DK165082B - Sikringsafbryder - Google Patents
Sikringsafbryder Download PDFInfo
- Publication number
- DK165082B DK165082B DK573685A DK573685A DK165082B DK 165082 B DK165082 B DK 165082B DK 573685 A DK573685 A DK 573685A DK 573685 A DK573685 A DK 573685A DK 165082 B DK165082 B DK 165082B
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- switch
- switching
- knee joint
- fuse
- wing
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H01—ELECTRIC ELEMENTS
- H01H—ELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
- H01H9/00—Details of switching devices, not covered by groups H01H1/00 - H01H7/00
- H01H9/10—Adaptation for built-in fuses
- H01H9/104—Adaptation for built-in fuses with interlocking mechanism between switch and fuse
-
- H—ELECTRICITY
- H01—ELECTRIC ELEMENTS
- H01H—ELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
- H01H1/00—Contacts
- H01H1/12—Contacts characterised by the manner in which co-operating contacts engage
- H01H1/14—Contacts characterised by the manner in which co-operating contacts engage by abutting
- H01H1/20—Bridging contacts
Landscapes
- Keying Circuit Devices (AREA)
- Fuses (AREA)
- Electronic Switches (AREA)
- Mechanical Control Devices (AREA)
- Slide Switches (AREA)
- Switch Cases, Indication, And Locking (AREA)
- Breakers (AREA)
- Lock And Its Accessories (AREA)
- Use Of Switch Circuits For Exchanges And Methods Of Control Of Multiplex Exchanges (AREA)
- Burglar Alarm Systems (AREA)
- Air-Flow Control Members (AREA)
- Relay Circuits (AREA)
- Oscillators With Electromechanical Resonators (AREA)
Description
1 UKIODUO^D
o
Opfindelsen angår en håndbetjent sikringsafbryder ifølge den indledende del af krav 1. Sådanne sikringsafbrydere virker blokvis opstillet ved siden af hinanden især som lavspændingssikringer i tilknytning til beboelse.
5 Sådanne afbrydere, eksempelvis som de i DE offent liggørelsesskrift 2.934.149 eller DE offentliggørelsesskrift 2.618.360 omtalte, kendte afbrydere, er tilvejebragt med en lågformet afbrydervinge, med hvilken en i huset placeret afbryder håndbetjenes. I afbryderens sluttede stilling dæk-10 kes således det rum, som er tilvejebragt til smeltesikringsindsatsen, af afbrydervingen. I tilknytning til udskiftning af sikringen må afbrydervingen således først stilles i en åben stilling, hvorved smeltesikringsindsatsens kontaktstykke på forsyningssiden ikke har nogen forbindelse med strøm-15 forsyningsnettet. Samtidigt aktiveres en låsemekanisme ved ikke isat eller ikke korrekt isat smeltesikringsindsats, hvilken mekanisme blokerer afbrydervingen i dens åbne stilling. Herved er der for brugeren tilvejebragt en høj grad V.
af berøringssikkerhed.
20 Opfindelsen går ud fra den erfaring, at der i prak sis ved en kraftig påvirkning af afbrydervingen kan tilvejebringes en ødelæggelse af låsemekanismen. Herved bliver afbryderen uegnet til at virke, eller i værste fald tilvejebringes en slutning af belastningsafbryderen, hvorved det 25 på forsyningssiden tilvejebragte bundkontaktelement i sikringssøjlen sættes under spænding. Især kan, når en elektrisk forbruger er sikret flere gange ved blokvis ved siden af hinanden opstillede sikringsafbrydere, dele af forbrugeren sættes under spænding over de parallelt beliggende, 30 med korrekt virkende isat smeltesikringsindsats tilvejebragte sikringsafbrydere, selv om der åbenbart foreligger en fejl i forbrugerkredsen.
Formålet med den foreliggende opfindelse er således at tilvejebringe en sikringsafbryder, som er således ud-35 formet, at aflåsningen af sikringsafbryderen er effektivt beskyttet mod ødelæggelse mod voldsom håndbetjening af afbrydervingen .
o
2 DK 165082 B
Det angivne formål opnås med en håndbetjent sikringsafbryder af den indledningsvis omhandlede art, som ifølge opfindelsen er ejendommelig ved den i krav l's kendetegnende del angivne udformning.
5 Fordelagtige videreudviklinger og konstruktive karakte ristika ved opfindelsen er beskrevet i de yderligere krav.
Ved det ved opfindelsen tilvejebragte knæled i afbrydervingens aktiveringsarm opnås, at disse i sig selv ikke er stive. Ved udtaget sikringsindsats og dermed blokeret afbry-10 dervinge går knæleddet ved kraftig påvirkning af afbryderen ud af sin strakte stilling mod fjederbelastningen over til sin bøjede stilling. Herved påvirkes stoppet ikke med den fulde betjeningskraft, som ved kendte sikringsafbrydere flerdobles gennem vægtstangsvirkningen, men kun med en af fjederbelastnin-15 gen afhængig brøkdel heraf.
I de kendetegnende dele af krav 1-3 er beskrevet en konstruktionsteknisk særlig egnet løsning af den stillede opgave. Knæleddet påvirkes af en med dets omdrejningsakse koak-sialt tilvejebragt drejefjeder i udstrækningsretningen. Denne 20 drejefjeder kan næsten være integreret i leddet, hvorved der er frembragt en særlig kompakt og pladsbesparende opbygning.
Ved den særlige udpegning af fjederkonstanten sikres en problemløs virkning af den ved opfindelsen tilvejebragte sikringsafbryder. Da de kræfter, som kan overføres, er større end de 25 indkoblingskræfter, som skal overvindes, kan afbryderen sluttes til enhver tid, når smeltesikringsindsatsen er isat korrekt.
Er afbrydervingen blokeret, overføres kun en brøkdel af påvirkningskraften gennem fjederen til den låsende del. Ved fjederens konstruktion er denne kraft så ringe, at der ikke 30 er nogen risiko for ødelæggelse af de aflåsende komponenter l i afbryderen. Derudover virker afbrydervingen ved korrekt isat sikringsindsats som kendte sikringsafbrydere. For ikke trænet personale er der således ingen ændring af betjeningen. Det særlige, sikkerhedsteknisk fordelagtige forhold ved den 35 ved opfindelsen tilvejebragte sikkerhedsafbryder fremtræder først ved fejlagtig betjening.
o
Eftersom det ifølge den kendetegnende del af krav 4 tilvejebragte knæled er placeret i området inden for aktiverings armen i nærheden af afbrydervingens omdrejningspunkt, kan der kun tilvejebringes en aktivering af afbryderen over 5 det knæksikrede ydre ben på akt i verings armen. Eftersom det indvendige ben er meget kort, har dette nemlig ikke nogen angrebsflade for aktivering af afbryderen. Herudover foreligger, som følge af knæledsplacering i nærheden af omdrejningspunktet i forhold til aflåsningspunktet, et omtrentligt lige-10 armet forhold. Herved lettes udpegningen af drejefjederen, eftersom dens fjederkonstant udelukkende skal være således tilvejebragt, at den maksimale kraft, som kan overføres, er mindre end brudkraften for låsningsstedet. Komplicerede beregninger for dette på grund af forskellige vægtstangsforhold kan bort-15 falde.
Ifølge det i den kendetegnende del af krav 5 anførte er knæleddet særlig godt beskyttet mod indgreb udefra og ukorrekt behandling. Eftersom drejefjederen ikke ligger ud over afbrydervingens konturflade, kan drejefjederens spidse ende 20 ikke forårsage beskadigelse af betjeningspersonalet.
Ved de ifølge den kendetegnende del af krav 6 på bøjningsretningssiden bag knæleddets tilvejebragte anlægsflader til fælles anlæg af det indre og det ydre ben mod hverandre undgås effektivt en overstrækning af knæleddet gennem på-25 virkning af afbrydervingen i åbningsretningen. Frem for alt tilvejebringes ved den vinklede udformning af anlægsfladerne ifølge krav 7 en stabil opbygning af knæleddet. Eftersom anlægsfladerne hovedsageligt ligger tæt op mod hinanden, fordeles de på anlægsfladerne virkende fladetryk regelmæssigt.
30 Disse egenskaber understøttes yderligere ved den kendeteg- nende del af krav 8, idet der er tilvejebragt særlig meget materiale til anlæg for knæleddet og de to anlægsflader. Den ved opfindelsen tilvejebragte sikringsafbryder virker kort fortalt med stor sikkerhed og er i vidt omfang beskyttet mod 35 beskadigelse.
o
4 DK 165082 B
Der er særlige fordele ved den ved opfindelsen tilvejebragte sikringsafbryder, når flere sikringsafbrydere, som beskrevet i krav 9-10, sættes sammen til en afbryderblok. Hvis nemlig kun en smeltesikringsindsats ikke er isat eller ikke 5 er isat korrekt, blokeres den i den pågældende sikringsafbryder placerede låsemekanisme, og gennem den stive forbindelse af drivarmene blokeres samtlige sikringsafbrydere. Da alle aktiveringsarmene på afbrydervingerne er sikret ved et knæled, er det ikke muligt at ødelægge aflåsningsmekanismen, og den 10 efter sikringsblokken tilsluttede forbruger kan hverken helt eller delvist sættes under spænding. Der er herved tilvejebragt en væsentlig sikkerhedsfordel i forhold til kendte afbryderblokke. En særlig fordelagtig simpel opbygning af afbrydervingen er beskrevet i krav 10. Hele blokken aktiveres 15 næsten af en eneste afbrydervinge, som er sikret ved et knæled.
Opfindelsen forklares i det følgende nærmere under henvisning til tegningen, på hvilken: fig. 1 er en plan afbildning af en åbnet halvdel af sikringsafbryderhuset med korrekt isat sikringsindsats og med 20 belastningsafbryderen i indkoblingsstilling, fig. 2 er en plan afbildning modsvarende fig. 1 med fjernet smeltesikringsindsats og med afbrydervippen og belastningsafbryderen i udkoblingsstilling, fig. 3 er en plan afbildning modsvarende fig. 1 og 2 25 med udtaget smeltesikringsindsats og med en angivet aktivering af afbrydervippen trods blokering.
Den i alle tre figurer med 1 angivne sikringsafbryder indbefatter to af isoleringsmateriale tilvejebragte hushalvdele 2, af hvilke kun en er anskueliggjort i figurerne. Opde-30 lingsfugen mellem hushalvdelene 2 forløber i figurernes teg- t ningsplan. De to hushalvdele 2 er i samlet tilstand nittet sam+1 men. Nitterne er ført igennem de gennemgående boringer 3. Sikringsafbryderen 1 indbefatter et sikringsrum 4 til optagelse af smeltesikringsindsatsen 5. Smeltesikringsindsatsen 5's 35 strømforsyningsforbindelse tilvejebringes af forbindelsesklemmerne 6, 7. Forbindelsesklemmen 7 er over tilledningen 10 forbundet elektrisk ledende med gevindstykket 8, i hvilket b
O
gevindstykket den med fastholdelseskappen 9 fast forbundne skruekappe 11 kan iskrues.
Smeltesikringsindsatsen 5 er i sin øverste og nederste ende udformet med et endekontaktstykke, nemlig topkontaktkappen 5 12 og bundkontaktkappen 13. Ved korrekt iskruet skruekappe 11 er der tilvejebragt en ledende forbindelse mellem skruekappen 11 og topkontaktkappen 12 på smeltesikringsindsatsen 5. Bund-kontaktstykket 13 på smeltesikringsindsatsen 5 ligger an mod et i figurens plan bevægeligt inden for huset tilvejebragt 10 modkontaktstykke 14. Modkontaktstykket 14 er ført til siden ud af sikringsrummet 4's område til en kontaktbro 15 på en ved afbrydervingen 16 aktiverbar belastningsafbryder. Kontaktbroen 15 ligger ved indkoblet belastningsafbryder (fig. 1) med begge sine kontaktstykker 17, 18 an mod modkontaktstykkerne 15 19, 20 på smeltesikringsindsatsen 5's modkontaktstykke 14, henholdsvis en med forbindelsesklemmen 6 forbunden kontaktflig 21.
Kontaktbroen 15 påvirkes ved trykket af lukkefjedrene 22, 23 i retningen mod modkontaktstykkerne 19, 20 i indkob-20 lingsstillingen. Lukkefjedrene 22, 23 støtter med de nedre endestykker på husvæggen 24.
En i isolationsmaterialet tilvejebragt trykstødstang 25 er med sin ene ende i berøring med oversiden af kontaktbroen 15. Trykstødstangen 25 er lejret således inden i sikrings-25 afbryderen 1, at den i lukkefjedr’ene 22, 23's trykretning, henholdsvis vinkelret på kontaktbroens længderetning, kan forskydes i sin længderetning mellem husvæggene 27. Ved sin placering oven på kontaktbroen 15 ligger den i mellemrummet mellem de i sluttet stilling ved kontaktbroen 15 elektrisk 30 ledende indbyrdes forbundne modkontaktstykket 19, 20.
Afbrydervippen 16 er lejret drejeligt omkring den 1 lodret på tegningsplanet tilvejebragte drejeaksel 28 på sikkerhedsafbryderen 1. Den er på den mod trykstødstangen 25 vendende ende 29 udformet med en udskæring 30 til optagelse 35 af et mod siden af afbrydervippen tilvejebragt styreorgan, hvilket styreorgan, som herefter benævnes afbrydervingestyre-
e DK 165082 B
0 organet 31, sammen med et yderligere styreorgan 32 tilvejebringer en som 33 benævnt vægtstang med knæled. Den frie ende af afbrydervingestyreorganet 31 er lejret drejeligt om omdrejningsakselen 28 for afbrydervingen 16. Styreorganet 5 32 virker som trykoverføringselement og er med sin frie ende 34 i berøring med den bagside af trykstødstangen 25, som vender væk fra kontaktbroen 15. Den frie ende 34 af styreorganet 32 hviler således i en på bagsiden af trykstødstangen 25 tilvejebragt kærv 35 på en sådan måde, at den kan drejes en 10 hvis vinkel i kærven 35's kileformede udskæring i figurens plan. Ved påvirkning af kontaktbroen 15 og trykstødstangen 25 gennem lukkefjedrene 22, 23 har styreorganet 32 til stadighed sin frie ende 34 placeret i kærven 35.
Ved overføring af afbrydervingen 16 fra indkoblings-15 stillingen (fig. 1) til udkoblingsstillingen (fig. 2) bliver den med knæled udformede vægtstang gennem anlæg på den nedre ende af udskæringen 30 i afbrydervingen 16 trykket igennem sin strakte stilling (ikke anskueliggjort). Herved bevæger knæledsaksen 36 på den ved knæled tilvejebragte vægtstang 33 20 sig nedad i retning af kontaktbroen 15. Gennem styreorganet 32 trykkes trykstødstangen 25 herved nedad (pileretning 26) og kontaktbroen 15 fjernes fra modkontaktstykkerne 19, 20 (fig. 2).
Herefter beskrives kort opbygning og driftmåde af 25 den til afbrydervingen 16 knyttede aflåsningsindretning.
Den indbefatter i hovedsagen en i pilretningen 26 forløbende låsebøjle 37, som med'den mod kontaktstykkerne vendende ende 38 ved modkontaktstykket 14 er fastgjort ved siden af kontaktbroen i sikringsrummet 4's kantområde·. Den frie ende 39 30 af låsebøjlen 37 er placeret i området ved afbrydervingen 16's l endestykke 29. I afbrydervingen 16’s udkoblingsstilling ligger udskæringen 30 ud for låsebøjlens frie ende 39. Modkontaktstykket 14 på smeltesikringsindsatsen 5 påvirkes nedefra gennem en kontaktfjeder 40, som med sin nedre ende støtter 35 på væggen 24 på huset. I afbrydervingen 16's udkoblingsstilling (fig. 2) ligger udskæringen 30 ud for den frie ende 39 o
7 DK 165082 B
af låsebøjlen 37. Udtages nu smeltesikringsindsatsen 5, løftes denne mod kontaktstykket 14 ved påvirkning fra kontaktfjedere.
40, og den frie ende 39 af låsebøjlen forskydes ind i udskæringen 30. Ved påvirkningen af afbrydervingen 16 i indkob- 5 lingsretningen 41 kommer den frie ende 39 på låsebøjlen 37 til anlæg mod kanten 42 på udskæringen 30, hvorved afbrydervingen 16 blokeres. Denne situation er anskueliggjort i fig. 3.
Afbrydervingen 16's opbygning og virkemåde forklares i det følgende under henvisning til denne figur: 10 Afbrydervingen 16 er udformet som en vægtstang og er lejret drejeligt om omdrejningsaksen 28 i sikringsafbryderen 1. Den er i hovedsagen L-formet, idet L-horisontalbenet 43 med sin frie ende går over i en omkring omdrejningsakselen 28 koncentrisk tilvejebragt cylinderformet valse 44. Den cylinder-15 formede valse 44 er i den del af dens omkredsområde, som vender mod kontaktstykkerne, udformet med udskæringen 30, i hvilken låsebøjlen 37 ved manglende eller ukorrekt isat smeltesikringsindsats 5 griber ind, og hvor ind i afbrydervinge-styreorganet 31 er placeret. Den del af den cylinderformede 20 valse 44, som vender mod kontaktstykkerne, virker således som drivarm 45 for den med knæled tilvejebragte vægtstang 33, hvorved den virker ved aktiveringen af kontaktbroen 15 over trykstødstangen 25. Den del af den cylinderformede valse 44, som vender bort fra kontaktstykkerne, benævnes sammen 25 med det L-f ormede stykke som aktiverings arm 46. Denne aktiveringsarm 46 er gennem det i overgangsområdet mellem den cylinderformede valse 44 og L-horisontalbenet 43 tilvejebragte knæled 49 opdelt i et indre ben 47 og et ydre ben 48. Knæleddet 49 påvirkes gennem en koncentrisk med sin ledakse 50 lej-30 ret drejefjeder 51 imod afbrydervingen 16's indkoblingsretning 41. Påvirkningskraften overføres gennem drejefjederen 51's frie ender 53, 54, idet disse støtter mod den i bøjningsretningen 55 vendende side af det indre ben 47 og det ydre ben 48.
Drejefjederen er tilvejebragt med en sådan fjederkonstant, 35 at de gennem denne overførte kræfter er større end de indkoblingskræfter, som skal overvindes, men mindre end den afspær- δ DK 165082 Β ο ringskraft, som tilvejebringes ved låsebøjlen 37's indgreb 56. Herved forbliver knæleddet 49 ved aktivering af den ikke--blokerede afbrydervinge 16 (fig. 1) ved fjederbelastningen hovedsagelig i sin strakte stilling. Ved blokeret afbrydervin-5 ge (fig. 3) overføres knæleddet 49 til sin bøjede stilling.
I fig. 3 anskueliggøres en særlig fordelagtig udførelsesform af udformningen af afbrydervingen 16 med knæleddet 49. Knæleddet 49 ligger nemlig i den i overgangsområdet mellem den cylinderformede valse 44 og L-horisontalbenet 43. place-10 rede udskæring 57, uden at de frie ender 53, 54 af drejefjede-ren 51 stikker frem ud over afbrydervingen 16's kontur. Ud fra denne udskæring 57 strækker sig en delefuge 58 langs den cylinderformede valse 44’s periferi. Det indre ben 47 og det ydre ben 48 er udformet med mod hinanden vendende anlægsflader 15 59, 60, hvilke flader ligger mod hinanden, når knæleddet 49 (fig. 1, 2) er placeret i strækstillingen. Anlægsfladerne 59, 60*s vinkelform er således på denne måde fordelagtig, idet aktiveringskræfter i næsten hvilken som helst retning gennem vinkelfladernes tætte anlæg fordeles så godt som muligt. Den 20 særlige udformning af afbrydervingen 16 som et L-stykke og en cylinderformet valse 44 tilvejebringer herudover en forøgelse af størrelsen af de mod hinanden vendende anlægsflader 59, 60, hvorved de optrædende særlige fladetryk yderligere bliver reduceret.· 25 Gennem flere, ved siden af hinanden parallelplacerede sikringsafbrydere 1 ifølge fig. 1-3, kan der tilvejebringes en flerpolet afbryderblok. I tilslutning til sådanne afbryder-blokke er de enkelte afbrydervinger 16 lejret koaksialt på en omdrejningsaksel 28. I tilknytning hertil, vil det være 30 en fordel ved opfindelsen, om de som indre ben 47 på aktive- ringsarmene 46 henholdsvis som drivarme 45 tilvejebragte cylinderformede valser 44 er stift forbundet med hinanden, I praksis opnås dette ved, at der til de enkelte sikringsafbrydere 1 i sikringsblokken anvendes en i ét stykke udformet gennem-35 gående cylinderformet valse 44. Gennem denne stive forbindelse sikres det, at hele sikringsblokken ved fastlåsning af en af
9 DK 165082 B
0 sikringsafbryderne 1 gennem den pågældende aflåsningsbøjle 37's indgreb i en udskæring 30 er låst. Eftersom det ydre ben 48 på afbrydervingen 16 samtidig kan knække i knæleddet 49, kan sikringsblokken ikke aktiveres, ligesom indgrebet 56 ved 5 en voldsom omlægning af afbrydervingen 16 til indkoblingsposition (fig. 1) ikke kan ødelægges. Ved den stive forbindelse af det ydre ben 48 på aktiveringsarmene 46 på de enkelte sikringsafbrydere 1 virker disse i en samlet enhed som en flerpodet sikringsblok, idet aflåsningsfunktionen ved manglen-10 de eller ikke korrekt isat smeltesikringsindsats 5 udgående fra en enkelt pol altid forhindre aktivering af den samlede blok. I dette tilfælde er tilvejebringelsen af en stiv forbindelse af de cylinderformede valser 44 til frembringelse af en sammenhængende komponent overflødig. Blokeres nemlig kun 15 en drivarm 45 ved indgreb, kan der, på grund af den stive forbindelse af de ydre ben 48 med hinanden, kun overføres et sammenbøjningsdrejningsmoment på samtlige knæled, mens der ikke kan overføres noget indkoblingsmoment mere på de ikke blokerede drivarme.
20 25 30 l 35
Claims (12)
- 0
- 10 DK 165082 B Patentkrav.
- 1. Håndbetjent sikringsafbryder (1) med en afbrydervinge (16) og et sikringsrum (4) til optagelse af en smeltesikringsindsats (5)/ hvilken afbrydervinge (16) i afbryderens 5 (1) indkoblingsstilling dækker sikringsrummet (4) til opta gelse af smeltesikringsindsatsen (5), - hvorhos afbrydervingen (16) — er udformet som en vægtstang, — indbefatter en aktiveringsarm (46) og en drivarm (45), 10. samt at drivarmen (45) ved udtagen eller ikke kor rekt isat smeltesikringsindsats (5) er blokeret i afbrydervingens (16) åbne stilling gennem et indgrebsorgan (56), kendetegnet ved, at aktiveringsarmen (46) på 15 afbrydervingen (16) indbefatter et i modsat retning af indkoblingsretningen (41) fjederbelastet, aktiveringsarmen (46) i et indre ben (47) og et ydre ben (48) opdelende knæled (49) , idet knæleddets (49) sammenbøjningsretning (55) forløber i samme retning som afbrydervingens (16) indkoblingsretning 20 (41) .
- 2. Sikringsafbryder ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den fjederbelastningen i knæleddet (49) tilve-jebringende fjeder er en koaksial med ledaksen (50) i knæleddet (49) tilvejebragt drejefjeder (51), hvis frie ender 25 ( 53 , 54) påvirker på den ene side'det indre ben (47) og på * den anden side det ydre ben (48) af aktiverings armen (46) på den mod sammenbøjningsretningen (55) vendende side.
- 3. Sikringsafbryder ifølge krav 2, kendetegnet ved, at drejefjederen (51) er tilvejebragt med en sådan 30 fjederkonstant, at de kræfter, som overføres af fjederen, er større, end de indkoblingskræfter, som skal overvindes, men mindre end de ved indgrebet (56) tilvejebragte spærrekræfter, således, at knæleddet (49) ved aktivering af en ikke blokeret afbrydervinge (16) ved fjederbelastningen-i hovedsagen for-35 bliver i sin udstrakte stilling, og at knæleddet (49) ved blokeret indkoblingsvinge (16) overføres til sin sammenbøjede stilling. n DK 165082 Β ο
- 4. Sikringsafbryder ifølge krav 1-3, kendetegnet ved, at knæleddet (49) er tilvejebragt i et område inden for aktiveringsarmen (46) i nærheden af afbrydervingens (16) omdrejningsaksel (28).
- 5. Sikringsafbryder ifølge krav 1-4, kendeteg net ved, at aktiveringsarmen (46) på afbrydervingen (16) er L-formen med et lodret ben, som i indkoblingsstillingen dækker sikringsrummet (4), og i udkoblingsstillingen ikke dækker sikringsrummet (4), hvorhos knæleddet (49) er tilvejebragt 10 indvendig på det vandrette ben (43), hvori ledakselen (50) er tilvejebragt, samt at det vandrette ben (43) på den indven* dige side, som vender i sammenbøjningsretningen (55) er udformet med en udskæring (57), hvor ind i knæleddet (49) er placeret, samt at drejefjederen (51) er tilvejebragt inden for 15 den L-formede konturflade.
- 6. Sikringsafbryder ifølge krav 1-5, kendetegnet ved, at det indre ben (47) og det ydre ben (48) på ak ti ve rings armen (46) er tilvejebragt med modsat sammenbøjningsretningen bag knæleddet (49) placerede mod hinanden vendende 20 anlægsflader (59, 60) til indbyrdes anlæg.
- 7. Sikringsafbryder ifølge krav 6,kendetegne t ved, at anlægsfladerne (59, 60) er udformet i en vinkel, og at de i knæleddets (49) udstrakte stilling i hovedsagen slutter tæt ind mod hinanden.
- 8. Sikringsafbryder ifølge krav 1-7, kendeteg net ved, at det indre ben (47) på aktiveringsarmen (46) og drivarmen (45) sammen er udformet af en drejeligt lejret cylinderformet valse (44).
- 9. Flerpolet, af parallelt ved siden af hinanden lig-f 30 gende sikkerhedsafbrydere (1) tilvejebragt afbryderblok ifølge l krav l-8,kendeteg net ved, at afbrydervingerne (16) er lejret koaksialt, og at drivarmene (45), henholdsvis de indre ben (47) på aktiveringsarmene (46) hvad angår ind-og udkoblingsdrejebevægelsen er stift forbundet med hinanden. 35 o
- 12 DK 165082 B 10.· Flerpolet, af parallelt ved siden af hinanden liggende sikringsafbrydere (1) tilvejebragt afbryderblok ifølge krav 1-8/ kendetegnet ved, at de ydre ben (48) på aktiveringsarmen (46) hvad ind- og udkoblingsdrejebevægelsen 5 angår er stift forbundet med hinanden, og’ især er tilvejebragt i et stykke i et kunststof. 10 15 20 25 30 i 35
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3445285A DE3445285C1 (de) | 1984-12-12 | 1984-12-12 | Sicherungsschalter |
DE3445285 | 1984-12-12 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK573685D0 DK573685D0 (da) | 1985-12-11 |
DK573685A DK573685A (da) | 1986-06-13 |
DK165082B true DK165082B (da) | 1992-10-05 |
DK165082C DK165082C (da) | 1993-02-15 |
Family
ID=6252566
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK573685A DK165082C (da) | 1984-12-12 | 1985-12-11 | Sikringsafbryder |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0184652B1 (da) |
AT (1) | ATE54512T1 (da) |
DE (2) | DE3445285C1 (da) |
DK (1) | DK165082C (da) |
ES (1) | ES290898Y (da) |
GR (1) | GR852776B (da) |
NO (1) | NO163469C (da) |
Families Citing this family (12)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE8611082U1 (de) * | 1986-04-23 | 1986-07-17 | Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg | Handbetätigter elektrischer Schalter |
DE8715617U1 (de) * | 1987-11-25 | 1988-03-03 | Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg | Schaltknebel für elektrische Schaltgeräte |
DE8802457U1 (de) * | 1988-02-25 | 1988-05-05 | Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg | Schalter-Sicherungseinheit aus einem Lastschalter und einem NH-Sicherungstrenner |
DE3924371A1 (de) * | 1989-07-22 | 1991-01-24 | Hollandse Apparatenfab | Elektrisches schaltgeraet |
DE9211229U1 (de) * | 1992-08-21 | 1994-01-05 | Lindner GmbH Fabrik elektrischer Lampen und Apparate, 96052 Bamberg | Sicherungsschalter mit beidseitiger Spannungstrennung |
DE4435828C1 (de) * | 1994-10-07 | 1996-04-25 | Woehner Alfred Gmbh | Schaltbarer mehrpoliger Sicherungssockel |
PL183078B1 (pl) * | 1997-12-04 | 2002-05-31 | Legrand Fael Sp Z Oo | Rozłącznik bezpiecznikowy |
DE10115777A1 (de) * | 2001-03-29 | 2003-05-15 | Mueller Jean Ohg Elektrotech | Mehrpoliges Schaltgerät für den Einsatz auf Sammelschienensystemen |
US7855873B2 (en) * | 2004-09-13 | 2010-12-21 | Cooper Technologies Company | Panelboard for fusible switching disconnect devices |
DE102005015399B3 (de) * | 2005-04-04 | 2006-05-18 | Klaus Bruchmann | Schaltersicherungseinheit |
DE102005032139B4 (de) * | 2005-07-07 | 2006-12-21 | Siemens Ag | Sicherungslasttrennschalter mit reduzierter Sicherungseinschubkraft |
CN102194616A (zh) * | 2010-03-12 | 2011-09-21 | 库帕技术公司 | 带有可打开的端子盖板的熔断式断路开关 |
Family Cites Families (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2618360C3 (de) * | 1976-04-27 | 1983-11-03 | Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg | Sicherungssockel mit eingebautem Schalter |
DE2934149C2 (de) * | 1979-08-23 | 1983-04-07 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Niederspannungs-Lastschalter mit Sicherung. |
DE3027561A1 (de) * | 1980-07-21 | 1982-02-25 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Niederspannungs-lastschalter mit sicherung |
DE3112295A1 (de) * | 1981-03-27 | 1982-10-14 | Lindner Gmbh, Fabrik Elektrischer Lampen Und Apparate, 8600 Bamberg | Sicherungssockel fuer schmelzsicherungseinsaetze |
-
1984
- 1984-12-12 DE DE3445285A patent/DE3445285C1/de not_active Expired
-
1985
- 1985-10-25 DE DE8585113604T patent/DE3578642D1/de not_active Expired - Lifetime
- 1985-10-25 EP EP85113604A patent/EP0184652B1/de not_active Expired - Lifetime
- 1985-10-25 AT AT85113604T patent/ATE54512T1/de not_active IP Right Cessation
- 1985-11-18 GR GR852776A patent/GR852776B/el unknown
- 1985-12-09 NO NO854936A patent/NO163469C/no not_active IP Right Cessation
- 1985-12-10 ES ES1985290898U patent/ES290898Y/es not_active Expired
- 1985-12-11 DK DK573685A patent/DK165082C/da not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
NO163469C (no) | 1990-05-30 |
EP0184652A2 (de) | 1986-06-18 |
ES290898Y (es) | 1986-11-16 |
GR852776B (da) | 1986-03-14 |
ATE54512T1 (de) | 1990-07-15 |
DK165082C (da) | 1993-02-15 |
DK573685A (da) | 1986-06-13 |
ES290898U (es) | 1986-04-01 |
DK573685D0 (da) | 1985-12-11 |
DE3578642D1 (de) | 1990-08-16 |
NO163469B (no) | 1990-02-19 |
DE3445285C1 (de) | 1986-04-30 |
NO854936L (no) | 1986-06-13 |
EP0184652B1 (de) | 1990-07-11 |
EP0184652A3 (en) | 1987-11-11 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
DK165082B (da) | Sikringsafbryder | |
CA2242066C (en) | Rotary contact assembly for high ampere-rated circuit breakers | |
JP2904928B2 (ja) | 押しボタン操作式の安全スイッチ | |
US6166344A (en) | Circuit breaker handle block | |
US6275134B1 (en) | Safety switch with a rocker type actuator and trip-off contact | |
US6262642B1 (en) | Circuit breaker rotary contact arm arrangement | |
KR19990088051A (ko) | 전기절환장치 | |
EP1442466B1 (en) | Low-voltage circuit breaker | |
EP1003192B1 (en) | Circuit breaker mechanism for a rotary contact system | |
US5821486A (en) | Switch for hookstick operation | |
CN114600214A (zh) | 半独立式隔离开关 | |
CN100466138C (zh) | 电路断路器的外部操作手柄装置 | |
KR840006548A (ko) | 삼위 전기 개폐기용 구동장치 | |
US6373009B1 (en) | Fail safe safety switch | |
RU2683244C1 (ru) | Автоматический выключатель | |
EP1036396B1 (en) | Fuse disconnector | |
US6819205B2 (en) | Current limiting low-voltage power circuit breaker | |
US10147578B2 (en) | Mechanism coupling structure of molded case circuit breaker | |
US5475191A (en) | Electrical switch | |
US20020157929A1 (en) | Automatic transfer switch | |
KR100390461B1 (ko) | 회로 차단기의 트립장치부 섭동구조 | |
CN213242453U (zh) | 一种低压断路器的动触头系统 | |
KR920007952Y1 (ko) | 전원부하 차단기의 스프링축세 및 해제장치 | |
KR100732508B1 (ko) | 배선용 차단기의 압트립장치 | |
CN100356494C (zh) | 具有双极开断部分的断路器 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PUP | Patent expired |