FI106790B - Titaanitetrakloridin hapetus - Google Patents

Titaanitetrakloridin hapetus Download PDF

Info

Publication number
FI106790B
FI106790B FI933502A FI933502A FI106790B FI 106790 B FI106790 B FI 106790B FI 933502 A FI933502 A FI 933502A FI 933502 A FI933502 A FI 933502A FI 106790 B FI106790 B FI 106790B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
titanium tetrachloride
reactor
process according
measured
oxygen
Prior art date
Application number
FI933502A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI933502A0 (fi
FI933502A (fi
Inventor
Andrew John Haddow
Original Assignee
Tioxide Group Services Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=10720103&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI106790(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Tioxide Group Services Ltd filed Critical Tioxide Group Services Ltd
Publication of FI933502A0 publication Critical patent/FI933502A0/fi
Publication of FI933502A publication Critical patent/FI933502A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI106790B publication Critical patent/FI106790B/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01GCOMPOUNDS CONTAINING METALS NOT COVERED BY SUBCLASSES C01D OR C01F
    • C01G23/00Compounds of titanium
    • C01G23/04Oxides; Hydroxides
    • C01G23/047Titanium dioxide
    • C01G23/07Producing by vapour phase processes, e.g. halide oxidation

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Compounds Of Heavy Metals (AREA)

Description

106790
Titaanitetrakloridin hapetus - Oxidation av titantetraklorid Tämä keksintö koskee titaanitetrakloridin hapetusta ja erityisesti titaanitetrakloridin 5 kaasufaasihapetusta pigmenttititaanidioksidin muodostamiseksi.
On hyvin tunnettua, että titaanitetrakloridi reagoi hapen kanssa höyryfaasissa, jolloin muodostuu titaanidioksidia, ja että tämä reaktio saadaan alkamaan kuumentamalla reagensseja sopivaan lämpötilaan. Kuitenkin kuuma titaanikloridi on hyvin 10 korrodoivaa ja siten monet lämmönvaihtimien, joita käytetään titaanitetrakloridin kuumentamiseksi, käyttökelpoiset rakennemateriaalit ruostuvat nopeasti. Käytännössä tämä yleisesti asettaa noin 400 °C:n ylärajan lämpötilalle, johon titaanitetra-kloridia voidaan kuumentaa tavanomaisilla lämmönvaihtimilla.
15 Sopiva lämpötila reagensseille (happi ja titaanitetrakloridi) on noin 900 °C, ja jotta tämä lämpötila saavutetaan tunnetuilla menetelmillä, happisyöttöä täytyy kuumentaa riittävästi kompensoimaan edellä mainittu suhteellisen alhainen titaanitetrakloridin lämpötila. Tavallisesti tämä happisyötön korkea lämpötila saavutetaan lisäämällä polttoainetta, kuten tolueenia, happeen, kun se viedään hapetusreaktoriin, tai kuu-20 mentamalla sähköpurkauksella. Näiden kuumemrusmenetelmien käyttö tuo kuitenkin ei-haluttuja epäpuhtauksia, kuten esimerkiksi hiilipitoisia jäänteitä polttoaineesta tai metalliepäpuhtauksia elektrodeista, joita käytetään sähkövirralla.
. · ··. Lisäksi titaanitetrakloridin hapetus on eksotermista ja siten suurempia kuin haluttuja : . ·. 25 lämpötiloja voi kehittyä reaktorissa, mikä johtaa energian tuhlaukseen.
I < ( • · · · ·· · • · · • « ' Tämän keksinnön kohteena on tarjota menetelmä titaanitetrakloridin hapettamiseksi, jossa menetelmässä tarpeellinen reaktiolämpötila voidaan helposti saavuttaa ja läm- • · e *·* ‘ pötilaa voidaan säädellä ilman tarvetta ulkoisen polttoaineen käyttämiseen tai kuu- 30 mentamiseen sähkövirralla.
Ill • · · - · · · • * · v : Keksinnön mukaisesti menetelmä titaanidioksidin tuottamiseksi käsittää titaanitetra- ' kloridin saattamisen reagoimaan hapen kanssa paineessa, joka on yli ilmakehän « 14 [.... paineen, ja ainakin 700 °C:n reaktiolämpötilassa hapetusreaktorissa, jolloin titaani- ‘1* 35 tetrakloridi syötetään reaktoriin ensimmäisestä syöttöpisteestä ja ainakin yhdestä li- : \* säsyöttöpisteestä, jolloin titaanitetrakloridi, joka syötetään ensimmäisestä syöttöpis- • · ·.*·: teestä, on seos alumiinikloridin kanssa, ja reaktiota kuumennetaan ainakin 450 °C:n lämpötilaan, jolloin alumiinikloridia muodostuu alumiinin ja kloorin reaktiossa ja 2 106790 tässä reaktiossa syntyvää kuumuutta käytetään titaanitetrakloridin kuumentamiseen, joka syötetään ensimmäisestä syöttöpisteestä.
Yleisesti lisäsyöttöpisteet sijaitsevat siten, että titaanitetrakloridi lisätään reaktiovir-5 taan pisteessä, jossa mikä tahansa aikaisemmin lisätty titaanitetrakloridi on oleellisen täydellisesti hapettunut. Tämä mahdollistaa titaanitetrakloridin, joka lisätään lisäsyöttöpisteissä, olevan alemassa lämpötilassa kuin se, joka on lisätty ensimmäisessä syöttöpisteessä, koska lämpötila, joka on tarpeellinen reaktion aloittamiseksi, saadaan aikaisemmin lisätyn titaanitetrakloridin reaktion lämmöllä.
10
Happi viedään hapetusreaktoriin hapettavana kaasuvirtana, joka voi koostua kaasusta, joka sisältää suhteellisen alhaisen happiosuuden, kuten ilmaa, mutta se voi olla myös oleellisen puhdasta happea tai muuta kaasuseosta, kuten happirikastettua ilmaa.
15
Hapetuskaasuvirtaa esilämmitetään tavallisesti lämpötilaan välillä 600 °C ja 1200 °C, edullisesti välillä 800 °C ja 1000 °C. Mitä tahansa sopivaa välinettä voidaan käyttää tämän lämpötilan saavuttamiseksi, mutta kaasuvirta lämmitetään käytännöllisesti kuljettamalla se onton metallikierukan läpi, jota ulkoisesti lämmi-20 tetään kaasuliekillä.
Titaanitetrakloridi syötetään reaktoriin kahdesta tai useammasta syöttöpisteestä.
. ‘: Sisäänsyötetyn titaanitetrakloridin lämpötila ensimmäisessä syöttöpisteessä on aina- .···, kin 450 °C, edullisesti välillä 450 °C ja 650 °C ja edullisimmin välillä 500 °C ja ;" t 25 600 °C. Tämä lämpötila saavutetaan ainakin osaksi käyttämällä hyväksi alumiinin ja • « « !!V kloorin välisen reaktion kuumuutta, joka reaktio muodostaa alumiinikloridia, jonka ·/ kanssa titaanikloridi sekoitetaan seokseksi. Tyypillisesti titaanitetrakloridi kuumen- • · · : netaan ensin lämpötilaan välillä 350 °C ja 400 °C laittamalla se onton kierukan läpi, *·* * joka on muodostettu metallista, kuten Inconel, jota kuumennetaan ulkoisesti kaasu- 30 liekillä, ja seuraavaksi laitetaan alumiinikloridigeneraattoriin, jossa se sekoitetaan • · · alumiinikloridin kanssa ja kuumennetaan valittuun reaktiolämpötilaan.
• · · i i t • · · ;.' Lukuisia alumiinikloridigeneraattorilyyppejä voidaan käyttää keksinnön mukaisessa menetelmässä. Esimerkiksi jauhettu alumiini inertin rakeisen aineen kanssa tai ilman ' ·:'' 35 sitä voidaan leijuttaa reaktorissa kloorireagenssin ja/tai inertin kaasun ylöspäin : 1,: kulkemisella. Vaihtoehtoisesti alumiini voidaan syöttää kloorikaasuvirtaan hiukkas- : ‘ : muodossa, mutta ei välttämättä riittävän hienoksi jauhettuna, jotta se leijutettaisiin kaasuvirtaan. Rakeisen alumiinin kiinteä kerros voidaan myös kloorata viemällä 3 106790 klooria kerrokseen lukuisten suulakkeiden läpi, jotka ympäröivät kerrosta. Toisiin menetelmiin kuuluu kloorin vieminen sulatetun alumiinin yläpuolelle tai syöttämällä kaksi ahmuinijohtoa reaktoriin, jossa ne toimivat kuluvina elektrodeina, virran ollessa ylläpidetty näiden elektrodien välillä kloorin läsnäollessa.
5
Titaanitetrakloridi sekoitetaan alumiinikloridin kanssa sillä tavalla, että reaktion lämpö käytetään titaanitetrakloridin lämpötilan nostamisvälineenä. Se voidaan esimerkiksi viedä alumiinikloridigeneraattorin läpi joko erikseen tai sekoitettuna kloorin kanssa ja se voi muodostaa osan leijuttavasta kaasusta leijukerrosreaktorissa. 10 Vaihtoehtoisesti se voidaan sekoittaa kuuman alumiinikloridin kanssa generaattorin ulostulon lähellä.
Lisäsyöttöpisteissä lisätyn titaanitetrakloridin lämpötila riippuu jossakin määrin siitä osuudesta, joka syötetään ensimmäisessä tai myöhemmässä syöttöpisteessä ja läm-15 pötilassa, johon tätä osuutta kuumennetaan. On kuitenkin tarkoituksenmukaista kuumentaa kaikki hapetettava titaanitetrakloridi lämpötilaan esim. välillä 350 °C ja 400 °C ja sitten viedään osa siitä alumiinikloridigeneraattoriin ja jäljelle jäänyt osa yhteen tai useampaan lisäsyöttöpisteeseen.
20 Titaanitetrakloridin osuus, joka syötetään reaktoriin ensimmäisestä syöttöpisteestä, määrittää jossakin määrin olosuhteet hapetusreaktorin sisällä ja sitä voidaan siten vaihdella näiden olosuhteiden säätelemiseksi. Tavallisesti ainakin 15 % kokonais- :**.i titaanitetrakloridisyötön painosta viedään ensimmäiseen syöttöpisteeseen ja edulli- sesti ensimmäisessä syöttöpisteessä lisätty osa on 20-60 % kokonaistitaanitetra- : .', 25 kloridisyötön painosta. Edullisimmin osuus on 25-50 % painosta.
• ·· · • · · • · · • · !. ! Syötettävän hapetuskaasuvirran määrä riippuu suuresti kaasuvirrassa läsnäolevan hapen osuudesta. Siinä täytyy olla riittävästi happea, jotta täysin hapetetaan syötetyn • · e titaanitetrakloridin kokonaismäärä ja tavallisesti siinä on enemmän happea kuin 30 tarvitaan stökiometrisesti. Tyypillisesti hapetuskaasuvirrassa on ainakin 5 % painos- • ·« ; ta ja edullisesti 10 % painosta enemmän happea kuin vaaditaan täydellisesti v : hapettamaan titaanitetrakloridi.
• I I
*···. Alumiinikloridia on läsnä titaanitetrakloridissa ja se toimii rutilisaatioaineena, so., t ''' 35 edistää rutiilin titaniumdioksidin muodostumista. Tavallisesti käytetyn alumiiniklo- : V ridin määrä on riittävä tuottamaan välillä 0,5 ja 2,0 % Al2C>3:a painosta titaani- « · j dioksidituotteessa. Edullisesti käytetty määrä tuottaa 0,8-1,5 % Al2C>3:a titaanidiok- sidituotteen painosta.
4 106790 Tämän keksinnön mukainen menetelmä toimii yli ilmakehän paineen paineessa. Edullisesti paine reaktorissa hapetuksen aikana on ainakin 0,15 MPa yli ilmakehän paineen ja edullisimmin on välillä 0,2 MPa ja 0,5 MPa yli ilmakehän paineen.
5 Etäisyyden ensimmäisen syöttöpisteen ja toisen syöttöpisteen välillä ja minkä tahansa muun lisäsyöttöpisteen välillä määrää hapetuskaasuvirran syötön nopeus ja titaanitetrakloridin syötön nopeus aikaisemmissa syöttöpisteissä. Kuten tätä ennen on esitetty, ideaalisesti suurin osa ensimmäisessä syöttöpisteessä syötetystä titaani-tetrakloridista hapettuu ennen kuin reagenssikaasuvirta saapuu reaktorin alueelle, 10 joka on toisen syöttöpisteen vieressä. Edullinen etäisyys voidaan laskea halutusta reagenssien viipymisajasta, joka riippuu reagenssien keskimääräisestä lämpötilasta.
Haluttaessa lisälämpötilakontrolli voidaan saavuttaa jäähdyttämällä reaktorin seinämiä syöttöpisteiden välillä. Jäähdyttäminen voidaan saavuttaa ulkoisella seinämien 15 jäähdyttämisellä esimerkiksi vedellä tai aikaansaamalla kaasunpurkaus reaktorin seinämissä olevien reikien läpi. Kun käytetään kaasunpurkausta, käytettävä kaasu on yleensä sellainen, joka on inertti reagensseille kuten typpi tai kloori. Kaasunpur-kauksen käyttäminen tarjoaa sen edun, että purkautuva kaasuvirta auttaa vähentämään reaktorin seinämien likaantumista, mutta yleisesti on edullista välttää reaktorin 20 jäähdyttämistä, sillä tämä toiminta on energian tuhlausta.
Tavallisesti tämän keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettävillä reaktoreilla on yleisesti sylinterimäinen muoto ja hapetuskaasuvirta syötetään yhdestä päästä.
:"'; Ensimmäinen syöttöpiste on lähellä sitä päätä, josta hapetuskaasuvirta syötetään, ja : . ·. 25 titaanitetrakloridi syötetään injektorin läpi, joiden tyyppisiä tavanomaisesti käyte- :·.·* tään titaanitetrakloridihapetusreaktoreissa. Esimerkiksi injektori voi käsittää ympä- • · !.! rysreiän reaktorin seinämässä, reikäjärjestely reaktorin seinämässä, joka voi ulottua aksiaalisesti reaktoria pitkin, yksittäisen suuttunen tai suulakkeen tai suuttimien tai • « · *·’ ' suulakkeiden järjestelyt. Yleisesti käytettyjen injektorien suunnittelu lisäsisäänvien- 30 nissä on samanlainen kuin käytetään ensimmäisessä syöttöpisteessä.
• « « • · « ··» : Mikä tahansa putki ja siihen liittyvä laitteisto, joita käytetään johtamaan titaanitetra- :\ kloridin ja alumiinikloridin seosta alumiinikloridigeneraattorista ensimmäiseen . · · ·. syöttöpisteeseen, tavallisesti muodostetaan keraamisesta aineesta korroosion mini- 35 moimiseksi. Keksinnön mukaiseen menetelmään käytettävän reaktorin korroosiota i V voidaan pienentää myös rakentamalla ensimmäinen syöttöpiste ja seinämät ensim- :. * · l mäisen syöttöpisteen ja toisen syöttöpisteen välille keraamisesta aineesta.
5 106790
Lisäaineita, joita tavanomaisesti käytetään titaanitetrakloridin hapetukseen, voidaan käyttää keksinnön mukaisessa menetelmässä. Esimerkiksi alkalimetallisuoloja voidaan lisätä säätelemään tuotetun titaanidioksidin kidekokoa. Edullisesti alkalime-tallisuola on kaliumsuola, jota voidaan lisätä kaliumkloridina hapetuskaasuvirtaan 5 ennen ensimmäistä syöttöpistettä. Lisätyn kaliumin määrä voi olla jopa 2000 ppm, mutta edullisesti lisätty määrä on 0,5-20 ppm laskettuna K:na suhteessa muodostuneeseen Tieteen. Hankausainetta kuten hiekkaa tai titaanidioksida, joiden hiuk-kaskoko on paljon suurempi kuin pigmenttititaanidioksidin, voidaan myös lisätä auttamaan reaktorin seinämien likaantumisen estämisessä.
10
Keksintö tarjoaa helposti säädeltävän menetelmän titaanitetrakloridin hapetukseen titaanidioksidituotteen minimikontaminaatiolla ja ilman syttyvien nesteiden, kuten tolueeni, käyttöä. Kaiken alumiinikloridin syöttö titaanitetrakloridin kanssa, joka on lisätty ensimmäisessä syöttöpisteessä, johtaa yleensä helppoon muodostuneen titaa-15 nidioksidin rutilisaatioon.
Titaanidioksidituotteen kidekokoa voidaan säätää myös säätämällä lämpötilaa ensimmäisessä syöttöpisteessä ja/tai painetta reaktorissa.
20 Keksintöä havainnollistetaan seuraavilla esimerkeillä.
Esimerkki 1
Halkaisijaltaan 50 mm olevaan sylinterimäiseen reaktoriin, joka varustettiin kahdella 25 rengasreiällä, jotka kumpikin olivat 1 mm leveitä ja reikien välinen etäisyys oli :· V 100 mm:n, syötettiin toisesta päästä 4,4 moolia/min happea 900 °C:n lämpötilassa.
• · λ I 4moolin/min titaanitetrakloridin virtausta esikuumennettiin 350 °C:een. 1,3 * · · moolia/min tätä titaanitetrakloridia syötettiin leijutettuun kerrosalumiinikloridi- • · v generaattoriin, johon syötettiin riittävästi klooria ja alumiinia, jotta se tuotti 1 %
30 Al203:a suhteessa Ti02:een lopputuotteessa. Tämä tuotti lämpötilan 460 °C
; ensimmäisessä reiässä kuumuuden menetyksen jälkeen. Tämä väli kahden reiän » · · : välissä ei tyhjenny, mutta lyhyttä, 70 mm pitkää, tyhjennysaluetta käytettiin toisen : . reiän alavirtaan. Tähän syötettiin 1 mooli/min typpeä huoneenlämpötilassa. Reaktori '···. toimi paineessa 0,3 MPa yli ilmakehän paineen. Tämän ajon tuote oli pigmentti- 35 Ti02:ta rutiilimuodossa.
• · 6 106790
Esimerkki 2
Sama reaktori kuin esimerkissä 1 toimi samalla happimäärällä 865 °C:ssa ja samalla titaanitetrakloridin määrällä ensimmäiseen reikään lämpötilassa 540 °C. Tämän ajon 5 tuote oli pigmentti-Ti02:ta oleellisesti rutiilimuodossa.
4 I 4 I 1 I ( I ·»· » • · · I · » • · • · • · · • · · • · • · ··« • 4 » « « t
• · I
• 1 I
• · · ·1· • · · * · · I 4 4 « 4 4 • « « · ·

Claims (16)

1. Menetelmä titaanidioksidin valmistamiseksi, joka menetelmä käsittää titaani-tetrakloridin saattamisen reagoimaan hapen kanssa paineessa, joka on yli ilmakehän 5 paineen ja ainakin 700 °C:n reaktiolämpötilassa hapetusreaktorissa, tunnettu siitä, että titaanitetrakloridi syötetään reaktoriin ensimmäisestä syöttöpisteestä ja ainakin yhdestä lisäsyöttöpisteestä, jolloin titaanitetrakloridi, joka syötetään ensimmäisestä syöttöpisteestä, on seos alumiinikloridin kanssa ja sitä kuumennetaan ainakin 450 °C:n lämpötilaan, jolloin alumiinikloridi muodostuu alumiinin ja kloorin reakti-10 ossa ja tässä reaktiossa syntyvää kuumuutta käytetään titaanitetrakloridin kuumentamiseksi, joka syötetään ensimmäisestä syöttöpisteestä, jolloin koko alumiinikloridi syötetään siihen titaanitetraHoridiin, joka syötetään ensimmäisestä syöttöpisteestä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että happea esi-15 kuumennetaan ennen syöttämistä reaktoriin lämpötilaan välillä 600 °C ja 1200 °C.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että titaanitetrakloridi syötetään ensimmäisessä syöttöpisteessä lämpötilassa välillä 450 °C ja 650 °C. 20
4. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että titaanitetrakloridi ensin kuumennetaan lämpötilaan välillä 350 °C ja *: * * i 400 °C ennen kuin se syötetään ahmtiinikloridigeneraattoriin. •«· • « • f I · * ; 25
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että titaanitetra- kloridin osa, joka on kuumennettu lämpötilaan välillä 350 °C ja 400 °C, syötetään • · ahmtiinikloridigeneraattoriin ja jäljelle jäänyt syötetään yhdestä tai useammasta li- • · säsyöttöpisteestä. ... 30
6. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tun- - nettu siitä, että happi syötetään reaktoriin ilmana tai happirikastettuna ilmana. • » • · ·
7. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tun-, ; nettu siitä, että alumiini ja kloori saatetaan reagoimaan leijukerrosreaktorissa. 35 : 8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että titaanitetra- kloridi muodostaa osan nesteyttävästä kaasusta leijukerrosreaktorissa.
8 106790
7 106790
9. Minkä tahansa patenttivaatimuksen 1-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että titaanitetrakloridi sekoitetaan kuuman alumiinildoridin kanssa lähellä alumiini-kloridigeneraattorin ulostuloa.
10. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että ainakin 15 prosenttia painosta titaanitetrakloridia syötetään ensimmäisessä syöttöpisteessä.
11. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tun-10 nettu siitä, että käytetään happea määrässä, joka on ekvivalenttinen ainakin 5 prosentille painosta enemmän kuin vaaditaan täydellisesti hapettamaan titaanitetraklori-di.
12. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tun-15 nettu siitä, että alumiinikloridi syötetään sisään määrässä, joka on riittävä tuottamaan välillä 0,5 ja 2,0 prosenttia painosta Al203:a titaanidioksidituotteessa.
13. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että reaktori toimii paineessa ainakin 0,15 MPa yli ilmakehän paineen. 20
14. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lisätään kaliumsuolaa happeen ennen kuin happi sekoittuu titaanitet- *: ‘: rakloridin kanssa, joka on syötetty sisään ensimmäisessä syöttöpisteessä, jolloin ka- * I 1 liumsuola lisätään määrässä, joka on ekvivalenttinen jopa 2000 miljoonasosaa ka-: : 25 liumia painosta laskettuna K:na suhteessa titaanidioksidituotteeseen. M I • · · • · • ·
15. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tun- • · . ·: ·. nettu siitä, että reaktorin seinämiä jäähdytetään. « ... 30
16. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tun- nettu siitä, että ainakin yksi syöttöpisteistä käsittää ympärysreiän reaktorin seinä- • « *;·* mässä. « « ’ 10ί7!)0
FI933502A 1992-08-10 1993-08-09 Titaanitetrakloridin hapetus FI106790B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB929216933A GB9216933D0 (en) 1992-08-10 1992-08-10 Oxidation of titanium tetrachloride
GB9216933 1992-08-10

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI933502A0 FI933502A0 (fi) 1993-08-09
FI933502A FI933502A (fi) 1994-02-11
FI106790B true FI106790B (fi) 2001-04-12

Family

ID=10720103

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI933502A FI106790B (fi) 1992-08-10 1993-08-09 Titaanitetrakloridin hapetus

Country Status (11)

Country Link
US (1) US5599519A (fi)
EP (1) EP0583063B1 (fi)
JP (1) JPH06171941A (fi)
CA (1) CA2100313A1 (fi)
DE (1) DE69326297T2 (fi)
ES (1) ES2135447T3 (fi)
FI (1) FI106790B (fi)
GB (2) GB9216933D0 (fi)
MY (1) MY109988A (fi)
NO (1) NO309647B1 (fi)
ZA (1) ZA935118B (fi)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19508449C2 (de) * 1994-03-22 1997-07-10 Kronos Titan Gmbh Verfahren zur Steuerung von Verbrennungszusätzen bei der Oxidation von Titantetrachlorid
US5840112A (en) * 1996-07-25 1998-11-24 Kerr Mcgee Chemical Corporation Method and apparatus for producing titanium dioxide
ES2147014T3 (es) * 1996-07-25 2000-08-16 Kerr Mcgee Chemical Llc Metodo y aparato para producir dioxido de titanio.
US5922120A (en) * 1997-12-23 1999-07-13 E. I. Du Pont De Nemours And Company Process for producing coated TiO2 pigment using cooxidation to provide hydrous oxide coatings
US6572964B2 (en) 2000-02-04 2003-06-03 Showa Denko K.K. Ultrafine mixed-crystal oxide, production process and use thereof
TWI272251B (en) * 2000-02-04 2007-02-01 Showa Denko Kk Process for producing ultrafine mixed-crystal oxide
US6387347B1 (en) * 2000-02-14 2002-05-14 Millennium Inorganic Chemicals, Inc. Controlled vapor phase oxidation of titanium tetrachloride to manufacture titanium dioxide
EP1276817B1 (en) * 2000-04-27 2015-08-26 E. I. du Pont de Nemours and Company Process for making durable titanium dioxide pigments by vapor phase deposition
US6517629B2 (en) 2001-02-05 2003-02-11 Millennium Inorganic Chemicals, Inc. Methods for making low volatile titanium dioxide pigments
DE10210189B4 (de) * 2002-03-07 2013-09-19 Kronos International, Inc. Verfahren zum Beeinflussen der Pigmenteigenschaften von Titandioxid durch Salzzugabe in der Brennkammer
US7416697B2 (en) 2002-06-14 2008-08-26 General Electric Company Method for preparing a metallic article having an other additive constituent, without any melting
US7001443B2 (en) * 2002-12-23 2006-02-21 General Electric Company Method for producing a metallic alloy by the oxidation and chemical reduction of gaseous non-oxide precursor compounds
US7150416B2 (en) * 2004-04-09 2006-12-19 Tronox Llc Liquid fuel injection
US7531021B2 (en) 2004-11-12 2009-05-12 General Electric Company Article having a dispersion of ultrafine titanium boride particles in a titanium-base matrix
US7476378B2 (en) * 2005-10-27 2009-01-13 E.I. Dupont Denemours & Company Process for producing titanium dioxide
DE102007049297A1 (de) 2007-10-12 2009-04-23 Kronos International, Inc. Verfahren zur Herstellung von Titandioxid
DE102007049296A1 (de) 2007-10-12 2009-04-16 Kronos International, Inc. Mehrstufiges Verfahren zur Herstellung von Titandioxid
DE102009009780A1 (de) 2009-02-20 2010-08-26 Kronos International, Inc. Mehrstufiges Verfahren zur Herstellung von Titandioxid
CN103896333B (zh) * 2013-12-09 2015-11-25 云南新立有色金属有限公司 制备二氧化钛的方法
CN103880076B (zh) * 2013-12-09 2016-01-20 云南新立有色金属有限公司 制备二氧化钛的系统
US10246342B2 (en) * 2016-03-31 2019-04-02 Tronox Llc Centrifugal aluminum chloride generator
CN106435201A (zh) * 2016-10-09 2017-02-22 云南冶金新立钛业有限公司 用于生产高钛渣的反应系统
CN114029025A (zh) * 2021-11-15 2022-02-11 攀钢集团攀枝花钢铁研究院有限公司 一种氯化法钛白氧化反应装置

Family Cites Families (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2790704A (en) * 1953-01-19 1957-04-30 Du Pont Process for producing a vaporized mixture of aluminum and titanium halides
GB805572A (en) * 1957-01-22 1958-12-10 Du Pont Improvements in or relating to the production of titanium dioxide
BE627783A (fi) * 1962-01-30
US3214284A (en) * 1962-04-25 1965-10-26 Pittsburgh Plate Glass Co Production of pigmentary titanium oxide
FR1359420A (fr) * 1963-04-09 1964-04-24 Pittsburgh Plate Glass Co Procédé de préparation d'oxyde de titane pigmentaire
US3208866A (en) * 1963-07-15 1965-09-28 Du Pont Tio2 manufacture
US3382042A (en) * 1964-06-22 1968-05-07 Pittsburgh Plate Glass Co Process for preparing metal oxides
GB1097764A (en) * 1965-03-18 1968-01-03 British Titan Products Oxide process
US3434799A (en) * 1965-04-14 1969-03-25 Ppg Industries Inc Process for preparing pigmentary titanium dioxide
US3446579A (en) * 1966-12-23 1969-05-27 Nat Lead Co Process for continuously producing gaseous aluminum chloride
DE1592180C2 (de) * 1967-07-10 1972-02-03 Kronos Titan Gmbh Vorrichtung zur herstellung von aluminiumchlorid
US3505091A (en) * 1968-07-29 1970-04-07 Du Pont Production of titanium dioxide pigments
SU392004A1 (ru) * 1969-04-07 1973-07-27 Способ получения пигментной двуокиси
BE755089A (fr) * 1969-08-20 1971-02-22 Montedison Spa Reacteur et procede pour la fabrication de dioxyde de titane dequalite pigmentaire
DE2010357A1 (de) * 1970-03-05 1971-09-16 Farbenfabriken Bayer Aktiengesellschaft, 5090 Leverkusen Verfahren zur Herstellung von aluminoxidhaltigen Mischoxiden
US3734761A (en) * 1971-01-21 1973-05-22 Nat Lead Co Process for producing titanium dioxide product containing aluminum oxide
US3966892A (en) * 1974-11-13 1976-06-29 Nippon Mining Co., Ltd. Process for producing titanium dioxide
IN152047B (fi) * 1978-12-04 1983-10-01 Du Pont
US4803056A (en) * 1983-07-22 1989-02-07 Kerr-Mcgee Chemical Corporation System for increasing the capacity of a titanium dioxide producing process

Also Published As

Publication number Publication date
DE69326297D1 (de) 1999-10-14
US5599519A (en) 1997-02-04
GB9216933D0 (en) 1992-09-23
GB2269585A (en) 1994-02-16
AU4187793A (en) 1994-03-17
NO932791D0 (no) 1993-08-05
FI933502A0 (fi) 1993-08-09
MY109988A (en) 1997-10-31
CA2100313A1 (en) 1994-02-11
ES2135447T3 (es) 1999-11-01
EP0583063A1 (en) 1994-02-16
AU665097B2 (en) 1995-12-14
FI933502A (fi) 1994-02-11
GB2269585B (en) 1995-11-01
DE69326297T2 (de) 2000-01-05
EP0583063B1 (en) 1999-09-08
NO309647B1 (no) 2001-03-05
JPH06171941A (ja) 1994-06-21
ZA935118B (en) 1994-02-08
GB9314034D0 (en) 1993-08-18
NO932791L (no) 1994-02-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI106790B (fi) Titaanitetrakloridin hapetus
US7465430B2 (en) Apparatus for making metal oxide nanopowder
US7708975B2 (en) Process for making metal oxide nanoparticles
US3954945A (en) Process for the production of finely divided oxides
KR100440517B1 (ko) 이산화티탄을 제조하는 방법
EP2509920B1 (en) Process for in-situ formation of chlorides of silicon and aluminum in the preparation of titanium dioxide
NO152985B (no) Fremgangsmaate til plugging av minst en av et antall perforeringer i et broennroer
US5683669A (en) Metal chloride generator and improved process for the production of metal chlorides used in the manufacture of titanium dioxide by the chloride process
GB2037266A (en) Vapour phase oxidation of titanium tetrachloride
EP0063555A2 (en) Chlorinator furnace and method for producing tetrachloride of such metals as titanium and zirconium
JP2645639B2 (ja) 高分散性ケイ酸の製造方法および該方法を実施するのための装置
US3730748A (en) Production of mixed oxides containing aluminum oxide
US3734761A (en) Process for producing titanium dioxide product containing aluminum oxide
US4120941A (en) Process for the oxidation of halides
EP0819109B1 (en) Preparation of tetrafluoroethylene
US6277354B1 (en) Process for the recovery of chlorine from iron chlorides
EP2539279B1 (en) Process for in-situ formation of chlorides of silicon, aluminum and titanium in the preparation of titanium dioxide
EP2060536B1 (en) Self-propagating combustion cyclone reactor
US3284159A (en) Pigmentary tio2 manufacture
US3350171A (en) Vapour phase oxidation
US20240228279A9 (en) Process for preparation of chlorine from hydrogen chloride
US3449076A (en) Preheating oxidizing gas reactant in tio2 pigment manufacture
US3224836A (en) Process for producing titanium oxide pigments
RU2547490C2 (ru) Способ синтеза наноразмерных частиц порошка диоксида титана
RU2119454C1 (ru) Способ получения высокодисперсных оксидов