FI126632B - Menetelmä nosturin kääntöajamiseksi - Google Patents

Menetelmä nosturin kääntöajamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI126632B
FI126632B FI20145326A FI20145326A FI126632B FI 126632 B FI126632 B FI 126632B FI 20145326 A FI20145326 A FI 20145326A FI 20145326 A FI20145326 A FI 20145326A FI 126632 B FI126632 B FI 126632B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
wheels
wheel
crane
arrangements
lower beam
Prior art date
Application number
FI20145326A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20145326A (fi
Inventor
Esa Ojapalo
Juha Santala
Original Assignee
Konecranes Global Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Konecranes Global Oy filed Critical Konecranes Global Oy
Priority to FI20145326A priority Critical patent/FI126632B/fi
Priority to CN201580017868.5A priority patent/CN107074507A/zh
Priority to PCT/FI2015/050235 priority patent/WO2015150640A1/en
Publication of FI20145326A publication Critical patent/FI20145326A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI126632B publication Critical patent/FI126632B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C9/00Travelling gear incorporated in or fitted to trolleys or cranes
    • B66C9/04Travelling gear incorporated in or fitted to trolleys or cranes to facilitate negotiation of curves
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C19/00Cranes comprising trolleys or crabs running on fixed or movable bridges or gantries
    • B66C19/007Cranes comprising trolleys or crabs running on fixed or movable bridges or gantries for containers

Description

Menetelmä nosturin kääntöajamiseksi
Keksinnön tausta
Keksintö koskee menetelmää nosturin, erityisesti kumipyöränosturin kääntöajamiseksi, joka nosturi käsittää rungon, jossa on sen yläosassa sijaitseva pääkannattajarakenne ja rungon alaosassa pääkannattajarakenteeseen nähden poikittaiset alapalkkirakenteet rungon alaosan vastakkaisilla puolilla, pääkannattajarakennetta pitkin liikkumaan sovitetun nostovaunun, ainakin yhden, pystyakselin ympäri käännettävän kumipyörän tai kumipyöräjärjestelyn alapalkkirakenteiden molemmissa päissä, siis kussakin nosturin alanurkassa.
Kumipyöräkonttinosturit toimivat konttien varastokentällä konttien järjestelyssä ja niiden käsittelyssä. Nosturityyppejä ja -kokoja on useita, yleisemmin jaottelu tehdään nosturissa olevien pyörien lukumäärän mukaan, ts. 4-, 8- tai 16-pyöräiset nosturit. Ne liikkuvat kumipyörien varassa konttirivistön suuntaisella suoralla ajoradalla ja pyörät tai pyöräjärjestelyt suuntalukittuina konttorivien suuntaiseksi pitkittäisajoasentoon. Koska ajorata on suora, niin nosturin ohjaaminen voidaan toteuttaa nosturin pyöräpäätyjen nopeuseroa säätämällä. Pyörät tai pyöräjärjestelyt pidetään ajon aikana suuntalukittuina kohtisuoraan nosturin pääkannattajajärjestelyyn nähden ja yhdensuuntaisina alapalkkirakenteiden kanssa.
Yhtä nosturia voidaan käyttää useampaa konttirivistöä kohden siirtämällä nosturi poikittaissuunnassa uuden konttirivistön kohdalle. Siirto voidaan tehdä ajamalla nosturi konttirivistön päähän, avaamalla pyörien tai pyörä-järjestelyjen suuntalukitus ja kääntämällä sekä lukitsemalla pyörät tai pyöräjärjestelyt 90-astetta poikittaisajosuuntaan. Sen jälkeen nosturi ajetaan poikittaissuunnassa poikittaisajoväylän kohdalla oikean konttirivistön kohdalle, minkä jälkeen pyörät tai pyöräjärjestelyt käännetään ja lukitaan pitkittäisajoasentoon konttirivistön ajoradan kohdalla.
Joissain tapauksissa varastoalueen ajoradat ja konttirivistöt sijaitsevat eri alueilla, jotka eivät välttämättä ole samansuuntaisia, jolloin nosturin ajosuuntaa täytyy pystyä muuttamaan. Tätä varten kumipyöräkonttinostureissa on pyörille tai pyöräjärjestelyille lukittava väliasento, joka mahdollistaa nosturin kääntöajon sen keskipisteen ympäri. Väliasennon lukituskohta vaihtuu eri nostureissa nosturin jännevälin mukaan, mikä johtaa siihen, että jokainen eri jänneväli edellyttää jännevälikohtaista osaa nosturissa. Lukituskappaleen voi standardoita kattamaan tietty jännevälivälialue, mutta silti erilaisilta lukituskap-paleilta ei voida välttyä.
Pyörien kääntämisjärjestelyjä on erilaisia, ja yleisimmin käytetään kahta pääperiaatetta. Ensimmäisen pääperiaatteen mukaisessa järjestelyssä nosturin pyöriä käännetään erillisellä kääntömekanismilla, tyypillisesti hyd-raulisylinterillä tai erillisellä kääntökoneistolla. Pyörät voi olla sijoitettu keskeisesti tai epäkeskeisesti pyörän kääntökeskiöön nähden ja pyörän kääntö tapahtuu paikallaan. Toisessa pääperiaatteessa nosturin ajokoneistoa käytetään pyörien kääntöön, jolloin kääntämiseen käytettävä vetävä pyörä on sijoitettu pois kääntökeskiöstä ja pyörä kääntyy vierimällä.
Julkaisu EP 771306 B1 esittää 16-pyöräisen nosturin, jonka kussakin telissä on kaksi rinnakkaista pyörää, joista toinen on vetävä pyörä ja toinen vapaapyörä. Kullakin telillä on oma ajokoneisto ja siten oma kääntökoneisto. Kääntöajoa varten tässä on edellä mainitut omat lukittavat pyörien väliasennot. Pyörät saadaan käännetyksi väliasentoon ajokoneistojen avulla
Julkaisusta GB 2362863 A tunnetaan 16-pyöräinen nosturi, jossa on äärimmäisen monimutkainen tankojärjestely pyörien kääntämiseksi ja lukitsemiseksi kääntöajoasentoon.
Julkaisussa EP 1770049 B1 tunnetaan puolestaan 8-pyöräinen nosturi, jossa on tankojärjestely pyörien lukitsemiseksi eri ajoasentoihin mukaan lukien edellä kuvattu väliasento kääntöajoa varten.
Muita tunnettuja nostureita on esitetty mm. julkaisuissa EP 1820769 A1, EP 2349905 B1, JP H0764271 B2 ja US 2006180375 A1.
Ongelmana kaikissa edellä kuvatuissa nostureissa on juuri tuo väli-asento kääntöajoa varten, joka monimutkaistaa nosturin rakennetta ja aiheuttaa siten kustannuksia sekä nosturin valmistuksen että huollon kannalta.
Keksinnön yhteenveto
Keksinnön tavoitteena on siten kehittää menetelmä siten, että yllä mainitut ongelmat saadaan ratkaistua. Tähän päämäärään päästään keksinnön mukaisella menetelmällä, jolle on tunnusomaista, että kääntöajoa varten yhden alapalkkirakenteen pyörät tai pyöräjärjestelyt lukitaan nosturin pitkit-täisajoasentoon eli alapalkkirakenteen suuntaisiksi, toisen alapalkkirakenteen pyörät tai pyöräjärjestelyt lukitaan nosturin poikittaisajoasentoon eli alapalkki-rakenteeseen nähden poikittaisiksi, ja vetäviä pyöriä tai pyöräjärjestelyjä käytetään niiden kääntösäteeseen nähden verrannollisella nopeudella, jonka kään-töympyrän keskipiste sijaitsee toisen alapalkkirakenteen poikittaisiksi käännettyjen pyörien tai pyöräjärjestelyjen välisessä keskipisteessä.
Yleisimmin alapalkkirakenteen molemmissa päissä on kaksi peräkkäistä pyörää tai pyöräjärjestelyä, jolloin ainakin sisemmät pyörät tai pyöräjär-jestelyt ovat vetäviä. Muut keksinnön edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patenttivaatimusten kohteena.
Keksinnössä kääntöajo toteutetaan siis siten, että jännevälikohtaista välilukitusasemaa ei tarvita ja rakenne yksinkertaistuu. Tämä voidaan toteuttaa käyttämällä hyväksi pyörivän kumirenkaan sorto-ominaisuutta eli muodonmuutosta. Kahta toistensa suhteen kohtisuoraa lukitusasentoa hyödyntäen nosturin toisen päädyn pyörät tai pyöräjärjestelyt lukitaan poikittaisajoasentoon ja toisen päädyn pyörät pitkittäisajoasentoon. Nosturin kääntöajossa nosturia käännetään toisen päädyn poikittaisajoasennon pyörien välisen keskipisteen ympäri, jolloin pitkittäisajoasennossa olevat pyörät pakotetaan ympyräliikkeeseen hyödyntäen renkaan sortoa, eli sen sivuttaispoikkeamaa sen pyöriessä. Kääntöajo toteutetaan nosturin omilla ajokoneistoilla siten, että pyöränopeudet suhteutetaan kuhunkin kääntösäteeseen toisiinsa nähden verrannollisiksi.
Kuvioluettelo
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa: kuvio 1 esittää erästä nosturia vinosti ylhäältä katsottuna; kuvio 2 esittää keksinnön mukaista kuvion 1 mukaisen nosturin kääntöajoa periaatekuvana; kuvio 3 esittää erästä toista nosturia vinosti ylhäältä katsottuna; ja kuvio 4 esittää keksinnön mukaista kuvion 3 mukaisen nosturin kääntöajoa periaatekuvana.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Viitaten kuvioon 1 siinä esitetyssä nosturissa on runko 1, jossa on sen yläosassa sijaitseva kahdesta yläpalkista 2 muodostuva pääkannattajara-kenne 2 ja alaosassa pääkannattajarakenteeseen 2 nähden poikittaiset ja keskenään yhdensuuntaiset alapalkkirakenteet 3 rungon 1 alaosan vastakkaisilla puolilla. Pääkannattajarakennetta 2 pitkin on sovitettu liikkumaan nostovaunu 4. Alapalkkirakenteiden 3 päissä on telirakenteet 5, jotka kulloinkin käsittävät kaksi peräkkäistä pyörää 6 ja 7. Telirakenteita 5 on siis yhteensä neljä, yksi nosturin 1 kussakin alanurkassa. Vastaavasti pyöriä 6 ja 7 on yhteensä kahdeksan. Tässä esimerkissä pyörät 6 ja 7 on laakeroitu telirungosta 5a alaspäin ulottuvien putkien 8 ja 9 alapäihin näiden putkien sivuille. Pyörät 6 ja 7 ovat putkien 8 ja 9 mukana niiden pystyakseleiden ympäri kääntyviä ja pyörät 6 ja 7 ovat pystyakseleiden suhteen sivulle siirrettyjä. Kunkin telirakenteen 5 pyöristä ainakin yksi pyörä, edullisesti sisempi pyörä 6 on vetävä ja toinen pyörä 7 on edullisesti vapaapyörä. Vetävän pyörän 6 käyttöä varten on järjestetty ajokoneisto, esimerkiksi sähkömoottori (ei esitetty), joka on kytketty sopivan vaihteiston (ei esitetty) välityksellä pyörään 6. Vetävän pyörän 6 kääntyminen sitä käytettäessä tapahtuu "automaattisesti" pystyputken 8 pystyakselin ympäri pyörän 6 edellä kuvatun "epäsymmetrisen" ripustuksen johdosta, ellei kääntymistä estetä lukituslaitteella. Tämä "epäsymmetrinen" ripustus on edullinen, mikäli halutaan käyttää nosturin ajokoneistoa myös pyörän 6 kääntämisen, silloin kun kääntämistä tarvitaan.
Kuvion 2 mukaisesti keksinnön mukaisessa menetelmässä nosturin kääntöajoa varten yhden alapalkkirakenteen 3 pyörät 6 ja 7 lukitaan nosturin pitkittäisajoasentoon eli alapalkkirakenteen 3 suuntaisiksi, toisen alapalkkirakenteen 3 pyörät 6 ja 7 käännetään ja lukitaan nosturin poikittaisajoasentoon eli alapalkkirakenteeseen 3 nähden poikittaisiksi, ja vetäviä pyöriä 6 käytetään niiden kääntösäteisiin R1, R2 ja R3 nähden verrannollisilla nopeuksilla, jolloin kääntöympyrän keskipiste X sijaitsee toisen alapalkkirakenteen 3 poikittaisiksi käännettyjen pyörien 6 ja 7 välisessä keskipisteessä.
Ainakin kunkin telirakenteen 5 vetävän pyörän 6 kääntäminen voi tapahtua ajokoneistojen avulla, samalla kun estetään muiden telirakenteiden 5 pyörien 6 ja 7 pyöriminen ja edullisesti ajetaan nostovaunu 4 vastakkaiselle puolelle nosturia kuin käännettävä pyörä 6. Pyörät 6 ja 7 on yhdistetty yhdys-tangon (ei esitetty) avulla siten, että vetävä pyörä 6 kääntää molemmat pyörät 6 ja 7. Lukitukset pitkittäis- ja poikittaisajoasentoihin tehdään lukituskaroilla (ei esitetty) avulla, jotka ovat sinänsä tunnettua tekniikkaa, kuten edellä mainitut yhdystangotkin. Erona aikaisempaan on nyt se, ettei mitään lukittavia väliasen-toja tarvita.
Alapalkkirakenteeseen 3 nähden poikittain käännetyistä pyöristä 6 ja 7 vastakkaisilla puolilla kääntöympyrän keskipistettä X sijaitsevia pyöriä 6 käytetään keskinäisesti vastakkaisiin suuntiin ja alapalkkirakenteen suuntaisia pyöriä 6 käytetään siihen suuntaan, mihin nosturin halutaan kääntyvän.
Kuvion 3 mukainen nosturi poikkeaa kuvion 1 mukaisesta nosturista lähinnä siinä, että kyseessä on 16-pyöräinen nosturi, jolloin telirakenteet 50 käsittävät kulloinkin kaksi peräkkäistä pyöräparia 60 ja 70, joissa kussakin on ulompi pyörä 60a, 70a ja sisempi pyörä 60b, 70b, jolloin tyypillisesti pyöräparin yksi pyörä on vetävä pyörä ja toinen vapaapyörä. Käytettävät pyörät voivat sijaita telirakenteiden 50 ulkosivuilla, mutta usein järjestely ristikkäinen, jolloin pyöräpareissa 60 ja 70 ulompi pyörä 60a on vetävä pyörä ja sisempi pyörä 60b on vapaapyörä, ja sisempi pyörä 70b on vetävä pyörä ja ulompi pyörä 70a vapaapyörä. Pyöräparien 60 ja 70 pyörät 60a, 60b ja 70a, 70b on kulloinkin sijoitettu telirungosta 50a alaspäin ulottuvien putkien 80 ja 90 molemmille sivuille.
Kuviosta 4 nähdään kuvion 2 mukaisen nosturin kääntöajoasento, jossa nosturin pyörät 60a, 60b ja 70a, 70b ovat kääntöajoa varten vastaavissa asennoissa kuin kuviossa 2 kuvion 1 mukaisen nosturin yhteydessä. Pyöräparien 60 ja 70 kääntäminen on helppoa, kun kaikissa pyöräpareissa 60 ja 70 on omat ajokoneistot. Kääntöajo ja pyörien käyttäminen suoritetaan vastaavalla periaatteella kuin kuviossa 2 on esitetty.
Kumirenkaan ominaisuuksia voidaan hyödyntää rengasajoneuvois-sa halutuiksi asetettujen aurauskulmien avulla, eli pitkittäisvinoutena. Kumirenkaan ominaisuutta mukautua pitkittäisvinouteen voidaan hyödyntää, kuten rengasajoneuvoissa aurauskulmia eli pitkittäisvinoutta ohjattavuuden parantamisessa. Keksinnössä hyödynnetään tätä ominaisuutta, kun vierintäakseli ei ole suorassa kulmassa kulkusuuntaan nähden. Samalla hyödynnetään sitä tilannetta, että sivuttaisvoima ei kasva liian suureksi renkaan jousto-ominaisuuksien vuoksi sen vieriessä vinosti kulkusuuntaan nähden.
Keksinnön mukaisesti pyörät käännetään edullisesti ryömintäno-peudella, tai yleisesti nollasta poikkeavalla ajonopeudella. Renkaan rasitusta voidaan näin pienentää, ja samalla ajoalustaan ei kohdistu kovin suurta paikallista kulutusta. Renkaalla on mahdollisuus joustaa merkittävästi käännön yhteydessä, ja nosturia on mahdollista kääntää suhteellisen pienen kääntösäteen ympäri.
Nosturin runko ja kääntöön osaaottavat komponentit on mitoitettu riittävän lujiksi kestämään rikkoutumatta ja toistuvasti käännöstä aiheutuvat kuormitukset.
Edellä oleva keksinnön selitys on tarkoitettu ainoastaan havainnollistamaan keksinnön mukaista perusajatusta. Alan ammattilainen voi siten muunnella sen yksityiskohtia oheisten patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (7)

1. Menetelmä nosturin, erityisesti kumipyöränosturin kääntöaja-miseksi, joka nosturi käsittää - rungon (1), jossa on sen yläosassa sijaitseva pääkannattajaraken-ne (2) ja rungon (1) alaosassa pääkannattajarakenteeseen (2) nähden poikittaiset alapalkkirakenteet (3) rungon (1) alaosan vastakkaisilla puolilla, - pääkannattajarakennetta (2) pitkin liikkumaan sovitetun nostovau- nun (4), ja - ainakin yhden, pystyakselin ympäri käännettävän kumipyörän tai kumipyöräjärjestelyn (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) alapalkkirakenteiden (3) molemmissa päissä, siis kussakin nosturin alanurkassa, tunnettu siitä, että kääntöajoa varten yhden alapalkkirakenteen (3) pyörät tai pyöräjärjestelyt (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) lukitaan nosturin pitkittäisajoasentoon eli alapalkkirakenteen (3) suuntaisiksi, toisen alapalkkirakenteen (3) pyörät tai pyöräjärjestelyt (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) käännetään ja lukitaan nosturin poikittaisajoasentoon eli ala-palkkirakenteeseen (3) nähden poikittaisiksi, ja vetäviä pyöriä tai pyöräjärjestelyjä (6; 60a, 70a) käytetään niiden kääntösäteeseen nähden verrannollisella nopeudella, jonka kääntöympyrän keskipiste (X) sijaitsee toisen alapalkkirakenteen (3) poikittaisiksi käännettyjen pyörien tai pyöräjärjestelyjen (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) välisessä keskipisteessä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että alapalkkirakenteen (3) molemmissa päissä on kaksi peräkkäistä pyörää tai pyöräjärjestelyä (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b), jolloin ainakin sisemmät pyörät (6) peräkkäisistä pyöristä (6, 7) ovat vetäviä tai ainakin yksi kunkin pyöräjärjeste-lyn (60a, 60b; 70a, 70b) pyöristä on vetävä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pyörät tai pyöräjärjestelyt (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) käännetään pyörien tai pyöräjärjestelyjen ajokoneistojen avulla.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pyörät tai pyöräjärjestelyt (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) käännetään hyd-raulisylintereiden avulla.
5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pyörät tai pyöräjärjestelyt (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) käännetään erillisten kääntökoneistojen avulla.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kunkin pyörän tai pyöräjärjestelyn (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) käännön ajaksi nostovaunu (4) ajetaan tämän pyörän tai pyöräjärjestelyn suhteen vastakkaiselle puolelle nosturia.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pyörien tai pyöräjärjestelyjen (6, 7; 60a, 60b, 70a, 70b) kääntö suoritetaan nollasta poikkeavalla nopeudella, edullisesti ryömintäno-peudella. Patentkrav
FI20145326A 2014-04-04 2014-04-04 Menetelmä nosturin kääntöajamiseksi FI126632B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20145326A FI126632B (fi) 2014-04-04 2014-04-04 Menetelmä nosturin kääntöajamiseksi
CN201580017868.5A CN107074507A (zh) 2014-04-04 2015-04-02 用于起重机转向驱动的方法
PCT/FI2015/050235 WO2015150640A1 (en) 2014-04-04 2015-04-02 Method for crane turning drive

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20145326A FI126632B (fi) 2014-04-04 2014-04-04 Menetelmä nosturin kääntöajamiseksi

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20145326A FI20145326A (fi) 2015-10-05
FI126632B true FI126632B (fi) 2017-03-15

Family

ID=54239440

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20145326A FI126632B (fi) 2014-04-04 2014-04-04 Menetelmä nosturin kääntöajamiseksi

Country Status (3)

Country Link
CN (1) CN107074507A (fi)
FI (1) FI126632B (fi)
WO (1) WO2015150640A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP6863654B2 (ja) * 2018-02-26 2021-04-21 株式会社三井E&Sマシナリー タイヤ式門型クレーンおよびその制御方法
JP6863653B2 (ja) * 2018-02-26 2021-04-21 株式会社三井E&Sマシナリー タイヤ式門型クレーンおよびその制御方法
CN114604314B (zh) * 2022-03-31 2023-06-09 中南大学 起重机非零速连续转向控制方法、起重机、电子设备
CN115211284A (zh) * 2022-07-13 2022-10-21 湖州职业技术学院(湖州广播电视大学)(湖州社区大学) 茶叶采收机行走机构

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE343254B (fi) * 1967-10-26 1972-03-06 Ckd Praha
US3633701A (en) * 1970-04-27 1972-01-11 Letourneau Inc Steering method and system employing ellipsoidal relationships
US4457389A (en) * 1981-11-18 1984-07-03 Renner Manufacturing Company Steering system for gantry-type crane
US4823899A (en) * 1986-07-10 1989-04-25 Ashot Ashkelon Industries Ltd. Steering apparatus
JPH0764271B2 (ja) * 1986-10-27 1995-07-12 三菱重工業株式会社 タイヤマウント式門型クレ−ンの旋回ステアリング方法
FI101957B (fi) * 1994-07-15 1998-09-30 Kci Kone Cranes Internat Oy Nosturi
US7252299B2 (en) * 2005-02-15 2007-08-07 Marine Travelift, Inc. Steering system for crane
FI117753B (fi) * 2005-09-28 2007-02-15 Kci Konecranes Oyj Nosturi
RU2526019C2 (ru) * 2010-02-17 2014-08-20 Комбилифт Рисёрч Энд Дивелопмент Лимитед Портальный погрузчик

Also Published As

Publication number Publication date
FI20145326A (fi) 2015-10-05
WO2015150640A1 (en) 2015-10-08
CN107074507A (zh) 2017-08-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI126632B (fi) Menetelmä nosturin kääntöajamiseksi
US9346497B2 (en) Variable tread width vehicle
CN1970427B (zh) 起重机
CN104228997A (zh) 一种可以四向行驶的工业车辆及该种工业车辆的行走机构
CN106564766B (zh) 一种运输系统
JP5112546B1 (ja) レール走行式門型クレーン
WO2013169110A1 (en) Overhead crane, assembly of at least two overhead cranes, automated guided vehicle, and assembly thereof
US20160362033A1 (en) Floor-bound transport vehicle for containers, featuring a lifting function
SE537551C2 (sv) System för vändning av en lastbärare
CN206033141U (zh) 一种模具搬运叉车
EP3421409B1 (fr) Portique de manutention et système de manutention comprenant un tel portique
US9108556B2 (en) Vertical lifting axle for a cask transporter
CN102791610B (zh) 跨运车
KR200382118Y1 (ko) 틸팅 기능을 가지는 유압동조 대차 그룹을 이용한 초대형중량물 이동장치
CN106364494B (zh) 一种货运动车
US8678408B2 (en) Travel device for transport vehicle
CN206654045U (zh) 一种运输车辆
CN110103997A (zh) 一种跨座式轨道交通运输系统
CN108726126A (zh) 立体分段流水线式抬梁运输车
CN203334189U (zh) 人工移梁横移小车
DE19708750C2 (de) Fahrwerk für einen Kran, vorzugsweise Portalkran
CN107554635A (zh) 一种多功能运载小车的车轮装置
JP6863654B2 (ja) タイヤ式門型クレーンおよびその制御方法
CN102686502B (zh) 用于集装箱码头和用于一般运输目的的跨车
CN109421761B (zh) 轨道车辆的转向支架、轨道车辆及轨道梁

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: KONECRANES GLOBAL OY

FG Patent granted

Ref document number: 126632

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B