FI115516B - Hyllystöhissin kuormansiirtojärjestelmä - Google Patents
Hyllystöhissin kuormansiirtojärjestelmä Download PDFInfo
- Publication number
- FI115516B FI115516B FI20021501A FI20021501A FI115516B FI 115516 B FI115516 B FI 115516B FI 20021501 A FI20021501 A FI 20021501A FI 20021501 A FI20021501 A FI 20021501A FI 115516 B FI115516 B FI 115516B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- load
- stacking crane
- carriage
- intermediate storage
- moved
- Prior art date
Links
Landscapes
- Warehouses Or Storage Devices (AREA)
Description
115516 HYLLYSTÖHISSIN KUORMANSIIRTOJÄRJESTELMÄ
Keksinnön kohteena on oheisen patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen hyllystöhissin kuormansiirtojärjestelmä. Keksinnön kohteena 5 on myös menetelmä kuormien siirtämiseksi hyllystöhissillä oheisen patenttivaatimuksen 9 johdanto-osan mukaisesti.
Tunnetusti esimerkiksi automaattisissa, joustavissa valmistusjärjestelmissä ja automaattisissa varastojärjestelmissä käytetään erilaisia si-10 säänsyöttöpisteitä, joiden avulla järjestelmään syötetään työkappaleita työstöä, varastointia tai muuta käsittelyä varten. Työkappaleet sijoitetaan tyypillisesti erilaisille alustoille, tarjottimille tai paleteille. Järjestelmä käsittää tavallisesti myös erilaisia automaattisesti toimivia nostoja siirtolaitteita, jotka siirtävät työkappaleita sisäänsyöttöpisteestä jär-15 jestelmään, edelleen prosessoitavaksi tai varastohyllyyn varastoitavaksi, ja takaisin. Nosto- ja siirtolaitteita ovat esimerkiksi alustoja, tarjotti-mia, paletteja tai työkappaleita käsittelevät hyllystöhissit, joissa on sopivat laitteet, kuten esimerkiksi siirtohaarukat, teleskooppihaarukat, nostomekanismit ja vastaavat em. kappaleiden käsittelemiseksi. Nämä 20 laitteet on tavallisesti sijoitettu nostokelkkaan, joka liikkuu hyllystöhissin pystysuuntaisessa runkorakenteessa, esimerkiksi vaijeri- tai ketjukäy-tön ajamana. Nosto- ja siirtolaite on tavallisesti sovitettu lattiatason päälle ajokelkkaan, joka tyypillisesti liikkuu kiskojen varassa.
c · 25 Hyllystöhissit siirtävät kappaleita myös erilaisille valmistusasemille, joil-: la on omia automaattisia käsittelylaitteita erityisesti paletin käsittele- : miseksi. Hyllystöhissijärjestelmiä ohjataan Sinänsä tunnetuin tavoin au- tomaattisesti ohjausvälineisiin tallennetun ohjainohjelman avulla, jolle ;··1; syötetään tarvittavia tietoja mm. käsiteltävistä kappaleista, varas- 30 tointipaikoista ja halutuista siirroista.
Hyllystöhissijärjestelmän ja käsittelylaitteiden käyttöasteen tehostami-seksi on kehitetty hyllystöhissejä, joilla voidaan samanaikaisesti käsitel-v.: lä kahta erillistä kuormaa. Tällöin hyllystöhissillä voidaan esimerkiksi 35 poistaa käsittelylaitteesta paletti ja lähes välittömästi sijoittaa käsittelylaitteeseen uusi paletti.
• > · « 115516 2
Japanilaisesta patenttijulkaisusta JP 08002617 tunnetaan hyllystöhissi, jolla voidaan käsitellä kahta palettia. Kyseisessä ratkaisussa paletit sijoitetaan hyllystöhississä eri korkeuksille, jolloin esimerkiksi paletin vaihdossa hyllystöhissi ensin ottaa paletin, jonka jälkeen hissin korke-5 utta muutetaan ja uusi paletti sijoitetaan poistetun paletin paikalle. Julkaisun mukaisessa ratkaisussa on molemmille kuormille omat erilliset siirtoelimet.
Toisesta Japanilaisesta patenttijulkaisusta JP 07097011 tunnetaan hyl-10 lystöhissi, jolla voidaan myös käsitellä kahta palettia. Julkaisun mukaisessa ratkaisussa erilliset kuormat sijoittuvat vaakatasossa vierekkäin, jolloin esimerkiksi haluttaessa vaihtaa paletti pitää hyllystöhissiä liikuttaa hyllyjen suuntaisesti vaakasuunnassa. Myös tämän julkaisun mukaisessa ratkaisussa tarvitaan molemmille kuormille omat erilliset siir-15 toelimet.
Patenttihakemuksesta EP 0591 967 tunnetaan puolestaan hyllystöhis-seissä siirtoelimenä käytettävä suunnikastarttuja. Julkaisun mukaiselle siirtoelimelle on tunnusomaista se, että siirtoelimen rakenteet sijaitse-20 vat oleellisesti siirrettävän kappaleen yläpuolella ja sivuilla, jolloin alapuoli ja suurimmaksi osaksi vapaaksi. Lisäksi siirrettävä kappale voidaan siirtää oleellisen suoraviivaisesti.
Nyt esillä olevan keksinnön pääasiallisena tarkoituksena on esittää hyi- * I · 25 lystöhissin kuormansiirtojärjestelmä, jossa hyllystöhississä olevan kah- ' den tai useamman erillisen kuorman eriaikaiseen siirtämiseen tarvitaan *:··: vain yhdet siirtoelimet.
* ·
I I I
Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle järjestelmäl-30 le on pääasiassa tunnusomaista se, mikä on esitetty itsenäisen patent- . tivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
·;·’ Keksinnön mukaiselle menetelmälle on puolestaan tunnusomaista se, mikä on esitetty itsenäisen patenttivaatimuksen 9 tunnusmerkkiosassa.
0 35
Muissa epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa on esitetty eräitä keksin-nön edullisia suoritusmuotoja.
1 · 115516 3
Keksinnön mukaisen hyllystöhissin kuormansiirtojärjestelmän perusajatuksena on sovittaa hyllystöhissin ajokelkkaan välivarastointipaikka siten, että hyllystöhissiin voidaan sijoittaa ainakin kaksi erillistä kuor-5 mayksikköä, kuten esimerkiksi palettia, joita voidaan siirtää erikseen mielivaltaisessa järjestyksessä yksillä nostoelimillä hyllystöhissin ja ulkopuolisten paikkojen, kuten esimerkiksi hyllyjen, työstökoneiden ja si-säänsyöttöpisteiden välillä.
10 Hyllystöjen välissä liikkuva keksinnön mukainen hyllystöhissi käsittää ainakin ajokelkan ja nostimen. Ajokelkka on järjestetty liikkumaan tunnetulla tavalla tyypillisesti kiskojen varassa. Nostoelin on järjestetty liikkumaan korkeussuunnassa oleellisesti kohtisuoraan ajokelkkaan nähden sekä myös liikkumaan vakaasuunnassa oleellisesti kohtisuoraan 15 ajokelkan liikesuuntaan nähden. Keksinnön mukaisessa järjestelmässä nostoelin on tyypiltään edullisesti suunnikastarttuja, mutta nostoelime-nä voidaan käyttää myös muunlaista sopivaa elintä.
Keksinnön mukaisella hyllystöhissillä siirretään kuormaa eri siirtopistei-20 den välillä. Keksintö ei ole rajoittunut siirtopisteiden tyyppeihin, vaan siirtopisteet voivat olla tyypiltään esimerkiksi hyllyjä, työstökoneita, las-tausasemia tai joitain muita käsittelyasemia. Hyllystöhissillä käsiteltävä kuorma voi olla tyypiltään esimerkiksi erilainen alusta, tarjotin, paletti tai • · · · työkappale.
25
t I
: Hyllystöhissi ottaa kuorman siirtopisteestä, kuten esimerkiksi hyllystä, "· ohjausjärjestelmän määrittelemästä paikasta nostoelimellä. Mainitusta siirtopisteestä otettu kuorma voidaan edullisesti laskea alas ajokelkas-sa sijaitsevalle välivarastointipaikalle, jonka jälkeen kuorman kanssa I · · 30 yhteydessä olevat nostoelimet vapautetaan. Edullisesti samanaikaises- : ti kuorman laskemisen kanssa siirretään hyllystöhissi vastaanottavan .*··’ siirtopisteen kohdalle.
:.v Vastaanottavassa siirtopisteessä oleva toinen kuorma siirretään hyllys- 35 töhissiin ja sijoitetaan ajokelkalle ensimmäisen kuorman viereen. Tä- . .·. män jälkeen vapautetaan nostoelimen ja toisen kuorman välinen yhte- ///,: ys ja saatetaan nostoelin ensimmäisen kuorman kanssa yhteyteen ja » · 115516 4 ensimmäinen kuorma sijoitetaan vastaanottavaan siirtopisteeseen. Hyl-lystöhissiin jäänyt toinen kuorma siirretään jatkokäsittelyyn haluttuun paikkaan. Tämän jälkeen hyllystöhissillä tyypillisesti haetaan uusi kuorma ja edellä kuvattu toimintaketju toistetaan.
5
Toteutettaessa hyllystöhissi keksinnön mukaisesti, tarvitaan hyllystö-hississä vain yhdet siirtoelimet, vaikka hyllystöhissillä voidaan käsitellä useita erillisiä kuormia oleellisesti samanaikaisesti.
10 Lisäksi keksinnön eräällä suoritusmuodolla voidaan korvata työstökoneeseen tyypillisesti sijoitettu työkappaleiden ja/tai palettien välivarastointi- ja vaihtolaitteisto, säilyttäen kuitenkin työstökoneen käyttöaste mahdollisimman korkealla tasolla.
15 Keksinnön erään toisen suoritusmuodon avulla voidaan vähentää hyl-lystöhissin ajomäärää, kun vaihdettavat paletit varastoidaan väliaikaisesti ajokelkkaan, jolloin hyllystöhissin ei pääsääntöisesti tarvitse kuorman vaihtoon liittyen ajaa tyhjänä yhteenkään suuntaan.
20 Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin viittaamalla oheisiin periaatteellisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää hyllystöhissin erästä suoritusmuotoa : : pystysuuntaisena poikkileikkauskuvantona, 25 · kuva 2 esittää kuvan 1 mukaista hyllystöhissin suoritusmuotoa •: * ·: ylhäältä katsottuna, * « t « t » »« • · .···. kuvat 3-9 esittävät keksinnön erään suoritusmuodon mukaisen • · 30 hyllystöhissin eri toimintavaiheita, ja * I • · · * · · kuva 10 esittää hyllystöhissin erästä toista suoritusmuotoa.
< · · t
• I
35 Hyllystöjen 2 välissä liikkuva keksinnön mukainen hyllystöhissi 4 käsittää ainakin ajokelkan 5 ja nostoelimen 6. Ajokelkka 5 on tavallisesti so- ' ‘ \ vitettu lattiatason päälle ja se liikkuu tyypillisesti kiskojen varassa.
» · 115516 5
Ajokelkkaan 5 on tyypillisesti liitetty yksi tai useampi pystysuuntainen runkorakenne eli masto, johon nostoelin 6 on sovitettu liikkumaan korkeussuunnassa. Nostoelin 6 liikkuu hyllystöhissin 4 pystysuuntaisessa 5 runkorakenteessa, esimerkiksi vaijeri- tai ketjukäytön ajamana.
Nostoelin 6 on järjestetty aikaansaamaan kuorman 1 vaakasuuntainen siirtymä, ja nostoelin on järjestetty liikkumaan myös vakaasuunnassa oleellisesti kohtisuorassa kulmassa ajokelkan 5 liikesuuntaan nähden. 10 Nostoelimellä 6 aikaansaatu kuorman 1 vaakasuuntainen siirtymä voi muodostua yhdestä tai useammasta liikesuunnasta, joiden liikkeiden yhteisvaikutuksena kuorma siirtyy oleellisesti vaakasuunnassa. Keksinnön mukaisessa hyllystöhissijärjestelmässä 4 nostoelin 6 on tyypiltään edullisesti suunnikastarttuja, jossa voi olla kuorman 1 suoravien-15 timekanismi, kuten patenttihakemuksesta EP 0591 967 tunnetussa suunnikastarttujassa, mutta nostoelimenä 6 voidaan käyttää myös muuta sopivaa elintä, joka sopivimmin tarttuu kuormaan sivusuunnasta tai päältä. Nostoelimen 6 tartuntaosa voi olla myös järjestetty leveyden suhteen säädettäväksi, jolloin tartuntaosan leveyttä muuttamalla voi-20 daan käsitellä eri levyisiä kuormia, lisäksi kuorman ottaminen ja jättäminen voi tapahtua myös tartuntaosan leveyttä säätämällä.
Hyllystöt 2, joissa säilytetään kuormia 1, voivat tapauskohtaisesti sijaita hyllystöhissin 4 kulkureittiin nähden joko yhdellä sivulla tai molemmilla 25 sivuilla. Keksintö ei riipu myöskään hyllystössä 2 olevien hyllyjen ja : kuormien 1 sijoituspaikkojen lukumäärästä vaan lukumäärät voivat ':: vaihdella vapaasti sovelluskohtaisesti.
• · < «· • t
Hyllystöhissillä 4 käsiteltävä kuorma 1 voi olla tyypiltään esimerkiksi 30 erilainen alusta, tarjotin, paletti tai työkappale.
♦ * · .··! Esimerkissä hyllystöhissillä 4 siirretään kuormaa 1 hyllystön 2 ja työs- ” tökoneen 3 välillä. Keksintö ei ole kuitenkaan rajoittunut siirtopisteiden v.: 2,3 tyyppeihin, vaan toinen tai molemmat siirtopisteet voivat olla tyypil- 35 tään esimerkiksi hylly, työstökone, sisäänsyöttöpiste tai jokin muu . käsittelyasema.
* t > * * 115516 6
Seuraavaksi esitetään edellä esitetyn hyllystöhissin 4 toimintaperiaate silloin kun hyllystöhissillä haetaan hyllystä 2 kuorma 1, kuten esimerkiksi paletti, joka viedään työstökoneelle 3, jossa paletti vaihdetaan työstökoneessa olevan paletin kanssa. Kuvissa 3-9 on esitetty eri toi-5 mintavaiheita ja selkeyden vuoksi kuvista on jätetty pois hyllystöhissin 4 yksityiskohtia, kuten esimerkiksi nostoelimen 6 vaakasuuntaisen kuormansiirron mahdollistavat osat.
Kuvan 3 mukaisesti hyllystöhissi 4 ottaa uuden kuorman 1 hyllystä 2 10 ohjausjärjestelmän määrittelemästä paikasta. (Kuorman 1 ottamista on tyypillisesti edeltänyt edellisen kuorman sijoittaminen johonkin kohtaan hyllystöä 2.) Hyllystöhissi 4 siirretään ajokelkalla 5 vaakasuunnassa haluttuun kohtaan ja nostetaan nostoelin 6 korkeussuunnassa halutulle korkeudelle. Nostoelin 6 sovitetaan yhteyteen hyllyssä 2 olevan kuor-15 man 1 nostopinnan (kuten esimerkiksi pohjan tai nostokorvakkeiden) kanssa, jonka jälkeen kuorma voidaan nostaa ja siirtää ulos hyllystä.
Hyllystä 2 otettu kuorma 1 lasketaan kuvan 4 mukaisesti alas ajokelkal-le 5 ja edullisesti samanaikaisesti kuorman laskemisen kanssa siirre-20 tään hyllystöhissi 4 työstökoneen 3 kohdalle. Kuorman 1 kanssa yhteydessä olevat nostoelimet 6 vapautetaan nostoelimelle tyypillisellä tavalla.
* * · · ’ / Työstökoneessa 3 olevan kuorman 1 Gatkossa toinen kuorma) poista- • 25 mistä varten nostetaan nostoelin 6 sopivalle tasolle, jonka jälkeen mai- v, i nittu nostoelin saatetaan yhteyteen työstökoneessa olevan kuorman nostopinnan kanssa. Kuorma 1 siirretään tämän jälkeen hyllystöhissiin :/.: 4 kuvan 5 mukaisesti ja sijoitetaan ajokelkalle 5 ensimmäisen kuorman viereen kuvan 6 esittämällä tavalla. Tämän jälkeen vapautetaan nos-30 toelimen 6 ja toisen kuorman 1 välinen yhteys ja saatetaan nostoelin : ensimmäisen kuorman kanssa yhteyteen.
I 4 ♦ I « * » · ft T Ensimmäinen kuorma 1 kohotetaan nostoelimellä 6 niin korkealle, että * · v.: se voidaan siirtää työstökoneelle 3 toisen kuorman yli kuvan 7 esittä- :’’’·· 35 mällä tavalla. Ensimmäinen kuorma 1 sijoitetaan työstökoneeseen 3 . X tarvittaessa laskemalla nostoelintä 6 ja vapauttamalla nostoelimen ja t X: kuorman välinen yhteys.
115516 7
Kuvassa 8 esitetty hyllystöhissiin 4 jäänyt työstökoneessa 3 ollut toinen kuorma 1 siirretään jatkokäsittelyyn, joka on esimerkissä hyllystön 2 eräs hylly. Kohteen sijainnista riippuen siirretään vaakasuunnassa ajo-5 kelkkaa 5 ja korkeussuunnassa nostoelintä 6 tarvittava matka, jonka jälkeen nostoelimen välityksellä siirretään toinen kuorma 1 kuvan 9 mukaisesti haluttuun paikkaan. Tämän jälkeen hyllystöhissillä 4 tyypillisesti haetaan uusi kuorma 1 ja edellä kuvattu toimintaketju toistetaan.
10 Kuvassa 10 on esitetty eräs keksinnön suoritusmuoto, jossa aiemmassa esimerkissä esitetty yhden nostoelimen 6 suorittama kuorman 1 vaakasuuntainen ja korkeussuuntainen siirto on toteutettu käyttäen kahta itsenäistä nostoelintä, kuten kuvan 10 esimerkissä kuormakelk-kaa 7 ja suunnikastarttujaa 6. Kuormakelkka 7 on järjestetty liikkumaan 15 korkeussuunnassa ajokelkkaan 5 yhteydessä olevan mastorakenteen varassa, jolloin kuormakelkalla voidaan siirtää kuormia 1 eri tasoilla sijaitseviin pisteisiin kuten esimerkiksi hyllyihin 2. Kuormakelkka 7 on varustettu kuorman 1 käsittelemiseksi sopivalla mekanismilla, kuten esimerkiksi siirtohaarukoilla, teleskooppihaarukoilla, nostomekanismilla tai 20 suunnikastarttujalla, jolla kuorma saadaan siirrettyä kuormakelkkaan ja kuormakelkasta pois.
Ajokelkkaan 5 on järjestetty keksinnön mukaisesti ainakin yksi kuorman : : 1 välivarastointipaikka, johon kuorma voidaan sijoittaa ennen tai jäl- 25 keen kuormakelkkaan 7 sijoittamista. Suunnikastarttuja 6 on järjestetty : hyllystöhissiin siten, että sen avulla kuorma 1 on siirrettävissä ainakin :*: välivarastointipaikan ja ulkopuolisen pisteen, kuten esimerkissä työstö· koneen 3, välillä. Edullisesti kuorma 1 on siirrettävissä suunnikastarttu-
• I
. ’ * *. jalla 6 lisäksi kuormakelkkaan 7 ja kuormakelkasta.
I · · 30 ... · Kyseinen suoritusmuoto ei ole riippuvainen siitä, että kuorman 1 siirtä-
< ( I
miseen välivarastointipaikan ja ulkopuolisen pisteen välillä käytetään T* suunnikastarttujaa 6, vaan kyseisen nostoelimen tilalla on mahdollista 0.: käyttää mitä tahansa sopivaa mekanismia, jolla kuormaa voidaan siir- : 35 tää oleellisesti vaakasuunnassa.
* t · a »
» » I
» I · f I » | I 1 · » a · 8 115516
On luonnollisesti selvää, että keksintö ei ole rajoittunut vain edellisessä esimerkissä esitettyyn suoritusmuotoon, vaan esimerkiksi erillisiä kuormia varten voi ajokelkassa sijaita useampia välivarastointipaikkoja kuin esimerkissä on esitetty.
5
Keksinnön edellä esitettyjen eri suoritusmuotojen yhteydessä esitettyjä toimintatapoja ja rakenteita eri tavoin yhdistelemällä voidaan aikaansaada erilaisia keksinnön suoritusmuotoja, jotka ovat keksinnön hengen mukaisia. Tämän vuoksi edellä esitettyjä esimerkkejä ei tule tulkita 10 keksintöä rajoittavasti, vaan keksinnön suoritusmuodot voivat vapaasti vaihdella jäljempänä patenttivaatimuksissa esitettyjen keksinnöllisten piirteiden puitteissa.
15 *«· * 1 · · I · • ·
Claims (12)
1. Hyllystöhissi (4) ainakin kahden erillisen kuorman (1) siirtämiseksi, joka hyllystöhissi käsittää ainakin 5. vaakatasossa liikkuvan ajokelkan (5) ja ajokelkkaan (5) järjestetyn siirtoelimen (6) kuorman siirtämiseksi, tunnettu siitä, että ajokelkkaan (5) on järjestetty ajokelkan suhteen oleellisesti liikkumaton välivarastointipaikka ainakin yhdelle kuormalle 10 (1) ja siirtoelin (6) on järjestetty siirtämään kuorma välivarastointipaik kaan ja pois siitä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen hyllystöhissi (4), tunnettu siitä, että ajokelkkaan (5) on järjestetty välivarastointipaikat ainakin kahdelle 15 kuormalle (1) ja siirtoelin (6) on järjestetty siirtämään ensimmäinen kuorma toisen välivarastointipaikassa olevan kuorman ohitse.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen hyllystöhissi (4), tunnettu siitä, että ajokelkkaan (5) on järjestetty välivarastointipaikat ainakin kah- 20 delle kuormalle (1), jotka sijaitsevat samalla vaakasuuntaisella tasolla vierekkäin ajokelkan liikesuuntaan nähden. » $ ·
4. Patenttivaatimuksen 1-3 mukainen hyllystöhissi (4), tunnettu siitä, I l ; että välivarastointipaikka ja ajokelkka (5) on järjestetty liikkumaan vaa- *:* i 25 kasuunnassa. • * • · * • V
* .··! 5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen hyllystöhissi (4), tunnettu sii tä, että hyllystöhissi käsittää lisäksi ainakin siirtoelimen (6) ja kuorma- kelkan (7) kuorman siirtämiseksi. * * * ' 7 30
; ' 6. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen hyllystöhissi (4), tunnettu sii- : tä, että siirtoelin (6) on suunnikastarttuja.
7. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 6 mukainen hyllystöhissi (4), tunnettu 35 siitä, että siirtoelimen (6) kuormaan (1) yhteydessä oleva osa on järjestetty leveyden suhteen säädettäväksi. 115516
8. Patenttivaatimuksen 1-3 mukainen hyllystöhissi (4), tunnettu siitä, että siirrettävä kuorma (1) on ainakin jokin seuraavista: työkappale, alusta, tarjotin, paletti.
9. Menetelmä hyllystöhississä (4) ainakin kahden erillisen kuorman (1) siirtämiseksi, jossa hyllystöhississä on ainakin ajokelkka (5) ja siirtoelin (6) kuorman siirtämiseksi, tunnettu siitä, että siirretään ensimmäinen kuorma (1) siirtoelimellä (6) ajokel-kassa (5) sijaitsevaan ensimmäiseen välivarastointipaik-10 kaan, joka on ajokelkan suhteen oleellisesti liikkumaton, siirretään toinen kuorma (1) siirtoelimellä (6) ajokelkassa (5) sijaitsevaan toiseen välivarastointipaikkaan, joka on ajokelkan suhteen oleellisesti liikkumaton, ja siirretään ensimmäinen kuorma (1) siirtoelimellä (6) pois 15 hyllystöhissistä.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen kuorma (1) siirretään oleellisesti samaan paikkaan kuin mistä toinen kuorma (1) otetaan. 20
11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, : että paikka josta kuorma siirretään tai johon kuorma siirretään on jokin seuraavista: hylly, työstökone, käsittelyasema, latausasema, sisään-: ; syöttöpiste. 25 .·.
: 12. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että .···', ensimmäinen kuorma siirretään toisen kuorman välivarastointipaikan • » ohitse. • I • ( » I Ä _ ·. : 30 * 1 I I t » » 115516
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20021501A FI115516B (fi) | 2002-08-16 | 2002-08-16 | Hyllystöhissin kuormansiirtojärjestelmä |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20021501A FI115516B (fi) | 2002-08-16 | 2002-08-16 | Hyllystöhissin kuormansiirtojärjestelmä |
FI20021501 | 2002-08-16 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20021501A0 FI20021501A0 (fi) | 2002-08-16 |
FI20021501A FI20021501A (fi) | 2004-02-17 |
FI115516B true FI115516B (fi) | 2005-05-31 |
Family
ID=8564454
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20021501A FI115516B (fi) | 2002-08-16 | 2002-08-16 | Hyllystöhissin kuormansiirtojärjestelmä |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI115516B (fi) |
-
2002
- 2002-08-16 FI FI20021501A patent/FI115516B/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI20021501A (fi) | 2004-02-17 |
FI20021501A0 (fi) | 2002-08-16 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
WO2010084542A1 (ja) | 自動倉庫 | |
KR102431540B1 (ko) | 스토커 시스템 | |
US8075238B2 (en) | Device and method for running a warehouse | |
CA3153107A1 (en) | Cell and method for operating a cell of at least two linked horizontal machining centers | |
CN114007963B (zh) | 用于板状物品物流的设备和方法 | |
JP2897619B2 (ja) | 自動倉庫 | |
US11167940B2 (en) | Depalletizing device for depalletizing a transport receptacle from a storage surface | |
JP2010241547A (ja) | 走行車システム | |
JP6746905B2 (ja) | ワーク搬送システム、レーザ加工システム、及びワーク搬送方法 | |
FI115516B (fi) | Hyllystöhissin kuormansiirtojärjestelmä | |
JP2021031211A (ja) | スタッカクレーン | |
JPH07237710A (ja) | ピッキング用移載装置 | |
CN215945873U (zh) | 多层托盘转换机 | |
JP2683925B2 (ja) | 四方操縦システムを有する運搬車両 | |
JP3446865B2 (ja) | 物品保管設備 | |
CN115943112A (zh) | 用于辊子的穿梭机和用于悬挂式辊子的穿梭机 | |
JP6819617B2 (ja) | 物品搬送設備 | |
JP4650680B2 (ja) | 搬送設備 | |
JP4618513B2 (ja) | ピッキング式の物品収納設備 | |
JPS63267138A (ja) | ワ−ク交換方法及びその装置 | |
JP2978273B2 (ja) | レーザ加工システム | |
JPH10309646A (ja) | パレット搬送装置 | |
JPH07149429A (ja) | ラック供給方法および装置 | |
JPH065293Y2 (ja) | パネルの積込み装置 | |
JP2543662Y2 (ja) | オートストレージ |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 115516 Country of ref document: FI |
|
MA | Patent expired |