FI127366B - Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyyn - Google Patents

Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyyn Download PDF

Info

Publication number
FI127366B
FI127366B FI20175332A FI20175332A FI127366B FI 127366 B FI127366 B FI 127366B FI 20175332 A FI20175332 A FI 20175332A FI 20175332 A FI20175332 A FI 20175332A FI 127366 B FI127366 B FI 127366B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
drum
crane
conveyor
support beam
support
Prior art date
Application number
FI20175332A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20175332A (fi
Inventor
Ari Pesonen
Original Assignee
Atp Metal Works Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Atp Metal Works Oy filed Critical Atp Metal Works Oy
Priority to FI20175332A priority Critical patent/FI127366B/fi
Publication of FI20175332A publication Critical patent/FI20175332A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI127366B publication Critical patent/FI127366B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66FHOISTING, LIFTING, HAULING OR PUSHING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. DEVICES WHICH APPLY A LIFTING OR PUSHING FORCE DIRECTLY TO THE SURFACE OF A LOAD
    • B66F9/00Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes
    • B66F9/06Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes movable, with their loads, on wheels or the like, e.g. fork-lift trucks
    • B66F9/061Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes movable, with their loads, on wheels or the like, e.g. fork-lift trucks characterised by having a lifting jib
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C17/00Disintegrating by tumbling mills, i.e. mills having a container charged with the material to be disintegrated with or without special disintegrating members such as pebbles or balls
    • B02C17/18Details
    • B02C17/22Lining for containers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Specific Conveyance Elements (AREA)

Abstract

Menetelmässä siirretään kappaleita jauhinmyllyn rummun (100) sisään tai ulos rummusta. Rummussa on purkupääty (104) ja tulopääty (102), jossa on syöttöaukko (106). Menetelmässä järjestetään rummun sisään nosturi (32), järjestetään rummun syöttöaukkoon kuljetin (52, 152) siten, että kuljettimen ensimmäinen pää ulottuu rummun ulkopuolelle ja kuljettimen toinen pää ulottuu rummun sisäpuolelle ja siirretään kappaleita kuljettimella rummun ulkopuolelta rummun sisäpuolelle tai rummun sisäpuolelta rummun ulkopuolelle. Ainakin osa kappaleista siirretään kuljettimella sisään rumpuun alueelle tai ulos rummusta alueelta, joka on nosturin ja purkupäädyn välisellä rummun osalla.

Description

Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyyn
Keksinnön kohteena on menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyn rummun sisään tai ulos rummusta, jossa rummussa on purkupääty ja tulopääty, jossa tulopäädyssä on syöttöaukko ja jossa menetelmässä järjestetään rummun sisään kappaleiden käsittelemisessä käytettävä nosturi, järjestetään rummun syöttöaukkoon kuljetin siten, että kuljettimen ensimmäinen pää ulottuu rummun ulkopuolelle ja kuljettimen toinen pää ulottuu rummun sisäpuolelle ja siirretään kappaleita kuljettimella rummun ulkopuolelta rummun sisäpuolelle tai rummun sisäpuolelta rummun ulkopuolelle.
Jauhinmyllyjä käytetään esimerkiksi kaivosteollisuudessa kivi-ja mineraaliaineksen pilkkomiseen isommista materiaalilohkareista pienempikokoisiksi palasiksi. Jauhinmylly käsittää tyypillisesti sylinterinmuotoisen, olennaisesti vaakasuuntaisen akselin ympäri pyöritettävän rummun, jonka halkaisija voi olla 2-15 m. Kiviaines syötetään syöttösuppilon kautta rummun ensimmäiseen päähän, ns. tulopäähän.
Kivilohkareet osuvat rummun pyöriessä toisiaan ja rummun seinämiä vasten, minkä seurauksena kiviaines jauhautuu kooltaan pienemmiksi lohkareiksi. Jauhatusta voidaan tehostaa lisäämällä jauhinmyllyn sisään nestettä ja/tai metallikuulia. Rummun toisessa päässä, ns. purkupäässä on arinalevyjä, jotka on varustettu halutun kokoisilla aukoilla. Riittävän pieneen kokoon jauhautuneet kivet pääsevät poistumaan arinalevyjen läpi ulos jauhinmyllystä. Rummun purkupäädyn arinalevyt toimivat siten mekaanisen suodattimen tavoin päästäen läpi halutun kokoiset kivet.
Rumpumaisen jauhinmyllyn sisäpinta joutuu kovalle mekaaniselle rasitukselle ja kulutukselle kiviaineksen kovuuden ja materiaalin pyöritysliikkeen vuoksi. Jauhinmyllyn rummun sisäpinta on pinnoitettu vuorauselementeillä, nostimilla ja kuorile25 vyillä, jotka on valmistettu teräksestä, kumista tai näiden sekoituksesta. Nostimet kiinnitetään rummun kehälle pultein ja kuorilevyt kiinnittyvät nostimien väliin. Yhden nostimen tai kuorilevyelementin massa voi olla muutamasta kymmenestä kilogrammasta jopa pariin tonniin asti, joten niiden irrottamisessa, asennuksessa ja kiinnityksessä pitää käyttää erityisiä laitteita ja tukirakenteita. Koska nämä vuo30 rausosat kuluvat myllyn ollessa käytössä, ne tulee vaihtaa säännöllisesti uusiin. Vuorauselementtien vaihtotyö tehdään jauhinmyllyn huoltotauon aikana, jolloin jauhinmylly on pysäytettynä. Jokainen huoltotyötunti aiheuttaa jopa kymmenien tuhansien eurojen menetyksen keskeytyneen tuotannon vuoksi, mistä johtuen huoltotauot pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä. Tämän vuoksi on selkeä tarve tehokkaalle laitteelle ja menetelmälle jauhinmyllyn vuorauselementtien vaihtotyöhön.
20175332 prh 10 -04- 2017
Julkaisussa AU 2004201105 on kuvattu jauhinmyllyn vuorauselementtien siirtolaite, ns. handler, johon kuuluu pyörillä varustettu tukirunko ja pitkänomainen palkki, joka on kiinnitetty ensimmäisestä päästään tukirunkoon. Palkin toisessa päässä on ympäripyörivä nosturi, johon kuuluu teleskooppirakenteinen puomi. Palkin varaan on tuettu kuljetin, joka ulottuu palkin ensimmäisestä päästä nosturiin. Palkin toinen pää voidaan siirtää jauhinmyllyn tulopäädyssä olevan aukon kautta jauhinmyllyn sisään siten, että nosturi asettuu rummun sisäpuolelle ja tukirunko ja palkin ensimmäinen pää jäävät rummun ulkopuolelle. Uudet asennettavat vuorauselementit siirretään kuljettimen avulla nosturin ulottuville, minkä jälkeen ne nostetaan nostu10 rilla paikoilleen rummun seinämälle tai päätyihin. Rummun seinämistä irrotettavat vuorauselementit siirretään ulos rummusta käänteisellä tavalla.
Julkaisussa US 3802150 on esitetty samantapainen siirtolaite, jossa nosturi on järjestetty palkin varassa liikkuvan kelkan päälle. Laitteeseen kuuluu liikuteltava rullarata, jonka toinen pää tukeutuu pyörien varassa palkin yläpintaan. Rullaradan pää voidaan ulottaa tulopäädyn aukosta palkin yläpintaa pitkin nosturiin saakka.
Molempien em. julkaisujen heikkoutena on se, että nosturin puomia täytyy kiertää vaakatasossa erittäin suuri kiertymiskulma aina, kun uutta vuorauselementtiä siirretään kuljettimelta myllyn seinämän pinnalle tai vanhaa vuorauselementtiä siirretään nosturilla seinämältä kuljettimelle. Myllyn purkupäätyyn tulevia vuorausele20 menttejä käsiteltäessä nosturin kiertokulma on suurimmillaan puoli kierrosta. Rummun halkaisijan pienuudesta johtuen nosturin puomin pituutta on yleensä muutettava kiertymisen aikana, mikä edelleen hidastaa nosturin puomin liikettä. Nosturin puomin liikkeisiin kuluva ’’ylimääräinen” aika hidastaa merkittävästi vuorauselementtien vaihtotyötä ja pidentää huoltotaukoa aiheuttaen merkittäviä tuo25 tannonmenetyksiä.
Keksinnön tavoitteena on tuoda esiin menetelmä kappaleiden siirtämiseen jauhinmyllyn sisään, jolla voidaan poistaa tunnettuun tekniikkaan liittyviä epäkohtia.
Keksinnön mukaiset tavoitteet saavutetaan menetelmällä, joka on määritelty itsenäisessä patenttivaatimuksessa. Keksinnön eräitä edullisia suoritusmuotoja on esitetty epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävässä siirtolaitteessa on liikuteltava tukirunkoja kannatinpalkki, jossa on ensimmäinen pää ja toinen pää. Liikuteltavan tukirungon ansiosta siirtolaitetta voidaan liikuttaa olennaisesti tasaista kantavaa alustaa tai pintaa pitkin haluttuun paikkaan. Kannatinpalkki on tuettu tukirunkoon edullisesti olennaisesti vaakasuuntaiseen asentoon. Siirtolaitteessa on lisäksi ai3
20175332 prh 10 -04- 2017 nakin yksi nosturi, jossa on liikuteltava puomi, ja alusta, joka on tuettu kannatinpalkkiin. Kannatinpalkkiin on lisäksi tuettu kuljetin, jossa on ensimmäinen pää ja toinen pää. Kuljetin voi olla tyypiltään mikä tahansa tarkoitukseen soveltuva kuljetin, kuten hihnakuljetin, rullarata tai kiskoja pitkin kulkeva vaunu. Nosturi on tuettu kannatinpalkkiin kuljettimen ensimmäisen ja toisen pään väliselle osuudelle. Kuljetin ulottuu siis kannatinpalkkia pitkin nosturin ensimmäiseltä puolelta nosturin toiselle puolelle. Kuljettimen ulottuminen nosturin kummallekin puolelle mahdollistaa sen, että kappaleet voidaan tuoda kuljettimella nosturin puomin ulottuville sellaiseen paikkaan, jossa kappaleen siirtämiseksi nosturin puomia tarvitsee kiertää mahdollisimman vähän.
Menetelmässä käytettävän siirtolaitteen eräässä edullisessa suoritusmuodossa kuljettimen toinen pää on olennaisesti kannatinpalkin toisessa päässä. Edullisesti kuljettimen ensimmäinen pää on olennaisesti kannatinpalkin ensimmäisessä päässä. Kuljetin ulottuu tällöin olennaisesti koko kannatinpalkin pituudelle.
Menetelmässä käytettävän siirtolaitteen eräässä toisessa edullisessa suoritusmuodossa kannatinpalkin pituus on säädettävissä. Pituuden säätö voi olla toteutettu teleskooppimaisella kannatinpalkin rakenteella. Kannatinpalkin pituuden säätömahdollisuus helpottaa siirtolaitteen käsittelyä ja lisää sen käyttömahdollisuuksia erilaisissa kohteissa. Edullisesti kannatinpalkin toisessa päässä on ainakin yksi kannatinelin, kuten tukijalka, kannatinpalkin toisen pään kannattelemista varten. Kannatinelimen ansiosta kannatinpalkki voidaan tukea luotettavasti ja liikkumattomasti paikoilleen nosturin ja kuljettimen käytön ajaksi.
Menetelmässä käytettävän siirtolaitteen eräässä kolmannessa edullisessa suoritusmuodossa kannatinpalkissa on yläpinta ja kuljetin on järjestetty ainakin osittain kannatinpalkin yläpinnan yläpuolelle. Kuljettimen liikerata kulkee siis ainakin osittain kannatinpalkin yläpinnan yläpuolella. Edullisesti nosturi on tuettu kannatinpalkkiin kuljettimen yläpuolelle ja nosturi käsittää nostovälineet alustan nostamiseksi ja tukemiseksi etäisyyden päähän kannatinpalkin yläpinnasta ja laskemiseksi olennaisesti kannatinpalkin yläpintaa vasten. Nosturin ylösnostetussa tilassa alus30 tan ja kuljettimen väliin jää siis rako tai väli, joka mahdollistaa kuljettimella lepäävien kappaleiden siirtymisen nosturin alustan alapuolelta nosturin ensimmäiseltä puolelta nosturin toiselle puolelle. Vastaavasti nosturin alaslasketussa tilassa alusta painautuu mahdollisimman lähelle kannatinpalkin yläpintaa, jolloin kannatinpalkin ja nosturin kokonaiskorkeus saadaan mahdollisimman pieneksi. Vaihtoehtoi35 sesti kuljetin voi olla on järjestetty ainakin osittain kannatinpalkin yläpinnan alapuolelle.
20175332 prh 10 -04- 2017
Menetelmässä käytettävän siirtolaitteen vielä eräässä edullisessa suoritusmuodossa kannatinpalkki on tuettu tukirunkoon kallistettavasi!. Kannatinpalkki voidaan kiinnittää ensimmäisen pään läheisyydestä tukirunkoon nivelkiinnityksellä. Kannatinpalkin kallistaminen tapahtuu laskemalla tai nostamalla kannatinpalkin toista päätä siten, että kannatinpalkki kiertyy hieman nivelkiinnityspisteen ympäri. Tyypillisesti siirtolaitetta käytettäessä kannatinpalkki on olennaisesti vaakasuuntaisessa asennossa. Kallistamalla kannatinpalkki asentoon, jossa sen päät ovat eri korkeudella, saadaan kannatinpalkkiin tuettu kuljetin viettämään haluttuun suuntaan. Tämä mahdollistaa kappaleiden siirtämisen kuljettimella ainakin osittain painovoiman avustamana.
Menetelmässä käytettävän siirtolaitteen vielä eräs edullinen suoritusmuoto käsittää kaksi kannatinpalkkiin tuettua nosturia. Kahdella nosturilla voidaan luonnollisesti kaksinkertaistaa kappaleiden käsittelynopeus. Tästä on etua tilanteissa, jossa tarvitaan suurta kappaleiden käsittelynopeutta. Nosturit voidaan järjestää kan15 natinpalkkiin vierekkäin lähelle toisiaan siten, että ensimmäisen nosturin työskentelyalue on nosturiparin ensimmäisellä puolella ja toisen nosturin työskentelyalue nosturiparin toisella puolella. Tällöin molemmat nosturit voivat työskennellä toisiaan häiritsemättä.
Menetelmässä käytettävän siirtolaitteen vielä eräs edullinen suoritusmuoto käsit20 tää kaksi kannatinpalkkiin tuettua kuljetinta. Kuljettimet voivat toimia toistaan riippumattomasti tai niiden toiminta voi olla synkronoitu keskenään. Kuljettimien kuljetussuunnat voivat olla samat tai vastakkaissuuntaiset.
Menetelmässä käytettävän siirtolaitteen vielä eräässä edullisessa suoritusmuodossa kannatinpalkki käsittää johdinelimiä, kuten johdinpalkkeja, ja nosturi/nosturit on/ovat liikuteltavissa johdinelimiä pitkin kannatinpalkin pituussuunnassa. Edullisesti johdinelimet on järjestetty ulottumaan kannatinpalkin ensimmäisestä päästä kannatinpalkin toiseen päähän ja nosturit ovat liikuteltavissa johdinelimiä pitkin toistensa ohitse.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä siirretään kappaleita jauhinmyllyn rummun sisään tai ulos rummusta. Rummussa on purkupääty ja tulopääty. Rummun tulopäädyssä on syöttöaukko, jonka kautta avautuu yhteys rummun ulkopuolelta rummun sisäpuolelle. Menetelmässä järjestetään rummun sisään kappaleiden käsittelemisessä käytettävä nosturi, järjestetään rummun syöttöaukkoon kuljetin siten, että kuljettimen ensimmäinen pää ulottuu rummun ulkopuolelle ja kuljettimen toinen pää ulottuu rummun sisäpuolelle ja siirretään kappaleita kuljettimella rum5
20175332 prh 10 -04- 2017 mun ulkopuolelta rummun sisäpuolelle tai rummun sisäpuolelta rummun ulkopuolelle. Menetelmässä ainakin osa kappaleista siirretään kuljettimella sisään rumpuun alueelle tai ulos rummusta alueelta, joka on nosturin ja purkupäädyn välisellä rummun osalla. Ulottamalla kuljetin nosturin ja purkupään väliselle alueelle voi5 daan minimoida nosturin puomin kääntymistarve, kun nosturilla siirretään kappaleita kuljettimelle tai pois kuljettimelta.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä ainakin osa kappaleista siirretään siis rummun sisällä kuljettimella nosturin ohitse. Menetelmän eräässä edullisessa suoritusmuodossa kappaleet siirretään nosturin ohitse nosturin alapuolelta. Edullisesti menetelmässä siirrettävät kappaleet ovat jauhinmyllyn rummun seinämän vuorauselementtejä.
Kuvat 1a, 1b ja 1c esittävät erästä keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävää siirtolaitetta sivulta kuvattuna, kuva 1d esittää kuvien 1 a-1 c esittämää siirtolaitetta päältä kuvattuna, kuva 2a esittää esimerkinomaisesti erästä keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävän siirtolaitteen edullista suoritusmuotoa sivulta kuvattuna ja kuva 2b esittää kuvassa 2a esitettyä siirtolaitteen edullista suoritusmuotoa päältä kuvattuna kuva 3a esittää esimerkinomaisesti erästä keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävän siirtolaitteen edullista suoritusmuotoa sivulta kuvattuna ja kuva 3b esittää kuvassa 3a esitettyä siirtolaitetta edestä kuvattuna.
Kuvassa 1a on esitetty esimerkinomaisesti eräs keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävä siirtolaite sivulta kuvattuna. Siirtolaite on suunniteltu käytettäväksi erityisesti suurikokoisten jauhinmyllyjen rakennus- ja huoltotoimenpiteissä, joissa sitä voidaan käyttää kappaleiden, kuten jauhinmyllyn rummun 100 vuorauselementtien, siirtämisessä rummun sisään tai ulos rummusta. Kuvassa on esitetty katkoviivalla eräs jauhinmyllyn rumpu 100 siirtolaiteen toiminnallisten osien merkityksen tuomiseksi paremmin esille. Siirtolaite käsittää tukirungon 10, johon kuuluu teräksisistä pilareista 12 ja palkeista 14 rakentuva kehikko. Tukirunko on varustettu renkailla 16, joiden varassa siirtolaite voi liikkua olennaisesti tasaista kantavaa alustaa tai pintaa 200 pitkin. Laitteeseen kuuluu lisäksi moottori 18, voimansiirtovälineet moottorin voiman siirtämiseksi vetäville renkaille sekä ohjausmekanismi kääntyvien pyörien ohjaamiseksi. Siirtolaitteen siirtämiseen ja ohjaami6
20175332 prh 10 -04- 2017 seen tarkoitetut osat ovat yleistä tunnettua tekniikkaa, jota ei selosteta tässä yhteydessä tarkemmin.
Tukirungon yläosassa on pitkänomainen kannatinpalkki 20, joka on kiinnitetty ensimmäisestä päästään tukirungon 10 ensimmäisessä ja toisessa reunassa oleviin pilareihin. Kannatinpalkin kiinnitys tukirungon toisessa reunassa, rumpua 100 lähempänä oleviin pilareihin on toteutettu niveltapeilla 22. Kannatinpalkin kiinnitys tukirungon ensimmäisessä reunassa oleviin pilareihin 12, on puolestaan toteutettu siten, että kannatinpalkin ensimmäistä päätä voidaan hieman liikuttaa pystysuunnassa. Nivelkiinnityksen ja kannatinpalkin ensimmäisen pään pystysuuntaisen lii10 kemahdollisuuden ansiosta kannatinpalkkia voidaan kallistaa vaakasuuntaisesti asennosta poikkeavaan asentoon. Kannatinpalkin kallistusvara voi olla esimerkiksi 5-10 astetta vaakatasosta kumpaan suuntaan tahansa.
Kannatinpalkki 20 on teleskooppirakenteinen, teräksestä valmistettu palkki, jossa on ensimmäinen päätyosa 20a, toinen päätyosa 20b ja keskiosa 20c. Ensimmäi15 nen ja toinen päätyosa ovat keskenään samanlaisia, poikkileikkaukseltaan suorakaiteen muotoisia onttoja putkiprofiileja. Keskiosa 20c on teräksinen putkiprofiili, joka poikkileikkausmuoto on olennaisesti samanlainen, mutta hieman pienempi kuin päätyosien onton sisäosan poikkileikkausmuoto. Keskiosa on sovitettu kummastakin päästään päätyosan sisään siten, että muodostuu pitkänomainen kanna20 tinpalkki, jonka pituus on teleskooppimaisesti säädettävissä. Keskiosan ja päätyosien pituudet voidaan valita siirtolaitteen valmistusvaiheessa siten, että kannatinpalkin suurin ulottuma, ts. tukirungon 10 toisen reunan pilareiden 12 ja kannatinpalkin toisen pään välinen etäisyys, muodostuu halutun suuruiseksi. Edullisesti suurin ulottuma on ainakin 15 metriä. Päätyosien putkimaisen profiilin yläpinnassa
30 on säännöllisin välimatkoin kuljetinrullia 26 olennaisesti koko päätyosien pituudella. Keskiosan ympärillä on joukko tukirenkaita 24, joiden yläpinnassa on kuljetinrulla 26. Tukirenkaat on yhdistetty toisiinsa ketjulla 28, joka on kiinnitetty ensimmäisestä päästään ensimmäiseen päätyosaan 20a ja toisesta päästään toiseen päätyosaan 20b. Kuvassa 1a kannatinpalkki on lyhimmässä asennossaan, jossa sen keskiosa 2c on suurimmalta osalta pituuttaan päätyosien 20a, 20b sisällä. Keskiosan se osa, joka ei ole päätyosien sisällä, on käytännössä kokonaan rinnakkain asettuneiden tukirenkaiden 24 ympäröimä.
Toisen päätyosan 20b yläpinnalla 30 on nosturi 32, johon kuuluu alusta 34 ja pituudeltaan säädettävä teleskooppimainen puomi 36. Puomi on kiinnitetty ensim35 mäisestä päästään nivelöidysti alustan päällä olevaan runkoon 42. Runko on kiinnitetty alustaan ympäri pyöri västi siten, että runko voidaan kiertää pystysuuntaisen
20175332 prh 10 -04- 2017 akselin ympäri ja lukita mihin tahansa asentoon alustaan nähden. Puomin kallistuskulma säädetään hydraulitoimisella sylinterillä 48, joka kiinnittyy ensimmäisestä päästään runkoon ja toisesta päästää puomin 36 keskiosaan. Puomin toisessa päässä on tartuntakoura 44, jolla voidaan tarttua nosturilla käsiteltäviin kappalei5 siin. Nosturin alustan alapinnassa on saksinosturi 46, joka tukeutuu alapäästään toisen päätyosan 20b yläpintaan 30. Kuvassa 1a saksinosturi oli lyhimmässä asennossa, jolloin siitä on näkyvissä ainoastaan reunapalkit. Nosturin alusta 34 asettuu tällöin miltei kiinni kuljetinrulliin 26 hyvin lähelle toisen päätyosan yläpintaa 30. Nosturin käyttäjä ohjaa puomin pituutta, kallistuskulmaa ja kiertoliikettä sekä tartuntakouran ja saksinosturin toimintaa ohjausvälineillä 40. Ohjausvälineiden yhteydessä on tuoli 38 nosturin käyttäjää varten.
Kuvassa 1a nosturin 32 alusta 34 on laskettu alimpaan asentoonsa lähelle toisen päätyosan 20b yläpintaa ja nosturin puomi 36 on käännetty kannatinpalkin 20 kanssa olennaisesti yhdensuuntaiseen asentoon siten, että puomin vapaa pää osoittaa kannatinpalkin ensimmäisen pään suuntaan. Teleskooppimainen kannatinpalkki on asetettu lyhimpään asentoonsa. Siirtolaite on tarkoituksenmukaista asettaa tähän asentoon silloin, kun siirtolaitetta siirretään jauhinmyllyn ulkopuolella. Jauhinmyllyn rummun 100 sisällä työskentelemistä varten siirtolaite siirretään rummun tulopäädyssä 102 olevan syöttöaukon 106 eteen siten, että kannatinpalk20 ki ulottuu syöttöaukon läpi rummun sisään kuvassa 1a esitetyllä tavalla.
Kannatinpalkin toisen päätyosan 20b toisessa päässä, ts. rummun 100 purkupäätyä 104 lähempänä olevassa päässä, on kaksi tukijalkaa 50. Tukijalat toimivat kannatineliminä, joiden avulla pitkänomaisen kannatinpalkin toinen pää voidaan tukea liikkumattomasti paikoilleen nosturilla työskentelyn ajaksi. Tukijalat on kiinni25 tetty ensimmäisestä päästään nivelkiinnityksellä toisen päätyosan kylkeen siten, että ne ovat asetettavissa kuvan 1a mukaiseen kannatinpalkin suuntaiseen siirtoasentoon ja kuvan 1b mukaiseen tukiasentoon, jossa tukijalat on olennaisesti suorassa kulmassa kannatinpalkin pituussuuntaan nähden. Tukijalkojen pituus on teleskooppimaisesti säädettävissä.
Kuvassa 1b on esitetty, kuinka kuvan 1a mukainen siirtolaite saatetaan työskentelyvalmiuteen rummun 100 sisällä. Rummun sisään ulottuvan kannatinpalkin 20 pituutta kasvatetaan siirtämällä toista päätyosaa 20b siten, että toisen päätyosan vapaa pää ulottuu lähelle purkupäätyä 104. Toisen päätyosan siirtyessä paljastuu keskiosaa 20c päätyosien sisältä ja keskiosan ympärillä olevat tukirenkaat 24 asettuvat ketjun 28 vetäminä olennaisesti tasavälein keskiosan näkyvissä olevalle pituudelle. Päätyosien yläpinnassa 30 olevat kuljetinrullat 26 ja tukirenkaissa ole8
20175332 prh 10 -04- 2017 vat kuljetinrullat 26 muodostavat olennaisesti yhtenäisen kuljettimena toimivan rullaradan 52, joka ulottuu kannatinpalkin ensimmäisestä päästä kannatinpalkin toiseen päähän, ts. olennaisesti koko kannatinpalkin pituudelle. Nosturin 32 alusta 34 nostetaan saksinosturin 46 avulla etäisyyden päähän kuljetinrullien 26 yläpinnasta ja lukitaan yläasentoon. Nosturin alustan alapuolelle avautuu näin vapaa tila, jonka läpi kuljetinrullien päällä siirrettävät kappaleet, kuten rummun vuorauselementit, voivat siirtyä kuljetinta pitkin nosturin ensimmäiseltä puolelta nosturin toiselle puolelle.
Toisen päätyosan toisessa päässä olevat tukijalat 50 käännetään tukiasentoon ja 10 säädetään sellaiseen pituuteen, että niiden vapaa pää tukeutuu kantavaan rakenteeseen tai kerrokseen. Kuvassa 1b tukijalan toinen pää tukeutuu rummun 100 seinämään. Tämä on mahdollista silloin, kun rumpu on olennaisesti tyhjä. Jauhinmyllyn rummun huoltotöitä, kuten vuorauselementtien vaihtamisia, voidaan tehdä myös silloin, kun rummun pohjalla on kerros murskattavaa kiviainesta. Tällöin on luontevaa tukea tukijalat toisesta päästään rummun sisällä olevaan kiviaineskerrokseen. Jos rummun pituus on riittävän pieni, ei kannatinpalkin toista päätä tarvitse välttämättä tukea rummun sisällä, vaan kannatinpalkki voi toimia ulokkeena. Kuvassa 1b esitetty siirtolaite on valmis vastaanottamaan ja siirtämään kappaleita rummun ulkopuolelta rummun sisäpuolelle tai rummun sisäpuolelta rummun ulko20 puolelle.
Kuvissa 1c ja 1d esitetään kuinka kuvissa 1a ja 1b esitetyllä siirtolaitteella työskennellään rummun 100 sisällä rummun vuorauselementtejä 54 vaihdettaessa. Kuva 1c esittää keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävää siirtolaitetta sivulta kuvattuna ja kuva 1d päältä kuvattuna. Kuvassa 1c jauhinmyllyn rumpu 100 on esitetty pystysuuntaisena poikkileikkauskuvana ja kuvassa 1d vaakasuuntaisen poikkileikkauskuvana. Seuraavassa molempia kuvia selostetaan samanaikaisesti.
Uudet vuorauselementit 54 siirretään rummun 100 ulkopuolella kuljettimena toimivan rullaradan 52 ensimmäiseen päähän. Vuorauselementit voidaan siirtää rullaradalle esimerkiksi trukeilla tai nostolaitteilla, joita ei ole esitetty kuvassa. Rullara30 dan kuljetinrullia 26 pyöritetään siten, että vuorauselementit siirtyvät rullarataa pitkin syöttöaukon 106 läpi kohti rullaradan ja kannatinpalkin 20 toista päätä. Tunnettuun tapaan nosturin 32 puomin 36 päässä olevalla tartuntakouralla 44 voidaan tarttua kuljettimella oleviin vuorauselementteihin ja siirtää ne haluttuun kohtaan rummun 100 seinämälle heti, kun vuorauselementit tulevat nosturin puomin 36 ulottuville nosturin ja rummun tulopäädyn 102 välisellä kuljettimen osuudella. Keksinnön mukaisessa menetelmässä vuorauselementit pääsevät siirtymään nosturin
20175332 prh 10 -04- 2017 alta, ts. nosturin alustan 34 ja kuljetinrullien 26 yläpinnan välistä, myös nosturin ja kannatinpalkin toisen pään väliselle rullaradan osuudelle. Nosturin käyttäjä voi siten antaa lähelle rummun purkupäätyä 104 tulevien vuorauselementtien 54 kulkeutua rullaradalle nosturin ja purkupäädyn väliselle rummun osuudelle ja tarttua rullaradalla oleviin vuorauselementteihin nosturilla vasta tämän jälkeen. Nosturin puomin liikeradan pituus rullaradalta rummun seinämälle vuorauselementin asennuskohtaan voidaan näin minimoida. Käytännössä tämä tarkoittaa, että nosturin puomin 36 suurin kiertokulma kannatinpalkin 20 pituussuuntaan nähden rajoittuu n. 90 asteeseen (kuva 1d). Vanhojen vuorauselementtien nostaminen nosturilla rummun seinämän sisäpinnalta kuljettimelle ja siirtäminen kuljettimella rummun sisältä rummun ulkopuolelle tapahtuu samalla periaatteella, mutta käänteisessä järjestyksessä.
Kuvassa 2a on esitetty esimerkinomaisesti eräs keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävän siirtolaitteen eräs edullinen suoritusmuoto sivulta kuvattuna ja kuvassa 2b sama siirtolaite päältä kuvattuna. Molemmissa kuvissa on esitetty jauhinmyllyn rumpu 100 katkoviivoilla. Kuvissa esitetty suoritusmuoto käsittää käytännössä kaikki samat rakenteelliset ja toiminnalliset osat kuin kuvien 1a-1d selostuksessa kuvattu siirtolaite. Näistä osista käytetään selostuksessa samoja nimiä ja viitenumerolta. Suoritusmuoto poikkeaa edellä kuvatusta siirtolaitteesta siten, että siinä on kaksi nosturia 32 ja kaksi kuljetinta 52. Nosturit ja kuljettimet ovat rakenteeltaan ja toiminnaltaan samanlaisia kuin edellä on selostettu ja ne on järjestetty samalla tavoin kannatinpalkin 20 yläpinnalle 30. Nostureita käytetään siten, että rummun 100 purkupäätyä 104 lähempänä olevalla ensimmäisellä nosturilla käsitellään ensimmäisen nosturin ja purkupäädyn 104 väliselle rummun osuudelle asen25 nettavia tai tältä osuudelta poistettavia vuorauselementtejä 54 ja toisella nosturilla käsitellään toisen nosturin ja rummun tulopäädyn 102 väliselle osuudelle asennettavia tai tältä osuudelta poistettavia vuorauselementtejä. Molemmat kuljettimet voivat siirtää molempien nostureiden käsittelemiä vuorauselementtejä. Jos vanhojen vuorauselementtien poistamista ja uusien vuorauselementtien asentamista tehdään samanaikaisesti, voidaan ensimmäinen kuljetin asettaa siirtämään uusia vuorauselementtejä rummun sisään ja toinen kuljetin siirtämään vanhoja vuorauselementtejä ulos rummusta.
Kuvassa 3a on esitetty esimerkinomaisesti eräs keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävän siirtolaitteen edullinen suoritusmuoto sivulta kuvattuna. Kuvan
3a esittämässä siirtolaitteen suoritusmuodossa on matala, renkailla 116 varustettu vaunu 108, jonka yläpintaan on tuettu saksinostin 117. Saksinostimen yläpäässä
20175332 prh 10 -04- 2017 on palkeista 114 rakentuva ylätaso. Palkit 114, saksinostin 117 ja vaunu 108 muodostavat siirtolaitteen tukirungon 110. Kannatinpalkki 120 on tuettu ensimmäisestä päästään tukirungon ylätasoon kallistettavasti edellä selostetulla tavalla. Siirtolaitteen moottori 118 on sijoitettu vaunun sisään. Saksinostimen korkeutta muuttamal5 la kannatinpalkin ja vaunun välistä etäisyyttä voidaan muuttaa siten, että kannatinpalkki asettuu sopivalle korkeudelle jauhinmyllyn rummun 100 syöttöaukkoon 106 nähden.
Kannatinpalkki rakentuu kolmesta rinnakkaisesta yhdensuuntaisesta tukipalkista 62. Tukipalkit ovat metallisia l-profiileja, jotka on kiinnitetty ylälaipastaan sidepalk10 kien 64 avulla kiinni toisiinsa siten, että palkit asettuvat rinnakkain etäisyyden päähän toisistaan. Tukipalkkien profiilin ei tarvitse olla l-profiili vaan sopiva profiilimuoto voidaan valita tapauskohtaisesti. Rinnakkaisten tukipalkkien välinen etäisyys mitoitetaan jauhinmyllyn rummun syöttöaukon 106 koon mukaan siten, että kannatinpalkki on sovitettavissa syöttöaukkoon. Rinnakkaisen tukipalkkien välinen etäi15 syys voi olla esimerkiksi 50-100 cm. Tukipalkit rakentuvat pituussuunnassa kahdesta osasta, jotka on liitetty päistään toisiinsa pulttikiinnityksellä 60. Tukipalkkien pituussuuntaiset osat mitoitetaan osien painon ja koon mukaan siten, että osat ovat järkevästi liikuteltavissa. Sidepalkit ovat putkiprofiileja, joita on välimatkan päässä toisistaan olennaisesti koko kannatinpalkin pituudella. Vierekkäisten side20 palkkien välinen etäisyys on voi olla esimerkiksi 100-200 cm. Sidepalkit on kiinnitetty tukipalkkeihin jollain sopivalla kiinnitystavalla, kuten hitsikiinnityksellä tai pulttikiinnityksellä. Tukipalkkien yläpinnan sidepalkkien lisäksi tai niiden vaihtoehtona sidepalkkeja voi olla myös tukipalkkien alapinnassa, jolloin tukipalkit on tuettu myös alalaipoistaan kiinni toisiinsa. Kannatinpalkin toisessa päässä on tukijalat
150, joiden avulla kannatinpalkin toinen pää tukeutuu rummun 100 seinämään lähelle purkupäätyä 104. Tukijalkoja voi olla kannatinpalkissa myös muulla kuin kannatinpalkin päässä, kuten kannatinpalkkien alapinnassa olevien sidepalkkien kohdalla.
Kannatinpalkin 120 reunimmaisten tukipalkkien 62 uloimpiin reunapintoihin on kiinnitetty ensimmäiset johdinpalkit 66, jotka ulottuvat kannatinpalkin ensimmäisestä päästä kannatinpalkin toiseen päähän. Sidepalkkien yläpintaan on kiinnitetty rinnakkain kaksi yhdensuuntaista toista johdinpalkkia 68, jotka ulottuvat samoin kannatinpalkin ensimmäisestä päästä kannatinpalkin toisen päähän. Johdinpalkit ovat metallisia C-profiileja. Kannatinpalkin yläpinnan 130 yläpuolelle, johdinpalkki35 en varaan, on tuettu kaksi nosturia, ensimmäinen nosturi 132a ja toinen nosturi 132b. Molemmissa nostureissa 132a, 132b on alusta 134 ja alustaan kiinnitetyt,
20175332 prh 10 -04- 2017 alustan tasosta kulmaan kääntyvät tukivarret 70. Tukivarsien päissä on siirtopyörät 72, jotka on sovitettu osittain johdinpalkkien 66, 68 sisään siten, että ne voivat vieriä C-profiilin alemman laipan pintaa pitkin.
Kuvassa 3b on esitetty kuvan 3a esittämä siirtolaite päästä, jauhinmyllyn rummun 5 100 sisältä kuvattuna. Toiset johdinpalkit 68 ja järjestetty rinnakkain etäisyyden päähän toisistaan siten, että C-profiilit avautuvat toisiaan kohti. Toisten johdinpalkkien välinen etäisyys on mitoitettu siten, että molempien nostureiden 132a, 132b alustat 134 ja alustaa kannattelevat siirtopyörät 72 ja tukivarret 70 mahtuvat ohittamaan toisensa, kun nosturit liikkuvat johdinpalkkeja pitkin. Kumpikin nosturi pys10 tyy siten liikkumaan kannatinpalkin pituussuunnassa haluttuun kohtaan kannatinpalkkia toisen nosturin sijainnista riippumatta.
Ensimmäisessä nosturissa 132a on yksiosainen jäykkä puomi 136a, joka on kiinnitetty nivelkiinnityksellä ensimmäisestä päästään nosturin runkoon 142a. Rungossa on vinssi 74, jonka kelalla on vaijeria 76. Kelalta purkautuva vaijeri kiertää puomin
136a toisessa päässä olevan väkipyörän 80 ympäri. Vaijerin vapaassa päässä on koukku 78a, jolla voidaan tarttua kappaleisiin, kuten rummun seinämällä oleviin vuorauselementteihin. Ensimmäisen nosturin puomi 136a voidaan mitoittaa siten, että sen pituus on lähellä rummun 100 säteen mittaa. Kohtisuoraan rummun seinämää kohti suunnatun puomin vapaa pää ulottuu tällöin hyvin lähelle rummun seinämää. Tällainen nosturi soveltuu erityisen hyvin rummun seinämältä poistettavien kuluneiden vuorauselementtien irrottamiseen ja siirtämiseen kuljettimelle.
Toisessa nosturissa 132b on nivelöity puomi 136b, joka on kiinnitetty ensimmäisestä päästään toisen nosturin alustan 134 päällä olevaan nosturin runkoon 142b nivelkiinnityksellä. Puomia voidaan kallistaa haluttuun kulmaan hydraulitoimisella sylinterillä 148. Puomin 136b toisessa päässä on koukku 78b, jolla voidaan tarttua kappaleisiin, kuten rummun 100 seinämälle asennettaviin vuorauselementteihin. Puomin ensimmäisen ja toisen pään välisellä osuudella on nivel 82, joka jakaa puomin kahteen toisiinsa nähden kääntyvään sauvamaiseen osaan. Nivelen kohdalla on hydraulitoiminen kääntösylinteri 84, jonka pituutta kasvattamalla saadaan puomi oikenemaan ja jota lyhentämällä saadaan puomi taittumaan nivelkohdassa kulmaan. Nivelellä varustettu taittuva puomi 136b soveltuu erityisen hyvin uusien vuorauselementtien nostamiseen kuljettimelta paikoilleen rummun seinämälle.
Kannatinpalkin 120 ensimmäisessä reunassa olevan tukipalkin 62 ja keskimmäisen tukipalkin välissä on välimatkan päässä toistaan joukko yhdensuuntaisia kan35 natinrullia 90 olennaisesti koko kannatinpalkin pituudella. Kannatinrullat on tuettu
20175332 prh 10 -04- 2017 päistään laakeroidusti tukipalkkeihin. Kannatinrullien ympäri kiertää päättymätön kuljetinhihna 92. Kannatinrullat ja kuljetinhihna kuuluvat hihnakuljettimeen, jota pitkin kappaleita, kuten rummun seinämältä irrotettuja vuorauselementtejä voidaan siirtää rummun sisältä rummun ulkopuolelle. Hihnakuljetin voi ulottua yhtenäisenä laitteena kannatinpalkin ensimmäisestä päästä kannatinpalkin toiseen päähän. Vaihtoehtoisesti hihnakuljetin voi rakentua kahdesta tai useammasta olennaisesti samanlaisesta osakuljettimesta, jotka on järjestetty peräkkäin olennaisesti koko kannatinpalkin pituudelle. Hihnakuljettimessa tai kussakin osakuljettimessa on ainakin yksi vetävä kannatinrulla, jota pyöritetään moottorilla (moottoria ei ole esitet10 ty kuvissa).
Kannatinpalkin 120 toisessa reunassa olevan tukipalkin 62 ja keskimmäisen tukipalkin välissä on välimatkan päässä toistaan joukko yhdensuuntaisia kuljetinrullia 126 olennaisesti koko kannatinpalkin pituudella. Nämä kuljetinrullat muodostavat rullaradan 152, joka ulottuu kannatinpalkin ensimmäisestä päästä kannatinpalkin toiseen päähän. Rullarata toimii kuljettimena, jota pitkin kappaleita, kuten uusia vuorauselementtejä voidaan siirtää rummun 100 ulkopuolelta rummun sisäpuolelle nostureiden, erityisesti toisen nosturin 132b puomin 136b ulottuville. Kannatinpalkki 120 voidaan asettaa kaltevaan asentoon siten, että sen toinen pää on hieman alempana kuin ensimmäinen pää. Tällöin vuorauselementit siirtyvät rullarataa pit20 kin kannatinpalkin toista päätä kohti osin painovoiman avustamana.
Kuvissa 3a ja 3b esitetyn siirtolaitteen edullisen suoritusmuodon nosturit 132a, 132b ovat kauko-ohjattuja laitteita. Kumpaakin nosturia ohjataan omalla erillisellä ohjauslaitteella 96. Nostureiden ohjauskomennot siirtyvät ohjauslaitteesta nostureihin langattoman tiedonsiirtoyhteyden, kuten radioyhteyden, välityksellä. Nostu25 reiden käyttäjät voivat olla käyttötilanteessa rummun sisällä etäisyyden päässä nostureista (käyttäjiä ei ole esitetty kuvissa).
Kuvissa 3a ja 3b esitetyssä siirtolaitteen suoritusmuodossa ensimmäinen nosturi 132a on tarkoitettu erityisesti rummun seinämältä irrotettavien vuorauselementtien siirtämiseen hihnakuljettimelle. Vastaavasti toinen nosturi 132b on tarkoitettu eri30 tyisesti uusien vuorauselementtien siirtämiseen rullaradalta 152 rummun 100 seinämälle. Nostureiden käyttötarkoituksia ei kuitenkaan ole mitenkään rajoitettu, vaan niitä voidaan käyttää erilaisten kappaleiden siirtämiseen rummun sisällä nosturin käyttäjän tarkoituksenmukaiseksi katsomalla tavalla. Samoin sekä rullarataa, että hihnakuljetinta voidaan käyttää sekä kappaleiden siirtämiseen rummun sisään tai ulos rummusta. Tukipalkkien 62 ylälaippoihin kiinnitettyjen sidepalkkien 64 keskinäinen etäisyys on niin suuri, että molemmat kuljettimet, ts. rullarata 152 ja hih13 nakuljetin, ovat käytännössä yläpinnaltaan kattamattomia nostureiden kohtaa lukuun ottamatta. Sidepalkit eivät siten estä vuorauselementtien siirtämistä kuljettimelle tai pois kuljettimelta. Sidepalkkien 64 etäisyys kuljetinhihnan ja kuljetinrullan 126 pinnasta on niin suuri, että kuljettimelle asetetut vuorauselementit mahtuvat kulkemaan sidepalkkien alapuolelta kannatinpalkin pituussuunnassa. Sidepalkin etäisyys kuljettimen pinnasta voi olla esimerkiksi 50-80 cm. Kappaleita, kuten vuorauselementtejä voidaan siten nostaa pois kuljettimelta tai laskea kuljettimelle mihin tahansa kohtaan kuljetinta siten, että nosturin puomin liikeradan pituus minimoituu. Kannatinpalkin toisen pään ja nosturin väliselle kuljettimen osuudelle las10 kettavat tai tältä osuudelta kuljettimen päältä nostettavat kappaleet siirtyvät kuljettimella kulkiessaan nosturin ohi nosturin alapuolelta.
Edellä on selostettu eräitä keksinnön mukaisen menetelmän edullisia suoritusmuotoja. Keksintöä ei rajoiteta ainoastaan edellä esitettyihin esimerkkeihin, vaan monenlaiset muunnokset ovat mahdollisia oheisten patenttivaatimusten määrittele15 män suojan piirissä.

Claims (3)

1. Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyn rummun (100) sisään tai ulos rummusta (100), jossa rummussa (100) on purkupääty (104) ja tulopääty
5 (102), jossa tulopäädyssä on syöttöaukko (106) ja jossa menetelmässä järjestetään rummun (100) sisään kappaleiden käsittelemisessä käytettävä nosturi (32, 132a, 132b), järjestetään rummun (100) syöttöaukkoon (106) kuljetin (52, 152) siten, että kuljettimen ensimmäinen pää ulottuu rummun (100) ulkopuolelle ja kuljettimen (52, 152) toinen pää ulottuu rummun (100) sisäpuolelle ja siirretään kappa10 leita kuljettimella (52, 152) rummun (100) ulkopuolelta rummun (100) sisäpuolelle tai rummun (100) sisäpuolelta rummun (100) ulkopuolelle, tunnettu siitä, että ainakin osa kappaleista siirretään kuljettimella (52, 152) rummun (100) sisään alueelle tai ulos rummusta (100) alueelta, joka on nosturin (32, 132a, 132b) ja purkupäädyn (104) välisellä rummun (100) osalla.
15
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kappaleet siirretään nosturin (32, 132a, 132b) ohitse nosturin (32, 132a, 132b) alapuolelta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siirrettävät kappaleet ovat jauhinmyllyn rummun (100) seinämän vuorauselementtejä (54).
FI20175332A 2017-04-10 2017-04-10 Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyyn FI127366B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20175332A FI127366B (fi) 2017-04-10 2017-04-10 Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyyn

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20175332A FI127366B (fi) 2017-04-10 2017-04-10 Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyyn

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20175332A FI20175332A (fi) 2017-04-10
FI127366B true FI127366B (fi) 2018-04-30

Family

ID=58688664

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20175332A FI127366B (fi) 2017-04-10 2017-04-10 Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyyn

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI127366B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20175332A (fi) 2017-04-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5980190A (en) Ready mix concrete conveying apparatus
CN103281892B (zh) 移动筛分站
CN105592928B (zh) 矿物材料加工设备以及用于操作加工设备的方法
JP5623624B2 (ja) 旋回ベルト取付機構
FI127067B (fi) Siirtolaite
JP6308924B2 (ja) 積込み装置、積込みシステム、及び堤体の構築方法
FI127366B (fi) Menetelmä kappaleiden siirtämiseksi jauhinmyllyyn
TW201636294A (zh) 電梯平衡重錘之搬出搬入裝置
FI126135B (fi) Menetelmä jauhinmyllyn sisäpinnan vuorauselementtien uusimiseksi
FI121140B (fi) Menetelmä purkainkuljetinsillan kannattamiseksi
KR101675953B1 (ko) 버킷 엘리베이터형 연속식 하역기의 로터리 피더
JPH06206613A (ja) 搬送装置
JP2014141230A (ja) 索道用機器の昇降搬送装置
CN113263631A (zh) 沉浸式混凝土生产厂站骨料系统及生产厂站
JP2012072463A (ja) 転炉用耐火煉瓦配設設備
JP4152042B2 (ja) 旋回・俯仰式コンベヤ装置
CN111389568B (zh) 一种移动式颚破机及其安装方法
KR200218127Y1 (ko) 통스단면 폭 조정 클램핑 장치
KR20100068718A (ko) 고로의 내화물 축조용 장치
RU2741925C1 (ru) Установка по переработке минеральных материалов
KR101958446B1 (ko) 연속식 하역장치
CN117208472A (zh) 一种扇形移置式带式输送机尾部旋转机站
JP3040338B2 (ja) 生コンクリートの移送装置
JP2024029466A (ja) インバート桟橋
JP5966183B2 (ja) 水平スクリュー式サイロ及びこれを備えた貨物運搬船

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 127366

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

MM Patent lapsed