FI115964B - Itsekantava hissikori - Google Patents

Itsekantava hissikori Download PDF

Info

Publication number
FI115964B
FI115964B FI20012347A FI20012347A FI115964B FI 115964 B FI115964 B FI 115964B FI 20012347 A FI20012347 A FI 20012347A FI 20012347 A FI20012347 A FI 20012347A FI 115964 B FI115964 B FI 115964B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
elevator car
self
elements
supporting
wall
Prior art date
Application number
FI20012347A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20012347A (fi
Inventor
Raimo Pelto-Huikko
Petri Hassinen
Original Assignee
Kone Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Corp filed Critical Kone Corp
Priority to FI20012347A priority Critical patent/FI115964B/fi
Priority to AU2002365518A priority patent/AU2002365518A1/en
Priority to PCT/FI2002/000935 priority patent/WO2003045829A1/en
Publication of FI20012347A publication Critical patent/FI20012347A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115964B publication Critical patent/FI115964B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B11/00Main component parts of lifts in, or associated with, buildings or other structures
    • B66B11/02Cages, i.e. cars
    • B66B11/0226Constructional features, e.g. walls assembly, decorative panels, comfort equipment, thermal or sound insulation
    • B66B11/0253Fixation of wall panels

Description

115964
ITSEKANTAVA HISSIKORI - SJÄLVBÄRANDE HISSKORG
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa esitetty itsekantava, kevytrakenteinen hissikori.
5
Yleensä nykyään käytössä olevat hissikorit eivät ole ns. itse-kantavaa korityyppiä, vaan niissä on kuormaa kantava korike-hys, johon korin on kiinnitetty. Lisäksi korin katon tulee kestää katolla työskentelevät asentajat ja hissien huoltohen-10 kilot sekä korin lattian on kannatettava hissin matkustajat tai muun tyyppinen kuorma. Korin seinät ovat yleensä ohutta metallilevyä, joissa on esimerkiksi pituussuuntaisia taivutuksia ja joiden ei tarvitse kantaa käytännössä minkäänlaisia kuormia. Epäkohtana korikehyksellä varustetulla hissikorilla 15 on mm. sen suurehko poikkipinta-ala ja kehyksestä johtuen myös paino. Lisäksi epäkohtana on asentamisen vaikeus ahtaissa kui-lutiloissa. Koska taivutettujen peltien ja muiden komponenttien mittatarkkuus ei ole kovin hyvä, on korin ruuveilla liitettävät osat varustettu yleensä pitkänomaisilla kiinnitys-20 rei'illä, jotta komponenttien toisiinsa liittäminen korin asennusvaiheessa yleensä onnistuisi. Vaikka komponentit onkin asentamisen yhteydessä kiristetty tiiviisti paikoilleen on pitkänomaisten reikien käytön epäkohtana se, että komponentit ;f liikkuvat jonkin verran toistensa suhteen käytön aikana. Var- • * * 25 sinkin pakollisen tarrauskokeen yhteydessä komponenttien kiin-nitys muuttuu, koska komponentit voivat liikkua pitkänomaisten • * * ·' ·’ reikien ansiosta. Tämä aiheuttaa mm. ylimääräistä räminää ko- ’· G rissa ja mahdollisesti muitakin ongelmia. Lisäksi ongelmana on *"· osien suuri lukumäärä ja mm. siitä johtuen suhteellisen kallis t * i :it,: 30 kori.
; Edellä mainittua ongelmaa korjaamaan on esitetty myös itsekan- * » * » tavia hissikoreja lähinnä pieniin hisseihin. Yhtä ennestään , tunnettua itsekantavaa hissikoria esittää brittiläinen patent- 35 ti nro 1495610. Tämän patentin mukaisessa ratkaisussa on kaksi » t jäykkää tasoa, joista toinen muodostaa hissikorin lattian ja ;Y; toinen korin katon. Lattia ja katto on yhdistetty toisiinsa pystysuorilla seinäelementeillä, jotka pystyvät kantamaan kuormaa. Lattia ja katto on patentin mukaan tehty erilaisilla 115964 2 teräsprofiileilla vahvistetuista teräslevyistä. Vastaavasti seinät on tehty teräslevyistä, joista sisimmäinen on taivutettu reunoistaan kohti ulommaista ja ulommainen kohti sisimmäistä. Teräslevyjen väliin jäävä osa on täytetty materiaalilla, 5 joka toimii sekä jäykisteenä että äänieristeenä. Seinäelemen-tit on kiinnitetty kattoon ja lattiaan korin sisäpuolelta. Patentissa ei ole selostettu korielementtien kiinnitystä edellä mainittua tarkemmin, mutta koska seinäelementit on tehty reunoistaan taivutetuista levyistä on selvää, että kiinnitysrei-10 kien on oltava pitkänomaisia, jotta pienet epätarkkuudet, joita syntyy mm. levyjen taivutuksissa, eivät estäisi hissikorin kokoonpanoa. Vaikka kyseinen hissikoriratkaisu on itsekantava-na lähellä keksinnönmukaista ratkaisua, se ei ole kuitenkaan yleistynyt hissikäytössä. Syynä saattaa olla juuri se, että 15 eri elementtien kiinnitys ei ole liikkumaton, jolloin käytössä ilmenee ennen pitkää ongelmia komponenttien alkaessa liikkua toistensa suhteen.
Ennestään tunnettuja ratkaisuja on myös esitetty japanilaises-20 sa hakemusjulkaisussa 8-259147, jossa hissikorin sivuseinät koostuvat itsekantavista elementeistä. Elementtirakenne koostuu sisäpuolisesta ja ulkopuolisesta pintalevystä sekä pinta- !*·.. levyjen välissä olevasta elementtirakennetta jäykistävästä •|* täyteaineesta. Eurooppalaisesta hakemusjulkaisusta 850869 on 25 tunnettu itsekantava hissikori, joka on koottu suorilla pinta- • * ,·, : levyillä varustetuista elementeistä.
... Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut epä- • t ’·“ kohdat sekä aikaansaada edullinen, helposti asennettava, laa- 30 dullisesti hyvä ja jäykkä, mutta kevyt hissikori käytettäväksi • · : erityyppisissä hissiratkaisuissa. Keksinnön mukaiselle itse- »ti ·,,,· kantavalle hissikorille on tunnusomaista se, mitä on esitetty . patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Muille keksinnön so- ,···, vellutusmuodoille on tunnusomaista se, mitä on esitetty toi- • · V 35 sessa patenttivaatimuksessa.
* »
Keksinnön mukaisen ratkaisun etuna on se, että hissikori on helppo asentaa asennuspaikalla tehtaalla tehdyistä mittatar- 115964 3 koista osista. Lisäksi osia on vähän verrattuna tunnettuihin ratkaisuihin. Etuna on tällöin myös osien helppo kuljetettavuus asennuspaikalle, eikä kuljetus vaadi paljon tilaa. Yhtenä etuna on myös se, että keksinnönmukainen itsekantava hissikori 5 on painoltaan kevyempi ja poikkileikkaukseltaan pienempi kuin nykyisin käytössä olevat hissikorit, koska korikehystä ei tarvita. Seurauksena on mm. se, että samalle kuormalle tarkoitettu hissikori voidaan sijoittaa nykyistä pienempään kuiluun. Tämä tuo säästöjä mm. rakentajalle ja mahdollistaa joustavam-10 man tilankäytön rakennuksissa. Yhtenä etuna on myös se, että kori jäykkä ja hiljainen sekä jäykkyyden ansiosta myös tukeva. Jäykkyyden ansiosta dekoraatio voi olla tunnettua tekniikkaa ohuempi. Esimerkiksi dekoraationa käytetty ruostumaton teräs-levy voi olla vain 0,3 mm paksua. Samoin lattiaan tarkoitetut 15 kivilaatat voivat olla nykyistä ohuempia, eivätkä laatat murru, koska jäykän rakenteen ansiosta taipumat ovat pieniä. Matkustajat saavat myös kuvan luotettavasta korista ja siten myös ajomukavuus on parempi kuin nykyisin käytetyillä koreilla.
20 Vielä yhtenä etuna on se, että korielementtien rakenteen ansiosta elementtien kiinnityspisteet, kuten reiät, muototarkat liityntäpinnat jne. on voitu tehdä tarkasti oikeisiin paikkoi-: ’·· hin. Esimerkiksi elementeissä olevat kiinnitysreiät on voitu tehdä pitkänomaisen muodon sijaan pyöreiksi ja kooltaan sel-: * : 25 laisiksi, että kiinnityselimet, kuten ruuvit tai niitit juuri ;\j ja juuri sopivat kiinnitysreikiin. Samoin sähköläpiviennit ja muut mahdolliset läpiviennit, painonappi rasian paikat jne. on .···. voitu tehdä tarkasti oikeisiin paikkoihin. Tämä takaa helpon » | asennettavuuden, koska komponentit voidaan liittää suoraan oi-. , 30 keisiin paikkoihin toistensa suhteen tehtaalla tarkasti auto- '· · maattityöstökoneilla tehtyjen kiinnitys-, läpivienti- ja mui- '···' den reikien sekä kiinni tyspisteiden avulla. Koska seinäele- : ; .* mentit tehdään suorista levyistä, voidaan em. kiinni tyspisteet tehdä tarkasti oikeisiin paikkoihin jo ennen elementtien ko-35 koamista. Mittatarkkuuden lisäetuna on mm. se, että korivarus-[ teluun kuuluvat osat, kuten sähkökaapelit ja painonappirasiat jne. voidaan tehdä standardipituisista ja -kokoisista osista. Jolloin myös säästetään komponenttien hinnoissa. Samoin mitta- 115964 4 tarkkuus mahdollista erilaisten pikaliitäntöjen käytön.
Yhtenä etuna on vielä se, että liittymät ulkoisiin elementteihin kuten, ohjaimiin jne. ovat mittatarkkuuden ansiosta help-5 poja.
Vielä yhtenä etuna ohuiden ja lujien teräslevyn käytölle on se, että tällaiset levyt ovat hinnaltaan normaaleja hissikori-käytössä olevia teräslevyjä edullisempia.
10
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin yhden sovellutusesimerkin avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa 15 kuvio 1 esittää keksinnön mukaista ovikehällistä hissiko- ria yksinkertaistettuna, vinottain päältä katsottuna, kuvio 2 esittää keksinnön mukaista läpimenevää hissikoria yksinkertaistettuna, vinottain päältä katsottuna, 20 kuvio 3 esittää keksinnön mukaisen hissikorin kevytraken ne-elementtejä, kuvio 4 esittää yksityiskohtaisemmin keksinnön mukaisen j '·. hissikorin seinän ja katon välistä liitosta sivus- ·;· ta katsottuna, * * * * 25 kuvio 5 esittää yksityiskohtaisemmin keksinnön mukaisen hissikorin seinän ja lattian välistä liitosta si-vusta katsottuna, kuvio 6 esittää yksityiskohtaisemmin keksinnön mukaisen hissikorin kahden seinän välistä liitosta päältä 30 katsottuna, *· kuvio 7 esittää yksityiskohtaisemmin keksinnön mukaisen hissikorin erästä toista kahden seinän välistä • liitosta päältä katsottuna ja kuvio 8 esittää yksityiskohtaisemmin keksinnön mukaisen 35 hissikorin kahden seinän välistä liitosta vinosti ” päältä katsottuna.
Kuvion 1 mukaisessa ratkaisussa näkyy hissikori piirrettynä 115964 5 yksinkertaistettuna ja vinosti ylhäältä katsottuna. Hissikori koostuu kuudesta pääosasta, jotka ovat katto 1, lattia 2, kaksi sivuseinää 3, ovikehys 4 ja takaseinä, joka ei näy kuviossa. Kaikki seinät on tehty olennaisen ohuiksi kerroslevyraken-5 teiksi eli kerroslevyelementeiksi, joista kukin käsittää kahden ohuen ja lujan pintalevyn 14, 15 välissä olevan jäykiste- materiaalin 10. Seinät ovat rakenteensa ansiosta mittatarkko-ja, kevyitä, jäykkiä ja itsekantavia. Samoin katto 1 ja lattia 2 on tehty itsekantaviksi kerroslevyelementeiksi. Kuviossa 1 10 esitetyssä ratkaisussa ovikehys 4 jäykistää hissikorin itse-kantavaksi koriksi. Ovikehys on rakenteeltaan seinärakenteiden kaltainen. Suoraan itsekantavaan kattoon on kiinnitetty tukirakenteena toimiva tukiorsi 5, jossa on kiinnityskohdat hissi-köysille 6. Tukiorren 5 kummassakin päässä korin yläosassa on 15 ohjaimet 7 ja hissikorin sivuilla korin alanurkissa on ohjaimet 8 hissikorin kulun ohjaamiseksi hissikuilun johteissa. Erillistä korikehystä, joka on monimutkainen, painava ja vie tilaa, ei tarvita.
20 Kuviossa 2 esitetty hissikori on seinä-, katto- ja lattiarakenteeltaan kuviossa 1 esitettyä koria vastaava. Hissikori on kuitenkin ns. läpimentävää mallia, jossa ei ole ovikehystä ; '·. eikä sitä vastaavaa takaseinää. Tarvittaessa läpimentävässä h* mallissa voi kuitenkin olla ovikehys sekä edessä että takana.
25 Seinät 3 on nyt kiinnitetty kattoon 1 ja lattiaan 2 siten, et-h.J tä hissikorista muodostuu jäykkä, itsekantava kehärakenne, jo- ka ei tarvitse tuekseen ovikehystä 4 eikä takaseinää 9. Tuki-,··*. orsi 5, ja ohjaimet 7, 8 voivat olla samanlaiset ja kiinnitet ty samalla tavalla kuin kuviossa 1 esitetyssä hissikorissa.
. . 30 • · ·
Kohdat, joissa kori tarvitsee vahvistusta, on varustettu ns. *··’ paikallisilla vahvistuksilla. Yksi tällainen kohta on tukior- : ren 5 kiinnityspaikka. Muita paikallisia vahvistuksia ovat esimerkiksi ohjaimien kiinnityspaikat, korin seinissä sisäpuo-35 lelle tulevan mahdollisen käsikaiteen kiinnitys, jne. Ominais-‘ > ta paikallisille vahvistuksille on, että ne ovat keskittyneet kerrallaan hyvin pienelle alueelle.
115964 6
Kuviossa 3 on esitetty ovikehyksellisen hissikorin kuusi pää-elementtiä havainnollisuuden vuoksi irrallaan, mutta lähellä oikeita paikkojaan. Kaikki elementit ovat itsenäisiä, tehtaalla helposti valmiiksi koottavia, itsekantavia elementtejä. Ku-5 viossa näkyy myös takaseinäelementti 9, jota ei ole näkynyt aikaisemmissa kuvioissa.
Kuviossa 4 on esitetty sivulta katsottuna kattoelementin 1 ja sivuseinäelementin 3 liitos. Kukin em. pääelementeistä on ker-10 roksellinen ja koostuu sisäpintalevystä 15, ulkopintalevystä 14 ja pintalevyjen väliin lujasti kiinnitetystä täyteaineesta 10, joka jäykistää levyelementin. Kummatkin pintalevyt 14, 15 ovat koko pinnaltaan tasaisia ja suoria muodostaen siten elementin tasaisen ulkopinnan. Ainakin toinen, mutta sopivasti 15 molemmat pintalevyt 14, 15 ovat olennaisen ohuita metallilevy jä, esimerkiksi teräslevyjä ja materiaaliltaan erittäin lujia, olennaisesti normaalia teräslevyä lujempia. Lujien teräslevyjen ansiosta on mahdollista keventää elementtiä käyttämällä mahdollisimman ohuita pintalevyjä 14, 15. Sopivien levyjen 20 paksuus on ainakin alle 1 mm ja mielellään välillä 0,3 - 0,8 mm. Ohuemmat levyt kuin 0,3 mm eivät ole riittävän kestäviä ja vastaavasti paksummat levyt kuin 0,8 - 1 mm nostavat elementin '·· painoa tarpeettomasti. Sopivimmin pintalevyjen paksuus on alle 0,7 mm ja mieluummin jopa alle 0,6 mm, esimerkiksi 0,5 mm tai 25 jopa 0,4 mm. Olennaista on, että elementtejä valmistettaessa, ;\j pintalevyjä 14, 15 ei taivuteta, vaan elementit muotoillaan niin, että pintalevyt voidaan pitää suorina, jolloin saavute-,···, taan hyvä ja pysyvä mittatarkkuus. Kattoelementin 1 erikois vaatimuksena on, että sen tulee kestää myös katolla asennus-, , 30 ja huoltohenkilöstön aiheuttamat kuormitukset. Pintalevyn ·” · ohuudesta huolimatta keksinnön mukaisille seinäelementeille saadaan riittävä kestävyys kolhaisuja ja lommoutumista vas-: taan, kun pintalevynä käytetään korkealujuuksista teräsohutle- ; ‘ : vyä.
35 ' ” Kunkin elementin reunoissa on reunaprofiiIina liitosvahvike 11, joka on taivutettu oikeaan muotoonsa valmiiksi ennen kiinnittämistä elementin sivu- tai päätyreunaan. Liitosvahvikkeen 115964 7 11 muoto vaihtelee elementin ja käyttötarkoituksen mukaan. Tavanomaisen liitosvahvikkeen muoto on sivulta katsottuna esimerkiksi olennaisesti tasapohjaisen, suorakaiteen muotoisen U-kirjaimen muotoinen, jonka toisesta sakarasta ulkonee U-kir-5 jaimen pohjan suuntainen varsi 17. Elementit kiinnitetään toisiinsa liitosvahvikkeiden avulla. Kuviossa 4 sivuseinäelement-ti 3 on kiinnitetty kattoelementtiin 1 kiinnityselimien 13, kuten ruuvien avulla. Kattoelementin liitosvahvikkeessa on ruuvikierteen sisältäviä liitoskappaleita 12, jotka on kiinni-10 tetty liitosvahvikkeeseen 11 elementin 1 valmistusvaiheessa ja joihin on työstetty kierrereikä tarkalleen oikeisiin paikkoihin. Vastaavasti seinäelementin 3 liitosvahvikkeeseen on tehty tehtaalla tarkat, pyöreät kiinnitysreiät tarkalleen oikeisiin paikkoihin. Kiinnitysreikien halkaisija on sellainen, että 15 kiinnityselin 13 mahtuu tarkasti reikään. Tämä mahdollistaa tarkan ja helpon asennuksen sekä tukevan korirakenteen.
Seinäelementti 3 on kiinnitetty kattoelementtiin 1 siten, että liitoskohdassa elementtien väliin jää pieni rako 16 korin il-20 manvaihtoa varten. Rako aikaansaadaan helposti esimerkiksi liitoskappaleen 12 sopivaksi valitulla pituudella.
: ·· Kuviossa 5 esitetyn lattiaelementin 2 ja seinäelementin 3 itj;· kiinnitys toisiinsa on periaatteessa samanlainen kuin edellä : * : 25 esitetty kattoelementin ja seinäelementin kiinnitys. Lattia- ;*·,· elementti 2 on kerroslevyelementti, jossa kahden pintalevyn 14, 15 välissä on jäykistemateriaali 10. Ainakin toinen pin- ,···. talevy on ohutta korkealujuusterästä, jonka paksuus on väliltä 0,4 - 1,5 mm ja sopivimmin esimerkiksi n. 0,5 mm. Tämä on 30 olennaisesti ohuempi kuin tunnetun tekniikan mukaisissa lat-tiaratkaisuissa, joissa pintalevyt ovat paksuudeltaan yleises-’•l·’ ti välillä 2,5 - 3 mm. Keksinnön mukaisessa ratkaisussa lat- : : : tiaelementin jäykistemateriaali voi olla esimerkiksi balsapuu- ta, joka on kevyttä ja josta saadaan em. rakenteella jäykkä ja 35 kestävä elementti. Reunaprofiileina on tarkoituksenmukaisesti ‘ , valmistetut kiinnitysvahvikkeet 11. Kiinnityselimien 13 ja liitoskappaleen 12 avulla lattiaelementti ja seinäelementti on kiinnitetty toisiinsa siten, että elementtien väliin jää his- 115964 8 sikorin tuuletusilmaa varten riittävä rako 16. Seinäelemen-teissä 3 ja 9 on lähellä alareunaa olennaisesti vaakasuorassa oleva peitelista 18, joka on kiinnitetty seinäelementteihin elementtien läpi asetetuilla kiinnityspaloilla 23. Kukin kiin-5 nityspala käsittää kiinnitysholkin ja kiinnitysruuvin. Kiinni-tysholkki on asennettu joko tehtaalla tai vasta peitelistan kiinnityksen yhteydessä seinäelementtiin elementin valmistusvaiheessa tehtaalla tehtyyn pyöreään mittatarkkaan reikään 24. Tällaisia mittatarkkoja, pyöreitä reikiä 24 on tehty element-10 teihin tarkoituksenmukaisiin paikkoihin mm. juuri em. listoille, käsikaiteille, paikallisille vahvistuksille, esimerkiksi tukiorren 5 ja ohjaimien 7 sekä 8 kiinnityksiä varten ja muita vastaavia rakenteita varten.
15 Kuvioissa 6 - 8 on esitetty erilaisia seinäelementtien kiinni-tystapoja. Kaikissa kuviossa näkyy takaseinäelementin 9 ja si-vuseinäelementin 3. Kuviossa 6 on esitetty seinäelementtien sisäpuolinen liitos, joka muodostaa koristeellisen pyöreän si-sänurkan. Liitoskappaleena on profiililtaan kaareva lista 19, 20 jossa on tarkasti sijoitetut pyöreät kiinnitysreiät, jotka sopivat elementtien liitosvahvikkeissa 11 olevien vastaavien kiinnitysreikien 21 ja 22 reikäjakoon. Elementit on kiinnitet-: · ty toisiinsa kiinnityselimillä 13, kuten ruuveilla tai nii- teillä. Pyöreiden kiinni tysreikien ansiosta voidaan tehdä : : 25 erittäin luja kiinnitys nopeasti ja helposti esimerkiksi veto- niiteillä. Listan 19 päälle on kiinnitetty vielä koristelista 20, joka peittää kiinnityselimien kannat.
* ·
Kuviossa 8 nähdään havainnollisesti elementtien liitosvahvik-, , 30 keissa 11 olevat pyöreät kiinnitysreiät 21 ja 22 sekä niiden keskinäinen jako. Kuvion tapauksessa elementtien liitosta voi-daan vielä vahvistaa liimakerroksella kiinnitysvahvikkeiden 11 : välissä.
35 Alan ammattimiehelle on selvää, ettei keksintö rajoitu edellä ' > esitettyyn esimerkkiin, vaan voi vaihdella jäljempänä esitet tävien patenttivaatimusten puitteissa. Niinpä esimerkiksi lii-tosvahvikkeiden muoto ja rakenne voi poiketa edellä esitetys- 115964 9 tä. Samoin elementit voivat olla rakenteeltaan sellaisia, että vain toinen pintalevy on ohut ja toinen on paksumpi. Lisäksi pintalevyt 14, 15 voivat olla muutakin sopivaa materiaalia kuin metallia.
5 1 # * »

Claims (2)

115564 PATENTTIVAATIMUKS ET 1.Itsekantava hissikori, jossa on ainakin katto (1), lattia (2) ja kaksi sivuseinää (3), jossa seinä- ja kattoelementti-5 rakenne koostuu ainakin sisäpuolisesta ja ulkopuolisesta pin-talevystä (15, 14) ja pintalevyjen välissä olevasta elementti- rakennetta jäykistävästä täyteaineesta (10), ja jossa hissiko-rissa on tukirakenne (5) hissikorin ripustamiseksi hissiköy-siin (6), ja ainakin toisen, elementtirakenteen pinnan muo-10 dostavan pintalevyn (15, 14) paksuus on alle 1 mm, tunnettu siitä, että hissikori on jäykistetty ovikehyksellä (4) , joka on kiinnitetty hissikorissa katon (1), sivuseinien (3) ja lattian (2) reunaan. 15
2.Patenttivaatimuksen 1 mukainen itsekantava hissikori, tunnettu siitä, että kerroslevyelementit on varustettu kiinnitys-vahvikkeilla (11) ja paikallisilla vahvistuksilla, joissa on tarkoituksenmukaisiin paikkoihin kerroslevyelementtien valmistuksen yhteydessä tarkasti oikeaan paikkaan tehdyt muoto- ja 20 mittatarkat kiinnityspisteet, kuten olennaisen pyöreät kiin-nitysreiät (21, 22 ja 24) ja muototarkat liityntäpinnat. i · I » · I I · : V 2 5 • 1
FI20012347A 2001-11-30 2001-11-30 Itsekantava hissikori FI115964B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20012347A FI115964B (fi) 2001-11-30 2001-11-30 Itsekantava hissikori
AU2002365518A AU2002365518A1 (en) 2001-11-30 2002-11-21 Monocoque elevator car
PCT/FI2002/000935 WO2003045829A1 (en) 2001-11-30 2002-11-21 Monocoque elevator car

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20012347 2001-11-30
FI20012347A FI115964B (fi) 2001-11-30 2001-11-30 Itsekantava hissikori

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20012347A FI20012347A (fi) 2003-05-31
FI115964B true FI115964B (fi) 2005-08-31

Family

ID=8562376

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20012347A FI115964B (fi) 2001-11-30 2001-11-30 Itsekantava hissikori

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU2002365518A1 (fi)
FI (1) FI115964B (fi)
WO (1) WO2003045829A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ZA200701727B (en) * 2004-09-09 2008-12-31 Inventio Ag Modular lift cage
CN100591605C (zh) * 2006-04-28 2010-02-24 因温特奥股份公司 电梯轿厢的轿厢壁装置
ES2325970T3 (es) * 2007-03-07 2009-09-25 Wittur Holding Gmbh Cabina movil autoportante.
EP2792630A1 (en) * 2013-04-16 2014-10-22 Kone Corporation An elevator car and an elevator
DE102015218401A1 (de) 2015-09-24 2017-03-30 Thyssenkrupp Ag Flächiges Fahrkorbelement für eine Aufzugsanlage
EP3381859A1 (en) * 2017-03-31 2018-10-03 Otis Elevator Company Elevator car wall panel securing system
US11297247B1 (en) 2021-05-03 2022-04-05 X Development Llc Automated camera positioning for feeding behavior monitoring

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES208143Y (es) * 1974-12-04 1976-07-16 Azurmendi Inchausti Cabina autoportante para ascensores.
FI58475C (fi) * 1979-08-28 1981-02-10 Kone Oy Hisskorg
US4462193A (en) * 1981-08-20 1984-07-31 Otis Elevator Company Elevator cab
JPS60162611U (ja) * 1984-04-05 1985-10-29 三菱電機株式会社 パネル
JP3114495B2 (ja) * 1994-06-07 2000-12-04 三菱電機株式会社 エレベータ用ハニカムパネル及びその締結構造並びにその締結方法
JPH08259147A (ja) * 1995-01-20 1996-10-08 Mitsubishi Electric Corp エレベータ用パネル体
EP0850869B1 (de) * 1996-12-23 2003-02-26 Inventio Ag Aufzugskabine
JPH11343083A (ja) * 1998-03-30 1999-12-14 Toray Ind Inc エレベ―タ―用かご

Also Published As

Publication number Publication date
AU2002365518A1 (en) 2003-06-10
FI20012347A (fi) 2003-05-31
WO2003045829A1 (en) 2003-06-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2203848C2 (ru) Кабина лифта
US20090113846A1 (en) Sheet metal section for dry construction
US20090077915A1 (en) Projected Corner Structure of Building and Indoor Recessed Wall Structure
KR100206031B1 (ko) 엘리베이터 승강실
AU2005282176A1 (en) Modular lift cage
FI115964B (fi) Itsekantava hissikori
JP3746616B2 (ja) 外装材の支持金物および建物の外壁構造
US20090113845A1 (en) Sheet metal section for dry construction
AU2005282177A1 (en) Elevator cage and method for installing an elevator cage
CZ220098A3 (cs) Sendvičová deska s integrovaným profilem, zvláště pro stavbu vozidel
JP6242176B2 (ja) エレベータのかご床およびその製造方法
CN217322981U (zh) 一种电梯地坎组件
JP3822737B2 (ja) ベランダ壁取付け構造
FI111235B (fi) Laivahyttielementtien tai vastaavien kuljetusjärjestely
JP6904867B2 (ja) 連結桁およびこれを備えたバルコニー
JP2625063B2 (ja) 天井パネル取り付け構造
JPH071162U (ja) 無機質壁板
JPH0133577Y2 (fi)
JPH0828142A (ja) 建具取付用枠
JP3993298B2 (ja) ユニット建物の軒先構造
KR960001183Y1 (ko) 객차용 화장실 유니트 조립구조
JP3704244B2 (ja) 建物ユニット用補強材及び建物ユニット
JPH0640108U (ja) 梁受具
JPH06115859A (ja) エレベータのかご
EP1380703A1 (en) Trimmer construction for a floor built up from plate-shaped elements, and a trimmer accessory to be used therewith

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115964

Country of ref document: FI