44 suorittaa siten epäkeskon 42 muodon avulla määrättyä, jaksottaista heiluntaliikettä, joka siirretään pitkittäissauman hitsauslaitteeseen 37.
7 59964
Laitteen 37 jaksottainen säteittäisilike, joka aikaan·saa katunennuekiskon 33 asettumisen muotoilutuurnalle 9# tapahtuu ohjauskäyrän 46 välityksellä, joka pyörii kannatuslevyn 8 onkana ja jonka kehä on tehty tähdenouotoiseksi tarvittavine ohjausnokkineen. Sulia 47» joka ei-esitetyn jousen avulla pidetään jatkuvasti ohjauskäyrän 46 kehällä* siirtää jaksottaisen heiluntaliikkeen tangoston 48 välityksellä kuuoennuskiskolle 45*
Pitkittäiseaumanhitsauslaitteen 37 yksityiskohdat esitetään kuvioissa 9 ja 10* jolloin kuvio 9 on laitteen yksinkertaistettu päällyskuvanto* kuvio 10 laitteen perspektiivinen esitys·
Ohjauskäyrästä 46 siirretään jaksottainen heiluntaliike vivulle 48*
Jonka päätyoealle on sovitettu rulla 47· Vipu 48 on yhdistetty jäykästi akselin 49 välityksellä vipuparin 30 kanssa, jonka etupäähän on nivelletty kuuaennusklskoa 45 hamuttava kehys 31· Tähän kehykseen 31 tarttuu kaksi ohja-usvartta 51» joiden toiset päätyosat on nivoityvästi laakeroitu jatkuvasti edestakaisin liikkuvaan heiluntavarteen 44·
Thden ainoan ohjauskäyrän 46 asemesta voidaan aina tarpeen Ja kuumennusklskon 45 toivotun liikkeen Moninaisuuden aukean käyttää ayös useaapia yhtelstoiainnassa olevia ohjauskäyriä. Tällä tavalla voitaisiin erityisesti aLkaansaada* että kuuaennusklskon 45 kärki loittonee llaittäisliitososan E kuuaentaalsen jälkeen siitä sitä muovaamatta.
Kuviossa 9 on yhtenäisellä viivalla esitetty laitteen 37 käyttöasen-to* plstekatkoviivalla odotusasento.
Välittömästi pakkauksen vaipan pltkittälssauaan eslkuuaentaaisen jälkeen täytyy kuumennettu llmlttäisosa E puristaa lyhytaikaisesti siihen rajoittuvaa pakkauksen aluetta vasten* Tämä tapahtuu purlstuslistan 35 (kuvio l) avulla* joka pyörii vastaavan muotoilut uuman 9 mukana* ohjataan määrätyllä hetkellä muotoilutuurnaa kohti ja tietyn ajan kuluttua vedetään jälleen takaisin. Tämä purlstuslistan ohjaus lähtee nokkapyörästä 34 (kuvio 1)* joka on kiinnitetty 1iikkunattomastl akselille 1. Kannatuslevyn 8 pyöriessä kiertää tämän mukana myös purlstuslistan 53 kanssa yhdistetty tangosto 55, jonka yläp|ä-hän on sovitettu nokkapyörällä 54 kulkeva rulla 56.
Täten on pakkauksen vaipan pitkittäissauma hitsattu ja määrätyn jäähdjtysajan jälleen tulee sovittaa pakkauksen pohja· Pohjan sovittaminen tapahtuu jo mainittujen pohjannuotoilupäiden 17 avulla, jolloin kuitenkin ensiksi täytyy leikattu pohja tuoda muotoilupäälle 17· Tätä tarkoitusta varten kehitetty laite esitetään kuviossa 11.
Varastorullalta tulevaa rainaa 57 kuljetetaan edelleen kahden kuljetus-telan 58 avulla nuolen suunnassa jaksottaisesti ja se jaetaan veitsellä 59 neliömäisiksi pohja-aihioiksi 57'· Pohja-aihiot 57' siirtyvät sen jälkeen edelleen mielen suunnassa Ja pääsevät siten luovutuspään 60 alle* joka on 59964 liitosayeän $1 välityksellä yhdistetty tyhjiölähteeseen ja alasivultaan varastettu porausrei'111& 62. luovutuspää on edelleen laakeroitu niveltyvästi kul-aassa a kääntyvään käänt övart een 63. Sen jälkeen kun luovutuspää 60 on tarttunut pohja-aihioon 57'» ae laskeutuu koneen työtahdissa ja pitKa siten valmiina pohja-aihiota, jonka eteenpäin kulkevan pohjannuotoilupään 17 (nuoli 64) lievästi kohotettu takareuna K vetää pois ja vie mukanaan. Muotoilupää 17 on liitetty nysän 63 välityksellä tyhjlölähteeseen ja ottaa varmasti pohja-aihion 37' mukaansa, kuviossa 11 on pietekatkoviivoln esitetty laitteen polsottoasento, jossa pohjanmuotoilupää 17 ottaa haltuunsa pohja-aihion 37'·
Sen jälkeen kun kyseinen pohjanmuotoilupää 17 - kaikki tästä sanottu pätee luonnollisesti myös muihin pohjanmuotoilupäihin - on kuormitettu pohja-aihioilla 37'» se joutuu jatkuvasti pyöriessään kuumennuskojeen 66 vaikutusalueelle, joka koje on kiinnitetty kannatusvarteen 67, joka heiluu heiluntavarren 44 kanssa jaksottaisesti akselin 1 ympärillä. KuumennuskoJe 66 saattaa pohjanmnotoilupäätä 17 siten sen tiellä kahden aseman välillä ja kuumentaa tällöin pohja-aihiota, kunnes sen termoplastinen peitekerros on pehmennyt. Sen jälkeen kun kannatusvarsl 67 on siirtänyt kuumennuskojeen 66 takaisin seuraavan pohjannuotoilupään luo, nostotaan pohjanmnotoilupäätä 17 ohjaus-käyrän 12 vastaavan muotoilun ansiosta tangon 13 välityksellä ja se puristaa tällöin pohja-aihion pakkauksen vaipan alaosan päälle. Kuten kuvio 11 esittää, on pohjanmuotoilupää 17 varustettu pakkauksen poikkileikkausta vastaavalla syvennyksellä 17«· Pohja puristuu sen vuoksi tiiviisti pakkauksen vaippaa vasten ja pehmennyt termoplastinen peitekerros muodostaa tiiviin liitoksen. Pohjannuotoilupään 17 syvennykseen 17* voi olla sovitettu liikkuvia muotoilu-reunoja, jotka edistävät tunnetulla tavalla pohjan suorakulmaista muotoilua.
Pohjanmuotoilupää 17 liikkuu nyt alaspäin, jolloin se imutehonsa vaikutuksesta vetää pakkaueaihion tuumalta 9· Tällöin pakkaus täytetään täyttö-aineella, tässä esillä olevassa esimerkissä maidolla, ylhäältäpäin nuolen P suunnassa tuurnan 9 porausreiän läpi. Tämä täyttötapahtuman ohjaus koneen työtahdista riippuvaisesti on tuttu ammattimiehelle eikä sitä een vuoksi tarvitse selittää. Samanaikaisesti täyttöaineella täyttämisen kanssa tapahtuu pakkaueaihion siirtyminen kerroksesta I kerrokseen II, jossa loput työvaiheet tapahtuvat.
Täytetty pakkaus täytyy nyt vielä varustaa kannella. Kannen tuominen sekä esikuumennus ja sovittaminen tapahtuvat samoin kuin pakkauksen pohjan yhteydessä · Jaksottaisesti kannenmuotoiluasemalle saapuvat kaneiaihiot luovutetaan jatkuvasti pyöriville kannenmuotollupäille 18 (kuvio 1) ja nämä pitävät niitä imutehon avulla. Esikuumennus tapahtuu myös tässä tapauksessa kuumennuskojoella 68, joka on kiinnitetty heiluvaan kannatusvarteen 69· Hei- .1 , 59964 luntaliike on johdettu epäkeskosta 42, katon kannatusvarren 67 yhteydessä.
Tänä heiluntaliike on sovitettu siten, että kuumennuskoje saattaa kierroksen murto-osan ajan kannenmuvtollupäätä 16 ja pehmentää tällöin kansi-aihion termoplastisen kerroksen. Sen jälkeen heilahtaa kuuaennuskoje takaisin lähtöasantoonsa ja kannenmuotoilupää liikkuu ohjauskäyrän 11 ja ei-esitetty-jen jousien vaikutuksen alaisena alaspäin. Tällöin kansi samanaikaisesti muotoillaan ja painetaan pakkauksen rungon ulkoseinää vasten niin että se tulee hitsatuksi tiiviisti tähän kiinni.
Kantta paikalleen asetettaessa ja muotoiltaessa on tosin otettava huomioon - vastakohtana pohjan selitetylle sovittamiselle -, ettei pakkausai-hiota nyt enää ole sisältäpäin tuettu jäykän tuuman avulla. Täytettyä pakkausta täytyy sen vuoksi kannenmuotoilupäätä 16 päälle asetettaessa tukea sivulta. Tämä voi tapahtua esim. kuviossa 12 kaavamaisesti esitetyn laitteen avulla.
Akselille 1 on kiinnitetty liikkumaton nokkapyörä ^0 (kuviot 1 ja 12). Kannatuslevyn 38 ja käyttöpyörän 3 läpi viety tanko 72, joka siten kiertää jatkuvasti, on varustettu alapäästään rullalla 71t joka pidetään el-esltetyn jousen avulla jatkuvasti kosketuksessa nokkapyörän 70 profiloidun kehäplnnan kanssa. Tangon 72 ylempään, ulospäin taivutettuun päähän on sovitettu tuki-leuka 73» jonka tarkka ääriviiva on havaittavissa kuviosta 12. Tukileuassa 73 on molemmin puolin suorakulmaisen pakkauksen reunan mukaan sovitettu lovi 74» niinettä pakkaukseen 73 voidaan luotettavasti tarttua kahden vierekkäisen tukileuan 73 avulla. Koska jokaisessa tukileuassa 73 on kaksi lovea 74» voidaan niitä kääntää ohjauskäyrän 70 vastaavan muotoilun avulla sellaisessa kulmassa, että jokainen yksittäinen tukileuka on vaihdellen yhteistoiminnassa kummankin viereisen tukileuan kanssa. Kaikkiaan kahdeksalla käsittelyasemalla kerroksessa II t dl aan sen vuoksi toimeen ainoastaan kahdeksalla tukileualla, jotka ovat käännettävissä keskimääräisestä asemastaan molemmille sivuille käyttöasentoon.
Syt pakkaus on valmis ja se tulee vielä siirtää pois ympyränmuotoiselta käsittelyradalta. Tätä tarkoitusta varten on kahdeksan ulkopuolella olevaa tankoa 14 sovitettu kiertyvästi omien pystyakseleidenaa ympärille, niin että ne voidaan sopivalla hetkellä kääntää ulos ja pakkaus voidaan luovuttaa valmiina olevalle kuljetusnauhalle 76 esim. pelkästään katkaisemalla imuteho tai lyhyen paineilmalmpulssin avulla.
Tankojen 14 käyttämiseksi on akselille 1 kiinnitetty vielä eräs liikkumaton nokkapyörä 77 (kuvio 1). Jatkuvasti kiertävälle käyttöpyörälle 3 kiinnitetty Ja alaspäin suuntautuva sauva 76 kannattaa alapäässään vapaasti kiertyvää koteloa 79» Jolle on sovitettu kaksi säteittäisesti ulospäin suuntautuvaa vipua 80 Ja 61. Toinen vipu 80 on yhdistetty niveltyvästi ohjausvarteen 82, joka puolestaan tarttuu tankoon 14 kiinnitettyyn kääntötappiin 83.
10 59964
Toinen vipu kannattaa rallaa 81' joka ei-esitetyn jousen avulla pidetään nokkapyörän 77 kahäpinnalla ja joka siten vierii tällä. Nokkapyörän 77 vastaavalla snotoilulla voidaan siten saada aikaan, että koteloa 79 pyöritetään ja sen pyörimisliike siirretään tangolle 14* Jokainen kahdeksasta tangosta 14 on varustettu sellaisella kiertomskaniemillä 80 - 83. Jottei ^.tankojen 14 hetkellinen kiertoliike siirry rallille 13» on tangot 14 tehty ainakin alaosastaan putkinaisiksi, jolloin tähän osaan työntyy alhaaltapäin teleskooppimai-nen putki 14·» jonka alaosaan ralla 13 on kiinnitetty.
Pakkauksen 73 luovuttamisella kaljetusnauhalle 76 on valmistusjakso päätetty. Ohjaustanko 14 käännetään kannenmuotoilupään 18 kanssa takaisin sisäänpäin ja se on valmiina seuraavan kannen muotoilua varten.
Vaikka edellä olevassa selityksessä kulloinkin selitettiin ainoastaan yhtä työelintä, esim. kannenmuotoilupäätä 18, niin on luonnollisesti otettava huomioon, että koneessa on sellaisia työelimiä mielivaltainen lukumäärä, esim. kahdeksan, jotka jatkuvan kiertoliikkeen aikana kulkevat käsittelyase-nalta toiselle ja suorittavat tällöin tehtävänsä. "Käslttelyasemalla" el ole tämän johdosta ymmärrettävä vain konkreettisia laitteita, vaan pikemminkin kulma-alueita joilla tiettyä osatoimintaa suoritetaan.
Selvyyden vuoksi viitattakoon yhteenvetona siihen, että selitetyssä koneessa voidaan erottaa kolme liikejärjestelmää! alempi, käyttöpyörästä 3 lähtevä pyörintäjärjestelmä, josta on johdettu sen omien pystyakselien ympäri heilahtelevlen urootoilupäiden 17, 18 ja tukileukojen 73 pyöriminen) - ylempi, käyttöpyörästä 6 lähtevä pyörintäjärjestelmä, josta on johdettu muotoilut uurnien 9, puristusklskojen 33 ja ohjauskäyrän 46 pyöriminen sekä (nokkapyörän 34 j· rullan 36 välityksellä) puristusklskojen 33 edestakainen liike ja - heilahteleva järjestelmä, jota käyttää alempi käyttöpyörä hammaske-hän 39« epäkeskon 42 ja heiluntavarren 44 välityksellä ja josta on johdettu pitkittäissauman sovittamiseksi tarkoitetun laitteen 37 ja esikuumennuselimien 66/68 heiluntaliike (edestakainen osittainen kiertoliike).
Kuvion 13 yhteydessä luonnehditaan valmistusmenetelmää lyhyesti päätoiminnoiltaan, jolloin yksittäisiä työasemia on merkitty numeroilla 1-8i
Työkierron I
Asema Kenetelmävaihe 1 vaipan muotoilu tuumalla 2 vaipan pitkittäissauman hitsaus 3 pitkittäissauman hitsauskohdan puristaminen ja sen jäähdyttäminen 4 pohja-aihion siirtäminen pohjanmuotoilupäälle 17 luovutuspään 60 välityksellä (kuvio li), pitkittäissauman hitsauskohden lisä-jäähdyttäminen u 59964
Asema Menet elnävaihe 5 Pohja-aihion kuumentaminen ja pitkittäissauman hiteauskohdan edelleen jäähdytt Seinen 6 pohjan motolla ja erittäminen 7 pakkausaihion vetäminen pois tuumalta ja täyttöaineen F täyttäminen tuuraan läpi, pohjan hiteauskohdan jäähdyttäminen, siirtyminen kerrokseen II, Θ kansiaihion siirtäminen kannenmnotoilupäälle, pohjan hiteauskohdan edelleen jäähdyttäminen
Tvökerros II
1 kansiaihion kuumentaminen 2 kannen autoilu ja sovittaminen, kannen hiteauskohdan jäähdyttäminen 3 pakkauksen poistaminen pohjanauotoilapäältä, kannen hiteauskohdan lisäjäähdyttäminen 4 kannenauotoilupään kääntäminen ulospäin pakkauksen kanssa, pohja-aihion siirtäminen pohjanmuotoilupäälle 17 luovutuspään 60 avulla kannen hiteauskohdan edelleen jäähdyttäminen 3 kannen hiteauskohdan jäähdyttäminen edelleen 6 pakkauksen luovuttaminen kuljetusnauhalle 76, kannen hiteauskohdan edelleen jäähdyttäminen 7 pakkausaihion siirtäminen kerroksesta I kerrokseen II, täyttö- tapahtuman (maito) aloittaminen muotollutuuraien läpi, kannen hiteauskohdan edelleen jäähdyttäminen Θ jäljellä olevan täyttöaineen sovittaminen.
Menetelmä voidaan automatisoida täysin ja se tarjoaa jokaisen hiteauksen jälkeen riittävästi aikaa hltsauskohdan jäähdyttämiseksi tarvitsematta tätä varten suunnitella erityistä paikkaa tai aikaa.
Yksittäisten käsittelyvaiheiden suorittamiseksi vaadittavat elimet voidaan jakaa havainnollisuuden vuoksi kanaatuselementteihin ja käsittely-työkaluihln ja vastaavasti molempien yhdistelmään. Tällöin on otettava huomioon: - että muotolluttturnat 9 ovat sekä kannatuselementtejä että myös käsittelytyökaluja, koska ne toimivat pakkauksen vaipan muotoilemiseksi ja samalla kannattavat sitä, - että koneen akselin ympäri pyörivät sekä luo ja poispäin liikutettavat auotollupäät ovat sekä kannatuselementtejä että myös käsittelytyökaluja, koska ne aikaansaavat pakkausaihion siirron ja vastaavat pohjan ja kannen muotoilusta, - puhtaasti käsittelytyökaluja ovat erityisesti laite 37 pitkittäissauman hitsaamiseksi, laitteet 66/68 kannen ja pohjan kuumentamiseksi, laite 73 täytetyn pakkauksen tukemiseksi kantta sovitettaessa, - puhtaita kannatuselementtejä ei laitteistossa ole.
t 12 5 99 6 4
Selityksessä ja patentti vaatimukei88a käytetty ilmaisu "lieriömäinen vaippa" tarkoittaa suoraa onttoa kappalattaf jolla on mielivaltainen, esia. yapyränauotoinen, neliömäinen tai suorakulnion muotoinen poikkileikkaus.
Pakkauksen valmistamiseksi käytetään edullisesti päällystettyä materiaalia, jonka peruskerros on venytettyä polystyreeniä ja se on päällystetty molemmin puolin homogeenisella polystyreenilla.
Selitetty kone soveltuu luonnollisesti paitsi nesteiden pakkaamiseen, ayle kaikenlaisia kiinteitä kappaleita, kuten esim. pulverimaisia aineita, rakeita sekä suurempia kiinteitä kappaleita, kuten keksejä jne. varten.
Hitsaustoimenpiteet (pitkittäissauman, pohjan ja kannen es Hämmentäminen) suoritetaan edullisesti sähköisesti, mutta kuitenkin voidaan käyttää myös muuta hitsaustapaa, esim. kuumallaan avulla suoritettavaa. Homogeenisen polystyreenin sulamispiste on noin 140°C, joten suhteellisen paksun materiaalin lyhytaikaista kuumentamista varten on kuumennuslämpötila 320 - 360°C tarkoituksenmukainen.
Esitetty ja kuvattu kone on nähtävä ainoastaan yhtenä lukuisista mahdollisista muunnelmista, jolta ammattimies voi muunnella monella tapaa.
Esitetty suoritusmuoto esittää kahta kuumennuskojetta 66, Jotka on siirretty 160° toisiinsa nähden. Vastaavien eslkuumennusasemien lukumäärän mukaisesti tulee kulloinkin luonnollisesti kysymykseen jokin muu kulma, joka on 360° , jolloin n on käytettyjen eslkuumennusasemien lukumäärä, n Tässä yhteydessä käytetyn ilaais un "pyörintäliike" tulee käsittää myös sellaiset kiertoliikkeet, jotka eivät tapahtu matemaattisesti tarkassa ympyrässä. Häaä kiertoliikkeet voivat tapahtua jatkuvasti tai jaksottaisesti, jolloin jaksottaista pyörimisliikettä voidaan käyttää erityisesti ei-neste-mäisen täyttöalueen yhteydessä.

Claims (21)

1. NanatalaK täytettyjen pakkaussälllöiden valmistamiseksi taltattavasta materiaalista, jotka pakkaussälllöt käsittävät lieriömäisen vaipan, pohjan ja kannan, jolloin aatarlaali lieriömäistä vaippaa, pohjaa ja kantta varton tuodaan arlkoaon ja pakkaussäiliö täytetään pohjan sovittamisen Jälkeen ja auljataan kannalla, tunnetta siltä, että kalkki vaadittavat työvaiheet f arltyisastl lieriömäisen vaipan anotolla ja hitsaamlnen sekä pohjan ja kannan sovittaminen tapahtuvat pyörintäliikkeen aikana ja vähintään kah-daeea arlkorkuieaeea karrokeaeoa, jolloin käsittely aloitetaan aneiksi pyörimisen aikana yhdessä kerroksessa ja sälliOaihlo siirretään sitten toiseen kerrokseen ja täällä sitä pyöritetään sanan akselin ynpäri ja käsitellään edelleen tai valuiikei asti.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nenetelaä, tunnettu siltä, että lieriömäisen vaipan muotoilu ja hitsaamlnen sekä pohjan muotoilu ja sovittaminen tapahtuvat ensimmäisessä kerroksessa (i), kannen muotoilu ja sovittaminen alapuolella olevassa kerroksessa (II).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että täyttöalue täytetään välittömästi ennen pakkausaihion siirtymistä kerroksesta, jossa pohja on sovitettu, alapuolella olevaan kerrokseen tai siirtymisen yhteydessä.
4· Patenttivaatimuksen 1 mukainen nenetelaä, jolloin lähtömateriaali säiliön valmistamiseksi on joko temeplaotla tai siinä on termoplastinen päällys ja pohja ja kansi esikuunennetaan ja sovitetaan sen jälkeen lieriömäisen vaipan mukaan, tunnettu siltä, että välineet pltkittälssaunan sovittamiseksi lieriömäiselle vaipalle sekä pohjan ja kannen esikuumentamlsek-si viedään pyörivälle oälliöalhlolle määrätyssä kiertokulaassa ja palautetaan sen jälkeen nopeasti takaisin lähtöasentoonsa.
5« Jonkin edellä Olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu pyörintäliike on pystysuoran akselin ympäri tapahtuva kiertoliike ja säillöaihiota kierretään toisessa kerroksessa jälleen samalla kierrosluvulla ja käsitellään edelleen ja vastaavasti valmiiksi asti.
6. Laitteisto patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän suorittamiseksi, joka laitteisto käsittää joukon käslttelyasomia sekä kannatuselementtejä sälliöaihion kuljettamiseksi käsittelyasemalta toiselle ja työkaluja lieriömäisen vaipan muotoilemiseksi ja varustamiseksi pltklttälssaumalla sekä pohjan muotoilun ja sovittamisen jälkeen täyttöalueella täyttämiseksi ja kannen muotoilemiseksi ja sovittamiseksi paikalleen, tunnettu siitä, että käsltelyasemat on sovitettu yhteisen, liikkumattoman akselin (l) ympärille vähintään kahteen erlkorkuiseen työkerrokseen (i/ll) ja kannatuselemen- i4 599 6 4 tit ja käsittelytyökalut ovat yhteistoiminnassa ohjauselimien kanssa, jotka pakottavat kaikki kannatuselamentit suorittamaan pyörintäliikettä tai sarjan jaksottaisia osittaisia pyörintäliikkeitä mainitun akselin (l) ympärillä ja kaikki käsittelytyökalut samaan akseliin nähden ainakin osittaiseen pyörin -täliikkeeseen niiden kulloisenkin työtolmenpiteen kulma-alueen verran.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että kannatuselement it ovat ylempään työkerrokseen riippuvaati sovitettuja muotollutuumia (9)* jotka on tehty lieriömäisen vaipan muotoa vastaaviksi ja jotka määrätyn kulma-alueen verran ovat yhteistoiminnassa käytännöllisesti ottaen mainitun akselin kanssa yhdensuuntaisesti säiliöaihiolla kulkevan fltkittälssauaan sovittamiseksi tarkoitetun laitteen (49) kanssa.
8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laitteisto, tunnettu siltä, että kanmatuselementlt käsittävät useita käytännöllisesti katsoen kahteen samankeskeiseen ympyrään sovitettuja, kulloinkin parlttain yhteistoiminnassa olevia ja nokkaohjattujen ohjaustankojen (14, 19) yläpäissä sijaitsevia pidike- ja muotoilupäitä (17, 18), jotka on ohjaustankojen (14, 19) välityksellä laakeroitu pystysuunnassa edestakaisin liikkuviksi, jolloin ulomman piirinpidlke- ja muotoilupäät (18) ovat lisäksi käännettävissä vastaavien ohjaustankojen (14) pituusakselin ympäri.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laitteisto, tunnett u siitä, että ulomman piirin ohjaustangot (14) ovat tangoston (80, 81, 82) välityksellä vaikutusyhteydessä liikkumattoman nokkapyörän (77) kanssa.
10. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laitteisto, tunnett u siitä, että mainitulle akselille (l), muotoilutuurnien (9) alapuolelle on sovitettu kaksi edestakaisin heilahtsievästi määrätyssä kulmassa käytettyä ja heiluntavarsiin (67, 69) kiinnitettyä esikuumennuselintä (66, 68) pohjaa j a kantta varten, jotka on siirretty toisiinsa nähden kulman verran, joka on arvon 360° kokonaislukuinen kerrannainen, jolloin n on vastaavien käsitti telyasemien lukumäärä.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laitteisto, tunnettu siltä, että siinä on kaksi 180° toisiinsa nähden siirrettyä heiluntaelintä (67,69).
12. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laitteisto, tunnettu siltä, että ohjaustankojen (14* 19) ohjauskäyrät ovat kahden samankeskisen renkaan (11,12) otsapintoja, joiden ylemmät, ohjausproflllln omaavat reuna-pinnat muodostavat vierimispinnat ohjaustankoihin (14, 19) sovitettuja pyöriä (13) varten, jotka on kuormitettu ohjauskäyriin nähden.
13· Patenttivaatimuksen 7 mukainen laitteisto, tunnettu siltä, että syöttöjohdot (17) täyttöalueitta varten on sovitettu mainittuihin auotoilutuumiin (9). 15 5 ^ t> 4
13 59964 Patenttivaatlaakeat t
14. Pat ant 1i vaat laakson 6 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että laitteiston käyttö tapahtuutehden mainitulle akselille (l) vapaasti kiertyvästi laakeroidun ulkopuolelta hammastetun kattopyörän (5,6) avulla, joille on laakeroitu toisaalta muotoilutuumat (9) Ja toisaa-ta ohjaustangot (14, 15) ja jotka molemmat kattopyörät siten pyöriessään ottavat mukaansa.
15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että alemman käyttöpyörän (5) kanssa on yhdistetty jäykästi sisäpuolelta hammastettu hammaskehä (39), joka hammaspyörän (40) välityksellä käyttää epä-keskoa (42), josta on johdettu pitkittäissauman sovittamiseksi tarkoitetun laitteen (37) ja pohjaa ja kantta varten olevien eslkuumennuselimlen (66,68) heilahteleva käyttö (44).
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että laite (37) pitkittäissauman sovittamiseksi on edelleen kytketty tangoston (4β) välityksellä liikkumattoman nokkapyörän (36) kanssa laitteen liikuttamiseksi akselin (l) ympäri tapahtuvan heilumisliikkeensä aikana säteen suunnassa jaksottaisesti muotoilutuurnaa (9) kohti·
17* Jonkin patenttivaatimuksien 8 - 16 mukainen laitteisto, tunnettu siltä, että täytetyn pakkauksen tukemiseksi kantta sovitettaessa on laitteistossa tukileukoja (73), jotka liikkumattoman ohjauskäyrän (70) avulla voidaan kääntää pakkausta kohti t?ai siitä pois.
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että jokaisessa tukileuassa (73) on lahdella toisiaan vastapäätä olevalla sivulla tuettavan pakkauksen profiili sitä tarkoitusta varten, että jokainen tukileuka (73) voi olla yhteistoiminnassa molempien viereisten leukojen kanssa.
19* Patenttivaatimuksen 6 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että lieriömäisen pakkauksen vaipan muotoilemiseksi on muotoilutuurnan (9) tielle sovitettu kaksi puristustelaa (31), Joita joustava väline (34) pyrkii vetämään toisiaan kohti ja että muotoilutuurnaan (9) on sovitettu lmukuppeja (36) esimuotoillun pakkauksen vaipan kiinni pitämiseksi tuurnan kehällä.
20. Patenttivaatimuksen 19 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että puristustelat (31) on varustettu ainakin muotoilutuurnan (9) lmufcupplen (36) tasoalueella taipuisalla päällyksellä (35).
21. Patenttivaatimuksen 6 tai jonkin patenttivaatimuksien 8-20 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että se käsittää laitteen pohjata! kansiaihion siirtämiseksi vastaavalle muotoilupäälle (17,18), jossa laitteessa on tyhjiöläbtesseen liitetty ja imuaukoilla (62) varustettu luo- vutuepää (60), joka on sovitettu muotoilupään (17,18) liikeradalle siten, että muotoilupään takareuna (&) voi vetää pois pohja- tai kansiaihion. 16 59964 Patentkravj
FI770253A 1976-01-27 1977-01-26 Foerfarande och anordning foer framstaellning av fyllda foerpackningsbehaollare FI59964C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH99976 1976-01-27
CH99976A CH610258A5 (fi) 1976-01-27 1976-01-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI770253A FI770253A (fi) 1977-07-28
FI59964B true FI59964B (fi) 1981-07-31
FI59964C FI59964C (fi) 1981-11-10

Family

ID=4200084

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI770253A FI59964C (fi) 1976-01-27 1977-01-26 Foerfarande och anordning foer framstaellning av fyllda foerpackningsbehaollare

Country Status (27)

Country Link
US (1) US4094124A (fi)
JP (1) JPS6042085B2 (fi)
AR (1) AR212870A1 (fi)
AT (1) AT355506B (fi)
AU (1) AU504638B2 (fi)
BE (1) BE850775A (fi)
BR (1) BR7700480A (fi)
CA (1) CA1046817A (fi)
CH (1) CH610258A5 (fi)
CS (1) CS191186B2 (fi)
DD (1) DD127921A5 (fi)
DE (1) DE2702928C2 (fi)
DK (1) DK146999C (fi)
ES (1) ES455354A1 (fi)
FI (1) FI59964C (fi)
FR (1) FR2339532A1 (fi)
GB (1) GB1561181A (fi)
IE (1) IE44215B1 (fi)
IN (1) IN147192B (fi)
IT (1) IT1077297B (fi)
MX (1) MX143337A (fi)
NL (1) NL185712B (fi)
NO (1) NO145653C (fi)
PT (1) PT66115B (fi)
SE (1) SE430407B (fi)
SU (1) SU843719A3 (fi)
ZA (1) ZA77483B (fi)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4229929A (en) * 1978-06-05 1980-10-28 Leslie Vajtay Thermoplastic container
SE431186B (sv) * 1982-08-17 1984-01-23 Tetra Pak Int Fyllare vid forpackningsmaskiner
JPS6015140A (ja) * 1983-07-08 1985-01-25 凸版印刷株式会社 角筒状容器の製造方法
JPS6015141A (ja) * 1983-07-08 1985-01-25 凸版印刷株式会社 角筒状容器の製造方法
DE3606280A1 (de) * 1986-02-27 1987-09-03 Altstaedter Verpack Vertrieb Verschliessvorrichtung fuer eine spritzeinrichtung
SE458030B (sv) * 1986-04-18 1989-02-20 Tetra Pak Ab Anordning vid foerpackningsmaskin
CH672620A5 (fi) * 1986-10-14 1989-12-15 Billy Ljungcrantz
DE3712717A1 (de) * 1987-04-14 1988-11-03 Schmermund Maschf Alfred Bodenfaltungspacker
JPH01283050A (ja) * 1988-05-07 1989-11-14 Daifuku Co Ltd リニアモーターの一次側本体製造方法
DE3911732A1 (de) * 1989-04-11 1990-10-31 Kvm Kontroll Verpackungsmasch Vorrichtung zur abpackung von gruppierten einzelpackungen
DE4313325C2 (de) * 1993-04-23 2000-01-13 Tetra Pak Gmbh Vorrichtung zum Füllen und Verschließen von Packungen
SE511170C2 (sv) 1997-01-29 1999-08-16 Tetra Laval Holdings & Finance Sätt att hantera, fylla och försluta förpackningsbehållare
SE509815C2 (sv) * 1997-07-01 1999-03-08 Akerlund & Rausing Ab Förpackningsmaskin
SE517051C2 (sv) 1999-12-10 2002-04-09 Tetra Laval Holdings & Finance Kontinuerlig anordning vid en distributionsutrustning
ES2209799T3 (es) * 2000-07-03 2004-07-01 TETRA LAVAL HOLDINGS & FINANCE S.A. Maquina de envasar para producir continuamente envases obturados de un producto alimenticio vertible y que esta provisto de celulas fotoelectricas programables.
BR0007387A (pt) * 2000-08-17 2002-03-26 Multibras Eletrodomesticos Sa Equipamento para enchimento e fechamento de filtro secador de sistema de refrigeração
US7690554B2 (en) * 2005-02-14 2010-04-06 Graphic Packaging International, Inc. Anti-sifting polygonal carton and methods of assembly
US7731080B2 (en) * 2005-02-14 2010-06-08 Graphic Packaging International, Inc. Anti-sifting polygonal carton
US9061786B2 (en) 2006-10-26 2015-06-23 Rock-Tenn Shared Services, Llc Blank of sheet material and methods and apparatus for forming a container from the blank
US9701087B2 (en) 2013-09-06 2017-07-11 Westrock Shared Services, Llc Methods and machine for forming a container from a blank using a pre-fold mandrel section
US9878512B2 (en) 2013-09-06 2018-01-30 Westrock Shared Services, Llc Methods and machine for forming a shipping and display container from a blank assembly using a pre-fold mandrel section
US10052837B2 (en) 2014-06-18 2018-08-21 Westrock Shared Services, Llc Methods and a machine for forming a container from a blank using a rotatable glue panel folder
DE102015104102A1 (de) * 2015-03-19 2016-09-22 Sig Technology Ag Dornrad zur Herstellung von Verpackungen

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2180954A (en) * 1937-10-11 1939-11-21 John K M Harrison Machine for making, filling, and sealing containers
DE818470C (de) * 1950-07-20 1951-10-25 Fr Hesser Maschinenfabrik A G Maschine zum Herstellen, Fuellen und Schliessen von Packungen aus Karton mit Innenbeutel
DE830475C (de) * 1950-11-19 1952-02-04 Hesser Ag Maschf Maschine zum Herstellen, Fuellen und Verschliessen von Packungen aus Karton mit Innenbeutel
FR1141957A (fr) * 1955-11-26 1957-09-12 Procédé de conditionnement de produits liquides, pâteux ou pulvérulents et appareillage permettant la mise en oeuvre de ce procédé
US2971636A (en) * 1955-11-28 1961-02-14 Redington Co F B Rotary conveyor structure
US3146565A (en) * 1960-09-29 1964-09-01 Margaret G Otto Apparatus for forming and filling containers
DE1586078A1 (de) * 1967-02-20 1970-03-26 Hesser Ag Maschf Maschine zum Herstellen,Fuellen und Verschliessen von Verpackungsbehaeltnissen
ES369555A1 (es) * 1968-08-16 1971-06-01 Fr Hesser Maschinenfabrik A G Maquina para confeccionar, llenar y cerrar envases

Also Published As

Publication number Publication date
DK146999B (da) 1984-03-12
ES455354A1 (es) 1979-01-01
NO770259L (no) 1977-07-28
FI770253A (fi) 1977-07-28
CA1046817A (en) 1979-01-23
PT66115B (en) 1978-06-28
DE2702928C2 (de) 1986-04-30
IE44215B1 (en) 1981-09-09
NL185712C (fi) 1990-06-02
DK22477A (da) 1977-07-28
AU504638B2 (en) 1979-10-18
PT66115A (en) 1977-02-01
NL7700862A (nl) 1977-07-29
MX143337A (es) 1981-04-15
NO145653C (no) 1982-05-05
AU2153077A (en) 1978-07-27
CH610258A5 (fi) 1979-04-12
ZA77483B (en) 1977-12-28
JPS6042085B2 (ja) 1985-09-20
DD127921A5 (de) 1977-10-19
ATA46277A (de) 1979-07-15
BR7700480A (pt) 1977-10-04
NO145653B (no) 1982-01-25
CS191186B2 (en) 1979-06-29
FR2339532A1 (fr) 1977-08-26
SE430407B (sv) 1983-11-14
IN147192B (fi) 1979-12-15
BE850775A (fr) 1977-07-26
SE7700801L (sv) 1977-07-28
IE44215L (en) 1977-07-27
JPS5294294A (en) 1977-08-08
DE2702928A1 (de) 1977-07-28
AR212870A1 (es) 1978-10-31
GB1561181A (en) 1980-02-13
NL185712B (nl) 1990-02-01
FR2339532B1 (fi) 1984-04-27
US4094124A (en) 1978-06-13
FI59964C (fi) 1981-11-10
DK146999C (da) 1984-08-20
AT355506B (de) 1980-03-10
SU843719A3 (ru) 1981-06-30
IT1077297B (it) 1985-05-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI59964B (fi) Foerfarande och anordning foer framstaellning av fyllda foerpackningsbehaollare
US7618359B2 (en) Heat-insulating container and apparatus for producing the same
JPH044210B2 (fi)
US4034537A (en) Method and apparatus for the continuous manufacture of packages for liquids
NZ217785A (en) Dual line container form/filling equipment driven asynchronously from single power source
JP2529841B2 (ja) 射出成型金型部材の駆動装置及びその利用法
CN102639399B (zh) 自动包装机
US5069021A (en) Apparatus for producing a fluids package
US3800400A (en) Automatic plastic bottling system and method
US3884131A (en) Method of, and means for folding a container blank into a tubular body
CS204979B2 (en) Machine for making the packaging vessels
EP1763434B1 (en) A machine for forming containers for liquids
NO141505B (no) Fremgangsmaate og maskin for forming av et beholderemne til et roerformet legeme
US4646507A (en) Machine for making packs for flowing material
US3709114A (en) Container forming machine
EP1462372A1 (en) Unit for applying opening devices to packages of pourable food products.
JP4105431B2 (ja) 断熱容器のブランク供給装置
CN108883552A (zh) 用于组装和/或处理构件的单元
JP3274425B2 (ja) 断熱容器のスリーブ製造装置
CA1174157A (en) Machine for manufacturing, filling and sealing packages
RU35784U1 (ru) Устройство поперечной сварки
SU655597A1 (ru) Устройство дл изготовлени пакетов с плоским дном из ленточного термосклеивающегос материала
SU1316910A1 (ru) Автомат дл расфасовки и упаковки продуктов в пакеты из рукавных пленочных материалов
MXPA99003913A (en) Heat-insulating container and apparatus for producing the same
JP2020525320A (ja) 煎じ出し製品用のフィルタバッグを製造するための機械

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: TETRA PAK DEVELOPMENT S.A.