FI125645B - Teleskooppinen puomikokoonpano - Google Patents

Teleskooppinen puomikokoonpano Download PDF

Info

Publication number
FI125645B
FI125645B FI20135276A FI20135276A FI125645B FI 125645 B FI125645 B FI 125645B FI 20135276 A FI20135276 A FI 20135276A FI 20135276 A FI20135276 A FI 20135276A FI 125645 B FI125645 B FI 125645B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
boom
boom assembly
assembly according
telescopic
telescopic boom
Prior art date
Application number
FI20135276A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20135276A (fi
Inventor
Jari Olavi Nissi
Kari Juhani Pärssinen
Jarkko Jokinen
Original Assignee
John Deere Forestry Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=50189648&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI125645(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by John Deere Forestry Oy filed Critical John Deere Forestry Oy
Priority to FI20135276A priority Critical patent/FI125645B/fi
Priority to EP14397506.8A priority patent/EP2781482B1/en
Publication of FI20135276A publication Critical patent/FI20135276A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI125645B publication Critical patent/FI125645B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C13/00Other constructional features or details
    • B66C13/12Arrangements of means for transmitting pneumatic, hydraulic, or electric power to movable parts of devices
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C23/00Cranes comprising essentially a beam, boom, or triangular structure acting as a cantilever and mounted for translatory of swinging movements in vertical or horizontal planes or a combination of such movements, e.g. jib-cranes, derricks, tower cranes
    • B66C23/62Constructional features or details
    • B66C23/64Jibs
    • B66C23/70Jibs constructed of sections adapted to be assembled to form jibs or various lengths
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C23/00Cranes comprising essentially a beam, boom, or triangular structure acting as a cantilever and mounted for translatory of swinging movements in vertical or horizontal planes or a combination of such movements, e.g. jib-cranes, derricks, tower cranes
    • B66C23/62Constructional features or details
    • B66C23/64Jibs
    • B66C23/70Jibs constructed of sections adapted to be assembled to form jibs or various lengths
    • B66C23/701Jibs constructed of sections adapted to be assembled to form jibs or various lengths telescopic
    • B66C23/707Jibs constructed of sections adapted to be assembled to form jibs or various lengths telescopic guiding devices for telescopic jibs

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)

Description

TELESKOOPPINEN PUOMIKOKOONPANO Keksinnön ala
Keksintö kohdistuu teleskooppiseen puomikokoonpanoon, jossa on ainakin kaksi puomiosaa. Keksintö kohdistuu lisäksi nivelöityyn nostopuomiin. Keksintö kohdistuu lisäksi liikkuvaan työkoneeseen, jossa on nivelöity nostopuomi, erityisesti metsätyökoneeseen.
Keksinnön taustaa
Tunnetusti on käytössä erilaisia puomijärjestelmiä, jotka käsittävät puomikokoonpanon, joka on teleskooppinen ja jossa on toistensa suhteen liikkuvia puomiosia. Taipuisia letkuja tai kaapeleita käytetään johtamaan hydraulinen tai sähköinen energia puomiosasta toiseen, esim. liikkumattomasta puomiosasta liikkuvaan puomiosaan. Puomikokoonpanoja hyödyntävät erilaiset nivelöidyt nostopuomit, jotka on sijoitettu esim. erilaisiin työkoneisiin. Eräs esimerkki työkoneesta on metsätyökone, jossa on nivelöity nostopuomi.
Puunkorjuun suorittamista varten on olemassa maastossa liikkuvia metsätyökoneita, kuten harvestereita tai kuormatraktoreita. Metsätyökoneessa on sen puomijärjestelmään kiinnitettynä laitteistoja puunrunkojen käsittelyyn, esim. harvesteripää, joka on tarkoitettu vain pystyssä kasvavan puunrungon katkaisemiseksi ja kaatamiseksi, jolloin kyseessä on ns. kaatopää, tai harvesteripää, joka on tarkoitettu pystyssä kasvavan puunrungon katkaisemiseksi, kaatamiseksi, karsimiseksi ja sahaamiseksi halutun mittaisiksi osiksi. Tunnetaan myös laitteistoja, jotka keräävät energiapuuta tai raivaavat puita tai pensaita ja ovat kiinnittyneinä metsäkoneen, tai muun maastossa liikkuvan työkoneen puomijärjestelmään. Sahatut puunrungot kerätään toisella tunnetulla maastossa liikkuvalla metsätyökoneella, kuten kuormatraktorilla. Kuormatraktorissa on sen puomijärjestelmään kiinnitettynä koura lastausta varten ja puunrungot kuljetetaan sen kuormatilassa.
Harvesteripää, koura ja muut laitteistot on kiinnitetty esim. nivelien avulla metsätyökoneen puomijärjestelmän päähän. Metsätyökone liikkuu itsenäisesti maastossa pyörien tai telaketjujen avulla. Sekä puomijärjestelmässä että siihen kiinnitetyssä laitteistoissa on toimilaitteita, esim. sylintereitä ja moottoreita, sekä sähköisesti ohjattuja elimiä, kuten venttiileitä, joille hydraulinen tai sähköinen energia siirretään esim. taipuisien letkujen tai kaapelien avulla, ja mahdollisesti myös jäykkien putkien avulla. Hydraulinen tai sähköinen energia tuotetaan metsätyökoneen rungossa olevissa laitteissa, ja myös puomijärjestelmä on kiinnitetty runkoon.
Tunnetun tekniikan mukaisesti letkut tai kaapelit on kiinnitetty työkoneen puomijärjestelmään. Usein puomijärjestelmä käsittää puomikokoonpanon, joka on teleskooppinen ja jossa on toistensa suhteen liikkuvia puomiosia. Taipuisia letkuja tai kaapeleita käytetään johtamaan hydraulinen tai sähköinen energia puomiosasta toiseen, esim. liikkumattomasta puomiosasta liikkuvaan puomiosaan. Letkut ja/tai kaapelit voivat ainakin osittain olla sijoitettuna teleskooppisen puomikokoonpanon sisään, kuten esim. julkaisussa US-5718345 tai EP-1507735-B1, jotka hyödyntävät myös energiansiirtoketjua.
Keksinnön yhteenveto
Keksinnön mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, jossa on ainakin kaksi puomiosaa, on esitetty patenttivaatimuksessa 1.
Nyt esillä olevassa ratkaisussa ovat hydraulisen energian ja/tai sähköisen energian siirtoon tarkoitetut letkut ja/tai kaapelit ainakin osittain sijoitettu teleskooppisen puomikokoonpanon sisään, jossa ne ovat suojattuina.
Metsätyökoneen nivelöity nostopuomi ja puomikokoonpano liikkuvat usein hyvin lähellä kasvavia puita ja niiden oksia tai lähellä puunrunkoja, joita käsitellään puomikokoonpanoon liitetyillä työkaluilla. Kun letkut tai kaapelit sijoitetaan puomikokoonpanon sisään suojaan, riski letkun tai kaapelin rikkoutumiseen pienenee huomattavasti.
Esitetyssä ratkaisussa on kyse teleskooppisesta puomikokoonpanosta, jossa on ainakin kaksi puomiosaa, käsittäen ulkopuomiosan ja sisäpuomiosan. Sisäpuomiosa on liikuteltavissa pituussuuntaan ulkopuomiosan sisällä. Sisäpuomiosalla on ulompi seinärakenne ja ulkopuomiosalla on sisäpuolinen seinärakenne, joka on vastapäätä ulompaa seinärakennetta. Ulompi seinärakenne ja sisäpuolinen seinärakenne määrittävät niiden väliin kanavan, joka ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon sisällä.
Edellä mainittu puomikokoonpano käsittää lisäksi taipuisan energiansiirtoketjun, jonka sisään letkut, kaapelit tai vastaavat ovat sijoitettuina. Energiansiirtoketju liikkuu ja se on taitettavissa itsensä päälle ja taitettavissa auki kun sisäpuomiosa liikkuu ulkopuomiosan sisällä. Energiansiirtoketjussa on ensimmäinen osuus, joka liikkuu sisäpuomiosan sisemmän pään mukana ja jota seuraa kaareutuva toinen osuus, jota puolestaan seuraa kolmas osuus, joka on edellä mainitussa kanavassa ja ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon sisällä.
Edellä mainitussa puomikokoonpanossa on lisäksi yksi tai useampi tuki, joka liikkuu sisäpuomiosan sisemmän pään mukana ja tukee sisäpuomiosan sisemmän pään vasten sisäpuolista seinärakennetta. Tuki on sijoittuneena sivusuuntaan suhteessa energiansiirtoketjuun ja lisäksi kyseinen tuki rajaa yhtä tai useampaa aukkoa, jonka läpi energiansiirtoketjun kolmas osuus kulkee silloin, kun sisäpuomiosa liikkuu ulkopuomiosan sisällä. Eräässä esimerkissä kyseistä aukkoa rajaa myös ulkopuomiosan sisäpuolinen seinärakenne. Aukkoja voi olla kaksi, sijoittuen tuen molemmille puolille.
Energiansiirtoketju tukee ja suojaa letkuja ja/tai kaapeleita. Energiansiirtoketju ohjaa letkun tai kaapelin asentoa, pitäen sen esim. kaarevana, ja estää sen hallitsemattoman poikittaisen liikkeen esim. silloin, kun puomikokoonpano liikkuu sivusuuntaan ja pysähtyy. Energiansiirtoketjuja voi olla rinnakkain useita, esim. kaksi.
Erään esimerkin mukaisesti energiansiirtoketju muodostuu useista perättäisistä linkeistä, jotka on nivelöidysti kiinnitetty toisiinsa ketjun tavoin. Letkut tai kaapelit kulkevat linkkien läpi linkistä toiseen.
Erään esimerkin mukaisesti puomikokoonpanossa on lisäksi ohjain, joka tukee sivusuunnassa energiansiirtoketjun kolmatta osuutta. Ohjain on sijoittuneena edellä mainittuun kanavaan ja ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon sisällä. Ohjain ohjaa energiansiirtoketjun asentoa ja tukee sitä esim. silloin, kun puomikokoonpano liikkuu sivusuuntaan ja pysähtyy.
Erään esimerkin mukaisesti ohjain on irrotettavasti kiinnittyneenä ulkopuomiosan sisäpuoliseen seinärakenteeseen. Lisäksi voi olla niin, että ohjain on asennettavissa ulkopuomiosan sisään niin, että ohjain liu’utetaan ulkopuomiosan sisemmän pään tai ulomman pään läpi. Ohjain koostuu yhdestä tai useasta vierekkäisestä osasta, esim. kahdesta erillisestä seinästä, joiden väliin energiansiirtoketju asettuu. Ohjain koostuu yhdestä tai useasta peräkkäisestä, pituussuuntaisesta osasta. Yhteen ohjaimeen voi sijoittua esim. kaksi energiansiirtoketjua vierekkäin.
Erillinen ohjain on helppo asentaa ja puomikokoonpanon seinärakenteen valmistus on helpompaa verrattuna siihen tilanteeseen, että ohjain valmistetaan kiinteäksi osaksi seinärakennetta.
Erään esimerkin mukaisesti edellä mainittuja tukia ainakin kaksi ja tällöin edellä mainittu aukko sijoittuu kahden tuen väliin. Kaksi tukea rajaavat väliinsä kyseisen aukon. Eräässä esimerkissä myös ohjain kulkee aukon läpi.
Erään esimerkin mukaisesti tuki vierii sisäpuolista seinärakennetta pitkin. Tuki on esim. rulla, pyörä, kiekko tai vastaava. Erään toisen esimerkin mukaisesti tuki liukuu sisäpuolista seinärakennetta pitkin. Tuki on esim. jalka, tappi, varsi, liuska, laippa, levy tai vastaava.
Erään esimerkin mukaisesti sisäpuoliseen seinärakenteeseen on kiinnitettynä ainakin yksi elementti, jota pitkin edellä mainittu tuki vierii tai liukuu, ja lisäksi kyseinen elementti ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon sisällä. Kyseinen elementti voi olla liukulaakeri, joka on esim. liukulevy tai PTFE-levy.
Erään esimerkin mukaisesti puomikokoonpanossa on lisäksi tukirunko, joka on kiinnitettynä sisäpuomiosan sisempään päähän ja liikkuu sisäpuomiosan mukana. Energiansiirtoketjun ensimmäinen osuus on kiinnitettynä tukirunkoon ja lisäksi edellä mainittu tuki, tai useita tukia, on kiinnitettynä tukirungon yhdelle sivulle.
Tukirunko mahdollistaa eri osien helpon asennuksen ja vahvistaa sisäpuomiosan rakennetta. Tukirungon välityksellä eri osat kiinnittyvät sisäpuomiosaan, jonka rakenne voidaan pitää yksinkertaisena. Erään esimerkin mukaisesti tukirunko ympäröi sisäpuomiosan sisempää päätä, joten tukirunko suojaa sisäpuomiosaa ja erilaisia osia voidaan kiinnittää tukirungon avulla sisäpuomiosan kaikille sivuille. Erään esimerkin mukaisesti ainakin yksi liukulaakeri on kiinnitettynä tukirunkoon. Liukulaakeri tukee sivusuunnassa sisäpuomiosan sisempää päätä vasten sisäpuolista seinärakennetta.
Esitettyä ratkaisua voidaan soveltaa erilaisissa nivelöidyissä nostopuomeissa, joita on sijoitettuina esim. erilaisiin liikkuviin työkoneisiin ja peräkärryihin, joita liikkuvat työkoneet vetävät. Esitetyn ratkaisun mukainen teleskooppinen puomikokoonpano voi olla kiinnitettynä johonkin toiseen puomikokoonpanoon.
Sisäpuomiosan sisään voi sijoittua esim. lisäpuomiosa, joka liikkuu sisäpuomiosan sisällä. Sisäpuomiosan ja lisäpuomiosan yhteydessä voidaan soveltaa edellä esitetyn ratkaisun periaatteita. Ulkopuomiosa voi sijoittua esim. lisäpuomiosan sisään ja ulkopuomiosa liikkuu lisäpuomiosan sisällä. Ulkopuomiosan ja lisäpuomiosan yhteydessä voidaan soveltaa edellä esitetyn ratkaisun periaatteita.
Esitettyä ratkaisua voidaan soveltaa erilaisissa liikkuvissa työkoneissa, joissa on nivelöity nostopuomi, johon esitetyn ratkaisun mukainen teleskooppinen puomikokoonpano on sijoitettuna. Kyseessä on esim. itsenäisesti maastossa liikkuvat työkoneet. Esimerkkinä mainittakoon erityisesti metsätyökoneet, kuten kuormatraktori ja harvesteri.
Esitettyä ratkaisua voidaan lisäksi soveltaa erilaisissa liikkuvissa työkoneissa, joihin esitetyn ratkaisun mukainen teleskooppinen puomikokoonpano on sijoitettuna joko suoraan tai jonkin toisen puomikokoonpanon välityksellä. Kyseisissä työkoneissa voi olla nivelöity nostopuomi, johon esitetyn ratkaisun mukainen teleskooppinen puomikokoonpano on sijoitettuna. Kyseessä on esimerkiksi erityyppiset nostolaitteet, teleskooppinosturit ja kurottajatrukit, ja joissa puomikokoonpanoon on kiinnitettynä työkalu, kuten esimerkiksi haarukka tai työkori.
Piirustuksien lyhyt selitys
Esitetyn ratkaisun ymmärtämiseksi viitataan selityksessä seuraaviin kuviin, joissa on esitetty eräitä ratkaisun mukaisia esimerkkejä.
Kuva 1 esittää erästä tunnetun tekniikan mukaista työkonetta, joka on erityisesti metsätyökone, jossa on nivelöity nostopuomi, johon on kytkettävissä esitetyn ratkaisun mukainen teleskooppinen puomikokoonpano.
Kuva 2 esittää erästä esitetyn ratkaisun mukaista teleskooppista puomikokoonpanoa, joka kuvassa on esitetty osittain läpinäkyvänä havainnollisuuden vuoksi.
Kuva 3 esittää tarkemmin kuvan 2 mukaisen teleskooppisen puomikokoonpanon yhden pään.
Kuva 4 esittää tarkemmin kuvan 2 mukaisen teleskooppisen puomikokoonpanon energiansiirtoketjun ja tukirungon, sekä sisäpuomiosan yhden pään.
Kuva 5 esittää sivulta katsottuna ja pituussuuntaisena leikkauksena kuvan 2 mukaisen teleskooppisen puomikokoonpanon, jossa on lisäksi ohjain ja liukulaakeri.
Kuva 6 esittää tarkemmin kuvan 2 mukaisen teleskooppisen puomikokoonpanon yhden pään, jossa on lisäksi kuvan 5 mukainen ohjain ja liukulaakeri.
Keksinnön suoritusmuotojen tarkempi selitys
Kuvassa 1 on esitetty eräs esimerkki työkoneesta ja nostopuomista, jossa tässä selostuksessa esitetty ratkaisua voidaan soveltaa. Kyseessä on erityisesti metsätyökone 10, jossa voidaan soveltaa esitetyn ratkaisun mukaista teleskooppista puomikokoonpanoa.
Metsätyökoneessa on runko, joka koostuu yhdestä runko-osasta tai kahdesta runko-osasta 11 a-11 b, jotka on kiinnitetty nivelen 12 avulla toisiinsa. Ajosuunnan ohjaus tapahtuu joko pyörien tai telaketjujen avulla, tai nivelen 12 avulla kuten kuvassa 1. Metsätyökone 10 soveltuu erityisen hyvin vaihtelevassa maastossa liikkumiseen. Metsätyökoneessa on ohjaamo 13 ja voimanlähde 14, esim. polttomoottori, sekä nivelöity nostopuomi 15 työskentelyä varten, kiinnitettynä esim. johonkin runko-osaan.
Kuvan 1 esimerkissä nostopuomi 15 on kiinnitetty runko-osaan 11b, mutta se voi olla sijoitettuna runko-osaan 11a, tai jopa ohjaamon päälle.
Nostopuomi 15 on käännettävissä sivusuuntiin ja siinä on tyypillisesti useita puomikokoonpanoja 15a-15c, jotka ovat nivelien ja kiinnikkeiden 19 avulla kiinnitetty toisiinsa. Nostopuomin 15 ja sen puomikokoonpanojen 15a-15c asentoa ohjataan toimilaitteiden avulla, jotta sillä saadaan aikaan työkalun 16 nosto-ja laskuliikkeet. Toimilaitteena on tyypillisesti sylinteri, joka hyödyntää hydraulista energiaa, joka välitetään toimilaitteelle esim. taipuisien letkujen avulla. Hydraulisen energian tuottamiseen tarvittava laitteisto on sijoitettu esim. johonkin runko-osaan. Tyypillisesti yksi puomikokoonpano on teleskooppisesti toimiva, kuten uloin puomikokoonpano 15c.
Nostopuomin 15 päähän, ts. teleskooppisen puomikokoonpanon 15c päähän, on kiinnikkeen 18 avulla kiinnitetty työkalu 16 työskentelyä varten. Työkalu 16 hyödyntää hydraulista ja/tai sähköistä energiaa, joka välitetään työkalulle esim. taipuisien letkujen tai kaapelien avulla. Sähköisen energian tuottamiseen tarvittava laitteisto on sijoitettu esim. johonkin runko-osaan. Työkalu 16 voi olla esimerkiksi harvesteripää, puunrungon prosessointiin tarkoitettu laitteisto, koura tai energiapuun keräykseen tarkoitettu laitteisto, tai esimerkiksi puiden tai pensaiden raivaukseen tarkoitettu laitteisto, joka on varustettu sahalla tai leikkaavilla terillä. Kyseessä voi olla myös työkalu, joka on yhdistelmä em. laitteistoista, esim. raivauslaitteistolla varustettu harvesteripää.
Kuvan 1 puomikokoonpanon 15c tilalla voidaan soveltaa esitetyn ratkaisun mukaista teleskooppista puomikokoonpanoa, johon kuvissa 2-6 viitataan viitenumerolla 15c.
Kuvissa 2-6 on esitetty teleskooppinen puomikokoonpano 15c, joka soveltaa esitetyn ratkaisun useita eri piirteitä samanaikaisesti ja kombinoidusti. Kyseisiä piirteitä voidaan soveltaa teleskooppisessa puomikokoonpanossa 15c myös yksinään tai riippumatta toisistaan.
Kuvan 1 metsätyökone on erityisesti kuormatraktori, joten runko-osan 11b päälle on sijoitettu myös kuormatila 17 puunrunkoja varten. Kuormatilassa 17 on esimerkiksi pylväillä varustetut pankot. Työkaluna 16 on koura puutavaran käsittelyä varten. Nostopuomin 15 ja työkalun 16 avulla puutavaraa lastataan kuormatilaan 17 tai nostetaan sieltä pois.
Kuvassa 2 on esitetty teleskooppinen puomikokoonpano 15c, joka soveltaa esitetty ratkaisua. Puomikokoonpano 15c käsittää ulkopuomiosan 20 ja sisäpuomiosan 21, jotka suhteessa toisiinsa ovat liikuteltavissa pituussuuntaan. Sisäpuomiosa 21 liikkuu ulkopuomiosan 20 sisällä. Ulkopuomiosa 20 on kiinnitettävissä nivelien ja kiinnikkeiden 19 avulla nivelöityyn nostopuomiin.
Ulkopuomiosan 20 ja sisäpuomiosan 21 poikkileikkaus on neliötä tai suorakulmiota muistuttava. Erään esimerkin mukaisesti poikkileikkaus on pyöreää tai vinoneliötä muistuttava. Sisäpuomiosan sisempi pää 21a liikkuu ulkopuomiosan 20 sisällä, ulkopuomiosan sisemmän pään 20a ja ulomman pään 20b välissä. Sisäpuomiosan ulompi pää 21b liikkuu vapaana ulkopuomiosan ulomman pään 20b ulkopuolella. Sisäpuomiosan 21 pituussuuntainen liike sisään ja ulos tapahtuu ulkopuomiosan ulomman pään 20b kautta.
Puomikokoonpanossa 15c sovelletaan taipuisaa energiansiirtoketjua 24, joka on letkuja, kaapeleita tai vastaavia varten. Letkut ja/tai kaapelit sijoitetaan sisään energiansiirtoketjuun 24, joka suojaa letkuja tai kaapeleita tai ohjaa niiden asentoa. Energiansiirtoketju on 24 kytketty sellaisten osien välille, jotka liikkuvat suhteessa toisiinsa, esim. sisäpuomiosan 21 ja ulkopuomiosan 20 välille, ja joiden välille on myös kytketty letkuja tai kaapeleita.
Energiansiirtoketju 24 muodostuu erään esimerkin mukaisesti useista perättäisistä linkeistä, jotka on nivelöidysti kiinnitetty toisiinsa ketjun tavoin ja niin, että energiansiirtoketju 24 on sekä taitettavissa itsensä päälle että taitettavissa auki kun em. osat liikkuvat suhteessa toisiinsa. Letkut tai kaapelit kulkevat linkkien läpi linkistä toiseen. Energiansiirtoketju 24 pitää letkut tai kaapelit energiansiirtoketjun 24 sisällä puomikokoonpanon 15c liikkeiden aikana. Energiansiirtoketju 24 on poikkileikkaukseltaan esim. neliötä tai suorakulmiota muistuttava, ja valmistettu esim. muovista. Sopivimmin on niin, että energiansiirtoketjun 24 linkeissä on esim. osia, jotka ympäröivät letkuja tai kaapeleita ja pitelevät niitä linkkien sisällä.
Energiansiirtoketju 24 on kytketty puomikokoonpanoon 15c niin, että ensimmäinen osuus 24a liikkuu sisäpuomiosan 21 mukana. Energiansiirtoketju 24 on taitettuna niin, että ensimmäisen osuuden 24a jatkeena on kaareutuva toinen osuus 24b, jonka sijainti riippuu sisäpuomiosan 21 asemasta. Toisen osuuden 24b jatkeena on kolmas osuus 24c, joka ulottuu puomikokoonpanon 15c pituussuuntaan ja jatkuu sisäpuomiosan 21 ja ulkopuomiosan 20 väliin, esim. sisäpuomiosan sisemmän pään 21a ja ulkopuomiosan ulomman pään 20b väliselle alueelle.
Letkut tai kaapelit saapuvat sisäpuomiosan 21 ja ulkopuomiosan 20 väliin ja etenevät kolmanteen osuuteen 24c ja edelleen toisen osuuden 24b kautta ensimmäiseen osuuteen 24a, josta ne poistuvat sisäpuomiosan 21 sisälle.
Sisäpuomiosalla 21 on ulompi seinärakenne 21c ja ulkopuomiosalla 20 on sisäpuolinen seinärakenne 20c, joka on vastapäätä ulompaa seinärakennetta 21c. Ulompi seinärakenne 21c ja sisäpuolinen seinärakenne 20c määrittävät väliinsä kanavan 30, joka ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon 15c sisällä. Energiansiirtoketjun 24 kolmas osuus 24c sijoittuu kanavaan 30. Kanava 30 on poikkileikkaukseltaan esim. neliötä tai suorakulmiota muistuttava.
Sisäpuolinen seinärakenne 20c tai ulompi seinärakenne 21c on sopivimmin levymäinen seinämä, joka erään esimerkin mukaisesti koostuu yhdestä levykerroksesta ennaltamäärätyllä alueella. Kyseinen ennaltamäärätty alue sijoittuu yksittäisen tuen 22 kohdalle, tai kaikkien tukien 22 kohdalle kun tukia 22 on ainakin kaksi, ja tarvittaessa myös tukien 22 väliselle alueelle. Kyseinen ennaltamäärätty alue voi sijoittua lisäksi energiansiirtoketjun 24 kohdalle. Erään esimerkin mukaisesti energiansiirtoketju 24, tai sen alapinta, ja elementti 50, jota vasten tuki 22 tukeutuu, ovat sijoittuneina sellaisen levymäisen seinämän päälle, joka muodostaa yhtenäisen tasaisen pinnan ennaltamäärätylle alueelle, jonka kohdalla ovat energiansiirtoketju 24, yksi tai useampi elementti 50 ja tuet 22. Näin ollen tuet 22 ulottuvat energiansiirtoketjun 24 yläpinnan ohi kohti em. tasaista pintaa ja vasten elementtiä 50. Ohjain 51 voi olla sijoittuneena energiansiirtoketjun 24 ja levymäisen seinämän väliin.
Puomikokoonpanossa 15c sovelletaan tukea 22, joita on ainakin yksi ja joka kytketty puomikokoonpanoon 15c niin, että tuki 22 liikkuu sisäpuomiosan sisemmän pään 21a mukana. Tuki 22 tukeutuu sisäpuoliseen seinärakenteeseen 20c, johon sisäpuomiosan sisempi pää 21a tukeutuu tuen 22 välityksellä. Kukin tuki 22 koostuu yhdestä osasta tai useasta peräkkäisestä osasta, jotka sijoittuvat sisäpuomiosan sisemmän pään 21a alueelle.
Erään esimerkin mukaisesti tuki 22 on sijoittuneena sivusuuntaan suhteessa energiansiirtoketjuun 24 tai sisäpuomiosan 21 pituussuuntaan. Tuki 22 rajaa yhtä tai useampaa aukkoa 40, jonka läpi energiansiirtoketju 24 ja erityisesti sen kolmas osuus 24c kulkee kun sisäpuomiosa 21 liikkuu. Sopivimmin on niin, että aukkoa 40 rajaa lisäksi ulkopuomiosa 20 tai sen sisäpuolinen seinärakenne 20c. Voi olla lisäksi niin, että tuen 22 molemmille puolille muodostuu aukko 40 ja käytössä on kaksi vierekkäistä energiansiirtoketjua 24, jotka toimivat samalla tavalla.
Eräässä toisessa esimerkissä, joka on esitetty kuvissa 2-6, tukia 22 on ainakin kaksi ja aukko 40 sijoittuu tukien 22 väliin. Aukkoa 40 rajaa siis kaksi tukea 22, jotka ovat sijoittuneina sivusuuntaan suhteessa energiansiirtoketjun 24 tai sisäpuomiosan 21 pituussuuntaan. Aukon kautta kulkee ainakin yksi energiansiirtoketju 24, tai esim. kaksi vierekkäistä energiansiirtoketjua 24, jotka toimivat samalla tavalla.
Erään esimerkin mukaisesti tuki 22 on konfiguroitu vierimään sisäpuolista seinärakennetta 20c pitkin. Tuki 22 on esim. rulla, pyörä, kiekko tai vastaava. Eräässä toisessa esimerkissä, joka on esitetty kuvissa 2-6, tuki 22 on konfiguroitu liukumaan sisäpuolista seinärakennetta 20c pitkin. Tuki 22 on esim. jalka, tappi, varsi, liuska, laippa tai vastaava.
Sopivimmin on niin, että sisäpuoliseen seinärakenteeseen 20c on kiinnitettynä ainakin yksi elementti 50, jota pitkin tuki 22 vierii tai liukuu. Elementti 50 ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon 15c tai ulkopuomiosan 20 sisällä ja jatkuu esim. ulkopuomiosan 20 uloimpaan päähän 20b asti. Elementin 50 pituus on vähintään tuen 22 liikematkaa vastaava. Elementti 50 koostuu yhdestä osasta tai useasta peräkkäin sijoittuneesta osasta, esimerkiksi nauhasta tai liuskasta. Elementtinä 50 on esim. liukulaakeri, joka on liukulevy tai PTFE-levy (engl. polytetrafluoroethylene), jolla on alhainen liukukitka. Elementtejä 50 on kuvien 5-6 esimerkissä kaksi, sijoittuen energiansiirtoketjun 24 molemmille puolille ja asettuen kahden liikkuvan tuen 22 alle.
Tuki 22 on kiinnittyneenä sisäpuomiosaan 20 joko suoraan tai tukirungon 23 välityksellä. Tukirunko 23 on kiinnitettynä sisäpuomiosaan 21 tai sen sisempään päähän 21a niin, että tukirunko 23 liikkuu sisäpuomiosan sisemmän pään 21a mukana. Tuki 22 on kiinnitettynä tukirungon 23 yhdelle sivulle esim. niin, että se muodostaa jatkeen tukirungon 23 jollekin sivulle. Kuvassa 4 tuki 22 on tukirungon 23 pystysuuntaisen sivun 23c jatkeena. Energiansiirtoketjun 24 ensimmäinen osuus 24a on kiinnittyneenä sisäpuomiosaan 20 joko suoraan tai tukirungon 23 välityksellä.
Kuvien 2-6 mukainen tukirunko 23 on konstruoitu esim. rengasmaiseksi tai kehämäiseksi niin, että tukirunko 23 ympäröi sisäpuomiosaa 21 tai sisäpuomiosan sisempää päätä 21a. Tukirunkoon 23 ja sen sivuille 23b-23c on tarvittaessa kiinnitettynä yksi tai useampia liukulaakereita 41-42, jotka tukevat sisäpuomiosan 21 tai sisäpuomiosan sisemmän pään 21a vasten ulkopuomiosaa 20 tai sisäpuolista seinärakennetta 20c. Tukeminen tapahtuu sivusuuntaan suhteessa sisäpuomiosan 21 pituussuuntaan. Liukulaakeri on esim. liukulevy tai PTFE-levy.
Kuvan 4 mukaisesti sivu 23a sijaitsee kanavan 30 vieressä. Sivu 23b sijaitsee tukirungon 23 vastakkaisella puolella ja sivu 23c sijaitsee sivun 23a ja/tai sivun 23b vieressä. Kanava 30 sijoittuu sivun 23a ja sisäpuolisen seinärakenteen 20c väliin.
Ulkopuomiosan ulompaan päähän 20b on kiinnitettynä ainakin yksi elementti 52, jota vasten sisäpuomiosa 21 on tuettuna. Elementti 52 vierii tai liukuu sisäpuomiosaa 21 pitkin, kun sisäpuomiosa 21 liikkuu ulkopuomiosan 20 sisällä. Sopivimmin elementti 52 on sijoittuneena sisäpuomiosan 21 alapuolelle, tarvittaessa myös sen sivuille ja päälle.
Ulkopuomiosan 20 sisälle on sijoittuneena ohjain 51, joka tukee sivusuunnassa energiansiirtoketjua 24 ja erityisesti sen kolmatta osuutta 24c. Ohjain 51 on sijoittuneena kanavaan 30 ja ohjain 51 ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon 15c tai ulkopuomiosan 20 sisällä. Ohjain 51 estää energiansiirtoketjun 24 asettumisen tuen 22 eteen ja törmäykset. Ohjain 51 kulkee aukon 40 läpi ja jatkuu esim. ulkopuomiosan 20 uloimpaan päähän 20b asti. Ohjain 51 koostuu yhdestä osasta tai useasta peräkkäin sijoittuneesta osasta.
Ohjain 51 on muodoltaan U-muoto, kuten kouru, joka käsittää seinät tai parin erillisiä seiniä, joiden väliin muodostuu ohjauskanava, jonka suojaan energiansiirtoketjun 24 kolmas osuus 24c asettuu, kun energiansiirtoketju 24 taittuu auki. Sisäpuolinen seinärakenne 20c voi muodostaa ainakin osan ohjaimen 51 pohjasta, jota vasten energiansiirtoketju 24 asettuu. Ohjaimen 51 seinät voivat olla L-muotoja, jotka asettuvat vastakkain, esim. kourun muotoon, ja joita vasten energiansiirtoketju 24 asettuu. Ohjaimen 51 seinät voivat olla l-muotoja, jotka asettuvat vastakkain ja ovat yhdensuuntaisia.
Asennusta varten ohjain 51 on irrotettavasti kiinnittyneenä sisäpuoliseen seinärakenteeseen 20c. Sopivimmin ohjain 51 on asennettavissa ulkopuomiosan 20 sisään liputtamalla se ulkopuomiosan 20 sisään ulkopuomiosan sisemmän pään 20a tai ulomman pään 20b läpi. Sopivimmin on niin, että ohjain 51 on muodoltaan U-muotoa oleva kouru.
Suojaava kotelo 25 on kiinnitettynä ulkopuomiosan sisempään päähän 20a. Suojaavan kotelon 25 sisällä on tila, johon energiansiirtoketjun kaareva toinen osuus 24b pääsee siirtymään, kun sisäpuomiosa 21 liikkuu ulkopuomiosan 20 sisällä ja sisäpuomiosan sisempi pää 21a siirtyy kohti ulkopuomiosan sisempää päätä 20a. Kotelo 25 on ulkopuomiosan 20 jatkeena ja sen sisälle on pääsy ulkopuomiosan sisemmän pään 20a läpi.
Keksintöä ei ole yksinomaan rajoitettu vain kuvissa tai edellä esitettyihin esimerkkeihin, suoritusmuotoihin ja vaihtoehtoihin, eikä niitä pidä käyttää rajoittavina vaihtoehtoina. Esimerkkinä mainittakoon, että kanava 30, energiansiirtoketjun kolmas osuus 24c, ohjain 51 tai tuet 22 voivat sijoittua myös sisäpuomiosan 21 päälle tai sivuille, kun puomikokoonpanoa 15c tarkastellaan vaakasuuntaisena kuvan 2 mukaisesti. Tällöin tuet 22 suuntautuvat esim. ylöspäin ja U-muoto on avoin alaspäin. Sopivimmin kanava 30, energiansiirtoketjun kolmas osuus 24c, ohjain 51 tai tuet 22 sijoittuvat sisäpuomiosan 21 alle kuvan 2 mukaisesti. Tällöin tuet 22 suuntautuvat alaspäin ja U-muoto on avoin ylöspäin.
Edellä esitettyjä kuvia ei myöskään pidä käsittää niin, että kaikki niissä esitetyt piirteet olisivat käytössä myös esitetyissä ratkaisuissa. Edellä esitettyjä piirteitä voidaan kombinoida teleskooppisessa puomikokoonpanossa niin, että siinä on halutut toiminnot. Tukirunko 23 ei ole välttämätön, mutta helpottaa asennusta. Ohjain 51 ei ole välttämätön, mutta estää energiansiirtoketjun 24 sivusuuntaiset heilahdukset.
Keksintöä voidaan soveltaa siinä laajuudessa, joka on määritelty oheisissa patenttivaatimuksissa.

Claims (16)

1. Teleskooppinen puomikokoonpano (15c), jossa on ainakin kaksi puomiosaa (20, 21), käsittäen: - ulkopuomiosan (20), ja - sisäpuomiosan (21), joka on liikuteltavissa pituussuuntaan ulkopuomiosan (20) sisällä, - sisäpuomiosan ulompi seinärakenne (21c), - ulkopuomiosan sisäpuolinen seinärakenne (20c), joka on vastapäätä ulompaa seinärakennetta (21c), ja jolloin ulompi seinärakenne (21c) ja sisäpuolinen seinärakenne (20c) määrittävät niiden väliin kanavan (30), joka ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon (15c) sisällä, ja - taipuisan energiansiirtoketjun (24), jonka sisään letkut, kaapelit tai vastaavat ovat sijoitettuna ja joka on taitettavissa itsensä päälle ja taitettavissa auki kun sisäpuomiosa (21) liikkuu ulkopuomiosan (20) sisällä, ja jolla on ensimmäinen osuus (24a), joka liikkuu sisäpuomiosan sisemmän pään (21a) mukana ja jota seuraa kaareutuva toinen osuus (24b), jota seuraa kolmas osuus (24c), joka on mainitussa kanavassa (30) ja ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon (15c) sisällä, tunnettu siitä, että puomikokoonpano käsittää lisäksi: - ainakin yhden tuen (22), joka liikkuu sisäpuomiosan sisemmän pään (21a) mukana ja tukee sisäpuomiosan sisemmän pään (21a) vasten sisäpuolista seinärakennetta (20c), ja lisäksi kyseinen ainakin yksi tuki (22) on sijoittuneena sivusuuntaan suhteessa energiansiirtoketjuun (24), ja lisäksi kyseinen ainakin yksi tuki (22) rajaa yhtä tai useampaa aukkoa (40), jonka läpi energiansiirtoketjun kolmas osuus (24c) kulkee kun sisäpuomiosa (21) liikkuu ulkopuomiosan (20) sisällä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että puomikokoonpano käsittää mainittuja tukia (22) ainakin kaksi, ja lisäksi kyseinen yksi tai useampi aukko (40) sijoittuu mainittujen ainakin kahden tuen (22) väliin.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että kyseinen tuki (22) on konfiguroitu vierimään sisäpuolista seinärakennetta (20c) pitkin ja on esim. rulla, pyörä, kiekko tai vastaava, tai vaihtoehtoisesti kyseinen tuki on konfiguroitu liukumaan sisäpuolista seinärakennetta (20c) pitkin ja on esim. jalka, tappi, varsi, liuska, laippa, levy tai vastaava.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että sisäpuoliseen seinärakenteeseen (20c) on kiinnitettynä ainakin yksi elementti (50), jota pitkin mainituista tuista (22) ainakin yksi vierii tai liukuu ja joka ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon (15c) sisällä.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että mainittu elementti (50) on liukulaakeri, joka on esim. liukulevy tai PTFE-levy.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 5 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että teleskooppinen puomikokoonpano käsittää lisäksi tukirungon (23), joka on kiinnitettynä sisäpuomiosaan (21) ja liikkuu sisäpuomiosan (21) mukana, ja johon energiansiirtoketjun (24) ensimmäinen osuus (24a) on kiinnitettynä, ja lisäksi jonka yhdelle sivulle kyseinen tuki (22) on kiinnitettynä.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että tukirunko (23) on sovitettu ympäröimään sisäpuomiosan sisempää päätä (21a).
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että ainakin yksi liukulaakeri (41, 42) on kiinnitettynä tukirunkoon (23, ja joka liukulaakeri (41, 42) tukee sivusuunnassa sisäpuomiosan sisempää päätä (21a) vasten sisäpuolista seinärakennetta (20c).
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 8 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että teleskooppinen puomikokoonpano käsittää lisäksi ainakin yhden elementin (52), joka on kiinnitettynä ulkopuomiosan ulompaan päähän (20b) ja jota vasten sisäpuomiosa (21) on tuettuna ja konfiguroitu vierimään tai liukumaan kun sisäpuomiosa (21) liikkuu ulkopuomiosan (20) sisällä.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 9 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että teleskooppinen puomikokoonpano käsittää lisäksi suojaavan kotelon (25), joka on kiinnitettynä ulkopuomiosan sisempään päähän (20a) ja joka määrittää tilan, johon energiansiirtoketjun kaareva toinen osuus (24b) pääsee siirtymään kun sisäpuomiosa (21) liikkuu ulkopuomiosan (20) sisällä.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 10 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että teleskooppinen puomikokoonpano käsittää lisäksi ohjaimen (51), joka tukee sivusuunnassa energiansiirtoketjun kolmatta osuutta (24c) ja on sijoittuneena mainittuun kanavaan (30) ja ulottuu pituussuuntaan puomikokoonpanon (15c) sisällä.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että mainittu ohjain (51) kulkee mainitun aukon (40) läpi.
13. Patenttivaatimuksen 11 tai 12 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että ohjain (51) on muodoltaan U-muoto, joka käsittää seinät tai parin erillisiä seiniä, jotka määrittävät väliinsä ohjauskanavan, johon energiansiirtoketjun kolmas osuus (24c) sijoittuu.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 11 - 13 mukainen teleskooppinen puomikokoonpano, tunnettu siitä, että ohjain (51) on irrotettavasti kiinnittyneenä ulkopuomiosan sisäpuoliseen seinärakenteeseen (20c), ja että ohjain (51) on asennettavissa ulkopuomiosan (20) sisään liputtamalla se ulkopuomiosan sisemmän pään (20a) tai ulomman pään (20b) läpi.
15. Nivelöity nostopuomi, tunnettu siitä, että nivelöity nostopuomi käsittää jonkin patenttivaatimuksen 1 - 14 mukaisen teleskooppisen puomikokoonpanon.
16. Liikkuva työkone, erityisesti metsätyökone, jossa on nivelöity nostopuomi, tunnettu siitä, että nivelöity nostopuomi käsittää jonkin patenttivaatimuksen 1 - 14 mukaisen teleskooppisen puomikokoonpanon.
FI20135276A 2013-03-22 2013-03-22 Teleskooppinen puomikokoonpano FI125645B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20135276A FI125645B (fi) 2013-03-22 2013-03-22 Teleskooppinen puomikokoonpano
EP14397506.8A EP2781482B1 (en) 2013-03-22 2014-02-18 Telescopic boom assembly

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20135276A FI125645B (fi) 2013-03-22 2013-03-22 Teleskooppinen puomikokoonpano

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20135276A FI20135276A (fi) 2014-09-23
FI125645B true FI125645B (fi) 2015-12-31

Family

ID=50189648

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20135276A FI125645B (fi) 2013-03-22 2013-03-22 Teleskooppinen puomikokoonpano

Country Status (2)

Country Link
EP (1) EP2781482B1 (fi)
FI (1) FI125645B (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI20125278L (fi) 2012-03-14 2013-09-15 Mirasys Business Analytics Oy Menetelmä ja järjestely ja tietokoneohjelmatuote videoitujen kohteiden tunnistamiseksi
FI125645B (fi) 2013-03-22 2015-12-31 John Deere Forestry Oy Teleskooppinen puomikokoonpano
US10091922B2 (en) 2016-09-07 2018-10-09 Cnh Industrial America Llc Agricultural implement sliding hitch
RU2671802C1 (ru) * 2017-08-21 2018-11-06 Открытое акционерное общество "АМКОДОР" - управляющая компания холдинга" (ОАО "АМКОДОР" - управляющая компания холдинга") Машина лесозаготовительная
CN111692287B (zh) * 2020-06-05 2021-07-09 江苏润邦工业装备有限公司 一种高空作业平台专用拖链系统

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE410410B (sv) 1976-06-23 1979-10-15 Inst Elektroswarki Patona Anlaeggning foer framstaellning av metallgoet med stor vikt genom elektroslaggraffinering
JPS5332548A (en) * 1976-09-04 1978-03-27 Nippon Guroobu Kk Extendable boom reaction support mechanism
US4129277A (en) 1977-02-07 1978-12-12 Mcgraw-Edison Company Retractable roller support for use with flexible rolling support for conductors or conduits
DE3546800C2 (de) * 1984-03-12 1994-10-20 Oesa Ab Energieversorgungseinrichtung in Teleskopauslegern
DE3525332A1 (de) 1985-07-16 1987-01-29 Kabelschlepp Gmbh Anordnung fuer die fuehrung von energieleitungen
JP2545163B2 (ja) * 1991-04-25 1996-10-16 古河機械金属株式会社 多段伸縮ブ―ム装置
CA2157340C (en) 1994-09-27 1998-06-09 Donald C. Hade, Jr. Carrier track system for independent and/or synchronized operation of a multi-section telescopic boom structure
DE19613700A1 (de) 1996-03-29 1997-10-02 M E P Gmbh Ges Fuer Consulting Teleskopartig auseinanderfahrbarer Maschinenteil
IT246864Y1 (it) 1999-07-20 2002-04-10 Kabelschlepp Italia S R L Disposizione di catena portacavi in particolare per gruppi telescopici
DE60315019T2 (de) 2002-05-03 2008-04-10 Clark Equipment Co. Entfernbarer hydraulikschlauchträger
JP4580768B2 (ja) * 2005-01-19 2010-11-17 株式会社アイチコーポレーション 伸縮ブーム
DE202011100957U1 (de) * 2011-05-20 2011-08-03 Manitowoc Crane Group France Sas Gleitlagerhalterung für Teleskopkran-Ausleger
FI125645B (fi) 2013-03-22 2015-12-31 John Deere Forestry Oy Teleskooppinen puomikokoonpano

Also Published As

Publication number Publication date
EP2781482B1 (en) 2016-04-06
FI20135276A (fi) 2014-09-23
EP2781482A1 (en) 2014-09-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI125645B (fi) Teleskooppinen puomikokoonpano
FI126146B (fi) Menetelmä ja laitteisto puun käsittelemiseksi
CN101324221A (zh) 安装风力涡轮机的至少两个部件的方法和操作设备的用途
FI121135B (fi) Kaatolaitteisto puunrunkojen kaatamiseksi ja karsimiseksi ja karsintaterä
KR20130096559A (ko) 농업용 고소작업대
KR101260601B1 (ko) 고소차용 신축식 작업대
FI63202B (fi) Anordning vid gaffeltruck
US20190315612A1 (en) Aerial work platform
KR20150003433U (ko) 신축붐의 회전범위를 조절할 수 있는 농업용 고소 작업차
KR102252346B1 (ko) 농업용 다목적 전기차의 작업기 장착장치
FI12177U1 (fi) Kiertoniveljärjestely ja ajoneuvo
RU2571311C2 (ru) Кран-стрела
US2566088A (en) Portable adjustable traversableboom tree saw
FI126613B (fi) Nivelletty ajoneuvo, jossa on lineaarisen toimilaitteen pidike
FI12940Y1 (fi) Suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten
RU2348146C1 (ru) Машина для трелевки
RU2015108143A (ru) Кран стреловой самоходный
RU2473210C1 (ru) Машина лесозаготовительная манипуляторного типа
RU167846U1 (ru) Прицеп форвардера
US20040244868A1 (en) Forest machine
FI63653B (fi) Mobil maskin foer behandling av traedstammar
RU2539201C2 (ru) Машина лесозаготовительная
FI119636B (fi) Nosturirakenne ja lisävarren rakenne
RU65012U1 (ru) Промышленный трактор, используемый для различного навесного оборудования
SI23074A (sl) Deska gozdarskega vitla

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 125645

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

MD Opposition filed

Opponent name: PONSSE OYJ

MDU Request for invalidation filed