FI105144B - Menetelmä ja laitos osan erottamiseksi ruhosta - Google Patents

Menetelmä ja laitos osan erottamiseksi ruhosta Download PDF

Info

Publication number
FI105144B
FI105144B FI960150A FI960150A FI105144B FI 105144 B FI105144 B FI 105144B FI 960150 A FI960150 A FI 960150A FI 960150 A FI960150 A FI 960150A FI 105144 B FI105144 B FI 105144B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
conveyor
main conveyor
meat
meat hook
workstation
Prior art date
Application number
FI960150A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI960150A0 (fi
FI960150A (fi
Inventor
Lars-Erik Norling
Original Assignee
Norling Lars Erik
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Norling Lars Erik filed Critical Norling Lars Erik
Publication of FI960150A0 publication Critical patent/FI960150A0/fi
Publication of FI960150A publication Critical patent/FI960150A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI105144B publication Critical patent/FI105144B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22BSLAUGHTERING
    • A22B5/00Accessories for use during or after slaughtering
    • A22B5/0017Apparatus for cutting, dividing or deboning carcasses
    • A22B5/0029Cutting through or detaching portions of a carcass
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22BSLAUGHTERING
    • A22B7/00Slaughterhouse arrangements
    • A22B7/001Conveying arrangements

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • Chain Conveyers (AREA)
  • Compounds Of Unknown Constitution (AREA)
  • Tires In General (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)
  • Separation Using Semi-Permeable Membranes (AREA)
  • Special Conveying (AREA)

Description

105144
Menetelmä ja laitos osan erottamiseksi ruhosta Förfarande och anläggning för avskiljning av en del frän en slaktkropp 5 Tämä keksintö koskee menetelmää ja laitosta osan erottamiseksi ruhosta, so. teurastettujen eläimien, erityisesti karjaruhojen paloittelemista. Keksintöä voidaan soveltaa paloittelulaitoksissa, jotka jo ovat varustetut olemassa olevalla automaattisella linjalla riippuvien ruhojen kul-10 jettamiseksi, mutta sitä voidaan myös soveltaa uusien laitoksien pystyttämisessä käytettävissä olevan tilan erityisen edulliseksi hyväksikäyttämiseksi.
Lihan paloittelemisen suorittaminen sitä kuljetettaessa 15 eteenpäin kuljettimesta riippuen on aikaisemmin tunnettua. Katso esimerkiksi hakijan SE-patenttijulkaisua 8701726-5. Aikaisemman tekniikan mukaan erottamisvoimia kohdistetaan ruhon eri osiin erilaisten tukien avulla tai suoraan ruhoon kiinnitettyjen lihakoukkujen vaikutuksella. Aikaisemman 20 tekniikan eräs ongelma on se, että voimia voidaan ohjata vain yhdessä suunnassa, so. yhdensuuntaisesti kuljettimen kanssa, ja että mikään edestakainen liike ei ollut mahdollinen. Oleellisia etuja olisi saavutettavissa mikäli liha-koukkujen välistä suhteellista liikettä voitaisiin ohjata 25 edestakaisin sekä pystysuunnassa että vaakasuunnassa.
: ' Tämä keksintö ratkaisee ongelman käyttämällä erillistä työasemaa, joka mahdollistaa lihakoukun tai vastaavan mielivaltaisen siirtämisen.
30 Tämä keksintö saa täten aikaan laitoksen osan erottamiseksi ruhosta, joka käsittää pääkuljettimen ruhon kuljettamiseksi :* ripustettuna pääkuljettimen ensimmäisestä lihakoukusta tai vastaavasta. Erillinen työasema on keksinnön mukaan sijoi-’ 35 tettu pääkuljettimen läheisyyteen osan erottamiseksi ja erotetun osan kuljettamiseksi eteenpäin. Työasema käsittää toisen lihakoukun tai vastaavan, joka on tarkoitus kiinnittää erotettavaan osaan ja elimen toisen lihakoukun siirtä- 2 105144 miseksi. Tämä siirtoliike voidaan määrittää mielivaltaisesti joko ennalta määrätyn, siirtoelintä ohjaavan aikaohjel-man, tai suoraan käyttöhenkilön avulla.
5 Työasema käsittää sopivimmin erillisen kuljetinosan osan erottamiseksi ja sen kuljettamiseksi toiselle linjalle, kuljettimelle tai työasemaan. Tartuinelin on sopivimmin ripustettu kuljetinosaan niin, että se liikkuu sitä pitkin. Tartuinelin käsittää tukikiskon toisen lihakoukun kannatta-10 miseksi ja tukikiskoon sijoitettuja koukkuvasteita toisen lihakoukun kiinnipitämiseksi ja sen vapauttamiseksi telakoitumisen yhteydessä seuraavaan kuljettimeen tai vastaavaan. Tartuinelintä voidaan nostaa ja laskea pääkuljettimen suhteen ja/tai sitä voidaan kääntää pystytasossa.
15
Keksinnön mukaan voidaan sijoittaa useita erillisiä työasemia pääkuljettimen yhteyteen, kukin yksilöllisessä kulmassa pääkuljetinta vastaan ja kullakin on yksilöllisesti ohjattava toimintatapa.
20 Tämä keksintö koskee myös menetelmää osan erottamiseksi ruhosta.
Keksintö on selitetty yksityiskohtaisemmin oheisissa pa-25 tenttivaatimuksissa.
Keksintö tullaan seuraavassa selittämään lähemmin oheiseen piirustukseen viitaten, jossa: 30 Kuv. 1 esittää kaaviomaisesti tämän keksinnön mukaista työasemaa, joka on sijoitettu pääkuljettimen läheisyyteen, 4 «
Kuv. 2 esittää kaaviomaisesti keksinnön mukaista tartuinelintä, ja 35
Kuviot 3A ja 3B esittävät kaaviomaisesti erityyppisiä tämän keksinnön mukaisia laitoksia.
105144 3 Tätä keksintöä on pääasiassa tarkoitus soveltaa ruhoja varten tarkoitettuun tavanomaiseen kuljettimeen. Kuviossa 1 on kaaviomaisesti esitetty kuinka tällainen pääkuljetin 1 kuljettaa paloiteltavaksi tarkoitettuja ruhoja 2. Keksin-5 nön mukainen työasema 3 on sijoitettu pääkuljettimen lähei-syyteen. Työaseman tehtävänä on erottaa osat ruhoista 2. Nämä voivat olla luuosia, lihaosia, sidekudosta, rasvakudosta tai näiden yhdistelmiä, kulloinkin ajankohtaisen sovellutustarkoituksen mukaan. Eri osia kuljetetaan sopi-10 vimmin lihakoukkujen avulla, joka on hygieenisin työkalu lihan kuljettamiseksi. Pääkuljettimen lihakoukut ovat merkityt viitenumerolla 4, kun taas työaseman lihakoukku on merkitty viitenumerolla 5.
15 Tämän keksinnön ja aikaisemman tekniikan mukainen ero on pääasiassa se, että työaseman 3 lihakoukkua 5 voidaan siirtää ylös- ja alaspäin pysytsuunnassa ja edestakaisin vaakasuunnassa, toisistaan riippumatta. Paloitteleminen tapahtui aikaisemman tekniikan mukaisesti pääkuljetinta 20 pitkin ja koukkuja ja tukia ei ollut mahdollista siirtää pystysuunnassa, eikä myöskään vaakasuunnassa molempiin suuntiin. Lihakoukku 5 on tartuinelimen 6 kannattama, jonka siirtoliike voidaan määrittää mielivaltaisesti. Tartuinelin 6 rippuu kuljetinosasta 9. Tartuinelimen 6 siirtoliikettä 25 ohjaavia laitteita voidaan ohjata sopivien aikaohjelmien, • tai työasemaa käyttävän käyttöhenkilön suorittaman suoraoh- jauksen avulla. Käyttöhenkilö käyttää tällöin työasemaan tai sen läheisyyteen sijoitettuja hallintalaitteita tai hän käyttää esimerkiksi vyöhön kiinnitettävää siirrettävää 30 kaukosäätölaitetta.
ji · :. Työasema voi valinnaisesti käsittää tuen 7, joka painaa ru hoa päinvastaiseen suuntaan kuin erotettavaan osaan kiinnitetty lihakoukku 5. Tuki 7 on säädettävissä sekä korkeudel-35 taan että kooltaan ja se on taitettavissa kokonaan pois.
J 4 % 4 105144 Käyttöhenkilö valvoo työaseman toimintaa ja suorittaa sopivimmin leikkaustoimenpiteitä käsin erottamisen toteuttamiseksi. Kun osa on erotettu se kuljetetaan tartuinelimen avulla seuraavalle linjalle 8, kuljettimelle tai toiseen 5 työasemaan. Tällöin lihakoukku 5 telakoidaan tartuineli-mestä seuraavaan asemaan.
Paloitteleminen suoritetaan tämän keksinnön avulla pääasiassa seuraavalla tavalla. Ruho 2 saatetaan asentoon työ-10 asemassa 3. Kun ruho vielä riippuu lihakoukustaan 4 pääkul-jettimessa, kiinnitetään toinen lihakoukku 5 toisaalta erotettavaan osaan ja toisaalta se ripustetaan tartuineli-meen 6. Tämän jälkeen tartuinelin rupeaa siirtämään liha-koukkua 5 johonkin suuntaan pääkuljettimesta 1. Samalla 15 käyttöhenkilö suorittaa leikkaustoimenpiteitä. Leikkaustoimenpiteet voidaan joissakin tapauksissa myös suorittaa koneellisesti. Tartuinelimen 6 siirtoliike määritetään suoritettavan erityisen leikkaustoimenpiteen mukaan. On esimerkiksi mahdollista ensin siirtää tartuinelintä alaspäin ja 20 oikealle kuten ilmenee kuviosta 1, ja tämän jälkeen tuoda tartuinelin takaisin vaseammalle vaakasuunnassa lihasten rikkirepeytymisen välttämiseksi vaurioitumiselle alttiissa lihakimpaleissa. Tartuinelimen asentoa, nopeutta ja voimaa valvotaan koko ajan sekä ennalta määritetyn ohjelman että 25 suoraan käyttöhenkilön toimesta. Kun osa on täysin erotettu • ruhosta 2 siirretään taruinelin täysin pois seuraavalle linjalle 8 lihakoukun 5 siirtämiseksi sille. Sitten tartuinelin 6 palaa seuraavan paloittelutoimenpiteen suorittamiseksi .
30
Työasema 3 voi vaihtoehtoisesti käsittää kaksi tartuinelin-< r tä, joita käytetään vuorotellen niin, että yhtä (6) käytetään paloittelutoimenpiteitä varten kun taas toinen, katkoviivoin kuviossa 1 esitetty tartuinelin (6') palaa seuraa-35 vasta asemasta 8 tulevaa paloitteluvaihetta varten. Tällä tavalla vältytään toimettomasta ajasta tartuinelimen paluu-liikkeen aikana.
, 9 I .
105144 5
Kuviossa 2 on yksityiskohtaisesti esitetty tartuinelimen 6 sopiva rakennemuoto. Tartuinelin on ripustettu yläpuolella olevaan kuljetinosaan, kuten edellä on esitetty. Tartuinelin on ripustettu pystysylinterin 10 ja kahden tukitangon 5 11 avulla. Sylinteri 10 siirtää tartuinelintä pystysuunnas sa. Tartuinelin käsittää tukikiskon 12, joka voi olla jäykästi ripustettu tai, kuten kuviossa on esitetty, olla niveltyvästi ripustettu nivelen 13 ympäri. Sylinteri 14 suorittaa kääntöliikkeet. On ilmeistä, että sylinterit 10 10 ja 14 voidaan korvata toisilla, samalla tavalla toimivilla laitteilla, kuten kuularuuveilla.
Tukikisko 12 kannattaa aikaisemmin mainittua lihakoukkua 5 ja se on tätä tarkoitusta varten toisesta päästään varus-15 tettu haa'alla 15 ja koukkuvasteilla 16. Haka 15 kaareutuu siten, että lihakoukkua 5 voidaan kuormittaa mihin suuntaan tahansa putoamatta pois. Koukkuvasteet 16 vapautetaan kun lihakoukku aiotaan telakoida seuraavaan asemaan. Ennen pa-loittelemista on myös mahdollista vapauttaa lihakoukku kä-20 sin yksinkertaisesti nostamalla se tukikiskolta 12 koukun kiinnittämiseksi erotettavaan osaan ja tämän jälkeen sijoittaa se takaisin tartuinelimelle mikäli tämä on edullista kyseisen sovellutuksen kannalta.
25 On ilmeistä että lihakoukkua 5 voidaan siirtää mihinkä tahansa suuntaan yläpuolisen kiskon ja lihakoukun muodostamassa pystytasossa. Myös työasemaa voidaan yksinkertaistaa tarvittaessa jos erottamisen yhteydessä tarvitaan yksinomaan pystyliikettä. On myös mahdollista kehittää lineaari-30 robotti, joka suorittaa työaseman työtoimenpiteet.
%
Työasemaa 3 kokonaisuudessaan voidaan myös kääntää takapään 17 kohdalla niin, että pääkuljettimen 1 läheisyydessä olevaa etupäätä voidaan laskea alas sylinterin (ei esitet-35 ty) avulla.
4 105144 Ο Pääkuljettimen lihakoukkuja 4 voidaan kääntää mielivaltaiseen kulmaan. On siis mahdollista sijoittaa työasemat 3 mihinkä tahansa kulma-asentoon pääkuljettimen suhteen. Kuvioissa 3A ja 3B on esitetty esimerkkejä laitoksista, 5 jotka ovat varustetut useilla tämän keksinnön mukaisilla työasemilla 3.
Kuviossa 3A pääkuljetin 1 on suora. Useita työasemia 3 on sijoitettu pääkuljettimen 1 läheisyyteen vinoon kulmaan 10 tilan optimaaliseksi hyväksikäyttämiseksi. Ensimmäistä työasemaa seuraavat linjat, kuljettimet tai työasemat 8 voidaan puolestaan sijoittaa mihinkä tahansa kulma-asentoon.
15 Kuviossa 3B pääkuljetin 1 on kaareva, mikä ei aiheuta mitään ongelmia. Tässä tapauksessa työasemat 3 ovat sijoitetut kohtisuoraan pääkuljetinta vastaan, so. lähes viuh-kanmuotoisesti. Myös tässä tapauksessa on tietenkin mahdollista sijoittaa työasemat vinoon kulmaan pääkuljettimen 20 suhteen.
Pääkuljetinta 1 voidaan käyttää monella eri tavalla. Eräs mahdollisuus on pysäyttää pääkuljetin, kun ruho 2 on asennossa kunkin työaseman 3 kohdalla, sopivaksi ajaksi, esi-25 merkiksi 15 sekunniksi niin, että kukin työasema ehtii • suoriutua työstään.
On myös mahdollista antaa pääkuljettimen kuljettaa ruhoja keskeytymättömästi. Tässä tapauksessa työasemat 3 seuraavat 30 pääasiassa pääkuljettimen nopeudella. Työasemat voivat esimerkiksi olla ripustetut yläpuolisesta kuljettimesta (ei esitetty), joka ulottuu samaan suuntaan kuin pääkuljetin. Käyttöhenkilö kävelee myös mukana, mikä jo on tavanomaista tämän päivän yksinkertaisissa laitoksissa. Pääkuljetin on 35 pysäytettävä vain työaseman paluun yhteydessä. On myös mahdollista kehittää laitos, jossa uusi työasema aina on käytettävissä oikeassa paikassa kun työasema on suorittanut 105144 7 työvaiheensa, esimerkiksi ripustamalla työasemat päätöntä tyyppiä olevasta yläpuolisesta kuljettimesta.
Tämä keksintö saa siis aikaan laitoksen osan erottamiseksi 5 ruhosta, mikä merkitsee aikaisemmin tunnetun tekniikan edelleenrationalisointia. Paloitteleminen voidaan suorittaa suuremmalla tarkkuudella erotusvoiman kehittävän lihakoukun liikkeen tarkemman ohjauksen avulla, minkä seurauksena paloitteleminen on yksinkertaisempaa käyttöhenkilön kannal-10 ta ja lihan laatu on parempi. Erilliset työasemat mahdollistavat myös kompaktimman koko paloittelulaitoksen rakenteen erillisten työasemien koko- ja erikoistumisjoustavuu-den ansiosta. Asiantuntija voi tehdä muutoksia teknisiin ratkaisuihin, kuten lihakoukkujen, tartuinelimen, sylinte-15 reiden, koukkuvasteiden jne. rakenteeseen. Näiden muutoksien katsotaan sopivan keksinnön puitteisiin. Vain allaolevat patenttivaatimukset rajoittavat keksinnön puitteita.
• · · * m »

Claims (16)

1. Laitos osan erottamiseksi ruhosta, joka käsittää pääkul-jettimen (1) ruhon (2) kuljettamiseksi ripustettuna pääkul-5 jettimen ensimmäisestä lihakoukusta (4) tai vastaavasta, ja erillisen työaseman (3), joka on sijoitettu pääkuljettimen (1) läheisyyteen osan erottamiseksi ja erotetun osan eteen-päinkuljettamiseksi ja käsittää toisen lihakoukun (5) tai vastaavan, joka on tarkoitus kiinnittää erotettavaan osaan, 10 ja elimen (6) toisen lihakoukun (5) siirtämiseksi pääasiassa poispäin ensimmäisestä lihakoukusta (4) niin, että osa erotetaan ruhosta (2) muiden toimenpiteiden, esimerkiksi koneellisten tai käyttöhenkilön suorittamien leikkaustoimenpiteiden avulla, tai ilman niitä, tunnettu siitä, että 15 toisen lihakoukun (5) siirtoliike voidaan määrittää mielivaltaisesti sekä pysty- että vaakasuunnassa, joko siirto-elintä (6) ohjaavan, ennalta määrätyn aikaohjelman, tai suoraan käyttöhenkilön avulla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitos, tunnettu siitä, että työasema (3) käsittää säädettävän tuen (7), joka toimii vasteena ruhoa (2) vastaan osan erottamisen yhteydessä.
3. Patenttivaatimuksien 1 tai 2 mukainen laitos, tunnettu siitä, että siirtolaite käsittää lineaarisen robotin, jolla on ainakin kaksi vapausastetta.
4. Patenttivaatimuksien 1, 2 tai 3 mukainen laitos, tun-30 nettu siitä, että työasema käsittää erillisen kuljetinosan (9) osan erottamiseksi ja sen kuljettamiseksi toiselle linjalle (8), kuljettimelle tai työasemaan.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laitos, tunnettu tar-35 tuinelimestä (6), joka on ripustettu kuljetinosaan (9) niin, että se liikkuu yhdessä sen kanssa, jolloin sanottu tartuinelin (6) käsittää tukikiskon (12) toisen lihakoukun 105144 9 (5) kannattamiseksi ja tukikiskoon (12) sijoitettuja kouk-kuvasteita (16) toisen lihakoukun (5) kiinnipitämiseksi ja sen vapauttamiseksi seuraavalle linjalle (8), kuljettimelle tai työasemaan telakoitumisen yhteydessä. 5
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laitos, tunnettu siitä, että tartuinelintä (6) voidaan nostaa ja laskea pääkuljet-timen (1) suhteen riippumattomasti erotusliikkeen vaakakom-ponentista.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen laitos, tunnettu siitä, että tartuinelin (6) on ripustettu niin, että sitä voidaan kääntää pystytasossa riippumattomasti toisesta erotusliikkeestä. 15
8. Jonkin patenttivaatimuksen 5-7 mukainen laitos, tunnettu siitä, että kaksi tartuinelintä (6, 6') on sijoitettu kuljetinosaan (9), jolloin yksi tartuinelin on aktiivinen suorittaen erottamisen ja kuljettamisen ja toinen tartuin- 20 elin on passiivinen ja palaa pääkuljettimelle vasta sen jälkeen kun se on luovuttanut erotetun osan seuraavalle linjalle (8), kuljettimelle tai työasemaan.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laitos, 25 tunnettu siitä, että pääkuljettimelle (1) on sijoitettu useita erillisiä työasemia (3), joista kukin muodostaa yksilöllisesti määrätyn kulman pääkuljettimen suhteen ja kullakin on yksilöllisesti ohjattava toimintatapa.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laitos, tunnettu siitä, että pääkuljetin (1) kuljettaa ruhoja (2) tietyllä nopeudella erottamisen yhteydessä, jolloin kukin työasema (3) seuraa pääkuljetinta pääasiassa samalla nopeudella.
11. Menetelmä osan erottamiseksi ruhosta, jossa: 10 105144 - ruho (2) kuljetetaan työasemaan (3) ripustettuna pääkul-jettimen (1) ensimmäisestä lihakoukusta (4) tai vastaavasta; 5. toinen lihakoukku (5) tai vastaava kiinnitetään erotetta vaan osaan; - työasema (3) siirtää toista lihakoukkua (5) pääasiassa poispäin ensimmäisestä lihakoukusta (4) niin, että osa 10 erotetaan ruhosta (2) muiden toimenpiteiden, esimerkiksi koneellisten tai käyttöhenkilön suorittamien leikkaustoimenpiteiden avulla, tai ilman niitä, tunnettu siitä, että toista lihakoukkua (5) voidaan siirtää ylös- ja alaspäin pystysuunnassa sekä edestakaisin vaakasuunnassa, jotka 15 liikkeet ovat toisistaan riippumattomasti ohjattavissa.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toisen lihakoukun (5) siirtämistä ohjataan ennalta määrätyn aikaohjelman tai suoraan käyttöhenkilön 20 avulla.
13. Patenttivaatimuksen 11 tai 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen lihakoukku (5) siirtyy pääasiassa pystysuunnassa. . · 25
14. Patenttivaatimuksen 11 tai 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen lihakoukku (5) siirtyy pystyjä vaakasuunnassa toisistaan riippumatta.
15. Patenttivaatimuksien 11-14 mukainen menetelmä, tunnet- ' tu siitä, että työasema (3) telakoi erotettua osaa kannat tavan toisen lihakoukun (5) seuraavalle linjalle (8), kuljettimelle tai työasemaan.
16. Patenttivaatimuksen 11-15 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuljetinta (1) käytetään pääasiassa keskeyty- 11 105144 mättömästi tietyllä nopeudella, jolloin työasema (3) seuraa pääkuljetinta (1) pääasiassa samalla nopeudella. 5
FI960150A 1993-07-16 1996-01-12 Menetelmä ja laitos osan erottamiseksi ruhosta FI105144B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9302447 1993-07-16
SE9302447A SE506324C2 (sv) 1993-07-16 1993-07-16 Förfarande och anläggning för avskiljning av en del från en slaktkropp
PCT/SE1994/000694 WO1995002331A1 (en) 1993-07-16 1994-07-15 Method and plant for separating a part from a carcass
SE9400694 1994-07-15

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI960150A0 FI960150A0 (fi) 1996-01-12
FI960150A FI960150A (fi) 1996-01-12
FI105144B true FI105144B (fi) 2000-06-30

Family

ID=20390635

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI960150A FI105144B (fi) 1993-07-16 1996-01-12 Menetelmä ja laitos osan erottamiseksi ruhosta

Country Status (17)

Country Link
US (1) US5599226A (fi)
EP (1) EP0708600B1 (fi)
JP (1) JPH09500019A (fi)
AT (1) ATE192022T1 (fi)
AU (1) AU679248B2 (fi)
CA (1) CA2167298C (fi)
DE (1) DE69424169T2 (fi)
DK (1) DK0708600T3 (fi)
ES (1) ES2146656T3 (fi)
FI (1) FI105144B (fi)
HU (1) HU219293B (fi)
NO (1) NO306191B1 (fi)
NZ (1) NZ269269A (fi)
PT (1) PT708600E (fi)
SE (1) SE506324C2 (fi)
WO (1) WO1995002331A1 (fi)
ZA (1) ZA945094B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK1983838T3 (en) 2005-12-22 2018-11-19 Marel Food Systems Hf Tracing items through a non-sequential process
PL2101591T3 (pl) 2006-12-20 2017-09-29 Robotic Technologies Limited Ciągarka i sposób jej używania do odkostniania lub krojenia tuszy zwierzęcej

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1214942A (fr) * 1958-10-06 1960-04-12 Erfurter Malzerei Und Speicher Dispositif d'écartement des membres pour animaux de boucherie
US3940830A (en) * 1971-07-15 1976-03-02 Iowa Beef Processors, Inc. Apparatus for breaking animal carcasses and handling meat products
US4381582A (en) * 1980-12-02 1983-05-03 Korhonen K J Plant and gripping means for cutting up meat
FR2594003B1 (fr) * 1986-02-12 1990-03-23 Cotentin Viandes Installation de desossage suspendu de quartiers de devant de bovins.
SE457226C (sv) * 1987-04-27 1992-07-06 Norling Lars Erik Metod foer avskiljning av skelettdelar fraan en slaktkropp
FR2616624B1 (fr) * 1987-06-18 1991-07-12 Conseil Organisation Formation Procede et installation de desossage d'un quartier arriere de boucherie
DE3937742A1 (de) * 1989-11-13 1991-05-16 Banss Kg Maschf Anlage zum erleichterten zerlegen von schlachttier-teilen, insbesondere rindervierteln

Also Published As

Publication number Publication date
NO960146D0 (no) 1996-01-12
EP0708600B1 (en) 2000-04-26
NO306191B1 (no) 1999-10-04
ES2146656T3 (es) 2000-08-16
SE9302447D0 (sv) 1993-07-16
AU679248B2 (en) 1997-06-26
US5599226A (en) 1997-02-04
PT708600E (pt) 2000-09-29
FI960150A0 (fi) 1996-01-12
DE69424169D1 (de) 2000-05-31
WO1995002331A1 (en) 1995-01-26
FI960150A (fi) 1996-01-12
EP0708600A1 (en) 1996-05-01
DE69424169T2 (de) 2001-02-08
ZA945094B (en) 1995-02-22
HU219293B (en) 2001-03-28
JPH09500019A (ja) 1997-01-07
CA2167298C (en) 2005-01-25
CA2167298A1 (en) 1995-01-26
DK0708600T3 (da) 2000-10-23
SE9302447L (sv) 1995-01-17
NO960146L (no) 1996-01-12
HU9600044D0 (en) 1996-03-28
HUT73945A (en) 1996-10-28
ATE192022T1 (de) 2000-05-15
NZ269269A (en) 1997-01-29
AU7278894A (en) 1995-02-13
SE506324C2 (sv) 1997-12-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3508064B1 (en) System and method for processing slaughtered animals and/or parts thereof
EP1059036B1 (en) Apparatus for parallel processing of a plurality of cattle carcasses suspended from a conveyor
EP0031337A1 (en) APPARATUS FOR STRIPPING SHEEP BODIES AT SLAUGHTER.
CN210406901U (zh) 一种家禽自动掏膛机
FI105144B (fi) Menetelmä ja laitos osan erottamiseksi ruhosta
DK166858B1 (da) Fremgangsmaade og anlaeg til afskinding af dyreskrog
USRE36645E (en) Method and apparatus for removing a hide from a back portion and tail of a carcass
EP1417889B1 (en) Device and method for fixation of carcases
AU683432B2 (en) Carcass deboning
GB2277245A (en) &#34;Carcass Deboning&#34;
EP0274208A1 (en) An apparatus and method for supporting a carcass during pelt removal
NL194321C (nl) Werkwijze en inrichting voor het hangend uitbenen van karkassen.
US4707885A (en) Head hold down for hide puller
US3132374A (en) Method of bleeding slaughter animals
GB2197779A (en) A method and apparatus for dressing carcases
JPS6361902B2 (fi)
SE513383C2 (sv) Hållaranordning
NZ575793A (en) Hock spreader for slaughter chain

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired