FI102709B - Menetelmä ja järjestely usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhel inverkon liittymään sekä päätelaite - Google Patents

Menetelmä ja järjestely usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhel inverkon liittymään sekä päätelaite Download PDF

Info

Publication number
FI102709B
FI102709B FI961165A FI961165A FI102709B FI 102709 B FI102709 B FI 102709B FI 961165 A FI961165 A FI 961165A FI 961165 A FI961165 A FI 961165A FI 102709 B FI102709 B FI 102709B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
terminal
och
att
terminals
terminalen
Prior art date
Application number
FI961165A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI961165A0 (fi
FI102709B1 (fi
FI961165A (fi
Inventor
Veikko Nurmi
Original Assignee
Nokia Technology Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Technology Gmbh filed Critical Nokia Technology Gmbh
Priority to FI961165A priority Critical patent/FI102709B1/fi
Publication of FI961165A0 publication Critical patent/FI961165A0/fi
Priority to EP97103957A priority patent/EP0795990A3/en
Priority to US08/816,276 priority patent/US5991386A/en
Publication of FI961165A publication Critical patent/FI961165A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI102709B publication Critical patent/FI102709B/fi
Publication of FI102709B1 publication Critical patent/FI102709B1/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/71Substation extension arrangements
    • H04M1/715Substation extension arrangements using two or more extensions per line

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Interface Circuits In Exchanges (AREA)

Description

102709
Menetelmä ja järjestely usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhelinverkon liittymään sekä päätelaite - För-farande och arrangemang för att anknyta flera terminal-apparater tili en telefonanslutning samt terminalapparat 5
Keksintö liittyy menetelmään ja järjestelyyn usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhelinverkon liittymään. Keksintö liittyy myös päätelaitteeseen, jossa on toteu-10 tettu keksinnön mukainen järjestely.
Päätelaitteella tarkoitetaan tässä mitä tahansa laitetta, joka on tarkoitettu sähköisesti liitettäväksi puhelinverkon liittymään ja käytettäväksi informaationsiirtoon pu-15 helinverkon välityksellä. Esim. puhelin, modeemi, telefaksi, puhelinvastaaja.
Puhelinverkon liittymällä tarkoitetaan tässä sitä puhelinverkon osaa (puhelinlinjaa), jonka telelaitos tai muu 20 puhelinverkkoa ylläpitävä taho toimittaa asiakkaalle asiakkaan päätelaitetta varten. Fyysisesti liittymä muodostuu normaalisti yhdestä johdinparista. Asiakkaalle liittymä "näkyy" tavallisesti puhelinpistorasiana, johon hän kytkee ko. päätelaitteensa.
25
Puhelinkeskuksella tarkoitetaan tässä sitä puhelinverkon osaa, joka tekee tarkoituksenmukaisella tavalla eri liittymien väliset kytkennät informaation siirtoa varten. Tämä keskus voi olla esim. kaupungin tai muun laajan maan-30 tieteellisen alueen kattava tai yrityksen tai kiinteistön sisäinen keskus.
Kun liittymään liitetty päätelaite aktivoituu, se antaa ensin puhelinkeskukselle tarpeellisen informaation 35 (puhelinnumeron), jonka perusteella keskus yhdistää ko.
liittymän toiseen liittymään, ja kun päätelaite lopettaa 2 102709 toimintansa (siirtyy ei-aktiiviseen tilaan), keskus purkaa yhteyden eli erottaa ko. liittymät toisistaan.
Puhelinliittymän sähköiset ominaisuudet ovat sellaiset, 5 että yhteen liittymään voidaan normaalisti kytkeä useita päätelaitteita samanaikaisesti. Tämä johtuu siitä, että päätelaite ottaa puhelinlinjasta virtaa (tyypillisesti 10 ... 100 mA tasavirtaa) vain ollessaan toiminnassa (aktiivinen). Puhelinkeskus tunnistaa tämän virran perus- 10 teella, että ko. puhelinlinja on käytössä. Kun päätelaite lopettaa toimintansa, se katkaisee linjavirran, jolloin puhelinkeskus tunnistaa, että linjaa ei enää käytetä ja purkaa yhteyden.
15 Yhteen puhelinlinjaan kytketyistä päätelaitteista vain yksi voi kerrallaan olla toiminnassa (aktiivisena). Jos kaksi tai useampia päätelaitteita on samanaikaisesti aktiivisina, ne yleensä haittaavat toistensa käyttöä tai estävät tarkoituksenmukaisen toiminnan kokonaan. Tämän 20 ongelman poistamiseksi on kehitetty erilaisia kytkentäjärjestelyjä, mutta niilläkin on omat haittapuolensa. Seuraavassa tarkastellaan eräitä tunnettuja menetelmiä ja niiden käyttöön liittyviä ongelmia.
25 Eräs yleinen ratkaisu on kytkeä päätelaitteet rinnakkain liittymään ilman erityisjärjestelyjä, ja käyttäjä huolehtii siitä, että vain yhtä päätelaitetta käytetään kerrallaan. Tämä on tavallisin tilanne ainakin kotitalouksissa.
30 Haittana on, että käyttäjän suorittama valvonta ei täl-. löin aina ole riittävä, erityisesti silloin, jos käyttä jiä on useita tai jos päätelaitteet sijaitsevat kaukana toisistaan tai jos osa päätelaitteista (esim. modeemi) toimii automaattisesti.
35 3 102709
Eräässä toisessa yleisessä ratkaisussa päätelaitteet on kytketty liittymään relevaihteen kautta, joka toimii seuraavasti: kun mikään päätelaitteista ei ole käytössä, ovat kaikki releet sulkeutuneina, toisin sanoen kaikki 5 päätelaitteet ovat kytkeytyneenä liittymään ja mitä tahansa niistä voidaan käyttää. Kun jokin päätelaite aktivoituu ja varaa liittymän käyttöönsä, avautuvat toisten päätelaitteiden releet, jonka jälkeen nämä laitteet eivät voi toimia niin kauan kuin ensin mainittu päätelaite on 10 aktiivinen. Relevaihde on erillinen laite, joka saa ohjauksensa suoraan puhelinlinjan ja siihen kytkettyjen päätelaitteiden kautta kulkevista virroista. Päätelaitteilta ei edellytetä mitään erikoisrakennetta.
15 Haittana relevaihdetta käytettäessä on, että eri päätelaitteiden tärkeysjärjestystä ei voida ottaa huomioon, jos esim. haluttaisiin, että liittymään liitetyllä puhelimella voidaan soittaa aina, vaikka jouduttaisiinkin tällöin puhelun ajaksi keskeyttämään jonkin muun pääte-20 laitteen käynnissä oleva toiminta.
Eräs ratkaisu on varustaa liittymä vaihtokytkimellä, jonka kautta vain yksi päätelaite kerrallaan on kytkettynä puhelinlinjaan. Käyttäjä voi kytkimellä milloin ta-25 hansa valita haluamansa päätelaitteen, samalla muiden v päätelaitteiden käyttö estyy tai katkeaa.
Haittana on, että käyttäjän on eri päätelaitteita käyttäessään muistettava aina vaihtaa vaihtokytkimen asentoa.
30 Tämä voi olla huomattava haitta, jos päätelaitteet sijaitsevat kaukana toisistaan ja vaihtokytkimestä.
Tunnetaan myös ratkaisuja, joissa päätelaitteet ketjutetaan, ja kussakin päätelaitteessa on liitäntä sekä puhe-35 linlinjaa että toista päätelaitetta varten. Kuvan 1 esittämässä tekniikan tason mukaisessa ratkaisussa ensimmäi- 4 102709 nen päätelaite 1 liitetään puhelinpistorasiaan (puhelinliittymään 3) tavalliseen tapaan, toinen päätelaite 1' liitetään ensimmäisen päätelaitteen tätä varten varattuun liitäntään 8 jne. Jokaisessa päätelaitteessa 1, 5 1' on tällöin sisäinen vaihtokytkin tai -rele 5, 5', joka kyseisen päätelaitteen aktivoituessa erottaa ko. päätelaitteeseen kytketyt, järjestyksessä myöhemmät laitteet puhelinlinjasta. Tätä varten laitteessa on ilmaisin- ja ohjainvälineet 4, 4', jotka ohjaavat kytkintä 5, 5'. Ket-10 jutusjärjestys määrää samalla laitteiden tärkeysjärjestyksen: ensimmäinen laite 1, joka on kytketty suoraan puhelinliittymään 3, on aina käytettävissä ja voi tarvittaessa keskeyttää toisten laitteiden 1' toiminnan.
15 Tunnetaan myös kuvassa 2 esitetty tekniikan tason mukainen järjestely, jolla tätä tärkeysjärjestystä voidaan osittain muuttaa. Tällöin päätelaite 1 ennen aktivoitumistaan tarkistaa, onko jokin ko. päätelaitteeseen kytketty "seuraava" päätelaite toiminnassa, ja jos näin on, 20 ko. päätelaite odottaa, kunnes toiminnassa oleva päätelaite on lopettanut toimintansa. Tämä tarkistus tapahtuu mittaamalla virranmittausvälineillä 9 ko. päätelaitteen 1 kautta seuraavalle päätelaitteelle kulkevan puhelinlinjan 8 virta ja ohjaamalla sen mukaan ilmaisin- ja ohjainväli-25 neitä 4.
Sen sijaan, jos ko. päätelaite 1 on jo aktiivinen, ei "seuraava" päätelaite voi enää keskeyttää sen toimintaa vaan joutuu odottamaan.
30
Haittana on, että tällaiseen päätelaitteiden ketjuun voidaan liittää vain yksi sellainen päätelaite, jota ei ole varustettu ketjutuksen vaatimilla lisälaitteilla. Tämä laite joudutaan kytkemään ketjun viimeiseksi, jolloin se 35 on myös "tärkeysjärjestyksessä" viimeisenä. Käytännössä tämä laite on tavallinen puhelin, jonka käyttötarkoituk- 5 102709 sensa puolesta yleensä haluttaisiin olevan tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, siis sellainen, jota tulisi aina voida käyttää muista laitteista riippumatta.
5 Kaikilla edellä selostetuilla tunnetuilla järjestelyillä on lisäksi eräs yhteinen haitta: jos jokin päätelaite yrittää aktivoitua sillä aikaa, kun toinen on aktiivinen, ja jälkimmäinen sitten lopettaa toimintansa ja kytkee ensin mainitun päätelaitteen puhelinlinjalle, ei alkuperälle) nen yhteys purkaudu, koska linjavirta jatkaa nyt kulkuaan ensin mainitun päätelaitteen kautta eikä puhelinkeskus voi tunnistaa, että yhteys pitäisi purkaa, ennen kuin uusi yhteys voidaan muodostaa. Tämä voi aiheuttaa huomattavaa haittaa varsinkin silloin, kun on kysymys automaatti-15 sesti toimivista päätelaitteista, joiden suunnittelussa ei ole osattu varautua tällaiseen virhetoimintaan.
Edellä mainittujen ja muiden haittojen ja epäkohtien poistamiseksi keksinnön mukaiselle menetelmälle useiden 20 päätelaitteiden kytkemiseksi yhteen puhelinliittymään on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 1. Keksinnön mukaiselle järjestelylle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 2, ja keksinnön mukaiselle päätelaitteelle on tunnusomaista se, mitä 25 on esitetty patenttivaatimuksessa 4.
Keksinnön mukaisessa ratkaisussa on olennaista, että kukin päätelaite kytkeytyy puhelinliittymään omalla ohjattavalla kytkimellään ja että kytkimiä voidaan ohjata toi-30 sistaan riippumatta ja täten tarvittaessa katkaista liittymään tulevan puhelinlinjan virta yhteyden purkamiseksi. Lisäksi on olennaista se, että tarkkaillaan koko ajan, ovatko päätelaitteet käyttö- vai lepotilassa. Tarkkailun järjestämiseksi on edullista ilmaista tai mitata, kulkee-35 ko päätelaitteesta seuraavalle päätelaitteelle menevällä yhteydellä virtaa.
6 102709
Keksinnön mukaisella menetelmällä ja järjestelyllä saavutetaan seuraavia etuja. Päätelaitteen (esim. modeemin) perään kytkettyä toista päätelaitetta (esim. puhelinta) 5 voidaan aina käyttää. Toisen päätelaitteen ei tarvitse olla erikoisrakenteinen eikä. ketjutettava. Se voi siis olla esim. tavallinen puhelin. Jos toinen päätelaite (puhelin) on aktiivinen, ei ensimmäinen (modeemi) aktivoidu ennen kuin puhelimen käyttö on lopetettu. Jos mo-10 deemi on aktiivinen, kun puhelinta yritetään käyttää, lopettaa modeemi toimintansa, huolehtii yhteyden purkamisesta ja sallii tämän jälkeen puhelimen normaalin toiminnan.
15 Keksintöä ja sen eri suoritusmuotoja selitetään seuraa-vassa yksityiskohtaisemmin viitaten oheen liitettyihin piirustuksiin, joista: kuva 1 esittää erästä tekniikan tason mukaista järjeste-20 lyä usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhelinliittymään, kuva 2 esittää erästä toista tekniikan tason mukaista järjestelyä usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen pu-25 helinliittymään, kuva 3 esittää lohkokaaviona keksinnön mukaisen järjestelyn erästä suoritusmuotoa ja 30 kuva 4 esittää lohkokaaviona keksinnön mukaisen järjeste-. lyn erästä toista suoritusmuotoa.
Kuvan 3 esittämässä järjestelyssä on seuraavat osat: - kytkin (rele tms.) 12, joka kytkee puhelinlinjan 3 mo-35 deemipiiriin 17 ensimmäisessä päätelaitteessa 1, joka on tässä esimerkissä modeemi, 7 102709 - kytkin (rele tms.) 14 joka kytkee puhelinlinjan 3 toiseen, ulkopuoliseen päätelaitteeseen 1’ (esimerkissä puhelimeen) , - kytkin (rele tms.) 16, joka kytkee virtalähteen 19 pu-5 helimeen 1', - virranmittauslaite 20, joka mittaa puhelimeen 1' menevässä johdossa 13 kulkevaa virtaa, - ohjausosa 18, joka ohjaa muiden osien toimintaa.
10 Kuvan 3 järjestely toimii seuraavasti. Kun modeemi 1 ei ole aktiivinen, ovat kytkimet 12 ja 16 auki ja kytkin 14 kiinni. Puhelinlinja 3 on siis kytkeytyneenä puhelimeen 1', ja puhelinta voidaan käyttää normaalisti. Jos modeemia 1 yritetään käyttää, tarkistaa ohjausosa 18 ensin 15 virtamittarin 20 avulla, onko puhelin 1' käytössä. Jos on, ei modeemi l kytkeydy linjalle 3, vaan jää odottamaan, kunnes puhelin 1' suljetaan. Puhelimen sulkeminen havaitaan virtamittarin 20 avulla.
20 Kun puhelin 1' ei ole käytössä ja modeemia 1 aletaan käyttää, sulkee ohjausosa 18 kytkimen 12, jolloin modeemi 1 kytkeytyy puhelinlinjalle 3 normaaliin tapaan. Samalla kytkin 14 avataan ja kytkin 16 suljetaan.
25 Jos modeemin 1 ollessa kytkeytyneenä linjalle 3, yrite-' tään käyttää puhelinta 1', alkaa virtalähteestä 19 tuleva virta kulkea puhelimen 1' kautta. Ohjausosa 18 havaitsee tämän virtamittarin 20 avulla. Tällöin se keskeyttää mo-deemipiirin 17 toiminnan ja avaa kytkimen 12. Tällöin pu- 30 helinlinjan 3 virta katkeaa, jolloin puhelinkeskus purkaa yhteyden. Sopivan pituisen viiveen (käytännössä n. 1 sekunti) jälkeen ohjausosa 18 avaa kytkimen 16 ja sulkee kytkimen 14, jonka jälkeen puhelin 1' toimii normaalisti.
35 Kuvassa 4 on esitetty toinen toteutustapa, joka poikkeaa edellisestä vain siinä, että virtalähde 19 ja kytkin 16 8 102709 on jätetty pois kuvan 3 esittämästä ratkaisusta. Toiminta poikkeaa edellisestä vain seuraavassa. Kun puhelin 1' ei ole käytössä ja modeemia 1 aletaan käyttää, sulkee ohjausosa 18 kytkimen 12, jolloin modeemi 1 (modeemipiiri 17) 5 kytkeytyy linjalle 3 normaaliin tapaan. Myös kytkin 14 pidetään edelleen suljettuna. Jos modeemin 1 ollessa kytkeytyneenä linjalle 3, yritetään käyttää puhelinta 1', alkaa puhelinlinjan 3 virta kulkea myös puhelimen 1' kautta. Ohjausosa 18 havaitsee tämän virtamittarin 20 10 avulla. Tällöin se keskeyttää modeemipiirin 17 toiminnan ja avaa kytkimet 12 ja 14, jolloin puhelinlinjan 3 virta katkeaa ja puhelinkeskus purkaa yhteyden. Sopivan pituisen viiveen (n. 1 sekunti) jälkeen ohjausosa sulkee kytkimen 14, jonka jälkeen puhelin 1' toimii normaalisti.
15
Kuvan 4 järjestelyssä on siis vain korvattu kuvan 3 erillinen virtalähde 19 käyttämällä puhelinlinjaa 3 virtalähteenä .
20 Oleellista on, että sekä modeemipiiri 17 että puhelin 1' kytkeytyvät puhelinlinjalle 3 omilla kytkimillään 12 ja 14, joita voidaan ohjata toisistaan riippumatta ja täten tarvittaessa katkaista puhelinlinjan 3 virta yhteyden purkamiseksi, sekä se, että puhelimen 1' virtaa tarkkail-25 laan sekä modeemin 1 (modeemipiirin 17) ollessa aktiivisena että silloin, kun modeemi ei ole kytkeytyneenä linjalle 3.
Edellä esitettyjen ominaisuuksien lisäksi esitetyllä kyt-30 kennällä on seuraava etu verrattuna tavalliseen yksinker-. täiseen päätelaitteiden rinnankytkentään. Jos toinen pää telaite aktivoituu ja alkaa lähettää puhelinlinjalle puhelinnumeron valintaimpulsseja (impulssivalintaa käyttävä puhelin tai muu päätelaite), niin tavallisessa rinnankyt-35 kennässä muut päätelaitteet saattavat tulkita nämä impulssit puhelinlinjalta tulevaksi soittosignaaliksi 9 102709 (esim. tavallinen puhelin kilisee, kun rinnankytketty toinen päätelaite valitsee puhelinnumeroa). Kuvan 3 mukaisella järjestelyllä tämä haitta vältetään. Myös kuvan 4 mukaisella järjestelyllä se voidaan välttää, jos kytkin 5 14 avataan jokaisen impulssisarjan ajaksi. Impulssisar- jat kestävät niin lyhyen ajan (numero 0 yhden sekunnin, muut numerot vielä lyhyemmän ajan), ettei tämä käytännössä hidasta puhelimen käyttöyrityksen havaitsemista liikaa.
10
Keksinnön eräässä edullisessa suoritusmuodossa on kuvan 4 mukaisessa järjestelyssä ensimmäisenä päätelaitteena 1 eräs modeemi (Nokia TM100), ja siinä on kytkimet 12 ja 14 sekä virtamittari 20 toteutettu vastaavin relein. Ohjaus-15 osana 18 on mikroprosessori, joka ohjaa kytkinreleitä vastaavien transistorien kautta. Modeemi sisältää tavanomaisen modeemipiirin sekä myös pulssivalintapiirin ja soitonvastaanottopiirin. Puhelinlinja ja seuraava ketjutettava päätelaite (tavallisesti puhelin) liitetään saman 20 6-napaisen liittimen vastaaviin nastoihin.
Jos puhelinta käytetään modeemin ollessa lepotilassa, kulkee sen virta virranmittausreleen kautta, joka tällöin vetää ja ilmaisee mikroprosessorille tiedon puhelimen 25 käytöstä. Modeemi ei tällöin yritä kytkeytyä puhelinlinjalle. Jos puhelinta ei käytetä ja modeemi aktivoidaan, kytkee vastaava kytkinrele modeemipiirin puhelinlinjalle. Myös puhelin pysyy kytkeytyneenä linjalle, paitsi jos modeemi käyttää pulssivalintaa yhteyden muodostamiseen, 30 jolloin kytkintä 14 vastaava rele vetää ja erottaa puhe-. limen linjasta ja kytkee sen sijaan pulssivalintapiirin linjalle. Täten valintapulssit eivät aiheuta virhetoimintoja muissa ketjutetuissa päätelaitteissa. Kun pulssivalinta on tehty, sama kytkinrele päästää ja kytkee jälleen 35 puhelimen linjalle. Modeemi toimii tämän jälkeen normaalisti, jos puhelinta ei yritetä käyttää. Jos puhelinta 10 102709 yritetään käyttää, tunnistaa virranmittausrele tästä aiheutuvan virran, mikroprosessori kytkee modeemipiirin pois puhelinlinjalta ja erottaa n. 1 sekunnin ajaksi vastaavan kytkinreleen avulla puhelimen linjasta. Pulssiva-5 lintapiiri pidetään tämän ajan virtaa johtamattomassa tilassa. Tällöin puhelinlinjan virta katkeaa ja yhteys purkautuu. Kun rele n. 1 sekunnin kuluttua kytkee puhelimen takaisin puhelinlinjalle, on puhelimen normaali käyttö mahdollista.
10
Edellä on selitetty eräitä keksinnön suoritusmuotoja, joihin keksintö ei luonnollisestikaan rajoitu. Alan ammattilaiselle on selvää esimerkiksi, että keksinnön mukainen menetelmä ja järjestely voidaan toteuttaa myös 15 silloin kun useampia kuin kaksi päätelaitetta on kytketty samaan puhelinliittymään.
Keksintö voi vaihdella oheisten patenttivaatimusten sallimissa rajoissa.

Claims (6)

11 102709
1. Menetelmä kahden tai useamman päätelaitteen (1, 1') kytkemiseksi yhteen puhelinliittymään (3), jossa menetel- 5 mässä: päätelaitteet (1, 1') kytketään ketjuun siten, että päätelaitteelle (1) puhelinliittymästä tuleva yhteys haarautuu edelleen seuraavalle päätelaitteelle (l1) ja ohjataan päätelaitteiden (1, 1') kytkemistä pu-10 helinliittymään (3) ja irti siitä, tunnettu siitä, että siinä: ilmaistaan, ovatko päätelaite (1) ja sitä seu-raava päätelaite (l1) käyttötilassa vai lepotilassa, ohjataan päätelaitteen (1) ja sitä seuraavan 15 päätelaitteen (1') kytkemistä puhelinliittymään (3) ja irti siitä erikseen siitä riippuvasti, mitkä niiden ilmaistut tilat ovat, priorisoidaan jokin päätelaite (1, 1') ja estetään tai keskeytetään toisen päätelaitteen kytkeminen pu-20 helinliittymään (3) vasteena sille, että priorisoitu päätelaite on käyttötilassa, ja vasteena sanotulle keskeytykselle ja vastaavasti sanotun käyttötilan päättymiselle kytketään kaikki päätelaitteet (1, 1') tietyksi ajaksi irti puhelinliittymästä 25 (3) ennen priorisoidun ja vastaavasti toisen päätelait teen kytkemistä puhelinliittymään.
2. Arrangemang for koppling av tva eller flera terminaler (1, 1') till en telefonanslutning (3), vid vilket terminalerna (1, 1') kedjekopplats sa att en förbindelse till terminalen (1) frdn telefonan-15 slutningen (3) vidareförgrenas (13) till följande terminal (1') och varvid arrangemanget innefattar dtminstone en styrbar kopplare för koppling av en eller flera terminaler (1') till och frdn telefonanslutningen (3), 20 kännetecknat av att det innefattar: organ (18, 20) för att detektera huruvida terminalen (1) och den därpdföljande terminalen (1') dr i driftlage eller vilolage, en skild styrbar kopplare (12, 14) för varje 25 terminal (1, 1') kopplad till telefonanslutningen (3) för koppling av berörda terminal (l, 1') till och frdn telefonanslutningen (3) och organ (18, 20) för styrning av en kopplare (12, 14. motsvarande respektive terminal (l, 1’) skilt bero-30 ende pd de tillstdnd terminalerna (1, 1') detekterat.
2. Järjestely kahden tai useamman päätelaitteen (1, 1') kytkemiseksi yhteen puhelinliittymään (3), 30 jossa järjestelyssä päätelaitteet (1, 1') on » kytketty ketjuun siten, että päätelaitteelle (1) puhelin- ‘ liittymästä (3) tuleva yhteys haarautuu edelleen (13) „ seuraavalle päätelaitteelle (l1), ja joka järjestely sisältää ainakin yhden ohjatta-35 van kytkimen yhden tai useamman päätelaitteen (!') kytke- 12 102709 miseksi puhelinliittymään (3) ja irti siitä, tunnettu siitä, että se sisältää: välineet (18, 20) sen ilmaisemiseksi, ovatko päätelaite (1) ja sitä seuraava päätelaite (1') käyttöti-5 lassa vai lepotilassa, jokaista puhelinliittymään (3) kytkettyä päätelaitetta (1, 1') vastaavasti oman ohjattavan kytkimen (12, 14) kyseisen päätelaitteen (1, 1') kytkemiseksi puhelinliittymään (3) ja irti siitä ja 10 välineet (18, 20) kutakin päätelaitetta (1, 1') vastaavan kytkimen (12, 14) ohjaamiseksi erikseen siitä riippuvasti, mitkä päätelaitteiden (1, 1') ilmaistut tilat ovat.
3. Arrangemang enligt patentkrav 2, kännetecknat av att detekteringsorganen innefattar organ (20) för matning av strömmen eller detektering av en förbindelse (13) som 35 vidareförgrenas till följande terminal (1'). 102709 15
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että ilmaisuvälineet sisältävät välineet (20) virran mittaamiseksi tai ilmaisemiseksi seuraavalle päätelaitteelle (1') edelleen haarautuvasta yhteydestä (13).
4. Terminal (1) att kopplas till en telefonanslutning (3), vid vilken en förbindelse frän telefonanslutningen (3) vidareförgrenas (13) till följande terminal (I1) och som innefattar ätminstone en styrbar kopplare for kopp- 5 ling av terminalerna (1·) till och frän telefonanslutningen (3), kännetecknad av att den innefattar: organ (18, 20) for att detektera huruvida terminalen (l) och därpäföljande terminal (1') är i driftläge eller viloläge, 10 styrbara kopplare (12, 14) för koppling av terminalen (1) respektive därpäföljande terminal (1') till och frän telefonanslutningen och organ (18, 20) för att styra en kopplare (12, 14. motsvarande respektive terminal (1, 1') skilt 15 beroende pä vilka tillständ terminalerna (1, 1') detekterat, organ (18, 20) för styrning av en kopplare motsvarande terminalen (1) att tillkopplas och hällas tillkopplad som svar pä att den terminal (1') som följer 20 efter terminalen (1) är i driftläge, och organ (18, 20) för att tillkoppla en kopplare (14) motsvarande följande terminal (1') under en viss period som svar pä styrning av kopplaren (12) motsvarande terminalen (l) att tillkopplas och för styrning av 25 vardera motsvarande kopplare (12, 14) att tillkopplas under en viss period som svar pä detektering av att nämnda driftsläge hos följande terminal (1') upphört.
4. Puhelinliittymään (3) kytkettävä päätelaite (l), jossa puhelinliittymästä (3) tuleva yhteys haarautuu edelleen (13) seuraavalle päätelaitteelle (1') ja joka sisältää ainakin yhden ohjattavan kytkimen päätelaitteiden (1·) kytkemiseksi puhelinliittymään (3) ja irti siitä, tunnet-25 tu siitä, että se sisältää: välineet (18, 20) sen ilmaisemiseksi, ovatko päätelaite (1) ja sitä seuraava päätelaite (l1) käyttötilassa vai lepotilassa, ohjattavat kytkimet (12, 14) päätelaitteen (1) 30 ja vastaavasti sitä seuraavan päätelaitteen (1') kytkemiseksi puhelinliittymään (3) ja irti siitä ja välineet (18, 20) kutakin päätelaitetta (1, 1') vastaavan kytkimen (12, 14) ohjaamiseksi erikseen siitä riippuvasti, mitkä päätaleitteiden (l, l') ilmaistut ti-35 lat ovat, 13 102709 välineet (18, 20) päätelaitetta (1) vastaavan kytkimen (12) ohjaamiseksi avautumaan ja pysymään auki vasteena sille, että päätelaitetta (1) seuraava päätelaite (1') on käyttötilassa, ja 5 välineet (18, 20) seuraavaa päätelaitetta (1') vastaavan kytkimen (14) kytkemiseksi auki tietyksi ajaksi vasteena päätelaitetta (1) vastaavan kytkimen (12) ohjaamiselle avautumaan ja kummankin vastaavan kytkimen (12, 14. ohjaamiseksi auki tietyksi ajaksi vasteena sen ilmai-10 semiselle, että seuraavan päätelaitteen (1') sanottu käyttötila on päättynyt.
5. Terminal enligt patentkrav 4, kännetecknad av att 30 detekteringsorganen innefattar organ (20) för mätning av strömmen eller detektering av en förbindelse (13) som vidareförgrenas tili följande terminal (1').
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen päätelaite, tunnettu siitä, että ilmaisuvälineet sisältävät välineet (20) vir- 15 ran mittaamiseksi tai ilmaisemiseksi seuraavalle päätelaitteelle (1') edelleen haarautuvasta yhteydestä (13).
6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen päätelaite, tunnettu siitä, että se on modeemi. 20 Patentkrav 1 Förfarande för koppling av tvä eller flera terminaler (1, 1') tili en telefonanslutning (3), varvid: 25 terminalerna (1, 1') kedjekopplas sä att en förbindelse till terminalen (1) frän telefonanslutningen vidareförgrenas tili följande terminal (1') och kopplingen av terminalerna (1, 1') styrs tili och frän telefonanslutningen (3), 30 kännetecknat av att vid förfarandet: detekteras huruvida terminalen (1) och därpä-följande terminal (1') är i driftläge eller viloläge, styrs kopplingen av terminalen (1) och den därpäföljande terminalen (1') tili och frän telefonan-35 slutningen (3) skilt beroende pä vilka tillständ de detekterat, 14 102709 prioriceras en terminal (1, 1') och förhindras eller avbryts kopplingen av den andra terminalen till telefonanslutningen (3) som svar pd att den prioricerade terminalen ar i driftlage, och 5 som svar pd ndmnda avbrott respektive driftldges slut kopplas samtliga terminaler (1, l') frdn telefonanslutningen (3) för en viss period innan den prioricerade respektive andra terminalen kopplas till telefonanslutningen. 10
6. Terminal enligt patentkrav 4 eller 5, kännetecknad av 35 att den är ett modem.
FI961165A 1996-03-13 1996-03-13 Menetelmä ja järjestely usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhelinverkon liittymään sekä päätelaite FI102709B1 (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI961165A FI102709B1 (fi) 1996-03-13 1996-03-13 Menetelmä ja järjestely usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhelinverkon liittymään sekä päätelaite
EP97103957A EP0795990A3 (en) 1996-03-13 1997-03-10 Arrangement for the connection of multiple terminals to one subscriber line of the telephone network
US08/816,276 US5991386A (en) 1996-03-13 1997-03-13 Method and arrangement for the connection of multiple terminals to one subscriber line of the telephone network, and a terminal

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI961165A FI102709B1 (fi) 1996-03-13 1996-03-13 Menetelmä ja järjestely usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhelinverkon liittymään sekä päätelaite
FI961165 1996-03-13

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI961165A0 FI961165A0 (fi) 1996-03-13
FI961165A FI961165A (fi) 1997-09-14
FI102709B true FI102709B (fi) 1999-01-29
FI102709B1 FI102709B1 (fi) 1999-01-29

Family

ID=8545646

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI961165A FI102709B1 (fi) 1996-03-13 1996-03-13 Menetelmä ja järjestely usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhelinverkon liittymään sekä päätelaite

Country Status (3)

Country Link
US (1) US5991386A (fi)
EP (1) EP0795990A3 (fi)
FI (1) FI102709B1 (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP3750642B2 (ja) * 2002-08-30 2006-03-01 ブラザー工業株式会社 通信システム

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2550937B2 (ja) * 1985-03-04 1996-11-06 国際電信電話株式会社 Isdn加入者系端末制御方式
US4852151A (en) * 1988-02-24 1989-07-25 Hayes Microcomputer Products, Inc. Modem with call waiting
US4995074A (en) * 1989-04-03 1991-02-19 Goldman Bruce J Switched line modem interface system
DE3923125A1 (de) * 1989-07-13 1991-01-24 Standard Elektrik Lorenz Ag Universelle isdn-teilnehmeranschlussbaugruppe
US5140631A (en) * 1990-10-02 1992-08-18 Intertex Data Ab Apparatus and method for determining the state of a telephone line
US5305312A (en) * 1992-02-07 1994-04-19 At&T Bell Laboratories Apparatus for interfacing analog telephones and digital data terminals to an ISDN line
US5568525A (en) * 1993-08-19 1996-10-22 International Business Machines Corporation System and method for connection of multiple protocol terminals
US5519767A (en) * 1995-07-20 1996-05-21 At&T Corp. Voice-and-data modem call-waiting

Also Published As

Publication number Publication date
FI961165A0 (fi) 1996-03-13
FI102709B1 (fi) 1999-01-29
FI961165A (fi) 1997-09-14
EP0795990A3 (en) 2003-01-22
EP0795990A2 (en) 1997-09-17
US5991386A (en) 1999-11-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6757382B1 (en) Quasi ground fault interruption signal-based activation of emergency pots by-pass paths for line-powered digital subscriber loop
JPH0773298B2 (ja) Isdn端末への電源入力制御装置
JPH08251280A (ja) 通信端末装置
US6408056B1 (en) Local loop interceder
FI102709B (fi) Menetelmä ja järjestely usean päätelaitteen liittämiseksi yhteen puhel inverkon liittymään sekä päätelaite
US5228081A (en) Ringing signal control circuit for an enhanced subscriber line interface
US4819261A (en) Public telephone set
CN101969516A (zh) 通信装置及其控制方法
KR100223376B1 (ko) 사설교환기에서 착신측 상태 음성안내방법
JP4603417B2 (ja) 停電対応パケット電話システム
KR100484169B1 (ko) 통신 단말장치 및 그 이용방법
JP3071616B2 (ja) 自動通報装置
KR100202418B1 (ko) 팩시밀리장치에서 핸드셋 크래들 분리시 팩스 자동 수신기능 및 외부단말기의 통화 연결회로
KR100216399B1 (ko) 교환장치의 전화기 미접속 내선 통지방법
JP3149115B2 (ja) ファクシミリの文書入出力方法
FI104395B (fi) Menetelmä ja järjestelmä tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden päätelaitteen välille tietoliikennejärjestelmässä
KR100441486B1 (ko) 통합 접근 장치 내부의 음성 통신 경로 전환 장치
KR100354133B1 (ko) 아나로그 국선 대피 기능이 부가된 유엔 피.비.엑스 시스템
JPS6223268A (ja) 転換器遠隔操作方式
JPH0544239B2 (fi)
JPH01314465A (ja) 電話機の通話時間制限方式
JPH08181774A (ja) 端末有無検出装置
KR19990002162A (ko) 호 자동 전환 장치 및 그 방법
JPS62114367A (ja) 端末通信不能判別方式
JPH03227162A (ja) 電話機優先網制御装置