FI112168B - Menetelmä anti-D-immunoglobuliini G-konsentraatin valmistamiseksi - Google Patents
Menetelmä anti-D-immunoglobuliini G-konsentraatin valmistamiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI112168B FI112168B FI946103A FI946103A FI112168B FI 112168 B FI112168 B FI 112168B FI 946103 A FI946103 A FI 946103A FI 946103 A FI946103 A FI 946103A FI 112168 B FI112168 B FI 112168B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- igg
- plasma
- adsorbent
- rhesus
- ion exchange
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C07—ORGANIC CHEMISTRY
- C07K—PEPTIDES
- C07K16/00—Immunoglobulins [IGs], e.g. monoclonal or polyclonal antibodies
- C07K16/06—Immunoglobulins [IGs], e.g. monoclonal or polyclonal antibodies from serum
- C07K16/065—Purification, fragmentation
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61K—PREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
- A61K39/00—Medicinal preparations containing antigens or antibodies
- A61K39/395—Antibodies; Immunoglobulins; Immune serum, e.g. antilymphocytic serum
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61P—SPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
- A61P37/00—Drugs for immunological or allergic disorders
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C07—ORGANIC CHEMISTRY
- C07K—PEPTIDES
- C07K16/00—Immunoglobulins [IGs], e.g. monoclonal or polyclonal antibodies
- C07K16/06—Immunoglobulins [IGs], e.g. monoclonal or polyclonal antibodies from serum
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C07—ORGANIC CHEMISTRY
- C07K—PEPTIDES
- C07K16/00—Immunoglobulins [IGs], e.g. monoclonal or polyclonal antibodies
- C07K16/18—Immunoglobulins [IGs], e.g. monoclonal or polyclonal antibodies against material from animals or humans
- C07K16/34—Immunoglobulins [IGs], e.g. monoclonal or polyclonal antibodies against material from animals or humans against blood group antigens
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Immunology (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Medicinal Chemistry (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Genetics & Genomics (AREA)
- Biophysics (AREA)
- Molecular Biology (AREA)
- Proteomics, Peptides & Aminoacids (AREA)
- Biochemistry (AREA)
- Hematology (AREA)
- Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Public Health (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Pharmacology & Pharmacy (AREA)
- Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
- General Chemical & Material Sciences (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Microbiology (AREA)
- Mycology (AREA)
- Epidemiology (AREA)
- Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)
- Peptides Or Proteins (AREA)
- Medicinal Preparation (AREA)
- Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
Description
112168
Menetelmä anti-D-immunoglobuliini G -konsentraatin valmistamiseksi Tämä keksintö koskee menetelmää uuden anti-D (anti-5 reesus) -immunoglobuliini G (anti-D-IgG) -konsentraatin valmistamiseksi.
Sikiöillä ja vastasyntyneillä esiintyvästä hemo-lyyttisestä anemiasta, jonka aiheuttavat äidin vasta-aineet, käytetään yleisesti nimitystä morbus haemolyticus 10 neonatorum. Nämä vasta-aineet ovat lapsen erytrosyyteillä olevien antigeenien vastaisia. Tällöin on kyse joko reesus-, ABO- tai muiden veriryhmäjärjestelmien antigeeneistä.
Tärkeimmät reesusveriryhmäantigeenit ovat D, immu- nogeenisesti selvästi vähemmän tehokkaat antigeenit C,c ja 15 E,e samoin kuin Du; niiden ohella tunnetaan yli 40 muuta reesusantigeenia. Kliinisesti tärkeä reesusyhteensopimatto- muuden yhteydessä on ennen kaikkea reesusantigeeni D (RhD;
Rh0) , erytrosyyttien pintaproteiini, joka on vähän aikaa sitten kloonattu ja jonka primaarirakennetta on kuvattu [Le 20 Van Kim et ai., PNAS USA 89 (1992) 10925]. D-antigeeni . esiintyy noin 85 %:lla Euroopan valkoihoisista; näitä yksi- » · ·_ löitä kutsutaan reesuspositiivisiksi. Yksilöitä, joilta • · puuttuu D-antigeeni, kutsutaan reesusnegatiivisiksi. Anti- t ‘ * D-spesifiset vasta-aineet ovat yleisimpiä poikkeavia ree- .· 25 susantigeeneja, ja niitä ilmaantuu ennen kaikkea reesusyh- , teensopimat torni en raskauksien aikana ja reesusyhteensopi- : mattoman veren annon jälkeen. Anti-D-vasta-aineet kuuluvat pääasiassa IgG-alaryhmiin 1 ja 3 (IgGl ja IgG3).
Tähän mennessä ei reesusherkistyneiden raskaana ·. 30 olevien naisten ollessa kyseessä ole tunnettu varmasti tehoavaa kausaalista hoitoa. Koska desensibilisaatiokaan ·* ei ole mahdollista, on hedelmällisessä iässä olevien ree- > * 2 112168 susnegatiivisten naisten kohdalla reesusherkistymisen ennaltaehkäisy anti-D-immunoglobuliinilla erityisen tärkeää.
Ilman hoitoa jopa 17 % ensimmäistä kertaa raskaana olevista, joilla on reesusasetelma (äiti reesusnegatiivi-5 nen, lapsi reesuspositiivinen), herkistyy raskautensa tai synnytyksen aikana reesusantigeenille.
Anti-D-valmisteita on käytetty menestyksellisesti yli 30 vuotta estämään reesusnegatiivisten tai Du-positii-visten naisten reesusherkistymistä reesustekijää D tai Du 10 vastaan ja siten vastasyntyneiden anti-D-peräisiä sairauksia, reesuserytroblastooseja, kaikissa muodoissaan.
Reesusherkistymisen vaara kasvaa sikiön reesuspo-sitiivisten erytrosyyttien huuhtoutumisen lisääntyessä. WH0:n suosittelema hoitoannos, 200 pg anti-D-IgG:tä, riit-15 tää synnytystä seuraavana ennaltaehkäisynä neutraloimaan korkeintaan 10 ml sikiön erytrosyyttejä (vastaa noin 20 ml:aa sikiön verta) ja estää siten, suurempienkin huuhtoutumisten yhteydessä, reesusherkitymisen noin 90 %:ssa tapauksista; siksi vain 1-2 %:lla kaikista ensi kertaa 20 raskaana olevista, joilla on reesusasetelma, on odotettavissa herkistyminen reesusantigeenille. Raskauden aikana : ',· tehtävällä rutiininomaisella lisäehkäisyllä (synnytystä : edeltävällä profylaksialla) voidaan herkistymisriskiä pie- ·, ·· nentää vielä edelleen 0,1 - 0,2 %:iin kaikista ensi kertaa ; 25 raskaana olevista.
Anti-D:tä käytetään lisäksi myös sen jälkeen kun t ^ reesusnegatiivisille vastaanottajille on virheellisesti * · annettu reesuspositiivistä verta; tällöin annostus on sovitettava reesuspositiivisten erytrosyyttien saantimää- ;* 30 rään.
·' Joitakin vuosia on keskusteltu myös anti-D-immuno- globuliinin käytöstä idiopaattisen trombosytopeenisen pur-; puran (ITP) hoidossa.
,, , Lihaksensisäisesti ja laskimonsisäisesti injektoi- 35 dun IgG:n farmakokinetiikka elimistössä osoittaa selvästi, 3 112168 että laskimonsisäistä antoa on pidettävä ehdottamasti edullisempana. Lihaksensisäisen injektoinnin yhteydessä on lihasvarastosta tapahtuvan hitaan resorption ja paikallisen proteolyysin vuoksi otettava huomioon maksimiaktiivi-5 suuden viivästyminen ja vaikutuksen heikentyminen. Plasman korkein IgG-pitoisuus saavutetaan terveiden henkilöiden kohdalla vasta neljän ja vuodepotilaiden kohdalla vasta kuuden vuorokauden kuluttua injektoinnista; lisäksi plasman maksimi-IgG-pitoisuus on terveillä henkilöillä vain 10 noin 30 % ja vuodepotilailla vain 20 % injektoidusta annoksesta.
Laskimonsisäinen käyttö tuo sen sijaan mukanaan olennaisia etuja. Vain tämän antomuodon yhteydessä koko annettu annos vaikuttaa heti riippumatta ruumiillisesta 15 aktiivisuudesta; plasman IgG-taso laskee 5 vuorokauden kuluessa käytännöllisesti katsoen riippumatta ruumiillisesta aktiivisuudesta noin 35 - 40 %:iin annetusta annoksesta ja saavuttaa siten vasta viidentenä päivänä arvoja, jotka ovat vertailukelpoisia lihaksensisäisen injektoinnin 20 jälkeen saavutetun korkeimman pitoisuuden kanssa [Morell, A. et ai., Vox Sang. 38 (1980) 272].
Immunoglobuliinivalmisteiden valmistukseen tuotan-tornittakaavassa käytetään nykyisin erilaisia fraktiointi-menetelmiä: . ·. 25 Kylmässä tehtävät alkoholisaostukset, esimerkiksi I, Cohnin mukaan, tai muunnetut Cohnin mukaiset menetelmät, ! soveltuvat ennen kaikkea plasmamäärien käsittelyyn, jotka ovat yli 500 1 viikossa. Erikoiskäsittelyllä, esimerkiksi käsittelemällä pepsiinillä pH-arvon 4 vallitessa, voidaan 30 tällä tavalla eristetyistä immunoglobuliineista tehdä so-pivia laskimonsisäiseen käyttöön. Muut saostusmenetelmät perustuvat immunoglobuliinien spesifiseen saostamiseen ammoniumsulfaatilla, natriumsulfaatilla, polyeteeniglyko-lilla, kapryylihapolla tai rivanolilla (katsaus aiheeseen: 4 112168
Curling, J. M. teoksessa Separation of plasma proteins, toim. J. M. Curling, Pharmacia, Uppsala, Ruotsi 1983).
Ensimmäistä menetelmää immunoglobuliinien eristämiseksi tekemällä panosadsorptio ioninvaihtimilla on kuvattu 5 jo vuonna 1964 [Baumstark, J. S. et ai., Arch. Biochem. Biophys. 108 (1964) 514]. Seuraavina vuosina kehitettiin myös joukko pylväsmenetelmiä (julkaisut CH-A 572 745; US-A 3 869 436 ja EP-A 0 085 747), ja niitä on käytetty muun muassa myös anti-D-immunoglobuliinin fraktiointiin 10 [Friesen, A. D. et ai., J. Appi. Biochem. 3 (1981) 164].
Kaikilla kuvatuilla menetelmillä on saavutettu korkean puhtausasteen ja muuttumattoman IgG-alaryhmäjakautuman ohella korkea IgG-kokonaissaanto, mutta ei määrättyjen IgG-alaryhmien tai spesifisten IgG-molekyylien, kuten esi-15 merkiksi anti-D-IgG:n, spesifistä rikastusta.
Useimmat anti-D-hyperimmunoglobuliinivalmisteet soveltuvat ainoastaan lihaksensisäiseen antoon. Maailmanmarkkinoilla on vain muutamia laskimonsisäiseen antoon sopivia valmisteita. Yksi tällainen valmiste on hakijan 20 immunoglobuliini Anti-D SRK, joka valmistetaan Kistlerin ja Nitschmannin fraktiointimenetelmällä [Kistler, P. ja *: Nitschmann, H., Vox Sang. 7 (1962) 414] ja tehdään laski- ; monsisäiseen antoon sopivaksi pH-arvon 4 vallitessa tehtä- •J väliä lievällä pepsiinikäsittelyllä. Koska tällaisen frak- . ·. 25 tiointimenetelmän yhteydessä spesifisen anti-D-vasta-ai- neen saanto on pieni ja anti-D-hyperimmuuniplasma on sa-! maila harvinaista, tarvitaan uutta menetelmää, jolla saa daan, toisin kuin kuvatuilla menetelmillä, myös pitoisuudeltaan pienestä anti-D-plasmasta suurella saannolla puh- ·* 30 dasta IgG-valmistetta, jolla on korkea anti-D-ominaisak- *...· tiivisuus.
Tämän keksinnön yhtenä päämääränä on siten saada , ·. aikaan menetelmä puhtaan anti-D-konsentraatin valmistami seksi, jolla rikastetaan spesifisesti IgG-alaryhmien 1 ja • >' 35 3 anti-D-immunoglobuliineja. On havaittu, että tämä voi- 5 112168 daan tehdä yllättävän yksinkertaisesti, eliminoiden samalla yli 85 % epäspesifisestä IgG:stä ja lähes kaikki epätoivotut muut plasman komponentit, tekemällä keksinnön mukaisissa olosuhteissa kationinvaihtokromatografia erityisesti va-5 littujen ja spesifisesti immunisoitujen nais- ja mies-luovuttajien veriplasmalle tai siitä saaduille immunoglobu-liinipitoisille fraktioille, joissa anti-D-IgG-pitoisuus on edullisesti yli 30 Mg/ml. Suurella saannolla saadulla anti-D-konsentraatilla on lisäksi kohonnut ominaisaktiivisuus 10 (anti-D-IgG-grammamäärä kokonais-IgG-grammamäärää kohden), ja se voidaan jatkopuhdistaa tekemällä lisäkäsittelyjä io-ninvaihtimilla tai alumiinihydroksidigeelillä joko erikseen tai sopivana yhdistelmänä.
Tämän keksinnön mukaisella menetelmällä valmistettu 15 anti-D-valmiste, joka sisältää vain hyvin pieniä määriä im-munoglobuliini A:ta, on sopivaa laskimonsisäiseen käyttöön ja jota voidaan varastoida useita kuukausia joko kylmäkuivattuna tai edullisesti liuoksena, kun siihen on lisätty sopivia stabilointiaineita. On havaittu, että keksinnön mu-20 kaisesti ehdotetulla menetelmällä valmistettu puhdas anti-,, . D-konsentraatti täyttää nämä vaatimukset, ts. sillä on mm.
| tähän asti saavuttamaton ominaisaktiivisuus, se on sopivaa laskimonsisäiseen antoon ja sen IgA-pitoisuus on äärimmäi-* · sen pieni. Lisäksi tällä anti-D-konsentraatilla on normaa- 25 lista poikkeava IgG-alaryhmäjakautuma; menettely rikastaa :* voimakkaasti IgG-alaryhmiä 1 ja 3, mutta vähentää voimak- kaasti alaryhmiä 2 ja 4.
Tämä keksintö koskee siten menetelmää sellaisen an-ti-D-immunoglobuliini G -valmisteen valmistamiseksi, jon-·. 30 ka ominaisaktiivisuus on yli 1 paino-% anti-D-IgG:tä koko- nais-IgG:stä, ihmisplasmasta, jossa menetelmässä reesuste-kijälle D herkistyneiden nais- tai miesluovuttajien ree- ,,· susnegatiivisesta verestä saadulle plasmalle tai anti-D- r.\ IgG:tä sisältävälle plasmafraktiolle 35 6 112168 A) tehdään ioninvaihtokromatografia pH-alueella 3,5 - 6,5 ja johtavuusarvon ollessa 2-4 mS/cm käyttämällä adsorbenttia, joka sisältää karboksimetyyliryhmiä funktionaalisina ryhminä, jolloin anti-D-IgG sitoutuu adsor- 5 bentille, B) sitoutunutta anti-D-IgG:tä sisältävä adsorbentti huuhdotaan ensin pesuliuoksella, jonka pH on alueella 5 -8 ja johtavuusarvo alueella 2-4 mS/cm, ja eluoidaan sitten anti-D-IgG ja 10 C) käsitellään eluoitu anti-D-IgG pH-arvon ollessa 6 - 8 ja johtavuusarvon ollessa 2-4 mS/cm emäksisellä adsorbentilla, jolla on ioninvaihto-ominaisuuksia, epätoivottavien komponenttien sitomiseksi ja konsentroidaan lopuksi anti-D-IgG.
15 Keksinnön mukaisella menetelmällä voidaan valmistaa anti-D-immunoglobuliinia suoraan ihmisplasmasta. Tähän käytettävä lähtömateriaali on reesusnegatiivisten, reesus-tekijälle D herkistyneiden nais- ja miesluovuttajien plasma. Plasmafereesin avulla saadut yksittäiserät pakastetaan 20 edullisesti, sulatetaan varovasti lämpötilassa 0 - 4 °C ennen fraktiointia ja yhdistetään. Yhdistettyjen plasma- “ erien anti-D-IgG-pitoisuuden tulisi olla yli 10 pg/ml, ; edullisesti yli 30 pg/ml. Kationinvaihtokromatografiaan ·· käytettävä plasmafraktio voidaan esipuhdistaa millä tahan- . ·. 25 sa tunnetulla menetelmällä, esimerkiksi erottamalla kryo- globuliinit tai tekemällä fraktiointisaostus alkoholilla [Cohn, E. J. et ai., J. Am. Chem. Soc. 68 (1946) 459; Kistler, P. ja Nitschmann, H., Vox Sang. 7 (1962) 414], muilla saostusmenetelmillä, kuten saostamalla immunoglobu-30 liinit ammoniumsulfaatilla, natriumsulfaatilla, polyetee- niglykolilla, kapryylihapolla tai rivanolilla, tai jolla-kin kromatografiamenetelmällä tai mainitunlaisten menetelmien yhdistelmällä. Ennen kationinvaihtokromatografiaa on edullista suodattaa kryoglobuliiniton plasma tai tasapai-35 notuspuskuriin liuotettu immunoglobuliinia sisältävä plas- 7 112168 mafraktio ja käsitellä se vaipallisten virusten inaktivoi-miseksi biologisesti yhteensopivalla orgaanisella liuot-teella, kuten esimerkiksi tri-n-butyylifosfaatilla, ja detergentillä, kuten esimerkiksi 0-(4-(l,l,3,3-tetrametyy-5 libutyyli)fenyyli]deka(oksietyleenillä) (Triton" X-100)
Horowitzin mukaisesti [Thrombosis and Haemostasis 65 (1991) 1163]. Plasma-liuote-detergenttiseosta inkuboidaan sitten lämpötilassa 37 “C. Tällöin tapahtuu faasien erottuminen. Kirkas alempi faasi erotetaan, laimennetaan, suo-10 datetaan ja säädetään kationinvaihtokromatografian tasa-painotusolosuhteisiin; lämpötila on jatkovaiheissa yleensä yli 10 °C ja edullisesti 20 - 25 °C. Ensimmäisessä pääpuh-distusvaiheessa sidotaan anti-D-igG esikäsitellystä tuotteesta heikosti happamalle ioninvaihtogeelille, jossa on 15 edullisesti karboksimetyyli (CM) -ryhmiä funktionaalisina ryhminä. Vieraat proteiinit huuhtoutuvat tällöin pois yli 98-%:isesti; samoin virusten inaktivointiin käytetyt liuotteet ja detergentit poistuvat tällöin. Tällä menette-lyvaiheella spesifisesti rikastettu, IgG-alaryhmiin 1 ja 3 20 kuuluva anti-D-IgG eluoidaan ioninvaihtogeeliltä nosta malla johtavuus edullisesti arvon 10 mS/cm yläpuolelle. Eluaatti on puhdas IgG-fraktio; se sisältää alle 15 % ko-, konais-IgG-molekyyleistä, ja sillä on muuttunut IgG-ala- ryhmäjakautuma: IgGl ja IgG3 ovat voimakkaasti rikastunei- ·. 25 ta ja IgG2 ja IgG4 voimakkaasti vähentyneitä. Sen jälkeen tämä anti-D-IgG-fraktio jatkopuhdistetaan käsittelemällä » ! toisella, heikosti emäksisellä ioninvaihtogeelillä, jossa • * * on edullisesti dietyyliaminoetyyli (DEAE) -ryhmiä funktionaalisina ryhminä, jolloin anti-D-IgG ei sitoudu valituis-30 sa olosuhteissa ioninvaihtimeen. Puhdistettu anti-D-IgG- fraktio sidotaan konsentroinnin tekemiseksi edullisesti toisen kerran CM-ioninvaihtogeelille, eluoidaan sopivissa olosuhteissa mahdollisimman väkevänä ja formuloidaan lopputuotteeksi. Keksinnön mukaisten olosuhteiden saavuttami- ·* 35 sen kannalta ei ole merkitystä sillä, eluoidaanko anti-D- • » · 8 112168
IgG-fraktio suurentamalla ionivahvuutta, muuttamalla pH-arvoa vai koostumukseltaan muunnetun puskurin avulla. Epätoivottavien komponenttien, kuten esimerkiksi proteaasien, poistamiseksi edelleen voidaan immunoglobuliiniliuos käsi-5 teliä menettelyn missä tahansa vaiheessa lisäksi adsorben-tilla, kuten esimerkiksi alumiinihydroksidigeelillä. Liuo-te-detergenttikäsittely voidaan haluttaessa korvata tai sitä voidaan täydentää muulla tunnetulla menettelyllä virusten inaktivoimiseksi, esimerkiksi lämpökäsittelyllä, 10 kuten esimerkiksi pastöroinnilla.
Keksinnön mukaisesti valmistettu anti-D-IgG on stabiilia juoksevana. Se on lisäksi laskimonsisäiseen käyttöön soveltuvaa, sen IgA-pitoisuus on alle 5 pg/ml, ja sen IgG-pitoisuus on 1 - 10 mg/ml. pH-arvo on noin 5,2. Val-15 miste sisältää edullisesti korkeintaan 25 mmol/1 fosfaattia, korkeintaan 200 mmol/1 NaCl:a ja korkeintaan 100 mg/ ml ihmisen albumiinia ja haluttaessa 250 - 300 mmol/1 aminohappoa, kuten esimerkiksi glysiiniä, tai korkeintaan 100 mg/ml disakkaridia, kuten esimerkiksi sakkaroosia, tai 20 50 mg/ml monosakkaridia, kuten esimerkiksi mannitolia.
Keksinnön mukaisesti valmistettu anti-D-IgG voidaan : vaihtoehtoisesti kylmäkuivata pH-arvon ollessa noin 6,6 • · anti-D-IgG-annoksena 200 pg lisäten disakkaridia, kuten esimerkiksi 100 mg/ml sakkaroosia.
, ·. 25 Liitteenä oleva kuvio valaisee keksintöä sitä ra- joittamatta. Se esittää esimerkin 1 mukaisen ensimmäisen t ! kationinvaihtokromatografian tyypillistä kromatogrämmiä.
• ·
Keksintöä valaistaan tarkemmin seuraavin esimerkein.
>' 30 Esimerkki 1 ,· Lähtömateriaali on plasma, jota saatiin reesusnega- . tiivisilta naisilta tai miehiltä, jotka olivat antaneet
herkistää itsensä reesustekijää D vastaan huolellisesti valituilla erytrosyyteillä. Kustakin verenluovuttajasta 35 testataan HBs-antigeenin, HIV-vasta-aineiden, hepatiitti C
9 112168 -vasta-aineiden ja kohonneen ALAT-aktiivisuuden poissaolo. Plasmafereesilla saatu plasma pakastetaan yksinään, sulatetaan varovasti lämpötilassa 0 - 4 °C ennen fraktiointia ja yhdistetään muihin plasmaeriin. Yhdistetyt jäättömät 5 plasmat, joiden anti-D-IgG-pitoisuus on 25 pg/ml, sentri-fugoidaan läpivirtaussentrifugilla (Cepa, Lahr, Sakasa) lämpötilassa 2 - 4 °C (1 1/min; kierrosnopeus 1 200 min'1). Supernatantti suodatetaan 1,2 pm:n suodattimen läpi (Opti-capR, Millipore, Bedford, MA, USA). Sen jälkeen inaktivoi-10 daan virukset Horowitzin et ai. mukaisesti [Thrombosis and Haemostasis 65 (1991) 1163] käsittelemällä 4-4,5 tuntia lämpötilassa 30 °C liuote-detergenttiseoksella, joka sisältää 1 %:n TritonR X-100:aa (Rohm und Haas, Frankfurt, Saksa) ja 1 %:n tri-n-butyylifosfaattia (Merck, Darmstadt, 15 Saksa). Liuoksen, jolle on tehty virusten inaktivointi, annetaan seistä 10 - 18 tuntia lämpötilassa 37 °C. Kirkas alempi kerros erotetaan ja suodatetaan 0,2 pm:n suodattimen läpi (Sealkleen NFP 7002, Pali, Dreieich. Saksa). 25 1 liuote-detergenttiseoksella käsiteltyä, suodatettua plas-20 maa laimennetaan natriumfosfaattipuskurilla (10 mmol/1) tasapainotuspuskurin johtavuusarvoon (natriumfosfaattipus-: kuri, 50 mmol/1, pH 5,5, 3,2 mS/cm), säädetään pH arvoon : 5,5, suodatetaan 1,2 pm:n suodattimen läpi (OpticapR, Mil- lipore, Bedford, MA, USA) ja sidotaan pylväässä, jonka , ·. 25 pohjapinta-ala on 314 cm2 ja kerroksen korkeus 16 cm, vir- • t tausnopeudella 150 cm/h MacroPrep” 50 CM:lie (Bio Rad, t ! Hercules, CA, USA); geeli on tasapainotettu ennalta nat- » · riumfosfaattipuskurilla (50 mmol/1, pH 5,5). Lämpötila pidetään alueella 20 - 25 °C. Pylväs huuhdotaan sitten 30 40-kertaisella tilavuudella natriumfosfaattipuskuria (25 mmol/1, pH 7,0) ja eluoidaan anti-D-pitoinen IgG-fraktio . natriumfosfaattipuskurilla (25 mmol/1), johon on lisätty 0,2 mol/1 natriumkloridia (pH 7,5). Kuvio esittää tyypillistä kromatogrammia, jollainen saadaan edellä esitetyssä • ‘ 35 käsittelyssä. Diagrammi esittää aallonpituudella 280 nm 10 112168 mitattua optista tiheyttä (OD) ajan (t) funktiona. Siitä on nähtävissä, että suurin osa epätoivottavista tuotteista erottuu lisäyksen ja huuhtomisen aikana, kun taas eluu-tiossa ilmenee kapea päähuippu, joka sisältää toivottua 5 anti-D-IgG:tä voimakkaasti rikastuneena IgG-osafraktiossa. Ominaisaktiivisuus on tällöin yli 2 paino-% anti-D-IgG:tä kokonais-IgG:stä. Eluaatti laimennetaan vedellä johtavuus-arvoon 3,3 mS/cm (1 tilavuusosa eluaattia + noin 5 tila-vuusosaa vettä), säädetään pH NaOH-liuoksella (0,2 mol/1) 10 arvoon 7,5 ja tehdään 2,5 tuntia kestävä adsorbointi käyttämällä 100 g kuivaa DEAE-SephadexR A50:ä (Pharmacia, Uppsala, Ruotsi). DEAE-geeli tasapainotetaan ennalta natrium-fosfaattipuskurilla (25 mmol/1, pH 7,5). Sitoutumaton anti-D-IgG- fraktio erotetaan suodattamalla polypropeenikan-15 kaan läpi ja säädetään pH arvoon 5,5. DEAE-suodos sidotaan konsentroinnin tekemiseksi toisen kerran MacroPrepR 50 CM:lie (Bio Rad, Hercules, CA, USA) pylväässä, jonka pohjapinta-ala on 78,5 cm2 ja kerroksen korkeus 10 cm, virtausnopeudella 60 cm/h; geeli on tasapainotettu ennal-20 ta natriumfosfaattipuskurilla (50 mmol/1, pH 5,5). Anti-D-pitoinen IgG-fraktio eluoidaan natriumfosfaattipusku- • ,·' rilla (25 mmol/1), johon on lisätty 0,2 mol/1 natriumklo- : ridia (pH 5,5). CM-geelit regeneroidaan NaOH-liuoksella : ·* (1 ekv/1) ja pestään pyrogeenittömiksi, ja ne voidaan ; 25 käyttää vähintään 20 kertaa uudelleen; DEAE-geeli heite- tään pois yhden käyttökerran jälkeen.
Esimerkki 2 • · Lähtömateriaali on plasma, jota saatiin reesusnega- tiivisilta naisilta tai miehiltä, jotka olivat antaneet ·’ 30 herkistää itsensä reesustekijää D vastaan huolellisesti »
valituilla erytrosyyteillä. Kustakin verenluovuttajasta : testataan HBs-antigeenin, HIV-vasta-aineiden, hepatiitti C
-vasta-aineiden ja kohonneen ALAT-aktiivisuuden poissaolo. Plasmafereesilla saatu plasma pakastetaan yksinään, sula-35 tetaan varovasti lämpötilassa 0 - 4 °C ennen fraktiointia 11 112168 ja yhdistetään muihin plasmaeriin. Yhdistetyt jäättömät plasmat, joiden anti-D-IgG-pitoisuus on 25 pg/ml, sentri-fugoidaan läpivirtaussentrifugilla (Cepa, Lahr, Sakasa) lämpötilassa 2 - 4 °C (1 1/min; kierrosnopeus 1 200 min'1).
5 Supernatantti suodatetaan 1,2 pm:n suodattimen läpi (Opti-capR, Millipore, Bedford, MA, USA). Sen jälkeen inaktivoi-daan virukset Horowitzin et ai. mukaisesti [Thrombosis and Haemostasis 65 (1991) 1163] käsittelemällä 4-4,5 tuntia lämpötilassa 30 °C liuote-detergenttiseoksella, joka si-10 sältää 1 %:n TritonR X-100:aa (Rohm und Haas, Frankfurt, Saksa) ja 1 %:n tri-n-butyylifosfaattia (Merck, Darmstadt, Saksa). Liuoksen, jolle on tehty virusten inaktivointi, annetaan seistä 10 - 18 tuntia lämpötilassa 37 °C. Kirkas alempi kerros erotetaan ja suodatetaan 0,2 pm:n suodatti-15 men läpi (Sealkleen NFP 7002, Pali, Dreieich. Saksa). 25 1 liuote-detergenttiseoksella käsiteltyä, suodatettua plasmaa laimennetaan natriumfosfaattipuskurilla (10 mmol/1) tasapainotuspuskurin j ohtavuusarvoon (natriumfosfaattipus-kuri, 50 mmol/1, pH 5,5, 3,2 mS/cm), säädetään pH arvoon 20 5,5, suodatetaan 1,2 pm:n suodattimen läpi (OpticapR, Mil lipore, Bedford, MA, USA) ja sidotaan pylväässä, jonka • pohjapinta-ala on 314 cm ja kerroksen korkeus 16 cm, vir-tausnopeudella 150 cm/h MacroPrepR 50 CM:lie (Bio Rad, • * >
Hercules, CA, USA); geeli on tasapainotettu ennalta nat-, 25 riumfosfaattipuskurilla (50 mmol/1, pH 5,5). Lämpötila pidetään alueella 20 - 25 °C. Pylväs huuhdotaan sitten 40-kertaisella tilavuudella natriumfosfaattipuskuria (25 mmol/1, pH 7,0) ja eluoidaan anti-D-pitoinen IgG-fraktio ,, natriumfosfaattipuskurilla (25 mmol/1), johon on lisätty • 30 0,2 mol/1 natriumkloridia (pH 7,5). Eluaatti, jonka pH on 6,6 ja johon on lisätty 100 mg/ml sakkaroosia, suodatetaan : anti-D-IgG-annoksena 200 pg 0,2 pm:n suodattimen läpi (MillidiskRMCGL-10, Millipore, Bedford, MA, USA) ja kylmä-kuivataan sitten.
12 112168
Esimerkki 3 5 ml liuote-detergenttiseoksella käsiteltyä plasmaa laimennetaan tasapainotuspuskurin johtavuusarvoon (3,3 mS/ cm) ja käsitellään kromatografisesti pylväässä, jonka poh-5 japinta-ala on 2 cm2 ja kerroksen korkeus 5 cm, virtausnopeudella 30 cm/h DEAE-SephadexR A50:ä (Pharmacia, Uppsala, Ruotsi). Geeli tasapainotetaan ennalta natriumfosfaatti-puskurilla (25 mmol/1, pH 7,5). Lämpötila pidetään alueella 20 - 25 °C. Sitoutumattoman IgG-fraktion pH säädetään 10 lisäpuhdistusta varten HCl-liuoksella (0,2 mol/1) arvoon 5,5 ja johtavuus arvoon 3,2 mS/cm, ja tehdään sitominen pylväässä, jonka pohjapinta-ala on 0,8 cm2 ja kerroksen korkeus 6,5 cm, virtausnopeudella 230 cm/h MacroPrepR 50 CM:lle (BioRad, Hercules, CA, USA); geeli on tasapaino-15 tettu ennalta natriumfosfaattipuskurilla (50 mmol/1, pH 5,5). Anti-D-pitoinen IgG-fraktio eluoidaan natriumfosfaattipuskurilla (25 mmol/1), johon on lisätty 0,2 mol/1 natriumkloridia (pH 5,5), ja formuloidaan lopputuotteeksi. DEAE-SephadexR A50 -geeli heitetään pois yhden käyttökerran 20 jälkeen; MacroPrepR 50 CM -geeli regeneroidaan NaOH-liuok-sella (1 ekv/1) ja pestään pyrogeenittömiksi, ja se voi-• ; daan käyttää vähintään 20 kertaa uudelleen.
; Esimerkki 4 • > > ·; j Toistetaan esimerkkien 1-3 mukainen menettely , , 25 käyttämällä lähtömateriaalina plasman sijasta immunoglobu- liinipitoista plasmafraktiota, joka valmistetaan vastaavasta määrästä lähtöaineplasmaa ottamalla talteen fraktio I+II+III tai fraktio II+III Cohnin mukaisesti [Cohn, E. J. et ai., J. Am. Chem. Soc. 68 (1946) 459] tai sakka A tai 30 gammaglobuliinisakka Kistlerin ja Nitschmannin mukaisesti • [Kistler, P. ja Nitschmann, H., Vox Sang. 7 (1962) 414] ja ; liuottamalla se tasapainotuspuskuriin, johon on lisätty 30 g/1 proteiinia, jolloin saadaan vastaavia tuloksia.
13 112168
Esimerkki 5
Toistetaan esimerkkien 1-4 mukainen menettely eluoimalla anti-D-pitoinen IgG-fraktio natriumfosfaatti-puskurin (25 mmol/1) + natriumkloridin (0,2 mol/1, pH 7,5) 5 sijasta liuoksella, joka sisältää 0,1 mol/1 glysiiniä + 0,5 mol/1 natriumkloridia (pH 9), tai yleisesti ottaen muuttamalla pH-arvoa ja/tai ionivahvuutta ja/tai muuttamalla muuten puskurin koostumusta MacroPrepR 50 CM -geeliltä (BioRad, Hercules, CA, USA), jolloin saadaan vastaavia 10 tuloksia.
Esimerkki 6
Toistetaan esimerkkien 1 ja 2 mukainen menettely huuhtomalla MacroPrepR 50 CM -geeli (BioRad, Hercules, CA, USA) natriumfosfaattipuskurin (25 mmol/1, pH 7,0) sijasta 15 glysiiniliuoksella (10 mmol/1, pH 9), jolloin saadaan vastaavia tuloksia.
Esimerkki 7
Esimerkin 1 mukaisesti valmistettu konsentroitu anti-D-eluaatti säädetään seuraaviin olosuhteisiin: 20
Juokseva Juokseva Juokseva Juokseva ' valmiste valmiste valmiste valmiste : i ii m iv • Anti-D 100 pg/ml 100 pg/ml 100 pg/ml 100 pg/ml 25 Glysiini 20,6 mg/ml 20,6 mg/ml 20,6 mg/ml 20,6 mg/ml
Albumiini - 10 mg/ml 50 mg/ml 100 mg/ml pH 5,20 5,20 5,20 5,20 t
Annos 2 ml 2 ml 2 ml 2 ml
Juokseva Juokseva Juokseva Juokseva 30 valmiste valmiste valmiste valmiste
V VI VII VIII
; Anti-D 100 pg/ml 100 pg/ml 100 pg/ml 100 pg/ml D-mannitoli 50 mg/ml 50 mg/ml 50 mg/ml 50 mg/ml
Albumiini - 10 mg/ml 50 mg/ml 100 mg/ml 35 pH 5,20 5,20 5,20 5,20
Annos 2 ml 2 ml 2 ml 2 ml 14 112168 suodatetaan 0,2 μπι:η suodattimen läpi (MillipakR-20, Milli-pore, Bedford, MA, USA) ja pakataan steriilisti lasisiin valmisruiskuihin (Vetter, Ravensburg, Saksa).
Esimerkki 8 5 Esimerkin 1 mukaista DEAE-suodosta käsitellään pH- arvon 5,5 vallitessa 30 minuuttia lämpötilassa 20 - 25 °C käyttämällä 0,2 g alumiinihydroksidigeeliä grammaa kohden proteiinia ja jatkokäsitellään sitten esimerkin 1 mukaisesti .
10 Esimerkki 9
Toistetaan esimerkkien 1-6 mukainen menettely käyttämällä MacroPrepR 50 CM:n sijasta jotakin seuraavista geeleistä, joissa on samoja funktionaalisia ryhmiä; CM-SpherodexR (Sepracor IBF, Villeneuve la Garenne, Ranska), 15 CM-TrisacrylR (Sepracor IBF, Villeneuve la Garenne, Ranska), CM-SepharoseR FF (Pharmacia, Uppsala, Ruotsi) tai FractogelR TSK CM-650 (Merck, Darmstadt, Saksa), jolloin saadaan vastaavia tuloksia.
Esimerkki 10 20 Toistetaan esimerkkien 1 ja 3 - 6 mukainen menette ly käyttämällä DEAE-SephadexR A50:n sijasta MacroPrepR DEAE:ta (BioRad, Hercules, CA, USA), jolloin saadaan vas-taavia tuloksia.
Edellisissä esimerkeissä 1-6 tehdyt kromatogra-*. 25 fiatoimenpiteet voidaan toteuttaa valinnan mukaan panos-, pylväs- tai kalvokromatografisesti saaden vastaavia tulok- » , ! siä.
Claims (11)
1. Menetelmä anti-D-immunoglobuliini G -valmisteen valmistamiseksi, jonka ominaisaktiivisuus on yli 1 5 paino-% anti-D-IgG:tä grammaa kohti kokonais-IgG:tä, ih-misplasmasta, tunnettu siitä, että reesustekijäl-le D herkistyneiden luovuttajien reesusnegatiivisesta verestä saadulle plasmalle tai anti-D-IgG:tä sisältävälle plasmafraktiolle
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaiheessa C) konsentroidaan < · anti-D-IgG toistamalla vaiheet A) ja B) vähintään kerran.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, ; 25 tunnettu siitä, että lähtömateriaalina käytetään ·. plasmaa, joka on esikäsitelty emäksisellä adsorbentilla, . ·. jolla on ioninvaihto-ominaisuuksia, epätoivottavien kompo nenttien sitomiseksi.
... 4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, 30 tunnettu siitä, että plasman tai plasmat raktion ;·* proteaasipitoisuutta vähennetään inkuboimalla adsorbentin, :: : kuten alumiinihydroksidigeelin, kanssa.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen me-netelmä, tunnettu siitä, että kaikki ioninvaihto-* 35 kromatografiatoimenpiteet ja tarvittaessa muut adsorptio- 16 112168 toimenpiteet toteutetaan valinnan mukaan panos-, pylväs-tai kalvokromatografisesti.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaiheessa C) käy- 5 tettävä emäksinen adsorbentti sisältää dietyyliaminoetyy-liryhmiä funktionaalisina ryhminä.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaiheessa B) tehtävä eluointi toteutetaan muuttamalla pH-arvoa ja/tai pusku- 10 rin koostumusta, esimerkiksi muuttamalla sen ionivahvuutta tai vastaavasti johtavuutta.
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se käsittää vähintään yhden virusten inaktivoimistoimenpiteen.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että virusten inaktivoimistoimen-pide käsittää plasman tai anti-D-IgG:tä sisältävän fraktion käsittelyn detergentillä ja tri-n-butyylifosfaatilla, jolloin liuotinta ja detergenttiä sisältävän seoksen faa-20 sit erotetaan ja käytetään kirkas alempi faasi.
10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, ·* tunnettu siitä, että virusten inaktivoimistoimen- .· pide on lämpökäsittely.
10 A) tehdään ioninvaihtokromatografia pH-alueella 3,5 - 6,5 käyttämällä adsorbenttia, joka sisältää karbok-simetyyliryhmiä funktionaalisina ryhminä, jolloin anti-D-IgG sitoutuu adsorbentille, B) sitoutunutta anti-D-IgG:tä sisältävä adsorbent-15 ti huuhdotaan ensin pesuliuoksella ja eluoidaan sitten an- ti-D-IgG ja lisäksi C) käsitellään eluoitu anti-D-IgG emäksisellä ad-sorbentilla, jolla on ioninvaihto-ominaisuuksia, epätoivottavien komponenttien sitomiseksi ja konsentroidaan lo- 20 puksi anti-D-IgG.
11. Jonkin patenttivaatimuksista 1-10 mukainen : 25 menetelmä, tunnettu siitä, että lähtöaineplasmal- ;· le tai lähtöaineplasmafraktiolle toteutetaan ennen vai- ; heessa A) tehtävää ioninvaihtokromatografiatoimenpidettä vähintään yksi seuraavista toimenpiteistä: :v. a) plasman jäädyttäminen, jolloin kylmässä muodos- 30 tunut sakka erotetaan sulatuksen jälkeen ennen jatkokäyt-töä suodattamalla, ja/tai sentrifugoimalla; V,· b) käsittely liuotin-detergenttiseoksella, inku- /,_bointi lämpötilassa noin 37 °C ja faasien erotus. i * 17 112168
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
EP93810912 | 1993-12-27 | ||
EP93810912A EP0659767B2 (de) | 1993-12-27 | 1993-12-27 | Verfahren zur Herstellung eines Konzentrates von Anti-D-Immunoglobulin G und pharmazeutische Zusammensetzung, die dieses enthält |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI946103A0 FI946103A0 (fi) | 1994-12-27 |
FI946103A FI946103A (fi) | 1995-06-28 |
FI112168B true FI112168B (fi) | 2003-11-14 |
Family
ID=8215103
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI946103A FI112168B (fi) | 1993-12-27 | 1994-12-27 | Menetelmä anti-D-immunoglobuliini G-konsentraatin valmistamiseksi |
Country Status (20)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5593675A (fi) |
EP (1) | EP0659767B2 (fi) |
JP (1) | JP2926463B2 (fi) |
KR (1) | KR100368563B1 (fi) |
AT (1) | ATE175979T1 (fi) |
AU (1) | AU682243B2 (fi) |
CA (1) | CA2138921C (fi) |
CZ (1) | CZ286271B6 (fi) |
DE (1) | DE59309332D1 (fi) |
DK (1) | DK0659767T4 (fi) |
ES (1) | ES2129076T5 (fi) |
FI (1) | FI112168B (fi) |
GR (1) | GR3029817T3 (fi) |
HU (1) | HU216864B (fi) |
NO (1) | NO315331B1 (fi) |
NZ (1) | NZ278057A (fi) |
PL (1) | PL180358B1 (fi) |
SI (1) | SI9420008B (fi) |
TW (1) | TW311884B (fi) |
WO (1) | WO1995018155A1 (fi) |
Families Citing this family (23)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO1999057134A1 (en) * | 1998-05-06 | 1999-11-11 | Genentech, Inc. | Protein purification by ion exchange chromatography |
DK2270044T3 (en) * | 1998-06-09 | 2015-01-26 | Csl Behring Ag | Liquid immunoglobulin G (IgG) product |
DE19923027C2 (de) * | 1999-05-19 | 2002-09-19 | Aventis Behring Gmbh | Verfahren zur Inaktivierung von Viren |
US6475749B1 (en) * | 1999-08-11 | 2002-11-05 | The Regents Of The University Of California | Rh hybrid antibody |
SE0001128D0 (sv) * | 2000-03-30 | 2000-03-30 | Amersham Pharm Biotech Ab | A method of producing IgG |
ES2184594B1 (es) | 2001-01-17 | 2004-01-01 | Probitas Pharma Sa | Procedimiento para la produccion de gammaglobulina g humana inactivada de virus. |
EP1532983A1 (en) * | 2003-11-18 | 2005-05-25 | ZLB Bioplasma AG | Immunoglobulin preparations having increased stability |
CA2458750C (en) | 2004-02-23 | 2012-02-07 | Bayer Inc. | Isoolefin-diolefin production process and apparatus therefor |
JP5047947B2 (ja) * | 2005-05-05 | 2012-10-10 | デューク ユニバーシティ | 自己免疫疾患のための抗cd19抗体治療 |
TWI320788B (en) | 2005-05-25 | 2010-02-21 | Hoffmann La Roche | Method for the purification of antibodies |
CN101541825B (zh) * | 2006-08-28 | 2013-08-14 | 阿雷斯贸易股份有限公司 | Fc融合蛋白的纯化方法 |
PL2061803T5 (pl) * | 2006-08-28 | 2023-03-27 | Ares Trading S.A. | Proces oczyszczania białek zawierających fc |
IT1397061B1 (it) * | 2009-12-28 | 2012-12-28 | Kedrion Spa | Nuovo processo di purificazione su scala industriale di gammaglobuline da plasma umano per uso industriale. |
US9241897B2 (en) | 2010-02-04 | 2016-01-26 | Csl Behring Ag | Immunoglobulin preparation |
EP2361636A1 (en) | 2010-02-26 | 2011-08-31 | CSL Behring AG | Immunoglobulin preparation and storage system for an immunoglobulin preparation |
RU2467783C2 (ru) * | 2010-07-30 | 2012-11-27 | Закрытое акционерное общество "БиоХимМак СТ" | Способ хроматографического выделения иммуноглобулина |
JP6055412B2 (ja) * | 2010-09-17 | 2016-12-27 | バクスアルタ ゲーエムベーハー | 弱酸性〜中性のpHにおける、ヒスチジンを有する水性製剤を介した免疫グロブリンの安定化 |
AR087953A1 (es) * | 2011-08-26 | 2014-04-30 | Baxter Int | Metodo para reducir el potencial tromboembolico de una composicion de inmunoglobulina derivada de plasma |
AU2013203043B2 (en) | 2013-03-15 | 2016-10-06 | Takeda Pharmaceutical Company Limited | Methods to produce a human plasma-derived igg preparation enriched in brain disease-related natural iggs |
US10287315B2 (en) * | 2014-03-11 | 2019-05-14 | Green Cross Holdings Corporation | Method for purifying immunoglobulin |
CN106414476B (zh) * | 2014-03-11 | 2019-12-31 | 株式会社绿十字控股 | 用于纯化免疫球蛋白的方法 |
EP4349859A1 (en) * | 2023-01-27 | 2024-04-10 | CSL Behring AG | Method to purify anti-d immunoglobulin g from plasma |
WO2024156861A1 (en) * | 2023-01-27 | 2024-08-02 | Csl Behring Ag | Method for reducing protease activity in a solution comprising anti-d immunoglobulin g |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3869436A (en) * | 1971-06-01 | 1975-03-04 | Statens Bakteriologiska Lab | Method for fractionating plasma proteins using peg and ion-exchangers |
EP0085747B2 (de) * | 1982-02-08 | 1990-05-30 | Schweizerisches Serum- und Impfinstitut und Institut zur Erforschung der Infektionskrankheiten | Intravenös verabreichbares humanes Immunglobulin und Verfahren zu dessen Herstellung |
US4434093A (en) * | 1982-07-26 | 1984-02-28 | Ortho Diagnostic Systems Inc. | Methods for preparation of HBs Ag free gamma globulins |
DE3640513A1 (de) * | 1986-11-27 | 1988-06-09 | Biotest Pharma Gmbh | Verfahren zur herstellung eines virussicheren, lagerstabilen und intravenoes vertraeglichen immunglobulin-g-praeparates |
US5118796A (en) * | 1987-12-09 | 1992-06-02 | Centocor, Incorporated | Efficient large-scale purification of immunoglobulins and derivatives |
US5138034A (en) * | 1989-07-12 | 1992-08-11 | The Green Cross Corporation | Method of fractionating plasma proteins |
US5177194A (en) * | 1990-02-01 | 1993-01-05 | Baxter International, Inc. | Process for purifying immune serum globulins |
-
1993
- 1993-12-27 DK DK93810912T patent/DK0659767T4/da active
- 1993-12-27 ES ES93810912T patent/ES2129076T5/es not_active Expired - Lifetime
- 1993-12-27 EP EP93810912A patent/EP0659767B2/de not_active Expired - Lifetime
- 1993-12-27 AT AT93810912T patent/ATE175979T1/de active
- 1993-12-27 DE DE59309332T patent/DE59309332D1/de not_active Expired - Lifetime
-
1994
- 1994-12-21 US US08/360,334 patent/US5593675A/en not_active Expired - Lifetime
- 1994-12-22 CZ CZ19952492A patent/CZ286271B6/cs not_active IP Right Cessation
- 1994-12-22 AU AU14143/95A patent/AU682243B2/en not_active Ceased
- 1994-12-22 NZ NZ278057A patent/NZ278057A/en not_active IP Right Cessation
- 1994-12-22 KR KR1019950703644A patent/KR100368563B1/ko not_active IP Right Cessation
- 1994-12-22 WO PCT/EP1994/004267 patent/WO1995018155A1/en active IP Right Grant
- 1994-12-22 CA CA002138921A patent/CA2138921C/en not_active Expired - Fee Related
- 1994-12-22 SI SI9420008A patent/SI9420008B/sl unknown
- 1994-12-22 HU HU9502514A patent/HU216864B/hu not_active IP Right Cessation
- 1994-12-22 PL PL94310435A patent/PL180358B1/pl not_active IP Right Cessation
- 1994-12-23 NO NO19945032A patent/NO315331B1/no not_active IP Right Cessation
- 1994-12-27 JP JP6337017A patent/JP2926463B2/ja not_active Expired - Fee Related
- 1994-12-27 FI FI946103A patent/FI112168B/fi not_active IP Right Cessation
-
1995
- 1995-01-10 TW TW084100147A patent/TW311884B/zh not_active IP Right Cessation
-
1999
- 1999-03-30 GR GR990400907T patent/GR3029817T3/el unknown
Also Published As
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI112168B (fi) | Menetelmä anti-D-immunoglobuliini G-konsentraatin valmistamiseksi | |
AU731950B2 (en) | Concentrated antibody preparation | |
US5886154A (en) | Chromatographic method for high yield purification and viral inactivation of antibodies | |
KR100501263B1 (ko) | 정맥 주사용 면역글로불린의 제조 방법 및 그 외의 면역글로불린 제품 | |
US6955917B2 (en) | Chromatographic method for high yield purification and viral inactivation of antibodies | |
Hässig | Intravenous immunoglobulins: pharmacological aspects and therapeutic use | |
JPH0365327B2 (fi) | ||
EP0973549A2 (en) | Intravenous immune globulin formulation containing a non-ionic surface active agent with improved pharmacokinetic properties | |
Yap | Humoral Functions of Immunoglobulin: Relationship to Purification Technology of Intravenous Immunoglobulin | |
MXPA98009645A (en) | Concentrated preparation of anticuer | |
MXPA00012230A (en) | Process for producing immunoglobulins for intravenous administration and other immunoglobulin products |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: ZLB BEHRING AG Free format text: ZLB BEHRING AG |
|
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: CSL BEHRING AG Free format text: CSL BEHRING AG |
|
MM | Patent lapsed |