DK2191090T3 - Dør- eller vinduesrammesamling af ekstruderet plast og fiberforstærket koekstrudat - Google Patents

Dør- eller vinduesrammesamling af ekstruderet plast og fiberforstærket koekstrudat Download PDF

Info

Publication number
DK2191090T3
DK2191090T3 DK08801519.3T DK08801519T DK2191090T3 DK 2191090 T3 DK2191090 T3 DK 2191090T3 DK 08801519 T DK08801519 T DK 08801519T DK 2191090 T3 DK2191090 T3 DK 2191090T3
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
wall
reinforced
component
profile
frame
Prior art date
Application number
DK08801519.3T
Other languages
English (en)
Inventor
Jörg Neukirchner
Horst Tippenhauer
Markus Fischer
Stefan Eckert
Original Assignee
Rehau Ag & Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=39985962&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=DK2191090(T3) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Rehau Ag & Co filed Critical Rehau Ag & Co
Application granted granted Critical
Publication of DK2191090T3 publication Critical patent/DK2191090T3/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B3/00Window sashes, door leaves, or like elements for closing wall or like openings; Layout of fixed or moving closures, e.g. windows in wall or like openings; Features of rigidly-mounted outer frames relating to the mounting of wing frames
    • E06B3/04Wing frames not characterised by the manner of movement
    • E06B3/06Single frames
    • E06B3/08Constructions depending on the use of specified materials
    • E06B3/20Constructions depending on the use of specified materials of plastics
    • E06B3/22Hollow frames
    • E06B3/221Hollow frames with the frame member having local reinforcements in some parts of its cross-section or with a filled cavity

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Wing Frames And Configurations (AREA)
  • Panels For Use In Building Construction (AREA)
  • Door And Window Frames Mounted To Openings (AREA)
  • Injection Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)

Description

Opfindelsen angår en rammesamling ifølge indledningen til krav 1 samt en kunst-stofprofilramme derfor.
En rammesamling ifølge den kendte teknik er kendt fra DE 82 02 221 U1. En anden rammesamling med fiberforstærkede profilafsnit er kendt fra DE 203 02 286 U1. En rammesamling med armeringskomponenter, som indeholder fiberbånd eller fiberstrenge eller er udført som indlæg i form af roving, måtter eller fletværk er kendt fra EP 1 245 775 A2. Forstærkningsindlæg opbygget af fibre er også kendt fra EP 0 902 148 A2, EP 1 693 546 A1 og WO 01/06079 A1.
Yderligere beskriver DE 81 11 425 U1 ekstruderede plasthulprofillister til vinduesrammer, der har forstærkningsbånd forbundet materialemæssigt med profilvæggenes plast, hvor forstærkningsbåndene er kunstharpiksbundne glasfiberbånd med et termoplastisk kunstharpiks eller en hård kunstharpiks med termoplastiske egenskaber som bindemiddel.
De kendte fiberforstærkede rammesamlinger er enten ikke egnede til masseproduktion eller kræver et ret højt materialeforbrug af fiberforstærket plastmateriale.
Det er derfor formålet med den foreliggende opfindelse at videreudvikle en rammesamling af den kendte art sådan, at den kan fremstilles med masseproduktionsteknikker ved mindst mulig indsats af fiberforstærket plastmateriale.
Dette formål opnås ved en rammesamling med de krav 1 angivne kendetegn.
Ved opfindelsen opnås, at det er tilstrækkeligt at begrænse rammeprofilets hulrum til kun delvist at omfatte fiberforstærkede armeringskomponenter, uden at det i praksis relevante stivhedstab indtræder, i sammenligning med profilkonstruktioner ved hvilke hulrummene begrænses fuldstændigt af fiberforstærket materiale. I forhold til den kendte teknik fremkommer herved en tydelige reduceret anvendelse af fiberforstærket materiale.
Den opfinderiske tilføjelse at begrænse hulrummene til kun en del med fiberforstærket materiale, begunstiger desuden udformningen af ekstrusionsværktøjer for koekstrudering af sådanne rammeprofiler, da ingen lukkede profiler må ekstruderes på den ene side af uforstærket og på den anden side af forstærket materiale. Ved at armeringskomponenterne, der hvor de begrænser de indre hulrum, udføres fritliggende, kan der til opbygning af rammesamlingens rammeprofiler spares materiale. Som regel er det nemlig sådan, at armeringskomponenterne på rammeprofilets synlige side er dækket med uforstærket plastmateriale som en vist synslag for at sikre en tiltalende overflade af rammeprofilets synlige væg. Ved konstruktionen ifølge opfindelsen er vægtykkelsen af et rammeprofils kammervæg på den ene side givet ved den fornødne styrke fra armeringskomponenterne og desuden på den anden side ved den fornødne styrke af en belægning på den synlige side med uforstærket plastmateriale. Der er ikke indsat unødigt yderligere uforstærket kunststofmateriale på den mod de indre hulrum vendte side af armeringskomponenterne. Den i praksis vilkårlige tværsnitsopdeling af det armerede rammeprofil, på den ene side med fiberforstærkede vægafsnit og på den anden side med uforstærkede vægafsnit, gøres mulig ved koekstruktionsfremstillingen. Herved foreligger armeringskomponenterne som flydedygtigt ekstrudat, og også de uforstærkede plastkomponenter foreligger som flydedygtigt ekstrudat. Som armeringskomponenter anvendes således ingen præfabrikerede indlæg, der med hensyn til den aktuelle tværsnitsforms båndbredde i reglen er begrænset til pladeformede eller båndformede indlæg. Også den dyre fremstilling af en endeløs fiberarmering som den i EP 1 245 775 A2, som desuden kræver en fuldstændig omslutning af armeringskomponenterne med uforstærket plastmateriale, kan undgås.
En ydervægforstærkning ifølge krav 2 forbedrer rammesamlingens styrke med hensyn til vindbelastning.
En indervægforstærkning ifølge krav 3 afstiver rammesamlingen mod indefra virkende kræfter. Det foretrækkes, når en profilramme samtidig har en ydervæg- og en indervægforstærkning, at der især opnås en symmetri af rammeprofilets termiske udvidelsesforhold. Ved udførelserne ifølge krav 2 og 3 gives desuden en ønsket større afstand mellem armeringskomponenterne og profilets tyngdepunkt.
En forstærket beslagfalsvæg ifølge krav 4 afstiver profilrammen der, hvor den skal optage yderligere kræfter ved indbygning af beslag.
Et U-formet tværsnit ifølge krav 5 giver rammeprofilet særlig stabilitet. Den U-formede grundkontur kan indeslutte hele rammeprofilet og således f.eks. strække sig over indervæg, ydervæg og beslagfalsvæg. Alternativt kan den U-formede grundkontur også være udført alene i et delafsnit af en profilvæg.
En forstærket indervæg, således den væg, der ikke begrænser profilrammen langs randen, giver ifølge krav 6 rammeprofilet stabilitet der, hvor denne især kræves f.eks. på grund af statiske beregninger.
En forstærket befæstigelsesvæg ifølge krav 7 muliggør en god optagelse af fastgørelseskræfter gennem rammesamlingen.
En forstærket tætningsfatning ifølge krav 8 forhindrer en uønsket deformation af en tætningsfatning.
En buet eller vinklet form af mindst en armeringskomponent ifølge krav 9 forhøjer den stabiliserende virkning af armeringskomponenterne. Hvis en nødvendig absolut stabilitet er forudsat, kan der til fremstilling af armeringskomponenterne laves et fiberholdigt kunststofekstrudat med formindsket tværsnitsandel.
Fiberlængder ifølge krav 10 har vist sig særlig egnede til tilvejebringelse af en koekstruderbar fiberforstærket plastkomponent, som efter hærdning fører til en stabil armeringskomponent.
Fordelene ved de tilsvarende plastprofilrammer såvel de tilsvarende rammeprofiler er de samme, som omhandlet tidligere med hensyn til rammesamlingen i krav 1 til 10.
Udførelseseksempler for opfindelsen bliver efterfølgende beskrevet i det følgende med henvisning til tegningen, hvor: fig. 1 viser et tværsnit af et fløjrammeprofil og et blændrammeprofil i en rammesamling for et fladebæreelement, der skal indrammes, med armeringskomponenter af fiberforstærket plast, fig. 2 til 5 viser en afbildning, der ligner fig. 1, med yderligere udførelsesformer af armeringskomponenter af fiberforstærket plast til fløj- og blindrammeprofiler.
Ved tværsnitsafbildningerne i fig. 1 til 5 er fiberforstærkede armeringskomponenter hhv. armeringsvægge fremhævet med kraftigere skravering i forhold til de øvrige, uforstærkede profilafsnit.
Fig. 1 viser i tværsnit profilelementer for en rammesamling for indramning af et fladebæreelement, især af et vindue eller dør. Til rammesamlingen hører som omløbende plastprofilramme et fløjrammeprofil 1 såvel et blindrammeprofil 2. I en falsbund 3 af fløjrammeprofilet 1 er optaget et randområde af det ikke viste fladebæreelement, f.eks. randområdet af en dobbeltrude med to glasruder. Falsbunden 3 viser et optageafsnit for fladebæreelementets omløbende randafsnit.
Fløjrammeprofilet 1 er udformet som et hulkammerprofil med en flerhed af hulkamre. Hulkammerkonstruktionen er identisk med profilerne ifølge fig. 1 til 5. Fløjrammeprofilet 1 har en ydervæg 4, en indervæg 5 samt en beslagfalsvæg 6, der forbinder de to vægge 4,5 med hinanden op til blændrammeprofilet 2. I ydervæggen 4 er indlejret en ydre armeringskomponent 7 af fløjrammeprofilet 1. Denne ydre armeringskomponent virker især afstivende ved vindsug, således ved en kraftretning på rammesamlingen i fig. 1 fra højre mod venstre. Denne ydre armeringskomponent 7 følger det komplette forløb af ydervæggen 4. Ved ydersiden af fløjrammeprofilet 1 er den ydre armeringskomponent 7 afdækket af et udvendigt dæklag 8 af ikke-fiberforstærket plast. Den ydre armeringskomponent 7 viser en begrænsningsvæg af i alt tre indre hulrum 9, 10, 11 af fløjrammeprofilet 1. Den ydre armeringskomponent 7 begrænser hulrummene 9 til 11 sammen med uforstærket, altså ikke fiberforstærkede begrænsningsvægge 12 af fløjrammeprofilet 1. En falsbundvæg 13 udviser også en sådan uforstærket begrænsningsvæg.
Der, hvor de ydre armeringskomponenter 7 begrænser hulrummene 9 til 11, og set af hulrummene 9 til 11, fremgår det, at der ikke er belægning med uforstærket plast, men at de er fritliggende. Således ligger ikke kun de ydre armeringskomponenter 7 fri, men også alle andre efterfølgende og ikke beskrevne armeringskomponenter i udførelseseksemplet, så vidt de begrænser disse hulrum. I indervæggen 5 er indlejret en afsnitsvist buet indre armeringskomponent 14 af fløjprofilrammen 1. Den indre armeringskomponent 14 virker især afstivende ved vindtryk, altså ved en i fig. 1 fra venstre mod højre forløbende kraftretning. Den indre armeringskomponent 14 følger derved i det væsentlige indervæggen 5. På fløjrammeprofilets 1 inderside er den indre armeringskomponent 14 afdækket ved et indre dæklag 15 af ikke-fiberforstærket plast. Den indre armeringskomponent 14 udviser en begrænsningsvæg for indvendige hulrum 16, 17 og 17 i fløjrammeprofilet 1. Disse hulrum 16 til 18 bliver yderligere begrænset af de uforstærkede begrænsningsvægge 12. I beslagfalsvæggen 6 er indlejret en beslagfalsarmeringskomponent 19. Denne følger beslagfalsvæggens 6 samlede forløb. Beslagfalsen, således ved blændrammeprofilet 2, er beslagfalsarmeringskomponenten 19 afdækket af et beslagfals-dæklag 20 af ikke-fiberforstærket plast.
Beslagfalsarmeringskomponenten 19 udviser en begrænsningsvæg for hulrummene 11, 17 og 18 samt for hulrum 21, 22 og 23 i fløjrammeprofilet 1. Hulrummet 22 udviser et centralt hulrum af fløjrammeprofilet 1. Endvidere bliver også hulrummene 21 til 23 begrænset af de uforstærkede begrænsningsvægge 12.
De tre armeringskomponenter 7, 14 og 19 udgør en samlet armeringskomponent 24 af fløjrammeprofilet 1, som i det i fig. 1 viste tværsnit har en i det væsentlige U-formet grundkontur. Beslagfalsarmeringskomponenten 19 danner derved bunddelen af U’et, og den indre armeringskomponent 14 og den ydre armeringskomponent 7 danner U’ets sideværts ben. I det viste tværsnit er beslagfalsarmeringskomponenterne 19 og også den samlede armeringskomponent 24 vinklet afsnitsvist og endvidere buet afsnitsvist. Denne tredimensionelle, altså ikke plane udformning af beslagfalsarmeringskomponenten 19 og den samlede armeringskomponent 24 øger deres stabilitet. I en ydervæg 25 af blændrammeprofilet 2 er indlejret en ydre armeringskomponent 26 af blændrammeprofilet 2. Den ydre armeringskomponent 26 følger det samlede forløb af ydervæggen 25. Udadtil er den ydre armeringskomponent 26 afdækket af et yderdæklag 27 af uforstærket plast. Den ydre armeringskomponent 26 danner en begrænsningsvæg for ydre hulrum 28, 29, 30 af blændrammeprofilet 2. Der, hvor den ydre armeringskomponent 26 begrænser hulrummet 28 indad til, har den ydre armeringskomponent et knæk. Dette øger den ydre armeringskomponents 26 stabilitet. Hulrummene 28 til 30 bliver endvidere begrænset af uforstærkede begrænsningsvægge 31. Også en beslagfalsvæg 32 og en befæstigelsesvæg 33 af blændrammeprofilet 2, for eksempel vendt mod en ikke vist, bærende mur, udviser sådanne uforstærkede begrænsningsvægge.
En indre armeringskomponent 35 er indlejret i en indervæg af blændrammeprofilet 2. Indadtil afdækkes den indre armeringskomponent 35 af et indre dæklag 26 af uforstærket plast. Den indre armeringskomponent 35 udgør en begrænsningsvæg for indre hulrum 37, 38 af blændrammeprofilet 2. Endvidere begrænses hulrummene 37, 38 af de uforstærkede begrænsningsvægge 31, 32 og 33.
Alle rammesamlingens armeringskomponenter 7, 14, 19, 26 og 35 i fig. 1 er af fiberforstærket plast.
Fig. 2 til 5 viser yderligere udførelsesformer for fløj- og blændrammeprofiler med fiberforstærkede armeringskomponenter. Detaljer, som svarer dertil, som allerede er forklaret under henvisning til udførelsen ifølge fig. 1, har samme henvisningstal og diskuteres ikke igen i enkeltheder.
Fløjrammeprofilet 1 på fig. 2 har samlet fire indre armeringskomponenter 39, 40, 41, 42, som i fig. 2 er nummeret fortløbende fra venstre mod højre, altså udefra og ind.
Den indre armeringskomponent 39 forløber i afstand til den uforstærkede ydervæg 4 ved udførelsen ifølge fig. 2. Den indre armeringskomponent 39 udgør en begrænsningsvæg for hulrummene 9, 10, 11 og 21. Disse hulrum 9, 10, 11, 21 bliver yderligere begrænset ved udførelsen ifølge fig. 2 af den uforstærkede ydervæg 4, de uforstærkede begrænsningsvægge 12 såvel af den uforstærkede falsbu ndvæg 13 og ved udførelsen ifølge fig. 2 af den uforstærkede beslagfalsvæg 6.
Den indre armeringskomponent 40 forløber i afstand til den indre armeringskomponent og parallelt med ydervæggen 4 mellem falsbundvæggen 13 og beslagfals-væggen 6. Den indre armeringskomponent 40 udgør en begrænsningsvæg for hulrummene 21 og 22. Flulrummet 22 bliver desuden begrænset af den uforstærkede falsbundvæg 13, den uforstærkede beslagfalsvæg 6 samt den indre armeringskomponent 41. Den indre armeringskomponent 40 har to adskilte ribber og er i disse ribbers område vinklet i afsnit, hvilket øger den indre armeringskomponents 40 stabilitet. Den indre armeringskomponent 41 har også en sådan stabilitetsøgende ribbe.
Den indre armeringskomponent 41 forløber ligeledes parallelt med den indre armeringskomponent 40 mellem falsbundvæggen 13 og beslagfalsvæggen 6 og begrænser yderligere hulrummet 23. Dette bliver som hidtil begrænset af den uforstærkede falsbundvæg 13, af den uforstærkede begrænsningsvæg 12 samt af den uforstærkede beslagfalsvæg 6, og endelig af den indre armeringskomponent 42.
Sidstnævnte forløber parallelt og i afstand til den uforstærkede indervæg 5 på udførelsen ifølge fig. 2. Den indre armeringskomponent 42 begrænser udover hul rummet 23 også hulrummet 16. Sidstnævnte bliver desuden begrænset af den uforstærkede indervæg 5, den uforstærkede falsbundvæg 13 samt den uforstær-kede begrænsningsvæg 12.
Blændrammeprofilet 2 ifølge fig. 2 udviser ligeledes fire indre armeringskomponenter 43, 44, 45, 46, som i fig. 2 ligeledes er fortløbende nummeret udefra og ind.
Den indre armeringskomponent 43 forløber med knæk i afstand fra den uforstær-ket udførte ydervæg 25 ved udførelsen ifølge fig. 2. Den indre armeringskomponent 43 begrænser hulrummene 29, 30 samt et yderligere hulrum 47 af blændrammeprofilet 2. Hulrummene 29 og 30 bliver yderligere begrænset af de uforstærkede begrænsningsvægge 31 samt af den uforstærkede ydervæg 25. Hulrummet 47 bliver yderligere begrænset af beslagfalsvæggen 32, befæstigelses-væggen 33 samt af den indre armeringskomponent 44.
Sidstnævnte forløber i afstand til den indre armeringskomponent 43 og ligeledes mellem beslagfalsvæggen 32 og befæstigelsesvæggen 33. Ved siden af hulrummet 47 begrænser den indre armeringskomponent 44 derudover et centralt hulrum 48 af blændrammeprofilet 2. Sidstnævnte bliver yderligere begrænset af den uforstærkede beslagfalsvæg 32, den uforstærkede befæstigelsesvæg 33 såvel af den indre armeringskomponent 45.
Sidstnævnte forløber i afstand til den uforstærkede indervæg 34 ved udførelsen ifølge fig. 2, mellem beslagfalsvæggen 32 og befæstigelsesvæggen 33. Den indre armeringskomponent 45 har også en stabilitetsforøgende ribbe. Den indre armeringskomponent 45 begrænser udover hulrummet 48 derudover yderligere hulrum 49 og 50. Sidstnævnte bliver yderligere begrænset af den uforstærkede begrænsningsvæg 31, den uforstærkede beslagfalsvæg 32 og den uforstærkede befæstigelsesvæg 33 såvel af den indre armeringskomponent 46.
Denne forløber mellem den indre armeringskomponent 45 og indervæggen 34 parallelt med disse to vægge. Den indre armeringskomponent 46 begrænser hulrummene 37, 38, 49 og 50. Hulrummene 37 og 38 bliver yderligere begrænset af den uforstærkede begrænsningsvæg 31, den uforstærkede beslagfalsvæg 32, den uforstærkede befæstigelsesvæg 33 såvel af den uforstærkede indervæg 34.
Armeringskomponenterne 43 til 46 på den ene side og 47 til 50 på den anden side forløber i det væsentlige parallelt med hinanden og er ikke forbundet med hinanden. De indre armeringskomponenter 39 og 46 krydser henholdsvis de uforstær-kede begrænsningsvægge 12 og 31. De indre armeringskomponenter 43 og 45 danner en T-konfiguration med de uforstærkede begrænsningsvægge 31. De indre armeringskomponenter 40, 41, 42 og 44 udgør frit forløbende armeringsvægge mellem rammeprofilernes 1, 2 begrænsningsvægge.
Ved udførelsen ifølge fig. 3 har fløjrammeprofilet de indre armeringskomponenter 39, 41 og 42. Endvidere har fløjrammeprofilet 1 ifølge fig. 3 en indre armeringskomponent 51, som forløber i det væsentlige vinkelret på den indre armeringskomponent 39 og krydser sidstnævnte. Den indre armeringskomponent 51 begrænser hulrummene 9, 10, 11 og 21. Fælles med den indre armeringskomponent 39 danner den indre armeringskomponent 51 en i tværsnit korsformet struktur, sådan at der fremkommer en samlet armeringskomponent 39, 51, som afsnitsvist forekommer vinklet, med tredimensionel og derfor ikke plan udformning.
Endvidere har fløjrammeprofilet 1 ifølge fig. 3 derudover to yderligere indre armeringskomponenter 52 og 53. Den indre armeringskomponent 52 begrænser hulrummene 16, 17 og 23 og forløber under de indre armeringskomponenter 41, 42 og vinkelret på disse, hvorved de på den ene side forbinder de to indre armeringskomponenter 41 og 42 og på den anden side den uforstærkede beslagfals-væg 6 og den uforstærkede indervæg 5 med hverandre. Flerved dannes en samlet armeringskomponent 41, 42, 52, som har en stabilitetsforøgende tredimensionel udformning, som altså foreligger afsnitsvist vinklet. Den indre armeringskomponent 53 begrænser hulrummene 17 og 18. Den indre armeringskomponent 53 forløber frit mellem beslagfalsvæggen 6 og indervæggen 5.
Blændrammeprofilet 2 ifølge fig. 3 har foruden de indre armeringskomponenter 43 til 46 derudover yderligere i forhold dertil i det væsentlige vinkelret forløbende indre armeringskomponenter 54 til 56. Den indre armeringskomponent 54 forløber frit mellem ydervæggen 25 og beslagfalsvæggen 32 og begrænser hulrummene 28 og 29. Den indre armeringskomponent 55 forløber mellem ydervæggen 25 og den indre armeringskomponent 43 og begrænser hulrummene 29 og 30.
Den indre armeringskomponent 55 danner sammen med den indre armeringskomponent 43 en samlet armeringskomponent 43, 55, som har en samlet tredimensionel struktur, altså ikke plan, og dermed udført afsnitsvist vinklet. Den in dre armeringskomponent 56 forløber mellem den uforstærkede indervæg 34 og den indre armeringskomponent 45 og krydser den indre armeringskomponent 46. De indre armeringskomponenter 45, 46, 56 danner en fælles, samlet armeringskomponent, som har en stabilitetsforøgende tredimensionel udformning og foreligger afsnitsvist vinklet. Den indre armeringskomponent 56 begrænser hulrummene 37, 38, 49 og 50.
Ved udførelsen af fløjrammeprofilet 1 ifølge fig. 4 er indlejret en falsbundvæg-armeringskomponent 57 i falsbundvæggen 13. Falsbundvæg-armeringskomponenten 57 følger afsnitsvist i bueform i det væsentlige forløbet af falsbundvæggen 13. Ved falsbunden er falsbundvæg-armeringskomponenten 57 afdækket af et falsbundvægdæklag 58. Falsbundvæg-armeringskomponenten 57 begrænser hulrummene 9, 21, 22 og 23.
Som hidtil viser fløjrammeprofilet 1 ifølge fig. 4 beslagfalsdæklaget 20. Beslag-falsdæklaget 20 begrænser ved udførelsen ifølge fig. 4 hulrummene 11, 21, 22, 23, 17 og 18. De to armeringskomponenter 19 og 57 af fløjrammeprofilet 1 ifølge fig. 4 er ikke forbundet med hinanden.
Blændrammeprofilet 2 har ved udførelsen ifølge fig. 4 en beslagfals-armeringskomponent 59, som er indlejret i beslagfalsvæggen 32. Ved beslagfalsen afdækkes beslagfalsarmeringskomponenten 59 med et beslagfalsdæklag 60 af uforstærket materiale. Beslagfalsarmeringskomponenten 59 følger forløbet af be-slagfalsvæggens 32 bund. Beslagfalsarmeringskomponenten 59 begrænser hulrummene 47, 48 og 49.
Blændrammeprofilet 2 har ifølge fig. 4 endvidere en befæstigelsesvæg-armeringskomponent 61, som følger forløbet af befæstigelsesvæggen 33. I fig. 4 for neden, altså for eksempel ved murværket, bliver befæstigelsesvæg-armeringskomponenten 61 dækket af et befæstigelsesdæklag 62 af uforstærket materiale. Befæstigelsesvæg-armeringskomponenten 61 begrænser hulrummene 30, 47, 48, 50 og 38.
Fløjrammeprofilet 1 ifølge fig. 5 har et i tværsnit buet udført tætningsfatning-armeringskomponent 63 i området for en låsefatning for en tætningslæbe 65 af fløjrammeprofilet 1. Ved låsefatningen 64 afdækkes tætningsfatningsarmeringskomponenten 63 af et tætningsfatningsdæklag 66. Tætningsfatningsarmeringskomponenten 63 begrænser hulrummet 9.
Endvidere har fløjrammeprofilet 1 en beslagfalsafsnitsarmeringskomponent 67, som er indlejret i et notafsnit 68 af beslagfalsvæggen 6. Beslagfalsarmeringskom-ponenten 67 er udført U-formet buet i tværsnit og har to stabilitetsøgende ribber. Ved beslagfalsen afdækker et notafsnitdæklag 69 beslagfalsarmeringskomponen-ten 67. Beslagfalsarmeringskomponenten 67 begrænser det centrale hulrum 22 af fløjrammeprofilet 1. Beslagfalsarmeringskomponenten 67 har en i det væsentlige U-formet grundkontur. I området af et yderligere tætningsfatningsdæklag 66 for en yderligere tætningslæbe 65 har fløjrammeprofilet 1 ifølge fig. 5 en yderligere tætningsfatningsarmeringskomponent 63, hvis konstruktion svarer til den før beskrevne tætningsfatningsarmeringskomponent 63. Denne yderligere tætningsfatningsarmeringskomponent 63 af fløjrammeprofilet 1 begrænser hulrummet 18.
Også blændrammeprofilet 2 har en tætningsfatningsarmeringskomponent 63, hvis konstruktion svarer til den allerede tidligere og i sammenhæng med fløjrammeprofilet 1 beskrevne tætningsfatningsarmeringskomponent 63. Denne tætningsfatningsarmeringskomponent 63 af blændrammeprofilet 2 begrænser hulrummet 28. Fortsat har blændrammeprofilet 2 ifølge fig. 5 en i tværsnit buet udført be-slagfalsafsnitsarmeringskomponent 70, som er indlejret i et notafsnit 71 af blændrammeprofilets 2 beslagfalsvæg 32. Ved beslagfalsen er beslagfalsafsnits-armeringskomponenten 70 afdækket af en notafsnitdæklag 72. Denne Beslagfals-afsnitsarmeringskomponent 70 begrænser hulrummene 37 og 49.
Endvidere har blændrammeprofilet 2 ifølge fig. 5 derudover to fastgørelsesfremspring 75, som er forstærket med fremspringende armeringskomponenter 73, 74 og udformet på befæstigelsesvæggen 33. Fastgørelsesfremspringene 75 tjener til fastgørelse af blændrammeprofilet 2 f.eks. på murværk.
Rammeprofilerne 1, 2 ifølge de tidligere beskrevne udførelsesformer forestiller koekstrudater af de pågældende armeringskomponenter og de uforstærkede begrænsningsvægge. Fibrene bliver ved ekstrusion af armeringskomponenterne i den i ekstruderen blødgjorte plastmasse tilsat før ekstrusionen og danner således sammen med plastgrundmassen en flydedygtig plastmasse ved ekstrusionen af armeringskomponenterne.
Rammeprofilerne 1, 2 er i armeringskomponenternes område fremstillet af glasfiberforstærket PVC og i øvrigt af uforstærket PVC med høj slagstyrke.
Dette PVC har en beskrevet K-værdi mellem 50 og 60 for sine flydeegenskaber, således især for sin smelteviskositet. Denne K-værdi kan i grænseviskositeten af PVC omregnes med følgende forhold:
Profilelementerne har en glasfiberandel på højst 25 vægt-%, fortrinsvis højst 20 vægt-%, mere foretrukket højst 15 vægt-%, med en længde af de enkelte glasfibre mellem 1 og 3 mm. Dæklagene kan også være af et andet fiberfrit plastmateriale med høj slagstyrke, også f.eks. af PBT (polybutylenterephthalat). Alternativt kan dæklagene også være af ASA (acrylnitril-styren-acrylester) eller SB (styren-butadien).
Alternative materialer for de fiberforstærkede profilrammer er ABS (acrylnitril-butadien-styren), ASA (acrylnitril-styren-acrylester) og SB (styren-butadien). Disse copolymerer egner sig godt til fiberforstærkning og for tilpasning af profilrammens varmeudvidelseskoefficienter til glasrudernes varmeudvidelseskoefficienter i en termorude.
Fiberforstærkningen af profilrammens fiberforstærkede komponenter, altså disses armeringskomponenter, kan som alternativ til glasfibre tilvejebringes ved organiske fibre på polymerbasis, især af PAN (polyacrylnitril). Med sådanne fibre er en større fiberandel end 15 eller 20 vægt-% mulig. Trods denne større fiberandel bevares en god svejsbarhed af materialet. Ved de viste udførelser af armeringskomponenterne har fibrene en maksimal længde på 10 mm. Også udførelser med en maksimal fiberlængde på 5 mm er mulig.

Claims (10)

1. Rammesamling med et plant lastbærende element, omfattende mindst en glasrude, med en plastprofilramme (1, 2), der indeslutter endefladen af det plane lastbærende element, hvilken ramme til forstærkning har armeringskomponenter (7, 14, 19; 26, 35; 39 til 42; 43 til 46; 51 til 53; 54 til 56; 57; 59; 61; 63; 67, 70, 73, 74) af fiberforstærket plast, og har et optageparti (3) for et omløbende randparti af det plane lastbærende element, hvori armeringskomponenterne (7, 14, 19; 26, 35; 39 til 42; 43 til 46; 51 til 53; 54 til 56; 57; 59; 61; 63; 67, 70) af fiberforstærket plast udgør begrænsningsvægge for indre hulrum (9, 10, 11, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 28, 29, 30, 37, 38, 47, 48, 49, 50) i profilrammen (1, 2), og som sammen med ikke-forstærkede begrænsningsvægge (4, 5, 6, 12, 13, 25, 31, 32, 33, 34) afgrænser de indre hulrum (9, 10, 11, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 28, 29, 30, 37, 38, 47, 48, 49, 50), hvori armeringskomponenterne (7, 14, 19; 26, 35; 39 til 42; 43 til 46; 51 til 53; 54 til 56; 57; 59; 61; 63; 67, 70) er udformet til at være blottet overfor hulrummene, hvor de afgrænser de indre hulrum (9, 10, 11, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 28, 29, 30, 37, 38, 47, 48, 49, 50), kendetegnet ved, at profilrammen (1, 2) er udformet som et koekstrudat af armeringskomponenterne (7, 14, 19; 26, 35; 39 til 42; 43 til 46; 51 til 53; 54 til 56; 57; 59; 61; 63; 67, 70) og de ikke-forstærkede begrænsningsvægge (4, 5, 6, 12, 13, 25, 31, 32, 33, 34).
2. Rammesamling ifølge krav 1, kendetegnet ved, at en armeringskomponent (7; 26) af fiberforstærket plast er dannet i en ydervæg (4; 25) af profilrammen (1, 2).
3. Rammesamling ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at en armeringskomponent (14; 35) af fiberforstærket plast er dannet i en indervæg (5; 34) af profilrammen.
4. Rammesamling ifølge et af de foregående krav, kendetegnet ved, at en armeringskomponent (19; 59; 67; 70) af fiberforstærket plast er dannet i en be-slagfalsvæg (6; 32) af profilrammen (1, 2).
5. Rammesamling ifølge et af de foregående krav, kendetegnet ved, at armeringskomponenten (24; 67) har en i det væsentlige U-formet grundkontur i tværsnit.
6. Rammesamling ifølge et af de foregående krav, kendetegnet ved, at armeringskomponenten (39 til 42; 43 til 46; 51 til 53; 54 til 56) er udformet som en indervæg i profilrammen (2).
7. Rammesamling ifølge et af de foregående krav, kendetegnet ved, at en armeringskomponent (61) af fiberforstærket plast er udformet i en fastgørelsesvæg (33) i profilrammen (2).
8. Rammesamling ifølge et af de foregående krav, kendetegnet ved, at en armeringskomponent (63) af fiberforstærket plast er udformet i en tætnings- eller indgrebsfatning (64) i profilrammen (1, 2).
9. Rammesamling ifølge et af de foregående krav, kendetegnet ved, at mindst en af armeringskomponenterne (7, 14, 19; 26; 40, 41, 43, 44, 45; 39, 51, 43, 55, 45, 46, 56; 57; 63, 67) er udformet i tværsnit i mindst nogle afsnit til at bukkes og/eller vinkles vinkelret på ekstruderingsretningen.
10. Rammesamling ifølge et af de foregående krav, kendetegnet ved, at armeringskomponenterne (7, 14, 19; 26, 35; 39 til 42; 43 til 46; 51 til 53; 54 til 56; 57; 59; 61; 63; 67, 70) har fibre med en maksimallængde på 10 mm, fortrinsvis med en maksimallængde på 5 mm.
DK08801519.3T 2007-08-17 2008-08-06 Dør- eller vinduesrammesamling af ekstruderet plast og fiberforstærket koekstrudat DK2191090T3 (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102007039009A DE102007039009A1 (de) 2007-08-17 2007-08-17 Rahmen-Baugruppe sowie Kunststoff-Profilrahmen hierfür
PCT/EP2008/006452 WO2009024264A1 (de) 2007-08-17 2008-08-06 Rahmen-baugruppe sowie kunststoff-profilrahmen hierfür

Publications (1)

Publication Number Publication Date
DK2191090T3 true DK2191090T3 (da) 2015-03-30

Family

ID=39985962

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK08801519.3T DK2191090T3 (da) 2007-08-17 2008-08-06 Dør- eller vinduesrammesamling af ekstruderet plast og fiberforstærket koekstrudat

Country Status (10)

Country Link
US (1) US20110225893A1 (da)
EP (1) EP2191090B1 (da)
CA (1) CA2704235A1 (da)
DE (1) DE102007039009A1 (da)
DK (1) DK2191090T3 (da)
EA (1) EA020728B1 (da)
ES (1) ES2531937T3 (da)
PL (1) PL2191090T3 (da)
UA (1) UA101623C2 (da)
WO (1) WO2009024264A1 (da)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102009051058A1 (de) * 2009-10-28 2011-05-05 Rehau Ag + Co. Verfahren zur Herstellung eines faserverstärkten Extrusionsprofils sowie faserverstärktes Extrusionsprofil
DE102012107560A1 (de) * 2012-08-17 2014-02-20 Rehau Ag + Co Integrierter Fensterflügel sowie Fenster, das einen derartigen Flügel umfasst
CN102817529B (zh) 2012-08-30 2014-07-30 大连实德科技发展有限公司 自增强型塑料异型材及其生产方法
DE102013101188A1 (de) 2013-02-07 2014-08-07 Rehau Ag + Co Verfahren zur Herstellung eines PVC-Langfaserthermoplasts
DE202013102513U1 (de) 2013-06-11 2014-09-12 Rehau Ag + Co. Kunststoffprofil für eine Tür- und / oder Fenster-Rahmenbaugruppe die ein derartiges Kunststoffprofil umfasst
DE102013220211A1 (de) * 2013-10-07 2015-04-09 Greiner Tool.Tec Gmbh Verbundprofil, Verstärkungsband für ein Verbundprofil und ein Verfahren zurHerstellung eines Verbundprofils
DE202014101275U1 (de) 2014-03-20 2015-07-01 Rehau Ag + Co Hohlkammerprofil, insbesondere Fenster- oder Tür-Hohlkammerprofil
US20150368955A1 (en) * 2014-06-20 2015-12-24 Royal Group, Inc. Reinforced Window Profile
ES2925574T3 (es) 2015-08-14 2022-10-18 Imerys Minerals Usa Inc Métodos para mejorar calidad de fundición y aditivos de arena de molde.
DE102016111945A1 (de) 2016-06-30 2018-01-04 Rehau Ag + Co Verfahren zum Betrieb einer Lüftungsvorrichtung und Lüftungsvorrichtung zur einer Belüftung mindestens eines Raums
DE102016119766A1 (de) 2016-10-18 2018-04-19 Rehau Ag + Co Verfahren zur Herstellung eines thermoplastischen Fenster- oder Tür-Hohlkammerprofils
DE202017107427U1 (de) 2017-12-06 2019-03-07 Rehau Ag + Co Hohlkammerprofil, insbesondere Fenster- oder Türprofil
CA3105209A1 (en) * 2018-08-09 2020-02-13 Basf Se Adhesive joining and reinforcement of glass packets in sash profiles
DE102018129558A1 (de) 2018-11-23 2020-05-28 Rehau Ag + Co Verfahren zur Herstellung eines Fenster- oder Tür-Hohlkammerprofiles
DE102018129565A1 (de) 2018-11-23 2020-05-28 Rehau Ag + Co Verfahren zur Herstellung eines Fenster- oder Tür-Hohlkammerprofiles
DE102018129568A1 (de) 2018-11-23 2020-05-28 Rehau Ag + Co Verfahren zur Herstellung eines Fenster- oder Tür-Hohlkammerprofiles
DE202018107339U1 (de) 2018-12-20 2019-03-01 Rehau Ag + Co Rahmen-Baugruppe für eine Tür oder ein Fenster
DE102020129070A1 (de) 2020-11-04 2022-05-05 REHAU Industries SE & Co. KG Verfahren zur Herstellung eines faserverstärkten polymeren Endlosprofils
DE102021122153A1 (de) 2021-08-26 2023-03-02 REHAU Industries SE & Co. KG Verfahren zur Herstellung eines polymeren, insbesondere thermoplastischen Fenster- oder Tür-Hohlkammerprofils
DE102021127439A1 (de) * 2021-10-22 2023-04-27 VEKA Aktiengesellschaft Verbundprofil

Family Cites Families (33)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1920248B2 (de) * 1969-04-22 1978-09-07 Dynamit Nobel Ag, 5210 Troisdorf Profil für feststehende Rahmen von Fenstern oder Türen mit einem tragenden Metallhohlprofil und einem dieses dicht umschließenden Kunststoffmantel aus Weich-PVC
DE2258420A1 (de) * 1972-11-29 1974-05-30 Dynamit Nobel Ag Kunststoffummanteltes metall-hohlprofil
US3978629A (en) * 1975-04-16 1976-09-07 The William L. Bonnell Company Thermal barrier curtain wall
DE2552700C2 (de) * 1975-11-25 1980-06-19 Otto Fuchs Kg, 5882 Meinerzhagen Verbundprofil, insbesondere fur Fenster, Türen und Fassaden
DE2755695C3 (de) * 1977-12-14 1981-03-12 Wieland-Werke Ag, 7900 Ulm Wärmegedämmtes Verbundprofil für Fenster, Türen u.dgl.
DE2937454C2 (de) * 1979-09-15 1985-08-08 SCHÜCO Heinz Schürmann GmbH & Co, 4800 Bielefeld Verbundprofil, insbesondere für Fenster, Türen und Fassaden sowie Verfahren zum Herstellen des Verbundprofils
DE3011946C2 (de) * 1980-03-27 1985-03-21 Golde GmbH Spritzgußwerk, 8192 Geretsried Schiebefenster oder -tür
DE3136863A1 (de) * 1981-04-15 1982-11-04 Schock & Co Gmbh, 7060 Schorndorf Extrudierte kunststoff-hohlprofilleiste fuer fensterrahmen, aus derartigen profilleisten hergestellter fensterrahmen und verfahren zur herstellung eines solchen fensterrahmens
DE8111425U1 (de) * 1981-04-15 1982-06-24 Schock & Co Gmbh, 7060 Schorndorf Kunststoffhohlprofilleiste fuer die herstellung von fensterrahmen
DE8202221U1 (de) 1982-01-29 1982-11-25 Dynamit Nobel Ag, 5210 Troisdorf Profilleiste insbesondere fuer die herstellung von rahmen fuer fenster oder tueren
DE3202918C2 (de) * 1982-01-29 1986-03-13 Dynamit Nobel Ag, 5210 Troisdorf Profilleiste
DE3316623A1 (de) * 1983-05-06 1984-11-08 SCHÜCO Heinz Schürmann GmbH & Co, 4800 Bielefeld Fenster oder tuer in waermegedaemmter ausfuehrung sowie verbundprofil zum herstellen eines fensters, einer tuer oder einer fassade
FR2657946B1 (fr) * 1990-02-08 1992-06-19 Deceuninck Plastics Ind Profile en materiau composite.
DE4409314C2 (de) * 1994-03-18 1996-02-29 Caprano & Brunnhofer Aus thermoplastischem Kunststoff stranggepreßtes Kunststoffprofil
US5557894A (en) * 1995-02-13 1996-09-24 Stectus Systems-Midwest Window assembly frame
CH688938A5 (de) * 1995-11-21 1998-06-15 4B Holding Ag Fenster- oder tuerkonstruktion
DE19637858A1 (de) * 1996-09-17 1998-04-02 Schueco Int Kg Wärmegedämmtes Verbundprofil für Türen, Fenster oder Fassaden
US6003277A (en) * 1997-04-15 1999-12-21 Newell Industrial Corporation Co-extruded integrally reinforced cellular PVC window sash
DE29713856U1 (de) 1997-08-04 1997-10-02 Schueco Int Kg Voll- oder Hohlprofil aus faserverstärktem Kunststoff
GB9828271D0 (en) * 1998-12-22 1999-02-17 Ultraframe Uk Ltd Structural frame members
EP1196677B2 (de) 1999-07-15 2010-08-11 SCHÜCO International GmbH & Co. Kunststoffhohlprofil
FR2807967B1 (fr) * 2000-04-25 2003-01-17 Lapeyre Element de menuiserie forme de matiere organique extrudable renforcee par des fibres de renforcement, procede et dispositif de fabrication
DE10116049B4 (de) 2001-03-30 2016-10-06 Ensinger Gmbh Verwendung eines Kunststoffprofils und Verfahren zur Herstellung desselben
DE20302286U1 (de) 2003-02-12 2003-04-24 Funck Ralph Fensterrahmen mit kontinuierlich faserverstärkten Thermoplasten
US7246466B2 (en) * 2004-07-21 2007-07-24 Hi-Tech Energy Windows Ltd. Extruded profile system for forming sliding fenestration products
US20060070301A1 (en) * 2004-10-05 2006-04-06 Marvin Lumber And Cedar Company, D/B/A Marvin Windows And Doors Fiber reinforced structural member with cap
EP1693546B1 (de) * 2005-01-24 2011-09-21 EgoKiefer AG Fenster oder Tür mit eingeklebter Verglasung
DE102005035279B4 (de) * 2005-04-27 2010-03-25 Uwe Forstner Fensterprofil
TR200504775A1 (tr) * 2005-11-30 2007-10-22 Esen Beki̇r Kendinden metal takviyeli pvc pencere ve kapı profilleri
DE102006057460A1 (de) * 2005-12-17 2007-07-19 Thyssen Polymer Gmbh Fensterrahmen oder Fensterflügel
US20080148679A1 (en) * 2006-08-30 2008-06-26 Gilbert Ray E Synthetic-fiber reinforced window component
US7987633B2 (en) * 2007-05-16 2011-08-02 Alcoa Commercial Windows Llc Construction product having a frame with multi-functional thermal break
US7814727B2 (en) * 2008-11-17 2010-10-19 Jake & Elwood Holding Company Wall structure assembly

Also Published As

Publication number Publication date
DE102007039009A1 (de) 2009-02-19
EA201070283A1 (ru) 2010-08-30
UA101623C2 (uk) 2013-04-25
CA2704235A1 (en) 2009-02-26
PL2191090T3 (pl) 2015-05-29
EP2191090A1 (de) 2010-06-02
EP2191090B1 (de) 2014-12-24
US20110225893A1 (en) 2011-09-22
WO2009024264A1 (de) 2009-02-26
EA020728B1 (ru) 2015-01-30
ES2531937T3 (es) 2015-03-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK2191090T3 (da) Dør- eller vinduesrammesamling af ekstruderet plast og fiberforstærket koekstrudat
EP3342972B1 (en) A window having a sash and an improved connection to the hinge
RU2679880C1 (ru) Дополнительный профиль жесткости для оконной рамы и оконная рама, содержащая его
US20050074566A1 (en) Insulated panel and glazing system comprising the same
KR101514022B1 (ko) 단열성이 개선된 창호용 프레임의 제조방법
WO2009018831A1 (en) A pane module for use in a window
JP2010513748A (ja) 窓、ドアおよびファサード部材用補強プラスチック型材
WO2009004556A2 (en) Edge stiffened polymeric corrugated sheet material
CN104583520B (zh) 集成的窗扇以及包括这种窗扇的窗户
EP2660416A1 (en) Window, door or the like with insulating cover and method for the installation thereof
KR101147011B1 (ko) 건물 장식용 알루미늄 몰딩
KR101769180B1 (ko) 창호 구조보강용 수직부재
WO2013132210A1 (en) Glass door system
EP3705674B1 (en) Window
CN109843616B (zh) 具有聚合物周边,加强支架和固定支架的镶有玻璃的面板
AT511727B1 (de) Fensterrahmen aus faserverstärktem kunststoff
EP3591160A1 (en) A window frame adapted for use as a sash or a stationary frame, and a method for making a window frame
KR200390872Y1 (ko) 창호용 보강재
JP2014208961A (ja) 多重ガラス障子
KR101429021B1 (ko) 칸막이용 패널
KR100870240B1 (ko) 덧판을 가진 문틀 및 창틀 구조
KR200323343Y1 (ko) 사출성형을 이용한 플라스틱 도어의 조립구조
JP5306223B6 (ja) 窓要素、扉要素及びファサード要素用プラスチックプロファイル
JP5306223B2 (ja) 窓要素、扉要素及びファサード要素用プラスチックプロファイル
IT202100026258A1 (it) Profilo di telaio di finestra