FI109414B - Alusta rullarotaatio painokonetta varten ja menetelmä rullarotaatiopainokoneen asentamiseksi sellaiselle alustalle - Google Patents

Alusta rullarotaatio painokonetta varten ja menetelmä rullarotaatiopainokoneen asentamiseksi sellaiselle alustalle Download PDF

Info

Publication number
FI109414B
FI109414B FI942449A FI942449A FI109414B FI 109414 B FI109414 B FI 109414B FI 942449 A FI942449 A FI 942449A FI 942449 A FI942449 A FI 942449A FI 109414 B FI109414 B FI 109414B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
elements
base
brackets
horizontal longitudinal
printing
Prior art date
Application number
FI942449A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI942449A0 (fi
FI942449A (fi
Inventor
Hansulrich Siegenthaler
Herbert Janser
Original Assignee
Wifag Maschf
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Wifag Maschf filed Critical Wifag Maschf
Publication of FI942449A0 publication Critical patent/FI942449A0/fi
Publication of FI942449A publication Critical patent/FI942449A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI109414B publication Critical patent/FI109414B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41FPRINTING MACHINES OR PRESSES
    • B41F13/00Common details of rotary presses or machines
    • B41F13/0024Frames

Description

109414
Alusta rullarotaatio painokonetta varten ja menetelmä rullarotaatiopainoko-neen asentamiseksi sellaiselle alustalle - Underbyggnad för en rullrota-tions-tryckmaskin och förfarande för installation av en rullrotations-tryckmaskin pä underbyggnaden 5
Keksintö koskee patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaista alustaa rullaro-taatiopainokonetta varten sekä patenttivaatimusten 24 ja 26 mukaista menetelmää rullarotaatio painokoneen asentamiseksi sellaiselle alustalle.
10 Tekniikan tasossa tunnetaan erilaisia alustatyyppejä. Siten pienempien painolaitosten tai painokoneiden asentaminen voidaan tehdä välittömästi olemassa olevalle hallin lattialla. Sellaisten pienten laitosten tai painokoneiden värähtelyjen ja heilahdusten vaimentamiseksi voidaan käyttää värähtelyjä vaimentavia anturoita tai tukijalkoja painokonetta tai painokoneen komponentteja var-15 ten. Sellainen rakenne tunnetaan pohjakerros toteutuksena "Parterre-Ausfuhrung", (WIFAG Information nro 7, s.8).
Patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen alusta tunnetaan julkaisusta DE A 2924591.
·:*. 20 # · · ·:· Lisäksi sanomalehtipainojen alalla on jo pidemmän aikaa tunnettu kaksiker- roksisia asennustapoja rullarotaatio painokoneita varten. Vanhin muoto käsit- • · tää tällöin betonilaatan, jonka päällä on harmaavalurautaa oleva alusta, joka viime aikoina myös on toteutettu hitsattuna teräsrakenteena, jolloin alustassa ' 25 on pilareita ja kehikko, jolle varsinaiset rullarotaatio painokoneet asennetaan painoyksiköineen, rainan ohjauslaitteineen ja taittokoneineen. Tällaisella alustarakenteella rullanvaihtajat on jäljestetty painokoneen alle (WIFAG In-"* formation nro 7, s. 9, kuva 9.2).
30 Toisessa tunnetussa suoritusmuodossa betonialustalle asennetaan betonilaat-‘ : ta. Kaksikerroksisessa sanomalehtipainon tai syväpainon asennuksessa beto- 109414 2 nilaatassa on suorakaide betoniputkia, joissa on aukot sivuilla. Tämän tapaisen alustan yhteydessä rullanvaihtajat ovat alustasta riippumattomina alakerrassa, ja ne voidaan vapaasti liittää painoyksiköihin, sillä ne asennetaan usein ilman mekaanista käyttöyhteyttä varsinaiseen painokoneeseen. Varsinainen 5 betonilaatta muodostuu poikkileikkaukseltaan oleellisesti T muotoisesta laatasta, jossa on mainittuja suorakaide betoniputkia T muotoisen laatan vaaka-osuuksien kannattamiseksi. Painokoneen komponentit on asennettu yläpinnalle, mahdollisesti oleellisesti keskellä olevaan madallettuun osuuteen. Eristys tapahtuu mattojen, eristyslaattojen tai mahdollisesti jälkikäteen säädettä-10 vien jousielementtien avulla, jotka voidaan järjestää rakennuksen lattian ja siten betonilaatan alustan ja varsinaisen betonilaatan sokkelialueen väliin (WIFAG Information nro 7, s. 9, kuva 9.3).
Mainittujen alustatyyppien haittana on, että myöhemmän, esimerkiksi paino-15 koneen kapasiteettia lisäävän asennuksen yhteydessä on otettava huomioon olemassa olevan betonilaatan mitat ja muoto. Lisäksi jo betonilaattaa rakennettaessa oli otettava huomioon mahdolliset tulevat modernisoivat tai kapasiteettia lisäävät laajennusrakenteet, jotta tulevaisuudessa voitaisiin mahdollisimman pitkälle välttää rakennuksen rakenteiden muutostyöt. Lisäksi tässä 20 rakenteessa edelleenkin esiintyi ajallisesti hyvin kalliita keskeytystöitä.
• · · ;: · Tunnetaan toinen painokoneen alusta, jossa erilliset betonisilta elementit on :. ‘ · · erikseen sijoitettu ja peräkkäin asennettu kahdelle samansuuntaiselle pitkit- ...': * täisbetonikannattimelle. Pitkittäisbetonikannattimet on integroitu rakennuk- * * · : 25 sen rakenteeseen ja muodostavat rakennuksen kanssa staattisen yksikön.
Tällä alustarakenteella on kuitenkin mm. se haitta, että suuren jännevälin takia pitkittäiskannattimille irrallisina asennettujen siltaelementtien omapaino ” on korkea. Suurten, jopa 80 tonnia painavien siltaelementtien kuljetus ja asennus vaatii lisäksi erikoiset kuljetusvälineet sekä koulutettuja kuljetusalan 30 ammattilaisia. Tämä nostaa myös merkittävästi tämän tunnetun painokoneen • alustan kustannuksia. Lisäksi raskaat siltaelementit rajoittavat voimakkaasti 109414 3 muutosmahdollisuuksia, joka esim. painokoneen myöhemmän kapasiteetin laajennuksen tai vastaavan yhteydessä voi olla hyvin merkittävää, sillä on otettava huomioon lisättyjen painoyksiköiden ja taittolaitteiden tai muutettujen painoyksiköiden ja taittolaitteiden lisäpaino uutta koneyhdistelmää varten 5 (WIFAG Information nro 7, s. 9, kuva 9.4).
Kaikissa edellä tarkasteltujen, tunnettujen painokoneen alustatyyppien yhteydessä on lisäksi puutteena se, että myöhemmin painokonepolvea vaihdettaessa, tai rakennuksen myöhemmässä, toisentapaisessa käytössä on suori-10 tettava kalliita uusia perustustöitä.
Tekniikan tasossa patenttijulkaisuista DE 29 24 591 AI ja DE 32 34 511 C2 tunnetaan erityisesti painokoneiden osalta toimenpiteitä rakentamista ja säätämistä tai tukemista varten.
15
Lisäksi tunnetaan patenttijulkaisuista EP 0 022 100 Bl; EP 0 244 882 A2 DE 92 10 957.8 UI; ja EP 0 132 838 Bl alustoja tai alustarakenteita sekä ko-nealustarakenteita.
, *: *: 20 Esitetyt alustarakenteet eivät tuo hakijan edellä mainittuun tekniikan tasoon ·:· mitään uusia ominaisuuksia, vaan niihin liittyy päinvastoin muita puutteita.
•«· * · · · :.·· Esillä olevan keksinnön tehtävänä on pääasiallisesti poistaa tekniikan tasosta tunnettuihin alustatyyppeihin liittyvät puutteet. Erityisesti on aikaansaatava • · · ’·' : 25 se, että alusta on verrattomasti joustavammin ja mahdollisesti helpommin sovitettavissa uusiin painokoneisiin tai olemassa olevan painokoneen kapasi- * · · · * teetin laajentamiseen tai tekniseen parantamiseen.
I · ‘ Tämä tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkien mukaisesti.
30 I · » * * 109414 4 Tällöin keksinnön mukaisen alustan tai keksinnön mukaisen menetelmän mukaan on tärkeätä, että pöytälaattaelementit keksinnön mukaisten ohjauspin-tojen avulla voidaan ilman suurempia tai rakenteellisia toimenpiteitä asentaa ja mahdollisesti vaihtaa, mahdollisesti yhdessä niiden päälle asennettujen 5 painokonekomponenttien kanssa.
Tarvittaessa tukielementtien tai niille järjestettyjen vaakasuorien pitkittäis-kannattimien päällä voidaan keksinnön mukaan yksi tai useampi pöytälaatta-elementti, edullisella tavalla vaihtaa toivotulla tavalla, ja korvata toisen kokoi-10 sella pöytälaattaelementillä tai pöytälaattaelementeillä, joilla on toinen koko, toiset rakenteelliset tai staattiset toteutukset jne.
Epäitsenäisten patenttivaatimusten edullisiin suoritusmuotoihin kuuluu mm. se, että pystysuorat tukielementit, joiden päällä vaakasuorat pitkittäiskannat-15 timen lepäävät, muodostuvat pylväistä, jolloin tukielementit myös voivat muodostua osuuksittain pylväistä ja osuuksittain yhtenäisistä muurausalueis-ta.
Mainitut pystysuorat tukielementit voidaan luonnollisesti myös toteuttaa sul- ·:·. 20 jettuna seinänä, joka voi olla edullista erityisesti erittäin raskaiden paino- ··· konerakenteiden yhteydessä. Jos sen sijaan toivotaan parempaa luokse- ·:· pääsyä, niin pilarein varustettu suoritusmuoto on edullisempi.
*«· · • · ..! ·' Pystysuorat tukielementit voivat olla betonia ja/tai teräsrakennetta, jolloin v : 25 erityisesti teräsbetonirakenteella tai teräsarmeeratulla betonirakenteella on etuna erityisen suuri lujuus, ja ne kestävät hyvin värähtelyjä, lämpötilan mu- > I I · · utoksiajne.
' ' Perustus, joka samalla voi muodostaa rakennuksen lattian, voi edullisella ta- 30 valla ainakin alueittain olla pelkästään betonia, koska pelkkä betoni myös :.‘ i kiinteässä muodossa on helpommin käsiteltävää kuin esimerkiksi teräsbetoni.
109414 5
Jos myöhemmin on tehtävä muutostöitä keksinnön mukaisesta toteutuksesta huolimatta, niin muutostyöt ja mahdollisesti purkutyöt ovat paljon helpompia, kun betoniin ei ole valettu mitään teräsarmeerauksia.
5 Vaakasuorien pitkittäiskannattimien tulisi olla armeerattua betonia tai ne tulisi valmistaa teräsrakenteesta. Pitkittäiskannattimien kautta välitettävien kuormitusten mukaan voi jompikumpi edullinen suoritusmuoto osoittautua erityisen suositeltavaksi. Tällöin teräsrakenne yleensä muodostuu kevyemmäksi kuin armeerattua betonia oleva pitkittäiskannatinrakenne. Lisäksi armeerat-10 tua betonia oleva rakenne usein on herkempi tärähdyksille ja heikkenee helposti halkeamien takia, vaikka ne olisivat pieniäkin. Samalla kuormitettavuu-della teräsrakenteella on pienempi paino kuin armeerattua betonia olevalla pitkittäiskannatinrakenteella, kun taas armeerattua betonia oleva pitkittäiskannatinrakenne yleensä lienee kustannuksiltaan edullisempi.
15
Teräsrakenteella on edullisesti neliön muotoinen tai suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus, erityisesti laatikon muoto, kaksois-T-kannattimet ovat tässä usein etusijalla.
·:·. 20 Pystysuuntaiset ohjauspinnat on edullisesti toteutettu teräskulmaprofiileina, joilla ainakin toinen haara voidaan upottaa ainakin osittain pöytälaattaele-··· mentin alapintaan.
» I · ♦ • ♦ » · · » * · • · ,,; j * Pystysuuntaiset ohjauspinnat on edullisesti sijoitettu pitkittäiskannattimien • · · : 25 ulkoseinien tai osuuksien kohdalle. Kuitenkin kuormitettavuudelle jne. asetet tavien vaatimusten mukaan kyseeseen tulee myös sijoittaminen pitkittäis-kannattamien sisäseinien kohdalle taikka yhdistelmäsijoitus sekä pitkittäiskan- * · nattimien sisä- että ulkoseinien kohdalle.
30 Pöytälaattaelementit ovat edullisesti vaakasuunnassa, koneen pituussuun- • · :.'*i nassa eli keksinnön mukaisen alustan pituussuunnassa siirrettävästi kiinnitet- • · · • · • · # * * 109414 6 ty vaakasuoriin pitkittäiskannattimiin. Tällä tavalla voidaan olemassa olevaan painokoneeseen lisätä uusi pöytälaattaelementti painokoneen lisäosuudella, jos esim. painokoneessa korvataan moderni toimintayksikkö tai jos siihen on lisättävä painokoneen lisäosia lisätoimintojen toteuttamiseksi, jolloin olemas-5 sa olevia painokoneen komponentteja ja pöytälaattaelementtejä, joille ne lepäävät, tarvitsee vain siirtää, eikä kokonaan purkaa ja uudelleen asentaa toiseen paikkaan.
Pituussuuntaisten pitkittäiskannattimien väliin ja/tai pöytälaattaelementtien 10 alapinnalle voidaan edullisesti järjestää värähtelyjä vaimentavat ja/tai keskittävät elementit. Tämän avulla painokoneen komponentit voidaan pääasiassa kytkeä irti rakennuksen muusta osasta, johon painokone on pystytetty. Saattaa osoittautua edulliseksi, että eri pöytälaattaelementtien väliin järjestetään värähtelyjä vaimentavia elementtejä, jolloin voidaan estää vierekkäisiä pöytä-15 laattaelementtejä muodostamasta yhtenäistä värähtelykappaletta. Tällä tavalla voidaan lisäksi selvästi rajoittaa melun muodostumista. Rakennuksen kuormitus pienenee myös voimakkaasti näiden yksittäisten toimenpiteiden tai niiden yhdistelmien avulla.
20 Pöytälaattaelementtien yläpuolelle voidaan muodostaa paino- ja/tai taittoyk-siköiden sokkelina toimivat ulokkeet. Ne voidaan tehdä pöytälaattaelementis- • *«* tä toiseen erilaisiksi ja sovittaa kulloisenkin yksikön vaatimuksiin. Lisäksi * * · · myös tässä kulloisenkin sokkelin tai ulokkeen yläpinnalla voidaan käyttää vä-rähtelyjen vaimennusvälineitä. Samaten voitaisiin ajatella, että pöytälaatta- • t * : 25 elementteihin järjestettäisiin syvennyksiä, joihin voidaan asettaa painokonei den komponenttien tukirakenteita. Vaatimusten mukaan voidaan yhdessä ‘ * käyttää kumpaakin viimeksi mainittua pöytälaattaelementtien tyyppiä, esi- • · "·* merkiksi toisiinsa liitettävien painokonekomponenttien keskinäisen korkeuden ’: : sovittamista varten.
30 » » • · * * »· •»· » » 109414 7
Keksinnön mukaisen alustan tukevuuden lisäämiseksi voidaan pystysuorien tukielementtien yläpäiden ja/tai vaakasuorien pitkittäiskannattimien väliin järjestää poikittaiskannattimia. Ne voivat vastaanottaa leikkaus- tai puristusvoimia, joita esiintyy erityisesti silloin, kun teräs kulmaprofiileina toteutettu-5 jen pystysuorien ohjauspintojen pystyhaarat puristuvat sivuttain vaakasuoriin pitkittä iskä n na tti m i i n. Poikittaiskannattimet voidaan valmistaa teräksestä ja/tai betonista, armeeratusta betonista tai myös valurakenteena.
Pöytälaattaelementteihin muodostetaan edullisesti raot painettavien rainojen, 10 esimerkiksi sanomalehtipaperin läpivientiä varten. Vastaavat aukot voidaan myös tehdä kahden pöytä laattaelementin yhtymäkohtaan, niin että ne yhdessä muodostavat vastaavan raon.
Eri pöytälaattaelementtien välille ei toivotulla tavalla muodostuvat raot voi-15 daan sulkea esimerkiksi laihalla betonilla ja/tai välilevyillä, mahdollisesti myös eristävillä ja/tai vaimentavilla aineilla.
Erillisten pöytälaattaelementtien asennuksen helpottamiseksi voidaan edullisesti käyttää pöytälaattaelementtien yläpinnalla olevia nostokorvia. Ne voivat :*. 20 olla esim. teräskaistoja, joissa vastakkaisissa päissä on ankkurointiosuudet.
t · · Tässä kyseeseen tulevat myös kaikki muut tunnettua tyyppiä olevat korvat.
♦ *«· ··· Erityisen edullinen voisi kuitenkin olla sellainen korvatyyppi, joka on integroi- * »»» : \ tu pöytälaattaelementin betoni- tai teräsbetoniaineeseen, jolloin korvaan päästään käsiksi esimerkiksi pöytälaattaelementin yläpinnalta. Tällä tavalla v : 25 vältetään se, että huolto tai käyttöhenkilökunta kompastuisi korvaan tai pu toaisi useimmiten suhteellisen korkealla olevalta keksinnön mukaiselta alus-taita.
tl* I ♦ * • I » * * ’ [ Lisäksi sokkelien ja pystysuorien tukielementtien väliin voidaan sovittaa vä- 4 1»«· 30 rähtelyjä vaimentavia elementtejä ja/tai oikaisuelementtejä. Jotta kuormituk- I · t · ltk I « » > * I · 109414 8 set voitaisiin johtaa edullisella tavalla sokkelin muodostaviin pöytälaattaele-menttien ulokkeisiin, on järkevää että sokkeli katetaan teräslevyillä.
Keksinnön mukaista menetelmää rullarotaatio painokoneen asentamiseksi 5 keksinnön mukaiselle alustalle voidaan edullisella tavalla kehittää siten, että pöytälaattaelementtejä sekä niille ennalta asennettuja paino- ja/tai taittoyk-siköitä työnnetään vaakasuorilla pitkittäiskannattimilla vaakasuunnassa koneen pituussuuntaisesti oikeaan käyttöasemaan. Sellaisen toteutusmahdollisuuden edut on osoitettu jo edellä.
10
Keksinnön mukainen menetelmä voidaan myös toteuttaa siten, että keksinnön mukaisesti paino ja/tai taittoyksiköt sijoitetaan tai asennetaan alustan pöytälaattaelementeille, ts. Pöytälaattaelementit ovat jo osana alustaa, kun paino ja/tai taittoyksiköt sijoitetaan ja asennetaan. Lisäksi pöytälaattaele-15 mentit ja niille asetettuja paino ja/tai taittoyksiköt voidaan saattaa oikeaan käyttöasemaan vaakasuorassa koneen pituussuuntaan vaakasuorien pitkit-täiskannattimien päällä. Tätä varten vaakasuoriin pitkittäiskannattimiin mahdollisesti voidaan järjestää kuulalaakerin tapaiset järjestelyt, jotka nostetaan tai lasketaan hydraulisesti. Toisaalta pöytälaattaelementit voidaan myös T: 20 asentaa pysyvästi kulloisellekin laakerityypille, erityisesti kuulalaakereille, * hydrauliikkalaakereille tai vastaaville ja kiinnittää alustaan esto-, lukitus- tai salpalaitteilla.
*;;! Keksinnön mukaisen menetelmän edullinen toteutus voidaan myös aikaan- ' 25 saada siten, että pöytälaattaelementit sekä niiden päälle asennettu yksi tai . useampi paino- ja/tai taittoyksikkö oikaistaan referenssitason suhteen mitta- .···, laitteella, kuten teodoliitilla, laserteodoliitilla tai vastaavilla. Täten eri pöytä laattaelementit ja siten eri painokonekomponentit tai taittoyksiköt voidaan • · . oikaista erityisen suurella tarkkuudella, niin että pienennetään yksipuolisista 30 kuormituksista johtuvia kulumisilmiöitä ja pienennetään todennäköisyyttä, 109414 9 että käsiteltävä rainamainen materiaali, esimerkiksi paperi repeäisi tai vaurioituisi.
Joustavan asennuksen ja suuren lujuuden ja tukevuuden yhdistelmä ja sa-5 maila vähäinen värähtelyjen yms. välittyminen voidaan saavuttaa itsenäisten f ja epäitsenäisten patenttivaatimusten tunnusmerkkien sekä selityksen erityi sen edullisella yhdistelmällä.
Keksinnön mukainen alusta rakennetaan kirjapainorakennukseen, kuten seulo raavassa selitetään. Painorakennuksessa alustan tukirakenteet, edullisesti pilarit ja/tai yhtenäiset seinät, rakennetaan valmiiksi ja ankkuroidaan perustukseen. Tukirakenteeseen sopiva, ainakin yhdestä, edullisesti kuitenkin useammasta pöytälaattaelementistä muodostuva koneen asennuslaatta valmistetaan erikseen ja riippumatta tukirakenteesta, edullisesti painokoneen val-15 mistajan toimesta ja esikäsitellään samalla painoyksikkö- ja taittoyksikkösok-I keliksi asennuspaikan sijoitusta vastaavin etäisyyksin.
Painokoneen valmistajan toimesta painoyksikkö tai taittoyksikkö, jotka muodostavat painokoneen osat, asennetaan ja kootaan toimintavalmiiksi, jolloin • : 20 ne samalla oikaistaan ja kytketään toisiinsa, kaapeloidaan ja liitetään sähkö- verkkoon toiminnan tarkastamista varten, niin että painokone on valmis ko-...:· neen ensimmäistä vastaanottoa varten.
*;;; Ensimmäisen tai viimeisen koneen vastaanoton jälkeen toimintakelpoinen » · · I · t 25 painokone, erityisesti rullarotaatio painokone puretaan jälleen niin paljon, .,,.: että jokaiselle pöytä laattaelementille jää kuljetettavissa oleva paino- tai tait- .···. toyksikkö. Tällä tavalla muodostuvat yksikköosat kuljetetaan painorakennuk- ] . seen, jolloin edullisesti voidaan käyttää integroituja ripustusvälineitä, edulli- ____: sesti nostokorvia. Painorakennuksessa pöytä laattaelementit ja niillä olevan .· , 30 yksiköt sijoitetaan tukirakenteelle ja siirretään vaakasuoraan ennalta määrä- tyille paikoille, jossa ne oikaistaan ja tarvittaessa varmistetaan tukirakenteella 109414 10 tapahtuvaa liukumista vastaan. Sen jälkeen paino- ja taittoyksiöt jälleen kytketään toisiinsa ja asennetaan valmiiksi. Rullarotaatio painokoneen loppu-asennuksen rinnalla tai edeltä käsin järjestetään rullanvaihtimet tukirakenteiden tai rakennuksen perustuksen/lattialaattojen tasolle, jolloin rullanvaihti-5 met voidaan sovittaa kohtisuoraan koneen pituusakselin suhteen tukirakenteen pilarien väliin.
Jos painokonetta tai painokoneen osaa on laajennettava tai korvattava muilla komponenteilla tai toisella painokoneella voidaan edellä mainitut menetelmä-10 vaiheet suorittaa olennaisesti käänteisessä järjestyksessä.
Tämän rullarotaatio painokoneen asennusmenetelmän etuina voidaan yhteenvetona esittää, että painon, ajan ja kustannusten säästön lisäksi, erityisesti paino ja taittoyksikön ( yksiköiden) kuljetuksen ja asennuksen osalta, 15 myös konetta uuteen paikkaan siirrettäessä sinne on tehtävä pelkästään tukirakenteet. Lisäksi voidaan välttää erilliset kuljetuksen apuvälineet. Erillisiä lisäkuljetusvälineitä ei tarvita, koska pöytälaattaelementit samalla toimivat kuljetuslaitteena ja asennettuna myös pöytälaattana. Vaakatasossa tapahtuva helppo siirtäminen mahdollistaa yksinkertaiset muutokset, laajennukset 20 jne.
Keksinnön mukaisen alustan yhteydessä pystysuorien tukielementtien, mah- • · m » · '· ' dollisesti pilarien välinen etäisyys alustan pituussuunnassa voidaan keksinnön ·;;; mukaan valita käytettävien rullanvaihtimien mukaan toivotun rullanhalkaisijan ’ 25 perusteella, ja siten vapaasti paino ja/tai taittoyksiköiden keskimääräisestä . etäisyydestä riippumatta. Pystysuorien tukielementtien eli pylväiden etäisyys .···, kohtisuoraan pitkittäistason suhteen vastaa ainakin likimain painoyksikön • . pääseinien välistä mittaa niin, että kannatettavan kuorman muodostama voi- • · ""I man välitys voidaan vastaanottaa optimaalisella tavalla.
30 109414 11
Oleellisena etuna on se, että keksinnön mukaiseen pöytä laattaelementtiin kohdistuu vain vähäisiä taivutusmomentteja, niin että erillisillä pöytälaatta-elementeillä voi olla tilaa säästävä ja vähän materiaalia kuluttava rakenne-korkeus.
5
Tukirakenne voi olla hitsattu ja/tai ruuvattu teräsrakenne j a/tai aiemmin edellä mainittujen materiaalien yhdistelmä.
Toinen olennainen etu saadaan siitä, että painorakennuksen huonekorkeus 10 voi olla pienempi ja painoa voidaan säästää, kun tähänastiset painoyksikkö-tai taittoyksikkösokkelit korvataan pöytälaattaelementeillä. Tästä saadaan varisin olennainen etu painolaitoksen ja sen alustan rakentamiseen liittyvien valtavien kustannusten yhteydessä. Lisäksi pöytälaattaelementeistä muodostuvan konepöydän alapuolelle voidaan järjestää oleellisesti kulumista kestä-15 vät liuku- ja ohjausvälineet, jotka erityisesti on sovitettu tukirakenteen tukialueella oleviksi vaaituselementeiksi. Lisäksi painettavan rainan ohjaamiseksi jokaisen pöytälaattaelementin alapuolelle voidaan sovittaa ohjauselimet, kuten johtotelat tai vastaavat. Sellaisia ohjauselimiä voidaan vaihtoehtoisesti tai lisäksi myös järjestää pöytä laattaelementtien yläpuolelle.
.T: 20 ..!!* Lisäksi pöytälaattaelementit voidaan valmistaa tilaa ja/tai painoa säästävästi, kun ne edullisesti toteutetaan palkin muodossa.
• · I 0 0 ·;;; Seuraavassa esillä olevaa keksintöä selitetään lähemmin eräiden edullisina 25 pidettyjen suoritusmuotojen avulla oheisiin kuvioihin viitaten. Tällöin esillä olevan keksinnön muut edut ja tunnusmerkit käyvät ilmeisiksi. Piirustuksessa: ' . kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen alustan poikkileikkauksen; 0 0 ,· . 30 kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen alustan toisen suoritusmuodon poikki- leikkauksen; * · 109414 12 kuviot 3 ja 4 esittävät kuvioiden 1 ja 2 keksinnön mukaan toteutettujen alustarakenteiden muunnelmia; kuvio 5 esittää pituusleikkauksen kuviosta 3; 5 kuvio 6 esittää keksinnön mukaisen pöytälaattaelementin poikkileikkauksena ja päältä nähtynä; ja kuvio 7 esittää keksinnön mukaisen pöytälaattaelementin toisen suoritus-10 muodon poikkileikkauksena ja päältä nähtynä.
Kuviossa 1 poikkileikkauksena esitetty keksinnön mukainen alusta on järjestetty painorakennuksen perustukselle 18. Tässä voidaan käyttää sekä lisänä olevaa lattia perustusta että painorakennuksen lattialaattaa. Lattia perustu k-15 seen tai lattialaattaan voidaan esimerkiksi rakennekorkeuden pienentämiseksi järjestää syvennyksiä, joita tarvitaan rullanvaihtimen 15 sovittamiseksi keksinnön mukaisen alustan pöytälaattaelementeistä muodostuvan pöytälaatan 1 alle.
20 Pöytälaattaelementit 1 lepäävät tukipylväillä 2. Tukipylväiden 2 sijasta voi-daan myös käyttää yhtenäisiä seiniä, jolloin kuitenkin pääsy pöytälaatan ala-puolella olevalle alueelle on rajoitettu.
;·; Tukipylväille 2 on jäljestetty vaakasuorat pitkittäiskannattimet 9, joiden pääl- ’ 25 lä pöytälaattaelementit 1 lepäävät esimerkiksi pystyohjainten 10 vaakahaaro- . jen päällä, kun ohjaimet ovat esimerkiksi teräskulmien muodossa. Poikittais- ,···, palkit 12 huolehtivat vaakasuorien pitkittäiskannattimien 9 ja vastaavasti tuk- • . kipylväiden 2 lisätuennasta.
30 Pöytälaattaelementit 1 on ainakin esisäädettävästi ja työnnettäväsi kiinnitet-;..' ty vaakasuorille kannattimille 9 pystyohjainten 10 avulla, joiden vaakahaarat 109414 13 on upotettu ja kiinnitetty elementtien 1 alapintaan ja joiden pystyhaarat ulkonevat alaspäin. Varsinaisen paino- tai taittoyksikön ja pöytälaattaelementin 1 väliin voidaan järjestää tason säätö- tai vaimennuselementit 13, jotka mahdollisesti välissä olevan teräslaatan kautta nojaavat kulloiseenkin pöytä-5 laattaelementtiin 1.
i i Pöytälaattaelementin 1 ylä- ja alapuolelle on järjestetty paperirainan ohjaus-elementit, mahdollisesti telojen tai vastaavien muodossa, jotka on kiinnitetty telalaakereihin 14.
10
Pystyohjaimet 10 voidaan irrotettavasti kiinnittää vaakakannattimiin 9 lukitusta! kiinnityselementtien 11 avulla.
Kuvion 1 suoritusmuodossa vaakakannattimet 9 on tehty betonista tai teräs-15 betonista. Pöytälaatta tai pöytälaattaelementit 1 voidaan myös valmistaa betonista tai teräsbetonista, mahdollisesti myös terässiltarakenteena.
Kuviossa 2 esitetyssä keksinnön mukaisen alustan suoritusmuodossa sitä vastoin säätö ja kiinnityselementit 11 asetetaan alhaalta päin pystysuuntais-: : 20 ten pitkittäiskannattimien 9 ja pystyohjainten 10 vaakahaarojen läpi pöytä- laattaelementteihin 1.
Kun kuvion 1 suoritusmuodossa pöytälaattaelementtien alapuolella olevan ·;;; paperirainan ohjauselementit on laakeroitu vaakasuoriin pitkittäiskannattimiin 25 9, eikä niitä siten voi siirtää niihin kuuluvan paino- tai taittoyksikön mukana, niin kuvion 2 mukaiset paperirainan alemmat ohjauselementit 4 on laakeroitu pystyohjaimiin 10, ja siten niitä voidaan edullisella tavalla siirtää vaakasuun-’ . nassa vaakasuorilla pitkittäiskannattimilla 9 niihin kuuluvan pöytälaattaele- >ii>: mentin 1 tai paino- tai taittoyksikön mukana.
30 109414 14
Kuvion 3 mukainen suoritusmuoto vastaa oleellisesti kuvion 1 mukaista suo-ristusmuotoa, jolloin vastaavat osat tai toiminnaltaan vastaavat osat on merkitty samoin viitenumeroin. Esitetyssä suoritusmuodossa teräsbetoni rakenteella tai yksinomaan betonista tehtyjen vaakasuorien pitkittäispalkkien 9 ja 5 kulma-raudasta tehtyjen vaakaohjainten väliin on järjestetty tasonsäätöele-mentit ja/tai vaimennuselementit 13, joiden avulla toisaalta voidaan säätää niihin kuuluvan pöytä laattaelementin korkeutta ja toisaalta vastaanottaa ja voimakkaasti vaimentaa värähtelyjä ja heilahduksia, jotka muutoin välittyisivät vaakasuoraan pitkittäiskannattimeen 9 ja siten tukirakenteeseen 9,12, 2.
10 Tässä kuvion 3 mukaisessa suoritusmuodossa alemmat paperin ohjausele-mentit 4 on säädettäväsi kiinnitetty pöytälaattaelementin 1 alapinnassa oleviin erillisiin pidikkeisiin, joka kuviossa 3 on esitetty siten, että paperirainan ohjaus-elementin 4 akselin ulkonevat päät eivät liity vaakasuoriin pitkittäis-kannattimiin 9.
15 Pöytälaattaelementissä 1 on lisäksi symmetrinen sokkeli 22, jonka päälle painoyksikkö tai taittoyksikkö voidaan kiinnittää. Sokkelin korkeus voidaan mitoittaa sellaiseksi, että sen päälle asennettavan paino tai taittoyksikön korkeus on sovitettu sitä edeltävään ja sen jälkeen tulevaan paino tai taittoyk-20 sikköön.
..! Γ Paino- tai taittoyksikön ja sokkelin 22 väliin voidaan järjestää teräslevy, jota ' · ’· käytetään välikerroksena sokkelin 22 ja kulloisenkin yksikön asennustukien välissä. Tämän avulla voidaan painekuormitukset jakaa paremmin, erityisesti 25 asennuksen aikana, niin ettei sokkelista irtoa mitään betoniosia tai ettei ai-i (; heuteta mitään tähän verrattavia vahinkoja. Lisäksi tähän kohtaan voidaan , · “. vielä järjestää muitakin värähtelynvaimennuselementtejä tai tasonsäätöele- menttejä muutettavien ja korkeudeltaan säädettävien laitteiden muodossa tai » · , 11; yksinkertaisesti alustalevyjen ja vastaavien muodossa.
30 109414 15
Pystyohjaimet liittyvät kulmateräksinä toteutettujen pystyohjainten 11 pysty-haarojen läpi ulottuvien kiinnitysten 11 avulla samaten vaimennuselementti-en 13 kautta vaakasuoriin pitkittäiskannattimiin 9. Tällä tavalla taataan toisaalta se, että pöytälaattaelementit pysyvät varmasti niille osoitetussa ase-5 massa, ja toisaalta ettei pöytälaattaelementin 1 ja tukirakenteen 12, 9, 2 välille voi muodostua mitään suuripintaisia värähtelysiltoja. Muina vaimennus-keinoina voisi kysymykseen vielä tulla kiinnitysvälineen 11 johtaminen pysty-ohjaimessa olevien suurempihalkaisijaisten reikien läpi ja mutterin tai tukie-lementin varustaminen vaimentavalla alustalla, kun mutteri ulkoapäin asete-10 taan, erityisesti kierretään kiinnityselementille 11, niin että loppujen lopuksi ei synny mitään värähtelysiltoja tukilaatan tai sen pöytälaattaelementtien 1 ja tukirakenteen 2, 9, 12 välille.
Kuvion 4 mukainen suoritusmuoto vastaa olennaisesti kuvion 2 suoritusmuo-15 toa, jolloin kuitenkin on järjestetty vaimennuselementtejä 13 kuvion 3 suoritusmuotoa vastaten ja jolloin lisäksi voidaan järjestää alemmat paperirainan ohjauselementit 4 kuviota 3 vastaten. Kuvion 4 suoritusmuodossa pystyohjaimet 10 kuitenkin kuviosta 2 poiketen nojaavat ulkopäin vaakasuoriin pitkittäiskannattimiin 9. Nämä voivat kuitenkin yhtä hyvin nojata, mieluummin , 20 vaimennuselementtien 13 kautta teräsrakenteena, edullisesti kaksois-T-teräs- kannattimina toteutettujen vaakasuorien pitkittäiskannattimien 9 sisäpintaan.
• '· Kuvion 4 mukaisen keksinnöllisen alustan suoritusmuodossa pöytälaattaele- ;;; mentillä 1 on myös sokkeli 22, jonka ylemmässä, tuettavia yksiköitä kohti 25 olevissa päissä on levyt, erityisesti teräslevyt (ilman viitenumeroa), ja/tai vai-. ennuselementtejä jne.
•»» • . Kuviossa 5 on esitetty keksinnön mukaiselle alustalle järjestetyn painokoneen osittainen pitkittäisleikkaus, jossa on useampia paino- ja taittoyksiköitä. Alus-30 ta vastaa oleellisesti kuviossa 3 poikkileikkauksena esitettyä suoritusmuotoa.
• · * 109414 16
Lattiaperusta muodostuu jälleen erillisestä perustasta 18 tai painorakennuk-sen jo olemassa olevasta lattialaatasta 18. Sen päälle on pystytetty alustapi-larit 2. Keksinnön mukaisen alustan alapuolelle voidaan lattialaattaan 18 tehdä syvennykset, niin että muodostuu rullanvaihtolaitteille 15 tarpeelliset ra-5 kenne- ja toimintakorkeudet.
Pilareiden 2 ja pöytä laattaelementeistä 1 muodostuvan pöytälaatan tai vaakasuorien poikittaiskannattimien 12 väliin voidaan järjestää läpimenevät aukot 7, niin että painettava raina voidaan viedä läpi näistä kohdista.
10
Vaakasuorien pitkittäiskannattimien 9 päälle on järjestetty pöytälaattaele-mentit 1; jolloin erilliset pöytälaattaelementit voivat välittömästi liittyä toisiinsa, esitetyssä suoritusmuodossa ne kuitenkin liittyvät toisiinsa välilaattojen 6 tai betoniosuuksien välityksellä, jotka edullisesti ovat laihaa betonia. Välilaat-15 tojen 6 tai betoniosuuksien 19 alueille voidaan lisäksi vielä järjestää vaimen-nuselementtejä, jotka ainakin osittain vastaanottavat pöytälaattaelementtien 1 värähtelyjä.
Lisätukevuuden varmistamiseksi keksinnön mukaiselle alustalle eri tukipila-20 reiden 2 väliin on järjestetty poikittaispalkit 12.
• *« • · · » ..!:' Varsinaisiin pöytälaattaelementteihin on järjestetty paperiraina aukot 3 pai- > · nettavien rainojen, erityisesti paperi ra inojen johtamiseksi rullavaihtolaitteilta ;; 15 painoyksikköön 20. Ohjaus voi tapahtua pöytälaattaelementtien 1 alapuo- 25 lelle järjestettyjen paperirainan ohjauselementtien 4 avulla. Esitetty painoyk- _. sikkö 20 ja esitetty taittoyksikkö 21 on kiinnitetty kulloisellekin painoyksikkö- * » . * · ·. tai taittoyksikkösokkeliIle 23, 24, jotka samaten voivat olla edellä piirretyllä tavalla toteutettuja. Painettava raina 16 johdetaan eri kääntöelementtien tai paperin ohjauselementtien, mm. myös paperirainan ohjauselementin 4 kaut-30 ta painokoneen vaatimuksia vastaten taittoyksiköiden 2 1, painoyksiköiden 109414 17 20 ja niihin kuuluvien rullavaihtolaitteiden 15 välillä pöytälaatan ala- ja yläpuolella, jossa laatassa on pöytälaattaelementtejä 1.
Kuviossa 6 on esitetty pöytälaattaelementti 1, jonka yläpää on varustettu 5 ulokkeilla tai sokkelilla 22, jonka päälle on kiinnitetty paino- tai taittoyksikkö 20, 21 teräslevyn 26 välityksellä. Sokkelien väliin on järjestetty johtoteloja 4 tai paperirainan ohjauselementtejä 4. Tähän voidaan myös järjestää rakoja painettavan rainan läpi vientiä varten.
10 Sopiviin paikkoihin on järjestetty nostokorvia 17, jotka pysyvät pöytälaatta-elementtien 1 materiaalissa haaroitusankkurien 28 tai vastaavien avulla. Jokainen nostokorva 17 on edullisella tavalla sovitettu niin, ettei se ulotu pöytä-laattaelementin 1 pinnan ulkopuolelle.
15 Pystyohjain 10 muodostuu ohjaimen pystyosuudesta j a vaakasuuntaisesta vahvistusosuudesta 30, jonka avulla kulmarautana toteutettu pystyohjain 10 on kiinnitetty pöytälaattaelementtiin 1.
Kuvion 7 pöytälaattaelementtiin 1 ei ole järjestetty mitään sokkelia 22, vaan : 20 sen sijaan on järjestetty teräslevyt 22 samaan tasoon pöytälaattaelementtien 1 pinnan kanssa. Nostokorvat 17 on järjestetty kuvion 6 suoritusmuodon mukaisesti.
< · ♦ · Pöytälaattaelementtien 1 alapintaan järjestetyt pystyohjaimet 10 on tässä I · 25 esitetty U muotoisina profiililistoina. Tässä suoritusmuodossa pöytälaattaele-menttejä 1 kannattavat vaakasuorat pitkittäispalkit 9 ovat ainakin osittain
* I
.···. sivuilta peitettyjä niin, että aikaansaadaan vielä paremmat ohjausominaisuu- ' . det, joihin kuitenkin voi liittyä suurempi kitkavastus. Tämän suoritusmuodon, ,,,.: avulla U muotoisten vaakasuorien pitkittäispalkkien 9 ja pystyohjainten 10 • » 30 väliin mahdollisesti järjestetyt vaimennuselementit voidaan jakaa tai sijoittaa \ 1 » vielä paremmin.
* ·

Claims (27)

109414 18
1. Alusta rullarotaatio painokonetta varten, jossa on a) perusta (18); 5 b) perustalla (18) pystysuorassa seisovat, alakerran muodostavat tukiele-mentit (2), c) pystysuorien tukielementtien (2) varassa olevat, vaakasuorat pitkittäiskan-nattimet (9), ja d) pöytälevyn muodostavat modulaariset pöytälaattaelementit (1), 10 e) jotka on molemminpuolisesti tuettu vaakasuorille pitkittäiskannattimille (9) ja jotka kannattavat paino ja/tai taittoyksiköitä, f) jokaisen pöytälaattaelementin (1) alapuoli on varustettu ainakin yhdellä pystysuoralla ohjauspinnalla (10), ! g) joka toimii pystyohjaimena pitkittäiskannattimien (9) pystyseiniä vastaan 15 pöytälaattaelementtejä (1) pitkittäiskannattimille (9) asetettaessa, tunnettu siitä, että pöytälaattaelementit (1) on tuettu vaakasuorille pitkittäiskannattimille (9) koneen pituussuunnassa vaakasuoraan siirtyvästi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pöytälaatta- ·:·. 20 elementit (1) kantavat paino ja/tai taittoyksiköitä (20, 21) pitkittäiskannatti- * · mille (9) asetettaessa. » « » ·
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pysty- ..;:' suorat tukielementit muodostuvat pylväistä (2). * * · 25
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pysty- > M « I ’,, ’ suorat tukielementit muodostuvat suljetuista seinistä. I · I · f tilli ‘ ‘ 5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-4 mukainen alusta, tunnettu siitä, I « I · » 30 että pystysuorat tukielementit (2) muodostuvat betoni- tai teräsrakenteista. | · » I ♦ » l » » I I I i i » » I I 109414 19
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-5 mukainen alusta, tunnettu siitä, että perusta (18) on betonia.
7. J onkin edellisen patenttivaatimuksen 1 - 6 mukainen alusta, tunnettu sii-5 tä, että vaakasuorat piikittä iskä n nätti met (9) ovat armeerattua betonia.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1 - 6 mukainen alusta, tunnettu siitä, että vaakasuorat pitkittäiskannattimet (9) muodostuvat teräsrakenteesta.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen alusta, tunnettu siitä, että vaakasuorien pitkittäiskannattimien (9) teräsrakenteen poikkileikkaus on laatikon muotoinen.
10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1 - 9 mukainen alusta, tunnettu 15 siitä, että pystysuorat ohjauspinnat (10) muodostuvat teräs kulmaprofiileista (11), joiden 5 toinen haara on upotettu pöytälaattaelementin (1) alapintaan. i
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-10 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pystysuorat ohjauspinnat on sovitettu pitkittäiskannattimien (9) 20 ulkoseinien kohdalle. • ♦ • · «·« ‘"J% 12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1 -11 mukainen alusta, tunnettu .siitä, että vaakasuorien pitkittäiskannattimien (9) ja pöytälaattaelementtien * · (1) alapintojen väliin on järjestetty värähtelynvaimennuselementit ja/tai oi-25 kaisuelementit (13).
13. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-12 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pöytälaattaelementtien (1) yläsivulle on muodostettu paino- ja/tai *:··: taittoyksiköiden (20, 21) sokkelina toimivia ulokkeita (22). :··: 30 • · • 1 ♦ · i 109414 20
14. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1 -13 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pystysuorien tukielementtien (2) yläpäiden väliin ja/tai vaakasuorien pitkittäiskannattimien (9) väliin on järjestetty poikittaiskannattimet (12).
15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen alusta, tunnettu siitä, että poikittais kannattimet (12) ovat terästä j a/tai betonia.
16. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1 -15 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pystysuorien ohjauspintojen ja vaakasuorien pitkittäiskannattimien 10 (9) pystysuorien ohjausseinien väliin on jäljestetty sivuttaiset värähtelyn- vaimennuselementit ja/tai oikaisuelementit (13).
17. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-16 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pöytälaattaelementteihin (1) on kiinnitetty ohjauselimiä (4) rullaro- 15 taatio painokoneen painettavaa rainaa (16) varten.
18. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1 -17 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pöytälaattaelementteihin (1) on jäljestetty rakoja (3) painettavat rainan (16) läpivientiä varten. 20 * *
19. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1 -18 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pöytälaattaelementtien (1) yläpintaan on integroitu nostokorvia (17). • I · • · « · » • · t »
20. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 13 -19 mukainen alusta, tunnettu siitä, että sokkelien (23, 24) ja pöytälaattaelementtien (1) väliin on järjestet-ty värähtelynvaimennuselementit ja/tai oikaisuelementit (13). ·:*·: 21. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 13 - 20 mukainen alusta, tunnettu 30 siitä, että pöytälaattaelementtien (1) sokkelin muodostavat ulokkeen on päät- lystetty teräslevyllä. i , 109414 21
22. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-21 mukainen alusta, tunnettu siitä, että pöytälaattaelementit (1) voidaan valmistaa armeeratusta tai valu ja/tai teräsrakenteesta. 5
23. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 2 - 22 mukainen alusta, tunnettu siitä, että eri pöytälaattaelementtien (1) väliset saumat on suljettu välilaatoil-la (6).
24. Menetelmä rullarotaatio painokoneen asentamiseksi jonkin edellisen pa tenttivaatimuksen 1-23 mukaiselle alustalle, tunnettu siitä, että a) painokoneen valmistajan toimesta pöytälaattaelementille (1) ainakin yksi paino- ja/tai taittoyksikkö (20, 21) asennetaan valmiiksi, oikaistaan ja koeste-taan kaikkien toimintojen osalta, ja että 15 b) tämä pöytälaattaelementti (1) sille asennettuine paino ja/tai taittoyksiköi-neen (20, 21) kuljetetaan asennuspaikalle ja sijoitetaan vaakasuorille pitkit-täiskannattimille (9).
25. Patenttivaatimuksen 24 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pöytä-... 20 laattaelementit (1) sekä niille esiasennetut paino ja/tai taittoyksiköt (20, 21) ‘ . työnnetään vaakasuorassa koneen pituussuuntaan vaakasuoria pitkittäiskan- "j. nattimia (9) pitkin oikeaan käyttöasemaan. ·!· 26. Menetelmä rullarotaatio painokoneen asentamiseksi jonkin edellisen pa- 25 tenttivaatimukseni 23 mukaiselle alustalle, tunnettu siitä, että a) paino ja/tai taittoyksiköt (20, 21) asemoidaan alustan pöytälaattaelemen-teille (1), ja että b) pöytälaattaelementit (1) niille asemoituine paino ja/tai taittoyksiköineen (20, 2 1) työnnetään vaakasuorassa koneen pituussuuntaan pitkin vaaka- 30 suoria pitkittäiskannattimia (9) oikeaan käyttöasemaan. 109414 22
28. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 24 - 26 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pöytä laattaelementit (1) ja edullisesti yksi tai useampi niille asennettu paino ja/tai taittoyksikkö (20, 2 1) oikaistaan referenssitason suhteen mittalaitteella, kuten laserteodoliitilla. 5 > * * » · » I » 23 109414
FI942449A 1993-05-27 1994-05-26 Alusta rullarotaatio painokonetta varten ja menetelmä rullarotaatiopainokoneen asentamiseksi sellaiselle alustalle FI109414B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19934317684 DE4317684C2 (de) 1993-05-27 1993-05-27 Verfahren zur Installation einer Rollenrotations-Druckmaschine auf einem Unterbau für eine Rollenrotations-Druckmaschine sowie Unterbau
DE4317684 1993-05-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI942449A0 FI942449A0 (fi) 1994-05-26
FI942449A FI942449A (fi) 1994-11-28
FI109414B true FI109414B (fi) 2002-07-31

Family

ID=6489073

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI942449A FI109414B (fi) 1993-05-27 1994-05-26 Alusta rullarotaatio painokonetta varten ja menetelmä rullarotaatiopainokoneen asentamiseksi sellaiselle alustalle

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0627307B1 (fi)
DE (2) DE4317684C2 (fi)
DK (1) DK0627307T3 (fi)
ES (1) ES2122207T3 (fi)
FI (1) FI109414B (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE9318226U1 (de) * 1993-11-29 1994-01-27 Roland Man Druckmasch Unterbau für eine Rollen-Rotationsdruckmaschine
DE19650812A1 (de) * 1996-12-06 1998-06-18 Roland Man Druckmasch Unterbau für eine Druckmaschine
DE10326669A1 (de) * 2003-06-13 2005-01-13 Koenig & Bauer Ag Unterbau und Rollenwechslereinrichtungen für eine Rollenrotationsdruckmaschine
DE102006042884A1 (de) * 2006-09-13 2008-03-27 Gallus Druckmaschinen Gmbh Druckmaschine
PL2100692T5 (pl) 2008-03-12 2018-10-31 Homag Holzbearbeitungssysteme Ag Sposób wytwarzania urządzenia obróbkowego z korpusem z betonu
DE102008032420A1 (de) * 2008-07-10 2010-01-14 Manroland Ag Rollendruckmaschine mit Messanordnung zur Bestimmung der Parallelität der Seitenwände und der Fluchtung von Seitenwandbohrungen und Verfahren hierzu
US10052894B2 (en) 2014-06-02 2018-08-21 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Media handling system assembly

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3065592D1 (en) * 1979-06-14 1983-12-22 Peters Bengt Elongated building structure
DE2924591A1 (de) * 1979-06-19 1981-01-22 Maschf Augsburg Nuernberg Ag Unterbau fuer eine rollen-rotationsdruckmaschine
DE3234511C2 (de) * 1982-09-17 1984-09-06 M.A.N.- Roland Druckmaschinen AG, 6050 Offenbach Vorrichtung zum Justieren von Druckmaschineneinheiten zueinander in deren genaue Endposition
DE3407785A1 (de) * 1983-07-27 1985-02-14 OSTMA Maschinenbau GmbH, 5352 Zülpich Maschinenunterbau fuer darauf aufbaubare und an antriebe anschliessbare maschinen und/oder transporteure
US4638971A (en) * 1986-02-04 1987-01-27 Dowell Schlumberger Incorporated Machinery skid
DE9210957U1 (fi) * 1992-08-17 1992-10-29 Man Gutehoffnungshuette Ag, 4200 Oberhausen, De
DE9318226U1 (de) * 1993-11-29 1994-01-27 Roland Man Druckmasch Unterbau für eine Rollen-Rotationsdruckmaschine

Also Published As

Publication number Publication date
ES2122207T3 (es) 1998-12-16
DE59406641D1 (de) 1998-09-17
DE4317684C2 (de) 1995-04-20
DE4317684A1 (de) 1994-12-01
FI942449A0 (fi) 1994-05-26
DK0627307T3 (da) 1999-05-17
EP0627307B1 (de) 1998-08-12
FI942449A (fi) 1994-11-28
EP0627307A1 (de) 1994-12-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR20150052207A (ko) 패널 지지 브라켓
US9279260B2 (en) Modular panel concrete form for self-lifting concrete form system
KR101657994B1 (ko) 폼 트래블러 및 이를 이용한 교량의 시공방법
RU2762583C1 (ru) Сборный узел стальной конструкции подъемного оборудования
FI109414B (fi) Alusta rullarotaatio painokonetta varten ja menetelmä rullarotaatiopainokoneen asentamiseksi sellaiselle alustalle
CA3137574A1 (en) Vertical slip form construction system with multi-function platform, and method of constructing a building therewith
US20210102367A1 (en) Method and apparatus for fabricating a floor plate for a building
KR100599059B1 (ko) 건축물의 슬라브 거푸집 설치장치 및 그 설치방법
KR100402030B1 (ko) 층고저감을위한철골콘크리트조의거푸집장착구조
KR100395712B1 (ko) 클린룸용 바닥패널의 보강 지지구조
KR101702957B1 (ko) 테이블 거푸집 장치 및 이를 이용한 슬래브 시공 방법
CN111691307B (zh) 一种架桥机前支腿支撑与限位装置及安装方法
JP2007131453A (ja) クライミングクレーン
CN110126063A (zh) 一种塔吊配重制作装置
CN220080934U (zh) 一种板面早拆顶托支撑装置
CN109281425A (zh) 一种装配式混凝土楼板及其施工方法
CN216036447U (zh) 一种装配式建筑混凝土预制构件的码放装置
CN215055478U (zh) 钢筋桁架挠曲变形控制装置
CN215330933U (zh) 一种钢骨梁结构及钢结构建筑
CN210947711U (zh) 一种筒仓滑模的库顶钢梁托带支架装置
CN215520131U (zh) 一种可调节后浇带支撑柱
JP7415657B2 (ja) 屋根施工システム及び屋根施工方法
CN219587206U (zh) 一种装配结构支撑体系
CN216475810U (zh) 一种无梁楼板的挠度控制装置
CN208473289U (zh) 一种用于叠合楼板支撑以及预制梁侧模的装置