FI12940Y1 - Suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten - Google Patents

Suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten Download PDF

Info

Publication number
FI12940Y1
FI12940Y1 FIU20204012U FIU20204012U FI12940Y1 FI 12940 Y1 FI12940 Y1 FI 12940Y1 FI U20204012 U FIU20204012 U FI U20204012U FI U20204012 U FIU20204012 U FI U20204012U FI 12940 Y1 FI12940 Y1 FI 12940Y1
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
frame structure
forwarder
channels
trailer
screen
Prior art date
Application number
FIU20204012U
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Sandeep Kadam
Matti Karhusaari
Timo Laitinen
Original Assignee
John Deere Forestry Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by John Deere Forestry Oy filed Critical John Deere Forestry Oy
Priority to FIU20204012U priority Critical patent/FI12940Y1/fi
Publication of FI12940Y1 publication Critical patent/FI12940Y1/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P7/00Securing or covering of load on vehicles
    • B60P7/06Securing of load
    • B60P7/08Securing to the vehicle floor or sides
    • B60P7/12Securing to the vehicle floor or sides the load being tree-trunks, beams, drums, tubes, or the like
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G23/00Forestry
    • A01G23/003Collecting felled trees
    • A01G23/006Log skidders
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P7/00Securing or covering of load on vehicles
    • B60P7/06Securing of load
    • B60P7/135Securing or supporting by load bracing means
    • B60P7/14Securing or supporting by load bracing means the load bracing means comprising a movable bulkhead
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D33/00Superstructures for load-carrying vehicles
    • B62D33/02Platforms; Open load compartments
    • B62D33/0207Connections of movable or detachable racks or stanchions to platforms
    • B62D33/0215Connections of movable or detachable racks or stanchions to platforms for log hauling vehicles

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Ecology (AREA)
  • Forests & Forestry (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)

Description

SUOJASERMIRAKENNE KUORMATRAKTORIA TAI PUUTAVARAN
PERAVAUNUA VARTEN Keksinnön kohde Esitetty ratkaisu koskee suojasermirakennetta kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten. Esitetty ratkaisu koskee myös kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua, — jossa on kyseinen suojasermirakenne. Keksinnön taustaa Liikkuvissa työkoneissa, metsätyökoneissa ja metsäkoneissa, esimerkiksi — harvesterit ja kuormatraktori, on runko ja sen päälle sijoitettu nivelletty puomi, i.e. nivelpuomi, ja työväline puunrunkojen käsittelemiseksi, joka työväline on kiinnitetty nivelpuomin päähän. Työväline voi olla harvesteripää, kaatopää, puunkorjuu- ja käsittelypää, puunkorjuu- ja käsittelypää, joka soveltuu pölkky- jen lastaamiseen, tai koura pölkkyjen lastaamista varten. Työvälinettä voi- daan käyttää esimerkiksi katkaisemaan kasvavia puita, käsittelemään kaa- dettuja puita tai tarttumaan kappaleisiin, kuten pölkkyihin ja puunrunkoihin, ja sitä käytetään työkoneen operaattorin ohjaamana. Työvälineen avulla pölkky- jä voidaan lastata liikkuvan työkoneen kuormatilaan ja sieltä pois. Liikkuvalla työkoneella, joka on kuormatraktori, voidaan pölkkyjä kuljettaa haluttuun koh- teeseen Operaattori on esimerkiksi liikkuvan työkoneen kuljettaja. Operaat- tori on sijoittuneena esimerkiksi liikkuvassa työkoneessa olevaan hyttiin.
S N Kuormatraktorissa voi kuormatilan ja ohjaamon välissä olla päätyseinämä tai N suojaseinämä, jota kutsutaan myös sermiksi tai suojasermiksi (engl. screen, N 30 headboard). Kyseisessä kuormatraktorissa voi sermin ja ohjaamon väliin I sijoittua myös edellä mainittu nivelpuomi. Sermin tehtävänä on suojata = ohjaamoa ja/tai nivelpuomia ja tukea kuormatilaan lastattujen puunrunkojen = tai pölkkyjen päitä. 3 S 35 — Kuormatraktorin runko voi koostua kahdesta peräkkäisestä, toisiinsa nivelen > avulla kytketystä runko-osasta. Nivelpuomi ja kuormatila voivat olla sijoitetut takimmaisen runko-osan päälle ja ohjaamo, sekä kuormatraktorin voiman- lähde, voi olla sijoitettu etummaisen runko-osan päälle. Kuormatilan muodostavat useat pankkorakenteet, joiden päälle puunrungot tai pölkyt sijoitetaan. Pankkorakenteisiin kuuluvat tolpat sijoittuvat kuorma- tilan molemmille sivuille ja tukevat puunrunkoja tai pölkkyjä sivusuunnassa. Sermissä voi olla runkorakenne, johon sermin muut osat ovat kytkettävissä. Kyseinen runkorakenne voi olla kytkettävissä kuormatraktorin rungon päälle. Samaan runkorakenteeseen voi olla kiinnittyneenä myös yksi pankko, joka muodostaa osan kuormatilasta. Runkorakenteeseen ja pankkoon voi olla kiinnittyneinä myös niitä yhdistäviä tukirakenteita, jotka jäykistävät sermiä, erityisesti sen runkorakennetta. Runkorakenne, pankko ja tukirakenteet voi- vat olla kiinnitetyt toisiinsa hitsausliitoksien avulla, jolloin ne muodostavat — yhden vaihdettavan kokonaisuuden. Mikäli runkorakenne, pankko tai tuki- rakenne vikaantuu tai vaurioituu, on kyseinen kokonaisuus vaihdettava koko- naan uuteen, jotta voidaan varmistua sen luotettavasta toiminnasta. Toisaalta myös kyseisen kokonaisuuden vaihtaminen kokonaan uuteen on työlästä ja vaatii asennukselta aikaa.
Eräitä sermejä on esitetty julkaisuissa EP 3406 485 A1, FI 119628 B, ja FI 8834 U. Keksinnön lyhyt yhteenveto N Esitetyn ratkaisun avulla voidaan edellä esitettyjä ongelmia välttää tai poistaa N ne kokonaan.
S S Esitetyn ratkaisun mukainen suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutava- x 30 ran perävaunua varten on esitetty suojavaatimuksessa 1.
N D Esitetyn ratkaisun mukainen kuormatraktori tai puutavaran perävaunu, jossa S on suojasermirakenne, on esitetty suojavaatimuksessa 8.
O
N > 35 — Esitetyn ratkaisun etuna on, että em. tukirakenteista voidaan luopua. Esitetyn ratkaisun etuna on lisäksi se, että joko runkorakenteen tai pankon rikkoutu-
essa tai vikaantuessa on tarpeen vaihtaa uuteen vain toinen niistä, jolloin asennus- ja vaihtotyö vie vähemmän aikaa verrattuna aikaisemman tunnetun tekniikan vaatimaan työhön. Esitetyn ratkaisun etuna on, että luovuttaessa hitsaamalla tehdyistä kiinnityksistä ja käyttämällä irrotettavia, avattavia kiinni- —tystapoja ja kiinnityselimiä, esim. pulttikiinnityksiä, on osien vaihto helpom- paa. Esitetyn ratkaisun mukainen suojasermirakenne on sijoitettavissa kuorma- traktoriin. Vaihtoehtoisesti, esitetyn ratkaisun mukainen suojasermirakenne on sijoitettavissa puutavaraa, kuten puunrunkoja tai pölkkyjä, kuljettavaan perävaunuun, joka on kytkettävissä sopivaan vetolaitteeseen, esimerkiksi traktoriin. Kyseessä on esimerkiksi ns. metsäperävaunu. Piirustusten kuvaus Kuva 1 esittää erästä tunnetun tekniikan mukaisesta liikkuvaa työkonetta, jossa esitettyä ratkaisua voidaan soveltaa. Kuva 2 esittää tunnetun tekniikan mukaisesta suojasermirakennetta, joka voi olla sijoitettuna kuvan 1 mukaiseen liikkuvaan työkoneeseen. Kuva 3 esittää esitetyn ratkaisun mukaista suojasermirakennetta, jota voi- daan soveltaa kuvan 1 mukaisessa liikkuvassa työkoneessa. Kuva4 esittää kuvan 3 mukaista suojasermirakennetta alta päin katsottuna.
S N Kuva 5 esittää kuvan 3 mukaista suojasermirakennetta, johon on sijoitettuna S pankko ja seinämä.
N I 30 — Keksinnön yksityiskohtainen kuvaus a
N D Seuraavaksi viitataan esitetyn ratkaisun eräisiin esimerkkeihin, jotka on
S S kuvattu oheisissa kuvissa. Aina kun mahdollista, samaa viitenumeroa käyte- N tään viittaamaan samoihin tai samankaltaisiin osiin.
Kuvassa 1 on esitetty erään esimerkin mukainen liikkuva työkone 100, jossa esitettyä ratkaisua voidaan soveltaa. Kyseinen liikkuva työkone 100 voi olla metsätyökone, esimerkiksi puunrunkojen tai pölkkyjen kuljettamiseen tarkoi- tettu kuormatraktori (engl. forwarder) .
Liikkuva työkone 100 käsittää rungon 102 ja nivelpuomin 104 rungon 102 päällä. Liikkuva työkone 100 voi lisäksi käsittää hytin 116, jossa on operaat- torin työasema, hytin 116 sijoittuessa rungon 102 päälle. Rungon 102 päälle on sijoitettu kuormatila 112, johon puunrungot tai pölkyt lastataan kuljetusta — varten. Rungon 102 päälle on sijoitettuna myös suojasermirakenne, joka on sijoittuneena kuormatilan 112 yhteen päähän ja suojaa nivelpuomia 104 ja/tai hyttiä 116. Kuvassa 1 kyseessä on tunnetun tekniikan mukainen suojasermi- rakenne 114.
Runko 102 voi olla nivelöity ja käsittää kaksi tai useampia, ohjatun nivelen avulla toisiinsa kytkettyjä runko-osia. Runko 102 voi olla varustettu pyörillä ja sitä kannatellaan useilla pyörillä. Vaihtoehtoisesti, rungossa 102 voi olla ainakin kaksi päättymätöntä telaketjujärjestelyä, tarkoituksena rungon 102 kannatteleminen ja liikkuvan työkoneen 100 ajaminen.
Nivelpuomi 104 voi olla asennettuna rungon 102 tai kääntölaitteen 106 pääl- le, joka kääntölaite 106 on asennettu runkoon 102 tarkoituksena nivelpuomin 104 suunnan muuttaminen. Nivelpuomissa 104 voi olla kaksi tai useampia puomiosia, jotka on kytketty peräkkäin toisiinsa niveljärjestelyjen avulla.
— Niveljärjestelyjä voidaan ohjata yhden tai useamman toimilaitteen avulla, N esimerkiksi hydraulisylinterien avulla.
N S Kuva 1 esittää erään esimerkin mukaisen työvälineen 108 puunrunkojen S ja/tai pölkkyjen käsittelemiseksi, johon tässä selostuksessa viitataan myös I 30 — nimityksellä ”työväline”. Kyseinen työväline 108 voidaan kiinnittää nivel- a puomin 104 päähän, kuvan 1 mukaisesti.
5 S Työväline 108 voi olla pyörivästi kiinnitetty nivelpuomiin 104 toimilaitteen 110 N avulla, esimerkiksi pyörivän toimilaitteen tai rotaattorin avulla, kuvan 1 — mukaisesti. Toimilaitteen 110 välityksellä työväline 108 ripustetaan nivel-
puomiin 110 ja sen avulla työvälinettä 108 voidaan ohjatusti kääntää olennai- sesti pystysuoran kuvitteellisen kiertoakselin ympäri. Työväline 108 on sellainen harvesteripää, kaatopää, tai pää puiden kaatami- 5 seen ja puunrunkojen käsittelyyn, tai pää katkaistujen puunrunkojen karsimi- seen ja kuorimiseen, joka soveltuu myös puunrunkojen tai pölkkyjen lastaa- miseen kuormatilaan 112 ja niiden purkamiseksi kuormatilasta 112 pois. Eri- tyisesti kyseessä on työväline 108, joka on koura puutavaran käsittelyä var- ten. Kyseisessä kourassa voi olla sahalaite puunrunkojen katkaisua varten.
Kun työkoneen 100 rungossa 102 on kaksi toisiinsa nivelen avulla kytkettyä runko-osaa, voi kuormatila 112 olla sijoitettuna taaempaan runko-osaan ja hytti 116 etummaiseen runko-osaan, jossa voi olla myös työkoneen 100 voi- manlähde. Myös nivelpuomi 104 voi olla sijoitettuna taaempaan runko-osaan, — jolloin suojasermirakenne sijoittuu nivelpuomin 104 ja kuormatilan 112 väliin. Esitetyn ratkaisun mukainen suojasermirakenne 120, jonka eräitä esimerkke- jä on esitetty kuvissa 3, 4 ja 5, voidaan soveltaa myös perävaunussa, joka on tarkoitettu puutavaralle, esim. puunrunkojen ja pölkkyjen kuljettamiseen.
Perävaunussa on runko, joka voi olla varustettu pyörillä ja sitä kannatellaan useilla pyörillä. Perävaunuun on sijoitettuna tämän selostuksen mukainen kuormatila 112, sisältäen esimerkiksi pankkorakenteet 140, ja suojasermi- rakenne 120. Rungossa voi lisäksi olla tämän selostuksen mukainen nivel- puomi 104, jolloin suojasermirakenne 120 voi sijoittua nivelpuomin 104 ja N kuormatilan 112 väliin. Rungossa on lisäksi elimet perävaunun kytkemiseksi N sopivaan vetolaitteeseen, esimerkiksi traktoriin.
S S Kuormatila 112 on muodostettu esimerkiksi käyttäen useita pankkorakenteita I 30 140, joiden päälle puunrungot tai pölkyt sijoitetaan. Kukin pankkorakenne a 140 sisältää tolpat 142, jotka sijoittuvat kuormatilan 112 molemmille sivuille ja D tukevat puunrunkoja tai pölkkyjä sivusuunnassa. Pankkorakenne 140 on S esimerkiksi runkoon 102 kiinnittynyt rakenne, jossa on kuormatilan 112 sivuil- N le vastakkaisiin suuntiin ulottautuvat varret, joiden päihin tolpat 142 on kytket- ty.
Kuvassa 2 on esitetty eräs tunnetun tekniikan mukainen suojasermirakenne 114, jota voidaan soveltaa kuvan 1 työkoneessa 100. Suojasermirakenteessa 114 on runkorakenne 150, joka toimii tukirakenteena siihen kiinnitetyille muil- le rakenteille ja elementeille. Runkorakenteeseen 150 on kiinnittyneenä edel- 1a kuvatun kaltainen pankkorakenne 140, jossa on tolpat 142. Runkoraken- teeseen 150 on kiinteästi ja liikkumattomasti kiinnittyneenä myös kaksi put- kea tai tankoa 152, jotka ovat välimatkan päässä toisistaan ja ulottautuvat muusta runkorakenteesta 150 ylöspäin, kun runkorakenne 150 on asennet- tuna paikoilleen perävaunuun tai työkoneeseen 100, joka on esimerkiksi kuormatraktori. Runkorakenne 150 ja pankkorakenne 140 on kiinnitetty toi- siinsa, missä on käytetty myös tukirakenteita 154. Myös putket tai tangot 152 on kiinnitetty runkorakenteeseen 150. Kun kiinnittämiseen on käytetty hit- sausliitoksia, aiheutuu edellä esitetyn mukaisia ongelmia.
— Suojasermirakenteeseen 114 kanssa käytettäväksi soveltuva seinämä 136 on kytkettävissä runkorakenteeseen 150 käyttäen hyväksi edellä mainittuja putkia tai tankoja 152. Tätä varten seinämään 136 on muodostettuna kaksi onttoa kanavaa 138, jotka on sovitettu välimatkan päähän toisistaan niin, että putket tai tangot 152 asettuvat kanavien 138 sisään niin, että putket tai tangot 152 kannattelevat ja tukevat seinämän 136 paikoilleen. Seinämä 136 asen- netaan paikoilleen laskemalla sitä alaspäin niin, että putket tai tangot 152 menevät kanavien 138 sisään.
Kyseinen kanava 138 on muodostettu esimerkiksi putken tai putkimaisen — palkin avulla.
S N Seinämä 136 on esimerkiksi sellainen, että se on paikoilleen asennettuna S olennaisesti pystysuuntainen ja se ulottautuu kuormatilan 112 sivuille päin.
S Seinämässä 136 voi olla siihen nivelen avulla kääntyvästi kytkettyjä lisä- z 30 — seinämiä. Seinämä 136 on muodostettu esimerkiksi säleiköksi, joka koostuu a esim. ristikkäisistä levy-, tanko- ja/tai putkirakenteista. Seinämän 136 tehtä- D vänä on estää puunrunkojen tai pölkkyjen siirtyminen kuormatilasta 112 pois E sen yhden päädyn kautta.
N > 35 — Kuviin 3, 4 ja 5 viitaten tarkastellaan seuraavaksi esitetyn ratkaisun mukaista suojasermirakennetta 120, jota voidaan soveltaa esimerkiksi kuvan 1 mukai-
sessa työkoneessa 100 tai edellä esitetyn mukaisessa perävaunussa puu- tavaraa varten. Kuvan 3 mukaisesti esitetyn ratkaisun mukainen suojasermirakenne 120 — käsittää runkorakenteen 122, joka toimii tukirakenteena siihen kiinnitetyille muille rakenteille ja elementeille. Runkorakenne 122 on esimerkiksi teräs- rakenne, joka on muodostettu esimerkiksi levyrakenteita yhteen hitsaamalla. Erään esimerkin mukaisesti runkorakenne 122 käsittää jalustaosan 146, joka — ulottautuu vaakasuunnassa kuormatilan 112 pituussuuntaan ja sen sivuille päin, kun runkorakenne 122 on asennettuna paikoilleen. Jalustaosan 146 yhteen päähän on kiinnittyneenä seinämäosa 148, joka ulottautuu pysty- suunnassa ylöspäin, välimatkan päähän jalustaosasta 146. Jalustaosa 146 ja seinämäosa 148 muodostavat esimerkiksi L-muotoa olevan rakenteen.
Runkorakenteeseen 122 on muodostettuina kaksi onttoa kanavaa 126, jotka sijaitsevat välimatkan päässä toisistaan. Kanavat 126 on tarkoitettu ulottau- tumaan olennaisesti pystysuunnassa, kun suojasermirakenne on asennet- tuna paikoilleen. Kanavia 126 voi olla myös useampia kuin kaksi.
Erään esimerkin mukaisesti kanavat 126 sijoittuvat seinämäosan 148 sivuille. Sopivimmin on niin, että kanavat 126 sijoittuvat kuvitteelliseen pystysuuntai- seen tasoon, joka on kuormatilan 112 pituussuunnan suhteen ja puunrunko- jen tai pölkkyjen pituussuunnan suhteen poikittainen.
N Kanavat 126 on muodostettu esimerkiksi putken tai putkimaisen palkin avul- N la, tai kiinnittämällä runkorakenteeseen 122 C-muotoa oleva levyrakenne tai S palkki.
N I 30 — Esitetyn ratkaisun erään esimerkin mukaisesti runkorakenteessa 122 voi olla a myös ensimmäiset kiinnityselimet 124, jotka on tarkoitettu runkorakenteen D 122 kiinnittämiseen irrotettavasti esim. työkoneen 100 runkoon 102 tai edellä S kuvatun perävaunun runkoon. Ensimmäiset kiinnityselimet 124 käsittävät N esimerkiksi rei'ityksen ja/tai valmiuden pulttikiinnitystä varten, ja/tai kiinnitys- — laippoja, ja/tai kyseisen pulttikiinnityksen. Kyseiset kiinnityselimet 124 mah- dollistavat kiinnityksen, joka on avattavissa runkorakenteen 122 vaihtoa var-
ten. Sopivimmin on niin, että kyseisessä kiinnityksessä ei hyödynnetä hit- sausta runkorakenteen 122 kiinnittämiseksi työkoneeseen 100 tai em. perä- vaunuun. — Erään esimerkin mukaisesti ensimmäiset kiinnityselimet 124 sijoittuvat aina- kin neljään eri kohtaan runkorakenteessa 122, esim. runkorakenteen 122 alaosaan tai pohjaan, kuten esimerkiksi jalustaosan 146 kulmiin. Samalla kyseiset kiinnityselimet 124 voivat sijoittua seinämäosan 148 sivuille ja/tai jalustaosan 146 kahteen päähän, jotka ovat välimatkan päässä toisistaan.
Runkorakenteessa 122 on myös kaksi putkea tai tankoa 130, jotka ovat sijoi- tettavissa tai sijoitettuina edellä mainittuihin kanaviin 126. Putkia tai tankoja 130 olla myös useampia kuin kaksi. Kuhunkin kanavaan 126 on sen sisään sijoitettuna yksi putki tai tanko 130. Kyseinen putki tai tanko 130 voi olla put- — kimaisen palkki. Putki tai tanko 130 liikkuu kanavaa 126 pitkin ja on irrallaan, kun sitä asennetaan paikoilleen kanavaan 126. Sopivimmin on niin, että putki tai tanko 130 sijoittuu osittain kanavan 126 sisään ja osittain sen ulkopuolelle.
Tarkastellaan seuraavaksi tilannetta, jossa esitetyn ratkaisun mukainen suo- jasermirakenne 120 on asennettuna paikoilleen. Kukin putki tai tanko 130 ja kanava 126 muodostavat parin, jossa niiden — pituudet on sovitettu niin, että putki tai tanko 130 ulottautuu ulos kanavasta N 126 ylöspäin. Näin ollen putken tai tangon 130 yläpää sijoittuu korkeammalle N kuin kanavan 126 yläpää, kun putki tai tanko 130 on asennettuna paikoilleen S kanavaan 126.
N I 30 — Esitetyn ratkaisun erään esimerkin mukaisesti suojasermirakenteessa 120 a voi olla lisäksi toiset kiinnityselimet 128, jotka ovat edellä mainittujen putkien D tai tankojen 130 kiinnittämiseen irrotettavasti esimerkiksi runkorakenteeseen S 122 tai kanaviin 126, tai niihin molempiin.
O
N > 35 Toiset kiinnityselimet 128 käsittävät esimerkiksi rei'ityksen ja/tai valmiuden pulttikiinnitystä varten, ja/tai kiinnityslaippoja, ja/tai kyseisen pulttikiinnityksen.
Kyseiset kiinnityselimet 128 mahdollistavat kiinnityksen, joka on avattavissa putkien tai tankojen 130 vaihtoa varten. Sopivimmin on niin, että kyseisessä kiinnityksessä ei hyödynnetä hitsausta putken tai tangon 130 kiinnittämiseksi runkorakenteeseen 122 ja/tai kanavaan 126.
Erään esimerkin mukaisesti toiset kiinnityselimet 128 ovat sijoittuneina runko- rakenteeseen 122 niin, että ne ovat kunkin kanavan 126 alapään ja samalla kunkin putken tai tangon 130 alapään luona, kun putket tai tangot 130 ovat asennettuina paikoilleen kanaviin 126.
Erään esimerkin mukaisesti toiset kiinnityselimet 128 kytkeytyvät putken tai tangon 130 alapäähän tai sen alapään sisään kuvan 4 mukaisesti, ulottautu- vat pystysuunnassa kanavan 126 alapäässä kanavan 126 päädyn läpi runko- rakenteeseen 122, johon kiinnityselimet 128 kytkeytyvät. Kanavan 126 pää- —dyssä on esimerkiksi aukko, jonka läpi toiset kiinnityselimet 128 kulkevat. Esimerkiksi, putken tai tangon 130 alapään sisään on kiinnitetty kiinnitys- laippa, esim. hitsaamalla, johon kiinnityslaippaan toiset kiinnityselimet 128 kytkeytyvät irrotettavasti.
— Esitetyn ratkaisun erään esimerkin mukaisesti runkorakenteessa 122 voi olla myös kolmannet kiinnityselimet 132, jotka on tarkoitettu edellä kuvatun pank- korakenteen 140 kiinnittämiseen irrotettavasti runkorakenteeseen 122. Kol- mannet kiinnityselimet 132 käsittävät esimerkiksi rei'ityksen ja/tai valmiuden pulttikiinnitystä varten, ja/tai kiinnityslaippoja, ja/tai kyseisen pulttikiinnityksen.
— Kyseiset kiinnityselimet 132 mahdollistavat kiinnityksen, joka on avattavissa N pankkorakenteen 140 vaihtoa varten. Sopivimmin on niin, että kyseisessä N kiinnityksessä ei hyödynnetä hitsausta pankkorakenteen kiinnittämiseksi run- S korakenteeseen 122.
N I 30 Kun esitetyn ratkaisun mukainen suojasermirakenne 120 on asennettuna a paikoilleen, sijoittuvat kolmannet kiinnityselimet 132 vaakasuunnassa väli- D matkan päähän mainituista runkorakenteen 122 kanavista 126. Tästä on seu- S rauksena se, että myös pankkorakenne 140 sijoittuu vaakasuunnassa, ts. N kuormatilan 122 pituussuunnassa, välimatkan päähän kanavista 126, ja — samalla esimerkiksi välimatkan päähän seinämäosasta 148.
Erään esimerkin mukaisesti kolmannet kiinnityselimet 132 sijoittuvat ainakin kahteen eri kohtaan runkorakenteessa 122, esim. runkorakenteen 122 ala- osaan tai pohjaan, kuten esimerkiksi jalustaosan 146 kulmiin. Samalla kysei- set kiinnityselimet 132 voivat sijoittua jalustaosan 146 yhteen päähän, väli- matkan päähän toisistaan ja/tai välimatkan päähän seinämäosasta 148. Esitetyn ratkaisun erään esimerkin mukaisesti suojasermirakenteessa 120 voi olla lisäksi yksi tai useampia kiilaosia 134, jotka ovat asetettavissa kana- vaan 126 niin, että kyseinen kiilaosa 134 sijoittuu putken tai tangon 130 ja — kanavaa 126 rajaavan runkorakenteen 122 väliin, kun putki tai tanko 130 on asennettuna paikoilleen kanavaan 126. Kanavaa 126 rajaava runkorakenne 122 on muodostettu esim. putken, palkin tai levyrakenteen avulla. Kiilaosa 134 on esimerkiksi L-muotoa. Kiilaosa 134 on asetettavissa paikoilleen ja irrotettavissa esim. manuaalisesti. Kiilaosassa 134 voi olla kiinnityselimet sen — lukitsemiseksi paikoilleen. Esitetyn ratkaisun erään esimerkin mukaisesti suojasermirakenteessa 120 voi olla lisäksi kuvan 5 mukaisesti seinämä, joka edellä esitetyn mukainen seinämä 136, joka on kytkettävissä runkorakenteeseen 122 käyttäen edellä — mainittuja putkia tai tankoja 130. Seinämä 136 on kytketty runkorakentee- seen 122 irrotettavasti niin, että seinämä 136 on vaihdettavissa. Sopivimmin on niin, että kyseisessä kytkemisessä ei hyödynnetä hitsausta. Seinämä 136 on kytkettävissä runkorakenteeseen 122 käyttäen hyväksi edel- la mainittuja putkia tai tankoja 130. Tätä varten seinämään 136 on muodos- N tettuna kaksi onttoa kanavaa 138, jotka on sovitettu välimatkan päähän toi- N sistaan niin, että putket tai tangot 130 asettuvat kanavien 138 sisään niin, S että putket tai tangot 130 kannattelevat ja tukevat seinämän 136 paikoilleen. S Seinämä 136 asennetaan paikoilleen laskemalla sitä alaspäin niin, että put- x 30 ket tai tangot 130 menevät kanavien 138 sisään.
N D Tässä selostuksessa verbi ”käsittää” tai ”sisältää” on rajaukseltaan avoin eikä S se siten estä myös mainitsematta jätettyjen piirteiden tai komponenttien kuu- N lumista esitettyyn kokonaisuuteen. Esimerkiksi, suojavaatimuksessa on esi- — tetty vain tarpeellisia piirteitä tai komponentteja. Myös on niin, että yksikkö- muodossa esitetyt piirteet tai komponentit eivät poissulje sitä vaihtoehtoa,
että kokonaisuuteen kuuluu useampi sama, tai vastaava, piirre tai kompo- nentti, ellei tätä ole erikseen tuotu esille. Edellä olevassa selostuksessa olevat esimerkit ovat tarpeellisia esillä olevan ratkaisun ymmärtämiseksi. Kuitenkin alan ammattilaiselle on selvää, että esil- lä olevaa ratkaisua ei ole rajattu vain näihin esillä oleviin vaihtoehtoihin, yksi- tyiskohtiin ja esimerkkeihin, joita voidaan myös yhdistellä esitetyn ratkaisun eri suoritusmuotojen toteuttamiseksi. Esitettyä ratkaisua voidaan soveltaa ohessa olevien suojavaatimusten määrittelemissä puitteissa.
O N O N
N <Q
N
I a a
N [<] +
O N O
N 5

Claims (8)

  1. Suojavaatimukset:
    1. Suojasermirakenne (120) kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua var- ten, joka suojasermirakenne käsittää: - runkorakenteen (122), joka toimii tukirakenteena siihen kiinnitetyille muille rakenteille ja elementeille, tunnettu siitä, että suojasermirakenteessa on lisäksi: - kaksi onttoa kanavaa (126), jotka ovat muodostettuina runkoraken- teeseen (122), sijaitsevat välimatkan päässä toisistaan, ja ovat tarkoitetut — ulottautumaan olennaisesti pystysuunnassa, kun suojasermirakenne on asennettuna paikoilleen kuormatraktoriin tai puutavaran perävaunuun, ja - kaksi putkea tai tankoa (130), jotka ovat sijoitettavissa tai sijoitettuina mainittujen kanavien (126) sisään, jolloin kussakin putken/tangon ja kanavan muodostamassa parissa on niiden pituudet sovitettu niin, että putki/tanko — ulottautuu ulos kanavasta ylöspäin ja sen yläpää sijoittuu korkeammalle kuin kanavan yläpää, kun putki/tanko on asennettuna kanavaan ja suojasermi- rakenne on asennettuna paikoilleen kuormatraktoriin tai puutavaran perä- vaunuun.
    2. Suojavaatimuksen 1 mukainen suojasermirakenne (120), tunnettu siitä, että suojasermirakenteessa on lisäksi ensimmäiset kiinnityselimet (124), jot- ka ovat runkorakenteessa (122) ja tarkoitetut runkorakenteen kiinnittämiseen irrotettavasti kuormatraktoriin tai puutavaran perävaunuun.
    23 Suojavaatimuksen 1 tai 2 mukainen suojasermirakenne (120), tunnettu N siitä, että suojasermirakenteessa on lisäksi toiset kiinnityselimet (128), jotka N ovat tarkoitetut mainittujen putkien/tankojen (130) kiinnittämiseen irrotetta- S vasti runkorakenteeseen (122) ja/tai kanaviin (126), kun putki/tanko on asen- S nettuna kanavaan.
    I 30 a 4. Suojavaatimuksen 3 mukainen suojasermirakenne (120), tunnettu siitä, D että toiset kiinnityselimet (128) ovat sijoittuneina runkorakenteeseen (122) E kanavan (126) alapään ja putken/tangon (130) alapään luokse.
    N > 35 —5. Jonkin suojavaatimuksen 1 — 4 mukainen suojasermirakenne (120), tun- nettu siitä, että suojasermirakenteessa on lisäksi kolmannet kiinnityselimet
    (132), jotka ovat runkorakenteessa, ovat tarkoitetut pankkorakenteen (140) kiinnittämiseen irrotettavasti runkorakenteeseen (122).
    6. Jonkin suojavaatimuksen 1 — 5 mukainen suojasermirakenne (120), tun- nettu siitä, että suojasermirakenteessa on lisäksi yksi tai useampia kiilaosia (134), jotka ovat asetettavissa kanavaan (126), jolloin kyseinen kiilaosa sijoit- tuu putken/tangon ja kanavaa rajaavan runkorakenteen väliin, niiden välisen välyksen poistamiseksi.
    7. Jonkin suojavaatimuksen 1 — 6 mukainen suojasermirakenne (120), tun- nettu siitä, että suojasermirakenteessa on lisäksi seinämä (136), johon on muodostettuna kaksi onttoa kanavaa (138), jotka on sovitettu välimatkan päähän toisistaan niin, että mainittujen putkien tai tankojen (130) yläpäät asettuvat tai ovat asetettavissa kanavien sisään, kun putket tai tangot ovat samanaikaisesti asettuneina runkorakenteessa (122) oleviin kanaviin (126).
    8. Kuormatraktori tai puutavaran perävaunu, tunnettu siitä, että se käsittää jonkin suojavaatimuksen 1 — / mukaisen suojasermirakenteen (120).
    O
    N
    O
    N
    N <Q
    N
    I a a
    N
    O <
    O
    N
    O
    N 5
FIU20204012U 2020-01-20 2020-01-20 Suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten FI12940Y1 (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20204012U FI12940Y1 (fi) 2020-01-20 2020-01-20 Suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20204012U FI12940Y1 (fi) 2020-01-20 2020-01-20 Suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI12940Y1 true FI12940Y1 (fi) 2021-04-20

Family

ID=75866326

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FIU20204012U FI12940Y1 (fi) 2020-01-20 2020-01-20 Suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI12940Y1 (fi)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR100483337B1 (ko) 프레임형 트랙터
AU2007211952B2 (en) Roll-over protective structure for a work vehicle with removable portion for air transport
US3923337A (en) Modular truck body and method for making the same
US4160558A (en) Carrier frame for mobile crane
FI125645B (fi) Teleskooppinen puomikokoonpano
FI12940Y1 (fi) Suojasermirakenne kuormatraktoria tai puutavaran perävaunua varten
JP5786582B2 (ja) 建設機械の足場構造
KR20150033817A (ko) 작업차용 프론트 로더 및 이를 구비하는 농용 작업차
US6685405B2 (en) Transportable unit for earthworking implements
US4796941A (en) Tree transport trailer
FI92454C (fi) Yhdistetty metsänhakkuu- ja korjuukone
FI122796B (fi) Sermirakenne ja menetelmä sermirakenteiden asennuksessa sekä sermi, ja lisäksi metsäkone tai metsäperävaunu
RU224295U1 (ru) Устройство для транспортировки сортиментов
JP6122554B2 (ja) 油圧ショベル
RU2124447C1 (ru) Сортиментовозный кран-манипулятор
FI115513B (fi) Työkoneen kuormatilan pinta-alan muuttaminen
CN221479442U (zh) 轮胎装卸辅助工装
US11499289B2 (en) Construction machine equipped with dozer
US20040244868A1 (en) Forest machine
US11332909B2 (en) Working vehicle
RU2230698C2 (ru) Погрузчик
US20220410787A1 (en) Material handler tower
US20240227959A1 (en) System and method for reconfiguring a truck body
RU31555U1 (ru) Рама транспортного средства
FI121105B (fi) Laitteisto kantojen halkaisuun ja menetelmä kantojen käsittelyssä

Legal Events

Date Code Title Description
FGU Utility model registered

Ref document number: 12940

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: U1