FI57298C - Regelanordning foer en doerr - Google Patents

Regelanordning foer en doerr Download PDF

Info

Publication number
FI57298C
FI57298C FI1188/74A FI118874A FI57298C FI 57298 C FI57298 C FI 57298C FI 1188/74 A FI1188/74 A FI 1188/74A FI 118874 A FI118874 A FI 118874A FI 57298 C FI57298 C FI 57298C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
door
latch
arm
elevator
cam
Prior art date
Application number
FI1188/74A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI57298B (fi
Inventor
Tage Westerlund
Original Assignee
Linden Alimak Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Linden Alimak Ab filed Critical Linden Alimak Ab
Application granted granted Critical
Publication of FI57298B publication Critical patent/FI57298B/fi
Publication of FI57298C publication Critical patent/FI57298C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B13/00Doors, gates, or other apparatus controlling access to, or exit from, cages or lift well landings
    • B66B13/02Door or gate operation
    • B66B13/14Control systems or devices
    • B66B13/16Door or gate locking devices controlled or primarily controlled by condition of cage, e.g. movement or position
    • B66B13/18Door or gate locking devices controlled or primarily controlled by condition of cage, e.g. movement or position without manually-operable devices for completing locking or unlocking of doors
    • B66B13/20Lock mechanisms actuated mechanically by abutments or projections on the cages

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Elevator Door Apparatuses (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)

Description

E35r*l ΓβΙ m\ kuulutusjulkaisu Ctooo JSa LJ 11 UTLÄGG NI NGSSKRl FT 57298
Patent r.."tdelit ^ ^ (51) Kv.lk.«/lrrtXI.· £ 05 B 47/06 SUO M I—FI N LAND (*) P*t«ntt]htk*mui — PatwiUntttknlng 1188/7^ (22) HakamitpUvt—Ameknln|adaf 19.0U.71* (23) Alkuplivft—Glltl(h«t*d«e 19.0U.71* (41) Tullut juJklMksI — Bllvtt offamtlg 2?.10.7^ „ . . * ,.., (44) Nihtivlk*lp*non i kuutulluisun pvm.— .. Q.
Patent· och registerstyrelsen v ' Ansökin uti«|d och uti^kriftw pubiiund 31-03.80 (32)(33)(31) Pretty ·β»οΙΙ»·»ι*—Begird priorltM 26.0U.73
Ruotsi-Sverige(SE) 7305Ö72-9 (71) Linden-Alimak AB, S-931 03 Skellefteä, Ruotsi-Sverige(SE) (72) Tage Westerlund, Skellefteä, Ruotsi-Sverige(SE) (7U) Berggren Oy Ab (5U) Salpalaite ovea varten - Regelanordning för en dörr Tämä keksintö koskee sellaista salpalaitetta, mikä määritellään patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa, ja se on lähinnä tarkoitettu käytettäväksi hissikuilun kääntöovi-tyyppisissä hissitasanneosissa, mutta sitä ei ole millään tavalla rajoitettu tähän käyttöalueeseen, vaan sitä voidaan käyttää minkä tyyppisissä ovissa tahansa ja se soveltuu parhaiten oviin, joissa halutaan kauko-ohjata tai ohjata ainoastaan oven toiselta sivulta salpaamista ja salpaamisen irrotusta.
Useimmissa hissityypeissä asetetaan vaatimus, että hissitasanteilla olevien osien on oltava sekä sähköisesti että mekaanisesti salvattuja ja että ne voidaan avata ainoastaan silloin, kun hissikoria jarrutetaan hissitasanteelle tai kun se on pysähtynyt hissitasanteelle. Kyseisten kuiluosien salpalaitteiden avaus tapahtuu hissikoriin sijoitetun salparadan avulla, mikä mekaanisesti ohjaa salpalaitetta sijaitessaan tämän kohdalla. Tällöin voi salparata olla joko kiinteä tai liikkuva, eli viimeksimainitussa tapauksessa voi se mekaanisella tai sähköisellä ohjauksella siirtyä ulospäin vastassa olevan hissi-kuiluseinämän suuntaan, kun halutaan avata kuiluovi. Hisseissä, joissa 2 57298 on kiinteä salparata, avautuu ja sulkeutuu useimmissa tapauksissa mekaaninen salpalaite jokaisella hissitasanteella, mikä ohitetaan.
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan salpalaite, mikä voi toimia käyttövarmasti hankalissa ulkoisissa olosuhteissa ja mikä on erityisesti sopiva käytettäväksi rakennushisseissä, mitkä on sijoitettu ulos ja mitkä ovat siten alttiina suurille lämpötilavaihteluille ja muille sääolosuhteille. Ennestään tunnetun salpalaitteen parannus saadaan aikaan siten, että keksinnön mukainen salpalaite saa patenttivaatimuksessa 1 määritellyt tunnusmerkit.
Keksinnön mukaisella salpalaitteella on vahva rakenne ja se sisältää vähän liikkuvia osia ja nämä eivät myöskään juutu kiinni toisiinsa, minkä johdosta varmistetaan varma toiminta.
Vaikkakin keksinnön mukainen salpalaite on esitetty käytettäväksi hisseissä, soveltuu se erinomaisen hyvin käytettäväksi ovissa, joihin halutaan kauko-ohjattu salpaaminen ja salpaamisen irrotus. Salpaami-sen irrotuslaite voi tässä tapauksessa muodostua sähkömagneettiaesti edestakaisin siirrettävästä laitteesta, tai jos salpavarsi on ferromagneettista ainetta, sähkömagneetista.
Hisseissä tapahtuu sen seikan sähköinen valvonta, että ovi on suljettuna, ovenkehyksessä olevalla kosketusnastalla. Siitä syystä, että sähköinen valvonta tässä tapauksessa peittää mekaanisen salpaamisen, on useimmilla tavallisesti esiintyvillä salpalaitteilla mahdollista, kun hissi kulkee hissitasanneoven ohi, siirtää ovea asennostaan riittävän paljon, jotta mekaaninen salpaaminen ei voi uudelleen salvata ovea, kun hissikori on kulkenut ohi. Tämä tapahtuu ilman, että sähköinen valvonta rupeaa toimimaan ja pysäyttää hissin. Keksinnön mukaisessa salpalaitteessa voidaan yllämainitun valvonnan sijaan tai täydennykseksi siihen järjestää valvonta joustavan elimen kautta siten, että annetaan joustavan elimen liikkeen vaikuttaa kytkinelimeen, mikä ottaa toisen asennon, etupäässä suljetun, kun salpavarsi on nokkaa veisten, ja toisen asennon, etupäässä avatun, kun salpavarsi on siirretty pois nokasta, tai joustavalla elimellä voi myös olla elimen liikettä seuraava, sähköisesti johtava elementti, mikä siinä asennossa, minkä elin ottaa salpavarren ollessa nokkaa vasten, on kahta johtavaa nastaa vasten ja saa aikaan johtavan yhteyden niiden välille, ja mikä siinä asennossa, minkä elin ottaa salpavarren olles- 3 57298 sa irti nokasta, ei ole nastoja vasten. Tällöin voi, kun salpalai-tetta käytetään hissikuilun hissitasanrteovessa, kytkinelin tai johtavat nastat olla kytkettyjä hissin virtapiiriin siten, että hissiä ei voida käynnistää tai se ei voi olla liikkeellä, ellei virtapiiri ole suljettuna, ja suljettuna se on vain silloin, kun salpavarsi on nokkaa vas ten.
Kun salpalaitetta käytetään hissikuilun hissitasanneovessa, tapahtuu salpaamisen irrotus parhaiten siten, että salpavärren toinen pää työntyy hissikuilun sisään, ja se on järjestetty ovea avattaessa siirtymään siten, että salpavarsi ei ole nokkaa vasten hissikoriin järjestetyn perinteisen salparadan ansiosta, minkä johdosta hissitasanneovea ei voida avata silloin, kun hissin salparata ei ole salpalaitteen kohdalla. Siinä tapauksessa, että käytettäisiin liikkuvaa salpara-taa, ei salpaamisen irrotusta tapahdu, ellei salparataa ole siirretty ulospäin.
Jos oven ollessa suljettu vasteella on määrätty etäisyys salpavarren pituussuunnassa nokasta ja varren pituus on siten sovitettu, että salpavarsi sijaitsee lyhyen matkan päässä salparadasta, kun tämä on salpavarren kohdalla, voidaan käyttää kiinteää salparataa ja hissi voi kulkea hissitasanteen ohi ilman, että hissikorin salparata koskettaa vartta, minkä johdosta varsi ja salparata joutuvat kosketukseen toistensa kanssa vain silloin, kun ovi avataan ja varsi silloin työntyy eteenpäin. Tämä merkitsee luonnollisesti hyvin suurta etua, koska liikkuva salparata on monimutkainen ja herkkä varustus. Keksinnön mukaista salpalaitetta voidaan yhdessä kiinteän salparadan kanssa käyttää jopa pikahisseissä, koska ei synny mitään voimia ohitettaessa hissitasanteilla olevia salpalaitteita.
Keksintöä kuvataan lähemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää sivukuvaa keksinnön mukaisen salpalaitteen eräästä suoritusmuodosta, kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaista salpalaitetta edestäpäin, kuviot 3-5 esittävät sivukuvia keksinnön mukaisen salpalaitteen toisesta suoritusmuodosta eri asennoissa.
Kuviot 1 ja 2 esittävät sivukuvaa ja etunäkymää keksinnön mukaisen salpalaitteen ensimmäisestä suoritusmuodosta, mikä on hissikuilun hissitasanneoveen 10. Hissitasanneoven 10 kohdalla sijaitsee hissi-kori 11, missä on kiinteä salparata 9· Oven yläpuolelle on järjestet- 4 57298 ty akseli 1, mikä kulkee kahden, kuiluseinämään kiinteästi järjestetyn pitimen 2 läpi. Akselille 2 on kiinnitetty ohjausvarsi 3, mikä lepää hissitasanneoven avaussuuntaan olevaa ovisivua vasten, ja on järjestetty nostettavaksi ylös oven avulla, kun tämä avataan. Ohjaus-varsi on niin laaja sivusuuntaan, että se saranareunalla työntyy niin pitkälle, että ohjausvarsi 3 ei putoa alas oven eteen, kun ovi on täysin auki, ja niin pitkälle ulottuva saranareunaile vastakkaista reunaa kohti, että avattaessa ovea, kun ovi on salvattu, ohjausvarteen vipuvaikutuksella aiheutettu voima ei ole niin suuri, että jokin osa salpalaitteesta vahingoittuu ja siten, että oven liikkeellä aikaansaatu vivun liike on riittävän suuri, jotta oven ollessa lukittu salpa-laitteeseen kuuluvat elementit menevät salpaavaan asentoon, vaikkakin ovi avataan vain raolleen.
Koska ohjausvarsi tällä tavalla tulee hyvin laajaksi sivusuuntaan, muodostuu se esitetyssä suoritusmuodossa, katso erikoisesti kuvio 2, jäykästä kiskosta, mikä kulkee yhdensuuntaisesti akselin 1 kanssa ja mikä on kiinnitetty akseliin kahdella tuella. Tämä suoritusmuoto aikaansaa raaka-ainesäästöä verrattuna pitkin koko akselia järjestettyyn massiiviseen ohjausvarteen ja se toimii samalla tavalla.
Akselille 1 on kiinnitetty myös vipu 4, minkä toiseen päähän on nivelestä taipuvasti kiinnitetty salpavarsi 5· Salpavarsi 5 painetaan kiinteästi järjestettyä nokkaa 6 vasten joustavan elimen 8 avulla. Salpavarsi 5 on varustettu vasteella 7, mikä salpavarren ollessa nokkaa vasten estää salpavartta liikkumasta hissikorin suuntaan salpa-varren pituussuunnassa, minkä johdosta ovi lukittuu siten, että ohjausvarsi 3 ei voi silloin liikkua ylös oven vaikutuksesta, kun hissi ei ole hissitasanteen kohdalla, eikä salparata ole salpalaitteen kohdalla, ja nokalla ja vasteella on sellainen muoto, että saadaan varma tartunta niiden välille, minkä johdosta salpavarsi ei voi liukua ylöspäin salpaamisasennossa.
Kun salpafata on salpaelimen kohdalla, ei salpavarsi voi liikkua pituussuunnassaan, vaan sen täytyy liikkua ylöspäin joustavan elimen 8 vaikutusta vastaan, minkä johdosta vaste 7 ei siirry nokkaa 6 vasten, eikä mitään estettä löydy ohjausvarrelle 3, vaan tämä voi esteettä liikkua ylöspäin ja ovi 10 voidaan avata.
Koska on tietty välimatka nokan 7 ja vasteen 6 välillä pitkin salpa- 5 57298 varren 5 pituussuuntaa oven ollessa suljettu, voidaan salpalaitetta ohjata kiinteällä salparadalla liikkuvan asemesta, mikä antaa hyvin yksinkertaisen ohjauksen, koska liikkuvat salparadatovat monimutkaisia ja arkoja varustuksia. Jos otetaan huomioon se, että salpavarren 5 ohjauspää hissitasanneoven 10 ollessa suljettu sijaitsee lyhyen matkan päässä salparadasta, ja siten salpalaitteeseen vaikutetaan ainoastaan ovea avattaessa, saavutetaan se etu, että hissi voi kulkea hissitasan-teen ohi ilman, että hissikorin salparata koskettaa vartta, minkä johdosta varsi ja salparata joutuvat kosketukseen toistensa kanssa vain silloin, kun ovea avataan ja vartta silloin siirretään eteenpäin. Tällöin ei synny tavallisissa tapauksissa, kiinteää salparataa käytettäessä, syntyneitä voimia salparadan ja salpalaitteen välille, kun hissi kulkee hissitasanteen kohdalla olevien salpalaitteiden ohi. Tästä syystä ei synny silloin mitään melua eikä myöskään mitään rasituksia salpalaitteisiin.
Joustava elin 8 on- yhteisvaikutuksessa kytkinelimen 12 kanssa, mihin vaikutetaan joustavan elimen liikkeellä siten, että kytkinelin ottaa ensimmäisen suljetun asennon, kun salpavarsi 5 on nokkaa 6 vasten, ja toisen irrotetun asennon, kun salpavarsi on siirretty pois nokasta, ja joustava elin on siten työnnetty vinosti ylöspäin. Kytkin kuuluu hissin ohjauspiiriin siten, että jännitteen syöttö hissin käyttöpiiriin keskeytetään siten, että hissiä ei voida käynnistää tai ajaa eteenpäin hissitasanteelta, ellei kytkin 8 ole suljettu.
Sen lisäksi pysähtyy hissi, jos hissitasanneovi nykäistään auki juuri silloin, kun hissi kulkee tämän hissilaitteen ohi. Salpalaitetta - hississä käytettäessä on tärkeää, että kytkimellä on juuri suljettu asento, kun ovi on salvattu tai suljetussa asennossa, koska jos kytkintä ei voitaisi sulkea esimerkiksi toisessa kosketuskohdassa olevan oksidikalvon johdosta tai vastaavasta syystä, niin ainoa, mikä silloin voi tapahtua, on se, että hissi ei voi lähteä hissitasanteelta, ja siten saavutetaan sen avulla täysi varmuus hissille siten, ettei mikään kuiluovi voi olla auki silloin, kun kyseisellä hissitasanteel-la ei ole mitään hissiä. Sellaista varmuutta ei voitaisi saavuttaa, jos kytkimellä olisi irrotettu asento oven ollessa suljettu ja salvattu. Kytkimen täytyy myös olla sellaista tyyppiä, että irrotus saavutetaan varmuudella, kun joustava elin on salpavarren 5 vaikutuksen alaisena hissitasanneoven ollessa auki. Erittäin hyvä tapa tämän varmuuden aikaansaamiseksi saavutetaan, jos joustavassa elimessä 8 on elimen liikettä seuraava, sähköisesti johtava elementti, mikä siinä 6 57298 asennossa, minkä elin ottaa salpavarren 5 ollessa nokkaa vasten, on kahta välimatkan päähän toisistaan sijoitettua, johtavaa nastaa vasten ja aikaansaa johtavan yhteyden niiden välille, ja mikä siinä asennossa, minkä elin ottaa 3aip£varren ollessa irti nokasta, ei ole nastoja vasten. Tällöin kuuluu johtava elementti osama kytkimeen.
Siinä tapauksessa, ettei keksinnön mukainen salpalaite ole järjestetty hissi tasanneoveen, voi kytkin luonnollisesti olla järjestetty olemaan irti oven ollessa suljettu ja salvattu ja suljettu oven ollessa auki. Tällöin on huomattava, että kytkimen pitää olla suljettuna silloin, kun ovi ottaa sellaisen asennon, missä jonkin toiminnan on oltava aktivoitu, mikä ei taas saa olla aktivoitu oven ottaessa toisen asennon. Tämä on olennaista.
Kuviot 3-5 esittävät keksinnön mukaisen salpalaitteen toisen suoritusmuodon sivukuvia eri asennoissa otettuina. Tällöin ovat kuvioiden 1 ja 2 kanssa yhtäpitäviä olevat osat saaneet samat merkinnät kuin näissä kuvioissa. Kuvio 3 esittää salpalaitetta oven ollessa suljettu. Kuviosta käy selville se, että salpalaite ottaa saman asennon oven ollessa suljettuna siitä riippumatta, sijaitseeko salparata 9 salpavarren 5 kohdalla vai ei. Kuvio 4 esittää salpalaitetta silloin, kun ovea juuri avataan. Tällöin esitetään kokoviivoilla salpalaitteen asentoa silloin, kun mitään salparataa ei ole salpalaitteen kohdalla ja ovi pysyy siis salvattuna ja katkoviivoilla salpalaitteen asentoa silloin, kun salparata on salpalaitteen kohdalla ja ovi on irrotettu salpauksesta. Tästä nähdään, että hyvin pieni oven liike saa aikaan salpalaitteen suuren liikkeen. Ero tulee sitä suuremmaksi, mitä pitemmälle ohjausvarsi ulottuu oven avausreunaa kohti (katso kuvio 2). Kuvio 5 esittää salpalaitteen asentoa oven ollessa täysin auki. Näiden esitettyjen suoritusmuotojen välinen olennainen ero on joustavan elimen muodossa. Kuvion 1 mukaisessa laitteessa liikkuu elin vinosti ylöspäin, kun vartta 5 siirretään ylöspäin ja kuvioissa 3-5 siirretään elintä sen sijaan sivusuunnassa vasemmalle ja takaisin joustavasti oikealle. Joustavan elimen 8 kanssa on yhteistoiminnassa kytkin, mikä on etupäässä rajakatkaisimen kaltainen, mitä ohjataan joustavalla elimellä siten, että kytkin on irti, kun joustava elin on vasemmassa asennossaan ja suljettuna, kun joustava elin on oikeassa asennossaan. Katkaisin on kytketty hissin ohjauspiiriin samalla tavalla kuin kuvion 1 mukainen katkaisin.

Claims (9)

  1. 7 57298 Keksinnön mukaisessa salpalaitteessa pitää varman toiminnan takia kaikkien niiden osien, joiden pitää liukua toisiaan vasten, olla tehdyt siten, että tämä liukuminen tapahtuu niin kitkavapaasti kuin mahdollista. Molemmissa esitetyissä suoritusmuodoissa on kaikkialle, missä on tällainen tapaus, toinen osa varustettu pyörällä, mikä sitäpaitsi voi olla laakeroitu kuula- tai rullalaakereilla. Voidaan myös ajatella päällystää toinen tai molemmat osat sellaisella aineella, millä on alhainen kitkakerroin, esim. nailonilla, perlonilla, teflonilla tai vastaavalla. Molemmissa tässä esitetyissä suoritusmuodoissa on keksinnön mukaista salpalaitetta käytetty saranoilla varustetuissa ovissa, n.k. kääntö-ovissa. Salpalaitetta voidaan myös käyttää työntöovissa, jolloin oh-jausvarsi 3 pitää silloin olla järjestettynä oven takareunaan ja järjestettynä ottamaan pääasiassa pystysuoran asennon oven ollessa suljettu ja siirtymään pääasiassa vaakasuoraan asentoon oven ollessa auki. Kun salpalaitetta käytetään työntöovella varustetussa hississä ja salpavarren 5 siten täytyy työntyä hissikorin sisään, täytyy tällöin ohjausvarren kääntö tapahtua 90° kulmalla, mutta tämä ei muodosta mitään teknistä probleemaa, vaan se voidaan toteuttaa monin eri tavoin.
  2. 1. Salpalaite ovea varten, esimerkiksi luukkua tai erityisesti hissikuilun hissitasanneovea varten, tunnettu pitkänomaisesta olennaisesti suorasta salpavarresta (5), mihin oven avausliike vaikuttaa siten, että salpavarsi oven avausyrityksessä pyrkii siirtymään pituussuunnassaan toiseen suuntaan, jolloin oven ollessa salvattu on oven avausliike estetty sen johdosta, että kiinteästi järjestetty nokka (6) estää salpavarteen järjestetyn vasteen (7) avulla salpavart-ta liikkumasta mainittuun suuntaan, koske salpavarsi on pituussivul-laan joustavan elimen (8) avulla painettuna nokkaa (6) vasten, minkä takia ovi on salvattu, sekä oven ollessa irrotettu salpauksesta salpavarsi (5) on järjestetty siirtymään joustavan elimen (8) vaikutusta vastaan siten, ettei se enää nojaa nokkaa (6) vasten, jolloin salpavarren vaste (7) ei ovea avattaessa mene enää nokkaan (6), ja salpavarsi on vapaasti liikkuva varren pituussuunnassa mainittuun toiseen suuntaan, eikä oven avaus liikettä täten estetä.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen salpalaite, tunnettu siitä, että oven myötävaikuttama varren (5) liike saadaan aikaan 8 57298 siten, että varsi on nivelestä taipuvasti liitetty vivun (4) toiseen päähän, minkä vivun toinen pää on kiinteästi liitetty ovenkehykseen järjestettyyn akseliin (1), mihin on myös kiinnitetty lujasti oven liikkeen käyttämä ja oven liikkeen salpaava ohjausvarsi (3). 3» Patenttivaatimuksen 2 mukainen salpalaite saranoilla varustetussa ovessa, luukussa tai vastaavassa, tunnettu siitä, että akseli (1) on järjestetty pitkin oven toista reunaa, mikä on poikittain oven saranoilla varustetun reunan suhteen, ja että tätä reunaa pitkin oleva ohjausvarsi (3) lepää oven ollessa suljettuna avaussuun-taan olevaa ovisivua vasten ja on järjestetty nostettavaksi ylös oven avulla tätä avattaessa, sekä että se on niin laajalle ulottuva sivusuunnassa, että se saranapuolelta työntyy ulos niin pitkälle, että ohjausvarsi (3) ei oven ollessa täysin auki putoa alas oven eteen, ja että se ulottuu niin pitkälle saranapuolen suhteen vastakkaista reunaa kohden, että avattaessa ovea sen ollessa salvattuna vipuvaikutuksen johdosta ohjausvarteen aiheutettu voima ei ole niin suuri, että jokin osa salpalaitteesta voisi vahingoittua.
  4. 4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen salpalaite työntöovessa, työntö-luukussa tai vastaavassa, tunnettu siitä, että ohjausvarsi (3) on järjestetty oven takareunaan ja on järjestetty ottamaan pääasiassa pystysuoran asennon oven ollessa suljettuna ja siirtymään pääasiassa vaakasuoraan asentoon ovea avattaessa.
  5. 5. Jonkin edellisen patenttivaätimuksen mukainen salpalaite, tunnettu siitä, että joustavan elimen (8) liike vaikuttaa kytkimeen, mikä ottaa yhden asennon, etupäässä suljetun, kun salpa-varsi (5) on nokkaa (6) vasten, ja toisen asennon, etupäässä irrotetun, kun salpavarsi on siirretty pois nokasta.
  6. 6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen salpalaite, tunnet-t u siitä, että joustavassa elimessä (8) on elimen liikettä seu-raava, sähköisesti johtava elementti, mikä siinä asennossa, minkä elin ottaa salpavarren (5) ollessa nokkaa vasten, on kahta, välimatkan päähän toisistaan sijoitettua, johtavaa nastaa vasten ja se saa aikaan johtavan yhteyden niiden välille, ja mikä siinä asennossa, minkä elin ottaa salpavarren ollessa irti nokasta, ei ole nastoja vasten. 9 57298
  7. 7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen salpalaite käytettäessä sitä hissikuilun hissitasanneovessa, tunnettu siitä, että kytkinlaite tai johtavat nastat on kytketty hissin virtapiiriin siten, että hissiä ei voida käynnistää tai se ei voi olla liikkeellä, ellei virtapiiri ole suljettu, ja suljettu se on vain silloin, jos salpavarsi (5) on nokkaa (6) vasten.
  8. 8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen salpalaite käytettäessä sitä hissikuilun hissitasanneovessa, tunnettu siitä, että salpavarren (5) toinen pää työntyy hissikuilun sisään ja ovea avattaessa se on järjestetty siirtymään siten, ettei salpavarsi ole nokkaa (6) vasten hissikoriin järjestetyn perinteistä lajia olevan salparadan ansiosta, minkä johdosta hissitasanneovea' ei voida avata, kun hissin salparata ei ole salpalaitteen kohdalla.
  9. 9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen salpalaite, tunnettu siitä, että oven ollessa suljettuna vasteella (7) on määrätty etäisyys salpavarren pituussuunnassa nokasta (6) ja että varren pituus on siten sovitettu, että salpavarsi on lyhyen välimatkan päässä salpa-radasta, kun tämä on salpavarren kohdalla, minkä johdosta hissi voi kulkea hissitasanteen ohi ilman, että hissikorin salparata koskettaa vartta (5), ja varsi ja salparata joutuvat kosketukseen keskenään silloin, kun ovea avataan ja varsi silloin työntyy eteenpäin.
FI1188/74A 1973-04-26 1974-04-19 Regelanordning foer en doerr FI57298C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7305872A SE372239B (fi) 1973-04-26 1973-04-26
SE7305872 1973-04-26

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI57298B FI57298B (fi) 1980-03-31
FI57298C true FI57298C (fi) 1980-07-10

Family

ID=20317303

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1188/74A FI57298C (fi) 1973-04-26 1974-04-19 Regelanordning foer en doerr

Country Status (16)

Country Link
US (1) US3991858A (fi)
JP (1) JPS5437737B2 (fi)
AU (1) AU471867B2 (fi)
BR (1) BR7403225D0 (fi)
CA (1) CA1004254A (fi)
CS (1) CS195679B2 (fi)
DE (1) DE2419995C3 (fi)
DK (1) DK136946B (fi)
ES (1) ES425639A1 (fi)
FI (1) FI57298C (fi)
FR (1) FR2227413B1 (fi)
GB (1) GB1432914A (fi)
IT (1) IT1006489B (fi)
NO (1) NO138524C (fi)
PL (1) PL90478B1 (fi)
SE (1) SE372239B (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4436184A (en) 1982-05-05 1984-03-13 Westinghouse Electric Corp. Elevator system
US5730254A (en) * 1995-07-21 1998-03-24 Vertisys, Inc. Elevator door restraint device
US6082084A (en) * 1995-11-13 2000-07-04 Ransomes America Corporation Electric riding mower with electric steering system
AU2014256412A1 (en) * 2013-11-15 2015-06-04 Aleksandar Manojlovic Lock assembly
CN103754739B (zh) * 2014-02-08 2015-07-15 厦门康柏机械集团有限公司 施工升降机围护大门联锁装置
US10221044B2 (en) * 2014-08-22 2019-03-05 Otis Elevator Company Hoistway door locking system and method of controlling access to an elevator shaft
CN104743429B (zh) * 2014-11-27 2016-09-21 西子奥的斯电梯有限公司 一种层门门锁装置
CN110803604A (zh) * 2019-10-24 2020-02-18 广州市第三建筑工程有限公司 一种机械锁定机构及机电连锁吊笼

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US671878A (en) * 1900-07-23 1901-04-09 Otis Elevator Co Lock for elevator-doors.
US1595559A (en) * 1923-02-05 1926-08-10 Martin B Mclauthlin Elevator-shaft doorlock
US1598678A (en) * 1924-08-16 1926-09-07 Kaestner & Hecht Company Elevator-door lock
US1835544A (en) * 1927-09-29 1931-12-08 Otis Elevator Co Locking means for the doors of elevators
US1979022A (en) * 1934-01-03 1934-10-30 Atlantic Elevator Company Inc Elevator doorlock
US2484679A (en) * 1946-06-05 1949-10-11 Haughton Elevator Company Elevator door lock
FR1052866A (fr) * 1951-10-31 1954-01-28 Stahl R Verrouillage pour portes d'ascenseurs, notamment pour celles qui ne possèdent pas de serrure
DE1205671B (de) * 1964-01-11 1965-11-25 Hans Koch Dipl Ing Tuerverriegelung fuer Aufzugschachttueren
GB1047977A (en) * 1964-09-01 1966-11-09 Ace Machinery Ltd Improvements in or relating to hoists
GB1213689A (en) * 1968-12-09 1970-11-25 Ace Machinery Ltd Improvements in and relating to cage gate lock mechanisms
US3721319A (en) * 1971-11-15 1973-03-20 Ace Machinery Ltd Hoists

Also Published As

Publication number Publication date
AU471867B2 (en) 1976-05-06
GB1432914A (en) 1976-04-22
FR2227413A1 (fi) 1974-11-22
ES425639A1 (es) 1976-06-16
DE2419995C3 (de) 1980-07-03
DK136946B (da) 1977-12-19
DE2419995A1 (de) 1974-11-07
BR7403225D0 (pt) 1974-12-31
US3991858A (en) 1976-11-16
FR2227413B1 (fi) 1977-10-21
IT1006489B (it) 1976-09-30
NO138524C (no) 1978-09-20
JPS5014049A (fi) 1975-02-14
CS195679B2 (en) 1980-02-29
DE2419995B2 (de) 1979-10-25
NO138524B (no) 1978-06-12
JPS5437737B2 (fi) 1979-11-16
CA1004254A (en) 1977-01-25
DK136946C (fi) 1978-05-29
AU6816074A (en) 1975-10-23
FI57298B (fi) 1980-03-31
SE372239B (fi) 1974-12-16
NO741469L (no) 1974-10-29
PL90478B1 (fi) 1977-01-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4644125B2 (ja) 伸縮式敷居を有するエレベーターアセンブリー
US11124389B2 (en) Elevator car door interlock
US4058191A (en) Elevator system including an elevator car having door operated sealing devices adjacent door opening
KR100190433B1 (ko) 엘리베이터 출입문 장치
JP6388418B1 (ja) エレベータ装置
CZ299004B6 (cs) Sekcní zdvižná nebo skládací vrata
FI57298C (fi) Regelanordning foer en doerr
JP5312449B2 (ja) エレベーターのカゴドアロック装置
WO2008078135A1 (en) Car door locking device
CN107074501B (zh) 用于致动电梯系统的轿厢门或层门的装置
JP2011088720A (ja) エレベータドア装置
CN101549823B (zh) 电梯装置及其出入口装置
US6189658B1 (en) Procedure for moving the landing door of an elevator, and a door coupler
KR200470880Y1 (ko) 카도어 잠금장치를 구비한 엘리베이터의 클러치
WO2007039931A1 (ja) エレベータのドア装置
CN101124144A (zh) 电梯门锁
CN211366632U (zh) 一种三角锁联动装置及电梯
KR200171702Y1 (ko) 건축용 승강기의 안전장치
KR101220502B1 (ko) 승장 도어 잠금 장치
CN104370196A (zh) 升降机与防护门的联锁式停层保护结构
KR950013837A (ko) 엘리베이터 승강로도어 및 카도어 록크 및 커플링
US2659457A (en) Latch for counterbalanced elevator doors
AU2018263996B2 (en) Lock assembly for a hoist
US2808901A (en) Elevator control device
CN112374315A (zh) 一种三角锁联动装置及电梯