FI111766B - Sähkömagneettinen kytkentä sähköistä suojakytkentälaitetta varten - Google Patents

Sähkömagneettinen kytkentä sähköistä suojakytkentälaitetta varten Download PDF

Info

Publication number
FI111766B
FI111766B FI954797A FI954797A FI111766B FI 111766 B FI111766 B FI 111766B FI 954797 A FI954797 A FI 954797A FI 954797 A FI954797 A FI 954797A FI 111766 B FI111766 B FI 111766B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
anchor
electromagnet
shaft
contact holder
contact
Prior art date
Application number
FI954797A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI954797A0 (fi
FI954797A (fi
Inventor
Michael Bunselmeyer
Martin Cordsen
Johannes Becker
Original Assignee
Felten & Guilleaume Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Felten & Guilleaume Ag filed Critical Felten & Guilleaume Ag
Publication of FI954797A0 publication Critical patent/FI954797A0/fi
Publication of FI954797A publication Critical patent/FI954797A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI111766B publication Critical patent/FI111766B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H73/00Protective overload circuit-breaking switches in which excess current opens the contacts by automatic release of mechanical energy stored by previous operation of a hand reset mechanism
    • H01H73/36Protective overload circuit-breaking switches in which excess current opens the contacts by automatic release of mechanical energy stored by previous operation of a hand reset mechanism having electromagnetic release and no other automatic release
    • H01H73/42Protective overload circuit-breaking switches in which excess current opens the contacts by automatic release of mechanical energy stored by previous operation of a hand reset mechanism having electromagnetic release and no other automatic release reset by rotatable knob or wheel
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H71/00Details of the protective switches or relays covered by groups H01H73/00 - H01H83/00
    • H01H71/10Operating or release mechanisms
    • H01H71/50Manual reset mechanisms which may be also used for manual release
    • H01H71/56Manual reset mechanisms which may be also used for manual release actuated by rotatable knob or wheel

Landscapes

  • Electromagnetism (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Breakers (AREA)
  • Driving Mechanisms And Operating Circuits Of Arc-Extinguishing High-Tension Switches (AREA)
  • Electromagnets (AREA)
  • Switch Cases, Indication, And Locking (AREA)
  • Emergency Protection Circuit Devices (AREA)
  • Resistance Welding (AREA)
  • Flanged Joints, Insulating Joints, And Other Joints (AREA)
  • Keying Circuit Devices (AREA)
  • Gas-Insulated Switchgears (AREA)
  • Mechanisms For Operating Contacts (AREA)
  • Push-Button Switches (AREA)
  • Switches With Compound Operations (AREA)

Description

111766 Sähkömagneettinen kytkentä sähköistä suojakytkentälaitetta varten - Elmagnetisk koppling för skyddskopplingsanordning 5 Esillä olevan keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen sähkömagneettinen kytkentämekanismi, erityisesti liikkuvaa sähköistä suojakytkentälaitetta varten, varustettuna kosketusvälin käsitoimisella, sähkömagneettisella ja vapaalla irtikytkennällä.
10 Sähkömagneettinen kytkentämekanismi liikkuvaa sähköistä kytkentälaitetta varten erotusvirta- ja alijännitelaukaisulla varustettuna on selostettu julkaisussa DE 39 37 546 Ai. Tämä mekanismi sisältää laukaisukelan magneetti-ikeen kierukkaan 15 asetetun pitkässä raossa siirtyvästä ja kääntyvästi pidetyn ja kytkinjousen avulla toimivan kosketuspitimen liikkuvia koskettimia varten sekä magneetti-ikeeseen asetetun ja veto-jousen avulla toimivan saranoidun ankkurin, joita voidaan käyttää samanaikaisesti toiminnan yhteydessä ja jotka voidaan 20 lukita toistensa sekä kiinteiden koskettamien suhteen kyseisen jousen vaikutusta vastaan. Laukaisukela on liitetty painettuun piirilevyyn asetettuun elektroniikkaan summavirta-muuttimella erotusvirta- ja alijännitevalvontaa varten varus-: “ tettuna. Saranoitu ankkuri nojaa lukitussa tilassa magneetti- v * 25 iestä vasten ja kosketinpidin on lukitussa tilassa pidätetty- nä siten, että se koskettimineen käyttökäsittelykevennyksen yhteydessä kytkinjousen puristuspaineen alaisena tulee kään-[ netyksi lukituskohdan ympäri kiinteillä koskettimilla varus tettuun kosketinsulkuun asti, jolloin kytkinjousi samalla 30 vaikuttaa kosketuspaineeseen. Tässä tilassa suojakytkentälai-te on kytkettynä päälle. Vian esiintyessä katkaistaan esiintyvän erotusvirran tai alijännitteen välityksellä tunnetulla tavalla suojakytkentälaitteen sähköisen kytkinjärjestelyn avulla laukaisukelan jännitteensyöttö, jolloin ankkuriin 35 vaikuttava magneettikenttä sammuu ja se tulee reväistyksi pois palautusjousen vaikutuksen välityksellä magneetti-ikees-tä ja lukituksesta. Siten ja kytkinjousen puristuspaineen 2 111766 johdosta kosketinpidin kääntyy pitkän raon sisällä lähtöasen-toonsa ja suojakytkentälaite kytketään irti.
Lisäkytkentämekanismi suojakytkentälaitetta varten tunnetaan 5 julkaisun DE 41 22 268 AI perusteella. Tämä laite sisältää keskeisenä elementtinä toimivan pitkään rakoon vetojousen voimaa vastaan kiertyvästä ja siirrettävästi asetetun moni-vartisen kytkinvivun siihen kiertyvästä kiinnitetyllä moni-vartisella lukitusvivulla varustettuna. Tämä vipu on liitetty 10 yhteen varteensa polvinivelen muodostamisen avulla käsittely-järjestelyyn asetetun tukivivun välityksellä, toiseen varteensa laukaisuelimen avulla, ja se voidaan siirtää kolmannen lisävarren välityksellä tukikosketukseen koteloulokkeen kanssa. Kytkinvipu on asetettu painejousen avulla toimivaan kään-15 tökosketukseen varren kanssa. Kytkentämekanismin ja siten myös kääntökoskettimen päällekytkentäasennossa, joka voidaan muodostaa käsittelyjärjestelyn ohjauksen avulla, kytkinvipu ja lukitusvipu ovat lukittuina tukivivun vapaaseen päähän polvinivelen tavoin ja vetojousen avulla kuormitettuina, 20 jolloin kytkinvivun kiertopiste on tästä lähtien kiinnitettynä laukaisuelinlaitteistoon, kytkinvivun avulla kevennetyn kääntökoskettimen nojatessa kiinteään kosketinkappaletta vasten. Oikosulun tai ylikuormituksen aiheuttaman vikatilan-: ‘ teen yhteydessä saadaan laukaisuelimen välityksellä aikaan : 25 kytkinvivun kiertoliike vastapäiväisessä suunnassa, jolloin myös lukitus tukivipuun avautuu ja lisäkiertoliikkeen seu- ··· rauksena jousitoiminen kääntökosketinjärjestely tulee avatuk- * * » · i : : si.
30 Julkaisussa FR-A-2 268 346 selostetaan sähköinen kytkentävä-, . line sähköistä suojakytkentälaitetta varten, joka käsittää kytkin jousen avulla toimivan kosketinpitimen kytkinkosketti-mia varten, sähkömagneettiin asetetun ankkurin, joka on muo-’ : dostettu akselin ympäri käännettävänä vipuna, kytkinakselin 35 (käsittelyjärjestelyn) ja kiinteät koskettimet, jolloin kyt-kentämekanismi on asetettu pidätysosaan ja varustettu lau-;>( kaisuvivulla (kiinnitysosalla).
3 111766 Tämä tunnettu kytkentämekanismi on rakenteeltaan sangen kallis ja vaatii myös suhteellisen suuria asennuskustannuksia.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sähkö-5 magneettinen kytkentämekanismi sähköistä suojakytkentälaitet-ta varten kosketusvälin sähkömagneettisella ja vapaalla laukaisulla varustettuna, jolloin tämä mekanismi voidaan muodostaa tiiviinä rakenneosana, sen sopiessa mitoiltaan pienempiä suojakytkentälaitetta varten ja sen asennuskustannusten ol-10 lessa sangen vähäiset.
Tämä tarkoitus saavutetaan patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa selostetun kytkentämekanismin avulla tämän patenttivaatimuksen tunnusmerkillisten ominaisuuksien mukaisesti.
15
Keksinnön mukaisen ratkaisun etuna on se, että pidätysosaan pyörivänä vartena muodostetun käyttökäsittelyjärjestelyn akselin ympärille asetettu kytkentämekanismi on rakenteeltaan tiivis ja luotettava ja että se voidaan esiasentaa paikoil- 20 leen yhtenä rakenneosana. Lisäksi erityisesti pyörivässä varressa tai sen akselilla olevan kiinnitysosan kiertyvä asetus ja sen välitön yhteisvaikutus kosketinpitimen kanssa auttaa liikkuvan kosketuksen aikaansaamisessa käyttöelement- ; '· tiä varten ja ankkurin kanssa siihen asetetun toisen käyttö- : 25 elementin välityksellä, jolloin ensimmäinen käyttöelementti toimii jousen avulla kiinteiden koskettamien suuntaa vastaan, ·:· ankkurin ollessa toiminnallisessa yhteydessä sähkömagneetin : kanssa. Nämä toiminnalliset elementit voidaan tällöin asettaa • · * pidätinosan etu- tai yläsivulle ja kiinteät koskettimet ja 30 kosketinpidin liikkuvine koskettimineen pidätinosan taka- ja , , alasivulle. Kiinnitysosa on muodostettu sellaiseksi, että •;; * sitä voidaan kiertää pyörivää vartta kiertämällä ja siten oh- ·’ ’ jausakselin kulma-asennon muuttuessa ankkurikäyttöelementin : ympäri kosketinpitimen käyttöelementin liikkeen alaisena ·:*· 35 alueella, joka määräytyy kosketinpitimen kytkentäasentojen "päälle" ja "pois päältä" ja tämän käyttöelimen tällä tavoin määritettyjen asentojen mukaisesti. "Päälle"-kytkentäasennos- 4 111766 sa kinnitysosa on suljettujen koskettamien yhteydessä kytkin-jousen aiheuttaman puristuspaineen alaisena ja tämän kytken-täasennnon määrittämän kulma-asennon yhteydessä kiinnitettynä käyttöelementin ohjausakseliin ja kierrettävissä tästä asen-5 nosta ulospäin sähkömagneetista ankkurin ollessa irrotettuna kytkinjousen puristuspaineen alaisena ohjausakselin ympäri. Tämä mahdollistaa edullisella tavalla erotusvirta-ja alijän-niteirtikytkennän. Kytkentämekanismi sopii erityisesti liikkuvia suojakytkentälaitteita varten, koska vaatimus pienten 10 mittojen suhteen tulee näiden laitteiden yhteydessä huomattavan hyvin täytetyksi.
Patenttivaatimuksen 2 mukaiset tunnusmerkilliset ominaisuudet, erityisesti kosketinpitimen muodostaminen pyörivän var-15 ren akselia pitkin tangentiaalisesti siirrettävänä elementtinä ja ankkurin yleensä suorakulmainen asetus kosketinpitimen ja sen käyttöelementin liikeradalle, edellyttää kytkentäme-kanismin osien tiivistä ja keskitettyä asetusta, erityisesti voimia siirtävien kiinnitysosien ollessa kysymyksessä. Tämä 20 saadaan aikaan erityisen järjestelyn avulla, joka siirtää kytkinjousen kosketinpitimen käyttöelementtiin aiheuttaman voiman sen pyörivän varren akselilla olevasta asennosta riippuen eri suunnissa ja voimakkuuksissa ankkuriin siten, että : ** "päälle"-kytkentäasennossa sähkömagneetin ankkuriin vaikutta- * 25 van voiman suhteen vastakkainen voima vaikuttaa siihen ja '.· voittaa sen sähkömagneetisen voiman vähentyessä, jolloin ta- ··’ pahtuu irtikytkentä, so. kytkimen avautuminen.
• « · Tässä kohdassa on otettavaa huomioon, että liukukoskettimen
| I I
30 sijasta sen kanssa yhdessä toimivien elementtien sovittamisen . , yhteydessä voidaan käyttää myös kiertoelementtinä muodostet- ;;. * tua kosketinpidintä.
Patenttivaatimuksen 4 mukainen toimenpide helpottaa yksinker-· 35 täisellä tavalla suhteellista liikettä käyttöelementtien ja kiinnitysosan avulla sekä määrättyä voimansiirtoa.
5 111766
Patenttivaatimuksen 7 mukainen ankkurin muotoilu lisää patenttivaatimuksen 8 mukaisen toimenpiteen tavoin kytkinme-kanismin herkkyyttä esiintyvien vuotovirtojen ja alijännitteiden suhteen.
5
Keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin seuraavassa sen erään sovellusesimerkin avulla oheisiin piitustuksiin viitaten, joissa: 10 Kuvio 1 esittää päälliskuvantoa keksinnön mukaisesta koteloon asennetusta kytkentämekanismista;
Kuvio 2 esittää sivukuvantoa tästä kytkentämekanismista oikealta puolelta katsottuna;
Kuvio 3 esittää päälliskuvantoa kosketinjärjestelystä pidä-15 tinosan alapuolella;
Kuvio 4 esittää keksinnön mukaista kytkentämekanismia "pois-kytkentäasennossa”;
Kuvio 5 esittää kytkentämekanismia "päällekytkentäasennossa”; ja 20 Kuvio 6 esittää kytkentämekanismia "vapaassa" irtikytkentä-asennossa.
Kuvion 1 mukaisessa päälliskuvannossa esitetty sähkömekaaninen kytkentämekanismi käsittää pidätinosan 1, johon pyörivän : 25 varren 2a kahvalla 3 varustettu akseli on keskeisesti kiinni tetty. Tähän kahvaan 3 on liitetty lähes U-muotoisen ympäril-·· lä olevan kaksihaaraisen kiinnitysosan 4 akselin 2 yksi haa- : ra. Kiinni tysosan 4 toisen haaran päähän on muodostettu pit- kän raon muodossa oleva aukko 5 ja sen ja tämän haaran olak-30 keen väliin kolmisivuinen aukko 6, jonka toisiaan vastassa . . olevat kyljet muodostavat väliinsä lähes suoran kulman. Auk- koon 5 on asetettuy lieriömäinen käyttöelementti 10 tämän •t ’ aukon suhteen liikkuvalla tavalla. Tämä käyttöelementti 10 : : on asetettu kaksivartisena vipuna muodostetun ankkurin 9 : 35 yhteen varteen, ankkurin 9 ollessa kiinnitettynä kääntyvästi pidätysosaan 1 kääntöakselistaan lieriömäisen olakkeen 11 välityksellä. Sen toisen varren päätealue sijaitsee myös 6 111766 pidätysosaan 1 asetetun sähkömagneetin 12 vaikutusalueella, jolloin muovista tehty ankkuri 9 on varustettu tällä alueella vapausasteet sisältävillä teräslevyillä 12a, joissa on tuki-pinta 12b sähkömagneettia 12 varten. Ankkuri 9 on muotoiltu 5 siten, että sen kääntöakseli B sijaitsee teräslevyjen 12a ja käyttöelementin 10 kautta kulkevan suoran ulkopuolella ja on asetettu akselia 2 päin olevalle ankkurisivulle käyttöelementin 10 ja akselin 2 väliin etäisyyden, joka vastaa viidettä osaa käyttöelementin 10 ja teräslevyjen 12a välisestä etäi-10 syydestä, päähän tästä suorasta. Kiinnitysosan 4 kolmisivuisessa aukossa 6 voidaan pidätysosan 1 alasivulle asetetun liukukoskettimen 14 käyttöelementtiä 13 siirtää liukukosket-timen 14 tavoin tangentiaalisesti akselin 2 suhteen etäisyyden päässä siitä pidätysosassa 1 olevan aukon 15 välityksel-15 lä, jolloin tämän käyttöelementin 13 liikerata kulkee olennaisesti kääntöakselin B ja akselin 2 välisen yhdyslinjan suuntaisesti ja kohtisuorasti ankkurilaitteeseen nähden.
Tämän järjestelyn yhteydessä käyttöelementti 10 sijaitsee sekä käyttöelementin 10 liikeradan ja kääntöakselin B väli-20 sellä alueella että myös sen ja sähkömagneetin 12 välisellä alueella.
Pidätysosan 1 alapuolelle on pidätetty irrotettavalla tavalla pidätyselementtien 16 ja 17 väliin puristusjousien 18 avulla * * -1· '· 25 kiinnitetyt kiinteät koskettimet 19 (kuvio 2). Etäisyyden päähän kiinteistä koskettamista 19 on vastaavien vastaanot-·>· toelementtien 20 ja 20a väliseen liukuko s kettimeen 14 kiinni- : tetty liikkuvat kytkentäkoskettimet 21. Liukukosketin 14 • I · · sisältää U-profiilin, jonka aukko on pidätysosaa 1 päin, * » » 30 liukukoskettimen 14 ollessa pidätettynä pidätysosaan 1 siir-. , tyvällä tavalla lukitusnokilla varustettujen lukituselement- tien 22 muodostaman kahden parin välityksellä. Liukukosketti- * i * men 14 liikealue on ennalta määrätty liikkuvien kytkentäkos-, : kettimien 21 "päälle"- ja "pois"-kytkentäasentojen avulla, 35 siis asennon välityksellä, jossa kytkentäkoskettimet 21 ovat kosketuksessa kiinteiden koskettamien 19 kanssa, ja käyttäen asentoa, jossa kytkentäkoskettimet 21 ovat ennalta määrättä- 7 111766 vän etäisyyden päässä kiinteistä koskettamista 19, kun sähköistä kosketusta ei enää esiinny. Liukukosketin 14 sisältää sivuttain asetetun pysäytysosan 23 puristusjousta (kytkin-jousta) 24 varten, joka toisaalta on tukikosketuksessa pidä-5 tysosaan 1 muodostetun elementin 25 kanssa ja kuormittaa sen liukukoskettimien 21 suljentasuuntaa vastaan. Pysäytysosaan 22 on myös asetettu käyttöelementti 13 suunnilleen liukukos-kettimen 14 keskelle, sen ulottuessa siitä tartuntakosketuk-seen kiinnitysosan 4 kolmisivuisen aukon 6 kanssa. Liukukos-10 kettimen 14 käyttöelementtiä 13 vastassa olevalle sivulle on liitetty koskettimet 19 ja 21 joustavien sähköjohtojen 26 välityksellä, jotka kulkevat suojakytkentälaitteen sähköisiin liitäntöihin (pistokkeet, holkit). Sähkömagneetin 12 laukai-sukela 27 ja summavirtamuutin 30 on liitetty levyaihioon 15 asetettuun sähköiseen kytkentälaitteeseen 29. Tämä sähköinen kytkentälaite ja siten myös sähkömagneetin 12 laukaisukela 27 yhdistetään liikkuvaan koskettimeen 21 asetetun apukosketti-men 28 välityksellä, joka voidaan asettaa kosketukseen vasta-koskettimen 28a kanssa, tarvittavaan syöttöjännitteeseen, 20 jolloin näiden koskettamien sulkuasento saavutetaan ennen liukukoskettimen (14) "päällekytkentäasentoa". Elektroninen kytkentälaite 29 kykenee nyt käsittelemään vuotovirtoja ja alijännitteitä tunnetulla tavalla ja muuttamaan sähkömagnee-: * tissa 12 esiintyvää magneettikenttää.
: 25
Kytkentämekanismi saatetaan kytkentäasentoon "poiskytkentä”, <· jolloin pyörivää vartta kierretään myötäpäivään tätä kytken- • tätilaa vastaavaan olakkeeseen asti. Tällöin myös kiinnitys- osan 4 kiertoakselia A kierretään vastapäivään akselin 2 30 ympäri, jolloin aukon 5 siihen liittyvän asennon muutoksen seurauksena, joka saa aikaan käyttöelementin 10 liikkeen, ' ; amkkuri 9 tulee siirretyksi nojaamaan sähkömagneettia 12 vas- f * * ten. Käyttöelementtiin 10 tässä kytkentäasennossa vaikuttava voima suunnataan siten, että se painaa ankkurin tästä asen-35 nosta kytkentäasentoon "päälle" asti. Kytkentämekanismi voidaan täsä asennosta siirtää kytkentäasentoon "päälle", jolloin pyörivää vartta 2a kierretään 90 astetta myötäpäivään.
8 111766 Tällöin kiinnitysosaa 4 kierretään kiinteän käyttöelementin 10 ympäri siten, että käyttöelementti 13 siirretään kytkin-jousen 24 voimaa vastaan kytkentäasentoon "päälle", jossa liukukoskettimeen 14 asetetetut liikkuvat kytkinkoskettimet 5 21 ovat yhteydessä kiinteisiin koskettimiin 19 ja kytkin on siten suljettuna. Ennen sulkuasennon ("päälle"-kytkentäasen-to) saavuttamista elektroninen kytkentälaite 29 liitetään liukukoskettimeen 14 asetetun apukoskettimen 28 välityksellä ja sähkömagneettiin muodostetaan magneettikenttä. Päällekyt-10 kentätoimenpiteen yhteydessä kytkinjousen 24 käyttöelement- tiin 10 vaikuttavan ja kiinnitysosan 4 välityksellä siirretyn voiman suuruus ja suunta muuttuu. Yksi voimakomponentti vaikuttaa tällöin sähkömagneetin pidätysvoimaa vastaan, joka vaikuttaa ankuurin 9 toiseen päähän, kykenemättä sitä kuiten-15 kaan voittamaan (myös annettujen geometristen suhteiden johdosta) . Järjestelmä on kiinnitetty itsejarruttavasti tähän asentoon. Jos sähkömagneetin 12 pidätysvoima vähentyy, tulee ankkuri painetuksi pois kytkinjousen 24 välityksellä koskettamien 19/21 avauksen yhteydessä käyttöelementin 13 yli ja 20 tämän jousen kuormittamien elementtien, kiinnitysosan 4 ja käyttöelementin 10, avulla sähkömagneetista 12, jolloin kiinnitysosaa 4 kierretään kiertoakselinsa A ympäri.
. 1 1 t 1 i i , » ( . » I 1 1 i » i t

Claims (9)

9 111766
1. Sähkömagneettinen kytkentämekanismi sähköisiä kytkentälaitteita varten käsittäen kytkinjousen (24) avulla kuormite-5 tun kosketinpitimen (14) kytkentäkoskettimia varten, sähkö-magneettiin (12) asetetun ankkurin (9), joka on muodostettu akselin (B) ympäri käännettävissä olevana vipuna, käyttökä-sittelyjärjestelyn (2a) ja kiinteät koskettimet (19), jolloin kytkentämekanismi on asetettu pidätysosaan (1) ja sisältää 10 kiinnitysosan (4), tunnettu siitä, että pyörivänä vartena muodostetun käyttökäsittelyjärjestelyn (2a) akseliin (2) on kiinnitetty lujasti kampi (3), että kiinnitysosa (4) on saranoitu kahvaan (3) etäisyyden päässä akselista (2) ja muodostettu akselia (2) etäisyyden päässä ympäröiväksi ja on akse-15 Iin (2) nivelakselista (A) poispäin kääntyneellä sivulla vastaavasti järjestettyjen aukkojen (5, 6) avulla tartunta-kosketuksessa kosketuspidintä (14) varten olevan käyttöele-mentin (13) ja ankkuria (9) olevan käyttöelementin (10) kanssa sillä tavalla, että kiinnitysosa (4) on asetettu kier-20 tyvästi kosketuspitimen (14) "päälle"- ja "pois"-kytkentä-. asennon ja siten sen käyttöelementin (13) avulla rajatulle i » ;·, liikealueelle sähkömagneettia (12) varten olevan ankkurin (9) .. käyttöelementin (10) ympärille, että kiinnitysosa (4) on "päälle"-kytkentäasennossa kytkinjousen (24) paineen alaisuu-)··; 25 dessa ja tässä kytkentäasennossa vallitsevassa nivelakselin : (A) kulma-asennossa kiinnitetty ankkuria (9) varten olevaan V * käyttöelementtiin (10) ja kiertyy tästä asennosta käsin irrotettaessa ankkuri (9) sähkömagneetista (12) ja kosketin-• pidintä (14) varten olevan käyttöelementin (13) liikkuessa : 30 "pois"-kytkentäasentoon nivelakselin (A) ympäri ja kierrettä vissä "pois"-kytkentäasennossa olevan kosketinpidintä (14) varten olevan käyttöelementin (13) ympäri nivelakselin (A) ;*' kääntyessä akselin (2) ympäri asettamalla ankkuri (9) sähkö- : magneettia (12) vasten. 35 10 111766
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentämekanismi, tunnettu siitä, että kosketinpidin (14) käsittää luistielimen, jonka käyttöelementtiä (13) voidaan siirtää etäisyyden päässä akselista (2) tangentiaalisesti sen suhteen, että ankkurin 5 (9) kääntöakseli (B) ja akselin (2) kiertoakseli on asetettu tämän kosketinpitimen (14) käyttöelementin (13) liikeradan suuntaisesti, että sähkömagneetti (12) on asetettu kääntö-akselin (B) mainitusta liikeradasta poispäin olevalle sivulle siten, että sähkömagneettia (12) vasten oleva ankkuri (9) on 10 asetettuna pääasiassa kohtisuorasti tämän liikeradan suhteen, ankkurin (9) käyttöelementin (10) ollessa asetettuna sekä liikeradan ja kääntöakselin (B) että myös kääntöakselin (B) ja sähkömagneetin (12) väliselle alueelle, että kiinnitysosa (4) ympäröi U-muotoisena akselin (2) kiertoakselilinjaa, 15 jolloin sen yhteen haaraan on muodostettu pitkän reiän muotoinen aukko (5) ankkurin (9) käyttöelementtiä (10) varten ja samanlainen mutta kolmisivuinen aukko (6) kosketinpitimen (14) käyttöelementtiä (13) varten, tämän aukon toisiaan vastassa olevien kylkien (7; 8) muodostaessa lähes suoran 20 kulman, ja akseliin (2) kiinteästi asetetun kämmen (3) ollessa kiinnitettynä toiseen haaraan, ja että kiertoakseli (A) on "pois"-kytkentäasennossa asetettuna kääntöakselin (B) sivulle, joka on poispäin ankkurin (9) käyttöelementistä (10).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kytkentämekanismi, tun- : · nettu siitä, että kiinteät koskettimet (19) ja kosketinpidin ' ’ (14) on asetettu pidätysosan (1) alasivulle, kosketinpitimen (14) käyttöelementin (13) kulkiessa kytkentäliikkeen mahdol- ‘ listavan aukon (15) kautta yläsivulle. ; 30
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen kytkentämekanis-mi, tunnettu siitä, että ankkurin (9) käyttöelementti (10) ja ·;·’ kosketinpitimen (14) käyttöelementti (13) on muodostettu lie- : riömäisinä olakkeina. 35
5. Minkä tahansa patenttivaatimuksen 1-4 mukainen kytkentämekanismi, tunnettu siitä, että kiinteät koskettimet (19) 11 111766 ovat pidätettyinä irrotettavalla tavalla puristusjousen (18) välityksellä pidätyselementtiä (16; 17) vasten.
6. Minkä tahansa patenttivaatimuksen 2-4 mukainen kytkentä-5 mekanismi, tunnettu siitä, että kosketuspidin (14) on varustettu kiinteistä koskettimista (19) etäisyyden päässä olevilla kytkentäkoskettimilla (21) ja pidätettynä pidätysosaan (1) siihen asetetun lukitusnokilla varustettujen lukituselement-tien (22) muodostaman kahden parin välityksellä ja painettuna 10 pidätysosaan (1) tuetun puristusjousen (kytkinjousi 24) avulla kytkentäkoskettimien (21) suljentasuuntaa vastaan, ja että sen käyttöelementti (13) on asetettu suunnilleen koskettimien (19; 21) sähköisistä liitännöistä (26) poispäin olevan sivun keskelle puristusjousen (24) kosketuspinnan alueelle. 15
7. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kytkentämekanismi, tunnettu siitä, että ankkuri (9) on varustettu käyttöelemen-tistä (10) poispäin olevalla sivullaan teräslevyillä (12a), jotka sisältävät tukipinnan (12b) sähkömagneettia (12) varten 20 ja että teräslevyn (12a) mielivaltaisen kohdan ja ankkurin ;''it (9) käyttöelementin (10) kautta kulkeva suora kulkee kääntö- = ’:\ akselin (B) vieressä sen ja sähkömagneetin (12) välisellä * · · ;·, alueella. !*" 25
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kytkentämekanismi, tunnet- I t | *;;· tu siitä, että kääntöakselin (B) etäisyys tukipinnasta (12b) * I t on moninkertainen sen etäisyyteen ankkurin (9) käyttöelemen-tistä (10) verrattuna. • * * 3 0
9. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen kytkentämekanis mi, tunnettu siitä, että kosketinpidin (14) sisältää apukos-kettimen (28) sähkömagneetin herättävän elektronisen kytken-nän (29) syöttämistä varten, jolloin apukoskettimen kytkentä-asento asetetaan vastakoskettimen (28a) avulla ennen koske-i,i(: 35 tinpitimen (14) "päälle"-kytkentäasennon saavuttamista. 12 111766
FI954797A 1993-04-10 1995-10-09 Sähkömagneettinen kytkentä sähköistä suojakytkentälaitetta varten FI111766B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4311958A DE4311958C2 (de) 1993-04-10 1993-04-10 Elektromagnetischer Schaltmechanismus für elektrische Schutzschaltgeräte
DE4311958 1993-04-10
EP9400125 1994-01-19
PCT/EP1994/000125 WO1994024689A1 (de) 1993-04-10 1994-01-19 Elektromagnetischer schaltmechanismus für elektrische schutzschaltgeräte

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI954797A0 FI954797A0 (fi) 1995-10-09
FI954797A FI954797A (fi) 1995-10-09
FI111766B true FI111766B (fi) 2003-09-15

Family

ID=6485318

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI954797A FI111766B (fi) 1993-04-10 1995-10-09 Sähkömagneettinen kytkentä sähköistä suojakytkentälaitetta varten

Country Status (10)

Country Link
EP (1) EP0693220B1 (fi)
CN (1) CN1036812C (fi)
AT (1) ATE145759T1 (fi)
AU (1) AU678206B2 (fi)
DE (2) DE4311958C2 (fi)
DK (1) DK0693220T3 (fi)
FI (1) FI111766B (fi)
NO (1) NO306839B1 (fi)
TR (1) TR28262A (fi)
WO (1) WO1994024689A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7449653B2 (en) * 2007-03-29 2008-11-11 Eaton Corporation Positive resetting close latch for closing electrical switching apparatus
CN104239172A (zh) * 2014-09-17 2014-12-24 上海优立检测技术有限公司 一种用于上下电测试的自动测试装置
WO2020208676A1 (ja) * 2019-04-08 2020-10-15 三菱電機株式会社 電磁操作装置
CN114284116B (zh) * 2022-03-04 2022-05-03 深圳市恒讯通电子有限公司 一种基于磁性保护的电开关

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR931630A (fr) * 1944-01-19 1948-02-27 Alsthom Cgee Perfectionnements apportés aux relais électromagnétiques à baisse ou manque de tension, notamment pour disjoncteurs
DE1909555C3 (de) * 1969-02-26 1975-02-13 Fa. Heinrich Kopp, Inh. Theodor Simoneit, 8756 Kahl Druckknopfbetätigter Schalter mit thermischer Uberstromauslösung
US4048599A (en) * 1974-04-19 1977-09-13 Elektra Tailfingen Ammann & Cie Electric switching device
DE2419038C3 (de) * 1974-04-19 1978-06-01 Elektra Tailfingen Ammann & Cie Fabrik Elektrischer Schaltapparate, 7470 Albstadt Elektrische Schaltvorrichtung
FR2517114A1 (fr) * 1981-11-26 1983-05-27 Alsthom Cgee Commutateur electrique a commande rotative rappele automatiquement en l'absence de tension
EP0174382B1 (de) * 1984-09-11 1988-08-24 Heinrich Kopp GmbH &amp; Co. KG Variable Schaltbox für Motor(schutz-)schalter und Unterspannungsauslösung zum Einbau in Elektrowerkzeuge od. dgl.
DE3937546A1 (de) * 1989-11-10 1991-05-16 Kopp Gmbh & Co Kg Heinrich Mobiles schutzschaltgeraet mit differenzstrom- und unterspannungsausloesung
DE4122268A1 (de) * 1991-07-05 1993-01-14 Kopp Gmbh & Co Kg Heinrich Schaltmechanismus fuer schutzschaltgeraete

Also Published As

Publication number Publication date
WO1994024689A1 (de) 1994-10-27
TR28262A (tr) 1996-05-23
CN1036812C (zh) 1997-12-24
DE4311958A1 (de) 1994-10-20
NO954024D0 (no) 1995-10-10
CN1120872A (zh) 1996-04-17
DE59401167D1 (de) 1997-01-09
DK0693220T3 (da) 1997-05-05
EP0693220B1 (de) 1996-11-27
DE4311958C2 (de) 1995-04-20
NO954024L (no) 1995-10-10
NO306839B1 (no) 1999-12-27
AU5884794A (en) 1994-11-08
FI954797A0 (fi) 1995-10-09
ATE145759T1 (de) 1996-12-15
AU678206B2 (en) 1997-05-22
EP0693220A1 (de) 1996-01-24
FI954797A (fi) 1995-10-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5933065A (en) Control and signalling device for protective switching apparatus
GB2084403A (en) Circuit breaker
ATE214516T1 (de) Schnelleinschaltvorrichtung für modulschutzschalter
US4990873A (en) Reverse switching means for motor operator
FI111766B (fi) Sähkömagneettinen kytkentä sähköistä suojakytkentälaitetta varten
US5880658A (en) Electromagnetic switch
FI70757B (fi) Kontaktorapparat omfattande ett automatiskt oeppningsdon och en lokal styrdel
ES2123340T3 (es) Conmutador auxiliar.
EP0807949A3 (en) Trip bar with adjustable latch load for electrical switching apparatus
US4401958A (en) Electromagnetic trigger switch
CA1280794C (en) Pushbutton with contact weld indicator by button retention
CA2048784C (en) Molded case circuit breaker operating cradle configuration
US7030723B2 (en) Electromagnetic switching device
CA2115872A1 (en) Axially operated switch for electrical circuits
ES2119920T3 (es) Aparato de conexion auxiliar para un aparato de conexion electrico equipado con un cerrojo de conexion.
JPH082914Y2 (ja) 漏電しや断器
KR100486749B1 (ko) 3상 분리형 개폐기의 수동트립장치
JPH0624115Y2 (ja) 電気スイッチ
KR20050024107A (ko) 과대전류 회로차단기
GB1531155A (en) Switching device
JPH02291633A (ja) 回路遮断器
MXPA06001040A (es) Mecanismo accionador de interruptor auxiliar de accion inversa y disyuntor de circuito que emplea el mismo

Legal Events

Date Code Title Description
HC Name/ company changed in application

Owner name: FELTEN & GUILLEAUME AG

MA Patent expired