FI104395B - Menetelmä ja järjestelmä tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden päätelaitteen välille tietoliikennejärjestelmässä - Google Patents

Menetelmä ja järjestelmä tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden päätelaitteen välille tietoliikennejärjestelmässä Download PDF

Info

Publication number
FI104395B
FI104395B FI970075A FI970075A FI104395B FI 104395 B FI104395 B FI 104395B FI 970075 A FI970075 A FI 970075A FI 970075 A FI970075 A FI 970075A FI 104395 B FI104395 B FI 104395B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
connection
telecommunications
identification
network
terminal
Prior art date
Application number
FI970075A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI970075A0 (fi
FI970075A (fi
Inventor
Jorma Romo
Petteri Kaeaeriae
Janne Yli-Aeyhoe
Original Assignee
Sonera Oyj
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sonera Oyj filed Critical Sonera Oyj
Publication of FI970075A0 publication Critical patent/FI970075A0/fi
Priority to PCT/FI1997/000292 priority Critical patent/WO1997044964A1/en
Priority to EP97921865A priority patent/EP0906707B1/en
Priority to AT97921865T priority patent/ATE272929T1/de
Priority to EE9800406A priority patent/EE03586B1/xx
Priority to DE69730134T priority patent/DE69730134D1/de
Publication of FI970075A publication Critical patent/FI970075A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI104395B publication Critical patent/FI104395B/fi

Links

Landscapes

  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)

Description

104395 MENETELMÄ JA JÄRJESTELMÄ TIETOLIIKENNEYHTEYDEN MUODOSTAMISEKSI KAHDEN PÄÄTELAITTEEN VÄLILLE TIETOLIIKENNEJÄRJESTELMÄSSÄ
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 5 johdanto-osassa määritelty menetelmä ja patenttivaatimuksen 6 johdanto-osassa määritelty järjestelmä tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden päätelaitteen välille tietoliikennejärjestelmässä.
Entuudestaan on tunnettua käyttää menetelmää 10 tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden pääte laitteen välille tietoliikennejärjestelmässä, missä yhteyden vastaanottava päätelaite, esim. puhelin ja telekopiolaite yhdistettynä, tunnistaa lähettävän päätelaitteen ja näin ollen tunnistuksen perusteella avaa 15 yhteyden. Esim. patentissa DE 4008968 muodostetaan yhteys kahden päätelaitteen välille ja yhteyden muodostuksen jälkeen yhteyden vastaanottava päätelaite määrittää vastaanotetusta signaalista toimintamuotonsa eli lähetetäänkö ja vastaanotetaanko puhetta, kuvaa, 20 tekstiä tai jotain muuta informaatiota.
Nykyään teleoperaattori tarjoaa tavoitetta-. . vuuspalvelua tavoitettavuuden varmistamiseksi, jossa ’ saman numeron puhelut tai telekopiosanomat voidaan • · : *' ketjuttaa useampaan fyysiseen liittymään tieliikenne- 25 verkon välityksellä. Mikäli samaan kutsunumeroon soi- • · · tetaan sekä puhelimella että telekopiolaitteella, niin : ongelmana on, että tietoliikenneverkossa ei voi suo- rittaa kutsuvan päätelaitteen tunnistusta ennen yhtey- den muodostusta, esim. telekopiolaitteen tunnistusta, ;·. 30 vaan tunnistus tapahtuu vasta vastaanottavassa pääte- • · * „ laitteessa. Tällöin ei voida myöskään suorittaa kut- • · · *. sunketjutusta eri kohteisiin, joka tapahtuu tietolii- . kenneverkon kutsuvan päätelaitteen perusteella.
Keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä I » * 35 mainitut epäkohdat. Erityisesti keksinnön tarkoitukse-"... na on tuoda esiin yhteyden vastaanottavan päätelait- ’··’ teen riippumattomuus yhteyden toimintamuodon tunnis- 104395' 2 tuksesta. Lisäksi keksinnön tarkoituksena on tuoda esiin tavoitettavuuspalvelu, mikä saavutetaan, kun suoritetaan kutsuvan päätelaitteen tunnistus jo tietoliikenneverkossa ja näin ollen ohjataan yhteys oikeaan 5 päätelaitteeseen tai kutsunketjutukseen.
Keksinnön tunnusomaisten piirteiden osalta viitataan patenttivaatimuksiin.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä muodostetaan tietoliikenneyhteys kahden päätelaitteen välille 10 tietoliikennejärjestelmässä, johon kuuluu tietoliikenneverkko. Tietoliikenneverkkoon on yhdistetty yksi tai useampi tietoliikennekeskus. Menetelmässä ensimmäinen päätelaite ottaa yhteyden toiseen päätelaitteeseen tietoliikenneverkon kautta, missä ensimmäinen pääte-15 laite on puhelin, telekopiolaite tai vast. Toinen päätelaite on vaihtoehtoisesti samalla kutsutunnisteella oleva puhelin, telekopiolaite tai vast. Menetelmässä tunnistetaan ensimmäisen päätelaitteen kutsusignaali ja tunnistukseen perustuen valitaan yhteysmuoto toi-20 seen päätelaitteeseen eli· valitaanko puhelin- vai te-lekopioyhteys. Keksinnön mukaisesti tunnistetaan ensimmäisen päätelaitteen kutsusignaali tietoliikenne- i · ;,· verkossa ja ohjataan tunnistukseen perustuen yhteys toiseen päätelaitteeseen.
25 Keksinnön ansiosta kutsuun vastaavan pääte-
< · I
.···, laitteen valinta ja kutsunketjutus voidaan tehdä tie- ·” toliikenneverkossa kutsuvan päätelaitteen tunnistuksen I · *... tapahduttua, jolloin teleoperaattori voi tarjota moni- • · · * puolisempaa tavoitettavuuspalvelua. Päätelaite, esim.
30 telekopiolaite, voi olla yksinkertaisempi ja edulli- • · : *·* sempi, koska päätelaitteen ei tarvitse hoitaa tunnis- V : tusta.
Menetelmän eräässä sovelluksessa ensimmäisen i t , .... päätelaitteen tunnistustapahtuma tunnistinlaitteessa « · *” 35 kestää tietyn aikajakson siten, että jos aikajakson « * • '·· umpeuduttua ei saada ensimmäistä päätelaitetta tunnis- : tettua, niin muodostetaan yhteys toiseen päätelaittee- 104395 3 seen tietoliikenneverkkoon asetetun oletusyhteyden mukaan. Toisin sanoen jos ensimmäinen päätelaite ei lähetä telekopiolaitteelle tyypillistä kutsusignaalia, niin muodostetaan yhteys päätelaitteiden välille ta-5 vallisena puheluna.
Menetelmän eräässä sovelluksessa käytetään ensimmäisen päätelaitteen tunnistuksessa tietoliikenneverkon ja tunnistinlaitteen väliseen tietoliikennöintiin TUP, R2, ILM/PRI tai vast, merkinantoa.
10 Menetelmän eräässä sovelluksessa ohjataan yh teys suoraan puhelimen kutsunumeroon tai kutsunketju-tuksen kautta useampaan määrättyyn puhelinliittymään, jos ensimmäinen päätelaite on puhelin ja ohjataan yhteys suoraan telekopiolaitteen kutsunumeroon tai kut-15 sunketjutuksen kautta useampaan määrättyyn telekopio- liittymään, jos ensimmäinen päätelaite on tunnistettu telekopiolaitteeksi.
Keksinnön mukaiseen tietoliikennejärjestelmään kuuluu päätelaitteet, joiden välille haluttu yh-20 teys muodostetaan, ja tietoliikenneverkko, jonka kaut ta yhteys muodostetaan ja johon päätelaitteet on yhdistetty. Järjestelmään kuuluu myös tietoliikennekes-\ : kus, jonka kautta yhteys reititetään ja joka on yhdis- tetty tietoliikenneverkkoon. Keksinnön mukaisesti tie- • 25 toliikenneverkkoon kuuluu tunnistinlaite, joka tunnis- ,···, taa yhteyttä muodostavan päätelaitteen kutsusignaalin .·’* ja lähettää tunnistuksen perusteella signaalin tieto- *... liikenneverkkoon.
• * « * Järjestelmän eräässä sovelluksessa tietolii- 30 kennekeskus on älyverkkokeskus tai tietoliikennekes- I ” kukseen on yhdistetty älyverkkokeskus. Älyverkkokeskus X · · · V · käyttää monipuolisempaa merkinantoa ja tarjoaa moni- puolisempia palveluita kuin tietoliikennekeskus.
,···, Järjestelmän eräässä sovelluksessa tietolii- » · V 35 kenneverkko on puhelinverkko.
• * Ϊ '·· Järjestelmän eräässä sovelluksessa päätelaite • - · on puhelin, telekopiokone tai vast.
104395 4 Järjestelmän eräässä sovelluksessa yhteyttä muodostava päätelaite on telekopiolaite, jolloin päätelaitteen kutsusignaalin taajuus on 1100 Hz ± 38 Hz ja kutsusignaali on 0,5 sekuntia päällä ja 3 sekuntia 5 pois päältä. Lisäksi kutsusignaalia toistetaan 35 sekuntia ± 5 sekunnin ajan.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti sovellusesimerkkien avulla viittaamalla oheiseen piirustukseen, jossa 10 kuva 1 esittää erästä keksinnön mukaista jär jestelmää; kuva 2 esittää erään keksinnön mukaisen sovelluksen signaalien kulkukaaviota; ja kuva 3 esittää erään keksinnön mukaisen toi-15 sen sovelluksen signaalien kulkukaaviota.
Kuvassa 1 on esitetty keksinnön mukainen järjestelmä. Päätelaitteet 5, 6 on yhdistetty tietolii kenneverkkoon 4. Tietoliikenneverkko 4 voi muodostua yhdestä tai useammasta eri tyylisestä verkosta, esim. 20 lähiverkon ja tavallisen puhelinverkon yhdistelmästä.
Tietoliikennekeskus 2 ja älyverkkokeskus 3 on yhdistetty tietoliikenneverkkoon 4. Tunnistinlaite 1 on yh- ] distetty älyverkkoon 3. Tietoliikennekeskus 2 ja äly-
III
l'.(( verkkokeskus 3 voivat olla myös kiinteästi liittyneenä 25 toisiinsa eli ne voivat olla yhtä ja samaa keskusta.
• *
Kuvassa 2 on esitetty keksinnön mukaisen me- • * .1*’ netelmän eri osien signaalien kulkukaavio eräällä mer- • ]' kinannolla (TUP), kun kyseessä on kahden telekopio- l » » V* laitteen 5a, 6a yhteyden muodostus. Telekopiolaite 5a 30 lähettää kutsusignaalin tietoliikennekeskukseen 2, jo- » · f ’.· ka lähettää IAI-signaalin, aloitusosoitesanoman, äly- j verkkokeskukseen 3, joka lähettää edelleen IAI- *. signaalin tunnistinlaitteelle 1. Älyverkkokesjcus 3 lä- * · · · *v ... hettää ACM-signaalin, sanoman vastaanoton kuittaus, f · 35 tietoliikennekeskukselle 2. Tunnistinlaite 1 vastaa ensin ACM-signaalilla älyverkkokeskukselle 3 ja sitten ANU-signaalilla, vastaussignaalilla, älyverkkokeskuk- 104395 5 selle 3, ja vastaussignaalin viestissä ilmenee yhteyttä muodostavan telekopiolaitteen 5a tunnistuksen onnistuminen. Paksunnettu kohta älyverkkokeskuslaatikos-ta 3 lähtevällä janalla tarkoittaa aikaa joka kuluu 5 tunnistuslaitteelta 1 telekopiolaitteen 5a tunnistuk seen. Älyverkkokeskus 3 lähettää IAI-signaalin tietoliikennekeskukseen 2 ja signaali sisältää telekopiolaitteen 6a kutsunumeron. Tietoliikennekeskus 2 lähettää kutsun telekopiolaitteeseen 6a. Älyverkkokeskus 3 10 lähettää vielä CLF-signaalin, yhteyden purkaminen, tunnistinlaitteelle 1 ja tunnistinlaite 1 vastaa RLG-signaalilla, yhteyden purkamisen kuittaus, älyverkko-keskukselle 3. Tietoliikennekeskus 2 lähettää ACM-signaalin älyverkkokeskukselle 3, joka signaali il-15 moittaa telekopiolaitteen 6a olevan vapaana yhteyden muodostamista varten. Telekopiolaite 6a vastaa telekopiolaitteen 5a kutsuun tietoliikennekeskukselle 2, joka lähettää ANU-signaalin, telekopiolaite 6a vastaa, älyverkkokeskukselle 3. Älyverkkokeskus 3 lähettää 20 ANU-signaalin tietoliikennekeskukseen 2 ja yhteys te lekopiolaitteiden 5a, 6a välille on muodostunut.
Kuvassa 3 on esitetty keksinnön mukaisen me-’ netelmän eri osien signaalien kulkukaavio, kun kysees- 14· « ·’, sä on kahden puhelimen 5, 6 yhteyden muodostus. Sig- \..t 25 naalien kulku on miltei sama kuin telekopiolaitteiden ::: 5a, 6a yhteydessä kuvassa 2. Tunnistinlaite 1 yrittää r f tunnistaa älyverkkokeskuksesta 3 tulevaa kutsusignaa- 104395 6 ja älyverkkokeskuksessa 3 palvelunohjausfunktioon kuuluvan palvelunohjauslogiikan, SCF, alaiseksi. SCF:ssä palvelu tunnistaa, että kyseessä on "telekopiotunnistus" -käyttäjä, ja ohjaa yhteyden 5 erilliselle tunnistinlaitteelle 1. Tunnistinlaite 1 on liitetty tietoliikenneverkkoon 4 normaalilla merkinannolla (TUP, R2, ILM/PRI). Tunnistinlaite 1 kuuntelee yhteyttä havaitakseen linjalta telekopiolaitteen 5a kutsusignaalin.
10 Seuraavassa selitetään tunnistuspalvelun toi mintaa, jota tavoitettavuuspalvelu käyttää hyväkseen. Tunnistuspalvelu väylöittää kutsun tunnistinlaitteelle 1, ja käynnistää samalla erittäin lyhyen "ei vastaa" -aikavalvonnan TI, kesto 5-10 s, ja jää odottamaan joko 15 vastausta tai aikavalvonnan loppumista. Tunnistinlaite 1 hakee telekopiolaitteen 5a kutsusignaalia. Mikäli kutsusignaalia ei löydy tunnistinpalveluun viritetyn aikavalvonnan kuluessa, tekee tunnistinpalvelu aikavalvonnan lauettua uudelleen reitityksen puhelimen 6 20 numeroon tai tavoitettavuusketjuun. Tunnistinpalvelu purkaa yhteyden tunnistuspalvelusta tunnistinlaitteelle 1. Mikäli telekopiolaitteen 5a kutsusignaali havai-· taan, tunnistinlaite 1 lähettää ANU-signaalin, jonka ’ “ älyverkkokeskus 3 tukahduttaa. Tunnistinpalvelu rei- 25 tittää kutsun telekopiolaitteeseen 6a tai vastaavaan tavoitettavuusket juun, ja yhteys tunnistinlaitteelle 1 puretaan.
Seuraavassa selitetään tunnistuslaitteen 1 toimintaa. Tunnistinlaite 1 liitetään tietoliikenne- ;-t 30 verkkoon 4 2 Mbit/s yhteydellä. Tunnistinlaitteen tu- * · *... lee osata normaalit yhteyden muodostus- ja purkuprose- • · · \ duurit. Itse tunnistukseen käytettävän sovelluksen *:··: vaatimukset ovat yksinkertaiset. On kuitenkin aiheel- lista varmistaa, että yhteys kytkeytyy tunnistinlait-35 teelle ilman vastausmerkkiä, mikä voidaan varmistaa « · TUP-tasoisella (verkkomerkinanto) liitännällä. Kun pää- • · *·’·’ telaitteelta 5 tulee kutsu, aktivoidaan telekopio- 104395 7 kutsusignaalin tunnistus yhteysjohdolta. Mikäli kutsu-signaalia ei havaita, tunnistusyrityksiä jatketaan kunnes yhteys purkautuu älyverkkokeskuksen 3 toimesta. Mikäli kutsusignaali tunnistetaan, lähetetään välittö-5 mästi vastausmerkki. Älyverkkokeskus 3 huolehtii sen jälkeen yhteyden purkamisesta.
Keksintöä ei rajata pelkästään edellä esitettyä sovellusesimerkkiä koskevaksi, vaan monet muunnokset ovat mahdollisia pysyttäessä patenttivaatimusten 10 määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
ti · • · • · · • · • · • · · *1· • · » • · 1 • · • · • · · _ t · · ' · · · • · V 1 » 1 · • · · *

Claims (10)

104395 8
1. Menetelmä tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden päätelaitteen välille tietoliikennejärjestelmässä, johon kuuluu tietoliikenneverkko, yksi 5 tai useampi tietoliikenneverkkoon yhdistetty tietoliikennekeskus, jossa menetelmässä ensimmäinen päätelaite muodostaa yhteyden toiseen päätelaitteeseen tietoliikenneverkon kautta, missä ensimmäinen päätelaite on puhelin ja/tai telekopiolaite, toinen päätelaite on 10 vaihtoehtoisesti samalla kutsutunnisteella oleva puhelin ja/tai telekopiolaite ja jossa menetelmässä tunnistetaan ensimmäisen päätelaitteen kutsusignaali ja tunnistuksen perusteella ohjataan yhteys toiseen päätelaitteeseen, tunnettu siitä, että tunnistetaan 15 ennen yhteyden muodostamista ensimmäisen päätelaitteen kutsusignaali tietoliikenneverkossa ja muodostetaan tunnistuksen perusteella yhteys toiseen päätelaitteeseen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että tunnistetaan tietoliikenne- keskuksessa ensimmäinen päätelaite; ja että suorite- .·, taan tunnistusta määrätyn aikajakson ajan.
3. Patenttivaatimuksen 1-2 mukainen mene- • I f telmä, tunnettu siitä, että muodostetaan ensim-25 mäisen päätelaitteen yhteys toiseen päätelaitteeseen • · *...* määrätyn aikajakson loputtua tietoliikennekeskukseen • · • '·· asetetun oletusyhteyden mukaan.
· · ‘ 4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukai nen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään 30 ensimmäisen päätelaitteen tunnistuksessa tietoliiken- ,··♦. nekeskuksen ja tunnistinlaitteen väliseen tietoliiken- « · · nöintiin TUP, R2, ILM/PRI tai vast, merkinantoa.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukai- M t nen menetelmä, tunnettu siitä, että jos ensim- ;·. 35 mäinen päätelaite tunnistetaan tietoliikenneverkossa • · · ’·. puhelimeksi, ohjataan yhteys tunnistuksen perusteella • « suoraan puhelimelle määrättyyn kutsunumeroon tai kut- 104395 9 sunketjutuksella määrättyihin puhelinliittymiin ja jos ensimmäinen päätelaite tunnistetaan tietoliikenneverkossa telekopiolaitteeksi, ohjataan yhteys tunnistuksen perusteella suoraan telekopiolaitteelle määrättyyn 5 kutsunumeroon tai kutsunketjutuksella määrättyihin telekopiolaitteiden liittymiin.
6. Tietoliikennejärjestelmä tietoliikenneyhteyden muodostukseen, johon järjestelmään kuuluu: - ensimmäinen ja toinen päätelaite (5, 6) , joiden 10 välille yhteys muodostetaan; - tietoliikenneverkko (4), jota pitkin yhteys muodostetaan ja johon päätelaitteet on yhdistetty; - tietoliikennekeskus (2), jonka kautta yhteys reititetään ja joka on yhdistetty tietoliikenneverk- 15 koon (4), tunnettu siitä, että tietoliikenneverkkoon (4) kuuluu tunnistinlaite (1), joka on järjestetty tunnistamaan ensimmäisen päätelaitteen (5) kutsusignaalin ja lähettää tunnistuksen perusteella signaalin tietoliikennekeskukseen (2).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen järjestel mä, tunnettu siitä, että tietoliikennekeskus (2) on älyverkkokeskus (3) tai tietoliikennekeskukseen (2) : on yhdistetty älyverkkokeskus. j
'·· 8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen järjestel- 25 mä, tunnettu siitä, että tietoliikenneverkko (4) on puhelinverkko. ··«
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen jär-jestelmä, tunnettu siitä, että päätelaite (5, 6) • · · on standardin mukainen puhelin ja/tai telekopiolaite. .. 30 10. Jonkin patenttivaatimuksista 7-9 mukai- • * nen järjestelmä, tunnettu siitä, että ensimmäi- - · * · V * nen päätelaite (5) on telekopiolaite, jonka kutsusig- « ·:··· naalin taajuus on 1100 Hz ± 38 Hz, joka kutsusignaali on 0,5 sekuntia päällä ja 3 sekuntia pois päältä; ja 35 että toistetaan kutsusignaalia 35 sekuntia ± 5 sekun- • · : " nin ajan.
10 104395
FI970075A 1996-05-21 1997-01-07 Menetelmä ja järjestelmä tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden päätelaitteen välille tietoliikennejärjestelmässä FI104395B (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
PCT/FI1997/000292 WO1997044964A1 (en) 1996-05-21 1997-05-20 Method and system for establishing a telecommunication connection between two terminals in a telecommunications system
EP97921865A EP0906707B1 (en) 1996-05-21 1997-05-20 Method and system for establishing a telecommunication connection between two terminals in a telecommunications system
AT97921865T ATE272929T1 (de) 1996-05-21 1997-05-20 Verfahren und vorrichtung zum aufbau einer telekommunikationsverbindung zwischen zwei endgeräten in einem telekommunikationssystem
EE9800406A EE03586B1 (et) 1996-05-21 1997-05-20 Meetod ja süsteem telekommunikatsiooniühenduse loomiseks telekommunikatsioonisüsteemi kahe terminaali vahel
DE69730134T DE69730134D1 (de) 1996-05-21 1997-05-20 Verfahren und vorrichtung zum aufbau einer telekommunikationsverbindung zwischen zwei endgeräten in einem telekommunikationssystem

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI962147A FI962147A0 (fi) 1996-05-21 1996-05-21 Gemensam anropsnummer foer samtal och telekopior
FI962147 1996-05-21

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI970075A0 FI970075A0 (fi) 1997-01-07
FI970075A FI970075A (fi) 1997-11-22
FI104395B true FI104395B (fi) 2000-01-14

Family

ID=8546055

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI962147A FI962147A0 (fi) 1996-05-21 1996-05-21 Gemensam anropsnummer foer samtal och telekopior
FI970075A FI104395B (fi) 1996-05-21 1997-01-07 Menetelmä ja järjestelmä tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden päätelaitteen välille tietoliikennejärjestelmässä

Family Applications Before (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI962147A FI962147A0 (fi) 1996-05-21 1996-05-21 Gemensam anropsnummer foer samtal och telekopior

Country Status (1)

Country Link
FI (2) FI962147A0 (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI962147A0 (fi) 1996-05-21
FI970075A0 (fi) 1997-01-07
FI970075A (fi) 1997-11-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1312394C (en) Carrier independent network services
US7142531B2 (en) Method and system of relaying calls with a tone provision function in the next generation mobile communication network
EP0805612A2 (en) Method of using a narrowband server to provide service features to broadband subscribers
KR970064008A (ko) 유니버설 전화 번호 서비스를 위한 자동 셀룰라 전화 등록
EP1154658A1 (en) Enhanced caller identification
US20080192108A1 (en) Call Setup Method Between a Calling Terminal and a Called Terminal
KR970703671A (ko) 원거리 통신망에서 특수 서비스를 제공하기 위한 시스템(system for providing special services in telecommunication nerworks)
JPH11225218A (ja) インターネット電話装置及び広域データ通信網を利用した通信システム及びターミナルアダプタ
US5794143A (en) Method and apparatus for facilitating the ultimate making of wireless calls to unavailable wireless telephones
EP0769882A1 (en) System for signal transfer between private branch exchanges
SE517451C2 (sv) Anordning vid radiosystem med kort räckvidd
JP2002502202A (ja) ローカルスイッチ
FI98182C (fi) Menetelmä lähtevän ja päättyvän puhelun yhteentörmäyksen käsittelemiseksi, tilaajalaite ja tilaajaverkkoelementti
US7110395B1 (en) Method and apparatus for network telephony
FI104395B (fi) Menetelmä ja järjestelmä tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi kahden päätelaitteen välille tietoliikennejärjestelmässä
US6370243B2 (en) Method for transmitting data traffic in a telecommunications system
JP3280188B2 (ja) Isdnサービスのベアラ設定方法
GB2347305A (en) Telecommunication services identification
US6765886B1 (en) Call set-up and service invocation in telecommunications networks
FI103460B (fi) Menetelmä dataliikenteen välittämiseksi tietoliikennejärjestelmässä
JP2919917B2 (ja) 端末装置間接続通信システム及び送受信装置
KR100285716B1 (ko) 교환기에서아날로그가입자를위한발신번전송방법
AU722120B2 (en) Device and method in telecommunication equipment
JP3233216B2 (ja) Wllシステムの発信加入者番号表示サービス付加入者端末の着信呼処理方法とその装置
JPH0758996B2 (ja) 回線構成方式

Legal Events

Date Code Title Description
HC Name/ company changed in application

Owner name: SONERA OY

MA Patent expired