FI102879B - Magneettinen metallinen varmuuslanka, jossa on negatiivikirjoitus - Google Patents

Magneettinen metallinen varmuuslanka, jossa on negatiivikirjoitus Download PDF

Info

Publication number
FI102879B
FI102879B FI923700A FI923700A FI102879B FI 102879 B FI102879 B FI 102879B FI 923700 A FI923700 A FI 923700A FI 923700 A FI923700 A FI 923700A FI 102879 B FI102879 B FI 102879B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
recesses
ink
metal layer
magnetic
layer
Prior art date
Application number
FI923700A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI923700A (fi
FI102879B1 (fi
FI923700A0 (fi
Inventor
Wittich Kaule
Michael Boehm
Walter Schneider
Theodor Burchard
Original Assignee
Gao Ges Automation Org
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gao Ges Automation Org filed Critical Gao Ges Automation Org
Publication of FI923700A publication Critical patent/FI923700A/fi
Publication of FI923700A0 publication Critical patent/FI923700A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI102879B1 publication Critical patent/FI102879B1/fi
Publication of FI102879B publication Critical patent/FI102879B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B42BOOKBINDING; ALBUMS; FILES; SPECIAL PRINTED MATTER
    • B42DBOOKS; BOOK COVERS; LOOSE LEAVES; PRINTED MATTER CHARACTERISED BY IDENTIFICATION OR SECURITY FEATURES; PRINTED MATTER OF SPECIAL FORMAT OR STYLE NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; DEVICES FOR USE THEREWITH AND NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; MOVABLE-STRIP WRITING OR READING APPARATUS
    • B42D25/00Information-bearing cards or sheet-like structures characterised by identification or security features; Manufacture thereof
    • B42D25/30Identification or security features, e.g. for preventing forgery
    • B42D25/355Security threads
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S283/00Printed matter
    • Y10S283/901Concealed data
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S428/00Stock material or miscellaneous articles
    • Y10S428/914Transfer or decalcomania
    • Y10S428/915Fraud or tamper detecting

Description

1 102879
Magneettinen metallinen varmuuslanka, jossa on negatiivi-kirjoitus Tämä keksintö koskee varmuusasiakirjaa, erityisesti 5 seteliä, henkilöllisyystodistusta tai muuta sen kaltaista, jossa on varmuuselementti, joka on varustettu merkein, kuvioin jne., jotka ovat visuaalisesti luettavissa ainakin valoa vasten ja joka on sähköä johtava ja jossa on lisäaineita koneellista tutkimista varten, ja menetelmää tällai-10 sen varmuuselementin valmistamiseksi.
DE-patentissa 2 754 267 esitetään varmuuselementti, josta yleisesti käytetään nimitystä suojalanka, varustettavaksi useilla varmuuserityispiirteillä. Erityisesti tässä julkaisussa kuvataan magneettisen aitouserityispiirteen 15 yhdistäminen toiseen fysikaaliseen piirteeseen, kuten säh könjohtavuuteen tai luminesenssiin. Yhdistettävien var-muuserityispiirteiden tärkeä valintakriteeri on, etteivät nämä erityispiirteet ole väärentäjän helposti tunnistettavissa ja imitoitavissa. Tämä vaatimus luonnollisesti pa-20 rantaa suojaa väärentämistä vastaan. Se merkitsee kuitenkin myös, etteivät tällaisia varmuusasiakirjoja käsittele-vät keskiarvohenkilötkään pysty toteamaan näitä varmuus- : erityispiirteitä ja ettei tällaisella langalla varustettu- jen varmuusasiakirjojen aitoutta voida tarkistaa ilman so-25 pivia koneita.
• ·
.·. : Tämän epäkohdan välttämiseksi julkaisussa EP-A
0 330 733 ehdotetaan sen vuoksi varmuuselementti, joka t t · voidaan tarkistaa sekä visuaalisesti että koneella. Tätä . . tarkoitusta varten läpinäkyvä muovikalvo päällystetään • · t ***** 30 metallilla ja tämä päällyste varustetaan merkkien tai ku- • ♦ * *·* ’ vioiden muotoisilla syvennyksillä. Suojalanka sisältää ;*·,· myös kromofori- ja/tai luminoivia aineita syvennysten kanssa yhdenmukaisilla alueilla merkkien tai kuvioiden ·, tekemiseksi väriltään poikkeaviksi läpinäkymättömästä me- • · · ··'· 35 tallipäällysteestä sopivissa valaistusolosuhteissa. Syven- • * , 102879 nysten, niin sanotun negatiivikirjoituksen, aikaansaamiseksi käytetään erityistä menetelmää. Ennen lankamateriaa-lin metallointia sille valmistetaan myöhempien syvennysten mukainen painettu kuva ja vasta sitten metallipäällyste.
5 Painettu kuva valmistetaan käyttäen musteita tai lakkoja, jotka voidaan taas kemiallisesti liuottaa metallipäällys-teen alta, mikä aiheuttaa metallikerrokseen syvennyksiä painetun kuvan kohtiin, koska metallikerros poistuu yhdessä musteen kanssa.
10 Julkaisussa EP-A 0 330 733 kuvattu suojalanka täyt tää hyvin korkeat varmuusstandardit. Toisaalta sähkönjohtavuus voidaan tarkistaa koneellisesti katkoksettoman metallisen pinnoitteen ansiosta ja toisaalta negatiivikir-joitus toimii visuaalisena aitouserityispiirteenä, joka on is katsojan helposti tunnistettavissa. Edelleen langassa on lisäpiirre, joka ei ole katsojan helposti tunnistettavisa, nimittäin negatiivikirjoitusalueen luminesenssi, joka voidaan samoin tarkistaa koneella. On kuitenkin epäedullista, että tarkistuslaitteessa täytyy olla sekä johtavuusanturi 20 että optinen anturi kahden koneella tarkistettavan ominaisuuden havaitsemiseksi. Optiset anturit ovat suhteellisen monimutkaisia ja tilaa vieviä johtuen tarvittavista valo-. lähteestä, linssijärjestelmistä, suodattimista jne. Tämä . ·. tekee tarkistuslaitteesta vastaavasti monimutkaisen ja • » · *·. . 25 suuren.
• · · • ♦ *. *. Tämä keksintö perustuu sen takia tehtävään aikaan- • * · saada vähintään kaksi koneella tarkistettavaa erityispiir- • · · *·* ' rettä sisältäviä varmuusasiakirjoja varten varmuuselement- ti, jolla vältetään edellä mainitut epäkohdat, ja jossa • · V.* 30 kuitenkin yhdistetään visuaalisen ja koneellisen tarkis- :: : tettavuuden edut.
♦ .·* : Esillä oleva keksintö koskee varmuusasiakirjaa, « « Γ | ! erityisesti seteli, henkilöllisyystodistus tai vastaava, jossa on langan tai nauhan muodossa oleva varmuus- 35 elementti, joka koostuu läpinäkyvästä kanta jamateriaa- t' i i 3 102879 lista, jossa on syvennyksiä sisältävä metallikerros, jolloin syvennykset ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja luettavissa valoa vasten. Varmuusasiakirjalle on tunnusomaista, että metallikerroksen päälle tai alle on 5 sovitettu magneettinen lisäkerros ja magneettisella kerroksella peitettyjen alueiden geometrinen sijoittelu on sellainen, että ainakin luettavissa olevat syvennykset jäävät vapaiksi.
Keksintö koskee myös varmuuselementtiä, joka on ίο langan tai nauhan muodossa ja joka on tarkoitettu sisällytettäväksi varmuusasiakirjaan, erityisesti seteliin, henkilöllisyystodistukseen tai vastaavaan, ja joka koostuu läpinäkyvästä kantajamateriaalista, jossa on syvennyksiä sisältävä metallikerros, jolloin syvennykset ovat merk-15 kien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja luettavissa valoa vasten. Varmuuselementille on tunnusomaista, että metallikerroksen päälle tai alle on sovitettu magneettinen lisäkerros ja magneettisella kerroksella peitettyjen alueiden geometrinen sijoittelu on sellainen, että ainakin 20 luettavissa olevat syvennykset jäävät vapaiksi.
Keksintö koskee lisäksi menetelmää edellä kuvatun : varmuuselementin valmistamiseksi, joka soveltuu sisäl lytettäväksi varmuusasiakirjaan, kuten seteliin, henkilöllisyystodistukseen tai vastaavaan, ja joka koostuu läpi- j 25 näkyvästä kantajamateriaalista, jossa on syvennyksiä • · *. *. sisältävä metallikerros, jolloin syvennykset ovat merk- t » · *· ’· kien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja luettavissa • · « valoa vasten. Menetelmälle on tunnusomaista, että (a) läpinäkyvään kantajakalvoon painetaan ak- • · V.* 30 tivoituvalla painovärillä luettavissa olevien merkkien,
Mt : kuvioiden tai vastaavien muotoiset kuviot, .·] ; (b) se kantajakalvon puoli, joka sisältää ak tivoituvan painovärin, varustetaan koko pinnaltaan metal-likerroksella, 35 (c) painoväri aktivoidaan merkkien, kuvioiden tai 4 102879 vastaavien muotoisten syvennysten muodostamiseksi metal-lipinnoitteeseen, (d) magneettinen aine levitetään osittaisille alueille, 5 (e) kalvo leikataan sopivan levyisiksi kaistaleik si .
Oleellista keksinnölle on magneettisen varmuuseri-tyispiirteen ja negatiivikirjoituksen yhdistelmä, joka tarjoaa useita etuja. Ensiksikin keksinnön mukainen var-10 muuselementti yhdistää edullisesti ennestään tunnettujen varmuuselementtien positiiviset aspektit eli toisaalta nopean ja yksinkertaisen visuaalisen tarkistuksen ja toisaalta mahdollisuuden koneelliseen tarkistukseen, joka ei ole helposti tunnistettavissa ulkoa päin. Tämä johtuu sii-15 tä, että negatiivikirjoitus, joka on sijoitettu heijastavaan ympäristöön, on ihmissilmin helposti havaittavissa ja katsoja voi helposti tarkistaa sen aitouden. Lisäksi on mahdollista vahvistaa tai mahdollisesti korjata varmuus-asiakirjan visuaalinen koetulos koneella käyttäen magneet-20 tikentän mittausta. Negatiivikirjoituksen heijastava ympäristö varmistaa, ettei suojalanka heikennä informaatiokan-tajan eli varmuusasiakirjan yleisvaikutelmaa siihen tulevassa valossa, mutta on hyvin selvästi huomattava valoa vasten katsottaessa.
| 25 Edelleen magneettisten ominaisuuksien, toisin kuin • · *. *. luminesenssin, havainnointiin on tarjolla monia koodaus- • « · '· ]· mahdollisuuksia, sillä väärentäjä ei pysty havaitsemaan, V ' mitä magneettisista ominaisuuksista, kuten permeabilisuus, magnetisaatio, jäännösmagnetismi, jne., on käytetty tar- • · :.:.r 30 kistuskriteerinä. Suojausta väärennystä vastaan voidaan :T: täten parantaa edelleen käyttämällä magneettista aitous- . erityispiirrettä.
I I
Koska sähkönjohtavuus ja magneettiset ominaisuudet <111 , voidaan mitata suhteellisen alhaisin laitteistokustannuk- 35 sin, saavutetaan edelleen se etu, että keksinnön mukainen > 1 5 102879 varmuuselementti voidaan tarkistaa suhteellisen yksinkertaisella anturilla huolimatta erilaisista testausmahdolli-suuksista (sähkönjohtavuus ja magneettinen ominaisuus), joista vähintään kaksi on koneella luettavissa. Tämä ai-5 kaansaa moninkertaisen ja siksi parantuneen suojauksen väärennystä vastaan ilman lisämuutoksia tarkistuslaittees-sa tai lisäkustannuksia.
Yhdessä mahdollisessa keksinnön mukaisen varmuus-elementin toteutusmuodossa synteettinen lanka on sekä melo tallipinnoitettu että painettu magneettisella musteella, jolloin magneettiset ja metalliset alueet on sijoitettu langalle esim. vuoronperään langan pituussuuntaan katsottuna. Metalliset ja magneettiset alueet voidaan mahdollisesti kuitenkin myös sijoittaa pituussuuntaan tai tuottaa 15 päällekkäisinä kerroksina. Kaikissa tapauksissa metalli-soinnissa on negatiivikirjoitus, kuten on tunnettua julkaisusta EP-A 0 330 733.
Edullisessa toteutusmuodossa koneella tarkistettavaa magneettista mustetta on koko alueen kattavana pin-20 noitteena metallisoinnin alla, joka puuttuu vain keksinnön mukaisella menetelmällä aikaansaadun negatiivikirjoituksen alueelta.
Tähän asti tunnetulla menetelmällä negatiivikir joituksen sisältävän varmuuselementin valmistamiseksi, jol- ... 25 lainen menetelmä on kuvattu julkaisussa EP-A 0 330 733, ei • · *. *. ole ollut mahdollista sisällyttää koko alueella olevaa • · · magneettista mustetta varmuuselementin rakenteeseen. Me- • · · '·* * tallisoinnin heijastavien ominaisuuksien vuoksi sen täytyy olla varmuuselementin uloimpana kerroksena, jolloin läpi- • · :.V 30 näkymätön magneettinen muste täytyy välttämättä painaa : : : liukenevan musteen, joka myöhemmin muodostaa negatiivikir- t·] · joituksen, ja metallisen pinnoitteen väliin. Magneettinen muste on kuitenkin suhteellisen niukkaliukoista. Siksi on mahdotonta tuottaa negatiivikuvioita tunnetulla menetel-35 mällä, sillä magneettisia kerroksia ei voida ainakaan ko- « 102879 konaan liuottaa pois kerrosrakenteesta ja kirjoituksen kuviot muodostuvat siten vain epätäydellisinä.
Keksinnön mukainen menetelmä sitä vastoin on erityisen sopiva koko alueen peittävälle magneettiselle ker-5 rosrakenteelle, joka on yhdistetty sähköä johtavien kerrosten kanssa. Keksinnön mukaisessa menetelmässä negatii-vipainokirjoitus muodostetaan käyttäen lämmöllä pehmeneviä tai höyrystyviä musteita kemiallisesti liukenevien musteiden sijasta.
10 Koska suojalangat valmistetaan levyinä ja sitten leikataan ennalta määrätyn levyisiksi nauhoiksi, keksinnön mukainen menetelmä tarjoaa sen edun, että sekä magneettinen muste että metallieointi voidaan saattaa koko pinnalle huolimatta niiden alla sijaitsevasta negatiivikirjoituk-15 sesta. Tämä tekee menetelmästä erittäin tehokkaan ja siten myös hinnaltaan edullisen.
Esimerkkejä keksinnön mukaisesta menetelmästä ja kehitysmuodoista selitetään seuraavassa viittauksin kuvioihin. Selvyyden vuoksi kuviot eivät ole oikeassa mitta-20 kaavassa eivätkä oikeissa suhteissa esitettyjä.
Kuvio 1 esittää seteliä, johon on sijoitettu suoja- ·"’· lanka, ,··. kuvio 2 esittää edestä päin kuvatun suojalangan ; ]' keksinnön toteutusmuodossa, *.. . 25 kuvio 3 esittää edestä päin keksinnön toisen toteu-
I « I
·. \ tusmuodon mukaisen suojalangan, • · · *· kuvio 4 esittää edestä päin vielä erään muunnelman *·*· V ' keksinnön mukaisesta suojalangasta, kuvio 5 esittää leikkauksen A - B keksinnön mukai-30 sen suojalangan muunnelmasta, joka on esitetty kuviossa 4, ennen negatiivikir joi tukeen muodostamista, . kuvio 6 esittää leikkauksen A - B negatiivikirjoi- tuksen muodostamisen jälkeen, < < kuvio 7 esittää leikkauksen A - B kuviossa 4 esi-35 tetyn langan rakenteen muunnelmasta, ’ 102879 kuvio 8 esittää leikkauksen A - B vielä eräästä kuviossa 4 esitetyn langan rakenteen muunnelmasta.
Kuvio 1 esittää numerolla 1 merkityn paperin, johon on sijoitettu varmuuselementti 2, joka on suunniteltu niin 5 kutsutuksi ikkunasuojalangaksi. Tämä toteutusmuoto varmistaa sen, että elementti on hyvin näkyvissä ainakin tietyillä alueilla sekä lankaan osuvassa valossa että valoa vasten katsottaessa. Suojalanka on osittain kudottu paperimateriaalin sisään siten, että se tulee paperin pinnan ίο läpi säännöllisin välimatkoin, jotka on osoitettu varjostettuina alueina.
Kuviot 2, 3 ja 4 esittävät keksinnön mukaisen var-muuselementin 2 mahdollisia toteutusmuotoja edestä päin.
Kuvio 2 esittää varmuuselementin 2, joka käsittää 15 läpinäkyvän muovikalvon, joka on varustettu metallisilla ja magneettisilla alueilla 3, 4, jotka vuorottelevat pituussuunnassa. Metalloinnissa 3 on minkä tahansa merkkien, numeroiden, kuvioiden, jne. muotoisia syvennyksiä 5, niin sanottua negatiivikirjoitusta, jossa niiden alle sijoitet-20 tu läpinäkyvä kantajamateriaali on näkyvissä. Metalliset alueet 3 on erotettu toisistaan estealuein, jotka tavalli-: : sesti ovat mustaa painettua magneettista mustetta 4. Täl- . . lainen lanka voidaan tuottaa monilla tavoilla. Esimerkik- si muovikalvo voidaan metallipinnoittaa kokonaan ja sit-
|Vi 25 ten tuottaa siihen negatiivikirjoitus julkaisusta EP-A
• · *. 0 330 733 tunnetulla menetelmällä. Teksti lisätään rin- • · · • · · ;ee* nakkaisina toistuvina rivi- ja sarakeasetelmina. Magneet ti· *·* * tisen musteen muodostamat estealueet lisätään tämän kalvon päälle sopivin välimatkoin sarakkeiden kanssa yhdensuun- • · V,· 30 täisinä siten, että negatiivikirjoitus esiintyy ainakin
• M
i yhden kerran kokonaisuudessaan näiden estealueiden välis- ,·\ · sä. Viimeisessä vaiheessa levy leikataan rivien kanssa i yhdensuuntaisiksi langoiksi tarkassa laskulaitteessa, kuten on tunnettua esimerkiksi julkaisusta EP-A 0 381 112.
35 Vaihtoehtoisesti teksti voidaan saattaa rinnakkai seen sarakeasetelmaan sillä tavalla, että se siirtyy puoli t 102879 riviä vierekkäisissä sarakkeissa, kuten on esitetty kuviossa 3. Magneettisen musteen estealueet 4 voidaan painaa myös samansuuntaisina kirjoitusrivien 3 kanssa, kuten myös ilmenee kuviosta 3. Tässä tapauksessa täytyy varmistaa, 5 että magneettiset viivat sijoitetaan negatiivikirjoituksen sivuille. Muovikalvo, joka on muuten valmistettu edellä kuvatulla menetelmällä, leikataan langoiksi, joiden leveys on noin 1,2 mm, jolloin metalloitu osa 3, joka on noin 0,8 mm leveä ja sisältää näkyvän negatiivikirjoituksen 5, ίο on symmetrisesti reunustettu magneettisilla raidoilla 4, joiden leveys on noin 0,2 mm.
Edelleen eräs keksinnön mukaisen varmuuselementin toteutusmuoto on esitetty kuviossa 4. Ulkonäöltään tämä suojalanka 2 ei eroa tunnetuista suojalangoista. Voidaan 15 havaita vain läpinäkyvä kirjoitus 5 metallisessa ympäristössään 3. Ero tulee kuitenkin näkyviin, kun tarkastellaan langan 2 kerrosrakennetta.
Kuvioissa 5 ja 6 esitetään kuviossa 4 esitetyn keksinnön mukaisen varmuuselementin 2 edullisen toteutusmuo-20 don leikkaus A - B ennen negatiivikirjoituksen 5 muodostamista ja sen jälkeen. Kuten aikaisemmissa esimerkeissäkin, läpinäkyvä muovikalvo 10 toimii kantajamateriaalina. Ensin ‘sille painetaan aktivoituvalla musteella 13 myöhemmin muo- 4 I « ! ,ί dostettavan negatiivikirjoituksen alue. Sitten kalvo tyh- 25 jiöpinnoitetaan metallilla 11, esimerkiksi alumiinilla, ·*·*; koko alaltaan. Samoin magneettinen muste 4 levitetään koko • · : kerrosrakenteen päälle. Uloin kerros muodostuu jälleen .···[ tyhjiössä metalloidusta metalloinnista 3.
• · ·
Piirroksen perusteella ei voida arvioida yksittäis- . . 30 ten kerrosten paksuutta, joten muutamia tyypillisiä arvoja • · · *·’·* esitetään seuraavassa havainnollisuuden vuoksi. Kantaja- ··· *·* * kalvon 10 paksuus on noin 10 - 30 μπι, aktivoituvan musteen paksuus on välillä 0,5-2 μπι, kun taas jokaisen metalloinnin paksuus on vain 1/100 μπι ja magneettisen musteen 35 kerrospaksuus on 1-5 μπι.
, 102879
Sisempi metallipinnoite varmistaa, että suojalan-galla on samanlainen ulkonäkö puolesta riippumatta kanta-jamateriaalin läpinäkyvyyden vuoksi. Tämä on tarpeellista, jotta lanka voidaan tarkistaa samalla tavalla sen jälkeen, 5 kun se on sijoitettu asiakirjaan.
Musteen 13 aktivointi aikaansaa musteen muotoisia syvennyksiä sen päällä oleviin kolmeen kerrokseen 11, 4 ja 3 muodostaen siten negatiivikirjoituksen 5. Ohuen metallisen kerroksen ja syvennysten suojaamiseksi voidaan ruis-10 kuttaa noin 10 μπΐ:η paksuinen läpinäkyvä kerros lakkaa 20 viimeisessä vaiheessa ennen levyn leikkausta. Toisaalta on mahdollista aikaansaada myös upottamalla viimeistelty lanka, jossa on suojaava kerros, kuten kuviossa 6 on esitetty.
15 Sopivia aktivoituvia musteita ovat esim. vähäpätöi set emulsiot, kuten ne, joita käytetään kuljetushihnoissa. Lämmitettäessä nämä emulsiot pehmenevät, jolloin niiden tarttuvuus kantajakalvoon pienenee siten, että pehmennyt muste ja sen päällä sijaitsevat kerrokset voidaan poistaa 20 näiltä huonon tarttuvuuden alueilta mekaanisen käsittelyn avulla, kuten ultraäänellä, harjaamalla tai hankaamalla.
Negatiivikuvion valmistuksessa käytettävät musteet ·. voivat kuitenkin sisältää myös vaahdottavia lisäaineita, jotka ovat tavallisia vaahdotettujen materiaalien valmis-j 25 tuksessa. Nämä vaahdottavat aineet vapauttavat kaasua läm- ·*·*: mön vaikutuksesta ja tuottavat vaahtomaisia rakenteita po- • · lymeerimatriisiin. Hajoamisprosessi tapahtuu irreversiibe- • · listi ennalta määrätyllä lämpötilavälillä. Vaahdottavat • · « aineet, joiden aktivaatiolämpötila on 200 °C:n lähellä, . , 30 esim. atsodikarbonamidi, ovat erityisen sopivia tämän kek- • · · sinnön yhteydessä. Samoin kuin vahapitoisten emulsioiden • ♦ ♦ *·[ * ollessa kyseessä, tällöinkin kaasun kehitys ja tuloksena syntyvä tilavuuden kasvu vähentävät tarttuvuutta kantaja-kalvoon. Lisäksi päällä olevat kerrokset pullistuvat ulos-35 päin musteen tilavuuden kasvun mukana ja tarjoavat siten 1. 102879 mekaanisesti toimiville käsittelymenetelmille hyvän lähtökohdan, niin että negatiivikirjoitus voidaan saada selvästi esiin. Vaihtoehtoisesti vaahdottava aine voidaan myös sekoittaa painettavaan väriin mikrokapseloidussa muodossa.
5 Kuviossa 3 esitettyä kerrosrakennetta voidaan yk sinkertaistaa lisäämällä metallikerroksen liuotinta edellä kuvattuihin aktivoituviin musteisiin. Riittää, että muste on heikosti hapan tai emäksinen, sillä tyhjiömetalloinnis-sa käytetään käytännössä pelkästään alumiinia. Tällä talo valla voidaan saattaa ensimmäinen metallinen pinnoite suoraan kantajakalvoile ja vasta sitten painaa painettava kuvio sellaisena kuin sen on myöhemmin esiinnyttävä nega-tiivikuviona, jolloin kerrokset voidaan irrottaa vieläkin helpommin. Tämä johtuu siitä, että irrottava muste toimii 15 tässä käytännöllisesti katsoen keskeltä kahteen vastakkaiseen suuntaan, mikä tekee kerrosten irrottamisen tehokkaammaksi ennen mekaanista käsittelyä. Happo- tai alkali-jäänteitä langassa ei tarvitse pelätä, sillä negatiivikirjoitus pestään vedellä erotuksen jälkeen.
20 Negatiivikirjoituksen tuottava musteen aktivaatio voidaan tietenkin käynnistää myös muilla fysikaalisilla menetelmillä, kuten lasersäteellä, elektronisuihkulla, paineella, kylmyydellä jne.
I «
Keksinnön mukainen menetelmä on myös käyttökelpoi-25 nen sellaisen painetun kuvan tuottamiseksi, jossa on me- ·*·*. tallisen kerroksen sijasta mustekerros ja joka ei sellai- • · senaan ole painettavissa, mutta joka voidaan muodostaa .·;·[ esim. vain sekoittamalla tai koko pinnan pinnoitteina.
• · · Tässä tapauksessa negatiivikuvio painetaan musteen alle . . 30 keksinnön mukaisesti ja kuvio poistetaan keksinnön mukai- • · t • * · . .
• · sesti.
* · » V * Kuvio 7 esittää kuviossa 4 edestä päin esitetyn varmuuselementin 2 rakenteen muunnoksen, jossa negatiivi-kirjoitus voidaan tuottaa ei vain käyttäen edellä mainit-35 tuja aktivoituvia musteita, vaan myös ennestään tunnettuja x! 102879 kemiallisesti liukenevia musteita. Tässä tapauksessa kanta jamateriaalille 10 painetaan moniväripainokoneella me-tallinauhat 40 ja niille yhdenmuotoisesti magneettinen muste 4. Aktivoituva muste 13, joka tuottaa negatiivikir-5 joituksen, levitetään nauhojen välisiin tiloihin kolmannessa painoyksikössä. Täten valmistettu kantajamateriaali pinnoitetaan koko pinnaltaan metallisella pinnoitteella 3, joka sitten poistetaan negatiivikirjoituksen alueelta aktivoimalla muste 13. Kuten edellisessä esimerkissä, voi-io daan myös tuottaa lanka, jossa on suojaava läpinäkyvä lakkakerros .
Metalliset nauhat 40 painetaan käyttäen pronssimus-tetta, kun taas uloin metallinen pinnoite koostuu edullisesti tyhjiömetallisoidusta alumiinista.
15 Kuvio 8 esittää samanlaista lankarakennetta, mutta se voidaan tuottaa edellä kuvatuista menetelmistä poiketen käyttämättä aktivoituvaa mustetta. Kuten kuviossa 7 esitetyssä langassa, kantajamateriaalille 10 painetaan ensin metalliset nauhat 40 ja niille yhdenmuotoisesti magneetti-20 nen muste 4. Kolmannessa painoyksikössä painetaan sitten pronssimuste, esim. hopeapronssi, siten että saadaan nega-tiivimerkkien 5 muotoiset syvennykset.
Tässä esimerkissä pronssimusteita tai vastaavia metallimusteita, esim. hopeapronssia, käytetään kumpaankin 25 metallointiin 40 ja 30. Tällaisia musteita voidaan tie- :**· tysti edullisesti käyttää myös muissa kuvatuissa esimer- • · ? keissä.
• ·« ♦ . Kaikissa edellä olevissa keksinnön mukaisen var- • * muuselementin esimerkeissä sähkönjohtavuus määräytyy me-. . 30 tallisesti heijastavien kerrosten ominaisuuksien mukaan,
t I
*·]·' erityisesti helposti näkyvien kerrosten 3 mukaan. Muunnel- • · · *·* * mat, joissa johtavuus aikaansaadaan tai sitä ainakin aute taan sopivalla sähköä johtavan materiaalin seostuksella magneettiseen kerrokseen, ovat kuitenkin myös mahdollisia.
u 102879
Viitenumero 25 kuviossa 8 osoittaa sellaista seosta, joka voi sisältää esimerkiksi hiilimustapartikkeleita.
Tällä on lisäksi se etu, että metallisesti johtavan kerroksen halkeamat, jotka ulottuvat koko langan leveydel-s le, esim. kuviossa 4 esitetyn langan kerroksessa 3, eivät johda sähkönjohtavuuden häviämiseen kokonaan. Tämä johtuu siitä, että virta kulkee tässä tapauksessa viereistä johtavaa magneettista kerrosta pitkin, joka siten silloittaa halkeaman. Tämä tekee mahdolliseksi käyttää sähkönjohta-10 vuusominaisuutta aitouserityispiirteenä silloinkin, kun tarkistettavassa kerroksessa on vikoja.
Jos sähkönjohtavuuden signaalin voimakkuudelle asetetut vaatimukset eivät ole kovin suuret, on myös mahdollista lisätä sekä sähköä johtavia että magneettisia pig-15 menttejä yhteen musteeseen, joka painetaan kantajamate-riaalille, ja jättää negatiivikirjoitus tyhjäksi. Tämä tarjoaa sen edun, että voidaan tuottaa lankamateriaali, jossa on kolme varmuuserityispiirrettä, eli sähkönjohtavuus, magnetismi ja negatiivikirjoitus, yhdessä painota-20 pahtumassa.
On myös mahdollista jakaa erityispiirteet vain kahden kerroksen alueelle. Kantajamateriaali varustetaan täl-löin ensimmäisessä vaiheessa osittain läpäisevällä sähköä : johtavalla kerroksella, kuten hyvin ohuella tyhjiömetalli- 25 soidulla kerroksella tai sputteroidulla metalli- tai oksi-dikerroksella. Tähän kerrokseen sisältyy ensisijaisesti • · .·. : sähkönjohtavuus. Sen päälle painetaan sitten pronssiker- • ·· .I..* ros, so. metallinen tai metallia vastaava muste jättäen • « i * negatiivikirjoitus puhtaaksi. Tällä tavalla voidaan tuot- 30 taa voimakkaampi sähköinen signaali ja siitä huolimatta • · · *·*·* vähentää yksi menetelmävaihe.
··· V : Magneettisen materiaalin sijasta voidaan tietysti « käyttää mitä tahansa' muuta koneella tarkistettavaa ainetta.

Claims (27)

1. Varmuusasiakirja (1), erityisesti seteli, henkilöllisyystodistus tai vastaava, jossa on langan tai nau-5 hän muodossa oleva varmuuselementti (2) , joka koostuu läpinäkyvästä kantajamateriaalista (10), jossa on syvennyksiä (5) sisältävä metallikerros (3,30), jolloin syvennykset ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja luettavissa valoa vasten, tunnettu siitä, että io metallikerroksen (3,30) päälle tai alle on sovitettu magneettinen lisäkerros (4) ja magneettisella kerroksella (4) peitettyjen alueiden geometrinen sijoittelu on sellainen, että ainakin luettavissa olevat syvennykset (5) jäävät vapaiksi .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varmuusasiakirja (1), tunnettu siitä, että magneettinen kerros (4) peittää metallikerroksen (3) langan pituussuuntaan katsottuna sektoreittain koko pinnan alueelta ja visuaalisesti luettavissa olevat merkit (5) on sovitettu välitiloihin, 20 joissa ei ole magneettista kerrosta.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varmuusasiakirja (1), tunnettu siitä, että magneettinen kerros (4) on sovitettu langan (2) pituussuuntaan katsottuna symmet-risesti visuaalisesti luettavissa olevien merkkien (5) I 25 kummallekin puolelle.
:***: 4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varmuusasiakirja • · ;*·.· (1) , tunnettu siitä, että metallikerros (3) on • · sovitettu magneettisen kerroksen (4) päälle ja molempiin m kerroksiin (3,4) on sovitettu yhdenmukaisesti valoa vasten . 30 visuaalisesti luettavissa olevat syvennykset (5).
• · « *.* 5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen varmuus- • · « *·* * asiakirja (1), tunnettu siitä, että magneettisen : kerroksen alle on sovitettu yhdenmukaisesti toinen metal- ·;· likerros (11,40). 102879
6. Vähintään yhden patenttivaatimuksen 1-5 mukainen varmuusasiakirja (1), tunnettu siitä, että metallikerrokset (3, 11, 30, 40) ovat metallipigmenttipi-toisia painovärejä, metallijäljitelmävärejä tai tyhjiöhöy- 5 rystettyjä metallikerroksia.
7. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 1-6 mukainen varmuusasiakirja (1), tunnettu siitä, että magneettinen kerros (4) on varustettu sähköä johtavalla aineella (25). ίο
8. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 1-7 mukainen varmuusasiakirja (1), tunnettu siitä, että magneettinen kerros (4) koostuu magneettisesta painoväristä.
9. Varmuusasiakirja (1), erityisesti seteli, hen-15 kilöllisyystodistus tai vastaava, jossa on langan tai nauhan muodossa oleva varmuuselementti (2), joka koostuu läpinäkyvästä kantajamateriaalista (10), jossa on syvennyksiä (5) sisältävä metallikerros (3), jolloin syvennykset ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja hel-20 posti luettavissa valoa vasten, tunnettu siitä, että metallikerros (3) on painoväri, joka sisältää sähköä johtavia pigmenttejä ja että painoväri sisältää sähköä : johtavien pigmenttien ohella magneettisia pigmenttejä.
,·* 10. Varmuuselementti (2), joka on langan tai nau- 25 hän muodossa ja joka on tarkoitettu sisällytettäväksi var- :*·*: muusasiakirjaan (1) , erityisesti seteliin, henkilöllisyys- • · .·. S todistukseen tai vastaavaan, ja joka koostuu läpinäkyvästä .·:·! kantajamateriaalista (10) , jossa on syvennyksiä sisältävä • · · metallikerros (3,30), jolloin syvennykset ovat merkkien, .. 30 kuvioiden tai vastaavien muodossa ja luettavissa valoa • · · **’·* vasten, tunnettu siitä, että metallikerroksen • · · w ' • · · V* (3,30) päälle tai alle on sovitettu magneettinen lisäker- ros (4) ja magneettisella kerroksella peitettyjen alueiden i i geometrinen sijoittelu on sellainen, että ainakin luetta-35 vissa olevat syvennykset (5) jäävät vapaiksi. * * 1 i i 102879
11. Varmuuselementti (2), joka on langan tai nauhan muodossa ja joka on tarkoitettu sisällytettäväksi var-muusasiakirjaan (1), erityisesti seteliin, henkilöllisyystodistukseen tai vastaavaan, ja joka koostuu läpinäkyvästä 5 kantajamateriaalista (10), jossa on syvennyksiä (5) sisältävä metallikerros (3), jolloin syvennykset ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja luettavissa valoa vasten, tunnettu siitä, että metallikerros (3) on painoväri, joka sisältää sähköä johtavia pigmenttejä ja io että painoväri sisältää sähköä johtavien pigmenttien ohella magneettisia pigmenttejä.
12. Menetelmä patenttivaatimuksen 10 mukaisen, langan tai nauhan muodossa olevan varmuuselementin (2) valmistamiseksi, joka soveltuu sisällytettäväksi varmuus- 15 asiakirjaan (1) , kuten seteliin, henkilöllisyystodistukseen tai vastaavaan, ja joka koostuu läpinäkyvästä kanta-jamateriaalista (10), jossa on syvennyksiä (5) sisältävä metallikerros (3), jolloin syvennykset ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja luettavissa valoa vas-20 ten, tunnettu siitä, että (a) läpinäkyvään kantajakalvoon (10) painetaan aktivoituvalla painovärillä (13) luettavissa olevien merkkien, kuvioiden tai vastaavien muotoiset kuviot, • (b) se kantajakalvon (10) puoli, joka sisältää ak- : 25 tivoituvan painovärin (13) , varustetaan koko pinnaltaan ·*·’: metallikerroksella (3) , • · .*.#j (c) painoväri (13) aktivoidaan merkkien, kuvioiden • · tai vastaavien muotoisten syvennysten (5) muodostamiseksi • · · metallipinnoitteeseen (3), . . 30 (d) magneettinen aine (4) levitetään osittaisille • · 4 alueille, • · *·[ * (e) kalvo (10) leikataan sopivan levyisiksi kais- taleiksi.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, 35 tunnettu siitä, että vaiheessa (a) muodostetut 16 102879 merkit, kuviot tai vastaavat (5) painetaan yhdensuuntaisten rivien ja sarakkeiden muotoon.
13 102879
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaiheessa (a) muodostetut 5 merkit, kuviot tai vastaavat painetaan siirrettynä puolella sarakkeella.
15. Patenttivaatimuksen 13 tai 14 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että magneettinen aine (4) lisätään vaiheessa (d) sarakkeiden kanssa yhdensuuntaisik- 10 si estoalueiksi.
16. Patenttivaatimuksen 13 tai 14 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että magneettinen aine (4) lisätään vaiheessa (d) rivien kanssa yhdensuuntaisiksi kaistaleiksi.
17. Menetelmä patenttivaatimuksen 10 mukaisen, langan tai nauhan muodossa olevan varmuuselementin (2) valmistamiseksi, joka on tarkoitettu sisällytettäväksi varmuusasiakirjaan (1) , kuten seteliin, henkilöllisyystodistukseen tai vastaavaan ja joka koostuu läpinäkyvästä 20 kantajamateriaalista (10) , jossa on syvennyksiä (5) sisältävä metallikerros (3,11), jolloin syvennykset ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja luettavissa valoa vasten, tunnettu siitä, että (a) läpinäkyvään kantajakalvoon (10) painetaan ak-25 tivoituvalla painovärillä (13) luettavissa olevien merkki- ;*·*: en, kuvioiden tai vastaavien muotoiset kuviot, • · (b) se kantajakalvon puoli, joka sisältää aktivoi- • · tuvan painovärin (13), varustetaan koko pinnaltaan metal- • « · likerroksella (11) , .. 30 (c) metallikerros (11) varustetaan koko pinnaltaan • · i l%l magneettisella aineella (4) , joka on koneellisesti tarkis- I · I *·* * tettavissa, ; (d) magneettisen aineen (4) päälle sovitetaan koko pinnaltaan metallipinnoite (3), 35 (e) sen jälkeen aktivoituva painoväri (13) akti voidaan kaikkien kantajakalvon (10) päällä olevien kerrosten poistamiseksi, jolloin sekä magneettiseen että metal- 17 102879 lipinnoitteesen (3, 4, 11) muodostuu syvennyksiä (5), jotka ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien muodossa, (f) kalvo (10) leikataan sopivan levyisiksi kaistaleiksi .
18. Menetelmä patenttivaatimuksen 10 mukaisen, langan tai nauhan muodossa olevan varmuuselementin (2) valmistamiseksi, joka soveltuu sisällytettäväksi varmuus-asiakirjaan (1) , kuten seteliin, henkilöllisyystodistukseen tai vastaavaan, ja joka koostuu läpinäkyvästä kanta-10 jamateriaalista (10), jossa on syvennyksiä (5) sisältävä metallikerros (30, 40) , jolloin syvennykset ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien muodossa ja helposti luettavissa valoa vasten, tunnettu siitä, että (a) läpinäkyvä kantajakalvo (10) varustetaan me-15 tallikerroksella (40) , joka on kaistaleiden muodossa, (b) kaistaleiden (40) päälle sovitetaan tarkasti magneettinen aine (4), joka on koneellisesti tarkistettavissa, (c) kantajakalvoon (10) kaistaleiden väliin paine-20 taan aktivoituvalla painovärillä (13) luettavissa olevien merkkien muotoiset kuviot, (d) koko kerrosrakenne varustetaan koko pinnaltaan : : metallikerroksella (30), (e) sen jälkeen aktivoituva painoväri (13) akti- jV. 25 voidaan, jolloin metallikerrokseen (30) muodostuu syven-• · .·. : nyksiä (5) , jotka ovat merkkien, kuvioiden tai vastaavien • · ♦ ···’ muodossa, • · · ' * · · (f) kalvo (10) leikataan yhdensuuntaisesti mag- , , neettisten kaistaleiden (4) kanssa sopivan levyisiksi lan- • · · *·*·* 30 goiksi.
• · · * 19. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 12 - 18 mu- :*·.· kainen menetelmä, tunnettu siitä, että ainakin yksi metallikerros (3, 11, 30, 40) on tyhjiöhöyrystetty \ metallikerros, metallipigmenttipitoinen painoväri tai me- ··· 35 talli jäi j itelmäväri. « I 102879
20. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 12 - 19 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että magneettinen aine (4) on sisällytetty painoväriin ja painetaan.
21. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 12 - 20 mu-5 kainen menetelmä, tunnettu siitä, että kantaja- kalvon päällä olevien kerrosten (3, 4, 11, 30, 40) irrottamista kantajakalvosta autetaan mekaanisella käsittelyllä.
22. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 12 - 21 mu- 10 kainen menetelmä, tunnettu siitä, että aktivoituva painoväri (13) on vahapitoinen emulsio.
23. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 12 - 21 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että aktivoituva painoväri (13) sisältää vaahtoavia lisäaineita.
24. Patenttivaatimuksen 23 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että painovärin (13) sisältämät vaahtoavat lisäaineet ovat mikrokapseleiden muodossa.
25. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 12 - 24 mukainen meentelmä, tunnettu siitä, että aktivoitu- 20 va painoväri (13) aktivoidaan lasersäteellä, elektroni-suihkulla, lämpökäsittelyllä tai paineella.
26. Ainakin yhden patenttivaatimuksen 12 - 25 mu-kainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmis kalvo (10) varustetaan suo jäävällä läpinäkyvällä lakkaker- 25 roksella (20) ennen viimeistä menetelmävaihetta. I l • · ,·.
; 27. Menetelmä varmuusasiakirjan valmistamiseksi, • · · tunnettu siitä, että asiakirjan (1) valmistukeen • · e * aikana asiakirjaan sovitetaan patenttivaatimuksen 10 tai 11 mukainen varmuuselementti (2). • · # • · 4 • · ··· ♦ ♦ · • ♦ · • · • se • ·· IMI • « « 19 102879
FI923700A 1990-12-20 1992-08-18 Magneettinen metallinen varmuuslanka, jossa on negatiivikirjoitus FI102879B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4041025 1990-12-20
DE4041025A DE4041025C2 (de) 1990-12-20 1990-12-20 Magnetischer, metallischer Sicherheitsfaden mit Negativschrift
PCT/EP1991/002437 WO1992011142A1 (de) 1990-12-20 1991-12-18 Magnetischer, metallischer sicherheitsfaden mit negativschrift
EP9102437 1991-12-18

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI923700A FI923700A (fi) 1992-08-18
FI923700A0 FI923700A0 (fi) 1992-08-18
FI102879B1 FI102879B1 (fi) 1999-03-15
FI102879B true FI102879B (fi) 1999-03-15

Family

ID=6420932

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI923700A FI102879B (fi) 1990-12-20 1992-08-18 Magneettinen metallinen varmuuslanka, jossa on negatiivikirjoitus

Country Status (14)

Country Link
US (3) US5354099A (fi)
EP (1) EP0516790B1 (fi)
KR (1) KR100189654B1 (fi)
AT (1) ATE143871T1 (fi)
BR (1) BR9106119A (fi)
CA (1) CA2076532C (fi)
DE (2) DE4041025C2 (fi)
DK (1) DK0516790T3 (fi)
ES (1) ES2092090T3 (fi)
FI (1) FI102879B (fi)
GR (1) GR3021431T3 (fi)
NO (1) NO315552B1 (fi)
PL (2) PL168961B1 (fi)
WO (1) WO1992011142A1 (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7628887B2 (en) 2000-06-08 2009-12-08 Avantone Oy Security paper or board product and security package

Families Citing this family (115)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4041025C2 (de) * 1990-12-20 2003-04-17 Gao Ges Automation Org Magnetischer, metallischer Sicherheitsfaden mit Negativschrift
IT1263970B (it) * 1993-02-11 1996-09-05 Mantegazza A Arti Grafici Dispositivo di sicurezza antifalsificazione per documenti in genere
US5583631A (en) * 1993-02-11 1996-12-10 Mantegazza Antonio Arti Grafiche S.R.L. Anticounterfeit security device . . . including two security elements
US5261518A (en) * 1993-03-11 1993-11-16 Brandt, Inc. Combined conductivity and magnetic currency validator
GB2282345B (en) 1993-10-02 1997-06-04 Graham Athey Signature filaments and security papers
DE4344553A1 (de) * 1993-12-24 1995-06-29 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitspapier mit einem faden- oder bandförmigen Sicherheitselement sowie Verfahren zur Herstellung desselben
US5486022A (en) * 1994-04-04 1996-01-23 Crane & Co., Inc. Security threads having at least two security detection features and security papers employing same
DE9414959U1 (de) * 1994-09-15 1994-11-10 Schmidt Ernst Ulrich Druckvorlage
US5614824A (en) * 1995-05-15 1997-03-25 Crane & Co., Inc. Harmonic-based verifier device for a magnetic security thread having linear and non-linear ferromagnetic characteristics
DE19521048A1 (de) * 1995-06-09 1996-12-12 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitsdokument und Verfahren zu seiner Herstellung
IT1275558B (it) * 1995-07-14 1997-08-07 Mantegazza A Arti Grafici Foglio di sicurezza in particolare del tipo incorporante un elemento conduttore dell'elettricita'
DE19529171A1 (de) * 1995-08-08 1997-02-13 Giesecke & Devrient Gmbh Transferband
DE19548528A1 (de) * 1995-12-22 1997-06-26 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitsdokument mit einem Sicherheitselement und Verfahren zu dessen Herstellung
DE19611383A1 (de) * 1996-03-22 1997-09-25 Giesecke & Devrient Gmbh Datenträger mit optisch variablem Element
GB2319215A (en) * 1996-11-07 1998-05-20 Bank Of England The Governor A Security thread with magnetic patches and visually-readable characters in parallel
DE19650759A1 (de) 1996-12-06 1998-06-10 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement
US5944927A (en) * 1997-05-29 1999-08-31 The Standard Register Company Security paper having an embedded security thread and a process for making the security paper
US5961152A (en) * 1997-05-29 1999-10-05 The Standard Register Company Security paper having an embedded and deformed security thread and a process for making the security paper
DE19731968A1 (de) * 1997-07-24 1999-01-28 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitsdokument
IT1296098B1 (it) * 1997-11-11 1999-06-09 Mantegazza Walter Filo di sicurezza con informazioni ottiche e magnetiche inseribile in documenti in genere
EP1310907B1 (en) * 1997-12-02 2005-04-20 Technical Graphics Security Products, LLC Security device having multiple security features
US6930606B2 (en) * 1997-12-02 2005-08-16 Crane & Co., Inc. Security device having multiple security detection features
US6549131B1 (en) 1999-10-07 2003-04-15 Crane & Co., Inc. Security device with foil camouflaged magnetic regions and methods of making same
UA52804C2 (uk) 1997-12-02 2003-01-15 Текнікал Графікс Сек'Юріті Продактс, Ллс Магнітний/металевий захисний пристрій (варіанти), спосіб його виготовлення (варіанти), спосіб встановлення його автентичності і металевий захисний пристрій
DE19819571A1 (de) 1998-04-30 1999-11-04 Giesecke & Devrient Gmbh Wertdokument mit Sicherheitselement
AU5380599A (en) * 1998-08-28 2000-03-21 Governor And Company Of The Bank Of England, The Improvements in and relating to sheet material inspection apparatus and methods
DE19907697A1 (de) * 1999-02-23 2000-08-24 Giesecke & Devrient Gmbh Wertdokument
DE19928060A1 (de) * 1999-06-15 2000-12-21 Whd Elektron Prueftech Gmbh Optisch variables Sicherheitsmerkmal und Verfahren zu seiner Herstellung
US6805926B2 (en) * 2001-02-23 2004-10-19 Technical Graphics Security Products, Llc Security label having security element and method of making same
DE10111848A1 (de) * 2001-03-01 2002-09-12 Whd Elektron Prueftech Gmbh Sicherheitsmerkmale
DE10111851B4 (de) 2001-03-01 2007-10-25 WHD elektronische Prüftechnik GmbH Sicherheitsmerkmale
DE10131153A1 (de) * 2001-06-28 2003-01-16 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement
ITMI20011914A1 (it) * 2001-09-13 2003-03-13 Elmiva S A S Di Walter Mantega Procedimento per la realizzazione di documenti carte valori banconotee simili con elementi di sicurezza nonche' documento carta valori banc
DE10226114A1 (de) * 2001-12-21 2003-07-03 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement für Sicherheitspapiere und Wertdokumente
GB0201767D0 (en) 2002-01-25 2002-03-13 Rue De Int Ltd Improvements in methods of manufacturing substrates
DE60201880T3 (de) 2002-02-08 2010-12-02 Fabriano Securities S.R.L., Ospiate Di Bollate Sicherheitsvorrichtung, vorzugsweise, ein Sicherheitsfaden, bestehend aus visuell lesbaren Zeichen sowie magnetischer Eigenschaften, und Verfahren zu ihrer Herstellung
DE10207622A1 (de) * 2002-02-22 2003-09-04 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitsdokument und Sicherheitselement für ein Sicherheitsdokument
GB0209564D0 (en) * 2002-04-25 2002-06-05 Rue De Int Ltd Improvements in substrates
ITMI20021575A1 (it) 2002-07-17 2004-01-19 Elmiva S A S Di Walter Mantega Elemento di sicurezza per documenti banconote carte di sicurezza e simili
JP2005537157A (ja) * 2002-08-28 2005-12-08 クレイン アンド カンパニー インコーポレーテッド 耐久性のあるセキュリティ装置およびかかる装置を使用したセキュリティ物品
GB0227455D0 (en) * 2002-11-26 2002-12-31 Arjo Wiggins Ltd Verification system for magnetically-written data and images
DE10255639A1 (de) * 2002-11-28 2004-06-17 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement und Verfahren zur Herstellung desselben
GB0300599D0 (en) * 2003-01-10 2003-02-12 Rue De Int Ltd Magnetic threads
KR20060081657A (ko) * 2003-06-10 2006-07-13 크레인 앤드 캄파니 인코퍼레이티드 보안 장치
AT500908A1 (de) 2003-06-17 2006-04-15 Hueck Folien Gmbh Sicherheitselement mit magnetischer codierung, verfahren und vorrichtung zu dessen herstellung und dessen verwendung
US7243951B2 (en) * 2003-08-19 2007-07-17 Technical Graphics, Inc. Durable security devices and security articles employing such devices
AT501320B1 (de) 2003-09-17 2008-10-15 Hueck Folien Gmbh Passives aktivierbares sicherheitsmerkmal
US7331597B2 (en) * 2003-09-23 2008-02-19 Autoliv Asp, Inc. Overhead passenger airbag
AT501566B1 (de) * 2003-12-29 2008-06-15 Hueck Folien Gmbh Sicherheitselement mit mehreren funktionellen merkmalen
AT501565B1 (de) 2004-02-05 2008-03-15 Hueck Folien Gmbh Sicherheitselement bzw. folienmaterial mit farbigem und/oder lumineszierendem und/oder opakem druck
DE102004014778A1 (de) * 2004-03-26 2005-10-13 Leonard Kurz Gmbh & Co. Kg Sicherheits- und/oder Wertdokument
DE102004039355A1 (de) 2004-08-12 2006-02-23 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement und Verfahren zu seiner Herstellung
DE102004021246A1 (de) 2004-04-30 2005-11-24 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement und Verfahren zu seiner Herstellung
EA011968B1 (ru) 2004-04-30 2009-06-30 Де Ля Рю Интернэшнл Лимитед Защитное устройство
GB0409736D0 (en) * 2004-04-30 2004-06-09 Rue De Int Ltd Improvements in substrates incorporating security device
US8113695B2 (en) * 2005-02-04 2012-02-14 Adac Plastics, Inc. Trim component with concealed indicium
EP1698748B1 (de) 2005-03-01 2009-04-01 Sorbello René Gitterwandgestell
EP1714795A1 (de) 2005-04-20 2006-10-25 Hueck Folien Ges.m.b.H Sicherheitselement mit räumlich aufgelöster magnetischer Codierung, Verfahren und Vorrichtung zu dessen Herstellung und dessen Verwendung
EP1746208A1 (de) * 2005-07-19 2007-01-24 Hueck Folien GmbH &amp; Co. KG Verfahren zur Herstellung eines partiell metallisierten Trägersubstrats
GB2430648B (en) 2005-09-30 2007-09-19 Rue De Int Ltd Security device for security substrates
DE102006023866A1 (de) 2006-05-19 2007-11-22 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement
FR2901812B1 (fr) * 2006-06-06 2008-12-05 Arjowiggins Security Soc Par A Element de securite comprenant un motif discernable
GB0615921D0 (en) 2006-08-10 2006-09-20 Rue De Int Ltd Photonic crystal security device
GB0615919D0 (en) 2006-08-10 2006-09-20 Rue De Int Ltd Photonic crystal security device
US7829162B2 (en) 2006-08-29 2010-11-09 international imagining materials, inc Thermal transfer ribbon
DE102006043021A1 (de) 2006-09-13 2008-03-27 Giesecke & Devrient Gmbh Datenträger mit Transponder
DE102006055169A1 (de) 2006-11-22 2008-05-29 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement für Wertdokumente
DE102007055112A1 (de) 2007-01-05 2008-07-10 Giesecke & Devrient Gmbh Verfahren zur Herstellung von Sicherheitsfolien
ITMI20071698A1 (it) 2007-08-28 2009-02-28 Fabriano Securities Srl Elemento di sicurezza, particolarmente per banconote, carte di sicurezza e simili.
GB0720550D0 (en) 2007-10-19 2007-11-28 Rue De Int Ltd Photonic crystal security device multiple optical effects
GB2456500B (en) * 2007-10-23 2011-12-28 Rue De Int Ltd Improvements in security elements
DE102007052477B4 (de) 2007-11-02 2010-02-25 Klöckner Pentaplast GmbH & Co. KG Verfahren zur Herstellung eines Sicherheitsmediums und Sicherheitsmedium
ITMI20080053A1 (it) 2008-01-15 2009-07-16 Fabriano Securities Srl Elemento di sicurezza, particolarmente per banconote, carte di sicurezza e simili, avente caratteristiche anti-contraffazione.
DE102008008685A1 (de) 2008-02-12 2009-08-13 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement und Verfahren zu seiner Herstellung
ITMI20080261A1 (it) 2008-02-19 2009-08-20 Fabriano Securities Srl Sensore di lettura di banconote, carte di sicurezza e simili, contenenti almeno un elemento di sicurezza.
GB2457911B (en) 2008-02-27 2010-05-12 Rue De Int Ltd Improved method for producing an optically varible security device
DE102008030409A1 (de) 2008-06-27 2009-12-31 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement mit Aussparung und Verfahren zur Herstellung desselben
DE102008032224A1 (de) 2008-07-09 2010-01-14 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement
DE102008036481A1 (de) 2008-08-05 2010-02-11 Giesecke & Devrient Gmbh Verfahren zur Herstellung von Sicherheitselementen mit zueinander gepasserten Motiven
DE102008036480A1 (de) * 2008-08-05 2010-02-11 Giesecke & Devrient Gmbh Verfahren zur Herstellung von Sicherheitselementen mit gepasserten Motivschichten
EP2251207B1 (de) * 2009-05-11 2021-12-01 Hueck Folien Gesellschaft m.b.H. Verfahren zur Herstellung eines Sicherheitsmerkmals
GB0911792D0 (en) 2009-07-07 2009-08-19 Rue De Int Ltd Photonic crystal material
DE102009042022A1 (de) 2009-09-21 2011-03-24 Giesecke & Devrient Gmbh Langgestrecktes Sicherheitselement mit maschinenlesbaren magnetischen Bereichen
GB2474903B (en) 2009-10-30 2012-02-01 Rue De Int Ltd Improvements in security devices
DE102009052792A1 (de) 2009-11-11 2011-05-12 Giesecke & Devrient Gmbh Verfahren zur Herstellung eines Sicherheitselements mit gepasserten Metallisierungen und daraus erhältliches Sicherheitselement
GB2476228B (en) 2009-11-19 2012-02-01 Rue De Int Ltd Improvements in security devices
AR080431A1 (es) 2010-03-03 2012-04-11 Sicpa Holding Sa Hilo o tira de seguridad que comprende particulas magneticas orientadas en tinta y procedimiento y medio para producir el mismo
DE102010019194A1 (de) 2010-05-04 2011-11-10 Giesecke & Devrient Gmbh Wertdokument mit Ausnehmung
EA201291465A1 (ru) * 2010-06-25 2014-01-30 Омарко Нетворк Солюшнс Лимитед Усовершенствованная защита гибких подложек
GB201107657D0 (en) * 2011-05-09 2011-06-22 Rue De Int Ltd Security device
GB2493369B (en) 2011-08-02 2013-09-25 Rue De Int Ltd Improvements in security devices
CN103373100A (zh) * 2012-04-28 2013-10-30 上海麟多祈化工科技有限公司 一种防伪印刷技术与印刷设备
WO2014019163A1 (en) 2012-08-01 2014-02-06 Sicpa Holding Sa Optically variable security threads and stripes
CN104619915B (zh) 2012-08-29 2016-11-02 锡克拜控股有限公司 光学可变安全线和条
DE102013005937A1 (de) * 2013-04-05 2014-10-09 Giesecke & Devrient Gmbh Verfahren zum Herstellen eines Sicherheitselements mit Negativschrift
FR3004471B1 (fr) 2013-04-11 2015-10-23 Arjowiggins Security Element de securite comportant une structure de masquage contenant un melange de charges nanometriques.
FR3004470B1 (fr) 2013-04-11 2015-05-22 Arjowiggins Security Element de securite comportant un pigment interferentiel et une charge nanometrique.
US20160075166A1 (en) 2013-05-02 2016-03-17 Sicpa Holding Sa Processes for producing security threads or stripes
GB2516829B (en) * 2013-07-29 2017-03-01 De La Rue Int Ltd Improvements in security elements
US10166808B2 (en) 2013-12-11 2019-01-01 Sicpa Holding Sa Optically variable security threads and stripes
DE102014001842A1 (de) 2014-02-11 2015-08-13 Giesecke & Devrient Gmbh Verfahren zum Herstellen eines Sicherheitselements mit Negativschrift und daraus erhältliches Sicherheitselement
RU2668545C2 (ru) 2014-02-13 2018-10-01 Сикпа Холдинг Са Защитные нити и полоски
ES2659024T3 (es) 2014-07-09 2018-03-13 Sicpa Holding Sa Hilos y bandas de seguridad magnéticos ópticamente variables
DE102015007238B4 (de) 2015-06-05 2017-06-22 Giesecke & Devrient Gmbh Verfahren zum Herstellen einer optoelektronischen Vorrichtung
DE102015007233A1 (de) 2015-06-05 2016-12-08 Giesecke & Devrient Gmbh Verfahren zum Herstellen eines Sicherheitselements, daraus erhältliches Sicherheitselement, Sicherheitspapier und Wertdokument
DE102015010744A1 (de) 2015-08-17 2017-02-23 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitselement, Verfahren zum Herstellen desselben und mit dem Sicherheitselement ausgestatteter Datenträger
FR3044256B1 (fr) 2015-12-01 2017-12-15 Oberthur Fiduciaire Sas Element et document de securite
MY193049A (en) * 2015-12-17 2022-09-26 Sicpa Holding Sa Security element formed from at least two inks applied in overlapping patterns, articles carrying the security element, and authentication methods
CN106599966B (zh) 2016-12-08 2020-04-28 中钞特种防伪科技有限公司 防伪元件及防伪产品
EP3917703A1 (en) 2019-01-29 2021-12-08 Basf Se Security element
EP3738785B1 (de) 2019-05-14 2024-03-13 Hueck Folien Gesellschaft m.b.H. Sicherheitselement mit maschinell lesbaren merkmalen
DE102019005455A1 (de) * 2019-08-02 2021-02-04 Giesecke+Devrient Currency Technology Gmbh Verfahren zum Herstellen einer elektronischen Vorrichtung
DE102019005456A1 (de) 2019-08-02 2021-02-04 Giesecke+Devrient Currency Technology Gmbh Verfahren zum Herstellen von Effektpigmenten
DE102020125128A1 (de) 2020-09-25 2022-03-31 Leonhard Kurz Stiftung & Co. Kg Mehrschichtkörper und Verfahren zur Herstellung eines Mehrschichtkörpers
DE102021000478A1 (de) 2021-02-01 2022-08-04 Giesecke+Devrient Currency Technology Gmbh Maskenbelichtungsverfahren, transparente, leitfähige Metallisierung und Pigment

Family Cites Families (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1127043A (en) * 1967-01-26 1968-09-11 Portals Ltd Security papers
DE2215628B1 (de) * 1972-03-30 1973-09-20 Ibm Deutschland Gmbh, 7000 Stuttgart Banknote oder Wertpapier mit Me tallsicherheitsfaden oder Kreditkarte mit Sicherheitsstreifen
GB1585533A (en) * 1976-12-07 1981-03-04 Portals Ltd Security papers
DE2925273C2 (de) * 1979-06-22 1981-09-17 GAO Gesellschaft für Automation und Organisation mbH, 8000 München Wertpapier mit Sicherheitsfaden
US4455039A (en) * 1979-10-16 1984-06-19 Coulter Systems Corporation Encoded security document
US4428997A (en) * 1979-12-26 1984-01-31 Polaroid Corporation Protective coatings for documents
DE3213315C2 (de) * 1982-04-08 1986-10-09 GAO Gesellschaft für Automation und Organisation mbH, 8000 München Verfahren zur Herstellung einer mehrschichtigen Ausweiskarte
DE3422911C1 (de) * 1984-06-20 1985-09-05 Leonhard Kurz GmbH & Co, 8510 Fürth Praegefolie,insbesondere Heisspraegefolie,mit einer Magnetschicht
DE3422910C1 (de) * 1984-06-20 1985-09-05 Leonhard Kurz GmbH & Co, 8510 Fürth Praegefolie,insbesondere Heisspraegefolie mit einer Magnetschicht
DE3446861A1 (de) * 1984-12-21 1986-07-10 GAO Gesellschaft für Automation und Organisation mbH, 8000 München Sicherheitsdokument mit darin eingelagertem sicherheitsfaden und verfahren zur herstellung und echtheitspruefung des sicherheitsdokuments
US4652015A (en) * 1985-12-05 1987-03-24 Crane Company Security paper for currency and banknotes
DE3638575A1 (de) * 1986-11-12 1988-05-19 Gao Ges Automation Org Verfahren zur herstellung von identifikationskarten mit farblich abgedeckter magnetpiste
IT1222851B (it) * 1987-10-08 1990-09-12 Mantegazza A Arti Grafici Codice di identificazione rilevabile magneticamente per contrassegnare prodotti,documenti e simili
IN173621B (fi) * 1987-12-04 1994-06-18 Portals Ltd
DE3906695A1 (de) * 1988-03-04 1989-09-14 Gao Ges Automation Org Sicherheitselement in form eines fadens oder bandes zur einbettung in sicherheitsdokumente sowie verfahren zur herstellung desselben
EP0330733B1 (de) * 1988-03-04 1994-01-26 GAO Gesellschaft für Automation und Organisation mbH Sicherheitselement in Form eines Fadens oder Bandes zur Einbettung in Sicherheitsdokumente sowie Verfahren zur Herstellung desselben
JP2545444B2 (ja) * 1988-06-17 1996-10-16 共同印刷株式会社 磁気記録媒体及びその製造方法
DE3843077A1 (de) * 1988-12-21 1990-06-28 Gao Ges Automation Org Sicherheitselement in form von faeden oder baender zur einbettung in sicherheitsdokumente sowie verfahren zur herstellung und pruefung derselben
DE3843075C2 (de) * 1988-12-21 2003-08-14 Gao Ges Automation Org Sicherheitsdokument mit darin eingebettetem elektrisch leitfähigen Sicherheitselement
DE3902960C2 (de) * 1989-02-01 1999-07-01 Gao Ges Automation Org Materialbahn, insbesondere Folienbahn als Halbzeug zur Herstellung von Sicherheitselementen in Form von Fäden und Bändern
JP2901075B2 (ja) * 1989-04-26 1999-06-02 共同印刷株式会社 磁気カード
DE3915638B4 (de) * 1989-05-12 2006-06-08 Giesecke & Devrient Gmbh Sicherheitsdokument mit darin eingebettetem Sicherheitselement mit visuell und maschinell prüfbaren Kennzeichen und Sicherheitselement für ein Sicherheitsdokument
GB8912750D0 (en) * 1989-06-02 1989-07-19 Portals Ltd Security paper
US4941687A (en) * 1989-11-09 1990-07-17 Crane & Co. Security paper for currency and bank notes
GB2250474B (en) * 1990-12-04 1994-04-20 Portals Ltd Security articles
DE4041025C2 (de) * 1990-12-20 2003-04-17 Gao Ges Automation Org Magnetischer, metallischer Sicherheitsfaden mit Negativschrift
US5521618A (en) * 1991-08-16 1996-05-28 Compaq Computer Corporation Dual element switched digital drive system for an ink jet printhead
JP3198184B2 (ja) * 1993-02-02 2001-08-13 株式会社ジェーシービー 磁気ストライプ付きプラスチックカード

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US7628887B2 (en) 2000-06-08 2009-12-08 Avantone Oy Security paper or board product and security package

Also Published As

Publication number Publication date
NO315552B1 (no) 2003-09-22
US5354099A (en) 1994-10-11
DK0516790T3 (da) 1997-03-17
NO923258L (no) 1992-10-19
WO1992011142A1 (de) 1992-07-09
DE4041025C2 (de) 2003-04-17
PL169626B1 (pl) 1996-08-30
FI923700A (fi) 1992-08-18
NO923258D0 (no) 1992-08-19
ES2092090T3 (es) 1996-11-16
DE59108270D1 (de) 1996-11-14
EP0516790A1 (de) 1992-12-09
BR9106119A (pt) 1993-03-02
FI102879B1 (fi) 1999-03-15
PL168961B1 (pl) 1996-05-31
ATE143871T1 (de) 1996-10-15
GR3021431T3 (en) 1997-01-31
KR100189654B1 (ko) 1999-06-01
US5803503A (en) 1998-09-08
FI923700A0 (fi) 1992-08-18
EP0516790B1 (de) 1996-10-09
CA2076532C (en) 1998-12-08
US5599047A (en) 1997-02-04
DE4041025A1 (de) 1992-06-25
CA2076532A1 (en) 1992-06-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI102879B (fi) Magneettinen metallinen varmuuslanka, jossa on negatiivikirjoitus
FI119852B (fi) Varmuuspaperi ja varmuuspaperiin upotettava varmuuselementti
US6444377B1 (en) Security features
US5573639A (en) Antifalsification paper having a thread- or band-shaped security element
US3279826A (en) Credential
FI98767C (fi) Varmuusasiakirja, johon on upotettu visuaaliset ja koneen avulla tarkastettavat merkinnät sisältävä varmuuselementti
EP0608078B1 (en) Security threads and security paper using the same
EP1680285B1 (en) Security device
US6343745B1 (en) Security device
AU2010255516B2 (en) Improvements in security substrates
EP0972111B1 (en) Security element for security paper
HUT67614A (en) Identification article
CN1341056A (zh) 有价证件
CA1151225A (en) Security filament as protection against fraud
JP2001504406A (ja) セキュリティー文書及び不可視コード化マーキングの使用方法
US20120025514A1 (en) Security element including two stacked distinct patterns, security document containing same, and related methods
CA2270354A1 (en) Improvements in and relating to security documents
RU2004100821A (ru) Защитный элемент
CN100412892C (zh) 改进的保密装置
JP2007531650A (ja) 金属で形成された偽造防止像およびこれを使ったセキュリティデバイスおよびセキュリティドキュメント
RU2641488C2 (ru) Защищающая структура
ES2391427T3 (es) Elemento de seguridad particularmente para billetes de banco, tarjetas de seguridad y otros elementos similares
RU2503767C1 (ru) Носитель информации, защищенный от подделки, и способ его изготовления
CN213751169U (zh) 一种含有图案层的纹理防伪标识及一种防伪拉线
JPH11254870A (ja) スクラッチオフ籤券